Design og skræddersyning af gardiner i Orel

Ofte vælger man blandt smukke billeder på internettet eller i kabinegardinernes katalog, er en person, der ikke er meget bekendt med vinduesdekorationens kunst, forvirret i grundlæggende begreber og kan ikke med præcision sige hvad han har brug for - gardiner, gardiner? Eller bare gardiner? For en professionel sådan forvirring kan det naturligvis ikke være. For at gøre gardinudvælgelsesprocessen mere enkel og effektiv, vil vi forklare, hvordan begreberne adskiller sig fra hinanden.

Om gardiner

Gardinet er et stykke stof, dekoreret i overensstemmelse med designernes design, beregnet til gardinvinduer. Begrebet "gardiner" - den mest voluminøse, det omfatter alle andre typer, typer og versioner af gardiner, herunder rulle, bambus. Gardiner er opdelt efter stil og design (klassisk, moderne, japansk, østrigsk, fransk, etc.). Lambrequins - horisontale dekorative stofelementer, der er fastgjort til toppen af ​​produktet - tilhører også en af ​​gardintyperne.

gardiner

Gardiner kaldes gardiner af lette stoffer. De lader sollyset være godt og forsigtigt spredte det, hvilket gør rummet lyst og hyggeligt. Gardiner passer godt ind i værelser, hvor der ikke er behov for helt at slukke lyset udefra. De syes af tyll, slør, organza, net. Afhængigt af designet kan gardinerne være den eneste vinduesdekoration eller suppleres med lambrequins, pickups og andre dekorationer. Den lethed, der er forbundet med gardiner, giver dig mulighed for at skabe et afslappet, luftigt og positivt interiør. Nogle gange kan man høre, at gardinforhæng bruges i gardiner i hverdagen, men det er en helt ukorrekt brug af dette udtryk.

draperier

En anden type gardin, som er et lærred af tykt stof. Portieres isolerer lokalet helt udefra, og er derfor særdeles efterspurgte i soveværelser og andre rum, hvis du skal skjule for unødvendige blikke. De syr portier fra så tunge og uigennemsigtige stoffer som silke, brokade, jacquard, velour osv. Denne type gardin giver interiøret højtidelighed, adel og status. I kombination med en passende tagbøjler kan du oprette smukke folder, bølger og gardiner på stoffet.

Så gardiner er det generelle navn for alle typer vinduesindretning. Gardiner og gardiner - den mest anvendte opdeling af gardiner i lys, gennemsigtig (eller gennemskinnelig) og tung. Ofte bruges de som "to i en" i indretningen, og denne duet er altid meget succesfuld.

Nu ved du forskellen mellem gardiner, gardiner og gardiner. Og hvis du har spørgsmål, kom til gardin salonen i Orel "Spring" - vores konsulenter er glade for at afklare alle nuancer og hjælp til at vælge de perfekte gardiner!

Gardiner, gardiner eller gardiner: Hvad er forskellen?

Ved at vælge gardiner, forstår de fleste af os ikke, hvad du vil se på vinduerne og hvad skal du se efter: gardiner, gardiner eller gardiner? Gardin og kaldes ofte cornice, selvom de er helt forskellige ting. I denne artikel forstår vi de forskellige typer vinduesindretning.

persienner

Opkald af stofskæringer, der udsmykker vinduet, "gardiner", du kan ikke gå galt: dette er et generisk navn, der omfatter alle typer gardiner, forskellig i stoftype, stil, fastgørelse eller brugsprincip. Rullegardiner eller romerske persienner henvises stadig til dette koncept, på trods af at de sænkes ned på vinduet og ikke bevæger sig langs bjergene. Om hvilke typer gardiner der generelt findes, bliver vi fortalt her.

gardiner

Gardiner - en slags gardiner af blødt løs, ofte lige gennemskinneligt eller gennemsigtigt materiale (slør, tyll, organza, mesh). Gardiner kan lukke et vindue helt eller delvis og bestå af en klud eller flere. Hvis kluden er en, kan den smides over tagene og lukke en del af vinduet, aldrig trække sig tilbage.

To dåser (eller flere) vil bevæge sig, hvis vinduet skal lukkes og flyttes fra hinanden, hvis det skal åbnes med et blik. Til dette har gardiner brug for specielle fastgørelsesdele: "Fremgangsmåder til fastgørelse af gardiner til skinnen".

Gardiner vil aldrig helt blokere lyset. For eksempel er det sædvanligt for os tule, en af ​​typer gardiner, der udfører dekorativ funktion, kun et lille spredningslys.

drapere

I første omgang gardinerne kaldes gardiner gardiner døråbningen, men nu bruges dette udtryk oftest til vinduesgardiner lavet af tykt uigennemtrængeligt stof eller foret stof. Portieres ser imponerende og volumen ud og kan helt blokere lyset fra vinduet. Her er tætheden, ikke vægten vigtig: gardiner kommer fra både tunge stoffer (fløjl, tapestry, jacquard) og lette (bomuld, linned, viskose, naturlig silke).

To lodrette gardiner kombineres ofte med lambrequin - det såkaldte vandrette dekorative element til toppen af ​​vinduet. Læs mere om typerne af pelmets i denne artikel. Det er gardinerne, der sædvanligvis rimes med resten af ​​tekstilelementerne i rummet, hvilket gør tæpper og pudebetræk af samme stof.

gardin

Med dette ord er der normalt den største forvirring blandt alle vilkårene. Nogen anser gardiner for at være synonymt med glidende gardiner, hvilket er helt muligt: ​​"gardiner" er et russisk ord, mens "gardiner" er spor fra fransk.

Oftest bruges ordet, når de vil betegne:

 • Korte gardiner med maksimal længde op til vindueskarm
 • Køkken gardiner
 • Meget simple gardiner af løs billig stof, rustikke gardiner
 • Gardiner eller hængende konstruktioner (for eksempel fiskelinjer med perler), der bruges til at isolere indendørs områder

Kombination af gardiner

I det komplekse design af vinduer anvendes gardiner ofte sammen med gardiner og udgør en flerlags sammensætning. I stedet kan gardiner være romersk eller rullegardiner.

Gardiner kan bruges uden portiere, dekorere vinduet alene eller i kombination med romersk eller rullegardiner.

Forskellen mellem gardiner og gardiner

De fleste indretningsindretninger indikerer tilstedeværelsen af ​​gardiner på vinduerne. Disse produkter er meget forskellige i typen stof, farve, stil og andre egenskaber, hvilket skaber forvirring for den gennemsnitlige mand. For eksempel kender ikke alle forskellene mellem gardiner og gardiner. Det er i dette spørgsmål, vi vil forstå.

definition

Først skal du finde ud af, hvad navne selv angiver. Så gardiner kalder lys, som regel, store gardiner. Her er et af mulighederne for et sådant produkt:

Til gengæld er "gardiner" et meget omfattende, kollektivt navn til forskellige typer gardiner (herunder gardiner), der hovedsagelig er fremstillet af stof.

sammenligning

Alle prøver af en sådan plan bidrager til skabelsen af ​​en behagelig atmosfære i rummet og forårsager en følelse af fuldstændighed af interiøret. I mellemtiden er gardinerne forskellige fra gardiner, eller rettere fra andre sorter af sådanne produkter, er der en mærkbar. Først og fremmest vedrører det anvendte stof. Gardiner syes af tyll, organza, chiffon eller andet løs, delikat, ofte mønstret materiale. Derfor ser de meget luftige ud.

Indtrykket af lyshed skyldes også de traditionelle farver af gardiner - hvid eller lavet i bløde pastellfarver. Sådanne gardiner gør rummet ikke kun elegant, men også mere sjovt. Når alt kommer til alt, gennem deres gennemskinnelige stof ind i lokalet hældes strømme af lys.

Ofte er et gardin et stort stykke stof, der optager hele åbningen og strækker sig til gulvet. I dette tilfælde er gardinet normalt statisk og bevæger sig aldrig, dekorere vinduet til enhver tid på dagen. Nogle produkter består af to lige canvaser, som om ønsket er skilt fra til siden. Der er også gardinmodeller, der delvis åbner døråbningen, eventuelt i form af en bue. De er f.eks. Egnet til køkkenet, hvor værtinden nogle gange opbevarer noget lager på vindueskarmet.

Hvad er forskellen mellem gardiner og gardiner, forskelligt fra dem? At sidstnævnte er lavet af mere tætte, ikke gennemskinnelige materialer. Lad os sige en massiv version af vinduesdekoration er et gardin. Derudover åbnes åbninger, for eksempel romerske, ruller eller klassiske gardiner. Modeller kan have originale farver og teksturer, samt suppleres med lambrequins og andre dekorative elementer.

Men gardiner dækker ofte vinduet hele dagen. I mellemtiden er resten af ​​gardinerne om dagen, i mangel af behovet for at beskytte sig mod at slå i solens øjne, normalt kun rammer åbningen ved siderne eller stiger til den krævede højde. På samme tid, om aftenen er de lukket, og dermed undslipper fra udsigten fra gaden. Da gardinerne ikke sender lys, bruges de også i stedet for partitioner til at afgrænse rummet. Gardiner til denne funktion er ikke egnede.

Tilføj til, hvad der kan siges, at nogle enkelte versioner af gardiner er nogle gange "single-handedly" placeret i åbningen. Indretningen af ​​vinduet er dog ofte en stilfuld sammensætning, hvor der er både fantastiske vægtløse gardiner og mere betydelige spektakulære gardiner af forskellig art.

Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Gardin og cornice - hvad er forskellen? Det lader til at svaret er indlysende, men af ​​en eller anden grund tror mange mennesker, at gardiner er fastgjort til gardinet, og tagskæggene er et fremspring udenfor vinduet.

Lad os vende tilbage til disse ords oprindelse. Ordet "gardin" kom til os gennem den tyske Gardine, hvilket betyder gardin, gardin. På tysk kom det fra fransk, hvor courtine betyder gardin.

Gardiner er brede og lange klæder, der dækker hele vinduet til gulvet. Det menes at de er lavet af tyndt materiale, for eksempel tulle, i enden af ​​gardinet kan der være en børste eller frynse. Et sådant gardin kan være det eneste vinduesindretning eller tjene som et ekstra lag til gardinet.

Tagene er tilpasning i den øverste del af et vindue, som både et gardin og et gardin holder. Til dette er sløjfer lavet af stoffet selv og syet til lærredets øvre kant, eller grommets implanteres i denne kant. Også gardinet kan understøttes af specielle tøjnåle på ringene, der bevæger sig frit langs tagene.

Efter en detaljeret forklaring bliver det klart, hvordan skovlerne adskiller sig fra gardinet.

Ordet cornice kommer fra det tyske ord Karnies, som går tilbage til de græske koroner, hvilket betyder kronen. Indledningsvis betød dette ord fremspringet af bygningen, der ligger under taget eller over vinduet. Den anden betydning af ordet "eaves" er en lang hylde i bjergene - sådan en lighed med et arkitektonisk tag.

Så i vores forståelse er tagskægget en enhed, der er monteret over vinduet og tjener som et bjerg til gardiner, øjenlåg, persienner og gardiner. Denne definition er svaret på spørgsmålet: Hvad er forskellen mellem gardinstænger og gardiner.

Mange har en ret vag idé om betydningen af ​​ordene "gardin" og "cornice". Nogen er sikker på, at gardinerne er fastgjort til gardinet, mens andre antager, at afsatsen er en kant på bygningen, som ikke har noget at gøre med gardiner. For at finde ud af, hvem der er rigtigt, lad os regne ud, hvordan gardinet adskiller sig fra tagene.

Gardin - et gardin på vinduet eller døren, som normalt dækker åbningen.

Eaves (ifølge en af ​​fortolkninger) - fastgørelsen støtter gardiner.

Cornice til indhold ↑

sammenligning

Fra definitionerne bliver det klart, hvad er forskellen mellem gardiner fra taggrene.

Gardin - hvad bruges til at lukke vinduet (dør) åbning. Traditionelt er dette et bredt, fuldt vindue, gardin, der ofte når selve gulvet. Tæppet er oftest lavet af delikat, luftigt stof.

Et sådant gardin kan fungere som en uafhængig vinduesdekoration, og som et lag, der supplerer hovedgardinerne. Et gardin er ofte et lærred uden ekstra elementer, og nogle gange er der dekorationer på den, for eksempel i form af børster eller frynser.

At holde gardinerne på bjerget ved hjælp af forskellige metoder.

I nogle tilfælde er brede løkker, der normalt er fremstillet af samme stof som selve gardinet syet til toppen af ​​lærredet. I andre implanteres eyelets i gardinkanten. Endelig kan lærredet understøttes af specielle tøjnåle på ringene.

Cornice - dette er præcis det hængende gardin.

Indretningen har ofte form af en tværstang, fremstillet af for eksempel af træ eller metal. Der er også streng gardin stænger. De har en lav bæreevne, de tåler ikke altid tunge gardiner, men er velegnede til vægtløse gardiner.

Tagene er placeret på en sådan måde, at gardinet er fastgjort til gardinerne over åbningen, og i vinduets øvre del er der ingen mellemrum. Håndtering af gardiner på tagskæggene kan ikke kun være manuel, men også mere praktisk - ved hjælp af fjernbetjeningen. Selvfølgelig har denne mount et specielt design.

Det er nødvendigt at nævne de andre betydninger af ordet "cornice". Så virkelig kaldte det langsgående udragende element på muren af ​​bygningen.

Det kan være under taget eller dele gulve. Derudover kaldes en smal langskærm, der krydser klipperne og bjerget stejlhornet. Sådanne taghuller kan nogle gange være ret høje.

Så fandt vi ud af, hvad der er forskellen mellem et gardin og en cornice. Dette vil tillade yderligere til stedet at bruge disse navne.

Visninger: 128; i dag: 0. Tilføjet: 6. marts, 2017 12:25. Opdateret: 6. marts, 2017 12:25

Hvad er gardin? Hvad er en cornice? Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Lad os først se på terminologien:

 • Et gardin er et gardin på et vindue eller døråbning, der dækker hele området eller det meste af det.
 • Eaves - produkt, fastgjort under loftet, som gardinerne er hængt på.

Så traditionelt er et gardin et bredt lærred, lavet af let luftigt stof, ofte med blonder. Det kan bruges som hovedelementet i interiøret eller komplementere tyngre og tykkere gardiner. Produktet er hængt på hængsler, syet i overdelen og lavet af de samme materialer som gardinet eller på grommets også placeret øverst.

Eaves er et design, hvor gardiner eller gardiner hænger. Den kan være lavet af træ, metal og plast. Formen kan være flad eller cylindrisk.

Der er også streng gardin stænger, der er næsten usynlige. De er ikke egnede til tunge gardiner, men hængende gardiner er den bedste løsning. Kontrol af gardinet vasker for at være manuel, men der er cornices med automatisk åbning / lukning af vinduesområdet.

En anden definition af ordet cornice er et fremspringende element på væggen af ​​en bygning, som kan dekoreres eller ej. Det er placeret under loftet og tjener til visuelt at adskille gulvene. I det antikke Grækenland blev kolonnerne, afhængigt af bredden og udsmykningen af ​​cornice, rangeret blandt forskellige stilarter: Dorisk, Jonisk, Korintisk.

Hjælp? Spar dig selv på væggen! Tak for de kan lide!

Spørg en ekspert

 • Det er gratis.
 • Søg efter en søgning, før du stiller et spørgsmål.
 • Vær høflig og følg det russiske sprogs regler.

Cornice er en enhed, der er monteret i vinduets øvre del.

Gardinet er ophængt (med tøjspidser med ringe eller ringe syet inde i stoffet).

Et gardin er et stof, der lukker vinduet fra lyset. Fra loftet til gulvet. Et gardin er faktisk et gardin.

Eaves fungerer som forankring til gardiner og til gardiner og til persienner og øjne.

På billedet er kronekanten indikeret med en pil, den er placeret helt øverst på det sorte loft.

Gardin, angivet med den anden pil, vejer det fra loftet til selve gulvet er et hvidt stof.

Cornices er forskellige, og alle vælger hvilken en de kan lide og passer til deres interiør.

I vores lejlighed i alle værelser er der en dobbelt cornice. På den ene er der tyl og på det andet gardin.

 • tk-magellan.ru
 • thedifference.ru
 • vse-postroim-sami.ru
 • www.bolshoyvopros.ru

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Hvad er forskellen mellem gardiner, gardiner, gardiner, gardiner?

I starten var der et navn - gardiner. Dette var navnet på et stykke klud, som noget var gardineret: en dør, et vindue og en russisk hytte var opdelt i "zoner".

Derefter forklarede udlændinge, at det faste snørebånd på vinduet er et gardin:

Gardiner har tendens til at glide adskilt og glide:

Gardinerne skal være lavet af tunge trykte stoffer:

Du kan krone hele denne skønhed med lambrequins, hvis du kan lide at vaske og foretrække en monumental stil i dit hjem design:

Hvis vi vender os til ordbøgerne, ser vi, at disse begreber næsten er de samme.

Det er, som vi ser, kun det sidste ord har russisk oprindelse. Det er den mest omfattende og universelle. Alle andre vilkår refererer til vindues- og dørgardiner.

I forskellige kilder kan du finde nogle nuancer af begreber, men generelt kan du helt sikkert sige følgende: Alt dette er et gardin. Enhver gardin på vinduet kan kaldes et gardin, og hvis det er lavet af tykt stof, så er det allerede et gardin, et gardin og et gardin.

Gardin på tysk (hvorfra ordet kom til os) betyder det samme gardin, gardin på vinduet, selvom gardiner på nogle steder skiller sig ud præcis som lyse, gennemsigtige gardiner. Spørgsmålet er hvorfor? Ordbøger tilsammen er ikke enige. Som bevis kan du medbringe en sætning fra det 19. århundredes arbejde:

Som vi ser, føler gardinerne kun bedre og gennemsigtige her kun og kun i fortolkningen af ​​sidste gang. Og derhjemme forbliver de stadig gardiner, uanset densitet.

Forskellen mellem gardiner, gardiner, gardiner

Forskellen mellem gardiner og gardiner

I samtale bruger vi ofte både navne, gardiner og gardiner, men er der forskel på disse to udtryk?

Dette problem er særlig relevant, når det gælder købsgardiner. Er der forskelle i væv eller udseende mellem dem?

Groft sagt er gardiner og gardiner ikke anderledes.

Normalt betyder begge disse navne vinduet tekstiler lavet af tykt stof. Gardinerne kan dog faktisk laves af ethvert materiale, mens gardinerne altid er lavet af tykke. Derfor bør du omhyggeligt vælge stoffet omhyggeligt og omhyggeligt.

Gardinstof
Du kan købe et færdigt produkt, eller du kan sy det for at bestille, men valget af stof er helt dit ansvar, for i de fleste tilfælde styres det kun af smag. Når du bestiller, skal du fortælle sælgeren i forvejen, hvad du vil se, og hvilken effekt der skal købes: om det vil være fuldstændig beskyttelse mod sollys, eller om målet er at skabe indendørs bare lidt mere diffust belysning.

Det er vigtigt at forstå, at jo mere specifikt du kalder det færdige produkts egenskaber, jo bedre får du resultatet.

Du kan med held kombinere lysgardiner og tunge gardiner i ét vindue: de vil skabe en kontrast og samtidig får du mulighed for at vælge, om du skal beskytte dig selv mod lys helt eller kun lidt.

Hvad er forskellen mellem gardiner og gardiner?

Lad os nu se på forskellene mellem gardiner og gardiner. I betegnelsen af ​​sådanne gardiner som gardiner, gardiner, gardiner er der utvivlsomt forskelle. Det er muligt, at for en person, som ikke forstår designproblemer, indebærer sådanne vilkår en ting - et gardin på en vinduesåbning. Men denne terminologi betyder forskellen ikke kun i navne, men også i design, stoffer.

Hvad hedder egentlig gardiner? Disse er tekstiler til vinduesåbning, som er lavet af gennemsigtigt, letvægtsstof. Til disse formål anvendes tyl, organza, gennemsigtige typer stof af forskellige strukturer oftest. Teksten selv kan være enhver, naturlig eller kunstig: hør, silke, bomuld. Sommetider blandes stoffet. Fremragende viskose. Praktisk og økonomisk er syntetisk.

Under gardinerne henvises til gardiner lavet af tykt stof. Og gardiner - dette er det sædvanlige navn på gardiner eller gardiner, som bruges i hverdagen for enkelhed.

Hvad er forskellen mellem gardiner og gardiner fra gardiner

Udsmykning af værelset med stofgardiner blev populært i renæssancen og kom til os gennem århundrederne. I dag, når du udsmykker et værelse, kan du udtrykke din fantasi og gøre dine vildeste ønsker til virkelighed.

Men før du begynder at hænge vinduet, skal du beslutte dig om stilen på rummet, det samlede billede af rummet og udsigten udefra. Efter udførelsen af ​​alle varer kan du fortsætte med valget af gardiner. Her er nogle spørgsmål der opstår om hvilken indstilling der er bedst til dekoration.

Blind - et stykke stof af forskellig tekstur og størrelse, som er hængt over vinduet eller døråbningen. De er designet til at beskytte værelset mod sollys eller til designindretning af hallen. Ofte anvendes gardiner af denne type i stedet for persienner, lukker vinduerne for natten, så det personlige liv ikke strækker sig ud over husets åbne rum.

Et stof, der ikke skinner igennem, er den perfekte løsning. Det kan være forskellige draperier, teksturer, farver og stilarter. Til fastgørelse af gardinet har du brug for en cornice, der er installeret over vinduet.

Gardiner kommer i mange former:

 • Classic - mister ikke deres relevans i flere århundreder, fordi de skaber en følelse af varme og komfort.
 • Lambrequin - bruges hovedsagelig til at dekorere den øverste del af vinduesåbningen, monteret vandret over den.
 • Valset, viklet på en rulle. I åben form er de næsten usynlige og lukkede visuelt som en slank skærm.
 • Bambus - en mere eksotisk mulighed, har høj stabilitet, reagerer ikke på vejskiftet.
 • Markiser er designet til vinduer af store størrelser, kan monteres ikke kun udefra, men også udefra. Der er mekaniske og elektriske, styres af et drevsystem.
 • Romerske gardiner er et solidt lærred, der foldes op for at danne lige folder. Effekten af ​​bølgen passer godt ind i interiøret og giver den en særlig charme.

Forskellen mellem gardiner og gardiner

Gardin er en type gardin. Hvis de første er lavet af tykt, knap lysoverførende stof, så er et gardin et lysgardin på selve vinduet.

Det kan bundtes med lambrequin eller gardin eller tjene som et separat dekorativt element. Materialet til fremstilling af gardiner er ofte letvægtsstof (mesh, organza, slør, tyll, linned, silke).

Det skal bemærkes, at moderne gardinmodeller er optimeret og udstyret med en eksisterende justeringsmekanisme. Det forlænger og letter deres drift, gør dem mere praktiske.

Forskellen mellem gardiner og gardiner

Nu finder vi ud af forskellen mellem gardiner fra almindelige gardiner. Portieres syes af tykt tungt stof, der lukker vinduet fra top til bund. Til deres fremstilling materialer såsom silke, brokade, jacquard, velour og andre materialer anvendes.

For at give gardinet curtain chic og attraktivitet, er det ofte dekoreret med greb, jabots, kvaster, omfattende broderi, bølger eller frynser. Derudover synges højkvalitets gardiner af denne type med en foring, der beskytter dem mod at brænde ud og ind i sollys ind i rummet.

Fastgørelse til gardiner er at vælge pålidelig, så der ikke er nogen ubehagelige overraskelser i form af gardiner. Materialet er massivt, derfor er det nødvendigt at henvende sig ansvarligt til valget af låse, ringe eller andre enheder til cornice. Som sådan findes der ikke klassificering, men generelt er der to typer gardiner:

 • Funktionelt - bruges til det tilsigtede formål. Når du vælger dem, skal du følge flere kriterier: skønhed, arbejdsfunktion, tilgængelighed, støjisolering, kvalitet og opacitet. Adgang til vinduet er også påkrævet, fordi det bliver nødt til at åbne og lukke.
 • Dekorativt - lav et overordnet billede. Deres opgave er at dekorere rummet, hvilket giver hallen en hyggelig atmosfære og et smukt udseende. Ofte er de lavet uden foring, men opmærksomheden er fokuseret på udseendet.

Uanset hvilken indstilling værten vælger, skal hun huske på, at gardinerne kun glæder hende med hendes udseende og skønhed med kun omhyggelig omhu og ærbødig holdning. Opret verden omkring dig kun i lyse farver, mens du bruger usædvanlige konturer.

Hvad er forskellen mellem gardiner, gardiner, gardiner, gardiner og tyl?

Har du nogensinde kaldt en gardinstænger, hvor gardinet er hængt? Kan du sige præcis, hvordan gardinerne og gardinerne afviger fra hinanden? Og hvordan adskiller et gardin sig fra et gardin? Eller fra tulle? Du kan f.eks. Sige, hvad der vises på billedet: gardin, gardin, tule eller gardin:

Udøvelsen af ​​indretningsarkitekten viser, at meget få mennesker er velkendte i disse nuancer. De fleste indrømmer hvis ikke alle, så mange af de mest almindelige fejl i denne terminologi. Lad os derfor se præcis, hvad gardiner er, hvad gardiner er, hvad gardiner er, hvad er forskellen mellem disse vilkår og hvilke af disse begreber ofte forveksles i almindelig perlance.

Lad os starte med de vigtigste definitioner...

Gardiner og gardiner

Disse udtryk betegner det samme: Et stof suspenderet i et vindue eller en anden åbning for at dekorere eller begrænse synligheden af ​​rummet bag stoffet selv.

Standard dør gardiner

I de mest generelle tilfælde betegner disse ord et hvilket som helst gardin hvor som helst. For eksempel er gardinet i et teater et gardin, samt vinduespapirets gardiner i gamle fly.

Det der er vigtigt her er, at både gardiner og gardiner er en generel betegnelse, der betyder selve lærredet, der dækker åbningen eller vinduet. Forskellige gardiner, der er lavet af forskellige materialer, hedder allerede forskellige: gardiner, gardiner eller på anden måde. Dette er det vigtigste punkt: Et gardin er for eksempel et gardin, men ikke alle gardiner er et gardin.

Som reference er et gardin eller gardin betegnelsen af ​​en generel produktkategori, og et gardin eller gardin er en betegnelse for en bestemt type gardin. Derfor er der ingen grundlæggende forskel på for eksempel gardin og gardin og spørger, hvad forskellen mellem dem er den samme som spørger, hvad forskellen er mellem en bil og en Mercedes.

Disse gardiner kan enten kaldes, faktisk gardiner eller gardiner eller gardiner

I almindelighed er ordet "gardin" forstået som et gennemsigtigt eller i det mindste gennemskinneligt lærred og udtrykket "gardin" - en uigennemsigtig, der beskytter rummet mod overdreven udseende og lys udefra. Der findes ingen sådanne forskelle i ordbøgerne. Vi vil fortsat være enige med ordbøgerne, og gardinerne og gardinerne kalder alle de produkter, der lukker vinduerne og andre åbninger.

Gardiner og gardiner

Gardiner og portierer kalder forskellige typer gardiner.

Gardiner er gennemsigtige gardiner, der transmitterer lys godt og udfører en mest dekorativ funktion. Med dem ser vinduet elegant og pænt ud. I nogen grad begrænser gardiner vinduets gennemsigtighed og beskytter mod insekter, men disse funktioner kan betragtes som sekundære.

På billedet nedenfor - typiske gardiner, dem der ofte henvises til som gardiner på vinduerne:

Og her er de farvede gardiner:

Portieres er gardiner lavet af tætte, uigennemsigtige stoffer, der signifikant forhindrer lys i at komme ind i lokalet. De er tungere, beskytter væsentligt mod træk og vind fra vinduet, generelt ser de ud som uafhængige elementer af interiøret og ikke som et supplement til vinduet.

Her på billedgardinerne:

Og her - en kombination af gardiner og gardiner, bekvemt fordi det samme vindue for dagen kan lukkes med et gardin og om natten med en anden:

Vi konkluderer: det er umuligt at skelne mellem begreberne "gardin" og "gardin" eller "gardin" og "portiere". Alle gardiner og alle gardiner er gardiner. Hvis lærredens stof er gennemsigtigt, er det et gardin, hvis det er uigennemsigtigt, er det et gardin. Det vil sige at forstå, hvad et gardin er forskelligt fra et gardin, er meningsløst: et gardin og et gardin er det samme, bare ikke alle gardiner kan kaldes et gardin.

Det samme med udtrykket "gardin". Som et fuldstændigt synonym for ordet "gardin" kan et gardin være et gardin, hvis det er gennemskinneligt og sender lys eller et gardin, hvis lyset ikke passerer gennem det.

Klassisk victoriansk stil - gardiner og gardiner, dekoreret med lambrequins.

Men forvirring opstår ofte med andre vilkår. Og nogle gange er de begreber, vi allerede har beskrevet, ikke helt korrekte. Her for eksempel...

Forvirring og terminologi fejl

Den mest egregious mulighed er brugen af ​​ordet "gardin" for at betegne de taggrunde, hvor gardinerne er fastgjort (herunder gardinerne selv). Det er ikke kendt, hvor denne fejl stammer fra, men det er meget almindeligt i almindelighed: folk spørger, hvordan man skal hænge gardiner på gardiner, se efter metal- og trægardiner til salg, find ud af, hvad der er forskellen mellem et gardin og en cornice...

Faktisk kan cornice gardinet ikke kaldes. Et gardin er kun et gennemsigtigt gardin, men ikke et metal eller træprodukt. Gardiner hænger nøjagtigt på tagskægget. For eksempel på billedet - et gennemskinneligt gardin på en mørk cornice:

Endvidere er det daglige udtryk "tulle på vinduerne" udbredt. I princippet er der ingen alvorlig fejl her: mange gardiner er virkelig lavet af tyll, og når vinduer er gardinerede med dem, tulle virkelig hænger her. Men fra strenge sproglige stillinger, at sige "tulle på vinduerne" er det samme som f.eks. "Organza på vinduerne" eller "silke på vinduerne". Enig, sådanne muligheder skærer øret. "Tulle på vinduet" gør det ikke bare fordi en sådan overtrædelse er sædvanlig for os. Dette er dog en overtrædelse, og hvis du vil være korrekt i din tale, bør du ikke tillade det.

Brugerdefinerede tyllegardiner med farvegradient

Endelig er den ovenfor nævnte fejl: sondringen mellem begreberne "gardin" og "gardin" eller "gardin" og "gardin". Ja, i visse lokaliteter er det undertiden - i forskellige familier og boliger - tilladt at kalde gardinet kun et gennemsigtigt lærred på vinduet og gardinet - bare uigennemsigtigt. Men for at være præcis til slutningen, i alle tilfælde, hvor ordet "gardin" anvendes, kan udtrykket "gardin" bruges, og overalt, hvor man siger om portier, kan man også sige "gardiner". Men det modsatte er forkert, og du kan ikke ringe til et gardinforhæng...

Tre typer gardiner i et vindue: under gennemsigtige lysgardiner, tunge uigennemsigtige gardiner og lette dekorative gardiner over hele sammensætningen

Og nogle få små nuancer:

 • Forsæt ikke begrebet "persienner" og "gardiner". Gardinet er nøjagtigt et stykke stof, selvom det er tæt, og persiennerne er blot et sæt lameller, adskilt, men forbundet med hinanden ved hjælp af en roterende mekanisme;
 • Udtrykket "lambrequins" betegner individuelle dekorative elementer på gardinerne, men ikke gardinerne selv;
 • På samme måde er bothyfini en gardinfinish, men ikke selve gardinet.

Måske har du andre eksempler på misbrug af sådanne designvilkår. Eller måske er du ikke helt sikker på betydningen af ​​et ord. Skriv os om det i kommentarerne, vi vil forsøge at finde ud af det med dig og måske tilføje til artiklen, så den bliver en komplet referencevejledning.

Hvad er forskelligt fra gardin gardiner

Ved at vælge gardiner, forstår de fleste af os ikke, hvad du vil se på vinduerne og hvad skal du se efter: gardiner, gardiner eller gardiner? Gardin og kaldes ofte cornice, selvom de er helt forskellige ting. I denne artikel forstår vi de forskellige typer vinduesindretning.

persienner

Opkald af stofskæringer, der udsmykker vinduet, "gardiner", du kan ikke gå galt: dette er et generisk navn, der omfatter alle typer gardiner, forskellig i stoftype, stil, fastgørelse eller brugsprincip. Rullegardiner eller romerske persienner henvises stadig til dette koncept, på trods af at de sænkes ned på vinduet og ikke bevæger sig langs bjergene.

gardiner

Gardiner - en slags gardiner af blødt løs, ofte lige gennemskinneligt eller gennemsigtigt materiale (slør, tyll, organza, mesh). Gardiner kan lukke et vindue helt eller delvis og bestå af en klud eller flere. Hvis kluden er en, kan den smides over tagene og lukke en del af vinduet, aldrig trække sig tilbage.

To dåser (eller flere) vil bevæge sig, hvis vinduet skal lukkes og flyttes fra hinanden, hvis det skal åbnes med et blik. Til dette har gardiner brug for specielle fastgørelser.

Gardiner vil aldrig helt blokere lyset. For eksempel er det sædvanligt for os tule, en af ​​typer gardiner, der udfører dekorativ funktion, kun et lille spredningslys.

drapere

I første omgang gardinerne kaldes gardiner gardiner døråbningen, men nu bruges dette udtryk oftest til vinduesgardiner lavet af tykt uigennemtrængeligt stof eller foret stof. Portieres ser imponerende og volumen ud og kan helt blokere lyset fra vinduet. Her er tætheden, ikke vægten vigtig: gardiner kommer fra både tunge stoffer (fløjl, tapestry, jacquard) og lette (bomuld, linned, viskose, naturlig silke).

To lodrette gardiner kombineres ofte med lambrequin - det såkaldte vandrette dekorative element til toppen af ​​vinduet. Det er gardinerne, der sædvanligvis rimes med resten af ​​tekstilelementerne i rummet, hvilket gør tæpper og pudebetræk af samme stof.

gardin

Med dette ord er der normalt den største forvirring blandt alle vilkårene. Nogen anser gardiner for at være synonymt med glidende gardiner, hvilket er helt muligt: ​​"gardiner" er et russisk ord, mens "gardiner" er spor fra fransk.

Oftest bruges ordet, når de vil betegne:

 • Korte gardiner med maksimal længde op til vindueskarm
 • Køkken gardiner
 • Meget simple gardiner af løs billig stof, rustikke gardiner
 • Gardiner eller hængende konstruktioner (for eksempel fiskelinjer med perler), der bruges til at isolere indendørs områder

Hvis du stadig har spørgsmål, hvilke typer gardiner er der, og vigtigst af alt - hvad du skal vælge til din lejlighed: Du er velkommen til at kontakte gardinens gardiner Maroussia i TK ORION, hvor du ikke alene vil forklare detaljeret alle forskellene, men også hjælpe dig med at fantasere dit interiør prisen.

Gardiner, gardiner, gardiner, gardiner

Ethvert stof, der dækker vinduet hedder gardiner, men hvilken type gardiner hedder gardiner, og hvilke gardiner eller gardiner få mennesker kender. I dette materiale, prøv at forstå hvad er gardinerne, gardiner, gardiner. Det er nødvendigt at definere disse arter og forstå, hvordan de adskiller sig fra hinanden. Det er nødvendigt at sige straks, at disse definitioner vil være temmelig betingede, selv om de vil give et ret komplet billede af disse elementer - gardiner, gardiner, gardiner, gardiner.

Hvad er gardiner?

Dette udtryk forekommer det enkleste, men samtidig er det mindst klart. Faktisk var dette ord engang synonymt med ordet "gardiner", men senere på grund af udvidelsen af ​​fransk i det 19. århundrede gav det russiske ord vej til franskmændene. I øjeblikket hedder gardiner som regel:

 • Lette og simple gardiner som "rustikke". Normalt bruger de billigt og ret let stof.
 • Enhver køkken dekoration vindue åbning.
 • Forkortede gardiner, hvis nederste kant er på sillens niveau eller lidt højere eller lavere end den.

Hvad er en draperi?

I de fleste tilfælde kaldes gardinerne temmelig massive vinduesgardiner. Stofgardiner er kendetegnet ved høj densitet og opacitet. Nogle gange har de endda en foring. Hovedformålet med gardinerne er at forhindre lyset i at komme ind i lokalet. Samtidig giver de interiøret et solidt udseende og med en vis tilgang, selv luksus.

For at forbedre den dekorative effekt bruges ofte den såkaldte "lambrequin", som er en slags stofgrænse, der ligger i den øverste del af gardinerne. Gardinerne er typisk en enkelt stilistisk sammensætning med andre vigtige elementer, såsom for eksempel polstrede møbler.

Hvad er gardiner?

Ofte gardiner kalder nogen gardiner eller endda tagskæggene. Men i virkeligheden er gardiner det, der almindeligvis kaldes "tylgardiner". Imidlertid kan gardinmateriale være ethvert lys gennemskinneligt stof, for eksempel et maske, organza eller slør.

I de fleste tilfælde er sådanne produkter ret bløde og afviger fra gardiner, idet der kun kan være et gardin. Det er også vigtigt at bemærke, at gardiner ofte aldrig flytter til side, kun delvis reducerer strømmen af ​​lys ind i lokalet. Det skal bemærkes, at gardinernes rolle i de fleste tilfælde er temmelig dekorativ end funktionel.