Hvordan hæve loftet på terrassen

For at kunne isolere og dekorere loftet på verandaen til et sommerhus eller et landhus skal man først forstå teknologien og også finde ud af om det er muligt at udføre arbejdet med egne hænder. For at gøre dette skal du beslutte dig for muligheden for at afslutte, tænke over det indre af rummet, kende bekendtskab med egenskaber og egenskaber ved materialer. Spørgsmålene er rummelige, kræver omhyggelig og detaljeret overvejelse.

Typer af isolering

Isoleringsmateriale udfører en velkendt funktion - forhindrer indtrængning af kulde i rummet. Men i tillæg til dette har isoleringen af ​​loftet på verandaen et andet vigtigt mål. Faktum er, at den kolde overflade af et åbent tagmateriale begynder at svede, da den ydre temperatur falder, og kondensat ophobes. Fugt, der strømmer fra indersiden af ​​taghældningen, falder på træ- eller metaldele og forårsager korrosions- eller rottningsprocesser.

Du skal vide, at luften inde i huset har en overskydende mængde vanddamp, hvilket er årsagen til kondens.

Installation af isolering, som kan absorbere fugt, vil få det til at blive vådt og nedbrydes. Derfor er proceduren for isolering ret kompliceret, fordi det kræver, at masteren korrekt forstår funktionerne i arbejdet. Overvej de mest effektive og fælles isoleringsmaterialer.

Skumplast

Korrekt kaldes det granuleret polystyrenskum, men dette navn er for længe, ​​så vi vil bruge det almindeligt accepterede. Polystyren er lavet af polystyrenskum granulater, loddet sammen i særlige autoklaver. Materialet har en ret høj stivhed, er let at skære, er næsten uigennemtrængelig for damp og absorberer ikke vand. Nærmere bestemt har granulerne en lukket struktur, men i de mindste hulrum mellem dem kan en lille mængde fugt absorberes.

De vigtigste fordele ved skummet: lav vægt, høj varmebesparende kvalitet og lav pris. Et så vellykket sæt af egenskaber gør materialet til en af ​​de mest populære varmeapparater, men der er også ulemper:

 • brølhed, manglende elasticitet, det er let at bryde skummet under installationen;
 • lav dampgennemtrængelighed, standser installationen fjernelse af fugt fra de varme hegn og strukturer, hvilket kræver øget ventilation.

Disse funktioner skaber undertiden visse problemer i drift.

penofol

Det er en skummet polyethylen med påføring af aluminiumsfolie. Der er tre kategorier af materiale, fremstillet i form af ruller med en tykkelse på 3 til 10 mm:

 • A - med et lag folie.
 • B - folie på begge sider.
 • C - har et klæbende lag, der letter installationen.

Penofol har kvaliteter, der er vigtige for en varmelegeme: det er uigennemtrængeligt for hverken damp eller vand. Folie afspejler infrarøde stråler, sender varme i modsat retning, så når du installerer den, sendes den altid ind i rummet. Det er let, nemt at installere, uhøjtideligt i drift. Ulempen er den lille tykkelse, som ofte ikke er tilstrækkelig til at opnå den forventede virkning. Desuden er penofol damptæt, hvilket begrænser dets anvendelse.

Mineraluld

Minvat har høj teknisk ydeevne, lav vægt, fås i flere størrelser (tykkelse fra 4 til 20 cm, bredde - 50-60 cm). Der er ganske få sorter af materiale lavet på basis af individuelle mineralbaser. Der er rullet og slib mineraluld med varierende grader af stivhed og tæthed.

Ulempen ved materialet er høj hygroskopicitet, hvilket tvinger til at beskytte det mod fugt i enhver manifestation.

Polyuretanskum

Til isolering anvendes tæt polyurethanskum (PUF) og i form af halvfabrikata. Det påføres, opskummes og hærdes på stedet, hvilket muliggør den mest tætte og kontinuerlige isolering af områder med en kompleks konfiguration, mange dele eller elementer, der ikke midlertidigt kan demonteres. PPU har næsten fuldstændig uigennemtrængelighed for fugt. Helt dyrt sammenlignet med skum eller mineraluld koster flere gange højere.

ekspanderet polystyren

Dette er ikke skummet, der allerede er blevet overvejet. I dette tilfælde taler vi om ekstruderet polystyrenskum eller EPPS. Fra kemiens synsvinkel er begge typer identiske, men i fysiske egenskaber svarer de ikke til hinanden. EPPS har ingen granulær struktur, det er en ret stiv plast med et stort antal hulrum fyldt med gas.

En af modifikationerne af EPPS - viste for nylig penoplex, letvægts, men temmelig holdbart materiale. Dens funktion er i fuld uigennemtrængelighed for vand. Derudover kan EPS helt modstå temperatur ekstremer, holdbar, meget praktisk i drift. Relativt dyrt, men prisen matcher kvaliteten.

Træk og mos

Traditionelle materialer, der anvendes et andet sted. For seriøse bygninger gælder i øjeblikket ikke, fordi de har en naturlig vegetabilsk oprindelse. Som følge heraf er de tilbøjelige til at absorbere vand, der er underkastet råtning, svampedannelse, forekomst af insekter og anden uønsket biologi. Derudover brænder både træ og mos godt, hvilket ikke øger deres fordele. Det vigtigste anvendelsesområde - de traditionelle russiske bade, udhuse, samlet fra logfiler. Varme på verandaen med disse rester af fortiden giver ikke mening, der vil være mere skade end godt.

Sammenfattende bemærker vi, at det mest almindelige materiale er skum. Det er den billigste, så det anvendes overalt uden hensyntagen til væsentlige mangler. Hvis du forsøger at vælge den bedste løsning fra ovenstående, skal du fokusere på sten mineraluld, hvilket er ringere end andre prøver for individuelle varer, men ved kombinationen af ​​egenskaber er langt foran dem.

Isoleringsmetoder

Det er vigtigt at straks klarlægge, at installationen af ​​en varmeisolator på loftet og væggene er helt forskellige operationer udført med deres egen karakteristika og tilgang til løsning af problemet. Især hvis vi taler om et bestemt rum som en terrasse.

Det skal også bemærkes, at kun en lukket veranda er egnet til arbejde. Hvis rummet er uopvarmet, giver det ikke mening at isolere loftet, da når den varme luft fra huset rammer verandaen, vil kondens eller frost umiddelbart ses på overfladen i den kolde årstid.

Sådanne værker er kun tilrådeligt i et veludstyret værelse, glaseret med termoruder.

I dette tilfælde fuldender loftet på den lukkede veranda reparationen, hvilket gør den normale forlængelse næsten til en stue. Hvis alle betingelser er opfyldt, kan du tage sagen op ved hjælp af en af ​​de eksisterende metoder.

indrammet

Muligheden er god til installation af hardpladematerialer. Først skal du demontere loftet, samle delsystemet (oftest træ, men nogle gange brugte vejledninger til gipsvæg), som er en kasse, mellem lamellerne, hvoraf der er tætsiddende isoleringsstykker. Ofte benyttet understøttende tagsystem, da rafteren er bred nok til frit at passe den tykkeste isolator.

Installationen udføres så tæt som muligt, og der må ikke være hulrum eller huller. Opdagede hulrum er fyldt med skum. Hvis isolationsstivheden ikke er nok, er krydsfiner, OSB eller andre pladematerialer hemmed ned.

rammeløse

Denne metode bruges til at reducere lønomkostningerne og spare tid. En stiv pladeisolering (EPPS, skumgips, basaltuld osv.) Vælges og installeres på loftoverfladen indefra med et tæt lag uden huller. Monteret på klæbemidlet anvendt til lægning af fliser eller speciallim. Der er mange blandinger til sådanne værker i salg, du kan nemt vælge den rigtige. Du kan også bruge forskellige fastgørelsesdele: beslag, skruer, dykker med store hætter.

Efter at materialet har helt dækket overfladen, påføres et udjævningslag af gips. Dette efterfølges af farvning eller plating med dekorative materialer.

Afslutningsmetoder

Loftindretning sker oftest i samme stil som verandaens vægge. Ikke desto mindre er andre muligheder mulige, hvis valg afhænger af husets ejer smag og præferencer. Overvej de mest almindelige metoder.

Støbt

Dette er savet tømmer, hvis sideflader er forsynet med en tønde og en rille til montering af individuelle strimler i et enkelt lærred. Hun har fire klasser:

 • E - ekstra materiale af højeste kvalitet;
 • A - overflade uden synlige fejl;
 • B - ubetydelig scoring, spor af mekanisk behandling, vedhæftende knuder er mulige;
 • C - Der er en række fejl, huller fra insekter, revner mv.

Det bedste valg er Euro-foring, et miljøvenligt og æstetisk attraktivt materiale med det højeste niveau af fremstilling. Samlingen er meget enkel, men efter at du har færdiggjort foringen er det nødvendigt at anvende en beskyttende belægning (lak, linolie eller lignende materialer).

For at hænge clapboard loft på verandaen, kræver ikke særlig viden eller færdigheder. Der er ikke behov for et stort antal værktøjer, bare en simpel hacksav, hammer, tynde søm, skruer eller klamper. Den er monteret på en trækasse med synlig eller skjult fastgørelse af hvert panel med samtidig tilslutning til en tunge og rille.

PVC paneler

Polyvinylchlorid - råmaterialet til fremstilling af materialet er en plast, der er modstandsdygtig overfor fugt. Brug det på sommeren veranda af et privat hus giver dig mulighed for at få et let lukket loftsstof, der kan holdes i næsten alle forhold, hvilket udelukker kun lave temperaturer, fordi PVC-paneler bliver skrøbelige og sprøde. Efterbehandling er billigt i forhold til andre materialer, prisen er halv så meget.

Installation er lavet på en ramme af træstænger eller aluminiumsprofil. Fastgørelsen udføres ved at forbinde sidelåsesiderne med fiksering af hvert panel ved hjælp af selvdrejende skruer eller hæfteklammer af en byggestifter. Det er også tilladt at klæbe dem på flydende negle.

Metal lameller

Rackloft er et aluminiumspanel, ekstremt ligner PVC, men har høj styrke og modstand mod temperaturændringer. Installation af materialet er muligt under alle omstændigheder, operationen skaber ingen problemer. Pleje af overfladen er enkel og kommer ned til periodisk rengøring af støv. Servicetiden er meget lang, dekorative kvaliteter opfylder høje krav. Ulempen ved denne færdiggørelsesmetode er dens omkostninger, som begrænser fordelingen af ​​lath strukturer.

Til installation anvendes der et særligt ophængningssystem - den beklædning, der bærer nettet og gør det muligt at montere det på en ujævn loftoverflade.

Strekak

Muligheden er mere egnet til bylejligheder eller hytter. Stræklofter findes sjældent på verandaen til et landhus eller et privat hus, fordi de har brug for visse betingelser. Til driften af ​​denne type finish er en lukket, fortrinsvis opvarmet veranda nødvendig. Eksperter anbefaler at bruge en stofklud, da PVC-film ikke tåler temperatursvingninger og kan briste under alvorlig frost.

Strækloft er krævende på installationens kvalitet, det tillader ikke at flytte eller tilføje lamper uden komplicerede værker, som ikke altid er tilgængelige for selvstændig præstation. Samtidig giver det gode muligheder for fantasi, giver dig mulighed for at kombinere forskellige materialer og skabe et meget stilfuldt interiør.

Selvinstallation er normalt ikke færdig, som krævet viden om teknologi og stor erfaring.

glas

Glas veranda dekoration er oftest lavet omkring omkredsen af ​​væggene. Installering af et sådant farligt og tungt materiale på loftet udgør en trussel mod mennesker under den. Enhver bevægelse af de understøttende strukturer, der forekommer i grundvandet mellem de mellemliggende tidevand, kan skabe store belastninger, der kan ødelægge materialet. Derudover danner glas kondensat, vand vil konstant dryppe fra det, hvilket er ubehageligt og ubehageligt for beboere i huset.

Den er installeret på den sædvanlige måde i rammens reden på glasperlen eller som en del af glasenheden på plastvinduer.

polycarbonat

Relativt for nylig dukkede op på markedet materiale. Det er et godt alternativ til glas, det bruges aktivt som tagbelægning til tag og baldakiner.

Der er to typer polycarbonat:

 • Monolithic. Det er helt transparent (3% lavere end glas), holdbar og fleksibel plastik. Det kan være farveløst eller farvet i forskellige nuancer - gul, brun, blå osv. Tykkelsen er fra 3 til 12 mm, vægten er meget lavere end glasets størrelse, og derfor sænkes belastningen på understøtningsstrukturer markant.
 • Cell. Denne type består af to tynde lag af polycarbonat, mellem hvilke hoppere er vinkelret installeret, og deler hele arket i smalle separate kanaler - celler. Gennemsigtigheden af ​​denne type er meget lavere, men elasticiteten og evnen til at bøje er højere. Til skure eller visorer bruges oftest cellulært materiale.

Montering udføres på skruer gennem specielle termiske skiver, så plastik bevæger sig med termiske ændringer i størrelse.

male

Den traditionelle efterbehandling agent, med succes brugt i flere årtier. Indtil for nylig var maleri næsten den eneste måde at afslutte, overkommelig og billig. Afhængig af typen af ​​veranda anvendes maling til udvendig eller indvendig arbejde.

Blandt de eksisterende typer af lakering materialer er der mange materialer, der anvendes til forskellige baser eller betingelser. Anbefalet vejrbestandigt emalje, ikke udsat for fugt. Til trægulve egnet olie maling, og til gips - akryl. Ansøgningen er lavet ved brug af børster, ruller eller mekaniske midler (sprøjtning).

Den traditionelle mulighed for vægdekoration. Andre anvendelser af dette materiale betragtes som eksotiske og lidt latterlige.

Afslutning af loftet tapet er ret kompliceret fra et teknologisk synspunkt. Hvis der anvendes tunge sorter, vinyl eller ikke-vævet, bliver pasta en vanskelig opgave, hvis kvalitet afhænger af arbejdstagerens færdigheder og evner. Det vil tage mindst to personer, en god lim, der giver hurtig indstilling og er i stand til at holde vægtige webs.

Fordelene ved denne metode er tilgængeligheden og et stort udvalg af materiale, som opfylder den mest udsøgte smag. Limning udføres ved hjælp af en speciel tapetlim, overfladen er præ-primet.

MDF og MDF

Med forskellige navne er dette det samme materiale - fibreboard. Bruges som loftmontering, bedre i opvarmede værelser. Du bør vælge tætte og stive prøver, der er i stand til at bevare deres form med stigende luftfugtighed, ellers vil overfladen af ​​loftpladen blister fra slap materiale.

Før lakering af loftet er pladerne lagt på flade skinner og imprægneret med linolie på begge sider, og efter installation er de straks dækket af et beskyttende lag af maling. Fastgøring sker på negle eller skruer.

Wicker loft

Den originale og ikke-standard måde at efterbehandling, meget velegnet til stil på en land veranda. Faktisk er det et falskt loft lavet af vævet krydsfiner eller bambus. Lerret er ret tungt, hvilket komplicerer installationen, så området er opdelt i dele, der er begrænset af dekorative bjælker.

Til fremstilling anbefales det at anvende tynde sorter af fugtighedsbestandig krydsfiner af høj kvalitet, fineret på forsiden af ​​løvfældende arter af træ. Ark skæres i strimler på 10-20 cm og sammenflettet med hinanden i et tavlermønster. Montering sker på negle eller skruer med forstærkning rundt om flangeskinnerens omkreds.

At opsummere. Ved første øjekast er et stort udvalg af efterbehandlingsmaterialer i stand til at forvirre, men i praksis anvendes kun de muligheder, der er kendt for hjemmeproducenten og ikke medfører spørgsmål om installation.

Funktioner af udsmykningen af ​​sommerterrassen og verandaen

Specificiteten af ​​disse elementer i huset er sådan, at de er placeret på grænsen til indvendige og udvendige dele af strukturen. Brug materialer, der ikke er modstandsdygtige over for temperatur eller fugtighed. I dette tilfælde er verandaen næsten helt udenfor. Designet anses som en del af det udvendige udsmykning. For eksempel, hvis sidespor bruges til vægge, så er det logisk at sheathe veranda loftet med dette materiale. Til verandaen gælder de samme regler - søgen efter stilens bedste pasform med resten af ​​huset.

De mest egnede materialer til disse steder er:

 • Støbt eller blokhus. Disse er træspånplader egnet til både udvendig og indvendig dekoration. De skaber en bestemt stil og farve, holdbar og nem at installere.
 • Sidespor. Installeret indendørs eller udendørs. Beklædningen er enkel, men kræver overholdelse af visse regler, hvis vigtigste er løs monteret på understøttende strukturer for at tillade temperaturændringer.
 • Arkivering af spånplader, krydsfiner eller MDF. Hvis den rigtige tilgang til problemet og arrangere overfladen i stil med kaissonloftet, vil resultatet være ret høj kvalitet og attraktivt i en dekorativ forstand. Hovedbetingelsen er imprægnering eller påføring af mindst to lag maling på begge sider af panelerne for at beskytte dem mod udsættelse for luftfugtighed.
 • Metal lameller. Denne mulighed er ret dyr, men med hensyn til holdbarhed og praktisk er det forud for alle andre metoder. Velegnet til rigt dekoreret interiør, velplejede og solide, lavet i stil med Hi-Tech.
 • Cellulært polycarbonat. Det mest populære materiale, der anvendes til beklædning visorer og baldakiner over verandaen. Let at installere og vedligeholde.

Valget af efterbehandling metode - ejendomsretten til ejeren af ​​huset. Udseende afhænger direkte af færdighed og kvalitet af brugte materialer. Derfor er det vigtigt at følge alle instruktioner og manualer på emballagen strengt for at undgå fejl handlinger og skabe et stilfuldt æstetisk design til verandaen.