Sådan rengøres hvidvaskningen fra loftet

Ikke mange mennesker kan prale af, at der er hvidkalkede lofter i deres lejlighed. Denne fortid af fortiden bliver mere og mere en hindring i reparationen af ​​huset, og ikke vejen til at afslutte det. Loftet, der tidligere blev behandlet med kridt eller kalk, vil ikke være en hindring for reparation, hvis du beslutter dig for at installere et loft. Derefter kan du ikke rense overfladen. Men før du begynder, for eksempel at male loftet, er det nødvendigt med det formål at afmontere den gamle finish. Og så er det helt hensigtsmæssigt at tænke på, hvordan man kan rense hvidvaskningen fra loftet og lægge et minimum af indsats i dette.

Hvorfor rengøre overfladen inden reparation?

Hvis det er dårligt at rengøre hvidvaskningen fra loftet og begynde at male det, så vil lagene af malingsanvendelse være ret mærkbare, og det er ikke det værste. Der er en chance for, at du ikke vil kunne male loftet, da malingen simpelthen ikke bliver anvendt på kridtet. Og din tid og kræfter vil blive spildt.

At lime tapet på det urensede loft er heller ikke det værd. De vil ikke vare længe, ​​og i løbet af kort tid vil du se blødende stykker papir i stedet for at holde nye baggrunde.

Hvis du bare vil opdatere hvidvaskningen, skal det anvendte værktøjs sammensætning ligne fortiden, ellers behøver du stadig at fjerne det gamle lag af kridt.

Ofte på de hvidkalkede lofter er der forskellige pletter. På badeværelset kunne det være vandfletter, at naboerne plejede at oversvømme dig ovenfra og i køkkenet fra fedt og afkom. Det sker, at skimmelsvampe vises på bestemte dele af overfladen. I alle disse tilfælde vil udgangen være at fjerne hvidvask fra loftet.

uddannelse

Faktisk, rengøre loftet fra kridt og lime er ikke svært. Dette er støvet arbejde, men ikke svært. Derfor er det nødvendigt at henvende sig til implementeringen under hensyntagen til de mindste detaljer og ikke kun stole på brugen af ​​fysisk kraft.

Så før demontering:

 1. Tag møblerne og alle genstande ud af de reparerede lokaler.
 2. Tungt, tunge eller indbyggede møbler lukker tæt, så kridt og snavs ikke skal vaskes fra alle hylderne efter arbejdet.
 3. Forbered tape og film på forhånd. Før afmontering lukkes alle de møbler, der er tilbage i rummet, med plastikfolie, fastgør tape med tape. Forbered gulvet på samme måde.
 4. Ved indgangen skal du placere en fugtig gulvklud. Takket være hende vil snavs fra rummet ikke spredes i hele huset.
 5. Da det ikke er muligt at rense loftet for hvidvask uden støv, bør du bekymre dig om at beskytte dine øjne og hud. Klargør særlige beskyttelsesbriller, handsker og læg en papirhue på hovedet.
 6. Hvis du rydder op på overfladen af ​​hvidvask, er du ikke alene, så spørg din ven om at være i nærheden med en stor, bred tank, i hvilken du vil dumpe byggaffald som du gør arbejdet. Som en lignende skraldespande er et bækken perfekt.

Valg af den bedste rengøringsmetode

Der er flere måder at fjerne kridt eller lime fra loftet. Loftet kan rengøres ikke kun med en spatel, en kværn, med en pasta eller en sæbeopløsning, men også med mange andre metoder. Men den bedste løsning du vælger, og vi vil fortælle dig i detaljer hvordan du rengør loftet fra den gamle hvidvask.

Metode nr. 1. Intet vand

Den nemmeste og mest overkommelige måde er at rengøre overfladen med vand.

 • varmt vand (i en spand vand - tre store skeer vaskepulver og fem skeer bagepulver);
 • spatel;
 • børste og rulle
 • slibepapir.

Kom i gang. Fugt valsen i den resulterende væske og fortsæt til hvidvaskningens fugtighed, startende fra det fjerne hjørne af rummet. På vanskelige steder skal du bruge en børste til at vådvaskes.

Loftet begynder at tørre meget hurtigt, så du bør gå på det med en våd rulle eller børste flere gange. Vask ikke hele loftet straks, gør arbejdet i små sektioner. Området blev fugtet med vand (kridt) - de rensede det af hvidvask med en spatel. Når du har fjernet alle whitewash lagene, skal du gå over overfladen med sandpapir. Og først efter at du har udført alle disse handlinger, kan du trygt anvende en primer.

Metode nr. 2. At tørre

 • spatel eller mølle
 • respirator.

Det er muligt at rydde loftet af kridt uden vand med kun en spatel. Men når du bruger denne metode, vil rummet være en stor mængde kridt og snavs, hvilket vil være meget svært at vaske. Plastfilmen vil ikke redde dine møbler og gulvet fra støv, og en våd klud anbragt ved indgangen vil ikke være et forsvar mod et så støvet angreb. Mest sandsynligt vil du finde kridt i de fjerneste hjørner af dit hjem.

En anden måde at tørre rent på loftet er at bruge en sander. Denne metode kan kun bruges i tomme rum, hvor der ikke er indvendige emner, møbler og vinduer og døråbninger er dækket af folie. Arbejderen, der udfører rengøringen af ​​lokalerne, bør bære en særlig hovedbeklædning, beskyttelsesbriller og ansigtsmaske mod støv, da der vil være meget snavs og kridt.

Ved at tage et stort spiralpapir og fastgøre det på en slibemaskine, er det nødvendigt at male et stykke af loftet for et stykke og gradvist bevæge sig over hele overfladeområdet.

Metode nummer 3. Kleister kan ikke kun papirlim

En af de mest optimale og reneste metoder er brugen af ​​pasta.

Forbered pastaindstilling i følgende proportioner:

 • 1 liter kogende vand;
 • 2 spsk mel.

Mel, der tidligere er fortyndet i en lille mængde vand, skal blandes med en liter kogende vand. Og det er alt, pastaen er næsten klar.

Så sæt blandingen i loftet og vent til det tørrer lidt. Derefter renser vi hvidvaskningen med en almindelig spatel.

Metode nummer 4. Brug sæbe

Forbered en opløsning af sæbe. For at gøre dette skal du tage ca. 10 liter vand (varmt), gnide 2 spsk sædvanlige sæbe og smide i vand. I den resulterende væske tilsættes 5 store skeer sodavand. Ved hjælp af en rulle fugtet med denne væske kan du vaske alt hvidvask fra loftet. Tør overfladen med sæbevand, indtil overfladen er helt rengjort.

Metode nr. 5. Hammer og spatel

Hvis laget af hvidvask er meget tykt, har du brug for en hammer. Hammer på overfladen forsigtigt, forsøger ikke at gå glip af nogen steder. Hvidvaskningen vil bevæge sig væk fra selve loftet, og du vil lidt afhente de bagerste stykker med en spatel.

Når loftet er ryddet af hvidvask, skal du bestemme hvilket loft der skal laves. Hvis du vælger et loft, skal du læse Armstrong Loftinstallationsartikel. Ikke mindre værd at se det nye loft på plastpaneler, trin for trin instruktioner til installation af et sådant loft findes på linket: http://vse-postroim-sami.ru/materials/ceilings-siding/1585_potolok-svoimi-rukami-iz-panelej/.

Metode nr. 6. Støvsuger til hjælp

Mærkeligt nok, men ved hjælp af en vaske støvsuger kan du fjerne kridt og kalk fra overfladen. Dette er dog kun muligt i tilfælde, hvor du kun skal fjerne kun et lag hvidvask.
Denne metode er kendetegnet ved det mindste udseende af støv og snavs, men støvsugeren skal kun bruges gammelt og ikke nødvendigt, fordi der er stor sandsynlighed for, at dit udstyr simpelthen vil svigte.

Metode nr. 7. Vi bruger aviser

Ved hjælp af gamle aviser eller baggrunde kan du reducere kridtlaget på loftet eller fjerne det helt. Påfør pastaen i aviserne og lim papiret, så dets kanter hænger ned langs væggene.
Vent, indtil pastaen tørrer. Tag så forsigtigt de hængende kanter og træk. Så du kan sammen med papirstrimler fjerne hvidvask fra loftet.

Ved at vælge en af ​​de ovennævnte metoder kan du let demontere det gamle hvidvask og skabe et godt grundlag for en ny og smuk loftsdekoration.

video

Vi tilbyder din opmærksomhed et videoklip, der klart viser, hvordan du rengør loftet med hvidvask og vand og en spatel.

Sådan vaskes hvidvaskningen hurtigt fra loftet

For et par årtier siden blev et lag kalk brugt til at afslutte loftoverfladen. Nu har alt ændret sig radikalt, nye materialer og teknologier har dukket op. Kun under forberedelsen er der et dilemma: hvordan man hurtigt vasker hvidvaskningen fra loftet.

I øjeblikket er der mange værktøjer og teknikker til at fjerne den gamle belægning, men husk at det ikke altid er nødvendigt at fjerne finishlaget.

Hvornår skal du fjerne dækslet

Hvis du planlægger at installere suspenderet eller nedhængt loft, er det ikke nødvendigt at foretage en fuldstændig rengøring af overfladen. Det er kun nødvendigt at kontrollere, om det vil falde ned, når der monteres fastgørelsesdele, og om der er skimmelsvamp på den. Det anbefales at fjerne hvidvask i følgende situationer:

 • planlagt at klæbe loftet tapet;
 • inden afslutning af polystyren skumplader;
 • før maling med vandbaserede formuleringer.

Hvis du bare skal opfriske rummet, kan du forlade den gamle belægning. Det skal rengøres og derefter dækkes med et nyt lag af materiale.

Tip! Når det ikke er kendt præcis, hvilken hvidvaskning lofterne var færdige med, anbefales det at fugte overfladen let med vand. Hvis væsken absorberes, er den kridt; hvis dråber dannes - kalk.

Dannelsen af ​​dråber ved vådt hvidtvasket indikerer at loftet er malet med kalk sammensætning

Flydende remover

Ceiling whitewash kan gøres ved hjælp af følgende stoffer:

 1. Vand. Dens brug er den ældste og billigste måde at rengøre loftet på. Perfekt i tilfælde af et enkeltlags kridtbelægning. For at øge effektiviteten tilsættes almindeligt salt nogle gange til vandet.
 2. En opløsning af sæbe og sodavand. Til madlavning er det nødvendigt at hælde 2-3 el i 10 liter vand. l. gnides alkalisk sæbe og 5 spsk. l. sodavand. Perfekt til fjernelse af flerlagsbelægninger.
 3. Tapet lim eller pasta. Fjernelse af hvidvask fra loftet ved denne metode anses for at være den reneste, fordi der under arbejdet ikke produceres støv, ikke dråber vand opløst hvidvask og så videre. Det er muligt at anvende både fabrikssammensætninger og personlig fremstillet pasta fra stivelse eller mel.
 4. Alkoholopløsning. I en beholder med 10 liter vand skal du hælde 2 el. l. ammoniak. Et sådant værktøj vaskes sædvanligvis bort belægningen af ​​kalk.
 5. Eddikeopløsning. For at rense overfladen af ​​den gamle hvidvask skal du bruge 2 spsk. l. eddikesyre og en lille mængde almindeligt opvaskemiddel til 10 liter vand.
 6. Jodopløsning. For at forberede opløses et hætteglas af jod i 10 liter vand. Stoffet er egnet til arbejde med overflader af enhver kompleksitet.
 7. Fabriksbyggede værktøjer. Instruktioner for brug og sammensætning findes på emballagen.
Professionelle værktøjer til vask af hvidvask

instrumenter

Før du fjerner hvidvask, skal du forberede:

 • plastfolie til bevarelse af gulv og møbler;
 • personlige værnemidler: åndedrætsværn, handsker, hat og så videre;
 • spray for at fugte hvidkalkede lofter
 • metal spatel;
 • svamp, klud eller vaskeklud;
 • stepladder, fordi arbejdet udføres i højden.
Nødvendige værktøjer og materialer til fjernelse af hvidvask

Indledende fase

Denne fase af rengøring er den sværeste og beskidte. Derfor skal alt muligt fjernes fra værelset, før du vasker loftet. Massive møbler, gulv og møbler anbefales til at dække med plastfolie. Du skal også forberede i forvejen og bringe alle redskaber ind i lokalet, så du senere ikke behøver at bære støv til andre værelser.

Hvidvask kan afvige lag, så det er vigtigt at forberede beholderen til store fragmenter. Hvis arbejdet udføres af to, skal en person stå på en trinladder, og den anden med kapacitet - tæt ved, så du kan minimere forurening.

Hvis en person arbejder, vil en selvfremstillet spatel med en beholder medvirke til at reducere forureningen ved fjernelse af hvidvask.

Ved udgangen af ​​rummet skal der sættes en fugtig klud, der forhindrer spredning af støv. I forvejen skal du forberede beholdere med varmt og koldt vand. Efter alle forberedelserne kan du begynde at vaske hvidvaskningen.

Fjernelse med væsker

Du kan fjerne hvidvask med specielle væsker. På trods af hvilke midler der skal bruges, er der en klar instruktion:

 1. Belægningen skal rengøres og fugtes med en svamp, spray, rulle, børste eller klud. Derefter skal du vente lidt.
 2. Brug en spatel, skrabe væk det gennemblødte materiale.
 3. Hvis du brugte kalk hvidvask og et lille lag, kan du blot vaske det af overfladen.

Brug en støvsuger

I nogle tilfælde skal du bruge et vaskevakuum til at udføre arbejdet så hurtigt som muligt. For at gøre dette skal du forbinde en tank med en løsning på den og udføre en regelmæssig vask. Processen gentages flere gange, indtil overfladen er helt rengjort.

Advarsel! Før du fjerner det gamle hvidvaskemiddel fra loftet med en støvsuger, skal du forberede dig på, at enheden ikke længere fungerer. Derfor er det bedre at bruge et unødvendigt apparat til dette formål.

Til vask er loftet ideelt vask med vandforsyning til penslen. For at fremskynde og lette processen bliver overfladen fugtet med vand fra en sprøjteflaske.

Brug afiser

I dette tilfælde skal du forberede tapetpasta eller pasta og blød dem med aviser eller andet papir. Derefter skal du limmaterialet til loftet, efterlade et hjørne fri og vente. Hvor hurtigt hvidvaskning imprægneres afhænger af antallet af lag og belægningens alder. Efter lidt tid skal du bare trække fri vinkel og fjerne avisen sammen med belægningen. De resterende fragmenter fjernes med en spatel.

For at gøre det lettere at fjerne limede aviser fra loftet, sidder arkets kanter tørt eller foldet.

Tørre måder

Du kan vaske af hvidvaskningen uden at bruge væske. Det skal straks siges, at uden snavs er det umuligt at udføre arbejde, i hvert fald vil der opstå en stor mængde støv, derfor er det især vigtigt at forberede sikkerhedsbriller og åndedrætsværn på forhånd. Der er flere måder at fjerne finishen uden brug af vand eller løsninger.

Ved hjælp af en slibemaskine

Hvis du ikke har en sådan enhed, kan du altid spørge dine venner eller leje den. Brugen af ​​denne maskine anbefales kun i helt tomme rum. Du skal bære en hat og beskytte dine øjne og åndedrætsorganer med specielle enheder. Derefter skal du sætte papiret med det største korn og gå på tværs af hele loftet, hvorefter man fjerner whitewash-laget for lag. Men du skal bruge en masse tid og kræfter på rengøring.

Brug af hammer

Hvis du skal rydde loftet fra hvidvaskning, og der ikke findes nogen maskine, anbefales det at bruge en almindelig hammer. Det er kun egnet i tilfælde, hvor belægningen ikke er for tyk. Du burde banke hele området af loftet, forsøger ikke at springe over områderne, så tag spatelen og fjern de skrællede fragmenter.

Hvis loftet er korroderet

I dette tilfælde er det påkrævet at forberede en opløsning: 130 g kobbersulfat og 250 g vaskevaske per 10 liter vand. Det er nødvendigt at blande og hæld 240 g tørt tapetlim og 2,5 kg kridt. Til sidst tilsættes 30 ml tørringsolie.

Sammensætningen skal påføres med en rulle til loftet med et tykt lag, håndter forsigtigt vanskelige at nå med en børste, vent et stykke tid og fjern hvidvask med en spatel. Derefter skal du skylle overfladen med varmt vand og efter tørring sand med sandpapir.

Det er vigtigt! Denne struktur må ikke sprøjtes.

Rust kan fjernes ved hjælp af en stærk opløsning af kobbersulfat, der påføres loftet 3-4 gange med et interval på 2 timer, hvorefter overfladen er primet med akrylprimer

Før du vasker hvidvaskningen fra loftet, skal du sørge for, at denne operation er nødvendig. Hvis du planlægger at afslutte dette materiale, og det gamle lag er i en acceptabel tilstand (det spildes ikke, der er ingen spor af snavs og skimmel), så er det bedre at blanke over den gamle belægning.

lofter

I dag bruger næsten ingen sådan en loftsbeklædning som hvidvaskning. Hun blev erstattet af moderne komfortable materialer, der er mere teknologiske. Men i gamle huse kan man stadig finde hvidvaskning. Enhver reparation, som du ved, begynder med demontering af den gamle finish. Og når det drejede sig om loftet, der er hvidkalket med lime eller kridt, opstår spørgsmålet naturligvis: hvordan man renser loftet fra hvidvaskning, hvilket gør en minimal indsats for dette.

Indhold:

Behovet for at fjerne hvidvask

På trods af det faktum, at der i vores tid er mange sorter af færdigmaterialer bestemt til lofter, i boligbyggeri stadig i lejligheder og offentlige bygninger er der også lofter, der er hvidkalkede med kalk- eller kridtopløsning. Og inden du fortsætter med reparationen, er der behov for at rengøre overfladen af ​​loftet fra snavs.

Men når man udfører reparationer, skal man også huske på, at eksperter ikke anbefaler at lægge andre byggematerialer oven på kridtet. Hvis du planlægger at male loftoverfladen med en vandtæt malingsammensætning eller indsætte den med tapet, skal kalklaget fjernes, da noget af disse stoffer simpelthen ikke vil fange på grund af materialets egenskaber med en hvidkalk overflade. Og hvis du tager fat, vil vedhæftningsstyrken i det næste lag være meget lavere end nødvendigt.

Ikke et enkelt materiale på et sådant loft vil vare længe. Og selvom dine planer blot omfatter opdatering af hvidvask, er det nødvendigt at gøre det enten med en lignende sammensætning, som du tidligere brugte til hvidvaskning, eller efter at du har fjernet det gamle lag af kridt, hvis du bruger en anden løsning.

Ofte vises pletter af forskellig oprindelse på loftet. I køkkenet er det oftest fedt og sod, i badeværelserne er rustfletter forårsaget af lækager fra naboer ovenfor. Sådanne fejl kan ikke maskeres på en eller anden måde eller endda med et nyt lag hvidvask - de vises stadig igen med tiden. I denne situation er det tilrådeligt, at du tænker på, hvordan du fjerner whitewash fra loftet.

Fjernelsen af ​​kridt fra overfladen skal også huskes, når skimmel dukker op på loftet. Det er meget vanskeligt at slippe af med svampen, overfladen til dette anbefales at blive rengjort til jorden, og først efter det kan du starte behandlingen af ​​flyet med et specielt værktøj. Husk at du er nødt til at slippe af med sorte prikker, selvom du beslutter dig for at lave et suspenderet eller ophængt loft, ellers vil formen spredes til væggene.

Forberedende arbejde

I fremtiden skal du foretage en reservation, at hele arbejdsgangen ikke er for kompliceret, men du bør være opmærksom på nogle finesser for at kvalitativt fjerne det gamle hvidvaskemiddel fra loftet. Overflade rengøring kan ske ved metoder. Jeg vil gerne advare dig om, at dette arbejde er støvet og snavset.

Derfor skal du gøre følgende ting som muligt. Tag alle møblerne til stede fra værelset, der forarbejdes, hvis det ikke kan gøres, skal du forsigtigt dække det med plastfolie og pap. Gulv skal dækkes på samme måde. For at sikre en bekvem og behagelig arbejdsproces skal du forberede et bord på forhånd, fylde op med gummihandsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller.

Vær opmærksom: Hvis du har besluttet at dække møblerne med film, så husk at denne procedure ikke giver 100% garanti. Der vil stadig være støv på møblerne, så prøv at fjerne det fra headsetets rum.

Du kan bede nogen fra familie eller venner for at hjælpe dig. Når du fjerner et gammelt lag af hvidvask fra loftet, er assistenten ved siden af ​​et stort bassin, bevæger sig bag dig og tillader ikke bygningsaffald at falde på gulvet og tingene. Du kan også bruge en specielt forberedt affaldsbeholder fra improviserede midler.

For at gøre dette kan du bruge en hvilken som helst beholder, der er egnet i størrelse til den valgte spatel. Normalt til dette formål er det sædvanligt at bruge boksen af ​​vaskemiddel, hvor spatelen er placeret. Designet er ret simpelt, det vigtigste er at stramme værktøjet korrekt til boksen med tape eller reb. Ulempen ved denne metode til fjernelse af gamle lag af hvidvask er kun langsomhed af arbejdet, men det vigtigste er, at alt arbejdet vil ske uden snavs og støv på gulvet.

Bemærk venligst at der skal være en dørmåtte ved udgangen fra værelset. Det forekom ved første øjekast - en lille smule, men det er en vigtig person involveret i enhver reparation. Efter alt er processen med at fjerne hvidvask fra loftet forsinket i flere timer. Du vil gerne forlade rummet til at "tage en sirup frisk luft", spis, ryge og sprede ubehageligt støv og kridt i hele lejligheden. Tør derfor dine fødder, inden du forlader ejendommene repareres.

Det anbefales også at tage vare på tilstedeværelsen af ​​varmt vand på forhånd. Kør hvert 5. minut for vand i badeværelset ubehageligt. Derfor skal du have koldt og varmt vand på hånden, samt en lille tank og sprøjte. Til dette formål kan du tage en halv liters plastflaske, men lad det ikke fylde på randen med varmt vand. Det er bedre at hælde 400 gram vand i en flaske - det er nok til at fugte loftet og spare energi.

Mulighed for rengøring af loftet for hvidvask

Grundlaget for hvidvask er slagt kalk eller jordkrit. For at forhindre materialet i at kaste, indføres lim i nogle tilfælde i sin vandige opløsning. Derfor er den vigtigste måde at fjerne kridt fra loftet udskylning. Men udover at skylle måder at rense hvidvask fra loftet kender vi mange. Lad os se på de vigtigste.

Våd måde

Hvis du ikke har fundet kværnen, kan du bruge den gode gamle måde at fjerne hvidvask. Det er nødvendigt at tage en skumsvamp, suge den i vand og fugtige loftet. Du kan også bruge en børste eller sprøjtepistol, og placere den i armlængde fra loftet.

Vand uden fejl skal tages varm. I en spand vand fortyndes 3 spiseskefulde vaskepulver og 5 spiseskefulde sodavand. I stedet for pulver og sodavand kan salt opløses i varmt vand. Derefter skal du fugtige rullen i den resulterende opløsning og rulle den over loftpladen. Svære områder og vanskelige områder skal rengøres på samme måde, men ved brug af en børste.

Vand absorberes meget hurtigt i hvidvaskningen. For at sikre, at du hurtigt fjerner whitewash fra loftet, anbefales det at gå flere gange på overfladen for at sikre, at materialet er godt krøllet. Direkte under laget af kridt, der skal fjernes, anbefales det at erstatte opvasken i hvilke stykker hvidvask vil falde. Så du kan undgå stærk forurening af rummet.

Alt hvidvask vil halte efter en tid og blive mere bøjelig. Tag derefter en spatel og rengør overfladen. Denne metode er ret besværlig, og det vil tage lang tid at fjerne hvidvask på denne måde. Når du renser hele overfladen, skal du gå på med sandpapir og derefter anvende en primer.

Efter slibning forekommer der undertiden små fejl på overfladen, så de skal fastgøres med en særlig blanding, der er designet til dette formål, f.eks. Ved hjælp af gipsplaster. Sådanne blandinger sælges i enhver bygning supermarked allerede i færdig form og anvendes i henhold til et simpelt princip - metoden til tilsætning af vand.

Bemærk, at det anbefales at fugte overfladen i små områder, og fjern hvert lag af hvidvaskning gradvist. Så vandet vil ikke have tid til at tørre, og du behøver ikke gentage alt to gange.

Du kan også rengøre loftet, vaske det med vand, indtil al hvidvaskning forsvinder. Til arbejde kan du tage en børste eller en hård klud. Denne metode til at sløre loftet for hvidvaskning kræver imidlertid anvendelse af alvorlig fysisk indsats og er ret "våd". Derfor er det bedre at fugte loftet grundigt med vand og derefter fjerne materialet med en spatel.

Tør måde

Det er muligt at rengøre loftet uden forudgående overfladebehandling med vand, det vil sige "tørt". For at gøre dette skal du forberede en spatel med sin hjælp og skal rense hvidvaskningen. Denne metode er ikke særlig effektiv, det giver også meget snavs. Efter arbejdet vil du sikkert finde støv i de yderste hjørner af lejligheden, ikke kun i det behandlede rum. Derfor er det bedre at opgive denne mulighed.

Den hurtigste tørre måde at slippe af med hvidvaskning i loftet er at bruge en mølle. Hvis du ikke har en sådan enhed, og køb af en slibemaskine ikke er inkluderet i dine planer, kan du altid leje den.

Denne teknik praktiseres udelukkende i tomme rum, hvor der ikke er møbler, og dørene, gulvet og vinduerne er dækket af cellofanfilm. Derudover bør møblerne ikke være i hele lejligheden, så støvet bliver dannet meget, meget. Anbring en hovedbeklædning, et åndedrætsværn, så støv ikke trænger ind i lungerne.

På maskinen skal du rette det største slibepapir, som var i butikken, og gå gennem hele området af loftet, poleringsafsnittet efter sektion. Så skal du grundigt vaske rummet, hvor arbejdet blev gjort. Efter våd rengøring kan du sikkert gå videre til næste job.

Kogepasta

Den bedste mulighed for at rengøre loftet fra kalk er brugen af ​​pasta. Dette udføres ved at anvende en lille mængde pasta på overfladen, som anbefales at give tørt. Så hvidvask fra loftet er nemt at fjerne med en metal spatel.

At lave pasta kræver ikke stor indsats, den er udarbejdet på samme måde som for at indsætte vægge med tapet. Pr. Liter vand tages 2 store skeer mel eller stivelse. Hvis du vælger mel, skal det først fortyndes i en lille mængde vand, og først derefter forbinder massen med kogende vand.

Denne metode til rengøring af overfladen fra kridt er den mest hensigtsmæssige af alle overvejede. Når det bliver fugtet med en pasta af loftspasta, vil hvidvaskning let fjernes. Denne metode er også god, fordi den giver et minimum af forurening, arbejdsprocessen bliver ren og ren.

Men vi lever i det 21. århundrede, og mange moderne mennesker har ikke engang en anelse om, hvilken slags stof en pasta er, og hvordan den skal koges. Sådan viden er måske ikke nødvendig for dem, for i dag har butikkerne specielle vasker til kridt på en limbase. De skal anbringes i loftet med en sprøjte eller en børste, og efter tørring rengøres med et værktøj med hvidvask.

Sæbeopløsning

Den mest populære måde at rengøre loftet på fra den gamle kridt er brugen af ​​sæbeopløsning med soda. For at forberede det skal du tage 10 liter varmt vand, 2 skeer sæbe, der er revet for hurtig opløsning og 5 spiseskefulde sodavand. I den resulterende opløsning skal du dyppe rullen eller svampen og tørre loftet, indtil hvidvaskningen er helt væk.

Hvis denne metode ikke lykkedes at fjerne hvidvaskningen, og du endnu ikke har besluttet, hvordan du rengør loftet fra hvidvaskningen, kan du anvende en opløsning af saltsyre eller 3% eddikesyre til overfladen. Takket være sådanne enkle tricks vil hvidvaskning svulme op, og det kan nemt fjernes.

Med en hammer

For at rense loftet fra den gamle hvidvask, kan du bruge en lille hammer. Denne metode vil være effektiv, når whitewash-laget er meget tykt. For at holde materialet godt bag væggene anbefales det at blot trykke det med en hammer. Handlinger skal udføres konsekvent, det er tilrådeligt ikke at springe sektioner over. Efter at du har slået overfladen med en hammer, vil hvidvaskningen ligge bag selve loftet, kun koster det med en spatel lidt.

Brug en støvsuger

Nogle håndværkere klarer at fjerne fra loftet hvidvaskende vakuum, forudsat at der på overfladen kun er et lag kridt. Denne metode er naturligvis karakteriseret ved dannelsen af ​​en minimal mængde snavs og støv, men det skal huskes, at teknikken er i stand til at svigte efter en sådan manipulation.

Og for at bruge støvsugeren til det tilsigtede formål, vil det måske ikke længere fungere. Denne teknik er meget tvivlsom, men hvis du alligevel beslutter dig for et så vanvittigt skridt, skal du tilpasse et billigt eller gammelt apparat til dette formål.

Avis ansøgning

Hvis du har overflødig papirbaggrund eller gamle aviser, vil deres brug hjælpe dig med at forenkle arbejdsgangen endnu mere, og vigtigst af alt, minimerer det hvidvaskede lag, der smuldrer på gulvet og på dig. Aviser skal limes til loftet ved hjælp af en pasta, der er kendt for os på en sådan måde, at deres kanter hænger lidt over væggene.

Når limen tørrer, skal du forsigtigt trække over disse kanter og rive materialet sammen med hvidvaskningen fast på papiret. Selvfølgelig garanterer denne metode ikke absolut rengøring af overfladen, og du skal stadig beslutte, hvordan du fjerner whitewash fra loftet, eller rettere hvad der er tilbage af det. Men denne modtagelse giver dig dog mulighed for at klare sig hurtigere med arbejde og med mindre udgifter til energi.

Stain removal metoder

Hvis du under fjernelse af kridt fra loftet står over for behovet for at fjerne fedtpletter, så kan du bruge vaskemiddel og hvis det ikke hjælper med terpentin og benzin. Alkaliske løsninger kan også hjælpe dig. Et sådant stof kan købes i butikker eller lave egne hænder.

For at lave en simpel alkalisk opløsning, tag vand og sodavand. Du skal bruge 3 spiseskefulde sodavand til en liter varmt vand. Samtidig når forbruget af en opløsning til rengøring af overfladen af ​​fedtpletter 1-1,5 liter pr. Kvadratmeter.

Hvis du har brug for at fjerne skimmel fra loftet eller spor af svampe, anbefales det at bruge et stærkt antiseptisk middel, f.eks. Blegemiddel eller til at behandle loftet med kobbersulfat. Sot fra overfladen, for eksempel i køkkenet, anbefales det at vaske en 3 procent opløsning af saltsyre.

Og hvis du fjerner hvidvaskning fra loftet, står du over for rust, så det er bedst at bruge forskellige saltløsninger til at fjerne det. Det anbefales dog ikke at anvende saltopløsning, hvor salte er mere end tre til fire procent. Husk også, at når du renser rusten med denne løsning, skal du bære gummihandsker for at undgå forskellige problemer med dine hænder.

Spor af rust kan også først vaskes af med vand og derefter behandles med kobbersulfat. Hvis pletten er stor, skal den behandles med vitriol primer. En vitriolprimer fremstilles som følger: Ved 10 liter vand tages 100-150 gram kobbersulfat, 250 gram sæbe, 200-250 gram tørt lim, 25-30 gram naturlig tørringsolie, 2000-3000 gram sigtet kridt.

I huse af gamle bygninger, hvor der er en pudset overflade under hvidvaskningen, for at fjerne pletter, kan det være nødvendigt at fjerne gipsområdet for at finde årsagen eller forureningen. I en sådan situation anbefales det at genoprette loftets vandtætning og pleje området igen efter det.

Anbefalinger ved fjernelse af hvidvask

Det vigtigste ved rengøring af loftet fra kridt er den korrekte organisering af arbejdskraft, hvilket er nøglen til succes. For ikke at spilde tid, skal du sikre kontinuiteten i arbejdsgangen og fortsætte som følger: I det øjeblik, hvor du skrider af kridtet i en del af loftoverfladen, skal den anden del allerede være mættet med fugt.

Overvåg altid kvaliteten af ​​arbejdet. Når loftet tørrer, skal du kontrollere, hvor godt kridtet er vasket af. For at gøre dette skal du blot holde overfladen med en ren hånd. Hvis der ikke er noget hvidvask tilbage i håndfladen efter dette, har du gennemført arbejdet på højeste niveau. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du bruge en speciel primer til hvide overflader.

Hvis du har fjernet kridt i loftet, er der pudsede områder, kontroller gipsets styrke. Til dette skal du banke pudsede områder. Hvis gipset ikke har tilstrækkelig styrke, skal det fjernes fra væggens overflade. Når alt loftrensningsarbejde er gennemført, skal det skylles. For at gøre dette, tag en spand varmt vand, skum svamp og fortsæt med at vaske loftet.

Uanset hvilken metode du vælger at fjerne hvidvask fra loftet, skal møblerne i hvert fald fjernes fra rummet. Rengøring af overfladen er ret simpel, men i nogle tilfælde tager det en anstændig tid. Vi har bragt mange forskellige måder at vaske hvidkalk fra loftet eller rense kridtet. Du skal bare vælge en passende metode specifikt til din sag. I slutningen af ​​arbejdet kan du sikkert gå videre til den nye loftindretning.

Sådan fjerner du den gamle hvidkalk fra loftet hurtigt og uden snavs

Mange mennesker i mange år udskyder at udføre større reparationer i rummet, hvis loft oprindeligt var dækket med kridt eller limemørtel. Efter alt er processen med dens fjernelse ret tidskrævende og er som regel ledsaget af en stor mængde støv. Ikke desto mindre er det muligt at forenkle og accelerere det betydeligt, samtidig med at du slipper for overskydende snavs, blot ved hjælp af råd fra fagfolk.

Forberedende arbejde

Hvis det er umuligt at fjerne møbler, kan du bruge en stærk plastikfolie, olieduge eller papir, der dækker alle overflader med dem og reparerer dem med tape.

Derudover skal du passe på døråbninger, vinduer og om nødvendigt væggene eller gulvbelægningen. På tærsklen til det rum, hvor fjernelsen af ​​kridtbelægningen udføres, er det bedre at sætte en våd klud for ikke at sprede støv i hele huset. Vinduer, vægge og gulv kan lukkes med papir eller film.

 1. Forberedelse af personlige værnemidler. Tørre metoder til fjernelse af kridt eller kalk hvidvask giver mulighed for udseendet af en vis mængde støv, hvilket har en negativ effekt på øjnene og luftveje. Beskyt dem med specielle plastikbriller og åndedrætsværn eller gasbind.

Til gengæld fører fjernelsen af ​​hvidvask ved den våde metode til dannelsen af ​​en svag alkalisk opløsning, som også kan komme ind i øjnene eller på huden, tørre det ud. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at forberede ikke kun briller og åndedrætsværn, men også arbejdstøj, der dækker både kroppen og handsker.

 1. Forberedelse af materialer og værktøjer. Deres antal afhænger af metoden til at fjerne belægningen fra loftet - tør eller våd. I det første tilfælde skal du have en trowel, slibeklodser til rengøring af overfladen eller en scraper med en samling, der er fastgjort til den, hvilket gør det muligt at samle hvidvaskningen. I anden - vandet, spray, malingsrulle, børste eller svamp. Om nødvendigt kan en spatel eller skraber også være nødvendig.

Væsentlig forenkle processen med at fjerne det gamle værktøj og løsninger til kalkbelægning, der sælges i hardwareforretninger.

De nemmeste måder at fjerne

Valget af den bedste måde at fjerne hvidvask fra loftet afhænger først og fremmest af det samlede areal af det rum, hvor arbejdet skal foregå. Hvis dens kvadratur er lille, er den traditionelle tørmetode fint.

tør

Det kræver brug af en bred metal spatel, takket være, lag for lag, vil det være muligt at rense hvidvaskningen fra loftet. I dette tilfælde kan alle de deraf følgende uregelmæssigheder udglattes med smørklud. Fordelen ved denne metode er i enkelheden og fraværet af behovet for at erhverve yderligere midler til fjernelse af den gamle coating. Og ulemper - i arbejdskraftintensitet, varighed og en stor mængde støv.

Men du kan slippe af med dem:

 • sætte på en spatel specialkasse. Det kan købes i hardwareforretningen med spatelen eller skraberen selv, eller du kan selv gøre det. Det unikke ved en sådan anordning er, at det undgår støvaflejring på alle overflader. Du kan erstatte det med enhver container.
 • ty til at bruge en slibemaskine. Det giver dig mulighed for at fremskynde processen med at fjerne hvidvask uden tab af kvalitet og er ideel til store områder.
 • Efterhånden påføres vand med en spray eller en våd svamp på lagene af hvidvask. Når de er gennemblødt, kan de let fjernes med en spatel, hvorved man undgår udseende af en støvskyde. I dette tilfælde vil det være muligt at erstatte spatelen med en skraber.

Når du vælger denne metode, bør du ikke suge hele loftet på én gang. Det er meget mere rimeligt at opdele det i flere sektioner og behandle dem igen. Som regel tager processen med befugtning af whiteninglaget 5-10 minutter.

Denne metode bruges bedst i små værelser eller i værelser med et lille lag hvidvask for at undgå udseendet af store mængder snavs. I mellemtiden kan dets forekomst også forhindres ved blot at tørre det hævede lag af hvidvask med en fugtig klud.

 • "Tapping" jævnt med en almindelig hammer på et gammelt hvidvaskemiddel, især hvis det er kalkholdigt og tykt. Peeling stykker fjernes let med en spatel.

våd

Det betragtes også som en af ​​de enkleste og er en regelmæssig vask hvidvaskning. Samtidig kan det gøres med en våd hård klud eller børste. Dens største fordel er i høj effektivitet, og ulempen er i arbejdskraftintensivitet og udseende af snavs. Du kan slippe af med det ved at ty til hjælp af en vaske støvsuger. Men under hensyntagen til dette råd skal du ikke glemme, at det kan påvirke husstandenes tilstand selv negativt.

Anvendelsen af ​​specielle løsninger

 1. 2 spsk. revet sæbe skal blandes med 5 spsk. soda og opløses i 10 l. varmt vand. Den resulterende opløsning skal påføres med en svamp eller rulle i loftet og venstre for at absorbere helt, og efter hævelse fjernes med en spatel og skraber.
 2. Bland 2-3 kasser til rådighed i huset med badeskum med 1 el. l. eddikesyre. Fortynd blandingen med 5 liter. varmt vand. Opløsningen bør også påføres i loftet og efterlades i 10-15 minutter, og efter hævelse fjernet med en spatel eller en hård lap. Det er ideelt selv for værelser med et stort firkant, men i dette tilfælde er det bedre at opdele det i små områder (op til 5 kvm.) Og behandle dem igen.
 3. Hæld 3% opløsning af eddikesyre eller saltsyre (det er i apotek) i en spand med varmt vand og sug hvidvaskningen op med den resulterende opløsning og fjern derefter dets rester med en spatel.

Valget af den optimale løsning bør baseres på typen af ​​belægning. Til Kreten, oftest nok sæbeopløsninger, mens det er lime, er det bedre at bruge sure løsninger. I mellemtiden rådgiver eksperter oprindeligt at forberede et lille antal af dem og kontrollere deres effektivitet i hvert enkelt tilfælde.

pasta

Denne metode indebærer klargøring af pasta - en særlig sammensætning af vand (1 l.) Og stivelse eller hvedemel (2 spsk). Sidstnævnte opløses først i en lille mængde vand og blandes derefter med den resterende del, indtil der er dannet en flydende gelé.

Derefter påføres det med en volumen, blød klud eller børste på loftets overflade jævnt og efterlader i nogen tid for at suge hvidvaskelaget. Pastaens unikhed er, at det efter størkning binder hele belægningslaget og gør det til en fast skorpe, der let fjernes med en spatel.

Korrekt forberedt og jævnt påført på loftspastaen går ikke bag støv eller snavs.

Fjernelse med lim og aviser

Dette er en af ​​de nemmeste måder at spare tid på rengøring af værelset. Det sørger for limning af gamle aviser til loftet med enhver billig lim. I dette tilfælde skal den ene kant af avisen forblive intakt for at kunne trække den efter at den er helt tørret. Unikt ved denne metode er, at det giver dig mulighed for at forlade næsten hele laget af hvidvask på avisen. Små rester af belægningen i loftet vaskes let af med varmt vand eller blot fjernes med en spatel.

Industrielle faciliteter

Et fremragende alternativ til ovennævnte løsninger til selvforberedelse er specielle industrielle værktøjer til fjernelse af hvidvask, som du kan købe i hardwareforretningen. Princippet om deres handling svarer til pasta. De forbinder også lag af kalksten eller kalkstencoating, som efter tørring fjernes ved en enkelt spatelbevægelse. Desuden er deres unikke i løsningen specielle struktur, som er i stand til at ændre farve efter fuldstændig tørring, hvilket indikerer at du kan begynde at fjerne hvidvask. Desuden er de kendetegnet ved bekvem emballage, som varierer fra 3-5 liter.

Brugen af ​​sådanne værktøjer er præget af høj effektivitet med minimal lønomkostninger og fravær af støv.

Kvalitetskontrol af det udførte arbejde

Det sidste trin i enhver metode til fjernelse af hvidvask fra loftet er at vaske det. Det udføres med rent varmt vand og en svamp. Efter tørring af overfladen skal du blot holde den for hånd. Fraværet af hvide spor på huden er nøglen til den høje kvalitet af det udførte arbejde.

Videoinstruktioner til fjernelse af hvidvask

De dage, hvor fjernelsen af ​​det gamle kridt eller kalkstenbelægning syntes en umulig opgave, er længe gået. At klare det i dag er let takket være brugen af ​​den kemiske industris resultater eller oplevelsen af ​​hele generationer. Vælg den bedste måde at fjerne hvidvask fra loftet i dit hjem! Og transformere det, glæder dig selv og din familie!

Sådan rengøres loftet hurtigt fra den gamle hvidvask?

Fra begyndelsen af ​​reparationsarbejdet fremkommer uundgåelig demontering af gamle belægninger. I dag vil vi snakke om, hvordan man skal rense loftet fra det gamle hvidvaskemiddel. I øjeblikket er sortimentet af materialer til reparation så varieret, at det vil tilfredsstille de mest sofistikerede præferencer.

På hvilken som helst belægning til loftet stopper du ikke, inden du påfører du bliver nødt til at rense loftet fra hvidvaskning, for uden dette vil et nyt loft ikke vare i lang tid. Behovet for rengøring kan opstå i forbindelse med udskiftning af belægningen såvel som med det formål at opdatere maleriet med en lignende metode eller slippe af med svamp og fnug. I hvert tilfælde skal du slippe af med den gamle belægning.

Der er flere metoder til rengøring af hvidvaskning:

 1. Vandfri metode;
 2. Vandanvendelse;
 3. Med en hammer;
 4. Ved brug af pasta;
 5. Ved brug af sæbe sammensætning;
 6. Brug af aviser;
 7. Ved hjælp af en vaske støvsuger.

Vandfri metode

Denne metode gør det muligt at rense loftet uden blødning, det vil sige "tørt". Du behøver kun en spatel, da det er dem, der vil rense kridtet. Denne metode er bedre at bruge som en hjælpefunktion, da der genereres en stor mængde affald. Uden tvivl, senere i arbejdet vil du finde støv selv i boligens fjerneste hjørner, og ikke kun i det rum, hvor arbejdet blev gjort. Af denne grund er det bedre at afstå fra denne type arbejde.

Den hurtigste "tørre" metode til fjernelse af kridt er brugen af ​​en slibemaskine. Hvis du ikke har denne enhed, og af en eller anden grund ikke har denne maskine i dine planer, kan du leje den et stykke tid.

Denne metode praktiseres kun i tomme rum, befriet fra møbler, og vinduerne, gulvet og dørene skal være dækket af cellofanolieklæde. Du skal også frigive rummet fra møblerne i alle lejligheder, da støvet akkumuleres meget rigeligt. Beskyt dit hoved med et tørklæde eller en hætte, læg en åndedrætsværn på næsen, især for at støvpartikler ikke kommer ind i luftvejene.

Maskinen skal rette et pladeskarphed, som er kommercielt tilgængeligt på byggemarkedet, og behandler hele overfladearealet og sliber rummet. Derefter kan du kun vaske grundigt værelset, hvor arbejdet blev udført. Efter våd rengøring kan du selvfølgelig gøre følgende arbejde.

Vandbrug

I dette tilfælde skal du bruge en skumsvamp eller rulle, godt gennemblødt i vand. Vand absorberer ret hurtigt i kridt, så flyet skal behandles flere gange i træk. Mel vil halte, og så med en spatel fjerner du det ubesværet. Processen er besværlig og tidskrævende. Efter rengøring af loftet, gå med slibepapir, og påfør derefter en primer.

Med en hammer

Denne metode anvendes kun med et tykt overtræk. For at fjerne lag med kridt fra loftet, tag en lille hammer, og konsekvent tappe dem på overfladen. Hvis det gøres rigtigt (gå ikke glip af store områder), vil hvidvaskning let flyve af sig selv, du skal bare koble kanten med en spatel.

Med brug af pasta

Den mest vellykkede type rengøring af toppen af ​​kalk er brugen af ​​pasta. Påfør den tilberedte opløsning på overfladen og lad den tørre. Efter lidt tid kan kridt let skrabes af med en spatel.

Forberedelse af pasta vil ikke kræve grandiose værker, det er udarbejdet på samme måde som for at indsætte vægge med tapet. En liter væske kræver et par spiseskefulde stivelse eller mel. Ved anvendelse af mel skal det først opløses i en væske og anbringes indtil glat, og hæld den resulterende masse i kogende vand.
Den tilvejebragte rensningsordning er den mest effektive af alle listede. Ved hjælp af denne metode kan du rengøre loftet fra hvidvaskning hurtigt. Hvad der er vigtigt i dette tilfælde, vil resultatet være meget renere og renere og derefter rengøre mindre.

Ved hjælp af dem kan du rengøre loftet fra den gamle whitewash-sprøjte eller børste. Efter et stykke tid tørrer opløsningen og skal skrapes sammen med kridt.

Ved brug af sæbeopløsning

Den mest populære måde at rengøre loftet på den gamle kridt - er brugen af ​​sammensætningen af ​​sodavand og sæbe. For sin fremstilling er forpligtet til at tage 10 liter. varmt vand, 2 skeer af renet sæbe til øjeblikkelig opløsning og 5 spiseskefulde sodavand. I den resulterende sammensætning er det nødvendigt at vaske skumsvampen eller en speciel rulle og skylle overfladen, indtil den er helt rengjort.

Hvis denne metode ikke gav et ideelt resultat ved rengøring af overfladen, er det nødvendigt at dække det med saltsyre eller 3% eddikesyrevæske. På grund af sådanne manipulationer hvidvaskning svulmer, så vil du fjerne restene uden besvær.

Brug afiser

En sådan manipulation er helt sikkert en garanti for et helt rent loft, men du kan spare meget tid og kræfter, og rengøring vil efterfølgende være meget mindre. Det er nødvendigt at klæbe det gamle tapet eller avisloft med pasta. Det er nødvendigt at klæbe, så enderne hænger frit ned. Så snart limen tørrer, er det nødvendigt at rykke kanterne og rive af papiret. De resterende stykker af kridt skal fjernes ved hjælp af ovennævnte teknikker. Sådan rengøres loftet fra hvidvaskning hurtigt video.

Ved hjælp af en vaske støvsuger

Separate herrer klarer at bruge vaske støvsugeren til eliminering af kridt. Hovedbetingelsen - kun et lag hvidvask anvendes! En sådan manipulation er utvivlsomt udsendt af en betydeligt mindre mængde støv og forurening.

Arbejdstips

Uanset hvilken rengøringsmetode du vælger, skal alle møbler fjernes fra værelset. Lukning med plastikolieklæde garanterer ikke beskyttelse mod snavs og støv.

Nøglen til succes i denne proces er organiseringen af ​​arbejdet. For ikke at spilde tid og kræfter, er det nødvendigt at skabe betingelser for en systemisk arbejdsproces. På tidspunktet for fjernelsen af ​​kridt i en del af rummet skal resten af ​​overfladen være mættet med vand.

Det er nødvendigt at holde styr på kvaliteten af ​​arbejdet. Når loftet tørrer ud, skal du undersøge, hvor meget hvidvaskningen er vasket væk.

Hvis du efterfølgende renser det gamle hvidvaskemiddel på de loftsbevarede pudsede zoner, skal du teste pålideligheden af ​​gipset. Det er nødvendigt at slå ud alle pudsede steder. I tilfælde af utilfredsstillende densitet bør gips fjernes fra overfladen.

Efter afslutningen af ​​alt arbejde med fjernelse af kridt skal overfladen vaskes med en varm svamp af skumgummi dyppet i varmt vand.

Sådan vasker du hurtigt af eller fjerner hvidvask fra loftet

Når vi starter en ny reparation i vores hus, står vi over for et problem - vi skal slette sporene fra den gamle.

En af de stærke reparationselementer er hvidvaskning, som undertiden er svært at fjerne. Vi fortæller dig, hvordan du hurtigt vasker hvidvaskningen fra loftet.

Hvad er whitewash?

Dette er en loftsbelægning med kalk- eller kridtopløsning, på grund af hvilken porerne optræder. Gennem dem er overfladen i stand til at trække vejret.

Denne loft finish er slidstærk og modstandsdygtig over for slid. Hvidvask er stadig en af ​​de mest populære måder at dekorere på hjemmet, men mange undrer sig allerede - hvordan man rengør loftet fra hvidvaskning?

Uanset hvilket materiale du har til hensigt at afslutte det nye loft og vægbeklædning på værelset, skal den tidligere whitewash fjernes.

Forberedende fase

For at fjerne hvidvask fra loftet med succes, skal du grundigt forberede dig, da arbejdet i sig selv er svært og støvet.

Det er nødvendigt at oprette alle betingelser for arbejde på forhånd.

En yderligere komplikation er, at arbejdspladsen er over hovedet, hvilket ikke er meget praktisk.

Her er hvad der skal gøres før fjernelse af whitewash fra loftet:

 1. 1. Tag alle ting og genstande ud af rummet, hvor du planlægger at reparere.
 2. 2. Hvis der er ting eller møbler, der ikke kan fjernes, skal du dække dem tæt sammen med plastikfolie.
 3. 3. Dæk gulvet med en film eller lærred og spred papir eller aviser på toppen, så den unødige fugt absorberes godt.
 4. 4. Forbered den passende beskyttelse for dig selv: dække dit hår, læg på ting, du ikke har noget imod forurening, samt briller og åndedrætsværn.
 5. 5. Afhængigt af den valgte metode til rengøring af loftet, skal du fylde op med de rigtige værktøjer og ikke glemme trinladderen.

Hvilke værktøjer er der brug for?

Valget af værktøj til arbejde afhænger af den valgte metode til fjernelse af whitewash.

Ofte kræver en metode flere værktøjer, da tilbagetrækningen selv består af flere trin. Ofte skal du bruge:

 • blød rulle (som bruges til maling af vægge og lofter);
 • børster;
 • blød børste;
 • en stor sprøjte (eller bare en spray);
 • skum svamp.

Du kan også have brug for forskellige værktøjer til fremstilling af løsninger (jod, salt, eddike, kridt, mel, vitriol osv.).

Hvad er de bedste måder at vaske hvidt vand på?

Der er mange teknikker og metoder, hvormed du hurtigt kan fjerne whitewash fra loftet. De kan opdeles i to grupper: våd og tør (nogle er forbundet med vandige opløsninger, andre er ikke).

Sådan vasker du hvidvaskningen hurtigt fra loftet med vand og salt?

Vandblegning er en lang og kompliceret proces, men den mest økonomiske og effektive.

Denne metode bruges til at fjerne kalk hvidkalk, da den er mindre fugtighedsbestandig sammenlignet med kalk.

Rengøring af loftet med vand kræver en regelmæssig skumsvamp og salt. Følg disse trin:

 • I 10 liter varmt vand opløses 1 kg salt;
 • Lad derefter blandingen stå et stykke tid for at afkøle til 45 grader;
 • rengør loftet med en svamp.

Vigtigt råd: Prøv at ændre løsningen ofte nok, så den er mindre end det mest vaskbare loft.

Hvidvasken fjernes også med normalt varmt vand. Du fugter kun loftet ved hjælp af en sprøjtepistol eller en børste. Så snart hvidvaskningen er godt gennemblødt, begynder du at fjerne lag med en skraber.

Slør loftet af hvidvask ved hjælp af klæbemiddel

Den klæbende sammensætning (også kaldet pasta) er i stand til at fjerne hvidvask fra loftet hurtigt og uden overskydende støv. Det er fraværet af overskydende støv, der er den største fordel ved denne metode.

Her er en trinvis instruktion:

 • Vi har brug for vand, mel eller stivelse (to spiseskefulde mel eller stivelse, beregnet for en liter vand);
 • fortyndet i køligt vand
 • Tilsæt til kogende vand og rør til en væske dannes;
 • med byggevalsen dækker vi loftet med et tykt lag lim og lad det tørre ud;
 • fjern hvidvask med en spatel.

Hvis du ikke ønsker at klæde dig selv, kan du bruge den sædvanlige industrielle tapetlim, som kan købes hos enhver hardware butik.

Hvordan fjerner man hvidvask fra loftet ved hjælp af gamle aviser og tapet?

Vask hvidvask fra loftet med aviser og tapet er ret praktisk, men det tager lidt længere tid.

I grund og grund er denne metode til fjernelse brugt til kalk hvidvask. For at rydde loftet for hvidvask skal du bruge instruktionerne og følge sekvensen:

 • Forbered klæbemiddelopløsningen (i den foregående metode, vejledningen er skrevet mere detaljeret) og bland det grundigt - vi har brug for en homogen masse;
 • Brug en rulle eller en bred børste til at dække overfladen jævnt med en klæbemiddelopløsning.
 • vi tager gamle tapeter og aviser, blød dem i en klæbende løsning og fastgør dem til loftet allerede dækket med denne løsning;
 • Lad lidt tid tørre.

Når klæbemiddelopløsningen og aviserne tørrer, kan du fjerne dem fra loftet. Sammen med papiret skal det øverste lag af hvidvask skylles af. Hvis nogle genstande ikke bevæger sig væk, kan du skrabe dem med en trowel.

Vigtigt råd: Når du fastgør aviser og tapet til loftet, skal du forlade kantene uberørt - så det bliver lettere at fjerne dem.

Hvordan man vasker hvidvask fra loftet endnu?

Ud over anvendelsen af ​​de blandinger og opløsninger, der er beskrevet ovenfor, er der flere flere opskrifter til fremstilling af sammensætninger, der hurtigt kan vaske hvidvaskningen fra loftet.

De mest populære blandt dem er:

 • alkoholopløsning - du skal opløse to spiseskefulde ammoniak i ti liter vand; Anbring derefter på loftet og fjern restene med en spatel (denne blanding er velegnet til fjernelse af kalk hvidvask);
 • jod opløsning - i de samme ti liter vand skal du opløse en krukke jod, blandes godt, appliceres på overfladen og afskrabes (denne sammensætning kan opløse selv de tykkeste lag af hvidvask);
 • eddikesyreopløsning - i samme mængde vand tilsættes to spiseskefulde eddikesyre og tre spiseskefulde vaskemidler;
 • speciel løsning til fjernelse af hvidvask - du kan købe på ethvert butiksmateriale; Påfør et sådant værktøj ved hjælp af en sprøjte og efterlade meget snavs.

Sådan vasker du hvidvask fra loftet med rust?

På trods af det hvidkalkede lofts holdbarhed og pålidelighed er det meget svært at forhindre udseendet af rustfarvninger. Rustne pletter på en hvid overflade ser sjusket ud.

Det er ubrugeligt at blanke et sådant loft igen fra oven, da rust også vil vise gennem nye lag. Denne hvidvaskning fjernes bedst ved hjælp af en vitriolopløsning.

For at forberede en sådan løsning skal du bruge vand (10 liter), sæbe (250 g), tør lim (240 g), kridt (2,5 kg), tørringsolie (30 g), kobbersulfat (130 g).

Først skal du opløse vitriolen i vand, derefter tilsættes alt andet og blandes grundigt til en homogen blanding.

Det færdige produkt skal påføres loftet (så hvert hjørne faldt). Efter lidt tid, indtil hvidvaskningen er gået, prøv at rense overfladen med et værktøj (en spatel er ideel).

Hvis hele laget er godt fjernet, vask hele loftet og begynde slibning.

Sådan fjerner du hvidvaskningen fra loftet uden lim og vand?

Der er en anden måde at fjerne whitewash, som er at bruge et specielt værktøj. Dette værktøj er en slibemaskine.

Ved at anvende det kan du meget hurtigt fjerne det gamle hvidvaskemiddel. På samme tid må du ikke glemme, at denne metode medfører meget støv, så prøv at fjerne alle møblerne fra stuen og klæde dig godt, herunder briller og åndedrætsværn.

Nyttige tips til rengøring af loftet fra hvidvaskning

Uanset hvilken af ​​de ovennævnte metoder til fjernelse af hvidvask du besluttede at bruge, tage nogle få punkter i betragtning.

 • Hvis området for fjernelse af hvidvask er stort, behandles det i små områder. For eksempel, mens en agent absorberes i et område, behandler du en anden. Dette vil hjælpe dig med at spare tid godt.
 • Når du vælger en spatel, skal du kigge efter en speciel spatel med en beholder. Med ham arbejder alt støv og snavs i en beholder uden at flyve rundt.
 • Hvis en del af whitewash ikke ønsker at bevæge sig, skal du bruge en hammer til at trykke på den.