Loftspletter i det indre: foto

Indtrykket af indretningen af ​​rummet afhænger stort set af belysningssystemet, som skal overvejes nøje. Belysning giver ikke kun rummets funktionalitet, men er også et middel til at demonstrere finishen, hvis tilstand ikke altid er på et højt niveau. For eksempel dårligere belysning beskadiger virkningerne af en eksklusiv rumindretning, men i værelser med fejl i indretningen vil skjul forekomsten af ​​fejl. Og tværtimod vil det lyse lys understrege det unikke design af indersiden af ​​statushuset, men i de værelser, der ikke er blevet repareret i lang tid, vil det vise behovet for reparation.

Derudover har forskellige områder i rummet brug for belysning på forskellige måder, så der er simpelthen ikke behov for ensartet belysning af hele rummet, og det gør det ofte ondt i at opholde sig i det.

Krav til belysning af lokaler bestemmer eksistensen af ​​belysningsarmaturer af en række strukturer, der er fokuseret på visse driftsforhold. Populariteten af ​​brugen af ​​lofter i PVC-stræklofter har også stimuleret produktionen af ​​forskellige armaturer, der er egnet til installation i nærheden af ​​vinylkappen. Spotlights - en af ​​de typer af belysningsanordninger, der kan installeres under loftet. Med udviklingen af ​​teknologi er disse enheder blevet forbedret, hvilket resulterede i en ny type armaturer - pletter til stræklofter.

Hvad er pletter

Spot er lokale armaturer monteret på loft eller væg og består af tre hovedaggregater: bunden, hængselbeslaget og armaturet. En funktion af stedet er den bevægelige konstruktion af beslaget, som gør det muligt under driften at lede lyskilden i den rigtige retning. Disse lysarmaturer fik deres navn, sandsynligvis fordi lysstrålen genereret af dem, rettet mod flyet, skaber en plet på den, et punkt - "spot" oversat til engelsk.

Ud over mobilbeslag kan pletter være udstyret med indbyggede dimmere - strømstyring, lysstyrke. Denne funktion er særligt attraktiv med hensyn til effektivitet - du kan kun bruge en sådan lampe ved fuld effekt, hvis det er nødvendigt (læsning, syning osv.), Resten af ​​tiden reducerer lysstyrken manuelt til den ønskede værdi manuelt.

arter

Designet af disse lamper er universelt, og derfor er disse belysningsenheder ikke klassificeret i henhold til stedet for eventuel installation - pletter kan monteres på væggene og i loftet. Undtagelserne er modeller dekoreret med dekorative vedhæng, hvilket kun indebærer loftplacering.

Vinylbeklædning i strækloft er ikke en hindring for at installere pletter - mens de opfylder kravene til den tilladte effekt af de anvendte belysningslygter, er disse lamper egnet til brug i umiddelbar nærhed af PVC-film og vil effektivt dekorere det elastiske hæmmede loft på både enkeltniveau og flertallet konstruktion.

Ved installationsmetoden er pletter opdelt i forsænket, suspenderet, overhead og spænding.

Indbyggede lys, monteret på en bærende base, rager ind i rummet gennem hullerne i PVC-kappen kun med dekorative baldakiner - instrumenthuset med en bevægelig beslag og ledninger er gemt bag lærredet.

Suspended (kombineret) pletter Monteres også på en loftsbase, men monterings- og konstruktionsteknikken ligner en lysekrone, men med mulighed for at ændre lysstyrkenes retning. Ligesom lysekroner, er belysningsarmaturer af denne type hængt fra loftet til krogen gennem et hul i PVC-lærredet med en slidbane. Bærende lofter og ledninger forbliver under spændeskeden, og et hængende plet med en eller flere nuancer af dekorativt design forbliver åben for gennemgangen.

Spot forsendelse De har stor størrelse og design, der ikke gør det muligt at skjule fastgørelsesdelen under PVC-kluden, derfor er de monteret over strækloftet på sengen, der er monteret under den på understøtningsbasis.

Spot spændingsstruktur Installationen består af flere belysningsapparater, der er strækket på kabler strækket over rummet. Designet i stil med "techno" passer ikke til hvert værelse, så installationen af ​​spændingspletter skal passe ind i den overordnede stil i interiøret.

Pletterne under det hængende loft bruger følgende typer lamper:

 • almindelige (glødelamper);
 • energibesparelse;
 • halogen;
 • LED.

Brug i pletter almindelige glødelamper (socles E27 og E14) er bredt fordelt. Fordelene ved disse enheder er den "varme" farve af belysning, fraværet af en flimrende effekt, der er skadelig for øjnene, og den lave pris.

Men der er også betydelige ulemper - glødelamper har en lav effektomregningsfaktor og lav varmeomdannelse, så vi behøver ikke at tale om deres omkostningseffektivitet. Følgelig begrænser tilstedeværelsen af ​​intens varmeoverførsel den effekt, der anvendes i PVC-skaller af konventionelle lamper - op til 60 W for stofklæder og 40 W for film. Derudover ændrer den gule farve af strålerne i sådanne belysningsarmaturer farveskemaet af dekoration af spændeklæder, især af blå og blå toner.

halogen - En forbedret type konventionelle glødelamper, inddelt i lavspændings (12-24 V) og højspændings (220 V) produkter. Apparatets kolbe er fremstillet af varmebestandigt kvartsglas og er fyldt med jod- eller bromdampe, hvilket eliminerer fordampningen af ​​wolframspiralpartikler på væggene og sikrer, at de vender tilbage til filamentet. Dette giver dig mulighed for at øge spiralens temperatur og opnå udviklingen af ​​dens lys, der ligner karakteristika til dagslys.

Halogenlamper er økonomiske, men i forhold til energiforbrug er de næppe forskellige fra almindelige glødelamper. Økonomien i dette tilfælde skyldes holdbarheden af ​​disse enheder - 2000-4000 timer, og når du bruger en blød start - 8000-12000 timer.

Halogenlamper har en højere omkostning.

Når du installerer dem, kan du ikke berøre kolben med dine bare hænder - fede mærker på glasset under forbrændingen reducerer apparatets levetid.

Dimmere kan ikke anvendes på halogenlamper. Når spiralfilamentet falder, falder temperaturen i kolben og vil ikke være tilstrækkelig til at reagere med wolfram med en inert gas;

Energibesparende lamper - fluorescerende enheder, hvis størrelse ikke tillader deres anvendelse i små indbyggede pletter. Men i de hængende, overhead- og spændingsstrukturer, håndterer disse lamper helt opgaverne. Overflade temperaturen på pære af energibesparende enheder er ikke høj, og i henhold til lysets farve er de opdelt i "varm" (gul) og kold (hvid) ", som gør det muligt for os at tage højde for tonaliteten af ​​det spændende stofs kunstneriske design.

Med hensyn til holdbarhed afhænger det direkte af enhedens kvalitet. Lamper fra kendte producenter har en stor ressource, men dette er uundgåeligt afspejlet i prisen - højkvalitetsbesparende lamper kan være 10 eller flere gange dyrere end almindelige glødelamper.

LED pærer - Moderne udstyr, der er kendetegnet ved en høj omregningskurs for elektricitet til lys med lavt strømforbrug og varmeafledning. Sådanne lamper er mere holdbare end halogen og kompakte, i stedet for en reflektorreflektor bruger de en linse, bag hvilken der er en kraftig eller flere svagere lysdioder.

Det er vigtigt! Enkelt LED-lamper er mere holdbare.

For at få lyset så tæt som muligt på dagens egenskaber, tillader LED-lamper fra prisområdet over gennemsnittet udstyret med moderne dimmere, at regulatorer af gamle modeller ikke afslører potentialet i high-end-enheder.

Ved spændingsforbruget strøm Pletterne til loftbelysningssystemet er opdelt i 2 grupper: 220 V og 12 V.

Pletterne designet til 12 V kan have en speciel spændingsomformer i deres design, der gør det muligt for dem at blive forbundet til et husholdningsnetværk.

Andre 12-volt modeller kræver installation af en individuel adapter eller en "ensretter", der er fælles for lyssystemet, der konverterer vekselstrøm med en spænding på 220 V til en strøm med konstant frekvens på 12 V.

Styrker og svagheder

Argumenter til fordel for brugen af ​​pletter til anlægsbelysningssystemets strækloft er uforholdsmæssigt mere end argumenterne mod deres anvendelse. Her er fordelene ved disse lamper:

 • nem installation, hvilket giver mulighed for at montere egne hænder;
 • Kompaktitet af indlejrede modeller med høj effektivitet;
 • universalitet af installationen (suspenderet og strækloft)
 • en bred vifte af kunstnerisk og teknisk præstationer;
 • Mulighed for brug for zoneinddeling

Vi kan kun tale om svaghederne af pletter betingelsesmæssigt - disse lampers evne til at belyse områdets lokalområde retningsbestemt er et designelement ved designet og kan ikke kvalificere sig som en negativ egenskab.

Hvis vi betragter enheden under hensyntagen til parametrene for de bestanddele, er brugen af ​​slots med halogenlamper ikke praktisk for russiske forhold - strømforstyrrelser i et husholdningsnetværk fører til hurtig fejl i disse elementer og behovet for hyppig udskiftning.

Anvendelsesområder

Det er svært at nævne det område, hvor stedet ikke ville have været anvendt. I bolig-, offentlige og industrielle lokaler er der altid områder med forskellige behov for belysning. I dette tilfælde afhænger dette behov af samme zone afhængigt af situationen. Pletterne gør det muligt at jævnt fordele lysstrålernes lysstråler i kunstneriske fragmenter af rumindretningen eller omvendt at fokusere arbejdet i alle lamperne i en retning. Samtidig er det kun et par minutter at returnere lamperne til deres oprindelige position eller indstille en ny opgave foran dem.

Det er svært at overvurdere fordelene ved pletter, når en midlertidig arbejdsplads skal være bedre oplyst i stuen, et smykkefremvisning i salgsområdet og en stationær maskine i butikken.

Hvis vi overvejer det, ud over funktionalitet, har pletter også dekorative egenskaber, er det muligt at overveje med hårdheden af ​​deres brug ikke en luksus, men en rationel nødvendighed.

Installationsteknologier

Fremgangsmåden til montering af pletter afhænger af belysningsapparatets design. Eksisterende typer armaturer er monteret med hængende lofter ved hjælp af en af ​​tre metoder:

 • montering på et justerbart stativ
 • krokekrog;
 • montering på bæreplatformen.

Alle tre teknologier sørger for montering af spaltefastgørelser på understøtningsbasis inden installation af PVC-stof.

Justerbare stativer med universelle platforme og en bærerramme til en krog eller plet lagt på konstruktionen er fastgjort til loftbunden i henhold til design af placeringen af ​​belysningsanordninger. Så på toppen af ​​dem er der monteret et strækloft på rammen, hvor der laves teknologiske huller ved hjælp af slidbaner.

Gennem de teknologiske huller fjernes kabelenderne, og de indbyggede pletter er tilsluttet, monteret og justeret.

På samme måde er en krog fastgjort til monteringspladen, hvorigennem den kombinerede spot-lysekrone er suspenderet. Platformniveauet skal justeres, så dets kontur ikke vises på vinylpladen.

Overflader er også fastgjort til monteringspladen over PVC-film, men uden hjælp af en krog og ved hjælp af selvlukkende skruer, der føres gennem strækloftet i hullerne, der er udstyret med slidbaner med lille diameter (4-5 mm).

Det er vigtigt! For at forbinde pletterne vælger vi en parallel metode, således at en armaturs fiasko ikke resulterer i at strømforsyningen af ​​hele belysningssystemet fjernes.

konklusion

I de fleste tilfælde kan hævede lofter med pletter ikke give fuldstændig og ensartet belysning af rummet, det vil sige disse belysningsenheder kan ikke betragtes som de vigtigste kilder til lys. Men de er ikke designet til dette. Men som ekstraudstyr vil disse lamper være relevante og nyttige i ethvert rum, og deres tilstedeværelse vil gøre det muligt at spare godt på grund af mindre drift af hovedbelysningssystemet.

Spot loft. Beskrivelse, funktioner, typer og pris på pletter

For at lægge vægt på noget element i det indre, skal du fremhæve det yderligere. Det sædvanlige generelle lys er måske ikke nok, fordi designerne er kommet med spot-type armaturer - loftflader. De gør et fremragende arbejde med rollen som ikke kun den sædvanlige belysningsenhed, men fremhæver også et bestemt område.

Hvis klassiske lamper er monteret på ét sted, og der ikke er nogen måde at styre lysstrømmen, uanset hvor du vil, så udfører pletterne perfekt en sådan opgave. Pletterne er gode, fordi de er monteret overalt: på loftet, på væggen, på møbler og så videre.

Hvad er pletter?

Spots er en slags armaturer, der er designet til kun at lede lys til et bestemt område af rummet. De er forskellige afhængigt af bjerget.

Kan være både enkelt og en del af det generelle belysningsudstyr. Disse lamper elsker bare designere og håndværkere at udføre reparationer. Nogle dekoratører kalder pletter et fuldgyldigt element af indretning.

Spot bruges til spotbelysning, og i oversættelse fra engelsk betyder det "spot". Alle ved, at kunstigt lys ikke bør være skadeligt for øjnernes sundhed. Det er de spotlights, der allerede er oprettet med sådan lysstyrke, for ikke at ødelægge visionen. Lokal belysning betragtes som den dominerende funktion af sådanne lamper.

Oplyste loftspletter

Fra monteringsmetoden er pletterne opdelt i to typer: væg og loft. De kan også være overhead eller mortise. Med hensyn til lysfarven kan de brænde blå, gul, hvid, rød.

Beskrivelse og egenskaber

Blandt de mest populære og ofte brugte pletter er følgende modeller:

* "Quartz" (Belgien) - plet med tre lamper. Længden er fra 8 til 10 cm, vægt - 660 g. Lampen refererer til indlejrede prøver.

* "Stella" (Kina) - et klassisk sted med en enkelt lampe, miniature, vejer op til 100g. Folk kalder det "peephole".

Amber (Danmark) - forsænket spotloft til en lyspære. Det er meget udbredt til udsmykning af suspenderede lofter. Også ofte brugt til belysning af produkter fra gipsvæg.

* "Odeon" (Italien) - pletter med tre lamper (halogen), placeret i glasloftlamper, forfatterens arbejde af en berømt designer.

* "MW-Light" (Tyskland) - lampen består af tre lamper i galvaniseret glas. Det er et designjob og refererer til loftslofter.

* "Globo" (Østrig) - stedet for den oprindelige produktion, lavet af dyre legeringer. Består af tre lamper impaling. Henviser til retningsbestemt armaturer.

* "Citilux trek" (Danmark) - et loftplade af en usædvanlig designløsning med et stort antal drejelygter. Betegner eksklusive og originale modeller.

* "De Markt" - loftplade bruges ofte til træarmaturer eller indlejret i møbler.

* "MW-Light Astor" (Tyskland) - loftplade bruges til originale designløsninger i interiøret.

* "Furlo" (Italien) - henviser til indsamling af loftpletter. Inkluderet er ingen pærer, fordi i denne model passer til en række: glødelamper, LED eller energibesparelse.

* "Eglo Lock" (Østrig) - en lys repræsentant for det dobbelte loftplacering. Henviser til samlingsobjekter. Udstyret med en lysdæmper (lysstyrke kontrol).

* "Zuma Line Deep" (Polen) - loftplade, placeret i den originale sorte aluminiumskasse. Lyskilden er en halogenlampe.

Typer af pletter

Der er tre hovedgrupper af loftpletter:

1. Indbygget (mortise) - miniaturelygter, kaldet spot spots. Denne type belysning passer til små værelser eller individuelle zoner.

Lysets retning kan ændres, den har ingen særlig lysstyrke, den fungerer som en ekstra, ikke hovedlyset. Mortise stedet er meget simpelt at montere, boligen vil være i stand til at indlejre det på egen hånd, hvor det er nødvendigt. For det første er huller lavet i loftet, så er pletterne forbundet til de elektriske ledninger og fastgjort ved hjælp af klemmer på fjedrene.

2. Forsendelse - loftlampe, hvor pærerne allerede er boltet til bunden. Et sådant sted er lettere at montere end det forrige. Det er simpelthen fastgjort til loftet med skruer eller negle. Det bruges ofte som natlys eller korridorbh.

3. Den kombinerede loftplacering med en kompleks struktur ligner en lysekrone. Sådanne lamper er i stand til at belyse store rum på grund af at flere kilder til retningslys er anbragt i huset. For at belyse en eller anden del af rummet skal du blot dreje en af ​​lamperne.

Afhængigt af lyskilden er der klassiske og LED-loftspletter.

Hvad er pletterne i baren? Dette er en fælles loftplade fastgjort til en stang. Med det kan du oprette det omgivende rum i en klassisk stil.

Fordelen ved en sådan lysarmatur er, at den kan placeres overalt på loftet. Lampene selv kan roteres i enhver retning, hvilket gør det muligt at belyse noget objekt let, fremhæve vigtige detaljer og placere accenter. Det er disse modeller, som dekoratører sætter pris på, fordi sådanne lamper bidrager til at skabe en unik og hyggelig atmosfære.

Installation af loftspletter kræver ikke stor indsats og viden, men glem ikke grundsikkerheden. Placeringen af ​​loftplaceringen kan opdeles i flere faser:

* Det første skridt er at installere ledningen. Hvis dette er et normalt loft, er tråden gemt i gipset, hvis det er suspenderet / spændt, så i den usynlige zone.

* Direkte forbindelse udføres i henhold til ordningen med parallelforbindelse. Først enheden til at forbinde, så lampen under nummer 1 og derefter i en hvilken som helst ønsket rækkefølge.

* Elkablet er erhvervet ikke kun længden, men også med en margen på 25-30 cm.

* Ledninger og alle forbindelsespunkter kontrolleres omhyggeligt og kun derefter installerede armaturer.

ansøgning

Den vigtigste opgave for enhver lampe til at belyse det omgivende rum, det samme gælder for loftet. Hvor bruges de oftest? Hvis stedet er udstyret med drejebænke, betyder det, at det vil klare det lykkedes at organisere belysningen i sådanne lokaler, både boliger og industrielle.

* Soveværelse - et hvilested, sove og komplet afslapning. Det er i dette rum, at der ikke er brug for et stærkt lys, kun skumring og belysning af individuelle genstande er velkomne. For eksempel falder lyset kun på sengebordet, et tæppe nær sengen eller hoveddøren.

Under aftenlæsningen kan du justere spotets lysstyrke på stedet og nyde dit yndlings litterære arbejde. Hvis barnets krybbe står ved siden af ​​sengen, er det også muligt at arrangere optimal belysning.

* Køkken - et sted hvor familien bruger en masse tid. Enhver husmor under madlavning eller vask skal se godt, hvad hun gør. Hoveddækningen løser ofte ikke dette problem, men den stiplede vil klare denne opgave på den bedste måde. Derudover kan du i en afslappet aftensmad skabe en behagelig romantisk atmosfære, bare ved at justere lysstyrken.

* Hall - et sted, hvor en person kler, sko, korrigerer makeup og bare evaluerer deres udseende. I et sådant rum er belysning accenter lavet på et spejl, skab eller indgangsdør. Meget ofte er det i gangen, at der ikke er noget naturligt lys, fordi organiseringen af ​​belysning er meget vigtig her.

* Børneværelse - et sted hvor lysene især i mørket, bare brug for. Da det totale mørke kan skræmme barnet, vil stedet hjælpe med at løse dette problem og skabe et skumring. Barnet vil sove fredeligt, altid hurtigt finde døren, eller være i stand til at slukke deres tørst.

Hvad angår spil eller aktiviteter, vil reguleringen af ​​belysning også bidrage til at skabe det rigtige humør. Nu er producenterne tilfredse ikke kun med originale designerkopier, men også med munter børns lamper.

* En undersøgelse er et sted, hvor det er vigtigt at have tilstrækkelig belysning. Loftpletter er gode, fordi de hjælper med at justere denne eller den lysstyrke. Hvis kontoret har antikviteter, arvestykker, værdifulde eller samleobjekter, så kan du ved hjælp af en lampe skabe en rentabel og præsentabel belysning.

* Specialiseret plads til shows - et sted hvor belysningsudstyr spiller en afgørende rolle. Ingeniører i en stemme siger, at pletterne kom til vores hus fra disse steder.

Pavilioner til handel, udstilling og udstilling bør have fremragende belysning. Og ikke kun bør lamperne justeres i retning og lysstyrke. For eksempel er glødelamper kontraindiceret til gamle malerier, kun LED-lamper passer til dem. Det samme gælder for gamle relikvier eller arkitektoniske produkter.

* Attic - et usædvanligt rum, der ligner et rum med uregelmæssig form, ligger ofte under taget. Takket være den skrånende tagform vil loftet også være forskelligt, fordi her kan du skabe et rigtigt lysstykke. For eksempel indlejre lyspærer af forskellige farver, lysstyrke og regulering. Det kan være som et dansegulv eller tværtimod en hyggelig, intim atmosfære.

Spotpris

Prisen på loftpletter kan være den mest forskelligartede. Alt afhænger af fabrikanten, design, type, antal lyspærer og formål. Prisklassen er meget bred og varierer fra 100 rubler til 5-6 tusind rubler.

Belysning bør ikke nødvendigvis være dyrt og vigtigst litterært. Med det kan du dække manglerne i interiøret og pege på accenter.

Loftflader: fordelene og anvendelsen (23 billeder)

Ceiling spotlights - spotlights retningsbestemt, som giver dig mulighed for uafhængigt at justere lysretningen. Nogle af dem ligner almindelige spotlights, sconces eller lysekroner, men strukturelt er de meget forskellige fra andre typer belysningsarmaturer. Et træk ved stedet er tilstedeværelsen af ​​en bevægelig beslag, som bruges til at ændre belysningsretningen. Spotlights er forskellige typer, design og brug i interiøret.

Fordele og ulemper ved loftflader

Loftflader i interiøret har mange fordele, hvis vigtigste er evnen til at omdirigere strømmen af ​​lys til enhver tid. Det er værd at bemærke andre fordele ved at bruge sådan belysning i interiøret. Disse omfatter:

 • Nem installation. Monteres så let som konventionelle spotlights. Du kan selv installere dem uden at have speciel uddannelse eller specialværktøjer.
 • Visuel udvidelse af rummet. Stilfulde lamper forstyrrer ikke rummet, og belysningen fra dem er ikke værre end fra klassiske lysekroner.
 • Ingen grund til at lave penne. Fordelene ved loftpletter inkluderer også evnen til at installere dem hvor som helst i loftet. For at gøre dette behøver du ikke lave penne. Det er nok at lave et lille hul i loftet, hvorigennem at forbinde lampen med en hård ledning.
 • Alsidighed. Kan bruges til hævede lofter og ophængte strukturer. De er perfekte til enhver designretning. Et bredt udvalg af roterende pletter i forskellige former, farver og design giver dig mulighed for at vælge det optimale design i hvert enkelt tilfælde.

Andre fordele ved rotationspunkter omfatter evnen til at forbinde dem i grupper, der styres af separate switches.

På trods af de åbenlyse fordele ved loftpletter har de også flere ulemper. Disse omfatter:

 • Vanskeligheder i organisationen af ​​generel belysning. Ved hjælp af loftspletter er det vanskeligere at organisere belysning, som kan opnås ved hjælp af en suspenderet klassisk lysekrone.
 • Højere omkostninger. For at opnå det ønskede belysningsniveau bør du straks bruge flere lysarmaturer, hvilket gør deres installation dyrere.

Men med den korrekte organisering af belysning og valget af pletter af høj kvalitet kan du løse alle problemer med belysning i et rum af enhver størrelse.

Typer og funktioner

Der er tre hovedtyper af pletter, der adskiller sig i konstruktion og installationsmetode. Disse omfatter overliggende sving-, forsænket og komplekse strukturer.

forsænket

Indbyggede konstruktioner er kendt for mange som justerbare spotlights. I dette tilfælde kan lysets retning ændres lidt. Indbyggede pletter bruges til at belyse små funktionsområder. For at opnå ensartet belysning kan du let justere lysstrømmen.

Dimensionerne af punktindretningerne er små, og til installation er det kun nødvendigt at lave et lille hul i det falske loft. Loftsindretninger med lofter monteres ved hjælp af fjederklip.

overliggende

Overhead swivel designs adskiller sig kun fra indbyggede lys i vejen for installation. Ifølge installationsmetoden ligner de mest sconces. Til deres montering anvendes en speciel beslag. Det er fastgjort til loftet, og en lampe klæber til den med skruer.

Deres fordel er, at der ikke er behov for at skære et hul i loftet. Dette vil på ethvert tidspunkt tillade at ændre design til andre.

Slozhnokombinirovannye

Indretningerne adskiller sig kun fra punktet, da der kan være flere lyskilder i et hus, der kan styres uafhængigt. Sådanne mønstre er mest af alt ligner lysekroner. Deres største fordel er evnen til effektivt at belyse alle rum og lede strømmen af ​​lys selv til fjerntliggende hjørner af rummet.

Ud over de ovennævnte arter er pletterne opdelt efter basens form. Der er pletter på stangen såvel som design på en firkantet, rund eller flad base.

Typer af lamper til loftspletter

Væg- og loftpletter kan udstyres med forskellige typer belysningselementer. Afhængigt af denne indikator er udstyrets egenskaber også forskellige.

Glødelamper

Hvis klassiske lysekroner stadig bruger glødepærer, bruger de fleste moderne lysarmaturer energibesparende belysningselementer. Derudover anbefales brugen af ​​glødelamper i pletter af flere årsager:

 • Spotlys kræver en reflektor, som afspejler både lys og varme. Derudover er hængende pletter oftest lavet af plast, som er beskadiget ved konstant opvarmning. I dette tilfælde anbefales det at bruge glasstrukturer, hvis omkostninger er højere.
 • Moderne teknologier er rettet mod maksimal energieffektivitet, så de fleste dioder er produceret, hvilket gør det muligt at få jævn belysning og spare strøm.
 • Glødepærer har et varmt lys. For at skabe bestemte designmuligheder er det vigtigt at variere nuancer, og glødelamper giver ikke en sådan mulighed.
 • Varme fra glødelamper kan beskadige nogle overflader. For f.eks. Loftslofter er sådanne lamper forbudt. Ved langvarig kontakt kan de skade selv plastikstrukturer.

Halogenlamper

Sådanne belysningselementer ligner visuelt klassiske glødelamper, men i forhold til deres egenskaber er de meget bedre end almindelige lamper. Deres lys er meget lysere og ikke ringere end solen. Desuden gør deres brug det muligt at fordele visse genstande af interiøret.

Halogenlamper er holdbare, energieffektive og stærke i lysstyrke. På grund af det faktum, at sådanne pærer også opvarmes, er det forbudt at anvende dem til hængende lofter.

lysdioder

LED-lampe er den mest moderne og energieffektive type belysningselementer. Det er derfor, der oftest bruges loft LED-pletter. Der er mange muligheder for diode pletter. En enkelt ledning eller mange små elementer kan installeres.

Retningsledende lys er mere egnet til at fremhæve et bestemt objekt af indretning, men det er bedre at bruge flere elementer til generel rumbelysning.

Diode pletter er økonomiske, pålidelige og holdbare. Led-belysningselementer opvarmes ikke, derfor kan de bruges til lofter. Du kan købe lamper med hvidt og gult lys samt forskellige lysstyrker. Desuden kan du bruge lysstyrkekontrollsystemet, så der er en mulighed for ikke kun at lede lyset gennem brug af ophængte strukturer med ledbelysning, men også for at justere lysstyrken.

Brug i interiøret

Afhængigt af målene kan du købe gadepletter og design til design af bolig- og kontorlokaler. Muligheden for direkte belysning tillader brug af lamper med lavere effekt. I dette tilfælde kan du fokusere lyset på visse indvendige detaljer eller sprede det gennem rummet.

Moderne pletter erstattes let af klassiske lysekroner og kan være hjemme eller gade. De bruges til at dekorere forskellige værelser.

soveværelse

Til design af soveværelset kan du bruge krystal og metal pletter samt design med glas. I dette tilfælde kan du selvstændigt indstille retningen af ​​lys. For eksempel kan du kun tænde en seng eller et toiletbord. Hvis du sætter stedet omkring omkredsen af ​​rummet, kan du få et jævnt diffust lys.

undersøgelse

Spotlight kan bruges til let belyst bogreoler eller skriveborde. I modsætning til den klassiske type belysning gør pletterne det muligt at styre lyset. Kan bruges sammen med gulvlamper eller bordlamper. På kontoret kan der anvendes hvide eller sorte designmuligheder, firkantede eller runde design samt træloftflader eller krystalbelysning.

Stue

For at designe lokalerne i den højteknologiske stil kan du bruge pletterne individuelt eller i kombination med hovedbelysningen. I dette tilfælde kan du slukke for hovedlyset og forlade det hængende loftplade for at belyse sofaen, bordet eller andre indvendige elementer. Til design af stuen kan du bruge loftpletter, lamper med krystal samt originale sort / hvide pletter i højteknologisk stil. Derudover kan de ved brug af ledede elementer anvendes til hængende lofter og ophængte strukturer.

køkken

Et stilfuldt højteknologisk stil køkken bliver omdannet, hvis det bruges til spotbelysning til køkkenet. Den mest anvendte er dobbeltstrukturer, som giver mulighed for at fordele lyset til arbejdsfladen og bordet. Køkkenpletter kan være plastik, glas, metal og krystal. I dette tilfælde anvendes både hvide og lyse farver med forskellige mønstre og ornamenter.

gade

For at belyse området nær huset er der brugt gadepladser. De har stor magt og rækkevidde af belysning, samt hjælp til at skabe dekorative effekter, når de belyser en bestemt del af gården. Gade lamper er lavet af glas og metal af hvid, sort, grå og andre farver. De giver dig mulighed for at justere lysretningen og også beskytte mod de negative virkninger af nedbør, så gadepletter er den bedste mulighed for at belyse baghaven.

Spots bruges til at belyse køkkenet, soveværelset, kontoret, kontorer og haveplot. De er kendetegnet ved nem installation, praktisk og alsidighed, og en bred vifte af modeller gør det muligt for hver person at vælge et loftplade, der passer til design og har en optimal konfiguration.

Steder til ophængte lofter: typer og placering

I øjeblikket er der med stigende takstkonstruktioner en stigende interesse for belysningsarmaturer til sådanne lofter. Den mest succesfulde og praktiske blandt de eksisterende sorter kan kaldes en spotlight eller stedet. På grund af designfunktionerne, forskelligt design og brugervenlighed, flere og flere mennesker foretrækker disse modeller.

Hvordan arrangeres de?

Spot kaldes loftslygter, der udsender retningslys. Navnet på denne type lampe modtaget fra det engelske konsonantord, som oversættes som en prik eller punkt. Hovedkomponenterne i enheden af ​​denne model er dens base, en bevægelig beslag og en lyskilde i form af en pære. Beslaget kan være rundt, bueformet eller firkantet. Det er tilstedeværelsen af ​​beslaget på hængslerne er en funktion af disse lamper og tillader om nødvendigt at ændre belysningsretningen.

Spot er universel belysningsarmaturer. De kan installeres i nogen, selv de mindste lokaler. Ved hjælp af spotlights kan du visuelt udvide rummet i et værelse med et lille område.

Det er muligt at montere punktmodeller både i et strækloft og i ophængte strukturer og lige vægge. De ser godt ud i interiøret som de eneste lyskilder, og de kan også lave et vidunderligt ensemble med hovedbelysningsarmaturet i form af en lysekrone. En sådan bred vifte af armatur applikationer gør det muligt at realisere enhver design ide med pletter.

For at supplere de indvendige ideer vil det hjælpe en bred vifte af farver af lamper, samt muligheden for at forbinde dem i grupper.

Nogle modeller er udstyret med dimmere, der gør det muligt at justere lysstyrken afhængigt af behovene. Et sådant system sparer ikke kun energi, men bruger kun apparater på et maksimum, kun når det er nødvendigt. Det giver rummet mulighed for at levere høj kvalitet lys og undgå mørke områder.

På grund af den nemme installation kan pletter nemt installeres af dig selv. Nogle modeller kan nemt monteres allerede på overfladen af ​​det færdige loftsstof.

Udvælgelseskriterier

Det moderne marked for belysningsarmaturer er fyldt med forskellige modeller af spotlights fra forskellige producenter. Dette giver dig mulighed for at købe pletter til folk med forskellig smag og økonomisk situation. Det er dog svært for en uerfaren køber at bestemme hvilken model der skal vælges.

For at vælge en passende punktkonstruktion til et bestemt rum, bør du gøre sig bekendt med de eksisterende pletter.

Indbyggede spotlights er en roterende struktur, hvis krop er placeret under lærredens strækloft. Basen af ​​denne sort erstatter de armaturer, der følger med lampen.

Suspenderede pletter ligner på afstand en lysekrone. Den væsentlige forskel på en sådan model er, at den er udstyret med en justering af retningen af ​​lysstråler. Denne type spotbelysningsarmaturer er fastgjort direkte til loftets bund.

Overhead spot modeller har mere imponerende dimensioner end indbyggede modeller. Deres bekvemmelighed ligger i, at de er monteret på loftets overflade, som giver dig mulighed for at installere belysningsenheder efter installation af en spændingsstruktur.

Et andet vigtigt kriterium for valg af pletter er materialet der bruges til at lave dem. Normalt til produktion af spotlights ved hjælp af metal eller termoplast. I dette tilfælde skal valget foretages på baggrund af hvor ofte lyskilderne skal bruges. Hvis pletter er planlagt som ekstra belysningsanordninger, er det muligt at vælge modeller af plast, der er modstandsdygtige over for opvarmning. I dette tilfælde bør præference ikke gives til pærer, der ikke overstiger 35 W. Til hovedbelysning er det bedre at installere metalstrukturer, der er mindre udsatte for varme og ikke overfører lys til ydersiden af ​​loftet.

Også, når man vælger lamper til loftet, er det værd at være opmærksom på glasset. For arbejdsområdet er det bedre at give præferencer til pletter med gennemsigtigt glas, hvilket sikrer god lysindtrængning og ikke vil medføre skader på synet. For en romantisk indstilling i soveværelset eller et dæmpet diffust lys i badeværelset, kan du vælge modeller med frostet glas. Hvis pletterne kun spiller en dekorativ rolle, såvel som når de er installeret i underholdningsområder, kan der vælges tilfælde med farvet glas.

Før du køber, bør du også afgøre, om du har brug for enkelte lamper eller pletter med flere kugler i en base. Dobbelt- eller tredobbelt modeller giver dig mulighed for at belyse rummet bedre, samtidig med at du ikke skal bruge tid på avlningsskabler, som det er tilfældet med enkelte pletter.

Når du vælger en model af spotlights, er det nødvendigt at være opmærksom på de beskyttende egenskaber. Fugt og andre funktioner på stedet er særligt relevante, når de installeres i badeværelset eller andre rum med høj luftfugtighed eller støv.

Før du går til butiksbelysningsarmaturer, er det ønskeligt at studere anmeldelser af kunder om visse modeller og producenter. Så de populære producenter af Cree eller Ecola tilbyder en rækkevidde til priser over gennemsnittet, men deres kvalitet er uden tvivl. Det er bedre at betale en stor mængde og nyde det valgte produkt i lang tid end at spare på købet og fortryde det på grund af den overhængende sammenbrud af enheden.

Varianter af lamper

Ud over at vælge en model af belysningsarmaturen til lofter, er det også nødvendigt at bestemme hvilke lyspærer der skal bruges. Der er flere typer lamper til loftlamper:

 • Traditionelle glødelamper med en E27 eller E14 base anvendes meget i moderne loftapparater, selvom der i dag er mere moderniserede typer. Købere tiltrækkes af de lave omkostninger ved sådanne produkter. Derudover udsender glødelamper et varmt lys, der er behageligt til synet og ikke flimmer. Men disse typer af lamper har en stor ulempe - de bliver meget varme og hurtige. På grund af dette er deres levetid kort, og den intense varmegenerering gør det nødvendigt at vælge glødelamper til minimum lofter for lofter. Til et stofloft er glødelamper, der ikke er mere effektive end 60 W, velegnede og til filmtyper - op til 40 W. For modeller indbygget i loftet, er det bedre at vælge andre typer lamper, der er sikre for spændingstøjet.
 • Halogenpærer er en mere avanceret type glødelamper. De kan være som lavspænding til spænding på op til 24 volt og højspænding - op til 220 volt. Til fremstilling af lyspærer er der brugt kvartsglas, der er modstandsdygtigt over for høje temperaturer. Brom- eller joddampe inde i pæren beskytter væggene i kolben mod bundfældning og returnerer den til glødetråd. På grund af dette udsender halogenpæren tæt på dagslys. I modsætning til forgængerne er denne art mere holdbar, men den bruger så meget energi og koster mere. Ved installation af denne type pærer bør håndtryk undgås på glasfladen, da dette påvirker deres holdbarhed. Desuden er halogenlamper ikke egnede til modeller med dimmere, da et fald i lysstyrke vil få dem til hurtigt at brænde ud.
 • En anden almindeligt anvendt type kan kaldes fluorescerende eller energibesparende pærer. På grund af deres størrelse er sådanne lamper ikke egnet til små eller indlejrede spotmodeller. Disse pærer opvarmes ikke, så de er egnede til installation i spændingsstrukturer. En enhed til varm og kold belysning giver dig mulighed for at vælge den nødvendige pære, afhængigt af loftets nuancer. Højkvalitets og holdbare energibesparende lamper er dyrere end almindelige glødelamper flere gange.

På de fleste indikatorer skifter LED-lamper mod andre typer. De bruger en lille elkraft, men de skinner klart og opvarmes ikke. Disse lyskilder er de mest holdbare, og de har også kompakte dimensioner. Enheden af ​​denne pære er en linse med en kraftig LED eller flere lysdioder er svagere, og versioner med en LED vil vare længere. Næsten identisk med dagslysbelysning med moderne dimmere har LED-lamper fra prisklassen over gennemsnittet.

placering

Før du begynder at installere et hængende loft med pletter, skal du bestemme, hvordan du skal tilrettelægge lyskilderne. Det vigtigste kriterium, der påvirker placeringen af ​​pletter i loftrummet er formen og arealet af rummet, dets zoneinddeling. Arrangementet af lamper på loftet er individuelt for hvert værelse, men der er flere hovedtyper af layout:

 • Den ovale form bruges oftest, når pletterne fungerer som ekstra belysning til lysekronen placeret midt i loftet. På grund af denne ordning er hjørnerne af rummet jævnt tændt.
 • Kredsløb i form af en cirkel vil være den bedste løsning til et firkantet rum. Resultatet med dette arrangement er det samme som fra den foregående ordning.
 • Arrangementet af pletter i form af to halvcirkler er en typisk løsning til belysning af et værelse ved kanterne. Også kræver installation af en hoved lyskilde.
 • For at fremhæve arbejdsområdet, som kræver maksimal belysning eller en anden vigtig del af rummet, kan du bruge ordningen i form af en lysbuen.
 • For at placere accenter i hjørnerne af rummet, skal du vælge layoutet af de indbyggede lys, der hedder fokus.
 • Hvis rummet har en ikke-standardformular, er det nødvendigt at foretrække placeringen i form af en bølge.
 • Ordningen i form af et rektangel indebærer placeringen af ​​belysningsanordninger omkring rummets omkreds. En sådan løsning vil visuelt forøge rummet i rummet.
 • Hvis rummet ikke skal bruge lysekronen, så kan du arrangere spotlights i form af et kryds.

Du kan bruge de foreslåede muligheder eller komme med din egen plan for at placere lyskilder, men det er værd at overveje, at du for at effektivt oplyse rummet skal installere pletter med en enheds pr. Kvadratmeter loft.

Monteringsmetoder

Det anbefales at montere bunden til armaturer, før du monterer spændingsstrukturen, og installationen af ​​pletter skal udføres allerede på det færdige loft. Kabelføring skal også lægges før strækning af loftet. Før du starter arbejde, er det vigtigt at afbryde rummet.

Der er tre måder at installere spotlights på hævede lofter. Vælg den rigtige fastgørelsesmetode skal baseres på stedet. Alle er ikke kendetegnet ved vanskeligheden ved at fastsætte, men i tilfælde af usikkerhed i deres evner er det bedre at søge hjælp fra specialister.

Suspended modeller af armaturer skal monteres på en krog. Der er allerede specielle kroge i loftfliserne, men hvis det er nødvendigt, kan du lægge krogen på et andet sted. I området af krog på lærredet bør du lim en speciel termisk ring, hvis størrelse er underordnet det dekorative element på stedet. Indenfor ringen skal du fjerne det spændte materiale og montere krogen. Så skal du trække ledningerne gennem hullet og placere lampen på krogen. Lampetrådene skal fastgøres til ledningerne og isoleres og derefter gemme dem i en niche og stramt på den dekorative del af lampen.

Embedded designs med en enkelt patron er bedst monteret på en justerbar rack. Når baguetter til spændingsstrukturen er installeret, skal du fastholde stativet og lede ledningerne. Derefter installeres et loft, hvor en termisk ring senere skal installeres på platformplaceringerne. Spot skal indsættes i hullet. Når du bruger denne fastgørelsesmetode, skal du ikke glemme at forlade afstanden mellem det strakte lærred og betongpladen på 10 cm.

Ideel til montering af overhead spotlights er at montere på en bærerplatform. Algoritmen til montering af armaturer på denne måde ligner monteringsmetoden på et stativ, men i stedet for det er en platform monteret i bunden af ​​loftet. Termoringen skal placeres på et strakt lærred i realkreditområdet. Så, som på andre måder, fjernes filmen fra midten af ​​ringen, hvorefter det er nødvendigt at fastgøre stangen til realkreditlånet. Derefter skal du forbinde ledningerne, og derefter sætte hovedparten af ​​lampen på specielle pinde og klare det godt.

Ved tilslutning af loftslygter bør der vælges en parallel metode til tilslutning af elektriske ledninger. I dette tilfælde, hvis en loftplacering fejler, forsvinder el ikke straks i hele lejligheden.