Luftdiffusor: typer og funktioner

Ventilationsdiffusoren er en type anordning til indtagelse og distribution af luft. Sammen med gitter og anemostater er det en integreret del af udstødnings- eller tvungen ventilation, klimaanlæg og luftvarme. Hvad er en diffusor, og hvordan adskiller disse ventilationsanordninger sig fra andre lignende enheder?

Formål med diffusorer

Enhver ventilation er designet til at give en vis mængde luft i det ønskede område eller fjerne det på ydersiden. Et stort antal enheder og mekanismer anvendes til dette: luft bevæges af mekaniske ventilatorer eller under påvirkning af trykfald i naturlige systemer; dets transport foregår hovedsagelig på forskellige luftkanaler (fleksibel og stiv), og fordelingen af ​​en given mængde luft eller dets indtag fra et bestemt punkt udføres af luftfordelingsanordninger.

De er designet til ikke kun at give luft til rummet, men også for at sikre fordelingen af ​​strømme på en bestemt måde. Forestil dig, hvordan luft strømmer ud af et hul, hvor der hverken er gitter eller diffusor. I dette tilfælde spredes luften nær hullet uden en bestemt retning.

Generelt er formålet med enhver diffusor:

 • luftforsyning eller indtagelse fra rummet
 • skabelse af visse luftstrømme af den nødvendige kraft og retning.

Der er også enheder, som ikke kun udfører disse funktioner, men også giver dig mulighed for at justere volumenet af luft, der flyttes, samt fuldstændig blokere dens bevægelse.

Også de pågældende produkter opfylder funktionen af ​​indretningsindretningen. Derfor er det vigtigt at vælge ikke blot de tekniske egenskaber, men også produktets udseende, så det passer godt ind i designet.

klassifikation

Diffusorer til ventilation er af forskellige typer og er fremstillet af forskellige materialer. Alle produkter kan klassificeres betinget ifølge flere faktorer: Ifølge materialet, installationsstedet, tilstedeværelsen af ​​regulering, den geometriske form, egenskaberne ved luftstrømmen.

Ifølge materialet er produkterne opdelt i følgende typer:

 • Metal. Fremstillet af aluminium, malet eller anodiseret, rustfrit eller galvaniseret stål. Forskel i holdbarhed og holdbarhed. Men når man arrangerer metalprodukter i klimaanlægget, skal man huske på, at det på grund af metalets termiske ydeevne hurtigt afkøles, og der kan være kondensatdråber på den.
 • Plast. Forskell i den mindre pris end metal, men på de fleste driftsmæssige egenskaber er det ikke værre på nogen måde. De har kun mindre styrke, og de kan deformeres under påvirkning af høje temperaturer. Fremstilling af PVC, polystyren og andre typer plast.
 • Wood. Anvend sjældent og for det meste specialfremstillede. Populær i bade og saunaer samt at skabe et bestemt design i rummet.

Afhængig af den retning, luften bevæger sig i, er luftfordelingsanordninger:

På installationsstedet er alle luftfordelingsanordninger opdelt i to store grupper:

Der er også sorter af diffusorer til gulvmontering. Men for disse formål anvendes produkterne af de to kategorier som beskrevet ovenfor hovedsagelig. Loft diffusorer er hovedsageligt kendetegnet ved slots placering og muligheden for strømningsretning på fire sider.

Der er specielle modeller af loftanordninger, der er designet til installation i Armstrong-type loft. De er firkantede i størrelse 60x60 cm og monteret i en celle på rammen.

Den geometriske form af produktet er opdelt i følgende former:

Runde er nogle gange forvekslet med anemostater. Men disse er forskellige produkter. Anemostatens sammensætning indeholder en disk, med hvilken clearance for lufttilførsel ændres. Diffusere indeholder som regel flere slots og i de fleste tilfælde er de ikke reguleret.

Også betragtede enheder er:

I uregulerede diffusorer ændrer spalter og andre foderåbninger ikke deres afstand og retning. For dem er det muligt at anvende separate mekanismer, der tillader regulering af produkter.

Strømfordeling

Hver fabrikant producerer enheder af forskellige former og design af luftfordeleren. Der er ingen streng klassificering af diffusorer på egenskaberne af luftstrømmen, men de kan opdeles i følgende typer:

 • Slot-hulstrømfordeling passerer gennem flere slots, som i gitter.
 • Inkjet-luft leveres af en eller flere jetfly med høj hastighed og over lange afstande.
 • Perforeret - et stort antal små huller er anbragt i deres overflade, gennem hvilken luft kommer ind i rummet eller fjernes jævnt og ved lav hastighed.
 • Vortex - revnerne i dem er arrangeret, så luften kommer ind i rummet, vrider i form af en tragt.
 • Lineær - langstrakt form med et lille antal revner.

Der er andre typer smal anvendelse eller til visse systemer.

Ventilationsdiffusor - valg

Enhver luftfordelingsanordning kræver korrekt udvælgelse og beregning. Hver diffusor fås i flere størrelser. De adskiller sig i størrelse, diameter, område af det levende tværsnit af slots og huller, støjegenskaber. Og alligevel beregningen - hvad er det, når det anvendes til luftdistributionsanordninger?

Enhver gitter og diffusor kræver valg, som udføres i denne rækkefølge:

 1. Bestemmelse af mængden af ​​luft, der vil passere gennem enheden.
 2. Beregn en acceptabel luftstrømningshastighed.
 3. Bestemmelse af typen afhængigt af, hvordan du vil styre luftstrømmen.
 4. Med hensyn til hastighed vælges en diffusor med det krævede tværsnitsareal, således at støjen ikke overstiger standardværdierne. Lufthastigheden i nettet bør i gennemsnit ikke overstige 2 m / s, og lyden - 45 dBA om natten i boligområder. På dagtimerne - 55 dBA.

Så i producentens katalog er valgt produkt med de ønskede egenskaber.

Korrekt udvalgt diffuser giver dig mulighed for at skabe et komfortabelt og kompetent ventilationssystem i ethvert rum. Undlad at forsømme det omhyggelige valg af dette produkt.

Hvad er en diffuser, hvordan den er, og hvordan installeres den?

For at dække åbningen af ​​kanalen, "kigger" ind i rummet, kan du ikke kun bruge ventilationsgitter.

Et af disse produkter er en diffusor.

Beskrivelse, formål og enhed

Diffusoren er et synligt element i luftfordelingssystemet, hvorigennem luft kommer ind i rummet (eller fjernes fra det). Faktisk - dette er en af ​​de typer af ventilationsgitter, som har en lidt anderledes design.

Produktudgang - luftfordeling. Hvis det er en kontinuerlig strøm - dette fører til et udkast, og desuden er en del af rummet ventileret (langs strømmen). For at luftudvekslingen i rummet skal være ensartet, skal luftstrømmen fordeles - det er hvad diffusoren gør.

Den forreste del af produktet (som er synlig i rummet) kan have en anden form, farve og område af hullerne. Bag landing lug (som er indsat i slot).

Af formålet med værelset - ingen begrænsninger t. Produkter kan placeres både i stuer og i produktions- og ikke-beboelsesbygninger.

I konventionelle lejligheder anvendes diffusoren praktisk taget ikke - da der ofte ikke er nogen forsyningsventilationsanordninger. Luft indføres enten gennem vinduer eller gennem indsugningsventiler. Udstødningsventilation - begrænset til gitteret i køkkenet og i badeværelset og i køkkenet.

Oftest anvendes produkter til kommercielle lokaler (butikker, banker, hospitaler, saloner, fitnesscentre).

Udseendet og designen af ​​den universelle diskkegle (video)

Anvendelsesområder

Diffusere kan bruges:

I systemer med tvungen og naturlig ventilation, både forsyning og udstødning.

I klimaanlæg.

I varmesystemer.

Klassifikation: typer og forskelle

Produkterne kan variere i en række funktioner og egenskaber.

Nedenfor overvejer vi de eksisterende muligheder.

Til destination (i retning af en luftstrøm)

Forskellene mellem dem er i blades hældning.

Det skal bemærkes, at produkterne hovedsagelig anvendes i indløbsventilationssystemer, mindre ofte - i udstødningssystemer.

Tvangs- og udstødningsmodeller

Separat skal man sige om tilførsels- og udstødningsdiffusorer, som samtidig kan udsættes for udstødnings- og udluftningsventilationen. Sådanne modeller er placeret i lofterne og har en rektangulær eller firkantet form.

På siderne - er der slidser rettet mod siden af ​​diffusorens centrum. På dem kommer luften ind i rummet.

I midten - hullerne er placeret for at fjerne luft (udstødning).

På grund af luftstrømens forskellige retning (luften trækkes lodret, i midten og leveres - på siderne og sendes til siderne), blandes de ikke med hinanden.

Ifølge materialet

Ventilationsdiffusoren kan være lavet af følgende materialer:

Plast. Plast diffusoren er billigere og lettere.

Metal. Metalprodukter er normalt enten stål eller aluminium. For at forlænge levetiden og forbedre "udseende" er overfladen af ​​produkterne dækket af maling. Sammenlignet med PVC er metalmodeller dyrere.

Efter enhed (huldesign)

Ved type huller kan diffusoren være:

Sprække. Det har en rektangulær ramme, hvor flere lange smalle huller skæres. I dette tilfælde kan lamellerne have en skråning (så luften vil blive rettet i en bestemt retning) eller arrangeret vinkelret på rammen (så vil luften strømme i en direkte strøm fra diffusoren). God for dets usynlighed - Sådanne produkter passer godt ind i interiøret og fanger ikke øjet. For nogle modeller kan luternes hældning justeres, og for begge blinds på én gang og for hver for sig.

Dyse (jet). Giver luft en kontinuerlig strøm på bekostning af, hvad det går videre. Det bruges normalt i lofter af store rum (koncertsale, fitnesscentre, industrilokaler, teatre, gallerier, pakhuse, indkøbskomplekser). For nogle produkter kan hældningen og retningen af ​​dysen justeres.

Plate (faktisk - den samme anemostat). Den har en rund ramme, i en kort afstand, hvorfra en flad (eller konveks eller konkave) cirkel er fastgjort. Luften passerer mellem cirklen og rammen og fordeles langs overfladen (loftet).

Vortex. Formen af ​​produkterne kan være runde eller firkantede. Blinds placering er lig med blæserbladene. Et sådant design gør det muligt at blande luft indendørs mere effektivt.

Vifteformet. Runde produkt, som er et par diffusorer af forskellig diameter, forbundet med en.

Hvad er en diffusor i ventilation

Enheden er som regel fastgjort på væggen eller loftet i rummet - diffusoren i ventilationssystemet justerer strømmen og tilførslen af ​​ren luft.

Diffusorer - enheder installeret i rummet og udfører fordelingen af ​​luftmasser for at skabe et behageligt miljø. Kriterierne for valg af den optimale enhed og dens installationsmetode er hovedproblemet for ejeren af ​​lokalerne.

Når der er installeret en særlig enhed, der spredes indgående luftmasser på grund af dens indretning, sker der ingen udkast i rummet under ventilationen.

Hvad er en diffusor til ventilation, dens typer og kvalifikationer

Disse mekanismer er opdelt i justerbar og ikke-justerbar type. Deres primære opgave er at ændre retningen af ​​luftstrømmen. Installeret i ventilationssystemets tilførsel og udstødning. I leveringsversionen fordeler anordningen jævnligt luftmasserne i rummet, i udstødningsversionen er de designet til at udlede udstødningsluften til atmosfæren.

Diffuser gittere er produceret og opdelt i 2 hovedformer:

 • runde;
 • kvadratisk eller rektangulær.

Ifølge materialerne er de opdelt:

Hver art har sine egne fordele. For eksempel har ståldiffusorer større styrke og holdbarhed. Ofte er sådanne griller produceret som en designer værelse dekoration. Fordelen ved plastik er modstandsdygtighed over for korrosion, letvægts, holdbar nok og det er muligt at udføre en designløsning til afslutning af et værelse med plastgitter.

Nogle dele er tilgængelige med høj fugtighedsbestandighed for værelser med høj luftfugtighed. En anden forskel, udover farve, størrelse og materialer, er tilvejebringelsen af ​​forskellige former og retninger for lufttilførsel. Ifølge denne karakteristika er de opdelt i:

 1. Swirl enheder. Vortexventilationsdiffusorens form er tilgængelig rundt og firkantet. Til installation på bagsiden af ​​ventilationssystemet til forsyningstypen er udstyret desuden udstyret med en ring og et løbehjul (i fravær er enheden installeret med en skrue). Fastgøring på væg eller loft er lavet på beslaget eller ved anvendelse af flangemetoden. Justerbare modeller er udstyret med udstyr til ændring af luftmassens størrelse og retning. For at skabe det maksimale komfortniveau i store rum anvendes en anemostat.

Distributører med en dekorativ belægning lavet af forskellige basismaterialer fremstilles. Levetiden afhænger af det valgte materiale i diffusoren og dets højkvalitetsbelægning. Den samme værdi påvirker prisen på denne sprøjte. Den dyreste - dette er forfatterens dækning til individuelt brug.

Under installationen er det nødvendigt at forsegle forbindelsen sikkert med en endeforsegling. Hvad angår arbejde og form, adskiller disse diffusorer sig ikke. Metoder til montering af enheden er forskellige. Dette er påvirket af bygningens opbygning og lokalet, nogle funktioner i enhedens loft. Udfør installationen er helt i stand til enhver mand i stand til at holde en puncher og en skruetrækker i hans hænder, der sparer penge familie budget.

Omfang af diffusorer

Ventilationsdiffusoren anbefales at installeres i alle værelser med friskluftsforsyningssystem. Vortex enheder er installeret i form af dekorative finishpaneler af forskellige former og farver. For at opnå den største effektivitet i drift monteres diffusorer ved hjælp af en speciel pakning.

Den forreste del er fastgjort med en skruetilslutning til ledningsboksen. Tidligere producerede apparater med en spray kun i en retning, nu sprøjter de strømmen på alle sider. Der er en udgivelse af modeller til installation på våde steder med en særlig fugtighedsbestandig belægning. Sådanne anordninger udstyre badekomplekser, svømmebassiner og industrielle faciliteter.

Modelvalgskriterier

For at sikre et pålideligt og optimalt valg af enheden til sprøjtning af luftmasser er det nødvendigt at være opmærksom på følgende ydeevneindikatorer og diffusorens anordning:

 • Når du vælger, skal du være særlig opmærksom på kombinationen af ​​ventilationssystemets kanal og dimensioner af selve sprøjten.
 • vælg materialet til fremstilling
 • Mange forskellige modeller er produceret, valget af dette aspekt er individuel for et bestemt rum;
 • bestemme antallet af retninger for luftsprøjtning.

Installation af diffusorventilation af dit værelse vil virke bedre og mere produktiv. Det vigtigste er at udføre installationen korrekt og korrekt.

Højdepunkter ved installation af diffusorer

Valget af installationssted og delens konturer afhænger af typen af ​​loftdækning. Den runde og firkantede loftmodel kan monteres i en strækloftbelægning, gipsplader. Alt arbejde anbefales parallelt med installationen af ​​belægningen:

 • det er nødvendigt at markere stedet for fastgørelse af luftdiffusoren;
 • vi markerer installationsstedet for at installere batten på stedet for diffusorens installation
 • Når vi monterer på en væg, udfører vi markeringen under hensyntagen til enhedens dimensioner og dens form;
 • vi laver en fordybning i væggen, idet der tages hensyn til 5 mm mellemrum, er dette arbejde nemmere at udføre med diamanthjulet ved hjælp af en vinkelsliber;
 • Når du har indsat sagen, skal du markere vedhæftningspunkterne og bruge en perforator til at bore et hul til dowels og fastsætte enheden.
 • For at fjerne luftens passage under kroppen skal der påføres et lag tætningsmiddel og fastgør diffusoren på væggen eller loftet ved hjælp af skruer med dowels.

Afslutningsvis noterer vi de vigtigste punkter om valget af installationssted.

Bemærk venligst - loftet diffusor skiller sig mindre ud på overfladen. Af denne grund kan de installeres på alle steder, uanset loft og vægbeklædning.

Firkantede enheder af standardstørrelse, mest udbredt til montering på konstruktion af et loft af cassetttyper. Sådanne dele er fastgjort og "maskeret" under de overfladebelagte dekorative fliser. Denne metode giver mulighed for nem adgang til ventilationskanalen under reparations- og vedligeholdelsesarbejde.

Denne egenskab skal overvejes, når der anvendes en metode til installation af sprøjteanordningen. Ofte hedder en sådan detalje et dekorativt gitter, det er let nok til at bygge det ind i væggene. Vær opmærksom på producenten af ​​disse dele. Køb ikke produkter fra uverificerede producenter og spar ikke penge på dette. En god ting vil aldrig være en øre værd.

Diffuser til ventilation

For mere effektiv drift af ventilationen i rummet skal indtagsluften ikke flyde, men fordeles jævnt i hele rummets rum. Når alt kommer til alt, når luften går i en strøm - skabes der udkast, og de påvirker menneskers sundhed negativt. Derudover er der kun en bestemt del af rummet ventileret med en luftstrøm af luft. For at ventilere rummet så effektivt som muligt skal du installere diffusorer til ventilation.

Diffuser til ventilation - hvad er det? Dette er en del af ventilationssystemet, hvis formål er at sprede indgangs- / udgangsluften strømmer gennem rummets rum.

Hvad er en diffusor?

Diffusoren til ventilationssystemet er en armatur, der har formen af ​​en grill udenfor. Formålet med denne enhed er en ensartet fordeling af indkommende og udgående luftmasser i rummet. Der er tre typer enheder, der letter dispergeringen af ​​luftstrømmen:

 • forsyning;
 • fume;
 • Forsyning og udstødning (universal);

Aircondition diffusorer

Formålet med sådanne indretninger er en ensartet fordeling af luftstrømmen fra klimaanlægget eller ventilatoren gennem luftkanalerne til rummet.

Forskel mellem diffusor og ventilationsgitter

Forskellen mellem disse enheder er kun i design og intensitet af luftbevægelsen.

Under beregningen og udformningen af ​​udstyr til luftdispersion tages der hensyn til luftcirkulationen. Derfor udføres arrangementet af klinger og skillevægge af strukturen på en sådan måde, at luftstrømmene blandes med maksimal effektivitet og fordeles jævnt fordelt over rummets rum.

Diffusoren samt ventilationsgitterne bidrager til en mere intensiv tilstrømning af luft til luftkanalerne fra klimaanlægget, men det gør det kun i en mere langsom og jævn form.

Anvendelse og drift af diffusoren til ventilation

Luftforhandleren kan anvendes til ventilationssystemer i lokaler til ethvert formål - boliger, kontorer, i produktion. Med hjælp fra disse enheder kan du:

Eliminer udkast

Udkast har en negativ indvirkning på menneskers sundhed. Særligt modtagelige for deres indflydelse mennesker med svag immunitet. De opstår som følge af det faktum, at luftmassestrømmene danner en enkelt strøm. Dette fænomen eliminerer forsyningsluftfordeleren. Det bidrager til divergensen og spredningen af ​​luftstrømmen.

Effektiv luftning

Hvis der ikke findes enheder i ventilationssystemet, hvorved det er muligt at sprede luftmassestrømmene, er kun den del af det rum, hvori luft cirkulerer, ventileret, da luftstrømmen udføres med en strålemetode. Når der luftes med hjælp fra luftfordeleren, spredes luftstrømmen jævnt i rummets rum. Dispersionen udføres hovedsageligt i henhold til hvirvelprincippet. En ventilationsafbøjning hjælper med at reducere intensiteten af ​​luftbevægelsen gennem en fleksibel kanal eller for at fremskynde luftmassernes bevægelse i udløbssystemet.

Opgrader udstødningssystem

Til modernisering af udstødningssystemet brug udstrømning (udstødnings) diffusorer. De er monteret i ventilationssystemet. Uden luftdistributørens tilstedeværelse skaber udstødningsstrukturen, selvom der udledes luftmasserne, stadig luftstrømstråler. Denne faktor påvirker atmosfæren i rummet negativt. Endvidere afhænger volumen af ​​udstødningsluft, der kommer ind i udstødningshullet, direkte af ændringer i retningen af ​​strømmen - jo større ændringen er, desto lavere er gennemstrømningen. Ved hjælp af en luftdiffusor kan dette problem løses.

Kontroller luftstrømmen

Styring af tilstrømningen / udstrømningen af ​​luftstrømme ved hjælp af en diffusor kan udføres af et specielt indstillet kontrolpanel. Det er således muligt at yde ekstra komfort og forhindre dannelse af udkast eller ventilation af dårlig kvalitet. En anden fordel ved denne enhed er isolering. Med denne enhed kan du fjerne støj fra "walking" på rummets luftstrøm.

klassifikation

Typer diffusorer til ventilation

Ifølge sagen materiale

Plast diffusorer til ventilation.

Sådanne indretninger er fremstillet af plast, modstandsdygtige overfor korrosions- og rottningsprocesser. Sådanne diffusorer er meget lette, de er lavet i forskellige former og farver.

Metal diffusorer til ventilation

Sådanne luftfordelere er fremstillet af aluminium eller stål. Fordelene ved disse produkter er høj styrke. De er pålidelige i drift og har et optimalt design. Metal diffusorer er meget tungere end plastik. Også nogle gange kan der være problemer med deres installation.

Forvirre ikke metalindløbsanemostaten og diffusoren. I modsætning til diffusoren er det muligt at styre mængden af ​​cirkulerende luftstrømme ved hjælp af en anemostat (i diffusorer er det umuligt). Enhedenes enhed udføres kun i en rund form, og diffusoren kan have forskellige former (både runde og rektangulære).

Prisen på enheden afhænger af det materiale, hvor diffusorhuset er fremstillet. Stålarmaturer er meget dyrere end plastik.

I form

Runde (hvirvel) diffusorer til ventilation

Sådanne modeller er opdelt i:

 • Fan - ofte monteret i loftet, ved hjælp af specielt tilvejebragte klemmer. Disse luftdiffusormodeller er udstyret med en luftmassestrømningsventil.
 • Disc - sjældent fundet i drift, da de ikke opfylder designkravene.

Slot diffusorer til ventilation

Kassen til installation af sådanne enheder er meget kompakt og næsten usynlig på overfladen. På grund af sin form er det muligt at justere retningen og vinklen på luftstrømmen.

Montering af sådanne enheder kræver ikke stor indsats. Den er lavet ved hjælp af parenteser.

Til destinationen

Indløbsdiffusorer

Apparater til frisk luft er designet til at scoop og straks levere til luftrummet eller ventilationsenheden en strøm af friske luftmasser udefra og deres ensartede fordeling.

Udstødningsdiffusorer

De bruges til hurtig udledning af udstødningsluft ud af rummet. Samtidig bidrager de til en ensartet fordeling af luft gennem rummet i rummet og luftning af dets maksimale areal.

Universal diffusorer (indløbsudstødning)

Sådanne enheder anvendes til udstrømning af luft ind i rummet, også til omsætning gennem ventilationssystemet.

Dyse diffusorer

Sådanne enheder bruges til at skabe en jet med smal luftstrøm.

Ved installation

Loft diffusorer til ventilation

Da blandingen af ​​luftstrømmen i rummet er øverst (under loftet), er disse diffusorer meget almindelige i drift - 95%. De bruges til både indløbs- og udstødningsventilationssystemer.

Gulv diffusorer til ventilation

Denne type armatur anvendes til rum, hvor indløbsventilationen udføres gennem kælderen.

Væg diffusorer til ventilation

Sådanne diffusorer til ventilation under drift er ret sjældne, da ventilationsgitter primært anvendes til vægge.

Grundlæggende er sådanne enheder monteret om nødvendigt for at installere ventilation gennem et hul i væggen.

Design funktioner

vortex

Den eksterne konstruktion af sådanne distributører til luftstrømme består af skillevægge og gitter, som er indrettet således, at der skabes en turbulens af luftmasser. Dette giver dig mulighed for at fremskynde bevægelsen af ​​luftmasser og forbedre effektiviteten af ​​et sådant system.

Ofte i hvirvel diffusorer er placeringen af ​​jumpers radial. De bruges i værelser med store arealer, højt til loftet. Sådanne enheder er også velegnede til værelser, der kræver en hurtig ændring af luften (badeværelse, toilet osv.).

Fra indersiden har en sådan enhed form som en cylinder. Gitteret til det kan være af forskellige former. Samtidig bør åbningerne kun placeres omkring omkredsen.

I hvirvelforhandlere af luftmasser til ventilationssystemet er der en ekstra impeller. Hun er bag stænger i enheden. Denne del kan være bevægelig og fast, kontrolleret og ukontrollabel. Den styrede pumpehjul kan have flere arbejdshastigheder.

Vortex diffusorer kan have et statisk trykkammer. Med sin hjælp er også aktiv bevægelse af luftstrømme elimineret og forhindrer således udkastet til udkast.

slids

Formen af ​​sådanne diffusorer ligner slidser. Da fordelingen af ​​luftmassestrømmen direkte afhænger af partitionernes position, deres form, størrelse og retning er konstruktionen af ​​sådanne enheder specielt konstrueret og beregnet.

Sådanne indretninger anvendes til rum, hvor ventilationssystemet har små eller mellemstore præstationer.

Spaltede anordninger til spredning af luftstrømme kan justeres og ændre retningen af ​​de medfølgende luftmasser (som klimaanlæg). Et statisk trykkammer kan være til stede i sådanne diffusorer.

Udformningen af ​​spalte diffusorer og gitter til dem kan være af forskellige former.

justerbar

Sådanne diffusorer til ventilation er udstyret med justerbare glideplader. Dette er et regulatorisk element i strukturen, hvorigennem enhedens kontrolkapacitet.

Sådanne indretninger kaldes anemostater. Luftmassernes strøm er reguleret på grund af bevægelser af enhedens centrale del med uret eller mod det. Slats i armaturet er bevægeligt fastgjort. Dette giver dem mulighed for at ændre position og åbne eller lukke hullet for at generere luftmasser.

Der er anemostater udstyret med tilstedeværelsessensorer og luftmassekompositionsanalysatorer. Sådanne enheder er forbundet med klimakontrolsystemet. Et sådant system fungerer i automatisk tilstand. Dets opgave er at opretholde et givet rummikroklima.

DIY installation af diffusoren

For at undgå problemer under installationen af ​​udstyret er det nødvendigt at udarbejde et hul til installation på forhånd. Åbningen skal svare til armaturets størrelse og form.

I komponenterne er der altid monteret en speciel låse låse til montering af diffusoren. Med deres hjælp kan enheden installeres både i en fleksibel kanal og i en stiv kanal.

Installation af diffusoren i den hårde kanal

 • Før du køber en diffusor, skal du nøjagtigt måle hullets størrelse og form for at passe. Enheden skal vælges i nøje overensstemmelse med disse parametre.
 • Installationen af ​​enheden består i en jævn fremføring af enheden i et forud forberedt hul, indtil en karakteristisk lyd vises - et klik. Installation af enheden skal udføres forsigtigt for at undgå beskadigelse af sagen (med et stærkt tryk kan sagen bryde).
 • Derefter skal du omhyggeligt inspicere overfladen og sørge for, at der ikke er uregelmæssigheder eller fremspring mellem åbningen og enheden.
 • Hvis du finder fejl i installationen, skal du kontrollere alle låse og sørge for at de har arbejdet. Ellers skal du trykke på den nødvendige del af enheden, indtil den er rettet.

Installation af diffusoren i den bløde kanal

 • Først skal du få ærmet ud af hullet i væggen og fastgør en enhed til den for at sprede luftstrømmen.
 • Derefter placeres muffen i kanalen og derefter enheden.
 • Når systemet begyndte at komme i kontakt med væggen, skal du reparere enheden. For at gøre dette vil det være nødvendigt at langsomt uden at gøre en særlig indsats for at trykke på diffusoren, indtil fastgørelsesmekanismerne virker.
 • Sørg for, at der ikke er nogen installationsfejl (fremspring, uregelmæssigheder over vægoverfladen).

Installation af diffusoren i den kanalfri udstødningsventilation (hul i væggen)

 • I starten skal du forberede et hul, hvor enheden vil blive installeret for at sprede luftstrømmen. Til disse formål anbefales det at bruge et rør, hvis parametre svarer til diffusorens størrelse.
 • Åbningen i væggen kan være lavet af et rør. For at gøre dette skal du måle længden af ​​hullet fra ydervæggen til den indvendige og derefter tilpasse røret til disse dimensioner.
 • Indsæt det monterede rør i hullet, og monter apparatet i det i overensstemmelse med ovenstående princip.
 • Fastgørelse af røret til hullet kan ske ved hjælp af skum til installation.

Hvis komponenterne i diffusoren ikke indbefatter låsen til fastgørelse, kan de udskiftes med lim, ankre, tætningsmiddel eller selvdrejende skruer.

Ventilationsdiffusor

Ventilationssystemet er et af de vigtigste ingeniørsystemer inden for bolig-, kontor- og industriområder. Den effektive drift af ventilationssystemet øger komforten og opretholder et sundt mikroklima. Denne artikel fokuserer på et lille, men vigtigt element i ventilationssystemet - diffusoren.

Hvad er en diffusor til ventilation?

Diffusoren er et ventilationsgitter af en kompleks konstruktion, der også udfører funktionen af ​​et dekorativt element. Det er designet til input og output af luftmasser fra lokalerne. Bidrager også til effektiv blanding og bevægelse af luftmasser indendørs.

Installationssted for diffusor

Diffusere er opdelt efter type montering:

Diffusere kan installeres indendørs (internt) og udenfor (eksternt).

De fleste lejligheder er udstyret med ventilationskanaler placeret på væggene i køkkenet og badeværelset. Ventilation i sådanne lejligheder arbejder for at fjerne affaldsluft fra boligarealet. I dette tilfælde er der installeret faste gitter i ventilationskanalerne. Der er ikke behov for diffusorer.

Situationen ændres, når der er installeret et loft. For at forbinde den kanalmonterede diffusor, hvis formål er at effektivt udstøde luften fra rummet.

Ved udformning af forsynings- og udsugningsventilation med et netværk af kanaler, i et boligområde eller et andet rum er tilstedeværelsen af ​​produktet obligatorisk. De er monteret i overensstemmelse med det udviklede projekt. Dette element i ventilationssystemet er ofte monteret i kommercielle lokaler: butikker, fitnesscentre, skønhedssaloner, caféer, banker og andre.

Formålet med ventilationsdiffusoren

Hovedformålet med elementet - den effektive fordeling af luftmasserne i rummet. Hvad betyder dette i praksis? Hvis luftindløbskanalen ville ende i rummet med et åbent hul, ville dette skabe mange problemer - dannelsen af ​​et udkast, tilstedeværelsen af ​​døde luftzoner på grund af ujævn ventilation. Til ensartet fordeling af luft og giver den den ønskede retning, monteret diffusor.

På grund af designfunktionerne er det i stand til at regulere volumenet af luftstrømmen. Udformningen af ​​nogle indstillinger giver dig mulighed for at ændre foderhastigheden eller udstødningsmasserne. Hvis det er nødvendigt, kan enheden helt slukke for lufttilførslen.

Da diffusorer er det endelige element i ventilationssystemet, har de et attraktivt dekorativt udseende.

Diffusere er forskellige i type opgave:

 • Blowing. Monteret til luftkanaler, der leverer frisk luft til rummet.
 • Udstødning. Monteret til luftkanalerne, udstødningsluft fra rummet.
 • Tilførsel og udstødning. De betragtes som en universel mulighed, de kan installeres både på tilstrømningen og på udstrømningen af ​​luft.
 • Kombineret. Mere kompleks enhed. Den dekorative sag har huller, der er ansvarlige for både strømmen og udstrømningen af ​​luftmasserne. Tilslut til to forskellige luftkanaler.

Typer af ventilationsdiffusorer

Markedet for ventilationsudstyr præsenterer en bred vifte af disse enheder - væg, loft, gulv. Dette element i ventilationssystemet er klassificeret af andre parametre.

Materiale adskillelse

Til salg kan du finde produkter fra tre typer boligmaterialer:

 • Plastikhus. Den mest almindelige mulighed. Forskel i rimelig pris og mindre vægt. Ifølge egenskaberne er det ikke ringere end metal modstykker. Kan have et designudseende.
 • Metal sag. Der anvendes forskellige typer metal. Kroppen kan være lavet af aluminium, galvaniseret eller rustfrit stål. Afvige i større holdbarhed og holdbarhed. Anbefales ikke til installation i klimaanlæg. Metal har tendens til at afkøle hurtigt, hvilket kan føre til kondensation.
 • Trækasse. Den er hovedsagelig monteret i bade og saunaer. Det kan laves af den enkelte ordre.

Forskellene i form

Produkterne er opdelt efter sagens form:

 • Runde. Kan justeres og ureguleret, har en anden diameter.
 • Rektangulær og firkantet. Kan også udstyres med en luftstrømjusteringsfunktion.

Særlige træk ved design

Modeller af forskellige typer montering og tildeling kan have mere smalle designfunktioner.

 • Slit. Den indgående luft passerer gennem en række slidser i enheden. Antallet af slots kan variere fra 1 til 6 - med en højde på spalten fra 8 til 25 mm. Nogle modeller har funktionen af ​​luftstrømretningen. Monteret i hængende og multi-niveau lofter.
 • Blæk. Passerer luft gennem sig selv, designet danner det i en eller flere jetfly. Øger lufttilførslenes hastighed og afstand. Modellerne er mobile og stationære.
 • Perforeret. Udstyret med et stort antal små huller. Bidrage til en ensartet og afbalanceret strømning eller fjernelse af luft.
 • Vortex. Forskell i et radialt arrangement af krydspunkter. Når de passerer gennem dem, bliver luften snoet i form af en tragt. Dette design øger lufttilførselshastigheden og effektiviteten af ​​dens blanding. Monteret i værelser med behov for hurtig luftudveksling, såsom et badeværelse. For at undgå udkast kan der installeres en hvirvel diffusor med et statisk trykkammer.
 • Lineær. Den har en langstrakt form med et lille antal huller.

Fås i modeller og andre typer.

Fordele og ulemper ved diffusor til ventilation

Fordelene er:

 • nem installation og drift;
 • justeringsfunktion og friskluftsretning;
 • driften af ​​anordningen eliminerer dannelsen af ​​stillestående luftzoner;
 • et attraktivt dekorativt udseende, der passer perfekt ind i et moderne interiør.

Den utvivlsomme fordel ved enheden er effektiv luftfordeling i store varehuse.

ulemper:

 • udkast under visse omstændigheder.

Dette problem løses ved at installere et statisk trykkammer. Det forhindrer dannelsen af ​​udkast.

Hvordan vælger man en diffusor til ventilation?

For at vælge det rigtige produkt skal du være opmærksom på flere kriterier.

 • Sektion. Produktet vælges i overensstemmelse med diameteren af ​​tværsnittet af luftkanalen, til hvilket den vil blive tilsluttet. Parametrene for produktet og kanalens tværsnit skal være konsistente.
 • Kropsmateriale. Produktet bør vælges under hensyntagen til rummets art og temperaturen i luften passerer igennem. I klimaanlæg er det bedre at installere plastprodukter. Til indretning af eksterne ventilationssystemer er det foretrukket at anvende metalskabe.
 • Designet af sagen. Til salg er et stort udvalg af dekorative løsninger. Udvælgelse af et produkt i henhold til dette kriterium er et smage, eller en stil skabt indendørs.
 • Den nødvendige mængde og hastighed af luft ind i rummet.

Hjælp! Støjniveauet, der genereres af enheden i et boligområde, må ikke overstige 45-55 decibel.

I overensstemmelse med de krævede kriterier kan du vælge indstillingen fra producentens katalog.

Monteringsmetoder til ventilationsdiffusoren

Der er tre muligheder for tilslutning til ventilationssystemet.

 • Direkte til fleksible ventilationsslanger eller stive kanaler.
 • Installation til ventilationssystemet gennem et statisk trykkammer. Denne mulighed er mere at foretrække. For at installere kameraet kræver et større mellemrum mellem hoved- og dekorationsloftet.
 • I den eksisterende ventilationskanal, der ligger i væggen.

Alle produkter sælges med låsene til installation, eller åbninger til bolte og selvskærende skruer. Dette element i ventilationssystemet skal installeres i et specielt forberedt hul med en passende diameter.

Placering i ventilationskanalen

Når du installerer produktet i en hård kanal, skal du følge en bestemt rækkefølge.

 1. Parametrene for indgangen til kanalen bestemmes. Afhængigt af størrelsen af ​​kassen er valgt tilsvarende diffusor.
 2. Montering af diffusor i åbningen.
 3. Enheden kontrolleres for pålidelig fastgørelse i ventilationskanalen. Faste låse bør arbejde for at snappe.

Montering i en korrugerings- eller metalarm

Sekvensen af ​​installationen af ​​diffusoren i en fleksibel ventilationshylster.

 1. Enden af ​​de fleksible korrugeringer trækkes ud af ventilationskanalen.
 2. En luftdiffusionsindretning med den passende diameter er fastgjort til indløbene af korrugationerne.
 3. Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet indføres muffen først ind i kanalen og derefter diffusoren. Indtastning af enheden fortsætter, indtil et tegn klikker. Enheden skal være jævnt uden revner ved siden af ​​loftet eller væggen.

Populære modeller af diffusorer, deres omkostninger og producenter

Det betragtede element i ventilationssystemet er ikke en luksus. Priserne starter med et gennemsnit på 100 rubler til en diffusor med en diameter på op til 100 mm. En lignende mulighed, lavet af rustfrit stål, vil koste mere - 800 rubler. Den dyreste vil være en kvadratdiffusor på 600 mm ved 600 mm. Dens pris kan nå op til 2.200 rubler per enhed.

Prisen afhænger også af producenten. De mest overkommelige produkter er russisk fremstillet - firmaer Arktos, Airone, Era og Vanvent. Produkter fra det lettiske mærke Europlast og det svenske selskab Systemair vil koste mere.

Ventilationsdiffusor - Typer og formål

Hyggeligt og varmt hjem er nøglen til fremragende velvære. Og ofte kan nogle små ting gøre det usædvanligt og unikt og usædvanligt. Disse omfatter diffusorer til ventilationssystemer, selv om de ikke betragtes som primære elementer.

Hvis du vil lære mere om dem og bruge dem ordentligt til deres tilsigtede formål, anbefaler vi at læse artiklen til slutningen.

Forskellige diffusor muligheder for ventilation

Så hvad er diffusor i ventilation? Såkaldte luftfordelingsanordninger designet til at give luft ind i rummet og dets tilbagetrækning fra det. Ud over ventilationssystemer bruges den til opvarmning og aircondition.

klassifikation

I form

Oplysningerne nedenfor giver dig mulighed for at forstå, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger diffusorer. Du vil forstå dem under hensyntagen til hensigtsmæssigheden af ​​installationen, specifikke funktioner og behov i ventilationssystemet.

Der er to muligheder for modeller af denne enhed:

Tip: Mange designere foretrækker at bruge cirkulære diffusorer i indretningen, som ligner lampeskærme, hvilket gør det muligt at kombinere dem med design i rum.

Runde diffusorer til ventilation

Moderne marked kan tilbyde interessante modeller af rund form:

 • ventilationsdiffusor, hvor luftstrømningsventilen er indbygget, og der er specielle klemmer til montering i loftet;
 • skålformet, selvom designere sjældent bruger dem;
 • slotted - bruges til at opnå den ønskede retning af luftstrømmen. På grund af deres form er det muligt at ændre sin udgangsvinkel. Sådanne modeller skelnes af kompakte dimensioner af installationsbokse, hvilket gør det muligt at gøre ventilationsåbningerne til tilførsel og udstrømning af luft næsten umærkelige. Installation af spalte diffusorer sker ved hånd ved hjælp af beslag, selv i lukkede rum, f.eks. Bag et ophængt loft.

Hvilken en køber afhænger af smag og design. Men husk, at der skabes hygiejne og trøst, er der ingen baggrunde.

På billedet - rektangulært loftsdiffusor

Til destinationen

Overvej nu den praktiske side af problemet, hvilket er meget vigtigere. Enheder kan være:

Installation af enheden i kanalen

 1. Diffusere kan også være uregulerede og justerbare. I sidstnævnte er der blinds, der kan ændre volumenet af luftstrømmen og dens retning.
 2. Gør enheder fra:
 • Metaller (aluminium eller stål), som er mere pålidelige, holdbare og har en lang levetid. Desuden anses de for at være optimale ud fra designsynspunktet og har også "anti-vandal" egenskaber. Prisen på sådanne diffusorer er noget højere end plastik;
 • plastik - enheden rotter ikke og ruster ikke. Har en lille vægt og et stort antal farvevariationer.

Plast loft diffusor

Luftfordeling

For at skabe et valgt indendørs mikroklima er det nødvendigt at slippe af med støj og udkast, som ofte irriterer kunder. Just diffusorer er en god teknik løsning, der vil bidrage til effektivt at distribuere luftstrømmen gennem bygningen. Enheder reducerer lufthastigheden under passagen gennem fleksible kanaler og omvendt øger den, når luft kommer ind i udstødningskanalen.

Luftstrømmen i rummet kan styres automatisk fra fjernbetjeningen

Derudover vil du have mulighed for at udøve kontrol over disse processer. Dette vil bidrage til at øge komforten til det rum, hvor udstødningsventilationsrøret er placeret.

Ofte installeres hvirvel diffusorer på loftet eller på væggen, som er et dekorativt panel af en rektangulær eller rund form, forseglet langs konturen med en speciel pakning. Hvis der er ventilation, er der en luftstyringsring og pumpehjul på bagsiden, sidstnævnte er ikke beregnet til udstødning.

Frontpanelet på diffusoren er fastgjort med skruer til køreledningens tværsnit. Installation af enheden sker gennem hullerne på flangen eller beslagene. Frontpanelet på en konventionel loftsdiffusor er en ramme i midten af ​​hvilken en profileret plade er placeret.

Air distribution muligheder

I dag byder industrien på forskellige modeller, der gør det muligt at styre tilførsels- eller udstødningsluften i fire retninger, og ikke kun i en. Der er også specielle modeller af diffusorer designet til arbejde i værelser med høj luftfugtighed og i aggressive omgivelser. For eksempel giver instruktionen dem mulighed for at blive brugt i svømmehaller eller produktionsværksteder.

Tip: Den korrekte installation af diffusorer giver dig mulighed for at få god ventilation med minimal temperaturændring, hvilket er især vigtigt, når du sparer varme i rummet.

konklusion

Ved hjælp af diffusorer er det muligt at tilvejebringe ikke kun retningen og mængden af ​​luftstrømmen, men også dens udstrømning. I dette tilfælde er der en korrekt fordeling af luftmasserne i hele bygningen eller i et bestemt rum med minimal varmetab.

Industrien tilbyder modeller fremstillet af forskellige materialer og forskellige farver, så når du vælger, skal du være opmærksom på de tekniske egenskaber ved enhederne.

Videoen i denne artikel hjælper dig med at finde yderligere oplysninger om dette emne.

Videnbase

Luftdistributører og diffusorer formål og princippet om drift 31 december 2014 05:45

Luftdistributører og diffusorer formål og driftsprincip

Udstødningsdiffusoren er en enhed, hvorved luften fordeles i rummet og derved sikrer udveksling af snavset og ren luft. I klimaanlæg og ventilationsudstødningssystemer kan man ikke undlade at bruge udsugningsdiffusor. Som regel er den monteret på loftet og er ansvarlig for at justere luftstrømmen. Hvis du har brug for en udstødningsdiffusor, kan du købe den på vores hjemmeside ventairbox.ru. Diffusorer, priser, specifikationer og andre nødvendige oplysninger findes i katalogerne på vores hjemmeside samt på anmodning til den tekniske afdeling.

Diffusorer og luftfordelere - en del af ventilationssystemet, ikke mindre vigtigt end fleksible luftkanaler, ventilatorer eller fastgørelsesdele, såsom beslag, hjørner til luftkanaler eller profil for flangeforbindelse.

I ventilationssystemer spiller diffusorer rollen som luftfordelere, det vil sige enheder, hvorigennem luftstrømmen kommer ind i rummet. Diffusere bidrager til jævnt at fordele den medfølgende luft over hele rummet, og kan også bruges til individuel styring af luftstrømmen. Desuden reducerer diffusorer luftens hastighed, når den leveres fra de fleksible kanaler, og omvendt øger udstødningsluftens hastighed, når den kommer ind i udstødningskanalen.

Der er flere klassifikationer af diffusorer. Så afhængigt af om de er installeret i nærheden af ​​forsyning, udstødning, stive eller fleksible luftkanaler, er diffusorer opdelt i forsyning og udstødning. Indløbsdiffusorer anvendes, når der leveres frisk luft til rummet, og udstødningsluft anvendes, når udstødningsluften fjernes udefra.

Ifølge diffusorernes placering og luftfordelere er opdelt i gulv, væg og loft.

Væg eller loft, for eksempel, kan være hvirvel diffusorer. Vortex diffusorer er et dekorativt panel af en rund eller firkantet form, forseglet langs en kontur med en speciel pakning. På bagsiden af ​​panelet er luftstyringsringen og pumpehjulet placeret i tilfælde af ventilation; Udstødningsdiffusorer har ingen impeller. Diffusionspanelens frontpaneler er fastgjort til kablerne på ledningsskruen med skruer. Installation af diffusorer foretages ved hjælp af beslag eller gennem huller i flangen.

Forsiden af ​​en typisk loftsdiffusor er en ramme, i midten af ​​hvilken der er en profileret plade.

Gulv diffusorer fører til at sikre intensiteten af ​​varmeoverførsel, som skyldes tilstedeværelsen af ​​skrå tværgående ribber i kernerne i sådanne modeller.

Desuden er diffusorer indstillelige og uregulerede. De førstnævnte er udstyret med specielle reguleringsanordninger, hvis formål er at regulere luftstrømmen, luftstrømmen samt luftstrømshastigheden.

Justerbar omfatter især spalte diffusorer, som, takket være formen af ​​deres slidset grid, giver dig mulighed for at ændre udgangsvinklen på den medfølgende luftstråle. Desuden er disse modeller også forskellige kompakte størrelser af monteringsbokse, som gør det muligt at få ventilationsåbningerne til tilstrømningen eller udstødningsluften næsten umærkelig. Montering af spalte diffusorer med beslag kan nemt udføres selv i det trange rum bag det ophængte loft.

Diffusorernes form er rund, rektangulær eller firkantet. Ofte kan du finde diffusorer med dekorativt design. Diffusere, valgt med hensyn til rummets overordnede design, bliver en ægte udsmykning af det indre af ethvert objekt.

Hvad angår materialet, hvorfra diffusorerne er fremstillet, er det enten metal (stål eller aluminium) eller plast. Aluminium og stål diffusorer er mere holdbare og holdbare i forhold til deres plastik modstykker. Plast diffusorer har deres egne fordele: de er ikke bange for korrosion, de vejer mindre og har et stort udvalg af størrelser og farver.

Forskellige modeller af diffusorer giver dig mulighed for at styre luftstrømmen af ​​tilførselsluften eller udstødningsluften ikke kun i en retning, men også i to, tre eller endda fire sider. Der er også specielle modeller af diffusorer, der er specielt designet til arbejde i aggressive omgivelser og i rum med høj luftfugtighed (f.eks. I produktionsværksteder eller swimmingpools).

Det korrekte valg af diffusorer og diffusorer giver en effektiv løsning på sådanne tekniske problemer som støj under passagen af ​​luft gennem ventilationsgitter eller tilstedeværelsen af ​​udkast. Ved installation af diffusorer kan du få en god ventilation af rummet med en minimal temperaturgradient.