Badekar soklen - variationer og limning regler

Korrekt arrangement af lokalerne til vedtagelse af vandprocedurer tyder på, at alle huller i forbindelse med rørlægning af VVS til møbler og vægge forsigtigt forsegles. Behovet for dette skyldes den negative virkning af fugt på fodermaterialer.

For at minimere sandsynligheden for dannelsen af ​​svampe og skimmelsvamp gør det muligt for badestokken, også kaldet kantstenen. Det forhindrer vand i at sive gennem samlingerne mellem skrifttypen og de lodrette overflader og gør indretningen af ​​det hygiejniske rum fuldstændigt komplet.

Alle grænser, der anvendes i badeværelser, er opdelt i loft (fileter), gulv og væg. Produkter af den første og anden type udfører en dekorativ snarere end praktisk funktion. De maskerer hullerne tilbage efter installationen af ​​efterbehandling materialer. De vælges i henhold til farven på den eksisterende beklædning, hvorved der opnås et harmonisk interiør i hygiejnerummet.

Baseboards af den tredje type forsegle samlingerne mellem væggene og badeværelset. De er:

 • polyethylen (selvklæbende);
 • plastik, akryl (PVC);
 • keramik.

Den første er lavet i form af et bånd af en vis bredde af polyethylen. På deres sømfulde side er der et lag lim, der er dækket af en beskyttende film. Fordelene ved sådanne produkter:

 • rimelig pris;
 • nem installation

Manglen på selvklæbende grænser - en kort levetid. Den klæbrige sammensætning vaskes hurtigt ud med vand, hvilket fører til en overtrædelse af strammens stramhed. Det skal ændres regelmæssigt. Derfor er polyethylenprodukter altid fastgjort efter afslutning af væggene.

PVC-produkter betragtes som universelle. De fås i forskellige former, størrelser, teksturer og farver. De er monteret enten på flisen, som er flisebelagt badeværelse eller under den. Sådanne sokler sikrer tætningen af ​​leddene på grund af de smalle indstikninger af gummi, tæt ved de beskyttede overflader.

Fordele ved plastikrammer - minimumsprisen, et stort udvalg, nem montering med egne hænder. Deres ulemper omfatter en kort driftstid og problemer i plejen:

 • Akrylbaseboards er tilbøjelige til hurtig forurening. De rengøres med børster, der klæder overfladen af ​​materialet. Formet på grund af dette sprækker fornemmelsen af ​​badet med gummisider (indsatser).
 • PVC-strukturer mister deres tiltrækningskraft under virkningen af ​​detergentsammensætninger og vand. De skal udskiftes med nye hver 3-5 år.

Keramiske grænser, der ofte kaldes hjørner, er uden sådanne minuser. De er lavet af bagt ler. De er præget af ubegrænset levetid og udelukker helt sandsynligheden for vandlækage og kontakt med gulvet på hygiejneområdet.

Sådanne produkter har forskellige farver og geometriske parametre. Men deres installation udføres ved hjælp af specialværktøjer og kræver øget forsigtighed. En unøjagtig bevægelse ved skæring og keramik revner.

Sådan vælges og limes plastplanken på badet

Badeværelset er kendt for sine vanskelige forhold, som ikke kun påvirker dette rums funktion, men også valg af alle elementer: materialer og teknologier til dekoration, møbler og tilbehør. Derfor bør den samme sockel til badet vælges meget omhyggeligt, fordi den lukker fugen, giver beskyttelse mod vand og fugt, samt tilføjer æstetik til designet.

Hvorfor fælles beskytte

Vi har allerede bemærket de vigtigste punkter:

 • beskyttelse mod fugt og vand - i samlingen vil der i nærvær af sokkel ikke være vand og fugt, hvilket betyder, at risikoen for dannelse af svampe og skimmelsvamp i området og under badet reduceres;
 • dekoration - elementet giver dig mulighed for at skjule ulemperne ved den fælles zone, giver dig mulighed for at gøre det mere attraktivt og præsentabelt.

Afslutningsmetoder

Konstruktionsmarkedet tilbyder i dag flere muligheder for at arrangere en ledning omkring badet:

 • plastbadplade er et simpelt, overkommeligt værktøj, der giver dig mulighed for at lukke risikoområdet på en tilstrækkelig måde, og gør den også ren, velplejet og attraktivt;
 • Selvklæbende tape - lige installeret, kræver ikke indsats og færdigheder, beskytter sikkert leddet pålideligt, mens det er en meget økonomisk løsning;
 • ved hjælp af mørtel eller lim til fliser - hvis fliser blev lagt på væggene, så kan fugen simpelthen være dækket med rester af lim eller mørtel, idet man forsøger at glatte dette lag så æstetisk som muligt;
 • brugen af ​​silikoneforseglingsmiddel - hvis leddet ikke er meget stort i bredden, kan du bruge et tætningsmiddel, der på en pålidelig måde beskytter området mod udsættelse for vand og fugt.
 • keramisk kantsten eller fliser - markedet tilbyder specielle nederdel, der giver smukt og pålideligt tætte samlinger, du kan også bruge fliser af fliser til dette.

Vi vil overveje, hvordan man klæber en PVC-sokkel på et badekar, så det forbliver trygt, beskytter godt og tjener i mange år.

Om at vælge

Butikker i dag byder på en bred vifte af varer og plastikgrænser - endnu mere. Derfor kan alle vælge den bedste løsning med hensyn til farve, størrelse og andre funktioner, såsom pris, fabrikant og fremstillingsdato.

Derfor er du kun nødt til at bestemme den ønskede størrelse, farve og derefter købe produktet. Det er kun vigtigt at sikre, at emballagen er forseglet for at slippe af med uønskede ridser og andre fejl. PVC er temmelig modtagelig for mekanisk belastning, som ofte opstår under transport og opbevaring.

Nøglefunktioner ved installationen

Til limning er curb en ret simpel opgave, men det kræver opmærksomhed og tager højde for visse nuancer. Derfor, inden vi fortsætter med at overveje detaljerede instruktioner, præsenterer vi først nogle funktioner, der skal tages i betragtning:

 • PVC-soklen skal installeres straks efter badet er installeret, ellers vil snavs støv blive dannet på overfladerne;
 • overfladen skal være forberedt, fordi ellers produktet kan passe løst, selvom der anvendes høj kvalitet lim;
 • Du kan bruge enten lim eller flydende negle. Det vigtigste er at omhyggeligt læse og nøje følge instruktionerne fra producenten, som giver dig mulighed for at klæbe produktet med høj kvalitet;
 • overskydende lim bør straks fjernes fra overfladen, ellers tørrer den, soklen vil miste sine æstetiske kvaliteter;
 • hvis plastikgrænsen limes til keramikfliserne, vil der være løs pladser (under hensyntagen til produktets form og tilstedeværelsen af ​​leddene mellem fliserne), så de skal behandles med tætningsmiddel;
 • kanten skal holdes indtil limen tørrer for at sikre en høj vedhæftningstæthed.

installation

Forberedelse af værktøjer og materialer

 • lim eller flydende negle
 • konstruktion pistol;
 • primer;
 • silikoneforseglingsmiddel;
 • maskeringsbånd
 • målebånd;
 • miter box;
 • skarp kniv eller håndsave til PVC;
 • svamp og handsker.

Overfladebehandling

Væggene og siderne af badet skal være rene, tørre og jævne. Derefter skal overfladen affedtes. Dette sikrer korrekt pasform.

Hvis der tidligere var en kant på dette sted, skal du gøre en større indsats for at rense overfladen.

Derefter skal du anvende en primer. Det er bedre at bruge et antiseptisk middel til at forhindre skimmel og meldug.

Fugen mellem badeværelset og væggen skal fyldes med tætningsmiddel for at forhindre mulig vandindtrængning.

Når overfladen er klar, kan du gøre forberedelsen af ​​PVC-sokkel. Til dette skal du udføre målinger med et målebånd. Plast kan skæres med en skarp kniv eller hacksav. Kroppen vil bidrage til at danne kvalitative vinkler eller vinkler (afhængigt af badets placering).

Derefter skal du vedhæfte bundkortet til installationsstedet for at sikre, at handlingerne er korrekte. Så anbefales det at bruge maskeringstape. Det skal limes på væggen og badet langs placering af kantstenen 2 mm over kanten. Herefter fjernes soklen.

I badet gør det ikke ondt at lægge en plastikfolie, for ikke at plette overfladen. Derefter påføres lim eller flydende negle, og derpå påføres en kant. Det er meget vigtigt at følge de instruktioner, som fabrikanten har angivet på emballagen af ​​disse klæbemidler. Derefter vil en sådan installation af PVC-bundplade til badeværelset med høj kvalitet på overfladen være meget pålidelig i drift.

For at sikre sig endelig, anbefales det at ledningerne smøres med silikoneforseglingsmiddel. Til disse formål kan du bruge enten hvid eller gennemsigtig sammensætning. På billedet kan du se, hvordan de ser ud.

Det skal bemærkes, at rester af lim og fugemasse skal fjernes straks uden at vente på, at de tørrer, ellers kan det påvirke produktets udseende negativt.

Også i stedet for negle og lim kan du fiksere plastplanken til badeværelset med dykker og skruer. For at gøre dette laves huller ved hjælp af en perforator, hvorefter dowels indsættes, produktet påføres og fastgøres med skruer. Denne metode kræver overvejelse af en nyansering. Hvis der er fliser på væggene, skal du bore med to øvelser. Først til keramiske fliser, så til beton. Manglende overholdelse af sådanne anbefalinger forårsager som regel ødelæggelsen af ​​flisen.

resultater

Som du kan se, er der ikke noget svært ved at vælge og installere en plastbaseboard. Det er vigtigt at tage disse tips i betragtning, se nøje på billederne, overholde teknologien og pas på. Derudover kan du også se videoinstruktionen.

Sådan holder du et plast hjørne på badeværelset. Vigtige nuancer af installationen. Hvilken klæbemiddelforsegling der skal bruges

Når du installerer badet tæt på væggen, er et lille hul uundgåeligt dannet. Det kan hurtigt og sikkert lukkes med en plast eller et keramisk hjørne (grænse). Dette vil medvirke til at forhindre vand i at komme ind i gulvet, øget fugtighed i rummet og dannelsen af ​​skimmelsvamp. Dette er en forholdsvis billig måde at løse problemet på, da det er let at installere et hjørne på badet uden hjælp fra specialister. Vellykket udvalgte dekorative grænse vil fungere som en stilfuld tilføjelse til interiøret.

Udvalget af badehjørner på det moderne byggemarked er imponerende. Når du vælger det, er det nødvendigt at tage højde for egenskaberne ved vægindretningen og den indvendige stil. I henhold til materialet skelnes badeværelserne af følgende typer:

 • plast;
 • akryl;
 • polyethylen;
 • keramik.

Curbs beskytter mod lækage

Hjørner af plast og akryl

Produkter fra stiv og skummet polyvinylchlorid (PVC) er nemme at installere og praktiske. Takket være en fleksibel gummibelagte kant passer plastbadets grænser tæt til overfladerne og sikrer forsigtigt huller. Plastik er vandafvisende og er resistent over for sure og alkaliske rengøringsprodukter.

PVC hjørner er velegnede til støbejern og stålbad. Med VVS fra akryl er det mest vellykkede look krummer fra samme materiale. Akrylbaseboards kan også installeres på andre typer badekar. Når du vælger en farve, er at give præference til grænsen i tønnen i badet eller vægdekorationen.

Ulempen ved plastprodukter er, at overfladen mister sin oprindelige udseende over tid - den bliver ridset og kan blive gul. Disse områder er imidlertid billige. Om nødvendigt er de nemme at demontere og erstatte med nye. Med passende pleje kan plastikplader og akrylplanker vare op til 5 år.

Ved fastgørelsesmetode kan du vælge:

 • hjørner til installation på fugemasse og lim;
 • selvklæbende sokkelbånd.

Plastik selvklæbende kant til badeværelset

Ifølge konfigurationen findes der flere typer plastplader:

 • støbt lister;
 • design "sluge";
 • sammensatte hjørner.

PVC hjørne støbning

Plast sokkel "sluge"

Composite Bathroom Corner

Alle listede typer hjørner er egnede til montering på fliser eller anden vægbeklædning. Til installation under flisen anbefales det at vælge en plastikgrænse til et PVC-bad med perforeret interiør. Dette vil sikre pålidelig adhæsion af materialer i den efterfølgende foring af væggene.

Keramiske badeborde

De vigtigste fordele ved hjørnet af blank og mat keramik - holdbarhed samt et attraktivt og varieret design. Takket være den beskyttende belægning er de resistente over for vådt miljø og absorberer ikke forurening. Materialet er dog ret skrøbeligt, så når du installerer og bruger keramiske plaster, skal du beskytte dem mod slag.

Grænser af keramik blandes harmonisk med fliser. De er universelt velegnede til alle typer bade. Ved vilje er det muligt at vælge sædvanlige eller dekorative keramiske hjørner. Afhængigt af badets konfiguration kan du købe kits med venstre og højre skæring eller en afrundet indsats til hjørne dock.

Keramisk baseboard med hjørneindsats

Border af keramik med vinkelsnit

Formen af ​​følgende typer af grænser af keramik:

Hjørnesokklen har en flad ydre side. "Pencil" - afrundet. Frisen er en smal kantsten - flad, konveks, konkav, med glat eller præget overflade.

Dekorativ flisebelagt sok

Montering af plastik og keramiske grænser

Inden du installerer bundpladen på badet, for ikke at lække vand, skal du udføre omhyggelige målinger og forberede materialer. Du skal også vælge de passende tætnings- og klæbemiddelsammensætninger.

Nødvendige værktøjer og materialer

For at installere plastik og akryl bundplader til badeværelset skal du:

 • målebånd eller målebånd
 • Chuck for skrå skær;
 • gummi eller plast spatel;
 • maskeringsbånd
 • konstruktion kniv;
 • acetone eller opløsningsmiddel;
 • Sanitets- eller akvarietætningsmiddel;
 • vandtæt lim eller "flydende negle";
 • konstruktion pistol.

Tønde til hjørnesnit

Silikonebæringspistol

Ved installation af keramiske hjørner i stedet for vandtæt lim brug flise. For at udføre udskæringer skal der anvendes slibemaskine med en diamantskive. Det bedste valg for hvide bundplader er lim og fugemasse af samme farve. Til fiksering af farvede keramiske og plast hjørner til badeværelset på fliserne passer transparente kompositioner.

Sekvensen af ​​arbejde med hjørnerne af PVC + video

Montering af plastgrænser udføres i flere faser:

 1. Mål badets længde og bredde. På sokkelprofilen gør du markeringen og skær den i dele af den ønskede størrelse med en byggekniv. På steder med vinkelforening med stusl skæres grænserne i en vinkel på 45 °. Du kan også bruge specielle hjørneindsatser.
 2. Badekarets og fliserne, der støder op til spalten, renses for urenheder og affedtes med acetone eller opløsningsmiddel. Overfladen tørres med en regelmæssig hårtørrer.
 3. Før klæbningen af ​​plasthjørnet i badeværelset er kanten af ​​spalten dækket af maskebånd. Dette vil hjælpe med at påføre silikoneforsegling og lim så forsigtigt som muligt og forhindre dem i at komme på overfladen.

Overfladebehandling til arbejde

 1. Gabet i længden og bredden af ​​badet med en byggevåben fyldt med silikone. Dette skal gøres omhyggeligt og undgå dannelse af strømme og hulrum. Sammensætningen er udjævnet med en spatel og efterladt at hærde. Du kan fortsætte med at arbejde efter 24 timer.

Anvendelse af siliconeforsegling

 1. Efter at siliconen hærder, fjern overskydende med en byggekniv. På hulområdet og hjørnet er der lagt et lag af vandtæt lim. Læg kantsten og stramt presset. Sidene er lukkede med stik.
 2. Inden du installerer hjørnerne "svelge" og støbning, skal du kontrollere nøjagtigheden af ​​deres tilslutning i hjørnerne. Start limning bedre med disse websteder. Installation af kompositlister begynder med fastgørelse af bunden. Øverste vedhæftning kun efter tørring.
 3. Ved afslutningen af ​​arbejdet fjernes maskeringsbåndet. Om nødvendigt fjernes overskydende lim og silikone forsigtigt med en byggekniv.

PVC badekar

Med små huller (op til 1,5 cm) kan du klæbe uden lim og fastgør soklen direkte på silikonen. De vil hjælpe dig med at finde ud af, hvordan man anvender tætningsmiddel korrekt, og hvordan man klæber et hjørne på et bad, en video med ekspertrådgivning.

Video: Sealant applikationsteknik

Video: Sådan holder du kanten på badet

Egenskaber ved fastgørelse af selvklæbende tape

En af siderne af polyethylenbøjlebåndet er dækket af butylklæbemiddel, så det er ikke nødvendigt at fastgøre "flydende negle".

 1. Efter rengøring, affedtning og tørring af overfladerne af badet og væggene er mellemrummet mellem dem fyldt med silikone. Efter at have ventet en dag for tætningsmidlet at hærde, kan du fortsætte med at fastgøre hjørnet.
 2. Badekarets sider ved siden af ​​væggen måles i længden. Fra rullen af ​​klæbebånd klippe elementer af den rigtige størrelse med en margin på 1-2 cm. For at gøre dette skal du have en saks eller en byggekniv. På hjørnernes hjørner foretages skarpe snit (45 °).
 3. Begrænsning af bunden starter fra badets hjørne. Fra de forberedte dele af båndet fjernes beskyttelsesfilmen gradvist, lægges i spalten og presses tæt på badets side og væggen i 15-20 sekunder.

Denne fase af arbejdet udføres bedst sammen. For at udjævne ujævnheder er det praktisk at bruge en blød klud. På steder med utilstrækkelig pasform kan du desuden fastsætte hjørnet med tætningsmiddel.

Fastgørelse selvklæbende kantsten

Trin af installation af keramisk sokkel

At arbejde med keramikgrænser er ret kompliceret, så det er bedre at overlade det til fagfolk. Men med erfaringen med at lægge fliser, kan installationen af ​​et hjørne på badet gøres uafhængigt.

Fastgørelse af keramisk sokkel udføres i følgende rækkefølge:

 1. Rensede og affedtede grænser af kløften mellem badeværelset og væggen tørres grundigt med en hårtørrer og klistres over med tape.
 2. Cylinderen med silikoneforsegling anbringes i en bygningspistol og fylder forsigtigt hullet langs hele omkredsen med blandingen.
 3. Et lag af fugemasse med en spatel og efterlade en dag. På dette tidspunkt kan du gøre forberedelsen af ​​kanten til installation. Hvis vinkelelementerne ikke har skævt snit ved 45 °, er de lavet med en slibemaskine med en diamantskive. Nedskæringerne er omhyggeligt jordet med et emerybræt.
 4. Når tætningsmidlet er sat, er det omhyggeligt planeret med en byggekniv. En del af soklen lægges på den forberedte overflade. Et ensartet lag af klisterlim limes på indersiden og siderne af hjørnerne med en spatel og presses tæt mod kanterne af badet og væggen. Overskydende lim fjernes.
 5. Start montering af bordpladen skal være fra hjørnerne. Hvis der er afrundede hjørneindsatser, installeres de først. Så går de sammen med disse elementer i to dele af grænsen med højre og venstre side nedskæringer. Dette bør gøres med den mest tætte sammenhæng. Resten af ​​hjørnet er fastgjort på samme måde.

Rør-keramisk installation

 1. Når limen tørrer (ca. en dag), fjernes det beskyttende tape, og bundpladen fugtes fugtigt til en mere fast indstilling.
 2. Næste dag, udfør den endelige finish - sømmen mellem elementerne i soklen er fyldt med fliselægning og maling.

Keramisk hjørnebad

Bad gardin vil bevare et attraktivt udseende i lang tid, hvis det er korrekt og regelmæssigt vedligeholdt. Det er bedre at fjerne snavs og sæbe blomst med ikke-slibende rengøringsmidler ved hjælp af en blød børste eller svamp.

Nogle gange, når vi laver reparationer, glemmer vi nogle detaljer, hvoraf færdiggørelsen tager så meget tid og kræfter. Og når vi taler om reparationen i badeværelset, bør vi nævne den rettidige forsegling af leddene mellem væggen og badeværelset. Hvis hullet ikke elimineres med det samme, så vil det medføre at vandet kommer ind i leddet, når der bruges bad eller brusebad. Derfor vil vand lække til gulvet i rummet og ødelægge dekorationen. Derfor, så du ikke behøver at reparere værelset med en ny, anbefaler eksperter at bruge badhjørnet og kantene, der giver dig mulighed for hurtigt og pålideligt at forsegle kløften mellem væggen og badeværelset samt at færdiggøre indretningen af ​​rummet.

Der er to typer hjørner til badeværelset:

Begge har deres egne specifikke træk, der skal tages i betragtning, når man vælger en måde at forsegle kløften på. Lad os se på hver af dem, deres fordele og ulemper, såvel som installationsmetoder.

Bad hjørne

plast

Plasthjørnet på et badekar er et profilniveau på 2,5 meter lang. Plast hjørner er fremstillet af PVC (polyvinylchlorid). Dette materiale anses for at være det mest praktiske til tætning af led i nærheden af ​​badeværelset under hensyntagen til rummets egenskaber:

 • ikke bange for fugt og pludselige temperaturændringer;
 • tillader ikke svampe og skimmelsvamp at spredes rundt i lokalet;
 • har en acceptabel pris, som gør den populær blandt den generelle befolkning.

Med hensyn til sortimentet tog producenterne af plasthjørner til badeværelset sig for at tilfredsstille kunderne bedst. De mest almindelige plast hjørner med dimensioner på 25 * 25 og 50 * 50 millimeter. Dette er meget praktisk, fordi det giver dig mulighed for at indstille en tyndere bar, der er praktisk talt usynlig, og brug den tykkere valgmulighed, hvis du har et stort hul mellem væggen og badeværelset og hjørnet bliver en slags komplement til interiøret. Der er hjørner, både eksterne og interne, hvilket forenkler udvælgelsen af ​​den ønskede model og installerer den uden særlig indsats.

Ud over rækken er det værd at bemærke plastens gode fleksibilitet, som giver mesteren mulighed for nemt og præcist at installere et hjørne på badet. Dette er især vigtigt, hvis du lukker hullet i nærheden af ​​badeværelset med uregelmæssig eller rund form. Du kan også være opmærksom på modellerne med gummierede kanter, som mere effektivt forhindrer indtrængen af ​​vand i spalten. De koster lidt mere, men giver et glimrende resultat.

Plast hjørne til badeværelset

installation

Til dato er der to hovedmuligheder for at installere et plasthjørne og en kantsten på badeværelset:

Med hensyn til konstruktionen giver plasthjørnerne på badet og kantene en god tæthed, der forhindrer vandet i at trænge ind under nogen færdigbehandling. Og også garantere den eksterne tiltrækningskraft på badeværelset.

Du kan bruge et selvklæbende hjørne og klodser til badeværelset. Men det er bedre at desuden behandle dem med vandtæt fugemasse.

keramik

For det andet skelnes der et keramisk badeværelsehjørne, der refererer til mere holdbare og pålidelige materialer, når lukkene lukkes ved siden af ​​badeværelset, sammenlignet med plastik. Desuden, hvis du har flisebelægge vægge, vil de blive smukt kombineret med keramiske hjørner og grænser.

Taler om fordelene ved keramiske hjørner til badeværelset, er det værd at fremhæve deres hårdhed, hvilket ikke tillader dem at deformere over tid. Derudover er keramik et miljøvenligt materiale og absolut ikke påvirket af vand.

Med hensyn til designet er de keramiske hjørner til badeværelset smukke komponenter i indretningen, bryde overfladen i zoner og tilføje accenter i farverne, understreger eller fortynder en eller anden stil. De mister ikke farve gennem hele tjenesten og har et stort udvalg af keramiske hjørner og badegrænser.

Men blandt de mangler i keramiske hjørner kan vi fremhæve det faktum, at de ikke tåler mekaniske skader, det vil sige de kan opdele sig fra et stærkt slag. Derudover er keramiske hjørner og grænser mindre duktile, hvilket komplicerer deres installation noget, især med ikke-standardiserede badeværelser.

installation

Ud over et plasthjørne til bad, har det keramiske hjørne to typer installationer:

Keramisk kant er monteret på badets overflade, som allerede er udsat og fastgjort. Som i plasthjørnet er overfladen godt rengjort og affedtet. Fugen er forseglet med vandtæt fugemasse eller cementmørtel. Efter tørring er klæbningen af ​​et keramisk hjørne og en kant lavet på en speciel lim til keramik.

Montering af hjørnet på badet

Arbejdet udføres langsomt og systematisk for at fjerne ekstra lim eller fugemasse, for at arrangere kryds for yderligere at lægge fliserne ud. Det er tilrådeligt at presse hjørnet tætsluttende på leddet og planere det, så flisen fortsætter med at ligge korrekt og jævnt. Så at du senere ikke har forvrængninger, og derfor et grimt udseende, gør læggelsen af ​​den keramiske kant korrekt.

Derefter efter 24 timer, når den keramiske kantsten er limet, kan du forsigtigt fjerne rester af snavs og lim, hvis de forbliver på badets overflade. Generelt skal du først forsøge at bruge en masse lim eller cement, så du senere ikke behøver at rive den tørrede masse væk.

bad hjørne hvid

Hvis der er huller mellem den keramiske kant og badeværelset (væg) et sted, skal du behandle dem med et tætningsmiddel, så strukturen ikke er stram. Og selvfølgelig må du ikke glemme at håndtere leddene med fugemasse eller andre specielle midler.

Montering af et keramisk hjørne på en flise sker i henhold til samme ordning som den plastiske. Og du kan selv gøre det.

I ethvert badeværelse regerer et ret komplekst mikroklima, hvorfor det er nødvendigt at vælge efterbehandlingsmaterialerne til reparation af dette rum så omhyggeligt som muligt. Manglende evne til konstant at ventilere badeværelset, et højt fugtindhold, hyppige temperatursvingninger påvirker overfladen på alle overflader, hvilket fører til deres hurtige slid. Under reparationen er det derfor vigtigt at passe på at isolere alle mulige led, huller, hvor fugt kan trænge igennem. Og det mest sårbare sted, hvor der konstant opstår fugt, forme, ubehagelig lugt, kan du kalde kløften mellem væggen og badeværelset. For at løse dette problem lægger mastrene hjørnet til plastbadet. Installation af denne nyttige vare tager ikke meget tid, men anses for at være en ganske nyttig begivenhed. Faktisk hvordan og hvor du skal bruge sådanne hjørner, vi vil tale i denne artikel.

Varianter af hjørner til badeværelset

Før du lærer, hvordan du korrekt installerer et plasthjørne på badet, bør du forstå, hvad de er generelt for at finde den bedste løsning til dit hjem. I folket kaldes de også kantsten, som er et billigt, praktisk middel til at fjerne hullerne mellem væggene og skrifttyperne.

Det er vigtigt! Oftere opstår sådanne huller på grund af ujævnhederne af væggene, brud på badets installationsteknologi eller inkonsistensen af ​​dens dimensioner med rumparametrene. De er som regel fremstillet af polyvinylchlorid, og de repræsenterer den sædvanlige bar i form af et hjørne med en bredde på 3 til 6 cm og en længde på 1,8 til 3 meter. Sådanne grænser kan let fastgøres uafhængigt ved hjælp af flydende negle eller silikoneforseglingsmiddel.

Der er sådanne sorter af hjørner:

 • Indvendige forkanter. Disse er hjørnerne, som installeres i færd med at vende mod vægge med fliselagte materialer, og så sidder badet monteret ovenpå dem. Takket være dette design kan du pålideligt isolere leddene mellem væggen og skålen fra fugt.
 • Eksterne forkanter. Disse er plast hjørner, der er monteret oven på skålens sider. Med andre ord er disse strimler, der er buet i form af en vinkel på 45 grader. Sådanne selvklæbende sider tillader ikke vand at trænge ind mellem væggen og badeværelset, da al væsken strømmer gennem dem ind i tanken.
 • Sammenklappelige hjørner til badeværelset. De består af to dele - indre og dekorative yderside. Deres installation er mere kompliceret, men de beskytter perfekt mod dannelsen af ​​støbeform og fugtindtrækning.

Det er vigtigt! Vælg specifikt, hvilken type vandtætningsarmatur der passer til dig, du er nødt til at stole på særegenhederne i situationen:

 • Hvis du skal forsegle hullet mellem væggen og det gamle badeværelse, så få et bedre selvklæbende hjørne.
 • Til ny VVS er holdbare sammenfoldelige støtfangere mere egnede, fordi du skal rette et hjørne til badet i dette tilfælde i færd med at udføre reparationer.

Fordele ved badehjørner

Før udseendet af specialiserede anordninger til isolerende led mellem væggen og skålen på markedet brugte håndværkerne de tilgængelige værktøjer, fx fortykket oliemaling eller fugtighedsbestandig cement. Men desværre var sådanne foranstaltninger midlertidige, da de regelmæssigt skulle dække hullerne igen.

Plast hjørner er blevet en ægte frelse. De løste helt problemet med vand, der strømmer ind i hullerne. Deres fordele omfatter:

 1. Nem installation. Selv en person der ikke forstår reparationsarbejde overhovedet forstår, hvordan man installerer et hjørne på badeværelset. Faktisk er det lettere at ordne det, du skal bare bruge flydende negle eller fugemasse.
 2. Modstandsdygtigt mod foranderligt mikroklima på badeværelset. Da plast er et meget praktisk materiale, er det ikke bange for fugt, direkte kontakt med rengøringsmidler, vand og skimmel. Derfor er sådanne kantiner meget lange.
 3. Nem pleje. Sådanne materialer er helt undemandende i denne henseende - det er nok til at vaske hjørnerne med sæbevand eller en almindelig svamp.
 4. Pålidelighed. Grænser tillader ikke vand at strømme ind i mellemrummet mellem badeværelset og væggen på grund af dets glatte design, og derfor stagnerer væsken ikke i dem.

Det er vigtigt! Det er på det rigtige valg af hjørnet afhænger af hvor godt du tætter tæt på samlingerne mellem badeværelset og vægoverfladen. For ikke at begå en fejl og undgå vandlækage eller stænk, mens du bruger brusebadet, skal du vælge støtfangere 2-4 centimeter bredt mere end hullerne selv.

Sådan installeres et hjørne på et nyt bad?

Så du har købt nye VVS og badehjørner. Hvordan installerer vi dem, overvejer vi det næste. Så snart et nyt bad er installeret, skal du passe på at forsegle samlingen mellem den og væggen, inden du begynder at bruge den.

Materialer til arbejde

For at installere siderne skal du i tillæg til dem selv:

 • fugemasse;
 • maskeringsbånd
 • antiseptisk;
 • hacksaw eller puslespil.

Udfør installationen som følger:

 1. Skålens sider, som støder op til væggen, skal rengøres grundigt af støv og snavs med en svamp og sæbeopløsning.
 2. Nu måler vi afstanden fra badets side, der svarer til grænsens højde, og på dette niveau fastgør vi maskeringsbånd for at beskytte den nye vægdekoration mod snavs.
 3. VVS-siderne og den tilstødende mur behandles med et antiseptisk og affedtningsmiddel, så hjørnet er bedre limmet.
 4. Fyld afstanden mellem væg og bad med fugemasse, lad det tørre i nogle dage.
 5. Plast hjørner med et stiksav eller hacksav skæres i en 45 graders vinkel af den ønskede størrelse, påfør flydende negle eller fugemasse på dem, tryk det fast på overfladen.
 6. Sidens kanter lukkes med specielle stik, vi giver bygningerne tørre i flere dage.

Det er vigtigt! Tænk på, at hjørne hjørner på 90 grader tjener ikke mere end to år på grund af det faktum, at der på grund af det mislykkede design akkumuleres vand konstant i dem og svamp udvikler sig. Over tid bliver de mørkere, begynder at lugte ubehageligt og fortyndede sindssygdomme. Selvfølgelig kan du slippe af med skimmel, men kun et stykke tid og hjørnet skal stadig udskiftes.

Sådan installeres en kantsten på et gammelt bad?

Når badet er i drift i ganske lang tid, slides leddene mellem den og væggen naturligt ud, så de skal repareres. Plastgrænsen er fremragende til dette, da installationen ikke kræver demontering af vægbeklædning og ikke ødelægger udseendet af rummet overhovedet.

I dette tilfælde skal du forstå omhyggeligt, hvordan du reparerer båndet. Badets hjørne er monteret i denne rækkefølge:

 1. Vi demonterer de gamle hjørner med en kniv eller spatel.
 2. Vi fjerner det gamle fugemasse fra leddet. Hvis det bliver svært at gøre det med improviserede værktøjer, så kan du bruge en slags kemisk sammensætning.
 3. Med et antiseptisk middel fjerner vi skimmel fra væggene og siderne af badet.
 4. Rengør overfladen af ​​støv og snavs med et rengøringsmiddel, og derefter med alkohol, affedtning af acetone eller rengøringsmiddel, der indeholder syre.
 5. Fugen er fyldt med et nyt fugemasse baseret på silikone.
 6. For at forhindre tætningsmidlet på at komme på væggen og kanterne af badet, skal du beskytte dem med tape, hvilket er vigtigt for ikke at ødelægge dekorationen af ​​disse overflader.
 7. Ved hjælp af et stiksav eller en kniv skal du klippe hjørnerne og sørge for, at leddene er lige, strengt i en vinkel på 45 grader.
 8. Vi anvender fugemasse på siderne og presser dem tæt mod væggen og kanten af ​​badet.
 9. Fjern overskydende fugemasse kan være en normal klud.
 10. Sørg for at sætte på kappen på sidernes kanter.

Nu ved du alt om, hvordan du installerer plast hjørner på badet, hvorfor det skal gøres og hvor rentabelt det er. Vi håber, at du har lykkedes, du er overbevist om, at dette er enkelt og billigt, og nu er dit badeværelse i perfekt stand, hvilket bør være det vigtigste hygiejnerum i ethvert hus.

Hvad er et keramisk eller plastisk badehjørne til? Hvad er disse dele af form og metode til installation? Endelig, hvordan man skærer og sikrer disse produkter? I min artikel vil jeg forsøge at besvare de spurgte spørgsmål i detaljer.

Hvorfor har du brug for det

Hovedfunktionen i hjørnet (den kan også findes under navnet "sokkel til bad", "krumning" eller "afløb for bad") - forsegling af dets anlæg til væggen. Vandtæt badeværelser er ikke altid perfekte, og en pølse på gulvet, der strømmer langs væggen mens du tager et bad, kan betyde en lokal oversvømmelse fra naboerne nedenfor.

I tilfælde af akryl- og stålbad udfører basisbordet en anden funktion.

Her er en lille lyrisk uddybning nødvendig.

For mere to og et halvt årtier siden blev støbejernsbade massivt installeret i lejlighederne. VVS-armaturer blev fremstillet, men de blev ikke udbredt.

Fra begyndelsen af ​​90'erne begyndte den triumferende march på tværs af akrylbadets land: de tiltrak af formens nåde, betydelige mængder og tilstedeværelsen af ​​yderligere funktionaliteter (om bord, hydromassage, belysning, gennemsigtige indlæg osv.). Stålbad blev også populært: de blev tiltrukket af et anstændigt udseende og en meget overkommelig pris, hvilket var meget nyttigt på baggrund af problemer i landets økonomi.

Nogen efter blev det ubehagelige træk ved disse og andre apparater klart: På grund af deres lave vægt (20-40 kg mod 96-140 i støbejernsbade) har de ekstremt dårlig stabilitet. Efter at have sat eller lænet ombord, er det muligt at vride badet eller i det mindste forskyde det i forhold til væggen.

Problemet er fuldstændigt løst ved at installere badet på rammen, der understøtter siderne omkring omkredsen. En sådan ramme er imidlertid upopulær blandt producenterne på grund af det relative høje materielle forbrug og dermed produktionsomkostningerne: i denne sektor er efterspørgsel på billige VVS-udstyr på markedet.

Fliselagt eller lavet af PVC-skørt, klistret mellem væggen og hylderne på badet, fastgør enheden korrekt. Det tillader ikke, at den vælter med en lodret belastning på siden længst fra væggen eller at bevæge sig væk fra væggen med en vandret belastning.

Hvad er sokler

keramik

Keramisk (flisebelagt) sokkel har en sektion i form af en sektion af en cirkel eller en retvinklet trekant med en lidt konkav hypotenus. Normalt er den udstyret med indlæg til hjørnerne mellem væggene.

Clinker ebb adskiller sig kun fra keramikets brændtemperatur: den når 1.400 grader. Dette sikrer en høj densitet af sintring af lerpartikler og som følge heraf større brudstyrke og modstandsdygtighed mod mekanisk slitage.

Forresten: Almindelig keramik tjener også i badeværelset i ubegrænset tid.

Plast bundplade

En anden type baseboard - plast på flisen. Den er ofte hult indeni, lavet af polyvinylchlorid (billig og kemisk resistent plastik) og kan fastgøres til både lim og monteringstape. I sidstnævnte tilfælde er båndet tiltrukket af væggen med skruer; soklens krop er fastgjort på det med uhøjtidelige snaps.

Plast hjørne

For at forsegle krydset kan det korrekte hjørne bruges - både designet specielt til bade og dræn (det er nemt at genkende det med fleksible buede kanter, hvilket sikrer maksimal tætning af forbindelsen til flise og badhylde) og almindelig dekorative - interne eller universelle.

Plastic curb tapes sælges ofte med et påført klæbende lag. Plastik selvklæbende hjørne til badeværelset, klistret på flisen, sikrer ikke fuldstændig tætning af forbindelsen: vand vil uundgåeligt strømme over de vertikale samlinger mellem fliserne.

installation

keramik

Hvordan lim og hvordan man installerer et keramisk badeværelse hjørne mod lækage?

 • Til installation anvendes silikoneforseglingsmiddel. Det er værd at foretrække højkvalitets silikone fra en kendt producent (Ceresit, Moment): billige tætningsmidler har ikke god vedhæftning til glatte overflader;

Brug klart tøj til hygiejne. I modsætning til universelle indeholder det antiseptiske tilsætningsstoffer, der forhindrer udseendet af mug. Det er gennemsigtigt silikone, som jeg anbefaler, fordi den i modsætning til hvid ikke mørkere med tiden.

 • Overfladen på hyldebadet og fliserne renses fra plaque, stænk og rustne pletter. Til dette formål bruger jeg "Hvidhed" eller et hvilket som helst andet natriumhypokloritbaseret middel: det er effektivt og sikkert for bademaling;
 • Derefter vaskes tilstødende overflader med vand og tørres;
 • Tætningsmidlet påføres på de platte overflader på hver sokkel, hvorefter det sidder fast mellem badeværelset og fliserne. Ekstruderet silikone fjernes umiddelbart inden den er indstillet;
 • Sømene mellem tilstødende lavstrømselementer er fyldt med samme tætningsmiddel. For ikke at jord dem med overfladen af ​​keramik, skal du ikke være doven til at lim et par strimler af maskebånd langs kanterne af sømmen;
 • Til skæring af keramik anbefaler jeg dig at bruge en slibemaskine med en diamantskive. Den skærer meget hurtigere end slibende, brænder ikke ved skæring og giver meget mindre støv.

Plast bundplade

Sådan slår du af en plastikplade, så kanterne bliver glatte og uden burrs?

Og i dette tilfælde vil den bulgarske komme til nytte, men nu med en slibeskive (sten eller stål - det er ligegyldigt). Det giver en perfekt flad skærelinje og giver dig mulighed for at justere segmentets størrelse med en nøjagtighed på en brøkdel af en millimeter.

Skær plastik med vinduerne åbne eller i en gasbind i ansigtet. Plaststøv hænger i luften i lang tid og er ikke så godt for lungerne.

Sådan installeres plastik eb med monteringsbånd?

 1. Båndet er adskilt fra soklen;
 2. Dens stilling er markeret på en sådan måde, at bunden af ​​basispladen er tæt presset til badets side;
 3. I flise og væg bores huller i trin på højst 25 til 30 centimeter. Flise skal være en særlig fjerbor på glas og fliser; Den bores ved lav hastighed og med konstant befugtning af boret. Hullerne i væggen under dowels er lavet med en perforator med en bor en millimeter i diameter mindre end den for hullet i flisen;
 1. Plastdykninger trykkes ind i hullerne, hvorefter båndet skrues til væggen med skruer af rustfrit stål (galvaniseret eller messing). Sorte (fosfaterede) skruer kan ikke bruges: De dekorerer hurtigt badets sider med rustne dryp;
 2. Soklen snaps på monteringsbåndet;
 3. Gab i lodrette samlinger mellem fliserne er fyldt med silikone.

Hvordan limes bundpladen ordentligt uden et monteringsbånd? Hvordan limes det til flisen og badet?

Og i dette tilfælde vil silikone hjælpe os ud. Højkvalitetsforsegling har fremragende vedhæftning til PVC. Den anbringes med to strimler til væggen og hylde af badet, hvorefter plastikbenet, skåret i størrelse, presses mod leddet og fastgøres med nogen vægt i 15-30 minutter før tætningsmidlet sætter.

Hvis du anvender et fugemasse på bundpladen selv med sin klistermærke, vil du sikkert plette væggene.

Plast hjørne

Hvordan limes på det fælles bad med et universelt eller indvendigt hjørne af PVC?

Ligesom soklen. Der er kun et par nuancer:

 1. Til skæring af et universelt hjørne er det mere bekvemt at bruge ikke en bulgarsk, men almindelig saks;
 2. Det er bedre at feste hjørnet, inden tætningsmidlet går i stykker, ikke med flere vægte, men med en, der presser den langs hele længden - for eksempel med en batten, bar, bord eller stålvinkel.

Uden sokkel

Hvordan laver vi krydset til væggen forseglet uden skørt?

Hvis væggen ikke er for krøllet, skal du bare lægge et fliseforklæde over badeværelset, efter at det er installeret. Afstanden mellem bundkanten af ​​flisens første række og badets side skal være minimal. Når flisen er limet, er sømmen mellem badeværelset og væggen helt fyldt med fugemasse.

Tætningsmiddel kan påføres klistermærket. Jeg brugte et gennemsigtigt tætningsmiddel til at holde forklædet over badet og til at fylde leddene mellem fliserne. Efterbehandling bevares ganske anstændigt udseende i næsten tre år.

Et rimeligt spørgsmål er, om et let bad vælter med denne forseglingsmetode?

Fra forskydningen af ​​siden nærmest væggen vil den nederste kant af fliseforkladen holde den op.

Sådan forhindrer du nedadgående forskydning? Elementær, Watson: Det er nok at bygge og reparere støtter til væggen.

Jeg brugte til dette formål de stænger, der blev tegnet på væggen fra tyk (15 mm) krydsfiner; med samme succes kan du fastgøre et stålhjørne 30-50 mm bredt under badets side.

Efter nogen tid i krydset af badet til væggen uundgåeligt vises kalkmaling, rustne dryp, tørret spray af sæbe og shampoo.

Sådan fjerner du dem uden at krænke forbindelsens stramhed og uden at forårsage skade på soklen?

Jeg råder dig til at bruge den samme "Hvidhed" til pleje af badeværelset, fliser og ebbe. Til en pris på 20-30 rubler pr. Liter fjerner det effektivt enhver forurening uden at skade plast og emalje.

Sådan bruger du dette værktøj? Meget simpelt:

 1. "Hvid" påføres på den forurenede overflade med en blød svamp;
 2. Efter 5-10 minutter vaskes den af ​​med samme svamp og vand fra bruser. Om nødvendigt gentages behandlingen.

Rensemiddel og hvidtekalk "Hvidhed".

Kan slibende rengøringsmidler bruges til at rengøre kantstenen?

Faktum er, at slibemiddelet uundgåeligt efterlader små ridser på plasthjørnet. Bliver ru, vil overfladen begynde at samle forurening meget hurtigere.

Keramik er meget mere modstandsdygtig overfor mekanisk slid; i sig selv er hun ikke bange for at rengøre med et fint slibemiddel. Imidlertid vil et slibemiddel uundgåeligt beskadige forseglingen af ​​sømme med silikone, hvilket kan føre til lækager.

konklusion

Jeg håber, at jeg kunne svare på alle de spørgsmål, der er akkumuleret af en respekteret læseren. Som altid kan yderligere oplysninger undersøges ved at se videoen i denne artikel. Jeg vil sætte pris på dine tilføjelser og kommentarer. Succeser, kammerater!

2. september 2016

Hvis du vil udtrykke taknemmelighed, tilføje præcisering eller indsigelse, spørg forfatteren noget - tilføj en kommentar eller tak!

Hvis du beslutter dig for at lave en kosmetisk reparation i VVS-enheden og udskifte de forældede VVS-inventar med en ny, så er det tid til at tænke på, hvordan du udfører curb i badet.

Selvfølgelig kan du undvære det, men du skal huske at vand er den vigtigste modstander af mange efterbehandling og byggematerialer.

Uden brug af specialiserede materialer og apparater er det ikke meget nemt at gøre samlingen mellem væggen og badeværelset fuldstændig uigennemtrængelig.
Vand vil altid komme ind i det, som følge heraf vil der altid være fugt under badet, skimmel kan dukke op, en ubehagelig duft vil dukke op.

Typer af randsten til badet

Der er 3 hovedtyper af badehåndklæder:

Lad os se nærmere på ulemperne og overlegenheden af ​​nogen af ​​disse arter.

Ribbon Variations

Disse bånd har en tykkelse på ca. 2 mm, fås i forskellige bredder. Kvalitetsbånd med høj kvalitet har fremragende driftsegenskaber.

Den er lavet af polyethylen eller elastomer. Den ene side er dækket af butyllim. Som en del af mange curb bands er der fungicider, der beskytter badeværelset mod dannelse af svampe og skimmel. Denne grænse lader ikke vand gennem helt, ikke revner, er let at bruge, og takket være dets plasticitet kan den bøjes i alle vinkler.

Funktioner af installationsarbejdet

Selvfølgelig er det først og fremmest nødvendigt at købe et randbånd af den ønskede bredde. For at undgå at miste måles den største bredde af kløften mellem væggen og badeværelset. Og så blev båndet købt, hvor skal man starte, hvordan man holder en kant på badet?
Overvej alle trin i arbejdet og deres karakteristiske egenskaber.

Hvis du gør alt præcist, får du en smuk udsigt over dit bad.

Plastikrammer

For at installere kantsten lavet af plast, behøver du ikke have nogen specialiserede færdigheder i konstruktion. Derudover er de billige, og der er mange forskellige måder af forskellige farver og størrelser.
Dette alle opfylder plast hjørner med nok materiale, der er populært til fastsættelse af sprækker i badeværelser. Når du køber denne grænse, skal du først tænke på, hvordan du klæber et hjørne til badet, og mere specifikt til væggen: under flisen eller oven på flisen.

De er lavet i form af hjørner og basisplader. De to muligheder er gode til at udskille forbindelsen mellem væggen og VVS. Grænser i form af en vinkelprofil kan installeres både oven på flisen og under den.
Hvis du f.eks. Afhenter en sokkel fremstillet af plast, sættes den kun på toppen af ​​materialet til foring.
Nu begyndte producenterne at frigøre kanten med gummierede kanter. Dette gør det muligt at udføre en forsegling mere pålidelig. Sammen med profilerne selv skal du købe alle nødvendige komponenter (stik, hjørne komponenter)

Funktioner af installationsarbejdet

Hvis væggene i VVS-enheden er foret med fliser, er der to muligheder for fastgørelse af kantstenen:

Hvilken mulighed at vælge og hvordan man holder et plast hjørne på badet?

Den anden mulighed er meget lettere. Hvis væggene allerede er beklædt med keramiske fliser, så vil alle klare opgaven med at klæbe kanten på badet. I denne udførelsesform skal du begynde at arbejde med at skære et plasthjørne eller bundplade i stykker langs badets længde.


Det er bedst at først "måle" disse stykker til åbningen og cirkulere dem med kridt eller en blyant. Lim derefter klæbebåndet på de dele af væggen og badet, hvor limen ikke falder.

Dette vil i høj grad forenkle dit fremtidige arbejde. Selvfølgelig skal overfladen være klar på forhånd (som i versionen med kantsten). Hvordan holder man et plast hjørne i badet og væggen?

Flydende negle er meget bedre egnet: Dette er en af ​​de mest pålidelige muligheder. Hvis hullet er stort nok, skal du forsegle det med tætningsmiddel eller skum til installation i forvejen.

Når det er tørt, læg lim på bagsiden af ​​hjørnet og tryk det mod væggen og kanten af ​​badet i 20-30 sekunder. Når delen er limet, er det nødvendigt at installere komponenterne og fjerne reparationsbåndet.

Paneler er også normalt placeret både oven på hjørnet og under det. Hvis afstanden er stor, så kan du "bringe" væggen ved hjælp af en reparationsprofil, på hvilke paneler der vil blive installeret.

Og så kan hjørnet placeres oven på panelerne. Her, i stedet for hjørnet, kan du også bruge en plastikplade, bare glem ikke at forsegle forseglingen med specialiseret fugemasse. Når alt arbejde er færdigt, skal du forlade dit badeværelse for en dag. Først da kan du sikkert bruge det til det tilsigtede formål.

Nu er spørgsmålet om, hvordan man holder et hjørne på badet, ikke noget for dig.

Keramisk grænse

Det var et ret vanskeligt og hårdt arbejde: det var nødvendigt at skære små firkanter ud af en flise, hvorfra skråningen fra væggen til badet blev dannet.
Hvis arbejdet blev gjort samvittighedsfuldt, så var effekten helt anstændig. Nu er der ikke behov for det.

I mange butikker til byggeri, når du køber fliser til toilettet, kan du straks anbefale og gunstige keramiske randstykker. Men ofte købes de stadig særskilt. Ved udvælgelse af en sådan ramme er det nødvendigt at arbejde hårdt, således at kantsten kombineres med selve flisens farve.

I et usædvanligt tilfælde skal du hente en kant af hvid farve og derefter fusionere med VVS-armaturer, vil den ikke skille sig ud fra et enkelt design.

Faktisk anses alle produkter fremstillet af keramik for at være ret stærke og solide.
Og derfor af alle de muligheder, der overvejes, vil keramiske grænsesystemer især vare i lang tid, de er faktisk ikke genstand for deformation og bruges uden udskiftning i mange år.

Men man bør også huske ulemperne ved denne mulighed: den har en svag modstand mod mekanisk skade, dvs. Med et stærkt slag kan en sådan genstand blive prikket.

I de fleste tilfælde sker denne slags problemer, når man installerer keramik, og kantene, der allerede er sat, tilføjer den mekaniske styrke af væggene og badene til deres egen hårdhed og er faktisk ikke sårbare.

At arbejde med keramiske komponenter kræver specifikke færdigheder, og derfor er den bedste mulighed at overlade denne proces til specialister. Hvis du for eksempel selv har accepteret at tage op på dette spørgsmål, vil det være nyttigt for dig at læse, hvordan du laver en kantsten i badeværelset fra keramiske profiler (eller baseboards).

Funktioner af installationsarbejdet

For at arbejde skal du købe det krævede antal emner. Køb kantsten med en margen (i tilfælde af skade), og bereg også, hvor mange elementer af vinkeltypen du har brug for. Du skal også have et specialteglens klæbemiddel (det skal altid være fugtbestandigt), fugemasse og fugemasse.
Alt arbejde består af flere faser:

Enhver af disse typer af curbs har sine egne fordele og dårlige kvaliteter. Når du vælger en mulighed for dig selv, skal du overveje hele indretningen af ​​dit bad. På nogen, der har udgivet et bad ved hjælp af kantstenen, vil du give det en komplet og smuk udsigt.