Hvad er forskellen mellem hævede lofter og lofter?

Suspended eller suspenderet loft, som er bedre at bruge som færdiggørelse af det hårde loft i rummet, er hovedproblemet for mange mennesker, der planlægger at starte reparationer på værelset. Svaret på det er en omhyggelig overvejelse af alle fordele og designfejl, som er forbundet med hver af disse typer af dekorative efterbehandlingsmaterialer, såvel som deres sammenligning.

Hvad er nedlagte lofter, deres egenskaber og fordele

Stretch Loft er et panel lavet enten af ​​PVC-film eller af naturligt eller syntetisk stof, strakt direkte under det hårde loft med en minimal størrelse fri intercealplads og derefter sikkert fastgjort med en særlig aluminium eller plastprofil, kaldet baguette, forudinstalleret på hele omkredsen af ​​rummet.

Placeringen af ​​strækloftet begynder med placering af fastgørende baguetter på væggene eller betonloftet, hvor PVC-folien selv strækker sig med en speciel varmepistol, og hvis den er fremstillet af stof, er forvarmning ikke nødvendig.

Fuldt strækket klud ligner en enkelt helhed uden nogen sammenbrud i små sektioner, det er præcis hvad lofterne adskiller sig fra suspenderede versioner.

De vigtigste fordele ved deres anvendelse er som følger:

 • et stort udvalg af farver i lærredet og dets forskellige teksturer, op til gennemsigtige;
 • PVC filmlofter er vandtætte;
 • har fremragende refraktoritet
 • skjule alle fejl i udkastet loftet;
 • give yderligere støjisolering til rummet
 • fuldt installeret om et par timer;
 • kræver ikke yderligere overfladebehandling
 • besidder den lange driftsperiode.

Tilstedeværelsen af ​​disse fordele gør det strakte lærred til et af de bedste og mest rentable færdige loftmaterialer, og deres væsentligste ulempe ligger i den svage beskyttelse mod mekaniske skader, hvorved kluden kommer i fuldstændig forstyrrelse.

Indstillinger for hævede lofter, deres funktioner og installationsspecifikationer

Suspended lofter indebærer en ramme konstruktion monteret direkte på væggene og loftet fliser, som derefter er beklædt med gipsplader eller fyldt med dekorative vendende plader. Det er tilstedeværelsen af ​​en massiv stelstruktur, hvis installation kan tage lang tid, og det ophængte loft adskiller sig fra spændingen.

Til dato er adskillige typer af hævede lofter meget populære, forskellige fra hinanden i forskellige versioner af rammedesignet, så de fik deres navn, nemlig:

 • hængslet loft af fast type, som er en metalliseret ramme til den efterfølgende kontinuerlige dækning med plader af gipsvæg;
 • Nedhængt loftstativtype, med en ramme bestående af en langsgående specialprofil, hvis frie rum er installeret dekorative loftfliser;
 • suspenderet loftscelletype, hvilket indebærer en separat modulær modulær ramme, hvis celler efterfølgende er fyldt med et specielt materiale af loftindretningen.

Installationen af ​​de to første typer af ophængte lofter tager temmelig lang tid og begynder med montering på væggene såvel som loftspladerne af de metalliske profilprofiler, som de resterende dele er fastgjort til, og så hele rammens struktur samles til finishmaterialet. Dette såvel som behovet for yderligere arbejde med færdiggørelse af gipsplader er blandt de største ulemper ved denne type loftsskæring, hvilket førte til et gradvist fald i efterspørgslen efter dem.

Installationen af ​​et cellulært loft tager meget mindre tid, fordi bygningen oprindeligt var fastgjort til loftpladerne allerede monteret, men materialernes omkostninger er ret høje.

Dens største fordel er muligheden for at dække værelser med et stort område uden behov for yderligere arbejde for at styrke støttestrukturen, hvilket er umuligt at gøre på stræklofter.

Sammenligning af spændinger og suspenderede typer af loftsbeklædning

Hvis du laver en lille sammenligning af disse typer loftsbeklædning, kan du vælge flere karakteristiske punkter, hvor forskellen ser sådan ud:

 1. Fuld installation af stræklofter tager meget mindre tid end loftslofterne på grund af de forskellige konstruktioner af deres fastgørelsesdele.
 2. Spændbeklædninger har et bredere udvalg af dekorativt design til farver og teksturer, i så henseende er suspensionmaterialerne mærkbart ringere end dem.
 3. PVC-folien af ​​stræklofter er ikke bange for, at der kommer fugtighed på overfladen, hvilket vil være meget kritisk for lofter.
 4. Til installation af spændeklude er der ikke behov for forudgående forberedelse af rummets vægge til installation, og ved installation af ophængte værker skal disse værker udføres.
 5. Spændbeklædninger kræver ikke yderligere arbejde på overfladen af ​​ydersiden, hvilket skal gøres på loftslofter, især gipsplader.

Fra denne lille sammenligning kan det forstås, at det er bedre at have en suspenderet eller suspenderet type loftbeklædning.

Den eneste parameter, hvormed det hængende loft vinder over andre typer loftsskæring, er indgået i muligheden for at dække et rum med et stort område uden at udføre yderligere arbejde for at styrke understøtningsrammen, hvilket er umuligt at gøre med strakt lærred.

Når du vælger et suspenderet eller nedhængt loft, bør du stole på mange faktorer, hvoraf hovedpersonen er rummets egenskaber som helhed, den generelle tilstand af væggene og loftet, hvor det er planlagt at blive installeret. Og det er værd at overveje, at lærredene er kritiske for sådanne mekaniske skader, der ikke er i stand til at beskadige materialerne i hæmmede lofter.

Hvad er forskellen mellem hævede lofter og lofter?

Hvad er loftslofter?

Før du forstår forskellen mellem hævede lofter og hævede lofter, skal du have en generel ide om disse strukturer.

1) Stretch-loftkonstruktioner er strukturer af linned eller stof, monteret på et specielt metal eller plastikpose over loftet. Dens installation er ret simpel for en specialist. I første omgang er en PVC klud fastgjort til baguetter, og ved hjælp af varmetørring opvarmes og gradvist straktes og erhverver den ønskede form. Når det køler af, hærder en sådan overflade og påtager sig det endelige udseende. Nogle gange, i stedet for PVC, anvendes en vævet basis, i hvilket tilfælde opvarmning ikke er nødvendig. Grundregelen for et smukt og pålideligt loft er designets integritet, men hvis rummets rum er meget stort, så brug en sektionsmontering.

Vævede klæder er mere slidstærke, kan modstå negative temperaturer, i modsætning til PVC, har en stor belægningsbredde, men til en pris er de dyrere, de er bange for vand, i tilfælde af skade, de ikke kan repareres.

2) Suspenderede lofter er en dekorativ overflade monteret på en specielt forberedt ramme, hvortil alle andre elementer fastgøres. Til gengæld er de opdelt i massiv (fra gipsvæg) og rack (fra rack guides). Da rammen oftest anvendes metalgaller, fastgjort til loftet med suspensioner. Når rammen er tæt fastgjort til den, er de modstående paneler monteret.

De mest populære multi-tiered og cassette lofter. Da panelets materiale kan vælges gipsvæg, hardboard, mikrofiber, metal.

Vigtigste fordele og ulemper ved ophængningssystemer

Plusser fra suspenderede systemer:

 • Sådanne lofter skjuler helt alle kommunikationssystemer. Hvis du skal reparere eller udskifte elektriske apparater eller anden kommunikation, kan du frakoble en del af kroppen fra rammen uden at skade strukturen.
 • Et godt valg, hvis du vil skjule uregelmæssighederne i det gamle loft
 • Holdbar med korrekt betjening
 • De udfører funktionen varme- og støjisolering. Derudover kan du skjule et ekstra lag isoleringsmateriale.
 • sikker fra et miljømæssigt synspunkt.
 • installation af sådanne systemer kan laves af enhver person, mindst en gang at se hvordan man gør det.

På trods af det ret store antal fordele har sådanne strukturer et par væsentlige ulemper:

 1. Efter installationen vil vægernes højde falde med 10-20 cm, hvilket ikke er acceptabelt for bygninger med lavt loft.
 2. På grund af det komplekse rammesystem, ikke det billigste loft valg.
 3. I tilfælde af mislykket installation kan leddene mellem panelerne ses med tiden.

Fordele og ulemper ved stræklofter

De, der foretrækker disse strukturer, bør vide, hvad slags "bonusser" de modtager:

 • En bred vifte af farver, evnen til at skabe "forfatter" tegninger.
 • installation kræver ikke meget tid og er det mest "rene og rolige" arbejde.
 • Vandtæt Hvis du blev oversvømmet ovenfra, bevarer de ikke kun deres egenskaber, men holder også vand i sig selv, som falder under vægten og forhindrer rummet i at oversvømme. Du skal bare dræne vandet, og loftet vender tilbage til sin tidligere tilstand.
 • Kræver ikke særlig pleje. Du skal blot tørre med en klud. Støv og sod forbliver ikke på overfladen.
 • Danner ikke kondensat
 • Let at demontere. Efter lidt tid kan den gamle belægning fjernes og på samme sted monteres en ny.
 • Understøtter ikke brændingsprocessen.
 • Holdbar og holdbar, især PVC belægninger ikke falme.

Desværre er de som alle ting ikke perfekte:

 1. Ved negative temperaturer kan sådanne overflader begynde at knække.
 2. PVC-lofter er meget nemme at gennembore. En sådan fejl er næsten umulig at eliminere.
 3. Dens pris overstiger suspensionen.

For at opsummere

Det generelle princip er, hvad der grundlæggende skelner stræklofter fra suspenderede strukturer, og vi kan drage følgende konklusioner:

 • Installation af begge strukturer er omtrent det samme - begge er installeret på ophængsrammerne. Du kan dog selv installere det hængende loft, men det vil tage mere tid og "stjæle" højden af ​​rummet, men spar lidt penge. Installation af spændingssystemer er bedst overladt til herrerne, mens du kun reducerer højden på kun 5-6 cm.
 • Begge typer overholder helt ujævnhederne i bundloftet. De skjuler helt alle tekniske kommunikation og har nem adgang til deres reparation.
 • Det er lettere at passe til loftslofter - de kræver ikke maling eller efterbehandling. Det behøver ikke at blive malet over tid eller repareret. Det gør ikke sag, sprækker ikke, afviser noget snavs. Det er kun kun lejlighedsvis at tørre det med en klud dyppet i sæbevand.
 • Suspenderede lofter kan delvist repareres, idet kun en del af det beskadigede modul udskiftes.

I tilfælde af oversvømmelse af værelset vil gipspladerne ikke spare fra lækage, og der kan være lækager på det, i modsætning til en stræk.

 • Strek loft dyrere mulighed for at installere et nyt loft. Men hvis vi overvejer en periode på 20 år (dette er producentens garanti), viser det sig, at sådanne investeringer berettiger dem selv.
 • Med hævede lofter er der mulighed for at lave fladskærede lofter af enhver kompleksitet og form. Og når du bruger stræk bredere valg af teksturer og farver.

Fra ovenstående kan vi sige, at begge typer lofter har deres fordele, og det er nødvendigt at se udførligt: ​​Ifølge din idé, i hvilket rum kan du bruge denne designmulighed, hvad er dit budget. Det kan endda være umagen værd at dvæle ikke på en variant, men at kombinere eller vælge suspenderede til et rum, men spændingsstrukturer for en anden.

Suspended og suspenderet lofter - hvad skal man vælge?

Verden af ​​nye produkter tvinger os blot til at betale mindst lidt opmærksomhed på moderne design ideer, som anses for moderne i dag. Det er næppe muligt at tilbringe en masse tid på alt nyt, men for at få mindst en generel ide om de mest moderne indretningsdesign er det helt rigtigt. Nu er det meget udbredt forskellige suspenderede og stræklofter til indretning af lofter.

Til noten: Nogle gange ser de ikke forskellen mellem dem og simpelthen forvirrer den ene med den anden. Betaler dette problem lidt mere opmærksomhed, du kan opdage meget interessante ting.

Se forsigtigt først på billedet under stræk- og loftslofter og vurder deres eksterne forskelle og yderligere understrege forskellen mellem dem i andre aspekter. Dette er også interessant, fordi kun i sammenligning kan de mest fordelagtige fordele ved disse konstruktive løsninger afsløres.

Fordele ved ophængte loftsstrukturer

Vi vil forsøge at ikke gå glip af noget, der beskriver fordele og ulemper ved nedhængte lofter, og så giver vi en lignende sammenligning af spændingsloftkonstruktioner. Og så hvad kan man sige om, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at installere installationen af ​​et ophængt lofthus? Vi bemærker, hvorfor dette design fortjener opmærksomhed:

 • Dette loft maskerer alle mulige kommunikationssystemer perfekt. Derudover er der ingen særlige vanskeligheder for vedligeholdelsen, selv efter at arbejdet er afsluttet. Hvis det for eksempel er nødvendigt at udføre vedligeholdelse af de elektriske ledninger, kan dette ske gennem hullerne til spotbelysningsenheder;
 • designet fungerer som en god exit, når det er nødvendigt at skjule de grove uregelmæssigheder i loftet base. Det sker, at der i husene i den gamle model ikke er mulighed for at afslutte loftet med kittet på grund af den store sandsynlighed for, at det gamle gips skræller under vægten af ​​det nye materiale. I en sådan situation vil den suspenderede struktur hjælpe meget;
 • Det er muligt at udskifte individuelle fastgørelsesdele. Dette kan dog ofte afmontere dækslet;
 • produktet er holdbart under reglerne om pleje
 • loftet har fremragende æstetiske præstationer;
 • udfører godt støj og varmeisoleringsfunktion. Derudover kan et tilstrækkeligt kraftigt lag af yderligere varmeisoleringsmateriale, f.eks. Mineraluld, 10 cm tykt, være skjult over overtrækslaget;
 • de fleste af de materialer, der anvendes til opførelse af hævede lofter består af naturlige komponenter, der er helt sikre for helbredet;
 • En person, der ikke har for meget erfaring med at udføre sådant arbejde, vil klare installationen af ​​en suspenderet struktur.

Ulemperne ved nedhængte lofter

Sammen med fordelene bemærker vi det ikke så betydelige, men stadig ulemperne ved de suspenderede strukturer:

 • de kan ikke kaldes billige, fordi teknologien indeholder en hel kompleks af værker ved hjælp af forskellige materialer. Dette er installationen af ​​rammen, installation af belysningssystemet, flere faser af overfladebehandling og andre mindre værker;
 • i slutningen af ​​arbejdet kan højden af ​​rummet reduceres med 10-20 cm;
 • manglen på samlingserfaring fører til tider til, at de mellemliggende ledd bliver mærkbare, og hvis de er fastgjort i det forkerte mønster, kan der forekomme kontinuerlige tværgående eller langsgående revner;
 • Arbejdet er forbundet med fremkomsten af ​​en vis mængde støv og affald, især på det stadium, hvor overfladen formales, inden der males, hvilket tvinger arbejdstagere til at bruge specielle beskyttelsesanordninger, f.eks. åndedrætsværn;
 • Nedhængt loft, især lavet af gipsplader, er meget bange for vand. Pladen gennemblødt med fugt gradvist falder og selvom den ikke kommer helt ud, er den stærkt deformeret. At vende en våd belægning tilbage til sin oprindelige position er næsten umulig.

Fordelene ved at bruge stræklofter

På baggrund af beskrivelsen af ​​nedhængte lofter er det også interessant at kende bekendtskab med det, der foretrækkes for stræklofter. Reflekterende over hvad man skal vælge, suspenderet eller nedhængt loft bemærker vi de positive aspekter ved brugen af ​​monterede konstruktioner:

 • strakte lofter giver designere mange muligheder for modellering og eksperimentering. Der er et stort antal design muligheder med deres hjælp, fordi antallet af nuancer af strækstoffer har længe overskredet milepælen på 100 stykker;
 • såvel som et ophængt loft skjuler spændingen fuldstændigt under dækslet de alvorlige mangler på basisfladen og alle tekniske kommunikationer;
 • øger niveauet af varme og støjisolering lidt;
 • der er ingen åbenlyse farer i udførelsen af ​​arbejdet;
 • Elastiske klæder gør et fremragende arbejde med fugt. De kan ikke kun opretholde deres egenskaber, når de rammer loftoverfladen, men de kan akkumulere vand på gulvet og sænke under vægten, hvilket forhindrer det i at strømme længere nede og oversvømme hele rummet. Den akkumulerede fugt bliver derefter forsigtigt drænet, og efter nogle manipuleringer vender lærredet tilbage til sin oprindelige position;
 • vedligeholdelse af den spændte belægning medfører ikke nogen vanskeligheder og kræver minimal indsats. I de fleste tilfælde kan alle problemer løses med en blød, ren klud eller svamp gennemvædet i en sæbeopløsning;
 • spændingsstof bidrager ikke til dannelsen af ​​kondensat;
 • Arbejde med installation af en hængslet konstruktion er en af ​​de reneste af alle typer bygnings- og efterbehandlingsteknikker med minimal eller endda ingen affald;
 • dækslet er let demonteret. Hvis det ønskes, kan et nyt lærred af en anden farve installeres i samme lejeprofil efter flere år. Hvis den valgte nuance ikke opfyldte dine forventninger eller planlagt en "skift af natur", er dette virkelig et stort plus;
 • belægningen er miljøvenlig og understøtter ikke forbrændingsprocessen;
 • lærred, især af polyvinylchloridfilm (PVC), især holdbar. Den normale varighed af producentens garanti er 10 år.

Ulemper spænding loft strukturer

Fotostræk eller hævede lofter giver ikke mulighed for at give en korrekt og fuldstændig vurdering af deres mangler, derfor skal du ty til analysen af ​​sådanne erfaringer. Har ophængte lofter nogen ulempe? Det viser sig der er. Her er de mest almindelige:

 • Strækloftets levetid afhænger af ydre temperaturer. Når temperaturen ligger uden for intervallet 0 - 60, er der stor sandsynlighed for, at arket går i stykker. Ved negative temperaturer vil det knække, hvorfor det ikke anbefales at installere det i værelser, der ikke er udstyret med et varmesystem;
 • PVC loft er meget følsomt over for skarpe genstande. Tøjet er let at gennembore, men helt eliminere en sådan mangel er meget problematisk;
 • Selv om det nedhængte loft ikke er billigt, er omkostningerne til strækloftet endnu højere. Prisen stiger betydeligt, når man bruger mærkevarer af europæisk stikprøve: Fransk, Tysk, Italiensk.

I hvis favør er valget?

Det lader til, at fordele og ulemper ved stræk- og loftslofter opført i listerne er nok til at bestemme og gøre et mere objektivt valg. Som du kan se den ideelle mulighed for at afslutte loftet, som for 1000 år siden, blandt de foreslåede nr. Men opsummering af nogle resultater kan vi drage flere konklusioner:

 1. Æstetisk side af design. Elastiske lofter, i modsætning til andre, giver flere farver og stilistiske muligheder. Det kan anvendes til alle mulige tegninger og fotografiske billeder. Dette design er velegnet til dem der elsker enkelheden, lavet med smag.
 2. Designet er billigere end spændingen, men det er lidt sværere at vedligeholde. Efter nogle år kan det blive nødvendigt at male om.
 3. Selv om det ophængte loft er mekanisk mere holdbart end strakt, er det ikke modstandsdygtigt over for fugt. Dette problem ophører med at være så underlagt tilgængeligheden af ​​et pålideligt tag eller velhavende naboer.

Og så strække eller falsk loft? Som ordsproget siger: "For hver vare er der en købmand"!

Stræklofter og lofter - hvad er deres forskelle og fordele

Hvis du havde valget på tærsklen til reparationen - at lave stræk- eller loftslofter i et rum eller andet, skal du grundigt undersøge fordelene og ulemperne ved hver struktur. Bestem hvilken stil du vil dekorere lejligheden. Vurder dit budget. Ja, mange ting at tænke på at træffe det rigtige valg.

Streklofter + lofter er blandt de mest populære

Når en person først møder behovet for reparation, er hans hovedproblem, at han slet ikke ved noget. Hvor skal man starte? I hvilken rækkefølge gør du? Hvilke materialer skal du bruge? Og så hvad er forskellen mellem loftet og loftet, det ved han ikke. Er det der adskiller dem i udseende.

Denne artikel hjælper dig med at forstå problemet og bestemme hvilket loft der skal gøres.

Sammenligningsanalyse af suspenderede og nedhængte lofter

Fælles funktioner

 • Princippet om installation for disse og andre strukturer er omtrent det samme. De er installeret i en afstand fra hovedloftet ved hjælp af stive fastgørelser: træ- eller metalrammer, baguetter (se. Installation af stræklofter: grundlæggende trin).

Gipsplankloftramme

 • Suspenderet og hængende loft reducerer rummets højde.

Til reference. Det antages, at den suspenderede struktur "spiser op" mere centimeter end spændingen. Men forskellen er faktisk ikke så stor, især hvis belysningsudstyr eller andet udstyr er indlejret i loftet.

 • Uanset hvilken af ​​disse lofter du vælger, tillader begge designs dig ikke at rette fejlen i bundloftet. De behøver ikke at justere eller maske, være bange for forekomsten af ​​revner som følge af krympning derhjemme. Efter installation af suspenderede eller nedhængte lofter, vedrører disse problemer ikke dig.
 • Suspended og suspenderet lofter kan gemme sig under dem ikke kun elektriske ledninger, men også større og mere voluminøse kommunikation. For eksempel luftkanaler af klimaanlæg, elementer af køkkenhætter. Samt grimme fremspring og trin på basisoverfladen.

Kun lignende suspenderede eller nedhængte lofter kan skjule sådanne konstruktioner.

 • En anden fælles fordel ved sådanne lofter er evnen til at modellere rummet og oversætte de originale designfantasier. I den henseende har de suspenderede lofter fordel af lofter, da de giver dig mulighed for at skabe de mest bizarre rumlige former. Men de suspenderede kan om ønskeligt arrangeres ikke mindre interessant (se Design af stræklofter i stuen: aktuelle tendenser).

Kombineret Designer Loft

forskelle

På trods af en række lignende egenskaber og kvaliteter er der stadig ikke en forskel mellem et ophængt loft og et strækloft.

 • Ved at installere et ophængt loft tager der mere tid (se Vedhæftning af et ophængt loft: nogle populære designs). Det kan tage fra flere dage til flere uger. Det afhænger ikke kun af rummet, men også af typen af ​​loft. Rack og kassette - kræver ikke efterbehandling, derfor er de monteret hurtigt nok. Men enheden lofter gipsplader indeholder mange faser, som hver tager tid.

Gipsloft kræver tømning, udjævning,

Gipsloft kræver tømning, udjævning, priming og efterbehandling

 • Stretch loft, selv et meget stort område kan monteres om et par timer. Undtagelser er volumetriske design og lofter med komplekse lyseffekter af typen "stjerneklar himmel". Men i dette tilfælde kan du mødes om 2-3 dage.
 • Suspenderede lofter og lofter er også kendetegnet ved, at den første, hvis ønsket, kan monteres helt uafhængigt, især når det kommer til modulære konstruktioner. På samme tid for at installere strækloftet bliver det nødvendigt at ansætte specialister. Og ikke kun til installationen, men også til fremstilling af lærredet. Selvom der med adventen af ​​sømløse stoflofter er denne opgave blevet meget enklere, og om ønsket kan et sådant loft også laves med egne hænder (se monteringsvejledningen til stræklofter - film og stof).

Montering af sømløs strækloft

 • Ydelsesegenskaber. Det er selvfølgelig meget nemmere at passe på strækloftet: det behøver ikke at blive malet, repareret, bare tørre med jævne mellemrum. Og det er meget sjældent, da det afviser støv og sod. Reparation er ikke nødvendig selv i tilfælde af lækage ovenfra. Der kan ikke siges om de suspenderede strukturer. I tilfælde af alvorlig oversvømmelse skal gipspladens loft fjernes fuldstændigt. Plast eller aluminium tåler vand, men sparer ikke vægge og gulve.

Strækloft vil spare dig for dette problem

 • Men alle ophængte lofter undtagen gips kan repareres delvist og erstatte det beskadigede fragment - skinne, panel eller kassette. Beskadiget strækloft skal i de fleste tilfælde udskiftes helt.
 • Endelig varierer stræk og falsk loft i omkostningerne. Men denne forskel slettes gradvist, da de tidligere meget dyre stræklofter gradvist bliver mere og mere overkommelige. Hvis du "scatter" deres omkostninger for antallet af års problemfri drift, så kan det godt vise sig, at de vil vise sig at være meget billigere end de samme lath aluminiumstrukturer.

Hvilket loft at vælge

Som du kan se, er der ret betydelige forskelle mellem de to muligheder. Hver type loft har sine egne fordele og ulemper. Og det er umuligt at sige utvetydigt, at strækloftet er bedre end noget nedhængt loft eller omvendt. Det hele afhænger af dine præferencer, destination og funktioner i et bestemt rum og mange andre faktorer.

Vi noterer de mest grundlæggende.

Rumhøjde

Hvis lofthøjden ikke overstiger 2,5 meter, skal du kæmpe for hvert centimeter. Og i dette tilfælde, helst et ophængt loft, og uden den indbyggede belysningsenhed. Gipspladekonstruktioner bliver "spist op", først og fremmest, da de kræver, at enheden skal bygges på en temmelig massiv ramme (se. Gipsplankloftramme: designfunktioner).

Et strækloft, hvis du ønsker at opretholde maksimal højde, kan fastgøres ikke til væggene, men til gulvpladerne. I dette tilfælde kan du tabe kun 2-3 cm.

Installation af baguette til strækloft

Formål med rummet

I rum med høj luftfugtighed og større risiko for lækage fra taget eller fra de øverste beboere er det bedre at installere strækfilmlofter. De vil redde dit interiør mod skader i tilfælde af sådanne problemer.

Samtidig må de under ingen omstændigheder monteres i de rum, hvor temperaturen i den kolde årstid falder under nul - på loggier og balkoner i uopvarmede landhuse.

Alle andre stuer er ikke så krævende at vælge mellem: lofter eller lofter. De kan bruge nogen form for loft trim.

Er vigtigt. Undtagelserne er de værelser, hvorfra der fra tid til anden er brug for adgang til mellemrummet. Der vil være mere bekvemme suspenderede modulære lofter, som let demonteres og installeres på plads.

Modulet demonteres selv uden brug af værktøjer.

Design stil

Til en moderne højteknologisk stil er både glatte stretch- og metal- eller spejlfhængige lofter ideelle. Moderne og klassiske vil simpelthen ikke acceptere dem.

Generelt er dette et emne for en anden samtale, der er mange nuancer. Og de er forbundet mere med udseendet af loftet dækker end med dens design funktioner.

budget

Hvis det er meget begrænset, skal du være opmærksom på de suspenderede strukturer, der er lave omkostninger og kan monteres alene. Den mest budgetmæssige løsning - loftet på plastpaneler.

Hvis vi taler om besparelser generelt, er det på grund af dets holdbarhed og høje præstationsegenskaber, at stræklofterne er til gavn. Du betaler engang seriøse penge, men i 10 eller endog 20-30 år glemmer du at reparere lofter.

konklusion

Og stræk- og loftslofter er værdige til at træffe et valg til deres fordel. Hvis det stadig er svært for dig at beslutte, skal du rådføre sig med eksperter. Måske vil de fortælle dig, hvorledes man skal tænke eller finde overbevisende argumenter til fordel for en bestemt type loftkonstruktioner.

Forskelle, der er billigere og bedre - suspenderet eller suspenderet loft

På grund af overflod af moderne efterbehandling materialer har forbrugerne et stort udvalg af muligheder for loft dekoration. Suspended strukturer og hævede lofter er meget populære. Begge finish giver dig mulighed for at realisere forskellige design ideer og er kendetegnet ved æstetisk appel og holdbarhed. I denne henseende opstår spørgsmålet om ejerne af huse og lejligheder, hvad er bedre, suspenderet eller hævet loft? For at sammenligne forskellige loftkonstruktioner er det nødvendigt at overveje deres egenskaber, fordele og ulemper for at forstå funktionerne ved installation og vedligeholdelse.

Hvad er forskellen fra loftet?

Til at begynde med skal du overveje forskellen mellem et loftsloft og et loftsloft. De vigtigste forskelle mellem disse loftsystemer er i funktionerne i installation og design. For at forstå forskellen mellem hævede lofter og hævede lofter, skal du overveje egenskaberne for hver enkelt.

Advarsel! Forvirre ikke de hængende og hængslede strukturer. Den første er fastgjort til basen på bøjlerne, det vil sige en afstand imellem den og basisfladen. Monterede systemer monteres på en ramme, som er fastgjort direkte til bunden.

Lad os nu tale om forskellen mellem strakt og nedhængt loft:

 1. Spændstrukturen er lavet af en polyvinylchloridfilm eller en stofbane. Materialet spændes på en profil fastgjort omkring rummets omkreds. Det hedder baguette. Afhængigt af metoden til fastsættelse af klud i baguetten er der produkter med forskellige låsemekanismer. Til spændingen af ​​PVC-folien anvendes en forudgående opvarmning med en varmepistol. Efter at have opnået den nødvendige elasticitet strækkes stoffet på rammen. Stofklæder er monteret uden forvarmning. Hvis området i rummet er signifikant, svejses arkene. Svejse er normalt på filmovertræk, fordi rullens bredde når 2,5 m. Stoffernes bredde når 5 m, så de kaldes også sømløse.
 2. Forskellen mellem hævede lofter er, at de er monteret på en ramme, der er fastgjort til basisfladen, og ikke kun rundt om rummets omkreds, som ved montering af spændingssystemer. Rammen er en langsgående guide eller cellulær struktur, som er fastgjort direkte på basen uden brug af suspensioner. Hængslede systemer er faste og består af individuelle elementer. I det første tilfælde anvendes gipsvæg, i andet stykke gods - plastpaneler, kladder, klapbræt osv.

Hængslede og stræklofter kræver ikke grundig forberedelse og udjævning af basen, selv om det stadig er ønskeligt at montere rammen af ​​hængslede systemer på en relativt flad bund. Sammenlignet med dem skjuler spændingsstrukturerne helt uregelmæssigheder og defekter i basisfladen.

Fugtmodstand, holdbarhed og brugervenlighed er direkte afhængige af den anvendte belægning. Så filmdugene er modstandsdygtige over for vand, lad det ikke komme i rummet, når de oversvømmes og ikke forringes af direkte kontakt med vand. Tekstilklæder adskiller sig ikke i fugtighedsbestandighed.

Hvad angår monterede systemer, varierer kun rack- og plaststrukturer i fugtmodstand og lethed. I dette tilfælde er rammen bedre at gøre fra vandtæt materiale - galvaniserede profiler. Gipsplader belægninger er ikke resistente over for fugt. Hertil kommer, at hele systemet har en imponerende vægt.

Det er vigtigt! Hvis du skal vælge de letteste belægninger, er spændingssystemerne kendetegnet ved lav vægt og hurtig installation. Hængslede produkter, selv fra lette plastplader eller aluminiumsplader, kan ikke prale sådan lethed, fordi der anvendes lette materialer til slagtekroppen (stangprofil).

Hvilket loft er billigere

Lad os nu finde ud af, hvilket design der er billigere. I dag er der sådanne priser for stretch loftsystemer:

 • prisen på stofklæder med installation svinger inden for 40-67 $ / m²;
 • Til køb af filmen og dens installation betaler du 30-50 dollars pr. kvadrat, mens hvide matbelægninger er billigere, og satin og blanke malerier er dyrere;

Det er vigtigt! Glem ikke at du bliver nødt til at betale for installation af ventilationsgitter, loftsplinter, lamper og andre ekstra elementer. Det koster 1,3-9,1 dollars pr. Enhed eller meter produkt.

 • Hvad angår prisen på de monterede belægninger, er de dyreste lofter, der koster 6,7-16,6 dollar pr. kvadrat plus 20% af beløbet for installationen.
 • Omkostningerne til gipsplader belægning med materialer og arbejde er 7-8 dollars per kvadratmeter.

Som du kan se, er de billigste gipspladeophængte systemer og stofstræklofter og lathrukturer meget dyrere. Bare husk på, at et billigt gipsplankloft har brug for en finish, hvilket kan øge prisen på det færdige produkt betydeligt. Derudover skal overfladen af ​​gipset være forberedt inden udførelsen (finish, polering, forstærkningssømning, primer).

Sammenligning af suspenderede og nedhængte lofter

Nu forstår vi, at strækloftet adskiller sig fra den suspenderede. Designelementerne i strækophængssystemerne er anført ovenfor. Med hensyn til de ophængte strukturer består de af en understøtningsramme, som er fastgjort til basisoverfladen på understøtningsopskæringerne og en dekorativ belægning. Suspenderede lofter kan være lavet af metal- eller træramme og gipsplader, plast- eller træpaneler, træbaserede paneler, Armstrong-loftspaneler og andre materialer, der anvendes i ophængningssystemerne.

Det er vigtigt! Den generelle mellem spændings- og suspensionsbelægninger er, at de skjuler eventuelle fejl og uregelmæssigheder på basisfladen, kræver ikke grundig forberedelse af basen. For sådanne strukturer er det praktisk at lægge ingeniørkommunikation. Og disse og andre produkter giver dig mulighed for at lave loftsbeklædning på flere niveauer.

Monteringshastighed

Den væsentlige forskel mellem suspenderet og strakt loft er installationshastigheden. Spændingsprodukter, selv ved hjælp af en varmepistol, monteres på en dag (3-7 timer). Installationsprocessen består af fastgørelse af baguetter og spænding af lærredet. Montering af loftlamper, dekorative indlæg, rørledninger, gardinstænger og plastloftlister tager ikke meget tid.

Installation af ophængningssystemet kan tage mere end en dag, da det er nødvendigt at montere støtterammen og hænge det i samme plan på bøjlerne. Efter montering af loftet, som også skal trimme, monteres i størrelse. Ud over den langsigtede installation genereres der meget affald og byggaffald under installationen af ​​ophængningssystemet.

Funktioner pleje suspension og spændingssystemer forbundet med de anvendte materialer. Så filmbelægninger behøver ikke særlig pleje, da de er fugtbestandige, modstandsdygtige over for snavs og mikroorganismer. Det er nok at tørre sådanne produkter med en fugtig klud og polere de blanke overflader med en tør klud.

Det er vigtigt! Når du plejer filmbelægninger, skal du være særlig forsigtig med ikke at beskadige overfladen med en skødesløs bevægelse eller skarp genstand.

Pleje af loftsystemer er direkte relateret til efterbehandling. Den mest krævende i pleje af gipsvægsprodukter. De kan ikke fugtes, så når udseendet af vedvarende snavs skal færdiglaget skiftes. Til dette formål kan overfladen overmales, genindlimes tapet eller film.

Plastikhængende systemer kan vaskes, men til vask er det bedre ikke at bruge slibemidler, børster og vaskemidler baseret på opløsningsmidler. Alt dette gælder ligeledes for spændingsprodukter.

Levetid

Varigheden af ​​stræk- og lofter er i gennemsnit den samme og er 10-15 år. Under drift behøver strækbelægningerne imidlertid ikke at blive udskiftet, opdateret overflade eller repareret, hvilket ikke er tilfældet med ophængningssystemer. Hvis slidte eller forringede plastpaneler eller Armstrong-plader kan udskiftes, skal gipspladens overflade repareres periodisk, tonet og tapet ændres under drift.

Fordele og ulemper

Stræk- og lofter har deres fordele og ulemper, som skal overvejes ved sammenligning og valg af den rigtige løsning.

Blandt fordelene ved spændingsstrukturer er det værd at bemærke følgende:

 1. Høj æstetisk appel og evnen til at installere multi-level strukturer med belysning.
 2. Blandt det store udvalg af produkter med forskellige farver og teksturer kan du nemt vælge en belægning for indretningens stil og farve.
 3. Installationshastighed - den største fordel.
 4. Filmarkene er modstandsdygtige over for fugt og kan modstå store mængder vand, hvilket beskytter rummet mod oversvømmelser. Velegnet til montering på våde steder.
 5. Stofdækslet kan monteres i et uopvarmet rum, fordi de ikke er bange for temperaturændringer og deres lave værdier.
 6. Bag spændingsfladen kan du skjule fundamentets mangler og ujævnheder, ingeniørkommunikation og bygningskonstruktioner.
 7. Ikke kræve forberedelse og justering af basis.
 8. Stofprodukter er miljøvenlige og harmløse.
 9. Belægninger er ikke modtagelige for ødelæggelse af mikroorganismer.
 10. Perfekt glat og glat loft.
 11. Du kan installere indbygget belysning i loftoverfladen, lave skjult belysning eller bruge vedhæftede filer.
 12. PVC-produkter kan genmonteres og demonteres.

Ulemper ved PVC film og stofbelægninger:

 • Filmprodukter er let beskadiget med skarpe genstande (de er heller ikke egnede til montering i et uopvarmet rum, fordi de ved lave temperaturer bliver skøre);
 • stofklæder modstår ikke direkte kontakt med vand og bliver derefter dækket af pletter og pletter, og de vil ikke redde fra oversvømmelser;
 • det vil ikke være muligt at udføre installationen ved hjælp af egne ressourcer;
 • nogle af filmdugerne efter installation giver en ubehagelig lugt og er ikke miljøvenlige;
 • stof efter demontering vil ikke kunne installere i samme rum igen;
 • Polyvinylchloridoverflader kræver krævende valg af strømbelysningsenheder.

Fordelene ved suspenderede gipsplader er som følger:

 1. Overfladen kan færdiggøres med forskellige materialer - maling, whiten, pasta over med tapet eller film.
 2. Designet øger rummets varme- og lydisolering, især hvis der monteres en varmeisolator bag loftet.
 3. Systemet gør det muligt at montere alle belysningsenheder (indbygget, monteret, skjult belysning).
 4. Loftet skjuler grundfejl og ingeniørkommunikation og kræver ikke forberedelse af basisoverfladen.
 5. Acceptabel pris - den største fordel.
 6. GKL - et miljøvenligt og harmløst materiale.
 7. Muligheden for fremstilling af et komplekst multi-level design.

Ulemper ved suspenderede gipspladesystemer:

 • lang installation med dannelse af en stor mængde affald;
 • grundig forberedelse af overfladen inden afslutning (kitt, primer, slibning, forstærkning af led)
 • overfladen overlever ikke oversvømmelsen.
 • væsentligt fald i højden af ​​rummet.

Som du kan se, har hver loftsbyggeri sine fordele og ulemper. Hvis den lave pris på loftet er vigtig for dig, er vægten og sænkningen af ​​rummets højde ligegyldigt, så du kan give fortrinsret til de ophængte strukturer. En højere æstetisk appel, men også en højere pris har spændingssystemer.

Hvad er loftet, bedre stræk eller suspenderet? (17 billeder)

Loftsdesign i dag giver dig mulighed for at implementere en række muligheder for udformning af lofter, der starter med de mest enkle og budgetmæssige måder, der slutter med opførelsen af ​​stilfulde ophængte strukturer. På grund af udseendet på markedet af nye materialer blev helt nye teknologier brugt til at afslutte loftoverfladen. Malede lofter forsvinder gradvist, hvidkalkede loftsflader er praktisk taget nedsænket i glemsel. I dag er ophængt lofter og lofter, modeller, der er kendetegnet ved høje teknologiske og æstetiske egenskaber, kommet i forgrunden.

Begge designmuligheder er efterspurgte. Årsagerne til denne popularitet er mere psykologiske. Altid vådt efterbehandling blev anset for at være den mest tidskrævende og beskidte arbejdsgang. Det plasterede eller hvidkalkede loft var, selvom det ikke var så dyrt, forbundet med en betydelig mængde arbejde. Afslutningsarbejde med lofter omfattede forberedelsen af ​​loftoverfladen og den obligatoriske rengøring af rummet forårsaget af en stor mængde snavs og snavs. I dag forbliver næsten ingenting af de monterede strukturer efter installationen. Alt arbejde med installation af hævede lofter og spændingssystemer udføres hurtigt og vigtigst af alt, tørt.

Valget til fordel for nye teknologier er indlysende, på trods af at der er betydelige forskelle mellem loftssystemer og det spændte lærred. Overvej forskellen mellem de to finish, og hvilken metode til designlofter i dag er at foretrække.

Hovedkarakteristika for loftkonstruktioner og spændingssystemer

Begge typer loftdesign, og stræk- og suspenderede strukturer betragtes som elite-designmulighederne for lofter. Sammenlignet med maling eller hvidvaskede lofter, er sådanne systemer bemærkelsesværdige for deres høje omkostninger. Forskellen er designet af nye typer loftdesign.

Den anden og lige vigtige faktor, som spiller til fordel for nye teknologier, er deres multifunktionalitet.

For almindelige lofter er et simpelt design karakteristisk. Det vigtigste ved at få en glat og ren overflade. Suspended eller suspenderet lofter giver dig mulighed for at oprette en række forskellige former i den øverste del. Overfladen i dette tilfælde er ikke kun glat og glat, men også af den originale form, en, to og multi-tiered. Denne tekniske løsning giver fremragende muligheder for at skabe et stilfuldt og originalt interiør. Desuden blev det på grund af nye teknologier muligt at skjule kommunikation i den øverste del af rummet for at organisere belysningssystemet i overensstemmelse hermed.

Det endelige argument til fordel for nye teknologier er æstetisk indhold. Suspended systemer, lofter lavet af PVC film eller stof har fremragende æstetiske egenskaber og egenskaber. Et sådant loftoverflade ændrer rummets udseende radikalt og øger komfortniveauet indeni.

I begge tilfælde forbedrer nye designmuligheder kvaliteten af ​​efterbehandling med lofter betydeligt. For at afslutte loftoverfladen er perfekt til nogen af ​​mulighederne, men der er små tekniske subtiliteter og nuancer, som påvirker forbrugernes valg.

Hvad er forskelligt fra suspenderet loft suspenderet

Både den første og den anden efterbehandling har sine egne karakteristika. Det vigtigste kendetegn er designet af systemer og installationsteknologi.

Stræklofter

Lad os starte med stræklofter. I dette tilfælde har vi et ret delikat produkt, der strækkes øverst i lokalet. Fastgørelsen og fastgørelsen af ​​lærredet udføres på specielle profiler - baguetter monteret rundt om rummets omkreds. Følgende metoder til fastgørelse af nettet i en baguette anvendes:

Selv med en overfladisk undersøgelse kan man se, hvordan strukturelt strække loftet adskiller sig fra de suspenderede strukturer. Det opbygger ikke en omfangsrig ramme, der indtager en betydelig intern plads. Lærredet kryber normalt i den øverste del af rummet i en minimumshøjde på 4-5 cm, hvilket er nok til at skjule højdeforskelle og installere armaturer.

Bemærk: På trods af den relative enkelhed af designet kan hævede lofter også være i en, i to og i flere niveauer. På grund af muligheden for at bruge metalprofiler af forskellig længde, er det muligt at skabe forskellige former og kompositioner med et strakt lærred.

Spændingen af ​​stoffet eller folien udføres ved virkningen af ​​en varmepistol. Enheden opvarmer lærredet til en temperatur på 60-65 0, hvorefter den strækker sig. Under afkøling vender filmen eller stoffet tilbage til dets sædvanlige tilstand. Der er en naturlig spænding af materialet, hvilket resulterer i en glat og glat overflade. Sådanne belægninger er ikke bange for fugt og snavs. Men hæmmede lofter er meget følsomme for en skarp temperaturændring inde i rummet.

Suspenderede systemer

Vi vender nu til ophængningssystemerne. Et ord - suspenderet, siger at vi har at gøre med en struktur, der er suspenderet i den øverste del af rummet. Hovedkonstruktionen i denne sag er en ramme lavet af metalprofiler. Kassetter, strimler eller gipsplader bliver derefter installeret på den monterede ramme.

Til reference: I nogle tilfælde på husstandsniveau kan træstænger og lameller bruges til at konstruere rammerne. Dette reducerer i høj grad omkostningerne ved installationen, men det er kun nødvendigt at installere sådanne lofter i tørre rum.

I sidste etape er rammen beklædt med gipsvæg eller plastpaneler. Takket være profilerne kan du oprette ophængningssystemer ikke kun i et niveau og i en rektangulær form. Aluminiumsprofiler samt gipsplader kan få nogen krumning, hvilket resulterer i buede overflader og radier.

Det er vigtigt at bemærke, at gipsplankloftet er meget vanskeligere på en konstruktiv måde, da den består af et stort antal individuelle dele og komponenter. Suspension system kræver forsigtig mærkning. Alle profiler skal være placeret i samme vandrette plan. I modsat fald er der en høj sandsynlighed for pladens bøjning i spændingsplader og plaster som følge heraf sprækker.

Den nye overflade er underlagt kitt og polering, hvorefter du kan begynde at afslutte loftet med tapet eller forberede det til maleri.

Baseret på evalueringen af ​​den strukturelle del og metoder til installation, kan du allerede lave en foreløbig konklusion, hvilket system der passer dig, hvilket ville være bedre i dit tilfælde, svækket loft eller spændinger.

Sammenligning af begge systemer i basisparametre

Har en ide om, hvor konstruktivt konstruktionen af ​​spændings- og loftophængssystemerne ser ud, kan du prøve at sammenligne dem med grundlæggende parametre. Til sammenligning den mest almindelige type loft design, stræklofter lavet af PVC film og gipsplader strukturer. Sammenligningskriterierne er som følger:

 1. Kompleksiteten af ​​installationen;
 2. Hældning i rummet
 3. Muligheder for installation af belysningsudstyr;
 4. Æstetiske kvaliteter;
 5. Drift og pleje.

Installationskompleksitet

Enkelhed og hastighed ved installation er et af de vigtigste kriterier, der bruges til sammenligning. Hvis vi taler om spændingssystemer, skal installationen kræve dygtighed og erfaring. Sjældent, når man selv normalt kan lave et sådant loft uden involvering af specialister. Men med hensyn til teknologi er det meget nemmere og hurtigere at installere strakt lærred på loftet. Der er ikke behov for at fjerne alle møbler fra værelset, og installationstid er påkrævet i to, tre gange mindre end for arbejde med ophængningssystemet.

Gipsplanklofter kan installeres uafhængigt, men i dette tilfælde er der meget arbejde, både forberedende og grundlæggende. Hastigheden af ​​installation af rammekonstruktioner er meget ringere end arbejde med det spændte lærred. Hvis vi i det første tilfælde kan tale om dagarbejde, så med installationen af ​​rammen og installationen af ​​gipspladens fragmenter, kan hele processen tage 2-3 dage.

Jo mere komplekse konstruktionen (to niveauer eller flere niveauer), desto længere tid vil det tage at installere et gipsplankloft.

Tab af højde i rummet

Under alle omstændigheder vil suspenderet eller nedhængt loft stjæle dyrebare centimeter fra højden af ​​lokalerne. Faktum er, at både den første og anden varianter indebærer oprettelsen af ​​et interceilingrum, der anvendes i den teknologiske plan. Begge lofter skjuler mangler i panellofter og giver det nødvendige plads til lægning af kommunikation og installation af inventar.

Højdeindstillingerne for hver af lofterne er dog forskellige. Den strakte lærred vil stjæle kun 4-5 cm, mens gipsloftet vil spise 12-15 cm af nyttigt internt rum. Derfor omfanget af loftet strukturer. Stræklofter kan installeres i ethvert rum, mens ophængte strukturer er bedst placeret i store, høje og rummelige værelser.

Dette omfatter også parametrene vedrørende de teknologiske muligheder for installation af belysningsenheder. Begge typer loftsdesign er lige så velegnede til installation af spotlights og centrale lysekroner.

Den eneste ulempe ved arbejde med lærredet er, at det under en kortslutning er sværere at komme til den beskadigede del af ledningerne.

Drift og pleje

Loftet af strakt PVC-film er præget af lang levetid. Ifølge pasdata tjener sådanne konstruktioner 10-15 år uden at miste deres grundlæggende kvaliteter. Gipspladesystemer kræver periodiske overfladeopdateringer hvert 5-7 år.

At passe på det strakte lærred og holdstrukturen er ret simpelt. Det er nok med jævne mellemrum to gange om året at gøre en våd rengøring af loftoverfladen, men pletterne på det blanke stretchloft vasker bedre. Gipsvæg skal være tonet for at fjerne tung forurening.

Som følge heraf er det nødvendigt at lægge mærke til en vigtig detalje, der fundamentalt skelner stræklofter fra ophængte systemer. Det handler om fugtighedsbestandighed. Suspended konstruktion lavet af gipsvæg, er bange for vand, mens den PVC strakte film ikke kun er bange for vand, men er i stand til at yde den nødvendige beskyttelse til rummet fra oversvømmelser.

fund

At vælge selv den type loftdesign, lav din egen beslutning. Vurder dine egne evner og træning, teknologiske parametre i rummet. Begge muligheder er lige så attraktive, både konstruktivt og æstetisk. Bemærk selv de følgende parametre, som adskiller spændings- og ophængningssystemer:

 1. Livslængden af ​​filmlofter og gipsvægkonstruktioner er ikke meget anderledes.
 2. Begge takdesign muligheder er multifunktionelle.
 3. Spændings- og ophængningsstrukturer er lige så nemme at installere et belysningssystem
 4. Stof- og filmlofter er mere velegnede til små værelser, mens ophængte systemer er designet til store og store værelser.
 5. Begge muligheder varierer i installationshastighed, arbejdsvilkår og omkostninger.
 6. PVC film er fugtbestandig, mens gipspladestrukturer har en lav fugtighedsbestandighed.
 7. Stræklofter udsættes for temperaturudsving, mens gipsvæggen er modstandsdygtig overfor klimaændringer indendørs