Sådan rengøres loftet i køkkenet - metoderne afhænger af typen af ​​efterbehandling materiale

Over tid begynder forbrændingsprodukter, støv, stænk, kropsfedt og endda insektrester at ophobes på køkkenloftet. Med hensyn til forurening er det det mest problematiske område i huset, så ofte skal værtinden vaske det.

Loftet bliver ikke rent selv, og pletterne vil ikke fordampe alene, så det anbefales ikke at forsinke den uundgåelige procedure. Desuden absorberes forureningen gradvist, men sikkert, dybere og dybere ind i overfladen, bliver stærkere, og det er næsten umuligt at vaske dem. I dette tilfælde vil det være muligt at forbedre loftets udseende i køkkenet først, efter at det er blevet fuldstændigt opdateret.

Vaskemetoder afhængigt af loftets type

 • trappestige;
 • en moppe med et teleskopisk håndtag design eller en lang håndteret pensel;
 • dyb tank (bassin eller spand);
 • bløde klæder;
 • sikkerhedsbriller, husholdnings- eller medicinsk handsker (gummi, latex, polyethylen);
 • nødvendigt rengøringsmiddel, afhængigt af belægningen eller loftet.

Strekak

Forvent et positivt resultat på loftet forfriskning er kun mulig i tilfælde af et pænt og kompetent arbejde. Strækloft kan vaskes med almindelige, men ikke aggressive vaskemidler, der anvender en flannelklud. For at gøre dette fortyndes produktet i vand, men opløsningens temperatur bør ikke være varm eller for kold. Den tilladte grænse er 40 grader, men det er bedre, hvis den fremstillede sammensætning er ved stuetemperatur eller lidt højere. Du kan tjekke det på en enkel måde - hånden må ikke mærke varmen i det omgivende væske, når den nedsænkes.

Stretchloft er let at beskadige, så brug værktøj med slibemidler og hårde børster er strengt forbudt.

Vask strækloftet forsigtigt, uden tryk, for at forhindre skade på filmen, når den kommer i kontakt med en betonplade eller andet fast substrat. En blød klud eller en bred svamp på et langt håndtag ville være den bedste løsning, hvis du bruger dem til at rense loftet, ville det være nemt.

Det skal bemærkes, at der er kommercielt tilgængelige poleret til ganske rimelige priser, designet specielt til spændingsoverfladen. Og for at undgå skilsmisser på glansen vil hjælpe alkoholbaserede kompositioner til pleje af dekorative materialer.

Bevægelse ved strækning af lofter skal foretages langs svejsningen med translationelle, men ikke cirkulære bevægelser.

I tilfælde af utilsigtet beskadigelse af filmen under rengøringen af ​​køkkenet anbefales det at straks fastsætte strækloftet på stedet for krænkelse af dets integritet med maskeringstape (kontorlig - ikke tilladt). Derefter skal du straks kontakte en specialist for at få hjælp.

Hvis strækloftet i køkkenet har sodflader, skal de være forvædet. Først efter det vil det være muligt at forsøge at skrubbe forurening.

Loftfliser

I de senere år er lettelse og glat flise, som hurtigt og simpelt monteres på lofterne i køkkenet, gangen og stuerne, blevet populært hos forbrugerne. Den er produceret i forskellige farver med efterligning af sten, træ og tekstiler.

Tile care muligheder afhænger af dens ydre belægning:

 • den laminerede overflade vaskes med varmt sæbevand ved anvendelse af en blød svamp;
 • en ikke-lamineret flise tåler ikke vaskemiddelets virkninger, derfor rengøres det fra støv med en tør klud, børste eller støvsuger og fra snavs med en skole viskelæder;
 • produkter med en tynd film tørres med en fugtig klud gennemblødt i en flydende vaskemiddel sammensætning uden klor, opløsningsmidler og slibemidler;
 • spejl og glasfliser behandles med værktøj designet til pleje af spejle eller glas. Opløsningen påføres med en blød klud og tørres derefter tørt med flannel.

I intet tilfælde er det tilladt at vaske fliserne i køkkenet med overskydende vand. På trods af at materialet ikke er bange for eksponering for fugt, kan bunden af ​​loftet suge, hvorefter flisen helt sikkert vil falde sammen.

Malet loft

I køkkenet anvendes vandbaseret maling oftest på loftoverfladen over et kittelag. Du kan prøve at vaske det med en svag sæbeopløsning med tilsætning af en lille mængde sodavand. Men selvom du gør det manuelt, så forsigtigt som muligt, vil farveens ensartethed gå tabt. Derefter vil der være skilsmisse, og værten vil blive skuffet over det udførte arbejde.

For at løse situationen vil det hjælpe med at anvende vandemulsion af den tilsvarende skygge i et enkelt lag. Men en sådan procedure giver ikke mening selv en gang hver anden til tre måneder på grund af procesens kompleksitet.

Til vandbaserede belægninger er rensning velegnet med en stor, men blød børste eller støvsuger, som anbefales at udføres regelmæssigt.

Pletter på de malede overflader fjernes med en vand-vitriolopløsning, for hvilken 100 gram vitriol fortyndes i 2,5 liter vand. Sammensætningen skal anvendes punkt.

Til de malede lofter er træhæmmede strukturer, især foring. Det påføres en lak belægning eller olie maling. Sådanne overflader vaskes med varmt sæbevand eller almindeligt vand, der væder en blød klud i den. Derefter tørres træet med en tør klud.

Lime loftsvask er ikke beregnet til vask. Du kan kun opdatere det ved at male det helt igen.

Plastpaneler

Sådanne materialer har en høj fugtighedsbestandighed, så plastik kan vaskes med ethvert tilgængeligt middel, der ikke indeholder opløsningsmidler, klor og slibemidler. Tilstedeværelsen af ​​flydende ammoniak i væsken har en gunstig virkning på plastoverfladen, som afspejles i fravær af pletter efter vask og beskadigelse.

Det er tilladt at vaske paneler og plader med plastpuds fremstillet til plastik. Men skrub ikke med hårde børster eller metalskraber. De er i stand til at ødelægge materialet uden mulighed for yderligere opsving.

Nogle gange vasker husmødrene plastik med improviserede midler, såsom brusegeler eller opvaskemidler, shampooer eller glasformuleringer. Men ganske ofte bliver de en årsag til glans og udseendet af ubehagelige skilsmisser.

Stof i loftet

Tøj tapet eller tekstil spænding strukturer anbefales at blive rengjort med en støvsuger eller en tør børste. Hvis det er nødvendigt at udføre vådrensning, skal overfladen vaskes med en knap fugtig klud med progressive bevægelser og uden anstrengelse. Men dette bør gøres ekstremt sjældent, da der er for høj sandsynlighed for skilsmisse, hvorfra det vil være umuligt at slippe af med senere.

Når du vasker stofloftet, skal det ikke gnides i lang tid med en klud eller svamp på samme sted, og der skal også udføres cirkulære bevægelser. På overfladen forbliver overskrevet eller blegede områder.

Tøjflader må strengt ikke vaskes med glasvæsker, de kan plette eller udviske tekstilmønstret. I nærværelse af forurenende stoffer, der er vanskelige at fjerne, er det nødvendigt at ringe til specialister fra profilerede virksomheder, der ikke alene vil fjerne ubehagelige forurenende stoffer, men også rådføre sig med spørgsmål af interesse.

tapet

Til rengøring af lofterne, indsat papir tapet, brug en støvsuger. Det er ikke tilladt at vaske sådanne overflader. I ekstreme tilfælde kan du bruge en lidt dæmpet klud. Vaskebaggrund må tørres med en blød, fugtig svamp.

Nogle tips

Til fremstilling af sæbeopløsning bør ikke bruge sæbe. Den indeholder for meget alkali, hvilket kan beskadige enhver overflade. Opløsningen skal være med et skum, der opnås ved at piske en blanding af vand og skrå sæbe til ansigtet. Det er skum, der hjælper med at rense loftet.

Man bør ikke forvente tørring af vaskevæsken på overfladen af ​​det materiale, der skal renses. Straks efter at snavset er fjernet, skal det vaskes med en fugtig klud fugtet med rent vand og derefter tørres med en tør klud. Loftet i køkkenet vil se fantastisk ud!

Gamle pletter og pletter vaskes meget hårdere end frisk forurening, da de til sidst "spiser" i materialet. Derfor forsøger erfarne husmødre at fjerne dem "som de bliver tilgængelige", ikke reoler dem.

Før du vasker loftet i køkkenet, skal det suges i forvejen, da støvet blandet med vaskevæsken bliver til et slibemiddel, hvor de fine partikler beskadiger den glatte og glatte overflade.

Sådan vasker du fedtet i køkkenet

På grund af madlavningen i køkkenet akkumuleres fedt, og fede aflejringer dannes næsten overalt. Det er til stede på husholdningsapparater og elektriske apparater, fliser og paneler, køkkenmøbler, håndvask og VVS, lofter og vægge.

Jo længere fedtet akkumuleres, desto tykkere og stærkere bliver fedtlaget, desto sværere er det at rense snavset. Du kan rense det fede køkken med specielle husholdningskemikalier eller folkemidlet.

I denne artikel vil vi se på hvilket værktøj der er bedst at vælge. Vi lærer at vaske fedtet i køkkenet hurtigt og effektivt, og hvordan man gør det korrekt.

Seks måder at rense fedtet i køkkenet

 1. Særlige værktøjer til rengøring af fedt i køkkenet. I dette tilfælde er det vigtigt for hvert materiale at vælge den rigtige rengøringssammensætning, da hvert materiale kræver overholdelse af visse rengøringsregler. Brug produkter, der passer til denne type produkt, og følg vejledningen. Må ikke overskride den anbefalede mængde og koncentration, ellers beskadige overfladen. Under rengøring skal du bære gummihandsker og åbne vinduet eller vinduet, efter at proceduren er gennemført, ventilér rummet grundigt
 2. Sennepspulver er et effektivt fedtopløsningsmiddel, som bruges til at rengøre stenvask og vask, køleskab og komfur, køkken sæt plast eller paneler med beskyttende belægning. Denne metode er ikke egnet til naturligt træ. Skyl det forurenede område med rent vand og drys med sennepspulver. Derefter tørres med en tør klud, hvorved fedt og snavs forbliver på kluden. Rens resten med en svamp eller klud med varmt vand;
 3. Sæbeopløsning med sodavand - den hurtigste og mest overkommelige måde at rengøre køkkenredskaber og apparater på. Rist et stykke vaskevaske på en grov rist og opløs i varmt vand til opskumning. Tør områderne med den resulterende opløsning og straks anvende en lille mængde sodavand. Tør igen grundigt overfladen med en svamp og lad sodavand gå i 20 minutter. Skyl derefter af med en ren, fugtig svamp og tør den tørre. Brug ikke sodavand til glatte og lakbelægninger, ellers vil det efterlade ridser!
 4. Soda og vegetabilsk olie er egnet til at vaske træmøblerne i køkkenet og andre træoverflader. For at gøre dette blandes olie og sodavand i forholdet 1 til 2, og påfør den resulterende opløsning på forurenede steder. Rens derefter overfladen med en blød børste uden stærkt tryk. Lad sammensætningen være i ti minutter, tør derefter af med en fugtig klud og tør den tørre. Et sådant værktøj vil give forsigtig pleje, vil ikke beskadige eller ridse bordpladen, frysere eller skåle fra træ. Forresten kan trævasker ikke vaskes i opvaskemaskinen!
 5. Ammoniak er egnet til vask af plast eller blank køkken fra fedt. Opløs en spiseskefuld ammoniak i en liter vand og påfør den resulterende sammensætning på olieagtige overflader. Derefter fjernes opløsningen med en blød klud og tørres af
 6. Eddike og alkohol - et universalmiddel, der renser og desinficerer køkkenmøbler, apparater og redskaber. For at forberede opløsningen i vand tilsættes eddike og alkohol i et forhold på 2: 1: 1. Sæt en tredjedel af en teskefuld ethvert æterisk olie og bland. Hæld blandingen i en sprøjteflaske og anbring den ønskede overflade på værktøjet. Lad sammensætningen være i 15 minutter, og vask derefter resten med en fugtig klud eller svamp. Alkohol og eddike vil rense de olieagtige pletter og snavs, eliminere bakterier og svampe, og den æteriske olie vil dræbe den skarpe lugt og efterlade en let behagelig aroma.

Rengøring af køkkenet med damp

Den originale, effektive og sikre måde at rengøre køkkenet på er at bruge damp. Denne metode kan anvendes på næsten alle overflader, herunder vægge og lofter, køkkenmøbler og udstyr.

Steam fjerner helt fedtede og brændte pletter, spor af olie og skala. Det eliminerer ubehagelig lugt, genopretter glans til glasoverflader og rustfrit stål dræn, dræber svampe og skadelige bakterier. Lad os tage et kig på, hvordan du skal rense fedtet i køkkenet med damp.

Ved denne fremgangsmåde anvendes en dampgenerator, hvori vand hældes og opvarmes til ca. 150 grader (medium tilstand), og overfladen behandles. Dette er en sikker måde at rengøre både på overflader og mennesker, da dampgeneratoren ikke forårsager allergier.

Derudover er den velegnet til rengøring af polstret møbler og gardiner, fliser og porcelæn fliser. Dampgeneratoren er uundværlig for ting, der ikke kan stryges.

Men husk at MDF'en ikke kan behandles med MDF paneler! Også for køkkenmøbler kan man ikke anvende slibende forbindelser, syre og alkaliske opløsninger, produkter indeholdende klor og natrium, grove og hårde svampe, børster.

Vi overvejede det vigtigste middel end at vaske det gamle fedt i køkkenet. Og så overvejer vi de metoder, der gælder for forskellige produkter og materialer.

Sådan vasker du køkkenmøbler fra fedt

 • Naturligt træmøbler vaskes med en blød, fugtig svamp med en mild sæbeopløsning. Naturligt træ kan også rengøres med en dampgenerator. Derefter tørres overfladen med en ren, fugtig klud for at undgå sæbepletter og tørre med en tør klud. Behandle periodisk træprodukter med beskyttende vokspoleret til træ;
 • Køkkenet i MDF paneler vaskes med en mild sæbeopløsning eller en svag alkoholopløsning. Efter behandling vaskes overfladen med en ren, fugtig klud og tørres af. Også i sidste ende bruge polsk indeholdende voks;
 • Det matte køkken vaskes på samme måde som MDF-panelerne, men uden den endelige behandling med træpuds;
 • Du kan vaske de blanke køkkenfacader ved hjælp af en svag sæbeopløsning. Derefter vaskes sammensætningen med en fugtig ren klud og tørres af. Den specielle lak og maling, PVC-film eller akrylbelægning hjælper med at genoprette glans og glans af denne overflade;
 • Plast køkken vaskes med en mild sæbeopløsning eller vaskemiddel med en lille smule alkohol eller citron. Rengøringsmidler til glas, vinduer og spejle er også velegnede. Efter vask vaskes sammensætningen med en ren, fugtig klud og gnides tørt.

Sådan rengøres fedtede vægge i køkkenet

Væggene i køkkenet er som regel dækket af tapet, og i området med at installere køkkenenheden og dræn er flisebelagt. Baggrunde kan ikke vaskes, medmindre det er en speciel vandtæt vaskbar tapet. I dette tilfælde rengøres overfladen med en støvsuger eller gnides med en blød, fugtig svamp, som er grundigt presset ud før brug.

Rengør fliserne i køkkenet med sæbevand. Eddike 6% eller citronsyre bruges til at fjerne tunge snavs, fedt og saltpletter. Forresten vil eddike ikke kun rense overfladen, men desinficere også overfladen, fjerne svamp og bakterier.

Ved rengøring skal du bruge en klud, en blød svamp eller kun farveløse børster, ellers vil de farvede fibre gå, hvilket er så vanskeligt at fjerne. Efter behandling vaskes flisen med rent vand og tørres tørt med en blød mikrofiber klud.

Gamle og vanskelige forurening vil hjælpe med at fjerne sodavand. For at gøre dette skal du blande produktet med en lille mængde vand og tørre forurenede områder. Skyl med rent vand og tør det tørre. Men rengør flisen meget forsigtigt, da denne løsning kan ridse produktet!

Ammoniak vil returnere produkterne skinne, renhed og attraktivt udseende. Alkohol er fortyndet i forholdet mellem en spiseskefuld og to liter vand. Sprøjt sammensætningen og lad den gå i fem minutter, skyll derefter med rent vand og tør det tørre. Du kan rense leddene mellem fliserne i køkkenet ved hjælp af en gammel tandbørste ved hjælp af ovennævnte værktøjer.

For at forhindre svamp og skimmelsvamp mellem flisernes søm, behandle områder med specielle svampe eller antibakterielle forbindelser. For detaljer om rengøring af fliser og porcelæn, se artiklen om pleje af keramiske fliser.

Vasket tykt loft i køkkenet

Loftet, især over ovnen, akkumulerer også gradvist fedt og snavs. Rengøringsprodukter afhænger af typen af ​​fremstilling eller overfladebehandling af materialer. Malet eller pudset loft rengøres ved tørre metoder ved hjælp af en blød børste eller støvsuger med en speciel pude.

Stærke snavs og fedtpletter på det malet loft fjernes med vand-vitriol-opløsning, som kun påføres forurenede arealer. Plastering vask med vand kan ikke være! Hvis pletter ikke rengøres med en tør metode, genopfrisk gipslaget.

Træloftet vaskes med en fugtig og vredt klud med en mild sæbeopløsning eller med almindeligt varmt vand. Efter behandling tørres træet af med en blød tør klud.

Plastbelagte lofter kan vaskes på ingen måde uden opløsningsmiddel, klor eller slibemidler. Rengøringsmidler til vinduer, glas og spejle er velegnede. Hvis plasten er gulet, vil en sæbeopløsning, sodavand, hydrogenperoxid, flydende ammoniak eller acetone hjælpe med at vende tilbage til hvidheden.

Loftfliser vaskes afhængigt af materialetype. Laminerede plader kan rengøres med en svag sæbeopløsning og en blød klud, ikke lamineret - kun med en tør metode ved hjælp af en børste, klud eller støvsuger med en speciel dyse.

Spejl og glasfliser vaskes med specielle midler til vask af spejle og briller. Brug ikke store mængder vand til loftfliser!

For at rense strækloftet skal du bruge almindelig sæbeopløsning med varmt vand eller specielle alkoholholdige poleringer med antistatisk virkning, som giver overfladen glans og glans, lad ikke sæbepletterne afblusses og deformér ikke materialet.

For blankt strækloft kan du også bruge de klassiske vaskemidler til spejle og briller. Men sådanne værktøjer er ikke egnede til frostet loft! Sådan vasker du strækloftet i køkkenet uden skilsmisse, læs her.

Når du vasker nogen form for loft, bør du ikke bruge slibende rengøringsmidler og blegemidler indeholdende klor, sodavand og faste pulvere, syrer og alkaliske opløsninger, hårde svampe, skurepuder og børster!

End at rense rør og VVS fra fedt

For at rense tappekranen og rørene skal du kun vælge de produkter, der passer til dette materiale. Brug ikke stoffer til at fjerne rust i badeværelset, blegemiddel, produkter indeholdende klor og forskellige syrer, pulvere. Ellers vises ridser, små revner og mørke pletter på overfladen.

Ved regelmæssig rengøring tages sædvanlige sæbeopløsning med sæbe. Til generel rengøring og rengøring af stærk forurening anvendes sodavand til urenheder. Tør kontaminering med en svamp og bagepulver og skyl med rent vand. Du kan også fortynde eddikeopløsningen 9% i halvdelen med vand eller tørre produktet med citronsaft. Brug ikke citronsyre!

Vaskrør, vandhaner og vandhaner kan bruge en svamp eller klud. For svære at nå steder, tag en gammel tandbørste. Glem ikke de specialiserede rengøringssammensætninger til rørledningen, vandhaner og VVS.

Sådan rengøres loftet fra sod og fedt i køkkenet

Rengøring af loftet i køkkenet - proceduren er ikke daglig og ikke en gang om ugen. Hvis køkkenet er udstyret med en god hætte, udføres rengøringen ikke mere end 1 gang om seks måneder. Det er dog ikke altid let at rengøre overfladen: forureningen er meget specifik.

Værktøjer og instrumenter

Sådan rengøres loftet i køkkenet afhænger af overfladens natur: Egenskaberne af vandbaseret maling og strækfilm er meget forskellige. Men værktøjerne er næsten altid de samme:

 • mopp med en blød dyse, fortrinsvis med en bevægelig;
 • børste på et langt håndtag
 • vandtank - bassin, spand;
 • blød klud til aftørring, servietter;
 • vaskemidler svarende til typen af ​​loftoverflade.

Det er også tilrådeligt ikke at forsømme beskyttelsesudstyr: briller beskytter øjnene mod indtrængen af ​​fine faste partikler, og handsker beskytter hændernes hud mod aggressiv virkning af vaskemidler.

Rengøring af loftet - malet eller hvidkalket

På trods af de forskellige loftkonstruktioner er farvning eller endda hvidvaskning stadig den mest almindelige finish. Denne metode er den mest tilgængelige, men desværre adskiller sig ikke i holdbarhed og slidstyrke.

 • Hvidvask med kridt eller lime udelukker våd rengøring, selv den enkleste. Den eneste måde at bringe loftoverfladen i en relativ rækkefølge på er at forsigtigt rense sotpletterne med en tør børste. Fedt og farvede pletter kan ikke fjernes: Ved berøring af en fugtig eller våd klud, selv om pletten kan fjernes, forbliver pletter eller grå pletter.

Hvidvask skal gentages hvert år, eller endog seks måneder, for at holde køkkenet i orden.

 • Farvning med vandbaseret maling giver et mere varigt resultat. Denne maling tørrer hurtigt, har ingen lugt. Vand er imidlertid dets opløsningsmiddel, så det malede loft er også bange for vandets virkning.

Hvis det er muligt, skal overfladen rengøres med en tør børste.

Hvis pletter fra sod og fedt er resistente, påfør varmt vand med tilsætning af sæbe og sodavand. Det er bedre at gøre uden mop og børster og rense overfladen manuelt.

 • Sjældent, men der er stadig olie maling farvning. Sidste vand er ikke bange: du kan rengøre loftet med varmt vand med tilsætning af vaskemiddel. I tilfælde af stor forurening er tryk og brug af specialmidler tilladt.

Loft, dækket af tapet

Hvis du brugte papir tapet, så er det ikke muligt at forberede noget med dem. Overfladen er støvsuget. Synlige pletter af sod eller fedt forsigtigt fjernes med en fugtig klud. Men denne metode er kun egnet til små områder, efter at pletterne forbliver plettet, og figuren slettes.

Vandafvisende eller ikke-vævet tapet og tillade våd rengøring. Selvfølgelig taler vi om en fugtig klud og en opløsning med et mildt rengøringsmiddel.

Plastpaneler

Materialet er modstandsdygtigt over for slid, og tolererer perfekt både høj fugt og varm damp. En anden nyttig funktion - plastpaneler absorberer ikke snavs, fedt og sod, så de vasker uden meget besvær.

 • Brug en svag sæbeopløsning, vand med tilsætning af et neutralt rengøringsmiddel. Hvis lamellerne er hvide, kan loftet vaskes fra soden med vand og blegemiddel - 10 liter 2 spiseskefulde blegemiddel.
 • Den mest bekvemme måde at arbejde med en moppe med en dyse af mikrofiber eller en børste på et langt håndtag.
 • Efter påføring af sæbeopløsningen skal du skylle plastik med rent vand og tørre tørret med en serviet. Især når det kommer til glatte paneler, hvor skilsmissen er meget mærkbar. På billedet - rengøringens arbejdstid.

Rengøring af stræklofter

PVC film absorberer ikke snavs og fedt, så det er ret simpelt at rense det.

 • Du kan rense filmen ved kemisk rensning med en støvsuger, men du skal sørge for, at dysen ikke rører overfladen.
 • Vådt rengøring udføres med et serviet eller en blød mikrofiberklud. Hårde børster anvendes ikke, de er nemme at beskadige eller ridse overfladen.
 • Vask med varmt vand med tilsætning af mildt rengøringsmiddel - almindeligt eller specielt. Hvis lærredet er blankt, er alkoholholdige sammensætninger til vask af vinduer perfekte.
 • Efter rengøring af overfladen skal du tørre tør for at undgå striber. Glatte klud tørre med en opløsning af ammoniak - på denne måde er det nemt at returnere overfladen af ​​lakglans.

Videoen viser rengøring af lofter af forskellig plan.

Sådan vasker man loftet

Fabrikanter tilbyder forbrugerne et stort udvalg af materialer af høj kvalitet til en overkommelig pris. En sådan tilgang kan ikke andet end glæde personen, for til en overkommelig pris kan du købe af høj kvalitet, som vil vare i mange år. Disse omfatter det nedhængte loft - et unikt materiale, der kombinerer praktisk og sofistikeret. Men det skal huskes, at det før eller senere skal renses. I artiklen fortæller vi dig, hvordan du skal rense det i køkkenet fra sod, sod, fedt, nikotin og meget mere.

Grundlæggende regler for pleje

Før du fortsætter med rengøring af overfladen, er det nødvendigt at blive fortrolig med de grundlæggende regler og råd fra eksperter. Denne viden og anbefalinger vil gøre det muligt at undgå deformation, og vil også gøre det muligt at udføre høj kvalitet rengøring af et loft fra enhver form for forurening, selv fra sod.

Først og fremmest skal du vælge de nødvendige værktøjer og materialer, der skal bruges i rengøringsprocessen:

 • trappestige;
 • bløde klæder eller skumuld (svampe);
 • støvsuger med et specielt børstehoved, der er lavet af bløde børster;
 • rengøringsmidler.

Det bedste materiale, der er egnet til at vaske filmen, er mikrofiber - en nyhed, der vil klare og effektivt klare opgaven.

Hvis der ikke er en trinladder eller en behagelig ladder, kan du bruge en simpel moppe, som skal pakkes med en klud. Forsigtigt og med særlig omhu er det nødvendigt at vælge og rengøringsmidler for at rense loftet i køkkenet. Brugen af ​​slibende pulvere er uacceptabel, da faste partikler let beskadiger filmen og efterlader ridser på overfladen.

Vælg de rigtige rengøringsmidler.

Overvej muligheder for kun milde vaskemidler, der har en neutral reaktion:

 • geler;
 • paste;
 • sprays;
 • flydende sæbe;
 • blødt vaskepulver og andre.

Den ideelle løsning anses for at være alkoholbaserede kompositioner, for eksempel midler til vask af spejle og vinduer. Ved at bruge dem kan du ikke kun fjerne forurening, men også for at bevare overfladenes glans.

Lederen blandt aggressorerne for PVC-folien er et opløsningsmiddel, for eksempel acetone. Det vil hurtigt korrodere materialet og et hul vil dukke op i loftet, så dets brug er uacceptabelt.

Grundlæggende rengøringsmetoder

Som du ved, er loftslofter af to typer: fra PVC-film og stof. Afhængigt af det pågældende materiale er der flere metoder til oprensning. Hvis vi taler om enkle former for forurening, så kan du klare dem og en simpel fugtig klud, for eksempel ruskind. På denne måde kan du rengøre loftet fra pletter og støv. Med et tykt lag støv efter reparation og byggearbejde, kan du bruge en støvsuger med en dyse, der beskytter belægningen mod deformation.

Om nødvendigt fjernes spor af primeren, som også rammer loftet under reparationen, bør du forberede en sæbeopløsning. Væske eller vaskesæbe fortyndet i varmt vand og eliminere forurening med en svamp. Det er nødvendigt at vaske med bløde og cirkulære bevægelser, så tryk og tryk undgås for at forhindre strækningen af ​​PVC-folien. Også sæbeopløsninger kan hjælpe, hvis du vil slippe af med fedt, eller du kan bruge vaskemiddel til retter.

Når det kommer til suede polyesterstof, skal du bruge en tør børste. Som i det foregående tilfælde er det nødvendigt at udføre rensning med bløde bevægelser, der følger fra venstre mod højre.

Efter rengøring skal loftoverfladen tørres grundigt med en tør, ren, fnugfri klud.

Få hemmeligheder

Specialværktøj til strækloft

 1. For at rense overfladen fra sod skal det være ekstremt omhyggeligt og omhyggeligt, da processen kan beskadige filmen. Vælg det rigtige rengøringsmiddel. Overfladen bør næppe røre ved.
 2. Ved rengøring skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​sømme og led. I dette tilfælde er det nødvendigt at udføre vask kun langs sømmen og ikke på tværs.
 3. For at genoprette den karakteristiske glans til loftet, er det nødvendigt at tørre filmen med en opløsning af alkohol eller flydende ammoniak efter rengøring. Tillades også at bruge vodka, som fortyndes i vand i et forhold på 1:10.
 4. Du bør ikke stole på din egen styrke, især hvis du ikke er sikker på dem, for at fjerne stærkere forurenende stoffer, fx spor af maling. I dette tilfælde er det bedre at stole på fagfolk og bede om hjælp fra et særligt rengøringsfirma.

For at undgå fremkomsten af ​​ny og tung forurening bør du tage et par forholdsregler:

 • hæng et vandret gardin i badeværelset, så der ikke sprøjtes vand
 • over kogepladen i køkkenet, skal du installere en kraftig hætte;
 • Spor af champagne forbliver ofte i stuen, så pas på, når flaskerne åbnes.

Vær opmærksom på henstillingerne fra producenten og den organisation, der har lavet loftets indretning med hensyn til pleje af overfladen af ​​strækloftet.

Stofloft

I modsætning til PVC-film er stofbasen mere sårbar, så du bør nøje overveje rengøringen. Alle handlinger skal være omtanke, målte og ubesværede. Kluden kan også rengøres og vaskes, men det anbefales ikke at gnide det på et sted i lang tid.

Hvis vi taler om snavs, og ikke om simpelt støv, er det bedst at bruge specielle værktøjer til vask af stoffer. De blev designet specielt til dette formål. Før du køber et køb, skal du kontakte sælgeren. Hvis det er nødvendigt at fjerne snavs fra limen, er det bedst at vente, indtil det er helt tørt, og fjern forsigtigt filmen og pryd den med en skarp genstand.

Det er forbudt at anvende glasrenser i tilfælde af tekstiler, da det indeholder stoffer, der kan ødelægge strukturen eller påvirke farven.

Afslutningsvis kan vi sige, at ved rengøring af loftslofter er det nødvendigt at vælge de rigtige rengøringsmidler. Alt vil afhænge af graden og typen af ​​forurening, såvel som loftets materiale.

video

Se hvordan man vasker loftet med en moppe:

Hvordan man rengør loftet i lejligheden?

fra Alena Smirnova 347 set

Loftet er en integreret del af hele interiøret. Og selvfølgelig skal den have tiltrækningskraft for ikke at forkæle rummets generelle udseende.

Gule pletter, forurening fra madlavning, forældet hvidvask, pletter fra bugter - alt dette gør loftet gammelt og grimt. Hvordan håndteres pletter? Hvordan vaske loftet og ikke beskadige det?

Rengøringsudstyr

 • Det er ligegyldigt hvad slags loft du besluttede at fjerne fra forurening. I vaskeprocessen skal du ikke bruge skarpe genstande. Arm dig med en blød skum svamp eller klud.
 • Brug gummihandsker til at beskytte hænder mod vaskemidler.
 • Du skal bære et tørklæde. For at holde vaskemiddelet ud af øjnene skal du beskytte dem med briller.
 • Hvis processen indebærer midler med stærk lugt, er det bedst at bære en maske til din egen sikkerhed.
 • Specialværktøjer.

Typer af lofter og deres rengøring

Afhængigt af hvilket loft du skal vaske, skal du vælge en rengøringsmetode.

Hvidkalkede loft

I tilfælde af lysforurening vil sammensætningen af ​​5 liter vand og 200 gram blå vitriol bidrage til at vende tilbage til den tidligere appel til loftet. For ikke at beskadige møblerne og andre ting skal du dække dem med plastik eller papir. Påfør den resulterende sammensætning ved hjælp af en rulle på loftet i to eller tre lag.

Efter at overfladen er helt tør, påfør en primer og hvidvask på den. Glem ikke at tage forholdsregler under arbejdet. I tilfælde af kontakt med huden, vask straks med vand.

strakt

Denne overflade er den nemmeste at vaske. Til dette formål kan du bruge en støvsuger eller en blød, fnugfri klud. Som rengøringsmiddel bruges til vask af vinduer. Under ingen omstændigheder skal du bruge skarpe genstande, der kan beskadige loftets overflade.

Falsk

Ligesom i den tidligere version kan du bruge en støvsuger. En almindelig skolebørn viskelæder er egnet til at fjerne pletter. Fedtmærker fjernes med en blød klud og sæbeopløsning. Husk at kludet ikke skal være for vådt, fordi dette kan føre til overflade deformation.

Naboer oversvømmet. Sådan fjerner du pletter?

Straks skal det siges, at efter oversvømmelse kan gule pletter i loftet fjernes ved blot at anvende hvidvask eller male over sporene.

Denne mulighed sparer tid og kræfter, men det er ikke holdbart. Efter et stykke tid vil pletterne ses og igen ødelægge loftets udseende.

For permanent at slippe af med gule pletter efter oversvømmelsen er det nødvendigt:

 • Først og fremmest fjernes det gamle lag maling eller hvidvask. Sidstnævnte vaskes bedst.
 • For at misfarve pletten ved hjælp af hvidhed og en blød svamp. Sammensætningen påføres pletten og gnides indtil den bliver hvid.
 • Herefter skal pletten være helt tør, hvorefter der påføres en primer og hvidvask.

Sådan fjerner du hvidvask

Hvis du beslutter dig for at lave en reparation, så er der sikkert i denne proces en opdatering af loftoverfladen. Personer, der selv reparerer for første gang, står ofte over for problemet med at fjerne belægningen. Sådan vasker du hvidvaskningen hurtigt fra loftet, og hvilke værktøjer er der brug for til dette?

Du kan fjerne det gamle lag med en almindelig trowel. Værktøjet skal være bredt. Denne indstilling bruges, hvis du vil fjerne whitewash fra et lille område. Uregelmæssigheder og grovhed, der opstår i løbet af arbejdet, elimineres med sandpapir. På grund af den store mængde støv anbefales det at beskytte ansigtet med briller og en maske.

Forberedelse af en pasta, kan du på kortest mulig tid for at slippe af med det gamle lag af hvidvask. For at forberede sammensætningen vil kræve: 1 liter vand og 2 el. stivelse. Ved anvendelse af en stor klud anbringes pasta på overfladen og får lov til at tørre. Efter fuldstændig tørring bliver loftoverfladen en stor "skorpe", og hvidvask kan nemt fjernes med en spatel.

Tag varmt vand og tilsæt en 3% opløsning af eddike. Sug hvidvaskningen med den resulterende sammensætning, lad den tørre og fjern belægningen med en spatel.

Rengøring af loftet i køkkenet

Køkkenet er et rum, der som følge af konstant madlavning kræver grundig rengøring. Fra sot og spray af fedt mister loftet sin oprindelige udseende. Hvad skal man gøre i denne situation?

For at fjerne plastpanelerne med fedtspor er det nok at tørre dem med en opløsning bestående af vand og et par dråber vaskemiddel. Til hvide paneler egnet vand med tilsætning af blegemiddel (til 10 liter vand 2 spsk af midler). For en større bekvemmelighed skal du bruge en lang vatpind.

For at fjerne fedtede pletter fra strækloftet, kan du bruge et særligt rengøringsmiddel eller tilberede en sæbeopløsning. Som i tilfælde af plastpaneler skal loftet tørres af med en fugtig klud efter rengøring.

Med lofterne, klistret tapet, er situationen lidt mere kompliceret. Kun små områder af overfladen kan rengøres med fedt og sod med en vådserviet. Efter at pletterne er fjernet, slettes mønsteret. Dette gælder selvfølgelig for almindeligt papirbaseret tapet. Ikke-vævet og specielt vaskbart tapet kan tørres uden frygt for skade.

Så som du kunne se, er det ikke så svært at rense forskellige typer lofter fra snavs. Det vigtigste ved at huske er at spare tid og din egen styrke, det er bedst at fjerne friske pletter og ikke vente til de bliver gamle, og de vil være vanskelige at fjerne.

Hurtig fjernelse af forskellige typer snavs: hvordan man vasker vaskeloftet

Vaskeloft er ikke kun smukt, men også praktisk. Takket være deres anvendelighed er vaskelofter blevet meget populære. Bortskaffelse af forurening på deres overflade sker uden brug af kemikalier og særlige anstrengelser. Imidlertid foretrækker magre ejere at være sikker på, at den anvendte type rengøring ikke vil beskadige finishen. Derfor mister spørgsmålet om, hvordan man vasker vaskeloftet, dets relevans.

Mop til rengøring af lofter og vægge - det bedste værktøj til rengøring

Rengøring af loftet er praktisk med en speciel moppe. En blød dyse eliminerer muligheden for mekanisk beskadigelse af overfladen, især hvis du planlægger at vaske strækstof.

Den specielle mopp var og er det bedste redskab til rengøring af loftet på grund af tilstedeværelsen af ​​en blød dyse

At rengøre loftet på snavs er bedre at bruge en flad moppe. En speciel dyse lavet af mikrofiber eller bomuld klæber med fugtabsorption og efterlader ingen striber på overfladen.

En flad moppe har flere fordele:

 • Funktionalitet (egnet til rengøring af forskellige overflader);
 • holdbarhed;
 • Bevægeligt design;
 • Muligheden for at vaske dysen;
 • Manglende fibre fra stof på den rydde overflade.

Et moderne og bare vedvarende værktøj til rengøring er en dampmop. Den innovative enhed giver dig mulighed for hurtigt og uden brug af vaske- og rengøringsmidler, ikke blot for at fjerne forurening, men også for at desinficere enhver overflade.

Mit loft: hurtig rengøring af strækstof

Hvis stræklofter er installeret indendørs, er det nok at tørre overfladen med en flanelklud dyppet i vand ved stuetemperatur. For at fjerne stærkt snavs kan du bruge et fortyndet rengøringsmiddel uden aggressive additiver.

Strengeloftets høje renhed opnås ved at behandle overfladen med et vådt flanelserviet

Rengøring af strækloftet sker med forsigtige bevægelser langs sømmen. Cirkulær vask samt brug af stive børster er strengt forbudt.

For at rense det blanke loft er det bedre at købe en speciel polsk. For at fjerne pletter tørres kluden af ​​med en pleje sammensætning, der indeholder alkohol.

Sådan vasker loftet: måder at fjerne forurening

For at vaske det malede loft kan du bruge en svag sæbeopløsning, der tilsættes en lille mængde kogepulver. Selv det meget forsigtige arbejde beskytter ikke overfladen mod skilsmisse. Det er muligt at rette op på denne fejl, hvis du anvender en vandbaseret sammensætning af samme nuance, som vil skjule de resulterende farvefejl.

En opløsning af sæbe i varmt vand fjerner hurtigt pletter fra loftet, malet med vandbaseret maling

For at rengøre det malet loft er det bedre at bruge tør "vask", som udføres med en blød klud eller en speciel moppe.

Små pletter af snavs kan fjernes med vitriolopløsning, som påføres punktvis. Til fremstilling af sammensætningen anvendes 100 g af stoffet til 2,5 l vand.

Sådan vasker plastloftet: hurtig rengøring uden pletter

Plastloft er en af ​​de mest uhøjtidelige i plejen. Det kan rengøres med rengøringsmidler. Den eneste betingelse er fraværet af aggressive stoffer i sammensætningen. Håndværktøj, såsom brusegel eller opvaskemiddel, er bedre at ikke bruge: de efterlader pletter, hvilket gør overfladen uklar.

Specielle polerer kan nemt klare selv med tung snavs på plastloftet.

Brug en svamp eller en blød klud til at rengøre plastloftet. Penselrengøring er strengt forbudt, fordi hårde børster kan beskadige overfladen uden håb om at genoprette den.

For at rengøre vaskeloftet kan du bruge specielle polerer. Og de resulterende pletter bliver let rengjort med en blød opløsning indeholdende ammoniak.

Sådan rengøres loftet af fedt: Effektive midler til forskellige overflader

Fedtpletter forekommer hovedsagelig i køkkenet under tilberedningen. Kompleksiteten ved at fjerne denne form for forurening afhænger af den type vaskeloft, der er installeret i rummet. Start ikke med at rense den malede overflade. Ætsende fedtpletter kan ikke vaskes uden at beskadige loftsbeklædningen, så en fin finish skal udføres på ny.

Svag sæbeopløsning i kombination med bagepulver - et pålideligt og effektivt middel til at fjerne fedt fra loftoverfladen

For at undgå re-reparation bør fjernelse af forureningen være et punkt, så snart det viste sig. For strømmen, færdig med emulsionsmaling, er det bedre at bruge varmt vand med sæbe, som skal tørres af. Du kan også tilføje lidt sodavand til løsningen. Hvis overfladen er malet med oliemaling, kan du fjerne vedvarende snavs med varmt vand med rengøringsmiddel opløst i det. Denne finish er ikke bange for fugt, så du kan ikke bekymre dig om farven og glansbelægningen.

PVC film og plast paneler anses for at være en ideel finish for værelser, der er mest modtagelige for forskellige former for forurening. Disse materialer absorberer ikke lugt og pletter af fedt eller sod, så rent loft er ikke svært.

Du kan vaske spændingen eller plastikkonstruktionen med en vaskemiddelopløsning eller sæbevand. Blegemiddel er også egnet til rensning af hvid plast. Efter færdiggørelsen skal overfladen tørres af med en tør, blød klud for at undgå udseende af pletter.

Sådan rengøres loftet fra sod: En simpel måde at rengøre den malede overflade på

Mørke pletter af sod i loftet fremkommer som følge af ufuldstændig forbrænding af brændstof, som bruges til madlavning. Dette problem er især karakteristisk for værelser, der ikke er udstyret med en køkkenhætte.

Opløsning af orthophosphorsyre er et overkommeligt præparat til fjernelse af sod fra loftoverfladen.

Forsink ikke rengøringen af ​​overfladen fra soden: over tid vil rengøring kræve større indsats.

For at rengøre et malet loft skal du først støvsuge overfladen. Derefter tørres med en tør svamp, som hjælper med at fjerne pletpartikler fra overfladen. Fjernelse af sod gøres ved anvendelse af en opløsning af natriumorthophosphat, der påføres på loftet. Spyl kompositionen er ikke nødvendig.

Sådan rengøres loftet fra sod: effektiv betyder

Processen med at fjerne sod fra loftet ligner at slippe af med sod. Derfor skal du først rengøre overfladen med en støvsuger og en tør svamp. Forsøg ikke at straks vaske soden væk. En stor mængde vand vil føre til beskidte striber, hvilket kun vil forværre problemet. For at slippe af med sod, kan du bruge opvaskemiddel, som er fortyndet med vand.

Jo oftere løsningen ændres, desto mere effektiv bliver pletfjerningen.

For at forbedre resultatet kan du kombinere den resulterende sammensætning med forskellige rengøringsmidler eller bruge en svamp, der er gennemblødt i alkohol eller acetone.

Sådan rengøres loftet efter en brand: Vi sætter lokalet i orden

Spor af brænding og sod tilbage efter en brand er de sværeste at fjerne. For at forenkle opgaven og reducere rengøringstiden er det bedre at bruge et specielt værktøj, der er specielt designet til at løse dette problem.

Damprenseren fjerner effektivt spor af sod fra loftet efter en brand.

Spor af ild kan fjernes med en damprens. Denne enhed gør det muligt at rengøre loftet og enhver anden overflade med minimal fysisk indsats.

Eliminering af konsekvenserne af en stor ild er bedre at overlade til særlige hold. Professionelle vil fjerne spor af sod og brændende fra alle overflader i rummet og rense luften.

Clean Room Ceiling: Funktioner og applikationer

I opførelsen af ​​industrielle bygninger brugt ofte lofter til rene værelser. De er en konstruktion af standard sektioner, som er monteret på en ramme. Produktion af sådanne lofter er involveret i selskabet "Pharminzhiring."

Hovedtræk ved denne overflade er den påførte sammensætning, som beskytter strukturen mod støv og snavs. På grund af dette er behovet for hyppig pleje elimineret.

Hertil kommer, at lofter til rene værelser kan modstå højt tryk. De er også praktiske at bruge og nem at installere.

Sådan vasker du strækloftet (video)

For at rense vaskeloftet fra snavs er det slet ikke nødvendigt at købe dyre værktøjer. Som det fremgår af praksis, er det muligt at vaske forskellige typer af pletter i de fleste tilfælde med sæbeopløsninger eller vaskemidler. For at eliminere den omfattende forurening er det bedre at ty til hjælp fra specialteam. Rene kalklofter i lejligheden vil hjælpe dig med kridt. Sådanne lofter skal rengøres meget omhyggeligt for ikke at ødelægge materialets struktur.

Mit stretchloft i køkkenet: et overblik over midlerne og metoderne

Stretch loft er blevet en populær egenskab af hjem interiør. Med det implementerer ejerne dristige designløsninger og vælger den rigtige farve og struktur af materialet.

Den største fordel forbliver det samme udseende, når loftet ikke falder i løbet af tiden og ikke undergår deformation. Pleje af stoffet afhænger af rummet, bestemmer valg af rengøringsmiddel og rengøringsmetode. Disse oplysninger nedenfor vil fortælle læserne, hvordan man skal vaske strækloftet i køkkenet fra fedt og give praktiske råd om pleje af PVC og stofoverflader.

Vask eller vask ikke

Vedligeholdelse af loftet indebærer en tør og vådrensning. De vælges afhængigt af overfladen, typen af ​​snavs og det ønskede resultat.

 • Renseri udføres med en simpel svamp, der består i at gnide overfladen og give den skinn. Oftest bruges den som en forebyggende foranstaltning.
 • Meget mere effektiv vådrensning, så du kan fjerne vedvarende pletter, pletter og andre forurenende stoffer.

Køkkenloftet er først konfronteret med husholdningsudgifter og tager fat på de fede dråber deponeret støv, dampe og insekter. At spørge den bedste måde at vaske lofter i køkkenet, skal du huske, at det med hensyn til rengøring er det sværeste sted i hele huset. Det er her, at værtinderens flid og hendes evne til at holde hus er manifesteret.

Grundlaget for ordren er rettidighed for rengøring. I intet tilfælde skal du vente, indtil pletten går væk af sig selv eller der tilføjes nye defekter, så senere, under den generelle rengøring, med al din styrke kan du tackle forurening. Daglig renlighed er meget mere effektiv. Med det elimineres alle problemer i den nuværende nøgle, og pletter har ikke tid til at hærde og gnide og tvinger til at ændre loftdækslet.

Renholdets aktualitet negerer ikke den sarte udførelse. Selvom forureningen er slående og det ikke virker som engangsbrug, er det ikke nødvendigt at gnide overfladen rodeløst. Strukturen af ​​materialet indebærer nem fjernelse af eventuelle pletter, det er nok at vælge det rigtige rengøringsmiddel.

En forudsætning er brugen af ​​bløde arbejdsredskaber. Disse omfatter svamp, flannel serviet, bløde klud og lignende materialer. Stræklofter kan ikke lide hårde børster, svampe og slibemidler. De ridser overfladen og gør udskiftningen af ​​nettet næsten uundgåelig.

Det er bedst at bruge en stige, der giver dig mulighed for at komme til loftet og få de rigtige materialer til rådighed. I hendes fravær såres en klud eller serviet på en mop og forsynes forsigtigt over overfladen. Egnet og støvsuger, især hvis du skal fjerne almindeligt støv, spindelvæv fra hjørnerne og lignende ting, der ikke kræver brug af specialværktøj. Fjern stikket på slangen, sæt støvsugeren i den minimale driftstilstand, der er tilstrækkelig til denne form for rengøring.

Rengøringsmidler til hævede lofter

Når man vælger hvad man skal vaske lofter i køkkenet, skal man straks udelukke stoffer, der indeholder acetone, der kan ødelægge overfladen. Slibemidler, herunder hårde granulater og lignende produkter, elimineres. Når de rengøres, ridser de loftet, selv uden tryk. Uanset de valgte midler skal du først tørre et lille område af loftet på et uhyggeligt sted. Så skal du vente i 10-15 minutter. Hvis overfladen ikke er falmet i løbet af denne tid, og ikke rynket, kan du starte hovedrensningen.

I hallen, stue og soveværelse strække loft rengøres med rent vand. Det anbefales af alle producenter og montører, da det vigtigste forurenende stof er almindeligt støv, hvis eliminering ikke kræver indsats.

Rengøring af stræklofter i køkkenet indebærer sine egne specifikationer, som er forbundet med fjernelse af fedt. Opvaskemidler fungerer bedst med det, de er i stand til effektivt at bryde selv gamle pletter, for ikke at nævne nyt snavs. Det er nok at fortynde et par dråber vaskevæske i varmt vand og derefter med en blød klud for at gå på overfladen.

Til daglig rengøring kan du bruge almindelige rengøringsmidler, såsom Mr. Korrekt (dens fordel er fuldstændig fravær af skilsmisse). Sommetider kræver forurening brugen af ​​vaskemiddel, som fortyndes i vand, indtil granulerne opløses helt.

Øvelse viser, at i køkkenet opvaskemiddel er meget mere effektivt end specialiserede materialer til pleje af et strækloft. Dette skyldes driften af ​​rummet, regelmæssig madlavning og arten af ​​pletter.

At give råd om, hvordan man vasker strækloftet i køkkenet, minder eksperter om, at rengøring ofte sker i to faser. Ved den første fjerner arbejderen pletter, dampe, sod og andre spor og forsøger derefter at genoprette overfladen til den oprindelige glans.

Radiance opnås ved brug af glasbræt eller PVC. Det er nok at plaske dem på stoffet og i samme tilstand (fra venstre mod højre) for at gå på loftet. Nogle gange er der nok det sædvanlige flannelserviet, især når det kommer til et blankt loft.

Materialets struktur bør diskuteres mere detaljeret, da renholdets art og de anvendte midler afhænger af det.

Måder at rense glatte og matte lofter

Moderne lærred er opdelt i to typer:

 • PVC lofter film (blank eller mat);
 • Lofter fra sømløse stof.

Funktioner ved installation og vedligeholdelse er afhængige af det materiale, der bestemmer, hvordan man rengør strækloftene i køkkenet. PVC glatte overflader modstår roligt sæbe og pulverløsninger samt specialiserede materialer, som kan købes hos enhver hardware butik.

Det er en blank overflade, der kræver rettidig rengøring. Det er uønsket, at pletterne af fedt eller mad tørrer ud og kommer ind i webstrukturen, især i et tidligt stadium, vil fjernelsen ikke tage mere end 5 minutter.

Frostet loft kræver ikke en sådan omhyggelig holdning. På overfladen er pletter og pletter fra sæbe og pulverløsninger ikke så mærkbare. Med ham kan værtinden ofte ofre til vådrensning uden frygt for at ridse lærredet.

Fremgangsmåden til fjernelse af snavs fra en matt overflade er meget hurtigere, men du skal ty til det mere ofte. Egnede sæbe- og pulverløsninger, tallerkener og specialmaterialer. Den manglende glans giver dig mulighed for at undvære ammoniak og væske til at vaske vinduer.

Tekstilloftet er traditionelt sårbart overfor eksterne påvirkninger og kræver omhyggelig holdning og pleje. Det kan kun vaskes i ekstreme tilfælde, når almindeligt rengøringsmiddel ikke kan klare kontaminering. Derudover bør den intensive gnidning af overfladen på samme sted undgås.

Som et middel til at passe på loftet ved hjælp af specialiserede materialer. De købes i husholdningskemikalieforretninger efter høring af sælgeren.

Nogle gange er det umuligt at fjerne pletter og andre forurenende stoffer selv. Fortvivlelse i en sådan situation er ikke nødvendig. Rengøringsselskaber kommer til undsætning, hvis medarbejdere er i stand til at løse problemet så hurtigt som muligt og give praktiske råd om yderligere vedligeholdelse af loftet.

Nyttig video

Lad os se en nyttig video af, hvordan man skal vaske strækloftet fra fedt og snavs:

Der er mange metoder til at vaske hævede lofter i køkkenet. Afhængigt af dem kan ejerne bruge vaskemidler, almindelige tørservietter, specialmaterialer. Under alle omstændigheder er det vigtigt ikke at glemme, at forebyggelse og rutinemæssig rengøring er meget mere effektive end den efterfølgende eliminering af problemer og gamle pletter. Stretchloft kræver daglig pleje og underlagt betingelserne i mange år giver ejerne en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet.

(3 vurderinger, gennemsnit: 4.33 ud af 5)