Harpoon montering system til hævede lofter: fordele, ulemper, alternativer

Stretch loft er monteret rundt om rummet til en speciel profil. Der er forskellige måder at fastgøre på nettet, og harpoonfastgørelse af hævede lofter koster normalt mest. På samme tid har metoden den laveste procentdel af sagging og den højeste pålidelighed.

Typer af fastgørelsesdele: hvorfor harpunen er bedre

Der er tre hoveddesigner af skruer til PVC film:

De to første er så ligner hinanden, at mange ikke ser dem som forskellige systemer. Shtapikovy og kile fastgørelseselementer består af følgende elementer:

 • Baguette lavet af aluminium profil;
 • plug;
 • Wedge (eller perle, afhængigt af designet).

Fastgørelsen på en perle eller kile er ret simpel: kluden trækkes indad i profilen, og kilen (perlen) er tæt fastspændt der. Dette arbejde kan udføres uafhængigt med visse færdigheder og erfaringer.

Harpunen til stræklofter adskiller sig både i beslagets kompleksitet og højere pålidelighed. Designet består af en plastikpose, ærme og harpun. Harpunen er lavet af polyvinylchlorid og er i modsætning til perlen rigeligt svejset til lærredet. Derfor bevarer overfladen det æstetiske udseende i mange år.

Fastgørelsen selv virker som en tøjspind. Duken er fast inde i harpunen, og derefter fastspændt på termostaten. Sådanne fastgørelsesanordninger er vanskelige at fremstille, dets installation kræver deltagelse af erfarne fagfolk. På sådanne lofter giver med vilje en garanti, fordi den varer længere.

Varianter af harpun

Efter type designprodukter er:

 • Harpoon mount stræklofter for en synlig profil;
 • Harpoon til usynlig profil.

Designerne ligner hinanden. I det første tilfælde skjuler harpunen direkte bag baguetten. I det andet tilfælde bruges en camouflagehætte til at skjule spalten.

Afhængigt af størrelsen af ​​loftet (henholdsvis dets vægt), store, mellemstore eller små harpuner er valgt. Ved høje belastninger skal du bruge en harpun, der er monteret på en vandret profil.

Stages af montage harpoon design

Hele processen tager ikke meget tid. Men det endelige resultat afhænger af hvert af stadierne.

 1. Forberedende arbejde. Måling af loftet, beregning af bladet og den samlede længde af harpunen;
 2. Klippe bladet og lodse harpunet i kanterne;
 3. Fastgørelse til væg på monteringsprofilen af ​​aluminium. Profilen har den nødvendige perforering til fastgørelseselementer, så det er nok at bore huller på de rigtige steder langs væggen.
 4. Fyld harpunet ind i profilen ved hjælp af en monteringsspatel og strække bladet;
 5. Opvarmning af loftet med en varmepistol, den endelige udjævning af strækloftet.

På grund af målingerne, lodning og brugen af ​​HDTV-maskiner i arbejdet er prisen på tjenester til installation af loftet ca. 20 procent højere end ved perle.

Vigtigt: Ved fremstilling af stoffet skal der tages hensyn til krympekoefficienten. Lærredet høstes på baggrund af, at det er 5 procent mindre end det samlede areal af loftet. Det er også vigtigt at beregne materialet straks. Når alt kommer til alt, efter loodning, ændres størrelsen på lærredet ikke. Derfor er det nødvendigt at omhyggeligt beregne de teknologiske huller til rør og kommunikation, så det ikke længere er nødvendigt at komme ud af situationen.

Fordelene ved en harpun

 • Holdbarhed. Gennem brug af en monolitisk profil er trykket jævnt fordelt over hele nettet. I tilfælde af oversvømmelse kan harpoon-fastgørelseselementer således modstå vandtryk på 100 kg / m2;
 • Pålidelighed. Harpunet og lærredet er lavet af samme materiale. Under varmebehandlingen er de loddet sammen. Derfor er chancen for, at harpunen "afskrækker" fra loftmaterialet praktisk talt nul;
 • Arbejdshastighed Loftet kan installeres hurtigere end brug af andre teknologier, da alt hvad du skal bruge - fyld forsigtigt spændingsmaterialet i spalterne;
 • Æstetisk udseende. Eliminerer udseendet af folder på loftet, når det er korrekt udfyldt. Strukturen deformerer ikke og går ikke selv efter år;
 • Skjult profil. Takket være brugen af ​​en usynlig profil forsvinder behovet for at bruge en loftsplint;
 • Hurtig demontering (genmontering om nødvendigt). Når det er nødvendigt, kan lærredet tages ud af rammen og derefter indstilles.

Cons harpoon fastgørelseselementer

Selv om harpoon fastgørelsesanordninger og anses for at være den mest pålidelige teknologi, har den i praksis en række ulemper. Blandt de mest betydningsfulde er det nødvendigt at fremhæve sådan:

 • Høje krav til udøver af tjenester. Loftets målefejl må ikke overstige 10 millimeter. Ellers vil det ikke være muligt at opnå et kvalitetsresultat.
 • Behovet for fabriksudstyr. Harpunet er svejset til PVC-lærredet på fabriksmaskinen, det kan ikke loddes kvalitativt hjemme;
 • Evne til at arbejde udelukkende med PVC materialer. Mange bruger polyesterfilm til montering af lofter. Polyesterfilm holder sig ikke til denne type fastgørelsesanordninger. Derfor er det bedre at bruge en kil eller perle, når du bruger dette materiale.
 • Ikke egnet til sømløse lofter. I stedet for PVC i sømløse lofter anvendes kun polyesterstof. Og det er ikke meningen at arbejde med en harpun. Du skal bruge en perle eller en kile;
 • De forholdsvis høje omkostninger ved installationstjenester.

Kvalitet, pålidelighed eller pris?

Hvis der var et svar på spørgsmålet "Hvilken lukning er ideel til loftet?", Så ville vi ikke have set så mange forskellige fastgørelsesteknologier. Shtapik, kil og harpun - har både fordele og ulemper. I byggemiljøet har alle typer fastgørelsesdele deres fans. Til dato eksisterer der ikke universelle løsninger, såvel som den samme tilgang til udførelse af tjenester. Derfor bør vi ikke glemme, at det endelige resultat i høj grad er påvirket af materialernes kvalitet og faglighedenes faglighed.

Endelig se videoen af ​​loftets installation baseret på harpunsystemet:

Hvad er en harpun i ophængte lofter?

Tilbehør til strækloft

For nylig er loftslofter blevet en af ​​de mest populære måder at afslutte loftoverfladen på. Samtidig er der to hovedteknologier til installation af en fashionabel belægning. Den første ligner lærredens spænding ved hjælp af hoops. Bearing komponenter til det og processen selv er strukturelt minder om arbejdet med denne symaskine. Den anden metode er blevet mere udbredt og består af at vedhæfte specielle elementer langs kanterne af et præcist skåret ark kaldet harpuner til stræklofter. Med deres hjælp er PVC-film fastgjort i en særlig baguette installeret rundt om rummet.

Funktioner harpun teknologi

For første gang blev teknologien til at installere lofter ved hjælp af to kroge foreslået af franske producenter af spændeklæder. I kølvandet på prestige i europæiske mærker er det blevet taget i brug og har etableret sig i markedet for reparationstjenester. Imidlertid er det umuligt at fastsætte harpunen på tøjets stræklofter. Derfor skal du installere dette lærred ved hjælp af den første metode. Selv om det er mere besværligt, koster det ca. 20% mindre i sidste ende.

På trods af alle deres fordele kan stofstræklofterne ikke nyde den popularitet, som deres PVC-analoger kunne erhverve. Årsagerne ligger i den lille bredde af den originale stofklud, som for store rumstørrelser gør det nødvendigt at fastgøre flere dele sammen. Det er ikke muligt at skjule bindingsstedet helt - en søm forbliver, som visuelt krænker strukturen. Og trods alt søger de fleste kunder det ideelt. Desuden er en lidt højere omkostninger ved komponenter til installation af loftet af PVC-film mere end betalt af forskellen i prisen på selve lærredet.

På grund af den fortsatte vækst i stræk PVC-lofter er det derfor et stigende antal installatører, der nægter at arbejde med andre systemer til fordel for baguette-harpundesignen. Desuden, sammen med udgivelsen af ​​den indenlandske loftfilm, udvikler vores producenter aktivt produktionen af ​​harpuner til stræklofter. Samtidig er vi stolte af at oplyse, at den russiske film og komponenter ikke på nogen måde er dårligere og i mange henseender endog overgår nogle udenlandske analoger.

Design og brug af harpunen

Hvad er skjult under navnet "harpun for et strækloft"? Det viser sig, at der ikke er noget særligt - bare en termokontur, lavet i form af en krog. Dens anvendelse forudsætter tilstedeværelsen af ​​en kompis - en loftpose, som skal installeres på vægge eller loft.

Funktionelt og eksternt ligner denne del af bjerget en tøjpind - den griber også og holder krogeharpunen inde.

Både indenlandske og udenlandske producenter tilbyder flere versioner af fastgørelsesanordninger til hævede lofter. De kan afvige fra hinanden i størrelse, farve og vedhæftningsmetode. Lerret kan installeres direkte på støtteloftet eller på væggene. Og for hver enkelt sag er der forskellige typer fastgørelsesdele. De producerer også en universal profil, der er egnet til montering på både lodrette og vandrette overflader.

Afhængigt af det færdige rums område og dermed på lærredets samlede vægt er det muligt at anvende små, mellemstore, store eller meget store harpuner og baguetter. De kan også matches med den installerede webs farve.

Harpoon til hævede lofter. Designfunktioner og fordele. Shtapikovy og ahorn systemer

Stramme loftmontering

I øjeblikket anvendes forskellige fastgørelsessystemer til fastgørelse af lofter på bunden (vægge eller loft). Men ifølge en række fagfolk er harpunet til stræklofter det mest pålidelige monteringssystem.

I denne artikel vil vi fortælle dig detaljeret om designet af harpunsystemet til fastgørelse af strækloftet, fordelene og ulemperne ved harpunen, samt præcis hvordan harpunen bruges til at fastgøre strækloftet på væggen eller loftet.

Harpun til loftet: et professionelt udseende

Harpun system: design funktioner

Så lad os finde ud af, hvad en harpun er?

Harpunen til fastgørelse af strækloftet er en speciel profil fremstillet af forstærket polyvinylchlorid (PVC). Denne profil er fastgjort langs lærredets perimeter til strækloftet.

Vær opmærksom! Profilen er fastgjort ved svejsning på fabrikken, så styrkekarakteristikken for harpoon-stretch loftet er meget høj.

Harpoon mount

Formen af ​​harpunen er forskellig fra forskellige harponsystemer, men i de fleste tilfælde er harpunen en plade med en eller flere krogformede fremspring. Et af de vigtigste egenskaber ved denne plade er fleksibilitet. Dette skyldes det faktum, at en kvalitet harpun skal være tilstrækkelig elastisk - først da vil den sikre en tilstrækkelig effektiv installation af hele systemet.

Harponen som sådan garanterer ikke en stærk fastgørelse af kassen til væggene.

Et hvilket som helst harpunstræk loftsystem omfatter:

 • Harponen selv, svejset rundt om lærredets omkreds til loftet.
 • Aluminiumprofil, som er fastgjort på væggene eller loftet i lejligheden. Formen af ​​profilens indvendige rille skal svare til formen af ​​harpunindsatsen.

Når vi har hentet korrekt og har monteret begge disse elementer, vil vi kunne drage fordel af alle de fordele, som harpun-fastgørelsessystemet giver os.

Fordele ved et harpunsystem

Som vi har nævnt tidligere er harpunteknologi til fastgørelse af stræklofter ret udbredt. Sådan dens popularitet er tilvejebragt af en ret bred vifte af fordele, at harpunen både giver specialister i installation af stræklofter og til slutbrugeren:

 • Installation af strækloft ved brug af harpunmonteringssystem tager ikke meget tid.
 • Som et resultat af installationen opnås en meget høj kvalitet overflade: folderne formes ikke i loftet, PVC-elementer strækker sig ikke over tid og må ikke sænkes.
 • Skjult installation giver et æstetisk udseende af loftet.
 • Harpunen tillader demontering af strækloftet - både delvist (til reparation) og helt (til udskiftning).
 • Brug af harpoon monteringsteknologi gør det muligt at oprette stræklofter på flere niveauer.

Vær opmærksom! Brugen af ​​harpunsystem gør det muligt at kombinere flere lærrede med forskellige teksturer på et niveau af strækloftet. For at gøre dette skal du bruge en speciel delingsprofil, der har riller til harpunet på begge sider.

Brug af harpunteknologi til montering af lofter

For at du fuldt ud kan sætte pris på alle de fordele, som harpoon fastgørelsessystemet giver, skal du grundigt forberede og installere strækloftet.

Loftet er monteret på harpoon fester ifølge følgende algoritme:

 • Den første fase - målinger. På dette stadium må guiden måle omkredsen af ​​det rum, hvor strækloftet bliver installeret.

Vær opmærksom! Harpunet er svejset til stoffet i strækloftet på fabrikken, så målingenes nøjagtighed er meget vigtig. Derfor bruger de fleste af de mestre, der er professionelt involveret i installation af stræklofter med harpunteknologi, laserniveauer og målebånd.

 • Derefter skæres materialet på basis af måledataene til strækloftet, og en harpoonpolymerindsats svejses til lærredet.
 • Næste trin er installationen af ​​monteringsprofilen. På væggene på den markerede pi-måling fastgøres aluminiumsprofilen. Profilerne fra mange producenter leveres med færdige monteringshuller, så det er nok at bore huller i væggen (eller i loftet) med en perforator og fastgøre profilen med dowels.
 • En harpun er gemt i profilen ved hjælp af monteringsspatler - mens strækloftet strækkes under loftet.
 • Den endelige justering af bladet er lavet ved hjælp af en varmepistol.

Det sidste trin er at lave teknologiske huller i loftet og installere forstærkningsindsatser i dem.

Andre monteringssystemer

Shtapikovy system

Ud over harpunmonteringssystemet til lofter er der nogle få. De mest almindelige er hæfte- og kilesystemer.

Shtapikovy system til fastsættelse af strækloftet omfatter:

 • Aluminiums baguetteprofil, som er fastgjort på væg eller loft.
 • Indsæt.
 • Plast eller træperle.

Ved fastgørelse af loftet ved hjælp af hæftesystemet fastgøres vi først baguetten på væggene og stræk derefter lærredet. Kanten af ​​kluden kommer vi ind i baguettesporet og trykker den med en perle. Når lærredet er strakt, er overskydende lærred udskåret, og kanterne er skjult bag baguettes dekorative lister.

Til fastgørelse af loftet ved hjælp af shtapikovoy teknologi er den nøjagtige størrelse af rummet ikke så vigtig. Desuden er lærredet ofte skåret ud 10-15 cm større end den krævede størrelse for at kunne strække den kvalitativt.

Wedge system

Kileanlægget i dens designfunktioner ligner næsten hæftestenen, men i stedet for perlen anvendes en speciel kile til at reparere nettet i baguetten.

Den største fordel ved kilesystemet er muligheden for anvendelse på buede overflader: En fleksibel sokkel passer godt til en væg, der bøjer selv med en lille radius, og kilen passer sikkert fast i soklen.


Ud over disse systemer anvendes vedhæftet fil også. I denne bjerg er der ikke kileelementer, og lærredet er fastgjort ved hjælp af en lås på selve bordet. Styrken af ​​et sådant system er imidlertid lille, fordi "tøjspidsen" kun anvendes i små områder.

Sammenfattende kan det bemærkes: Fastgørelsessystemerne til stræklofter er talrige, og hver er god til visse forhold. Men hvis du planlægger at installere stræklofter i lejligheden - harpoon fastgørelsessystem er mindst værd at overveje sine fordele!

Harpoon til hævede lofter - opnåelse af styrke og pålidelighed af fastgørelsen

I dag er installationen af ​​lofter med spændingssystemer af forskellige typer den mest populære måde at dekorere værelser på. Moderne teknologier gør det muligt at fremstille disse strukturer ved hjælp af materialet i forskellige farveskemaer og give dem den mest utænkelige og komplekse form. Indledningsvis var hovedproblemet ved udviklingen af ​​denne færdiggørelsesmetode opnåelsen af ​​holdbarhed og pålidelighed for at fastgøre lærredet til væggene.

Dette problem blev løst, og på en gang på flere måder. For at fastgøre en PVC-film på lejefladen blev særlige baguetter opfundet og fremstillet. Materialet til fremstilling af baguetter serveret som plast og aluminium. Den mest almindelige og populære blandt forbrugerne er en sådan fastgørelse som en harpun til lofter.

Læseren tilbydes en beskrivelse af funktionerne i dette produkt, dets fordele, ulemper og metoder til installation.

Hvad er en harpun og dens formål?

Fastgørelse af et ark af PVC-film til rammens profiler er ret kompliceret. Lerret er fastgjort i en baguette, efter at rummet er opvarmet tilstrækkeligt, og filmen erhverver den rette elasticitet.

OBS: Den mest ansvarlige er det øjeblik, hvor kanten af ​​nettet kommer ind i baguetternes spor og er fastgjort i dem. Den mindste unøjagtighed kan negere alle anstrengelser og ødelægge overfladens udseende.

Harpoon stretch loft system næsten eliminerer muligheden for sådanne fejl.

Den består af sådanne dele:

 • en profil af en synlig eller usynlig type, som kan monteres på vægge eller på gulvpladen;
 • polyvinylchloridfilm, som kan være blank, mat, fløjl eller perforeret tekstur;
 • en harpun, der giver pålidelige og stærke forbindelser til en film og en profil.

En harpun er en fleksibel og robust vinylstrimmel, der er svejset til stoffets kant på en industriel måde. Plankens tværsnit ser ud som et tip af en gaff eller et engelsk brev "V". Inde i baguetternes spor er der specielle fremspring, hvormed krogfremspringet hviler ved indføring i rillen. På billedet af profiler til stræklofter kan du se deres struktur og egenskaber ved vedhæftning til profiler af forskellige typer.

Produktion af udstyr til stræklofter udføres kun på fabrikker og fabrikker på specialudstyr.

Bemærk: Brug af svejsning giver en så stærk forbindelse, at kanten og filmen bliver et enkelt monolitisk produkt bestående af et enkelt materiale - polyvinylchlorid. Dette sikrer ensartet strækning af bladet og harpunkanten under varmeprocessen.

Mønster til spændingssystemet er 10% mindre end rummets rum. Dette gøres for at give en tilstrækkelig stærk spænding på overfladen efter afkøling og indsnævring af banen. Harponen til elastiske strukturer sikrer hurtig installation, holdbar og pålidelig fastgørelse af materialet i profilerne.

Fordele ved et harpunsystem

I modsætning til ikke-punkterede metoder til filmhæftning til profiler antager dette system nøjagtigheden af ​​foreløbige målinger og beregninger. Ved måling tages der hensyn til væggens krumning, tilstedeværelsen af ​​vand og varmeledninger, forskellige nicher og fremspring.

Vigtigt: Efter svejsning af kanterne til filmen kan størrelsen på den færdige bane ikke længere justeres under installationen.

På trods af visse nuancer forbundet med det forberedende arbejde har harpun stræklofter en række meget vigtige fordele:

 1. Under deres overflade kan du maske fejlene på gulvpladen, kommunikationen, ledningsføringen og yderligere belysning.
 2. Lærredet er lavet til den nøjagtige størrelse, så det er ikke nødvendigt at montere installationen. Den installeres hurtigt og nemt. Præcisionsfremstilling eliminerer rynke og hævning.
 3. Fraværet af hård, fast kontakt med profilen sikrer filmens integritet. I modsætning til andre fastgørelsesmetoder er fjernelsen af ​​filmen fra profilrillerne under virkningen af ​​en spændingskraft udelukket.
 4. Høj bindingsstyrke. I tilfælde af oversvømmelse fra toppen af ​​naboerne kan spændingsstrukturen samle et par hundrede liter vand, hvilket forhindrer skader på dyre møbler og gulve.
 5. Evnen til at fremstille strukturer på flere niveauer af enhver grad af kompleksitet. De er samlet fra præfabrikerede fragmenter udstyret med en harpun kant.
 6. Brugen af ​​en loftsdelingsprofil fjerner begrænsninger på dækningsområdet. Der kan tilsluttes flere individuelle lærreder op til 5 m bred, og det er muligt at dække store rum med etfarvet eller flerfarvet materiale.
 7. Lerret kan til enhver tid demonteres til reparation af elektriske apparater, lægning af ny kommunikation, installation af belysning, udskiftning af rør eller dræning af vand. Det er muligt at demontere overfladen op til 15 gange i løbet af produktets levetid.

Men som noget har harpunsystemer deres ulemper.

Disse omfatter sådanne egenskaber ved fremstilling og installation:

 1. Langt lang tid venter på det færdige lærred. Herunder indgår målinger ved hjælp af laserudstyr, udarbejdelse af et projekt og fremstilling af slutprodukt fra fabrikken. Transport tager også en vis time.
 2. De høje omkostninger ved produktet. Det omfatter arbejdet med specialister på dyrt udstyr og transportomkostninger.
 3. Det umulige at montere profilen tæt på gulvpladen. Dette skyldes den lodrette position af harpunen i baguetternes spor. Den mindste højde af flyet kan være 5 cm.
 4. Under drift er der en svag sagning på grund af svækkelsen af ​​spændingen. Stram filmen igen, som i andre systemer vil ikke fungere. Udgangen kan være installationen i midten af ​​lysekronens sankring eller lampen på monteringsplatformen.

Men, der hersker over ulemperne ved værdighed, tillade harpunsystemet at forblive den mest krævede af alle eksisterende.

Installation af harpunsystem

Installation af en web udstyret med en plastikkant er så enkel, at det kan gøres selv. Dette vil ikke kun spare en betydelig mængde, men også give visse færdigheder, som kan være nyttige i fremtiden, når du demonterer strækloftet. For at udføre dette arbejde har du brug for en varmepistol, to spatler og specielle tøjspidser.

Installation udføres i følgende rækkefølge:

 1. Monteringsramme. Dette er en specifik proces, der udføres efter en separat metode og regler.
 2. Montering platforme til lamper er installeret på bundpladen og elektriske ledninger er fastgjort. Hvis projektet giver det, er LED-båndet klistret.
 3. Alle genstande, der kan lide af høje temperaturer, fjernes fra lokalerne. Dem, der ikke kan udholde, dækket af tæpper.
 4. Tøjspidser er fastgjort til rammens hjørner.
 5. Lærredet udvider og forbinder pinnene med hjørne stykker af lærredet.
 6. Varmepistolen tændes. Dysen skal rettes parallelt med gulvet. Dette forhindrer beskadigelse af materialet og gør det muligt at opvarme rummet jævnt.
 7. Opvarmning af rummet fortsætter indtil lufttemperaturen i den stiger til punktet + 65ºC. På dette tidspunkt har lærredet allerede nået en tilstrækkelig grad af elasticitet.
 8. Kantene trækkes ind i profilsporene. Dette gøres ved rammens hjørner. Værktøjet er en spatel med afrundede hjørner og flisede kanter.
 9. Efter fastgørelsen i hjørnerne fastgøres kanterne på lærredet i baguetter midt på væggene.
 10. Derefter er hvert af de skrå områder opdelt i halvt, midt er gemt i en baguette.
 11. Processen gentages, indtil den sidste del af nettet indsættes i profilen.
 12. Pistolen slukker. Lerret køler ned og strækker sig tæt og danner et perfekt glat plan.
 13. Inlays indsættes i profilen, som maskerer de teknologiske riller i profilen og afstanden mellem den og væggene.

Det sidste trin er installationen af ​​belysningssystemet. Dette er et særskilt emne, som var og vil blive afsat et stort antal artikler. Videoinstallation harpoon system hævede lofter kan fungere som en god lektion før installation.

Ifølge eksperter om installation af stræklofter er harpoon type fastgørelse i dag den mest praktiske og pålidelige måde at installere disse strukturer på.

Harpoon metode til montering af hævede lofter (5 billeder)

Lejlighed design i dag er et komplet sæt af en bred vifte af tekniske muligheder for planen. Især angår reparation og indretning af lofter. I denne henseende er vores fantasi begrænset kun af omkostningerne og teknologiske forhold i lokalerne. De loftsystemer, der anvendes i praksis i praksis, gør det muligt hurtigt at gøre boliger til et stilfuldt og komfortabelt boligobjekt.

Gipsplade og stræklofter i denne forbindelse er af største interesse, da det er disse typer loftdesign, der har overkommelige teknologier, en acceptabel pris og et godt slutresultat. Hvis situationen er helt tydelig med gipsvæg for lofter, rejser installationen af ​​spændingssystemet mange spørgsmål. Til dato er der flere måder at installere en spændingsstruktur på, men mere interessant er harpoon fastgørelsessystemet af loftslofter. Lad os undersøge i detaljer, hvad der er de tekniske træk, subtiliteter og nuancer af denne version af installationen af ​​loftkonstruktionen.

Harpun system med hævede lofter - teknologi funktioner

En god montering og korrekt installation er en garanti for, at spændingssystemet installeret i den øverste del af rummet tjente i lang tid og så smuk ud. I øjeblikket anvendes der i praksis en række fastgørelsesmetoder, der hver især er kendetegnet ved tekniske egenskaber. Den mest pålidelige er fastgørelsen af ​​hævede lofter ved hjælp af harpunmetoden.

Fastgørelsessystemet fik sit navn på grund af brugen af ​​en harpun - det vigtigste strukturelle element, som hele den suspenderede struktur er baseret på. Harpunen er en forstærket profil af en speciel form, lavet af polyvinylchlorid. Det bruges til at fiksere filmen, der strammes i den øverste del af rummet. Profilen er installeret rundt om hele lokalerne og tjener som grundlag for fastgørelse og strækning af nettet.

Bemærk: Produktet har en fabriksydelse. Harpunen gennemgår enorme dynamiske belastninger under drift, så spændingsstrukturen i webs harpunkæden har en svejset ledd. På den måde sikres modstand mod høje dynamiske belastninger.

Varianter af harpunsystemer, der anvendes til lofter

Der er to typer fastgørelsessystemer til spændte strukturer, hvor hovedelementet i fikseren er en polyvinylchloridindsats. Overvej i rækkefølge hver af dem. Hvad er forskellene og funktionerne i teknologien.

Spear harpoon-metoden er den mest almindelige teknologi på husstandsniveau. Denne fastgørelsesmetode er mest almindelig af følgende årsager:

 • hurtig og bekvem installation af en klud i den nødvendige højde
 • høj grad af pålidelighed
 • evnen til at bruge denne teknologi i rum, hvor væggene og loftet er langt fra god geometri.

Essensen af ​​metoden er som følger: Kanten af ​​filmen svejses til harpunen ved hjælp af en højfrekvent termisk maskine, som igen er fastgjort i slidserne af metalprofilen. Kobling fungerer på låseprincippet. Den eneste note, som man bør være opmærksom på, er at mellem kanten af ​​den strakte film og panelerne forbliver der et lille teknologisk hul på 4-7 mm.

Det er vigtigt! det teknologiske hul er nemt maskeret af påført sokliste eller dekorative indsats. Denne metode forenkler situationen meget, når det er nødvendigt at fjerne væsentlige krumning af væggene.

Den gapløse harpunmetode har flere vensteknologier. Han opfandt for nylig, og den største fordel ligger i, at den strakte film er meget tæt på væggen. Leddene i kontaktstederne mellem banen og panelerne er praktisk taget fraværende, hvilket forbedrer de visuelle egenskaber af overfladen, der skal spændes. En vigtig og eneste betingelse for at bruge denne metode i praksis - væggene i rummet skal være glatte og glatte. Normalt vælges denne mulighed, hvis du ønsker at lave fladniveau kombinerede loftsstrukturer, hvor du vil give et strakt stof en nøjagtig kontakt med andre overflader.

Bemærk: Denne metode til montering af strækloftet reducerer risikoen for beskadigelse af stoffet og åbner flere muligheder for loftdesign.

Harponsystemets design

Hele systemet er i dette tilfælde bygget på brug af en harpun, en særlig type fastgørelsesanordning. Det skal bemærkes, at hver fabrikant af strækloftkonstruktioner har sin egen harpunform, forskellig fra de andre.

I de fleste tilfælde ligner harpunen til hævede lofter en plade med krogformede fremspring. Det skyldes disse fremspring, at filmen er koblet med en styringsprofil.

Harpunets hovedtræk er dens fleksibilitet. Dette er de vigtigste parametre for produktkvalitet. Harpunen loddet på lærredet skal være fleksibel og elastisk, hvilket sikrer nem og hurtig installation af hele ophængningssystemet. Det er dog ikke nødvendigt at fokusere opmærksomheden, når man kun vælger en monteringsmetode på harpoonens konfiguration. Hele strukturen består af to komplementære elementer:

 • harpoon svejset til kanten af ​​bladet;
 • metalprofil, monteret omkring rummets omkreds.

Hvis harpunen er lavet af PVC, så er styremonteringsprofilen lavet af aluminiumlegering. Dens form og konfiguration skal helt gentage konfigurationen af ​​PVC-indsatsen.

Disse to elementer skal være nøjagtigt tilpasset hinanden, hvilket klart viser alle fordelene ved denne metode til fastgørelse af lofter.

De vigtigste fordele ved harpoon montering lofter

Den tekniske side af spørgsmålet om montering af sådanne loftsystemer ved hjælp af harpunindsatser er ret simpelt og ligetil. Sammenlignet med andre eksisterende metoder til fastgørelse af nettet - denne teknologi har følgende fordele:

 • Den første er at fastgøre stoffet på en sådan måde hurtigt og selvom en medarbejder ikke er af højeste kvalifikation;
 • Det andet er, at takfladen som følge af denne fastgørelsesmetode er ideelt ens (uden fold og sagging);
 • For det tredje vil installationen skjule manglerne og manglerne på vægpanelerne;
 • Fjerde harpoon indsats giver om nødvendigt hurtig demontering af bladet, både delvis og fuldstændigt;

Bemærk: Lokal reparation af lofter er et hyppigt fænomen, især når det kommer til at eliminere konsekvenserne af oversvømmelse af stuerne ovenfra.

 • Den femte harpoon montering metode giver dig mulighed for at arbejde med multi-tiered loft strukturer.

Til reference: Arbejde med harpuner gør det muligt at bruge til hængslede loftsstrukturer på samme niveau med forskellige teksturer. Til dette formål fremstilles der en særlig profil, som spiller en separators rolle. I sin konstruktion er der riller til fastgørelse af indsatsen på begge sider.

Loftinstallation

Ligesom enhver anden mulighed for færdiggørelse af arbejdet kræver installation af PVC-film i den øverste del af rummet en omhyggelig forberedelse. Hvert job giver kun det ønskede resultat, hvis det udføres med de nødvendige værktøjer og i overensstemmelse med en given teknologi.

Med en rimelig og kompetent tilgang til hele arbejdet med at installere et sådant loftkonstruktion tager det gennemsnitligt 3-5 timer. Vanskeligheder opstår som regel ved installation af flere niveauer af en særlig form og konfiguration. Når man køber et færdigt produkt med en svejset PVC-indsats, letter det efterfølgende installationsarbejde.

At arbejde har du brug for følgende værktøjer og armaturer:

 • niveau, fortrinsvis laser;
 • aluminium profil;
 • PVC lærred;
 • nedstryger;
 • skruer, dowels;
 • perforator, spatel og varmepistol.

Harpoon mounts er allerede bundtet og monteret med hovedbladet. Spatelen er designet til fastgørelse af indsatsen i en metalprofil. Varmepistol er et specialudstyr og er designet til at opvarme PVC-film.

Til noten: I dag er det ikke nødvendigt at købe varmepistoler. Udstyr til denne type arbejde tilbydes udlejes.

Efter at lærredet er klar til arbejde, installeres en aluminiumsguideprofil på væggene på steder, der er markeret på hele rummets omkreds.

Når rummets omkreds er udstyret med metalprofiler, kan du installere lærredet. Arbejdet udføres ved hjælp af en trowel, som er drevet ind i aluminium harpun indsatsen. Som følge heraf er PVC lærred strækket.

Ved det sidste trin sikres tilpasningen af ​​den spændte bane ved virkningen af ​​en varmepistol.

Afslutningsvis

Baseret på ovenstående materiale bliver det klart, hvad harpunen bruges til, når man fastgør den spændte film til den ophængte overflade for at blive spændt. Fra de modtagne oplysninger kan det konkluderes, at installationen af ​​spændingssystemer på denne måde ikke medfører særlige vanskeligheder. Det vigtigste at huske er følgende aspekter, som vil blive brugt i følgende:

1. Harpoon er en speciel PVC-indsats, der fastgør det spændte lærred i en metalprofil.

2. Der findes to typer af lignende systemer:

 • spatelsystem;
 • gapless harpoon system.

3. Den første mulighed er den mest enkle og tilgængelige.

4. Den anden mulighed er mere egnet til montering af loftkonstruktioner på flere plan.

Harpoon til hævede lofter - hvad skal du vide?

I vores moderne verden er skabelsen af ​​et spændedæksel en af ​​de mest almindelige måder at dekorere det indre af et værelse på. Disse lærred hjælper med til at gøre rummet mere originalt og smukt, men samtidig udføre mange andre mere praktiske funktioner.

Når vi opretter sådanne strukturer, bruger vi webs selv og forskellige fastgørelsessystemer til dem. De samme profiler kan fremstilles af aluminium og kan være plastik. Blandt dem er der ifølge shtapikov, cam, kil og harpoon ifølge strukturens egenskaber. Der er mange flere typer mere komplekse profiler, men vi vil fokusere på harpoon fastgørere.

Hvad er en harpun?

Harpunen til et strækloft anses for at være en af ​​de mest populære forbindelsesmuligheder. Det er efterspurgt på grund af sin alsidighed. Faktisk er det ikke så nemt at vedhæfte lærredet til rammen. Igen afhænger denne proces afhængigt af typen af ​​lærred.

For eksempel skal du først opvarme filmens overflade, men også luften i rummet, inden du laver en filmcoating. Tygopsætninger kan installeres straks uden at benytte særlige teknikker.

Det vigtigste punkt i hele installationsprocessen er filmenes institution under baguetten. Hvis dette gøres forkert, vil lærredet blive skæv eller krøllet. Men i tilfælde af en harpun for et strækloft er dette problem udelukket.

I sig selv består dette design af følgende elementer. Dette er profilen med sporene til harpunen. Det kan fastgøres både til væggen og til bunden af ​​bunden. Dette åbner store perspektiver for designere og giver dig mulighed for at variere typen af ​​baguette, afhængigt af funktionerne i det skabte design.

Også her indbefatter selve lærredet og harpunet. Det er en fleksibel strimmel, der er fastgjort til kanten af ​​lærredet. Den er lavet af PVC-plast. Fra siden ser det ud som bogstavet "L". Når kanten af ​​lærredet kommer ind i baguetten, fastgør de specielle riller det fast og lad det ikke komme tilbage.

Tøj til strækloft med en harpun er kun oprettet på fabrikken. Desuden er det normalt lavet til ordre. Det vil sige, du vælger typen af ​​belægning, dens farve og tekstur. Derefter bestemmer måleren, hvor meget en sådan klud er nødvendig til dit værelse. Derefter bestiller du omslaget og fastsætter, at det skal være med en harpun. Det er værd at huske på, at denne service normalt betales ekstra.

Fordelene ved et sådant system

Dette monteringssystem er væsentligt anderledes end resten. Det giver dig mulighed for at opnå simpelthen fantastiske resultater, da det har mange fordele.

 • Under sådanne lærreder kan du skjule fejl og forskellige former for kommunikation. De vil ikke være synlige overhovedet, og en smuk glat belægning vil være et godt supplement til hele interiøret.
 • Harpunen til stræklofter, hvilket foto er på vores hjemmeside, giver hurtig og høj kvalitet installationsproces. Det kræver ikke særlige tilpasninger eller ekstra indsats. Du skal blot sætte kanten af ​​lærredet i en baguette, og processen er færdig.
 • Forresten, det øjeblik, hvor det kan fjernes om ønsket, kan i høj grad øge populariteten af ​​denne vedhæftning. Desuden uden stor indsats. Du ved aldrig, hvordan livet vil vise sig, og det er altid nødvendigt at kunne ændre funktionerne i den oprettede struktur lidt.
 • Men med den tilsyneladende lette udvinding, med konstant spænding eller stærkt tryk ovenfra, for eksempel i tilfælde af oversvømmelse af rummet med naboer, vil harpoon fastgørelsessystemet kun styrke sin styrke. Det vil ikke brydes i det mest ubelejlige øjeblik, og lærredet vil ikke sænke med tiden.
 • I sig selv er profilen for et sådant system betragtes som usynligt. Det vil sige, den er placeret bag overfladen af ​​filmen og er kun få centimeter i højden. Så for det første reducerer belægningen sig ikke særlig størrelsen af ​​rummet, hvilket er godt i små rum. Og for det andet er vedhæftet sig selv helt usynligt, hvilket skaber en yderligere visuel effekt. Det lader til, at lærredet bare hænger i luften.
 • Ved hjælp af harpoon mount kan du oprette ikke kun single level versioner af belægninger, men også gøre dem, der består af flere niveauer. Samtidig vil dette system perfekt klare en sådan belastning.
 • Harpoon-type forbindelsesprofilen viser sig meget godt i store rum. Med det kan du vedhæfte flere dele af lærredene, forbinde dem sammen. Et sådant system vil have et originalt og samtidig meget sofistikeret udseende.
 • Som nævnt ovenfor kan sådan dækning let afmonteres i tilfælde af problemer med ledningerne eller blot ønsket om at ændre situationen i lokalet lidt.

Hvordan laver man monteringsspændingsdæksel med en harpun?

Faktisk er der ingen særlige vanskeligheder. For det første er rammen for den fremtidige struktur monteret. Derefter oprettes ledningerne og slås under lamperne. Så klæber den tæt og opvarmes sammen med hele rummet ved hjælp af en varmepistol.

Herefter fylder håndværkere forsigtigt lærredet med baguetter med spatler. Start først ved hjørnene, og slut med de centrale dele. Efter endelig installation er pistolen slukket. Lerret begynder at afkøles og bliver glat, glat og smukt.

Lad os opsummere

Harpun system har mange fordele i forhold til andre former for fastgørelse. De gør det muligt at montere filmdug af forskellige typer for at skabe både almindelige og ret komplekse strukturer. Med denne monteringsmulighed kan du opnå fantastiske resultater i afslutningen af ​​rummet. Desuden er det ikke kun boligtype, men også kontor, underholdning osv.

Features harpoon montering lofter

Stræklofter er længe blevet omdannet fra en luksusartikel til en integreret del af moderne renovering. I begyndelsen blev de brugt i tilfælde hvor det var for svært at skjule fejl og overfladefejl. I modsætning til hængende lofter bruger spændingsstrukturen meget mindre plads på grund af et specielt fastgørelsessystem.

Strækloft kombinerer effektivt en egen tynd og samtidig holdbar lærreds egenskaber samt en lys, men pålidelig ramme, der er fastgjort til loftet eller væggen. De driftsmæssige egenskaber såvel som levetiden bestemmes præcist ved fastgørelsesmetoden.

Særlige egenskaber

Harpunen er en speciel PVC-profil, som er blevet forstærket for at give den ekstra styrke og elasticitet. Det bruges til at fastgøre spændingsarket i en aluminiumspose, der er fastgjort til væggen. Før du strækker på nettet, er profilen fastgjort langs omkredsen af ​​hele sektionen, hvor installationen udføres. Harpunen er fastgjort ved svejsning, hvilket resulterer i en højstyrkeindikator.

Afhængigt af fabrikanterne kan formen på harpunprofilen variere. Ofte er det en plade med fremspring, der ligner kroge, som kan være mere end en om nødvendigt. For at udføre installation af høj kvalitet skal denne plade have høj fleksibilitet og elasticitet.

Harpoon montering lofter

Gør reparationer i lejligheden, jeg vil have det til at være smukt og hyggeligt. Smukt tapet, høj kvalitet gulvbelægning er halvdelen af ​​kampen. Hvordan skal man være med loftet? Installer hævede lofter eller bare holde loftfliser? Det hele afhænger af præferencer og økonomiske muligheder. Selvfølgelig er de fleste tilbøjelige til den første mulighed. For at kunne udføre installationen er det bedre at kontakte eksperterne. I dag bruges mange fikseringssystemer, men som praksis viser harponsystemet den bedste og meget pålidelige fastgørelsesmetode.

Forskellen mellem harpun og hæftemonteringssystemer

For at installere strækloftet bruges der ofte to systemer - harpoon og shtapikovuyu. For at træffe det rigtige valg, tag et kig på hver.

Baguetten (plast eller aluminium), en klud, en harpun (PVC-stiv), en fleksibel indsats er dens del.

Det omfatter plast eller træperle, lærred, aluminiums baguette, indsats.

Harpoon monteringsmetode blev opfundet i Europa, eller rettere - i Frankrig. Dens karakteristiske træk er brugen af ​​en harpun, den er fremstillet af stiv PVC, der har en tæt tekstur. Det er svejset til skåret lærred langs hele længden ved hjælp af en speciel HDTV-maskine og derved sikrer høj kvalitet fastgørelse af harpunen. I baguetten er en hylde, for ham hekket harpun for at installere lærredet. For at gøre jobbet godt, skal du foretage præcise målinger (længde, bredde, diagonal). Installationsmetoden er ret besværlig. Fra master vil kræve maksimal nøjagtighed og nøjagtighed. Før harpunet indsættes i en baguette, opvarmes lærredet, udjævnes, fordeles efter behov. Når stoffet køler ned, bliver det helt glat. Fordelen ved systemet, som er af afgørende betydning, er selektiv analyse og erstatning af skade.

Men hæftet opdagede i vores land. Med det vil du være i stand til at undgå alvorlige økonomiske omkostninger. Hele processen med montering er en fastgørelse i baguette kluden ved hjælp af perler. Metoden adskiller sig fra harpunen, fordi der ikke er behov for nøjagtige målinger, og efterlader til kvoter fra 10 til 20 cm. Lerret er spændt, overskydende er afskåret, kanterne er dækket af forskellige dekorative elementer. Denne metode til installation er velegnet til flade områder. Det er selvfølgelig simpelt, men hvis du laver en fejl under installationen, kan sømene bøje. Der er en vis ulempe - i tilfælde af skade er det umuligt at foretage en delvis reparation, du skal installere et andet lærred.

På baggrund af ovenstående kan vi konkludere: Du bør ikke spare på installationen af ​​et strækloft, men vælg monteringssystemet, som har vist sig positivt og er af høj kvalitet - brug et harpunsystem.

Fordelene ved harpunsystemet

Lad os nu analysere fordelene ved harpunsystemet.

 • Ved hjælp af denne metode kan du oprette sofistikerede lofter på flere niveauer.
 • Alt installationsarbejde vil kun tage et par timer.
 • Efter stretching er der ingen folder på nettet, og det strækker sig ikke.
 • Harpun system kan modstå betydelige belastninger. Hvis der opstår oversvømmelse, vil det let modstå vandtryk. Der er ikke behov for at ændre hele loftet, det er nok til at gøre en ufuldstændig demontering, dræne væsken, tør og installere.
 • Om nødvendigt kan den let demonteres og om nødvendigt installeres.
 • Et sådant system kan sikkert bruges i et værelse med lave lofter.
 • Tøj og harpoon er lavet af samme materiale, de er svejset sammen, så systemet er stærkt.
 • Installation af et ekstra loftsplint er ikke påkrævet.

Det viser sig, at harpunetypen er meget praktisk. Designet er holdbart og sikkert.

Harpoon fastgørelsessystem er meget holdbart og sikkert

Den største ulempe ved harpoon fastgørelsessystemet

Selvfølgelig er der mange fordele ved systemet, og der bør ikke være nogen ulemper, men der er flere ulemper.

 • Målinger skal være korrekte, en lille afvigelse (ca. 1 cm) - og arbejdet vil være af ringe kvalitet.
 • Svejsningen af ​​harpunen og nettet er lavet på en speciel maskine, det er ikke muligt at gøre sådan arbejde derhjemme.
 • Til harpunsystem er der kun egnet PVC-plade. For stof er et hæfteklammer eller andet system bedre.
 • Denne systeminstallation af strækloft er dyrt.
Harponsystemet har også ulemper

Hvad består harponen til loftet af?

Hvad er en harpun til lofter og hvordan er det? Dette er en type installation - en profil fremstillet af PVC. Det er en plade med en eller flere fremspring, der ligner en krog. Korrekt lavet harpun har en vigtig egenskab - fleksibilitet, elasticitet. En vellavet harpun er forskellig fra en falsk, da den kan modstå betydelige vandrette belastninger (ca. 70-100 kg pr. Kvadratmeter). Dette system består af en plade, der er svejset til stoffet langs hele længden, aluminiumsprofil (baguette). Den er monteret på loftet eller i vægge, så er der fastgjort en harpun.

Harpun system kan modstå tunge belastninger

Harpoon attachment metoder

Som allerede nævnt kan harponsystemet gentagne gange demonteres og installeres. Dette er især vigtigt, når der ikke blev monteret kommunikation, ledninger og andre elementer ved installation af stræktappen. Harpunen er opdelt i flere typer og anvendes på basis af baguettens type og konfiguration. Profilen er opdelt i synlig og usynlig. Harpunen har en anden form, varierer i fleksibilitet, farve og størrelse. Til montering er det bedre at bruge en aluminiumsprofil, da plastik er mindre holdbar, og efter flere års drift kan deformeres.

Det vigtigste ved Harpoon installationsmetode er nøjagtig måling. Installation skal præcis gentage alle konturer og bøjninger af loftets fordybning. Ubetydelige afvigelser i målinger vil føre til ægteskab i arbejde. Så bliver installationen nødt til at bruge igen. Det er bedre ikke at gøre installationen selv og stole på eksperterne. Det er værd at bemærke, at mønsteret af lærredet til et bestemt rum kan gøres ved hjælp af det computerprogram, der er udviklet til dette.

Hovedmetoden for harpunmetoden er målinger

Sådan installeres harpunstrækningen

Som med eventuelle reparationer skal du først tage målinger. Det vigtigste er at gøre det med større nøjagtighed. Arbejdets kvalitet afhænger af det. Måling udføres af specialister med målebånd og laserniveauer. Derefter, ifølge de opnåede data, kludet er skåret ud, skåret og en harpun er svejset til den på en speciel maskine.

Det første du skal lave målinger og forberede lærredet

I næste fase samler de først platformene, hvor belysningsenhederne placeres, og derefter profilen. På den færdige mærkning med perforator laver de huller i bunden og fastgør baguetten ved hjælp af dowels. Derefter sættes harpunen i profil med spatler, i dette øjeblik er lærredet spændt. I slutningen af ​​arbejdet er det udjævnet med en varmepistol. Om nødvendigt er profilen lukket med dekorative elementer. Efter i loftet laves tech huller, hvor de fastsætter forstærkningsindsatser. Med eksperter skal du angive på forhånd, hvor lysene skal være.

Alt arbejde foregår i etaper.

Shtapikovy og ahornsystemer: et strækloft uden en harpun

Shtapikovy system til fastgørelse af et strækloft består af en indsats, en plast eller træ shtapik, aluminiumsprofil. Det er lettere, det er ikke nødvendigt at måle omhyggeligt. Lærredet er monteret i færd med at arbejde, overskydende er afskåret. Først og fremmest er en aluminiums baguette fastgjort til basen. Kanten af ​​den forberedte bane glides ind i profilens rille fastgjort med en perle. Så snart lærredet er strakt, er overskydende materiale skåret af, kanterne er maskeret. Denne metode indebærer ingen betydelige økonomiske omkostninger, er kun egnet til flade overflader.

Blade system egnet til ujævne overflader

Kile-metoden svarer meget til den forrige, her udskifter perlen en kile med en særlig form. Overlegenheden af ​​dette system ligger i, at den er egnet til ujævne overflader. Den fleksible profil nærmer sig bunden, kilen fastgører lærredet i den.

Når du installerer et strækloft, kan du vælge ethvert system, men det er stadig ikke værd at gemme, brug den mest pålidelige - harpun.

Brug det mest pålidelige monteringssystem