Hvordan man vasker matt strækloft uden striber?

Stræklofter har valgt deres plads i lejligheder og huse. De er uhøjtidelige med hensyn til rengøring. Mange af dem har antistatisk belægning, støv tager sig ikke af dem. Men det betyder ikke, at der ikke er behov for at rense et sådant loft. Over tid vil snavset klatre op og op.

Rengøringsfunktioner

Stretch matte loft passer perfekt i næsten ethvert interiør. Men forskellige former for forurening kan ødelægge et positivt indtryk af selv det mest sofistikerede design. Hertil kommer, at daglig indånding af støv ikke fremmer sundhed. Selv om lærredet har en antistatisk effekt, men som på enhver anden overflade over tid vil støvet afregne, og denne effekt sparer ikke for andre former for snavs.

Stænk af champagne og sodavand, spor af liv af forskellige fluer, lime kondensat, sæbe skum, spor af sod, røg og fedt - det er ikke alle mulige forurening af loftet. At vaske dem derhjemme er ret kraft for enhver værtinde. Det vigtigste er at kende egenskaberne ved det materiale, der skal rengøres.

Uigennemsigtige stræklofter er ofte lavet af PVC-film. Sådant materiale tolererer ikke stive børster, slibemidler og grov håndtering. For meget kraft kan forårsage revner eller endda huller, desuden kan duken uberettiget deformeres. En sådan overflade kan ikke rengøres med acetonbaserede produkter, en aggressiv forbindelse kan "spise igennem" belægningen.

Vask loftet uden pletter på flere måder:

 • Renseri - overfladen tørres med en tør eller let fugtig blød klud, særlig mikrofiber klud. Det bruges normalt, når det kun er nødvendigt at børste støv væk.
 • Renseri med støvsuger - det er kun nødvendigt at bruge en speciel dyse med en meget blød børste.
 • Våd rengøring - kan udføres som simpelt vand (hvis temperatur ikke må overstige 40 grader), og ved hjælp af specielle løsninger (købt eller personligt fremstillet).
 • Damprensning - henholdsvis med dampgenerator.

Overfladen af ​​stoflofter rengøres bedst med tørre metoder. Ved installation af stofklæder er det nødvendigt at afklare, om en sådan belægning tåler vådrensning. Ikke alle stoffer, der anvendes til loftindretning, er imprægneret med specielle forbindelser. Og hvis du gør en våd rengøring af sådanne lofter, kan du ved et uheld ødelægge belægningens udseende.

Hvordan og hvad skal man vaske?

Det er ikke svært at passe på det frostede loft, hvis det er placeret i stuen, gangen, soveværelset. Pleje af lærredet kan udføres en gang hver flere måneder, en gang hvert halve år. Afhængig af belastningen af ​​disse værelser.

En anden ting - lofterne i køkkenet, badeværelset. Disse værelser er præget af øget "snavsakkumulering". Sæbe pletter, kalkskala - kan ganske ofte ses på lofterne i badeværelserne. Spor af sod, fedt forbliver på køkkenets overflader. Og skrupelløse rygere kan forlade sig påmindelser i form af spor af brænding, røg.

Det er helt muligt at rense loftet fra enhver form for forurening både ved improviserede midler og specielt designet til disse formål. For at gøre dette er det nok at vaske loftet og tørre det tørt for at undgå spor af pletter.

Værktøjer og instrumenter

Uanset graden af ​​forurening af loftet, til rengøring skal du:

 • klude (bomuld, i dette øjemed kan du lægge på gamle klude) eller servietter (de skal være bløde af ikke-vævede fnugfri materialer, mikrofiber), bløde svampe uden hård base;
 • en god stabil trinladder (eller en stand, som du absolut ikke vil falde);
 • Ved støvsugning skal enheden være udstyret med en speciel dyse med en blød børste;
 • vand, vaskemiddel eller sæbeopløsning;
 • sprøjtepistol - det kan bruges til at lette anvendelsen af ​​fortyndede rengøringsmidler, hvis de ikke præsenteres i form af aerosoler eller sprayer;
 • Når man bruger kemikalier (selvom de er af egen fremstilling), handsker, der simpelthen er nødvendige, hvis den person, der renser overfladen, har en fremragende manicure på lange negle, vil ikke være overflødig;
 • mop - hun skal bruge meget omhyggeligt. Hendes arbejdsstang skal være fuldstændigt dækket af en klud, som i så fald ikke glider og falder;
 • dampgenerator, hvis man praktiserer lignende rengøring.

Det er muligt at vaske en klud med et strækloft selv med det mest almindelige vand. Det skal være varmt, men på ingen måde varmt! Maksimum 40 grader. Temperaturen på enhver rengøringsopløsning bør ikke overstige dette mærke. Det er muligt at øge effekten af ​​vand med opvaskemiddel eller sæbe (ikke særlig alkalisk, for eksempel til børn).

Når du bruger produkter, som opløses godt og danner et rig skum, kan du ikke våd kluden eller svampen i opløsningen og anvende skum. Det vil gøre det godt selv med gamle pletter, og effekten vil være mindre aggressiv end selve løsningen. For eksempel kan du vaske et matteret lærred ved hjælp af skum fra et fortyndet rengøringsmiddel. Tag pulveret til håndvask ("automatisk" til disse formål virker ikke), pisk i skum med en blander og påfør overfladen.

Velprøvede værktøjer til rengøring af briller og spejle, især dem der indeholder ammoniak. Alkohol fjerner bemærkelsesværdigt fedt. Påfør, vent 15 minutter efter skylning og tør overfladen. Men når du bruger glasrenser, skal du altid være opmærksom på sammensætningen. Hvis aceton er indeholdt, er det absolut umuligt at bruge det.

"Mr. Muskul", "Vanish" - har en ret blid sammensætning, der alligevel helt fjerner snavs. Og selvfølgelig kan du i hardwareforretningen købe et produkt, der er specielt designet til rengøring af stræklofter, der renser snavset, vil ikke skade belægningen og vil ikke forlade pletter.

midler

Fjern støv fra den matte lærred er kun mulig med en tør, blød klud. Det vigtigste - når du renser for at tørre overfladen korrekt, ikke trykke for hårdt, med det formål at ikke gnide. Loftet er en struktur lavet af en ramme og et strakt lærred. Ved for høj eksponering for PVC-film kan deformeres - stræk i grimme striber, rynker kan danne sig. Kun fagfolk kan eliminere denne form for defekt.

Ved rensning med en støvsuger med en speciel dyse er der ingen grund til at bringe enheden tæt på loftet. Det skal opbevares på en lille, 1-2 cm afstand.

Når du rengør loftet med en dampgenerator, skal du rette værktøjet til kontaminering. Damp overfladen, fjern straks kondensatet og tør det tørre ud.

Ved våde rengøring med en moppe skal du også udvise maksimal forsigtighed. Hvis stoffet pludselig glider ud af arbejdsstangen, er problemerne uundgåelige. Overfladen kan blive ridset. Derudover er det umuligt at kontrollere eksponeringsgraden, når man bruger dette værktøj, som når man arbejder med en klud, svamp eller serviet.

Hvis loftet rengøres i hånden, så skal der ikke være nogen smykker på dine hænder, det er bedst at bære handsker. For at rense hele overfladen af ​​loftet kan det ofte være nødvendigt med et par klude eller servietter. Nogle at fjerne pletter, andre til at tørre og fjerne mulige pletter.

Rengør loftet bedre fragmentarisk. Et stykke efter det andet. Det er mere hensigtsmæssigt at bevæge sig rundt, desuden er lærredet altid ujævnt forurenet, et sted kan der være mere forsigtige og omhyggelige virkninger, og et sted er en bevægelse med en fugtig klud nok.

Når der er meget snavs på loftet, blev der ikke udført generel rengøring eller var allerede for lang tid siden, for eksempel for flere år siden, er det nødvendigt med afgørende handlinger.

Teknologien til dyb rensning af nettet går gennem flere faser:

 • Første tørrensning. Weben er fejet væk fra hjørner og lamper, støv fjernes.
 • Derefter påføres en rengøringssammensætning på overfladen.
 • Venter på en bestemt tid. (Hvis forureningen er meget stærk, så vaskemiddelet virker i fuld kraft. Hvis pletterne er små, kan du gå videre til næste trin).
 • Sammensætningen vaskes ud af lærredet.
 • Næste er tørringen. Overfladen tørres af med en tør klud, klud. Indtil fjernelse af spor af sæbepletter.

Nyttige tips

For at det frostede loft altid glæder sig med dets udseende, er det bedre at rengøre det tørt regelmæssigt, og i tilfælde af pletter må du ikke afmontere fjernelsen indtil senere, og straks fjerne det, mens de er friske og nemme at rengøre.

For en stue, en hall, et soveværelse og andre rum, hvor snavs ikke akkumuleres så meget, er det nok at rengøre det en gang om året, et halvt år.

Glem ikke at ventilere rummet hvor det nedhængte loft er installeret.

Alt arbejde gøres bedst om morgenen, når der ikke er behov for yderligere belysning.

Det anbefales at vaske strækloftet i badeværelset efter hver brug. Det er nok at fjerne kondensatet og sæbeblomstringen - tør tørre med en klud. Hvis en sådan rengøring er umulig, er det nødvendigt at gøre det til en regel - regelmæssigt at gøre generel rengøring i lokalet, startende fra loftet.

At klare fedtblomst vil hjælpe med midler, som omfatter ammoniak. Selv på trods af den stærkeste hætte, skal lofterne i køkkenet vaskes regelmæssigt og oftere end for eksempel i stuen. Snavs ophobes ubemærket, men grundigt.

Køkken, badeværelse, balkon - dette er det mest gunstige sted for udseendet af alle former for forurening. Derfor er rengøring af loftsdækslet her gjort oftere.

Før rengøring fjernes alle smykker fra fingrene, brug handsker. Dette vil beskytte loftet mod små ridser og hænder - fra virkningerne af kemi.

Hvis der er tvivl om, hvordan rengøringssammensætningen vil opføre sig på overfladen, så kan en foreløbig prøve udføres. Påfør produktet et eller andet sted i det "mørke" hjørne af rummet. Selv hvis der dannes skader, vil det være umærkeligt.

Ofte forbliver pletterne, efter at de overdriver det med koncentreret rengøringsmiddel eller glemmer at tørre rengøringssammensætningen ud af overfladen og tørre den. For at fjerne de eksisterende sæbe striber, gentag loftrengøringsproceduren ved hjælp af en vandig opløsning af ammoniak (fortynd produktet i et forhold på 1:10).

Overfladen af ​​loftet rengøres bedst med segmenter. Langs sømme. Lige linjer. Efter rengøring, glem ikke at gå på kluden med en tør lap. Sådan tørring vil spare på unødvendige skilsmisser.

Nogle former for forurening, som f.eks. Ændring af lærredets farve, kan ikke elimineres med improviserede midler. Gulning på køkkenloftet kan tilskrives denne form for forurening. Disse ændringer i farve skyldes eksponering for varm damp. Du kan ikke bruge blekemidler her. Forresten kan blegemidler til rengøring af stræklofter i hvert fald ikke anvendes.

Børstet loft - en smuk og vigtig detalje af interiøret. Og hvis du ikke glemmer at rengøre det regelmæssigt, så vil det tjene i mange år, glædeligt med sin uberørte skønhed.

Sådan rengøres komplekse pletter på strækloftet, se følgende video.

Sådan vaskes madstræklofter uden pletter - nyttige tips

Blog sektioner

Alle, der valgte et strækloft til sit hus, spurgte gentagne gange sig spørgsmålet: hvordan man vasker madstræklofter uden tråde?

Faktisk er der intet kompliceret her. Pleje af strammagter er meget lettere end for blanke muligheder. Uigennemsigtige klæder efterlader ikke pletter, i modsætning til blanke, forenkler rengøringsproceduren væsentligt.

Ligesom alle materialer er loftslofterne faktisk beskidte, så du skal regelmæssigt rense lærredet fra støv, fedt og andre husholdningsforurenende stoffer. Som praksis viser, har problemer med dette aldrig været.

Hvad kan vaske tæpper i matte?

Overvej de mest populære muligheder:

Det er nødvendigt at tørre af støv med en blød tørklud, det er ønskeligt, at det er lintfrit, ellers kan lint forblive på loftet. Du kan bruge flannel stof. I intet tilfælde kan du bruge hårde børster, skrabere og slibende svampe - de vil beskadige dit loft. Husk at lærredet er meget blidt, og du kan beskadige det uden at gøre noget, så du skal være meget forsigtig. Heldigvis er det ikke nødvendigt at vaske stræklofter ofte, kun når der er et bestemt behov. Strækloftet har antistatiske egenskaber, det vil sige, at støv praktisk talt ikke klæber til overfladen, så rengøringsfrekvensen minimeres.

Glem vaskemidler i form af pulvere - de kan føre til ruptur af filmen. Det er bedre at bruge flydende vaskemidler. Den bedste løsning er en sæbeopløsning. Du kan også bruge det sædvanlige opvaskemiddel eller et andet rengøringsmiddel, der skummes let. I butikkerne kan du se et bredt udvalg af produkter, der er specielt designet til rengøring af frostede lofter.

Sørg for at fjerne alle smykker fra hænder. Ringe og armbånd kan ridse og rive lærredet. Selv en lille dekoration, som du er vant til og ikke engang mærker det, kan medføre skader på lærredet. Derfor er det bedre at være sikker og fjerne alle smykker fra dine hænder end at bruge en stor sum penge på at installere et nyt lærred.

Sørg for, at vaskemiddelet ikke indeholder acetone. Hvis du tvivler på dette, skal du bruge dette værktøj på en lille del af lærredet, der ikke fanger øjet, for eksempel bag bakken, vent et par minutter. Se hvordan lærredet opfører sig. Hvis det er deformeret eller ændret farve - kan dette værktøj ikke bruges.

Rengøring skal ske uden pres, for ikke at beskadige stoffet. Du kan bruge en moppe på hvilken du vil vind en klud. Denne metode er egnet, hvis der ikke er stiger. Det vigtigste - overdriv det ikke.

Du kan også bruge en støvsuger - det hjælper med at fjerne støv. Men denne metode er kun egnet, hvis der er et særligt blødt børstehoved. Vacuum dit loft i en afstand på mindst 10 cm. Det er værd at bemærke, at mindre snavs på en mat overflade kan fjernes med en almindelig papir gummi.

Når du tørrer loftet, bevæger du jævnt, kontrollerer trykket på moppen. Hvis du mærker en fedtet plet, skal du tilsæt en dråbe opvaskemiddel til vand og tørre forureningsstedet i en cirkulær bevægelse med en svamp.

Med mindre pletter er det bedre at tørre det frostede lærred med en fugtig mikrofiber.

Hvis du er bange for at beskadige stoffet eller er usikker på dine handlinger, skal du kontakte det firma, der installerede loftet for dig. Eksperter hjælper dig med at vælge en alternativ mulighed for pleje og vil rådgive hvad og hvordan man gør det.

Vigtigt: jo mindre du vasker loftet, jo længere tjener det dig. Prøv at røre kluden mindre med dine hænder eller klude, gør kun rensningen, når det virkelig er nødvendigt.

Så vi har fortalt dig alle hemmelighederne ved at passe på sådant materiale, og vi håber, at du ikke længere vil have spørgsmål om, hvordan du plejer stretchmattegrave.

Stretch loft er kendt for sin brede funktionalitet. Det vil gøre enhver lejlighed visuelt større, lysere og mere attraktiv. Derfor bør pleje af ham være passende. Derfor, før du fortsætter med rengøringen, læs omhyggeligt vejledningen, ansvarligt for valg af klude og vaskemidler - afhænger af varigheden af ​​dit loft og dets udseende.

Ring inden for RF er gratis

Vores arbejde

Stretch loft af blank PVC i køkkenet 23m2. Køkkenet er et værelse i huset med øgede krav til renlighed og praktiske egenskaber.

Stretch loft af blank PVC i køkkenet 23m2. Køkkenet er et værelse i huset med øgede krav til renlighed og praktiske egenskaber.

Hvordan og hvad skal man vaske glatte og matte stræklofter uden striber

Glatte stretchcoating er lavet af PVC film, som har absolut fugtighedsbestandighed. Dens største fordel er, at den kan betjenes i værelser med høj luftfugtighed. Produktet er ikke bange for forurening, fordi det er tilladt at vaske det ved hjælp af forskellige butiks- og husholdningsvaskemidler. Efter vask kan der dog forekomme pletter og striber på en blank overflade, så mange husmødre har et spørgsmål om, hvordan man kan vaske blanke stræklofter uden pletter.

Der er flere værktøjer til rådighed til denne opgave.

Fælles forureningsstræklofter

Rengøring af den blanke strækoverflade kan være nødvendig i følgende tilfælde:

 1. I køkkenet sætter sod og fedt sig på gulvet, så du skal regelmæssigt vaske loftdækket og kan ikke klare vand alene, du skal bruge syntetiske vaskemidler.
 2. Selvom PVC-film ikke tiltrækker støv, sætter små partikler sig til sidst på overfladen, så loftet skal rengøres af denne slags snavs. Men da rensning er nok til at fjerne støv, er spørgsmålet om, hvordan man skal vaske belægningen uden pletter, det ikke værd.
 3. Pletter fra champagne og andre væsker behøver også rettidig fjernelse. Desuden er det bedre at straks fjerne friske pletter, som i fremtiden ikke rejser spørgsmålet end at vaske strækloftet fra tørret snavs.
 4. Fingeraftryk efter montering af en strækbelægning af en blank film ødelægger udseendet, så de fjernes nødvendigvis.
 5. Limescale og rustne pletter efter vand på overfladen vaskes også nemt af.
 6. Betydeligt ødelægge udseendet af belægningen kan være gul eller sort blomst fra tobaksrøg, spor af markører, som børn ofte bruger til andre formål. Derfor er de også ønskelige at rengøre.

Færdigfremstillede produkter til vask af strækloftet

Lad os nu tale om, hvordan man vasker et blankt strækloft ved hjælp af færdige værktøjer. Først og fremmest skal du være opmærksom på prisen på butiksammensætning, men på indholdet af aggressive komponenter til polyvinylchlorid i den.

Det er vigtigt! Det er forbudt at bruge til at vaske loftoverfladematerialerne indeholdende alkali, slibepartikler, aggressive opløsningsmidler, syrer.

Ideelt egnet til disse formål gel og flydende vaskemidler. Især godt rengør pletterne opløsninger indeholdende ammoniak. Hvor meget et bestemt værktøjsudgifter afhænger af dets sammensætning, fabrikant og formål.

Løsninger til pleje af stræklofter

Disse er produkter, der er specielt designet til rengøring af glatte filmbelægninger.


Deres sammensætning indeholder:

 • Overfladeaktive stoffer (overfladeaktive additiver);
 • isopropyl eller anden alkohol, der fortyndes med destilleret vand;
 • adjuvanser;
 • aromaer.

Disse forbindelser sælges sædvanligvis i form af sprøjter, hvilket gør det muligt for dem at blive bekvemt målt og jævnt påført på loftoverfladen. Instruktioner til brug af hver løsning findes på pakken. Normalt sprøjtes blandingen på loftet på kort afstand, og poleres derefter til en skinne med en tør klud.

Det er vigtigt! På grund af dets alkoholindhold eliminerer blandingen godt pletter på overfladen af ​​en blank film.

Sammensætninger til vask af vinduer, spejle og fliser

Disse forbindelser indeholder ammoniak, som renser enhver forurenende brønd og efterlader ikke pletter på overfladen. Blandinger sælges sædvanligvis i beholdere med sprøjter, hvilket letter deres anvendelse.

Principen for anvendelse af disse løsninger er den samme som for værktøjer, der er specielt designet til at vaske loftsbeklædning fremstillet af spændingsmateriale. De sprøjtes på overfladen og tørres godt af med en blød klud eller klud.

Opvaskemidler

Før brug opløses disse væsker i en vis mængde vand. De indeholder overfladeaktive tilsætningsstoffer, så de vasker snavs, selv fedt og sod. Den forberedte opløsning påføres på loftet med en blød svamp. Overfladen vaskes i en cirkelbevægelse uden tryk. Derefter vaskes filmen med rent vand for at vaske skummet af og tørre det grundigt for at give loftet en blank skinne.

Hjem retsmidler til rengøring strækker PVC lofter

Hvis du ikke ved, hvordan du vasker stræklofter i hjemmet, så kommer du til redning almindelige hjemmelavede kompositioner, som mange husmødre bruger til at rengøre forskellige overflader.

Advarsel! Det er forbudt at anvende bagepulver, sennep, acetone og andre aggressive opløsningsmidler til at vaske loftet på spændingsfilmen. De kan ridse, smelte og permanent beskadige spændingsfladen.

Vaskepulver

Før brug skal alt vaskeopvaskemiddel være godt opløst i en stor mængde vand, så der ikke er nogen tætte partikler tilbage, der kan ridse filmen. Derefter vaskes overfladen med en blød svamp eller klud fugtet i den fremstillede opløsning. Derefter vaskes belægningen godt med rent vand for at slippe af med resterende vaskemiddel, som efter tørring giver en skilsmisse. Dernæst, uden at vente på loftet til at tørre, er filmen poleret til en glans med en tør, blød klud.

Tøjvask

Dette værktøj hjælper husmødre i mange husholdningsgaver.

Til vask af filmpaneler anvendes den som følger:

 1. Et lille stykke tinder sæbe er revet for at få fine chips.
 2. Bulkmiddel hældes i bassinet med vand og omrøres, indtil sæbepartiklerne er opløst, og der dannes et rigt skum.
 3. En blød svamp fugtes i den forberedte opløsning, og loftet vaskes i en cirkulær bevægelse.
 4. Overfladen vaskes rigeligt med rent vand.
 5. Filmen gnides for at skinne med en tør klud.

ammoniak

Det er ikke nødvendigt at købe færdige præparater baseret på ammoniak. Du kan tilberede dem selv. Ren alkohol anvendes ikke. Forbered normalt en 10% vandig opløsning. Til dette blandes ammoniak med vand i et forhold på 1:10.

Den tilberedte væske kan hældes i sprøjten for nem påføring på overfladen eller brug en almindelig klud eller en svamp til vask. Fordelen ved at bruge ammoniak er, at loftet efter skylning ikke skal skylles med rent vand. Det er nok at tørre tørt med en klud, og det vil skinne som en ny.

Tip! Efter at have forberedt et hjemmemedicin, prøv dens virkning på en knap synlig del af loftoverfladen, for eksempel i hjørnet bag møblerne. Først efter at du har kontrolleret, at det er sikkert, kan du anvende løsningen til at vaske hele belægningen.

Sådan rengøres stofloftet

Lad os nu tale om, hvordan man vasker stræklofter lavet af polyesterstof. I modsætning til filmen tåler stofbelægningen ikke direkte kontakt med vand, så det anbefales kun at rengøre det ved en tør metode, f.eks. Med en støvsuger eller en tør klud.


Fordi stofduge ikke installeres på steder med høj luftfugtighed eller i køkkenet, behøver de normalt ikke grundig vask. Den eneste situation, hvor belægningen er meget snavset og farvet, er oversvømmelsen af ​​naboerne ovenfra. Men for at vaske overfladen virker det ikke, det kan kun males med en vandemulsion.

Hvis der dog er behov for at vaske stofloftet, anvendes en sæbeopløsning til disse formål. Svampen fugtes i væske og presses godt, for ikke at vådte belægningen. Tør overfladen forsigtigt af med en fugtig svamp og tør med en blød klud.

Hvilken forurening på PVC-lofter kan ikke vaskes

Vaskestræklofter vil være ineffektive i tilfælde af forurening af stofoverfladen. Spor af rust på sådanne belægninger efter oversvømmelsen kan forsøge at rense olieholdige ler eller en blanding af vand og sodavand. Men det er normalt ikke meget effektivt.

For filmbelægninger er det ubrugeligt at forsøge at rense følgende forurenende stoffer:

 • dybt indvundne spor af maling, blæk eller markører;
 • små brændte pletter af kampe eller sparklers;
 • Spor af tobaksrøg indtages ofte dybt ind i materialets struktur, derfor vaskes de ikke;
 • blegede pletter efter eksponering for aggressiv kemi fjernes heller ikke;
 • klæbrig gummi, ler eller scotch kræver intens friktion for fuldstændig fjernelse, hvilket ikke er tilfældet med glatte filmcoating.

Værktøj til rengøring af stræklofter

Før du renser strækloftet, skal du fylde på følgende værktøjer:

 1. Da du bliver nødt til at arbejde i højden, skal du have en stige. Det er meget mere bekvemt at bruge et bord, hvor du kan lægge et bassin med vaskemiddel og sætte værktøjer på det. Så du behøver ikke hele tiden at gå ned fra højden for at tage den rigtige ting.
 2. For at vaske stædigt snavs på en vævet klud har du brug for en støvsuger med en damprens. Men for filmprodukter kan den ikke bruges.
 3. Til kemisk rensning skal du bruge en støvsuger med en særlig blød dyse.
 4. Det er praktisk at vaske loftet med en moppe på et langt håndtag med en blød skumgummidyse. Så du behøver ikke at stige til højde.
 5. Sprøjtepistol letter anvendelsen af ​​væsker til loftet.
 6. Blød mikrofiber klud, køkken ikke-slibende svampe eller klude.
 7. Taz for vand.

Nu ved du, hvordan man vasker et strækloft lavet af blank PVC-film eller polyesterstof. Ved omhyggelig håndtering og korrekt regelmæssig pleje varer spændingsdækslet i mange år, samtidig med at det oprindelige udseende bevares.

Sådan vasker du strækloftet

Uigennemsigtige stræklofter vil vise indretningen af ​​enhver rumkomfort og skønhed, men kræver særlige regler for vask. Materialet i disse strukturer er antistatisk, derfor kan det ikke være et hotbed af støvaflejring. Generelt kræver råmaterialebasen ikke hyppig rengøring, men skal stadig rengøres regelmæssigt. Forkerte værktøjer og værktøjer kan skade materialet, så du bør vide de grundlæggende regler for fjernelse af snavs fra en sådan overflade.

Matt strække loftet

Hvor ofte skal du vaske matte lofter?

Svaret afhænger af størrelsen og formålet med det rum, hvor rengøringen udføres. Sjældent behøver det stue, soveværelse og hall, da der ikke er tyk kondens og forurenet dampe. På disse steder er det derfor nødvendigt at ty til sanitære og hygiejneforanstaltninger ca. en gang om året. En lignende procedure kan kun anvendes mere ofte, når der er synlige, farvede områder af loftet.

I køkkenrum eller i spisestuer i lofterne er der svært at fjerne fedtede pletter, sod, brændte mærker. Her vil det være nødvendigt at bruge flere vaskemidler, hvis du slipper for snavs. Det er obligatorisk at kontrollere belægningenes renhed efter proceduren er afsluttet. Det bør ikke forblive rester af kemikalier, ellers vil det blive en sikkerhedsrisiko for beboerne.

Tilstedeværelsen af ​​rygere i huset bidrager til forurening af overfladen med spor af røg. De dampe, der kommer fra det friskvasket vaskeri, er i stand til at slå sig i form af pulverkrystaller på lærredet. I sådanne tilfælde vises hvide pletter, og rensning i denne zone har til formål at eliminere deres spor.

Næsten det samme billede vises på badeværelset. Men i dette sted bør begynde med eliminering af for høj fugtighed. Hvis du ignorerer det sedimenterende kondensat, får takrammen mange revner og andre fejl, det kan sænke. Måske udseendet og svampen, skimmelsvamp, som kan flytte til loftdækslet.

Sugende spændingsloft

Særlig opmærksomhed fortjener rengøring efter reparation. Konstruktionsstøv har en højere tæthed, og derfor er det nødvendigt med større omhu at vaske lofterne i sådanne situationer. Men overdrivelse er heller ikke det værd. Det er bedre at bruge et blødt værktøj, som ikke påvirker belægningens kvalitet. I dette tilfælde overlades stoffet til at blive absorberet i et stykke tid og ikke vaskes straks som i standard situationer.

Typer af rengøring

Der er flere grundlæggende typer loftrensning, hvis valg afhænger af forureningsgraden og typen af ​​rum.

 1. Tørt. Til en sådan sort anvendes rene, ikke-befugtede værktøjer. Hovedindholdet i denne mulighed er at tørre for at eliminere for nylig optrådte eller mindre forurening. For tørrede spor er denne teknik ikke egnet. Normalt den beskrevne metode slippe af med støv, spindelvæv, friske spray og kondensdråber. Denne metode kræver ikke tung og langvarig fysisk anstrengelse, så den bruges også til forebyggende formål.

Renseri strækker kedeligt loft

Prøveværktøj til damprensning

Valg af metode afhænger også af typen af ​​matte lofter. Fabric mønstre kræver en individuel tilgang til hver sort. Eksempelvis er damp eksponering strengt forbudt for nogle typer dækning, mens for andre tværtimod er det nødvendigt med en blandet rensningsvariant.

Holdbarheden af ​​uigennemsigtige loftsbeklædning er ikke desto mindre højere end i glatte kopier, der letter arbejdet med dem. Nogle gange vælges forskellige metoder til individuelle sektioner. I andre tilfælde kan du begrænse dig til kun en vaskemetode. Det er vigtigt at huske, at det forkerte udvalg af værktøjer og metoder ødelægger materialet, påvirker hele strukturen negativt.

Rengøringsværktøj

Denne kategori indeholder vaskemidler og værktøjer. Direkte fra rensemidlerne afhænger af resultaterne af arbejdet med fjernelse af pletter af forskellig oprindelse. En usynlig tilgang til udvælgelsen af ​​uorganiske blandinger og ignorering af deres sammensætning vil medføre utilfredsstillende konsekvenser. For at undgå komplikationer er det fornuftigt at læse oplysningerne i tabellen.

Rengøringsudstyr til matstrækloft

Tabel nr. 1. De vigtigste typer af værktøjer og deres egenskaber relaterer til effektiviteten af ​​vask.

Ikke mindre vigtigt er knyttet til værktøjer. De vil fremskynde processen og give det bedste resultat. Mislykket valg kan forårsage mikrokasser eller endda brud på eksterne belægninger.

Tabel nr. 2. Varianter af værktøjer og deres beskrivelse.

Hårde svampe og børster

Bløde klud patches

Suede, Microfiber Vaskeklude og Viskestykker

Mop med en fugtig klud eller børste

Steg-for-trin instruktioner til den kombinerede type vask

Tilstedeværelsen af ​​en stabil trinladder eller en stærk stige vil være passende. Sådanne indretninger forbedrer komforten ved manuel rengøring og eliminerer behovet for at bruge en mop eller støvsuger.

Vask strække kedeligt loft

Denne metode er mest efterspurgt. Konventionelt kan man skelne mellem følgende trin.

 1. Tør tørre. En klud eller pisk fjerner overfladeforurening. Du kan bruge retningen af ​​luftstrømmen, som opnås ved almindelig luftning eller en smule forstærket funktionen af ​​klimaanlæg, ventilatorer.
 2. Moisturize. Anvendelsen af ​​varmt rent vand til overfladen af ​​lofter bidrager bedre til rengøring af snavset arealer. For en behagelig sprøjtning af den flydende udvej til brug af sprøjter og skibe med sprøjtepistoler. Denne fase er nødvendig i situationer, hvor der er tørret, men ikke for stædig forurening. Sådanne pletter er gennemvædet.
 3. Kemisk imprægnering. Hvis de to første valgmuligheder ikke er nok, skal du anvende yderligere rengøringsmidler. De distribueres fint fint til de farvede områder eller påføres først værktøjet. I starten tilsættes en lille mængde kemikalier for ikke at overdrive det med laget og ikke beskadige lofterne. Derefter øges koncentrationen af ​​opløsningerne gradvist, hvis det er nødvendigt.
 4. Eliminering af sæbe rester. Dette trin er nødvendigt for at sikre, at efter tørring er der ingen hvide pletter. For at eliminere pulverbelægning, bliver overfladen grundigt men delikat vasket. Det er nødvendigt at overvåge mængden af ​​vand, som ikke bør overstige. Uigennemsigtige lofter har fordele, da efter vask er der ingen pletter.
 5. Dræning af området. Dette er et vigtigt skridt, der forhindrer dannelsen af ​​svampe og skimmelsvamp, samt luftens overordnede luftfugtighed, som falder på ting. Til sådan vaske egnede arbejdsprodukter på stofbasis og absorberer overskydende væske godt. Nogle gange er det fornuftigt at bruge en hårtørrer i tilstanden af ​​en kølig luftstrøm.

Sådan vasker du det strækmatte loft - trin for trin instruktioner

Sådan vasker du blanke lofter uden pletter?

Du kan lære om dette ved at læse denne artikel. Vi anbefaler også med materialet om stræklofter er sundhedsskadelige!

Obligatoriske principper for vaskning af spændingsstrukturer

Før rengøring er det vigtigt at overholde følgende tips:

 • Forkøbt alle nødvendige mixer og tilbehør;
 • kort før starten af ​​alle operationer fortyndes pulverformige stoffer, der fremstilles opløsninger;
 • kemiske forbindelser testes for overtræksreaktionen; I første omgang forsøges produktet på den næsten synlige del af loftet, og i tilfælde af hvidlige områder eller forvrængning udskiftes vaskemiddelet;
 • alle ornamenter fjernes fra hovedet, fingre og hænder, hår bundet op eller dækket af et tæppe, for ikke at blande sig under processen
 • beskyttelseshandsker bæres for at beskytte huden;
 • løs tøj er valgt;
 • vigtige ting er møblerne i rummet dækket eller taget ud til et andet rum;
 • en stige eller trinladder er installeret, så lyset falder på de behandlede områder.

I arbejdet skal du bruge gummihandsker

Der er anbefalinger, der bør anvendes til fjernelse af forurening.

 1. Gnidning skal ske med bløde og glatte bevægelser uden et angreb langs søm linjer. Skrab ikke, tryk hårdt eller ty til andre deformerende bevægelser.
 2. Hele produktets område er visuelt opdelt i flere segmenter, som efterfølgende rengøres efter hinanden.
 3. Glatte børster bruges til at rengøre hjørnerne.
 4. Lim og stoffer på grund af det er forsigtigt skrabet af og afskallet fra sagen (er allerede tørret).
 5. I tilfælde af huller, revner, vaskes forsinket. Det er nødvendigt at ringe reparationsarbejderen for at fjerne fejl.
 6. I en situation, hvor ejeren ikke er i stand til at klare opgaven, skal du kontakte medarbejdernes personale for at få hjælp. Du kan også ansøge om konsultation med en specialist i et firma, der solgte og samlede spændingsstrukturer.

Alt arbejde foregår om morgenen, når solen ikke når højden og ikke blinder øjnene. Normalt tændes hovedlyset ikke, da det kan forstyrre visningen.

Almindelige årsager til skader på stræklofter: 1. Ukorrekt håndtering af skarpe genstande. 2. Børns spil. 3. høje møbler 4. Skarp temperatur falder.

Forebyggende indsats mod hyppig og betydelig forurening

For at holde den kunstige baldakin ren længere og at vaske det let, kan du bruge disse tips.

 1. På badeværelset skal du sikre dig, at sprayen fra bruser ikke falder på loftet. Den bedste løsning ville være at købe et specielt gardin.
 2. Dyr efter badning skal forsigtigt udslettes, så de ikke sprøjter dråber i badeværelset.
 3. For køkkenet skal du købe en god hætte, så fordampningen hurtigt fjernes og ikke slukkes i form af sod.
 4. Børn forklarer reglerne for adfærd, forbyder at lege med bolde, vandpistoler eller andre lignende legetøj i stue med stræklofter.
 5. I løbet af ferien skal du omhyggeligt åbne kulsyreholdige drikkevarer og champagne.
 6. Alle rum skal ventileres, samtidig med at de frie luft sikres fri omsætning.
 7. Forbrænd ikke genstande i huset, især at bringe dem til de øverste punkter i rummet.
 8. Lysekroner skal også vaskes, fordi meget snavs akkumuleres ved deres base.
 9. Det bør være oftere at rengøre huset eller lejligheden for at forhindre sedimentering af støv, sod.

At følge disse regler i sig selv vil give mærkbare positive resultater. En grundig tilgang til rengøringsbelægninger sikrer lang brug af matte stræklofter og deres renlighed.

Sådan vaskes strækmatte loft: værktøjer, instruktioner, sikkerhedsforanstaltninger

Matt strækloft ser godt ud i interiøret. Mange mennesker tiltrækkes af forskellige farvefarver, let installationskonstruktion og dens holdbarhed. Derudover har materialet anti-støv egenskaber og er meget modstandsdygtigt over for snavs.

 • Støv før eller senere vises selv på den dyreste og højeste kvalitet stof.
 • Hvis du uden succes har åbnet en mousserende drink, kan loftet blive farvet.
 • På strækloftet, der er installeret i badeværelset, tørres fugtdråberne op.

For at belægningen kan bevare et attraktivt udseende så længe som muligt, er det vigtigt at vide, hvordan du kan vaske strækmattens loft og hvordan man gør det korrekt.

Grundlæggende regler

Pas på matte loft er meget lettere end for glans. Uanset hvad vi beslutter at vaske strækloftet, sammenligner matmaterialet fordelagtigt med glans, da det er lettere at vaske det uden farvning.

Beskadiget loft kan ikke repareres - det kan kun udskiftes. Derfor er det yderst vigtigt at omhyggeligt passe på materialet. Under vask må man ikke bruge store anstrengelser - materialet kan deformeres under tryk.

Advarsel! Det er forbudt at bruge:

 • hårde børster og svampe;
 • plast- og metalskrabere;
 • slibemidler, herunder sodavand;
 • varmt vand - vaske loftet med vand, der ikke overstiger 40 grader;
 • aceton, syre eller alkali-baserede væsker - belægningen vil deformere og ændre farve.

Hvor ofte vasker strækmatte loft?

Vask det hængende loft skal være forurenet. Grundlæggende er rengøring af produktet nødvendigt hvert halve år. Køkken, badeværelse og loggia vil kræve hyppigere vådrensning. Det er vigtigt at rengøre det snavsede loft så hurtigt som muligt, fordi det er meget sværere at slippe af med stædigt snavs end frisk forurening.

Loftinstallationsvirksomheder tilbyder specielle rengøringsprodukter til at passe på materialet.

Ved brug af sprayproduktet kan du hurtigt og enkelt rense loftet. Den eneste ulempe ved disse produkter er den høje pris.

Hvordan kan du også vaske madstræklofter uden striber? At klare opgaven vil hjælpe:

 • vaskepulver;
 • vaskesæbe;
 • midler til pleje af briller og spejle;
 • opvaskemiddel;
 • ammoniakopløsning.

Specielle armaturer

Vælg et værktøj, der hjælper dig hurtigt og nemt at rengøre overfladen. For at forstå, hvordan man skal vaske matte stræklofter, skal man vurdere graden af ​​forurening.

Efter reparation er væggene, gulvet og loftet dækket med et tykt lag af støv. Før du vasker strækloftet, mat eller blankt, skal du slippe af med fint støv ved hjælp af renseri - det er nødvendigt, så der ikke bliver skilsmisse efter vådrensning. For at fjerne plaque mest effektivt med en støvsuger.

Hvis der er meget lidt støv eller spindelvæv på loftet, er det nok at tørre overfladen med en blød, fnugfri klud eller svamp.

Til vådrensning skal du bruge et lille stykke flanel eller ruskindstof. I husstandsafdelingen i et supermarked kan du købe en særlig mikrofiberdug, der tiltrækker støv. For ikke at ridse over belægningen er det bedst at rense loftet med dine hænder og nægte en moppe.

Trin for trin

Efter at have besluttet at vaske strækmatte loft, lad os se nærmere på hvordan man gør det.

 • Fjern ringene og armbåndene før rengøring, så du vil ikke ridse lærredet.
 • Hvis du skal bruge en støvsuger, skal du installere en blød, fnugfri børste og forsigtigt behandle materialet. Dysen skal placeres et par centimeter fra overfladen og undgår en tynd pasform til loftet. Hvis du sætter børsten tættere på, kan materialet falde. Vær yderst forsigtig for ikke at ridse overfladen med kanterne på dysen.
 • Hvis du bruger en aerosol, spray væsken på et lille område, tør det med en blød klud og konsekvent behandle hele området.
 • Sæbe eller pulver skal være helt opløst i varmt vand, så der ikke forbliver faste partikler. Påfør skummet på en serviet eller svamp og glat loftet fra væg til væg. Undgå cirkulære bevægelser, ellers vil der blive dannet pletter.
 • Efter at have behandlet hele området, vaskes resten af ​​kemikaliet grundigt med rent vand. Kontroller for pletter eller striber på overfladen.
 • Efter vask skal du tørre belægningen med en ren klud.

Hvordan pleje loftet i køkkenet?

Loft i stuen til madlavning er udsat for den mest forurening, så det skal rengøres oftere end i andre værelser. Sådan vasker du stræklofter i køkkenet for at slippe af med fedt og sod? Du kan bruge det samme værktøj som til lofter i andre rum, kun i større mængder. Pletterne skal omhyggeligt tørres af med en velvredet klud gennemblødt i opløsning. Efter påføring af husholdningskemikalier skal du skylle loftet med rent vand og tørre med en tør klud.

Hvis det ikke er muligt at slippe af med forureningen, skal du under ingen omstændigheder trykke på materialet og skrabe overfladen med skarpe genstande. Ved at kontakte rengøringsfirmaet sparer du tid og nerver. Installation af en kraftig køkkenhætte hjælper med at opretholde renlighed.

Sikkerhedsforanstaltninger

 • Brug gummihandsker til at beskytte dit ansigt og udsatte hud mod kemikalier. For at undgå at falde, stå ikke på møblerne - brug en solid og pålidelig trinladder.
 • For første gang at anvende et rengøringsmiddel, test det på det mest uhåndterlige sted. For at gøre dette skal du anvende løsningen, vente 15 minutter og evaluere resultatet. På denne måde vil du se, at denne væske er præcis, hvad der kan vaskes på et matt strækloft.
 • Lær hvordan du kan vaske strækloftet og regelmæssigt og omhyggeligt tage sig af det, du vil opnå, at det matte materiale vil bevare skønheden i mange år.

video

Se den nyttige video, hvordan du passer til strækloftet:

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Den mest effektive måde at vaske strækblanke lofter uden striber på

Hvis du har et strækblankt loft, så har du allerede indset, at dette ikke er en mulighed, der kan undvære særlig pleje.

Glansens overflade kan ikke forblive perfekt for længe. I dag finder vi ud af: hvordan man vasker strækblanke lofter uden tråde.

Ved at vælge de rigtige værktøjer, kan du gøre denne rengøring meget hurtigt og nemt. Når alt kommer til alt, vil en vidunderlig loftsbeklædning kun se luksuriøst ud med korrekt pleje.

Sådan vaskes stræklofter: grundlæggende regler

Det blanke skal skinne, det er ikke for ingenting, at du har brugt så meget tid, penge og kræfter på at installere det. Lad os derfor se, hvordan man korrekt rengør et loft, så der ikke dannes pletter.

Her er reglerne du kan bruge:

 1. Brug kun en svamp lavet af bløde materialer. Hårde materialer vil ridse overfladen.
 2. Svampen kan fugtes i en sæbeopløsning.
 3. Loftet skal vaskes med lette cirkulære bevægelser. Samtidig skal du flytte fra svejsningen.
 4. Fjern små snavs med en svamp.
 5. Efter vask skal overfladen tørres af med en tør flanelklud.

Hvis du ikke har besluttet: hvad betyder at vaske loftet og derefter vælge en mulighed, prøv det på en ubetydelig del af lærredet.

Vent efter 10 minutter efter påføring af produktet.

Du kan ikke vaske loftet med varmt vand, da dette vil føre til deformation af lærredet.

Hvilke vaskemidler kan jeg bruge?

For at vaske den glansede finish derhjemme på en kvalitets måde, skal du først vælge det passende produkt. Husk at disse formuleringer ikke skal have acetone.

Alkoholholdige produkter, der perfekt renser overfladen mod støv, hjælper godt.
Du kan prøve at fjerne pletten med rengøringsmiddel, men det skal være meget godt fortyndet i vand, indtil det er helt opløst.
Du kan bruge et rengøringsmiddel, der ikke indeholder aggressive eller slibende komponenter:

 • klare sig godt med urenheder, der ikke er giftige, Mr. Muscle. En sådan løsning hjælper med at rydde op sod, fedt og alle slags pletter;
 • Fairy gel kan fortyndes med vand. Et sådant middel vasker også væk fedt godt;
 • Prøv at bruge en glasrenser. Det skal sprøjtes på overfladen og derefter tørres med en tør klud.

Der er også specielle produkter til rengøring af loftet. Men selv de skal testes før brug, især hvis du har fotoprint på lofterne.

uddannelse

Når du beslutter dig for at rengøre loftet, skal du først forberede. For det første skal du forberede en fast stige eller en solid trinladder, så det er bekvemt at arbejde på dem.

Sikkerhed i denne rengøring er afgørende. Husk at den unaturlige situation forårsager smerte og følelsesløshed i dele af kroppen.
Klargør bløde og rene bomuldsservietter for at behandle belægningen. Passer til flannel ble eller klude fra gammelt sengelinned vil gøre.
Du skal også bruge en støvsuger med en dyse i form af en børste, skumsvampe eller ikke-slibende rengøringsmidler.

Ridser bør ikke efterlades på lærredet, så fjern alle smykker fra dine hænder.

Hvilke værktøjer til brug

Hvis du undrer: Kan du rengøre loftet med en støvsuger, så er svaret ja. Det er præcis hvad eksperter anbefaler.

Men før en sådan rengøring skal du sørge for, hvor godt strukturen er fast. Denne rengøringsmetode kan ikke bruges mere end en gang om måneden.
Af den måde, at filmbelægningen ikke er tungt dækket af støv, skal den behandles med et antistatisk middel.

Sådan fjerner du pletter

Sådan fjerner du pletter, kan du se på videoen. På grund af tilstedeværelsen af ​​fugt kan gule pletter forekomme på overfladen.

Dette sker når strømmen af ​​taget eller rørene. Vidste du, at grimme pletter kan dukke op fra tobaksrøg?

Også, når en betydelig mængde fugt fordampes, kan gule pletter dannes på loftet.
Pletter efter perkolering er vanskelige at fjerne. Det er bedre at straks kontrollere tag og vandlinjer for lækager.

Prøv disse metoder:

 1. Smuld så lidt sæbe ind i chips og opløs i vand. Du kan også tilføje et blødt vaskepulver. Derefter fugtes en blød klud i opløsningen, med hvilken forurenede overflader gnides.
 2. Prøv at opløse ammoniak og en sådan blanding, tør forsigtigt pletten.
 3. Brug specielle formuleringer til at rengøre loftsflader.

Hvordan slippe af med cirklerne efter rengøring

Når du bruger sæbeopløsning til at vaske loftet i køkkenet eller i badeværelset, kan der dannes cirkler og hvide striber.

For at fjerne dem, vaskes overfladen med en svamp flere gange. Efter våd gnidning anvendes tørt tøj.
Hvis sømme er til stede, skal de rengøres langs suturlinjen. Hvis forarbejdning udføres i en vinkel på sømmen, så kan skraldespand komme derhen.
For at få mousserende højdepunkter, brug en alkoholopløsning, men en lille koncentration.

Hvordan vasker spændingsstrukturerne?

Før du vasker loftet, er det bedre at støvsuge det først. Hvis loftet er vævet, anvendes rensning.

Når du bruger støvsugeren, må du ikke berøre overfladen. Hvis enheden er for kraftig, kan materialet blive deformeret.
Vask det hængende loft bedre med hånden. Samtidig udføres rengøring trin for trin. Skift til at vaske små områder.

Du kan forsøge at pakke en klud på en moppe for at vaske overfladen med den.

Men du skal handle meget omhyggeligt for ikke at ødelægge lærredet.

For at tilføje skinne til overfladen kan du tilføje noget ammoniak til vandet.
Loft i badeværelset eller i køkkenet fortjener særlig opmærksomhed. På grund af den høje fugtighed kan kalkskalaen danne sig på overfladen.

Det skal tørres med en våd klud og derefter tørres med en tør klud.
I badeværelset på en blank overflade kan man få spray ved badning. Fra denne form for skilsmisse. Tørrede eksilpletter er vanskeligere at fjerne, så det er bedst at tørre overfladen straks.
Loftet i køkkenet kræver også omhyggelig vedligeholdelse. Når alt kommer til alt, selv med en hætte af høj kvalitet, dannes fedtede pletter, sod og støv på loftoverfladen.

Store fedtpletter behandles først med rengøringsmiddel, og derefter med en våd klud.

Rydde områder tørres med en tør klud. Du kan også bruge en damprens til at fjerne gamle pletter.

Når du bruger en speciel dampmop, skal du bruge en mikrofiberdyse. Efter dampning fjernes alle forureninger med servietter.

Hvad er forbudt at vaske lofterne

Lad os se, hvad der ikke kan bruges til rengøring af klæder, og find ud af om de vaskes med pulver. Eksperter anbefaler ikke brug af vaskepulver.

Men når du vasker små pletter, kan du prøve at lave en løsning med en lille mængde af det. Generelt kan du ikke bruge slibeværktøj, metalbørster og hårde skurepuder.

Forbudt forskellige opløsningsmidler og præparater indeholdende chlor.

Ikke egnet til pleje af en skinnende overflade sodavand, tjære sæbe og sennep. Sådanne produkter har en skadelig virkning på loftet.

Malinger kan miste en skygge, og på et lærred kan revner og deformationer dannes.

Ved udførelse af renseri må du ikke bruge en kost. Selv et blødt værktøj kan beskadige stoffet.

Jeg håber, at mine anbefalinger vil hjælpe dig. Hvis du har dine egne opskrifter, hvordan du rengør spændingsstrukturer med høj kvalitet, skriv om det i kommentarerne.