Hvordan male polyurethan sokkel gulv og loft

Uanset hvilken reparation du startede, kan du ikke klare polyurethanplint. Det bruges til at afslutte gulvet og loftet. Uden denne genstand virker eventuelle reparationer ufuldstændige. På grund af sin mangfoldighed kan polyurethan soklen understrege designet af ethvert rum samt skjule under forskellige kabler og ledninger. Men farveintervallet for sådanne produkter er ikke meget forskelligt og passer ofte ikke til rummets overordnede baggrund. Derfor er ofte de, der laver reparationer, interesserede i spørgsmålet om, hvordan man kan male polyurethan bundbordet gulv og loft.

De positive og negative sider af polyurethan bundplader

En vigtig fordel ved denne sokkel kan kaldes sin fleksibilitet, takket være den kan anvendes i forskellige konfigurationer. Den kan trimme rundt om kanterne af runde og ovale overflader, forarbejdning af nicher og buer. Det ser godt ud på plan grund, langs vægge og lofter.

Positive sider af loftet polyurethan sokkel

• En række farver og teksturer samt brede og smalle størrelser.

• Behøver ikke særlig pleje, det er nok at vaske med varmt sæbevand og tørre med en klud.

• Udsender ikke en ubehagelig lugt og kan bruges i boligområder til forskellige formål.

• Faktisk ikke deformeret og, i modsætning til træ, forringes ikke.

Ud over fordelenes masse har polyurethanplader en ulempe, det er relativt tung sammenlignet med skumproduktet. Derfor bør det fastsættes til lofterne med høj kvalitet lim.

Positive og negative sider af gulv polyurethan sokkel

• Det er karakteriseret som positivt som loftsplinten, men det er modstandsdygtigt over for mekaniske skader, da det ofte sker på gulvet.

• Fleksibilitet giver dig mulighed for at skjule alle uregelmæssigheder på væggene.

• Giver mulighed for at skjule under et kabel, ledninger og forskellige ledninger.

• Et negativt punkt er prisen på produktet, det er næsten det samme som prisen på en træ modstykke.

Montering af polyurethan gulvplade

Før vi overvejer at male polyurethan bundbordet gulvet, lad os se, hvordan den er fastgjort. Dette gøres ved hjælp af en speciel lim, og processen med arbejde er opdelt i flere faser.

• Vægge rengøres og om nødvendigt affedtes.

• På sømmen sidder lim på soklen, den ligger i specielle riller og ender.

• Derefter sættes stiften til væggen, trykkes og holdes i denne position i 3-4 minutter. Hvis det er muligt, kan de støtte væggen med noget tungt at trykke ned på basispladen.

• Leddene er forseglede.

Hvis væggen er ujævn, kan du på de steder, hvor soklen ikke sidder fast på den, nagle den, og efter tørring af limen for at trække dem ud og maske hullerne med tætningsmidler. I hjørnerne anbefales det også at spyge bordet.

Den brede gulv polyurethan bundplade ser ganske flot ud, men det er lidt sværere at installere. Det er snarere monteret på samme måde som dets smalle modstykke, men når soklen krymper, sker dette over tid, kan leddene sprede sig. Når dette sker, fjernes den gamle lim fra hullerne og en ny lim injiceres der med en sprøjte, der vil skjule alle defekter.

Udover at plante polyurethan sok på lim, kan dens installation udføres ved hjælp af selvskæring. Det er slet ikke svært at gøre.

Maling af polyurethan sokkel

I dette afsnit lærer vi, hvordan man male en polyurethan bundplade gulv for at matche stilen på dit værelse. Nogle gange sker det, at du vælger en sokkel i design og form, men der er ingen passende farve. I dette tilfælde kan du købe et produkt med et andet farveområde og male det igen for at passe til din stil. Eller det kan være, at du har ændret tapetet eller malet væggene, og nu passer din sokkelfarve ikke i hovedindretningen, det kan også males. Hvis det er planlagt at male soklen oprindeligt, så kan du købe en hvid farve, som hovedsagelig er oprettet til disse formål.

Loftsmaling, vanddispersionsmaling, og til udendørsprodukter, egnet akryl- eller latexbelægning. Det er muligt at male soklen, inden den er installeret og direkte på væggen, idet du tidligere har limt gulvet og væggen med tape rundt om soklen.

Hvad og hvordan man maler loftet sokkel og gulv

Skal jeg male loftloven? Det er nødvendigt, næsten altid. Nogle af dem er lavet specielt til maleri, og nogle, som almindelig polystyrenfilet - nej. Det vil dog se meget mere solidt, blive malet. Dette skyldes det faktum, at efter maling forsvinder denne karakteristiske "skum" type støbning.

For at male de specielle sokler er det ikke polystyren svært, og hvis alle nyanser overholdes, er spørgsmålet om "om det er muligt at male loftsplinten" forsvundet af sig selv.

Valg af materialer og forberedelse af arbejdspladsen

For hver profiltype skal du vælge en bestemt type sammensætning. Valget af maling til basisplader afhænger af deres formål - gulv eller loft, og på det materiale, de er lavet af.

Hvilken sammensætning der skal vælges til farvning?

Til maling af trægulvstøbninger samt MDF-sokkel til maling er eventuelle alkydemaljer, imprægneringer og lakker, oliemaling egnede. Under lakken kan der behandles yderligere lister eller antiseptisk imprægnering. Beslutningen om hvilken farve til tint baguettes er lavet afhængigt af indretningen eller døren til døråbningerne. Hvad maling til at male loftet sokkel af træ? Svaret er simpelt: De samme materialer passer til udendørs.

Og nu om, hvordan man male en polyurethan sokkel. Dette materiale opløses, når der findes hvid spiritus og andre lignende opløsningsmidler. Derfor bør basispræparatet være vanddispersion eller akryl. Malingen af ​​loftplinten af ​​skumplast og duropolymer udføres med de samme sammensætninger.

Forberedelse til arbejde

Den første ting du skal gøre, før du male en skumplint eller noget andet, er at beskytte overfladerne ved siden af ​​det, at du kommer ind i farvestofsammensætningen. Gulvet er dækket med cellofan eller aviser, som derefter fastgøres ende-til-ende med en sokkel, maskeringsbånd. Kun skotbånd sidder fast på væggene. Hvis tapetet allerede er blevet klistret, skal du danne en stribe plast eller en bred spatel, som du kan dække væggen, hvor børsten skal passere. Følgende billede viser et eksempel på en sådan beskyttelse.

Sådan male gulvet soklen uden at smøre væggene: En bred spatel eller en stribe plastik hjælper med at beskytte overfladen

Vi gør det samme med loftslister: hvor det er muligt - maskeringsbånd på andre steder - en hjælpeobjekt. Vi lægger særlig vægt på beskyttelsen af ​​hævede lofter. Når båndet limes, strækker vi hele båndets længde med en smal trowel for at gøre materialet strammer til overfladen mere tæt. Så du beskytter loftet fra pigmentet, der flyder.

Hvis farvningen er færdig inden installationen af ​​soklen, så hopper vi over det foregående trin. Herefter inspiceres listerne for tilstedeværelsen af ​​defekter på deres overflade. Før vi måler en træplade eller MDF reparerer vi alle fundne skader ved hjælp af speciel voks. Mangler på baguetter fra andre materialer elimineres ved kittens blanding. Polyurethan baguetter er bedre primet før farvning, da de har en ret porøs overflade. Pigment efter primer vil ligge glattere.

Vi forbereder en sokkelbund under maleri

Hvordan male en loftsplint. Videoen indeholder detaljerede instruktioner om, hvordan man korrekt forbereder til farvende sokkel, som er installeret under strækloftet.

Kom i gang

Hvis dine lister er brede og lige, så vil det være godt at begynde at farve dem med en lille rulle, som i det følgende billede. Enderne er så færdige med en smal børste. Prægede sokkler er dækket med en almindelig børste. Forresten skal den være tæt påfyldt med en elastisk bunke, der ikke afviger for meget: Sådan fungerer arbejdet mere præcist.

Hvordan male loftet sokkel og gulv: Brug en rulle og børste afhængigt af situationen

Hvis du vil lægge en guld- eller sølvpatina på relief af baguetter, skal du gøre følgende:

 • Påfør almindelig børste sokkel i basisfarven.
 • Smal børste dunk i guld eller sølv pigment, tørre næsten tørt.
 • Lette bevægelser, knap rørende, male den udragende relief.

I stedet for en almindelig børste til påføring af en patina kan du bruge en speciel med en skumspids.

Hvordan male loftsplinten med patina

Bemærk: Når der sættes på soklen, skal sammensætningen "strakkes" så godt som muligt over overfladen. Dette vil hjælpe med at undgå at strikke fra børsten. En anden måde er at fortyndes sammensætningen lidt. At lægge kompositionen bliver meget glattere, men det bliver værre at overlappe, derfor anvender vi en tynd maling i 2-3 lag.

Detaljer om udvælgelse og installation af polyurethan skørt

Hvis du vil installere både loft- og gulvprodukter af samme materiale, skal du stoppe valget på polyurethanskumplister. Fordele og ulemper ved produkter fra polyurethan, sammenligning med cornices fra andre materialer, hvordan man retter sig, end at male - emnet i artiklen.

Læs om den detaljerede teknologi til montering af en polyurethan loftsplint, valg af maling, skæring og sammenføjning i hjørnerne. Artiklen vil hjælpe med at sætte det sidste hånd i reparationen - for at skjule kløften mellem væggen, loftet / gulvet.

Polyurethan skørt - fordele og ulemper

 1. Styrken af ​​polyurethanskumprodukter tillader ikke at være bange for mekaniske effekter - chok. Polyurethan bundplader er ikke udsat for revner og chips.
 2. Økologisk renlighed - sikker brug i alle lokaler, herunder et børnelokale.
 3. Et stort udvalg af farver gør det nemt at matche interiøret, men du kan også anvende ren hvid eller med en efterfølgende farve til den ønskede skygge.
 4. Let installation - du kan bruge limemetoden.
 5. Nem behandling - evnen til at skære til den ønskede størrelse.
 6. Fleksibiliteten af ​​gulvet, loftsplint lavet af polyurethan gør det muligt at skjule leddet selv i afrundede rum.
Interessant: Materialet blev modtaget og først anvendt i Rusland i begyndelsen af ​​70'erne af det sidste århundrede. Siden da, takket være dens fordele, er dens popularitet i det indre kun voksende.

Ulempen ved produkter fremstillet af polyurethan er meget vægt - næsten 2 gange tyngre end skumplast, plastisk cornice - og en højere pris.

Polyuretan loftlister med belysning

Fleksible polyuretanprodukter giver dig mulighed for at dække uregelmæssighederne på væggen, og når du installerer tagskægget i rum af kompleks form, er det simpelthen uerstatteligt. Jævn montering af polyurethan LED eller neonbelysning på bundkortet, kan du understrege konstruktionen af ​​strækloftet eller en konstruktion på flere niveauer af gipsplader.

Loft bundplade lavet af polyurethan foto - med lys

Montering af loftprodukter fra polyurethan

Der er to typer installation.

Den første. Montering af polyurethan loftsplint udføres på limet tapet med Dragon lim, "Moment Installation" eller hvid akrylforsegling.

Den anden. Installation af produkter fremstillet af polyurethan er lavet på pudsede, primerede vægge / loft. Montering udføres på kit eller akrylforsegling. Så tapetet sidder fast. Denne metode har fordele i forhold til den første metode - tagene og loftet ser ud som en enkelt helhed.

Tip: Hvis du har ujævne vægge, og du planlægger at ændre tapetet i den nærmeste fremtid, skal du bruge metode nummer to. Det tillader kvalitativt, uden huller til at producere loftets kant med polyurethan bundplade, uden at det er nødvendigt at være bange for, at klæbemiddelsammensætningen ikke kommer på tapetet.

Skæring af polyurethan sokkel

Før montering af produktet af polyurethan skal mærkes og skæres i hjørnerne.

Den første metode. Denne blok vil hjælpe dig med at gøre dette arbejde - en enhed til skæring i en vinkel. Med det kan du få en glat præcis snit.

Tip: Hvis du ikke har færdigheder til at arbejde med dette værktøj, så praktiserer du. Til dette formål skal du bruge trimplinths.

Den anden metode. Hvis du ikke kan bruge en kasse eller hjørne ikke lige, skal du anvende en stencil, der kan være lavet af pap eller tykt papir.

Hvad skal man skære? Både i det første og i andet tilfælde udføres skæring af soklen fra polyurethan med et savsås til metal med fine tænder eller med en konstruktionskniv med udskiftelige knive.

Polyuretanloftsømfotografi - skæring med stousla og tyndt hacksav med fine tænder

Montering af polyurethan bundplader

Hvordan lim et polyurethanprodukt på loftet? For det første er det bedre at udføre det sværeste arbejde - design af hjørnerne. Tilføj derefter lige sektioner. Det er lettere at udføre arbejde i en sådan rækkefølge end at omgå hele omkredsen af ​​rummet i rækkefølge.

Overvej et eksempel på en polyurethan plint klistermærke i loftet med finish kitt eller akryl fugemasse.

 • montering pistol;
 • konstruktion kniv med udskiftelige blade;
 • nedstryger;
 • gummi spatel;
 • byggemixer;
 • kapacitet til avlsparti.

Teknologi installation af polyurethan taghætter bruger kittet:

Trin 1. Ved hjælp af en byggemixer, bring kittet fyldt i vand - mængden af ​​vand og tør klæbemiddel sammensætning i henhold til vejledningen - til den ønskede konsistens.

Trin 2. Spatel sætter forsigtigt blandingen på væggen og bagsiden af ​​soklen.

Trin 3. Præcis anvendt til installationsstedet og presset. En spatel, så en svamp eller en våd klud fjerne overskydende, dække hullerne, hvis nogen.

Trin 4. Efter at kittet er tørret, anbringes kløften igen.

Polyurethan loftlister - videoredigeringslære:

Teknologi til montering af polyuretanskanter med brug af akrylforsegling:

 1. Limpistolen anbringes tætningsmiddel på basispladen, og sørg for, at alle uregelmæssigheder fyldes med fugemasse.
 2. Tryk på overfladen på installationsstedet, inkuberes i 30 sekunder.
 3. Fjern overskydende med en våd klud.
 4. Tæt forsigtigt hullerne, efter at tætningsmidlet har grebet.
 5. Mal loftet og soklen af ​​polyurethan.
 6. Stick tapet.

Montering af polyurethan sokkel til strækning loft

Den vigtigste advarsel - et produkt af polyurethan limes kun til væggen og er under ingen omstændigheder fastgjort til loftet for ikke at skade det dyre lærred.

Tip: Før du begynder, skal du beskytte lærredet ved utilsigtet indtrængning af klæbemasse med en film af polyethylen. Efter installationen kan den let fjernes.

De videre faser af installationen af ​​polyurethan sokkel til strækloftet er helt identiske med ovennævnte metoder. Man bør huske på, at en stor vægt af produkterne ikke tillader brugen af ​​store massive polyurethan bundplader, fordi de kan sænke under deres egen vægt. Hvis du har et højt loft, og du kan lide stucco, skal du bruge et bredt dekorativt styrofoamstøbning.

Hvordan male gulvstiften og loftet

Skørt, både loft og gulv bruges i moderne interiør overalt. Og selv om der er mange farver, for en mere harmonisk kombination med hovedfinishen, skal de undertiden males. Selvfølgelig skal malingen til basisplader vælges korrekt. Der er også visse farvningsteknologier, der skal følges.

Om, hvad farvestof er bedre at bruge, samt hvordan man korrekt dekorerer baseboard og snakkes i denne artikel.

Hvilken maling at vælge

Den originale hvide farve ændres sædvanligvis af skum- og polyurethanstrimler. MDF-nederdel er også tilgængelig til maling. Nogle gange kommer man ud på en lignende måde og skærer indretningen af ​​massivt træ. Selvfølgelig skal malingen vælges afhængigt af det materiale, hvorfra basispladen er lavet.

På dagens marked er der simpelthen en enorm mængde farvestoffer af forskellige typer, der er helt egnede til at dekorere bundplader

Valget af værktøjer til skumplint

For skum og polystyren loft baguette produkter kan ikke anvendes baseret på acetone eller hvid alkohol. Disse kemikalier kan opløse lamellerne. Så hvad er den bedste måde at male et skumplank på? For denne type indretning er det værd at vælge et medium, hvor opløsningsmidlet er almindeligt vand. Det kan være vandbaseret maling eller vanddispersion.

Porkaska loftsplint af skum kan være lavet af vandbaseret eller vanddispersionsmaling

Hvilket værktøj er egnet til polyurethan og plastik sokkel

Lad os nu se, hvordan man maler polyurethan bundplade. Til denne indretning passer næsten ethvert værktøj. Normalt for plast og polyurethan (som faktisk er en konventionel skumplast), brug olie eller resistent vanddispersionsmaling. Hvis du har brug for en blank overflade, skal du vælge den første indstilling. For at få en mat polyurethan eller PVC bundplade, skal du bruge den anden.

Til dekoration af polyurethan og plastikplader kan oliemaling anvendes.

Maling til træstifter og lameller fra MDF

Hvordan male en træplade? Næsten enhver slags produkt vil også arbejde for ham. Det kan være lak eller alkyd emalje. Anvendes til træplinter og MDF-lameller samt en lugtfri, vandbaseret olie- og akrylmaling.

MDF sokkel gulv til maling

Hvordan vælger man en skygge

Hvilken farve at dekorere lamellerne? Normalt er bundkortet, både gulv og loft, dekoreret i tone på hovedfladen. Kan jeg male loftloven i væggenes farve? Oftere er det lavet ud under farven af ​​loftet, men denne mulighed er ganske acceptabel. Under alle omstændigheder er det bedre at vælge en lidt lettere end den vigtigste belægningsindstilling.

Normalt males bundkortet til loftets farve.

Farvningsteknologi

Med hvilken maling at male loftet sokkel eller gulv, vi regnede det ud. Dernæst overvejer vi de faktiske egenskaber ved behandlingsteknologien. Først og fremmest bør du bestemme, hvornår du vil dekorere elementerne - før de installeres på plads eller efter.

Hvordan male en loftsplint. Dressing kan udføres både før installation af lamellerne på plads og efter

I det første tilfælde kan farvningen udføres uden risiko for farvning af tapetet. Ofte anbefales det at bruge denne metode. Det malede loft eller gulvindretning på stedet kan dog ikke se særlig pænt ud. Faktum er, at i dette tilfælde vil de led, der behandles med kittet, mærkes. Så, hvis du ønsker det, kan du dekorere plankerne, selv efter at de er installeret på plads.

Vigtigt: Hvis der er fejl i gulv- eller loftkantindretningen, skal de fjernes inden dekoration. Putty på alle ridser og vask alle beskidte pletter væk. Træ- og skumoptioner bør foregå.

Før maling skal soklen i det mindste tørres af

Hvordan male gulvplinten

Til efterbehandling anvendes gulvet oftest i træ eller plastindretning. I så fald kan du bruge en sprøjte, hvis du beslutter at udføre forarbejdning, før du installerer lamellerne på plads. På den vægmalet sokkel børstes (hvis bredde skal være mindre end bredden af ​​lamellerne). Flyt den langs, gnid forsigtigt værktøjet og forhindrer udseendet af dryp. Normalt anvendes to lag maling.

Ved forarbejdning af lameller skal malingen gnides så forsigtigt som muligt.

Dekoreringsfilet på loftet

Til at begynde med beslutter du stadig om, hvorvidt du skal male loftsplinten. Oftest bruges til loftet hvidt skum baguette. Denne farve er meget godt kombineret med de fleste andre nuancer. Hvis du stadig beslutter at ændre skumplintens farve, skal du også bruge en børste. Pass overfladen skal være lange glatte streger. Saml ikke for meget på penslen. Ellers skal du sørge for at få striber. Denne type indretning er også dækket i to lag. Det er bedre at bruge ikke for ny børste. Fra lige købt, kan håret forblive på baguetten.

Loftfilet passerer lange glatte streger

Hvordan male loftsplinten (video farvningsteknologi):

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

For at give værelset et færdigt udseende, fokusere på fordele ved indretningen, samt visuelt justere rummets geometri og skjule fejlene i udsmykning ved sammenkædningen af ​​loftet og vægge, er skørtpladerne meget udbredt. Udvalget af disse dekorative elementer gør det muligt at realisere de mest forskellige designbeslutninger og forestillinger. Produkterne selv har også brug for efterbehandling.

I denne artikel vil vi analysere, hvad deres farve er nødvendig til og overvej, hvilken slags maling der dækker loftplinten. For at vælge en belægning skal du forstå, hvilke materialer de kan fremstilles af.

Materialer til produktion af produkter

Galteller fra ethvert materiale kan være helt forskellige teksturer og størrelser.

ekspanderet polystyren

Praktiske, pålidelige og holdbare skumpolystyren bundplader er nemme at installere, malet i den ønskede farve. Men de bør håndteres med omhu, da de let omformes.

Ikke så længe siden blev der vist duropolymerprodukter på markedet, som aktivt fremmes under forskellige mærker.

Imidlertid er dette materiale i høj grad ekstruderet polystyren med høj densitet.

polyurethan

Polyuretanfileter er fleksible, og derfor kan de let monteres på overfladen af ​​enhver form.

Skumplast

Polyfoam er tilgængelig, let og nem at installere. Ved installation af skumelementer kan en person nemt klare. På grund af sin skrøbelighed, mangel på elasticitet, modtagelighed over for fugt, er der imidlertid begrænsninger til brug ved udformningen af ​​krumme strukturer og badeværelser.

Det er også muligt udseende af revner i skumfileterne, der er installeret i nye boliger, i tilfælde af krympning af strukturen. Uden farvning af sådanne lister mistes de hurtigt deres tiltrækningskraft, da den hårde overflade perfekt tiltrækker snavs.

Sådanne dekorative elementer er indrettet til at give det indre aristokrati og sofistikation. De kan komme til gården i barokens lokaler eller for eksempel klassisk.

I en typisk lejlighed vil gipsplintene ikke se helt passende ud, men i et sommerhus kan du understrege ejerens gode smag. Gips er et brandhæmmende, miljøvenligt materiale, ret tungt og skørt. Galteller lavet af det er dyrere end syntetiske analoger.

træ

Den klassiske version af fileter, især populær, når den er installeret i værelser dekoreret med træ eller materialer, der efterligner det. Holdbart, smukt og miljøvenligt materiale.

Gulvlister skal behandles med brandslukningsforbindelser og antiseptiske midler, da dette materiale er udsat for eksterne faktorer (temperatur, fugtighed).

Disse fileter er bekvemme, fordi de udover deres dekorative funktioner kan anvendes som en profil til fastgørelse af væg- eller loftpaneler. Farveplader fremstillet af PVC, er valgfri. Glat overflade jævnt malet er ikke let. Til disse formål er spraymaling bedst egnet.

Har du brug for en håndvægt farve eller ej, er spørgsmålet ikke inaktiv. Efter første øjekast ser det ud til, at de repræsenterer et absolut brugskonstruktivt element. Vi vil forstå, hvad maleriet er til.

Hvad er farven

Der er flere punkter, der bestemmer behovet for behandling af fileter med farverige forbindelser:

 1. På de installerede dekorative elementer er der ofte defekter: revner, chips og også der er synlige steder af leddene af dele. Maleri loft sokler kan skjule disse fejl. Problemer områder er puttied og derefter malet.
 1. Takket være belægningen får fileterne et solidt, præsentabelt udseende, samt yderligere styrke. Hvis du lægger to sokler sammen, hvoraf den ene er malet, og den anden ikke er, vil forskellen straks være synlig. Malingen uden maling ser billigt og ubemærket ud.
 2. Ubelagte elementer tiltrækker støv, som er dårligt fjernet fra den porøse overflade.
 3. Over tid kan uberørte skirtninger miste deres attraktivitet: pletter og yellowness vises.
 4. Loftstifter kan males i alle farver, der kræves af rummets design. Men selvom du vil forlade den originale hvide farve, bliver det malede produkt mere holdbart, let at vedligeholde og beskyttet mod eksterne påvirkninger.

Valget af maling til loftlister

Ud over materialet vælger formålet med rummet, hvor det malede produkt skal installeres, en rolle, når der vælges en belægning. Så malinger modtagelige for sollys er det bedre at bruge i badeværelserne.

For værelser med høj luftfugtighed skal du vælge kompositioner med god vandmodstand og dampgennemtrængelighed.

 • Til gipsfileter og egnet akryl og alkyd og olie maling. Før du anvender produktet, er det nødvendigt at prale det, da gips er et porøst materiale. Primeren skal vælges i overensstemmelse med belægningen, der skal påføres næste gang. Efter tørring kan malingen behandles med lak.
 • Skørt af skum, polyurethan eller polystyren bør ikke males ved hjælp af sammensætninger indeholdende opløsningsmidler (for eksempel hvid spiritus). I dette tilfælde vil vandbaserede maling være den bedste løsning.
 • Til behandling af trædele er der et stort udvalg af belægninger: afhængigt af om du planlægger at bevare træets tekstur eller male den. Du kan bruge både maling og forskellige dekorative belægninger, såsom træpletter, efter tørring, der er bedre at anvende lak.

Det er vigtigt! Trædele før maling bør imprægneres med en beskyttende sammensætning.

 • Glat overflade af PVC sokkel er ikke let at male jævnt. Til disse formål er spraymaling bedst egnet.

Lad os se nærmere på typer af maling til alle typer loftsplinter.

Maling til bundplader af polystyrenskum, skum og polyurethan

Før man påfører maling, skal sokler behandles med en primer, som vil skabe god vedhæftning og lade sammensætningen ligge jævnt. Til disse formål egnede vandbaserede formuleringer.

Farvning af syntetiske bundplader skal udføres ved hjælp af vanddispersionsmaling (GOST 28196-89 "Vanddispersionsmaling").

 • Polyvinylacetat maling. Sådanne sammensætninger får lov til at håndtere loftplanker og i rum med høj luftfugtighed.
 • Latex maling. Latex-baserede maling er ikke bange for vand, er slidstærk og ser attraktiv ud.
 • Akryl maling. Den mest populære dækning. Dens efterspørgsel skyldes fremragende ydeevne: Modstandsdygtighed over for ekstreme temperaturer, mekanisk skade og fugt, ufarlig for menneskers sundhed, holdbarhed.
 • Silikonebaserede maling. Besidder alle fordelene ved de ovenfor beskrevne maling er siliconeovertræk heller ikke udsat for kontaminering, så de sikkert kan anvendes til køkkenbordplader. Den eneste ulempe ̶ er disse malinger er ikke for billige.

For en mættet farve er det bedst at anvende to lag maling.

Maling til gipsplint

Akrylmaling er mest populær til farvning af gips. Den skal påføres i tre lag med foreløbig priming.

For at tynde en gipsprodukt til voks er det nødvendigt at opløse det i terpentin, tilsæt en smule gul olie maling der og male fileten med denne sammensætning. Når plinten tørrer, gnides den til en glans.

For at opnå en marmoreret overflade skal du anvende en alkoholopløsning af shellak og kolofonium.

Hvis der er et ønske om at få en bronzegipsplint, skal den behandles med opvarmet tørringsolie. Påfør derefter bronzepulveret fortyndet i lak. Eller du kan købe færdigmaling.

Sådanne maling til arbejde med gipsprodukter kan købes i butikker for kreativitet, hvor valget af farver vil tilfredsstille alle.

For at forbedre beskyttelsesegenskaberne og holdbarheden af ​​belægningen på gipspladen skal der påføres finishlak. Acryl bruges oftest til disse formål, du kan også bruge polyurethan-alternativet eller alkoholbaseret lak.

Maleri af træ sokkel

Inden lakken påføres på en træplade, skal den behandles med primer. Til disse formål er der en masse sammensætninger, som skal vælges ud fra malingstypen, da ikke alle lakmaterialer er kompatible med hinanden. Primeren er nødvendig for yderligere at beskytte træet mod miljøpåvirkninger, forbedre vedhæftning med maling og mere ensartet anvendelse.

Den optimale primer til indendørs brug er akryl. Det tørrer hurtigt, lugter ikke, er kompatibelt med mange typer maling. Afhængigt af hvilken slags belægning der vil blive anvendt senere, kan du vælge en farveløs primer eller tonet.

Maling til træplint

Træplanker kan males med følgende typer af maling:

 • akryl (dampgennemtrængelig, holdbar belægning, modstandsdygtig over for fugt og sollys, har ingen lugt);
 • alkyd (deres stærke lugt påvirker negativt muligheden for at anvende denne forbindelse i huset);
 • olie (også ikke anbefalet til brug på grund af duften, lang tørretid og tendens til dannelse af revner);
 • polyurethan (hygiejnisk, elastisk belægning, har fremragende modstand over for alle typer virkninger, men deres pris er høj);
 • alkyd-urethan (sammensætninger hurtigt tørre, danner en holdbar belægning, men en ubehagelig lugt er også til stede);
 • nitrokraska (hurtigtørrende, holdbar, billig belægning igen med stærk lugt).

Den mest populære maling til træplanker er maling baseret på akrylharpikser.

Træpletter

Ofte for at give en ønsket skygge til træet, påføres en plet på overfladen.

Der findes flere typer af disse farvestoffer:

Hvad angår toksicitet er vandbaserede, oliebaserede og voksbaserede pletter det sikreste. Ved tørringstid uden for konkurrencen alkohol sammensætninger (instruktioner på pakken vil fortælle indholdets nøjagtige egenskaber).

Ved hjælp af disse belægninger kan enhver, den billigste basisplade, f.eks. Lavet af fyrretræ, tilføje tiltrækningskraft og med succes passe ind i interiøret.

Efter påføring af træflettet skal træplinten være lakeret. Oftest bruges i dette tilfælde akryl.

Maling til PVC-sokkel

Polyvinylchloridbaseboards er sjældent malet, men hvis der er et sådant behov, kan du bruge sprøjtmalinger til plastik (som på billedet).

Glaze

Disse belægninger fremhæves i en speciel form, da teknologien til at anvende disse farvesammensætninger er signifikant forskellig fra den sædvanlige farve.

Brug af glasur giver dig mulighed for at give skørtet en interessant tekstur. Skygger med en svamp eller pensel påført sammensætning, du kan opnå virkningerne af aldring eller patina.

Mulige muligheder for overflader ved brug af disse farvestoffer:

 • Under malakiten. På den grønne lamineret på basispladen er venerne lavet med en tampon lavet af krøllet læder.
 • Under træet. For at opnå tekstur af træ anvendes brunt glasur og en hård børste, hvormed farvestoffet påføres basispladen med tryk. Strukturen af ​​træfibre kan fremhæves i en mørkere farve ved hjælp af en tynd børste.
 • Forgyldt. Effekten af ​​forgyldning på de konvekse dele af fileterne opnås med en børste, som fjernede næsten al guldmaling. Denne tørbørste udføres på soklen, og malingen forbliver kun på de udragende dele.

Farveindstillinger til loftsplinter

Farveopløsningen ved indretning af et værelse ved hjælp af fileter spiller en vigtig rolle inden for indretning. Loftselementer hjælper med at zone rummet, har indflydelse på opfattelsen af ​​størrelsen af ​​rummet.

Af stor betydning, når du vælger en farvefarve til basisplader, har rummets dimensioner. Indretning, der vil dekorere et rummeligt værelse, er næppe egnet til et lille garret.

Overvej mulighederne for indretning ved hjælp af loftfileter.

Baseboards og loft malet i hvidt

Hvid sokkel i kombination med det samme loft øger visuelt højden på rummet og gør den lettere. Denne mulighed er perfekt til værelser med lave lofter.

Sokklerne malet under vægternes farve

Sådanne detaljer tiltrækker ikke opmærksomhed, er en logisk fortsættelse af væggene, fusionere med dem og synligt sænker loftet. Vindende sokler og vægge malet på samme måde, i mørk farve, se i et stort rum. Denne indretning skaber en ekstra komfort og intim atmosfære, så det er perfekt til soveværelset.

Kontraststifter

For at tilføje originalitet til interiøret kan du spille på kontrast. Denne teknik kan udføres i værelser med højt til loftet. Tilstand: Basebordets farve bør kombineres med et strejf af møbler, gulv eller dørbeklædning.

Anbefalinger til maling af loftsplinterne

For at lære bekendtskabet med processen, foreslår vi at se videoen:

Når farvning filet bør overveje et par punkter:

 1. Maleri kan udføres på to måder:
 • Før montering af fileter. Detaljer er skåret til den ønskede størrelse, hjørnerne er savet af. Denne metode er mest bekvemt, ingen grund til at tænke på at beskytte malingen fra den omgivende finish. Det er bedst at anvende malingen ved at sprøjte fra en dåse. Med denne metode vil coatinglaget være af højeste kvalitet. Problemet er, at det efter installationen ikke er muligt at skjule sammenføjningen af ​​elementerne, og du bliver nødt til at sætte det samme for at fylde hullerne og malingen.

Det er vigtigt! Primerstiften kan udføres før installationen.

 • Efter installation af basisplader. I dette tilfælde er der mulighed for at forsegle alle manglerne i indretningen, før man maler med et kit, hvorefter der kan påføres maling til loftsplinterne. Som et resultat af et sådant maleri opnås der sædvanligvis en ideel overflade. Oftest ty til denne metode til behandling. Den mest hensigtsmæssige og praktiske mulighed er at male bundpladerne før limning af tapetet, hvilket gør det muligt at tænke på at beskytte dem mod dråber.

Før måling af loftsplinten skal den være forberedt som følger:

Hvad er bedre at male loftplintskummet?

Af: Anastasia Isakova · Opslået 06/18/2017 · Opdateret 1/27/2018

Det sidste øjeblik i udsmykningen af ​​væggene er deres design sokler. I dag anvendes meget skumprodukter. Det er muligt at klæbe en hvid sokkel, men den malede del vil se original og lys. Spørgsmålet om, hvordan man maler loftsplinten af ​​skum, forbliver relevant i dag. Vi kigger nærmere på malingsprocessen og teknologien i arbejdet.

Hvorfor male soklen?

Køber loftfileter, tænker forbrugerne ofte ikke på, hvordan man male dem. Da loftet er lavet i hvid farve, hvorfor ikke lade baseboard af samme rækkevidde? Denne løsning er i nogen grad forkert. Maling af soklen er nødvendig, da det giver produkterne følgende egenskaber:

 • Ofte har polyurethanskum sokkler mindre defekter og buler, men dette er ikke et problem, men i stærkt lys, og når lyset rammer produkterne i en vis vinkel, bliver alle ridser synlige.
 • Polyfoam er karakteriseret ved svag tæthed, nogle gange er produkterne gennemskinnelige, og malingen giver dem et solidt og moderne udseende.
 • Når du besvarer spørgsmålet om, hvorvidt det er nødvendigt at male loftsplinten, skal du huske at hvidt polyurethanskum udsættes for at falme i solen og også samler støvpartikler.
 • Malede dele er meget lettere at vaske, alt hvad du skal gøre er at tørre dem med en fugtig klud.
 • Hovedproblemet ved stikning af hvide armaturer er synligheden af ​​leddene, maling giver dig også mulighed for at skjule disse overgange.
 • Maling af loftspladeskummet hjælper med at skabe den rigtige kombination af tapet eller maling med produkter.

På video: om det er nødvendigt at male et loftsplint fra polyfoam.

Det er bedst at male produktet, før det sættes på væggen. På dette tidspunkt vil farvningen være omfattende, på væggen skal du desuden beskytte overfladen fra maling.

Skal jeg mætte loftplintskummet, hvis de er så hvide? Når du beslutter dig for at forlade det originale farvemaleri, er det stadig nødvendigt. Du kan også bruge hvid maling til dette. Denne procedure giver produktet ekstra styrke og beskyttelse mod eksterne faktorer.

Typer af maling

At vide, at materialet i loftplinten til maleri er løs og har visse egenskaber, aldrig bruge til at male en blanding baseret på hvid spiritus eller opløsningsmiddel. Det er nemt at ødelægge produktet med en sådan farvesammensætning. Til arbejde anvendes malinger baseret på vanddispergerede blandinger.

Det særprægede at anvende en sådan maling på polyurethan sokler er, at faste polymerstoffer, som er koncentreret i vand, forbliver på overfladen af ​​produktet, hvilket danner et tæt filmlag af en bestemt farve. Vandet fordampes ved tørring. Derudover vælger man, hvordan man maler loftsplintskummet, være opmærksom på brandsikkerheden af ​​sammensætningen og dens miljøvenlighed.

I dag findes følgende typer af malinger:

 • Akryl. Det har fremragende dekorative kvaliteter, der ikke går tabt selv under langvarig drift. Maling af loftplanker med denne blanding sikrer forbrugernes modstandsdygtighed over for farvefading, vandmodstand og dampgennemtrængelighed. Produktet vil "trække vejret", hvilket er meget vigtigt for værelser med høj luftfugtighed.
 • Polyvinylacetat maling til loftsplinter. Passer perfekt til værelser med et tørt temperatur regime og fraværet af konstant indflydelse af fugt. Brug denne maling er kun nødvendig i korridorerne eller andre områder, der ikke udsættes for fugt. Polyvinylacetatformuleringer er ikke vandafvisende.
 • Latex. Disse blandinger viste sig at være fremragende i vådområder. Farve baguette danner en solid film, som har egenskaben ikke at absorbere vand. Derudover kan produkter vaskes med en klud og en våd klud. Den eneste ulempe ved sådan maling er dens evne til at falme i solen, så denne blanding er perfekt til et badeværelse.

Vælg maling baseret på formålet med det rum, hvor loftsplinten skal installeres. Vandbaserede blandinger er også gode til belægning af polyurethanskumprodukter, de har en overkommelig pris og gode beskyttelsesegenskaber.

Forberedende fase af arbejdet

Fremgangsmåden kan udføres med egne hænder, således at du sparer penge og ved at udføre enkle manipulationer på indretningen.

Arbejdet kræver ikke specialiserede færdigheder og udføres på kort tid. Inden du maler loftplinten af ​​skum, skal du vælge typen af ​​maling og selve produktet. Derudover er det nødvendigt at udføre forberedende arbejde på overfladen og fjerne alle synlige fejl. Vi foreslår at overveje proceduren for fremstilling af skumprodukter til maling direkte på væggen. Forbered først værktøjerne:

 • vandbeholder;
 • svampe;
 • handsker;
 • gummi spatel;
 • tørre klud.

På videoen: hvordan man kan dekorere loftsplinten.

Hvis huset ikke har en passende spatel, kan du bruge et stykke pap eller en lille plastikspatel. I første omgang er det nødvendigt at indsætte over lofterne med basisplader. Derefter anbringes en fin kittende finish. Hun er skrevet med en finger eller en spatel og dækker forsigtigt leddene. Før måling af loftsplinten er det vigtigt at også sætte alle synlige åbninger mellem væggen og loftindretningsværktøjerne.

Pas forsigtig på at ikke glansere over tilfældigt prægede mønstre. For at gøre dette skal du fylde alle slidserne med et tyndt lag og fjerne resten af ​​materialet med en svamp. Den særlige egenskab af polyurethanprodukter er, at de er ret skrøbelige og kan bryde under indflydelse af kraft. Glem det ikke, når du fylder sømene.

Tip! Efter at kittet er helt tørret, skal du gå over tagene med fint gruspapir, så overfladen fastholder maling bedre.

Produktfarvningsteknologi

Afhængigt af arbejdets rækkefølge og på hvilket tidspunkt blev det besluttet at male skumpladerne, vil malingsmetoden også afvige. Vi foreslår at overveje 2 arbejdsmuligheder. Den første af disse vil forekomme i tilfælde af malingsprodukter, inden de klæber, og den anden mulighed giver mulighed for at male direkte på et fast plan:

 1. Frigør plads i huset for at male malerier. Dæk gulvet med papir eller plast for at forhindre, at malingen kommer på overfladen. Det er vigtigt, at der i dette rum ikke var vind eller direkte sollys. Hvis du har købt en dåse af maling, skal du begynde at sprøjte den på fileterne i en afstand af 30 cm fra armaturet. Hvis der anvendes maling, skal du anvende sammensætningen på penslen og bruge lette og glatte bevægelser langs bundpladen til at male. For at besvare spørgsmålet: Er det nødvendigt at male loftloven en anden gang, skal du kontrollere, hvor godt malingen er lagt ned. Hvis det første lag ikke giver det ønskede resultat, børstes det igen, først efter at det er helt tørret.
 2. Håndter bundkortet, som allerede er limet til bunden, er nødvendigt på en anden måde. Før måling af polyurethan skørt, brug maskeringstape. Stik det hele rummets omkreds på vægge og lofter. Vær ikke bange for at beskadige overfladen, det er let at fjerne maskeringsbåndet fra enhver overflade. Efter det forberedende arbejde med maling og tynd børste males produktet sammen. Du kan kun fjerne maskebåndet, efter at belægningen er tørret.

Tørring sker hurtigere med tilstrækkelig luftcirkulation, men glem ikke, at produkterne ikke bør udsættes for ultraviolet stråling.

I farvningsprocessen skal du sørge for, at penslen ikke efterlader pletter og villi. Indretningen skal forblive i samme form uden fejl.

Anbefalinger til maling loftslister

For at farveprocessen skal finde sted korrekt, er det vigtigt at lytte til følgende tips fra mastere med erfaring i dette arbejde:

 • Brug et bredt klæbebånd til at beskytte overfladen, før du maler bundpladen. Denne mulighed hjælper med at beskytte tapet og loft på en mere sikker måde.
 • Vælg højprægede eller glatte loftslister fra skum. Om det er nødvendigt at male produktet efter installationen eller før denne procedure er op til forbrugeren.
 • Glem ikke om produktets pleje - den malede overflade skal vaskes med en fugtig klud, da det bliver snavset.
 • Arbejd med farvesammensætninger i specielle tøj og handsker samt overvåg sikkerheden for den valgte sammensætning.

Vælg den rigtige stil til indretningen af ​​rummet. Hvordan man male loftloven er nu kendt fra vores artikel. Relief modeller passer mest til klassisk interiør, og lige fileter uden mønstre vil være passende i moderne rumdesign.

Valget af sokliste til maling, hvordan og hvad der kan males soklen mdf, skum, polyurethan, plastik, tips om valg af maling og lak

Forside »Publikationer» Valg af sokliste til maling, hvordan og hvad der kan males søjle mdf, skum, polyurethan, plastik, tip til valg af maling og lak

Skørt, både loft og gulv bruges i moderne interiør overalt. Og selv om der er mange farver, for en mere harmonisk kombination med hovedfinishen, skal de undertiden males. Selvfølgelig skal malingen til basisplader vælges korrekt. Der er også visse farvningsteknologier, der skal følges.

Indhold:

Om, hvad farvestof er bedre at bruge, samt hvordan man korrekt dekorerer baseboard og snakkes i denne artikel.

Hvilken maling at vælge

Den originale hvide farve ændres sædvanligvis af skum- og polyurethanstrimler. MDF-nederdel er også tilgængelig til maling. Nogle gange kommer man ud på en lignende måde og skærer indretningen af ​​massivt træ. Selvfølgelig skal malingen vælges afhængigt af det materiale, hvorfra basispladen er lavet.

På dagens marked er der simpelthen en enorm mængde farvestoffer af forskellige typer, der er helt egnede til at dekorere bundplader

Valget af værktøjer til skumplint

For skum og polystyren loft baguette produkter kan ikke anvendes baseret på acetone eller hvid alkohol. Disse kemikalier kan opløse lamellerne. Så hvad er den bedste måde at male et skumplank på? For denne type indretning er det værd at vælge et medium, hvor opløsningsmidlet er almindeligt vand. Det kan være vandbaseret maling eller vanddispersion.

Porkaska loftsplint af skum kan være lavet af vandbaseret eller vanddispersionsmaling

Tip: I tilfælde af at du ikke finder i butikken en mulighed, der er ideel til afslutningen af ​​loftskyggen, kan du male skumbagetten med en hvid vandbaseret emulsion, hvor farveskemaet er tilføjet.

Hvilket værktøj er egnet til polyurethan og plastik sokkel

Lad os nu se, hvordan man maler polyurethan bundplade. Til denne indretning passer næsten ethvert værktøj. Normalt for plast og polyurethan (som faktisk er en konventionel skumplast), brug olie eller resistent vanddispersionsmaling. Hvis du har brug for en blank overflade, skal du vælge den første indstilling. For at få en mat polyurethan eller PVC bundplade, skal du bruge den anden.

Til dekoration af polyurethan og plastikplader kan oliemaling anvendes.

Maling til træstifter og lameller fra MDF

Hvordan male en træplade? Næsten enhver slags produkt vil også arbejde for ham. Det kan være lak eller alkyd emalje. Anvendes til træplinter og MDF-lameller samt en lugtfri, vandbaseret olie- og akrylmaling.

MDF sokkel gulv til maling

Hvordan vælger man en skygge

Hvilken farve at dekorere lamellerne? Normalt er bundkortet, både gulv og loft, dekoreret i tone på hovedfladen. Kan jeg male loftloven i væggenes farve? Oftere er det lavet ud under farven af ​​loftet, men denne mulighed er ganske acceptabel. Under alle omstændigheder er det bedre at vælge en lidt lettere end den vigtigste belægningsindstilling.

Normalt males bundkortet til loftets farve.

Til noten: Når du vælger et værktøj til at ændre farve på lamellerne og gentager skyggen af ​​væggene, kan du gøre rummet visuelt højere. Hvis farven er den samme som gulvet, bliver rummet visuelt større.

Farvningsteknologi

Med hvilken maling at male loftet sokkel eller gulv, vi regnede det ud. Dernæst overvejer vi de faktiske egenskaber ved behandlingsteknologien. Først og fremmest bør du bestemme, hvornår du vil dekorere elementerne - før de installeres på plads eller efter.

Hvordan male en loftsplint. Dressing kan udføres både før installation af lamellerne på plads og efter

I det første tilfælde kan farvningen udføres uden risiko for farvning af tapetet. Ofte anbefales det at bruge denne metode. Det malede loft eller gulvindretning på stedet kan dog ikke se særlig pænt ud. Faktum er, at i dette tilfælde vil de led, der behandles med kittet, mærkes. Så, hvis du ønsker det, kan du dekorere plankerne, selv efter at de er installeret på plads.

Vigtigt: Hvis der er fejl i gulv- eller loftkantindretningen, skal de fjernes inden dekoration. Putty på alle ridser og vask alle beskidte pletter væk. Træ- og skumoptioner bør foregå.

Før maling skal soklen i det mindste tørres af

Hvordan male gulvplinten

Til efterbehandling anvendes gulvet oftest i træ eller plastindretning. I så fald kan du bruge en sprøjte, hvis du beslutter at udføre forarbejdning, før du installerer lamellerne på plads. På den vægmalet sokkel børstes (hvis bredde skal være mindre end bredden af ​​lamellerne). Flyt den langs, gnid forsigtigt værktøjet og forhindrer udseendet af dryp. Normalt anvendes to lag maling.

Ved forarbejdning af lameller skal malingen gnides så forsigtigt som muligt.

Dekoreringsfilet på loftet

Til at begynde med beslutter du stadig om, hvorvidt du skal male loftsplinten. Oftest bruges til loftet hvidt skum baguette. Denne farve er meget godt kombineret med de fleste andre nuancer. Hvis du stadig beslutter at ændre skumplintens farve, skal du også bruge en børste. Pass overfladen skal være lange glatte streger. Saml ikke for meget på penslen. Ellers skal du sørge for at få striber. Denne type indretning er også dækket i to lag. Det er bedre at bruge ikke for ny børste. Fra lige købt, kan håret forblive på baguetten.

Loftfilet passerer lange glatte streger

Til noten: Hvid vanddispersionsmaling med farve tilsat den i spanden ser meget lysere ud end efter tørring på lamellerne.

Hvordan male loftsplinten (video farvningsteknologi):


Installation af baseboard - det endelige tryk i indretningen af ​​rummet. Kompetente udvalgte fileter understreger det indre af rummet og skjul de lette led mellem.


Loftplade (filet eller baguette) er ikke kun et dekorativt akkord, men også et funktionelt vigtigt element i udsmykningen af ​​ethvert rum. Det er den her.


Installation af soklen er et ansvarligt spørgsmål, der kræver nøjagtighed og overholdelse af teknologien til montering af profilen. For det første fordi det bærer på sig selv.