Opvarmning af loftet indefra: valget af materiale og de vigtigste faser af arbejdet

Et af problemerne i et privat hjem er en varmelækage gennem loftet. Hvis der er en varm lejlighed i lejlighedsbygningen ovenfra, så er der i vores tilfælde kun en kold loftshøjde, eller endda bare en gade. Sådan isoleres loftet indefra i et privat hus, hvis det af en eller anden grund ikke er muligt at gøre det fra loftet?

Sådan isoleres loftet indefra, minimerer varmeudslip gennem loftet? Lad os prøve at finde ud af det.

Udvælgelse af materialer

Lad os starte med isoleringens struktur. Det vil være flere lag; vi skal udføre konsekvent:

 • Ekstern isolering af dampisolering;
 • Krat til fyldning med isolerende materiale;
 • Isolering selv;
 • Indvendig dampspærre;
 • Endelig skal loftet hæmmes med alt efterbehandling.

Dampbarriere

Som dampspærre anvendes glasin oftest - et billigt materiale med helt acceptable forbrugsegenskaber. Men hvis du har brug for ekstra forsikring mod lækage - det bedste valg ville være god gammel plastikfilm. Det er fuldstændig uigennemtrængeligt for vand og har en levetid på mindst halvtreds år.

Dampbarriere ark er stablet med overlapning. Hvis loftet skråner (for eksempel på loftet), lægges filmen i rækker fra bunden til toppen, så kondensat ikke kan strømme under det nederste stof. Det indre lag af dampspærre er bedre endvidere limbånd. Dette vil sikre absolut tæthed.

Hvorfor har vi brug for alle disse foranstaltninger? Den værste fjende af mineral- og økologisk isolering er kondensat. Gennemtrængt mineraluld reducerer i høj grad isoleringskvaliteten. Og luftfugtigheden i rummet om vinteren er altid meget højere end på gaden (se. Loftet i badet - vælg den bedste metode til isolering!).

Det indre lag af dampspærre vil ikke lade mineralulden fugtes.

Bemærk venligst: hvis vi isolerer armeret beton gulve nedenunder, er det øvre lag af dampspærre ikke nødvendigt. Mellem uigennemtrængelige til fugtbeton og varmeisolering vand bare ingen steder at tage.

Termisk isoleringsmateriale

Oftest anvendes to materialer som isolering:

 1. Skum. Han er styrofoam. De plader, med hvilke den sælges, er ret store; Den anbefalede tykkelse for et tempereret klima er 5 centimeter, for Sibirien og Fjernøsten - 10.

Den største fordel - denne varmeapparat er ikke-hygroskopisk, det dæmper ikke. Hvis det er tilfældet, vil der med nogen svingninger i fugtighed ikke ændre kvaliteten af ​​varmeisoleringen af ​​loftet (se skumfliser i loftet, synspunkter og installationsanvisninger).

Polyfoam er ikke bange for at være fugtig. Men i dette tilfælde er det bedre at lægge dampspærren: det er bedre at holde bjælkerne tørre.

 1. Mineraluld (glasuld, økologi, basaltuld og andre variationer i samme emne). Materialet er meget billigere end skum med samme grad af varmeisolering.

Desuden betragtes det som mere miljøvenligt: ​​mineralfiber udsender ikke noget i atmosfæren, og den opvarmede debat om mulige sundhedsfarer svækker ikke egenskaberne af udvidet polystyren.

Debatten om hvilket materiale der er bedre kan også være uendeligt. På enhver byggeportal kan du møde overbeviste tilhængere af begge metoder til isolering; Derfor vil vi ikke pålægge læseren en vis stilling.

Vi vil kun sige, at skummet i mindre grad ændrer dets egenskaber over tid, ikke kun i et fugtigt miljø: mineraluldsprækker over tid. Selvom der er en perfekt dampspærre.

Hvis du vælger skumpolystyrenplader som termisk isolering, er det indre lag af dampspærre også ubrugeligt. Det er nok bare at klæbe sømene mellem pladerne med et bredt klæbebånd (se. Termisk isolering af loftet - valget af isolering, fastgørelsesmetode til loftet).

Nogle gange sætter skummet bare på limen. Nedenfor er det dækket af et lag af dekorative gips - og loftet er klar.

drejning

Påfør to typer kasser: træ og galvaniseret profil.

Træ koster lidt billigere og lidt lettere at installere. Men den galvaniserede profil deformeres ikke, når temperaturen og fugtigheden svinger, påvirkes ikke af svampen og tjener ikke som mad til insekter.

Galvaniseret profil er meget mere holdbar end træ.

Nuance: Hvis det drejer sig om at isolere loftet på et træhus indefra - kan du sikkert lave en kasse af en bar eller lath. Faktisk, hvad er meningen med at gøre et ophængt loft stærkere og mere holdbart end vægge og gulve? Det er selvfølgelig værd at behandle materialet til batten med et antiseptisk middel.

hem

Alt er i dine hænder her. Den hurtigste måde at hæve loftet på er PVC vægpaneler. Derudover er de nemme at rengøre.

Gipsvæg vil dog give en glat overflade uden sømme; Du kan bygge et slattedæksløb og ophængt flise... Valg af materiale er udelukkende et spørgsmål om personlig præference og budgettet tildelt til reparation.

Fra vægpanelerne kan du lave et smukt loft ikke kun på balkonen.

Grundlæggende operationer

Som et eksempel, overveje isoleringen af ​​loftet fra indersiden i et privat hus til sagen, når der er bjælker overhead med et træloft hemmed til dem. Klimaet er tempereret; Vi vil varme med mineraluld 50 mm tykt.

 1. Bevæbnet med en hæftemaskine, vi fastgør plastfilmen til loftet. Det vil helt stoppe strømmen af ​​fugt til brædderne fra rummet og forlænge levetiden af ​​vores loft. Overlapningen af ​​klæder i ti centimeter er obligatorisk.
 2. Sæt kassen. Hem loft bliver PVC paneler; for dem, snarere tynde monteringsskinne. Men lad os ikke glemme isoleringens tykkelse og tage en 50x50 bar.

Vi vil pile den over de kommende paneler i trin på 60 centimeter: i dette tilfælde vil panelerne ikke sakke, og mineraluld skal ikke skæres til bredden. De fleste ruller er lige så stor.

 1. Fyld hullerne mellem stængerne med mineraluld. Det er bedre at bære tekstilhandsker og beskytte dine øjne og næse: Fibre af bomuldsuld er flygtige.

På dette stadium ser vores loft sådan ud.

 1. Igennem bevæbnet med en hæfteenhed, hule kasse bund fra det andet lag af polyethylen. Derudover limerer vi leddene med klæbebånd: Jo mere tætning vi leverer, jo længere vil isolationen beholde sine egenskaber.
 2. Endelig den sidste etape: Vi syr vægpaneler nedenunder. Vi vil ikke dvæle over, hvordan dette gøres: installationsmetoderne er allerede beskrevet hundredvis af gange.

Hemming panelerne til træ kasse er mere end en simpel opgave.

konklusion

Vores mål er nået: Værelset er isoleret fra indersiden. Vintrene kan ikke være bange. Ulempen var, at vi tabte omkring seks centimeter af lofthøjden. Desværre var offeret uundgåeligt... Succes i reparationen!

Jo bedre at varme loftet i et privat hus?

Sådan isoleres loftet i et privat hus

Enhver ejer søger at skabe behageligt ophold i sit hjem. For at gøre dette overvåger man regelmæssigt det mulige varmetab, hvorfor rumtemperaturen kan falde, og brugen af ​​energi øges. Vindue- og døråbninger er hovedledere af kold luft.

Måder at isolere loftet i et privat hus omfatter både indendørs arbejde og på loftet. Disse værker til at styrke husets energibeskyttelse er ens, så hver ejer kan selv vælge en bekvem løsning.

Forskellen ligger i teknologien for installation og anvendte materialer:

 • Isolering af loftet indefra ledsages af efterfølgende overfladebehandling med gipsvæg eller andre ophængte strukturer. Det skal bemærkes, at rummets højde efter installation er reduceret fra 10 til 25 cm. Det anvendte materiale skal have dampgennemtrængelige egenskaber. Disse kan være: mineral eller basalt uld, penofol.
 • Ekstern isolering af loftet udføres på loftet. Mere økonomisk og rentabel mulighed, da det ikke kræver yderligere efterbehandling, hvis brugen af ​​værelset under loftet ikke forventes. Det anbefales at bruge damptæt materiale for at forhindre fugtadgang til loftet. Den mest anvendte: skum, penoizol, mineraluld, ekspanderet ler.

Valget af isolering

Moderne byggemarked tilbyder en enorm mængde materialer til isolering af loftet. Selv claydite, savsmuld, hay, ler og slagge anvendes, med en række fordele med en række væsentlige ulemper. Udvælgelsen skal opfylde kravene til teknologi.

De vigtigste krav, der skal opfyldes isolering:

 • frigiv ikke giftige stoffer
 • modstandsdygtig over for fugt
 • har en lav grad af brandbarhed.

Populære materialer til hjemme energibesparelse

Mineraluld

Mineraluld i form af plader eller ruller anvendes meget i byggearbejde. Isoleringsegenskaber opfylder de tekniske krav til isolering. Boligbrug dikteres af fraværet af giftige stoffer i sammensætningen og fremragende varmeisoleringsegenskaber. Mineraluld har komponenter af kalksten, basalt, diabase og dolomit.

Rocks giver materialet værdifulde kvaliteter:

 • lav grad af termisk ledningsevne
 • modstand mod temperatur ekstremer
 • manglende brandbarhed
 • miljømæssige præstationer.

Og alligevel har materialet ulemper:

 • evne til at absorbere fugt
 • Ved installation er det nødvendigt at bruge en vandtætningsfilm;
 • Derudover behandles leddene med monteringsskum for bedre tætning;
 • til fastsættelse af isolering er drejning af træbjælker eller profiler;
 • relativt kort levetid (10-15 år).

penofol

Penofol består af mellemlag af skummet polyethylen og aluminiumfolie. Kombinerer egenskaberne af flere isoleringsmaterialer med et ret stort omfang. Det udgør grundlaget for nyskabende udsmykning af altaner og loggier.

Den har en lav varmeledningsevne, som vil give energibesparelser. Beskyttelseskvaliteter forhindrer indtrængning af kold luft, træk og radon ind i rummet. Om sommeren vil Penofol hjælpe med at holde huset køligt og skabe et behageligt mikroklima.

Materialets lette vægt gør installationen bekvem, og strukturen er ikke tung. For at arbejde med penofol skal du have et minimum af tilgængelige værktøjer: en byggekniv, klæbebånd og flydende negle.

Sammen med fordelene er der ulemper:

 • fleksibel overflade indebærer at trimme loftet med en ophængt struktur med en ramme;
 • at fastsætte materiale på nogle overflader er problematisk;
 • mineraluld anbefales at øge termisk beskyttelse.

ekspanderet polystyren

Styrofoam er kendt for mange flere som polyfoam. Nem at bruge materiale skaber varig varmebeskyttelse i rummet uden at skade husstandens sundhed. Med korrekt installation, retfærdiggør fuldt ud prisen og bevarer sin kvalitet i lang tid.

Fordele er:

 • fugt modstand;
 • god termisk ledningsevne
 • let vægt, eliminering af strukturel forstærkning;
 • enkel installation.

Ulemperne er:

 • mild antændelighed
 • ustabile til ultraviolette stråler og opløsningsmidler;
 • lav modstand mod mekanisk skade.

Penoizol

Penoizol er et flydende skum skum. Til udvendig isolering af loftet er det nødvendigt at anvende specielt udstyr til påføring af et bindende stof på overfladen.

Materiale fordele:

 • rimelig pris;
 • varmeisolering kvalitet;
 • modstand mod tænding;
 • Fyldes nemt utilgængelige steder;
 • sikker drift.

ulemper:

 • Manglende specialudstyr eliminerer selvmontering;
 • svag modstand mod mekanisk stress
 • de første 2-3 uger efter installationen fordamper en lille mængde af det giftige stof
 • evne til at fodre fugt.

Opvarmer dine hænder

Hvis du følger den teknologiske proces og gør det rigtige valg af materiale, er det helt muligt for installationen at ske selvstændigt.

Opvarmning af loftet indendørs ved hjælp af mineraluld

At udføre det krævede arbejde:

 • mineraluld;
 • metalprofiler eller træstænger 150x30 mm;
 • hardware;
 • dampbarriere film;
 • hæfteklammer;
 • polyurethanskum;
 • dowel med en bred hætte;
 • drywall.

Værktøjssæt:

 • Punch;
 • målebånd;
 • en hammer;
 • skruetrækker;
 • saks;
 • konstruktion kniv

Installation trin

 • I loftet laves en kasse af deres træstænger eller metalprofil med et trin på 50 cm.
 • Isolering skåret i størrelsen af ​​cellebeklædningen med en stigning på 2 cm på siderne.
 • Læg mineraluld i cellerne uden at tampe den.
 • Isoler leddene af isolering med skum til forsegling. Skum vil også tjene som modstand for krympning af isolering.
 • Dæk overfladen med dampspærrefilm. Materialets samlinger skal overlappe med 10 cm. Ved hjælp af parentes skal du sætte filmen på batten.
 • Ved brug af gipsplader til at afslutte loftet.

Opvarmning af loftet på loftet ved hjælp af skum

Materialer der kræves til installation:

 • 40 mm tykke skumplader;
 • polyurethanskum;
 • OSB ark 15-18 mm;
 • hardware.

instrumenter:

Installation trin

 • Rengør affald fra snavs. Hvis der er beskadigede steder eller huller, skal du forsegle dem med en cement eller gipsblanding.
 • Læg skumet ud på overfladen, tæt dækket med hinanden.
 • Skum til behandling af forbindende sømme.
 • Dæk toppen med OSB ark (15-18 mm) eller brædder.

Hvis du planlægger at bruge loftet som et loft, skal du fylde den isolerede overflade med en cementplade med en minimumstykkelse på 5 cm. Sørg for at bruge forstærkningsnet.

End at varme loftet i huset: tilgængelige materialer

I overensstemmelse med fysikens love stiger luften, når den opvarmes, så isolering af loftet i et hus med et koldt tag er ikke en måde at slippe af med ekstra penge, men en beslutning dikteret af hensigtsmæssighed. Hvis du bor i et privat hus, blev du direkte konfronteret med problemet med et koldt loft i det rum, hvor loftet ligger. Det er normalt ikke opvarmet, og egen varmeisolering er minimal for at sikre normal temperatur i den kolde årstid. Som følge heraf er stuen over kilden til konstant varmeaflækage.

Du kan isolere rummet indefra eller udenfor. Begge muligheder har deres egne fordele og ulemper, hvis anvendelse er dikteret af rationalitet, omstændigheder, tekniske nuancer og andre væsentlige egenskaber.

Opvarmning af loftet udenfor med rullet materiale

Hvorfor isolere lofter i private hjem

At lægge et isolerende materiale, der er optimalt til en bestemt bygning, vil give en termisk barriere mellem rummet og loftet. Det forhindrer afkøling af opvarmet luft, dens udgang gennem mikrokasser i beton eller naturlige porer i et træloft, øger den samlede temperatur i rummet, beskytter gulve og vægge fra frysning og sparer en betydelig sum penge, der regelmæssigt bruges til opvarmning.

Funktioner af loftisoleringen i et træhus

Ved arbejde med træbygninger skal der prioriteres det isolerende lags endelige vægt. Overdreven høj masse øger sandsynligheden for sammenbrud eller revner i loftet.

Nogle forsøger at løse dette problem ved at reducere isolationslaget, men arbejdsstandarderne kræver en vis værdi for hver region i overensstemmelse med temperatur- og fugtindikatorerne. Med et fald i tykkelsen falder de varmeisolerende egenskaber, og følelsen af ​​at lægge isolationen forsvinder.

Opvarmning af loftet i et træhus indefra

Liste over materialer, der anvendes til isolering

Til isolering bruger installatører materialer, der er opdelt i fire store grupper:

bulk-ekspanderet ler, tør savsmuld, økologi;

rullet - mineraluld og dets sorter fra andre materialer;

plade - plader af komprimeret mineraluld, polystyrenskum (skum), korkplade;

Ved at vælge isolering til loftet i et træhus, skal du vide, hvilken har de bedste isolerende egenskaber. Til dette er det nødvendigt at tage hensyn til en række faktorer, der påvirker det endelige resultat:

ekstern eller intern installation

vejrforhold og den gennemsnitlige årlige temperatur i et bestemt område, der påvirker lagets tykkelse;

behovet og listen over yderligere arbejde

tidsforbrug og projektbudget.

Kombinationen af ​​disse funktioner vil indikere rationaliteten af ​​brugen af ​​en bestemt type termisk isolering.

På billedet er bulkversionen af ​​loftisoleringen uden isolering med udvidet ler

Udendørs isolering

I de fleste tilfælde er dette en mere bekvem måde at forhindre varmetilstand. Det giver dig mulighed for at udvide listen over brugte isoleringsmaterialer, reducere arbejdstiden og reducere i forhold til den interne installation omkostningerne ved isolering til isolering i et hus med en finish.

På vores hjemmeside kan du finde kontaktpersoner fra byggefirmaer, der tilbyder service til husisolering. Du kan direkte kommunikere med repræsentanter ved at besøge "Low-Rise Country" udstilling af huse.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Den billigste blandt alle varianter af bulkisolatorer. På grund af øreprisen for materialet og minimale ekstraomkostninger er de samlede omkostninger ved arbejdet den laveste blandt de beskrevne.

Der er visse krav til savsmuld.

Mindste fugtindhold er påkrævet, ellers vil skimmelsen begynde at danne sig over tid. For dette holdes materialet i et tørt rum i ca. et år før brug.

Savsmuld blandet med flammehæmmende midler for at reducere brandbarhed.

Forbindelse med antiseptiske stoffer, fungicider og slagtende kalk vil forhindre udseende af svampe og beskytte mod gnavere.

Opvarmning af loftet i huset med savsmuld udføres på to måder. I det første blandes de med tør cement, efterfulgt af en lille mængde vand. Cement fungerer som et forbindelsesmateriale. Den anden metode indebærer den tørre falder i søvn af savsmuld uden tilsætning af et stik, men på grund af materialets naturlige krympning og behovet for regelmæssig tilsætning er det ikke populært.

Loftet opvarmes af savsmuld

Udvidet ler som varmelegeme

Det næststørste bulkmateriale til isolering. Blandt dens fordele:

Varmeisoleringsegenskaber er over gennemsnittet.

Ansøgningen har dog flere begrænsninger:

egen vægt af claydite tillader ikke at bruge det på tynde trælofter, beton gulve er ønskeligt.

Materialet har en lav fugtighedsbestandighed, så dampspærren skal lægges i det første lag.

For at sikre højkvalitetsvarme bevarelse, vil der være behov for et lag på mere end 20 cm tykt (i kolde områder i landet øges det til 50 cm).

Ved hjælp af claydite bruger specialister en blanding af store og små fraktioner for at sikre en høj procentdel af tom pladsfyldning. Ovenfor hældes et lag af materiale med cementmørtel 5-10 cm tykt, hvilket giver beskyttelse mod fugt og tjener som gulvbelægning.

Isolering af loftet uden udvidet ler

Ecowool

Moderne isolering til husets loft, lavet af genanvendt cellulose, med tilsætning af brandhæmmende midler til at give brandmodstand og borsyre, der beskytter mod svampe og skadelige mikroorganismer. De vigtigste fordele ved materiale:

høj kvalitet dækning af hele gulvplads, på grund af den lille vægt af de enkelte dele, er bomuld uld let blæst i alle revner;

sammensætningen indeholder ikke forbindelser, der er skadelige for mennesker

lavt materialeforbrug for at sikre pålidelig varmeisolering.

Ulemperne er:

lav modstandsdygtighed mod fugt, bliver nødt til at bruge penge på installation af dampspærre;

Håndlavet installation uden specielt udstyr er umuligt eller vil være af lav kvalitet;

ecowool er tilbøjelige til at krympe, så du skal lægge med en margin på omkring 15%;

hvis den krølles, mister den sine varmeisolerende egenskaber, derfor er det nødvendigt at dække økologen med et lag bestyrelser for at kunne bevæge sig rundt på loftet.

Tip! Eksperter anbefaler ikke at bruge materiale tæt på skorstene eller andre kilder til høj temperatur, på trods af tilsætning af flammehæmmere til sammensætningen. Hvis dette ikke er muligt, skal du lave et ekstra hegn af brandsikker belægning, der afspejler varme.

Opvarmning af loftet økologisk Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om loftet i et træhus.

Mineraluld som isolering

Opvarmning af loftet i et træhus med mineraluld har flere fordele:

lave omkostninger ved materiale;

høj lægningshastighed;

gode varmeisoleringsegenskaber.

Ikke uden ulemper:

bomuldsskrumpning er 15-20%, så eksperter anbefaler at tage den rigtige bestand.

Materialet adskiller sig ikke i fugtighedsbestandighed og samler hurtigt vand, hvilket straks øger dets termiske ledningsevne. Du skal lægge et ekstra lag af vandtætning.

mineraluld kan ikke knuses, uregelmæssigheden af ​​termisk barriere afhænger i vid udstrækning af luften mellem fibrene, så du skal bruge penge på at lægge den ydre beklædning, så du kan bevæge dig frit på loftet.

Til isolering med mineraluldsarbejdere skal der monteres træskovle. De vil give mulighed for at opdele rummet i sektorer og blive støtte fra fremtidens gulv.

På billedet er processen med termisk isolering af loftet med mineraluld

Opvarmende penoizolom

Afhængigt af typen af ​​installation sprøjtes penoizol eller hældes. Men for at kunne bruge dette materiale skal du kontakte en specialiseret virksomhed, da der bruges specifikt udstyr på arbejdspladsen, plus du har brug for beskyttelsesdragter til arbejdstagere og faglige kvalifikationer.

Fordelene er:

høj grad af indtrængen i alle revner og mikroskader;

miljøsikkerhed for mennesker

ikke af interesse for gnavere;

Stoffet indeholder et stort antal luftbobler, der giver højkvalitetsisolering.

Ulemperne omfatter materialets høje omkostninger og skørhed, som i sig selv ikke gendanner form i tilfælde af mekanisk skade.

Video beskrivelse

Hvilken varmelegemer deler varme bedre, se på videoen:

Penoizol loftisoleringsproces

Intern isolering

Bolighus, et hus til flere ejere, tilstedeværelsen på forsyningsselskabet og andre situationer, der gør ekstern isolering umulig, kræver isolering fra indersiden af ​​rummet. Bulkstoffer anvendes ikke af indlysende grunde.

Video beskrivelse

Opvarmning af loftet indefra, se videoen:

Plader, rulle eller sprøjtede materialer anvendes. Hvis du vælger isolering på loftet i et privat hus, skal du være opmærksom på de udvidede polystyrenplader eller komprimeret mineraluld. De har det bedste forhold i kategorien af ​​pris / kvalitet / hastighed. Glem ikke om penoisol, som vil være en glimrende løsning, når du øger budgettet.

Processen med isolering af loftet fra skumets inderside

Termisk isolering af loftet fra indersiden af ​​polystyren skumplader

Hvad man skal vælge - ekstern eller intern opvarmning

Valget mellem disse typer arbejde er baseret på en kombination af faktorer:

i mangel af efterbehandling er de ens i graden af ​​varmeisolering;

hvis reparationen af ​​værelset er afsluttet, skal du fjerne loftdækket, hvilket vil øge omkostningerne og arbejdstiden;

lægning på indersiden reducerer krympningen af ​​materialet, men øger tykkelsen af ​​loftet, hvilket reducerer rummets samlede rumfang;

med indvendig isolering loft loftet er ikke beskyttet mod lave temperaturer;

udendørs isolering giver dig mulighed for at bruge et bredere udvalg af varmeisolatorer.

Omhyggeligt overvejer fordele og ulemper, kan du gøre en entydig beslutning om, at det er bedre at bruge i dit tilfælde.

Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om lofter i et træhus.

konklusion

Når du vælger et bestemt materiale til loftisolering, er det altid bedre at søge professionel hjælp. Hver virksomhed har sine egne faldgruber og snuble over dem, der er afhængige af vores egen styrke, er spild af tid og penge. Det er bedre at gøre reparationen en gang og få et garanteret kvalitetsresultat - det vil spare dig for unødvendige udgifter og vil give huset varme i mange år fremover.

Opvarmning af loftet i et privat hus

De fleste mennesker forsøger at isolere væggene i et privat hus, så godt de kan for at undgå varmetab. Faktisk går 60% af termisk energi gennem loftet, fordi varm luft tenderer til at stige op og ud gennem loftet. Derudover er der i loftet altid et øget niveau af fugtighed, således formen og svampen i hjørnerne. Isoleret loft gør ikke kun huset mere komfortabelt, men beskytter også ejendommen mod skader.

Måder at isolere loftet

I et privat hus bliver isolering af loftet nummer 1. For at isolere loftet og reducere varmetabet, kan du bruge følgende metoder:

 • Opvarmning af loftet indefra. Dette er tilfældet, hvis der er et loft under taget, ikke et loft. En ramme er konstrueret af træbjælker, som er fastgjort til loftet med perforator og dowels-negle. Inde i rammen er fyldt med forskellige varmeapparater, og mellem loftet og varmeren er placeret paroizolyator. Derefter er det opvarmede loft beklædt med gips. Ulempen ved denne metode er "skjule" en væsentlig del af loftet såvel som kompleksiteten af ​​arbejdet.
 • Opvarmning af loftet udenfor. Denne metode er god, hvis der er et loft under taget. Det har også sine egne variationer afhængigt af typen af ​​isolering.

Termisk isolering skum

Før du begynder opvarmningen, skal du befri loftet fra unødvendigt affald, feje alt affaldet og udføre vådrensning for at rense betonen. I henhold til størrelsen af ​​arealet af de varmeisolerede lokaler er det nødvendigt at købe en passende mængde skumplast med en tykkelse på mindst 40 mm eller skumgummi, men det vil koste meget mere. Begge materialer har lav varmeledningsevne og høj modstandsdygtighed mod mikroorganismer. Alt gulvplads er dækket af skumplader, leddene limes sammen med skum. Et forstærkningsnet anbringes på toppen af ​​skummet, og skræftet hældes med et lag på mindst 50 mm. Denne procedure er nødvendig, hvis loftet skal bruges.

Ulemperne ved skum:

 • Tvivlsomme ildfaste egenskaber, tilsatte flammehæmmere er kortvarige
 • udstråler formaldehyder
 • der er gnavere i den
 • der er en "drivhuseffekt", rummet skal ofte luftes

Teknologi til installation af skumplast og penoizol

Effektiviteten af ​​varmeisolering ved brug af penoizol er meget højere end ved installation af færdige skumplader. Pladerne kan løst holde sig til den bærende ramme, der danner revner og "koldbroer". Fyldning med penoisol sparer transportomkostninger, elektricitet. Penoizol passer godt til væggen takket være dets harpikser. Det tørrer inden for 15-20 minutter. Den eneste ulempe er, at det er umuligt at hælde penoisol alene. Hele proceduren skal udføres af specialister.

For at installere skumpladerne skal du bruge:

 1. skumplast
 2. plader af gipsvæg
 3. metalprofil eller træplader
 4. hammer
 5. polyurethanskum
 6. vandtætningsmateriale
 7. Trådløs
 8. Asfalt vandtætningsmiddel, der er lavet af tagpap og imprægneret med bitumen. Det forhindrer indtrængen af ​​fugt i de isolerende lag.
 9. fastgørelseselementer - skruer og skruer, undertiden negle
 10. nedstryger
 11. lim

Der er to måder at montere skumplader på: Ramme og lim. Den forberedende proces for begge metoder er den samme. Længde og bredde af området måles omhyggeligt. Disse indikatorer multipliceres, og det viser sig området. På basis heraf købes der en passende mængde skumplader med en minimumstykkelse på 5 cm. Derefter forarbejdes overfladen, til hvilken pladerne bliver limet. Gammelt hvidvask, gips fjernes, støv og snavs vaskes af. Du kan endda behandle overfladen med et antiseptisk middel. Påfør et lag primer for at gøre overfladen glat. Udskift eventuelt med et nyere eksisterende elektrisk system.

Når klæbemetoden har sine egne nuancer. For at skummet skal klæbe godt til loftets overflade, er det nødvendigt at observere temperaturregimet ikke lavere end 50 ° C og ikke højere end 250 ° C. Som klæbemiddel kan du bruge almindelig fliseklæbemiddel. De kan også behandle overfladen, som pladerne skal fastgøres på. Når det tørrer, kan du fortsætte installationsarbejdet. Lim påføres på skumpladen og væggen holdes i 2-3 minutter og presses skummet til overfladen.

Du kan også bruge dykker med store hætter. På samme måde limes hele området på den isolerede overflade. Efter isolering af hele loftet er alle led og huller forsigtigt belagt med lim eller polyurethanskum for at øge tætheden. Når lim eller skum er tørt, kan du lave en loftsforstærkning. Til dette gøres en særlig løsning på skumpladerne, hvor glasfibernetet er nedsænket. På toppen af ​​et andet lag anvendt løsning. Det er nødvendigt at vente, indtil opløsningen er helt tør, og først efter det for at fortsætte installationsarbejdet.

I rammemetoden til montering af skummet på en tidligere rengjort og primet overflade er træ- eller metalplader fastgjort på en sådan måde, at cellerne opnås. Cellernes størrelse afhænger af skumpladernes størrelse. For eksempel, hvis pladerne har dimensioner på 1/1 m, skal cellerne laves 50/50 cm. Derfor skal skumpladen i løbet af installationen skæres i 4 lige firkanter. Ved aluminiumprofiler er metalplader fastgjort til loftet med stempel og skruer.

Et skumplader sættes ind i rillerne, som er slouched på siderne fra alle sider med "flydende negle" for pålidelig limning af pladerne med understøtningsstrukturen. Hele pladen af ​​polyfoam indsættes i aluminiumsladder og styrkes ved hjælp af selvdrejende skruer. Endvidere udføres forstærkning: En særlig løsning påføres, et forstærket maske sættes og et påfyldningslag påføres igen. Alt det varme loft er klar. Hvis det ønskes, kan gipsplader sys på toppen af ​​hele skumplader.

Penoizol som varmelegeme til loftet

Penoizol er et opskummet skum i flydende form. Til installation skal penoizol anvendes specielt udstyr. Til prisen er det ikke meget dyrt, og det er nemt for dem at fylde vanskelige at nå frem til. Penoizol er brandsikkert, hygroskopisk, har lav varmeledningsevne. Det lever ikke gnavere, det er ikke udsat for mikroorganismer. Penoizol kan betjenes ved temperaturer fra -600C til + 800C. Materialet har høje lydisoleringsegenskaber. Miljøvenlighed og sikkerhed af penoizol bekræftes af mange forsøg.

Penoizol installationsteknologi

Der fremstilles en træ- eller metalcelleramme, hvis celler hældes med penoizol. Spredning, det fylder hele rummet. Gradvist polymeriserer den og bliver en fremragende isolerende. Brug ikke damp eller hydroisolator ved brug af den.

Varmt loft med mineraluld

Dette materiale er opdelt i glasuld, keramik, slagge og stenuld. Glasuldssorter er moderne materialer til Rocklayt, Techno-Block, Technovent, Technolight, Tehnoruf, Tekhnofas mv. Isolering. Råmaterialerne til fremstilling af materiale er basalt, kalksten, diabase eller dolomit. Den højeste kvalitet af mineraluld opnås fra sten.

Ved brug af mineraluld skal du bære arbejdstøj, beskyttelsesbriller og åndedrætsværn, fordi partikler af materialet irriterer huden. Efter lægningen af ​​mineralulden bliver det sikkert for mennesker. Før du bruger det, er det nødvendigt at rengøre overfladen af ​​snavs og snavs til en tilstand af ren beton. Fra træbjælker er rammen for fremtidens gulv lavet. Målinger er lavet, lag er monteret, en dampisolator spreder, asfalt er bedre. Plader af mineraluld er placeret oven på det, men det må ikke gøres for tæt, bomuldsuld bør ikke komprimeres. For at gøre gulvet endnu varmere, kan du lægge mineraluld i to lag, med det øverste lag skal overlappe bundens ledd. Næste sæt gulvbelægningen, som er fastgjort til trærammen.

ulemper:

 • Materialet kan ikke fjernes og tampes, fordi det kan miste sine isolerende egenskaber
 • mineraluld skal være omhyggeligt beskyttet mod fugt
 • selv et lille hul kan reducere varmekapaciteten i loftet
 • sammen med mineraluld anvendes et andet vandtæt materiale, hvilket øger omkostningerne og kompleksiteten af ​​processen
 • skal ændres hver 10-15 år

Mineraluld Installations Teknologi

Først skal du nøjagtigt beregne, hvor meget du skal købe isolering, materialer, hydro- og dampspærre. Husk at når du arbejder med glasuld er der støv, der irriterer huden og slimhinden i øjnene. Derfor skal du købe beskyttelses tøj og beskyttelsesbriller, åndedrætsværn, handsker. Det er også nødvendigt at slukke for ventilationssystemet, mens du arbejder med mineraluld, så støvet ikke trænger ind der. Til installation af mineraluld vil det være nødvendigt at:

 1. varmelegeme
 2. træplader (bredde 150 mm, tykkelse 30 mm) eller galvaniseret profil
 3. boremaskine
 4. selvdrejende skruer
 5. store saks
 6. beskyttelsesudstyr
 7. dampisolator
 8. metalbeslag
 9. målebånd

Hvis huset er træ, vælges træplader som understøtningsstruktur. En vandtæt pude med en overlap på 10 cm er placeret på trægulvet. Kassen er monteret på toppen. Afstanden mellem lamellerne er 50-60 cm. Mineraluld udpakes lige før installationen. Isolering er skåret i stykker i bredden svarende til afstanden mellem lamellerne plus 2 cm for en god pasform.

Mellem vandtætning og isolering er et hul på 1-2 cm for den naturlige cirkulation af luft. Mineraluld er lagt tæt nok til ikke at danne folder og sprækker. Derefter fastgøres en paro-isolator med en 10 cm overlap vinkelret på spærrene og fastgøres til dervans med en hæftemaskine. Alle sømme er forsigtigt fastgjort med monteringsbånd. Dette vil øge stramningen af ​​strukturen.

Ecowool isolering

Dette er et cellulosebaseret materiale, der er helt harmløst for mennesker. Ved 81% økologi består af genanvendt cellulose, et produkt af papirforarbejdning, 12% antiseptisk, 7% flammehæmmere. I fibrene er lingin, hvilket giver strukturen klæbrighed. Materialet er ret elastisk og elastisk for at forhindre krympning, og samtidig har den en kapillær struktur, takket være, at loftet "trækker vejret". Ecowool beskytter overfladen mod svampens spredning, og der er ingen gnavere i den. Kontakt med metalstrukturer forårsager ikke korrosion, og i tilfælde af brand brænder materialet, men brænder ikke.

 • Når der installeres fra ecowool, udledes meget støv fra bor
 • installation kan kun udføres af specialister ved hjælp af specialudstyr.
 • ecowool kan ikke bruges nær en kilde til ild eller høje temperaturer (bad), ellers begynder økologi at fester

Ecowool installationsteknologi

Manuel installation af ecowool er kompliceret og kedelig. Materialet, der er fastsat af en ukvalificeret specialist, reducerer effektiviteten med 20-30%. Der er to måder at økologisk mekanisk installation: tør og våd. Den tørre metode er praktisk til opvarmning af loftet. Anvendelsen af ​​specielle membranfilm som Tyvek gør det muligt at downloade økologisk ikke kun i vandrette, men også skrå og lodrette overflader. Til dette formål er specialudstyr fyldt med økologisk hulrum på rammen af ​​bygninger under lufttryk.

Den våde metode til installation er opstået på grund af økologisk evne, når den er fugtet med vand, til at holde fast i en overflade på grund af det særlige stof lignin indeholdt i dets sammensætning. Den fugtede økologi bliver viskøs og klæbrig, og ved hjælp af et pneumatisk system sprøjtes økologen og klæber tæt på overfladen. Efter tørring danner et ensartet og ensartet lag, som har en lydisolerende evne.

Hvis det ikke er muligt at lave overfladebeklædningen, skal du anvende den våde klæbende metode til påføring af økologi. Med denne metode behandles ecowool ikke med vand, men med en klæbemiddelopløsning, hvilket i høj grad forbedrer materialets klæbende evne.

Ecowool isolering skal udføres af specialister, så materialet er 100% realisere alle sine fordele.

Sådan isoleres loftet med savsmuld

Denne metode er forældet, men bruges stadig til isolerende lofter.

ulemper:

 • krympe, de skal hældes
 • brandfare

Teknologi installation af isolering fra savsmuld

Først skal du udskifte ledninger, isolere det i metalrør, og isolere også skorstenen. For at bruge savsmuld som varmelegeme skal du:

Forbereder savsmuld til lægning. En person er svært at klare, du har brug for en assistent. 10 store spande af savsmuld, 12 spande af lime og 1 spand cement blandes i en stor rummelig tønde. Alt er godt blandet til en homogen masse.

Vand hældes i en 10 liter vandkande, der hældes et par skeer kobbersulfat som et antiseptisk middel. Langsomt hældes indholdet af vandkassen i en tønde med savsmuldsblanding. Hvis blandingen med en knytnæve ophører med at frigive fugt, så er den klar til brug.

Pergamin er spredt rundt om loftet og forseglet med tape eller galvaniserede klemmer. Savsmuld blandes på overfladen af ​​glasin i et jævnt lag. Taster det for meget er ikke nødvendigt. Glat overfladen og lad den tørre i mindst 2 uger. Alt, varmeren er klar. Bare gå på det anbefales ikke, så rummet, isoleret med savsmuld, bør ikke betjenes.

Clay loft isolering

Clay betragtes som et miljøvenligt, brandsikkert og billigt middel til tagisolering. For at bruge savsmuld og ler som varmelegeme skal du:

 • savsmuld
 • lime
 • cement
 • kobbersulfat
 • vand

Teknologi installation af lerisolering

Bjælker, stænger og brædder behandlet med antiseptisk gør en særlig overlapning (beskrivelse foretaget tidligere), hvor lejen vil blive hældt. Nederste etage er foret med plastik eller PVC film, som er fastgjort til bjælker og plader med en hæftemaskine. I betonblanderen eller en stor tønde fortyndes 5-6 ler af ler (som kan graves i sin have) for at fuldføre opløsning med vand. Så savsmuld tilsættes og blandes til en sådan tilstand, at blandingen ikke er for våd eller meget tæt. Den resulterende blanding er lagt ud på overlapningen mellem strålelaget på 5-10 cm. Du skal vente, indtil leret er helt tørt. Det kan vare mere end en måned. For at fremskynde processen er det nødvendigt at sikre god ventilation af loftet. Små revner kan forekomme på leroverfladen, men de smider let af efterfølgende.

ulemper:

 • Under ler kan træet støbe og rådne
 • med det forkerte forhold mellem ler og savsmuld varmeledning øges og varmen taber

Udvidet ler for at isolere loftet

Udvidet ler er et letvægts ildfast materiale lavet af bagt ler med lavmeltende kvaliteter. Asfalt er lagt på gulvet og et forstærkende maske er foret, udvidet ler hældes over det. Det er varmt og lydisoleret, modstandsdygtigt mod fugt, det lever ikke gnavere. Udvidet ler udfører funktionen af ​​en varmepude, som hældes ovenfra med et slips. Til installation af ekspanderet lerisolering skal følgende:

 1. udvidet ler
 2. hydroisolator
 3. dampisolator
 4. tape, aluminiums tape
 5. Hæftemaskine
 6. beslag

Teknologi installation keramzitnogo isolering

Denne teknologi ligner teknologien til at lægge andre varmelegemer, såsom ler eller savsmuld. For det første bliver overfladen rengjort af snavs og gammelt hvidvask, på hvilket ekspanderet ler skal hældes. En træstruktur er lavet af træbjælker over hele overfladen. Så med en overlap på 10 cm lægges brede vandtæt strimler. Samlinger limmes sammen med tape. Efter fastgørelsen sættes et forstærkningsnet på toppen af ​​vandtætningen, og et lag af ekspanderet ler hældes. Dens overflade er nivelleret. Et dampspærreark spredes over det udvidede lerlag og er fastgjort til træpladerne af en hæftemaskine eller metalklip. En dampisolator placeres oven på det ekspanderede lerlag og bjælkerne, som også er fastgjort til træstrukturen med en hæftemaskine og hæfteklammer.

ulemper:

 • tungt materiale
 • luft går mellem granulerne
 • kræver efterfølgende støbning eller dampisolering
 • har brug for særligt udstyr til kvalitetsarbejde

Folieisolering

Selve træet er en regulator for varme og fugtighed, så det er bedre at bruge fugtig isolering i et værelse med betonggulv. Når du bruger det, kan du eliminere brugen af ​​dampspærre. Folie i sig selv er en god leder af varme. Skummet polystyren fremstilles i ark på 60/120 cm og har en tykkelse på 2-10 cm.

Ark har trappet lås for at udelukke "kolde broer". Folieret polyethylenskum er ensidet og tosidet. Materialet har også en tykkelse på 2-10 cm, og fås i ruller med en bredde på 1-1,2 m og en længde på 25-30 m og ligner tæppet. Sommetider fyldt polyethylen dækker det øverste lag mineraluld. Således er varmeisoleringen forbedret, og frigivelsen af ​​kræftfremkaldende stoffer fra mineraluld reduceres også. Folieglasuld fremstilles i form af måtter suppleret med forstærket mesh. Fugtig isolering bruges typisk til at isolere loftet og væggene i et bad eller dampbad.

Teknologi installation folie isolering

Ifølge den ovenfor beskrevne fremgangsmåde er den cellulære struktur lavet af træbjælker eller metalplader. Ved cellens størrelse skæres den fyldte isolering ud med sagen af ​​den krævede størrelse og fastgøres med en byggestifter. Foliesiden skal "se" på værelset, ikke på gulvet. Nogle gange producerer producenterne foliedisolering med et lag lim, der allerede er påført overfladen.

Folieisolerede isoleringsplader placeres lige ved siden af ​​det, og leddene limes med et specielt aluminiumklæbebånd. Således viser det sig overfladen, der reflekterer varmestrålerne perfekt. Hvis du planlægger at bruge gips eller klapplade oven på fugtig isolering, skal der laves et luftspalte på 1-2,5 cm mellem isoleringen og den endelige finish. Ellers vil folien varme op og vride byggemateriale. Al isolering er klar. Nemt og enkelt!

Ulempen er, at træet under den isolerede isolering kan løsne og rådne, når det er løst lagt.

Jo bedre at isolere loftet på et privat hus

Under forholdene i de hårde russiske vintre er problemet med højkvalitets hjemmeisolering et spørgsmål om ikke overlevelse, så i hvert fald livets komfort og sundhed for dine familiemedlemmer. I et "koldt" sommerhus uden isolering vil opvarmning omkostninger slå alle tænkelige optegnelser, og forkølelse bliver normen for dens beboere.

Men det sker ikke, hvis du gør en god isolering af vægge, gulve og lofter i huset. Dette gælder især for lofterne - den opvarmede luft stræber altid opad, og hvis han ikke møder barrieren i sin vej som et lag af isoleringsmateriale, vil han simpelthen gå udenfor. Og du vil ende med kondens på loftet og høje opvarmning omkostninger.

Hvis du ikke tager højde for højkvalitetsisolering af loftet, dannes der kondens på den, og varm luft vil frit gå udenfor

Kvaliteten af ​​loftisoleringen afhænger stærkt af, hvilket materiale der skal bruges, og hvor godt dets installation blev udført. Og i øjeblikket står værten over for spørgsmålet: hvad skal man vælge? I dag er der mange typer varmelegemer på byggematerialemarkedet, og hver af dem præsenteres som de bedste i sit segment. Denne artikel skal hjælpe dig med at løse problemet med at vælge isoleringsmaterialer, det vil fortælle om deres funktioner, installationsmetoder, fordele og ulemper.

Måder at isolere loftet

Først skal du tale om, hvordan man isolerer loftet. I vores tilfælde vil dette være loftet på den sidste etage, over hvilket kun loftet og taget - det er igennem det, at hovedvarmetabet opstår.

Den første metode til isolering - den ydre. Hvis du ikke har planer om at lave en loftsrum under taget, så passer denne metode til dig. På loftet på loftet med en træbjælke og brædderamme, der er fyldt med isolerende materiale. Rammens design afhænger af, hvilken type isolering du bruger.

Ordningen med ekstern isolering af loftet i huset

Hvis du ønsker at arrangere et loft eller et lille lager på loftet, skal du isolere loftet indefra. I dette tilfælde er der i de sidste etager på lofterne dannet den allerede nævnte ramme, som er fastgjort ved hjælp af dugle-negle. Efter at have lagt isoleringsmaterialet, er det lukket med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. Denne isoleringsmetode er meget besværlig og reducerer også højden af ​​boligen. Derfor, under opførelsen af ​​huset bør tage højde for dette øjeblik og gøre væggene i sidste etage lidt højere.

Ordningen med intern isolering af loftet i huset

Tip! Et lag af dampspærre bør placeres mellem isoleringen og loftet, ellers vil fugt, der stiger sammen med luften, absorberes af isolationen, hvilket vil svække dets egenskaber betydeligt. Derudover er fugt under taget ikke den bedste måde at påvirke styrken af ​​spærre.

Opvarmning af loftet i huset med mineraluld

Mineraluld - En fibrøs varmeisolator, fremstillet i form af ruller eller plader. Materialets sammensætning bestemmes af GOST R 52953-2008, og i alt er der tre typer mineralske sten, slagge og glas (bedre kendt som glasuld). Overvej dem mere detaljeret.

GOST R 52953-2008 "Materialer og produkter af varmeisolering. Vilkår og definitioner

Stenuld er lavet af forskellige klipper, såsom diabase eller gabbro, derudover indeholder den ler, kalksten, dolomit og et bindemiddel indeholdende formaldehydharpikser. Den gennemsnitlige koefficient for varmeledningsevne af sten wat er 0,08-0,12 W / (mK). I vores tilfælde, jo lavere er dens værdi, desto mere er materialet egnet til isoleringens rolle.

Det er vigtigt! En af de største ulemper ved mineraluld er, at den kan indeholde stoffer, der, når de opvarmes, frigiver phenoler i luften, der er farlige for mennesker. Diskussioner og tvister har været i gang i dette spørgsmål i lang tid. Basaltuld anses for at være den sikreste, som indeholder den mindste mængde potentielt skadelige stoffer.

I modsætning til sten produceres slaggeuld fra højovne slagge og andet affald af metallurgi. Termisk ledningsevne er i gennemsnit 0,47 W / (mK), som sammen med sin høje hygroskopicitet (evnen til at absorbere fugt) gør slagge uegnet materiale til isolerende lofter. Derudover har den en sur surhedsgrad, fordi den skal holdes væk fra metalrør, bjælker og andre produkter.

Glasuld prioriteres først i termisk isoleringskvalitet blandt mineral watt - 0,03 W / (mK). Det har også en meget lav pris. Ulemperne er, at partiklerne af dette materiale kan forårsage skade på en person, der kommer på huden, øjnene eller lungerne. Men dette er mere eller mindre karakteristisk for alle typer mineral watt, så når man arbejder med dem er det nødvendigt at bære handsker, beskyttelsesbriller, åndedrætsmaske og lukkede arbejdstøj.

Den største fordel ved alle typer mineraluld er, at dette materiale er meget bekvemt til transport, transport og installation, da den har en lav vægt. Derudover er det ikke brandfarligt, og ved meget høje temperaturer kan der kun sintres (samtidig tabe dets isolerende egenskaber). Det er især vigtigt for landhuse, at mineraluld ikke er et attraktivt sted for gnavere, insekter, svampe eller skimmel.

De mest kendte producenter af dette materiale er firmaet "Izover", "Ursa" og "Paroc". Hvis kvalitet er vigtig for dig, så kig efter mineraluld fra disse virksomheder, når du går til hardwarebutikken. Når du vælger, skal du også være opmærksom på materialets massefylde - loftet kan ikke modstå for tætte og tunge prøver af mineral watt.

Start processen med isolering skal bestemme loftets areal, fordi du først skal beregne, hvor meget du har brug for mineralulds-, damp- og vandtætningsfilm. Dernæst vil vi overveje teknologien til den eksterne metode til loftisolering. Hvis du har brug for intern opvarmning - følg de samme instruktioner, men skift lagene af vand- og dampspærre.

Beregning af loftet

Udover isoleringen selv skal du have træplader eller metalprofiler, værktøjer til skæring af mineraluld, beskyttelses tøj og udstyr (handsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller) og fastgørelsesdele.

 1. For det første sætter vi en dampspærre på loftet på loftet, samtidig med at der sikres, at der ikke er tårer på det. Laying bør overlappes, sømene skal limes med et specielt dampspærrebånd.
 2. På toppen af ​​det monterer vi kassen af ​​træ eller galvaniseret profil. Afstanden mellem lamellerne skal være noget - et par centimeter - mindre end bredden af ​​arket eller rullen af ​​mineraluld. Så varmeren passer perfekt. Højden på drejebænkningen skal overstige tykkelsen af ​​det varmeisolerende lag med 1-2 centimeter for derved at sikre luftcirkulationen mellem den og vandtætningen.
 3. Vi pakker ud mineraluld og sætter det i mellemrummet mellem lamellerne. Hvis materialet passer ind i flere lag - det næste lag skal overlappe sømmen af ​​den forrige.
 4. Fra oven til kassen ved hjælp af en møbler hæftemaskine fastgør vandtætning. Samtidig skal der som nævnt ovenfor være en lille plads mellem uld og mineraluld til luftcirkulation.

Ekstern isolering af loftet med mineraluld

Termisk isolering skum

Den næstmest populære efter mineraluld er skum. Skum kaldes polymere materialer, der består af celler fyldt med gas. Derfor manifesterer skummene sig selv som et varmeisolerende materiale. Af disse kan du i dagligdagen ofte finde polystyrenskum og polyurethanskum. I gennemsnit er skumets varmeledningsevneskoefficient 0,041 W / (mK), hvilket gør det relateret til glasuld med hensyn til dets isolerende egenskaber.

Indvendig isolering af loftskummet

Som mineraluld er polystyrenskum og polyurethanskum lave omkostninger og lav vægt. Sidstnævnte ejendom gør det nemt at transportere, opbevare og installere i loftet. Skummet har dog en række ulemper, der gør det ikke det bedste valg for en boligbyggeri.

 1. Polyfoam brænder godt og frigiver samtidig mange farlige stoffer til mennesker. Desuden kan de skille sig ud selv med en svag varme.
 2. Mus kan starte i skumlaget, men det er værd at bemærke, at det ikke er en yngleplads for insekter eller svampe.
 3. I et rum, hvis loft er isoleret med skum, kan der opstå en "drivhuseffekt".

Der er to måder at installere skumplast på - på rammen og på lim. Den første er på mange måder ligner isolering ved hjælp af mineraluld, men når der lægges skumplader mellem lamellerne, skal "flydende negle" anvendes på deres sider. Og om installationen af ​​dette materiale med lim skal fortælles mere detaljeret og i trin.

 1. Overfladen, hvorpå skummet lægges, grundigt rengøres og rengøres af mulige uregelmæssigheder. Om nødvendigt kan den primeres.
 2. Lim påføres pladerne af skumplast (flis fungerer godt) og efter tre minutters ventning skal pladen presses til loftet på loftet eller loftet.
 3. Gentag proceduren med alle andre skumplader.
 4. Påfør et lag af forstærkende gips på arkene og læg et glasfibernet. Efter tørring er masken dækket af et andet lag af gips.

Termisk isolering af loftsskumlim

Penoizol som varmelegeme

Et alternativ til polystyrenskum og polyurethanskum kan være penoizol, hvilket er et "flydende" skum. Takket være specielle tilsætningsstoffer slipper han sig af de største ulemper ved sine solide modstykker - attraktivitet for gnavere og brændbarhed. Ulempen ved penoizol er, at det er nødvendigt at kalde et team af arbejdere med specielt udstyr, og det kan være ret dyrt.

Loftisolering penoizol

Isoleringsteknologien ved hjælp af penoizol er simpel: vi lægger en paroizolator og fylder rummet mellem loftet bjælker med et lag af isolering for en tykkelse på 20-30 centimeter. På toppen kan du desuden lægge et lag tagmateriale og lægge bordets gulv.

Ecowool

Præfixet "øko-" i titlen på dette materiale er ikke med det formål at reklamere. Ecowool er faktisk et miljømæssigt sikkert materiale, da 80% består af naturlig cellulose. De resterende 20% er forskellige tilsætningsstoffer, såsom lingin, hvilket giver strukturen klæbrighed, eller borsyre og antiseptika, der beskytter økologi fra råtning, svampe og gnavere. Også i sammensætningen af ​​dette materiale er flammehæmmere, på grund af hvilke økologi ikke brænder, men kun smolders under påvirkning af flamme og meget høje temperaturer. Materialets termiske ledningsevne er 0,038 W / (mK).

Ecowool til isolering af lofter

Der er to måder at isolere loftet på med miljøvenlig bomuldsuld - tør og våd. I det første tilfælde passer materialet ind i de forberedte "celler" i loftet, men samtidig er dets varmeisoleringsegenskaber kun 60-70% af det mulige. I den anden metode anvendes der specielt udstyr, der fugtiger økologen og sprøjter det under højt tryk. Ved kontakt med vand bliver isoleringen klæbrig og passer godt til loftet eller loftsfladen. Ulempen ved økologi er det faktum, at du med sin "våde" applikation har brug for specielt udstyr og folk der kan arbejde med det.

Overvej trinene med isolering af loftet ved hjælp af økologisk træ på en ekstern måde.

 1. Overfladen af ​​loftet rengøres og udjævnes - det er nødvendigt at slippe af med snavs og snavs.
 2. Monteret kasse af træstang, svarende til kassen til lægning af mineraluld. Hvis det ønskes, kan du springe over dette trin, men så er det umuligt at bruge loftet.
 3. Laget af dampspærrefilm er lagt. Hvis det er nødvendigt, er det muligt at indpakke selve beklædningsstrukturen.
 4. Ved hjælp af blæseenheden fylder ecowool mellemrummet mellem lamellerne. Der skal lægges særlig vægt på revner og vanskelige steder at nå. Mindste lag af isolering skal være 25 centimeter, men hvis du bor i et område med meget kolde vintre, skal tykkelsen øges til 40-50 cm.
 5. En vandtætningsfilm lægges over økologien, overlappes og med sømbinding med et specielt tape.

Ekstern opvarmning af et loft ekovatoy

Video - Udendørs loftsisolering økologi

Termisk isolering af loftet med udvidet ler

Udvidet ler - løs isoleringsmateriale, som er en sten lavet af bagt ler med en porøs struktur. Det er meget populært som gulvisolering, men det er også velegnet til lofter, hvis de opvarmes udenfor. Den termiske ledningsevne af ekspanderet ler er 0,18 W / (mK). På grund af dets sammensætning brænder denne isolering ikke, smolder og smelter ikke, udsender ikke skadelige stoffer i luften og er ikke attraktiv for svampe eller mus.

Men samtidig er claydite underordnet i sine isolerende egenskaber til skumplast eller mineraluld, og i øvrigt er det et meget tæt og tungt materiale, fordi det kun kan bruges til tilstrækkeligt stærke lofter med støttebjælker.

Opvarmning af loftet på et privat hus udvidet ler

Teknologien til isolering af loftet med udvidet ler er som følger.

 1. Gulvet på loftet og loftbjælkerne er tæppebelagt med dampspærrefilm. I stedet for filmen kan du bruge almindelig tyk polyethylen.
 2. Rummet mellem bjælkerne er fyldt med ekspanderet ler. Det er ønskeligt at blande isoleringen af ​​forskellige fraktioner, således at krympningen er mindre. Den mindste tilladte lagtykkelse er 200 mm, for områder med koldt klima er det 400-500 mm.
 3. Udvidet ler forsigtigt udjævnet. Til dette kan du endda bruge en simpel rake, hvis det er nødvendigt.

Hældt ler skal omhyggeligt nivelleres.

Et alternativ til ekspanderet ler blandt bulkvarmeisolatorerne kan være skumglas, også ofte kaldet skumkrom. Dens varmeledningsevne er 0,08 W / (mK), hvilket er mere end to gange mindre end ekspanderet ler (vi minder dig om, at i tilfælde af isolering er jo mindre denne indikator jo bedre).

Sav som en varmelegeme

Endelig nærmede vi os det materiale, der har været anvendt som isolering i årtier, selv før skum og mineraluld optrådte. Dette er savsmuld. De kan bruges uafhængigt, blot ved at fylde dem på loftet eller som en del af en blanding med ler eller cement.

Den eneste fordel ved en sådan isolering er billighed - du kan enten bruge affaldet fra din egen bygning eller gå til nærmeste savværk og få materialet gratis eller til en symbolsk pris. Men opvejer cheapness af savsmuld overveje alle deres fejl?

 1. Savsmuld brænder godt, for når du bruger dem, skal du beskytte alle elektriske ledninger på loftet med metalbokse. Derudover kan du ikke bruge dette materiale nær komfuret eller skorstenen.
 2. Gnavere, insekter eller svampe kan starte i savsmuld og uden imprægnering med et antiseptisk middel vil det ikke fungere for at slippe af med disse problemer.
 3. Materialet krymper over tid, hvilket væsentligt hæmmer dets varmeisoleringsegenskaber. Derudover skal du regelmæssigt fylde frisk savsmuld.
 4. Med en sådan varmelegeme er det umuligt at bruge rummet under taget - hverken at arrangere loftet eller at gemme gamle møbler og andre ting på loftet.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Cement-savsmuldsopløsning fremstilles som følger: 1 del cement og 1 del kalk tages til 10 dele savsmuld af lille eller mellemfrakt. Stofferne blandes grundigt sammen for at danne en tør blanding. Så skal du tage 5-10 dele vand blandet med flere spiseskefulde blå vitriol. Vitriolen i vores tilfælde virker som et antiseptisk middel, som ikke vil tillade savsmuldisoleringen at rotne. Fyld blandingen og bring den til en homogen masse. Tjek om det er klart, simpelt nok: tag cement-savsmuld blandingen og klemme i knytnæve. Hvis vand ikke dråber fra det, så er det klart.

Brug af ler med savsmuld til udvendig loftisolering

Dernæst skal du forberede et loft til isolering. For at gøre dette skal du lægge et dampisolerende materiale og behandle alle træelementerne i strukturen med brandhæmmende (anti-brændende imprægnering). Derefter skal du lægge cement-savsmuldsblandingen ud, glatte den og forlade det i et par uger, så det er helt tørt.

Det er vigtigt! Cementet kan om nødvendigt udskiftes med ler. Husk også, at der kan forekomme revner i tørring i cement-savsmuldsisolering. De skal forsegles ved hjælp af den samme blanding.

Resultatet

På denne gennemgang af materialer til varmeisolering af loftet i huset kan færdiggøres. Nu, efter at have vejet alle fordele og ulemper, kan du vælge den varmelegeme, der passer bedst til dig. Nedenfor er en tabel designet til at sammenligne egenskaberne ved isoleringsmaterialer.

Tabel. Sammenligning af de grundlæggende parametre for populærisolering.