Plinth joints behandling

Velvalgte og limede loftsplanker afslutter afslutningen af ​​loftet, væggene og hele rummets design.

Det endelige element i indretningen af ​​loftet og væggene er velvalgte og limede loftsplinter.

Vær opmærksom og vær forsigtig, når du går ind i loftsplinterne.

For at dække leddene i loftsplinterne vil du læse nedenfor.

Funktioner af enheden

Ved loftsplinterne er der flere navne: frise, filet, baguette. I bygningsbutikkerne er der en stor mængde lofttilbehør, du vil ikke være let at vælge det produkt du har brug for.

Det er svært at forestille sig moderne reparation uden et loftapparat - fileter. Det kan bruges med ethvert loft. Loftelement kan dekorere indretningen af ​​rummet. Loftet, dekoreret baguette, ser elegant og pænt ud, skjuler sine fejl og uregelmæssigheder.

Industrien producerer et stort antal loftsstrukturer af forskellige størrelser og former. Du kan vælge et element, der passer til dit værelse, baseret på dets størrelse og det ønskede interiør.

Baguette er et loftelement, som uafhængigt kan dekorere rummet og samtidig skjule alle fejl og uregelmæssigheder.

Du kan hente loftet baguette, som vil øge eller mindske den visuelle højde på dit værelse. Hvis du korrekt og korrekt gør dette, får du den effekt du har brug for. Lavt værelse vil være højere. Du kan markant forbedre dit lofts udseende med de pågældende produkter.

Ved fremstillingen af ​​færdiggørelser kan samlinger mellem væg, bundplader og loft nemt og smukt dækkes. Dette eliminerer dannelsen af ​​revner i hjørnerne og gør dem helt glatte. Ofte ser folk, der vurderer dit arbejde, først og fremmest på, hvordan hjørnerne af rummet er dekoreret, og ved deres tilstand dømmer de det arbejde, du har gjort.

Hvilket materiale skal baseboard være

Til produktion af loftkonstruktioner anvendes forskellige materialer. Alle har deres fordele og ulemper. Forskellige produkter ledninger er forbundet med forskellige materialer.

Alt dette kan du lære af salgsassistenten i en hardware butik eller på internettet.

Polyurethan Galtel

Fordelene ved sådanne elementer indbefatter muligheden for limning på de halvcirkelformede elementer af væggen, maling med olie og vandbaserede maling. De understreger perfekt reliefen af ​​baguetten.

Den største fordel ved loftet sokkel lavet af polyurethan er en perfekt og ægte efterligning af mønstre, ornamenter og skulptur.

Men den vigtigste fordel, som denne sokkel har, er en perfekt og ægte efterligning af mønstre, ornamenter og skulpturer. De er vant til at dekorere lokalerne, hvis design er designet til enhver stil. Det tåler rengøring med en fugtig klud, og efter at den ikke mister sin oprindelige farve.

Den eneste og alvorlige ulempe er vægten. Dette gør hans væg klister mere kompliceret. Efter tiden mellem bundpladen og loftet kan der opstå et hul. Det kan dækkes med kitt eller andet materiale.

I dag kan du købe nye polyurethanskum baguetter. Dette er en slags baguetter nævnt ovenfor. De er meget bekvemme til montering på ujævne og ruveje.

Polystyren baseboard

Den er let skåret, monteret, leddene er let forbundet og monteret på hinanden. Du kan gentagne gange male og farve. Disse loftsplinter er lavet med kanaler for at skjule ledningerne i den elektriske strøm.

Udvidet polystyren er et glimrende materiale til filet.

Polystyren baseboard er alsidig, velegnet til installation i ethvert rum, meget effektivt til kombinationer med lister og stikkontakter.

Skumplint

Baguette skum er meget billigt, har en god lydisolering, men skrøbelig og ikke fleksibel, kan ændre størrelsen under virkningen af ​​nogle opløsningsmidler og lim.

Træloft element

Baguetter af træ er meget dyre, de er normalt lavet af ædel træ. De er fastgjort på væggen med dykker og skruer.

Du har valgt muligheden for baseboards, der passer til din lejlighed. I hardwarebutikken køber du lim og kitt og produkterne selv. De bør tages med en margen.

Hvis du monterer en baguette for første gang, kan du ikke umiddelbart lykkes med at forbinde to dele korrekt, og du skal tage reservedele. Det er særligt vanskeligt at komme med bundpladerne i hjørnerne af rummet.

Hvad der kan være nødvendigt for arbejdet

For korrekt docking, forbered de nødvendige værktøjer:

 • miter box;
 • nedstryger;
 • konstruktion kniv;
 • lim;
 • klude eller gamle rene klude.

Monteringen af ​​soklen skal starte fra indgangen. For det første rengøres overfladen af ​​væggen af ​​støv, på en ren overflade limes klæbemidlet bedre til væggen.

Montering af bundplader til docking i hjørnerne er et af hovedelementerne i installationen. Baguettens kant skæres i 90 graders vinkel, og du skal have en vinkel på 45 grader, så du kan ikke undgå trimning. Installationen skal begynde ved indgangen. Du rengør overfladen af ​​væggen fra støv, på en ren overflade limen er bedre limmet til væggen. Vi laver soklen og trykker den på væggen. Hvis limdråber stikker ud under produktet, skal du fjerne det med en klud eller klud.

Forsøg ikke at lave lige hjørner med en kniv, du vil forglemme flere elementer forgæves, men en smuk ledning virker ikke. Bedste brug stuslom. Skær delen skal være i en vinkel på 45 grader. Den lange side skal ligge ned mod væggen, den korte side mod loftet.

Glatte hjørner kan ikke laves med en almindelig kniv, det er bedst at bruge en kål.

Fjern græsserne med en byggekniv, så du kan klæbe. Vi skærer den anden sokkel, så den kopierer profilen til den første, så leddene bliver glatte.

Du kan bruge forskellige forbindelser, alt afhænger af dit værelse, men leddene skal forbindes med yderste omhu. Fejlene i hjørnerne er særligt mærkbare. I nogle tilfælde er det muligt at erstatte en mislykket hjørneinstallation. Ved at montere lige steder, er det muligt at kontrollere, hvordan lige sokler er trimmet. Produktionen er ikke altid respekteret 90 grader.

I bygningen blev butikkerne nu klare hjørner. De er limet ind i hjørnet, og du behøver ikke længere at passe til hjørnerne. Dette letter i høj grad arbejdet hos uerfarne hjemmeproducenter.

Lim limene med lim, fjern overskydende materiale med en ren klud, der er forberedt af dig på forhånd. Hvis der er huller mellem loftet og leddene, belæg dem med kitt eller fugemasse. Plint kan male, og dit værelse får et færdigt udseende.

Nogle anbefalinger

Det anbefales ikke, at efter afslutning af installationen af ​​loftbagetter, fortsæt straks til kittet af lige og vinkelformede led. Det er nødvendigt at give limen tørre godt.

Ved tilslutning af delene til leddet tilføjes lim til loftplinten, overskuddet fjernes med en fugtig klud. Efter installationen af ​​loftet baguettes skal du begynde at putte lige og vinkelformede led. Det anbefales at gøre dette ikke umiddelbart efter installationen, men lad limen tørre godt. Alle hullerne bliver tydeligt synlige den næste dag, de skal forsegles med gipskum blandet med vandbaseret maling.

Gipsgips anvendes hovedsageligt i efterbehandling af boliger. Hun lader perfekt luft gennem hende. Den bruges i værelser med lav luftfugtighed, egnet til arbejde på træ, cement og betonoverflader. Gipsgips bruges til at glansere over de huller, der forbliver, når du går ind i loftsplinterne.

Til samme formål kan du bruge fugemasse. Det vigtigste er, at arbejdet med at dække hullerne mellem leddene, loftet og væggene skal udføres med rene hænder.

Lukning af leddene i loftsplinterne og deres installation er et simpelt arbejde. Det vigtigste er at opretholde tålmodighed og anvende alle regler for udførelse af disse værker.

Læs omhyggeligt vejledningen på den lim, du har købt, og andre materialer, der kræves til arbejde. Kontrollér tilgængeligheden af ​​alle nødvendige værktøjer og hold det i god stand.

Sådan tætes leddene efter montering af loftplinten

Brugen af ​​loftsplinten i udsmykningen giver dig mulighed for at skjule alle mangler i udsmykningen og små uregelmæssigheder på væggene. Derfor er det nødvendigt at præcist forstå, hvordan man korrekt installerer loftlister.

De fleste sokkelmaterialer er lavet af skum og polyurethan. Plinth kaldes også cornice, border, baguette, filet og frise. Montering af loftsplint er den sidste etape af dekorationslokalet.

Montering af loftsplint

Når du vælger et færdigmateriale, skal du overveje størrelsen af ​​rummet. Når du klæber en sokkel, skal du overholde reglen: Bredden skal være proportional med rummets bredde og højde, så der ikke er nogen ubalance i rummet. Hvis dette ikke tages i betragtning, vil rummets design blive ødelagt, for smalle grænser opløses i rummet, og unaturligt brede vil være alt for slående. Installation af et loftsplint er et nøjagtigt og omhyggeligt job.

Sådan bestemmes den ønskede bredde af tagskæggene

Du kan vælge den ønskede størrelse af soklen efter størrelsesforholdet mellem rummet. Med en lofthøjde på 2,5 m. sokkel bredde bør ikke være mere end 9cm. uanset rummets størrelse. Hvis lofthøjden er 2,7 m. (hvis rummets rum er op til 15 m.) skal soklen være 10 cm bred. Når arealet af rummet er fra 15 til 23 kvm. baseboard - fra 9 til 14 cm. I store værelser med lofthøjde på 3m. soklen 15-21 cm bred påføres.

Montering og installation af baguette

Hvis du går efter den enkleste version af den passende skørt, kan du bruge specielle monteringer til hjørnerne og ikke gøre den nøjagtige beregning og markering. Sådanne anordninger giver dig mulighed for at montere baguetten i hjørnerne af rummet uden beskæring.

Når man går i hjørner med trimning, er det bedre at øve sig først på små sektioner af soklen. Skær soklen skal være på ydersiden et par millimeter større end den beregnede størrelse. Som følge heraf er det bedre at passe baguetten på installationsstedet end at smide et element, der er for kort.

I slutningen af ​​installationen opstår spørgsmålet - hvornår og hvordan man reparerer leddene i loftsplinten. Det anbefales at fylde leddene ikke umiddelbart efter limning af baguetten, men efter et par dage. Derefter, efter at limen tørrer, vil hullerne være tydeligt synlige. Samlinger kan forsegles med gips-kitt på en vandbaseret maling eller akrylforsegling. Sådan arbejde skal udføres med rene hænder.

Sådan fjerner du revner i indsatte sokler fra forskellige materialer: et overblik over metoder

Hjem reparation indebærer betydelige omkostninger. Derfor forsøger mange af dens ejere at udføre byggeri alene, så prisen på arbejde reduceres. Men hvis du ikke har den færdighed i dette område, vil du ikke kunne få en god arbejdskvalitet.

For eksempel, efter selvstændig reparation med det samme eller efter en vis periode opstår spørgsmålet: Sådan lukker du hullerne i loftplinten, der opstod i områderne der går sammen med væggene. Det skal sige en ting - ikke panik. Vores artikel hjælper dig med at løse dette problem.

Sådanne huller opstår ofte under installation af basisplader.

Hvilke metoder kan anvendes

På billedet - forsegle klæbemidlet.

Der er flere effektive metoder til at dække kløften mellem væggene og basispladerne, blandt dem de mest populære:

 • fylder rummet med et fugemasse, silikone eller akryl
 • smøre slidserne med kitt;
 • produktion af indsatser fra sokkelfragmenter.

Vær opmærksom! Ved første øjekast synes ovenstående metoder ikke særlig vanskeligt. Det skal dog tages i betragtning, at reparationens succes og dens vanskeligheder afhænger af flere forhold. For det første - din nøjagtighed. For det andet - arten af ​​revnerne og deres størrelse. For det tredje - vejen for at fjerne dem, som du vælger.

Hvad tages der hensyn til

Når man tænker på, hvordan man forsegler kløften mellem væggen og basispladen, for at korrigere de resulterende defekter, er det nødvendigt at fortsætte fra størrelsen af ​​hullerne:

 1. Så, at stikke et stykke skåret fra bundpladen selv vil hjælpe, hvis hullet er relativt stort.
 2. Her skal vi tage højde for, at du usandsynligt er i stand til at forberede et segment, som ideelt set vil svare i sin form til det rum, der repareres.
 3. Ud fra dette bliver kanten af ​​hullet fyldt, sandsynligvis nødt til at blive repareret ved hjælp af en kniv, således at fragmentet kommer ind i det tæt.

Sætte huller kittet.

Udvid kløften vil have, og så, hvis du har konstateret, at det er nødvendigt at anvende kittet eller fugemasse.

 1. For at reparationsopløsningen ikke skal falde over tid for at forbedre vedhæftningen er det nødvendigt at forøge området for dets kontakt med substratet.
 2. Til dette formål fortæller den bedste løsning - rydde kløften, hendes koniske form med forlængelsen øverst.
 3. Fyldning af kittet tilberedt mellemrum er bedst med en gummispatel. Det er bekvemt for dem at fjerne overskydende opløsning og give ensartethed til smørleddet.
 4. Det er endnu nemmere at bruge fugemasse til at rette fejl. Den skal forsigtigt presses ud af røret og samtidig fylde reparationsrummet med det. Så har du brug for en plastikspatel eller en finger dyppet i vand for at gøre en glat og glat ledd.

Vær opmærksom! Tætningsmiddel skal stramme lidt. Derfor bør sømmen dannes en tid efter dens påfyldning. Det ville være bedst, hvis du praktiserer en operation på en unødvendig genstand.

Hvis sagen er ikke-standard

Hvis hullerne er små, kan de fyldes med en sådan lim.

Ofte bruges specialkonstruktion lim til at installere de øverste (loft) bundplader. Når en sådan sammensætning hærder, er det meget svært at skære det med en kniv for at udvide spalten og give den den ønskede form.

Og det danner ikke ved brug af et sådant materiale brede revner. Ud fra dette vil det være ret nok at anvende et lag af klæbemidlet "Moment-Mounting" til hullet.

Ikke i alle tilfælde er årsagen til udbrud af revner ved krydset af vægge og bundplader det manglende overholdelse af de tekniske krav til installationen.

Her er det nødvendigt at tage højde for, at til dekoration af perimeteren af ​​de øverste vægge kan anvendes strimler af forskellige materialer:

 1. For eksempel er PVC-lameller inkluderet i pakningen med plastophæng eller loftslofter.
 2. Analoger fra udvidet polystyren er bedst egnet til beton, pudsede, tapetfarvede vægge eller vægge, skillevægge konstrueret af gipsplader.
 3. Træstokke er gode til passende vægge - brostensbelagt, bindingsværkslog eller overflader, foret med træ.

På de flade vægge af revnerne forekommer ikke.

Vær opmærksom! Undervisningen advarer om, at hvis loftets plan og dets adjunktion til væggene er helt lige, så er der ingen problemer med installationen af ​​basisplader. Især når arbejdet udføres af en kompetent specialist.

Men i husene i gamle bygninger har vægge ofte en sådan krumning, som støtter de fleste moderne bygherrer. For at justere dem er der ingen penge nok.

Baseret på dette, når der er loftslofter, mellem vægge og sokler, der anvendes som indledende lameller, er rum af forskellig størrelse uundgåeligt dannet. Skjul spjældets loftsplint under sådanne forhold er umuligt. Det forbliver forseglet med tætningsmiddel.

Hvad skal man lave med træplanker

Det er bedre at reparere træplader med sådan kitt.

Træ gulv sokler skal også ofte justeres. Problemet med dette naturlige materiale er velkendt - det ændrer sin form under påvirkning af miljøet. I denne henseende opstår der et fornuftigt spørgsmål: hvordan man dækker kløften mellem væggen og soklen.

I dette tilfælde er den bedste mulighed at bruge kittet. Det kan være gips, og endnu bedre at bruge en speciel sammensætning baseret på polymerer til træ. Derefter kan du vælge farven på løsningen, som passer tættest på væggenes tone.

konklusion

Af det foregående følger det en overbevisende konklusion, at du ikke bør ændre soklen på grund af sådanne fejl som revner. De kan med succes forklædt og forsegles på forskellige måder.

Videoen i denne artikel vil supplere oplysningerne. Hvis du har spørgsmål, kan du spørge dem i kommentarerne.

Må jeg male loftsplinten, hvordan man skal fylde hullet

Hej spalte hullet med et kit, efter at det er tørret, kan du male baguetterne :)

Tag en vandbaseret pensel, pensel og maling, helst 2 gange, kun malingen skal strækkes godt, så der ikke er dråber og knuder. Det er en vanskelig virksomhed, især når skørtet med små mønstre skal males meget omhyggeligt. Du kan tilføje et farvestof i maling, farve på tapet eller loft. Hvis baguetterne oven på tapetet blev limet (generelt har du brug for det modsatte, først soklen og derefter tapetet), så før du maler, skal du male maskeringsbåndet langs limen for ikke at smøre væggen.

Huller kan fyldes med en finish, og overskuddet kan fjernes med en finger. Selvom meget mere praktisk akryllim fra et rør, såsom silikone. Men for denne særlige pistol er nødvendig. Det skal købes, men det er ikke dyrt, og selv da vil det helt sikkert komme til nytte på gården.

Opfinde kun silikone med et hul at brodere, for ikke en enkelt maling vil holde sig til silikonen senere. Kun silicone i badeværelserne fylder undertiden hullet, så fugt ikke falder under soklen.

Akryl er heller ikke særligt malet, jeg fylder altid hullet med kitt. Lektionen er ikke en behagelig, men resultatet er super. Men shpaklom kan arbejde, hvis alt er gjort i orden, det er først en baguette og så alt andet, i form af tapet eller maleri muren. Hvis tapetet allerede hænger, smider tømmer alt, og båndet hjælper ikke.

Det er kun nødvendigt at anvende kittet med en gummitrug og det var nødvendigt at male, indtil det er installeret. Men hvis der er behov for at male det installerede loftsplint, så kan du gøre alt omhyggeligt. Tag en ren stor spatel og anbring den ved krydset med væggen og basispladen under maling. Så det viser sig at holde overfladen fra at blive maling. To lag maling skal påføres, hvis den første bliver syg og der er huller. Vi vælger kun malinger på vandbasis.

Med din finger skal du dække de huller, der er tilbage, og grundpladerne behøver ikke at males. Det er bedre at omhyggeligt fjerne dem og holde nye. De koster omkring 50 rubler til 2 meter, det vil sige ikke dyrt, og du bør ikke rodde med dem. Det er meget svært at male dem, du kan nemt komme på tapet eller vægbeklædning, og så lider også med det. Fjern forsigtigt den snavsede sokkel og lim en ny. De fjernes ganske let, og du kan endda forkæle det. For at forsegle hullerne med et kit, har vi brug for en anden person, der holder kartonen mod væggen på begge sider, så de ikke sætter kitt på væggene.

Hvorfor hugge det op eller tage det af? Dette er en sokkel, der er let malet. Hvis den er beskadiget og en stærk defekt, skal du fjerne eller knuse den og behøver det ikke. Hvid maling vil plette eventuelle pletter og pletter. Du skal putte leddene, ellers ser det meget grimt ud. Malingen skal være pæn, lille børste. Mal kun med penseltip.

Med maleri kan du klare dig selv. Det er nok at lukke fugen med et tæt karton, og det kan males på pap, men ikke rigeligt; for dette må du ikke fortynde malingen med et opløsningsmiddel, tykt er nødvendigt. Ja, det vil være ubelejligt, men det vil ikke klare uafhængigt på en anden måde. Så hele processen vil være under din kontrol.

Det er muligt at male loftsplinter, alt. Men så skal du finde en rig malingfarve for at få det til at se godt ud. Fordi ofte - det ser modbydeligt ud. Og hvad med hullerne, så forsegle dem med et tætningsmiddel og forsegle dem på en hvilken som helst bekvem måde.

Sådan forsegles leddene i loftplinten? (6 billeder)

Afsluttende loftslister er et af de sidste trin i reparationsarbejdet. Kvaliteten af ​​hele udsmykningen afhænger af, hvordan dette arbejde er gjort. Tilladte fejl i processen med at installere loft baguettes og cornices kan negere alle fordelene ved lejlighed design, især da de er sat på loftet. Korrekt valg af forbrugsstoffer, overholdelse af teknologien til installation af fileter - dette er kun halvdelen af ​​kampen. I færd med at installere loftfinisheringsmaterialer er der ubesejligt mangler og fejl, for ikke at nævne de teknologiske huller og sprækker.

Vores artikel handler om, hvordan man forsegler leddene mellem individuelle stykker af taggrunde og hvordan man fjerner kløften mellem vores loft og limet sokkel. Tips og anbefalinger i dette tilfælde hjælper med hurtigt at løse problemet og afslutter afslutningen af ​​den øverste del af rummet på det rette niveau.

Rødder af problemet

Arbejde med lofter i sig selv er en besværlig og besværlig proces. Det er vigtigt at opnå høj kvalitet, da lofterne i ethvert rum er kendetegnende. " For at gøre det overordnede billede med loftet del ser attraktivt og komplet, anvendes specielle enheder - loftfileter. Det kan være skum baguetter, polyurethan taggrunde, træ sokler eller plast profiler. I hvert tilfælde anvendes forskellige typer loftsplinter, der udfører visse funktioner.

Disse forbrugsstoffer installeres ved væggennemgangen med loftoverfladerne. Det kan være et regelmæssigt malet loft, en spændingskonstruktion eller komplekse, multi-level suspension systemer. Under alle omstændigheder kan det ikke gøres uden at installere skørt. Faktum er, at ethvert efterbehandlingsarbejde indebærer fremkomsten af ​​teknologiske sammenføjningssteder for forskellige bygningselementer i bygningen. Mellem vægge og lofter er det ikke altid muligt at opnå en perfekt flad kontakt. Derudover er det ofte nødvendigt at skjule de teknologiske huller og revner, der opstår ved installation af rammeophængede strukturer. Det er til disse formål, at taggrunde og baguetter til lofter anvendes i dag.

I nogle tilfælde anvendes sådanne forbrugsstoffer til dekorative formål, mens de i andre udover æstetiske formål også har en teknologisk funktion. Ved at lægge gardinstænger i loftet er der altid spørgsmålet om, hvordan man skal dække leddene i loftplinterne efter installationen.

Det er vigtigt! Uanset hvor korrekt og præcist du skærer forbrugsstoffer i stykker, er forekomsten af ​​samlinger mellem individuelle fragmenter uundgåelig. Kun en perfekt flad væg og et loft vil spare dig for en sådan procedure. Det kan siges om de tilfælde, hvor tagskæggene er monteret på et gipsplader.

 • geometrisk ujævne sammenføjninger af vægge og loft
 • stor krumning af væggene;
 • brugen af ​​utilstrækkelige kvalitetsmaterialer
 • skynde sig at skære individuelle fragmenter af basisplader;
 • Ukorrekt opskæring af stykker baguette til installation i hjørnerne;
 • manglende overholdelse af teknologien til lægning og installation af loftsplinter.

Her kan du tale om, at der er teknologiske faktorer, der kan elimineres i processen med at forberede arbejdsfladen og den menneskelige faktor. Vores fejl og haste bliver til tider den vigtigste årsag til fejl og fejl.

På trods af det faktum, at de fleste af problemerne kan undgås i forskellige faser af installationen af ​​tagskinner, er leddene stadig tætnede. På grund af dette er integriteten af ​​hele strukturen givet. Fouled slots og ledd, især i hjørnerne, giver dig mulighed for frit at male baguetter i fremtiden uden at bekymre dig om kvaliteten af ​​den malede overflade.

Hvilket materiale er bedre at arbejde ved tætning af leddene

Før du bestemmer dig for den bedste måde at forsegle leddene i den installerede loftsplint, er det nødvendigt at finde ud af, hvilke værktøjer der er egnede til behandling af visse materialer.

Til taggrunde fra polyfoam og polyurethan

Til skum og polyurethanlofter er akrylkittet bedst egnet. Dette materiale er stabilt og holdbart. Derudover tørrer den hurtigt og er næsten ikke udsat for fugt. Akryl kittet er meget teknologisk. I færd med at forsegle sømme, især i hjørnerne, vil det kræve slibeskinner. For at opnå en jævn og glat overflade ved fugen skal du bruge sandpapir af minimumskorn til dette formål.

Materialets hvide farve gør det muligt at anvende kittet til at arbejde med baguetter, der er forberedt til maling.

Til dato er der et stort udvalg af byggematerialer til salg, blandt hvilke færdigbehandling er meget repræsenteret.

Til noten: polystyren skum, polyurethan har en naturlig hvid farve. Materialernes struktur er meget godt kombineret med akrylfyldstoffer. Ofte er denne type putty brugt til montering af loftlister. Ved maleri vises ikke kittet, især når der anvendes hvid maling.

Til træplinter

Når du arbejder med træplinter, er det nødvendigt at lukke sømmen grundigt, da træet er meget tyngre installeret i den rigtige position. Efterbehandling af akrylspalt, løsninger baseret på gips og PVA lim er også velegnede til disse formål. Små led og huller er let rørt med løsninger og derefter poleret for at gøre overfladen af ​​fileten ensartet.

Inden reparation af leddene i en træplade sok, er det nødvendigt at forsigtigt forberede væggene. Den store krumning af væggene skaber forudsætningerne for, at hullerne mellem tagene og væggen kan stige, når træet tørrer. Ellers er det nødvendigt at bruge en stor mængde kittet til at forsegle kløften. Det ser ikke ret æstetisk ud, og over tid kan tørret kitt falde ud af kløften.

konklusion

Hvis vi snakker om, hvordan vi dækker leddene i loftsplinterne, så er der ikke et særligt stort udvalg af materialer. Normalt brugt efterbehandling kittet, som er klar til brug og ikke kræver yderligere forberedelse. I nogle tilfælde kan du bruge gipsløsninger. Rengøring af leddene opnår overfladen af ​​tagskæggene, der er egnet til efterfølgende maling. For at konsolidere oplysningerne er det hensigtsmæssigt at huske fire vigtige punkter:

2. Vægge skal være forberedt til arbejde med loftsplanker, stor krumning af overflader elimineres.

3. Prøv at præcis klippe de påtænkte fragmenter af tagskæggene, især til hjørnesamlinger.

4. Anvend til fyldning af led, der efterbehandling kittet. For store sprækker brug gips.

Samlinger på loftsplinter

Udvalgte indlæg

Senest set 0 brugere

Ingen registreret bruger ser denne side.

De bedste artikler på IABs hjemmeside

 • Alle aktiviteter
 • vigtigste
 • Idéer til dit hjem
 • Materialer og strukturer
 • Samlinger på loftsplinter

Du er professionel
arkitekt eller
en designer?

BII. Reparation og dekoration

Du er professionel
arkitekt eller
en designer?

IVD.ru-webstedet er et førende internetprojekt dedikeret til genopbygning og indretning af boliger. Hovedindholdet på webstedet er arkivet af bladet "Idéer i dit hus" - eksklusive forfatterartikler, højkvalitets illustrationer, praktiske råd og lektioner. Et team af fagfolk arbejder på projektet i tæt samarbejde med kendte designere, arkitekter og førende forlagseksperter.

På vores hjemmeside kan du finde omfattende designløsninger; se detaljerede markedsanmeldelser af byggematerialer, møbler, maskiner og udstyr; sammenligne dine egne ideer med design projekter af førende arkitekter; Direkte chat med andre læsere og redaktører på forummet.

Er du en professionel arkitekt eller designer?

Viktorovich spørger:

God dag! Problemet med krakkede ledd er desværre ganske almindeligt. Ofte opstår på grund af manglende overholdelse af teknologien for klæbende loftslister. Du kan løse dit problem. Der er flere muligheder for at håndtere revner i leddene.

En af de populære måder at fjerne sprækker i leddene i loftplanker er brugen af ​​hvid akrylforsegling. For at gøre dette er det nødvendigt at lave et v-formet hul i leddet, hvor revnerne er dannet (du kan bruge en almindelig tapetkniv til dette formål). I dette hul fylder forsigtigt tætningsmidlet. Efter fuldstændig tørring af akrylforseglingen skal slangen slibes og males med den samme maling, som dine loftplanker blev malet med.

Desværre vil denne metode være ineffektiv, hvis du under reparationen brugte en særlig lim til leddene. Denne lim bliver meget hård, når det hærder, og det vil være ret svært at lave det ønskede hul i det. I dette tilfælde kan det være tilrådeligt at bruge "Moment Installation" limen af ​​den passende farve eller kit. Brug det valgte materiale, belæg slidserne, slib og om nødvendigt male. Til lukning af huller i loftets ledd anbefales det at bruge en speciel gummipatel.

Sådan limes (lim) loftsplint

Loftplinten bruges til at dekorere samlingerne mellem loftet og væggen. Der er flere typer af dem, vi vil fortsætte med at tale om dem alle. Men vi lægger særlig vægt på polystyrenloftets sokkel. Og også vi vil vise dig, hvordan man limer loftsplinten.

Indhold:

Typer af loftsplinter

Ifølge materialet kan loftsplinterne opdeles i seks typer:

 • Polystyren baseboard. Denne type loftplade har fået den mest populære blandt alle baseboards på grund af dens lave omkostninger og store udvalg af designs. Den eneste ulempe ved polystyren loftplint er, at den ikke er stærk nok. Derfor bruges den kun, hvor det er svært at beskadige det. Det er som en loftsplint. Hvis du skal lave lister på væggen, så bliver du bedre af soklen lavet af polyurethan.
 • Sokkel lavet af polyurethan. Det ligner meget polystyren loftsplint, men er kendetegnet ved dets fysiske egenskaber. Polyurethan loft soklen er slidstærk og fleksibel. Derfor kan det limes til de halvcirkelformede vægge og gøre det lister på væggene. Men hvis du vil klæbe det som en loftsplint, vil det koste dig meget mere, end du ville gøre med en polystyren sokkel.
 • Træloftsokkel passer ikke ind i hvert interiør. For det meste anvendes sådanne loftsplinter, når lofterne eller væggene er lavet af trævægspaneler.
 • PVC loftsplanker bruges, når loftet er lavet af PVC (batten loft). Sådanne loftsplinter er ikke dyre og lette at passe på dem.
 • Gipsstuck er ret dyrt og skrøbeligt materiale. Det er limet med gips.
 • Skørt til stræklofter behøver ikke at limes, den sættes langs omkredsen ind i guiderne for stræklofter.

Hvornår skal du klæbe loftets sokkel

Loftsplader skal limes, inden vægge og lofter afsluttes. Men inden du klæber loftpladen, er det nødvendigt at jorden og loftet med akryl dybt gennemtrængende primer formales.

Hvorfor så? Dette skyldes alt sammen, at i loftplinten skal du tjene sømme og male det. Bare forestil dig, du har allerede malet væggene eller klistret over dem med tapet og derefter begynder at limme loftplinten. Derefter sætte sømme, polere, male flere gange og derved plette allerede færdige vægge. Selvom du forsøger hårdt, kan du ikke gøre dette arbejde for ikke at plette væggene.

Og hvis du lim loftsplinten før maleri, bliver det hurtigere og lettere for dig. Dette skyldes, at når du maler loftet, maler du straks loftsplinten. For at gøre dette behøver du ikke at male det separat.

Sådan limes loftsplinten

Selv mange erfarne håndværkere har intet svar på dette spørgsmål. Nogen limer loftsplinten med et fugemasse, der for kitt, nogle bruger lim til loftfliser. Og alt dette, som jeg har nævnt ovenfor, kan du ikke lime loftlisterne.

Måske har du set, og måske har hørt, at nogen er blevet kvitt loftsplinten fra loftet. Hvis det ikke er helt afskallet, så er der revner mellem loftet og væggen samt mellem håndvægte. Dette skyldes alt sammen det forkerte valg af lim til loftsplinten.

Jeg anbefaler at bruge lim - flydende negle. Dette lim i bankerne under pistolen. Det produceres af forskellige producenter.

Men før du køber, skal du spørge sælgeren, om denne lim passer til loftsplinten. Da denne lim ikke er universel, adskiller den sig fra hinanden ved styrken af ​​adhæsion til overfladen. Som du kan se på billedet, er disse "ekspres dekor" flydende negle, fra selve navnet er det klart, hvad det er beregnet til.

DIY loft sokkel

Du skal begynde at klæbe loftplinten fra et hjørne, helst en intern. Derfor skal du slagtes under en vinkel, inden du limer soklen, ved hjælp af et specielt værktøj, der kaldes en susl.

Sådan skærer vi loftplinten, som limes til højre side af det indvendige hjørne. Vær opmærksom, loftsplinten sættes på molluskens væg, som er tættere på dig. Og anvendes i en vinkel, hvor den skal være mellem væggen og loftet (nøjagtigt 90 °). På billedet har jeg skildret en pil, hvor den øverste del af loftpladen skal placeres, når den skæres.

Loftplinten må under ingen omstændigheder ligge ned eller i nogen anden stilling, mens der skæres på stolen.

Det er hvad vi fik. Og endnu en ting, for at klippet skal være ideelt, skal du bruge en sav med en lille tand. Jeg bruger en metal sav.

På samme måde klippe loftplinten på venstre side af det indvendige hjørne. Skær det bare på den anden side og i en anden vinkel på travlheden. Gør som vist på billedet.

Når vi har sat to loftsplinter ind i det indre hjørne, er det nødvendigt at fastgøre dem i hjørnet og se om de er godt indlejrede. Hvis der er et hul ved krydset mellem to håndvægte, skal du finde ud af årsagen og rette den. For at gøre dette har vi brug for et slibepapir, som bliver poleret ekstra på basispladen.

Det er hvad vi fik.

Det næste skridt er at anvende lim til loftplinten. Men før du anvender, skal du klippe hætten på limen på denne måde som vist på billedet. Det er på skråningen. Det vil være mere bekvemt at påføre lim på bagsiden af ​​loftplinten.

Påfør lim med en tynd stribe på bagsiden af ​​loftplinten på begge sider. Jeg markerede disse to sider på billedet med røde pile.

Efter læg lim på loftet sokkel lim det straks. For at gøre dette skal du trykke let på det og fjerne limen, der kommer ud under bundpladen med en fugtig klud.

Vi lim den anden loftsplint på samme måde som den første. Men du skal anvende lim ved krydset mellem to baseboards.

Dette er hvad vi fik - det indvendige hjørne er ideelt indrettet med et loftsplint.

Hvis der ikke er nogen ydre hjørner i rummet, så lim vi på de ovenfor beskrevne måder alle efterfølgende loftsplinter. Og hvis der er sådanne vinkler, så læs videre.

Stiften på et ydre hjørne skæres på en anden måde end på internt. Først skal du indlejre et hjørne på loftsplinten, i dette tilfælde er det internt, uden at stikke det, vi sætter det på det sted, hvor det skal være. Derefter markerer vi med en blyant det sted, hvor det ydre hjørne begynder.

Markér to til tre millimeter længere bag hjørnet. Disse få millimeter vil tjene som lager. Denne reserve er nødvendig i tilfælde, hvor hjørnerne på de to loftsplinter ikke vil konvergere, og vi skal justere vinklen med slibepapir.

Vi lægger mærket til hullet på pladen og skærer således loftsplinten på venstre side af det ydre hjørne.

På samme måde skærer vi bundpladen på højre side af det ydre hjørne.

Påfør lim til loftsplinten og lim den. Glem ikke at anvende lim på leddene på basisplader.

Stikker den anden del af det ydre hjørne

Sådan limes loftsplinten i hele rummet.

Tætning af ledd og led i loftplinten

Den næste dag, når limen, som vi har limet, tømmer loftpladen, begynder vi at glatte over loftspladens sømme og samlinger.

For at dække leddene mellem loftet og loftsplinten, væggen og soklen har vi brug for akrylforsegling. Det sælges i de samme krukker som limen "flydende negle". For et værelse er en kan nok.

Først skal du afskære tætningsdækslet på skråbenet, indsætte det i "pistolen" og fylde dem med sømme. Når sømene er fyldt, danner vi en søm med en våd finger eller en lap. For at gøre dette skal du holde din finger langs sømmen og hente rester af tætningsmiddel. Men dette arbejde skal gøres ved anfaldet, en eller to meter lang.

For at lave de ideelle og uerstattelige samlinger mellem loftsplinterne, er det nødvendigt at putte dem. For at gøre dette skal du sætte den færdige kitt med din finger på leddet. Når det tørrer, sand det med sandpapir og far det derefter. Sådan gøres samlingen på loftsplinten.

Mal loftloftet

Læg loftsplinten sammen med loftet. Og vær ikke bange for, at du ved et uheld kan "klatre" på væggen. Der er intet galt med det. Som jeg tidligere nævnte, lim loftsplinten, inden du afslutter farven. Derfor er alle de steder, hvor du "klatrede" med hvid maling, malet i væggenes farve, når du male dem.

I dette tilfælde limede jeg loftplinten mellem den første og anden farve. Så du kan gøre.

Jeg håber, at denne artikel er blevet nyttig for dig, og du kan nemt klæbe loftplinten med dine egne hænder.

Sådan dockes loftsplint: installationsdetaljer

Plinten er en del af rumindretningen, der samtidig skjuler mangler ved krydset af loftet og væggene. Kun ved første øjekast ser det ud til at installationen er let. Men hvordan man går ind i loftsplinten i hjørnerne, hvis denne vinkel er sjældent lig med 90◦?

Afvigelser kan være op til 5◦. I dette tilfælde kræves det nøjagtige tilpasning af delene, så der ikke dannes huller.

Loftstøbningen kan ikke skæres i 45◦ vinkel. Dette kan føre til, at indersiden ikke passer godt ind. Funktionen ved installationen er fraværet af ydre hjørner.

Men nogle gange er de fundet. Til installation af høj kvalitet er det nødvendigt at udføre en række beregninger.

Måling af hjørner af rummet og skæring lameller

Protractor til vægge

For en smuk og ubemærket sammenføjning mellem venstre og højre element er det vigtigt at måle graden af ​​vinklen omhyggeligt. For at gøre dette skal du bruge graden.

Afhængigt af måleresultatet vil der blive gennemført yderligere handlinger. Og det vil være klart, hvordan man dækker loftplinten - ved hjælp af en standardblok og dens standarddimensioner eller skær det manuelt med en hacksav.

Normalt til præcis skæring placeres stangen i en stålkasse i den rigtige vinkel og skæres af. Skærestedet viser sig at være korrekt, men det er kun relevant, når rummet er af den rigtige form. Hvis der endda er den mindste afvigelse fra 90◦, så er det nødvendigt at skære det uden hjælp af æskekassen - manuelt.

At skære loftplinten med dine egne hænder til det indvendige hjørne, skal du bruge et værktøj.

Valget afhænger af slatens materiale:

 • skumplastik - skåret med en simpel brevpapirkniv;
 • polyurethan - har brug for en hacksav;
 • træ - håndsave med små tænder, designet til træ.

Instruktioner om, hvordan man manuelt skærer:

 • Tag graden og måle den nøjagtige værdi af vinklen, hvor dockingen antages;
 • resultatet skal opdeles i halvdelen
 • på et niveau sat med en blyant med et mærke, hvor klippet vil blive lavet;
 • Afskær den venstre del - for dette skal den vendes på hovedet, da den bliver klistret på loftet. Det vil sige, den øverste del vil være bund og bund top. Dette gælder både manuel skæring og skæring i travlheden.

Vær opmærksom!
Ved mærkning til yderligere opskæring skal alle dele opbevares nøjagtigt, da de bliver sluttet.
Det er nødvendigt for højkvalitets søm.
Soklen er altid monteret på loftet på hovedet.

 • langs linjen skæres sletten og anbringes derefter på væggen.

Foto, hvordan man lægger stangen i boksen korrekt

Det er bedre at underskrive detaljerne på forhånd, for ikke at forvirre parterne. Den anden del af soklen skal kun skæres efter den første omhyggeligt monteret. Dette vil forhindre udseende af huller, som skal repareres.

Montering af soklen ved hjørnesamlingen

Der er en simpel, men pålidelig måde, når dockning i hjørnerne af loftplinten sker ved hjælp af markup. Dette er praktisk, hvis der ikke er nogen flush ved hånden.

 • skære to dele i en vinkel på 90◦;
 • skiftevis fastgør dem til havnen og markerer skæringsstedet for elementer med blyant
 • på lamellerne for at markere det punkt, hvor de vil dokke i hjørnet;
 • Tegn en linje fra et punkt til den modsatte endekant;
 • skære hver side skiftevis.

Prisen for tjenesteydelser fra professionelle bygherrer er ret stor, men du kan limme formningen selv. Sådan beregnes graden til skæring.

For at gøre dette behøver du ikke komplekse værktøjer. Nok med en simpel blyant og kniv.

Vær opmærksom!
Kniven skal være forskellig for hvert materiale.
Gipsstukken er bedst klippet med et gammelt hacksav, da det smuldrer kraftigt og hurtigt ødelægger savens tænder.

Udvendigt hjørne af loftsplinten: docking

Foto docking ydre hjørner

De ydre hjørner af soklen til loftet er forbundet efter at have klippet dem i kluden. Ofte forårsager dette ikke problemer - den eksterne vinkel er normalt 270◦.

Til at passe til dele, anvendes lameller på væggen, som de skal installeres. Og en blyant markerer udskæringsstedet.

Klippet er lavet i en vinkel på 45◦ ved hjælp af kroppen Baren er indstillet med forsiden nedad. Dette er vigtigt for dannelsen af ​​en smuk vinkel.

Hvordan anbringer loftrammen, når det ydre hjørne er afrundet? I dette tilfælde skæres strimlerne i flere dele og forbindes med forbindelseselementer.

Antallet af segmenter afhænger af væggenes radius. Hvis soklen er lavet af polyurethan, så er den ikke skåret og bøjning.

Montering af elementer på et afrundet loft

Kombination af stykker af lameller er mulig uden brug af forbindelseselementer:

 • For at gøre dette, soklen er skåret i dele af 5-6 cm hver;
 • Skæringen udføres ikke direkte, men i en lille vinkel afhængigt af vægens krumning. Det bestemmes direkte på arbejdspladsen;
 • Den lige del limes først, hvorefter hver efterfølgende påføres og en linje er markeret med en blyant, hvor stykket skal skæres;
 • Stiften limes på kittet eller flydende negle.

Før du dækker leddene i loftsplinterne fjernes alt overskud med en spatel. Alle huller behandles med akrylforsegling for at skabe en jævn overgang fra en del til en anden. Derefter er overfladen dækket af maling.

Sådan maskeres leddene i hjørnet af væggene

Docking i hjørnet af loftsplinten: se umiddelbart efter installationen

Efter at have sluttet sig til loftsplintens dele, er der på overfladen grimme og som regel meget mærkbare sømme. Vanskelighederne opstår i dekorationsfasen, når hullet skal maskeres og gøre dem helt usynlige.

Sådan forsegles leddene i loftsplinten, så de ikke er synlige:

For uafhængigt at behandle sømene ved krydset mellem flere dele af lamellerne eller for at gøre vinklen mere naturlig, skal du:

 • fint kornet lakpapir - egnet til gipsgips, naturligt træ, polyurethan. Det beskadiger ikke overfladen, ødelægger det ikke;
 • svamp eller rag - designet til at fjerne overskydende fugemateriale;
 • børste med syntetisk bunke eller malerulle
 • male.

Før du begynder at forsegle leddene, skal du omhyggeligt behandle dem. Denne proces vil variere for sokkel fremstillet af plastmaterialer og mere solid, ikke egnet til slibning.

Fremgangsmåden til maskering af sømmen

For at gøre samlingen af ​​loftplinten smukt pænt og ikke iøjnefaldende?

 • området omkring sømmen er malet med sandpapir og affedtet;
 • alt overskydende lim til loftplinten eller kittet fjernes med en spatel, resten bliver skrubbet med en fugtig svamp;
 • alle sømme er fyldt med enten akrylforsegling eller kitt - omhyggeligt for ikke at lække;
 • sokkel bør tørre i 2-3 timer;
 • male soklen med en børste, og så der ikke er streger og striber, gå efter det med en malerulle.

Således er det muligt at skjule loften af ​​loftplinten ikke kun i hjørnet, men også på den lige overflade af væggen. Metoden er kun egnet til polyurethan eller gipsformning.

Hvis du planlægger at installere skumplader, kan sandpapir ikke bruges. Det vil beskadige overfladen og krænke dens integritet. Det er ikke poleret, men belagt med maling, idet man tidligere har fyldt sømme med hvidt tætningsmiddel.

Hvis du planlægger at installere en træplade, så skal du lave en smuk prik. Dette vil skjule alle de fejl, der skyldes installationen - bukser, sømme.

Docking af hjørnerne af loftsplinten i dette tilfælde udføres altid ved hjælp af miterboksen. Træ er et hårdt materiale, det skal være godt fast ved savning.

Hvordan man forkæler sømmen på en træplank:

 • at male en overflade, der tidligere har renset for snavs med en tør stiv børste;
 • dække med primer og lad tørre
 • for at give den ønskede farve, hvilket forårsager lak eller maling.

Fugen vil være næsten umærkelig, især hvis soklen er malet i mørkt eller lyst hvidt. Hvis dette ikke er nok, er træstrukturen på de steder, hvor strimlerne udgør et hul, fyldt med kittet.

konklusion

Docking loft soklen - et meget afgørende øjeblik. Ikke kun æstetisk appel, men også praktisk afhænger af det. En løs kant med huller vil sandsynligvis komme hurtigt ud.

Derfor er det vigtigt at følge instruktionerne nøje og overveje omhyggeligt at skære skørtpladerne. Og videoen i denne artikel hjælper dig med at blive overbevist visuelt i de angivne handlinger, se!

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Denne artikel vil give vejledning i, hvordan man klæber loftplinten på kittet, hvordan man passer korrekt og docker det. Bare sig et par ord om dens efterfølgende dekoration.

Valg af materiale

Den moderne loftsplint er en dekorativ strimmel, der er beregnet til efterbehandling på steder med dets ledd med vægge såvel som ledninger på flere niveauer. Skjuler uregelmæssigheder og mangler i udsmykning på vanskelige steder, runder hjørnerne og giver rummet et mere æstetisk udseende.

Anvendes som et alternativ til gipsstøbning:

 • Materialer til fremstilling af sådanne basisplader er polystyren (skum) eller polyurethan. Polystyren muligheder er meget nemmere, så du kan bruge lim eller kitt til fastgørelse.
 • Skørtskummet vil være ideelt, hvis det skal fastgøres på den ene side. Disse er normalt steder hvor et elektrisk lys er skjult eller en loftspose til fastgørelsesgardiner.
 • Også en lignende fastgørelsesmetode, der nogle gange anvendes ved krydset af rørene i varmesystemet.
 • Strukturen af ​​sådant materiale er af to typer. Den første, den nemmeste - det er store korn, som et konventionelt skum.
 • Dette er den billigste løsning. Den gennemsnitlige pris pr. Meter er ca. 15-25 rubler.
 • Den anden er en ensartet homogen struktur. En sådan plint er mere holdbar, men det vil være sværere at bruge på steder med glatte bøjninger.

Kvaliteten af ​​styrofoam selv varierer også. Det hele afhænger af producenten. Derfor vælger du et produkt, fokuserer primært på prisen.

polyurethan

Polyurethan sokkel har bemærkelsesværdige egenskaber. Det er meget plastik, som gør det muligt at bruge det selv til dekoration af buer.

Du kan bekræfte dette ved at se på billedet nedenfor:

 • Polyurethan er ikke bange for fugt, skimmel og insekter. Det er meget stærkere end skum og er modstandsdygtig over for mekaniske skader, hvilket gør det muligt at anvende skørtmateriale fra dette materiale og til gulvet.
 • Fordelene omfatter også miljøsikkerhed og lethed. Overfladen af ​​en sådan sokkel vasker let vand.
 • Tilladelig brug af kemikalier til husholdningsbrug, herunder slibemidler.
 • Bred og sortiment af farver af polyurethan bundplader. Billeder og teksturer varierer.
 • Du kan købe både malet og forberedt til maleri muligheder.

Bemærk: Når du monterer loftsplinten, skal du bruge et specielt højstyrkeklæbemiddel, der nemt kan modstå vægten. Installation på kitt er ikke anbefalet.

Små nuancer af valg

Efter at have kommet til butikken, vil du se et stort udvalg af muligheder præsenteret. For at bestemme hvilken som passer til dit værelse, skal du bare huske nogle enkle regler.

 • Smalle bundplader (op til 7 cm fra kant til kant) vil harmonisk passe ind i rummet, hvis de anvendes: i køkkenet, badeværelse og toiletrum samt i værelser med lave lofter.
 • Brede muligheder (over 7 cm) - se godt ud i rummelige værelser, der er mættet med lys, som f.eks. En gang eller et opholdsstue. Normalt har de den oprindelige tekstur, som vil bidrage til at skabe et interessant udseende ikke kun af loftet, men af ​​hele rummet.
 • Hvis du vælger en sokkel til afslutning af et loft på flere niveauer, skal du fokusere på afstanden mellem niveauerne. Og bedst af alt at overlade denne virksomhed til mesteren, der vil udføre installationen.
 • Farve sokkel bruges oftest i en bestemt stil, ud over andre tilbehør til værelset. Ellers er det bedst at købe den klassiske hvide version. Om nødvendigt kan den males i den ønskede farve i fremtiden.
 • Antallet af sokkel bør ikke være lig med rummets omkreds. Tag et par meter til lageret, for under installationen vil der være rester, som du ikke kan bruge.
 • Og hvis soklens yderside indeholder et struktureret mønster, så sørg for, at der bliver mere affald.
 • For at forenkle installationen sælges specielle limede (og ligefrem kastede) hjørner, hvilket kan spare dig for behovet for docking. Dette er især vigtigt, hvis du ikke er professionel.

Advarsel! Ofte i vores hjem, varierer vægge og lofter ikke ensartethed, selv efter afslutning. Dette kan gøre brugen af ​​hjørnerne ineffektiv og endda forårsage ekstra vanskeligheder. Husk også, at hjørnet - det er to ekstra sømme, der skal lukke op. Køb heller ikke hjørner, hvis din baseboard indeholder billeder, da der vil være problemer med passformen.

Forberedende arbejde

Ud fra det ovenstående kan vi konkludere, at inden både installationen og væggen er godt forberedt. Selvom det er muligt at klæbe soklen enten direkte til væggen eller på en helt færdig overflade.

 • Men husk, hvis du har forenklet din opgave og fastgjort soklen, f.eks. Oven på tapetet, så vil de med den efterfølgende demontering blive et alvorligt problem. Og sandsynligvis skal soklen blive klæbet igen.
 • Det er bedst at installere rammen inden slutningen af ​​efterbehandlingsdekorationen. Væggen skal pudses og primeres.
 • Hvis der er skimmelsvamp på væggene, er det nødvendigt at behandle dem med en særlig antifungal imprægnering eller i det mindste almindelig hvidhed. Klor dræber fuldstændigt skimmelsporer, men garanterer ikke beskyttelse mod deres yderligere forekomst.

Til notatet: Loftet skal være klar til 90 - 100%. Endelig kan du forlade hvidvaskning. Hvis dit loft er suspenderet eller allerede plasteret, så er der intet at bekymre sig om. Stiften limes direkte til den.

Ellers er loftet først forberedt til kittet. Den består af følgende.

Proces trin for trin

 1. Ved hjælp af en spatel fjerner vi den gamle hvidvask fra loftet, hvis det finder sted.
 2. Sprængt gips skal også fjernes. Det fjernes, indtil du føler, at du skal gøre en indsats for at fjerne. Det betyder, at gipset i dette område er egnet til videre brug.
 1. Efter fjernelse af gamle belægninger er det nødvendigt at fjerne alt snavs og støv fra loftet og lad det tørre godt.
 2. Det næste trin vil anvende en primer sammensætning. Dette er nødvendigt for at forbedre kittens klæbende egenskaber, det vil sige beton eller gammelt gips vil ikke trække fugt ud af den påførte blanding, hvilket bidrager til bedre tørring og forhindrer udbrud af revner.
 3. Det er bedst at anvende en primer med en konventionel rulle på et langt håndtag. Med det bliver du ikke nødt til konstant at stige og stige ned fra stigen for at flytte til næste afsnit.
 1. Kvalitet jord absorberes næsten øjeblikkeligt, så behøver ikke at gå gennem det tørrede sted flere gange. Herefter skal du se instruktionerne og give primertiden til fuldstændig tørring. Derefter kan du fortsætte direkte til puttying.
 2. Putty anvendes i flere lag. Der er normalt to af dem: startlag og efterbehandling. For hver af dem anvendes en anden type putty.
 3. Startblandinger er grovere i konsistens. Designet til at forplan overfladen.
 4. Efterbehandling - blødere, lavet af små partikler. Bruges til at skabe en perfekt flad overflade, som er yderligere hvid.

Herefter er der nogle tips til at sætte loftet op:

Tip 1. Laget af kitt må ikke overstige 5 mm, ellers kan overfladen revne.

Til udjævning af overflader med store forskelle, brug gips i stedet for kitt. Husk at arbejde med ham er meget vanskeligere på grund af at det tørrer meget hurtigt.

Tip 2. For at blande blandingen af ​​gips længere, skal du tilsæt PVA lim eller almindeligt vaskemiddel. Nogle tilføjer mælk, men det er ikke det værd, da det skaber en ideel yngleplads til svampe.

Tip 3. Glem ikke at anvende et lag jord efter hvert lag af kitt. Også dette skal gøres før hvidvaskning. Et lidt anderledes præparat til gipsplankgips. Det er også primet, men sammensætningen skal være egnet til at arbejde med gips.

Startlaget er ikke nødvendigt her, men i stedet skal du sætte leddene i ledsamlingen. For at finde ud af, hvordan du gør det korrekt, kan du se videoklip, hvoraf der er mange på internettet.

Plinth installation

Efter afslutning af forberedelsen af ​​overflader kan du fortsætte med installationen af ​​soklen. Alt arbejde kan gøres for hånd, uden hjælp fra eksperter.

Først og fremmest skal du vælge installationsmetode:

 • Det er bedst af alt at bruge lim, hvis vores sokkel er monteret: på et strækloft; til overflader af plast, MDF eller træ.
 • Vi fastgør gipset ved hjælp af afslutning af kittet. I dette tilfælde er denne metode ideel, da den giver dig mulighed for at overse uregelmæssighederne på væggen, fylde hulrummet og revner med et kit.
 • På bagsiden af ​​kanterne har hver sokkel et korrugeret område. Disse er steder ved siden af ​​loftet og væggen. Det er her hvor vi sætter kitt eller lim.
 • Den nemmeste måde at sætte et kit på er at anvende et tyndt lag med en lille trowel. Lim "flydende negle" - med en speciel pistol.
 • Putty anvendes i et kontinuerligt kontinuerligt lag. Mens limen kan påføres punkt, men dette bør kun gøres under stramninger.
 • Efter installation af bundpladen på plads, er det nødvendigt at fjerne overskydende lim. For at gøre dette skal du bruge en tør klud eller spatel. Vi gør det straks, da limen kan tørre.

Advarsel! Før du påfører limmassen, skal du sørge for at afslutte alle manipulationer på soklens montering (skære hjørner, barens længde).

Montering af loftsplinten er ikke vanskelig, men der er stadig nogle finesser. Yderligere vil vi fortælle om dem mere detaljeret:

 • Hvis du bruger hjørner i arbejde, så er de de første, der skal limes. Derefter er det nødvendigt at udfylde mellemrummet mellem dem, klæbende sokkel. Først og fremmest limer vi de steder, hvor hele planken ligger ned.
 • For de resterende pladser skal soklen trimmes. Dette gøres med en hacksaw eller klerkekniv. For at skabe et jævnt snit er det bedst at bruge stusselom.
 • Dette er et værktøj, der koster en krone. Det giver dig mulighed for at skære soklen i en vinkel på 90 eller 45 grader. Der er mere avancerede muligheder, men du har nok til arbejde og f.eks. Bunden.
 • Det er bedst at måle bundkortet på plads, hvis der ikke er en sådan mulighed, så brug målebåndet. Med den ene ende sætter vi soklen i det allerede klistrede hjørne og anbringer det til stedet for den fremtidige vedhæftning.
 • Vi lægger etiketten på bordet med en blyant eller brevpapirkniv. Efter at have skåret og fjern de deraf følgende uregelmæssigheder. Vores segment er klar til den endelige installation. Således passerer vi hele rummets omkreds.
 • Stiften er installeret på samme måde uden brug af hjørner. For det første danner vi en vinkel ved hjælp af dåsen.
 • Vi starter klistermærket med hjørnerne, hvor det er muligt at lægge faste strimler. Yderligere bevæger vi os såvel som ved den første metode. Justering af stroppens længde på steder, hvor den er ved siden af ​​hjørnet, foretages som følger.
 • Plinten skal være længere end det sted, hvor den ligger. Først klippe hjørnet. Derefter indstilles vinklen på plads og udføres markeringen. Ved at lægge en etiket skal du overveje tykkelsen af ​​savklingens udskæring, så det er bedre at forlade yderligere 1 - 2 mm.

Hvis din baguette indeholder teksturerede tegninger, så begynder du at klæbe fra den mest uhyggelige vinkel, da det er startvinklen, der kan monteres dårligt. Vi limer strimler i rækkefølge, strengt i en retning. Ellers kan plinten på leddene ikke matche i figuren.

Skære hjørner med en brevpapirkniv

Hvis du ikke har tid til at få det, kan du skære hjørnerne med en almindelig kontorkniv.

Dette gøres som følger:

 • Vi sætter soklen i den påtænkte installationsplacering og markerer den øvre grænse med en blyant på loftet. Vi udfører den samme operation på den tilstødende væg.
 • Det punkt, hvor linierne krydser, er det punkt, hvor bundpladerne støder op til hinanden. Igen anvender vi soklen og sætter et mærke på det, på niveauet af det resulterende punkt.
 • Klippet er lavet fra bundens bundkant til mærket. Vi sætter kniven til klippens sted og drejer den 45 grader i flyet (vippe) i retning af den del der skal bruges i fremtiden.
 • Hvis dette ikke er gjort, så vil der ved krydset være et godt mellemrum, hvilket vil være vanskeligt at skjule. Nøjagtigheden af ​​skæringen opnås på en praktisk måde.
 • Du behøver ikke at klippe overfladen af ​​planken. En nedadgående bevægelse med et let tryk, skærer stille gennem 2/3 af tykkelsen af ​​soklen.
 • Dernæst skære og justere vinklen.

Som følge heraf får vi en næsten perfekt flad vinkel. Denne metode har en fordel, da det giver dig mulighed for mere præcist at passe leddene på ujævne steder.

Afslutning af loftsplinten

Efter installationen er færdig, er det spidsen af ​​kittespind. Samlinger og hjørner er underlagt forsegling. For at arbejde skal du have en lille gummispatel. I mangel af dette vil din egen finger komme ud.

Fyld afstanden med kitt. Jo dybere jo bedre. Vi samler overskydende med en spatel, hvorefter vi passerer gennem bordpladen med en fugtig svamp. Efter tørring er fugen næppe mærkbar.

Nå, den sidste del, det er hvidvaskning eller maling. Ligesom andre overflader skal du hvidte i to lag.

I sidste ende får vi et smukt loft, der vil vare dig meget lang tid. Hvidhedens friskhed kan genoprettes ved gentagen hvidvaskning.

Vi fortalte dig, hvordan man vælger en sokkel, hvordan man kan putte, og endda tilbydes fremragende loftsdesign muligheder. Hvis alt er gjort korrekt, vil resultatet helt sikkert være behageligt. Prøv, træne og du vil helt sikkert lykkes. Og vi ønsker dig held og lykke - vi vil være meget glade, hvis vi kunne hjælpe dig med dine råd!