Sådan vaske loftet fliser fra skum

Loftfliser lavet af polystyren i køkkenområdet har vanskeligheder med at rense sod, fedt og andre former for forurening. På grund af det faktum, at belægningen er heterogen, har et mønster med en reces, komplicerer dette rengøringen. For at vaske loftet på skumpladen skal der bruges specialværktøj og vaskemidler.

Effektiv metode til rengøring af skumpladefliser

Spots og pletter på flisen vises på grund af ekstern eksponering. Følgelig er emnet vaskemidler og metoder til rengøring af skumoverfladen relevant. Så vaskes loftet med en blød klud eller en svamp til opvaskning. Fordelen ved denne metode skyldes det faktum, at vand ikke akkumuleres i rillerne. Således skader vask ikke skumets egenskaber.

Anbefalinger til rengøring af skumplader:

 • For det første vaskede uddybningen. Her er det vigtigt ikke at vaske, men at rense forureningen, dvs. gnid det ikke.
 • Der bør ikke være noget vand i udsparingerne; dette vil føre til dannelse af pletter efter tørring.
 • Hvis den ikke tørrer overfladen, bliver den fugtet med almindelige servietter.

Med hensyn til brug af vaske- og rengøringsmidler til dette formål, egnet almindeligt opvaskemiddel eller til vask af tøj. Det anbefales dog at overveje typen af ​​plade.

Eksempelvis er ekstruderede og injektionsmaterialer resistente over for sådanne midler. Stemplet fliser tåler ikke tung forurening, fordi Ved intensiv rengøring er der risiko for at beskadige overfladen.

Ved rengøring af skumpladen skal du også være opmærksom på figuren: Hvis den er dybdegående, vil overfladens rengøring ikke give 100% effekt. Derfor er det nødvendigt at arm med en børste og rense pletterne med blide bevægelser. Fortsæt derefter til vådrensning.

Metoden til rengøring af overfladen af ​​loftet på skumplader

Før arbejdet påbegyndes anbefales det at vurdere tilstanden af ​​loftets overflade. I mangel af stærk forurening og mekaniske defekter kan du klare dig uden våd rengøring. En støvsuger bruges til at fjerne støv. Til samme formål er egnet børste med en blød børste. Dette værktøj giver dig mulighed for at fjerne snavs i vanskelige områder.

Men i køkkenet fliser er altid under påvirkning af damp og fedt, så sot er dannet. I dette tilfælde anvendes rengøringsprodukter. I dette tilfælde vil arbejdsalgoritmen være som følger:

 1. Hvert sted bør støvsuges for at fjerne rester af snavs og støv.
 2. Sooty og fedtede pletter tørres af med en tør svamp. Dette gør det muligt for partikler at ligge bag overfladen af ​​pladen. Det er strengt forbudt at bruge en fugtig klud eller svamp på dette stadium siden vand vil opsuge i pladen, men pletter vil ikke suges.
 3. Fremstilling af en blanding til rengøring: 1 l. natriumsalt fortyndes med 5 liter vand. I løsningen vådede vi en stor svamp og vred ud. Så blottet området med en plet. Det er vigtigt at observere ensartethed af tryk på pladen. Ingen grund til at skylle. Gentag 2-4 gange, indtil den gule farve fra stedet.
 4. Fjernelse af ubehagelige lugte fra skumpladen. Overfladen tørres med en blanding af eddike og vand. Fokus ligger på udfordrende steder. Flush er ikke nødvendig.

Derudover er der specielle svampe i butikkerne for at fjerne sod fra skummet. Disse værktøjer er imprægneret med kemikalier og i høj grad forenkler pletfjernelsesprocessen.

Sådan vaske loftet fliser. Typer, pressede, injektions- og ekstruderingsprodukter. Veje til pleje

Loftet af ethvert materiale har brug for pleje og for hvert af materialerne er der midler til at holde loftet rent og fjerne snavs fra det. På spørgsmålet, "Hvordan skal du vaske loftpladen?", Nogle svarer, at de kan på nogen måde, men det er ikke sandt, da en sådan flise ikke kun renses og tørres, men også vaskes.

Loftet fliser skal også pleje

Hvad er loftet fliser

Trykt loftplade

Stemplet fliser på loftet

 • Trykte eller stemplede loftsplader er paneler fra 6 til 8 mm tykke.
 • Fliserne er lavet ved stansning fra skumplader.
 • Efter produktion har flisen den rigtige form, som gør det muligt at opnå symmetri, når den lægges på loftet.
 • Ved stempling ekstruderet polystyren skum er der mulighed for at forlade på flisen det mest forskelligartede mønster, som faktisk fabrikanterne gør.
 • Produktet har normalt en lav pris og høj kvalitet.

Injektionsplade Tile

Injektionsflise er mere præget

 • Injektionsloftflise i udseende er ikke meget forskellig fra ekstruderet.
 • Det fremstilles ved at bage granuler i en speciel form.
 • Denne flise har et dybere, præget mønster og tyndt stemplet.
 • Panelet har 500 × 500 mm langs kanterne og fra 9 til 14 mm tykkelse.
 • På grund af tykkelsen er denne flise mere bekvem at bruge, da det ikke kræver særlig omhyggelig håndtering.
 • Det er en god lydisolator, godt skåret med en byggekniv.

Ekstrudering eller ekstruderet loftflise

Ekstruderede Fliser, Imitation Wood

 • En ekstruderet lofttegel adskiller sig ligeledes lidt fra ekstruderet eller sprøjtestøbning, men er samtidig den tyndeste og har kun 2,5-3 mm tykkelse.
 • Flisen er meget holdbar, da den er lavet af ekstrudering. På glat overflade af flisen er påført relief mønster og maling.
 • Ofte er en sådan flise tilgængelig med en lamineret belægning, men uden denne belægning er den ret solid.

Loftsvedligeholdelsesmetoder

Støvsuger - den bedste pleje til loftfliser

Det er selvfølgelig bedre at vakuum loftet end at vaske det, da det er lettere fysisk, sparer det tid og ikke pletter gulvet. På flisen kan der være rustne pletter eller pletter fra snavset fugt, som kan opstå som følge af dine naboer, der oversvømmer dig ovenfra, lækker kloak eller vandstige, samt som følge af taglækage (hvis du bor på sidste etage).

Hvis dette ikke er tilfældet, vil støvsugning en gang om måneden eliminere behovet for at vaske loftet med vaskemidler.

Denne børste er meget bekvemt at fjerne støv fra loftet

Den bløde fleecy børste renser også loftet meget godt, da reliefmønsteret på flisen holder støv i sine knolder og riller. Naturligvis falder støv fra loftet til gulvet og møblerne, men det er lettere for dig at gøre en våd rengøring af gulvet eller møblerne i stedet for loftet.

Tør loftet med en fugtig svamp eller klud, der er nødvendigt med tilsætning af vaskemidler

Der kan dog være en situation, hvor fliserne skal vaskes (et eller andet sted blev savnet eller et sted for nogen overset). Her skal du vide, hvordan du skal vaske loftflisen, da forskellige fliser opfører dig anderledes, men du kan sige, at vaskemidler, der bruges i hverdagen, som f.eks. Opvaskemiddel eller flydende vaskemiddel, passer til flisen.

Der lægges vægt på flydende rengøringsmidler, da vaskepulver ofte indeholder slibende partikler, og selv om dette ikke vil medføre væsentlig skade på flisen, kan spor af sådan rengøring stadig forblive, som ved rengøring af strækloftet.

Ved vask af loftspladen fra skum skal det tages i betragtning, at både ekstruderede og injektionsloftfliser ikke er særlig bange for den mekaniske belastning, der vil blive påført dem, når de vaskes, men den stemplede flise har en lav specifik tæthed. Derfor skal du være meget forsigtig og vaske det er kun, når der ikke er nogen anden vej ud.

Flisen er vasket, såvel som strækloftet på den mest almindelige måde, ved hjælp af en svamp eller en blød klud fugtet med sæbe og vand med vaskemiddel. For det første er det nødvendigt at udfylde alle nødhjælpssænkninger med en sæbeopløsning (skummet er ikke bange for vand), og derefter vaske det ud med en våd flanel eller en svamp dyppet i rent vand.

Rådet. Hvis der er vand i fordybningerne i flisens relief, og du ikke kan få det med en klud eller svamp, skal du bruge papirservietter eller toiletpapir til dette. Lad ikke fugt på flisen tørre ud, det efterlader ikke et snavset mærke.

Stærk anbefaling Enhver loftsflise er lavet af plastmaterialer, der kan ødelægges af kemiske opløsningsmidler. Brug derfor aldrig sådanne opløsningsmidler til at tørre fliser.

Rådet. I tilfælde af kontakt med lim eller kitt (dette sker under reparation), fjern fremmedlegemer fra overfladen af ​​flisen med en spatel. Hvis maling eller fyldstof ikke er tørret endnu, skal du bruge en klud.

konklusion

I betragtning af konstruktionen af ​​loftet og dens modstandsdygtighed mod mekaniske skader kan vi sige, at denne type tørpleje er mere at foretrække for denne type flise, da den kan vaskes, men det er bedre at ikke tillade det. Månedlig rensning af fliserne med en støvsuger eller en blød børste vil spare dig for at vaske det. Desuden kan du undgå mekanisk beskadigelse af fliserne, da du altid skal lægge pres på overfladen, når du vasker.

Udsmykning af hvidkalkede fliser - hvad skal man klæbe? (+ 2 videoer)

Mange hjemmestere er interesserede i spørgsmålet om, hvordan man limer loftfliser på hvidvaskning, og om en sådan operation overhovedet er mulig. Vi vil behandle dette i detaljer!

Processen med klæbning af fliser på loftfladen er som følger. Vi anvender det valgte klæbemiddel på fliserne, tryk dem til loftet og vent til limen tørrer. På dette tidspunkt foregår betjeningen af ​​limning af flisen på grund af det faktum, at ved tørring af klæbemiddelsammensætningen på molekylniveau observeres vekselvirkningen af ​​væske og faste stoffer.

I situationer, hvor sidstnævntes styrke er lille, kan hærdende klæbemiddel simpelthen rive det flisebelagte materiale fra den hvidkalkede overflade. I dette tilfælde, processen med samhørighed. Hvis et faststofs styrkeegenskaber er på et højt niveau, bemærkes dets gode vedhæftning til blandingen anvendt til limning og direkte til loftet.

Bland til limning af fliser til loftet

Fliser til efterbehandling af loftoverflader kan presses, injiceres og ekstruderes. Sådanne produkter fremstilles af forskellige teknologier. Men når de limer, opfører de sig alle næsten identisk. Til installation på hvidvask kan du bruge lim, der ikke er lavet på vandbaseret basis, da væsken i sammensætningen begynder at suge kalkoverfladen. Dette vil medføre, at flisen falder ud af loftet.

Eksperter anbefaler at bruge den nuværende populære sammensætning af Titan. Dens ydeevne egenskaber er ideelle til klæbning af fliser til loftet. Dette klæbemiddel har en relativt høj viskositet. Dette er dets største fordel. Derudover må Titanium fortyndes (2 til 1 eller 1 til 1) med almindelig medicinsk eller teknisk alkohol og anvendes som en fremragende primeropløsning.

Hvilket hvidvask flisen vil holde på er ikke så simpelt

For klart at besvare spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at klæbe loftet på hvidvaskningen, er det værd at forstå, at evnen til at udføre en sådan operation afhænger af to faktorer:

 • om de anvendte materialers tekniske egenskaber
 • fra den operationelle tilstand af loftoverfladen og direkte lag hvidvask på den.

Du kan aldrig holde en flise på et hvidkalket (og eventuelt) loft. Dette kan kun udføres på overflader, der behandles med kalk sammensætning. Det skal tages i betragtning, at det vil være på den, at de samlede produkter vil blive afholdt. Så hvis hvidkalkningen selv er nedbredt fra loftet, vil flisen på den ikke holde under nogen omstændigheder. Dette er ikke engang diskuteret.

Limning af fliser på det hvidkalkede loft

Loftsmaterialer kan ikke limes til hvidvaskningen i følgende tilfælde:

 1. Hvis finishen er lavet af frosset kalk. I dette tilfælde vil limen ikke være i stand til at forstå overfladen, når den hærder, og flisen vil falde.
 2. Hvis der er 2-3 lag kalksten på loftet. Tjek deres nummer er let. Kør en trowel (tag et værktøj med høj stivhed) på overfladen, hvor der er chipped og små revner, og bestem antallet af lag.

Det er således tilladt at lim de beskrevne produkter udelukkende på hvidvaskningen, som danner en enkelt monolitisk struktur med loftoverfladen. I andre tilfælde skal du enten vaske det eksisterende whitewash-lag (hvis det er muligt) eller opgive ideen om limning af fliser til den.

Værktøj til fastgørelse og reglerne for forberedelse af loftet for installationsoperationer

Så vi regnede ud hvilke kompositioner og på hvilke overflader der kan installeres fliser. Vi fortsætter med at gennemgå de værktøjer, der vil være nødvendige for gennemførelsen af ​​den planlagte afslutningsprocedure. Vi skal oplagre:

 • en markør eller en blyant
 • saks;
 • maleri snor;
 • målebånd;
 • en kniv med et skarpt blad
 • spatel.

Loftsværktøjer

Glem ikke selvfølgelig om grundlæggende materialer (fliser, vand, lim, dekorative sokkel). Det næste skridt er at rense loftets overflade fra den gamle hvidvask. Hvis kalk holder sig højt i loftet, er der revner på det, er det nødvendigt at gøre det. Rengøring sker på to måder:

 1. Sæt loftet med en pensel eller med en kost og vask det gamle efterbehandlingsklud af med et godt gennemblødt lak.
 2. Fugt loftoverfladen med en rulle eller en bred pensel, vent ca. 20 minutter, indtil et lag af materiale er mættet med vand. Og så afskåret det gennemblødte hvidvaskemiddel med en skarp spatel.

Det er vigtigt! Afsnit af loftet, hvor der er dybe hulrum, kræver den mest grundige rengøring (brug samme spatel).

Tilpasningen af ​​loftet og dets mærkning - de afgørende skridt

På en ujævn overflade kan du aldrig holde en flise kvalitet. Sørg derfor for at justere loftet. Gør det sådan:

 1. Du bestemmer den mest undervurderede vinkel på et loft som et bygningsniveau. Sæt en markør på det relevante mærke.
 2. Anvend et niveau til et ikon (den ene kant) og den anden til den modsatte side. Igen, lav et mærke - en række punkter.
 3. Forbind markerne lavet af en lige stang og få en linje langs omkredsen af ​​rummet, der angiver niveauet af loftoverfladen.

Analyser loftets tilstand. I tilfælde, hvor der er fordybninger på mere end 5 mm på det, skal du montere byggegitteret og fylde uregelmæssighederne med et kit. Hvis uregelmæssigheder mindre end 5 mm, skal du uden gitteret. Bare behandle overfladen med kitt. Efter tørring bearbejder loftet med flere lag af primeropløsning. Nu laver vi markering. Husk at ornamentet på krydset mellem vægoverfladen og fliserne på begge sider skal matche.

Loftbehandling kit

Til at begynde med installerer du, hvor du placerer den midterste række af produkter. Du tæller antallet af produkter i det og deler afstanden, der forbliver i to. På grund af dette får du bredden (gennemsnitsværdien) af de mest ekstreme fliser. Hvis man i beregningerne får et ulige antal fliser, vil midten af ​​loftet være i centrum for efterbehandlingens produkter, hvis endda - på deres fælles. I det første tilfælde er det bedst at flytte orienteringslinjen til slutningen af ​​den midterste flise, og derefter repulere linjen med en nylon tråd over loftet. Lignende handlinger udføres på tværs af loftoverfladen.

Mærkningslinjerne bekæmpes med en standardhøjde på 100 cm, da fliserne sædvanligvis har geometriske dimensioner på 50x50 cm. Meterhældningen sikrer perfekt glatte sømme. Dette er vigtigt i betragtning af, at de fleste af de stemplede og ekstruderede produkter til loftbehandling er fremstillet med visse disproportioner.

Indsæt fliser - instruktioner til begyndere

Sorter alle emner efter geometri. Som vi har sagt, har fliser ofte spidsede kanter. Det anbefales at starte klæbende produkter på loftet fra midten. Den sekventielle arbejdsplan er som følger:

 1. Brug en skarp kniv til at skære fliser til en størrelse.
 2. Påfør et klæbemiddel på produktets fire kanter. Det er kun tilladt at klæbe kun den centrale del af flisen, men kun i tilfælde, hvor den er tykkere. På et tyndt materiale vil klæbemiddelsammensætningen i midten, når du tænder belysningslygterne, være meget mærkbar, hvilket slet ikke er æstetisk.
 3. Kig på markeringen og forsigtigt påfør den første flise til midten af ​​loftet.
 4. Du trykker og holder flisen i et par minutter med en klud, du fjerner klæbemidlet, som står på kanterne. Tryk på materialet er det bedste brede træplank. I dette tilfælde vil der ikke være nogen mærker fra hænderne på flisen (små buler, der ødelægger overfladens udseende).

Bonding Ceiling Products

Derefter monteres i henhold til den beskrevne ordning andre produkter efter mærkning. Den sidste flise er som regel skåret med en kniv, da den ikke passer ind i det resterende rum på det hvidkalkede loft. Det anbefales at maskere sømme mellem de færdige dele med kitt (efterbehandling). I hullerne kan du pålægge det med din finger. Kittens sammensætning er ønskeligt at anvende til fastsættelse af dekorativt skørtskum.

Det er det! På dit hvidkalkede loft flaunts helt nye fliser.

Hvordan og hvad skal man rengøre loftfliserne fra skummet i køkkenet?

Flisen fra polyfoam er universel - den kan limes i ethvert rum, uanset om det er et soveværelse, en børnehave eller et salon. Fordelene ved færdigbehandling omfatter lave omkostninger, holdbarhed, holdbarhed, god lyd og varmeisolering, nem installation, et stort udvalg af farver, mønstre og teksturer. Det storslåede loft støder dog til sidst og pletter. Dette er især mærkbart i køkkenet, hvor damp, sod, stænk af fedt og olie er konstant til stede. Når det er tid til at rense loftet, er det nødvendigt at ty til improviserede vaskemidler, indtil videre er kemiske produkter, der er specielt designet til vask af skumplader, ikke tilgængelige.

Lofter er lavet af forskellige metoder og fra forskellige materialer. Ofte er det polystyren, polyurethan eller skum - materialet er blødt og ikke modstandsdygtigt over for mekaniske skader. Derfor skal loftet ikke bruge kraft og hårde værktøjer ved rengøring.

Før du tager op en klud, skal du først gå gennem loftets støvede overflade med en støvsuger med en blød, fluffy børsteholder. I nogle tilfælde, når der ikke er nogen sod og sod i loftet, er det nok. Det er meget bekvemt at bruge støvsuger: Længden af ​​slangen giver dig mulighed for at lave uden ekstraudstyr og stiger i lejligheder med en standard lofthøjde, og en kraftig luftstrøm trækker godt i magnetisk støv og spindelvæv.

Hvis der er alvorlig forurening, skal du lave våd rengøring. Men præ-støvsugning gør ikke ondt - jo mindre støv, jo lettere er det at rense flisen. At rengøre loftet på skum vil have brug for lidt:

 • et bassin eller spand varmt vand
 • børste for at fjerne snavs fra svære at nå steder;
 • en blød svamp eller klud, der ikke kaster eller lader et lint på overfladen;
 • tør klud serviet af hygroskopisk materiale;
 • papirhåndklæder.

Nu er det kun at vælge et vaskemiddel, der kan klare vedholdende pletter.

At dømme efter de mange års erfaring med husmødre, der har oplevet forskellige improviserede midler, viste sig at være almindelige geler til vask af retter som "Myte", "Fancy", "Eared Nannies", "Sorti" og lignende. De løser helt op og vasker bort fedtets og sodens aflejringer, der dækker loftet.

Alternativt kan du bruge et vaskemiddel uden at blegne komponenter, der kan ødelægge dekorative udseende af fliserne. Men du bør ikke bruge vaskepulver - selv en lille uopløst partikel kan ridse det bløde materiale og ødelægge loftoverfladen.

Hvordan man tager sig af skumpladefliser

Loftfliser er lavet af forskellige materialer, men i hvert fald er det en udsmykning af hvert hus. Desuden omfatter dets funktioner ikke kun forbedring af rummets æstetiske udseende, men også isolering af loftet, gemmer uregelmæssigheder og støjisolering.

For at holde sit udseende længere, skal hver værtinde vide, hvordan og hvordan man skal vaske loftet.

Typer af loftfliser

Afhængigt af det anvendte materiale kan fliser være af følgende typer:

 1. Skum - det er lavet af udvidet polystyren. Denne type er den mest almindelige i lyset af dens demokratiske mur og et bredt udvalg af mønstre.
 2. Metal - til fremstilling af forskellige typer af letmetaller. På grund af sin høje pris er metalfliser mindre efterspurgte.
 3. Træ - fremstillet af forskellige træarter.

Ifølge fremstillingsmetoden er der forskel:

 • pressede eller stemplede lofttegler;
 • injektion loftet fliser;
 • ekstruderet eller ekstrudering loftflise.

Overvej hver visning mere detaljeret.

Trykt loftplade

Ved fremstilling af stemplet fliser anvendes skumblokke, der presses. Som et resultat af stempling er tykkelsen af ​​et sådant produkt fra 6 til 8 millimeter.

Udseendet af stemplet fliser imponerer med sin skønhed og mangfoldighed. Det er imidlertid nødvendigt at tage højde for, at produkternes kvalitet forbliver på et ret lavt niveau, og derfor er prisklassen også passende.

På grund af sin skrøbelighed er forbruget af pressede fliser højere end for andre typer, og i tilfælde af skæring er det næsten umuligt at opnå lige kanter. Det anbefales at købe det med en margen.

Ved nærmere undersøgelse kan du se, at produktet er ret løs, hygroskopisk - det vil derfor absorbere godt enhver forurening. Før du køber det, skal du først undersøge oplysningerne om, hvordan du vasker loftpladen af ​​skumplast, fordi plejen her vil være meget forsigtig. Sælgere i hardwareforretninger kan tilrådes at male et sådant loft med vandbaseret maling.

Injektionsplade Tile

Det er også lavet af udvidet polystyren, kun i dette tilfælde udsættes materialet for høj temperaturbehandling. Som et resultat af denne sintring opnås en flise med en tykkelse på op til 14 millimeter. Dens mønster er dybt og tydeligt, og kanterne er helt flade. Takket være dette ser loftet ud som en enkelt helhed uden sømme.

Injektionsloftfliser har en række positive egenskaber. Den har god lydisolering; er fugt og varmebestandig; har god holdbarhed. Tilgængelig udelukkende i hvid farve, som gør det muligt at male i enhver farve.

Ofte bruges injektionsfliser til at dekorere ikke kun loftet, men også væggene. Det ser ganske kreativt ud, fordi det i fremstillingen kan bruge en film med efterligning af marmor, træ og andre teksturer.

Den eneste ulempe i denne sag er prisen på flisen - 3-4 gange højere end den af ​​stemplet. Men den angivne pris svarer stadig til kvaliteten.

Ekstruderet (ekstrudering) loftflise

Det viser sig som et resultat af ekstrudering af ekstruderet polystyrenstrimmel. Denne flise er kun 2-3 millimeter tyk, men samtidig er den mest holdbare og pålidelige.

Ved sin struktur er ekstrudering lofttegne kendetegnet ved mangel på grist - det er glat og oftest dækket af en lamineringsfilm og en vandafvisende løsning. Det er en ideel mulighed for køkkenet.

Formen af ​​fliserne er lidt konveks-konkav, som perfekt skjuler de små uregelmæssigheder i loftet uden yderligere forberedelse. Kanterne er perfekt skåret, så du kan skabe en "sømløs" effekt. Nemt efter deformationen genopretter sin oprindelige form.

Fås i et stort antal farver, med mønstre og uden mønstre. Derudover anbefales maleri ikke. I plejen er ikke krævende. Prisen er ret høj, men svarer til kvaliteten.

Forårsager forurening loftsfliser

Årsagerne til loftforurening kan være mange. Først og fremmest skal du omhyggeligt inspicere loftet for tilstedeværelsen af ​​microcracks og, hvis de findes, dække dem, inden du lægger loftfliserne. Faktum er, at der gennem sådanne revner kan opsamles fugt, hvilket vil have negativ indflydelse på skumpladefliserne. Inspektion af taget vil også være nyttigt - måske lækker læftet.

En anden årsag til forurening kan være øget fugtighed i huset. Det afhænger i høj grad af placeringen af ​​huset og dets alder. Normalt i sådanne tilfælde kan der forekomme pletter på loftet, såvel som svamp og skimmelsvamp. Det anbefales at give god ventilation og regelmæssigt ventilere rummet.

Om sommeren forlader insekter, især fluer, spor af deres aktivitet på loftfliserne. Her er løsningen kun en - myggenet på vinduerne og indgangsdørene.

Støv, tobaksrøg, fedtpletter - alt dette bliver let årsag til pletter på loftet, især i køkkenet. Vi skal også sige om fliserens klæbemiddel, som kan efterlade sine mærker på flisen fra uforsigtig limning.

Under alle omstændigheder vil loftet i sig selv ikke rydde. Derfor forsink ikke tiden, men fjern straks forureningen, indtil de bliver vedholdende og vanskelige at fjerne. Hvordan man vasker loftfliserne fra skumplastik, findes nedenfor.

Hvordan og hvad at vaske loftet af skum

Hvis du forstår de intricacies af pleje af loftet fliser, vaske det er ikke svært. Før vask af loftet på skummet skal hver værtinde udarbejde følgende tilgængelige værktøjer:

 • en spand;
 • latexhandsker;
 • klude eller svampe;
 • sikkerhedsbriller;
 • trappestige;
 • rengøringsmidler;
 • moppe eller børste med et langt håndtag.

Det er nødvendigt at handle ved langsom rengøring, uden at gøre betydelige mekaniske anstrengelser. Så hvordan kan man rengøre loftet fra polystyren fra forskellige former for forurening?

Generelle principper for rengøring af skumloft

Støvsuger - First Mate

Den nemmeste måde er renseri, som ikke tager meget tid fra værtinden. Forudsat at der ikke er pletter og pletter på loftet, er det nok at vakuum det en gang om måneden. For at gøre dette skal du bruge en speciel dyse til møbler.

Ved første brug af støvsugeren indstilles strømmen først til minimumsniveauet. Hvis støvet ikke absorberes godt, og flisen ikke ligger bag loftet, kan du forsøge at øge det, indtil den optimale tilstand er valgt. I fremtiden skal støvsugning af loftet være nøjagtigt i denne tilstand.

Duster Støvbørste

Der er en anden måde at rengøre loftet fra skum. Hvis flisen er tilstrækkelig lindring, vil i dette tilfælde en særlig blød børste til kemisk rensning hjælpe: Det vil godt udslette støvet fra rillerne og svært tilgængelige huller.

Princippet for driften af ​​denne børste er sådan, at det med sit store antal hår har en negativ statisk ladning, tiltrækker det positivt ladet støv. Samtidig spredes støvet ikke i luften, men forbliver på børsten. Derfor foretrækker mange husmødre en støvborste i stedet for en støvsuger.

Våd rengøring

Der kan altid komme en tid, hvor støvsugeren og børsten vil være strømløse, inden du fjerner pletter. I dette tilfælde skal du vide, hvad og hvordan du vasker loftpladen af ​​skumplastik, fordi dets sorter kan reagere noget anderledes end vask.

I intet tilfælde kan du bruge hårde rengøringsmidler, der har en slibende komponent, da overfladen af ​​flisen kan blive skadet. Opvaskemiddel, der fjerner fedt og pletter godt eller et flydende vaskemiddel er bedst. Nogle husmødre bruger endda shampoo til hår.

Ekstruderede og injektionsloftfliser er mindre lunefuld i rengøring end stemplede. Sidstnævnte absorberer på grund af sin høje hygroskopicitet godt vand, så når en fugtig rensning skal ryge eller svampes, skal den være meget vred. Denne rengøring udføres bedst muligt i tilfælde af nødsituation.

Før vask af fliserne på loftet anbefales det at slå sæbeopløsningen til et stærkt skum. Påfør dette skum på den forurenede overflade med en svamp (klud) og tør den forsigtigt ud uden at have en stor mekanisk effekt på loftmaterialet. Hvis der efter dette opbevares resterne af vand i reliefens opbygning, skal de fjernes ved at tørre med et papirserviet eller toiletpapir, ellers vil der efter tørring i loftet være synlige, snavsede pletter.

Sådan rengøres loftfliserne fra lim

Nogle gange under reparationen i loftet kan der forblive spor af kitt eller lim. Så opstår det logiske spørgsmål: hvordan man rengør loftet fra lim til fliser og andre materialer? Hvis deres mærker stadig er friske, kan fliserne enkelt tørres af med en tør klud uden vand og vaskemiddel. Ved udtørring af fremmed materiale vil kun en spatel hjælpe, som skal fungere meget omhyggeligt for ikke at skade skummet.

Sådan vaske loftskumfliserne i køkkenet

På flisen, pokleennoy i køkkenet, over tid, plak og pletter fra fedt og sod. Dette er en naturlig proces, især i fravær af udstødning. Så hvordan skal man rengøre skumloftet i køkkenet?

Den nemmeste måde er at købe en særlig svamp for at fjerne sod og plaque. Den er imprægneret med et særligt stof, der gør køkkenet lettere lettere.

Hvis pletterne i loftet er friske, fortyndes opvaskemiddelet i vandet og skrub det resulterende skum af.

Før du vasker loftet på skumfliserne, kan du lave en rengøringsopløsning derhjemme: Tilsæt 3 spiseskefulde salt - natriumortophosphat - til 3 liter vand. Damp en svamp ind i denne opløsning, klem lidt, så vandet ikke dræner og våd den forurenede overflade af flisen med presser, indtil gulvløshed er elimineret.

En af de måder, som husmødre har testet, end at vaske loftet fra skummet i køkkenet, bruger en blanding af vand og blegemiddel, men kun hvis flisen er hvid.

Hvis du skal fjerne gamle pletter, er det acceptabelt at bruge alkohol.

I betragtning af skumpladeflisernes egenskaber kan vi konkludere, at den "tørre" metode til en regelmæssig rengøring er at foretrække. En våd rengøring skal ske, når du ikke kan klare det. Den månedlige brug af en støvsuger vil bidrage til at bevare udseendet af flisen og gemme værtinden fra det "våde" besvær.

(3 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

End at vaske loftet fliser fra skummet i køkkenet hurtigt og nemt

For at rense en flise fra en sod, er det nødvendigt at overveje dens egenskaber og grad af forurening. Oftest i køkkenet ved hjælp af skum, der er karakteriseret ved en række former og mønstre. Dette komplicerer rengøringsprocessen. Derfor er spørgsmålet om, hvordan man skal vaske loftfliserne fra skummet i køkkenet, altid relevant.

Hvad har vi brug for?

Typer af loftfliser

Polystyrenfliser bruges ofte til at skabe et smukt loftdesign på grund af dets fordele:

 • høj refraktoritet
 • god varmeisolering;
 • fugt modstand;
 • en række mønstre;
 • muligheden for at male
 • lav pris.

Men fliseskum kræver omhyggelig vedligeholdelse. Og meget afhænger af typen og kvaliteten af ​​dækningen. Ekstruderet flise betragtes som den stærkeste og tyndeste. Hun kan have forskellige farver. Takket være støvtæt og vandafvisende film er det nemt at rengøre sådanne fliser fra snavs. En anden mulighed er stemplet skumplader, men på grund af den porøse overflade bliver de hurtigt snavsede. Et sådant loft er vanskeligt at rengøre, og det er næsten umuligt at fjerne spor af fedt og sod. Polystyren injektionsplader giver god lydisolering, og deres overflade kan males.

Sådan vaskes fliser

På loftet opstår der ofte pletter og pletter fra ydre påvirkninger. Og enhver husmor med det tidspunkt, spørgsmålet opstår, hvad skal man vaske loftfliserne fra skummet i køkkenet. Rengøring sker ved hjælp af en blød klud eller en regelmæssig svamp. Fordelen ved denne metode er, at vand ikke påvirker skumets egenskaber.

Rengøring sker ved hjælp af en blød klud eller en regelmæssig svamp.

Først skal du skylle rillerne og derefter hele overfladen. Men samtidig er det umuligt at forlade vandet i flisens huler, da der kan forekomme ubehagelige pletter på den tørrede overflade. Hvis du ikke kan tørre overfladen, skal du bruge en serviet - den vil absorbere fugtens rester.

End vask fliser

Et af hovedproblemerne ved vask af loftplader er, hvordan man vasker det. Til dette formål, perfekt rengøringsmiddel til tallerkener eller tøjvask. Men når du vælger et must, skal du tage højde for den type loftfliser. Ekstruderede og indsprøjtningsfliser vil ikke lide af sådanne belastninger, men på den pressede overflade bør man ikke tillade alvorlig forurening for ikke at ødelægge den under vask. Når du vasker skumfliserne, skal du være opmærksom på billedet. Hvis det er for dybt, kan rengøring muligvis ikke give de ønskede resultater.

Vi renser en flise fra polyfoam

Før du starter arbejdet skal du vurdere loftets tilstand. Hvis der er lidt snavs og ingen mekanisk skade, kan du undvære at vaske. For at fjerne støv skal du bruge en regelmæssig støvsuger. Også egnet børste med en lur og en blød overflade - det hjælper med at fjerne snavs på vanskelige steder.

Fliser i køkkenet er ofte forurenet med sod. Regelmæssige rensemidler hjælper med at klare det. Men hvis du har problemer, skal du bruge tipsene til at rengøre loftfliserne i køkkenet fra sod:

 1. Vakuum alle pletter, fjerne løsdele, støv og snavs.
 2. Forbered områder dækket af sod - tør dem med en tør svamp. Det bidrager til lagpartiklerne fra fliseoverfladen. Du kan ikke bruge en våd svamp, da vandet absorberes i flisen.
 3. Forbered en rengøringsblanding - bland en skefuld natriumorthophosphat med en gallon varmt vand. Fugt en stor, ren svamp og klem det ud, og påfør derefter væsken i det forurenede område med jævnt tryk. Må ikke vaskes. Gentag gentagne gange, indtil yellowness kommer ned.
 4. Fjern lugt fra loftet. Tør fliserne med eddike, og vær særlig opmærksom på de vanskeligste steder. Spyl det er ikke nødvendigt.

I butikkerne kan du finde svampe designet specielt til rengøring af sod. De er mættede med kemikalier, som forenkler dette arbejde meget. At bruge sådanne svampe er meget simpelt.

Hvis forureninger indtager et stort område, skal svampe bruges meget, da de hurtigt bliver tilstoppede.

Det vigtigste - gnid ikke sod i loftets overflade og rengør det.

Hvis forureninger indtager et stort område, skal svampe bruges meget, da de hurtigt bliver tilstoppede. Proceduren for vådrensning af loftet fra soden kan gentages, og tør derefter overfladen.

Fjern gamle pletter

Modstandsdygtig sod, som kan forblive selv efter våd og tør behandling af loftfliser, kan du prøve at fjerne med alkohol, en koncentreret opløsning af blegemiddel eller opløsningsmiddel. For at gøre dette skal du fugte en bomuldspinne i den valgte væske og med en rund bevægelse, behandle pletterne ved let at trykke på loftet. Hvis snavset forbliver, gentag proceduren, skyll derefter overfladen med rent vand og tør.

For at fjerne gamle pletter af sod skal du have uorganiske syrer, for eksempel saltsyre eller ufortyndet eddike. Påfør dem med en lille svamp. Når du arbejder med vedvarende pletter, skal du overholde sikkerhedsforanstaltningerne, brug beskyttelseshandsker og beskyttelsesbriller, og ventilér rummet periodisk.

Nyttige anbefalinger

Hvis dit loft er dekoreret med tin eller syntetiske fliser, skal du fjerne støv og snavs fra det med en klud. Derefter tørres sodens pletter med en svamp fugtet med opvaskemiddel og gnides med en tør klud.

Hvis loftet er akustisk eller "popcorn", må du ikke vaske det eller bruge flydende vaskemidler. Faktum er, at de er meget porøse og kan let forværres. Brug støvsuger til at fjerne støv. For at vaske gule pletter fra sod, køb en hvidt spray, der er designet specielt til akustiske lofter.

Ved rengøring af sodfletter skal du placere skåle med eddike i køkkenet - de vil absorbere ubehagelige lugte. Anvend ikke for meget rengøringsmiddel, det må ikke dryppe fra svampen. Hvis du vådt loftet for meget, vises der våde pletter på den.

For at holde loftet fliser rent og ikke har brug for reparation, skal du installere en højtryksrøg i køkkenet. Men det vigtigste - lad ikke være uden opvarmning.

Hvordan opgraderer man loftet uden omkostninger?

Det er vigtigt for enhver ejer, at komfort, hygge og en særlig atmosfære regerer i sit hjem. Det er nemt at opnå alle disse kvaliteter, det er nok bare for at gennemføre en større revision eller renovering. I sin proces indbefatter der sædvanligvis klæbende tapet, hvor gulvet og loftet ligger. Installation af loftet er et af hovedpunkterne i reparationsprocessen. Det skal bemærkes, at den mest praktiske, budget og giver særlige skønhed, mulighed er installation af loftfliser. På listen over dens fordele kan man identificere:

 • styrke;
 • holdbarhed;
 • lydisolering og varmeisolering;
 • miljøsikkerhed
 • Let at rengøre (let at rengøre og rense fra støv, snavs og andre forurenende stoffer).

Ifølge statistikker er den mest fordelagtige mulighed for materiale til loftfliser skum, da den har lave omkostninger og gode kvalitetsegenskaber.

Hvis dit loft er designet på denne måde, skal du vide, hvordan du opgraderer loftet.

Sådan vasker du fliserne?

Nogle gange i loftet fliser pletter, pletter fra forskellige eksterne påvirkninger, som kan udelukkes kun ved at vaske belægningen, form. Så har den ansvarlige ejer et spørgsmål: hvordan man vasker loftflisen fra skumplast? At udføre denne proces er ikke så svært at bruge en konventionel svamp eller klud med en blød overflade. Fordelen ved denne metode er, at vand ikke påvirker skummet.

Hvis det ikke er muligt at tørre overfladen tør, kan du gøre det med et serviet, der absorberer vand. Før du opgraderer loftskumfliserne, skal du rense det fra støv, der er akkumuleret over en længere periode.

Hvordan man vasker

Det næste spørgsmål, når du vasker loftpladen, er: hvad skal man vaske loftflisen fra skumplast? Der er ingen penge, der fokuserer på at vaske fliserne på loftet; et flydende vaskemiddel, der er egnet til at vaske eller vaske tøj, er perfekt til denne proces. Valget af midler afhænger af typen af ​​loftplade. Injektionen og ekstruderet er ikke påvirket på nogen måde af sådanne belastninger, men når du dækker loftet med stemplet fliser, er det bedre ikke at tillade store forureninger for ikke at beskadige overfladen under vask. Før du vasker loftet fra skum mere omhyggeligt, skal du være opmærksom på dybden af ​​mønsteret, fordi hvis det er dybt, kan vask muligvis ikke give de ønskede resultater.

Sådan rengøres loftet fra skum?

Hvis forureningen af ​​dit loft ikke har nået store mængder, er der ingen mekanisk skade på det, du kan undvære at flise fliserne. For at fjerne støv og små snavs er det nok at rengøre med en støvsuger, så du vil spare både arbejde og penge, der ville have været brugt på vaskemidler. Også børsten med en lur og en blød overflade renser rent taket, det kan også fjerne støv i svært tilgængelige huller.

Det skal således bemærkes, at spørgsmålet: hvordan man vasker loftet på skumfliserne? Du vil ikke bruge en masse indsats og tid, da denne proces går uden vanskeligheder, skal du bare have i dit arsenalvaskemiddel, en blød klud og dit eget ønske om at gøre dit loft rent og udadtil behageligt for øjnene.

Sådan vaske loftet fliser - måder at pleje produkter: ekstruderet, injektion og ekstrudering

Loft flise - et meget brugt materiale til efterbehandling lofter. På trods af den lave pris har fliserne meget imponerende fordele: det kan nemt skjule de små ufuldkommenheder i det ujævne loft og er meget let at rengøre. Med det rigtige valgmulighed vil et sådant loft overleve mere end en reparation, så det er især nødvendigt at vide, hvordan man skal vaske loftet uden at skade det og sørge for, at det passer ordentligt.

Funktioner af vaske loftfliser

Den mest bekvemme at pleje er ekstruderede fliser. Deres overflade er flad, der er ingen kornighed, og du kan vaske dem med næsten ethvert middel.

Et stort plus vil også være filmovertrækningen. Det stammer fra støv og vand. Så flisen skal ikke vaskes ofte.

For det andet er injektionsflisen.

Produceret udelukkende i hvid farve, som selvfølgelig taler om konstant vask. Også, når den udsættes for sollys over tid, ændres den hvide farve til gul. For at undgå denne ulejlighed, kan fliser lamineres eller males i enhver farve, du kan lide, godt materiale tillader det.

Det sidste sted er stemplet fliser, der består af ekstruderede polystyren skumblokke.

Dette materiale er det billigste, men også det mest problematiske. På grund af den stærke løshed og porøsitet er det ofte forurenet, og producenterne anbefaler ikke at vaske det. Derfor, når du køber en sådan flise, er det bedre at tage et par plader med en margen, så i tilfælde af alvorlig forurening kan du erstatte de gamle med nye.

Forårsager forurening loftsfliser

Virkningen af ​​eksterne og interne faktorer tjener som udseende af pletter og pletter på loftet, som du ikke kan vaske af med rent vand. Derudover har fliserne oftest et præget mønster, som kan akkumulere snavs og støv.

Hvis luftfugtigheden i rummet er høj, kan der forekomme pletter eller skimmel på flisen. Om sommeren er denne faktor insekter, som uvægerligt efterlader spor af deres livsvigtige aktivitet.

Fedt, sod og røg - disse pletter er konstante ledsager af køkkenloftfliser, især i mangel af god udstødning.

Alle forureninger skal fjernes så hurtigt som muligt, ellers kan de senere blive resistente og vanskelige at fjerne.

Loft Tile Cleaner

Til indsprøjtning og ekstruderede fliser anvendes lignende rengøringsmetoder, som det er nyttigt for:

 • svamp eller blød opvaskemiddel;
 • cellulose serviet;
 • opvaskemiddel eller vaskepulver;
 • støvsuger;
 • skovl eller bassin;
 • mop og microfiber klud.

Desuden er det ikke overflødigt at købe sikkerhedsbriller og ansigtsmaske for at beskytte dig mod kemikaliernes indtrængen.

Vaskemetoder

Metoder til rengøring af loftteglerne kan opdeles i våd og tør. Tør ved brug af en støvsuger, børste og en lidt fugtig klud. Våd indebærer brugen af ​​en tilstrækkelig mængde vand og vaskemiddel.

Vi rengør fliserne med en støvsuger

Eksperter anbefaler at bruge denne metode en gang om ugen, så at sige til profylakse. En speciel dyse i form af en lille børste sættes på støvsugeren, og ved lav sugekraft slipper flisen af ​​støv i leddene og mellem små detaljer i mønsteret.

Herefter kan loftet tørres med en lidt fugtig mikrofiberklud. Denne metode gælder for alle typer af fliser, især stemplede, som på grund af deres porøsitet akkumulerer støv oftere og mere.

børste

Brugen af ​​en blød børste er et alternativ til en støvsuger og er mere egnet til injektionsfliser, som har et ret stort konveks mønster. Risikoen for at ramme ham med et støvtørrør af et støvsuger er stort nok, og en blød børste vil gøre det samme arbejde i en lidt længere periode.

Brug opvaskemiddel eller vaskemiddel.

Hvis der er spor af tørret fedt, sod og damp på flisen, så før vask af flisen, er det nødvendigt at opløse disse pletter. For at gøre dette fortyndes vaskepulver eller skålgel i beholdere med varmt vand, indtil der dannes et fluffet skum. Skum med en svamp påføres flisen og forbliver for yderligere interaktion.

Det vil tage fra 15 minutter til 1 time afhængigt af tilstanden af ​​pletterne. I processen kan flere lag skum anvendes flere gange. Efter den tildelte tid rengøres flisen med en blød slibende svamp.

Selvom flisen har en vandtæt belægning, anbefaler eksperter stadig ikke at anvende for meget væske.

Efter fjernelse af fedtstoffer og andre typer af pletter rengøres flisen med en mop og mikrofiber klud. Ved afslutningen af ​​overskydende vand fjernes med en cellulosetørring.

Hvis der er spor af form eller vanddråber på loftet, er det næsten umuligt at slippe af med dem. Det er bedst at demontere de beskadigede celler og eliminere årsagen til udseendet af disse pletter og at indsætte nye i stedet for de beskadigede plader.

Vedligeholdelse af loftfliser er bedst udført med støvsuger, fordi det kræver mindre fysisk indsats og tid og ikke jordbunden. Måske på flisen er der pletter fra snavset vand eller rustne pletter, der er dannet efter at naboerne har hældt på dig eller på grund af lækage af vand eller kloakrør eller måske som følge af lækager.

Hvis alt dette ikke er på loftet, vil rengøring en gang om måneden med en støvsuger tillade dig at glemme vaskfliser med vaskemidler.

Takflisen er også godt rengjort med en blød fleecy børste, fordi støv samler sig i det prægede mønster i rillerne og bumpene på flisen. Selvfølgelig vil støvet falde på møblerne og loftet, når det bliver rengjort, men det er lettere at vådte møblerne og gulvet end at vaske loftet.

Hvis flisen skal vaskes

Stadig er der tidspunkter, hvor flisen skal vaskes. For at gøre dette skal du vide, hvordan du skal vaske loftpladen, fordi for alle typer fliser, ikke alle vaskemidler, du bruger i dit hjem, er egnede, f.eks. Flydende vaskemiddel eller opvaskemiddel.

Imidlertid er det foretrukket at vælge flydende produkter, fordi vaskepulver som regel indeholder slibende partikler, og selv om dette ikke vil forårsage alvorlig skade på flisen, kan mindre ridser forblive efter sådan rengøring.

I det skal huskes, at injektion og ekstrarudirovannaya loftplader er ikke bange for mekanisk belastning ved vask, men stemplet fliser lavet med lav termisk modstand, så du er nødt til meget nøje og forsigtigt vaske det, og kun når andre muligheder ikke behøver at rense det mens vask loftpladerne.

Loftfliser rengøres på den mest velkendte måde med en blød klud eller svamp gennemvædet i en opløsning af vaskemiddel fortyndet i vand. Det første du skal fylde alle rillerne med sæbe og vand, vask det derfra med en fugtig svamp eller flanel gennemblødt i rent vand.

Nyttige tips

Hvis det sker så, at der er vand tilbage i fliserens relieftryk, og du kan ikke få det med en klud - prøv at gøre det med toiletpapir eller papirserviet. Det er meget vigtigt, at der ikke er fugt tilbage på flisen, da det efterlader et snavset mærke efter tørring.

Alle loftfliser er lavet af plastikmateriale, der kan gå i stykker, når de udsættes for kemiske opløsningsmidler. Derfor anbefales det ikke stærkt at anvende sådanne opløsningsmidler til aftørring af fliser.

Hvis kitt eller lim kommer på flisen, skal det fjernes med en spatel. I tilfælde af at kittet eller maling ikke er tørret endnu, skal du tørre dem hurtigt med en klud.

Når reparationen er afsluttet, ser det ud til at minimumsprogrammet er gennemført. Men for at det ikke ændrer dets oprindelige udseende, er det vigtigt at opretholde materialernes korrekte tilstand ved regelmæssig rengøring og rengøring. Det samme gælder loftet.

For nylig er en speciel loftsflise, som er ret økonomisk og hurtigmonteret, meget anvendelig. Universal i sine fysiske egenskaber er det velegnet til at afslutte loftet på kontorlokaler, private huse og bylejligheder. Selv den mest sofistikerede forbruger finder den version af loftet, der passer til ham, ifølge tekstur, farveopløsninger og relief.

Forskellige typer af loftfliser har brug for deres egen pleje.

Eksperter siger, at omsorg for en sådan overflade skal være korrekt, hvilket er den vigtigste hemmelighed af dets holdbarhed og bevarelse af det oprindelige udseende.

Typer af loftfliser

Ekstruderet materiale

Trykte fliser er paneler, hvis tykkelse varierer fra 6 til 8 mm. Byggemateriale fremstilles ved stempling direkte fra skum.

Sådan flise har høj kvalitet og ret lav pris

I slutningen af ​​produktionen overtager den den korrekte formular. En række stampings skaber enkle mønstre på panelerne, ornamenter og nogle gange hele plott. På trods af en række vigtige fordelagtige fordele er omkostningerne ved presset trim i forhold til andre loftsprøver ret moderate.

Injektionsflise

Den eksterne komponent af injektionsmaterialet svarer til pressede fliser. Granuler opstår ved at bage i den forberedte form. Overfladen har et dyb relief relief ornament og vinder tydeligt tykkelsen af ​​den stemplede overflade.


Denne flise har et dybere, præget mønster og tykkere stemplet

Flisen er et firkantet panel med en størrelse på 500 * 500 mm på siderne, dens tykkelse når 9-14 mm, hvilket betyder, at materialet ikke kræver omhyggelig håndtering under installationsarbejdet. Fremragende absorberer lyde og vibrationer, kan skæres med en speciel byggekniv.

Ekstrudering flise

Det er kendetegnet ved en speciel tyndhed på op til 2,5-3 mm. På trods af dette er overfladen holdbar, t.

til. ved produktion behandles det ved ekstrudering. I slutningen opnår et glat plan en lettelse, farven ændres afhængigt af den skygge, hvormed den er farvet.

Maling eller laminat kan påføres overfladen af ​​sådanne fliser.

I de fleste tilfælde produceres ekstruderingskeglen med en lamineringseffekt på overfladen.

Hvordan man plejer loftet fliser

Vi bruger en støvsuger

Det er selvfølgelig bedre at passe på loftet med en støvsuger. Du behøver ikke at vådte dine hænder, igen smøre og pletter gulvet, hvorefter våd dråber vil flyde fra loftet som standard.

Til normal rengøring er det tilstrækkeligt at støve fliserne en gang om måneden.

Få bekendtskab med en blød børste

Renser godt belægningen af ​​støv og snavs, tilstoppet i det prægede ornament og dets elementer, en blød børste med en lur.

For at undgå snavs på gulvet og møblerne her lykkes det ikke - de akkumulerede klumper og støvpartikler falder på gulvet. Imidlertid fjernes de let ved en enkelt tørreprocedure med en blød klud.

Vi går til den "våde sag"

Ingen er immun fra en situation, hvor alvorlig rengøring af loftoverfladen kan være nødvendig. Hvordan vaske loftet fliser korrekt?

Skumpladefliser kan rengøres med væske

Et entydigt svar kan ikke gives, fordi hvert materiale har sine egne egenskaber. Brug blide rengøringsmidler i flydende form, uden slibemiddel, som kan beskadige overfladen. Brug opvaskemiddelet, der lindrer fedt og pletter eller et flydende koncentrat til vask af tøj.

Det er bedst at rense den laminerede flise med en husholdningssvamp og sæbe, og under ingen omstændigheder bør stængerne fyldes med vand. Ikke-lamineret kan ikke lide at blande væsker, helst en klud eller støvsugning med en blød dyse, der er installeret på røret. Erfarne håndværkere deler en lille hemmelighed for at fjerne fliser med succes: Brug en almindelig kontorvisker.

Spejl-trimmet lofter er en succes i badeværelserne. Tør jævnligt overfladen af ​​med en klud, mindre ofte - gnid med værktøjer til spejle.

For nylig er en flise oven på bygningsmarkedet dækket af en film, der beskytter den mod forurening. En sådan film vaskes let med en enkel sæbe sammensætning.

Nyttige anbefalinger

Ofte, efter vask bliver vandet tilstoppet i udsparingerne i mønstrene, og det er næsten umuligt at få det ud derfra med et lap. I dette tilfælde skal du håndtere toiletpapir eller et papirlommetørklæde. Hvis du efterlader alt som det er - tørresultatet bliver snavset, sløvet skilsmisse.

Nogle "håndværkere" når der vaskes eksperiment med anvendelse af kemiske alkalier, opløsningsmidler. Og efterfølgende forbliver de som regel med en beskadiget loftsbeklædning. Gentag ikke andres fejl.

konklusion

I betragtning af strukturen af ​​fliserne på loftet og dets ustabilitet til skade, kan vi konkludere, at det er bedre at tage sig af denne overflade ved hjælp af "tør" -metoden. Rengør fliserne i tide, og du behøver ikke at vaske det på egen risiko.

Hjem / Typer af lofter / Loftfliser / Hvordan og hvordan man vasker loftfliserne?

Enhver belægning på loftet, før eller senere vil kræve opmærksomhed.

Det bliver nødvendigt at vaske eller rengøre. Og mærkeligt nok forårsager mange spørgsmål omhu for loftfliser. Hvordan og hvordan det kan rengøres af snavs, de ved, som det viste sig, ikke alle.

Hvad er loftet fliser

Afhængigt af produktionsmetoden og det materiale, hvorfra en sådan belægning er fremstillet, er det muligt at anvende forskellige metoder til rengøring. Nogle sorter anbefales at blive støvsuget, og nogle kan simpelthen vaskes.

Forskellene vedrører hovedsagelig dybden af ​​reliefmønsteret, som aflejres på overfladen af ​​belægningens overflade. Hvis det er for dybt, vil den sædvanlige aftørring, selv en fugtig klud, ikke give den ønskede virkning. Her er det bedre at bruge støvsuger, og for forurenede overflader skal udsættes for våd behandling.

De resterende nuancer og forskelle i plejen af ​​denne type loftsbeklædning spiller ingen rolle. Man må kun huske, at materialet, som det er lavet af, er blødt nok. Derfor skal du bruge kraft eller for ivrige hårde værktøjer ved rengøring, det er ikke værd.

Hvorfor bliver hun beskidt

Mange er interesserede i, hvorfor denne type dekoration kræver mere opmærksomhed end almindeligt hvidkalkede eller malede lofter. Svaret er ret simpelt - skum, som den polyurethan, hvorfra sådanne belægninger er lavet, kan akkumulere statisk elektricitet. Det er i stand til at tiltrække støvpartikler og andre små snavs til sig selv.

På grund af dette tiltrækker et sådant loft som en magnet alt snavs. Og på den glatte overflade af de laminerede belægninger kan der desuden ses snavs meget godt. Derfor ser almindelige matkalkede lofter ikke ud til at være snavset, og fliser har brug for opmærksomhed.

Det meste snavs er let at rengøre.

Det er kun nødvendigt at få en støvsuger fra pantryet. Med det er det meget bekvemt at rengøre loftoverfladen. Og støvet selv engagerer, og dysens længde giver dig mulighed for at arbejde uden stepladders og andre enheder.

rengøring støvsuger

Denne enhed er uundværlig i huset. Og dens funktioner er meget bredere, end du kan forestille dig. I dette tilfælde tjener støvsugeren til at rense loftet fra støv, spindelvæv og andre, ikke for alvorlige typer snavs.

Udfør forsigtigheden af ​​enheden tæt på overlapningsplanet.

For aktivt og hurtigt behøver ikke at gøre noget. Dette kan beskadige det ydre lag af belægningen med en stiv dyse. Sugekraft er også bedre at reducere, hvis det er muligt.

Efter støvsugning af belægningen en gang om måneden kan du holde det i god form, og denne procedure tager kun en halv time. I tilfælde af stor forurening kan støvsugeren muligvis ikke hjælpe, og så skal man påføre våd overfladebehandling. Men selvom skummet og polystyren ikke er modtagelige for vandets virkninger, er der brug for omhu her.

Hvad skal man vaske

Hvis rengøring med en støvsuger af en eller anden grund ikke gav den ønskede effekt, eller det ikke var muligt at fjerne forureningen helt, kan du ty til en mere radikal måde - vask.

Et spørgsmål kan opstå - er det muligt at vaske loftpladen, og i bekræftende fald med hvad?

Svaret er enkelt - vask, selvfølgelig, muligt. Polystyren og skum, hvorfra det er lavet, tolererer perfekt kontakt med vand. Brug kun alkaliske vaskemidler og andre opløsninger, hvis komponenter kan smelte polyurethanskum eller polystyren.

Den bedste mulighed for vaskopløsning ville være almindeligt sæbevand. Det vil klare sig godt med standardforurening: støv, spindelvæv og andre former for snavs, der findes i alle hjem.

I køkkener virker standard overfladerensningsmetoder ikke for godt. Dette skyldes den tynde film af fedt, der uundgåeligt vil fremstå, hvis køkkenet anvendes til det tilsigtede formål, og der fremstilles mad der.

Sådan vasker du loftfliserne i dette tilfælde?

Meget enkel - det samme som fede retter. Det vil sige et rengøringsmiddel designet til dette. Alle vil gøre, da de ikke indeholder stærke kemiske komponenter, der kan beskadige fliser.

Du kan anvende og flydende vaskemidler. Bare nødt til at se, at de ikke indeholder en hvidtekomponent. Det kan ødelægge udseendet af fliserne.

Det anbefales ikke at bruge pulvere selv uden aktive komponenter. Især med glatte og laminerede typer af sådanne overtræk. Pulverpartikler kan ridse overfladen og ødelægge udseendet.

Hvordan man vasker

Efter at have valgt, hvad man skal rengøre loftfliserne, kan man gå videre til vaskens proces.

Vaskeprocessen er meget enkel. Det er nødvendigt at dække hele overfladen, der skal rengøres med en rengøringsopløsning eller skum. Efter at værktøjet trænger ind i alle detaljer i designet og fylder alle rillerne, vaskes det med en blød klud.

Hvis du ikke helt kan fjerne alt vandet fra mønsterets udsparinger, skal du bruge papirhåndklæder - de vil absorbere det resterende vand hurtigt og efterlade en tør og ren overflade.

Tryk ikke på en klud eller svamp for hårdt - du kan skubbe gennem belægningen og ødelægge den. Brug også faste genstande til rengøring af små udsparinger af billedet, heller ikke nødvendigt. Resultatet kan være det samme - belægningen vil miste sit udseende.

I resten vil der ikke opstå nogen vanskeligheder. Det vigtigste er at gøre alt langsomt og forsigtigt, og det vil tage meget lidt tid. Belønningen vil være et rent og smukt loft, som i lang tid ikke vil kræve opmærksomhed.

 • krasna-devica.ru
 • polgid.ru
 • repaireasily.ru
 • wikipotolok.com

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.