Hvad er bedre: hvidvaskning eller maling af loftet?

Hvad er +/- begge muligheder? Hvad er mere rentabelt økonomisk?

Loftsindretning er et ret vigtigt element i skabelsen af ​​et fælles indre rum. Uden gennemførelse af høj kvalitet er det umuligt at opnå det ønskede æstetiske udseende i værelserne.

Det er vigtigt, at finishen og dens farve er i harmoni med farverne i gulv, loft og vinduer og døre. Glem ikke, at hvide og lyse farver visuelt skaber illusionen om at øge loftets højde og mørke - virkningen af ​​at reducere.

Hvidvaskning med kalkmørtel er en ret almindelig type finish. Dens fordele er lav pris, miljøvenlighed, lethed og hurtighed i arbejdet. For nylig blev hvidvaskning brugt næsten overalt, men nu bliver det i stigende grad udskiftet med andre materialer, selvom det fortsat bevarer sin popularitet.

Maleri lofterne er også en praktisk form for finish. At gøre det er ikke svært. Men der kræves en grundigere forberedelse af overfladen, og prisen på maling er meget højere end for en limemørtel. Derudover skal du være opmærksom på sammensætningen af ​​maling ikke omfatter stoffer, der udgør en fare for menneskers sundhed.

Hvordan male loftet, hvis det er hvidkalket: anbefalinger

Den gamle hvidvaskning synes ikke at være en stor trussel mod det efterfølgende maleri af loftet - dets lag er tyndt og endda lidt groft. Men vil malingen holde fast i hvidvaskningen, vil den nye belægning ikke skrælle med den gamle eller uafhængigt? Mange vil gerne afklare dette problem, da arbejdet med at fjerne hvidvaskningen fra loftet er besværligt. Der er muligheder, selvom de ikke er mange.

Indhold:

 • I nogle tilfælde kan hvidvask fra loftet ikke fjernes
 • Sådan fjerner du hvidvask fra loftet
 • Primering af loftet efter fjernelse af hvidvask
 • Maling af loftet efter det forberedende arbejde

I nogle tilfælde kan hvidvask fra loftet ikke fjernes

Find ud af, hvor hårdt hvidvaskningen holder på bunden. For at gøre dette må du moderere loftets overflade med en børste eller rulle den med en rulle et par gange. Stærk befugtning er ikke det værd - det vil uundgåeligt føre til flakning af den gamle finish. Hvis der ikke er blærer på loftet efter befugtning, er hvidvaskelaget holdbart.

Find ud af, hvilket materiale der blev brugt til whitening. Hvis kridt, så kan arbejdet med dens fjernelse springes over. Men at male med lime er en utaknemmelig opgave. For at bestemme materialet er simpelt: tag et stykke klud / klud, træk på overfladen og lav en lille indsats. Kalk rag snavset, efter kalk vil det forblive rent.

Men selvom der stadig er kalkholdig hvidvask på loftet, er det bedre at sænke loftet før maling (gå på med sandpapir), og hvis det er i køkkenet, skal det affedtes.

Sådan fjerner du hvidvask fra loftet

Hvidvask er den mest "vandopløselige" finish, derfor vasker vi det af med vand. Besværligt, snavset, vådt, men der er ingen anden vej ud. Trinnene til at rengøre det hvidkalkede loft er enkle.

 1. Vi fugter overfladen med varmt vand - generøst, to eller tre gange. Her kan du bruge en børste, en rulle og en airbrush (eller en anden sprinkler).
 2. Vi giver tid til whitening laget til at svulme - det vil tage 15-20 minutter.
 3. Vi rengør peeling lag med en spatel.
 4. Vi vasker af rester af hvidvaskning med en hård klud (for eksempel med et gammelt håndklæde). Gnid med en kraft, skyll jakken regelmæssigt.

Primering af loftet efter fjernelse af hvidvask

Hvis der ikke er synlige defekter på overfladen, fortsæt til dens priming. To lag dyb penetrering primer (med tidsintervaller for fuldstændig tørring af hver) er normen. Letvægtsversion - for at gøre primersammensætningen selv.

Fortynd maling, som vil male loftet, 2-3 gange med vand, tilsæt PVA lim (til 1 liter væske - 100 g lim). Jordforbindelse blander regelmæssigt hjemmelavet primer. Antallet af lag - som i tilfælde af køb.

Maling af loftet efter det forberedende arbejde

Overfladen, der skal males, er allerede ren, primet og tør.

Vi beskytter væggene med tape på de steder, hvor loftet grænser op til dem (for ikke at blive snavset).

Vi begynder at male værker fra hjørnerne (det er lettere at håndtere med en børste).

Vi maler på linjer langs væggene.

Påfør det første lag maling over rummet (hvis du overvejer retningen til vinduet).

Det andet lag af maling er vinkelret på den første.

Spørgsmålet "hvordan man maler loftet, hvis det er hvidkalket" fjernes, arbejdet er færdigt, det nyligt beskårne loft er rent, friskt og pænt.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Der er mange muligheder for at afslutte loftet, men hvidvaskning er den mest populære. Det er billigt og ser meget godt ud, hvis malingen er lagt korrekt. Det anbefales normalt at rengøre loftet af det gamle lag af kalk eller kridt grundigt inden du anvender en ny. Du kan dog lægge det næste lag af maling og lige oven på den gamle. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør dette for at sikre et godt resultat. Der er ikke noget kompliceret her - med den nødvendige viden kan enhver klare det på egen hånd uden at bruge meget tid på alt det nødvendige arbejde.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Hvordan at hvide loftet?

Du kan blanke loftet:

 • kridt;
 • kalk;
 • vandbaseret maling.

Hver af disse muligheder har sine fordele og ulemper.

Tabel. Materialer til hvidvaskning af loftet.

Hvis du ikke vil vaske af den gamle hvidvask, skal du huske på, at du ikke kan anvende kalk på kridtet og omvendt - ellers vil malingen falde dårligt, snavsede pletter vil danne sig i loftet.

På toppen af ​​kridtet kan du sætte et nyt lag kridt eller vandbaseret maling, og lime kan belægges med den samme emulsion eller kalk. Samtidig skal man huske på, at for maling over det gamle lag af kalk eller kridt vil emalje og oliemaling ikke være egnet.

Maling af loftet oven på et lag af lime eller kridt

instrumenter

Der er tre vigtigste måder at anvende whitewash på, som du kan bruge:

Hvis du maler med en rulle, vil malingen ligge jævnt, der bliver ingen pletter, ingen pletter. For at få en god hvidvaskning ved hjælp af dette værktøj skal farvesammensætningen påføres i to lag. Ud over selve rullen skal du have en beholder til løsningen, noget til blanding og en malingbakke. Du har også brug for en lille børste til at sætte malingen på loftsafsnittene på leddene med væggene - det kan du ikke gøre med en rulle uden at blotte på væggene.

Hvidvask børste kan købes på alle byggematerialer butik. Det er billigt. Under arbejdet med en børste sprøjtes malingen stærkt, så du skal omhyggeligt beskytte møblerne i lejligheden såvel som dine øjne.

Værktøj til hvidvaskning af loftet

Ved hjælp af en spray kan hvidvask nemt påføres med et meget pænt, lige lag. I tilfælde af at malingen sprøjtes, skal du omhyggeligt sikre, at den er fri for klumper. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidkalk, som skal påføres med en børste eller rulle.

Hvordan man vælger en maling

Hvis alt er mere eller mindre klart med kridt og lime, er valget af en passende vandemulsion en vanskeligere opgave. Der er mange sorter af disse malinger, som afviger i sammensætning og egenskaber.

 1. Polyvinylacetat vand emulsioner - den mest overkommelige.
 2. Malinger med akryladditiver er de mest populære. De er velegnede til alle overflader og er modstandsdygtige over for slid (selvom i tilfælde af loftmaling er ejendommen ikke så vigtig).
 3. Silikone vandbaseret maling passer godt over gammelt hvidvaskemiddel, selv uden at bruge en primer. Det har en høj dampgennemtrængelighed og er perfekt til maling af loftet på badeværelset eller i køkkenet. Denne type farve sammensætning vil pålideligt beskytte overfladen mod udseendet af svampe på den.
 4. Vandbaserede maling med latex har meget god modstand mod vand, de kan vaskes med vaskemidler. Til prisen er de bedre end alle andre vandemulsioner.

Den vandige emulsionsblæk koncentrerede Diola-78 (5 kg.)

For at gøre det bedste valg, læs omhyggeligt etiketten inden du køber. Det skal angive formålet med malingen, graden af ​​dens opacitet, forbruget pr. Kvadratmeter og andre parametre, der kræver opmærksomhed. Korrekt valgt vandemulsion vil gøre en snehvid og slidstærk belægning, den bliver ikke gul med tiden og er garanteret at beskytte loftet mod svampens udseende.

Maling med vandbaseret maling

For at få et godt maleri over kalk er det bedre at først dække det gamle lag med en akrylprimer. Derefter skal du kontrollere overfladen for styrke ved at forsøge at ridse den. Hvis det ikke er bruser, så kan du anvende maling.

Maling af et træloft med en spray

Men når man maler på toppen af ​​kridt, er det ikke nødvendigt at gøre dette - vandbaseret maling vil binde det godt og vil holde uden jord.

Før du begynder at arbejde, skal du forberede værelset. Det er nødvendigt at tage ud eller forsigtigt lukke med en film alle genstande, så de ikke bliver snavset med maling.

Hvis du anvender maling med pensel, skal du sætte penselstrøgene først vinkelret på vinduerne og derefter - parallelt. Hvis det sidste lag er lagt parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen striber synlige efter tørring.

Maleri med en rulle er en enklere og mere bekvem proces, hvor du skal udføre følgende trin:

 • hæld malingen i malkebakken;
 • dypp rullen i badet, og rul det derefter langs skråningen, fordel jævnt fordelt på overfladen og lad det dryppe af
 • læg det første lag maling vinkelret på vinduerne;
 • vent på fuldstændig tørring af sammensætningen;
 • Tilføj derefter et andet lag, der skal være parallelt med vinduets åbning;
 • Tag forsigtigt loftafsnittene på leddene sammen med væggene med en børste.

Sådan hvidner loftet

Det er endnu enklere at anvende maling fra en sprøjte - det er nok at lægge tre lige lag, det er ikke nødvendigt at følge retningen. Det vigtigste - når man anvender hver af dem, ikke at gå glip af en enkelt kvadratcentimeter af overfladen.

Kalkmaleri

Forbered en kridtløsning til maling af loftet er let; for dette:

 • 10 liter vand skal tages 5 kg kridt og 50 g trælim;
 • Konsistensen af ​​opløsningen skal være sådan, at den ikke dråber fra kniven, hvis blandingen hældes fra bladet, skal du tilføje mere kridt;
 • Du kan tilføje en blueness til sammensætningen, i dette tilfælde vil loftet være snehvidt, uden en gul farvetone.

Forberedelse af kridtopløsning til hvidvaskning af loftet

Teknologien til maling med kridt er i det væsentlige ikke anderledes end teknologien til anvendelse af vandemulsion. Vælg først en af ​​mulighederne - børste, rulle eller sprøjtepistol. Derefter skal du ikke rush og forsigtigt sørge for, at sammensætningen ligger jævnt. I dette tilfælde vil det nye loft i dit loft helt sikkert tilfredsstille dig.

Hvordan at hvide loftet?

For at finde ud af, anbefaler vi at du læser denne artikel. Du vil også være interesseret i at vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling.

Maling med kalkmørtel

For at lave en opløsning af kalk til at male loftet, har du brug for:

 • Tag 2,5 kg kalk, tilsæt 100 g salt gennemblødt i vand og en lille smule blå;
 • Bland alle komponenter i blandingen, tilsæt vand til dem, så det samlede volumen er ca. 10 liter.

Kalkopløsning til hvidvaskning

De grundlæggende anvendelsesbestemmelser er de samme som for kridt og vandbaseret maling.

Vigtige punkter

Når hvidvaskning af loftet skal du tage højde for rummets specifikationer. For eksempel i badeværelset skal du bruge en speciel sammensætning, der vil være modstandsdygtig over for fugt og beskytte loftet mod udseendet af svampe. Ellers vil malingen hurtigt miste sit udseende og kan endda begynde at smuldre ret hurtigt.

Det er også vigtigt at huske om sikkerhed under maling. For at undgå blegning i øjnene, på huden og i luftvejene, skal du bruge sikkerhedsbriller, gummihandsker og åndedrætsværn. Hvis dette ikke er gjort, kan farvestoffet forårsage allergier eller endda kemiske forbrændinger.

Sådan vasker du den gamle hvidkalk fra loftet

På trods af at loftet kan males på den gamle hvidvask, vil den bedste mulighed for at opnå højkvalitetsmaling være forrensning og udjævning af overfladen. En gammel hvidkalk, der holder dårligt og skrælmer, er det nødvendigt at vaske det af. Hvis du ikke gør det, behøver du ikke at stole på et godt resultat. Hvis et lag af kalk eller kridt, som allerede er i loftet, er tyndt, jævnt og godt, vil maleri lige ovenpå det være en ganske god mulighed.

Fjernelse af gammelt hvidvask er den bedste mulighed for kvalitetsmaleri.

For at vaske af kalkhugget skal du:

 • tag en skumsvamp og fugt den i vand, så det er vådt, men dråberne dræber ikke;
 • efter det er det nødvendigt at udføre en våd svamp over loftet igen og igen, vask et lag efter det andet, mens det skal fugtes så ofte som muligt;
 • så skal du tørre loftet grundigt med en våd klud - du skal også dyppe det i vand så ofte som muligt.

Vask et lag kalk er lidt vanskeligere fordi:

 • Det første skridt er at fugte hele loftet; til dette kan du bruge sprayen;
 • Ved hjælp af en spatel eller skraber er det nødvendigt at fjerne det gennemblødte lag af kalk;
 • og endelig skal du grundigt vaske loftet med en fugtig klud eller svamp for at fjerne lime og støv fra det.

Fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel: a - fugt loftet, b - fjern sodens belægning.

Det er bedre at arbejde på tomterne - så længe du tager den bløde kalk fra en af ​​dem, vil den anden blive mættet med fugt. Således kan du ganske hurtigt gå gennem hele loftet.

For at vaske det gamle hvidvaskemiddel, kan du også bruge specielle formuleringer.

 1. I værkstedet kan du købe en særlig vask. Det skal påføres loftet med en sprøjte. Når det tørrer, kommer der en skorpe i loftet, som skal fjernes med en skraber. Derefter skal overfladen bare vaskes med et lap.
 2. En anden mulighed er at tilsætte eddike til vandet (en stor ske til 5 liter er tilstrækkelig) og 50 ml badeskum, blandes grundigt og påføres på overfladen af ​​loftet. Efter at have ventet i 20 minutter kan den rengøres med en skraber, og skylles grundigt med en våd klud.
 3. En anden måde er at lave en pasta ved at blande vand med mel. Det skal anvendes på loftets overflade og lade det tørre, så du kan nemt fjerne hvidvaskningen.

Video - Fjern gammel hvidvask

Hvidvaskning af hænderne på professionelle håndværkere

På trods af det faktum, at det er nemt at hvidtætte loftet selv, bør du ikke se bort fra en sådan mulighed som en appel til en professionel mester.

Denne løsning er god, fordi:

 • det vil spare tid;
 • henviser til en god mester, kan du være sikker på at du får et glimrende resultat;
 • mesteren skal bruge et minimum af maling for at hvidte loftet.

På samme tid, som nævnt ovenfor, tager hvidvaskning ikke rigtig meget tid. Derfor er det først og fremmest vigtigt at kontakte mesteren for at spare tid, hvis du er en travl person og altid plejer at ansætte fagfolk til at udføre bestemte job.

I mangel af færdigheder eller tid er det bedre at overlade arbejdet til specialister.

På grund af det faktum, at mesteren vil bruge et minimum af maling, kan adgang til det koste lidt mere end at male loftet med egne hænder. Det vigtigste i denne forretning er at finde en rigtig god specialist, som i dette tilfælde vil tage lidt af sit arbejde. Det vigtigste er ikke at ansætte hackere, som som arbejder uforsigtigt kan gøre en hvidvaskning endnu værre end du ville have gjort - sådanne herrer kommer også på tværs. De tager lidt for deres arbejde, men sådanne besparelser vil koste meget i sidste ende - du bliver nødt til enten at omdanne alt eller forblive med et dårligt malet loft.

Hvidvaskning af loftet på den gamle maling - det er en enkel og billig måde at forbedre det indvendige rum på. Det er ikke altid muligt at bruge det, men hvis det foregående lag er tyndt, selv og holder godt, vil kridt-, kalk- eller vandbaseret maling, der påføres direkte på den gamle maling, forblive godt. Hvis du får ret til forretning, bliver dit nye loft meget smukt, og et sådant resultat af maleriet vil glæde dig i årevis.

At male eller male loftet?

Begynder en selvstændig reparation for første gang, er mange nybegyndere mest interesserede i at blanke loftet med vandbaseret maling.

Og selv om der er noget unøjagtigt i selve spørgsmålet (det er bedre at blanke med hvidhed), kan dets relevans ikke udspørges.

Nedenfor vil vi tale om funktionerne i hvidvaskning og malingteknologi samt algoritmen til at følge i de fleste situationer.
Valget mellem hvidvaskning og farvning

Hvidvaskning: fordele og ulemper

Ikke så længe siden blandt mesterne var der ofte diskussioner om, hvad der er bedst for loftet: hvidvaskning med kridt / limemørtel eller maleri med brug af mere moderne kompositioner.

Og selvom hvidvaskning betragtes som ret forældet materiale, kan fordelene i dem også findes:
• Først, prisen. Omkostningerne ved materialer vil være ubetydelige, så denne mulighed er ret egnet til budgetoptimering.
• For det andet, teknologiens enkelhed. Da kvaliteten af ​​den resulterende overflade ikke pålægger meget høje krav, er det ret nemt at klare arbejdet. Og værktøjssætet kan bruges primitive: der er tilfælde, hvor loftet blev hvidt med en kost. Bogstaveligt talt.
• Det er også en fordel, at kalklaget er hygroskopisk. På grund af det er fugtigheden i rummet normaliseret.

Ulemperne ved denne behandlingsmetode er meget mere:
• Først over tid begynder næsten enhver hvidvaskning at sprænge, ​​så du skal opdatere det regelmæssigt.
• For det andet er slidstyrken af ​​denne belægning næsten fraværende. Et forsøg på at fjerne selv den mindste forurening fører nødvendigvis til udseendet af en ikke-aftagelig plet eller spor.

Fordele og ulemper ved maleri

Lad os nu se, hvilke argumenter "for" og "imod" kan karakteriseres sådan en behandlingsteknik som farvning?

Plusser er indlysende:
• Belægningen er mere attraktiv og holdbar. Ved valg af kvalitetsmaterialer kan der sikres en passende fugtighedsbestandighed.

Vær opmærksom!
Til udsmykning af køkkener og badeværelser vil det bedste valg være behandling af gulve med blank eller halvglans vaskbar maling.
• Malingen tørrer hurtigere end hvidvaskningslaget, og meget mindre opdateringsbehov.
Hvad angår minuserne, relaterer de mere til forarbejdningsprocessen end til det endelige resultat:
• Første vandkvalitets vandbaserede, akryl- og latexmalinger er ret dyre. Selvfølgelig er der billigere forbrugsstoffer, men for at spare i forhold til hvidvaskning virker det bare ikke.
• For det andet er kompleksiteten ved at forberede loftet til maleri umådeligt højere end ved forarbejdning med hvidt. Selv den enkleste vejledning giver i det mindste den indledende udjævning og tømning af loftet, og ideelt set bør du også behandle alle fly med slibemiddel og anvende en primer.

Tip!
Til brandbeskyttelse af lofter i industribygninger anvendes brandhæmmende maling til metal såvel som deres indenlandske og udenlandske modparter.
Og her er det umuligt at erstatte farven med hvidvask!
Som et resultat ser vi, at hvis det er vigtigt for os at spare penge, er det værd at vælge et valg til hvide. I alle andre tilfælde skal du male - godt, og valget af materialer her er ret bredt, og resultatet bliver bedre.

Fremgangsmåden til anvendelse af vandbaserede sammensætninger

Hvordan sikrer man kvalitet?
Hvis du beslutter dig for at male loftet med vandbaseret maling med dine egne hænder, så skal du overveje, at uden forberedelse vil resultatet blive beklageligt.
• For det første er det vigtigt at rengøre basen fra det gamle hvidvaskemiddel. Det er hensigtsmæssigt at fjerne det tykke lag med en spatel og afvask resterne med vand fra en sprøjteflaske.
• Efter rengøring af gulvet skal alle revner broderes og repareres. Som regel er der i betonplader ikke dannet store defekter, så hovedvægten lægges på leddene af delene og tilslutning til væggen. Således at de "kolde broer" ikke fører til maling skrælning, fylder vi alle hulrum med fugemasse eller cementmørtel.

Tip!
Som regel er i bunden gennemblødt med et antiseptisk middel før nivellering.
En sådan imprægnering hjælper med at undgå forurening af det farvede lag med svampe og bakterier.
• Juster derefter overlapningen. Du kan kun bruge kittet, men store forskelle er bedre at maske med gips. Hvis forskellen i højden er mere end 20-30 mm, er det mere rationelt at installere en ophængt struktur lavet af gips: det bliver billigere og mere pålideligt.
• Overfladen er endelig udglattet med en finish, der derefter bliver jorden og jorden. På den ene side vil dette sikre lakens vedhæftning til bunden, og på den anden side vil det give os mulighed for at opnå et perfekt fladt loft.

Tip!
Hvis der er metaldele i loftet, bruges Zinga elektrisk ledende maling eller andre zinkforbindelser til at beskytte dem mod korrosion.

Farvetips

Under forberedelsen skal vi have den bedst egnede overflade til løsning af vores problemer. Hvis det er hvidt, vil belægningen være af højere kvalitet end ved behandling af overlapningen selv.

Men da vi allerede har brugt tid og penge, bør du bruge højkvalitetsbehandling:
• Maling fortyndet to gange og påfør det første lag. For ikke at plette væggene skal du male over perimeteren med en børste og derefter tage rullen eller sprøjten op.

Tip!
Det er nødvendigt at lægge gulvet, fordi dråberne bliver ens med det mest præcise arbejde.
- Vi anvender maling i parallelle striber, og sørger for, at der ikke er nogen nonprokras.
- Tør det første lag (tiden afhænger af materialetype) og malet loftet med en tykkere blanding. I dette tilfælde flyttes rullen i retning vinkelret på den, hvori vi arbejdede i første fase.

• Hvis der blev valgt maling med god belægning, ville to lag være nok. Derefter er det nok at tørre loftet med god ventilation.

Som du kan se, giver brugen af ​​moderne materialer til maling os et meget bedre resultat i forhold til hvidvaskning. Efter at have studeret, hvordan man blæser loftet med vandbaseret maling og omhyggeligt gennemgår videoen i denne artikel, kan du ganske enkelt klare indretningen af ​​din lejlighed. Selvfølgelig skal man øve!

Hvad er bedre: hvidvaskning eller maling af loftet?

Hvad er +/- begge muligheder? Hvad er mere rentabelt økonomisk?

Loftsindretning er et ret vigtigt element i skabelsen af ​​et fælles indre rum. Uden gennemførelse af høj kvalitet er det umuligt at opnå det ønskede æstetiske udseende i værelserne.

Det er vigtigt, at finishen og dens farve er i harmoni med farverne i gulv, loft og vinduer og døre. Glem ikke, at hvide og lyse farver visuelt skaber illusionen om at øge loftets højde og mørke - virkningen af ​​at reducere.

Hvidvaskning med kalkmørtel er en ret almindelig type finish. Dens fordele er lav pris, miljøvenlighed, lethed og hurtighed i arbejdet. For nylig blev hvidvaskning brugt næsten overalt, men nu bliver det i stigende grad udskiftet med andre materialer, selvom det fortsat bevarer sin popularitet.

Maleri lofterne er også en praktisk form for finish. At gøre det er ikke svært. Men der kræves en grundigere forberedelse af overfladen, og prisen på maling er meget højere end for en limemørtel. Derudover skal du være opmærksom på sammensætningen af ​​maling ikke omfatter stoffer, der udgør en fare for menneskers sundhed.

Hvis vi taler om, hvad der er bedre, er det bedre at male, og hvidvaskning er billigere, kalk er slet ikke dyrt materiale.

Meget afhænger af, hvad du præcist skal gøre med dit loft, for selv inden der bliver hvidvaskning og før maling, skal loftet være nivelleret, og justeringen af ​​loftet er den dyreste ting i denne type arbejde.

Maleri er mere bekvemt ved videre brug, fx hvis du maler loftet med vandbaseret maling, dannes der en film på overfladen af ​​denne maling, med andre ord, et sådant loft kan vaskes med en fugtig svamp.

Hvis du tæller hvor mange gange i flere år, skal du hvidte loftet, så må der måske til sidst males til at blive billigere hvidvaskning, fordi det er nødvendigt at male meget sjældnere end at blanke.

Nå skal du ikke glemme farveskalaen for maling, du kan købe ikke kun færdigmaling, men også ved hjælp af farveskemaer vælge enhver farve, som du kan lide mere, eller hvilken som passer bedre til dit værelse.

I almindelighed, hvis der er en mulighed, er det bedre at stoppe med at male, male og se mere moderne og ikke for dyrt, selv i sammenligning med kalk er malerne også forskellige. Til en pris er der relativt, ikke dyre.

Hvilket er bedre: at male eller male loftet?

Faktisk er hvidvaskning og maling lofter de mest traditionelle og mest almindelige metoder til afslutning af lofter. Der kræves imidlertid en række forberedende forberedelser (pudsning, puttying, udjævning af loftoverfladen).

Derudover er det ret problematisk at fjerne de gamle, øvre lag af disse materialer ved reparation. Husk at tage alle møbler ud. Sådanne arbejder udføres dog inden andre færdiggørelser (parket, maleri mv.).

Holdbarheden af ​​hvidkalkede eller malet lofter er lav - cirka to år. De er ustabile til naturligt støv og snavs, til vand, revner optræder over tid, og den eneste måde at genoprette det normale udseende på loftet er gentaget plettering. Derudover tillader hvidkalkede og malet lofter ikke den interne installation af armaturer eller ventilation, alarmsystemer og brandsikkerhed.

Korrekt hvidvaskning af loftet på den gamle hvidvaskning - en bevist måde

Af alle de eksisterende muligheder for efterbehandling af loftoverfladen er hvidvaskning den mest populære. Grunden til dens udbredte brug af den overkommelige pris for arbejde og et godt resultat.

Normalt anvendes en ny hvidvaskning til vægge og lofter, efter at de har grundigt rengjort overfladen af ​​den tidligere lime og kridt. Et nyt lag af farvesammensætning kan sættes direkte oven på den gamle. Men du skal vide, hvordan du gør det korrekt, så det til sidst viste sig smukt. Meget tid vil ikke være nødvendigt for at bringe loftet i orden, og dette arbejde kan gøres personligt.

Materialer til hvidvaskning af loftoverfladen

Først og fremmest skal du beslutte, hvordan du blæser loftet i en lejlighed ved at vælge en af ​​mulighederne. Hver af dem har fordele og ulemper.

Hvad angår sådant materiale til hvidvaskning af loftet som kridt, vil det give den reparerede overflade en strålende hvidhed. På trods af det faktum, at rummet vil have en god udsigt, vil der komme yderligere støv i den. Dette skyldes, at kridt gradvist begynder at smuldre. Også dette materiale er ikke vandtæt, så for reparation af loftet i badeværelset virker det ikke.

Lime whitewashing er et glimrende middel til at kontrollere svampe. I de rum hvor han dukkede op, skulle du bruge den. Desuden er kalk på loftet modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed. Hun kan male loftoverfladen i rummet til ethvert formål, herunder badeværelset. Lime whitewash skjuler med succes mindre defekter som sprækker og revner.

Før lime hvidt loft skal det tages i betragtning, at dette materiale kan forårsage en allergisk reaktion. Ydermere bliver overfladen ikke helt hvid i modsætning til sammensætningen baseret på kridt.

Loftet efter påføring af vandbaseret maling har et glimrende udseende, det holdes godt på samme belægning. Sammensætningen stikker til den gamle hvidvask og begynder i sidste ende ikke at skrælle af. Denne maling har den eneste ulempe - når den anvendes, kan reparationer udføres ved temperaturer fra + 5 ° С. Men når maleri loftet udføres indendørs, betyder denne omstændighed ikke noget.

Hvis der ikke er noget ønske om at vaske det forrige lag fra overfladen, skal du vide, at hvidvaskning af loftet ifølge den gamle hvidvaskning har en række nuancer. Faktum er, at kridt ikke kan anvendes til kalk, og omvendt, ellers vil et nyt lag af efterbehandling falde dårligt, hvilket resulterer i, at snavsede pletter vises på loftoverfladen.

Det er tilladt at anvende det samme lag eller vandbaseret maling over kridtopløsningen. Hvis det gamle hvidvaskemiddel i loftet var kalkbaseret, kan det kun dækkes med samme materiale eller emulsionsmaling. Derudover skal man huske på, at emaljer eller olie maler ikke anvendes på det gamle kridt eller kalklag.

Hvidvaskningsværktøjer

Før selvblegning lofter, forberede de nødvendige værktøjer - dette arbejde er udført på en af ​​tre måder, som de bruger:

Hvis maleriet udføres med en rulle, vil farvesammensætningen ligge jævnt uden at danne pletter og pletter. For at opnå et godt resultat anvendes hvidvask i to lag. Det vil være nødvendigt at have ikke kun en rulle, men også en opløsningstank, en genstand til blanding, en malkebakke og en lille børste til påføring af maling ved loftets overgang med væggen.

Børste til hvidvaskning kan købes i hvert butiksmateriale til en overkommelig pris. Ved anvendelse af det sprøjtes sammensætningen, derfor er det nødvendigt at beskytte indretningen i rummet og bruge specielle briller til øjnene.

Brugen af ​​en sprøjtepistol gør det muligt at stable hvidvask i et jævnt, fint lag. Når du bruger maling, skal du sørge for at den er klumpfri. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidvask, som påføres med en rulle eller børste.

Valget af vandbaseret maling

Hvis det bestemmes af indstillingen, desto bedre at blanke loftet, er det besluttet at bruge denne type maling, så du skal tage højde for at der er mange sorter af dem, de adskiller sig i sammensætning og egenskaber:

 1. Polyvinylacetat maling. De er de mest overkommelige.
 2. Vandemulsion med akryladditiver. Nyd den mest populære. De bruges til forskellige overflader, de er modstandsdygtige over for slid, men for lofter er det ligegyldigt.
 3. Silikone maling. Hvis hvidvaskningen af ​​loftet repareres, kan det gøres uden at bruge en primer. Denne farvesammensætning har en høj grad af dampgennemtrængelighed, det er egnet til at male loftoverfladen i køkkenet eller badeværelset. Sådan maling kan pålideligt beskytte loftet fra svampe.
 4. Vandemulsion med latex. De har fremragende modstand mod vand, deres malede overflader kan vaskes med vaskemidler. Sådanne sammensætninger er de dyreste blandt lignende produkter.

For at bestemme hvilket hvidvaskemiddel der er bedre for loftet, skal du omhyggeligt læse etiketten, der angiver formålet med sammensætningen, forbruget pr. Kvadratmeter og andre vigtige oplysninger, før du køber den vandbaserede maling.

Den korrekte sammensætning giver dig mulighed for at skabe en slidstærk snehvide loftsbeklædning - den bliver ikke gul med tiden og vil være pålideligt beskyttet mod udseende af svampe.

Hvidvask med vandbaseret maling

Før det gøres med lofter, skal der påføres en vandbaseret emulsion over kalk, og det forrige lag skal være forsynet med en akrylprimer. Så det gør ikke ondt for at sikre overfladens styrke, for det kan du forsøge at ridse på.

Maling anvendes kun, når loftet ikke er forbrændt. Ved maling på toppen af ​​kridt er forberedelse ikke nødvendig. Emulsionsblandingen holdes på loftet uden brug af en primer.

Før du starter reparationer, bør du forberede værelset. Emner i det er omhyggeligt dækket med film eller taget ud af rummet for at beskytte dem mod maling.

Ved påføring af farvesammensætningen med en børste sættes penselstrøgene vinkelret i forhold til vinduerne og derefter parallelt med dem. Hvis det sidste lag er parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen mærkbare striber, efter at malingen er tørret. Se også: "Do-it-yourself loftmaleri med vandig emulsionsmaling - vejledning og trin-for-trin vejledning."

En mere bekvem og enkel malingsproces er brugen af ​​en rulle, for hvilket formål de går som følger:

 1. Maling hældes i malkebakken.
 2. Rullen dyppes i beholderen og rulles på den skrånende side af badet for at fordele malingen over overfladen jævnt og dens overskydende strømning.
 3. Det første lag er lagt vinkelret på vinduesåbningerne.
 4. Vent, indtil malingen er helt tør.
 5. Derefter sættes følgende lag, idet det er parallelt med vinduerne.
 6. Brug en børste til at male over dele af loftet på de steder, hvor loftet går ind i væggene.

Det er meget lettere at anvende maling fra en spray. Det er nødvendigt at lægge tre lag, mens det ikke er nødvendigt at følge målets retning. Det vigtigste er ikke at gå glip af en enkelt centimeter af loftoverfladen.

Kalkreparation

Før du laver et loft med hvidvask, skal du lave en kridtløsning, hvor 10 liter vil kræve 50 gram trælim og 5 kg kridt. Dens konsistens skal være sådan, at sammensætningen ikke strømmer fra kniven. Hvis ikke, tilføj kridt. I blandingen kan du hælde blå til overfladen, der er hvid, uden yellowness.

Teknologien til reparation af loftet med kridt adskiller sig ikke fra processen med at anvende vandbaseret maling. Vælg først et værktøj til reparation - børste, rulle eller spray. Sammensætningen skal gå jævnt.

Lim hvidkalkning af loftet, som er meget populært i dag, og har lim i sammensætningen, det er meget lettere at anvende og holder fastere. Hvis overfladen dækket med simpel kridt kan få hænderne til at blive snavset, så har limmaling ikke sådanne fejl. Hertil kommer, at denne hvidvask kan give nogen farvefarve.

Kalk hvidvask

Til fremstilling af kalkmørtel til maling af loftoverfladen skal der tages 2,5 kg kalk, tilsæt 100 gram salt, forvædet i vand og lidt blå. Alle komponenter blandes, og vand hældes på en sådan måde, at det resulterende volumen af ​​blandingen er ca. 10 liter.

Reglerne for limning af loft svarer til anbefalingerne om, hvordan man anvender vandbaseret maling og kridtopløsning.

Vigtige nuancer

Ved reparation af loftoverfladen skal formålet med rummet tages i betragtning. For eksempel, hvis det er et badeværelse, er der brug for en speciel sammensætning, der er modstandsdygtig over for høj luftfugtighed og er i stand til at beskytte loftet fra svampe. Ellers vil malingen på kort tid miste et attraktivt udseende og vil sandsynligvis begynde at smuldre.

Når man arbejder på maleri, er det nødvendigt at huske om sikkerhed, da det er umuligt at lade hvidtning komme ind i åndedrætsorganerne, øjnene eller på huden. For at gøre dette skal du bruge åndedrætsværn, gummihandsker og specielle briller. Faktum er, at farvesammensætningen kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner, og nogle gange kemiske forbrændinger.

Fjernelse af den gamle hvidvask fra loftet

På trods af at der er en teknologi, må man hvidtætte loftet med dine egne hænder uden at vaske det forrige lag for at opnå et kvalitetsresultat, det er nødvendigt at rengøre overfladen og justere den.

Du skal helt sikkert vaske den tidligere påførte hvidvask, der ikke overholder loftet. Hvis du ikke fjerner det, kan du ikke regne med et anstændigt resultat. Når kalksten eller kalkstenlaget er jævnt, tyndt og fast på, kan malingen udføres på toppen af ​​det.

Hvis det imidlertid er nødvendigt at forberede loftet for hvidvaskning, for at fjerne kridt, skal du gøre følgende:

 1. Skumgummisvampen er fugtet i vand, så det bliver vådt og ingen dråber drypper fra det.
 2. Gang efter gang udføres den på overfladen, hvorved der vaskes lag for lag, der gøres vådt så ofte som muligt.
 3. Afslutningsvis skal du tørre loftet med en våd klud og dyppe det ofte i vandet.

Hvad angår kalklaget, er det meget sværere at fjerne:

 1. Først og fremmest fugter hele loftoverfladen, som du kan bruge sprayen til.
 2. Gennemtrængt materiale fjernes med en skraber eller trowel.
 3. Vask derefter forsigtigt loftet med en svamp eller klud for at fjerne rester af støv og lime.

Det er bedre at udføre arbejdet på plottene: mens den gennemblødte kalk fjernes fra en af ​​dem, absorberer overfladen af ​​den anden fugt. Som et resultat kan du hurtigt forberede loftet. Også for at vaske det gamle hvidvaskemiddel ved hjælp af specialværktøjer.

I butikkerne af byggematerialer solgt remover, som påføres med en spray. Når det tørrer, dannes en skorpe i loftet, den skal fjernes med en skraber. Endelig vaskes overfladen med en klud.

Der er en anden mulighed for at fjerne det gamle lag. Eddike tilsættes til vand i mængden af ​​en spiseskefuld pr. 5 liter og 50 ml badeskum. Komponenterne blandes grundigt og påføres i loftet. Efter 20 minutter rengøres det med en skraber og tørres med en våd klud.

Der er en anden måde at rense det gamle hvidvaskemiddel på. Du skal blande vand og mel. Den resulterende pasta appliceres på overfladen og får lov til at tørre ud, hvorefter det er let at fjerne det gamle lag.

Professionelt malet loft

Hvis du ikke har nok færdigheder og viden om, hvordan du kan blæse lofter, kan du bruge professionelle tjenester. Denne løsning har mange fordele. Det giver ikke alene mulighed for at spare tid, men også at få et glimrende resultat. En professionel på hvidvaskning af loftet vil bruge et minimum af farve sammensætning, så reparationen vil koste ikke meget dyrere i forhold til selvmaleri. Det vigtigste ved at være opmærksom på er evnen hos dem, der skal ansættes.

Det skal huskes at lave hvidvask på gammel maling er en billig og nem måde at forvandle det indre af rummet til det bedre. Anvend det bør ikke altid og kun når det foregående lag er jævnt og holder fremragende. I dette tilfælde vil vandbaseret maling og lime og kridt, der anvendes direkte på den gamle base, holde fast.

Det er nemt at lave hvidvask. Det er nødvendigt at bede om hjælp fra mesterne og ansætte fagfolk for at spare tid, hvis ejeren af ​​lokalerne er en travl person og ikke har mulighed for at lave reparationer.

Hvad er bedre: at blanke loftet eller maling? Hvilken maling skal man tage?

Jeg blæser lofterne med et almindeligt shpakrilom. Jeg spred det med varmt vand til den ønskede konsistens, tilsæt lidt kobbersulfatopløsning. Det ligger nede, uden striber. Det er praktisk at whiten. Og prisen er ikke dyr. Prøv det.

Hvidvaskede lofter er allerede i det sidste århundrede i vores tid, lofterne er hovedsageligt malet med akrylmaling, der er mat og blank, såvel som halvmattet og halvglans. Normalt til lofter fremstilles malinger med en høj grad af slitage, det vil sige, de kan vaskes op til 200 gange, og malet vil ikke miste sit oprindelige udseende, hvilket jeg tvivler på. Akrylmaling producerer forskellige producenter, og derfor er kvaliteten anderledes. Der er næsten ingen kendte mærker af maling, der, når de er malet i to lag, overlapper alle steder, og der er meget kendte mærker af akrylmaling, der er godt annonceret, og endda over to maler overlapper ikke sporet og loftet på en simpel blyant, så vælg omhyggeligt læs anmeldelserne. Men kalk og hvidvaskning praktiseres kun med henblik på desinfektion i udhusene i landsbyen og i landsbyerne.

Hvidt loft alene uden professionelt værktøj

Hvis du beslutter dig for at gøre reparationen med dine egne hænder, er den første ting i en sådan reparation hvidvaskende loftet med dine egne hænder. Og for at kunne udføre dette arbejde korrekt, tilbydes du følgende række handlinger.

Forberedelse af loftet for hvidvaskning

Hvis du hopper over dette trin, vil en ny whitewash snart smuldre. Forberedelse er især vigtigt, hvis loftet var hvidkalket, og nu har du besluttet at gøre det med kridt eller maling, eller omvendt. Det er klart, at mekaniske urenheder (fedtpletter, støv osv.) Også skal vaskes af, hvis du selv vil blæse loftet.

At bestemme det hvidkalkede loft for at fugte den gamle hvidvask. Hvis det er mørkt og ikke pletter fingeren, så hvidvaskningen var kalk. Hvis overfladen nemt slettes, var der en kridt hvidkalk. Emulsionsmaling forbliver uændret.

Overvej nu, hvordan du hurtigt vasker det gamle hvidvask fra loftet:

 1. Dæk gulvet og møblerne, som du ikke kunne bære, polyethylen eller andet beskyttende vandtæt materiale;
 2. Forbered en varm sæbeopløsning, svamp eller børste;
 3. Fugt den gamle hvidvask på firkanterne, fordi hvis du våd hele loftet, vil det tørre, og du bliver nødt til at gentage fugtigheden;
 4. Skrabning af våde områder med en hård trowel, udsæt panden for at undgå forurening af gulvet så meget som muligt;
 5. Vask rester af hvidvaskningen med en våd svamp.

Selvom den gamle belægning ikke er forurenet, skal den stadig fugtes, så den nye absorberes bedre.

Så du kunne fjerne whitewash, det er på tide at gå til næste trin:

 • Om nødvendigt lim limene af loftfliser med et specielt tape (serpyanka).
 • Skyl det vaskede loft, hvis det er nødvendigt, for at niveauere og eliminere mulige revner.
 • Når kittet er tørret, skal du gnide det med papirkapir for at gøre hele overfladen glat og prale hele loftet.

Primeren er tørret op - gå videre.

Vælg hvad der skal hvides

Et af valgene er kalk hvidkalk på loftet. Det bruges af dem, der foretrækker hvidhed og friskhed. Til fremstilling af kridt hvidkalk pr. 10 kvm:

 • Hæld 30 g lim (træ, PVA eller Bustilat) i varmt vand eller opløs fijnhakket vasketøjssæbe;
 • Rør grundigt, hæld langsomt sigtet kridt (ca. 3 kg);
 • For at undgå en gullig farve og for at forbedre hvidheden, tilsættes ca. 20 g blå til opløsningen.

lime

En anden mulighed - kalk hvidvask, som er valgt på grund af dets bakteriedræbende egenskaber og evne til at reparere små revner. I dette tilfælde fortyndes 1,7 kg kalk og 40 g blå i varmt vand.

For at fortynde hvidvaskningen korrekt skal du kontrollere dens konsistens. For at gøre dette skal du dyppe en metalobjekt ind i løsningen og tage det ud - se, hvis opløsningen er for flydende, vil hvidvaskningen afløb uden at efterlade et spor. Tilsæt derefter kridt eller kalk i små doser, indtil opløsningen løber fra objektet uden spor.

Værktøjsforberedelse

Plade hvidvask kan udføres med en børste, rulle, sprøjtepistol eller støvsuger med luftblæsningsfunktion. Alternativet med en sprøjtepistol eller støvsuger til hjemmeforhold er dog mindre egnet, fordi i et lille område vil sprøjten ikke kun sætte sig i loftet.

Først skal du vælge en børste til hvidvaskning, fordi kvaliteten af ​​arbejdet afhænger af dens tilstand. Det er bedre at købe en børste lavet af naturlig børstehår, 15-20 cm bred, specielt designet til dine formål. Før brug, blød det i varmt vand i flere timer. Herved opnås det, at børstehåndtaget på penslen svulmer op og fikser børsterne. Så forbliver de ikke på den hvidkalkede overflade. Og efter arbejde skylles det under rindende vand.

Ruller giver dig mulighed for at hvidvaske loftet hurtigere, og kvaliteten bliver bedre. Når du vælger dem, er der ingen funktioner, og de kræver ikke en separat beskrivelse. At bruge rullen bliver nødt til at købe en speciel palle (kuvette).

Hvidvaskningsproces

Hvis du blæser loftet med en børste, skal du anbringe slag først vinkelret på vinduerne (til lyskilden) og det sidste lag - parallelt med vinduerne. Så når du tørrer, kan du ikke se båndene.

En lettere hvidbearbejdningsproces vil sikre brugen af ​​en rulle:

Hæld hvidningsløsningen eller maling i en specialpande (kuvette), dypp en rulle ind i den og rul den langs siden af ​​panden, så opløsningen (maling) er jævnt fordelt over overfladen af ​​rullen, og overskuddet drænes fra rullen.

Når du laver hvidvaske lagene med en rulle, skal du rette dem som du ville, når du maler med en børste - først mod vinduerne, så parallelt med rammene. Når du kører rullen langs loftet, skal du overlappe ca. 5 cm for ikke at forlade uberørte områder. Glem ikke at i vægge og lofter, hvor rullen ikke kommer, er det bedre at bruge en børste.

Alternativ mulighed: hvidtvandsplade "vandemulsion"

Det er bedst ikke at lide med kalkholdig eller kalkmørtel, brug vandbaseret maling, når hvidvaskning af loftet. Det giver dig mulighed for jævnt at male loftet og ser mere smukt ud.

Kun forberedelsen af ​​loftet til at male loftet efter hvidvaskning kræver særlig pleje. Desuden vil kun vandbaseret emulsion give de bedste "klæbende" til den gamle hvidvask og ikke skrælle af alle typer maling.

Det er bedre at anvende det andet lag maling vinkelret på den første: det vil være mindre skilsmisse

For at kvalitativt anvende maling på hvidvaskning er det også bedre at male i to lag, og det andet lag kan kun påføres, efter at den første er tørret.

Generelle anbefalinger

 1. Beregn omkostningerne ved hvidvaskning under hensyntagen til mængden af ​​materialer, der kræves. For at gøre dette, ved at kende forbruget af maling, kridt eller kalk, lim, bluing og andre komponenter, beregne deres omkostninger. Tilføj omkostningerne ved værktøj (børster, ruller, palle osv.). Det vil stadig være billigere end at bestille suspenderede eller nedhængte lofter.
 2. Mens hvidvaskning og tørring af loftet ikke tillader udkast og direkte sollys, ellers vil resultatet af dit arbejde smuldre.
 3. Sørg for, at der under hvidvaskningsopløsningen (maling) fordeles over loftet uden dannelse af dråber og strømme.
 4. Glem ikke sikkerheden - brug beskyttelseshandsker og beskyttelsesbriller, hovedbeklædning.

Med forbehold af alle regler whitening den næste reparation af loftet vil have brug for i 3-5 år.

Hvordan male hvidkalkede lofter?

Vil have det meste, undervise, tak. Vaskning, priming og maling - så? Sådan vasker du hvidvask? Og er det muligt IKKE at skylle? Tak.

Hvidvask kan være en bred spatelskrabning. På samme tid, hvis hvidvaskningen er fugtet - falder den næsten strengt ned, og det omgivende rum bliver mindre snavset, men hvis det ikke bliver vådt, går det lettere, men det spredes overalt.
I princippet kan du sandsynligvis ikke fjerne whitewash - hvis det passer godt med dig og ikke hænger sammen med tatters - at savne overfladen med en dyb penetration et par gange - det er alt, men jeg har ikke prøvet det.

Interessant, smør bare jorden med dyb penetration - så prøvede nogen?

Forresten, her på det gamle forum var der en besked fra en mand, der malet direkte på hvidvaskningen:
www.mastercity.ru/ubb_new/forum.php?show_id=301828date_lo=183

Nu sådanne standarder! - Euro. Hvis loftet er snavset, kan det i kombination med jord- og vandemulsionen ske! hoo! pletter, pletter osv. Det er bedre at rive af, trimme, prime og male, og derefter et år senere vil du klatre op til loftet. Det er bedre ikke at risikere, selvom loftet er rent, og du ved, hvor mange hvidt lag der er), men at gøre det en gang for alle.

. og så skal du dække med ikke-miljøvenlig matte nitro emalje, eller igen, rive af alt. Gå til Dez til onkel Vanya og bede ham om at rive alt fra loftet, det er ikke svært at rive af, betale ham og så skulpte!

Jeg tror, ​​at hvidvaskningen skal vaskes af eller skrabes af, kort sagt, fjernet af nogen. I sommer forsøgte jeg at prale og male direkte på en let skrubbet frakke - resultatet er negativt. Der er steder, hvor hvidvaskningen ikke bliver i loftet, og når de udsættes for disse steder med en primer eller maling, svulmer de simpelthen og falder af.

Jeg vaskede hvidvaskningen i et rum, der endnu ikke var blevet repareret. Uden dråber på gulvet, støv og snavs. Det tager en spand, et gammelt håndklæde (helst hårdt), urinerer, klemmer ud (så det ikke drypper, men det er fugtigt nok), ruller op i en lap og gnider. Håndklæbebånd fjerner godt hvidkalklaget. Efter en bevægelse bliver de tilstoppet - du skal "omforme" lommen og fortsætte. Når håndklædet er helt dækket med et hvidt lag, skal du skylles i en spand, klemme og fortsætte.

Generelt, i livet er det nødvendigt at skylle, du kan tilføje vaskepulver til vandet. En opgave, selvfølgelig. Jeg har udført mit eksperiment - uden at vaske hvidkalkningen (bare hvidvaskning, ikke vandemulsion), jeg malede lofterne i lejligheden med en simpel sovjetemulsion. Det er heller ikke sukker arbejde, jeg var nødt til at male en lille krukke to gange. Men det viste sig godt - glat hvid matfarve uden pletter og pletter. Jeg tog ved et uheld emulsionen en - så længe du maler det, er den gullig i farver, typerne af ikke-farver er gode. Efter tørring bliver den hvid.
Med venlig hilsen

P. S.
Hvad angår hr. Kharlamovs budskab - hvidvaskning svulmer og falder af, hvis du maler langsomt og bærer flere. en gang på ét sted. Hvis du maler hurtigt med fedtede slag (maksimalt to gange på ét sted) - sker det ikke.

Mange tak til respondenterne, jeg vil registrere alt

Katia o
Vi kunne ikke vinde yellowness, altid klatrer. Allerede før betonen flået de ud af den gamle hvidvaskning - alt er en ting, der bliver gul. Sælgeren i butikken rådgav: Læg loftet med hvid oliemaling, og på toppen - med vandbaseret maling. Nu er alting meget godt!

Hvis der er en vaske støvsuger ved hånden, vil der ikke være nogen store problemer med at vaske hvidvaskningen væk. Kun hænder bliver trætte

777 skrev:
Katia o
Vi kunne ikke vinde yellowness, altid klatrer. Allerede før betonen flået de ud af den gamle hvidvaskning - alt er en ting, der bliver gul. Sælgeren i butikken rådgav: Læg loftet med hvid oliemaling, og på toppen - med vandbaseret maling. Nu er alting meget godt!

så du skal sikkert lave vandtætningsplader. Yellowness er en lækage.

kolobok skrev:
Hvis der er en vaske støvsuger ved hånden, vil der ikke være nogen store problemer med at vaske hvidvaskningen væk. Kun hænder bliver trætte

Har du prøvet? Jeg har netop mødt en sådan mening mere end én gang, men da jeg prøvede det, fik jeg et ret middelmådigt resultat. Måske hvidvaskning, det blev fastholdt ?, Og når det næsten forsvinder af sig selv, så selv med en støvsuger.

Med venlig hilsen Sergey

Jeg ved ikke hvad med håndklæder, jeg måtte vaske af og hvidvask og kitt under det på basis af PVA.
Den teknologi, der gav mig følgende.
En bred børste er købt, den bruges til at fugte loftet.
I princippet kan du rulle, svampeklud osv., Men denne børste gjorde jeg hurtigere. fordi det absorberer mere og afgiver vand bedre.
Overfladen skal fugtes to gange med et interval på 5-10 minutter. I sektioner på 1-2 m2. Fugtigt stærkt, indtil hængende dråber vises.
Det viste sig sådan. befugtning af den første kvadratmeter, venter på den første og anden kvadratmeter. m. Stål hård trowel fjernet fra den første plads. m. Og så videre
Prisudgave Børste 80-100 rubler; Hård spatel omkring 100 rubler.
Held og lykke!