Hvordan og hvordan selvstændigt hvide loftet uden striber og striber

Sådan blæser loftet i lejligheden, så det så pænt og endog tyve år siden vidste hver værtinde det. For da var hvidvaskning den eneste måde at afslutte. Nu kun konservative i hvidheden blanke lofterne i lejlighederne, fordi bygningsteknologierne har ændret sig betydeligt, og til det bedre. Men hvidvaskning bruges stadig, hvor det er muligt at spare: i udhusene, indgange, hytter og lejligheder i billige reparationer.

Hvad man skal gøre

Hvidt - det betyder dækket af et lag af kridt eller lime, men ofte ved dette ord forstår de også maleri med vandbaseret maling, da resultatet af et sådant maleri ligner meget hvidvask.

Hvidvask er så ude af mode, at kalk er blevet svært at finde i butikker. Oftere solgt fuzz eller limepasta - allerede slagtet lim, som kun skal fortyndes med vand før brug. Pr. Kilo fluff eller dej tager 3 liter vand.

Fluffy dej og - affaldsløst materiale. I klump kalk (nogle gange siger de - kedler) op til halvdelen af ​​massen kan gå i spilde. På trods af dette er det nogle gange bedre at købe en klump og selvstændigt betale sig. Faktum er, at frisklukket kalk har meget høje desinfektionsegenskaber, sådan hvidvaskning hjælper med at bekæmpe skimmelsvamp i fugtige værelser - badeværelset, i køkkenet. Kan slukke i alle metalbeholdere. Klumper er helt fyldt med vand, fra tid til anden rør. Efter en dag er opløsningen klar, den vil kun røre og spændes gennem gasbind.

Konstruktionskalk er et gråagtigt pulver, men på væggen bliver den hvid. Det fortyndes med vand i en hvilken som helst beholder, filtreret. Pr. Kilogram kridt tager 1-2 liter vand.

Tip: Den kridtede overflade er meget "pletter"; denne ulempe elimineres ved at tilsætte en spiseske af trælim til en liter færdigmørtel.

En liter kridtopløsning er nok til ca. 2 kvadratmeter. m. loft.

Det er mere korrekt at kalde arbejde med en vandemulsion, der ikke hvidvaskes, men male. Vandig emulsionsmaling i flydende form, før det er nødvendigt at tilføje lidt vand, falder det mere glat.

Forberedende arbejde

 • Basejustering

Loftet bliver om muligt rengjort med en spatel fra gammelt gips, klumper af morter, snavspartikler, bygningsstøv. Hvis der er hamrede negle, skruer, uønskede ankre, trækkes de ud, hvis det er umuligt at trække ud (ankre), de køres dybere eller savet af en mølle. Potholes dybere end en centimeter, leddene mellem betonpladerne eller et udpræget misaligneret niveau gipsgips.

Putty tætte små uregelmæssigheder og huller-dræn i betonen. Normalt kittet to gange, hvilket gør en halvcirkelformet bevægelse med en bred spatel. Første gang kittet vinkelret på lysets retning fra vinduet, vil det andet - parallelt, i dette tilfælde strimlen efter kittet være usynligt.

Rådet. Den bedste kit til indendørs arbejde - latex.

Det tredje, sidste lag er lavet efterbehandling kittet. Dens tykkelse er ikke mere end en millimeter. Den samlede tykkelse af kittens lag må ikke overstige 1 cm, ellers vil kittet falde.

 • slibning

Fagfolk kan uden at male sig, arbejder hurtigt med spatler. Men hvis man efter patching forbliver veldefinerede riller og ruhed, bortskaffes de med fint sandpapir. Det er kedeligt at male et loft, det er bedre at putte så tidligt som muligt mere præcist.

Fem hemmeligheder af kvalitet hvidvaskning

Video: hvidvaskning af loftet i lageret

Den største ulempe ved hvidvaskning er snavs, væsken og kaustisk sammensætning sprøjter alt rundt, og det gør også meget dårligt hvidvaskning. Derfor er polstret møbler udført eller indpakket med vandtæt materiale, gulv og vinduer er også dækket, ellers vil rengøring tage mere tid end reparationen selv. Lime og kridt er meget dårligt skrubbet fra tapetet, så vægge skal også dækkes - pin gamle aviser med kontor knapper til dem. Alt arbejde skal udføres i gummihandsker og beskyttelsesbriller.

En tegning er tilføjet, så loftet efter hvidvaskning har en meget mærkbar blå nuance. Der er ikke grund til at være bange - i en måned bliver han hvid. Hvis du tilføjer mindre blå over tid, bliver loftet ikke hvidt og bliver gul.

Hvidvaskning påføres i flere lag med en konventionel rund pensel eller skumrulle. Hvid langs lysets stråler - så båndene bliver mindre synlige. Normalt nok dobbelt ansøgning.

Hvis efter to eller endog tre passerer med en rulle, ser loftet ikke pænt ud, du bliver nødt til at gå til en sprøjtepistol - manuel eller elektrisk. De begynder at sprøjte fra hjørnerne af rummet, bære sprøjtepistolen med en cirkelbevægelse og holde sprøjten vinkelret på loftet.

Airbrushen kan udskiftes med en støvsuger, men kun gamle modeller med "blæser" -funktionen og en speciel dyse i form af et låg på en dåse er velegnet til dette. Dysen sættes på en krukke med lime, kridt eller maling, og støvsugeren spreder en luftstråle. Kvaliteten af ​​whitewash på samme tid viser sig ganske anstændigt.

Hvis du følger disse regler, er du garanteret at få et hvidt og pænt loft over hovedet.

Hvordan slippe af med hvidvask

Hvornår skal jeg slippe af med hvidvask? Hvis laget ikke er tykt og ikke meget støvet, så er det korrekte svar nej. At vaske og rengøre hvidvask er en meget beskidt og kedelig ting. At undvære vaske er det nok at gå i loftet en eller to gange med en dyb penetreringsprimer, og du kan lim tapetet eller loftet direkte på hvidvaskningen. Hvert lag af primer bør tillades at tørre helt.

Rådet. Sørg for at prime, hvis du skal male det med vandemulsion over kalk, ellers vil malingen svulme og smuldre om et par timer.

Primeren kan udskiftes med PVA-lim, der er fortyndet med almindeligt vand i forholdet 1: 1, men så skal du først tjekke ind i et lille område, om loftet, der er gulligt fra PVA, ikke skinner gennem den nye finish.

Rådet. PVA bør tages byggeri, ikke kontorlig. Selv om det teoretisk er det samme lim, er kvaliteten af ​​konstruktionen af ​​PVA meget bedre.

Hvis du stadig skal rengøre hvidvaskningen, er det praktisk at bruge en sprøjtepistol. Vand er generøst strøet på væggen, og efter 10-15 minutter, når hvidvaskningen er hævet, skrabes den af ​​med en spatel og sættes i en slags beholder. Denne metode giver dig mulighed for at lave et minimum af vand, og derfor - og snavs.

Sådan blæser loftet med dine egne hænder - dette spørgsmål opstår kun blandt de mest uerfarne ejere, fordi det kun er svært at blanke første gang. For begyndere, inden du begynder at vaske hvidt i stuen, er det bedre at øve på mindre lokaler, for eksempel at arbejde på badeværelset eller i gangen. Og derefter, afhængigt af resultatet, at konkludere - at fortsætte selv eller at invitere en specialist.

Korrekt hvidvaskning af loftet på den gamle hvidvaskning - en bevist måde

Af alle de eksisterende muligheder for efterbehandling af loftoverfladen er hvidvaskning den mest populære. Grunden til dens udbredte brug af den overkommelige pris for arbejde og et godt resultat.

Normalt anvendes en ny hvidvaskning til vægge og lofter, efter at de har grundigt rengjort overfladen af ​​den tidligere lime og kridt. Et nyt lag af farvesammensætning kan sættes direkte oven på den gamle. Men du skal vide, hvordan du gør det korrekt, så det til sidst viste sig smukt. Meget tid vil ikke være nødvendigt for at bringe loftet i orden, og dette arbejde kan gøres personligt.

Materialer til hvidvaskning af loftoverfladen

Først og fremmest skal du beslutte, hvordan du blæser loftet i en lejlighed ved at vælge en af ​​mulighederne. Hver af dem har fordele og ulemper.

Hvad angår sådant materiale til hvidvaskning af loftet som kridt, vil det give den reparerede overflade en strålende hvidhed. På trods af det faktum, at rummet vil have en god udsigt, vil der komme yderligere støv i den. Dette skyldes, at kridt gradvist begynder at smuldre. Også dette materiale er ikke vandtæt, så for reparation af loftet i badeværelset virker det ikke.

Lime whitewashing er et glimrende middel til at kontrollere svampe. I de rum hvor han dukkede op, skulle du bruge den. Desuden er kalk på loftet modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed. Hun kan male loftoverfladen i rummet til ethvert formål, herunder badeværelset. Lime whitewash skjuler med succes mindre defekter som sprækker og revner.

Før lime hvidt loft skal det tages i betragtning, at dette materiale kan forårsage en allergisk reaktion. Ydermere bliver overfladen ikke helt hvid i modsætning til sammensætningen baseret på kridt.

Loftet efter påføring af vandbaseret maling har et glimrende udseende, det holdes godt på samme belægning. Sammensætningen stikker til den gamle hvidvask og begynder i sidste ende ikke at skrælle af. Denne maling har den eneste ulempe - når den anvendes, kan reparationer udføres ved temperaturer fra + 5 ° С. Men når maleri loftet udføres indendørs, betyder denne omstændighed ikke noget.

Hvis der ikke er noget ønske om at vaske det forrige lag fra overfladen, skal du vide, at hvidvaskning af loftet ifølge den gamle hvidvaskning har en række nuancer. Faktum er, at kridt ikke kan anvendes til kalk, og omvendt, ellers vil et nyt lag af efterbehandling falde dårligt, hvilket resulterer i, at snavsede pletter vises på loftoverfladen.

Det er tilladt at anvende det samme lag eller vandbaseret maling over kridtopløsningen. Hvis det gamle hvidvaskemiddel i loftet var kalkbaseret, kan det kun dækkes med samme materiale eller emulsionsmaling. Derudover skal man huske på, at emaljer eller olie maler ikke anvendes på det gamle kridt eller kalklag.

Hvidvaskningsværktøjer

Før selvblegning lofter, forberede de nødvendige værktøjer - dette arbejde er udført på en af ​​tre måder, som de bruger:

Hvis maleriet udføres med en rulle, vil farvesammensætningen ligge jævnt uden at danne pletter og pletter. For at opnå et godt resultat anvendes hvidvask i to lag. Det vil være nødvendigt at have ikke kun en rulle, men også en opløsningstank, en genstand til blanding, en malkebakke og en lille børste til påføring af maling ved loftets overgang med væggen.

Børste til hvidvaskning kan købes i hvert butiksmateriale til en overkommelig pris. Ved anvendelse af det sprøjtes sammensætningen, derfor er det nødvendigt at beskytte indretningen i rummet og bruge specielle briller til øjnene.

Brugen af ​​en sprøjtepistol gør det muligt at stable hvidvask i et jævnt, fint lag. Når du bruger maling, skal du sørge for at den er klumpfri. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidvask, som påføres med en rulle eller børste.

Valget af vandbaseret maling

Hvis det bestemmes af indstillingen, desto bedre at blanke loftet, er det besluttet at bruge denne type maling, så du skal tage højde for at der er mange sorter af dem, de adskiller sig i sammensætning og egenskaber:

 1. Polyvinylacetat maling. De er de mest overkommelige.
 2. Vandemulsion med akryladditiver. Nyd den mest populære. De bruges til forskellige overflader, de er modstandsdygtige over for slid, men for lofter er det ligegyldigt.
 3. Silikone maling. Hvis hvidvaskningen af ​​loftet repareres, kan det gøres uden at bruge en primer. Denne farvesammensætning har en høj grad af dampgennemtrængelighed, det er egnet til at male loftoverfladen i køkkenet eller badeværelset. Sådan maling kan pålideligt beskytte loftet fra svampe.
 4. Vandemulsion med latex. De har fremragende modstand mod vand, deres malede overflader kan vaskes med vaskemidler. Sådanne sammensætninger er de dyreste blandt lignende produkter.

For at bestemme hvilket hvidvaskemiddel der er bedre for loftet, skal du omhyggeligt læse etiketten, der angiver formålet med sammensætningen, forbruget pr. Kvadratmeter og andre vigtige oplysninger, før du køber den vandbaserede maling.

Den korrekte sammensætning giver dig mulighed for at skabe en slidstærk snehvide loftsbeklædning - den bliver ikke gul med tiden og vil være pålideligt beskyttet mod udseende af svampe.

Hvidvask med vandbaseret maling

Før det gøres med lofter, skal der påføres en vandbaseret emulsion over kalk, og det forrige lag skal være forsynet med en akrylprimer. Så det gør ikke ondt for at sikre overfladens styrke, for det kan du forsøge at ridse på.

Maling anvendes kun, når loftet ikke er forbrændt. Ved maling på toppen af ​​kridt er forberedelse ikke nødvendig. Emulsionsblandingen holdes på loftet uden brug af en primer.

Før du starter reparationer, bør du forberede værelset. Emner i det er omhyggeligt dækket med film eller taget ud af rummet for at beskytte dem mod maling.

Ved påføring af farvesammensætningen med en børste sættes penselstrøgene vinkelret i forhold til vinduerne og derefter parallelt med dem. Hvis det sidste lag er parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen mærkbare striber, efter at malingen er tørret. Se også: "Do-it-yourself loftmaleri med vandig emulsionsmaling - vejledning og trin-for-trin vejledning."

En mere bekvem og enkel malingsproces er brugen af ​​en rulle, for hvilket formål de går som følger:

 1. Maling hældes i malkebakken.
 2. Rullen dyppes i beholderen og rulles på den skrånende side af badet for at fordele malingen over overfladen jævnt og dens overskydende strømning.
 3. Det første lag er lagt vinkelret på vinduesåbningerne.
 4. Vent, indtil malingen er helt tør.
 5. Derefter sættes følgende lag, idet det er parallelt med vinduerne.
 6. Brug en børste til at male over dele af loftet på de steder, hvor loftet går ind i væggene.

Det er meget lettere at anvende maling fra en spray. Det er nødvendigt at lægge tre lag, mens det ikke er nødvendigt at følge målets retning. Det vigtigste er ikke at gå glip af en enkelt centimeter af loftoverfladen.

Kalkreparation

Før du laver et loft med hvidvask, skal du lave en kridtløsning, hvor 10 liter vil kræve 50 gram trælim og 5 kg kridt. Dens konsistens skal være sådan, at sammensætningen ikke strømmer fra kniven. Hvis ikke, tilføj kridt. I blandingen kan du hælde blå til overfladen, der er hvid, uden yellowness.

Teknologien til reparation af loftet med kridt adskiller sig ikke fra processen med at anvende vandbaseret maling. Vælg først et værktøj til reparation - børste, rulle eller spray. Sammensætningen skal gå jævnt.

Lim hvidkalkning af loftet, som er meget populært i dag, og har lim i sammensætningen, det er meget lettere at anvende og holder fastere. Hvis overfladen dækket med simpel kridt kan få hænderne til at blive snavset, så har limmaling ikke sådanne fejl. Hertil kommer, at denne hvidvask kan give nogen farvefarve.

Kalk hvidvask

Til fremstilling af kalkmørtel til maling af loftoverfladen skal der tages 2,5 kg kalk, tilsæt 100 gram salt, forvædet i vand og lidt blå. Alle komponenter blandes, og vand hældes på en sådan måde, at det resulterende volumen af ​​blandingen er ca. 10 liter.

Reglerne for limning af loft svarer til anbefalingerne om, hvordan man anvender vandbaseret maling og kridtopløsning.

Vigtige nuancer

Ved reparation af loftoverfladen skal formålet med rummet tages i betragtning. For eksempel, hvis det er et badeværelse, er der brug for en speciel sammensætning, der er modstandsdygtig over for høj luftfugtighed og er i stand til at beskytte loftet fra svampe. Ellers vil malingen på kort tid miste et attraktivt udseende og vil sandsynligvis begynde at smuldre.

Når man arbejder på maleri, er det nødvendigt at huske om sikkerhed, da det er umuligt at lade hvidtning komme ind i åndedrætsorganerne, øjnene eller på huden. For at gøre dette skal du bruge åndedrætsværn, gummihandsker og specielle briller. Faktum er, at farvesammensætningen kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner, og nogle gange kemiske forbrændinger.

Fjernelse af den gamle hvidvask fra loftet

På trods af at der er en teknologi, må man hvidtætte loftet med dine egne hænder uden at vaske det forrige lag for at opnå et kvalitetsresultat, det er nødvendigt at rengøre overfladen og justere den.

Du skal helt sikkert vaske den tidligere påførte hvidvask, der ikke overholder loftet. Hvis du ikke fjerner det, kan du ikke regne med et anstændigt resultat. Når kalksten eller kalkstenlaget er jævnt, tyndt og fast på, kan malingen udføres på toppen af ​​det.

Hvis det imidlertid er nødvendigt at forberede loftet for hvidvaskning, for at fjerne kridt, skal du gøre følgende:

 1. Skumgummisvampen er fugtet i vand, så det bliver vådt og ingen dråber drypper fra det.
 2. Gang efter gang udføres den på overfladen, hvorved der vaskes lag for lag, der gøres vådt så ofte som muligt.
 3. Afslutningsvis skal du tørre loftet med en våd klud og dyppe det ofte i vandet.

Hvad angår kalklaget, er det meget sværere at fjerne:

 1. Først og fremmest fugter hele loftoverfladen, som du kan bruge sprayen til.
 2. Gennemtrængt materiale fjernes med en skraber eller trowel.
 3. Vask derefter forsigtigt loftet med en svamp eller klud for at fjerne rester af støv og lime.

Det er bedre at udføre arbejdet på plottene: mens den gennemblødte kalk fjernes fra en af ​​dem, absorberer overfladen af ​​den anden fugt. Som et resultat kan du hurtigt forberede loftet. Også for at vaske det gamle hvidvaskemiddel ved hjælp af specialværktøjer.

I butikkerne af byggematerialer solgt remover, som påføres med en spray. Når det tørrer, dannes en skorpe i loftet, den skal fjernes med en skraber. Endelig vaskes overfladen med en klud.

Der er en anden mulighed for at fjerne det gamle lag. Eddike tilsættes til vand i mængden af ​​en spiseskefuld pr. 5 liter og 50 ml badeskum. Komponenterne blandes grundigt og påføres i loftet. Efter 20 minutter rengøres det med en skraber og tørres med en våd klud.

Der er en anden måde at rense det gamle hvidvaskemiddel på. Du skal blande vand og mel. Den resulterende pasta appliceres på overfladen og får lov til at tørre ud, hvorefter det er let at fjerne det gamle lag.

Professionelt malet loft

Hvis du ikke har nok færdigheder og viden om, hvordan du kan blæse lofter, kan du bruge professionelle tjenester. Denne løsning har mange fordele. Det giver ikke alene mulighed for at spare tid, men også at få et glimrende resultat. En professionel på hvidvaskning af loftet vil bruge et minimum af farve sammensætning, så reparationen vil koste ikke meget dyrere i forhold til selvmaleri. Det vigtigste ved at være opmærksom på er evnen hos dem, der skal ansættes.

Det skal huskes at lave hvidvask på gammel maling er en billig og nem måde at forvandle det indre af rummet til det bedre. Anvend det bør ikke altid og kun når det foregående lag er jævnt og holder fremragende. I dette tilfælde vil vandbaseret maling og lime og kridt, der anvendes direkte på den gamle base, holde fast.

Det er nemt at lave hvidvask. Det er nødvendigt at bede om hjælp fra mesterne og ansætte fagfolk for at spare tid, hvis ejeren af ​​lokalerne er en travl person og ikke har mulighed for at lave reparationer.

Sådan blæser loftet med egne hænder

Udførelse af reparationer i lejligheden er det vigtigt at være særlig opmærksom på loftet. Glat og glat overflade kan understrege værdets værdighed, fylde rummet med luft og lys, hvilket er nødvendigt for at skabe en hyggelig atmosfære. Blandt de mange færdigvarer, der anvendes til reparation og udsmykning af lofter, fører hvidvaskningsleder i popularitet.

Sådan blæser loftet med egne hænder

Den utvivlsomme fordel er processens materielle tiltrækningskraft. Derudover gør mange forbrugere valget til hvidvaskning med fokus på hygiejnisk sikkerhed og harmløshed for helbredet i modsætning til hængende strukturer, stræklofter eller loftfliser.

Sådan hvidner loftet

Den smukke glans af det friskhvidede loft er perfekt kombineret med en hvilken som helst designløsning af rummet, som visuelt udvider rummet (læs artiklen på vores hjemmeside om det smukke loft med egne hænder). Og endelig, at hvidvaskede loftet selv er en helt mulig opgave, hvis du nøje overholder reglerne og vejledningen.

Sådan hvidner loftet

Indhold trin for trin instruktioner:

End hvide lofter. Fordele og ulemper ved materialer

Til hvidkalkede lofter brugt ofte kridt-, lime- eller vandbaseret maling. Ofte, når man vælger et materiale, styres de af, hvad loftet tidligere blev behandlet. For at bestemme dette er det tilstrækkeligt at holde fingeren på en tør overflade: Kalkvask smøres ikke, men kridtet vil forblive på fingeren.

End hvide lofter

Men hvis du stadig er i tvivl, kan du gnide loftet med en våd hånd - kalken bliver mørkere, men den forbliver ikke på huden, men kridtet bliver smurt efter hånden. Det anbefales ikke at kridtalkalk over kalk, på grund af muligheden for dannelse af talrige pletter og pletter, hvilket vil medføre gentagen re-maling. Ideelt er det nødvendigt at male lofterne en gang om året eller to.

 1. Kryds hvidkalkning vil give en dybere hvid farve end nogen anden belægning, er modstandsdygtig overfor høj fugtighed og har bakteriedræbende egenskaber. Desuden er denne type hvidvaskemiddel helt sikkert og helt hypoallergen, der opfylder alle hygiejniske krav.

Der er flere typer af emulsioner:

 • satinemulsion giver dig mulighed for at skjule flere defekter af loftets overflade på grund af det faktum, at belægningen er noget poleret, afhængigt af emulsionsmærkningen, kan glansgraden være anderledes;
 • Matemulsion har en mere tæt tekstur, som gør det muligt at skjule mere signifikante overfladefejl, men det tørrer meget længere;
 • Særlige typer af emulsioner designet til køkkener eller badeværelser har forbedrede fugtigheds- og antibakterielle egenskaber.

Et andet argument til fordel for kridt eller lime - når der vaskes disse materialer, er det ikke nødvendigt at pre-prime loftet.

Værktøj kræves til arbejde

Det er muligt at male lofterne med en rulle eller med en børste. Disse metoder er optimale til lejligheder og små landehuse og lokaler.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning ved hjælp af sprøjtepistolen er mere arbejdskrævende og dyr, kræver dygtighed og evne til at arbejde med enheden, og når hvidvaskning af sprøjtepistolen skaber et stort antal stænk, der kan forstyrre arbejdet.

Så for at udføre hvidvaskningsarbejder skal du:

 • spand til blanding af kridt eller limemørtel;
 • byggemixer eller borer med en speciel dyse;
 • stigen;
 • spatler at fjerne den gamle belægning;
 • klude;
 • varmtvandsbeholder;
 • dækker materiale;
 • børster med stive børster eller ruller til hvidvaskning;
 • beskyttelsesudstyr (hovedbeklædning, åndedrætsværn, øjenmaske og gummihandsker);
 • maling bakke;
 • sandpapir og holder.

Sådan hvidner loftet

Nye børster skal gennemblødes i varmt vand i flere timer før brug. Børster, der er forberedt på denne måde, vil ikke miste børster i løbet af arbejdet. Det anbefales at vælge en naturlig hårbørste med en bredde på 12-15 cm.

Ruller vælges individuelt, baseret på personlig præference. Det vigtigste er at bruge hvidvaskningsværktøjer, der tidligere er ubrugte, for at undgå fejl og belægningsfejl.

Hvordan tilbereder man en løsning?

Fortynding af vandbaseret maling repræsenterer ofte ikke en særlig kompleksitet, der ikke kan siges om fremstilling af kridt eller limemørtel.

Sådan forbereder du en løsning

Løsningen er udarbejdet ud fra en omtrentlig beregning, at der for hver kvadratmeter af et loft malet i et lag er en halv liter af blandingen påkrævet. Men oftest er komponentformuleringerne på et område på 10 kvadratmeter. Den færdige blanding kan opbevares højst 36 timer og tørre ingredienser - nogle år uden skade og tab af egenskaber og kvaliteter. Hvis det er muligt, bliver opløsningen æltet ved hjælp af en byggemixer.

Til fremstilling af kalkopløsningen skal du bruge 30 til 100 ml lim (PVA eller joiner lim), gnides på en fin rist til en 50 g sæbe og 3 kg kridt sigtet gennem en sigte (sigtning er et nødvendigt skridt til at fjerne snavs og de største partikler af hvidvaskemateriale) og 10-20 g almindelig blå for at forbedre farvets farve og forhindre mulig gulning af belægningen.
For det første opløses sæbechips og lim i varmt vand, derefter hældes en tynd, jævn strøm med konstant omrøring med kridt, der tidligere er blandet med bluingpulver.

Kalkblandingen fremstilles noget enklere: 1,75 g mashed lim, 100 g salt og 40-45 g blå fortyndes i varmt vand. Denne blanding giver imidlertid ikke et rigt hvidt lys og betaler for det med sine maskeringsegenskaber.

Mængden af ​​vand er taget vilkårlig. Ca. 1 liter varmt vand kræves til 1 kg kridt eller kalk. For at bestemme den optimale konsistens af blandingen, brug denne teknik: En metalobjekt med en glat overflade (pin eller kniv) sænkes lodret i opløsningen, hvis blandingen løber ud uden at efterlade spor, når du trækker ud, er opløsningen ikke tyk nok og kalk eller kalk skal tilsættes. I dette tilfælde fremstilles en stigning i koncentrationen af ​​blandingen gradvist efter hver tilsætning, hvor kvaliteten af ​​opløsningen kontrolleres.

Fremstilling af opløsningen til hvidvaskning

Blandingen henstår i 10-15 minutter, filtreres derefter gennem en sigte eller et lag af klud. En velforberedt blanding har ikke klumper, og farvningen maler metalhvidet. Umiddelbart inden hvidvaskningen er opløsningen godt blandet.

Værelse forberedelse

Før du hvidvaskes i rummet, skal du frigøre så meget som muligt: ​​Tag alle genstande ud, demonter kløften, lysekroner og andre belysningsenheder. Stort møbler og indbyggede genstande og dekorative elementer dækkes med plastfolie og tape over. Med særlig omhu skal du dække gulvet - det vil betydeligt spare senere rengøringstid.

Gulve kan lægges i flere lag med gamle aviser eller lagner, gulvlister kan klistres over med maskebånd. Luk om nødvendigt loftsplinterne og stukkerne.

Forberedelse af loftet. Trin 1. Fjern det gamle hvidvaskemiddel

Selvom den gamle hvidvask ikke er revnet og ser helt ren ud, er det bedre at fjerne det. For at lette denne opgave er der specielle løsninger, men du kan bruge dokumenterede metoder - varmt vand eller en mild sæbeopløsning og en spatel.

Fjern gammelt hvidvaskemiddel

Før arbejdet påbegyndes, skal du beskytte dit ansigt, krop og hænder med beskyttelsesudstyr. Kalk eller kridt påvirker ubeskyttet hud, dårligt skyllet hår.

Fjernelse af hvidvask er en besværlig og arbejdskrævende proces, afhængigt af en stor grad af naturen af ​​den hvide perle blanding. Det kalkholdige lag er lettere at rengøre end kalk.

Sådan fjerner du den gamle lime whitewash?

Ofte er det simpelthen skrabet fra loftet med en metal spatel, der tidligere har tappet det område, der skal rengøres med en gummibåd. Det er ineffektivt at suge kalk hvidvask, da det gamle lag vil klumpe og smøre i loftet.

En kendt metode til rengøring af loftpladen ved hjælp af pasta, når hele overfladen er tykt dækket med en opløsning, og derefter skrælles den af ​​med en spatel sammen med en hvidvaskning.

Sådan fjerner du old whitewash

Sådan fjerner du kalk hvidvask?

Et lag af kridt fra loftet fjernes ved brug af varmt vand med tilsætning af 3% eddikesyre og en svamp (det er tilladt at bruge en separat rulle på et langt håndtag). Forsigtigt fugtet strøm forlades i en halv time for at svulme laget af hvidvask og derefter forsigtigt fjernet med en spatel. Hvis laget ikke er hævet nok, bliver loftet fugtet igen.

Krit på problemområder skal gnide med en svamp. Og i slutningen af ​​loftet stripping - lad overfladen tørre. Graden af ​​renhed kontrolleres ved tilstedeværelsen eller fraværet af hvide mærker på din håndflade, når du berører loftet.

Trin 2. Rengøring, fastsættelse af uregelmæssigheder og primer

Når det gamle lag hvidvask er fjernet, skal loftet rengøres fra pletter, spor af fedt eller rust, skimmel og svamp, hvis nogen.

Spor af rust og fnug elimineres let ved hjælp af varmt saltvand og en svamp. Det er tilrådeligt at tørre det tørrede sted med en opløsning af kobbersulfat (75 g pr. 1 liter vand).

Gamle spor af fedt rengøres med en klud fugtet med en opløsning af calcined salt, som sælges i husholdningsafdelinger. Efter at pletten er fjernet, skylles området med vand.

Hvis leddene af pladerne på stoffet giver anledning til bekymring, kan de limes med serpyanka - det vil bevare belægningenes integritet mod revner. Slots, riller og revner skal gennembores. Bedst af alt er hjemmelavet limkitt egnet til at fjerne fejl i loftsfliser - det holder godt og er nemt at bruge.

For at opnå det kræves to dele af trælim og gips og en del af det sigtede kridt. Blandingen er æltet i vand og påført på loftet med en spatel. Efter tørring gnides overfladen med glødpapir til en glat tilstand. Loftet, der er forberedt på denne måde, er primet - dette vil give overfladen yderligere fugtighedshæmmende egenskaber og vil lette processen med hvidvaskning. Det primerede loft lades tørre i 24 timer.

Trin 3. Hvidvaskning

Med et godt forberedt loft er to lag hvidvask tilstrækkelig. Start fra hjørnerne, mentalt opdele loftet i sektorer. Det er bedst at starte fra vinduet og gradvist bevæge sig mod døren. Ved udførelse af arbejde er det meget vigtigt at fjerne udkast, ellers kan hvidvaskningen smuldre.

Eksperter anbefaler at blanke, skiftevis ved hjælp af kunstig og naturlig belysning - det bliver lettere at identificere fejl og rette dem i løbet af arbejdet.

Hvert lag af hvidvaskning bør tørres godt og kun derefter fortsætte til næste. Der er nogle nuancer, når man vasker forskellige værktøjer.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning med en rulle er at foretrække, da det giver de bedste resultater, selv i mangel af erfaring. Ved hjælp af en rulle kan du holde fast med V-formede bevægelser for ensartet farvning. Og det er muligt at anvende multidirektionelle lag: den nederste er vinkelret på vinduet, og den øverste er parallel, og ruller forsigtigt rullen på overfladen. Dette vil undgå skilsmisse. Bredden af ​​overlapningen mellem slagene må ikke være mindre end 5 cm.

Retning whitewash loft

Det er vigtigt at sikre, at der ikke er nogen overspændinger og dråber. For at gøre dette skal overskydende opløsning af hvidvaskning fra rullen fjernes ved at rulle rullen på den skrånende del af kuvetten.

Svære områder og hjørner er malet med en mellemstor børste.

Sådan hvidner loftet

Hvidvaskning med en pensel er en mere arbejdskrævende og lang proces. Princippet er det samme - arbejdet starter fra vinduet med korte streger, lagene påføres i forskellige retninger med en aflytningsbredde på 5-6 cm.

Ceiling hvidvaskning er en tidskrævende proces, men helt gennemførlig selvstændigt.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Der er mange muligheder for at afslutte loftet, men hvidvaskning er den mest populære. Det er billigt og ser meget godt ud, hvis malingen er lagt korrekt. Det anbefales normalt at rengøre loftet af det gamle lag af kalk eller kridt grundigt inden du anvender en ny. Du kan dog lægge det næste lag af maling og lige oven på den gamle. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør dette for at sikre et godt resultat. Der er ikke noget kompliceret her - med den nødvendige viden kan enhver klare det på egen hånd uden at bruge meget tid på alt det nødvendige arbejde.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Hvordan at hvide loftet?

Du kan blanke loftet:

 • kridt;
 • kalk;
 • vandbaseret maling.

Hver af disse muligheder har sine fordele og ulemper.

Tabel. Materialer til hvidvaskning af loftet.

Hvis du ikke vil vaske af den gamle hvidvask, skal du huske på, at du ikke kan anvende kalk på kridtet og omvendt - ellers vil malingen falde dårligt, snavsede pletter vil danne sig i loftet.

På toppen af ​​kridtet kan du sætte et nyt lag kridt eller vandbaseret maling, og lime kan belægges med den samme emulsion eller kalk. Samtidig skal man huske på, at for maling over det gamle lag af kalk eller kridt vil emalje og oliemaling ikke være egnet.

Maling af loftet oven på et lag af lime eller kridt

instrumenter

Der er tre vigtigste måder at anvende whitewash på, som du kan bruge:

Hvis du maler med en rulle, vil malingen ligge jævnt, der bliver ingen pletter, ingen pletter. For at få en god hvidvaskning ved hjælp af dette værktøj skal farvesammensætningen påføres i to lag. Ud over selve rullen skal du have en beholder til løsningen, noget til blanding og en malingbakke. Du har også brug for en lille børste til at sætte malingen på loftsafsnittene på leddene med væggene - det kan du ikke gøre med en rulle uden at blotte på væggene.

Hvidvask børste kan købes på alle byggematerialer butik. Det er billigt. Under arbejdet med en børste sprøjtes malingen stærkt, så du skal omhyggeligt beskytte møblerne i lejligheden såvel som dine øjne.

Værktøj til hvidvaskning af loftet

Ved hjælp af en spray kan hvidvask nemt påføres med et meget pænt, lige lag. I tilfælde af at malingen sprøjtes, skal du omhyggeligt sikre, at den er fri for klumper. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidkalk, som skal påføres med en børste eller rulle.

Hvordan man vælger en maling

Hvis alt er mere eller mindre klart med kridt og lime, er valget af en passende vandemulsion en vanskeligere opgave. Der er mange sorter af disse malinger, som afviger i sammensætning og egenskaber.

 1. Polyvinylacetat vand emulsioner - den mest overkommelige.
 2. Malinger med akryladditiver er de mest populære. De er velegnede til alle overflader og er modstandsdygtige over for slid (selvom i tilfælde af loftmaling er ejendommen ikke så vigtig).
 3. Silikone vandbaseret maling passer godt over gammelt hvidvaskemiddel, selv uden at bruge en primer. Det har en høj dampgennemtrængelighed og er perfekt til maling af loftet på badeværelset eller i køkkenet. Denne type farve sammensætning vil pålideligt beskytte overfladen mod udseendet af svampe på den.
 4. Vandbaserede maling med latex har meget god modstand mod vand, de kan vaskes med vaskemidler. Til prisen er de bedre end alle andre vandemulsioner.

Den vandige emulsionsblæk koncentrerede Diola-78 (5 kg.)

For at gøre det bedste valg, læs omhyggeligt etiketten inden du køber. Det skal angive formålet med malingen, graden af ​​dens opacitet, forbruget pr. Kvadratmeter og andre parametre, der kræver opmærksomhed. Korrekt valgt vandemulsion vil gøre en snehvid og slidstærk belægning, den bliver ikke gul med tiden og er garanteret at beskytte loftet mod svampens udseende.

Maling med vandbaseret maling

For at få et godt maleri over kalk er det bedre at først dække det gamle lag med en akrylprimer. Derefter skal du kontrollere overfladen for styrke ved at forsøge at ridse den. Hvis det ikke er bruser, så kan du anvende maling.

Maling af et træloft med en spray

Men når man maler på toppen af ​​kridt, er det ikke nødvendigt at gøre dette - vandbaseret maling vil binde det godt og vil holde uden jord.

Før du begynder at arbejde, skal du forberede værelset. Det er nødvendigt at tage ud eller forsigtigt lukke med en film alle genstande, så de ikke bliver snavset med maling.

Hvis du anvender maling med pensel, skal du sætte penselstrøgene først vinkelret på vinduerne og derefter - parallelt. Hvis det sidste lag er lagt parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen striber synlige efter tørring.

Maleri med en rulle er en enklere og mere bekvem proces, hvor du skal udføre følgende trin:

 • hæld malingen i malkebakken;
 • dypp rullen i badet, og rul det derefter langs skråningen, fordel jævnt fordelt på overfladen og lad det dryppe af
 • læg det første lag maling vinkelret på vinduerne;
 • vent på fuldstændig tørring af sammensætningen;
 • Tilføj derefter et andet lag, der skal være parallelt med vinduets åbning;
 • Tag forsigtigt loftafsnittene på leddene sammen med væggene med en børste.

Sådan hvidner loftet

Det er endnu enklere at anvende maling fra en sprøjte - det er nok at lægge tre lige lag, det er ikke nødvendigt at følge retningen. Det vigtigste - når man anvender hver af dem, ikke at gå glip af en enkelt kvadratcentimeter af overfladen.

Kalkmaleri

Forbered en kridtløsning til maling af loftet er let; for dette:

 • 10 liter vand skal tages 5 kg kridt og 50 g trælim;
 • Konsistensen af ​​opløsningen skal være sådan, at den ikke dråber fra kniven, hvis blandingen hældes fra bladet, skal du tilføje mere kridt;
 • Du kan tilføje en blueness til sammensætningen, i dette tilfælde vil loftet være snehvidt, uden en gul farvetone.

Forberedelse af kridtopløsning til hvidvaskning af loftet

Teknologien til maling med kridt er i det væsentlige ikke anderledes end teknologien til anvendelse af vandemulsion. Vælg først en af ​​mulighederne - børste, rulle eller sprøjtepistol. Derefter skal du ikke rush og forsigtigt sørge for, at sammensætningen ligger jævnt. I dette tilfælde vil det nye loft i dit loft helt sikkert tilfredsstille dig.

Hvordan at hvide loftet?

For at finde ud af, anbefaler vi at du læser denne artikel. Du vil også være interesseret i at vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling.

Maling med kalkmørtel

For at lave en opløsning af kalk til at male loftet, har du brug for:

 • Tag 2,5 kg kalk, tilsæt 100 g salt gennemblødt i vand og en lille smule blå;
 • Bland alle komponenter i blandingen, tilsæt vand til dem, så det samlede volumen er ca. 10 liter.

Kalkopløsning til hvidvaskning

De grundlæggende anvendelsesbestemmelser er de samme som for kridt og vandbaseret maling.

Vigtige punkter

Når hvidvaskning af loftet skal du tage højde for rummets specifikationer. For eksempel i badeværelset skal du bruge en speciel sammensætning, der vil være modstandsdygtig over for fugt og beskytte loftet mod udseendet af svampe. Ellers vil malingen hurtigt miste sit udseende og kan endda begynde at smuldre ret hurtigt.

Det er også vigtigt at huske om sikkerhed under maling. For at undgå blegning i øjnene, på huden og i luftvejene, skal du bruge sikkerhedsbriller, gummihandsker og åndedrætsværn. Hvis dette ikke er gjort, kan farvestoffet forårsage allergier eller endda kemiske forbrændinger.

Sådan vasker du den gamle hvidkalk fra loftet

På trods af at loftet kan males på den gamle hvidvask, vil den bedste mulighed for at opnå højkvalitetsmaling være forrensning og udjævning af overfladen. En gammel hvidkalk, der holder dårligt og skrælmer, er det nødvendigt at vaske det af. Hvis du ikke gør det, behøver du ikke at stole på et godt resultat. Hvis et lag af kalk eller kridt, som allerede er i loftet, er tyndt, jævnt og godt, vil maleri lige ovenpå det være en ganske god mulighed.

Fjernelse af gammelt hvidvask er den bedste mulighed for kvalitetsmaleri.

For at vaske af kalkhugget skal du:

 • tag en skumsvamp og fugt den i vand, så det er vådt, men dråberne dræber ikke;
 • efter det er det nødvendigt at udføre en våd svamp over loftet igen og igen, vask et lag efter det andet, mens det skal fugtes så ofte som muligt;
 • så skal du tørre loftet grundigt med en våd klud - du skal også dyppe det i vand så ofte som muligt.

Vask et lag kalk er lidt vanskeligere fordi:

 • Det første skridt er at fugte hele loftet; til dette kan du bruge sprayen;
 • Ved hjælp af en spatel eller skraber er det nødvendigt at fjerne det gennemblødte lag af kalk;
 • og endelig skal du grundigt vaske loftet med en fugtig klud eller svamp for at fjerne lime og støv fra det.

Fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel: a - fugt loftet, b - fjern sodens belægning.

Det er bedre at arbejde på tomterne - så længe du tager den bløde kalk fra en af ​​dem, vil den anden blive mættet med fugt. Således kan du ganske hurtigt gå gennem hele loftet.

For at vaske det gamle hvidvaskemiddel, kan du også bruge specielle formuleringer.

 1. I værkstedet kan du købe en særlig vask. Det skal påføres loftet med en sprøjte. Når det tørrer, kommer der en skorpe i loftet, som skal fjernes med en skraber. Derefter skal overfladen bare vaskes med et lap.
 2. En anden mulighed er at tilsætte eddike til vandet (en stor ske til 5 liter er tilstrækkelig) og 50 ml badeskum, blandes grundigt og påføres på overfladen af ​​loftet. Efter at have ventet i 20 minutter kan den rengøres med en skraber, og skylles grundigt med en våd klud.
 3. En anden måde er at lave en pasta ved at blande vand med mel. Det skal anvendes på loftets overflade og lade det tørre, så du kan nemt fjerne hvidvaskningen.

Video - Fjern gammel hvidvask

Hvidvaskning af hænderne på professionelle håndværkere

På trods af det faktum, at det er nemt at hvidtætte loftet selv, bør du ikke se bort fra en sådan mulighed som en appel til en professionel mester.

Denne løsning er god, fordi:

 • det vil spare tid;
 • henviser til en god mester, kan du være sikker på at du får et glimrende resultat;
 • mesteren skal bruge et minimum af maling for at hvidte loftet.

På samme tid, som nævnt ovenfor, tager hvidvaskning ikke rigtig meget tid. Derfor er det først og fremmest vigtigt at kontakte mesteren for at spare tid, hvis du er en travl person og altid plejer at ansætte fagfolk til at udføre bestemte job.

I mangel af færdigheder eller tid er det bedre at overlade arbejdet til specialister.

På grund af det faktum, at mesteren vil bruge et minimum af maling, kan adgang til det koste lidt mere end at male loftet med egne hænder. Det vigtigste i denne forretning er at finde en rigtig god specialist, som i dette tilfælde vil tage lidt af sit arbejde. Det vigtigste er ikke at ansætte hackere, som som arbejder uforsigtigt kan gøre en hvidvaskning endnu værre end du ville have gjort - sådanne herrer kommer også på tværs. De tager lidt for deres arbejde, men sådanne besparelser vil koste meget i sidste ende - du bliver nødt til enten at omdanne alt eller forblive med et dårligt malet loft.

Hvidvaskning af loftet på den gamle maling - det er en enkel og billig måde at forbedre det indvendige rum på. Det er ikke altid muligt at bruge det, men hvis det foregående lag er tyndt, selv og holder godt, vil kridt-, kalk- eller vandbaseret maling, der påføres direkte på den gamle maling, forblive godt. Hvis du får ret til forretning, bliver dit nye loft meget smukt, og et sådant resultat af maleriet vil glæde dig i årevis.

Sådan hvidner loftet

Hvidvask er den mest elementære af alle færdiggørelser og en ideel mulighed for at opfriske rummet. Imidlertid anvendes denne type behandling i dag sjældent. Da du besluttede at opfriske din bolig, var det hvidvaskende loftet, er det vigtigt at finde ud af, hvordan man gør det korrekt. I dag vil vi fortælle dig, hvilke hvidtningsmetoder der findes, og hvordan du selv kan udføre reparationer hurtigt og effektivt.

Forberedelse af loftet for hvidvaskning

Før arbejdet er det nødvendigt at forberede lokalet: Fjern overskydende møbler eller dække det med plastik, fjern lamper, lysekroner, kroge, tilbered værktøj og tilbehør.

Fjern gammelt hvidvaskemiddel

For at anvende frisk hvidvask skal du først fjerne den gamle belægning. Den mest overkommelige måde er at vaske det af med vand. For at gøre dette, fugt et lille område af loftet ved hjælp af en børste, rulle eller spray. Når det forrige lag svulmer, er det skrabet af med en spatel, spatel eller skraber. Denne manipulation udføres på hele loftets areal.

Det tidligere lag af hvidt kan hurtigt fjernes ved hjælp af en slibemaskine. Men i dette tilfælde skal du beskytte dine øjne og åndedrætsorganer mod støv.

Fjernelse af spor af snavs

Efter at det færdige malingslag er fjernet, undersøges loftet omhyggeligt for rust, meldug, fedt og andre pletter.

Rustne spor og drypper kan vaskes af med en suspension af kobbersulfat. Normale pletter vaskes simpelthen af ​​med vand, og sot rengøres med en opløsning af saltsyre (3%).

Fedt fjernes med soda opløst i varmt vand.

Justeringsproces

Rengøring fra pletter og hvidvaskning er vigtig før processen med forfriskning af selve rummet, men for at hvidvaskes det jævnt, skal hele loftet repareres, reparere revner og andre fejl med cementbaseret kit.

Loftslamper tapet med et specielt tape og derefter kittet. Når loftet er tørt, bliver kittet behandlet med sandpapir og lagt en primer. Først når det tørrer (ikke tidligere end i en dag), kommer de til arbejde.

Valg hvidvask

Det er muligt at dække loftet med flere muligheder: kridt og lime. Begge materialer er miljøvenlige, men hver af dem har sine positive aspekter og ulemper.

Dette materiale er velegnet til dem, der sigter mod at opnå den maksimale dybde af hvidhed i loftet. Grundkonstruktionskalk opfylder alle hygiejniske standarder, forårsager ikke allergier og er ideel til behandling af både boliger og hjælpesteder samt til gangen.

Blandt ulemperne ved kalkopløsningen er det værd at bemærke, at det efterhånden smuldrer sig og efterlader overskydende støv i rummet. Derudover er denne hvidvask ikke vandtæt og er ikke egnet til efterbehandling arbejde på badeværelset og i værelser med høj luftfugtighed.

lime

Dette materiale har en høj bakteriedræbende kvalitet, god modstandsdygtighed mod fugt og godt maskerer mindre overfladefejl.

Men når man afslutter soveværelserne og især børnenes værelse, skal man tage højde for den enkelte reaktion fra beboerne til den slagtede kalk. Det kan forårsage allergier.

Værktøjsforberedelse

Kvalitativt og jævnt kan loftet dækkes med en spray, rulle eller børste. Begyndere bør ikke bruge sprøjtepistolen, da der er fare for at stænke vægge. Det er bedre at give præference børster.

Den skal være lavet af organiske materialer med en lur, der ikke er kortere end 15 cm. Før afslutning, om et par timer bliver penslen gennemblødt i vand, så det bliver blødere og stærkere. Fordelen ved et sådant værktøj - hvidvaskning af det er let afvasket.

Rullen er heller ikke dårlig for begyndere. Det giver mulighed for høj kvalitet og hurtig efterbehandling. Når du køber en rulle, skal du passe på pallen, som bliver hvidkalket.

Hvis du allerede har færdigheder i at anvende opløsningen eller overfladen er ret stor, er det bedre at bruge en sprøjtepistol, støvsuger eller have sprinkler.

Hvidvaskningsproces

Så materialet er valgt, loftet er forberedt, du kan fortsætte med belægningen.

Fremstilling af opløsningen

Baseret på det valgte materiale er specificiteten af ​​fremstillingen af ​​opløsningen forskellig.

Baseret på kridt

For at forberede den kridtopløsning, du skal bruge (pr. 10 m2 M overflade):

 • 5 liter varmt vand
 • 30 g lim (tømrer eller PVA);
 • 2,5-3 kg kridt;
 • 15-20 g blå (bruges til at forhindre udseendet af gule pletter).
Limen opløses i vandet, derefter tilsættes kridt og i slutningen hældes en blå. Alt er blandet og kontrolleret blandingsdensiteten. For at gøre dette kan du tage en kniv eller et metalobjekt. Det dyppes i blandingen og tages ud. Hvis væsken helt dræner uden spor, er blandingen for flydende, og du skal tilføje kridt.

Konsistensen af ​​kridtblandingen skal være sådan, at den ikke strømmer uden spor fra objektet.

Lim baseret

Til kalkarbejdet skal du:

 • lime - 2,5-3 kg;
 • fødevaresalt - 70-100 g;
 • aluminium alun - 150-200 g;
 • vand.
Kalk, for-gennemblødt salt og alun hældes i en bulkbeholder og omrøres. Derefter tilsættes varmt vand for at få 10 liter af blandingen. Hvis det ønskes, kan du tilføje farvestoffer (ikke mere end 450-500 g).

Video: Madlavning madlavning til væggene

Måder at anvende løsningen på loftet

Der er tre grundlæggende måder at whiten et loft på. Alle er lette på udførelsesmetoden, men nogle nuancer bør overvejes.

børste

Den nemmeste og mest populære måde at anvende whitewashing på de små firkantede webs er maklovitsa. Dypning af en børste i en beholder med hvidvask, det gør W-formede bevægelser på overfladen og pålægger således et lag på et lag.

Når man anvender løsningen med en maklovitsa, skal man huske at første niveau er overlejret på vinduet, og det andet - tværtimod for ikke at forlade mærker fra børsten.

valse

Hvis du udfører maleri med dette værktøj, vil hvidvaskning ligge fladt, ingen pletter og plaques bliver dannet. For at opnå den ønskede effekt skal opløsningen påføres i to lag. Det andet lag påføres efter de første tørre.

Kun en rulle vil ikke være nok. Derudover skal du have en beholder til opløsningen, ethvert objekt til omrøring og en speciel malingbakke. Derudover skal du lagre på en lille børste for at dække loftet på leddene - du kan ikke gøre det med en rulle.

Vigtigste fordele ved rullen:

 • hvidvaskemateriale er gemt;
 • belægningen er et jævnt lag uden pletter og striber;
 • ingen børster tilbage;
 • hvis rullen er udstyret med et langt håndtag, er der ikke brug for en trinladder;
 • høj ydeevne i store områder.

sprinkler

Du kan anvende hvidvask og sprøjtepistol (spray) eller en støvsuger (hvis der er en speciel dyse). Hvis du udfører proceduren korrekt, får du et godt resultat.

Enheden fungerer på denne måde: Under tryk kommer luften ind i sprøjtepistolen, tager den nødvendige mængde hvid og spreder dem sammen med luften.

For at regulere malingstrømmen er der en særlig åbning på sprøjten under lukning og åbning, hvor intensiteten af ​​strålen er reguleret.

Før maling opløses blandingen grundigt, hældes i en beholder og lukkes.

Sæt hvidvask på loftet, sørg for at overvåge overfladen og forsøge at forhindre udseendet af dråber, som senere fører til skilsmisse.

For jævnt maling sprøjtes den i cirkulær bevægelse. I dette tilfælde skal pistolen opbevares i en afstand på 70-100 cm fra overfladen.

For et bedre resultat skal du anvende 2-4 lag, som giver dig mulighed for at skjule mindre defekter.

Teknologi til at anvende løsningen

Uanset hvilken hvidtningsmetode du vælger, er der generelle regler for arbejde:

 • Under tørring bør udkast og åben sollys undgås. Ellers er der stor risiko for, at malingen smuldrer.
 • Det er bedre at pålægge en limy løsning på det fugtede loft. Så hvidvask vil falde bedre og vil ikke forlade pletter.
 • Bør ikke skynde sig. Lag skal anvendes i lige cirkler.
 • På trods af den valgte udformningsmetode bør du først børste over leddene og i alle hjørner, og kun derefter fortsætte til hovedarbejdet.
 • Lad ikke sammensætningen være for tyk - konsistensen skal ligne frisk sur creme. Ellers vil malingen ikke gå jævnt.
 • Til et homogent lag filtreres alle komponenter, hvilket frigør opløsningen fra overskydende affald og klumper.
 • Det er nødvendigt at anvende ikke mindre end to lag, idet man observerer mellem hver teknologisk pause. Så du kan opnå ensartet hvidvaskning.
 • Tidligere hvidvaskning er ønskeligt at fjerne fuldstændigt. Derefter vil chancerne for manglende skilsmisse og pletter øges.
 • Overlapninger mellem lagene skal være 4-5 cm. Dette vil gemme fra ufarvede områder.

Sikkerhedsforanstaltninger

Overholdelse af sikkerhedsforskrifter er påkrævet for alle typer reparationsarbejde. Og hvidvask er ingen undtagelse. Først og fremmest bør du beskytte kroppen, øjnene og åndedrætsorganerne. Derfor skal færdiggørelsen foretages i beskyttelsesbriller, åndedrætsværn (kan udskiftes med gasbindinger dyppet i vand), handsker, trikotage og overalls (overalls er ideelle).

Som du kan se, er hvidvaskning med egne hænder mulig for enhver, der beslutter at opdatere deres hjem. Overholdelse af ovenstående regler kan selv en nybegynder færdiggøre loftet næsten perfekt.