Hvad er først: tapet eller loftloft?

En unik løsning på dette problem kan ikke tilbyde selv fagfolk med mange års erfaring. Modsætningen ligger i, at der er reelle risici for at skade i den næste fase af arbejdet. Belægningen arrangeret tidligere, uanset om vi taler om tapet eller hængende loft. Der er to muligheder for sekvensen af ​​denne type arbejde:

 • Installationen af ​​en strækfilm eller stofplade sker efter færdiggørelsen af ​​alle byggeri og efterbehandling i rummet, herunder efter vægpapir.
 • I første omgang er strækloftet monteret, og kun så vægge limes med tapet.
I betragtning af begge disse metoder med hensyn til fremstillbarhed og overholdelse af byggekoder kan vi med sikkerhed sige, at de er fuldt literære og har ret til at bruge. For at vælge, hvad der skal limes tapetet eller strækloftet først, følg rummets specifikke parametre og under hensyntagen til arbejdsvilkårene. Under alle omstændigheder, hvis færdiggørelsen og udsmykningen af ​​lokalerne udføres af højtuddannede med den nødvendige erfaring, vil både disse og andre værker udføres på et højt kvalitetsniveau. Dette er en teori, men i praksis går det ikke altid glat.

Stretch loft enhed efter tapet

Proponenter af denne metode som hovedargument peger på følgende omstændighed: Et færdigstilet strækloft i færdigbehandling af vægge (herunder pasta med tapet) kan sandsynligvis blive forurenet med lim eller maling. Der er også risiko for at beskadige lærredet med en skarp genstand (trowel eller saks), når du vægrer eller maler en væg.

 • For at installere profilen af ​​strækloftet langs væggen er det nødvendigt at bore mange huller. Dette giver meget lille støv, der akkumuleres på tapetet.

For at minimere indtræk af støv fra boreområdet af væggen, brug en speciel perforator med en støvsuger eller udvej til en almindelig husholdnings støvsuger. Også en temmelig effektiv måde at beskytte vægge med tapet på er at dække dem med en speciel film.

 • En af betingelserne for højkvalitetsmontering af strækloftet er opvarmning af rummet til +60 ° C. En sådan høj temperatur kan påvirke tapetet negativt og få dem til at ligge bag overfladen af ​​væggene. Ofte er der sådanne øjeblikke, når der er et skynd at udføre reparationer. Hvis kunden eller entreprenøren har travlt med at færdiggøre efterbehandlingen af ​​lokalerne og sætte genstanden i brug, bruger de ofte en varmepistol ved installation af strækloftet uden at vente på, at væggene tørrer eller er blevet malet over med tapet. Selvom der i instruktioner til tapetlim eller maling er angivet, hvor længe de tørrer ud og hvor lang tid det tager at skabe en komplet belægning på væggene. Efter 4-5 dage klæber tapetet i overensstemmelse med overholdelse af teknologi som en normal bestandighed betydelige temperaturfald.

I praksis er en måler fra et firma, der leverer tjenester til fremstilling og installation af spændingsdukker, kaldet efter at rummet har fuldt ud erhvervet sine endelige dimensioner. Det vil sige, væggene er forberedt til efterbehandling, eller tapet er allerede indsat. Det tager som regel en uge at fremstille et stof eller PVC-loft. Denne gang er nok for tapetet ikke kun at tørre, men også at erhverve alle styrkeegenskaber.

 • Installation af stræklofter kan forårsage deformation, beskadigelse eller forurening af tapet. Som nævnt ovenfor er sådanne sager kun mulige på grund af kunstnerens lave professionalisme.
 • Da profilen af ​​strækloftet, der er installeret omkring rummets omkreds, trykker på den øvre kant af tapetet, kan der i fremtiden være vanskeligheder, hvis der er behov for at klæbe tapetet igen. Men dette er mere fjernet problem end den virkelige. Udskiftet tapet inden fjernelse fra væggene er let trimmet til selve kanten. En ny tapet uden meget besvær, der sidder fast. Selv med minimale forskelle kan den ujævne topkant nemt gemmes med et dekorativt bånd.

Stræklofter inden tapet

Ved at vælge teknologien til at strække loftet til vægternes klæbning med tapet, er det nødvendigt at tage højde for forudsætningen - kvaliteten af ​​forberedelsen af ​​vægflader til efterbehandling er vigtig. Det vil sige, at væggen skal være flad og pudset. Trods alt vil baguetten monteret på væggen med fejlene fremhæve alle uregelmæssigheder på den.

 • Materialer til vægdekoration (tapet, dekorative gips, maling, etc.) vil være helt sikre. Da der ikke er nogen risiko for forurening eller beskadigelse under installationsarbejdet på enheden af ​​strækloftet.
 • Baggrunde indsættes efter installation af strækloftet, om nødvendigt kan du nemt ændre dem til andre.

Den overvejede metode til at arrangere et strækloft har også negative aspekter, som kan manifestere sig med en lav kvalifikation af specialister, der udfører både montering og vægbeklædning af vægge. Det handler om følgende:

 • Materialet, der bruges som et strækloft i lærredet, er også udsat for mekanisk belastning og ekstern forurening, som kan resultere i fuldstændig forringelse. I betragtning af at strækloftet er et temmelig dyrt element i rummets indre, skal du veje sekvensen af ​​handlinger: Først skal du strække loftet eller lim tapetet.
 • Det er svært at trimme toppen af ​​det indsatte tapet. De reelle risici er høje for at bryde baguettes dekorative strimler eller at rive selve lærredet.

Hver af disse metoder er attraktiv på sin egen måde. Derfor at beslutte at det første suspenderede loft eller tapet, skal du. Det eneste, jeg gerne vil bemærke, er, at metoden til at arrangere et loftblad i et rum med helt færdige vægoverflader (med tapet fast på dem) i dag betragtes som traditionelt.

Vi løser problemet: Første strækloft eller tapet? - 19 billeder

Engageret i reparation på professionelt niveau undgår eksperter at give bestemte svar herom. Og de gør det rigtige, for inden du begynder at udføre en bestemt type arbejde, bør du grundigt undersøge de lokaler, der står til deres rådighed. Vær opmærksom på ejerens ønsker, for at præcisere nogle detaljer, som kun ved første øjekast synes at være ret ubetydelige og ikke værdige opmærksomhed. Desuden er fordele og ulemper i hvert tilfælde.

Første tapet - derefter strække loftet

Fallgruber, der før eller senere kommer op under reparation, er selvfølgelig også til stede i denne sag. Vær meget opmærksom på dem. Som de siger, er advaret forarmet.

Risikoen for forurening af væggens overflade under installation af lofter

Brug af en varmepistol

Dette problem har imidlertid en elegant løsning på sin enkleste måde: hvis du beslutter dig for at arrangere væggene først og derefter installere det hængende loft, pause mellem disse to operationer. Den optimale tid til den efterfølgende sikre installation af stræklofter er 5 eller 6 dage.

Der er en anden ulempe ved muligheden "første tapet - så strække loftet" - dette er en hypotetisk sandsynlighed for problemer under unstuck. Efterhånden begynder selv de mest elskede tapeter at pale, og øjnene kræver friske farvesammensætninger og visuelle løsninger.

Kan du hurtigt og uden nerver klare eliminering af allerede irriterende tapet? Tænk nu.

Første strækloft - så tapet

Du, efter at have ventet på en bestemt pause, begynder at holde dit valgte tapet. Hvilke vanskeligheder kan du have i denne sag?

Mekanisk skade på nettet

Særligt trist kan være konsekvenserne af kemikalier ind i, fordi det i så fald er svært at fjerne farvede (hvis nogen overhovedet) pletter på et nyt og behageligt øje. Ca. som i billedet nedenfor.

Vanskeligheder med korrekt trimning af tapet efter størrelse

Det kan måske virke for dig, at vi med vilje afskrækker dig fra først at installere det nedhængte loft og derefter limer tapetet, men det er slet ikke tilfældet. Blandt de fordele, som denne mulighed giver:

 • let ændring af en tapet til en anden i den fjerne fremtid;
 • fraværet af termiske virkninger på væggene;
 • beskyttelse af vægge fra støv og snavs, som er uundgåelige ved installation af lofter.
Det er vigtigt at huske, at uanset hvilken indstilling du vælger, Primær behandling af vægge med gips er påkrævet. Enhver professionel gruppe er meget opmærksom på dette, så hvis du ser at de "specialister" du ansætter med succes ignorerer dette stadium, chase dem væk - det lykkes ikke at reparere noget godt!

For nylig praktiserer nogle eksperter den tredje metode, hvis største ulempe er dens varighed.

Operationsalgoritmen er i mellemtiden meget logisk:

 1. installation af en guide baguette beskyttende vægge mod mulig forurening;
 2. nøjagtig klæbning af tapet med præcis trimning i højden og under hensyntagen til vinkelbøjningen;
 3. direkte installation af en spændingsduge.
I teorien er det den tredje, faktisk en kompromisvariant, der synes at være den mest korrekte. Men i virkeligheden kræver det mestre mestere mere tid til at udføre et bestemt arbejdsområde. Herfra og dens nogle upopularitet i det professionelle miljø.

Livet hacking: Hvad skal man gøre først, tapet eller loftet

For at opnå et kvalitetsresultat skal du kende mange vigtige nuancer. For eksempel spørger mange mennesker spørgsmålet: "Hvad først: lim tapetet eller strække loftet?" Hvorfor dette spørgsmål er overhovedet, hvad man skal gøre før - fordi en proces kan påvirke det andet negativt eller komplicere reparationsprocessen.

Baggrund eller suspenderet loft det første: ekspertudtalelse

Hver specialist foretrækker at foretage reparationer i henhold til hans ordning under hensyntagen til de generelle teknologiske aspekter. Men uden at kende egenskaberne ved dit hjem og den tidligere reparation, vil det ikke straks fortælle dig, hvor det begynder.

Hvis du ikke planlægger at ændre tapetet ofte, så er det bedre at begynde at færdiggøre væggen først.

Så hvad gøres først:

 1. Den første mulighed. Det afhænger af hyppigheden af ​​wallpapering. For eksempel, hvis før tapetet ikke blev fastgjort igen i ti år eller mere, så indtil baguetten til PVC blev fastgjort, kunne du limke tapetet, og så kunne lærredet strække sig over dem. Hvis reparationen er udført af mesteren, vil de ikke deformere tapetet på nogen måde; hvis du har erfaring med limning og montering af loftet, skal alt også gå gennem netop.
 2. Den anden mulighed. Det gælder for dem, der plejede at lim ofte tapet. Derefter skal du limes tapetet under kanten af ​​strækloftet. Det vil sige at holde på væggen med nyt tapet, du kan nemt fjerne det gamle. Spændingsstrukturer, når du fjerner det gamle tapet, påvirkes ikke.

Hvordan man gør, beslutter, baseret på den opfattelse, at oftere du foretrækker at lim tapet, desto bedre er det at klæbe dem efter at loftet er blevet rettet.

Hvis der imidlertid fremhæves anmeldelser på særlige fora, kan vi sige, at folk også ser på de omstændigheder, der ledsager reparationen. For eksempel holder de første pindeplanker, ofte gør det med maleri. Efter kløften, der var tilbage mellem bundplader og vægge, er de fyldt med kitt. Og først så tapes limet.

Det viser sig, at under det efterfølgende reparationer fjernes det gamle tapet, og derefter limes nye. Et loftsplint er ikke nødvendigt at installere, men du kan bare male igen, hvis de står i kontrast til det nye tapet.

Baggrund eller nedhængt loft: Hvad første (video)

Sådan limes tapet med strækloft: procesegenskaber

Hvis du allerede har besluttet det i første omgang - et ophængt loft eller tapet - arbejde lettere. Af den måde er der en anden mulighed, men arbejdere tager sjældent det, fordi det er mere besværligt, men pålideligt.

Der er to almindelige måder at installere et strækloft på - hæftning og harpun

På de vægge, der allerede er forberedt til at klæbe tapet, kan du montere en strømpakke. Så pokleit tapet, og først da, i sidste tur, at strække selve lærredet.

Så hvis du beslutter dig for at strække loftet efter tapetet:

 • Du kan stå over for et sådant problem - når en baguette er installeret, laves der mange huller i væggen, og det er ikke kun ekstra støv, men også forurening af nye baggrunde;
 • Et andet problem er, at der ved opvarmning af et PVC-ark kræves opvarmning, og opvarmning i et rum øger risikoen for at skrælle tapet alvorligt.
 • Installationen af ​​selve loftet kan beskadige tapetet, hvis de gøres af gode herrer, vil du ikke støde på et sådant problem, men det er i princippet muligt.

Fordelene ved harpunmetode: let demontering og efterfølgende udskiftning af strækloftet

Men ingen bekymrer dig om at tage rimelige skridt. For eksempel kommer en måler til at tage målinger fra et rum, hvor væggene er glatte. Dette er korrekt, fordi nøjagtigheden af ​​sådanne målinger vil være højere. For at lave lærredet selv tager det cirka en uge, og i løbet af denne tid vil tapetet tørre ud og blive mere modstandsdygtige mod temperatureffekter.

Er det muligt at strække loftet efter wallpapering: så efter eller før

Selvfølgelig kan du, hvis vi tager højde for alle ovenstående punkter. Og for eksempel, hvis du limer tapet til maleri, har du ingen anden mulighed. Det kan gøres anderledes, men der er stor risiko for at beskadige loftet med den samme maling.

Hvis du først limer tapetet, er der risiko for, at de bliver beskidte under installationen af ​​strækloftet. Det er vigtigt at gøre alt arbejdet så omhyggeligt som muligt.

Forresten, hvis huller er lavet til loftet, eller rettere baguetten, kan du bruge det samme slag med en støvsuger. Dette er ikke en løsning på alle problemer, men denne metode minimerer nogle af konsekvenserne.

Mange er bange for denne metode og tænker på det - ser frem til, man kan forestille sig, hvilke vanskeligheder der vil opstå, når man maler. Men at klippe tapetet er faktisk slet ikke svært. Ja, og ingen bekymrer dig omkring rummets omkreds for at slå af niveauet for installation af en baguette. Så kan du holde tapetet fra ham. Og selvom nogle dråber bliver fundet, kan de være gemt med et dekorbånd eller en indsats.

Sådan klæber du tapet med et strækloft: Er der nogen nuancer

Uanset om du limer en ny tapet eller besluttet at male væggene, skal du handle på et scenarie.

Før du laver tapet, er det nødvendigt at proshpaklevat og primet væggen: Ellers kan tapetet skrælle

Planen for dekorative vægdekorationer under strækloftet:

 1. Fjern først den dekorative indsats, der beskytter væggenes samling og strækloftet.
 2. Derefter lim limens felter ved hjælp af maskeringstape omkring perimeteren, som under processen med at male eller klæde loftet ikke beskadiger;
 3. Installer en spatel og plastik af den ønskede bredde til lærredets underkant, og afskær den ekstra tapetdel langs den nederste kant;
 4. Monter indsatsen på plads, allerede skåret i størrelse, når strækloftet er installeret.

Da der næsten ikke er nogen grænse for ydelsen af ​​stræklofter, skal du sandsynligvis genindstille tapetet mindst en gang, ja.

Inden du limer tapetet, skal du huske om følgende trin for at forberede væggene: Fjern den gamle finish, behandl væggene med antifungal primer, reparér alle revner og huller, kitt og gipsvæggene.

Og processen med at skære tapetet er ikke så skræmmende som det ser ud til, næsten alle, der klæber på tapetet under strækningen, gør det bare.

Derfor anses vejen, når strækloftet kun er etableret efter klistring af vægge, mere foretrukket.

Hvordan limes tapet under loftet (video)

Så hvad først - suspenderet loft eller tapet? Som altid er svaret et sted imellem, se omstændighederne. I de fleste tilfælde er tapetet limet først, så længe baguetten er af høj kvalitet, og lærredet er spændt let.

Hvad gør de først: lim tapet eller stræklofter?

Spørgsmålet om hvor man skal udføre reparationsarbejde før - på væggene eller i loftet, begyndte at blive spurgt af selve udseendet af spændingsfilm.

Jeg vil ikke helt støv frisk glans, hvilket afspejler hele rummet. Dyrt tapet er også en skam, hvis de ved et uheld lider under arbejdet med stræk lærredet. For at forstå dette problem vil vi forsøge gradvist at følge processen med reparation af lofter og vægge.

Procesfunktioner

Uanset hvad du skal gøre i starten, vil hver enkelt være på bekostning af den anden. Ved installation af en baguette under spændt stof, bores huller i væggen, hvilket giver meget støv og frisk tapet kan lide. Desuden sker installationen af ​​nettet selv med deltagelse af høje temperaturer. Ingen ved, om dette vil appellere til tapet.

Der er en vej ud. Forbered forsigtigt væggene til klistning og inviter specialister til at montere baguetten (gør det mest støvede arbejde), og sæt derefter ind over tapetet og igen invitere arbejderne til at installere loftet. Metoden er god, men der er et problem - herrene vil ikke acceptere en så langvarig arbejdsstil.

For at forstå funktionerne i processen, og i det mindste komme tæt på en anelse hvad man skal gøre først, skal du forsøge at finde ud af, hvad strækloftet og tapetet er.

Selve lærredet er en stofbase eller PVC-produkt, som er mat og blank. Monteret på en specielt forberedt metal eller plastramme.

Hvis loftet var planlagt til at være flere niveauer, skal alt arbejde med gipsvæg foregå på forhånd. Først er den gamle finish fjernet, loftet er godt trimmet, ellers vil i fremtiden efterbehandlingens snavs smuldre sig på stræklået. Derefter kommer behandlingsskiftet af svampepots (hvis nogen). Før installationen af ​​loftet skal alt arbejde med ledninger udfyldes.

Vægpapir - en rullet klud af forskellige typer: papir, ikke-vævet, vinyl. Der var mange at klæbe dem på. Til at begynde med er væggene justeret og et lag lim påføres på den tørrede overflade (hvis tapetet er papir, lim påføres på lærredet). Derefter placeres belægningen på bunden, godt limet, luftbobler og overskydende lim presses ud med en rulle.

Ikke noget kompliceret om det, men der er to typer af arrangementer: enten klistret tapet fremad loft montering og er presset baguette (se i dette tilfælde omhyggeligt), eller efter de øverste malerier omhyggeligt har trimmet, pas på ikke at skade loftet struktur.

Hvad er sekvensen?

Lad os forsøge at forstå, hvad der er bedre: at strække det hængende loft før tapet eller efter det. Overvej begge muligheder for at gøre dette.

Første tapet, så loftet

Hvis du beslutter dig for at handle på denne måde, er det værd at overveje behovet for en pause på 4-5 dage mellem klistring af væggene og installation af loftet. Baggrunde skal tørre godt før varmepistolen.

Nogle eksperter mener, at du først skal arbejde med væggene, ideelt tilpasse dem, ellers kan loftet være skævt.

Den største fare for præ-pasta er at forurene væggene, når du arbejder med en perforator.

Hvis der er spor af mursten på tapetet, vil det være ret svært at fjerne dem.

En vakuum hammer øvelse ville hjælpe med at løse dette problem til en vis grad. Limning af arkene inden installation af loftrammen vil føre til, at de kommer under baguetten. Han vil trykke ned på lærredens øvre kant, hvilket gør det svært at demontere tapetet under den næste reparation. Det positive punkt er den perfekte øvre kontur på væggen.

Du kan vælge imellem flydende belægninger. De er smukke og moderne, men risikoen øges, der arbejder med en spatel, for at plette det færdige loft.

Hvis du skal limes tapet til maleri, bliver risikoen for farvning af loftet endnu større. På den anden side kan høje temperaturer under installationen påvirke malingens kvalitet ved bunden af ​​loftet. Det samme problem kan forekomme med flydende tapet.

Først loftet, så tapetet.

Hvis tapetet er lyst og delikat, i færd med at installere strækloftet, kan de være irreparabelt beskadiget, så de er bedre at indsætte i det sidste reparationsstadium. Desuden kan manglen på professionalisme i arbejdet med loftet føre til mekanisk beskadigelse af tapetet.

Når man laver vægge, skal man omhyggeligt arbejde med lærredens øverste kant for ikke at forstyrre loftdækslerne. Alt vil vise sig, hvis du viser omhu, men næste gang du reparerer kan tapetet nemt afmonteres.

Begge muligheder har deres fordele og ulemper, men ansvaret for valget ligger altid hos ejeren.

Vigtige nuancer

Spørgsmålet om prioritet er ikke blevet afklaret. Hvad skal man gøre før, for at installere hævede lofter eller til at engagere sig i vægge? Indlægning af tapet samt installation af loftet har deres egen nuancer. Arbejder med væggene er der en chance for at beskadige eller plette spændingsvævet, og det er faktisk faktisk evigt, mens tapetet kan limes igen hvert år.

Når de sætter profilen under strækloftet, er der mulighed for tapetforurening, der er også en frygt for, at de ikke modstår høj temperatur. I dette tilfælde kan du fravælge overfladen af ​​polyvinylchlorid til fordel for stoffets væv, hvis bund passerer koldt.

Og en ny nuance - profilen under det vævede loft kræver mere mindre boring, hvilket betyder, at der bliver mindre støv. Men godt tørret tapet kan nemt modstå en temperatur på 60-70 grader.

Lim først tapetet eller lav loftet.

Ofte under reparation har mange mennesker et spørgsmål, om det er nødvendigt først at lave et loft, så lim tapetet eller omvendt. Der er tilhængere af begge muligheder. Deres argument er uendelig: begge sider har deres egne og seriøse argumenter. Men både under opførelse og reparation virker de begge. Sagen er i en rigtig mulighed for at forkæle den første med den anden. Det er ligegyldigt hvad der blev gjort først: det nedhængte loft er installeret, eller tapetet er hængt.

Mulighed: Begyndende fra loftet

For dem der kan lide at arbejde fra toppen ned. Vigtigt: Tilpasningen af ​​væggene udføres før loftet installeres. Umuligt med buede vægge for at gøre det rigtigt. Dette valg har følgende fordele og ulemper:

 • der er ulykker i reparationen. Men selv falder den fra en stige, vil bygherren ikke beskadige vægbeklædningen, hvis den limes efter at have først færdig med loftet;
 • til fastgørelse af baguettes skal du bore mange huller. Igen er manglen på tapet et plus: støvet er ikke forfærdeligt. Hun har intet at slå sig af;
Monteringsprofil til PVC lærred på væggen
 • opvarmning af PVC-folien med en varmepistol (obligatorisk drift) vil aldrig føre til, at rullerne limes
Arrangement af strækloft inden klæbende tapet
 • Tapet ændrer loftet oftere. Når du vælger en sådan arbejdsordre, er det lettere at erstatte: du behøver ikke at udvælge restene af den gamle belægning fra under baguetterne;
 • en minus - der kræves særlig nøjagtighed ved den efterfølgende fastgørelse. Der er fare for at beskadige loftets stof ved trimning af tapet. Eller tørre det med lim, som heller ikke tilføjer skønhed til ham. Glasfiber er ofte malet, får maling på stoffet (film) - en reel mulighed. Og i gennemsnit er prisen på loftmaterialet højere end tapetet, dets skade er mere problematisk.
Installation af strækloft med tapet

Mulighed: Første aftale med væggene

Plus, den eneste, men vigtige: uanset hvordan de er udmattede, når du limer tapet, er der ingen mulighed for at beskadige loftet. I mangel af sådan vil blive installeret efter arbejder med vægge. Desværre er der betydelige ulemper:

 • installere baguetter under stoffet i loftet, du ønsker at bore en masse huller. En del af støvet vil sikkert bosætte sig på tapetet;
Montering af baguetter efter vægpapir
 • ukorrekt betjening med en varmepistol med dårligt tørret tapet er fyldt med flak i leddene. Dette er imidlertid usandsynligt: ​​mellem måling og strækning af skåret stof er det sædvanlige midlertidige mellemrum ikke mindre end en uge. Væggene vil have tid til at tørre godt. Derudover opvarmer de professionelle ikke dem;
 • ved installation er sandsynligheden for at beskadige tapet eksisteret. Når sjusket arbejde. Uanset hvilket arbejde vi laver efter at indsætte tapet;
tapetsering
 • installeret på kanten af ​​loftet baguettes er at trykke på tapetet. Dette gør det svært at holde tapet i de følgende år.

Mellemliggende mulighed

I virkeligheden er valgmulighederne ikke to, men to og en halv. Der er en anden mulig sekvens.

 • vi niveauer, vi gips, vi jorden mure;
Vægnivellering
 • bore huller, installere baguetter;
Installation baguette
 • Efter at have udført disse værker installerer vi et strækloft og klæbende tapet. Eller omvendt: først væggene, toppen senere.

Det vil sige, vi gør først udkastet, forberedelsesfasen for begge værker, efter dem - efterbehandling. Dette fjerner nogle af de mulige ulemper ved hver mulighed. I mangel af tapet og stof ved udførelse af groft arbejde er det umuligt at ødelægge eller beskadige dem. Desværre forlænger en sådan sammenbrud den samlede reparationstid og kræver yderligere ture fra begge brigader.

Minimere ufuldkommenheder, indflydelse af materialer på valget

Uheld eller mangler ved begge metoder fjernes delvist eller fuldstændigt. Mere tydeligt ved ulykker: arbejdet hos ikke-fagfolk, trætte arbejdere, sandsynligheden for problemer er flere gange højere.

Vaskbar tapet er ikke bange for støv. Glasfiber, som også skal males, er det tilrådeligt at installere, før du installerer strækloftet. Arbejdet med specialpunchere kombineret med støvsugere (der er mange sådanne nu) reducerer mængden af ​​støv. Kun reducerer, de suger ikke alt støvet op! Du kan beskytte vægge (eller hængende loft) med stifter med gamle aviser, monteringsbånd eller hvad som helst. Det er sandt, det er yderligere problemer.

Udvalget af tapet til vægge er meget forskelligt

Hvis du skal gøre stræklofter, skal ruller ikke trækkes til toppen: Afvis niveauet af fremtidige baguetter på væggen. Før ham, og stikker, over bare ikke nødvendigt. Og det er ikke særlig præcise tolerancer inden for bredden af ​​det valgte dekorative tape (soklen). Når krydsfiner i efterfølgende år ikke behøver at plukke papiret ud under baguetterne. Skynd dig ikke med en strækning af stof, lad tapetet tørre ud.

Vi sender ikke varmepistolen på de indsatte vægge!

Arbejde med andre typer lofter

Alt, hvad der er beskrevet ovenfor, gælder til en vis grad for deres andre arter. Installation af rack, suspenderet, gipsplader, og ikke kun strækker lofter, du skal også bore en flok huller, så støvproblemet forbliver. Og hvis vi laver plastering med efterfølgende hvidvaskning, maleri eller indsæt med tapet, så kan væggene males med mørtel, maling og lime. Og selv med vaskbar tapet frosne opløsning er svært at fjerne. Hvis du vil gipsere toppen, før vi dækker væggene med en beskyttende film. Eller vi er involveret i tapet efter afslutningen af ​​arbejdet med toppen.

Gipsplader lofter og vægge

Ved installation af gipsplader vægge eller strukturer, er der kun en mulighed - vægge først. Da pladerne skal fastgøres til hovedloftet, er det umuligt at vedhæfte filmen.

Det er tilrådeligt at bestille begge værker af samme firma. Hvis ikke, er det muligt, at begge brigader uafhængigt af hinanden vil forsøge at vælge den mulighed, de ønsker. Det er, vi er de første! Og skubbe nogle fejl på kundens skuldre. Som alle ved, at du først skulle gøre vores arbejde, valgte klienten den forkerte mulighed, så lad ham ikke blive fornærmet af den plettet vægbeklædning.

Hvis du gør alt selv, med involvering af assistenter, i stedet for kunstnere, er det i de fleste tilfælde bedre at vælge den tredje mulighed. Hvor i første omgang arbejde, og i slutningen klistrer og strækker vægbeklædning og loft. Men at vælge alle de samme ejere af hjemmet. Vi håber, at denne artikel hjælper dig med at finde den rigtige rækkefølge. Kendskab til de mulige fordele og ulemper hjælper med at vælge den bedste løsning under særlige forhold. Og eliminere de mulige farer.

Hvor korrekt - første tapet eller hængende loft? Lad os forstå

Begynder at udføre reparationer i et hus eller lejlighed, deres ejere tænker på sekvensen af ​​forskellige typer af efterbehandling værker. Ofte er de interesserede i hvad de skal gøre først - et suspenderet loft eller tapet.

Dette spørgsmål er relevant, når hjemmehåndværkere uden relevant erfaring er involveret i designen af ​​rummet. Når du klæder overflader af vægge med tapet, kan der forekomme utilsigtet beskadigelse af strækningen af ​​tyndt lærred. Hvis de først laver muren på væggen, så kan man pletteres med lim ved fastsættelse af loftsplinten.

Arbejdsordre

Ifølge fagfolk, når du har brug for at arrangere og tapet og hængende loft, kan du vælge en af ​​to muligheder:

 1. Dæk vægge med tapet efter installationen af ​​loftet.
 2. Installer lærredet efter færdiggørelse af væggene og andre værker på værelset.

Begge disse muligheder betragtes som korrekte. Hvis reparationsforanstaltningerne overlades til specialister, opnås et positivt resultat.

Samtidig kan der på hvert trin af design opstå visse vanskeligheder, som påvirkes af en række nuancer:

 • om installationen af ​​loftsplint er planlagt (læs også: "Hvad skal man først klæbe med tapet eller loftplint - hvordan man gør det rigtigt");
 • hvilke materialer væggene er lavet af;
 • kvaliteten af ​​spændingsdugen og metoden til dens installation
 • omfang af kommende udkast til værker.

Du kan kombinere de forberedende aktiviteter på loftet og vægoverfladen. I slutningen udfør efterbehandling.

Fælles forberedende arbejde

Inden du udstikker det hængende loft efter tapetet eller før tapetet, skal du:

 1. Fjern de gamle efterbehandling materialer - normalt maling, gips eller tapet.
 2. Behandl overfladen af ​​væggene med primere med antifungale egenskaber.
 3. Reparér revner og andre mindre defekter.
 4. Påfør kitt og gips på overfladen.

Efter det forberedende arbejde skal installatørerne beregne parametrene for den fremtidige loftkonstruktion, og reparatører skal måle vægge og bestemme listen og antallet af byggematerialer, der kræves. Yderligere udkast til arbejde indebærer montering af baguetten til bunden, udførelse af lydisolering og montering af metalstruktur.

Herefter limer man først tapetet og derefter strækloftet, men først efter den endelige tørring af væggene. Kanten af ​​tapetet omkring baguetten skal skæres forsigtigt ved hjælp af en brevpapirkniv. Dette gøres inden du installerer lærredet, for ikke at beskadige det ved et uheld. Vægge med tapet klistret, fik lov til at tørre helt.

Først derefter gå videre til konstruktionen af ​​spændingssystemet. Masters skal installere belysningsarmaturer på loftet og montere panelet på en færdigmonteret struktur. Men for at garantere, at i færd med at udføre arbejdet, vil de ikke ved et uheld beskadige lærredet eller pletten, det er umuligt.

Første tapet, og derefter loftet

Når du beslutter dig for det første tapet eller strækloft, skal du tage højde for, at når du klæber et færdigmateriale, kan et præmonteret panel farves med forskellige byggematerialer - maling, klæbemidler, opløsningsmidler. Nogle af dem er i stand til at forlade hårdt fjernbare pletter og alvorligt beskadiger lærredets tekstur.

Derfor, hvis du har til hensigt at afslutte væggene med tapet og deres efterfølgende maleri, er det tilrådeligt at vælge indstillingen, når du har brug for: Først lim tapetet og stræk derefter strækloftet.

Denne metode har ulemperne forbundet med, at:

 1. Ved installation af loftet baguette skal mestere bore en masse huller i væggene til fastgørelsesanordninger. Dette forurener tapetet. Skaden kan minimeres ved hjælp af en perforator med en støvsuger, selvom effektiviteten af ​​denne metode er lille, men støvet bliver delvist fjernet.
 2. For at installere PVC lærred er det nødvendigt at opvarme luften i rummet til 60 grader. Nogle gange fører det til at skrælle tapet. Dette sker normalt som et resultat af hast under reparationer. Ifølge teknologien skal installationen af ​​spændingsfilmen ved hjælp af en varmepistol startes efter den sidste tørring af tapetet. Kun 6 dage efter klistring ved stuetemperatur bliver de immun for denne effekt.
 3. Når man beslutter sig for beslutningen om at lime tapet op til et strækloft eller derover, skal man tage højde for, at når man laver loftkonstruktioner, er der en vis ordning: efter de forberedende aktiviteter kommer en måler først til at måle størrelsen på rummet. Det vil tage omkring en uge at lave et lærred, hvilket betyder, at det limede tapet har tid til at tørre og blive resistent over for virkningerne af høje temperaturer. Årsagen til problemet med afskalning er derfor alvorlige krænkelser af indsættende teknologi eller brugen af ​​produkter af lav kvalitet.
 4. Nogle af eksperterne mener, at der kan opstå vanskeligheder, hvis det er nødvendigt i fremtiden, at genindsætte tapetet, fordi de vil presse baguette. Men denne ulempe er let at undgå - du skal bare klippe tapetet. Det er muligt at slå ud af niveauet langs omkredsen af ​​rummet, ifølge hvilket baguetten skal monteres, og derefter holde tapetet, fra denne linje. I nærværelse af ubetydelige forskelle er det let at dekorere dem med et bånd.

Montering af spændingsstof til tapet

Selv fagfolk har ingen konsensus om problemet: hvornår skal man opsætte et ophængt loft - hvilket er første tapet eller loft. Hvis du foretager et valg til den prioriterede opbygning af loftkonstruktionen, bør du vide, at det er nødvendigt at forberede væggene til indsætning af baggrunde, før man starter alle former for efterbehandling.

Årsagen til denne aktionssekvens er forklaret ved, at i tilfælde af en baguette, der ikke er fastgjort til en flad overflade, vil det se grimt ud, og ingen indretning vil fjerne disse fejl.

Før du beslutter dig for at lave et loftsloft inden tapetet eller efter, skal overfladen af ​​væggene være perfekt nivelleret og forsigtigt gennemboret. Det skal tages i betragtning, at tapetet under den første installation af loftet kan beskyttes mod skader ved brug af en film, men spændingspanelet kan ikke lukkes for at undgå forurening eller beskadigelse.

Professionelle, ved at afgøre, hvilken kø at lave et loft, mener, at fordelene ved denne mulighed er:

 1. Bevarelse af vægbeklædning.
 2. Nem tapet udskiftning om nødvendigt.

Glem ikke om ulemperne ved at installere loftet i første omgang:

 1. Materialet til opbygning af loftkonstruktionen er modtagelig for skader og snavs. I betragtning af dets betydelige omkostninger og det faktum, at det sjældent er muligt at rengøre lærredet, er det nødvendigt at tænke på, at det er hensigtsmæssigt at bruge denne teknologi.
 2. Efter montering af dekorative tape, vil skære tapet uden visse færdigheder være problematisk. I bedste fald er der sandsynligheden for skade på båndet, og i værste fald loftfilmen. Se også: "Stræklofter før eller efter tapet - hvordan man gør det."

Phased installation af loftet system

Hvis du ikke har valgt et valg, første tapet eller hængende loft, kan du blive bekendt med en anden måde. Det bruges temmelig sjældent, fordi det er dyrt, hvilket er urentabelt for ejendomsejere. Men denne metode minimerer ulemperne ved de tidligere beskrevne teknologier og garanterer arbejde af høj kvalitet.

I dette tilfælde udføre reparationer i etaper i en bestemt rækkefølge:

 1. Justering af væggens overflade.
 2. Fixation baguette.
 3. Wallpapering på væggene.
 4. Montering af spændeklæde.

Med denne række handlinger, når det ikke er nødvendigt at bestemme, at i begyndelsen - tapet eller strækloft er det muligt at undgå de ulemper, der er karakteristiske for traditionelle teknologier:

 1. Baguetten lægger jævnt på den tilberedte overflade uden dannelse af revner og huller.
 2. I processen med at installere denne rem dannes støv, hvilket ikke vil skade tapetet.
 3. Når de limes og males, er loftet ikke truet af forurening og skader. Baggrunde er meget lettere at passe under baguetten, og mindre huller kan nemt dækkes med indretning.
 4. Efter fuldstændig tørring dækkes overfladerne af væggene med en beskyttende film for at forhindre skade og reducere effekten af ​​høje temperaturer. Med en professionel tilgang kan fastsættelse af loftet ske uden frygt.
 5. Da der i tilfælde af installation af en klud ikke er behov for opvarmning af rummet, anses denne metode optimalt på grund af brugen af ​​overfladen og væggene og loftet er ligeligt bevaret. Derfor foretager valget først og fremmest limning af tapet eller hængende loft til montering, det er tilrådeligt at udsætte lidt flere penge til reparation.

Når en stor del reparationsarbejde er planlagt, bør du først og fremmest vælge ikke en række af deres gennemførelse, men en brigade af håndværkere, der har gode anbefalinger. Det er bedre for dem at overlade beslutningen om den optimale variant, det første loft eller tapet. Udtalelsen fra fagfolk om dette problem afhænger i høj grad af kundens specifikke situation og ønsker.

Hvilken første lim eller tapet skal limes - trin for trin instruktioner

Hvad er først - tapet eller hængende loft?

Arbejdssekvensen under reparationen af ​​rummet spiller en vigtig rolle, både i kvalitet og i omkostningerne ved efterbehandling. Og for at afgøre, hvad man skal gøre først - tapet eller loftloft - skal man forstå, hvordan disse arbejder udføres, hvilke materialer der er involveret, og hvordan man arbejder sammen med hinanden.

Sammenhængen mellem to typer efterbehandlinger består i, at en af ​​processerne i nogen grad kan påvirke den færdige dekoration negativt. Eller omvendt kan den færdige dekoration forstyrre processen med at udføre andre efterbehandlingsarbejder. Det vil sige at forstå, hvor det er nødvendigt at installere stræklofter - før eller efter tapetet - du skal studere effekten af ​​disse værker på hinanden.

Første lim tapet eller hængende loft?

Limning tapet på væggen

Stikker tapet på væggen

 • Så hvordan er tapeterne limet til væggen? Først og fremmest skal du forberede overfladen af ​​denne væg, det vil sige at gøre den flad.
 • Som regel bruges enten en gipsvæg, en gips eller en gips til at udjævne væggene (se Sådan putter du et gipsplankloft med dine egne hænder). Tilpasningen af ​​væggene er uden for spørgsmålet, hvis der er installeret et strækloft, da løsningen sikkert vil plette vinylfilmen, og det er svært at "trække" væggen til toppen, hvis der ikke er nogen kontakt med loftet. I denne situation, spørgsmålet "Har du brug for at installere stræklofter, inden du begynder at lim tapetet eller efter?" Det tyder klart på, at du først skal lave væggene.
 • På samme måde er det ikke fornuftigt at begynde at udjævne væggene med gips, hvis strækloftet allerede er installeret. CD-profilen, på hvilken gipspladerne er fastgjort, er indrammet rundt omkretsen af ​​UD-profilen, som igen er fastgjort til gulvets, vægernes og loftets stive overflade. Selvom du ikke har et loft UD, har du stadig brug for en hård forbindelse på konjugeret hjørne, som ikke kan gøres med en blød vinylfilm.
 • Men måske er det muligt at installere et ophængt loft efter udjævning af væggene? Tja, for installation af en profilfaste baguette er der brug for en glat væg, og på denne side ser alt ud til at være glat, men tapetet er endnu ikke limet (se Multi-level stretchlofter med dine egne hænder: overfladens skønhed og holdbar ramme).
 • Vi fortsætter med at tale videre, det første - et ophængt loft eller tapet? For at klæbe tapetet på en flad væg, skal du prale overfladen, da støvet, som akkumuleres under en reparation, vil gøre vedhæftningen til sammenhængskraft og de limede strimler simpelthen falder af. Væggens primer skal laves tæt på loftet, og hvis det ikke kan snavset, så er maskeringsbåndet fast.
 • Vi vender nu til færdiggørelsen af ​​væggene og overvejer hvornår der skal limes på tapetet, før eller efter installationen af ​​loftet. For at fiksere strimlen på væggen skal den smøres med lim. Baggrunde selv kan limes og tørre - alt afhænger af deres struktur.
 • For at smøre væggen igen skal du kontakte loftet, da overfladen skal være dækket af lim tæt på loftet, hvilket igen vil medføre uønsket kontakt. Selvfølgelig kan loftet beskyttes med tape.
 • Tapet kan limes, med det samme at justere topplinjen, men det gælder kun for en farvefarve. Hvis der er et mønster på dem, skæres den limede strimmel flere centimeter længere end den ønskede længde for at forbinde dem langs mønsteret, og så skæres top og bund med en kniv.

Strækmontering

 • Installation af stræklofter har to skæringspunkter med væggene - dette er installationen af ​​en monteringspose og opvarmning af lærredet og selvfølgelig selve rummet. Og for at bedømme, hvordan man gør det først - hængende loft eller tapet - overvej disse kontaktpunkter (se. Streklofter med LED-baggrundsbelysning - installationsfunktioner).

Monteringsprofil til PVC lærred på væggen

 • For at installere en aluminium- eller plastikprofil skal du bore huller i væggen, hvilket ikke påvirker finishen, da det beskadigede område er dækket af en baguette. Og hvis vi siger det første - suspenderede lofter eller tapet - begynder selvfølgelig bagved tapetet.

Opvarmning af bladet med en gaspistol

 • Det antages, at når man arbejder med en varmepistol, der bruges til at opvarme et PVC-ark, er det muligt at beskadige vægdekorationen. Ja, det er det virkelig. Men det kan blive beskadiget og simpelthen at bringe møblerne ind i rummet - det hele afhænger af mesterens nøjagtighed. Selv den mest delikate tapet deformerer ikke fra den temperatur, der kræves for at opvarme vinylen, og det er 70 ° -80 ° C, og det er ikke en trussel, hvis du ikke direkte brænder flammen til væggen.

Anbefaling. Valg af ordre i spørgsmålet om hvad der plejede at være - et hængende loft eller tapet er selvfølgelig din, men hvis du nøje overvejer fordele og ulemper, så er beslutningen selvfølgelig utvetydig. Under det første nummer i rækkefølgen af ​​reparation er der selvfølgelig tapet.

Skaden, som du kan forårsage tapetet, når du installerer et strækloft, er ubetydelig i forhold til ulejligheden, der ville opstå, når den modsatte løsning. Du forstår sikkert selv, hvad forsmændene, der er involveret i reparation, gør fremad - ubetinget limer de tapetet på væggen.

Murpapir eller hængende loft: Hvad først, og hvad så?

Stræklofter bliver i stigende grad et sted i vores lejligheder og med god grund. Lavet af ikke-giftige stoffer, tjener de os i lang tid og korrekt uden at erstatte mere end en femårsperiode. Og installationsproceduren er hurtig og problemfri. Desuden kan de rengøres fra støv.

Stræklofter - En tynd film af polyvinylchlorid (PVC) eller stof, der strækkes på en bestemt ramme under loftet. Efterfølgende ser det ud som en ideel indfødt overflade. Farverne på lærredet kan være alle - det hele afhænger af dine designideer og på kombinationen af ​​farven på loftet og tapetet. Film kan være monokromatisk farvet med mønstre, loftlamper, men imitering af marmor eller andet materiale er også muligt.

Lidt om installationen af ​​hævede lofter

Hvis hele værelset bliver renoveret, opstår spørgsmålet ofte, hvad er først: tapet eller loftsloft? Udtalelser om denne score afviger. Derfor skal vi først overveje strukturen og installationen af ​​et strækloft. Der er to af dem:

 • Harpoon metode. På forhånd måles værelset til fremstilling af en vis størrelse af lærredet, så installatørerne af firmaet efter eget valg installerer en ramme (med andre ord en baguette), som er installeret på specielle negle, der hammer ind i væggene. En sådan konstruktion vil "stjæle" højst 4 centimeter af vægens højde. Derefter opvarmes det særlige lærred med en varmepistol, strækkes over hele loftets overflade og snapper på plads. Selv om du ønsker det, kan du lave et hæftet loft med et hak til gardiner eller endda trække det kun på en del af rummet. Ved tørring bliver det sværere, men det forbliver helt glat.
 • No-gunpunny metode - lærredet er fastspændt, som et stof på bøjlen. Denne metode anses for at være mere enkel (i pris og kvalitet), fordi den ikke kræver forudgående måling og fremstilling af lærredet. Det er dog også muligt at sænke.

Også stræklofter er lavet af stof. I tilfælde af en vævsvariant reduceres risikoen for sænkning siden stof er mere tæt. Installation af et sådant produkt sker uden opvarmning. Materialet er egnet til kunstmaleri og endda selvmaleri.

Og alligevel: hvad først?

Nu hvor du ved alt eller næsten alt om stræklofter, er det tid til at komme til vores hovedspørgsmål. Hvad plejede det at være: at strække loftet eller lim tapetet?

Først og fremmest ligger svaret i hyppigheden af ​​din wallpapering. Hvis det foregående tapet ikke er blevet ændret i ti år, så inden du lægger baguetten til PVC, kan du sikkert klæbe tapetet, på hvilket lærredet senere strækker sig. Du bør ikke bekymre dig om deres skade under installationen af ​​loftet - rigtige fagfolk vil gøre alt så præcist og rent som der ikke er snavs eller snavs tilbage i rummet, når de strammes.

Hvis du er vedhængende af hyppige reparationer og gerne vil opfriske et værelse med nyt tapet, vil det være logisk at lim tapet fra bunden af ​​plastikkanten langs kanten af ​​strækloftet. Derfor kan du nemt fjerne gamle, som de gjorde i et normalt loft, uden at berøre spændingsstrukturerne.

Hvis du beslutter dig for at installere et strækloft, skal du ikke glemme væggenes præ-alignment. Dette bør gøres strengt inden strækningen af ​​lærredet. Ellers strækker loftet sig ujævnt, og udseendet af ujævne vægge vil ødelægge indtryk af en indvendig renovering.

Hvad først lim tapet eller lav et loft?

En af de evige tvister i bygningsarbejderes og dekoratørers miljø om emnet: "Hvad er først, limer de tapetet eller laver et loft?" Ligner noget på det retoriske spørgsmål "Hvad er først, kyllingen eller ægget?". Dette spørgsmål er blevet diskuteret siden udseendet af stræklofter i byggemarkedet, og der er masser af tilhængere af begge metoder. Derfor kræver situationen en upartisk prøve.

Foreslåede løsninger

Tvistens essens ligger i, at der er en reel mulighed for at beskadige det for de belægninger, der blev installeret tidligere, og derfor forsøger hver af parterne at bevise, at ifølge deres teknologi vil sådanne skader være mindre. Der er to måder at løse problemet på:

 1. Installation af strækloftet udføres efter alt efterbehandling i rummet, herunder efter vægpapir.
 2. Afslutning af væggene med tapet udføres efter installation af et strækloft.

Begge disse metoder kan betragtes som korrekte ud fra et teknologisk synspunkt, alt afhænger af de specifikke reparationsbetingelser. Det skal siges at professionel installation med korrekt træning af kunstnere udføres på et højt niveau både i det og i det andet tilfælde. Men desværre kan det virkelige efterbehandlingsarbejde stadig frembyde uventede vanskeligheder.

Der er en anden metode, hvorpå installatører er tilbageholdende med at gå, fordi arbejdet er påkrævet i flere faser, og kunderne ønsker ikke at bruge det på grund af behovet for at pådrage yderligere omkostninger. Ifølge denne teknologi er en stramt loft baguette monteret på væggene forberedt til fastgørelse. Derefter limes tapetet, og kun det sidste trin bliver installationen af ​​selve loftet.

Stretch loft efter tapet

Denne metode anbefales, fordi det monterede strækloft ved forarbejdning kan være forurenet med forskellige sammensætninger (lim, maling, forskellige opløsningsmidler). Nogle af dem kan dog føre til dannelse af uudslettelige pletter og beskadigelse af lærredets tekstur. Derfor, hvis interiøret skal tapet med deres efterfølgende maleri, så skal strækloftet installeres sidst.

Ulemperne (som let kan elimineres med den rigtige tilgang til erhvervslivet) af denne metode omfatter følgende faktorer:

 • Ved installation af baguetten bores huller i væggen til fastgørelsesanordninger, mens deres antal er stort nok. Dette fører til øget støvgenerering og forurening af tapetet.

Det er muligt at minimere skader ved at bruge en perforator med en støvsuger, selvom effektiviteten af ​​denne metode ikke er stor, men i det mindste en del af støvet det eliminerer. Det er bedst at anvende en præ-coating af tapetet med en speciel beskyttelsesfilm.

 • Ved installation af PVC af en klud er opvarmning af rummet til 60 grader påkrævet, i nogle tilfælde kan det føre til otkleivaniye vægpapir. Denne situation opstår oftest på grund af den haste, hvor reparationen er udført. Montering af loftet ved brug af en varmepistol bør kun udføres efter fuldstændig tørring af vægbeklædningen. Baggrunde bliver normalt immune over for sådan behandling, ikke tidligere end 4-6 dage efter klistning (dette er ved normal stuetemperatur).

Et sådant mønster ved bestilling af stræklofter udøves normalt, når en måler kommer til at tage målinger fra et allerede færdigt rum (væggene er justeret), giver dette dig mulighed for at finde det mest præcise lærred. Ved fremstilling af loftets materiale tager i gennemsnit mindst en uge, så det limede tapet har tid til at tørre og blive modstandsdygtig over for virkningerne af temperaturen. Det vil sige, at vi kan sige, at forekomsten af ​​sådanne problemer i næsten alle tilfælde er forbundet med en krænkelse af teknologien til at indsætte vægge eller ved brug af materialer af lav kvalitet.

 • Montering af nettet kan beskadige tapetet. Som allerede nævnt afhænger alt i alt af fagfolkens professionalisme, for at sikre beskyttelse, anvendes vægbeklædning også med en film.
 • En anden ulempe er vanskelighederne, der opstår, når der er behov for at indsætte tapetet i fremtiden, da de presses mod den installerede baguette. Mest sandsynligt er disse vanskeligheder konstrueret, at klippe tapetet er ret simpelt. Derudover har ingen problemer med at afskrække installationen af ​​en baguette rundt om rummets omkreds, og at klæbe tapetet, der starter med det, selv i tilfælde af små dråber, bliver de let skjult af dekorationstape eller indsats.

Strækloft inden tapet

Hvis man vælger en sådan installationsmetode, skal man huske på, at forberedelsen af ​​vægge til klæbende tapet skal gøres under alle omstændigheder. Installation af en baguette på en ujævnt væg vil ikke afvige i skønhed, og ingen indretning vil hjælpe med at skjule fejlene. Væggen skal udjævnes og pudses.

Det er også nødvendigt at tage højde for det faktum, at hvis vægge kan beskyttes mod skader, så kan loftet næsten ikke lukkes, derfor er sandsynligheden for forurening og skader meget stor.

Fordelene ved denne installationsmetode omfatter ofte:

 1. Bevarelsen af ​​belægningsvæggene, gennemførelsen af ​​varmeeksponering til slutningen af ​​målingen.
 2. Muligheden for at erstatte tapetet i fremtiden.

Men glem ikke de negative punkter:

 1. Stretchmateriale er ikke mindre modtageligt for skader og forurening. Hvis vi tager højde for de betydelige omkostninger ved dette materiale og det faktum, at det i nogle tilfælde ikke er muligt at rengøre overfladen og bringe det til normal udseende, er det værd at overveje muligheden for at bruge denne teknologi.
 2. Efter at have installeret det teknologiske dekorative tape, er det svært nok at trimme tapetet uden de rette færdigheder. Der er mulighed for skade på båndet (i bedste fald) eller lærredet (i værste fald).

Hvilke af disse to måder at vælge er op til kunden, baseret på forholdene og scenen i reparationen i lejligheden. Men det skal siges, at installationen af ​​strækloftet på de allerede færdige vægge er mere traditionelt.

Phased installation af hævede lofter

Lad os nu tale om, hvad der giver et faset installationsprogram i følgende rækkefølge:

 • Væg forberedelse
 • Montering af baguette
 • tapetsering
 • Strækmontering

I dette tilfælde elimineres en række ulemper, som er iboende i de ovenfor beskrevne traditionelle teknologier, nemlig:

 • På den forberedte væg ligger baguetten smidigt uden dannelse af huller og sprækker.
 • Støvet, der opstår ved montering af baguetten, beskadiger ikke vægindretningen. Efter installationen er det simpelthen fjernet.
 • Baggrunde er limet og malet uden at skabe en trussel om forurening og beskadigelse af loftmaterialet. Desuden er strimlerne af tapet skræddersyet til en baguette meget enklere, små huller overlapper indretningen.
 • Efter tørring af væggens overflade (mindst 4-6 dage) er den dækket af en beskyttende film, der forhindrer skade og reducerer virkningerne af temperaturen. Derfor kan installationen af ​​loftet gøres med en professionel tilgang, selvfølgelig uden særlige bekymringer.

Hvis vi tager højde for det faktum, at installationen af ​​stoflofter ikke kræver opvarmning af værelset, så kan denne metode betragtes som den mest optimale løsning, der giver dig mulighed for at spare overflade og vægge og loft. Derfor er det værd at gå for en lille stigning i budgettet, men for at opnå maksimal kvalitet ved at reducere forskellige risici.

Hvis du beslutter dig for at installere et strækloft, skal du først og fremmest vælge ikke en installationsrækkefølge, men en professionel performer, der vil kunne vælge den mest optimale løsning baseret på de eksisterende forhold.