Maling af loftet i et træhus

Moderne maleri kompositioner er i stand til at give en træoverflade ethvert ønsket udseende, og en bred palette af farve løsninger gør det muligt at realisere de mest originale ideer.

Snehvid løsninger

Valget af træ som byggemateriale til hjemmet bliver ofte til en konstant søgning efter et kompromis mellem dine ønsker og virkelige muligheder. På den ene side er træhuset traditionelt, og det er umuligt at opfinde noget mere naturligt. På den anden side kan ikke alle lide indstillingen af ​​en traditionel hytte, men ønsker ikke at ofre træets skønhed og miljøvenlighed, gemmer den under andre materialer. Ja, og nogle gange ret problematisk, fordi træinteriøret lever sit eget liv og reagerer på ændringer i temperatur og fugtighed. Moderne materialer og teknologier gør det imidlertid muligt at fjerne de fleste af restriktionerne, både i udseende og anvendelighed af træbeklædning. Samtidig er miljøvenlighed af materialer i første omgang.

Således udelukker træets overflade af væggene, loftet eller gulvet slet ikke muligheden for et sofistikeret indretning. Mal i klare farver eller omvendt misfarve. Forresten er den semitransparente "hvidlige" version af indretningsdesignløsningen blevet fundet ganske ofte i det seneste. Og selv om træhuset ofte er lavet til at udstede i en rustik stil, forhindrer intet at opfylde den meget ønskede "renovering".

Forbereder overfladen af ​​et træloft til maling

Maleri af træ lister og træ indvendige elementer er lavet under hensyntagen til deres driftsforhold. Det foretrækkes at anvende vandbaserede malingsformuleringer. De har næsten ingen lugt, udsender ikke giftige elementer, er lette at påføre og tørre meget hurtigt. I denne moderne målemetode indgår flerlagsapplikationen af ​​en række materialer. Det er en streng overholdelse af teknologien, der sikrer opnåelse af højkvalitetsbelægninger og den længste levetid.

Upoleret træ har en høj ruhed, forskellige uregelmæssigheder og spor af savning. Rough forberedende slibning ved hjælp af slibemaskiner udføres i flere faser, mens 0,5-3 mm træ fjernes afhængigt af overfladens kvalitet. Normalt slibes først med gris P80, så P100. Jo bedre overfladebehandling er, desto bedre og mere holdbar er belægningen. Senere mellemlagsslibning sker manuelt og er nødvendig for at fjerne den hævede bunke, hvilket giver træet ensartethed, glathed og i sidste ende skønhed af belægningen.

Til behandling af indlejrede elementer, rammer, skraber og bagside af finishpladerne anvendes et økonomisk og effektivt materiale. Den beskyttende sammensætning VISASOL indeholder stoffer, der forhindrer blå og skimmel og kan anvendes til antiseptisk behandling af træ.

Traditionelt hvidt loft

Det er nødvendigt at vide, at næsten ethvert træ vil mørke med tiden. For eksempel har fyr, lærk og linden efter polering en smuk hvidlig farve. Over tid får de farve fra lysegul til mørk gul. Ikke alle vil gerne.

Som allerede nævnt er den høje popularitet blandt designere og udviklere maleriske kompositioner, der giver mulighed for at få en ejendommelig virkning af det blegede træ. Derfor er udsøgte hvide lofter i dag ikke et problem, selv i et træhus eller når de anvendes i udsmykning af lister.

Interiøret kan færdiggøres med et vandbaseret voksbaseret materiale Teknovaks 1160. Træet fortsætter med at "ånde" under det, mens belægningen selv har god fugt og snavsafvisende egenskaber. I starten er der to typer TECNOVAX voks: gennemsigtig og hvidlig. Den første overlapper ikke mønsteret af naturligt træ, hvilket kun skaber en farveløs belægning. Den anden, der holder mønster og tekstur af naturligt træ, giver overfladen hvidhed. TEKNOVAX tonet i mere end 200 gennemsigtige nuancer, hvilket giver overfladen en usædvanlig smuk, dyb farve. TEKNOVAX whitish er specielt interessant i form af en beskyttende belægning til loftet. Sammensætningen blev udviklet som en beskyttende belægning til vægge og lofter til bade og saunaer. Den dannede film har antiseptiske og antibakterielle egenskaber, og en meget forurenet overflade rengøres let med sæbevand.

Farvning af støbte produkter fremstillet som en helhed, det er nødvendigvis spidsen og sporet af hvert produkt. Derefter vil den efterfølgende krympning ikke føre til udseende af hvide striber i leddene. Det første lag anvendes til universal primeren AQUA PRIMER 2900-02, som er tonet i to hundrede nuancer, så du kan vælge den bedste farve fra designsynspunktet: pastelfarvede toner til soveværelset, lyse nuancer til stuen. Den specielle, hvidlige sort skaber effekten af ​​bleget træ og er en ideel løsning til maling af trælofter.

Egenskaber af alle specificerede malermaterialer:

Påfør voksblandingen TEKNOVAKS 1160-00 i 1 eller 2 lag. Når materialet tørrer ud, kan du let polere overfladen med en bomuldsklud for at give det en glans. Fordelene ved den opnåede overfladebelægning: rene hvide lofter i farve, synlig egenartet trætekstur, silkeagtig matbelægning.

For at opnå en lejlighedsvis (gennemskinnelig) belægning er den vandopløselige akryllak TEKNOKOUT AQUA 2550-02 også fremragende. Lakken tørrer hurtigt og danner samtidig en hård og fjedrende slidstærk overflade, som er nem at rengøre. Sammensætningen er nem at bruge, nem at påføre og spreder perfekt, så den ideelle overflade opnås, selv når den påføres med en børste. Der er en særlig type af denne lak, hvidlig, som skaber en smuk effekt af bleget træ og er en ideel løsning til lofter.

I det tilfælde, hvor det er nødvendigt at nøjagtigt matche væggenes og lofternes farve eller for at skjule skovets mangler og få en højkvalitets belægning, anvendes en uigennemsigtig farveskema. AQUACOUT 2670 er en vandbaseret akrylbaseret maling, der er et miljøvenligt, lugtfri produkt. Det tørrer hurtigt og danner en hård og holdbar overflade.

Hvor det er nødvendigt at opnå overflader med øget slidstyrke (håndlister, døre, gulve), er det bedst at bruge vandboret to-komponent polyurethanmaling TEKNODUR AQUA 3390-03. Dette materiale har ingen stærk lugt, tørrer hurtigt og kræver ikke gentagen ventilation af rummet efter tørring. Malingen er tonet i en række farver.

Træloft i det indre +75 billeder

Træloft i interiøret - den nuværende og stilfulde løsning. Træ lænker sig godt til forarbejdning, hvilket gør det muligt at gennemføre eventuelle ekstraordinære designideer. Takbelægningen af ​​træ kan være bevidst enkelt og endog groft og kan forbløffe med sin luksus og elegance. Materialet, der tager hensyn til form, farve og stil af specifikke efterbehandling elementer, vil være passende i både klassisk og moderne og endda futuristisk interiør. Derfor træ loftet i dag igen på toppen af ​​sin popularitet. Men det er ikke den eneste grund til efterspørgslen.

Indeholder træloft

Dens største fordel i form af designere og forbrugere af deres ydelser er miljøvenlighed og sikkerhed. Efterfulgt af nymodede syntetiske materialer vender folk igen til den "godt glemte", men til en sådan god og bevist "gammel" en. Desuden gør moderne midler til behandling af træ det muligt at glemme sådanne problemer som utilsigtet ild, barkbilleangreb, for høj fugtmætning og henfald. Træet er fyldt med æteriske olier, der er berømt for sine helbredende egenskaber. Kom ind i rummets atmosfære, deres komponenter har en gavnlig indvirkning på indbyggernes sundhed.

Materialets naturlige evne til at absorbere overskydende fugt og give det tilbage til den tørre periode sikrer vedligeholdelse af et optimalt mikroklima. Ikke mindre attraktive træk ved træ er dens evne til varme- og lydisolering. Og på grund af holdbarheden af ​​træbelægningens levetid er mere rentabelt end de fleste kendte finish.

Typer af trælofter

Sortimentet af materialer til opførelse af træbelægninger er imponerende. Vi viser de vigtigste typer af finish af denne kategori, præsenteret:

Træpaneler

Den største fordel ved panelerne - nem installation. Med dette arbejde kan du selv gøre det. Separate fragmenter er fastgjort til kassen med negle eller klyaymer, eller fastgjort direkte på loftet med lim. Ved behov for at udskifte loftets elementer fjernes let. Du behøver ikke at afmontere hele belægningen.

Formen af ​​produkterne er forskelligt. De fremstilles i form af skinner, plader og firkantede sætningselementer. Panelerne giver dig mulighed for at forkæle kablet perfekt. Derfor er alle slags lys scenarier tilladt. Der er også ingen problemer med at installere absolut nogen lamper i loftet.

Ifølge produktionsmetoden er der to hovedgrupper af træpaneler. Disse er produkter:

 • fra rækken af ​​værdifulde racer. Til fremstilling af træ anvendes eg, ahorn, bøg, alder. For at understrege naturbræddernes naturlige skønhed behandles panelerne med specielle mastik. De gør naturlige fibre lysere og mere tydelige, takket være, at den naturlige tekstur af træ er tydeligere trukket og bliver mere smuk og spektakulær;
 • fra flere lag forbundet sammen. Det øvre dekorative lag er lavet af værdifulde arter, og bunden - fra nåletræer.

Loftet i stuerne i luksuriøse boliger er ofte dekoreret med luksuriøse paneler med smukke prægede og forgyldte udskæringer. De er belagt med kompositioner, der giver en ekspressiv glans og glans.

Støbt

Det mest anvendte anvendelsesområde for materialet er udsmykningen af ​​damprum, terrasser, balkoner, landejendomme. Men intet forhindrer at udføre en loftsbeklædning i lejligheden - hvis det kræves af designerens ide. I første omgang kan et ubehandlet bord imprægneres med en plet af den ønskede farve, farvet eller blot lakeret for at bevare det naturlige mønster af træfibre.

Der er flere kategorier af foring - afhængigt af kvaliteten:

For at undgå problemer med installationen er det meget vigtigt, når du vælger en beklædning for at inspicere sporets ledninger omhyggeligt for integritet.

Facing plader

Produkterne dannes ved at kombinere hakket træ med en klæbende komponent.

krydsfiner

Når man beslutter om et materiale til loftsbeklædning, forekommer det sjældent, at nogen bruger krydsfiner til dette formål. Og det er helt forgæves. Med dette materiale kan du skabe en smuk og vigtigst et usædvanligt og eksklusivt loft.

Krydsfiner er et materiale bestående af flere lag af finer, der hver er lagt vinkelret på den forrige. Indledningsvis er kernen lavet af nåletræer. Derefter limes en finér af ahorn, birk eller alder til det på begge sider. For elite sorter brug bøg.

Materialet adskiller sig i de følgende indikatorer:

 • Antallet af lag kan være anderledes. Tre, fem-lags såvel som multilagsmaterialevarianter produceres;
 • ved fremstillingsmaterialer
 • fugt modstand - standard, med øget beskyttelse mod fugt, lamineret med høj resistensniveau;
 • type forarbejdning - med en poleret overflade og rå.

Upolerede elementer er perfekte til et landhus eller gårdshus. Hvis du planlægger at bruge krydsfiner til at afslutte korridorens loft i et privat hus eller en stue i et palæ, skal du give præference til grundplader af eliteklassen. Maleriske paneler med farverige ornamenter bliver en lys og unik indretning af rummet.

Træ tapet

De hjælper med at skabe en særlig atmosfære af naturlig hygge derhjemme. Der er flere typer materialer i denne kategori. De er opdelt i grupper afhængigt af råmaterialet og metoden til behandling.

Typer af tapet med en træoverflade:

 • Stakede paneler af smalle træplader, hvis tykkelse ikke overstiger 2 cm. Deres værdi afhænger af værdien af ​​det træ, der anvendes;
 • Fineret - et tyndt lag af naturligt træ med en tykkelse på 3 mm, klistret på en papirbase. Kan have en udskåret og indlagt dekorative overflade;
 • Kork - en belægning af knust korkbark påføres papir. For at beskytte materialet mod lugt og kemikalier åbnes det ovenfra med et tyndt lag voks. Vægpapir udstedes i form af plader og ruller på 10 m. Rulleproduktion har ingen imprægnering og kan males i enhver farve;
 • Materialer fra termisk behandlet træ. Den teknologiske proces giver råmaterialer forbedrede kvaliteter - det øger dets modstand mod virkningerne af brand, mekanisk skade, fugt. TMD tapeter er vaskbare. Ved deres produktion anvendes forskellige træarter. For færdige produkter er kendetegnet ved marmorfarver.

Rull materialer på papir eller ikke-vævet substrat - et værdigt alternativ til dyre typesetting elementer. De er fastgjort med lim direkte til loftet. Du behøver ikke at bygge en kasse og bruge på flere materialer.

Basen, som tapetet skal limes på, skal være glat, så hvis der er store dråber og dybe revner i loftet, skal de fjernes med gips.

Loftfilet

Den endelige "akkord" i arrangementet af et træloft er utvivlsomt en filet. Dette er navnet på loftplinten, der bærer flere funktioner på én gang. Han hjælper:

 • skjule uregelmæssigheder og defekter i leddene af hovedbelægningen med væggen;
 • skabe en elegant ramme. Galtel konturer loftets kontur, placerer den i en spektakulær ramme, som et maleri og giver det et komplet og ekspressivt udseende;
 • Luk afstanden, skjul ledningerne og kigge ud af kratens elementer.

For hver indvendig løsning kan du vælge de passende baguetter. For klassikere - pompøs - forgyldt, udskåret, til den moderne version - kortfattet, krydret, ikke prangende.

Falske bjælker

Træ hule bjælker giver rummet en speciel smag. De bringer rustikke enkelhed og hygge af et landhus til bylejligheder. Takket være dem klarer de at løse flere designproblemer på én gang:

 • visuelt "skub" loftet
 • "Træk" rummet i retning af bjælkerne;
 • zone rummet
 • at skabe linjer, der er klart kontrast til loftets baggrund, i harmoni med baseboard, trimmer og andre elementer i situationen
 • Placer de elektriske ledninger i hulrummene, fastgør lysene og udvikle et ikke-trivielt lys scenario.

Den hule bjælkes varierede form gør det muligt at maskere rør og kabler perfekt.

Ved fremstilling af falske bjælker af naturligt træ med egne hænder, skal det bemærkes, at ved tørring af sømmen, der forbinder de enkelte lameller, kan de spredes og mærkes.

Træfarver

At vælge farven på træloftet skal styres af rummets overordnede farver. Dækningen skal passe ind i interiøret og se harmonisk ud i det. Afslutning i mørke nuancer er passende med god belysning i et værelse med højt til loftet. I omvendt situation er det bedre at vælge lette materialer, der visuelt bevæger overlapningen, gør det luftigt og diskret.

Ved beslutning om farven skal det bemærkes, at træelementer kan mørkere, når de udsættes for sollys.

Hvilke stilarter ville være passende?

Træbeklædning til loftet er ideel til huse i rustikke ånd, det er ikke mindre relevant for klassikerne. Men det er for landstile, "Hunting Lodge" og hytter som lofter - et vigtigt og uundværligt element. I de to første er grove, rå teksturer velkomne, hvilket giver hele ensemblet det mest naturlige udseende.

Et stort antal bjælker under taget, typisk for stilen på hytten, som inkorporerer funktionerne i et rustikt schweizisk hus. Men hvis du ønsker det, kan træelementer harmonisk passe ind i næsten alle rum. Det hele afhænger af designens forfatteres specifikke materiale og fantasi.

Trælofter vil give ekstraordinær komfort og originalitet til ethvert hjem. I kombination med de relevante elementer i indretningen vil denne belægning se godt ud.

Loftet i et træhus - den bedste finish. 140 rigtige fotos af smukt design

Øjeblikket kom, da din drøm blev til virkelighed - du købte et plot, som du længe havde ønsket, og endelig fik du mulighed for at bygge et trælandskab for dig selv. I denne henseende er der opstået mange spørgsmål: Hvad vil det være, hvilken form for dekoration, hvilken form for design indenfor eller udenfor? Hvad skal loftet være i et træhus? Og andre spørgsmål relateret til konstruktion og udsmykning.

Huset er allerede bygget, væggene er klar til at være færdige og lofterne stadig intakte? Hvad vil de være? Du kan beslutte dig for en række valg ved at se billedet af loftet i et træhus.

Resume af artiklen:

Overlapningen af ​​et privat hus og deres struktur

For at alt arbejde på afslutningen af ​​loftrummet skal udføres i overensstemmelse med alle regler og krav til konstruktion, er det nødvendigt at forstå, hvilken slags overlapning i afsnittet.

Standard overlappende konstruktion består af:

 • indretning, der ikke ofte bærer nogen nyttig funktion, og bærer en dekorativ funktion,
 • dampspærrefilm, der beskytter en boligbyggeri mod fugt udefra,
 • lag af isolerende materiale, formålet med dette lag er simpelt - at varme huset, der starter med isolering af loftet,
 • vandtætning - hjælper varmeapparatet for ikke at blive vådt udefra,
 • gulv eller gulv på øverste etage (ikke en obligatorisk genstand, hvis du ikke har planer om at bruge rummet, som ligger direkte over målområdet).

Hvordan man vælger isolering

Afhængig af typen af ​​isolering afhænger af metoden til installationen. De mest almindelige typer er:

Sten og mineraluld. De ligner bomuldsuld, hold det godt godt. Disse materialer tiltrækker med deres nemme installation, lave omkostninger og lave vægt. Ulemperne omfatter dens evne til at akkumulere fugt, hvis dårlig vandtætning er blevet lavet.

Godt materiale er skum. Det er ret let og hårdt. Bevarer varmen godt. Det har lave omkostninger og er let at installere. Ulemperne omfatter frigivelse af skadelige stoffer med skummet, meget brandfarligt, kan ikke lide høje temperaturer.

Når antændt smelter skummet, bliver det flydende og spreder let ildens flamme til alle materialer der støder op til det. Derfor er det uønsket at bruge det til at afslutte loftet, især i et træhus.

Løs isolering - dette omfatter savsmuld, udvidet ler, sand og andet. De har en lav pris. Ulemperne omfatter behovet for tilstrækkelig plads til bunden af ​​en sådan isolering.

Hvordan man vælger den ydre finish

Da reparationen er ret kompliceret og dyr i form af penge, skal du straks tænke på, hvad dit ydre loft vil være i et træhus.

De mest demokratiske muligheder for efterbehandling omfatter almindelige plastpaneler. Sandt ser de ikke meget smukke ud. Ulemperne omfatter de begrænsede farve løsninger, et lille udvalg af tegninger, samt panelernes skrøbelighed. Alle disse mangler vedrører størstedelen af ​​suspenderede typer af panelbelægninger.

Laminat som loftmåtte - er ret dyrt. Sandheden ser meget anstændigt ud. Fordelene er et stort udvalg af teksturer og farver.

Stræklofter. Sandsynligvis et af de få materialer, der ikke er bange for krympning derhjemme. Kræves nok til at have god ventilation mellem loftet og loftet. Har stor variation i farver, tegninger.

Omkostningerne til materialet samt dets installation reduceres årligt, så de bliver mere overkommelige for den enkle forbruger. Lav et smukt loft i et træhus med en spændingsstruktur vil være let og enkelt.

Gipsplader. Den mest almindelige finish. Som et resultat vil du have et perfekt glat loft. Spørg enhver bygherre - hvordan laver du loftet, og han vil give dig svaret - selvfølgelig, gipsvæg!

Designere elsker gipsvæggen for dens variabilitet - det giver dig mulighed for at lave multi-level designs. Ulemperne ved en sådan overlap omfatter den obligatoriske oprettelse af en ramme, som skal holde alt på sig selv. Desværre kan gips ikke hemmed direkte til den grove overlapning.

Wall paneler. Det går godt med væggen i et træhus. Der er en opfattelse af, at vægpanel kun anvendes, når man dækker altaner eller bade. Dette er en misforståelse.

Det vigtigste er at vælge foringen af ​​det rigtige design og glem ikke at behandle det i slutningen af ​​overfladebelægningen (plet med lak eller maling). Således vil træet ikke miste sit udseende med tiden. Det ser godt ud sådan et loft, hvis du har i husets design af landet eller Provence.

MDF paneler. De har et godt udseende, men er meget krævende af god vandtætning. Hvis du har høj luftfugtighed indendørs - bør du ikke lave loft ved brug af MDF paneler. Deres omkostninger er lave.

Placer dig selv med dine egne hænder

Loftets design i et landhus kan varieres. Et privat hus giver mere fantasi og valgfrihed end en almindelig lejlighed. I huset er lofterne meget højere, og i træhuset er væggene allerede færdige med træ!

Ved første øjekast - at lave et loft med egne hænder i et træhus, er opgaven ret simpel og let. Men ikke alt er så enkelt som det ser ud ved første øjekast. Det er meget nemt at lave en batten og udføre installation af plader af gipsvæg. Arbejd med træ kræver dog overholdelse af visse regler.

Træ er et bevægeligt materiale. I løbet af årene kan et hus bygget af træ skifte og revner og sprækker kan forekomme. Træ er meget følsom overfor høj luftfugtighed, temperatur ekstremer (både eksternt og indendørs).

For at gipspladens loft ikke giver en revne, er det nødvendigt at udføre sin installation korrekt.

Før du laver loftet i huset, skal du forstå, hvilken slags loft der er i. Ofte i sådanne huse gør stråle loft loft eller den, der vil blive lavet ved hjælp af metoden for kontinuerlig reeling.

Bjælkede lofter er altid lavet af plader, der ligger mellem de bjælker. En solid hjul er en slags loft, der er lavet af logfiler. I dette tilfælde skal du forkasse.

Uanset hvilken mulighed du vælger, anbefaler vi dig at forudlæse oplysninger om materialet til loftet eller at konsultere eksperter.

Loft i et træhus

Afslutning af loftet i et træhus kan gøres på forskellige måder. Et stort antal muligheder, der ikke er tilgængelige for en lejlighed i et privat hus, vil se meget passende og harmonisk ud. Og det skyldes det faktum, at lofterne her ofte er højere end i lejlighederne, og også på grund af tagkonfigurationen, kan de have originale figurer, som giver os mulighed for at udvikle et usædvanligt eget design.

Uafhængigt arbejde på loftet plating i et træhus kræver visse viden og færdigheder. Arbejdets specifikationer afhænger af typen af ​​loft. Således består strålebjælkenes loft af brædder, der ligger mellem bjælker, mellem hvilke en varmelegeme er lagt og dækket af brædder eller krydsfiner på toppen. Loftet er helt rullet ud af logfiler. Dette design kræver præfabrikerede kasser.

Træbeskyttelse

Den bedste mulighed for et træhus, da dette materiale er miljøvenligt, hvilket giver dig mulighed for at opretholde et gunstigt mikroklima i rummet. Træbeklædning mellem bjælkerne kan fremstilles af flere typer - fra budgetklapbordet til den ædle dyre matrix. Alternativt kan du bruge en kombination af materialer, så loftet vil være originalt og unikt.

Loftene i træhuset er også trimmet med krydsfiner. Men ikke mindre populært finish tømmer - bøg, eg, kirsebær, bøg, aske, ahorn, birk, alder. Fra nåletræer er gran, ceder, fyr, lærk, ceder, gran. De adskiller sig i tekstur, skygge, mønster. Ved valg af tømmer er det vigtigt at tage højde for fugtighedsniveauet, ikke mere end 16% er tilladt.

Støbt

Foring er et bræt specielt behandlet med en tunge og rille for nem installation. I Europa, i modsætning til den sædvanlige, højere kvalitet og design af slottet. Funktion af foring - holdbarhed, styrke, god lydisolering. På grund af sin naturlighed "lofter loftoverfladen" altid, og den attraktive pris på sådant materiale gør det overkommeligt for alle.

Design muligheder kan være som følger:

 • Clapboard beklædning i en retning er bedre at bruge til små værelser, i et stort rum vil det se kedeligt og ensformigt ud;
 • hvis foringen er anbragt mellem bjælkerne, kan dens skygge og retningen af ​​foringen ændres, således at rummet fordeles i zoner;
 • Fast overflade af loftet på vægpanelet kan dekoreres med udskæring eller maling. Denne løsning ser meget elegant ud og ligner farverige gamle huse.

krydsfiner

Selvom krydsfiner ikke ofte bruges til at afslutte loftet, men med hjælp fra det kan du skabe et interessant design, der har dekoreret huset effektivt uden ekstra omkostninger. Distribuere krydsfiner ved antallet af limede lag og ved hjælp af sådanne indikatorer som:

 • klasse - til beklædningsgenstande brug byggekrydsfiner af en af ​​5 karakterer;
 • fugtmodstand - parameteren er særlig vigtig i den periode, hvor huset ikke opvarmes. Belægningen af ​​krydsfiner med laminat øger fugtmodstanden;
 • type træ - ahorn, birk, alder bruges oftest til det øverste lag af krydsfiner, og mellemlaget fremstilles oftest af blødt træ;
 • forarbejdning metode - ubearbejdet krydsfiner er helt egnet til et landsted; for et sommerhus er det bedre at bruge krydsfiner, jorden på den ene side. Dobbeltsidet slibning er ikke nødvendig;
 • udseende - den dekorative komponent af krydsfiner kan laves af asbestpapir, plast, indrammet ved tegning eller efterligning af træ.

For krydsfiner loft, skal du straks konstruere en kasse af træ bjælker eller aluminium profil. Fastgør krydsfiner til bjælkerne ved hjælp af selvdrejende skruer eller negle, og forsegl derefter leddene med en dekorativ batte eller kitt.

Krydsfiner - et praktisk og billigt materiale, der er perfekt til beklædning af loftet i et privat hus. Ved hjælp af krydsfiner kan du oprette et individuelt design af ethvert værelse eller loft.

Fineerpaneler

Fineerpaneler - de samme træplanker, kun dækket af finer for at skabe en dekorativ effekt. Når alt kommer til alt, klæber fineren med succes imitationer af enhver slags træart, og her er det hele et spørgsmål om din smag. Prisen på paneler er lidt højere end prisen på vægpaneler, men mulighederne for plating er meget mere forskelligartede.

Vægtigt plus materiale - nem installation. Hver ejer kan installere finérpaneler, selv uden de nødvendige færdigheder og erfaringer. Enkel installation er udført på grund af låsekoblingen af ​​panelerne. For at lave loftet har du brug for et minimum af værktøjer og tid.

træmasse

Den mest prestigefyldte type træbeklædning er måske naturligt træ i form af praktiske paneler. Materialets vigtigste egenskaber:

 • styrke og holdbarhed
 • høj kvalitet - afhænger direkte af selve træet
 • luksuriøst udseende;
 • Nem og hurtig installation, som kan gøres selvstændigt takket være specielle indbyggede låse.

Sådanne paneler er lavet af hårdttræer, der opfylder visse karakteristika.

gips

Afslutning af loftet på et træhus med gips var tidligere meget relevant. Selv om det i dag ofte findes i moderne hytter, men stadig langsomt bliver en ting fra fortiden, fordi sortimentet af materialer er blevet meget bredere.

Gipset påføres på helvedesnettet, der er fyldt mellem tværbjælkerne. Holdbarheden og holdbarheden af ​​belægningen sikres ved pålidelig vedhæftning af opløsningen til helvedesild og et reliefnet. Gips loftet selv uden visse færdigheder og viden er umuligt. Dette er en temmelig tidskrævende og kompleks proces, der kræver hænderne på en professionel.

 • attraktivitet, rige farver og evnen til at skabe en forskellig lindring på overfladen;
 • anvendelighed og holdbarhed
 • rimelig pris på både selve materialet og plasteringstjenesterne. Uafhængigt arbejde kræver heller ikke store kontantomkostninger.

Den eneste ulejlighed ved en sådan efterbehandling i et træhus er behovet for varmeisolering af vægge, som udføres inde fra rummet. Varmeisoleringsplader er et godt grundlag for yderligere montering af forstærkningsnet. Denne teknologi skjuler imidlertid værdifuldt rum, hvilket er meget uønsket, hvis det ikke er meget stort alligevel.

gips gipsplader

Gipsvægspaneler - et alsidigt materiale til overfladebehandling. Ved hjælp af gipsvæg kan du oprette et individuelt projekt med et fantastisk design. Varianten af ​​et to-niveau loft og andre indviklede designs er muligt.

Gipsplader monteret på en træ- eller metalramme, kan senere males, klistres over med loftfliser eller tapet. Du kan også installere på bjælker af falske bjælker og monteringslygter. Gipsstøbning, der ser godt ud med en gipspladens overflade, ser imponerende ud.

Strekak

Det er velegnet til installation i træhuse. Det eneste, der skal tages i betragtning, er en nyansering - spændingsvævet er ikke monteret samtidig med at huset er bygget, men mindst et par år senere, da hvert hus krymper. Stræk lærredet under bjælkerne, hvorfor højden af ​​rummet kan blive reduceret. Streklofter er godt kombineret med gipsvæg på flere niveauer, og en ægte professionel kan skabe et rigtig godt design, og dit interiør vil være unikt.

Plastpaneler

Facing loftet med plastpaneler i et træhus er ret simpelt. Den glatte overflade af trækloftet giver dig mulighed for at montere plastpaneler uden yderligere beklædning. Ellers skal du dreje, for eksempel fra en træbjælke eller metalprofil.

Det er vigtigt! Ulempen ved alle kunstige materialer er, at de ikke tillader luft, hvilket kan forårsage støbe under panelerne. Derfor er det bedst at bruge naturlige materialer til et træhus.

Loftet i et træhus: hvordan man skal færdiggøre

Brugen af ​​træ som byggemateriale bliver stadig mere populær. Et moderne træhus er ikke kun en struktur af logs og planker. Først og fremmest er dette en stil, der indebærer både ydersiden af ​​huset og udformningen af ​​værelserne indeni.

Trævægge ser godt ud og holder varmen godt. Loft i et træhus er ikke mindre vigtigt, de skal være i overensstemmelse med den generelle stil, have et anstændigt udseende og samtidig være ikke mindre varme end væggene.

Loft i et træhus

Materiale krav til efterbehandling lofter i et træhus

Loftet i et træhus har deres egne designfunktioner og er lyse konstruktioner af bjælkelofter og gulve monteret fra brædder. Rummet i intervallerne mellem bjælkerne er som regel fyldt med isolerende materiale.

Loftsindretningen skal være letvægts, behold varme og give lydisolering.

Grundlæggende krav til materialer til efterbehandling lofter i et træhus:

Sikkerhed. Det er nødvendigt, at materialerne til afslutning af lofterne er stærke og pålidelige og også opfylder brandsikkerhedskravene og ikke udsender skadelige stoffer i både normal og opvarmet tilstand.

Holdbarhed. Jo længere det færdige materiale til loftet vil tjene uden behov for reparation, desto bedre.

Udseende. Det er nødvendigt, at materialer til afslutning af loftet er i harmoni med væggene, skaber et enkelt design og gør værelserne hyggelige og attraktive.

Loftet i stuen af ​​et træhus, dekoreret med træ

Der bør gives fortrinsret til naturlige materialer, der er i stand til at tilvejebringe tilstrækkelig luftcirkulation inde i loftet. Derudover en vigtig kombination af efterbehandling materiale med den overordnede stil af lokaler.

Forberedelse af loftkonstruktionen til efterbehandling

Forberedende arbejde omfatter antiseptisk behandling af loftdesignelementerne. I rum med høj luftfugtighed (badeværelse, køkken, bad) er det nødvendigt at også behandle overfladerne med specielle fugtighedsbeskyttelsesmidler.

Glem ikke om brandmodstanden. For at gøre dette er træet imprægneret med specielle forbindelser, der forhindrer at brænde. Samme forarbejdning er nødvendig for at udsætte og afslutte materiale af træ. Dette vil øge levetiden væsentligt og forhindre den mulige deformation af trimelementerne.

Opvarmning af loftet i et træhus

Før loftet sættes i loftet, skal det isoleres. Til dette passer ethvert isoleringsmateriale. Opvarmning kan gøres indefra ved at gemme isoleringen under huden eller fra loftet.

Forberedelsen omfatter også installation af elektriske ledninger og anden ingeniørkommunikation, hvis de ikke udføres under opførelsen af ​​huset.

Materialer og deres egenskaber

Når man vælger at skære loftet i et træhus, er det nødvendigt at overveje ikke kun kvaliteten og omkostningerne ved materialer, men også den overordnede stil i lokalerne. Somme tider lofter i træhuse generelt ikke trimmer noget indefra, lad det være som det er og isoler kun fra loftet. Åbne bjælker på loftet vil bidrage til at skabe en unik stil i et landsbyhus, for eksempel en af ​​landmusikkens anvisninger.

Åbne bjælker på loftet i et træhus

Hvis tykkelsen af ​​det tømmer eller den log, der anvendes i husets opbygning, giver dig mulighed for uden isolering og efterbehandling, bliver træloftet perfekt kombineret med væggene. Derudover har træ unikke egenskaber: det absorberer overskydende fugt fra luften og giver det væk, hvis luften bliver for tør. Derudover opretholder træet varme godt og er en god støjisolator.

Det mest "løbende" materiale til afslutning af lofterne - træ. Følgende materialer kan bruges til ekstra loftsforing med træ:

Hvis huset er isoleret fra indersiden, og væggene er gemt under overfladen, som ikke kombineres med træ, kan du bruge plast, gipsplader eller lofter til loftsplettering.

Loftet i træhuset passer perfekt ind i det overordnede interiør.

krydsfiner

Den mest økonomiske og enkle udgave af loftet er krydsfiner. Normalt brug krydsfiner lavet af høj kvalitet finer. Den store størrelse og den lave vægt af krydsfinerpladen giver mulighed for hurtig og nem installation.

Støbt

Let og miljøvenligt materiale til afslutning af loftet i et træhus - klapbræt. Ideel med trævægge i huset. For at spare budgettet kan du vælge en billig træart. Foring er let at installere på grund af den langsgående tunge og rille på enderne.

Foring er opdelt i flere klasser:

Ekstra klasse - højkvalitets beklædning uden knuder og uregelmæssigheder. Til fremstilling af brugt dyrt træ;

Klasse A og B - lameller og paneler med mindre defekter, der ikke påvirker styrken;

Klasse C er en budgetmulighed. Panelerne er lavet af billigt træ, kan have uregelmæssigheder og et stort antal knuder.

Foring af fyrretræ

Fineerpaneler

Faktisk er finerede paneler det samme foring, men med en vis forskel. De fremstilles ved hjælp af samme teknologi, men tyndt træfiner fra dyre træ limes på et panel af billigt træ, men der er ingen foring. Resultatet er en efterligning af loftet på dyrt træ. Desuden kan finerede paneler afvige fra foringsstørrelsen.

Loftsplader

matrix

Arrangementet er kun lavet af dyre træ, det har høj styrke, og levetiden kan være flere årtier. Loftet for racerbanen ser meget solid ud, men prisen er ganske håndgribelig.

Eget dekoreret loft

Plastpaneler

Plastpaneler - det er en billig og praktisk mulighed for at afslutte lofterne i et landhus, så du kan spare på materiale. Plastpaneler er let og hurtigt monteret, kræver ikke yderligere efterbehandling materialer, og hvis de er beskadigede, er de nemme at udskifte.

Loftet er beklædt med plastpaneler. På vores hjemmeside finder du kontaktpersoner fra byggefirmaer, der tilbyder service til at designe huse. Du kan direkte kommunikere med repræsentanter ved at besøge "Low-Rise Country" udstilling af huse.

gips gipsplader

Det mest almindelige efterbehandling materiale ikke kun til lofter, men også til vægge - gipsvæg. Med det kan du nemt implementere alle designprojekter. Gipsvæggen har tilstrækkelig åndbarhed, hvilket giver det optimale fugtighedsniveau. Den eneste ulempe er behovet for yderligere efterbehandling.

Til installation af gipsvæg på loftrammen er påkrævet. Ark er fastgjort til skærmskruerne. Rammen kan være træ eller metal, monteret fra en speciel profil.

Loftet kan laves på flere niveauer, med indbygget belysning. Det er let at give næsten enhver form til drywall gennemblødt med vand. Denne ejendom er ideel til at skabe usædvanlige designs.

To-niveau gipsplankloft med belysning

Stræklofter

Materialet til hævede lofter er PVC-film eller sømløs polyesterstof. Den største fordel er, at strakt lærred bevarer sin form, når et nyt hus krymper. Ulempen er umuligheden af ​​reparation. I tilfælde af skade er det nødvendigt at ændre designet helt.

Stretchloft med et mønster i et træhus

Laminatgulve

Laminat kan bruges som loftsbeklædning. Dette materiale har god varmeisoleringsevne, er holdbar og kræver ikke særlig pleje.

Den eneste betingelse for installation: Loftets overflade skal være helt fladt.

Egenskaber ved montering af træloft

Montering af rackloftet indebærer fastgørelse af beklædningselementerne til batten, samlet fra træet. Suspenderet ramme fastgjort til loftets understøtningsstruktur. Listerne og panelerne kan fastgøres til rammen uden huller, sammenføjning af riller (lukket type) eller på afstand, der danner et lille hul (åben type). Det er også muligt, at dekorative indsatser er monteret i hullerne mellem lamellerne.

Rackloft Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om lofter i et træhus.

Åbent rack type loft

Rackloft med dekorative indlæg

Rack type af loftet giver mulighed for at løse problemet med at lægge ingeniørkommunikation, såsom elektriske ledninger og ventilationskanaler. Det frie rum inde i strukturen kan fyldes med isolerende materiale.

Egenskaber ved montering på en træplade

Det mest almindelige og overkommelige materiale til loftet på loftet af træforing. Den bruges til beklædningen af ​​den lukkede type.

Rackloft fra foring

Loftsbeklædning har følgende dimensioner:

længden af ​​en klud er fra 2 til 4 m;

bredde fra 70 til 150 mm;

tykkelsen er fra 10 til 25 mm.

At kende størrelsen af ​​rummet, beregne den krævede mængde materiale er ikke svært.

Når du vælger en foring af billig træ, skal du købe et par skinner mere end det anslåede beløb i tilfælde af detektering af bruttofejl.

Som grundlag (ramme) bruges der normalt fyrretræ. Dens tværgående størrelse skal være mindst 40 × 40 mm. Beregningen af ​​antallet af bjælker er baseret på længden af ​​rummets omkreds, længden og antallet af støttebjælker og antallet af suspensioner for at fastgøre batten til hovedloftet.

Rammer for et rackloft

Montering af rammen skal begynde med markering af rummets omkreds. For at gøre dette skal du slå linjen langs væggene i den ønskede højde, nøjagtigheden styres af byggeniveauet.

Det næste trin er fastgørelsen af ​​styrestrålen ved hjælp af negle eller selvdrejende skruer. For at gøre dette skal du bore huller eller bruge møbler hjørner som fastgørelseselementer.

Video beskrivelse

For detaljer om hvordan man trimmer loftet i et træhus clapboard, se videoen

Yderligere langs bunden af ​​styrestrålen, fra væggen til væggen, som et "fyr" trækker de en nylon tråd eller fiskelinie. Dette er nødvendigt for tilpasning i understøtningsstrukturens plan. Lige afstivede bærestænger med fokus på den strakte fiskelinie.

Fastgørelsesforing til rammen

Det forbliver at fastgøre panelbeklædningen på rammen: Den første skinne og alle efterfølgende er fastgjort til batten på steder med kontakt med negle eller små selvdrejende skruer. For tæt sammenføjning af panelerne med hinanden kan du bruge en gummihammere.

Skær loftet tæt på væggene, og bærende elementer kan ikke. Der bør være et lille hul i tilfælde af træudvidelse med stigende luftfugtighed. Gabet kan lukkes med en dekorativ sokkel.

Rack loftsbeklædning Det kan være interessant! I artiklen på følgende link læses om sengen på loftet i husloftet.

Billige muligheder for at afslutte loftet i et træhus

Når man vælger at trimme loftet i et privat hus, skal man ikke kun fokusere på materialets udseende og andre kvaliteter, men også på prisklassen.

Hvis du har brug for at spare lidt, så kan et alternativ til dyre efterbehandling være deres efterligning. For eksempel kan loftet af plastpaneler være af en hvilken som helst farve og tekstur. Plast "under træet" ser godt ud i kombination med naturligt træ på væggene.

Plastpaneler "under træet"

Hvide sømløse paneler kan konkurrere med et dyrt strækloft.

Hvide plastpaneler

MDF paneler, lamineret under tekstur af træ, passer også til trævægge. Pine wood clapboard er let at afgive som en værdifuld træart, gennemblødt med plet og åbnet med lak. Det samme kan ske med krydsfiner.

Designer loft dekorationer

Loftet kan være den mest usædvanlige del af interiøret. Brugen af ​​forskellige kombinationer af materialer og elementer kan skabe en vis stemning og retningsstil.

Åbne bjælker på loftsloftet i et træhus

Dekorative paneler

Træplader, lavet til bestilling for et bestemt rum, er den dyreste type belægning. Ofte anvendes arrays af værdifulde træsorter, og som et smykke bruges træskærer.

Dekorative paneler af træ i loftet

False bjælker og bjælker

Du kan med fordel bruge elementerne i loftets design til dets udsmykning. Den nemmeste, men effektive måde at dekorere træloftet på - mørke tanke mod baggrundslyset. Et sådant design øger visuelt rummet. Hvis bjælkerne er skjult under kabinettet, kan du vedhæfte en hævet stråle.

Mørke bjælker på baggrund af lining af lys træ

Alframe finish

Alfrain hedder kunstnerisk udsmykning. Sådan arbejde udføres ved forskellige metoder: rulning et billede med en rulle eller fyldning gennem en stencil, der strækker panelerne mod den malede overflade.

Denne type dekoration anvendes sjældent, det passer godt med de klassiske stilarter af den gamle, men passer ikke altid ind i det moderne design.

Alfree loft finish i et træhus

Loft dekoration i et træhus: et par eksempler på billedet

Fast loft

Rackloft i et træhus

Det oprindelige design af loftstativ type

Dekorerer loftet med lakerede bjælker

Træloft i landstil Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om hvordan man isolerer loftet i huset.

konklusion

Valget af materiale til afslutning af loftet i et træhus afhænger primært af individuelle præferencer og budget. Hvis du beslutter dig for at afslutte lofterne i dit træhus, men endnu ikke har besluttet dig for valg af materiale og design, skal du kontakte de fagfolk, der med glæde vil hjælpe dig med at vælge ikke kun hvordan du skal dække loftet, men også udføre dette arbejde kvalitativt. Takket være den dygtige og kreative tilgang af specialister vil loftet være den vigtigste dekoration af interiøret.

Naturligt træloft i huset

Fordelen ved trælofter over armeret betonplader er ubestrideligt hvad angår miljøvenlighed, lydisolering og varmeafskærmning af værelserne. Smukt design af loftet med struktureret mønster vil perfekt supplere det indre af huset, hvor vægpanel også er lavet af brættet med samme snitmetode med fuld sammenfald af tætheden og typen af ​​træ. Trælofter i det indre af en bylejlighed, når de anvendes til vægindretning af moderne materialer, er ikke så ligetil.

Trækompatibilitet med andre materialer

Et træhus med udskåret loft er et fælles design. Uanset om vægge er foret med tavle eller har et naturligt udseende af enhver form for log eller tømmer, er trælofterne velegnet til værelset helt naturligt. Når du dækker vægge med farveskemaer, er det ikke nødvendigt at give loftet den samme nuance.

Med en rødlig farve til væggene kan loftet belægges med en imprægnerings- eller beskyttelseslak med gullig farvetone.

Træloft og vægge

Anvendes til trævægge med lav luftfugtighed, og til loftpladerne med et naturligt fugtighedsniveau er det nødvendigt at behandle overfladen med imprægneringer, som bevarer den naturlige farve eller giver træet en særlig skygge. Ellers vil det om nogle år vise sig, at loftet er lavet af et ældre materiale end husets vægge. Dette vil være mærkbart, fordi træets ældningsproces finder sted på forskellige måder.

Træloft absorberer helt damp, fugt og lugt, som uden yderligere beskyttelse af træ med naturlig fugt i køkkenområdet ikke kun ændrer farve, men kan også deformeres. Disse begge fejl elimineres let med en planer og en mølle.

Der er ingen måde at slippe af med de lugte, som træet har absorberet. De kan kun blokere lakbeklædningen.

Et sådant attraktivt træmønster med langsgående linier opnås ved tangentiel skæring af bagagerummet. Og det tyder på, at bestyrelsen har et højt fugtighedsniveau og er modtageligt for tab af dets oprindelige form, når den tørres. Lofter fra et sådant bord kan kun laves for værelser med lav luftfugtighed og konstant lufttemperatur. At lave sådanne lofter i landet, som ikke opvarmes om vinteren, om foråret kan du være meget skuffet over din beslutning.

Bræt og sten

Loftet skal se mere vægtløst ud i ethvert indre end vægge, som ikke er bestemt efter vægt, men ved materialets udseende. Betonblokke, murværk, natursten i murenes design vil være et glimrende grundlag for brugen af ​​trælofter. Det er ikke nødvendigt at bruge natursten og mursten. Det kan være ret begrænset til efterligninger af disse materialer, som præsenteres i bygningsforretninger i form af klinkerfliser.

Trælofter i en bylejlighed i gangen eller i et køkken med lignende foring vil være fuldt berettiget. Ser godt træ i kombination med pudsede blegede vægge. Velegnet til udsmykning af et værelse med trælofter og indvendig tekstureret maling.

I udformningen af ​​pubber, pubber, natbarer, antik stil med brug af træhylder i indretningen, bruger elementer af samarbejdsproduktion ofte en kombination af stenvægge og gulv med trælofter.

At male et træloft eller ej

Træet kombinerer ikke godt med lige olieovertræk, selvom selve loftet er dækket med hvid maling. Det malede træloft kan kombineres med en stor mængde materialer, men der er ingen mening i dette, fordi de fleste af de fordele, som naturligt træ giver til værelset, vil blive sikkert gemt under den tætte malingskal.

Den bedste kvalitet af træ er, at den bevarer fugtighedsniveauet i rummet og ofrer sit eget udseende. Absorberer overskud fra luften eller giver det væk fugt, træet undergår en naturlig indsnævring eller udvidelse, men dette er ikke et problem med små eller kortvarige forskelle.

Træloftet vil få meget skade på grund af langvarig udsættelse for vand, og når temperaturen falder til -10 ° C og under bordet kan blive dækket med langsgående revner. Den samme deformation afventer dem med langvarig udsættelse for varme med lav luftvægt. Det viser sig, at når man bruger trælofter i lokaler, hvor lange perioder med intens varme eller kulde kan opstå, er det bedre at male loftet for at beskytte det mod overhængende skade.

Rumtemperaturen er ikke i stand til at føre til sådanne kardinale ændringer i materialet, derfor i en lejlighed eller boligbyggeri er trælofter bedst brugt uden yderligere dekoration. Kun ubelagt træ kan fylde rummet med en unik woody aroma, der pacificerer det menneskelige nervesystem, kvalitativt opretholder et gunstigt mikroklima i rummet og opretholder et konstant fugtighedsniveau.

Træ og kunstige materialer

Ønsket om at lave et træloft i lejligheden er fyldt med flere vanskeligheder. En af dem er materialets dårlige kompatibilitet med tapet og PVC paneler, som oftest bruges til dekoration af vægge, fordi disse materialer er eksternt og faktisk meget lettere end træ. Her er det nødvendigt at spille på farve.

Let naturligt træ i loftet kan være et supplement til væggene, panelet i form af mørkt træ eller tapet, der er baseret på mønsteret i form af murværk.

I butikkerne kan du finde paneler af trædyser, der er designet til at skabe en træplaceret ophængning. At bruge dem i kombination med lette materialer til væggene er lige så uhensigtsmæssigt som brædderne. Gult fra tid til anden, de ser ret utilsigtede ud, og derfor forekommer loftet endnu lavere.