Jo bedre at falde i søvn loft i badet

Når du bygger et bad, skal du være særlig opmærksom på gulvisoleringen. Dette gælder især, hvis du vil omdanne en sommer sauna til en vinter sauna. Bad - strukturen er meget specifik, kendetegnet ved forhøjede temperaturforhold. Derfor vil det første tilgængelige materiale ikke fungere her. Det er især vigtigt at nærme sig valget af materiale, hvis i øverste stue eller loft. Heldigvis er det ikke så svært at finde en passende løsning til isolering i dag. I dag taler vi om, hvordan vi fylder loftet i badet og analyserer ekspertrådgivning om dette spørgsmål.

Teknologier bliver ikke altid forældede

I dag på markedet kan du finde genopfyldningsmaterialer, som både er naturlige og kunstige. Deres valg afhænger direkte af dig, såvel som på dit bades projekt. Selvfølgelig blev dampbadene opfundet langt fra i går, og ikke engang i det tyvende århundrede. De er kendte historier i årtusinder. Saunaer har været kendt siden oldtidens Rom, og i Kievan Rus nød de også denne form for rekreation. Allerede da var det kendt om behovet for at fylde taget til isolering, og nogle teknologier har overlevet.

I oldtiden blev naturlige komponenter brugt til at arrangere bade. I dag er det muligt at bruge ikke kun jorden, men også claydite-beton, og så var der simpelthen ingen sådanne teknologier. Derfor blev en række skrotmaterialer brugt til genopfyldning, som passer til at kombinere en vigtig fordel: de er miljøvenlige. I dag kan du også bruge dem. Disse omfatter:

 • savsmuld og træflis;
 • naturlig ler;
 • tørt halm
 • tørrede eg blade.

Det er imidlertid vigtigt at vide, at disse materialer er ret specifikke i deres arbejde, og under efterfyldningen skal man følge en særlig teknologi. Først og fremmest taler vi om følgende indikatorer:

 1. Kompatibilitet af materialer.
 2. Lagtykkelse
 3. Proceduren for lægning.

Så hvis du har et af disse materialer til rådighed, kan du godt bruge dem. Men hvis der ikke er nogen nem adgang, er det bedre at bruge mere moderne løsninger.

Moderne måder at fylde på

Fyldning bruges som regel kun til bade med et loft. Før du udfører proceduren, skal du først montere loftloftet og installere taget. Bemærk venligst, at loftet på indersiden af ​​rummet skal være syt og kun ved brug af naturligt træ. Umiddelbart skal du give plads til genopfyldning.

Eksperter anbefaler at opgive alle former for kunstige materialer. Vi minder om, badet er en meget specifik struktur. Forhøjede temperaturer kan påvirke syntetiske materialer på en sådan måde, at de kan begynde at frigive skadelige stoffer. Derfor risikerer du forgiftning og går til langvarig behandling.

Først skal du forberede basen og beskytte den mod damp. For dette ikke dårlige ark karton, mættet med linolie. De er stablet på hinanden overlappende, i trin på 5 cm, og også fastgjort på loftet med hæfteklammer. Efter installationen af ​​isoleringen udføres tilbagefyldning direkte, som du kan bruge:

 • ler;
 • leropløsning;
 • claydite blandet med flodsand;
 • ekspanderet ler;
 • makroporøs beton.

Eksperter anbefaler brugen af ​​leropløsning. Tilbagefyldning udføres i lag, og hver næste skal påføres ikke tidligere end den forrige tørrer. Løsningen fremstilles simpelthen, du behøver bare at blande leret med vand og tør harpiks, hvilket giver en grødet konsistens. Du skal anvende nøjagtigt, tykkelsen af ​​et lag skal være omkring 10 cm. Så snart leret tørrer, vil det knække. I dette tilfælde skal du have en mere flydende opløsning, samt chips eller savsmuld og udvidet ler.

Anvendelse af claydite

Hvis du skal lave en påfyldning i et rum, der ikke har loft, skal du bruge almindeligt udvidet ler. Før du laver genopfyldning, anbefales det at udføre højkvalitets dampspærre og forsegle sømme. Så snart dampbarrieren er færdig, fortsæt med proceduren. Tilbagefyldning sker i et enkelt lag. Fordelen ved udvidet ler er fremragende lydisolering, støjisolering og varmebesparende egenskaber.

Når backfilling er færdig, skal du lave det øverste lag af vandtætning. Dette er nødvendigt for at forhindre fugtabsorption ved udvidet ler. Hvis fugt stadig kommer til materialet, svulmer det, det bliver tungere og der er risiko for loftfejl. Efter afslutning af vandtæt installation af taget. Hvis badet også har et loft, så over isoleringen skal du installere stærke brædder, der giver dig mulighed for at skabe en kvalitetsbase. Det endelige valg er kun for dig, men inden du beslutter dig for materialet, skal du tænke tingene godt, tage højde for projektets specifikationer, budgettet og tilgængeligheden af ​​visse muligheder.

Sådan fyldes loftet i badet

Bad betragtes som en særlig struktur med ekstreme driftsformer, der skal overvejes ved udvælgelse af byggematerialer. Uden at overholde særlige konstruktionsteknologier og korrekt isolering, vil badet ikke være i stand til fuldt ud at udføre de funktioner, der er tildelt det.

Et vigtigt stadium i konstruktionen af ​​en konstruktion er loftets design og arrangement, fordi ifølge fysikens love ved vi, at varm luft altid stiger op til rummets overdel, og dets sikkerhed er en prioriteret opgave.

Før du falder i søvn til badets loft, er det nødvendigt at omhyggeligt vælge det nødvendige materiale, så det ikke kun opretholder varme inde i rummet, men sikrer også bevarelsen af ​​loftet i mange år.

Typer af loft strukturer

Alle badebygninger kan opdeles i to typer i henhold til loftdesignet:

 • bygninger med et loft
 • uden loftet.

Strukturer, der involverer tilstedeværelse af et loftsrum, har ofte en forstærket struktur, som indebærer flere lag isoleringsmateriale og dets installation under bygningens opbygning. Loftet spiller en rolle som en pels, hvilket reducerer varmeoverførslen væsentligt til miljøet, og loftet kan være mindre besværligt.

Loftets udformning i alle badeværelser er omtrent det samme, uanset materiale af de støttende vægge. Ved anvendelse af naturligt træ er alle elementer dækket af et specielt antiseptisk middel, der giver materialet særlige fysiske egenskaber og beskytter mod råtning.

Til loftets øvre og nedre forside kan du ikke kun bruge polerede plader, men også plader af fiberboard eller OSB. I nærheden af ​​skorstenen i bygningen er det nødvendigvis isoleret med asbestmaterialer og skaber en pude af ekspanderet ler.

Hvilken slags isolering til at fylde loftet

Under badets opbygning kan du bruge alle slags varmelegemer, som kan være af naturlig eller kunstig oprindelse. Valget af sådant materiale afhænger af ejerens struktur og økonomiske muligheder. Da sådanne typer af specielle bygninger har eksisteret i menneskehedens historie i flere hundrede år, er der allerede dannet specielle teknologier under konstruktion, som i løbet af denne tid ikke har været genstand for store ændringer.

Tidligere blev kun naturlige materialer af naturlig oprindelse brugt til opvarmning af damprum. Men med udviklingen af ​​moderne teknologi og fremkomsten af ​​et stort antal finishmaterialer flyttede naturlige komponenter gradvist til baggrunden.

Hvis der ikke desto mindre foretrækkes miljøvenlige materialer, så er sådanne naturlige ingredienser som:

 • savsmuld;
 • grove chips;
 • naturlig ler;
 • tørret halm
 • tør ege blade.

Når man bruger disse naturlige komponenter, er der en vis backfill-teknologi, der bestemmer komponenternes kompatibilitet, tykkelsen af ​​deres lag og rækkefølgen af ​​at lægge på loftet.

Brug af naturlige ingredienser

Anvendelsen af ​​bulk naturlige elementer bruges ofte kun i badeværelser med et loftsrum, og inden de lægges ned, skal bygningen allerede have tag og loft. En del af loftet fra indersiden af ​​rummet skal beskyttes med udelukkende naturligt træ, der giver plads til genopfyldning af naturlige stoffer.

Brugen af ​​kunstige dekorative elementer i indersiden af ​​rummet er ikke stærkt anbefalet, da de kan frigøre giftige stoffer ved udsættelse for høje temperaturer.

Som en base og beskyt isoleringen fra damp, inden du fylder den, kan du bruge tykt papir eller papfolie, imprægneret med linolie. Deres lægning er lavet med overlapning med en margin på 5-10 cm og fastgjort på loftoverfladen med metalbeslag. Efter at have lagt isoleringsmaterialet, kan du begynde at genopfylde varmeisolatoren, som i dag bruges som:

 • almindelig ler;
 • leropløsning blandet med flodsand i andelen 1x1;
 • haydite, som faktisk er den samme ler;
 • ekspanderet ler;
 • makroporøs beton.

Det anses for at være det mest effektive til at forsegle loftet med et lag væske ler, som er anbragt i flere lag, hvor hvert efterfølgende lag kun påføres efter delvis tørring af den foregående. Naturlig ler blandes med tørharpiks og vand, bringes til en pastaagtig tilstand og påføres jævnt på loftoverfladen med en tykkelse på ca. 8-10 cm. Efter at leret tørrer, forekommer der uundgåeligt revner på loftets overflade, som er dækket af en mere flydende leropløsning og dækket af ler, savsmuld eller stor sliver. Hvis du ikke bruger flydende ler, skal laget af isoleret ekspanderet ler fordobles.

Anvendelse af claydite

Udvidet ler anvendes normalt som varmelegeme til bygninger uden garret struktur. Før det falder i søvnlag af claydite, er det nødvendigt at sikre pålidelig isolering fra damp og forsigtigt forsegle sømene. Efter at have lagt en dampspærre lavet af ler eller en tyk byggeplade, hældes et lag af ekspanderet ler på loftet, hvilket ikke kun giver en termisk pude, men har også en høj grad af støjabsorption.

Et ekstra lag af vandtætning lægges oven på isoleringen, da claydite absorberer fugt meget godt, samtidig med at vægten øges væsentligt. Efter vandtætning ligger lægning. Hvis rummet sørger for et loft, så på toppen af ​​isoleringen monteres holdbare plader for at skabe en stiv bund.

konklusion

Før søvn loft bad ekspanderet ler, er det vigtigt at huske, at det er temmelig sprødt materiale, som er en lergranula mættet med luft og varmebehandlet.

Det er tilrådeligt at lægge det på en sådan måde, at der ikke er meget pres på dets lag. Det er også vigtigt at overholde teknologien for lægning og om muligt kun anvende naturlige materialer.

Sådan fyldes loftet i badet

Hvordan og hvad man skal fylde loftet med et bad: brugen af ​​ler som en naturlig isolering, fotos og videoer opvarmning bad, video instruktion om at fylde loftet ekspanderet ler.

Opførelsen af ​​et bad kan klassificeres som specifikke strukturer i driftstilstand takket være en række teknologiske processer, uden at det er umuligt at opbygge et rum med normale funktioner.

Et af de nødvendige betingelser for den kompetente opførelse af badeværelset er loftet i dobbeltværelset. Det skal udføres i et sådant aspekt, at varmetab minimeres, mens det forbliver "låst" i dampbadet. Så at varm fugtig luft ikke ville briste til overfladen med dannelsen af ​​kondensat - kilden til alle problemerne med trækonstruktion. Samtidig er det nødvendigt at beskytte loftsbygningskonstruktionerne mod overbelastning af fugt.

Loftisoleringsprincip

Badene er ifølge det konstruktive princip opdelt i 2 kategorier:

 • med loftet
 • uden loftet.

Bygninger udstyret med et loft, har en mere kraftfuld struktur, som er lagdelt kageisolering på tidspunktet for konstruktionen. Rummet under taget har også en funktionel belastning i form af en ekstra pude af luftisolering, hvilket bremser varmeenergilækningen.

Det er vigtigt at vide det

For den øverste belægning er det ikke nødvendigt at bruge et langt bord. Det er normalt skiftet med rækker slået ud af korte brædder.

Nogle gange i stedet for plader bruger fiberplader, samt plader bestående af cement mørtel med tilsætning af savsmuld. Placer skorstenen gangene gennem loftet beklædt med asbestark og dækket af ekspanderet ler.

Hvad kan fylde loftet på badet

Konstruktion af badets loft med egne hænder bruger de forskellige typer isoleringsmaterialer, både kunstig og naturlig oprindelse. Deres valg afhænger helt af præferencerne hos den, som startede konstruktionen.

Badet er en struktur, der har mere end et hundrede år af sin historie, medtaget i traditionen for det russiske folk. En bestemt teknologi til byggeri af bad blev afleveret fra generation til generation ved kun at anvende materialer fra Nature selv. Det russiske bads hele filosofi var baseret på dette.

Naturlige materialer, der anvendes som isolering, anvendes stadig i konstruktion. Dette er hvad der kan fylde loftet i badet:

Loftet i badehuset var ikke kun dækket af jord eller ler og var pakket med halm på toppen. For hvert materiale og deres kombination blev der udviklet en passende teknologi, mængden af ​​et materiale eller et andet blev beregnet under hensyntagen til det aggressive miljø, høje fugtighedsniveauer og indendørs lufttemperaturer.

Opvarmning af loftet med naturlige materialer

Som regel anvendes teknologien til påfyldning med naturlige materialer i badene, som har et loftsrum. Før du fylder loftet i badet, skal de vigtigste gulve installeres, og taget skal opstilles.

Det er vigtigt at vide det

I dampbadets indretning kan du ikke bruge syntetiske materialer - plastforing eller skumpaneler. Det er heller ikke tilladt at dække trækomponenter med malinger og lakker.

Som base til fyldning af naturlige isoleringsmidler anvendes naturlig dampspærring - vokspapir eller tykt karton, der er imprægneret med linolie. Gulvbelægningen er lavet med en overlapning på 5-10 cm. Den er fastgjort med en byggestifter til skinnerne fyldt med overlapning. Dernæst skal du fylde isoleringen:

 • ler;
 • en blanding af ler med savsmuld
 • udvidet ler;
 • ekspanderet ler;
 • porøs beton.

Isolering med ler i nogle tilfælde udføres i flere lag, dækket med savsmuld eller ekspanderet ler. Fedt ler er bragt til tilstanden "tyk creme" og blandet med fint hakket halm. En godt knæet homogen masse med en konsistens af blød ler, anbragt på et lag af dampspærre, op til 8 cm tykt og forsigtigt udjævnet. Der lægges stor vægt på loftets omkreds og afkrydsningsstedet med skorstenen. Tørretiden blander op til 30 dage om sommeren.
Detaljeret lægning af ler og hvordan man fylder loftet i badet, klart demonstrere følgende video:

Sådan fyldes loftet i badet udvidet ler

Denne metode anvendes hovedsagelig til isolering af et loft, der ikke har loft. Starten af ​​arbejdet ligner den forberedende fase, når du falder i søvn med ler. Men ler er uønsket at falde i søvn direkte på dampspærren. To-centimetric lag af blødt ler vil beskytte isoleringsmaterialet fra dampen, er også god lyddæmper og fremragende termisk isolator. I denne ordning fungerer claydite som et mellemliggende lag af isolationspigen.

I nærvær af loftet på et forberedt overflade skal udfylde ekspanderet ler, fortrinsvis forskellige fraktioner tykkelse ikke mindre end 15 cm. Det er fordelt jævnt og dækkes med et vandtætnende lag ekspanderet ler er stærkt hygroskopisk og absorberer fugt.

Hvis yderligere udnyttelse af loftet så blive lagt over vandtætning belægning af massivt træ trim 50 mm brædder at give et faststof fundamentgulv loftsrum.

Videoen viser, hvad der skal gøres, før du falder i søvn på loftet i badet med udvidet ler:

Hvordan man skal håndtere naturlig isolering

Claydite, universel i sine kvaliteter, er en afledt fraktion af bagt ler. Det er ret skrøbeligt, så du skal håndtere det omhyggeligt.

Det er vigtigt at vide det

Før søvn loft bad ekspanderet ler, er det nødvendigt at fjerne de knækkede pellets fordi revnedannelse på resultatet materialeoverfladen i et tab af dets isolerende egenskaber.

Grundlaget for claydite består af elementær ler. Ovale granulater har forskellige fraktioner, som til en vis grad anvendes i konstruktion. Aktivt at få fugt, søger claydite ikke hurtigt at give det væk, akkumulere vand inde i hver granulat. Denne ulempe anvendes i nogle tilfælde som en fordel ved dette materiale, men på ingen måde under isolationsarbejdet.

Som varmelegeme anvendes udvidet ler som et selvstændigt lag og i form af et tørt strøelse med en mindre lagtykkelse. Materialet kræver ikke specielle færdigheder i byggebranchen, det er økonomisk omkostningsfuldt og giver dig mulighed for at foretage isolering på kortest mulig tid.

Sådan fyldes loftet i badet

Bath er et yndlingssted for ejere af private huse og hytter. De stræber efter at udstyre dette værelse optimalt og vælge de bedste muligheder for varme og vandtætning. Der er en opfattelse af, at det er nødvendigt at foretrække de gamle veje til isolerende lofter og vægge.

Sådan fyldes loftet i badet

Men efter overvejelse kommer de fleste ejere af bade til den konklusion, at en rationel forbedringsmetode er en kombination af traditionelle folkemusik og moderne teknikker. Faktum er, at førstnævnte, på trods af deres miljøvenlighed og gratis, stadig taber på nogle punkter til innovative. Dette bliver tydeligt, hvis vi sammenligner de varmeisolerende egenskaber ved lofter, isoleret ved hjælp af metoder, der er brugt i de sidste århundreder og nu.

Derfor bør du ikke overveje teknologien til forfædre ideel. De (forfædrene) brugte de materialer, der var tilgængelige for dem. Den bedste mulighed er at tage det bedste ud af begge teknikker og kombinere de fundet løsninger korrekt.

Opvarmning loftsbad

Than dækkede loftet på badet i fortiden

Beboere i byer og byer i de sidste århundreder brugte alt, hvad naturen havde givet til forbedring af boliger og udhuse. Disse er materialer som:

 • jorden;
 • faldne eller særligt tørrede blade
 • pakket halm;

Særligt populært var tørbjør og egeblade. Man troede at de kunne give badet en særlig "ånd", der giver sundhedsmæssige fordele.

Tørre blade som varmelegeme

Knust halm blev brugt overalt. Det har form af tætte uregelmæssigt formede briketter, der er vanskelige at bryde selv med et stærkt tryk fra en slange. Forfædrene vidste, at fyldning af loftet i badet var en alvorlig sag, og de brugte ikke kun varmeisolatorer, men også et vandtætningsmiddel - ler.

Opvarmning med ler og halm

Eksperter er overbeviste om, at nogle materialer ikke kan bruges til at genopfylde dampbadets loft. I dette rum er temperaturen for høj, så dens forbedring kræver tilstedeværelse af isoleringsmidler med en lav brændbarhedskoefficient. "Tæppet" af damprummets påfyldningsloft var:

 • lerbelægning;
 • et lag jord eller sand.

Varianter af den traditionelle efterfyldning af badeloftet (arrangement af lag fra loftet til taget)

Moderne måder at fylde badets loft på

Isolering med udvidet ler

Det er ikke så nemt at isolere loftet på badet ved hjælp af udvidet ler, som det kan synes ved første øjekast. Eksperter ved, at den bedste effekt kan opnås ved at blande granuler med forskellige diametre. Dette giver dig mulighed for at reducere volumenet af hulrum og derved forøge lagets tæthed.

Udvidet ler: typer og mærkning

Tekniske egenskaber ved claydite

Standardteknikken involverer metoden til fri påfyldning og efterfølgende knusning af granulerne. Som følge heraf reduceres den indledende mængde materiale med 15-20%. Desuden falder en stor del af denne effekt ikke på den korrekte fordeling af korn af ekspanderet ler i forhold til hinanden, men på deres delvise ødelæggelse forårsaget af klemning. Sprængte granuler mister en betydelig del af deres isolerende egenskaber. Derfor er rentabiliteten af ​​denne teknik tvivlsom.

Tilbagefyldning af ekspanderet ler med efterfølgende komprimering - foto, eksempel

Maksimal kvalitetsisolering med udvidet ler er kun mulig ved manuel fordeling af granuler med forskellige diametre. Denne proces er langvarig og tidskrævende. Men alle anstrengelser vil betale sig godt: det isolerende lag vil være tæt og bestå af intakte korn.

Udvidet ler har mange fordele, herunder lav varmeledningsevne. Du kan finde den opfattelse, at dette materiale skaber øget baggrundsstråling. Men det er forkert. Alle virksomheder, der producerer keramisk arbejde i nøje overensstemmelse med GOST. Dette er en garanti for produktsikkerhed.

Fordele og ulemper ved opvarmning med ekspanderet ler

Hvis badeværelset er planlagt til at blive betjent, kan der laves en plade på toppen af ​​påfyldningen. Denne metode giver dig mulighed for at få en dobbelt fordel: at varme loftet på de indre rum og øge loftet på loftet på grund af det lige varme gulv.

Loftisoleringsplan

Tilbagefyldning af et badehusloft med udvidet ler. instruktion

Beregning af lejekapaciteten af ​​trægulve

Trin 1. Vandtæt lejeflade

Du kan bruge rulle (ruberoid), film (membran), belægning (mastic) vandtætning. Den bedste mulighed: læg tagbeklædningen på den varme bitumen og lim dem sammen. Det er vigtigt, at vandtætningen ikke kun dækker gulvet, men også væggene til højden af ​​backfill-laget. For de nordlige regioner skal den være mindst 30 cm.

På billedet er vandtætningsmaterialet lagt på bjælkerne fastgjort af et bånd.

Hvis der over en varmelegeme skal foretages en kobler, kræves lægning omkring omkredsen af ​​spjældets rum. Dens formål er at kompensere for lineær strækning af betonlaget. Båndet skal dække kanterne af vandtætningsbelægningen.

Hvis du planlægger at lægge et trægulv, skal du samle kassen fra plader, der er installeret i enderne, placeret i en afstand på 60-80 cm fra hinanden.

Trin 2. Genopfyldning

Til backfilling er det bedre at bruge claydite af forskellige fraktioner, store og små, der tidligere har blandet dem med hinanden. Under dette arbejde vil der blive udsendt meget støv, derfor er det nødvendigt at give luften af ​​rummet. Udvidet ler hældes i lag, fordeler og komprimerer granulerne jævnt med en byggevæg eller gipsrist.

På et billedbelagt ler

Trin 3. Genopfyldning af badets strukturelle elementer (skorsten, ventilationskanaler)

For at isoleringslaget skal være tættere omkring bokstaverne stikker markerne ud over gulvene på loftet. Disse hulrum er fyldt på samme måde som loftet opvarmes.

Udvidet ler hældes i loftskæringen

Hvis der skal bygges et skræl, skal du udføre følgende liste over værker:

 • et lag af isolering skur cement mælk;
 • lægge fyrtårne
 • Stabel forstærkningsnet med kanten af ​​cellen 5-10 cm;
 • hældt cement-sand mørtel.

Cement gelé forberedelse

Ceramsite oversvømmet med cementmælk

Gulvbelægning med udvidet ler

Video - Gulvbelægning med udvidet ler

Fyldning af badets loft med savsmuld

Savsmuld og træspåner er en effektiv, miljøvenlig varmeisolator. Da træ er hygroskopisk og rådner, kræver denne metode til landskabspleje badet installation af højkvalitets damp og vandtætning.

Men det er ikke nok til at opnå den bedste varmeisoleringseffekt. Savsmuld kan ikke falde i søvn i loftet uden forudgående behandling. Uanset hvor tørt dette materiale er, vil det uundgåeligt absorbere fugt fra luften. Dette vil medføre udviklingen af ​​forfaldsprocesser.

Desuden kan der erhverves insekter i savsmuld og træspåner, hvilket ikke alene vil skade isoleringen, men også overlappe hinanden. Derfor føres der igen en række aktiviteter for at sikre en lang driftsperiode for isoleringslaget.

Forberedelse af loftet for isolering savsmuld

Brandbeskyttende træimprægnering

Forberedelse af en blanding af savsmuld med ler

Savsmuld blandet med ler på forskellige måder. De mest populære er to:

 • danner briketter med deres efterfølgende tørring
 • lægge rå masse direkte på gulvet.

I det første tilfælde vil de formularer, der indsamles fra tavlerne, være påkrævet.

Form for blokken gør det selv

Både i den første og anden version er der fokus på to processer:

 • ler forberedelse;
 • bland det med savsmuld.

Lej fremstilles som følger:

 • anbragt i en beholder med passende volumen;
 • slip så meget som muligt
 • hæld vand i et forhold på 1: 1;
 • Lad være at svulme i 5-6 timer;
 • Vand tilsættes i små portioner for at opnå konsistensen af ​​tyk creme.

Du kan manuelt blande savsmuld med ler med en skovl. Men en kvalitetsblanding kan kun opnås ved brug af en betonblander.

Fremstilling af en blanding af ler og savsmuld

Hvis det besluttes at lave briketter, er den færdige sammensætning lagt i form, hamret sammen fra plader.

Hvis den våde masse placeres på gulvet, skal du sørge for høj kvalitet af rummet.

Overfladen af ​​laget er udjævnet med en spatel eller trowel.

Opvarmning af gulvet med en blanding af ler og savsmuld

For at forbedre brandsikkerheden af ​​savsmuld blandes de med cement, lime, gips. Disse materialer kan kombineres. For eksempel giver højkvalitetsisolering følgende sammensætning:

 • 10 spande af savsmuld og flis
 • 1 spand portlandcement ikke lavere end M300;
 • 1 spand af slagtende kalk.

Ingredienser blandes manuelt eller i en betonblander. Blokke kan støbes fra denne blanding eller lægges på den rå måde, som det er tilfældet med ler.

En blok af en blanding af savsmuld, gips, cement, lime

Tilbagefyldning af badets loft kan foretages i et kontinuerligt lag eller i batten. Den første metode nyder godt af sin enkelhed og lave lønomkostninger. Den anden giver dig mulighed for at gøre et lag af varmeisolator mere tæt og lægge gulvet.

Tilbagefyldning af dampbadets loft

Forbedring af dampbadet har sine egne egenskaber. I dette rum er de højeste temperatur- og fugtighedsniveauer. Her er det yderst vigtigt at undgå varmeudslip, men foliebelagte materialer med effekten af ​​varmereflektion kan ikke bruges enten fra loftet eller indvendigt. Faktum er, at de kan smelte og miste deres effektivitet.

For at fylde dampbadets loft skal du tage ubrændbare materialer:

 • aske;
 • slagge (metallurgisk produktionsaffald);
 • tørt sand;
 • jorden;
 • udvidet ler;
 • træbeton (blokke lavet af en blanding af savsmuld med ler, cement, lime).

For vandtætningen er dampbadets lofter, ler, tagbeklædning, glassin og alle moderne belægningsmaterialer (mastik baseret på bitumen) egnede.

De bedste muligheder for at fylde loftbadet

Hvis du ønsker det, kan du finde oplysninger om konklusionerne fra badernes ejere ved forsøg og fejl, der har fundet de bedste løsninger til deres bygninger. De tilbyder en liste over materialer og rækkefølgen af ​​deres installation, men fokuserer ikke på tykkelsen af ​​påfyldning af badeloftet. Det afhænger af bopælsområdet.

Ved at bestemme denne indikator for en bestemt struktur kan du fokusere på anbefalinger fra specialister:

 • mineraluldlagtykkelse for de sydlige regioner 15 cm, for den nordlige 20 cm;
 • udvidet ler - 15-30 cm;
 • savsmuld (arbolita) - 10-15 cm;
 • tørpresset halm 30-50 cm;
 • tørt sand - 10-20 cm.

Isolering tykkelse til kolde tagge

Måder at fylde badets loft, der repræsenterer den mest succesrige kombination af traditionelle og moderne teknikker.

Varmeisolering af saunaloftet: trinvise instruktioner og diagrammer + valg af isolering

Sauna bygning hører til kategorien af ​​faciliteter med særlige driftsforhold. Dannelsen af ​​et mikroklima, der er acceptabelt for vedtagelse af gavnlige procedurer og brændstofforbrug, og tidspunktet for opvarmning af lokaler afhænger af dens kompetente udstyr. Udtrykket "kompetent anordning" refererer til en række teknologiske processer, hvoraf den ene er isolering af badets loft. Det er trods alt ikke nok varmeisoleret øvre overlapning, der bidrager til lækagen på næsten en tredjedel af termisk energi.

Den opvarmede luft, der adlyder fysiske strenge love, skynder sig. Hvis der ikke er nogen uigennemtrængelig barriere på vej, vil hans videre arbejde sigte mod at opvarme atmosfæren. For at undertrykke sådanne urimelige udgifter skal du opbygge en pålidelig barriere. Desuden bør det gøres, så det ikke bidrager til dannelsen af ​​kondensat på træloftelementerne, således at denne fugt ikke favoriserer genbosættelse af kolonier af mikroorganismer, der ødelægger byggematerialer.

Principper for varmeisolering af badelofter

Baseret på tagets designfunktioner kan bade fra en log eller en bar opdeles i to typer: bygninger med loftsrum og uden det. På vejen for varm luft, der strømmer fra badene med lofter, vil der være et meget kraftigere loft, i hvilket lagkage isoleringsmaterialet normalt ligger under byggeprocessen.

Underetaksområdet, der er fyldt med luftmasse i sig selv, vil også nedsætte lækagen af ​​termisk energi, og tagkonstruktionens isolering vil bremse selv en lille "runaway" -varme.

Dette betyder imidlertid ikke, at opvarmning af loftet i badet med loft eller loftsrum ikke er nødvendigt. En stigning i varmeisoleringskarakteristika i den er nødvendig ikke mindre end i en bygning uden et loft, hvor varme udslipper møder små og for svage barrierer i sin vej.

Specifikationen af ​​enhedens dampbarriere

I begge tilfælde, uanset design af taget før lægning af det isolerende lag lagt dampbarriere af badets loft. For at arrangere en bygning uden et loftrum, kan du bruge aluminiumsfolie, komprimeret pap, generøst gennemblødt i linolie, vokspapir som dampspærre.

I badene med loftsrum anvendes de samme materialer, men oftere er loftpladerne på tagsiden belagt med et to-centimeter lag af ler.

Fra de muligheder, der tilbydes af industrien anvendes:

 • Standard polyethylenfilm (som for 0,4 mm drivhuse med variationer) er ikke en meget populær type dampspærring på grund af drivhuseffekten;

Vær opmærksom. Anvendelsen af ​​polyethylenfilm som isolering kræver at man forlader et hul, der er nødvendigt for fordampning af kondensat.

 • Særlig dampspærrefilm af polyethylen med fibre til opbevaring af kondensat;
 • dampbarrieremateriale af membrantype.

Dampbarriere er nødvendig for at forhindre transit af våd damp og aflejring dem i isoleringen. Når alt kommer til alt, vil de akkumulerede i isoleringsmaterialet reducere dets levetid, øge vægten af ​​flerlags loftsystemet, og hvis du vender tilbage til fysikens forløb, vil det reducere isoleringskvaliteten.

Tre funktioner af en varmelegeme af bade lofter

Jo varmere temperaturen der kræves i rummet, desto sværere er det at opbygge en barriere for at bevare varmen. For at løse denne vanskelige opgave skal de, der ønsker at vide, hvordan man isolerer loftet på badet, være bekendt med tre hovedlækageordninger:

 • bevægelsen af ​​opvarmet luft gennem loftets revner
 • gradvis overførsel af varme fra opvarmede til kolde genstande
 • skæringspunktet for varmebølgernes homogene hindringer.

At lægge varmeisolerende materiale i et flerlags overlapningssystem forhindrer alle former for varmeudslip. Korrekt lavet isolering udfører tilstrækkeligt alt det arbejde, der er tildelt det. På grund af analfabeterisolering på loftet vil kondensatet afregne, det vil tage meget længere tid at varme op i rummet, for at bruge mere brændstofressourcer.

Valget af materialer til isolering

Før du beslutter dig for at isolere loftet i badet, skal du overveje alle muligheder for passende isoleringsmaterialer.

 • "Classic" mineraluld anvendes oftest. I sin kaotiske interlacing af basaltmeltede fibre, milliarder luftfyldte hulrum, som hver især arbejder ansvarsfuldt for at bevare varmen. Ulempen er tabet af isoleringskvaliteter, når det er vådt.

Vær opmærksom. Når man bruger mineraluld til at isolere loftet i badebygninger, anbefales det at lægge et vandtætningslag over isoleringen, hvis taget ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod lækage af atmosfærisk vand. Mellem vandtætningslaget og isolering skal sørge for et varmeisolerende hul.

 • Super-let skummet polypropylen-skumbad på badets loft er også ofte installeret. Materialet lamineret af en folie blev udviklet specielt til arrangement af badkonstruktioner og saunaer. Udover dens opvarmning, afspejler den strømmen af ​​termisk energi med den fyldte side. Ved at arbejde på princippet om et spejl reducerer penoterm dampstedsvarmetiden med 2-3 gange.
 • Udvidet ler er egnet til store badefaciliteter. Et lag, der er tilstrækkeligt til isolering af loftet, skal svare til 30 cm. Selv om materialet er relativt let, vil det uundgåeligt øge bygningen. Dens porøse granulater, som minvat, er modtagelige for fugt. Vandtætning er også nødvendig.
 • "People's" varmeisolator. Det første element er et 2-centimeter lag af krøllet ler. I stedet er det passende blanding af sort jord og tørv, flis, hældt cementmørtel, en blanding af ler, sand eller savsmuld. Et "tæppe" af tør savsmuld eller blade (fortrinsvis eg) lægges oven på det lagte lag, og varmen afsluttes ved at lægge et lag tør jord med en tykkelse på 15 cm.
 • Voksende luftbeton, for hvilken den enkleste forarbejdning er lavet. Videoen illustrerer levende hvordan denne isolering af badeloftet udføres: videoen demonstrerer uhøjtidelig teknologi i detaljer.

Tykkelsen af ​​isolationslaget er vanskeligt at anbefale offhand, uden at vide den faktiske størrelse af varmetab og tekniske parametre i strukturen. Tal er givet overalt, omtrentlige, variationer er tilladt. Meget afhænger af den klimatiske zone, fordi loftvarmeren i badet ikke kun er en barriere for varme, men også beskyttelse mod eksterne temperaturfaktorer. Hvis loftet udenfor vil fryse, vil fugtet helt sikkert kondensere på loftet. I sådanne tilfælde er isoleringslaget simpelthen forøget.

Teknologi af loftisolering

Uanset hvilket materiale der er valgt til badets opbygning, er designet af dets overlap næsten det samme. Lejer baser består af bjælker, der hviler på de øverste fælge af en tømmer eller log eller på mauerlat af mursten eller panel strukturer. Den stråle, der anvendes til konstruktionen af ​​bjælkeloftet, behandles normalt med et antiseptisk middel før installationen. Men hvis proceduren for beskyttelse mod svampen ikke blev udført på forhånd, skal træet behandles, før der lægges lag af varmeisolering. Særlig pleje skal udøves på steder, hvor man kan tilslutte byggematerialer med forskellige tekniske egenskaber. I sådanne tandems som mursten, skum beton-træ, træ-metal.

 • Fra siden af ​​badeværelserne er loftet hæmmet med brædder, de er fastspændt til bjælkerne nedenunder.
 • De ruller shing boards, der repræsenterer to rækker af lav-grade brædder rettet vinkelret på hinanden.

Advarsel. Masters, der udfører isoleringen af ​​badebjælken med egne hænder, før opbygningen af ​​roll-up skjold skal udregne beregningerne. Der skal være mindst 5 cm mellemrum mellem bjælkerne og skærmene installeret på kraniet. Der skal være en afstand på mindst 25 cm mellem træelementerne og skorstenen.

Det er nødvendigt at tegne et diagram og i henhold til det beregne størrelsen og konfigurationen af ​​hver af skærmene. Efter fremstillingen skal skærmene nummereres for ikke at blive forvirret under installationen.

 • Bondede "kasser" skal også beskyttes mod råd og bakterier ved antiseptisk imprægnering.
 • Et dampspærremateriale er fastgjort til bunden og til indre vægge af et pallelignende skjold med en hæftemaskine.
 • Skærmene løftes op uden isolering, idet man starter med de der skal monteres sidst.
 • Løft op alle elementer, de er arrangeret efter mærkning. Bundpladet af skærmen på plads skal falde sammen med bundens bundplan.
 • Efter placering er æskerne fyldt med isolerende materiale. Det er også nødvendigt at isolere mellemrummet mellem skærm og bjælker.
 • Top sy hele strukturen med brædder i retning vinkelret på bjælkens retning.

Rådet. Det er ikke nødvendigt at bruge et langt bord til den øverste belægning, det kan skiftes med rækker bestående af korte brædder.

I stedet for plader kan du bruge fiberplader, hjemmelavede plader af cementmørtel med savsmuld. Det færdige loft skal behandles med brandhæmmende, i skorstenen er alle træelementer beklædt med asbestark.

Varmeisolering til damprum

Emnet er adskilt, da damprummets øvre plan ikke kun bør gå glip af, men også bidrage til ophobning af damp i underloftzonen. Over dampbadene anbefales det at lægge to lag dampspærermateriale og isolering til badets loft for at komplementere isolationslagene.

Byggeri fra Sosnina med Bukharkin

 • Bjælkerne er hæmmet med 2,5 cm tykke rillede planker. De skal være dækket med linolie i to lag, som ifølge udviklere skal informere det savede tømmer om fugtighedsbestandighed.
 • På toppen af ​​bjælkerne i tværretningen er en lavkvalitetsbræt med huller på ca. 3 cm spikret. Dette er den såkaldte fugtighedsgab.
 • Tagdækningsmateriale lægges på brædderne, der er lagt med huller, en film af polyethylen kan anvendes. Det er godt, hvis ejeren ikke stinker på folien med forstærkning.
 • Sove et 20 centimeter lag af slagge eller sand.

To muligheder for dampbad

Til arkivering bunden af ​​loftet bjælker passer uskåret fem centimeter bord. Udenfor bjælkerne for at understøtte arkiveringen fastgør de et smalt bræt på capercaillien. Klædningen af ​​loftet direkte fra det rillede spidsbræt med et ventilationshul er fastgjort til dette tynde bord.

På siden af ​​loftet lægges et dampspærrelag, derefter 3 cm lag blandet med ler savsmuld. Så mineralulden med en tæthed på 125 enheder og en bredde på 15 cm og en film af PP fra vinden. I slutningen af ​​gulvmonterede loftsplanker.

Hvis loftet er lavet af logfiler, er loften på dampbadet nedenfor beklædt oven på kasserne, der er bygget specielt til det. Asfaminlag er lagt ovenpå som en dampspærre, så 20 cm sand, alt andet er valgfrit.

Hvis ejeren ønsker, at hans bygning skal holde dampen perfekt, er det værd at lære i detaljer, hvordan man korrekt isolerer badebadets loft. Oplysninger om den rækkefølge, hvor lagene er stablet, hvordan designet af loftet i dampbadet adskiller sig fra analogen til vaskerummet, hjælper dig med at isolere bygningen korrekt, hvilket er blevet et symbol på forstadens liv. De foreslåede versioner af enheden kan opgraderes i overensstemmelse med personlige krav og klimatiske egenskaber.

Hvordan og hvad at isolere loftet i badet

Højkvalitetsisolering er nøglen til den mest behagelige og langsigtede brug af badet, samt en garanti for, at der ikke er ekstra omkostninger forbundet med opvarmning af dette rum indefra. Derfor er det et af de vigtigste spørgsmål end at isolere et bad, nemlig væggene, loftet og gulvet i det. Fire hovedflader er udsat for isolering: taget, gulvet, loftet og væggene.

Som led i denne publikation foreslår vi at blive fortrolig med nuancerne i processen, hvor isoleringen af ​​badets loft udføres.

Hvordan væggene opvarmes, overvejes i en anden artikel af vores projekt. Overvej de vigtigste oplysninger om isoleringsprocessen, de tilgængelige isoleringsmaterialers egenskaber og instruktioner til gennemførelse af relevant arbejde med det formål at isolere loftet i badet med egne hænder.

Årsagerne til isolering af loftet i badet

 1. Årsagerne til fordampningen af ​​sådan værdifuld varme fra rummet er hovedsagelig tre:
 2. Tilstedeværelsen i loftets huller
 3. Overførsel af varme til kolde genstande af miljøet;
 4. Passagen af ​​opvarmede luftmasser gennem forskellige homogene / monolitiske barrierer.

For at eliminere alle ovennævnte grunde isoleres badet ved at installere en flerlagsstruktur på gulvet, vægge og loft, der ud over alle andre elementer indeholder et varmeisolerende lag af termisk isoleringsmateriale. Isolering af loftet er meget vigtigt for et bad, og hvis du ikke bane sådant materiale eller lægge det forkert på loftet eller rettere på loftet (materiale, som en ahornbar kan tjene), vil kondensat begynde at falde ud, det vil tage meget længere tid at varme op i rummet, og dette vil igen medføre en stigning i forbruget af energi.

Dernæst præsenterer vi billedet af standardskemaet for isolering af loftet

Bemærk: Placeringen af ​​hvert efterfølgende isoleringslag skal være vinkelret på den forrige. Denne teknik giver dig mulighed for at lave designet af de mest pålidelige og næsten undgå deformationsændringer i fremtiden.

Badeværelserne er opdelt i 2 grupper: Afhængigt af bygningens strukturelle karakteristika: Badeværelser med loft / loftsrum og bade uden dem. I betragtning af spørgsmålet om, hvordan man isolerer loftet i badet, vil vi ikke beskrive denne proces for bade med loftsrum / loft på grund af dens høje omkostninger. Uanset om badet har en anden etage eller et loft eller er fraværende, kræver hver af dem høj kvalitet og kompetent isolering indefra, og spørgsmålet om, hvordan man opvarmer loftet i badet, er det samme for enhver form for bad.

Isolering og andre materialer

På trods af det faktum, hvilken slags konstruktion badet er udstyret med et tag, ud over installationen af ​​isoleringsmateriale, udføres dampisolering af badets loft.

Dampbarrierelaget vil ikke tillade dannelsen af ​​våd damp at slå sig på overfladen af ​​det isolerende materiale.

Dette er så meget desto vigtigere, fordi aflejringen af ​​dampen på varmeisolatoren med deres efterfølgende kondensation fremkalder fugtophobning fra isoleringens inderside, og dette er den værst mulige effekt på levetiden og dens kvalitet.

I dag er det muligt at varme loftet i saunaen med egne hænder ved at bruge relativt billige materialer. Det samme gælder for dampbarrierer. Her er en kort liste over, hvad der skal isolere loftet i badet:

 • Voks papir;
 • Clay (ler 20 mm lag overlejret på loftpladerne på taget);
 • Mineraluld;
 • Komprimeret karton, præimprægneret med naturlig lak;
 • Aluminiumsfolie.

Lad os nu se et kort kig på processen med opvarmning af badets loft med to af ovenstående materialer.

ler

Clay, som varmelegeme, har sådanne ubestridelige fordele som forenkling af forberedelse og lægning af materialet, lave primære omkostninger (eller endda ingen omkostninger, da ler kan findes i naturen), lav varmeledningsevne, absolut utiltrækskraft for insekter og gnavere, høj miljøvenlighed.

Som du kan se, er leret selv allerede en fremragende isolering til bade og saunaer. Og i kombination med savsmuld, som giver den porøsitet, og samtidig sænker varmeledningsevnen og ikke meget høj, bliver ler selv førende i alle indikatorer blandt ikke dyre isolatorer.

Den mest populære som varmelegeme anses for at være rød ler.

Det adskiller plasticitet og endda hygroskopisk. Lægningen af ​​ler-savsmuldsblandingen selv tager meget, meget lidt tid. Imidlertid er det nødvendigt at tørre et sådant vådt materiale omkring en måned ved plus temperatur.

Til fremstilling af en blanding af ler og savsmuld er det bedre at tage nåletræs- eller egens art, og før brug skal de tørres grundigt og behandles med brandhæmmende og antiseptisk.

Den resulterende leropløsning skal have en tykk konsistens. Det omtrentlige forhold mellem savsmuld og ler skal være 3: 2.

Når isolering af badets loft med ler og savsmuld udføres, skal det gøres i følgende rækkefølge:

 1. Ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine er vandtætning fastgjort til loftet loftet;
 2. På toppen af ​​vandtætningen med et trin på 300-400 millimeter er lameller pakket med en bredde på ca. 100 millimeter;
 3. Lej er fugtet og blandet med behandlet eg eller fyrresave. Blanding udføres indtil en ensartet konsistens.
 4. Den resulterende blanding placeres i cellerne dannet af lamellerne, indtil de er fuldstændigt fyldt, nivelleret med en spatel og efterladt til fuldstændig tørring.

Mineraluld

Ofte, de, der planlægger at engagere sig i badstuenes isolering, opstår spørgsmålet: hvordan man udfører isoleringen af ​​badets loft med mineraluld? Lad os overveje dette spørgsmål og forsøge at svare på det.

Minvata med en tykkelse på op til 50-100 millimeter, fås i ruller. Installation foretages ved at afvikle disse ruller, skæreark af mineraluld med en regelmæssig kniv i segmenter af den krævede længde og lægge de resulterende stykker ind i isoleringsstedet. Hvis mineraluldens tykkelse er mere end 100 millimeter, fremstilles den i form af måtter, som om nødvendigt simpelthen skæres og stables ind mellem bjælkerne, bjælkerne eller bjælkens elementer. I dette tilfælde er det muligt at gøre uden yderligere fastgørelsesdele. Mineraluld er blandt andet en fremragende isolering til et rammebad.

Hvis det dog er umuligt at undvære yderligere fastgørelse, kan det ske enten med en stativkasse eller med et stærkt nylonnet eller ved hjælp af en byggestifter.

Du kan selvfølgelig bruge basaltisolering til bad, der er baseret på enten basaltuld eller den såkaldte basalt-karton. Effektiviteten af ​​disse materialer er imidlertid en størrelsesorden lavere end den af ​​mineraluld. Også basaltuld er mindre miljøvenlig.

Hvis du har brug for en bedre og mere pålidelig dampspærre til et bad, skal du være opmærksom på moderne fabriksmaterialer. Her er de mest populære muligheder for sådanne dampisolatorer:

 • Polyethylenfilm. Fremragende vandisoleringsisolering til bad, i mangel af andre tilgængelige muligheder, bruges også som dampspærre. For at kondensatet skal kunne fordampe, skal ventilationsgabene ved fiksering af polyethylenfilmen tillades uden fejl.
 • Dampisolering med villi. Grundlaget for denne isolator er den samme plastfilm. Formålet med villi er at bevare kondenseret fugtighed. Dette har ikke en god effekt på niveauet af den varmeisolerende effekt;
 • Membran dampspærre.

Ud over ovenstående er der universelle og derfor dyrere damp- og dampisolatorer. Selvom omkostningerne ved disse materialer er meget højere, vil isolering af damprummets loft med dem give en mere effektiv beskyttelse.

Filmisolering er mest hensigtsmæssig, når vi isolerer loftet med udvidet ler eller mineraluld. Filmen lagt oven på disse varmelegemer tager funktionen af ​​en vandtæt belægning, hvilket giver et højt beskyttelsesniveau mod fugt fra taget.

Ved hjælp af mineralfolieret uld som opvarmningsmateriale kan loftet installeres i et bad uden at lægge et damp- og vandtætningslag.

Når du beslutter dig for at isolere saunaens loft, gulv eller vægge, skal du huske på brandsikkerheden. Så afstanden mellem skorstenen og brændbare elementer (for eksempel en kasse af træplader) skal være mindst 200-300 millimeter.

Som en ekstra foranstaltning for at forhindre brand, bør en kasse af metal eller et andet ikke brændbart materiale bygges omkring dit skorstensrør til din smag. Kassens indre hulrum skal fyldes med ekspanderet ler eller andet ikke brændbart materiale.

Med hensyn til tykkelsen af ​​isoleringslaget: Her bestemmes alt af klimatiske forhold på den ene side og isoleringsmaterialets egenskaber på den anden side. I gennemsnit varierer denne parameter inden for 150-200 millimeter, og varierer i overensstemmelse med ovenstående to faktorer.

Hvordan man korrekt isolerer loftet på badet, eller rettere hvad skal man gøre? Der er flere svar på dette vanskelige, men meget vigtige spørgsmål. Du kan bruge de "gammeldags" metoder, der involverer brugen af ​​næsten fri, det vil sige improviseret (eller græsarealer - ler, rødmose osv.) Materialer. Men du kan bruge resultaterne af modernitet, som er mere effektive, men også dyrere.

For at isoleringen af ​​badets loft med egne hænder ikke bliver en uudholdelig opgave for dig på grund af manglende information, foreslår vi at du overvejer en kort liste over isoleringsmaterialer.

Den såkaldte "nationale" isolering. En meget forældet, men sjældent anvendt metode, hvor isolering af loftet på et bad med ler med savsmuld eller tørre blade ikke er indefra, men udefra udføres i følgende rækkefølge: krøllet ler lægges med et lag på 2-2,5 centimeter; Det foregående lag er dækket af savsmuld og de spiller hovedrolleisolatorens rolle. Denne metode er ganske populær, fordi ved hjælp af sådan faktisk skrot materialer giver dig mulighed for at udføre isolering meget, meget billigt.

Tykkelsen af ​​savsmuldlaget vælges afhængigt af de klimatiske forhold på selve badets placering (normalt er det 100-150 millimeter); Det øverste lag af en sådan "sandwich" er en 100-150 mm høj jord jord. Effektiviteten af ​​denne metode er ret høj og ikke dyr. Imidlertid er dets levetid en størrelsesorden, der er ringere end andre tilgængelige metoder. Af denne grund skal isoleringen af ​​badets loft med savsmuld gentages hvert par år.

Varmeisolering af loftet i badet med et koldt tag med udvidet ler. Udvidet ler - det er ikke for dyrt materiale, som du nemt kan varme badeværelset med egne hænder. Det er især praktisk i tilfælde, hvor opvarmning af et bade loft med et stort område af dækning udføres, og for at spare penge brugt, skal du beslutte, hvad du skal fylde loftet i et bad. For at opnå en forbedret virkning bør tykkelsen af ​​det ekspanderede lerlag være 300 millimeter eller mere. Er det muligt at gøre det tyndere? Dette er tilladt, men så vil opvarmningseffekten ikke være så mærkbar. Først da vil isoleringen af ​​loftet med ekspanderet ler være komplet.

Udvidet ler er ikke tilstrækkeligt venlig til fugt, så det kræver alvorlig vandtætning. For at beskytte det ekspanderede lerlaget mod fugt kan det være tilrådeligt at lægge et par vandtætninger over det.

Termisk isolering af loftet i badet med en kold tag mineraluld. At være en meget populær isolering til sauna saunaer har mineraluld også en række klart ubestridelige fordele. Brandsikkert, slidstærkt og har høj varmeisoleringsegenskaber - ligesom ethvert andet materiale, det er bedre egnet til isolering af loftet, f.eks. I et hvileværelse, i et dampbad eller et andet rum i et bad. Derfor er isoleringen af ​​loftet i mineralbadet det hyppigst anvendte træk.

Opvarmning ved at dyrke luftbeton. Den mest sandsynlige moderne og hidtil sjældent brugte metode til isolering af loftet f.eks. I dampbadet, påklædningsrummet mv. Den har lav varmeledningsevne, er relativt ikke dyr, den er miljømæssig sikker, brandsikker og holdbar. Dette materiale passer også meget hurtigt, hvilket reducerer dermed timingen for isoleringsarbejdet.

Hver af ovennævnte metoder, der bruges til at isolere saunaloftet med egne hænder indefra, kræver en separat instruktionsmanual. Inden for rammerne af denne publikation er det ikke muligt at give sådanne instruktioner. Derfor er valget af, hvad der er bedre at isolere loftet i badet, forblevet for læseren.

Dette såvel som andre metoder med detaljerede instruktioner vil blive afsat til en særskilt artikel eller flere af disse. Det er så, at vi vil forsøge at åbne emnet fuldt ud og svare til sidst på spørgsmålet om, hvordan man skal isolere badeværelset og jo bedre at opvarme badets loft.