Jo bedre at varme loftet i et træhus

Træhus - selve designet er varmt. Derfor deler mange byboere sig med trange lejligheder og flytter ind i forstæder. Bygningerne af træ er bemærkelsesværdige for deres bekvemmelighed og anvendelighed samt økologisk renlighed. Om sommeren hersker der en behagelig kølighed her, og om vinteren er det varmt. Selv det varmeste træ vil dog ikke beskytte mod alvorlige frost og vind: det er umuligt at undvære en varmelegeme til loftet på et trærum.

Ofte skyldes alt varmetab indefra et ukorrekt trimmet loft. Hvis du ikke isolerer denne del af huset korrekt, kan du ikke vente om vinteren for hygge og komfort. Moderne vinduer og vægisolering hjælper ikke, alt afhænger af loftet.

Sådan isoleres loftet i et træhus?

Der er adskillige overkommelige og enkle måder at varme inde og ude med egne hænder. Alle er opdelt i to muligheder: Isolering udenfor loftet og inde i rummet. Varm overfladen indefra, du skal forstå, at højden kan reduceres. Hvis gulvet på loftet er isoleret, efter alt arbejde er det nødvendigt at lave gulvbelægning.

Ved isolering er det nødvendigt at være opmærksom på følgende indikatorer: styrke, sikkerhed, støjisolering, brandmodstand

Når du vælger det rigtige materiale, skal du fokusere på følgende indikatorer:

 • styrke og holdbarhed
 • ingen sundhedsskader
 • brandmodstand
 • pålidelige varmeisolerende egenskaber;
 • Tilstedeværelsen af ​​lydisolering.

Hvad kan anvendes?

 • mineral eller glasuld;
 • savsmuld;
 • polyurethanskum;
 • skumplast;
 • ler;
 • udvidet ler.

Brug af savsmuld

De er den billigste og mest overkommelige måde at isolere udefra, samtidig med at de ikke er dårligere i kvalitet til dyre materialer. Selve processen er enkel og kræver ikke meget tid. Alt kan gøres for hånd. Først skal du forberede materialer:

 • flere poser savsmuld;
 • isolerende materiale. Det er nødvendigt at beregne den ønskede mængde. For at gøre dette skal du kende det nøjagtige overfladeareal;
 • cement.
En blanding af savsmuld med cement til loftisolering

Sidstnævnte fortyndes i vand i et forhold på 1:10. Hvordan beregner man det rigtige antal savsmuld? Der kræves et og en halv spand af vand til ti spande af savsmuld. Der bør være en våd blanding, som vil være en varmelegeme. Hvad skal der være savsmuld? De første komere er ikke egnede. Materialet skal opfylde følgende krav:

 • tørhed, mangel på fugtighed;
 • alder på mindst et år
 • fraværet af mug og dets lugt;
 • gennemsnitlig størrelse. Små er ikke egnede, ellers vil de isolerende egenskaber forringes.
Blandingen af ​​savsmuld skal fordeles jævnt over loftets overflade

 1. Rengør overfladen mod støv, snavs.
 2. At behandle basis med den specielle løsning, der beskytter rummet og et loft fra svampe og insekter.
 3. Tag det materiale, der er lavet på forhånd, til vandtætning og kast det gennem hele overlapningsrummet.
 4. Forbered en blanding af cement og savsmuld. Det skal være mættet gråt.
 5. Spred blandingen gennem loftloftet.
 6. Du kan gå rundt i varmeisoleringslaget for at tampe det ned. Dette vil gøre det muligt for blandingen at gribe bedre og ikke lade varmen komme igennem.

Hvis der er adgang til loftet i rummet, er denne metode den mest egnede og billige. Hvis du skal isolere loftet i et træhus kun indefra, skal du vælge en anden metode.

Hvad er gode rulle materialer?

Mineraluld og glasuld samt anden rullet isolering beskytter rummet, men det er svært at arbejde med dem: små partikler falder ned og kommer ind i munden, næse og øjne. For at undgå skade skal du passe på dig selv og forberede beskyttelses tøj samt briller.

Loftisoleringsplan med rullede materialer, måtter og bulkmaterialer

 1. Negle er fyldt på den hårde overflade. I dette tilfælde er det nødvendigt ikke at score på motorhjelmen, men så at de bare sticker ud. Så er de spændt med zigzag teknik.
 2. Opvarmet isolering selv. Det er bedre at gøre arbejdet ikke med en, men med en partner: man lægger rullerne, og den anden vil forsinke tråden. Så det vil vise sig at blive glasuld bedre.
 3. Vedhæftet anti-kondensatfilm.
 4. Nu kan du negle neglene hårdere til mere tæt tryk på laget.
 5. Du kan negle plader af gipsvæg eller fastsætte falsk loft.

OBS: værker kræver pleje og opmærksomhed. Det er nødvendigt at overvåge manglen på huller: de er en kilde til kulde og kondensation.

ler

Bredt kendt materiale, der er i stand til at bevare varmen. Anvendes kun ved tilsætning af andre materialer. Sav og glas er normalt tilsat.

Clay bevarer perfekt varme, så det bruges til isolering

 • læg asfalt eller en hvilken som helst anden analog deraf;
 • bland lej og savsmuld (for at forberede en løsning);
 • Påsæt blandingen med et lag på 15 cm, lad det tørre. Hvis der er revner, skal de tørre med ler.

Opvarmning indefra

Hvad skal man gøre, hvis der ikke er adgang til rummet over loftet? Der er en vej ud. Sandt nok skal du være forberedt på, at højden vil falde noget. Nu vil isoleringen være indefra. Hvordan udfører arbejdet?

Det er simpelt: først er der et dampspærrelag, derefter isolering, så et andet dampspærrelag.

Hvorfor har vi brug for to lag? De forhindrer dæmpning af spærre, loft fra indersiden og isolering. Først efter det kan du allerede hæve et dekorativt loft. Hvordan laver man arbejdet?

Loftisoleringsplan indefra

 1. Den første dampspærre er fastgjort. Passer alle de samme glasin. Det kan smøres med lim på flere steder.
 2. Gennem dampspærren er monteret monteringsskinne. Det er bedre ikke at haste og gøre alt så forsigtigt som muligt: ​​I monteringsskinnerne bores huller til skruer, så skal du forsigtigt stramme dem med en skruetrækker.
 3. Varmeisolering er fast. Skummet indsættes mellem lamellerne.
 4. En anden dampspærre er fastgjort til skinnen.
 5. Hele konstruktionen er maskeret af PVC-paneler.

Udvidet ler

En anden enkleste og mest overkommelige metode efter savsmuld. fordele:

 • miljøvenlig;
 • i modsætning til savsmuld brænder ikke;
 • modstandsdygtige mod ekstreme temperaturer;
 • ikke bange for gnavere, svampe og insekter;
 • enkel installationsteknologi;
 • lav pris;
 • let at gøre med dine egne hænder.
Ordningen med isolering claydite

Alt arbejde foregår udenfor. For det første udføres den allerede nævnte damp- og vandtætning. Selv en simpel PVC-film vil gøre. Det er bedre at ikke bruge tagmateriale: det kan frigøre skadelige toksiner. Arbejdsfaser:

 1. Rørudtag og ledninger er isoleret med ikke-brændbare materialer. Egnede plader af jern eller metal rør.
 2. Over hele området rulle ud vandtætning. Leddene skal behandles. Vandtætningen er sikkert fastgjort med en hæftemaskine eller et specialtape.
 3. Dampisolering. Egnet overlappende teknologi. Så er alt fastgjort med en hæftemaskine.
 4. 5 cm blød ler skal lægges på dampspærren.
 5. Allerede på ler hældte ler. Hvordan bestemmer du tykkelsen af ​​laget? Det kan være fra 15 cm og mere.
 6. På udvidet lerstabelkobler - et lag af cement og sand. Dette vil beskytte materialet.

Nogle nyttige tips

 1. Der er en skumpladeflise - i sig beskytter den temmelig godt fra kulden.
 2. Må ikke dvæle på loftets isolering. Vægge og gulve kan også overføre varme.
 3. Hvis du har svært ved at opvarme dine egne hænder, er det bedre at vende sig til herrerne, der vil gøre alt korrekt. Upålideligt isoleret loft har praktisk taget ikke gavn.
 4. Gipsvæggen kræver brug af en galvaniseret jernprofil. Hvorfor har du brug for det? Hvis du ikke gør dette, kan du snart lide af en nedtrappet struktur.
 5. I et træhus er det bedre at varme loftet i sommermånederne, så i løbet af efteråret og forkølelsen kan overskydende fugt fordampe.

Opvarmning af loftet i et træhus vil beskytte værelset indefra mod varmetab. Hvis loftet ikke er isoleret, skal du gøre alt arbejdet straks ved ankomsten.

Jo bedre at isolere loftet på et privat hus

Under forholdene i de hårde russiske vintre er problemet med højkvalitets hjemmeisolering et spørgsmål om ikke overlevelse, så i hvert fald livets komfort og sundhed for dine familiemedlemmer. I et "koldt" sommerhus uden isolering vil opvarmning omkostninger slå alle tænkelige optegnelser, og forkølelse bliver normen for dens beboere.

Men det sker ikke, hvis du gør en god isolering af vægge, gulve og lofter i huset. Dette gælder især for lofterne - den opvarmede luft stræber altid opad, og hvis han ikke møder barrieren i sin vej som et lag af isoleringsmateriale, vil han simpelthen gå udenfor. Og du vil ende med kondens på loftet og høje opvarmning omkostninger.

Hvis du ikke tager højde for højkvalitetsisolering af loftet, dannes der kondens på den, og varm luft vil frit gå udenfor

Kvaliteten af ​​loftisoleringen afhænger stærkt af, hvilket materiale der skal bruges, og hvor godt dets installation blev udført. Og i øjeblikket står værten over for spørgsmålet: hvad skal man vælge? I dag er der mange typer varmelegemer på byggematerialemarkedet, og hver af dem præsenteres som de bedste i sit segment. Denne artikel skal hjælpe dig med at løse problemet med at vælge isoleringsmaterialer, det vil fortælle om deres funktioner, installationsmetoder, fordele og ulemper.

Måder at isolere loftet

Først skal du tale om, hvordan man isolerer loftet. I vores tilfælde vil dette være loftet på den sidste etage, over hvilket kun loftet og taget - det er igennem det, at hovedvarmetabet opstår.

Den første metode til isolering - den ydre. Hvis du ikke har planer om at lave en loftsrum under taget, så passer denne metode til dig. På loftet på loftet med en træbjælke og brædderamme, der er fyldt med isolerende materiale. Rammens design afhænger af, hvilken type isolering du bruger.

Ordningen med ekstern isolering af loftet i huset

Hvis du ønsker at arrangere et loft eller et lille lager på loftet, skal du isolere loftet indefra. I dette tilfælde er der i de sidste etager på lofterne dannet den allerede nævnte ramme, som er fastgjort ved hjælp af dugle-negle. Efter at have lagt isoleringsmaterialet, er det lukket med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. Denne isoleringsmetode er meget besværlig og reducerer også højden af ​​boligen. Derfor, under opførelsen af ​​huset bør tage højde for dette øjeblik og gøre væggene i sidste etage lidt højere.

Ordningen med intern isolering af loftet i huset

Tip! Et lag af dampspærre bør placeres mellem isoleringen og loftet, ellers vil fugt, der stiger sammen med luften, absorberes af isolationen, hvilket vil svække dets egenskaber betydeligt. Derudover er fugt under taget ikke den bedste måde at påvirke styrken af ​​spærre.

Opvarmning af loftet i huset med mineraluld

Mineraluld - En fibrøs varmeisolator, fremstillet i form af ruller eller plader. Materialets sammensætning bestemmes af GOST R 52953-2008, og i alt er der tre typer mineralske sten, slagge og glas (bedre kendt som glasuld). Overvej dem mere detaljeret.

GOST R 52953-2008 "Materialer og produkter af varmeisolering. Vilkår og definitioner

Stenuld er lavet af forskellige klipper, såsom diabase eller gabbro, derudover indeholder den ler, kalksten, dolomit og et bindemiddel indeholdende formaldehydharpikser. Den gennemsnitlige koefficient for varmeledningsevne af sten wat er 0,08-0,12 W / (mK). I vores tilfælde, jo lavere er dens værdi, desto mere er materialet egnet til isoleringens rolle.

Det er vigtigt! En af de største ulemper ved mineraluld er, at den kan indeholde stoffer, der, når de opvarmes, frigiver phenoler i luften, der er farlige for mennesker. Diskussioner og tvister har været i gang i dette spørgsmål i lang tid. Basaltuld anses for at være den sikreste, som indeholder den mindste mængde potentielt skadelige stoffer.

I modsætning til sten produceres slaggeuld fra højovne slagge og andet affald af metallurgi. Termisk ledningsevne er i gennemsnit 0,47 W / (mK), som sammen med sin høje hygroskopicitet (evnen til at absorbere fugt) gør slagge uegnet materiale til isolerende lofter. Derudover har den en sur surhedsgrad, fordi den skal holdes væk fra metalrør, bjælker og andre produkter.

Glasuld prioriteres først i termisk isoleringskvalitet blandt mineral watt - 0,03 W / (mK). Det har også en meget lav pris. Ulemperne er, at partiklerne af dette materiale kan forårsage skade på en person, der kommer på huden, øjnene eller lungerne. Men dette er mere eller mindre karakteristisk for alle typer mineral watt, så når man arbejder med dem er det nødvendigt at bære handsker, beskyttelsesbriller, åndedrætsmaske og lukkede arbejdstøj.

Den største fordel ved alle typer mineraluld er, at dette materiale er meget bekvemt til transport, transport og installation, da den har en lav vægt. Derudover er det ikke brandfarligt, og ved meget høje temperaturer kan der kun sintres (samtidig tabe dets isolerende egenskaber). Det er især vigtigt for landhuse, at mineraluld ikke er et attraktivt sted for gnavere, insekter, svampe eller skimmel.

De mest kendte producenter af dette materiale er firmaet "Izover", "Ursa" og "Paroc". Hvis kvalitet er vigtig for dig, så kig efter mineraluld fra disse virksomheder, når du går til hardwarebutikken. Når du vælger, skal du også være opmærksom på materialets massefylde - loftet kan ikke modstå for tætte og tunge prøver af mineral watt.

Start processen med isolering skal bestemme loftets areal, fordi du først skal beregne, hvor meget du har brug for mineralulds-, damp- og vandtætningsfilm. Dernæst vil vi overveje teknologien til den eksterne metode til loftisolering. Hvis du har brug for intern opvarmning - følg de samme instruktioner, men skift lagene af vand- og dampspærre.

Beregning af loftet

Udover isoleringen selv skal du have træplader eller metalprofiler, værktøjer til skæring af mineraluld, beskyttelses tøj og udstyr (handsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller) og fastgørelsesdele.

 1. For det første sætter vi en dampspærre på loftet på loftet, samtidig med at der sikres, at der ikke er tårer på det. Laying bør overlappes, sømene skal limes med et specielt dampspærrebånd.
 2. På toppen af ​​det monterer vi kassen af ​​træ eller galvaniseret profil. Afstanden mellem lamellerne skal være noget - et par centimeter - mindre end bredden af ​​arket eller rullen af ​​mineraluld. Så varmeren passer perfekt. Højden på drejebænkningen skal overstige tykkelsen af ​​det varmeisolerende lag med 1-2 centimeter for derved at sikre luftcirkulationen mellem den og vandtætningen.
 3. Vi pakker ud mineraluld og sætter det i mellemrummet mellem lamellerne. Hvis materialet passer ind i flere lag - det næste lag skal overlappe sømmen af ​​den forrige.
 4. Fra oven til kassen ved hjælp af en møbler hæftemaskine fastgør vandtætning. Samtidig skal der som nævnt ovenfor være en lille plads mellem uld og mineraluld til luftcirkulation.

Ekstern isolering af loftet med mineraluld

Termisk isolering skum

Den næstmest populære efter mineraluld er skum. Skum kaldes polymere materialer, der består af celler fyldt med gas. Derfor manifesterer skummene sig selv som et varmeisolerende materiale. Af disse kan du i dagligdagen ofte finde polystyrenskum og polyurethanskum. I gennemsnit er skumets varmeledningsevneskoefficient 0,041 W / (mK), hvilket gør det relateret til glasuld med hensyn til dets isolerende egenskaber.

Indvendig isolering af loftskummet

Som mineraluld er polystyrenskum og polyurethanskum lave omkostninger og lav vægt. Sidstnævnte ejendom gør det nemt at transportere, opbevare og installere i loftet. Skummet har dog en række ulemper, der gør det ikke det bedste valg for en boligbyggeri.

 1. Polyfoam brænder godt og frigiver samtidig mange farlige stoffer til mennesker. Desuden kan de skille sig ud selv med en svag varme.
 2. Mus kan starte i skumlaget, men det er værd at bemærke, at det ikke er en yngleplads for insekter eller svampe.
 3. I et rum, hvis loft er isoleret med skum, kan der opstå en "drivhuseffekt".

Der er to måder at installere skumplast på - på rammen og på lim. Den første er på mange måder ligner isolering ved hjælp af mineraluld, men når der lægges skumplader mellem lamellerne, skal "flydende negle" anvendes på deres sider. Og om installationen af ​​dette materiale med lim skal fortælles mere detaljeret og i trin.

 1. Overfladen, hvorpå skummet lægges, grundigt rengøres og rengøres af mulige uregelmæssigheder. Om nødvendigt kan den primeres.
 2. Lim påføres pladerne af skumplast (flis fungerer godt) og efter tre minutters ventning skal pladen presses til loftet på loftet eller loftet.
 3. Gentag proceduren med alle andre skumplader.
 4. Påfør et lag af forstærkende gips på arkene og læg et glasfibernet. Efter tørring er masken dækket af et andet lag af gips.

Termisk isolering af loftsskumlim

Penoizol som varmelegeme

Et alternativ til polystyrenskum og polyurethanskum kan være penoizol, hvilket er et "flydende" skum. Takket være specielle tilsætningsstoffer slipper han sig af de største ulemper ved sine solide modstykker - attraktivitet for gnavere og brændbarhed. Ulempen ved penoizol er, at det er nødvendigt at kalde et team af arbejdere med specielt udstyr, og det kan være ret dyrt.

Loftisolering penoizol

Isoleringsteknologien ved hjælp af penoizol er simpel: vi lægger en paroizolator og fylder rummet mellem loftet bjælker med et lag af isolering for en tykkelse på 20-30 centimeter. På toppen kan du desuden lægge et lag tagmateriale og lægge bordets gulv.

Ecowool

Præfixet "øko-" i titlen på dette materiale er ikke med det formål at reklamere. Ecowool er faktisk et miljømæssigt sikkert materiale, da 80% består af naturlig cellulose. De resterende 20% er forskellige tilsætningsstoffer, såsom lingin, hvilket giver strukturen klæbrighed, eller borsyre og antiseptika, der beskytter økologi fra råtning, svampe og gnavere. Også i sammensætningen af ​​dette materiale er flammehæmmere, på grund af hvilke økologi ikke brænder, men kun smolders under påvirkning af flamme og meget høje temperaturer. Materialets termiske ledningsevne er 0,038 W / (mK).

Ecowool til isolering af lofter

Der er to måder at isolere loftet på med miljøvenlig bomuldsuld - tør og våd. I det første tilfælde passer materialet ind i de forberedte "celler" i loftet, men samtidig er dets varmeisoleringsegenskaber kun 60-70% af det mulige. I den anden metode anvendes der specielt udstyr, der fugtiger økologen og sprøjter det under højt tryk. Ved kontakt med vand bliver isoleringen klæbrig og passer godt til loftet eller loftsfladen. Ulempen ved økologi er det faktum, at du med sin "våde" applikation har brug for specielt udstyr og folk der kan arbejde med det.

Overvej trinene med isolering af loftet ved hjælp af økologisk træ på en ekstern måde.

 1. Overfladen af ​​loftet rengøres og udjævnes - det er nødvendigt at slippe af med snavs og snavs.
 2. Monteret kasse af træstang, svarende til kassen til lægning af mineraluld. Hvis det ønskes, kan du springe over dette trin, men så er det umuligt at bruge loftet.
 3. Laget af dampspærrefilm er lagt. Hvis det er nødvendigt, er det muligt at indpakke selve beklædningsstrukturen.
 4. Ved hjælp af blæseenheden fylder ecowool mellemrummet mellem lamellerne. Der skal lægges særlig vægt på revner og vanskelige steder at nå. Mindste lag af isolering skal være 25 centimeter, men hvis du bor i et område med meget kolde vintre, skal tykkelsen øges til 40-50 cm.
 5. En vandtætningsfilm lægges over økologien, overlappes og med sømbinding med et specielt tape.

Ekstern opvarmning af et loft ekovatoy

Video - Udendørs loftsisolering økologi

Termisk isolering af loftet med udvidet ler

Udvidet ler - løs isoleringsmateriale, som er en sten lavet af bagt ler med en porøs struktur. Det er meget populært som gulvisolering, men det er også velegnet til lofter, hvis de opvarmes udenfor. Den termiske ledningsevne af ekspanderet ler er 0,18 W / (mK). På grund af dets sammensætning brænder denne isolering ikke, smolder og smelter ikke, udsender ikke skadelige stoffer i luften og er ikke attraktiv for svampe eller mus.

Men samtidig er claydite underordnet i sine isolerende egenskaber til skumplast eller mineraluld, og i øvrigt er det et meget tæt og tungt materiale, fordi det kun kan bruges til tilstrækkeligt stærke lofter med støttebjælker.

Opvarmning af loftet på et privat hus udvidet ler

Teknologien til isolering af loftet med udvidet ler er som følger.

 1. Gulvet på loftet og loftbjælkerne er tæppebelagt med dampspærrefilm. I stedet for filmen kan du bruge almindelig tyk polyethylen.
 2. Rummet mellem bjælkerne er fyldt med ekspanderet ler. Det er ønskeligt at blande isoleringen af ​​forskellige fraktioner, således at krympningen er mindre. Den mindste tilladte lagtykkelse er 200 mm, for områder med koldt klima er det 400-500 mm.
 3. Udvidet ler forsigtigt udjævnet. Til dette kan du endda bruge en simpel rake, hvis det er nødvendigt.

Hældt ler skal omhyggeligt nivelleres.

Et alternativ til ekspanderet ler blandt bulkvarmeisolatorerne kan være skumglas, også ofte kaldet skumkrom. Dens varmeledningsevne er 0,08 W / (mK), hvilket er mere end to gange mindre end ekspanderet ler (vi minder dig om, at i tilfælde af isolering er jo mindre denne indikator jo bedre).

Sav som en varmelegeme

Endelig nærmede vi os det materiale, der har været anvendt som isolering i årtier, selv før skum og mineraluld optrådte. Dette er savsmuld. De kan bruges uafhængigt, blot ved at fylde dem på loftet eller som en del af en blanding med ler eller cement.

Den eneste fordel ved en sådan isolering er billighed - du kan enten bruge affaldet fra din egen bygning eller gå til nærmeste savværk og få materialet gratis eller til en symbolsk pris. Men opvejer cheapness af savsmuld overveje alle deres fejl?

 1. Savsmuld brænder godt, for når du bruger dem, skal du beskytte alle elektriske ledninger på loftet med metalbokse. Derudover kan du ikke bruge dette materiale nær komfuret eller skorstenen.
 2. Gnavere, insekter eller svampe kan starte i savsmuld og uden imprægnering med et antiseptisk middel vil det ikke fungere for at slippe af med disse problemer.
 3. Materialet krymper over tid, hvilket væsentligt hæmmer dets varmeisoleringsegenskaber. Derudover skal du regelmæssigt fylde frisk savsmuld.
 4. Med en sådan varmelegeme er det umuligt at bruge rummet under taget - hverken at arrangere loftet eller at gemme gamle møbler og andre ting på loftet.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Cement-savsmuldsopløsning fremstilles som følger: 1 del cement og 1 del kalk tages til 10 dele savsmuld af lille eller mellemfrakt. Stofferne blandes grundigt sammen for at danne en tør blanding. Så skal du tage 5-10 dele vand blandet med flere spiseskefulde blå vitriol. Vitriolen i vores tilfælde virker som et antiseptisk middel, som ikke vil tillade savsmuldisoleringen at rotne. Fyld blandingen og bring den til en homogen masse. Tjek om det er klart, simpelt nok: tag cement-savsmuld blandingen og klemme i knytnæve. Hvis vand ikke dråber fra det, så er det klart.

Brug af ler med savsmuld til udvendig loftisolering

Dernæst skal du forberede et loft til isolering. For at gøre dette skal du lægge et dampisolerende materiale og behandle alle træelementerne i strukturen med brandhæmmende (anti-brændende imprægnering). Derefter skal du lægge cement-savsmuldsblandingen ud, glatte den og forlade det i et par uger, så det er helt tørt.

Det er vigtigt! Cementet kan om nødvendigt udskiftes med ler. Husk også, at der kan forekomme revner i tørring i cement-savsmuldsisolering. De skal forsegles ved hjælp af den samme blanding.

Resultatet

På denne gennemgang af materialer til varmeisolering af loftet i huset kan færdiggøres. Nu, efter at have vejet alle fordele og ulemper, kan du vælge den varmelegeme, der passer bedst til dig. Nedenfor er en tabel designet til at sammenligne egenskaberne ved isoleringsmaterialer.

Tabel. Sammenligning af de grundlæggende parametre for populærisolering.

Hvilken isolering er bedre for loftet i et træhus

Hvis vi analyserer ydeevneegenskaberne i et træhus, kan vi konkludere, at dette er en pålidelig, miljømæssig og komfortabel bygning, hvor du vil føle dig komfortabel når som helst på året. Det eneste problem med disse bygninger er varmetabet i den kolde årstid, men det er hurtigt løst, hvis du isolerer loftet i et sådant træhus ved hjælp af anbefalinger fra eksperter.

Relevans af problemet

Som du ved, stiger varm luft altid op. Hvis der under bygningen af ​​bygningen ikke tog sig af isoleringen af ​​loftet, vil du miste 30-50% af varmen. For eksempel, hvis du brugte fire kubikmeter gas for en dag, så 1,2-2 kubikmeter. meter vil gå til "street heating" (eller loftet).

Ikke-isolerede lofter er hovedårsagen til dannelsen af ​​kondens på deres overflade, hvilket bidrager til udvikling og udvikling af svampe eller skimmel. Hvis dette allerede er sket, gør dig klar til en dyr reparation, men det koster flere gange mere end at udføre arbejde for at isolere loftet.

For at vælge det optimale materiale og metode til isolering er det nødvendigt at overveje følgende faktorer:

 • Designet (funktioner) i loftet og taget.
 • De klimatiske egenskaber i regionen (Bemærk lufttemperaturen udenfor og indendørs på forskellige tidspunkter af året).
 • De anvendte materialers fysiske egenskaber.

Derudover bør du vide, at der er interne og eksterne metoder til isolerende lofter. Effektiviteten af ​​hver af dem bestemmes individuelt.

Materialer til udførelse af lofterisolering

I dag kan følgende materialer anvendes til isolerende lofter:

 • Udvidet ler - Letvægts, holdbart, brandhæmmende materiale, der bevarer varme godt og har fremragende lydisoleringsevne.
 • Savsmuld er et miljøvenligt og billigt materiale.
 • Polyfoam - en af ​​de bedste muligheder for isolering af loftet, med et stort antal positive egenskaber.
 • Mineraluld er lys, giftfri, men det er meget dyrere end andre materialer til opvarmning.
 • Ecowool er et kvalitet, men dyrt materiale.
 • Clay - har fremragende varmeisoleringsevne.

Hvert af de anførte materialer har sine fordele og ulemper. Hvis du har brug for isolering til loftet i et træhus, men du ved ikke, hvilken der er bedst til din situation, skal du ikke skynde dig for at købe det dyreste materiale. For at komme i gang skal du omhyggeligt gennemgå de angivne oplysninger.

Opvarmning lofter indefra

Den største ulempe ved den præsenterede metode til termisk isolering af lofter er, at det er nødvendigt at fastsætte alle elementerne over hovedet, og dette er en meget ubehagelig position.

Vigtigt punkt! Hvis huset allerede er blevet repareret, vil den viste metode være irrelevant for dig. Erfarne eksperter anbefaler at engagere sig i isolering af lofter i forbindelse med udførelse af indvendigt arbejde, i færd med at bygge et hus (eller under større reparationer).

Sekvensen af ​​isolering af lofter indefra:

 1. 1. Hvis der er huller i loftet, skal du sørge for at løse dem med skum. Store huller skal være caulked.
 2. 2. For at eliminere udseendet af kondensat skal du vedhæfte en dampspærrefilm til loftet. For at udføre disse værker har brug for en konstruktion hæftemaskine.
 3. 3. Næste fase er lægningen af ​​varmeisolerende materiale. Gør dette for at føle dig godt tilpas, og stykker af materiale er tæt fastgjort til hinanden og tillader ikke varm luft at lække ud.
 4. 4. Installation af loftbeklædning.

De opførte faser af værker ved opvarmning beregnes ved brug af økologisk og glasuld. Hvis du beslutter dig for at bruge skum (lignende i strukturmaterialer), efter at du har fastgjort dampspærrefilmen, limes stykker af dette materiale til det, og et andet lag af film påføres ovenpå.

Afslutningsfasen af ​​disse værker inkluderer fastsættelse af loftet eller hæmning af loftet med specialfremstillede brædder. Vær opmærksom på, at eksperter i denne industri anbefaler at isolere loftet i et rum på begge sider på samme tid.

Savsmuld - kvalitetsisolering?

For en mere detaljeret analyse af spørgsmålet om, hvordan man isolerer loftet i et træhus, er det nødvendigt at overveje de grundlæggende metoder til at udføre disse værker ved hjælp af forskellige materialer.

Anvendelsen af ​​træ savsmuld til udvendig isolering af lofter er tidstestet.

Dette er en billig og medium effektiv metode, for hvilken følgende komponenter er nødvendige:

 • Vand.
 • Cement.
 • Polyethylen eller dampspærrefilm.
 • Tør savsmuld (optimal størrelse - medium).

Eksperter anbefaler at bruge cement i et forhold på en til ti (i forhold til savsmuld).

Hele processen består af følgende trin:

 1. 1. Overfladen er forberedt: Affaldet fjernes, hullerne sidder fast, og filmen lægges.
 2. 2. Forbered en blanding af cement og savsmuld. Vand tilsættes gradvist.
 3. 3. Placeringen af ​​blandingen udføres (laghøjde 15-20 cm).

Her er en fantastisk video fra en rigtig hussejer, der besluttede at isolere loftet med savsmuld. Se hvad han siger til sidst:

Vær opmærksom! Ovennævnte arbejder skal udføres senest juli-august, så før kulden tørrer blandingen af ​​cement og sand godt ud. Den største ulempe ved den fremlagte metode er, at træet har tendens til at rådne, og hele beskyttelseslaget kan ødelægges af gnavere og insekter.

Anvendelse af claydite

Det præsenterede materiale på mange måder er et af de bedste til brug som et materiale, der opretholder varme i huset.

Det vil ikke blive spist af mus og insekter vil ikke skade, det er designet til en lang periode af drift, rotter ikke og har fremragende lydisolering.

Til installation af isolering udover udvidet ler skal du:

 • Gipsvæg / brædder.
 • Dampisoleringsfilm.
 • Scotch.

Hele processen med at installere isoleringsmaterialer kan opdeles i følgende trin:

 1. 1. Fremstilling af belægningen. Affald er fjernet, leddene er forseglede, og filmen er lagt.
 2. 2. Claydite hældes. Belægningens højde skal være mindst 20 cm.
 3. 3. Over passer dampspærrefilmen og -pladerne.

Forresten er her en meget eksemplarisk video, hvor en foreman med mange års erfaring deler sine tanker om loftisolering med udvidet ler:

Nogle ejere af træhuse lå i udvidet ler til sin højde var 30-50 cm. Jo tykkere det beskyttende lag, desto bedre bliver det varmt, men glem ikke belastningen på gulvet. Denne mængde claydite har en anstændig vægt, ikke hver struktur er i stand til at modstå det.

Mineraluld

Naturen og de første faser af udførelsen af ​​disse værker er de samme som i tilfælde af savsmuld. Efter overfladeforberedelsen lægges ulden, hullerne og hullerne blæser ud (de store er nødvendigvis kæmmet), og så er den dækket af en film. På toppen kan du lægge brædder eller lave en kobler.

Nogle eksperter anbefaler at gøre en kombineret beskyttelse. Til dette er det første lag lavet af skum (dets analoger), og det andet af mineraluld. Yderligere trin udføres ifølge ovenstående scenario.

Isolering af loftet med ler

I dag er ler det samme materiale i efterspørgslen som det var hundrede år siden. Dens vigtigste fordele er holdbarhed, pålidelighed og evnen til at holde varmen godt. Lej som varmelegeme bruges kun med savsmuld.

Efter klargøring af belægningen påføres der en dampspærrefilm, hvortil opløsningen påføres fra ler og træ savsmuld (lagtykkelse 10-15 cm). I første omgang er det nødvendigt at kontrollere, hvordan opløsningen tørrer. Alle revner skal forsegles med ler.

Den ældre generation (især landsbyboerne) husker stadig de gange, hvor de brugte ler blandet med halm som isolering. Men i dag er en sådan løsning praktisk taget ikke brugt.

Valset isolering

Processen med isolering af loftet på et træhus i dette tilfælde er lidt anderledes end alle ovennævnte metoder:

 1. 1. Den første fase involverer forberedelsen af ​​overfladen, kører negle ind i den (ikke helt) og træk af zigzagspændinger.
 2. 2. Læg rullerne.
 3. 3. Fast dampspærrefilm.
 4. 4. Negle er hamret til ende for bedre at presse isoleringen.
 5. 5. Top slået brædder eller gips.

Vigtigt punkt! Hvis du arbejder med rullet isolering (mineral eller glasuld), skal du sørge for at bruge beskyttelses tøj, beskyttelsesbriller, handsker og bandage til næse og mund, så skadelige partikler ikke kommer på huden, øjnene, næse osv.

Ved udførelsen af ​​dette arbejde skal du sørge for, at der ikke er revner overalt.

Nyttige anbefalinger

Hvis du beslutter dig for at lave loftsisolering, skal du læse de råd, der leveres af fagfolk.

 • Før du begynder arbejdet med isolering af loftet, skal du sørge for at kontrollere tilstanden af ​​taget. Hvis der er revner, revner osv., Skal du først rette dem, og kun derefter gå videre til isoleringen af ​​loftet.
 • Hvis du beslutter dig for at isolere loftet indefra, skal du kombinere disse værker med reparationer på værelset.
 • Forsøg ikke at blæse store huller med et monteringsskum, først fyld dem.
 • Til indvendig isolering af loftet er det ret nok at bruge skumplast, hvis tykkelse ikke overstiger 5 cm.
 • Lægning af rullematerialer skal udføres sammen, selv en erfaren specialist vil ikke kunne holde trådene samtidigt og indsætte bomuldsuld.
 • Når du arbejder på isolering af lofter, skal du altid prøve at stable materialet, så leddene overlapper hinanden og hullerne lukker.

Denne artikel forklarer detaljeret, hvordan man korrekt opvarmer loftet i et træhus, så arbejdet er af høj kvalitet og effektiv. Hvis du har omhyggeligt undersøgt de fremlagte oplysninger, vil du ikke have nogen alvorlige problemer i forbindelse med isolerende lofter.

End at varme loftet i huset: tilgængelige materialer

I overensstemmelse med fysikens love stiger luften, når den opvarmes, så isolering af loftet i et hus med et koldt tag er ikke en måde at slippe af med ekstra penge, men en beslutning dikteret af hensigtsmæssighed. Hvis du bor i et privat hus, blev du direkte konfronteret med problemet med et koldt loft i det rum, hvor loftet ligger. Det er normalt ikke opvarmet, og egen varmeisolering er minimal for at sikre normal temperatur i den kolde årstid. Som følge heraf er stuen over kilden til konstant varmeaflækage.

Du kan isolere rummet indefra eller udenfor. Begge muligheder har deres egne fordele og ulemper, hvis anvendelse er dikteret af rationalitet, omstændigheder, tekniske nuancer og andre væsentlige egenskaber.

Opvarmning af loftet udenfor med rullet materiale

Hvorfor isolere lofter i private hjem

At lægge et isolerende materiale, der er optimalt til en bestemt bygning, vil give en termisk barriere mellem rummet og loftet. Det forhindrer afkøling af opvarmet luft, dens udgang gennem mikrokasser i beton eller naturlige porer i et træloft, øger den samlede temperatur i rummet, beskytter gulve og vægge fra frysning og sparer en betydelig sum penge, der regelmæssigt bruges til opvarmning.

Funktioner af loftisoleringen i et træhus

Ved arbejde med træbygninger skal der prioriteres det isolerende lags endelige vægt. Overdreven høj masse øger sandsynligheden for sammenbrud eller revner i loftet.

Nogle forsøger at løse dette problem ved at reducere isolationslaget, men arbejdsstandarderne kræver en vis værdi for hver region i overensstemmelse med temperatur- og fugtindikatorerne. Med et fald i tykkelsen falder de varmeisolerende egenskaber, og følelsen af ​​at lægge isolationen forsvinder.

Opvarmning af loftet i et træhus indefra

Liste over materialer, der anvendes til isolering

Til isolering bruger installatører materialer, der er opdelt i fire store grupper:

bulk-ekspanderet ler, tør savsmuld, økologi;

rullet - mineraluld og dets sorter fra andre materialer;

plade - plader af komprimeret mineraluld, polystyrenskum (skum), korkplade;

Ved at vælge isolering til loftet i et træhus, skal du vide, hvilken har de bedste isolerende egenskaber. Til dette er det nødvendigt at tage hensyn til en række faktorer, der påvirker det endelige resultat:

ekstern eller intern installation

vejrforhold og den gennemsnitlige årlige temperatur i et bestemt område, der påvirker lagets tykkelse;

behovet og listen over yderligere arbejde

tidsforbrug og projektbudget.

Kombinationen af ​​disse funktioner vil indikere rationaliteten af ​​brugen af ​​en bestemt type termisk isolering.

På billedet er bulkversionen af ​​loftisoleringen uden isolering med udvidet ler

Udendørs isolering

I de fleste tilfælde er dette en mere bekvem måde at forhindre varmetilstand. Det giver dig mulighed for at udvide listen over brugte isoleringsmaterialer, reducere arbejdstiden og reducere i forhold til den interne installation omkostningerne ved isolering til isolering i et hus med en finish.

På vores hjemmeside kan du finde kontaktpersoner fra byggefirmaer, der tilbyder service til husisolering. Du kan direkte kommunikere med repræsentanter ved at besøge "Low-Rise Country" udstilling af huse.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Den billigste blandt alle varianter af bulkisolatorer. På grund af øreprisen for materialet og minimale ekstraomkostninger er de samlede omkostninger ved arbejdet den laveste blandt de beskrevne.

Der er visse krav til savsmuld.

Mindste fugtindhold er påkrævet, ellers vil skimmelsen begynde at danne sig over tid. For dette holdes materialet i et tørt rum i ca. et år før brug.

Savsmuld blandet med flammehæmmende midler for at reducere brandbarhed.

Forbindelse med antiseptiske stoffer, fungicider og slagtende kalk vil forhindre udseende af svampe og beskytte mod gnavere.

Opvarmning af loftet i huset med savsmuld udføres på to måder. I det første blandes de med tør cement, efterfulgt af en lille mængde vand. Cement fungerer som et forbindelsesmateriale. Den anden metode indebærer den tørre falder i søvn af savsmuld uden tilsætning af et stik, men på grund af materialets naturlige krympning og behovet for regelmæssig tilsætning er det ikke populært.

Loftet opvarmes af savsmuld

Udvidet ler som varmelegeme

Det næststørste bulkmateriale til isolering. Blandt dens fordele:

Varmeisoleringsegenskaber er over gennemsnittet.

Ansøgningen har dog flere begrænsninger:

egen vægt af claydite tillader ikke at bruge det på tynde trælofter, beton gulve er ønskeligt.

Materialet har en lav fugtighedsbestandighed, så dampspærren skal lægges i det første lag.

For at sikre højkvalitetsvarme bevarelse, vil der være behov for et lag på mere end 20 cm tykt (i kolde områder i landet øges det til 50 cm).

Ved hjælp af claydite bruger specialister en blanding af store og små fraktioner for at sikre en høj procentdel af tom pladsfyldning. Ovenfor hældes et lag af materiale med cementmørtel 5-10 cm tykt, hvilket giver beskyttelse mod fugt og tjener som gulvbelægning.

Isolering af loftet uden udvidet ler

Ecowool

Moderne isolering til husets loft, lavet af genanvendt cellulose, med tilsætning af brandhæmmende midler til at give brandmodstand og borsyre, der beskytter mod svampe og skadelige mikroorganismer. De vigtigste fordele ved materiale:

høj kvalitet dækning af hele gulvplads, på grund af den lille vægt af de enkelte dele, er bomuld uld let blæst i alle revner;

sammensætningen indeholder ikke forbindelser, der er skadelige for mennesker

lavt materialeforbrug for at sikre pålidelig varmeisolering.

Ulemperne er:

lav modstandsdygtighed mod fugt, bliver nødt til at bruge penge på installation af dampspærre;

Håndlavet installation uden specielt udstyr er umuligt eller vil være af lav kvalitet;

ecowool er tilbøjelige til at krympe, så du skal lægge med en margin på omkring 15%;

hvis den krølles, mister den sine varmeisolerende egenskaber, derfor er det nødvendigt at dække økologen med et lag bestyrelser for at kunne bevæge sig rundt på loftet.

Tip! Eksperter anbefaler ikke at bruge materiale tæt på skorstene eller andre kilder til høj temperatur, på trods af tilsætning af flammehæmmere til sammensætningen. Hvis dette ikke er muligt, skal du lave et ekstra hegn af brandsikker belægning, der afspejler varme.

Opvarmning af loftet økologisk Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om loftet i et træhus.

Mineraluld som isolering

Opvarmning af loftet i et træhus med mineraluld har flere fordele:

lave omkostninger ved materiale;

høj lægningshastighed;

gode varmeisoleringsegenskaber.

Ikke uden ulemper:

bomuldsskrumpning er 15-20%, så eksperter anbefaler at tage den rigtige bestand.

Materialet adskiller sig ikke i fugtighedsbestandighed og samler hurtigt vand, hvilket straks øger dets termiske ledningsevne. Du skal lægge et ekstra lag af vandtætning.

mineraluld kan ikke knuses, uregelmæssigheden af ​​termisk barriere afhænger i vid udstrækning af luften mellem fibrene, så du skal bruge penge på at lægge den ydre beklædning, så du kan bevæge dig frit på loftet.

Til isolering med mineraluldsarbejdere skal der monteres træskovle. De vil give mulighed for at opdele rummet i sektorer og blive støtte fra fremtidens gulv.

På billedet er processen med termisk isolering af loftet med mineraluld

Opvarmende penoizolom

Afhængigt af typen af ​​installation sprøjtes penoizol eller hældes. Men for at kunne bruge dette materiale skal du kontakte en specialiseret virksomhed, da der bruges specifikt udstyr på arbejdspladsen, plus du har brug for beskyttelsesdragter til arbejdstagere og faglige kvalifikationer.

Fordelene er:

høj grad af indtrængen i alle revner og mikroskader;

miljøsikkerhed for mennesker

ikke af interesse for gnavere;

Stoffet indeholder et stort antal luftbobler, der giver højkvalitetsisolering.

Ulemperne omfatter materialets høje omkostninger og skørhed, som i sig selv ikke gendanner form i tilfælde af mekanisk skade.

Video beskrivelse

Hvilken varmelegemer deler varme bedre, se på videoen:

Penoizol loftisoleringsproces

Intern isolering

Bolighus, et hus til flere ejere, tilstedeværelsen på forsyningsselskabet og andre situationer, der gør ekstern isolering umulig, kræver isolering fra indersiden af ​​rummet. Bulkstoffer anvendes ikke af indlysende grunde.

Video beskrivelse

Opvarmning af loftet indefra, se videoen:

Plader, rulle eller sprøjtede materialer anvendes. Hvis du vælger isolering på loftet i et privat hus, skal du være opmærksom på de udvidede polystyrenplader eller komprimeret mineraluld. De har det bedste forhold i kategorien af ​​pris / kvalitet / hastighed. Glem ikke om penoisol, som vil være en glimrende løsning, når du øger budgettet.

Processen med isolering af loftet fra skumets inderside

Termisk isolering af loftet fra indersiden af ​​polystyren skumplader

Hvad man skal vælge - ekstern eller intern opvarmning

Valget mellem disse typer arbejde er baseret på en kombination af faktorer:

i mangel af efterbehandling er de ens i graden af ​​varmeisolering;

hvis reparationen af ​​værelset er afsluttet, skal du fjerne loftdækket, hvilket vil øge omkostningerne og arbejdstiden;

lægning på indersiden reducerer krympningen af ​​materialet, men øger tykkelsen af ​​loftet, hvilket reducerer rummets samlede rumfang;

med indvendig isolering loft loftet er ikke beskyttet mod lave temperaturer;

udendørs isolering giver dig mulighed for at bruge et bredere udvalg af varmeisolatorer.

Omhyggeligt overvejer fordele og ulemper, kan du gøre en entydig beslutning om, at det er bedre at bruge i dit tilfælde.

Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om lofter i et træhus.

konklusion

Når du vælger et bestemt materiale til loftisolering, er det altid bedre at søge professionel hjælp. Hver virksomhed har sine egne faldgruber og snuble over dem, der er afhængige af vores egen styrke, er spild af tid og penge. Det er bedre at gøre reparationen en gang og få et garanteret kvalitetsresultat - det vil spare dig for unødvendige udgifter og vil give huset varme i mange år fremover.

Hvordan man laver isolering af loftet i et træhus - hemmelighederne i varmt boliger

Nødvendige værktøjer og materialer

Stadig flere beboere foretrækker at have individuelle boliger eller i hvert fald et landsted, hvor man ikke kun kan leve i aktivitetsperioden på stedet, men resten af ​​året. Valget af materialer til byggeri er stort nok, men mange stopper ved det traditionelle træ. Opvarmning af loftet, gulv og vægge i et træhus kan gøre det meget varmt.

Valg af isolering til et træhus

I sig selv holder træet perfekt varme, derfor er træblokhuse med en tilstrækkelig tykkelse af væggene og moderne vinduer helt varme. Men man bør ikke tro, at der ikke længere er behov for yderligere opvarmning. Det største tab af varme opstår ikke gennem mure, vinduer eller døre, og ofte gennem loftet. Faktisk, ifølge den fysiske lov, stiger den opvarmede luft.

Og temperaturen i huset afhænger af, hvordan loftets varmeisolering foretages korrekt og korrekt. Glem ikke lydisolering, som vil øge komforten til dit ophold. Overvej de vigtigste typer af eksisterende isoleringsmaterialer. Enhver isolering skal udføre følgende funktioner:

 • være brandhæmmende
 • ikke skade sundheden
 • have en lille vægt;
 • har lav varmeledningsevne og fugtighedsbestandighed.

Valget af isolering er nu ret forskelligartet. I udseende er de opdelt i bulk, flydende, flise, rulle, blokke, mursten mv. Ved sammensætning kan de klassificeres i uorganisk, organisk, kunstig (polymer) og kombineret.

Økologisk isolering omfatter savsmuld, hø, halm, tørv, samt blandinger fremstillet af bygherrer baseret på cement og disse materialer. Miljøvenlig, lavt termisk ledningsevne, lav pris og langsigtet og undertiden århundredes erfaring i applikationen og gør dem nu populære i privat konstruktion. Den største fare er brændbarheden af ​​organisk stof, det er også muligt at reducere de isolerende egenskaber over tid. Derfor skal arbejdet med at opretholde lofter i korrekt tilstand udføres meget oftere end ved brug af mere moderne typer varmelegemer.

Uorganisk indbefatter claydite, fremstillet af behandlet ler, eksfolieret vermiculit og perlit, der opnås ved at stege de samme sten, skumglas, cellulært glas, opnået ved smeltning af affaldet af almindeligt glas med kulstøv, mineraluld. Af de ovennævnte bulkmaterialer er ekspanderet ler det mest populære og efterspurgte materiale, som til en forholdsvis lav pris har en termisk ledningsevne på ca. 0,1 W / mK.

Den eneste ulempe er dens store vægt, da det optimale lag af denne varmelegeme skal være fra 200 til 400 kg pr. 1 m 3.

Derfor anbefales det at anvende det, hvor loftet er lavet af store og tykke bjælker med en solid hjul. Hvis prisspørgsmålet ikke forstyrrer dig, er de bedste indikatorer for varmebevægelse iboende i cellulært glas, lavet i form af adskilte blokke, meget let og miljøvenligt materiale.

Blandt ikke-organiske stoffer foretrækker de fleste bygherrer mineraluld - næsten vægtløse, der har høje hastigheder af varmeopbevaring og ikke-brandbarhed, dampimpermeabilitet og modstandsdygtighed mod deformation. Denne rullede isolering er nem at bruge, selv en uerfarne elsker kan klare det. For ikke så længe siden optrådte ecowool på markedet - specielt forarbejdet cellulose imprægneret med ildfaste og antiseptiske stoffer.

Polymerisolatorer har lave omkostninger, de er meget lette og holdbare. Men over tid, på grund af temperatur ekstremer, bliver mange materialer skøre, de kan også hurtigt antænde og udsende akriterende røg, der er farligt for menneskers sundhed og liv, og ofte beskadiges af gnavere. Polymerer indbefatter polyurethanskum, polystyrenskum, polystyrenskum, polyisocyanurat (PIR). Det skal bemærkes, at i de senere år har ildfaste prøver af polymerisolatorer med højere omkostninger vist sig.

Opvarmning af loftet i et træhus - det forberedende arbejde

Termisk isolering af lofter udføres på to måder afhængigt af tilstedeværelsen eller fraværet af loftet ovenfor. Valg af materialer og deres forbrug, arbejdsvilkår afhænger af det. Hvis loftet er til stede, vil det være bedst at isolere det. I mangel eller manglende evne til at udføre sådant arbejde fra loftet, vil du blive reddet ved konstruktion af gipsplader.

Ved isolering fra loftet skal der lægges særlig vægt på sekvensen af ​​lægning af de respektive lag. Det nærmeste lag til stuen er en dampspærre, så et eller flere lag af forskellige isoleringsmidler, og det sidste skal være fugttæt hygroskopisk materiale. I nærværelse af et loftsrum er det ønskeligt at tilvejebringe tilstrækkelig ventilation for at fjerne overskydende fugt, som akkumulerer på isoleringslaget.

 • isoleringsmateriale - asfalt eller speciel film, ru udenfor, som sælges i hardwareforretninger eller markeder;
 • Udvalgt isolering eller isoleringsmidler
 • værktøj - hammer, kniv, stiksav eller håndsave;
 • polyurethanskum.

Asfalt før lægning skæres i strimler svarende til afstanden mellem bjælkerne med et tillæg på 5 cm på hver side. Skummet er fremstillet på en sådan måde, at blokkene er meget tætte på træbjælkerne, uden huller. Så det første, der skal gøres, er at behandle alle hårdttræsgulve med en antifungel sammensætning og lad det tørre. Blæse det monterende skumgab mellem spærrene og loftet. Derefter kan du fortsætte med gennemførelsen af ​​hovedopgaven - lægning af isoleringsmaterialer.

Hvordan man laver et varmt hus ved hjælp af bulkisolering?

Overvej mulighederne for isolering af loftet ved hjælp af bulk materialer: cement-savsmuld blanding og udvidet ler. Lignende arbejder udføres fra loftet.

Vi lægger et lag glasin over hele overlapningsområdet og kontrollerer omhyggeligt hullerne mellem bjælkerne og isoleringen. Det er muligt at fjerne disse huller ved hjælp af almindelige eller flydende negle, der fastgør materialet tæt på træstrukturer. Derefter forbereder vi en blanding af savsmuld og cement i en sådan mængde, at tykkelsen af ​​det isolerede loft er mindst 20 cm. Vi bestemmer forbruget af savsmuld som overlapningsområde divideret med fem, og opnå den nødvendige kubiske kapacitet.

Forbered cementet, fortynd med vand i forholdet 10: 1, og lav cement-savsmuld. I dette tilfælde vil 10 spande af savsmuld have brug for en og en halv spande cementmørtel. Hæld blandingen af ​​gråt ensartet i loftet, tamp det ned. Efter tørring skal laget ikke vaskes ud. Vi lægger vandtætningsmateriale på toppen, du kan have samme glassine og voila, dit loft er isoleret.

En anden mulighed kan være udvidet lerisolering. Teknologi om paro- og vandtætning ligner den foregående proces. Derefter hældes ekspanderet ler i en hastighed på en lagtykkelse på mindst 10 cm for medium frostvintre, tampes ned og lukkes med et fugtighedsikkert materiale. Da den termiske ledningsevne af ekspanderet ler er ret høj, lægges der ofte omhyggeligt monterede skumplader ud på dampspærren, hvor der skubbes mellemrummet og bjælkerne med skum. Så vil der være en bulkisolering, og igen et lag skum, dækket med polyglas eller polyethylen.

Opvarmning af loftet med mineral eller økologi fra loftet vil tage endnu mindre tid. Fjern snavs fra overfladen, der fordamper dampspærrematerialet på den fra rullerne, der forener bomuldsuld med minimale huller uden at tampe den. Det er tilrådeligt at lægge to eller tre lag uld og placere leddene af de efterfølgende lag på den integrerende del af de tidligere. Det samme fugtisolerende materiale lukker bomuldsulden og beskytter det mod støv, snavs og vand. Hvis du planlægger at omdanne loftsrummet i fremtiden under loftet, er det bedre at lægge tavlerne eller skærmene på toppen uden at stole på isoleringen.

Vi opvarmer rummet indefra - hvad, hvordan, hvorfor?

I tilfælde af at loftets isolering er lavet fra boligen, lægger vi særlig vægt på arbejdets sikkerhed. Når der er isoleret med mineraluld, kræver processen to personer. På udkastet er fugtisolerende materiale først fastgjort. Så negle negles ikke til bjælkerne til motorhjelmen, trådene er fastgjort på en zigzag måde. Dernæst trækker en person trådene, og den anden sætter isolering imellem dem.

Efter at have lagt flere lag negle, hamres dybt for at holde materialet. Det sidste lag er en dampspærre. For at forbedre loftets æstetiske udseende er lukket med gipsvæg eller ethvert andet egnet materiale. Ofte opvarmes lofterne med skumplast og mineraluld, der kombinerer begge materialer. I dette tilfælde fastgøres skumlaget, som er fremstillet på forhånd og skæres i de nødvendige blokke, til det isolerende lag.

Størrelsen af ​​sidstnævnte bestemmes af afstanden mellem bjælkebjælkerne, og jo tættere de passer, jo mindre varmetab vil være. Så er der lagt et lag af isolerende materiale, mineral eller økologi, og igen et lag af skum. Den endelige dekoration af loftet er færdigt med udvalgte materialer. Hvis du omhyggeligt følger instruktionerne og rådene fra erfarne håndværkere, kan du effektivt sikre bevarelsen af ​​varme i huset, spar på energikostnader. Således vil tiden, pengene og indsatsen i nutiden i fremtiden blive til trøst og give dig anstændige udbytter.