Sådan dækker du vægpanelet på loftet

At sy op vægge og lofter med træ clapboard er en af ​​de nemmeste og billigste måder at dekorere. Foring - ikke en knappe vare, og dens brug kræver ikke faglige færdigheder og sofistikerede værktøjer. Men som i alle tilfælde er der finesser og funktioner. Nogle af dem er delt Dmitry Tokarev.

Træ er et lækkert materiale. Selvom du køber foringen i pakken i tørsæsonen og sørger for den ideelle geometri, skal du ikke have travlt med at glæde dig. I et rum med nye temperatur- og fugtighedsegenskaber erhverver dette materiale hurtigt den form, det har brug for, og ikke til dig. De langsgående planer er bøjet, og toppen af ​​snoet er vridningen af ​​vægpanelet med en skrue.

Trick 1 - lining lukkertid

Mit første trick. Efter at have trykket foringen stak jeg den, stabler den med afstandsstykker og binder den langs kanterne og i midten. Som afstandsstykker egnede savede strimler af fiberplader. I denne form forbliver foringen i 6-7 dage i det rum, hvor det er planlagt at bruge det. I fremtiden vil geometrien i det ældre materiale ikke flyde væk.

Trick 2 - buet vægpanel

Og alligevel kommer kurveforingen over. Når den installeres, advarer den ikke og går næppe ind i leddet. Til installation er det nogle gange nødvendigt at anvende stødkræfter, og dette er fyldt med beskadigelse af de skrøbelige sideender.

TIP Krummet vægpanel er nemmere at installere på steder hvor den går i stykker - hjørner, vinduesåbninger og korte vægge.

Hvis kurveforingen ikke desto mindre har en større længde og skal køres ind i sporet af den forrige, bruger jeg et simpelt værktøj. Den vægtige beater er samlet fra en stang 60 * 60 mm og træstativ trimning fra trappen. Som praksis har vist, er det en fornøjelse at arbejde med en sådan mallet. Det er især praktisk, når man arbejder på loftet. Den imponerende bredde af stødoverfladen tillader ikke at knuse sidekanten af ​​vægpanelet. Du kan skrælle fra hjertet - selv det mest stædige vægpanel vil komme tæt ind i rillen.

Snoet 3 - så vægpanelet ikke er slået ned

Nemmere og hurtigere - Fix væggen med negle med en lille hat.

Dette er dog ikke altid den bedste løsning. I rum med variabel fugtighed (bade, badeværelser, åbne verandaer), vægpanelet, der er fastgjort på denne måde, begynder at svulme eller knække over tid. Og ingen negle vil holde det.

Det er helt tørt på berøringsbeklædningen, udpakket og straks monteret, kan krympe til en bredde på op til 12%. For at rette op på sådanne mangler er det nødvendigt at genoprette arbejdet.

I det fri kan situationen være endnu sværere: vægpanelet bliver vådt og svulmer så meget, at det kommer ud i klemme af sine nærmeste naboer. I stedet for det frigjorte element vil ikke stige, så det vil være nødvendigt at skære (flytte, samle) det eller resten af ​​båndet.

Cleats bruges ofte i saunaer og dampbad ved afslutning: i rum med høj luftfugtighed omkring negle og skruehætter formes rustne haloer og nedstrømmende striber hurtigt. Derudover kan på udragende metaldele brænde.

TIP: Tør dem af med en tør klud, inden du fjerner et lag af beskyttende smøremiddel og metalstøv. Ellers kan du smække hvid limeforing, som ikke er let at skrubbe.

Trick 4 - for ikke at blive flået

Chips og burrs rundt om skruenes skruer kan undgås, hvis et hul med en diameter på 3/4 af skruens diameter er forboret ved fastgørelsespunktet. I dette tilfælde vil den blive strammet således, at hætten presses ind i træets krop uden dannelse af defekter.

Med en stor del af arbejdet kan denne forenkling forenkles - det er nok at skitsere fastgørelsesstedet med en el. Støtarm og cirkulære bevægelser nedsænker indsprøjtningsstedet.

Snoet 5 - Foring på skruerne...

I rum med ustabil fugtighed er det tilrådeligt at fastgøre vægpanelet på skruerne: skruet - og det går ikke overalt. Og så at skruerne på skruerne ikke ødelægger udseendet, kan du bruge gule skruer på 41-45 mm i længden. Snoet præcist under træskåret, de er næsten umærkelige.

Snoet b - stud i klyammer
En lille negle af fastgørelsen af ​​en klyammer er fastspændt tæt på kanten, så der er stor risiko for at ramme hæmen med en hammer og efterlade en dent eller chip. For en behagelig fastgørelse af klyammeren vil en lille 50 mm stang eller centerstans med et skarpt punkt hjælpe.

Trick 7 - afstandsstykker til klammer til montering

På steder, hvor et ideelt plan af overfladen eller en hjørnesamling er nødvendig, bruger jeg tynde afstandsstykker til klibberne. Det er bekvemt at gøre dem af stykker fiberplade, der er tilbage efter tørring af vægpanelet. Hun har en lagdelt struktur, og ved hjælp af en monteringskniv er det let at afskære de ekstra lag, der opnår den ønskede tykkelse.

Brugen af ​​klamper er egnet til linden, asp og andre ædelstene. Men beklædningen af ​​fyr, der er tilbøjelig til at tørre ud, er let at komme ud af engagement med klyammerom. Hvis et hul er for stort, vil det bløde kronblad ikke være i stand til at holde vægpanelet udefaldende. I dette tilfælde foretrækkes en simpel søm.

Hvis væggene ikke har et fly, som f.eks. En murhusets vægge, så kan den sædvanlige sokkel ikke spidses tæt, hvilket efterlader huller. Derudover må der i hjørneforbindelser ikke komme konverger på grund af afvigelser fra en ret vinkel i alle sine tre planer - to vægge og et loft.

Dørkarmene kan også laves af vægpanelet. Så du kan spare på dyre linde figurer, som desuden ikke er tilgængelige overalt. Forsigtigt i en vinkel, fjern sidens riller i foringen med et plan - og det viser sig at være et glimrende platebånd!

TIP: I stedet for en sokkel er det bedre at bruge et fladt hus. Han vil altid ligge tæt mod væggen - i en hvilken som helst vinkel på logens omkreds. Der er ingen sådanne platbands på salg, men de er nemme at lave af foring.

Trick 8 - Masking Chipped

Det sker, at i det mest fremtrædende sted, når man forbinder rillen med spidsen, bryder sidstnævnte sig. Det er muligt at fjerne en kosmetisk defekt, hvis en skive af passende tykkelse indsættes i den eksisterende afstand mellem dem.

Har du ikke nok lining? Eller blev heltal nummeret ind i væggen? Det er nødvendigt at skære og passe det ønskede stykke. Eller måske okay? Hvis vi syede i den rigtige retning, vil resten af ​​det ikke-kablede område lukkes af et andet element - f.eks. Et hus.

TIP: Søm altid vægpanelet fra hjørnerne til midten, hvor der er dør- eller vinduesåbninger.

Trick 9 - Forkæle mangler

Lækage i leddene af væggene og lofterne kan nemt dækkes med dekorative elementer.

Tip: Hvis du vil indsætte den sidste bjælke, skal du sætte den i bredden og gøre den på det mindst synlige sted - hvor brædderne har mindste længde.

Trick 10: Maskering af chips fra skruer

Det sker ofte, at skruen, skruet på kanten af ​​vægpanelet, spalter træ. Hvis revnen er lille, så kan du reducere fejlen til sin usynlighedstilstand ved let at løsne skruen tilbage. Hvis dette ikke hjælper, i slutningen af ​​split-foringen, kører jeg en lille negle i en vinkel på siden af ​​revnen. De to halvdele strammes, hvilket gør knækket næppe mærkbart.

Og her skrues skruerne til selve kanten af ​​vægpanelet - og ikke et enkelt splitboard. Vær ikke doven for at bore huller til skruer. Forresten vil skruerne, der skrues i selve kanterne af leddene af to plan, lukke basispladen.

Trick 12: Maskering af samlingen bag røret

Hvis et tyndt rør kommer over som en forhindring, så kan det være podgadat at krydset af to tilstødende brædder rammer præcis røret. Skær halvcirkel for at omgå røret, fra kanten af ​​hvert bord er nemmere.

Men muligheden for at omgå krøllede forhindringer. Tykkestreng som en indretning lukker med en log med succes og skaber en komplet illusion af en log, der sømmes med klapbrættet.

Jeg håber, at mine tricks vil hjælpe læseren til at udarbejde sit hus pænt og med minimal pris.

Almindelige fejl ved montering af vægpanel

Korrekt montering af foring - et løfte ikke kun et attraktivt udseende, men også holdbarheden af ​​beklædningen. Trods det faktum, at proceduren mod vægge, loft eller gulv med dette materiale ikke virker kompliceret, har det en række specifikke nuancer. De er vigtige at tage højde for for at undgå fejl under installationen, så resultatet er perfekt.

De mest almindelige fejl i clapboard trim er følgende.

Ujævnt kasse

Foring er monteret på kassen, understøtningsrammen. Dens forberedelse er et meget vigtigt stadium, der i vid udstrækning bestemmer installationens rigtighed. Det er vigtigt at opfylde følgende krav.

1. Overfladeniveauet for udrensning skal være det samme.

For eksempel, hvis du er færdig med clapboardloft, skal battene være i samme vandrette plan. Dette kan verificeres ved hjælp af bygningens niveau. Leveling obreshetin udføres ved hjælp af yderligere barer, plantet under dem. Du kan også justere rammens overflade ved at justere tilspændingsgraden af ​​ankerbolte eller selvskærende skruer (i hvert fald skal det være tilstrækkeligt at sikre kassen sikkert).

Hvis overfladen af ​​rammen ikke er flad, vil eurolining heller ikke blive fastgjort i samme plan. Dette vil skabe mærkbare forvrængninger, som ikke kun påvirker udseendet, men også pålideligheden af ​​hele foringen.

Hvis overfladen af ​​rammen er ujævn, er det nødvendigt at rette det med et laserniveau for at kontrollere. I tilfælde af at der konstateres uregelmæssigheder efter afslutningen af ​​arbejdet, anbefaler eksperterne fra firmaet Eurocasting House, at beklædningen adskilles for at justere rammen.

2. Purlins bør placeres på en fast afstand fra hinanden.

Dette er især vigtigt, når du klipper lofter og facader. Afstanden mellem strøerne beregnes i overensstemmelse med den forventede belastning. Den skal opretholdes på en sådan måde, at slagtekroppene løber glat. Dette er nødvendigt for ensartet belastningsfordeling og følgelig større pålidelighed af hele strukturen.

For at justere rammen, hvis afstanden mellem bjælkerne er brudt, er det nødvendigt at fjerne og montere båndene på de rigtige steder. Dette er en meget besværlig proces, og derfor er det bedre at udføre en grundig mærkning, inden du installerer purlins.

Fejl ved montering af vægpanel

Monteringsbeklædning skal udføres i overensstemmelse med en række regler. På dette stadium bør der ikke være mangler eller udeladelser: ellers kan huden være kortvarig og upålidelig.

1. Manglende ventilationsgab.

Mellem beklædningsbrædderne og bunden (væg, facade, loft osv.) Anbefaler ingeniørerne i firmaet Eurocasting House at give et ventilationshul på 1-2 cm. Ofte under installationen glemmer de det og lukker ventilationsrummet med termisk isolering. For at beklædningsventilationen skal være normal, skal der være et tomt mellemrum mellem ventilationslaget og det lagt klapbræt. Hvis du ikke forlader det, kan materialet begynde at smelte, knække, deformere.

I så fald blev ventilationshullet ikke forlænget, da lininget skulle adskilles. I tilstedeværelsen af ​​isolering er der to muligheder for at organisere ventilationshullet: Du kan fjerne nogle af isoleringen eller "øge" kassen for at øge afstanden mellem foring og bund.

2. Ujævnt anbringelse af foring.

Ved udjævning af euroliningskortene under installationen er det nødvendigt at handle meget omhyggeligt og banke deres ender med en lille indsats for ikke at beskadige materialet. På grund af frygten for at hugge sporet, ofte under installationen, er der små, mindre forvrængninger af brædderne tilbage, og håber at kompensere dem, når de lægger de næste planker. For at forhindre dette kan det ikke være - foringen skal passe perfekt fladt, strengt parallelt med det første bræt. Ellers vil ubalancen kun forværres, hvorfor hele huden bliver ujævn.

Hvis lamellerne allerede er lagt ud af justering, skal du finde den, som afbøjningen begyndte. Alle beklædninger, der ligger efter det, skal demonteres. Endvidere er den ujævne plade nivelleret, og installationen af ​​vægpanelet gøres på ny.

3. Manglen på kompensationsgab i omkredsens omkreds.

Træ udvides, når det opvarmes og krymper, når det afkøles. For at kompensere for ændringer i dens dimensioner, når der monteres beklædningen langs dens omkreds, er der små huller (få mm) tilbage. Hvis pladerne lægges uden et hul og støder op mod væggene, er foringen deformeret med tiden. For at rette op på en sådan installationsfejl er det nødvendigt at fjerne bundpladerne og trimme pladerne langs kanterne. Når man så klapper væggene med klapbræt, skal de yderste plader ikke nå hjørnerne, så afstanden mellem deres kanter og vægge er 5-6 mm. Det samme gælder for leddene med gulv og loft.

4. Forkert valg af fastgørelsesanordninger.

Meget ofte er foderforing fastgjort til kassen ved hjælp af klammer - klemmer af en speciel form. I mellemtiden kan standard klyaymery kun bruges, når du afslutter det indre og temmelig tørre rum. Ved udvendig efterbehandling, såvel som når man står over for våde rum, er det bedre at bruge skruer eller negle. Almindelige klemmer i sådanne tilfælde giver utilstrækkeligt pålidelig fiksering, og foringen bliver deformeret, når træet er fugtet, og som følge af pludselige temperaturændringer.

Hvis facaden eller det våde rum er færdigt med utilstrækkeligt stærke klammer, er det nødvendigt at styrke fastgørelserne. Den nemmeste mulighed - ved fastgørelse med skruer eller negle. Man bør huske på, at deres hætter i dette tilfælde vil blive synlige på foringsoverfladen. Hvis dette ikke er ønskeligt, skal beklædningen demonteres og geninstalleres ved hjælp af stærkere fastgørelsesanordninger.

5. Manglende beskyttende belægning.

Ifølge installationsreglerne bør eurolining efter lægning være dækket med bioprotektive forbindelser. I praksis gøres det ikke altid - i mange tilfælde anvendes materialet uden beskyttende belægning. Som følge heraf kan spor af svampeinfektion forekomme på overfladen. Hvis træet ikke er forkælet endnu, er det nødvendigt at dække det med en beskyttende forbindelse så hurtigt som muligt. Hvis svampeinfektionen allerede er optrådt, skal overfladen af ​​foringen behandles med et specielt middel fra svampen og derefter dækkes med beskyttelse. I nogle tilfælde, før overfladebehandling, sand for at fjerne skadet træ.

Næsten alle fejl under installationen af ​​vægpanelet viser sig at være meget vanskelige at fjerne. Derfor er det vigtigt at bruge materialer af høj kvalitet, når du foretager kabinettet, samt nøje følge installationsvejledningen. Virksomheden "Evrovagonka House" - produktion og salg af tømmer i Moskva og Moskva-regionen. Du kan købe højkvalitets clapboard fra os til overkommelige priser.

Hvordan gør du foring under efterbehandling

Clapboard kaldes en glat plade, der har riller på den ene side og pigge på den anden. Materialet bruges til efterbehandling og isolering af værelser. Hvis du tidligere har købt vægpanelet til afslutning af rummet, skal du huske at det skal opbevares på et tørt sted, hvor sollys og fugt ikke trænger ind. Materialet skal opbevares i den originale emballage, så materialet ikke er beskadiget.

Længden varierer fra 2 til 6 meter. Her skal du vælge afhængigt af den overflade, du ønsker at afslutte, uanset om det er loft, balkon eller anden overflade.

Længden skal nøjagtigt tages i betragtning ved afslutning, ellers bliver du nødt til at trimme elementerne selv, og dette reducerer processen og installationen i værelset betydeligt, selvom du kun vil dække loftet. Laying er enkel nok selv for en person, der ikke er involveret i reparation.

Måder at vende mod rummet

Docking i længde laves oftest, når loftet er beklædt. I dette tilfælde er der flere muligheder for docking:

  1. Docking kører langs samme linje, ved hjælp af denne metode, leddene er dækket med dekorative foring eller specielle lameller.
  2. Den såkaldte opsplitning af sømme, når endefladen er jorden, således at der opnås en pæn og uigennemtrængelig søm, og hvert bræt, der sættes yderligere ned. Docking med denne metode viser sig rent og økonomisk, da det bruger næsten alt materiale.

Ved installation er det nødvendigt at tage højde for, at dockningen af ​​vægpanelet i hjørnerne skal være af høj kvalitet, så luften ikke passerer gennem spalten. Lægestrimler i hjørnet kan også forekomme på to måder:

  1. Vedhæft to små stænger af passende størrelse til hjørnet (samt batten strimmel). Før det skal loggen slibes og forberedes til installation. Loggen skal være lille i størrelse, så senere vil dockingen foregå i den rigtige vinkel. I hjørnet, der kom ud af bjælkerne for at fastgøre baren, lidt tykkere foring. Dock elementerne med stroppen. Dernæst er pladen forbundet med klapbrættet. Derefter fastgøres elementet på det indvendige tømmer.

Usædvanlige måder

Hvis der lægges på flade overflader, forårsager det normalt ingen problemer, da dockning af vægpanelet i en vinkel på 120 grader anses for at være ret vanskeligt selv for specialister i denne sag, her skal du nøjagtigt måle parametrene, da længden af ​​stangen kan være mere eller mindre, end den burde være.

For at installere vægpanelet på 120 grader, har du brug for et specielt j-vægpanel, hvis længde adskiller sig fra den standard. Dette materiale er mere bekvemt at arbejde med hjørner, og du kan forsigtigt lægge vægpanelet på 120 grader.

120 graders docking

Docking ved 120 grader opstår på flere vanskelige måder:

  1. En rem er fastgjort til den anden, så der ikke er nogen kløft mellem dem, så ved hjælp af specielle emner kan du måle enhver vinkel, du har brug for.
  2. Fastgørelsen er installeret gennem de øvre punkter af fastgørelsesvinklen med specielle tå negle.

Docking i en vinkel antyder tilstedeværelsen af ​​kasser, som er monteret på dekorative vægpaneler. Hvad hvis leddene i hjørnerne er meget mærkbare og placeret med et stort hul? I specialforretninger sælges en skørtbræt, der dækker leddene og tillader ikke vind, fugt eller luft at passere igennem. Foderet kan også males med specielle voksmalinger, som er godt absorberet i træet og danner et fugtighedsbestandigt lag igen, og beskytter mod dårlige vejrforhold, hvis du bor i et privat hus.

Clapboard trimmer undertiden loftet i bade og saunaer, dette materiale er fugttæt og uhøjtideligt, der er ikke skimmelsvamp på den, hvilket betyder, at den er velegnet til værelser med høj luftfugtighed. Materialet betragtes som et universelt efterbehandling materiale, så det bruges så ofte i konstruktion.

Sådan sættes en vægpanel med dine egne hænder: instruktion fra "A" til "Z"

På trods af fremkomsten af ​​et stigende antal forskellige efterbehandling materialer, er "foring" stadig "ikke ude af mode". Dette materiale fremstillet af naturligt træ var elsket af dets miljøvenlighed, attraktivt udseende, evnen til at skjule uregelmæssigheder og mangler i vægge og lofter, og vigtigst den relativt enkle installation. Ikke kun professionelle bygherrer, men også "hjemmehåndværkere" vil være i stand til at sheathe vægge eller lofter med træ clapboard. Selvfølgelig skal du følge nogle få enkle regler, som vi vil diskutere i denne artikel. Så vi lægger træbeklædning uafhængigt.

Beregning af den krævede mængde materiale

Før du går til butikken, skal du bestemme den krævede mængde materiale. Hvis man skal beregne den nødvendige mængde tapet, er det nok bare at opdele væggeområdet ved rulleområdet og i nogle tilfælde tilføje 10% til "rapporten", så er situationen noget mere kompliceret, når man beregner det nødvendige antal klapbræt.

Foring er tilgængelig i længder på 6, 4, 3, 2,7, 2,1 og 2 meter. Ideelt set er længden af ​​din væg lig med eller lidt mindre end en af ​​clapboard længderne på markedet. Men hvad nu hvis det er betydeligt mindre end en af ​​størrelserne, men samtidig lidt større end det andet. Lad os undersøge denne sag ved eksempel.

Lad os sige, at du skal have en væg på 3 meter lang 12 centimeter. Til dette formål kan du købe et klapbræt med en længde på 4 meter, men i dette tilfælde vil næsten en fjerdedel af materialet blive frigjort (med andre ord køber du klapbræt 25% mere end du har brug for). En anden mulighed er at købe brædder med en længde på 3 meter og fuldføre hver af dem med en lille længde. Men du ser, disse "shorty" vil ikke se helt rart ud. Derfor er den bedste mulighed i dette tilfælde at købe en foring med en længde på 2 meter 10 centimeter. Således kan vi lukke de tre rækker af beklædningsbrætter med to brædder (en hel og en halvering), og mængden af ​​affald i dette tilfælde vil være minimal. Ud fra dette vil det være tilstrækkeligt at opdele højden af ​​rummet ved højden af ​​et forplade og multiplicere resultatet med 1,5. Det er præcis, hvor mange brædder, 2,1 meter lang, der er nødvendige for at dække denne væg.

Et eksempel på at lægge foring "tre plader i to rækker"

Valg af foring i butikken

I modsætning til tapet eller f.eks. Plastplader, materialer, hvor mangel på mangler forekommer, er det usandsynligt, at beklædningen skal vælges omhyggeligt. Og producentens mærke i dette tilfælde spiller ikke en afgørende rolle overhovedet - selv for det samme firma kan to forskellige partier af foring afvige væsentligt fra hinanden.

Foring på kvaliteten er opdelt i fire hovedkarakterer: A, B, C og Extra. Variety Extra er af højeste kvalitet, så hvis økonomi tillader det, er det bedre at købe det og næsten garanteret at redde dig selv fra ubehagelige overraskelser i form af ægteskab.

Det er bedre ikke at købe vægpanelet - du kan inspicere hvert bord og udrydde ægteskabet, før du køber det

Klasse A er også af ret høj kvalitet, men med karakter B og C er det bedre, som de siger, "for at holde ørerne åbne". Det er bedre at købe beklædningen ikke i pakken - så du kan inspicere hvert bord og endda før du køber ukrudtsligt ægteskab. Men sådan beklædning sælges ekstremt sjældent, og oftest bliver tavler pakket i 10 stykker i en gennemsigtig film. I dette tilfælde vil det desværre ikke lykkes at undersøge hvert bestyrelse.

Oftere er brættet pakket på 10 stykker i en gennemsigtig film

Skønt i sandhed er helt uegnede brædder ekstremt sjældne. Selv med en eller to knuder kan brættet bruges til at lave korte længder til at dække vindueskråninger eller sige en dørstang.

Men enderne af vægpanelet, der ses gennem filmen, giver mening at inspicere ret forsigtigt. Hvis du ser chips eller knuder på dem, så er det bedre at sætte sådanne pakker til side.

Forberedelsesforing

Før man lægger væggen skal man på en bestemt måde forberede sig. For det første skal du undersøge brædderne for tilstedeværelse af knuder og revner, og hvis de findes, skal du lægge disse brædder til side eller (hvis der er noget "stød" materiale) eliminere defekterne ved at rense eller fylde problemområderne. Og for det andet skal vægpanelet have lov til at "akklimatisere" indendørs. Med andre ord bør den nå stuetemperatur, fordi ellers (især hvis materialet blev opbevaret udenfor), efter at bordet kan "føre". For at gøre dette skal du blot udlægge pladerne i flere lag, der gør dem mellem en stribe af træ.

Før man lægger væggen skal man på en bestemt måde forberede sig.

Nogle mennesker tror, ​​at vægpanelet skal behandles med antiseptiske midler i forberedelsesfasen, men som det viser sig, er det nok at anvende antiseptisk på de færdige vægge, så dette forberedelsesstadium kan helt hoppes over.

Væg forberedelse

Forberedelsen af ​​vægge til vægplade kan betragtes som det mest afgørende stadium, hvor det endelige resultat afhænger stort set. I de fleste tilfælde, undtagen når vægpanelet er pakket direkte på trævæggene for at installere det på væggene, er det nødvendigt at montere beklædningen fra træet.

For at montere vægpanelet på væggene, er det nødvendigt at montere mantlen fra træet

Den bedste ting til dette formål er passende træ sektion på 40 til 20 millimeter.

Du kan ikke forudse væggene før du lægger vægpanelet, men det er nødvendigt at indstille kassen på et niveau.

For at gøre dette er det første skridt at bestemme den mest fremtrædende sektion på hver væg. Gør det nemt nok. Under loftet, i en afstand på 5-7 centimeter fra væggen, spændes en ledning, hvorpå en tråd med en last, der er en lodret linje, er hængt med en trådkrog. Desuden bevæger lodret sig langs væggen. Ved at styre afstanden mellem plumb og forskellige punkter på væggen, vil det være muligt at bestemme den mest fremtrædende sektion. Alle yderligere målinger skal "danse" fra dette sted.

På den mest fremtrædende del af væggen er monteret et lille stykke træ, hvorfra kassen skal monteres. Fra dette "fyr" trækkes tråden parallelt med den planlagte retning for at lægge foringen. Derefter installeres to støttebjælker i de yderste punkter af væggen (nær gulvet og loftet med lodret installation eller mod modstående vægge med vandret). Overvej at den forreste del af bjælken klart skal falde sammen med fyrets niveau, så at der om nødvendigt monteres små pakninger af den nødvendige tykkelse mellem stangen og væggen.

Om nødvendigt installeres små pakninger med den nødvendige tykkelse mellem stangen og væggen.

Pakninger kan kun installeres på de steder, hvor tømmeret fastgøres til væggen med dowel-negle.

Når de ekstreme stænger er faste (glem ikke at kontrollere dem med et niveau), kan en anden tråd strammes mellem dem, hvilket vil lette installationen af ​​de resterende lejeelementer i batten.

Efterfølgende stænger er fastgjort til væggen i en afstand på cirka en meter fra hinanden. I dette tilfælde, som det er tilfældet med de ekstreme stænger, er der i tilfælde af behov placeret yderligere pakninger under dem. Hvis en række foring bliver dannet af to plader, skal du sørge for at installere en stang ved krydset.

Fastgørelse af vægpanelet

Hvis kassen er installeret korrekt, vil installationen af ​​vægpanelet ikke være svært. Det eneste spørgsmål, der skal løses, før du installerer det, er hvor du skal begynde at lægge foringen og om at bruge niveauet, når du installerer det første bord.

For at besvare dette spørgsmål er det nødvendigt at bestemme, om loftet (til vandret installation) eller væggen (til vertikal installation) i rummet svarer til niveauet. Hvis de er glatte, så er det ikke noget problem - du kan starte installationen fra toppen såvel som fra bunden (eller fra en hvilken som helst vinkel), og det første bord er monteret strengt på niveauet. Men hvis loftet er lidt "fyldt" i en af ​​siderne eller et af hjørnerne mærkbart "slår ned" (denne situation findes ganske ofte i husene i den gamle bygning), så er det umuligt at lægge foringen på niveauet under alle omstændigheder. I dette tilfælde lægger straight-only boards kun krumning i rummet, og i et ujævnt hjørne skal du skære de sidste af brædderne "i en vinkel".

For at maksimere skjule ujævnheden af ​​rummet, er panelet lagt som følger. Det første bord er fastgjort tæt på et buet hjørne eller ujævnt loft, og alle efterfølgende brædder er installeret med en lille forspænding på den ene side, indtil næste bord "stiger i niveau". Således vil en lille skråning af brædderne være næsten umærkelig.

For nøjagtigt at bestemme, hvordan man skal skære pladerne, skal man måle afstanden fra gulvet til loftet i modsatte hjørner af rummet (eller længden af ​​gulv og loft mellem modsatte hjørner til vertikal installation) og opdele forskellen mellem de opnåede værdier med antallet af plader, der vil blive lagt ned. Den resulterende værdi vil være den afstand til hvilken du skal "fylde" hver af panelerne på vægpanelet langs længden af ​​stakken. Hvis denne værdi er mindre end 2-3 millimeter, kan du gentage beregningen ved at bruge halvdelen af ​​brædder som divider. I dette tilfælde går du "til niveauet" midt på væggen.

Den første brætforing fastgjort "kam" til hjørnet. Du kan løse det ved hjælp af små pinde, som er hamret i "flush" (i den endelige efterbehandling er det bedre at bruge en stump tættere) eller ved hjælp af specielle klip - lim.

Endene af det første bord, som dog, og alle de andre anbefales at blive rettet "i det åbne." Dette vil styrke strukturen, og sømhovedene vil stadig være gemt under basispladen eller loftstøbningen.

Alle efterfølgende brædder lægges med en kam i sporet af den forrige, hvorved neglehoveder eller fastgørelsesklemmer skjules.

Hvis det sidste bord er bredere end det rum, der er tilbage på væggen eller loftet, skal det skæres med et elektrisk stiksav. Også ved hjælp af et stik stik fremspring i de plader, der falder på dør og vinduesåbninger.

Video: Fastgøring af foring på markørerne

Du kan lære mere om teknologien til at vedhæfte vægpanelet til markørerne ved at se følgende video.

Når vægpanelet er lagt, forbliver det at lukke alle hjørner og led med særlige dekorative hjørner og dække væggene med "plet" og lak.

Efter at have lagt vagano, skal du lukke alle hjørner og led med særlige dekorative hjørner.

Lægning kan kun virke kompliceret ved første øjekast. Det vigtigste er at sætte kassen kvalitativt, hvorefter arbejdet vil gå som "clockwork". Held og lykke med din reparation!