Jo bedre at varme loftet i et privat hus?

Traditionelt betragtes sommeren som årstid for reparationsarbejde, både til byggeri som helhed og til individuelle områder i den og også til loftisolering. Dette skyldes det store arbejde, og med visse begrænsninger af brugen af ​​materialer med hensyn til temperatur, behovet for at tørre overflader og med mange andre faktorer. Der er dog mulighed for at afvige fra de eksisterende regler, og endnu mere er det nødvendigt, når det gælder behovet for at isolere loftet.

Således, der besvarer spørgsmålet om, hvornår det er nødvendigt at isolere loftet, er det muligt især at identificere sommeren, og generelt - enhver tid, hvor den 'ikke helt kold, "hvor der vil være mulighed for dette, og derfor er der behov. Om vinteren er volumenet af varmetab mindst 15% gennem loftet, og derfor er isoleringen simpelthen en nødvendig foranstaltning.

Som det er kendt, stiger varm luft i overensstemmelse med bestemmelserne i omstillingsloven, hvorefter den fjernes fra rummet til ydersiden. Denne funktion skaber samtidig gunstige betingelser for udseendet af svampen, hvilket negativt påvirker ikke kun udseendet af overflader, men også indbyggernes sundhed. Lignende problemer er relevante for de lejere, der bor i lejligheder på de øverste etager. Læs mere: hvordan man slippe af med svampen i loftet.

Termisk isolering af loftet: de grundlæggende principper og materialer

Især vigtigt er isoleringen af ​​loftet på lejligheden på sidste etage, men det er ikke nødvendigt at udelukke dette behov for andre typer boliger i betragtning af ovenstående karakter. For isolering af loftet i dag brugt en række forskellige materialer, for ikke at nævne metoderne til isolering. Til at begynde med, lad os dvæle på materialer, mere præcist, på de mest udbredte sorter af dem, der anvendes til det formål, der interesserer os, især det drejer sig om:

Valget af en specifik udformning af loftet isolering påvirke de iboende træk ved de lokaler, forbrugernes præferencer og budget planlagt til gennemførelse af de foranstaltninger, der er under overvejelse. Til isolering, som kan forstås, kræver det design, herunder et lag isolering (herunder rammen under den, hvis det er fastsat til isolering teknologi), samt klar facecoat - det er, hvad du, simpelthen sat, vil du se dagen efter den alt arbejde på loftets isolering.

På grund af isolering af loftet er det ikke kun muligt at sikre et behageligt temperaturregime på et eller andet tidspunkt, men også for at reducere omkostningerne væsentligt. Termisk isolering af loftet i en lejlighed, hus eller sommerhus i forbindelse med dette bestemmer behovet for at guide et antal af følgende grundlæggende principper:

 • bevarelse af det optimale regime for dampcirkulation under implementeringen af ​​foranstaltninger til minimering af varmetab
 • eliminering af muligheden for kondensat, der kommer ind i isoleringen
 • brugen af ​​udelukkende miljøvenlige og brandhæmmende materialer.

Hvis kortvarigt for at vælge den bedst egnede fremgangsmåde til varmeisolering af loftet, der som en af ​​de vigtigste bestemmende faktorer er f.eks, såsom muligheden for en vis undervurdering af loftet på grund af de anvendte materialer (dvs. om den har i princippet). Ved anvendelse af samme mineraluld berettiger en sådan begrænsning, fordi det er nødvendigt at frembringe en præ-fastgørelse på loftet i rammeprofilet, hvorefter, som den sidste del, vil være muligt at montere loftbeklædning eller gipsplader.

Sparer plads er tilladt som en mulighed, hvis isoleringen er lavet uden den efterfølgende installation af et ophængt loft. Denne mulighed indebærer anvendelse af et lag af gips til varmeapparatet fastgjort til loftet, hvorefter et forstærket maske er installeret på overfladen (det er bogstaveligt talt presset ind i bunden, det vil sige i varmeren). I fremtiden er loftet nivelleret, det er kitt, primer og endelig maleri.

Hvis du har brug for hurtigst muligt at løse problemet med isolering af loftet, så er det i dette tilfælde den bedste løsning at bruge et skumloft.

Opvarmning af loftet: grundlæggende metoder

I alt er der to sådanne metoder, det er isolering af loftet udenfor og isolering af loftet inde i rummet.

Isolering af loftet fra indersiden af ​​rummet (inde)

Denne metode til isolering af loftet bruges oftest i lejligheder i flere etager, især hvis vi overvejer en sådan mulighed som isolering af loftet i lejligheden på sidste etage, hvilket i det foreliggende tilfælde generelt er muligt. Tilstedeværelsen af ​​et teknisk gulv eller et loft i en fleretagesbygning tillader ofte ikke isolering af den simple grund, at forskellige former for kommunikation er anbragt på gulvet (f.eks. Kan man betegne varmesystemets ledninger osv.). Uhindret adgang for arbejdstagerne til offentlige forsyningsvirksomheder og reparatører er vigtig for sådanne kommunikationer, og derfor er isolering af loftet i en lejlighed udefra som hovedregel udelukket.

Som allerede nævnt kan forskellige metoder og materialer til dette formål anvendes. Lad os begynde med at begynde på skumplast. Dens karakteristiske træk er lav dampgennemtrængelighed og termisk ledningsevne, og den er også resistent over for mekaniske belastninger og forskellige ætsende miljøer, giftfri og nem at installere.

Så til isolering ved hjælp af skum har du brug for folie izolon, dowels, skum, lim, værktøjer (elektrisk stiksav eller en almindelig håndsav, hammer og boremaskine), og faktisk skumplade. Arbejdet med isolering af loftet i lejligheden kan udføres ved temperaturer fra +5 til +30 grader.

Til at begynde med er det nødvendigt at lægge et lag af izolon på loftet (klasse IPE eller PES), foliesiden skal placeres indeni. Izolon er et fremragende materiale til at eliminere virkningerne af lave temperaturer. Dette efterfølges af scenen med lægplader anvendt isolering - skum. Du kan starte fra alle hjørner i rummet, hovedmålet er at gradvist dække hele overfladen af ​​loftet med skum. Skummet er fastgjort ved hjælp af dykker, eller det er fastgjort med lim. Hvert ark skal være forsynet med mindst 5 fastgørelsespunkter (enten ved lim eller dykker), som regel er hjørnerne af arket og dets midter valgt som grundlag for sådanne punkter. De led, der dannes som et resultat af styling af skumplastik, er yderligere fyldt med monteringsskum.

Dernæst, efter at skummets styling er lavet, fortsæt til loftets afslutning. Ofte er dekorative paneler brugt til det, de er fastgjort til metal eller træ lameller. Til kanterne bruges PVC soklen, som giver en glat og pæn finish.

 • Basalt uld eller mineraluld

Ikke mindre almindelig metode til isolering af loftet, efterfulgt af installation af gips. Denne type isolering er tilgængelig til brug i form af plader eller ruller. Dens fordele er overkommelige omkostninger, fremragende ydeevne, modstand mod kemiske angreb, det er heller ikke underkastet råtning og brænding, det er let at installere.

Opvarmning af loftet ved hjælp af bomuldsuld og gipsvæg sker ved den forudgående montage af rammen eller en bestemt type fastgørelse, fordi der her tages hensyn til isolationspositionen, hvilket som det klart vil være næsten på vægten. Ifølge denne ordning er det nødvendigt at lave en træ- eller metalramme ved hjælp af dykker og perforator. Endvidere limes en varmelegeme ind i det mellemprofilede rum, hvor det er bedre at bruge lim til lægning af fliser - med det vil det være muligt at opnå limning af mineraluld til loftet næsten øjeblikkeligt.

Det ville ikke være overflødigt at læse instruktionerne til varmeapparatet - det sker ofte, at det for en bestemt type varmelegeme er nødvendigt at give en dampspærre eller andre specifikke betingelser. Fastgørelse af mineraluld kan også udføres af plastikskiver med runde brede hætter. Derefter udføres elektriske kabler og andre former for kommunikation, dette sker langs isoleringens overflade. Og endelig, den sidste etape, hvor loftgipspladen er lavet. Den ideelle løsning til dette ville være brugen af ​​selvlukkende skruer på basis af hærdet stål, denne anbefaling skyldes deres betydelige styrke og øget modstandsdygtighed mod stress.

At isolere loftet er der en anden måde, det kan med rette defineres som den mest tidskrævende. Den anvender hård type plader af mineraluld (for eksempel PPG-200 osv.) Installeret i loftet, hvorefter de er fikset, og så lægges et gipsrist over deres overflade. Det sidste trin her er et kit. På samme tid skal gitteret skylles med et lag af kittet, hvorefter hele overfladen er udjævnet med en spatel. Dernæst må dette lag tørre, hvorefter det allerede er muligt at anvende det sidste lag. Efter den endelige tørring af overfladen er loftet poleret, så det er belagt med en primer, hvorefter det allerede er muligt at begynde at male.

Lad os supplere med nogle anbefalinger en simpel, ved første øjekast teknologi. For eksempel er det vigtigt at huske på, at isoleringen er uacceptabel at blive presset. Faktum er, at mineralisolering i sin kerne indeholder en lang række luftbobler, som følge af, at effekten af ​​at holde dem varme er sikret.

Et andet problematisk problem kan være installation af lamper i loftet, især - spotlights. Sikkert ved du, at energibesparende lamper er udsat for visse varme. På grund af det faktum, at isoleringen virker som en hindring for fjernelse af varme fra lamperne, er muligheden for ventilation af rummet mellem den og lampen udelukket, og dette medfører, at de hurtigt bliver deaktiveret (bogstaveligt talt inden for en til to timer ved underlagt konstant belysning). I den henseende er det muligt at lave en lille mellemrum mellem isolering og lamper, hvilket vil sikre tilstrækkelig luftcirkulation. Som et alternativ kan du vælge en almindelig lysekrone eller væg sconces for at belyse rummet.

Opvarmning af loftet fra ydersiden af ​​rummet (udenfor)

Den nemmeste måde at lave dette loftisoleringsplan på er implementeret i private huse og hytter. I sådanne typer boliger er der et valg, med muligheden for isolering udenfor er den mest attraktive mulighed for at opnå det ønskede resultat. I mellemtiden kan der også ses som en variant af mulig opvarmning, og de foreslåede muligheder i denne sammenhæng passer ikke kun til et privat hus, men også til en lejlighed på sidste etage. De kan især overvejes, hvis det bliver muligt at blive enige med de relevante myndigheder, og hvis det generelt er muligt at gennemføre passende foranstaltninger til vejrtrækning.

Som materiale kan du bruge næsten enhver form for isolering, fordi den største fordel ved isolationsmetoden er, at materialerne ikke kræver særlig fastgørelse, som om de blev brugt indefra. Det vigtigste her er at lægge materialet tæt, så der ikke er huller og revner.

Som hovedmål i valget af materiale til isolering af loftet udefra kan du angive den maksimale acceptabilitet af omkostningerne med et tilstrækkeligt niveau af isolering. Det er helt muligt, at det samtidig vil være muligt at erhverve et billigt materiale af høj kvalitet ifølge de nødvendige kriterier. Med fordel anvendes igen skumplast, ekspanderet ler eller mineraluld (mineraluld) til denne type isolering.

Vi har beskrevet fordelene ved dette materiale ovenfor, så vi fortsætter direkte til de handlinger, der udføres, når loftet er isoleret udefra.

Så først skal du befri loftet fra overskuddet, for det er klart, at du vil have brug for en betonplade fri fra noget. Derefter måles rummet for det efterfølgende køb af skum med en tykkelse på 40 mm. Hvis du ønsker det, kan du bruge polystyren, men her skal du være forberedt på det faktum, at prisen koster to gange prisen for skum.

Nu - til det punkt. Pladsen på loftet på gulvet er dækket med polystyren; samling bruges til forsegling af sømme. Det sidste stadium, som at hælde skræftet, er ikke nødvendigt, hvis du ikke planlægger at besøge loftet. Ellers, da materialet i sig selv er ret skrøbeligt, efter en måned eller to gange på det, vil det simpelthen begynde at bryde igennem. Før hældning af skræftet på arkene, er det nødvendigt at lægge en forstærket maske, lagets bredde skal være mindst 50 mm.

 • Udvidet ler

Udvidet ler er et materiale baseret på lavmeltende lerarter. Også dens egenskab er porøsiteten af ​​strukturen og lysheden. Sikkert måtte du se dette materiale brunligt i form af ovale granulater. Som regel anvendes den netop som et materiale til isolering af loftet i et hus, hvor det er nødvendigt at isolere loftet, det vil sige det formål, der interesserer os. Desuden er dette materiale også godt at bruge til konventionelt skræl, også i nogle tilfælde produceret på loftet.

Så vi vender os til loftets isolering udenfor. Processen skal startes med tilvejebringelse af hydro- og dampisolering, for hvilket det tilsvarende materiale påføres loftet, som forresten spiller en væsentlig rolle i isolationsprocessen. Det moderne materialemarked har stort potentiale ved at vælge den rigtige løsning. I mellemtiden, hvis dine planer ledsages af visse økonomiske begrænsninger, kan du bruge mere overkommelige materialer til dette formål, såsom folie, tagbeklædning eller plastfilm.

Bredden af ​​den lagede strimmel af sådanne materialer skal være et gennemsnit på 10 centimeter mere end afstanden mellem bjælkerne i loftet. Med en betydelig størrelse af loftet på væggen er der tilvejebragt overlapning i området omkring 12 centimeter. Formet mellem materialematerialerne skal sømene behandles ved hjælp af et specielt tape, der sikrer en tæt pasning til kanterne og udelukker deres foldning. For at lime tagmaterialet i dette tilfælde kan du bruge gummi-mastiks mastiks. Hvis der anvendes folie, anvendes klæbebånd baseret på aluminiumfolie til binding. Hvis du har brug for at klæbe filmen, skal du bruge det sædvanlige tape.

Derudover udføres foring af skorsten og spærre. Dampbarrierematerialet er fikseret højere end laget af den ekspanderede lerplade anbragt. Fastgørelse af alle lærredene leveres af en byggestifter eller almindelig tape.

I nogle tilfælde anbringes ler på toppen af ​​dampspærren, idet anvendelsen af ​​et sådant yderligere lag tillader yderligere opvarmning af den betragtede struktur. Allerede efter det passer claydite.

Ofte i isolationsprocessen er der et spørgsmål om det optimale volumen for laget af ekspanderet ler, og i dette tilfælde er der en tilsvarende anbefaling af eksperter, især de anbefaler at lægge et lag på 14-16 centimeter. Desuden anbefales det at bruge ikke den samme type udvidet ler, men to typer af sin fraktion - det vil sige både store og små. På grund af denne opløsning øges pakningsdensiteten, og sedimentet af materialet falder. Denne foranstaltning er særligt relevant, hvis der er behov for gennemførelse af foranstaltninger til opvarmning af træloftet i badet ved hjælp af det pågældende lermateriale. Som du kan gætte, er det i sidstnævnte tilfælde nødvendigt med dampens effekt for at reducere så meget som muligt, som dette materiale vil tillade at klare.

Tilbage til den overvejede ordning for isolering af loftet med udvidet ler, vil vi fortsætte med at lægge skræl på basis af sand og cement - dette vil fjerne enhver skade på isoleringen. Det er muligt at hælde claydite på forhånd ved hjælp af flydende cement - sådan kan det øvre lag forstås, selvom denne foranstaltning generelt er mere hensigtsmæssig til brug i industrielle lokaler.

Derudover kan du lægge gulvet efter vejrtrækning. I princippet er denne foranstaltning ikke nødvendig, hvis loftet ikke er særlig besøgt, selvom det ikke vil være overflødigt. Grundlæggende bruges brædder til dette formål, de skal installeres vinkelret på bjælkens placering. Som andre muligheder kan du udpege andre typer gulve - krydsfiner, spånplader eller laminat mv.

 • Mineraluld

For at isolere loftet med sådant materiale er det nødvendigt at samle rammerne for det planlagte gulv, som samtidig bliver isoleringen til loftet. Lags er installeret til samlingen - dette bliver rammen. Anvend derefter et lag dampspærre, den bedste løsning for dette ville være glassin. Dette materiale er skåret og bedre, hvis det er lavet med en lille margin - den overskydende del kan senere fastgøres til logfiler. Yderligere læggning af mineraluld er gjort, dette gøres ikke for tæt, uden huller. Husk at dette materiale ikke kan komprimeres stærkt. Endelig er gulvbelægning en rent individuel løsning, der tager højde for, hvor funktionelt loftsrummet er i huset, det vil sige at du kan lave et enkelt gulvbelægning, og du kan bogstaveligt talt "strejfe" ved at vælge en attraktiv løsning til at skabe et smukt gulv.

Derudover vil jeg gerne tilføje et par anbefalinger. Så hvis du bruger et dobbeltlag mineraluld, bliver loftet endnu varmere. Denne måde at lægge på ligner liggende mursten, det vil sige det øverste lag dækker leddene dannet af de nedre lag. Derudover er det godt at bruge træplader til let tryk på varmeisoleringslag, hvilket sikrer integriteten og soliditeten af ​​isolationsdesignet.

End at varme loftet i huset: tilgængelige materialer

I overensstemmelse med fysikens love stiger luften, når den opvarmes, så isolering af loftet i et hus med et koldt tag er ikke en måde at slippe af med ekstra penge, men en beslutning dikteret af hensigtsmæssighed. Hvis du bor i et privat hus, blev du direkte konfronteret med problemet med et koldt loft i det rum, hvor loftet ligger. Det er normalt ikke opvarmet, og egen varmeisolering er minimal for at sikre normal temperatur i den kolde årstid. Som følge heraf er stuen over kilden til konstant varmeaflækage.

Du kan isolere rummet indefra eller udenfor. Begge muligheder har deres egne fordele og ulemper, hvis anvendelse er dikteret af rationalitet, omstændigheder, tekniske nuancer og andre væsentlige egenskaber.

Opvarmning af loftet udenfor med rullet materiale

Hvorfor isolere lofter i private hjem

At lægge et isolerende materiale, der er optimalt til en bestemt bygning, vil give en termisk barriere mellem rummet og loftet. Det forhindrer afkøling af opvarmet luft, dens udgang gennem mikrokasser i beton eller naturlige porer i et træloft, øger den samlede temperatur i rummet, beskytter gulve og vægge fra frysning og sparer en betydelig sum penge, der regelmæssigt bruges til opvarmning.

Funktioner af loftisoleringen i et træhus

Ved arbejde med træbygninger skal der prioriteres det isolerende lags endelige vægt. Overdreven høj masse øger sandsynligheden for sammenbrud eller revner i loftet.

Nogle forsøger at løse dette problem ved at reducere isolationslaget, men arbejdsstandarderne kræver en vis værdi for hver region i overensstemmelse med temperatur- og fugtindikatorerne. Med et fald i tykkelsen falder de varmeisolerende egenskaber, og følelsen af ​​at lægge isolationen forsvinder.

Opvarmning af loftet i et træhus indefra

Liste over materialer, der anvendes til isolering

Til isolering bruger installatører materialer, der er opdelt i fire store grupper:

bulk-ekspanderet ler, tør savsmuld, økologi;

rullet - mineraluld og dets sorter fra andre materialer;

plade - plader af komprimeret mineraluld, polystyrenskum (skum), korkplade;

Ved at vælge isolering til loftet i et træhus, skal du vide, hvilken har de bedste isolerende egenskaber. Til dette er det nødvendigt at tage hensyn til en række faktorer, der påvirker det endelige resultat:

ekstern eller intern installation

vejrforhold og den gennemsnitlige årlige temperatur i et bestemt område, der påvirker lagets tykkelse;

behovet og listen over yderligere arbejde

tidsforbrug og projektbudget.

Kombinationen af ​​disse funktioner vil indikere rationaliteten af ​​brugen af ​​en bestemt type termisk isolering.

På billedet er bulkversionen af ​​loftisoleringen uden isolering med udvidet ler

Udendørs isolering

I de fleste tilfælde er dette en mere bekvem måde at forhindre varmetilstand. Det giver dig mulighed for at udvide listen over brugte isoleringsmaterialer, reducere arbejdstiden og reducere i forhold til den interne installation omkostningerne ved isolering til isolering i et hus med en finish.

På vores hjemmeside kan du finde kontaktpersoner fra byggefirmaer, der tilbyder service til husisolering. Du kan direkte kommunikere med repræsentanter ved at besøge "Low-Rise Country" udstilling af huse.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Den billigste blandt alle varianter af bulkisolatorer. På grund af øreprisen for materialet og minimale ekstraomkostninger er de samlede omkostninger ved arbejdet den laveste blandt de beskrevne.

Der er visse krav til savsmuld.

Mindste fugtindhold er påkrævet, ellers vil skimmelsen begynde at danne sig over tid. For dette holdes materialet i et tørt rum i ca. et år før brug.

Savsmuld blandet med flammehæmmende midler for at reducere brandbarhed.

Forbindelse med antiseptiske stoffer, fungicider og slagtende kalk vil forhindre udseende af svampe og beskytte mod gnavere.

Opvarmning af loftet i huset med savsmuld udføres på to måder. I det første blandes de med tør cement, efterfulgt af en lille mængde vand. Cement fungerer som et forbindelsesmateriale. Den anden metode indebærer den tørre falder i søvn af savsmuld uden tilsætning af et stik, men på grund af materialets naturlige krympning og behovet for regelmæssig tilsætning er det ikke populært.

Loftet opvarmes af savsmuld

Udvidet ler som varmelegeme

Det næststørste bulkmateriale til isolering. Blandt dens fordele:

Varmeisoleringsegenskaber er over gennemsnittet.

Ansøgningen har dog flere begrænsninger:

egen vægt af claydite tillader ikke at bruge det på tynde trælofter, beton gulve er ønskeligt.

Materialet har en lav fugtighedsbestandighed, så dampspærren skal lægges i det første lag.

For at sikre højkvalitetsvarme bevarelse, vil der være behov for et lag på mere end 20 cm tykt (i kolde områder i landet øges det til 50 cm).

Ved hjælp af claydite bruger specialister en blanding af store og små fraktioner for at sikre en høj procentdel af tom pladsfyldning. Ovenfor hældes et lag af materiale med cementmørtel 5-10 cm tykt, hvilket giver beskyttelse mod fugt og tjener som gulvbelægning.

Isolering af loftet uden udvidet ler

Ecowool

Moderne isolering til husets loft, lavet af genanvendt cellulose, med tilsætning af brandhæmmende midler til at give brandmodstand og borsyre, der beskytter mod svampe og skadelige mikroorganismer. De vigtigste fordele ved materiale:

høj kvalitet dækning af hele gulvplads, på grund af den lille vægt af de enkelte dele, er bomuld uld let blæst i alle revner;

sammensætningen indeholder ikke forbindelser, der er skadelige for mennesker

lavt materialeforbrug for at sikre pålidelig varmeisolering.

Ulemperne er:

lav modstandsdygtighed mod fugt, bliver nødt til at bruge penge på installation af dampspærre;

Håndlavet installation uden specielt udstyr er umuligt eller vil være af lav kvalitet;

ecowool er tilbøjelige til at krympe, så du skal lægge med en margin på omkring 15%;

hvis den krølles, mister den sine varmeisolerende egenskaber, derfor er det nødvendigt at dække økologen med et lag bestyrelser for at kunne bevæge sig rundt på loftet.

Tip! Eksperter anbefaler ikke at bruge materiale tæt på skorstene eller andre kilder til høj temperatur, på trods af tilsætning af flammehæmmere til sammensætningen. Hvis dette ikke er muligt, skal du lave et ekstra hegn af brandsikker belægning, der afspejler varme.

Opvarmning af loftet økologisk Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om loftet i et træhus.

Mineraluld som isolering

Opvarmning af loftet i et træhus med mineraluld har flere fordele:

lave omkostninger ved materiale;

høj lægningshastighed;

gode varmeisoleringsegenskaber.

Ikke uden ulemper:

bomuldsskrumpning er 15-20%, så eksperter anbefaler at tage den rigtige bestand.

Materialet adskiller sig ikke i fugtighedsbestandighed og samler hurtigt vand, hvilket straks øger dets termiske ledningsevne. Du skal lægge et ekstra lag af vandtætning.

mineraluld kan ikke knuses, uregelmæssigheden af ​​termisk barriere afhænger i vid udstrækning af luften mellem fibrene, så du skal bruge penge på at lægge den ydre beklædning, så du kan bevæge dig frit på loftet.

Til isolering med mineraluldsarbejdere skal der monteres træskovle. De vil give mulighed for at opdele rummet i sektorer og blive støtte fra fremtidens gulv.

På billedet er processen med termisk isolering af loftet med mineraluld

Opvarmende penoizolom

Afhængigt af typen af ​​installation sprøjtes penoizol eller hældes. Men for at kunne bruge dette materiale skal du kontakte en specialiseret virksomhed, da der bruges specifikt udstyr på arbejdspladsen, plus du har brug for beskyttelsesdragter til arbejdstagere og faglige kvalifikationer.

Fordelene er:

høj grad af indtrængen i alle revner og mikroskader;

miljøsikkerhed for mennesker

ikke af interesse for gnavere;

Stoffet indeholder et stort antal luftbobler, der giver højkvalitetsisolering.

Ulemperne omfatter materialets høje omkostninger og skørhed, som i sig selv ikke gendanner form i tilfælde af mekanisk skade.

Video beskrivelse

Hvilken varmelegemer deler varme bedre, se på videoen:

Penoizol loftisoleringsproces

Intern isolering

Bolighus, et hus til flere ejere, tilstedeværelsen på forsyningsselskabet og andre situationer, der gør ekstern isolering umulig, kræver isolering fra indersiden af ​​rummet. Bulkstoffer anvendes ikke af indlysende grunde.

Video beskrivelse

Opvarmning af loftet indefra, se videoen:

Plader, rulle eller sprøjtede materialer anvendes. Hvis du vælger isolering på loftet i et privat hus, skal du være opmærksom på de udvidede polystyrenplader eller komprimeret mineraluld. De har det bedste forhold i kategorien af ​​pris / kvalitet / hastighed. Glem ikke om penoisol, som vil være en glimrende løsning, når du øger budgettet.

Processen med isolering af loftet fra skumets inderside

Termisk isolering af loftet fra indersiden af ​​polystyren skumplader

Hvad man skal vælge - ekstern eller intern opvarmning

Valget mellem disse typer arbejde er baseret på en kombination af faktorer:

i mangel af efterbehandling er de ens i graden af ​​varmeisolering;

hvis reparationen af ​​værelset er afsluttet, skal du fjerne loftdækket, hvilket vil øge omkostningerne og arbejdstiden;

lægning på indersiden reducerer krympningen af ​​materialet, men øger tykkelsen af ​​loftet, hvilket reducerer rummets samlede rumfang;

med indvendig isolering loft loftet er ikke beskyttet mod lave temperaturer;

udendørs isolering giver dig mulighed for at bruge et bredere udvalg af varmeisolatorer.

Omhyggeligt overvejer fordele og ulemper, kan du gøre en entydig beslutning om, at det er bedre at bruge i dit tilfælde.

Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om lofter i et træhus.

konklusion

Når du vælger et bestemt materiale til loftisolering, er det altid bedre at søge professionel hjælp. Hver virksomhed har sine egne faldgruber og snuble over dem, der er afhængige af vores egen styrke, er spild af tid og penge. Det er bedre at gøre reparationen en gang og få et garanteret kvalitetsresultat - det vil spare dig for unødvendige udgifter og vil give huset varme i mange år fremover.

Jo bedre at isolere loftet på et privat hus

Under forholdene i de hårde russiske vintre er problemet med højkvalitets hjemmeisolering et spørgsmål om ikke overlevelse, så i hvert fald livets komfort og sundhed for dine familiemedlemmer. I et "koldt" sommerhus uden isolering vil opvarmning omkostninger slå alle tænkelige optegnelser, og forkølelse bliver normen for dens beboere.

Men det sker ikke, hvis du gør en god isolering af vægge, gulve og lofter i huset. Dette gælder især for lofterne - den opvarmede luft stræber altid opad, og hvis han ikke møder barrieren i sin vej som et lag af isoleringsmateriale, vil han simpelthen gå udenfor. Og du vil ende med kondens på loftet og høje opvarmning omkostninger.

Hvis du ikke tager højde for højkvalitetsisolering af loftet, dannes der kondens på den, og varm luft vil frit gå udenfor

Kvaliteten af ​​loftisoleringen afhænger stærkt af, hvilket materiale der skal bruges, og hvor godt dets installation blev udført. Og i øjeblikket står værten over for spørgsmålet: hvad skal man vælge? I dag er der mange typer varmelegemer på byggematerialemarkedet, og hver af dem præsenteres som de bedste i sit segment. Denne artikel skal hjælpe dig med at løse problemet med at vælge isoleringsmaterialer, det vil fortælle om deres funktioner, installationsmetoder, fordele og ulemper.

Måder at isolere loftet

Først skal du tale om, hvordan man isolerer loftet. I vores tilfælde vil dette være loftet på den sidste etage, over hvilket kun loftet og taget - det er igennem det, at hovedvarmetabet opstår.

Den første metode til isolering - den ydre. Hvis du ikke har planer om at lave en loftsrum under taget, så passer denne metode til dig. På loftet på loftet med en træbjælke og brædderamme, der er fyldt med isolerende materiale. Rammens design afhænger af, hvilken type isolering du bruger.

Ordningen med ekstern isolering af loftet i huset

Hvis du ønsker at arrangere et loft eller et lille lager på loftet, skal du isolere loftet indefra. I dette tilfælde er der i de sidste etager på lofterne dannet den allerede nævnte ramme, som er fastgjort ved hjælp af dugle-negle. Efter at have lagt isoleringsmaterialet, er det lukket med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. Denne isoleringsmetode er meget besværlig og reducerer også højden af ​​boligen. Derfor, under opførelsen af ​​huset bør tage højde for dette øjeblik og gøre væggene i sidste etage lidt højere.

Ordningen med intern isolering af loftet i huset

Tip! Et lag af dampspærre bør placeres mellem isoleringen og loftet, ellers vil fugt, der stiger sammen med luften, absorberes af isolationen, hvilket vil svække dets egenskaber betydeligt. Derudover er fugt under taget ikke den bedste måde at påvirke styrken af ​​spærre.

Opvarmning af loftet i huset med mineraluld

Mineraluld - En fibrøs varmeisolator, fremstillet i form af ruller eller plader. Materialets sammensætning bestemmes af GOST R 52953-2008, og i alt er der tre typer mineralske sten, slagge og glas (bedre kendt som glasuld). Overvej dem mere detaljeret.

GOST R 52953-2008 "Materialer og produkter af varmeisolering. Vilkår og definitioner

Stenuld er lavet af forskellige klipper, såsom diabase eller gabbro, derudover indeholder den ler, kalksten, dolomit og et bindemiddel indeholdende formaldehydharpikser. Den gennemsnitlige koefficient for varmeledningsevne af sten wat er 0,08-0,12 W / (mK). I vores tilfælde, jo lavere er dens værdi, desto mere er materialet egnet til isoleringens rolle.

Det er vigtigt! En af de største ulemper ved mineraluld er, at den kan indeholde stoffer, der, når de opvarmes, frigiver phenoler i luften, der er farlige for mennesker. Diskussioner og tvister har været i gang i dette spørgsmål i lang tid. Basaltuld anses for at være den sikreste, som indeholder den mindste mængde potentielt skadelige stoffer.

I modsætning til sten produceres slaggeuld fra højovne slagge og andet affald af metallurgi. Termisk ledningsevne er i gennemsnit 0,47 W / (mK), som sammen med sin høje hygroskopicitet (evnen til at absorbere fugt) gør slagge uegnet materiale til isolerende lofter. Derudover har den en sur surhedsgrad, fordi den skal holdes væk fra metalrør, bjælker og andre produkter.

Glasuld prioriteres først i termisk isoleringskvalitet blandt mineral watt - 0,03 W / (mK). Det har også en meget lav pris. Ulemperne er, at partiklerne af dette materiale kan forårsage skade på en person, der kommer på huden, øjnene eller lungerne. Men dette er mere eller mindre karakteristisk for alle typer mineral watt, så når man arbejder med dem er det nødvendigt at bære handsker, beskyttelsesbriller, åndedrætsmaske og lukkede arbejdstøj.

Den største fordel ved alle typer mineraluld er, at dette materiale er meget bekvemt til transport, transport og installation, da den har en lav vægt. Derudover er det ikke brandfarligt, og ved meget høje temperaturer kan der kun sintres (samtidig tabe dets isolerende egenskaber). Det er især vigtigt for landhuse, at mineraluld ikke er et attraktivt sted for gnavere, insekter, svampe eller skimmel.

De mest kendte producenter af dette materiale er firmaet "Izover", "Ursa" og "Paroc". Hvis kvalitet er vigtig for dig, så kig efter mineraluld fra disse virksomheder, når du går til hardwarebutikken. Når du vælger, skal du også være opmærksom på materialets massefylde - loftet kan ikke modstå for tætte og tunge prøver af mineral watt.

Start processen med isolering skal bestemme loftets areal, fordi du først skal beregne, hvor meget du har brug for mineralulds-, damp- og vandtætningsfilm. Dernæst vil vi overveje teknologien til den eksterne metode til loftisolering. Hvis du har brug for intern opvarmning - følg de samme instruktioner, men skift lagene af vand- og dampspærre.

Beregning af loftet

Udover isoleringen selv skal du have træplader eller metalprofiler, værktøjer til skæring af mineraluld, beskyttelses tøj og udstyr (handsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller) og fastgørelsesdele.

 1. For det første sætter vi en dampspærre på loftet på loftet, samtidig med at der sikres, at der ikke er tårer på det. Laying bør overlappes, sømene skal limes med et specielt dampspærrebånd.
 2. På toppen af ​​det monterer vi kassen af ​​træ eller galvaniseret profil. Afstanden mellem lamellerne skal være noget - et par centimeter - mindre end bredden af ​​arket eller rullen af ​​mineraluld. Så varmeren passer perfekt. Højden på drejebænkningen skal overstige tykkelsen af ​​det varmeisolerende lag med 1-2 centimeter for derved at sikre luftcirkulationen mellem den og vandtætningen.
 3. Vi pakker ud mineraluld og sætter det i mellemrummet mellem lamellerne. Hvis materialet passer ind i flere lag - det næste lag skal overlappe sømmen af ​​den forrige.
 4. Fra oven til kassen ved hjælp af en møbler hæftemaskine fastgør vandtætning. Samtidig skal der som nævnt ovenfor være en lille plads mellem uld og mineraluld til luftcirkulation.

Ekstern isolering af loftet med mineraluld

Termisk isolering skum

Den næstmest populære efter mineraluld er skum. Skum kaldes polymere materialer, der består af celler fyldt med gas. Derfor manifesterer skummene sig selv som et varmeisolerende materiale. Af disse kan du i dagligdagen ofte finde polystyrenskum og polyurethanskum. I gennemsnit er skumets varmeledningsevneskoefficient 0,041 W / (mK), hvilket gør det relateret til glasuld med hensyn til dets isolerende egenskaber.

Indvendig isolering af loftskummet

Som mineraluld er polystyrenskum og polyurethanskum lave omkostninger og lav vægt. Sidstnævnte ejendom gør det nemt at transportere, opbevare og installere i loftet. Skummet har dog en række ulemper, der gør det ikke det bedste valg for en boligbyggeri.

 1. Polyfoam brænder godt og frigiver samtidig mange farlige stoffer til mennesker. Desuden kan de skille sig ud selv med en svag varme.
 2. Mus kan starte i skumlaget, men det er værd at bemærke, at det ikke er en yngleplads for insekter eller svampe.
 3. I et rum, hvis loft er isoleret med skum, kan der opstå en "drivhuseffekt".

Der er to måder at installere skumplast på - på rammen og på lim. Den første er på mange måder ligner isolering ved hjælp af mineraluld, men når der lægges skumplader mellem lamellerne, skal "flydende negle" anvendes på deres sider. Og om installationen af ​​dette materiale med lim skal fortælles mere detaljeret og i trin.

 1. Overfladen, hvorpå skummet lægges, grundigt rengøres og rengøres af mulige uregelmæssigheder. Om nødvendigt kan den primeres.
 2. Lim påføres pladerne af skumplast (flis fungerer godt) og efter tre minutters ventning skal pladen presses til loftet på loftet eller loftet.
 3. Gentag proceduren med alle andre skumplader.
 4. Påfør et lag af forstærkende gips på arkene og læg et glasfibernet. Efter tørring er masken dækket af et andet lag af gips.

Termisk isolering af loftsskumlim

Penoizol som varmelegeme

Et alternativ til polystyrenskum og polyurethanskum kan være penoizol, hvilket er et "flydende" skum. Takket være specielle tilsætningsstoffer slipper han sig af de største ulemper ved sine solide modstykker - attraktivitet for gnavere og brændbarhed. Ulempen ved penoizol er, at det er nødvendigt at kalde et team af arbejdere med specielt udstyr, og det kan være ret dyrt.

Loftisolering penoizol

Isoleringsteknologien ved hjælp af penoizol er simpel: vi lægger en paroizolator og fylder rummet mellem loftet bjælker med et lag af isolering for en tykkelse på 20-30 centimeter. På toppen kan du desuden lægge et lag tagmateriale og lægge bordets gulv.

Ecowool

Præfixet "øko-" i titlen på dette materiale er ikke med det formål at reklamere. Ecowool er faktisk et miljømæssigt sikkert materiale, da 80% består af naturlig cellulose. De resterende 20% er forskellige tilsætningsstoffer, såsom lingin, hvilket giver strukturen klæbrighed, eller borsyre og antiseptika, der beskytter økologi fra råtning, svampe og gnavere. Også i sammensætningen af ​​dette materiale er flammehæmmere, på grund af hvilke økologi ikke brænder, men kun smolders under påvirkning af flamme og meget høje temperaturer. Materialets termiske ledningsevne er 0,038 W / (mK).

Ecowool til isolering af lofter

Der er to måder at isolere loftet på med miljøvenlig bomuldsuld - tør og våd. I det første tilfælde passer materialet ind i de forberedte "celler" i loftet, men samtidig er dets varmeisoleringsegenskaber kun 60-70% af det mulige. I den anden metode anvendes der specielt udstyr, der fugtiger økologen og sprøjter det under højt tryk. Ved kontakt med vand bliver isoleringen klæbrig og passer godt til loftet eller loftsfladen. Ulempen ved økologi er det faktum, at du med sin "våde" applikation har brug for specielt udstyr og folk der kan arbejde med det.

Overvej trinene med isolering af loftet ved hjælp af økologisk træ på en ekstern måde.

 1. Overfladen af ​​loftet rengøres og udjævnes - det er nødvendigt at slippe af med snavs og snavs.
 2. Monteret kasse af træstang, svarende til kassen til lægning af mineraluld. Hvis det ønskes, kan du springe over dette trin, men så er det umuligt at bruge loftet.
 3. Laget af dampspærrefilm er lagt. Hvis det er nødvendigt, er det muligt at indpakke selve beklædningsstrukturen.
 4. Ved hjælp af blæseenheden fylder ecowool mellemrummet mellem lamellerne. Der skal lægges særlig vægt på revner og vanskelige steder at nå. Mindste lag af isolering skal være 25 centimeter, men hvis du bor i et område med meget kolde vintre, skal tykkelsen øges til 40-50 cm.
 5. En vandtætningsfilm lægges over økologien, overlappes og med sømbinding med et specielt tape.

Ekstern opvarmning af et loft ekovatoy

Video - Udendørs loftsisolering økologi

Termisk isolering af loftet med udvidet ler

Udvidet ler - løs isoleringsmateriale, som er en sten lavet af bagt ler med en porøs struktur. Det er meget populært som gulvisolering, men det er også velegnet til lofter, hvis de opvarmes udenfor. Den termiske ledningsevne af ekspanderet ler er 0,18 W / (mK). På grund af dets sammensætning brænder denne isolering ikke, smolder og smelter ikke, udsender ikke skadelige stoffer i luften og er ikke attraktiv for svampe eller mus.

Men samtidig er claydite underordnet i sine isolerende egenskaber til skumplast eller mineraluld, og i øvrigt er det et meget tæt og tungt materiale, fordi det kun kan bruges til tilstrækkeligt stærke lofter med støttebjælker.

Opvarmning af loftet på et privat hus udvidet ler

Teknologien til isolering af loftet med udvidet ler er som følger.

 1. Gulvet på loftet og loftbjælkerne er tæppebelagt med dampspærrefilm. I stedet for filmen kan du bruge almindelig tyk polyethylen.
 2. Rummet mellem bjælkerne er fyldt med ekspanderet ler. Det er ønskeligt at blande isoleringen af ​​forskellige fraktioner, således at krympningen er mindre. Den mindste tilladte lagtykkelse er 200 mm, for områder med koldt klima er det 400-500 mm.
 3. Udvidet ler forsigtigt udjævnet. Til dette kan du endda bruge en simpel rake, hvis det er nødvendigt.

Hældt ler skal omhyggeligt nivelleres.

Et alternativ til ekspanderet ler blandt bulkvarmeisolatorerne kan være skumglas, også ofte kaldet skumkrom. Dens varmeledningsevne er 0,08 W / (mK), hvilket er mere end to gange mindre end ekspanderet ler (vi minder dig om, at i tilfælde af isolering er jo mindre denne indikator jo bedre).

Sav som en varmelegeme

Endelig nærmede vi os det materiale, der har været anvendt som isolering i årtier, selv før skum og mineraluld optrådte. Dette er savsmuld. De kan bruges uafhængigt, blot ved at fylde dem på loftet eller som en del af en blanding med ler eller cement.

Den eneste fordel ved en sådan isolering er billighed - du kan enten bruge affaldet fra din egen bygning eller gå til nærmeste savværk og få materialet gratis eller til en symbolsk pris. Men opvejer cheapness af savsmuld overveje alle deres fejl?

 1. Savsmuld brænder godt, for når du bruger dem, skal du beskytte alle elektriske ledninger på loftet med metalbokse. Derudover kan du ikke bruge dette materiale nær komfuret eller skorstenen.
 2. Gnavere, insekter eller svampe kan starte i savsmuld og uden imprægnering med et antiseptisk middel vil det ikke fungere for at slippe af med disse problemer.
 3. Materialet krymper over tid, hvilket væsentligt hæmmer dets varmeisoleringsegenskaber. Derudover skal du regelmæssigt fylde frisk savsmuld.
 4. Med en sådan varmelegeme er det umuligt at bruge rummet under taget - hverken at arrangere loftet eller at gemme gamle møbler og andre ting på loftet.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Cement-savsmuldsopløsning fremstilles som følger: 1 del cement og 1 del kalk tages til 10 dele savsmuld af lille eller mellemfrakt. Stofferne blandes grundigt sammen for at danne en tør blanding. Så skal du tage 5-10 dele vand blandet med flere spiseskefulde blå vitriol. Vitriolen i vores tilfælde virker som et antiseptisk middel, som ikke vil tillade savsmuldisoleringen at rotne. Fyld blandingen og bring den til en homogen masse. Tjek om det er klart, simpelt nok: tag cement-savsmuld blandingen og klemme i knytnæve. Hvis vand ikke dråber fra det, så er det klart.

Brug af ler med savsmuld til udvendig loftisolering

Dernæst skal du forberede et loft til isolering. For at gøre dette skal du lægge et dampisolerende materiale og behandle alle træelementerne i strukturen med brandhæmmende (anti-brændende imprægnering). Derefter skal du lægge cement-savsmuldsblandingen ud, glatte den og forlade det i et par uger, så det er helt tørt.

Det er vigtigt! Cementet kan om nødvendigt udskiftes med ler. Husk også, at der kan forekomme revner i tørring i cement-savsmuldsisolering. De skal forsegles ved hjælp af den samme blanding.

Resultatet

På denne gennemgang af materialer til varmeisolering af loftet i huset kan færdiggøres. Nu, efter at have vejet alle fordele og ulemper, kan du vælge den varmelegeme, der passer bedst til dig. Nedenfor er en tabel designet til at sammenligne egenskaberne ved isoleringsmaterialer.

Tabel. Sammenligning af de grundlæggende parametre for populærisolering.