Suspenderede lofter (+80 billeder)

Tænker gennem indretningen, husker mange mennesker lofterne som en sidste udvej eller betaler ikke nok opmærksomhed på dette problem ved at vælge den enkleste løsning. Undgå at undervurdere denne del af rummet, fordi den øverste partition kan være en klar accent i rummet, hvilket skaber en interessant sammensætning. Især hvis det er ophængt lofter - en moderne løsning, der forbløffer med en række forskellige designmuligheder.

Hvad er det?

Som navnet antyder, er et ophængt loft en struktur, der er suspenderet fra hovedpartitionen. Gør det af praktiske eller dekorative formål, som fastlagt medlem kan være fremstillet af forskellige materialer, har interessante ikke-standard former, farver og mønstre.

Hvis vi taler om tekniske aspekter, er det hængende loft et rammesystem, som er monteret på basen ved hjælp af suspensioner. Rammer har ofte form af et metalgitter, efter at fastgørelseselementerne vender mod paneler - moduler eller registre.

Suspended konstruktion er egnet til enhver form for lokaler, det vigtigste er at vælge den bedste løsning.

Gipsvægge - en billig, alsidigt materiale, der har en bred variation af former: lige eller bølgede linjer, glatte kurver, krøllet detalje. Sammensætningen er latterligt enkel og indeholder - to ark tykt karton med et gipslag mellem dem.

Kassette-type lofter passer perfekt ind i det moderne interiør. De repræsenterer en slags moduler, der er knyttet til rammen i en given rækkefølge. Derudover kan hvert element i strukturen variere i farve eller overflade, hvilket giver en uendelig række dekorative løsninger. Det eneste negative er den høje pris, som betaler sig med fremragende egenskaber.

Racklofter er velegnet til store rum. Som navnet antyder består de af laths, og i færdig form ligner de en overfladebeklædning med klapbræt. Derudover er de holdbare og pålidelige.

Stræklofter indtager en ledende stilling blandt alle muligheder. De repræsenterer et lærred strækket på en ramme (fra PVC film, stof), som er skåret præcist i henhold til rummets standarder. De kan være matte eller blanke, mønstrede eller monofoniske - du kan tænke på noget.

Fordele og ulemper ved nedhængte lofter

Derfor anbefales det at tage hensyn til dem, hvis de:

- Renoveret værelse har et ujævnt loft. For eksempel er dette et gammelt hus, hvis udsmykning ikke er i den mest nøjagtige tilstand. Og i stedet for at bruge en masse indsats for at udjævne fejlene, er det ikke bedre at skjule dem? Suspended strukturer håndterer perfekt denne opgave. Derudover vil de hjælpe med at skjule ingeniørkommunikation.

- Designplanen indebærer en original dekorativ løsning i loftets design. Ved hjælp af en suspenderet partition kan du oprette komplekse krøllede eller multi-level kortfattede kompositioner, der belyser forfatterens ethvert indfald.

- Det er nødvendigt at forbedre levevilkårene i lokalet. Suspended lofter har yderligere funktioner, herunder: lyd og varmeisolering, samt fugt modstand. Installation med de krævede egenskaber vil bevare stabile i stuetemperatur, beskytte mod udefra kommende lyde eller ikke passere vand, hvis naboerne ovenfor glemt at slukke for vandhanen.

Suspended konstruktion vil være en fremragende ramme for installation af et komplekst belysningssystem. Derudover er det let at rengøre, og det er nemt at udskifte modulære varer i tilfælde af skade uden at omarbejde hele belægningen.

Desværre er denne type finish ikke egnet til hvert værelse. Små rum vil blive endnu mindre på grund af det falske loft, som vil skære ned højden af ​​væggene i mindst 15-20 cm - og ingen visuel fup er ikke udjævne effekten.

For at være sikker på holdbarhed og styrke af materialer, skal du vælge muligheder med høj ydeevne - og de er normalt dyre. Men hvis du ikke er hæmmet af disse grunde, vil et ophængt loft være en god udsmykning for ethvert rum - det være sig et køkken eller en børnehave.

Suspenderet lofter - foto

Kompetent ind i loftet indvendigt - ikke en nem opgave. Men vi håber, at vores råd og foto-ideer vil skubbe dig til en vellykket løsning!

Falsk loft i køkkenet

De særlige forhold i køkkenet tvinger mig til at udforme loftet omhyggeligt. Dette rum er kendetegnet ved høj luftfugtighed og hyppige temperaturændringer, der påvirker finishen negativt. Det er nødvendigt at dvæle på materialet med succes imod en sådan indvirkning.

Ikke underligt suspenderede lofter er den mest populære type belægning. Dens største fordel i køkkenet er, at det er let at passe på overfladen. Nok til at holde en fugtig klud for at fjerne fedt dråber.

Spændings- eller kassettekonstruktioner har høj fugtbestandighed, hvilket er meget vigtigt for madlavningsområdet. Derudover giver de dig mulighed for at skabe et unikt design, der "glorifies" skønheden af ​​glatte linjer, understreger den installerede lys sammensætning.

Fantastiske glatte overflader, der afspejler rummet og giver indvendig dybde fantastisk i et moderne køkken. Tegning i midten af ​​loftet vil være en klar accent.

Loft design (150 billeder)

I denne artikel finder du mange interessante takdesign ideer med billeder og beskrivelser. Find ud af hvorfor du ikke kan bruge gips overalt, og hvordan stræklofter hjælper dig med at undgå oversvømmelse fra dine naboer!

Beslutter at begynde en reparation, er du nødt til at vælge en farvepalet af rummet, skal du vælge en måde at afslutte vægge, loft og gulv, finde den bedste kombination af funktionalitet, æstetik og, selvfølgelig, pris. Hvis du undersøge mulighederne for moderne finish, kan du gemme broderparten af ​​familiens budget, som er velkendt, som uplanlagte ændringer kan føre til enormt spild af dårlig ledelse.

Valg af loftdesign

Enhver reparation begynder fra loftet, på dens afslutning, design og konstruktion i høj grad afhænger indvendige rum som en helhed. Indtil dato har mulighederne for at afslutte loftet meget mange. De vælges ud fra ejerens præferencer, formålet med værelset og selvfølgelig prisen. Når et presserende behov for at spare vælges klassiske budgetmæssige finish - maleri og kalkning, indpakningspapir eller plader af polystyrenskum. Forholdsvis billige, men også mere praktiske og æstetiske er nedhængte lofter. Og, selvfølgelig, når spørgsmålet om reparationsomkostninger er ikke så akut, kunne valget falde på eliten stretch lofter.

Lad os forsøge at beskrive i detaljer hver type finish for at hjælpe dig med at vælge den bedste løsning.

Maling og hvidvaskning af loftet

En af de ældste, besværlige og beskidte måder, der kræver en perfekt flad loftsoverflade med pæne led af loftfliser. Alle husker, hvor meget whitening skal vaskes fra gulvet og møblerne efter maling eller hvidvaskning af loftet. Derudover er det ret vanskeligt at opnå en ideel monokromatisk overflade uden striber ved hjælp af kridtopløsning eller loftmaling.

På den anden side var farve og hvidvaskning - og var den mest budgetmæssige reparationsmulighed. Og det må indrømmes, at et kvalitativt rekonstrueret malet loft ser ret pænt og æstetisk glædeligt ud. Plus, efter eget skøn kan du tynde den hvide farve i andre nuancer.

Pasta loftet tapet

Dette er en mindre "snavset" og tidskrævende måde end hvidvaskning, men lige så billig, især sammen med hængende og spændingssystemer. Design muligheder - et stort udvalg, fra kombinationer af baggrunde af forskellige mønstre til deres farve i enhver farve.

Hvis du bruger specielt tapet til loftet (helst væske tapet), vil de beholde deres oprindelige udseende i lang tid. Det anbefales ikke at bruge dem i badeværelset eller i køkkenet. Desuden er loftet tapet usandsynligt at udjævne loftets uregelmæssigheder, så overfladen der skal limes skal være så flad som muligt.

Pasta ark af polystyren skum

Denne mulighed ligner meget efterbehandling af vægpapir, så vi vil ikke blive dårligt på det i lang tid. Det eneste, i modsætning til tapet, er loftfliser fremstillet af udvidet polystyren i stand til at modstå fugt og udjævne små fejl i loftets overflade.

Plastic trim

En god mulighed for at afslutte loftet er PVC-paneler. De er holdbare, holdbare, har god lydisolering og er modstandsdygtig overfor fugt og høje temperaturer. Sidstnævnte tillader deres brug med LED- og halogen spotlights. PVC-paneler maskerer perfekt det ujævne loft, rør og ledninger. Generelt er det et budget alternativ til dyrere podshivnym og hævede lofter.

Gipsplader lofter

Dette er et alsidigt og billigt loftmontering, der giver dig mulighed for at bringe alle slags designideer til livs, for at skjule overfladefejl, ujævnhed, belysning, ledninger osv.

Måske den eneste ulempe ved gips, i sin frygt for fugt, så det er ikke egnet til et badeværelse. Ellers gipsvæg - næsten perfekt efterbehandling materiale.

 • Skæring af nogen, endog ubehandlet overflade
 • Evnen til at skjule ledninger, rør, loftled og andre uregelmæssigheder;
 • At få en helt flad og glat overflade;
 • Oprettelse af et loft på flere niveauer;
 • Gennemført integreret belysningssystem;
 • Fremragende varmeisolering og evnen til at opretholde et mikroklima i rummet;
 • sikkerhed;
 • Varmebestandighed og brandhæmmende
 • Lav pris sammenlignet med lofter.

I modsætning til tidligere færdiggørelsesmetoder skal du tinker med installationen af ​​gipsvægspaneler - installer rammen, installer pladerne og udfør den efterfølgende dekorative efterbehandling. Afhængig af loftets ujævnheder og mængden af ​​skjulte ledninger og kommunikation kan du miste 5-10 cm i højden. På den anden side er disse mindre ulemper, fordi du får et smukt, billigt, perfekt lige loft på det design, du kan lide.

Hvis du er interesseret i gipsplader lofter, skal du læse vores artikel om det!

nedhængt loft

Ud over de førnævnte gipspladelofter kan loftslofter laves af fiberplader og MDF. Det er slidstærk, sikker, fugtbestandig finish, en enorm farve og struktureret mangfoldighed.

MDF og fiberplader kan efterligne træ, fliser, rå murværk eller natursten. Overfladen på pladerne er let malet med emalje og olie maling, klistret over med en film, dekoreret med lameller og andre elementer, hvorved der skabes en efterligning af bjælkerne. Et sådant hemmingloft giver dig mulighed for at skabe "effekten af ​​et dyrt loft" og belyser mange interessante designløsninger.

Suspenderede lofter

Den mest populære type loft af den gennemsnitlige pris kategori. Et ophængt loft er et design, når forskellige finishmaterialer er fastgjort til en træ- eller metalramme. Med det kan du nemt skjule alle fejl og uregelmæssigheder i loftet, ledninger og kommunikation, du kan foretage et klimaanlæg, installere indbyggede lys.

 • Kassettelofter - Slidstærk, slidstærk, fugtisoleret og brandsikkert stål eller aluminiumsplader (kassetter), der ofte bruges i offentlige rum - restauranter, hoteller, kontorer, lægefaciliteter mv.
 • Armstrong-type lofter er en budget mulighed for efterbehandling, der er bredt spredt både for administrative lokaler og hjem værelser. Disse er nemme at installere, billige æstetiske plader af ekstruderet mineralfiber, som har termisk isolering, brandmodstand og øget lysreflektans, hvilket gør det muligt at spare penge på belysning.
 • Racklofter er meget holdbare, slagfaste, fugttætte og brandsikkert metalloft. Det kræver ikke delikat pleje, rotter ikke, opsamler ikke snavs og støv.
 • Spejllofter - giver dig mulighed for at skabe et rigt, rummeligt og stilfuldt design med masser af lys og dybde.

Stræklofter

Den nyeste type lofter - elite moderne mode stretch lofter. Ud over det faktum, at denne type design ser meget dyr og stilfuld ud, er det også en ret praktisk måde at afslutte loftet på.

 • Stræklofter skaber en helt perfekt overflade, skjul rummets asymmetriske former, dækker alle uregelmæssigheder og kommunikation;
 • Stræklofter beholder betydelig vægt, hvis du beslutter at oversvømme naboerne;
 • Materialet passerer ikke fugt, hvilket tillader dets anvendelse i alle værelser uden undtagelse.
 • Et meget stort udvalg af design - fra valg af farve eller tekstur (mat, glans eller satin) til anvendelse af fotoudskrivning, gnistre, smykker og andre ting.

Desværre vil installation af stræklofter uden ulemper ikke gøre:

 • Dette er den dyreste type finish;
 • De kan kun installeres af fagfolk ved hjælp af specialudstyr (gaspistol);
 • Lerret er bange for mekaniske skader, skarpe genstande, der nemt punkteres.

Stræklofter er ikke installeret i kolde rum uden opvarmning eller med temperaturer under +5, de mister deres teknologiske egenskaber.

Vælg et loft design afhængigt af værelset

Nu kender du funktionerne i hver type finish, og du kan vælge.

Men husk at valget af materiale til afslutning af loftet stærkt afhænger af stedet. Du kan ikke indsætte tapet med loftet i badeværelset, og håber at i en måned vil loftets udseende forblive i sin oprindelige form. Mest sandsynligt vil dit tapet blive skilt, hvis det ikke skales af.

I stuen

Loftet i stuen skal være glat, æstetisk, svarende til det samlede indre af rummet. Af alle ovenstående muligheder passer næsten alle sammen.

Ønsker moderne og dyrt - ophængt loft. Et lille rum i rummet, der skal udbygges, er et spejlhængende loft. Begrænset reparationsbudget - Gipsloft. Og den mest budgetmæssige løsning er vægpapir, forudsat at du har en helt flad loftsoverflade.

Måske ikke en passende mulighed for en stue ville være et suspenderet kassette loft eller plast trim paneler. De er mere egnede til administrative lokaler, kontorer eller medicinske institutioner, men det er usandsynligt, at de giver din stue mere stil og komfort. Selvom det selvfølgelig er et spørgsmål om præference.

I soveværelset

Valget af loftet i soveværelset er ikke meget forskelligt fra valget af loftet i stuen. Hovedkravet er, at han ikke bør fokusere for meget på sig selv og nødt til at hvile.

Ikke den bedste løsning i soveværelset ville være et spejlet loft. Han fokuserer også opmærksomhed på sig selv, tillader ikke at slappe af, især i betragtning af at i soveværelset i den udsatte stilling vil dine øjne konstant hvile på ham. Af denne grund er det ikke nødvendigt at installere et metalstativloft der. Hvis du ønsker at udvide og uddybe rummet visuelt, er det bedst at bruge den glatte overflade af strækloftet.

Meget godt i soveværelset ser gipsvæg, MDF paneler, tekstureret loftfliser, lofter.

For et barns værelse kan du forkæle en hel flyvning af fantasi og dristige løsninger som farverige illustrationer, tegneseriehimmel, stjerner osv.

På de andre finesser af design af børns værelser læses her.

I køkkenet

Køkkenet er et sted med konstant fordampning, temperaturændringer og specielle hygiejniske krav. Køkkenloftet skal derfor være fugttæt, brandsikkert, miljøvenligt og let at rengøre. Hvidvaskning og maling af loftet i køkkenet samt vægpapir er langt væk, på grund af dets skrøbelighed. På sådanne lofter fremstår pletter hurtigt, pletter, de falder af, skræl, og på grund af den store ophobning af damp bliver de et glimrende medium til reproduktion af svampe.

Hvis der er et spørgsmål om pris, er det bedre at bruge laminerede polystyrenfliser eller relativt billige PVC-paneler.

Med store uregelmæssigheder vil de bedste løsninger være gips, suspenderede eller stræklofter.

Til badeværelset

Badeværelse krav er de samme som for køkkenet. På grund af det store antal dampe er risikoen for ophobning af svampe og patogene bakterier, at behovet for regelmæssig rengøring af overflader, gipspladerlofter, lofter dækket af tapet eller færdig med spånplader og spånplader uden særlig imprægnering ikke passer ind i badeværelset.

Få mennesker kan prale af et stort område af badeværelset, så suspenderede slattede og spejlede lofter ville være en ideel mulighed for at udvide rummet og tilføje mere lys og skinne.

Plus, de er meget lette at passe på, de er perfekt rengjort fra skilsmisse og plak.

Et strækloft, som også er ideelt til et badeværelse, kan være et dyrere alternativ.

I tabellen kan du se de endelige anbefalinger for hvert værelse.

Smukke lofter - 120 billeder af de mest interessante designmuligheder

Denne artikel vil hjælpe dig med at vælge et design til et nyt loft, hvilket materiale der er bedre at bruge, samt du vil lære mange interessante og nyttige ting.

Inden reparationsarbejdet påbegyndes, skal du vælge farveskema i rummet, afslutte alle overflader og ikke glemme omkostningerne, fordi du sammenligner dem i forskellige butikker, du kan spare mange penge.

Loft muligheder

Selvom du beslutter dig for at lave kosmetiske reparationer, vil det helt sikkert starte fra loftet, og det endelige resultat vil afhænge af det. I øjeblikket er der mange typer smukke loftsdesign.

Hans valg afhænger af ejernes ønsker, formålet med værelset og selvfølgelig prisen. Budgetloftet kan simpelthen være malet eller hvidkalket eller dækket af tapet eller skumplader. Den gennemsnitlige pris er et nedhængt loft, og den mest elegante og dyre er et smukt strækloft.

Vi vil forsøge at fortælle mere detaljeret om hver af dem. Nedenfor er forskellige billeder af smukke lofter.

Malet eller hvidkalkede loft

De er blandt de allerførste, besværlige og ret brandede, fordi mange ved, hvor svært det er at vaske alt rundt efter hvidvaskning. Det er stadig ikke meget nemt at gøre hele overfladen helt flad og glat.

Men hvis du ser på prisen, så er dette den billigst mulige reparationsmulighed. Og man kan ikke være enig i, at det endelige resultat ser rent og behageligt ud. Desuden kan lysfarven blive tonet.

Baggrund på loftet

Dette er ikke så markant som den tidligere type reparation, så det samme budget, hvis vi sammenligner det med de andre. Baggrunde i loftet kan sidde fast i forskellige udgaver i farve og mønster.

Specielt designet væske tapet, de holder lang tid det oprindelige udseende, men badet og køkkenet til dem er kontraindiceret. Den eneste ulempe ved denne efterbehandlingsmetode kan være loftets ujævnhed, det vil skabe ulejlighed ved lime.

Styrofoamplader på loftet

De ligner den tidligere metode. Forskellene er i materialet og pladernes evne til at udjævne loftets uregelmæssigheder. Og de er mere modstandsdygtige over for fugt.

Plastpaneler

PVC-paneler er en god mulighed for loftet, fordi de har mange fordele: holdbarhed, holdbarhed, lydisolering, fugtmodstand og varmebestandighed. Dette gør det muligt at bruge LED- og halogenlamper. Panelerne glatter ud ujævne overflader, og de er ikke så dyre.

Gipsplader lofter

Dette er et af budgettet og universelle måder at afslutte. Kun der er en stor ulempe, dette materiale er bange for fugt, så det er ikke acceptabelt for et bad.

Fordele:

 • Velegnet til en lang række overflader;
 • Skjuler alle fejlene;
 • Giver et glat og glat resultat
 • Kan skabe et loft på flere niveauer;
 • Involver indlejrede systemer;
 • Varmeisoleringsmateriale;
 • sikker;
 • Varmebestandigt;
 • Nok budget.

Før installationen skal du lave en ramme, og derefter installere paneler. En af de ulemper er et lille tab i højden. Men takket være dette vil der være et glimrende og smukt loft på værelset.

nedhængt loft

De er lavet af DWH og MDF, meget holdbare og sikre, mens de ikke er bange for fugt. Resultatet bliver det smukkeste loft.

Suspenderede lofter

Dette er en meget populær måde at færdiggøre og med en gennemsnitlig prispolitik. De er monteret på en indbygget ramme. Suspenderede lofter skjuler alle unødvendige fejl. Der er følgende typer:

 • Kassettelofter - meget nem at bruge, bruges på offentlige steder.
 • Armstrong type er en billig mulighed for dota og andre lokaler.
 • Racklofter - lige så nem at vedligeholde, holdbare.
 • Spejllofter - Visuelt udvid rummet, øg lysflowet.

Smukt loft design kan opnås på grund af den suspenderede udsigt.

Strekak

Disse er fashionable lofter. De ser meget elegante og elegante ud.

 • De gemmer alle mulige fejl;
 • Hold en stor nok vægt, hvis du pludselig oversvømmes;
 • Har et varieret design.

Og selvfølgelig er ulemperne:

 • Høj pris;
 • De installerer dem ikke selv;
 • Let beskadiget af skarpe instrumenter.

Lofter til bestemte værelser

Stue

For dette rum vil de fleste arter passe, de vil skabe den nødvendige hygge og komfort.

For et lille område er et spejl et passende, det billigste er tapet, og tværtimod er det stræk.

soveværelse

Her som i stuen vil nogen af ​​mulighederne gøre, kun for at det ikke tiltrækker for meget opmærksomhed til sig selv.

køkken

Her er det nødvendigt at tage hensyn til konstant fordampning og temperaturændring. De mest succesfulde materialer vil være PVC og polystyren fliser, samt suspenderede og suspenderede lofter.

badeværelse

Her er det som i køkkenet vigtigt at tage højde for alle eksterne faktorer, og derfor er de mest egnede dem suspenderede rack og spejl. Og selvfølgelig spændingen.

Moderne præferencer

Anbefalinger fra eksperter, når man opretter et smukt loft:

 • Lys farver udvider rummet, så du vælger et mønster, gør ikke værelset smagfuldt, men læg det på en lille overflade.
 • Multi-niveau lofter hjælper med at opdele rummet i zoner.
 • Glatte og spejlflader vil skabe en 3D-effekt.
 • Visuelt øge højden på gipspladens loftslys nuancer.
 • Loftene foret med træ vil skabe et naturligt og behageligt interiør.
 • Glatte vægge i badet ser godt ud med et matteret loft.

Vi håber, at vores råd vil hjælpe dig, når du vælger det rigtige udseende og smukke design af loftet.

Nuværende tendenser i nedhængte lofter

indhold

God dag til alle selvlærte designere! I dag vil jeg fortælle dig en historie, der bekræfter det gamle ordsprog: der er en velsignelse i forklædning.

Sen om aftenen kom min tante. Alt i tårer og på randen af ​​hysteri. Hun vendte tilbage fra landhuset og fandt en lejlighed i fuldstændig uorden - naboerne oversvømmede ovenfra. Næsten før daggry var jeg nødt til at konsolere en dårlig tante, og om morgenen gik vi for at kigge efter reparationsfolk.

- Du ville aldrig have besluttet en større revision, hvis det ikke var for denne hændelse - det var mit hovedargument. - Så lad os ankomme spørgsmålet ansvarligt, vi vil gøre alt på samvittigheden!

Typer og funktioner af et ophængt loft

Det første blev det besluttet at være opmærksom på de nedlagte lofter. Umiddelbart huskede jeg levende billeder fra talrige internetressourcer af designer temaer. Tanten troede naivt, at de blev udført udelukkende fra en særlig film. Vi var nødt til at lytte til et helt foredrag af designeren med henblik på uddannelse.

Faktisk ophængt lofter udfører flere funktioner:

 • oprindelige element i værelse indretningen,
 • metode til maskering af uregelmæssigheder i loftet
 • visuelt rumudvidelsesværktøj
 • beskyttelse mod ekstern støj, dvs. lydisolering.

Moderne byggebranchen tilbyder flere typer lofter. Som regel er disse ret komplicerede strukturer, hvor installationen drejer sig om at vende sig til specialister. Du skal være enig, du kan næsten ikke rette sådan skønhed alene og selv udføre det elektriske ledninger indeni.

Gipsplankloft - rum til designløsninger

Det mest almindelige materiale, der anvendes ved montering af lofter, er gipsplader. Det er relativt billigt, æstetisk tiltalende og pålideligt. Plus - plads til design eksperimenter, fra dette materiale kan du udføre et loft på flere niveauer, som helt forvandler hele interiøret. Ved hjælp af individuelle elementer kan du skabe effekten af ​​zoneinddeling, hvilket er særligt vigtigt i små områder.

At installere falske lofter fra gips er ret svært. Imidlertid passer denne type indretning helt perfekt til enhver stil i det samlede rumdesign. Trenden i de seneste år er en romantisk højdepunkt gemt inde i en gipspladskonstruktion. Sådan belysning skaber en følelse af komfort, du kan eksperimentere med farve, vælge forskellige nuancer fra dagslysets lyse effekt til det bløde dæmpet blåt.

Nye tendenser i loftdesign

Der lægges særlig vægt på et sådant emne som hængende lofter i køkkenet. Her er skønhed naturligvis ikke mindre vigtig end i andre værelser. Alligevel kommer bekvemmeligheden af ​​drift og muligheden for højkvalitetsrensning frem. Hvis du kommer til køkkenet bare for at spise, giver det ingen mening at tænke på materialerne - vælg hvad du vil. Men hvis du ofte laver mad, er det værd at overveje. Støv og fedt deponeres ikke kun på møbler, men også på loftet - det skal helt sikkert tages i betragtning. I moderne køkkener bruger designerne følgende materialer til at afslutte loftet:

 • plast,
 • laminatgulve
 • forstærket gips,
 • aluminium eller stål
 • træ og fiberplader.

Desuden ser sådanne mønstre bare smukke ud, selv om det ved første øjekast ser ud til at de er for massive. For eksempel vil et højteknologisk køkken perfekt suppleres med en sådan loftindretning.

Og for den klassiske version af indretningen vil et sådant stilfuldt tilbud gøre.

Designet bruger flere hævede lofter:

Hvis monotonien keder sig...

Valget af materialer er meget bredt, og beslutningen skal træffes på baggrund af rummets design generelt. For eksempel i stuen, udstyret i retro stil, er det tilladt at kombinere flere typer dekoration - at kombinere moderne plast og vintage træ.

I den rummelige hal med en falsk pejs til brug af miljøvenligt materiale - træ eller dets efterligning i form af pressede fliser

Du kan dekorere loftslofter i hallway-fotoet fra dit hjemarkiv. Dette er en relativt ny trend - billedudskrivning på film, der er limet til et allerede monteret glas eller aluminiumsloft. Mønsteret kan være absolut noget - fra romantiske blomsterprinter til lyse øjeblikke fra dit liv.

Efter at have lært en masse nyt og interessant om udformningen af ​​hævede lofter, gik min tante og jeg til caféen for at tænke på konceptet reparation. Og personligt kunne jeg virkelig godt lide ideen om fotoudskrivning. Jeg venter, pludselig vil naboerne oversvømme mig. Der skal være en grund til en større revision!

Falsk loft i et moderne interiør

Det er svært at finde ejeren af ​​en lejlighed eller et privat hus, der ikke ville komme på tværs af en sådan færdigmetode som et loft. Et stigende antal af vores landsmænd vil ikke blanke eller male lofter, for at indsætte tapet, fordi alle disse færdiggørelsesmetoder kræver en perfekt jævn og glat overflade. Og ved hjælp af et ophængt loft kan du ikke kun skjule de arkitektoniske ufuldkommenheder og uregelmæssigheder i loftet, men også indlejre et belysnings- eller ventilationssystem. Og dette er kun den funktionelle side af problemet. Fra estetikens synsvinkel åbner loftet plads til gennemførelse af ethvert designidee - fra et lakonisk billede til komplekse strukturer på flere niveauer. Vi håber, at du vil blive hjulpet af vores imponerende udvalg af designprojekter til en bred vifte af lokaler, i udsmykningen af ​​hvilke suspenderede strukturer blev brugt.

Funktioner af suspenderede strukturer, fordele og ulemper

Suspended strukturer tiltrækker moderne husejere, frem for alt æstetik. Eventuelle monterede eller spændende strukturer er monteret på rammen, således at alle ulemperne ved bundloftet er skjulte. For ejere af lejligheder og huse er muligheden for at opnå en perfekt glat og glat dækning. Derudover kan du vælge udformningen af ​​et loftsloft til enhver indretningsstil - fra klassisk til minimalisme, fra land til avantgarde.

Det er muligt at finde et passende design til loftet for enhver stilistisk trend, ikke kun på grund af de mange måder at montere produkter på, men også på grund af de mange anvendte materialer - fra den sædvanlige gipsvæg til excentrisk metal eller naturligt træ. Du kan eksperimentere ikke kun med farve og tekstur, men også skabe belægninger på flere niveauer, hvorved der produceres ruminddeling, der fremhæver vigtige funktionelle segmenter.

Fordelene ved at bruge monterede konstruktioner til loftindretning omfatter følgende:

 • evnen til at skabe en perfekt flad og glat overflade selv på "bund" loftet med riller og bjælker;
 • evnen til at gemme sig i rummet mellem den suspenderede struktur og de elektriske ledninger og ventilationslinjerne;
 • yderligere mulighed for at skabe isolering og lydisolering ved at lægge et specielt materiale mellem basen og de monterede produkter (eller blot skabe en luftpude);
 • bred vifte af designløsninger;
 • Forskellige materialer til udførelse (variationer på temaet farve og tekstur);
 • Du kan skabe en fugtbestandig belægning eller et loft, som kan rengøres ved hjælp af rengøringsprodukter (vigtigt for badeværelser og køkkener);
 • næsten alle ophængte strukturer kan monteres uafhængigt.

Men enhver medalje har to sider - suspenderede strukturer har ulemper:

 • enhver rammeophænget struktur "spiser" et par centimeter af højden af ​​rummet (vigtigt for værelser med lave lofter);
 • Under installationen af ​​det suspenderede gipsplankloft i rummet er det ret snavset, og den efterfølgende kitt og fugemasse i stødsammenføjningerne er nødvendige;
 • Ikke alle typer belægninger har fugtresistente egenskaber og modstandsdygtighed mod temperaturforskelle, hvilket reducerer listen over værelser til mulig brug.

Valget af materiale til fremstilling af hængende loft

Valget af materiale til udførelse af loftet er påvirket ikke kun af rummets design og det æstetiske resultat, som du gerne vil komme til sidst, men også formålet med rummet, dets funktionalitet. For et badeværelse er det for eksempel nødvendigt at vælge fugtbestandige råmaterialer. Og for køkkenpladsen er det vigtigt at vælge et materiale, der kunne rengøres ved hjælp af kemikalier og ikke miste sine æstetiske kvaliteter. For soveværelset og stuen, hjælpeværelserne (korridor, gang), kan du vælge enhver form for materiale, baseret på ydre kvaliteter og den valgte stilistiske retning.

Plastbelægning

Plastbelægninger til loftet vælges af ejerne, for hvem den acceptabel pris for materialet, dets lethed er vigtig. På grund af at plastik er temmelig let, kan den monteres ikke på en metalramme, men på almindelige træplader. Som et resultat er installationen ganske hurtig uden meget skidt og støv. Du kan ændre designen af ​​loftet i rummet meget hurtigt og ikke lave alle møbler.

Plastloft anvendes hovedsagelig i køkkenrum, badeværelser og sanitære faciliteter. Modstandsdygtighed over for fugt, temperatur ekstremer og anvendelse af kemiske vaskemidler er prioriterede fordele ved at vælge et sådant loft design. Muligheden for selvmontering, uden hjælp fra specialister, er også en vigtig fordel for mange ejere.

Moderne producenter forsøger at minimere toksiciteten af ​​PVC-materialer, og i øjeblikket er færdiggørelsen af ​​plastpaneler en af ​​de mindst miljøvenlige måder at designe overflader på. Derfor er dette materiale ikke brugt til at oprette vedhæftede strukturer uden særligt behov i soveværelserne, stuerne og børneværelserne.

Laminat til loft

De fleste af os har et laminat fast forbundet med gulvbelægningen. Men dette materiale er længe blevet brugt til efterbehandling af andre overflader, loftet var ingen undtagelse. Laminat kan bruges til at afslutte hele overfladen af ​​loftet, og dens del - accentelementet. Æstetisk udseende, tilstrækkelig styrke og pålidelighed, fremragende præstation (i modsætning til gulvbelægning, laminat i loftet oplever ikke nogen stress og mekaniske effekter) - alt dette gør det muligt for os at kalde denne type finish holdbar nok.

Laminatgulv bruges til at afslutte lofter eller dele af dem i soveværelser og stuer, kontorer og spisestuer, korridorer og gange. Country stilarter, Provence, Chebbi chic, øko-stil og mange andre ikke blot harmonisk acceptere denne type loft dekoration, men også blive mere interessant, mere unikke fra et lignende element af interiøret.

Laminatet har nogle få fejl, men der er stadig - relativt høj pris og mangel på fugtighedsbestandige kvaliteter, hvilket noget begrænser rækkevidden af ​​værelser, hvor dette materiale kan bruges til efterbehandling. Derudover kan materialet ikke kaldes miljøvenligt - i sin sammensætning er der både naturlige og syntetiske materialer. Men moderne producenter stræber efter at reducere harpiksindholdet i petroleum (syntetisk) produktion.

Gipspladekonstruktioner

Ved hjælp af gipsplader monteret på en metalprofil kan du oprette strukturer af forskellige designs. Fordelen ved gipslofter er også i, at isoleringsmateriale kan lægges mellem bundoverfladen og gipset og derved øge ikke kun varmen, men også rummets lydisoleringsegenskaber. Derudover kan elektriske ledninger gemmes inde i gipsstrukturer, og armaturer af forskellige former kan indlejres eller LED-baggrundslysstrimler.

Gipslofter har en demokratisk pris, og du kan montere dem på egen hånd, men en ting er sikker - der vil være meget støj og støv. Værelset inden installation af gipslofter skal rengøres af møbler. Desuden vil det være vanskeligt at afmontere om nødvendigt (hvis noget element i elektrisk eller ventilationskommunikation er mislykket) efter at alt arbejde er afsluttet. Derfor skal du omhyggeligt overveje passagen af ​​alle systemer og linjer, inden du installerer denne type lofter.

En anden velkendt ulempe ved gipskonstruktioner er behovet for en efterfølgende kitt og troweling efter installationen. Det vil være nødvendigt at gøre en stor indsats for at skabe en glat og fuldstændig glat overflade. Men hvis du har brug for et eksklusivt loftsdesign med flere niveauer, så er der f.eks. Ingen bedre måde end at bruge plader af gipsplader.

Ud over det faktum, at inden i de suspenderede strukturer af gipsplader, kan du "skjule" elektriske ledninger, ventilationssystemer og isolering, du kan indlejre en køkkenhætte i et sådant loftdesign. For at gøre dette er det nok at gøre loftet et niveau lavere over arbejdsfladen.

Kassettelofter

Kassettelofter er kendt for deres holdbarhed og holdbarhed. Hvad angår omkostninger, kan denne type finish anses for ret dyrt, men de mange fordele ved loftet af kassettypen opvejer denne ulempe. Kassette moduler skylder deres slidstyrke og styrke til stål eller aluminiumsprofiler - produkterne er ikke bange for mekaniske skader og fugt og er modstandsdygtige mod temperaturændringer.

Moduler (kassetter) monteres let og hurtigt og demonteres også. Hvis der efter nogle tid efter installationen af ​​kassettloftet er behov for adgang til elementerne i elektriske systemer, vil det være nemt at fjerne det nødvendige modul og udføre reparationer eller udskiftninger.

Selvklæbende konstruktion

Limkonstruktioner kan næppe helt tilskrives lofter, men installationsprincippet og materialet til udførelse er ens. Letvægtsfliserne limes direkte på loftet uden at skabe en ramme. Følgelig vil varme- og lydisoleringskvaliteten af ​​en sådan finish være betydeligt lavere end suspensionens systemer med en metal- eller træprofil, der skaber en "luftpude".

Fordelen med loftfliser er, at man med dem nemt og hurtigt kan ændre et rums design - det er nok at male overfladen med en anden farve ved hjælp af vandbaseret maling. Og pladerne selv og "vandbaserede" er billige. Hertil kommer, at i alle faser af at skabe en sådan finish kan du arbejde uafhængigt uden involvering af specialister.

Rack lofter

Suspended strukturer består af aluminium lameller af forskellig størrelse og design. Tidligere blev dette design kun brugt på offentlige steder, men i dag findes en sådan udsmykning som en kombinationsmulighed i boligområder. Fremragende brandfareegenskaber, ventilationskvalitet og muligheden for indlejring af belysningssystemet er fordelene ved denne type monterede konstruktioner.

Naturligt træloft

Naturligvis er brugen af ​​naturmateriale altid dyrt. Ikke kun materialet selv, men dets installation kræver også visse færdigheder. Men alt brugt arbejde og midler vil mere end betale det oprindelige design af loftet, materialets miljøvenlighed og den meget specielle atmosfære, som det naturlige træ design bringer til ethvert interiør. Det er rigtigt, at ikke hvert værelse kan modstå et sådant loftdesign - ikke kun en tilstrækkelig højde i rummet er nødvendig, men også dens område. Det er også nødvendigt at tage hensyn til den stilistiske retning i indretningen.

Metal hængslet loft

Denne type loft kan ikke kaldes en populær måde at dekorere på. Metalkonstruktioner kræver skabelsen af ​​en stærk og holdbar ramme for fastgørelse. Desuden er æstetikken af ​​materialet ikke egnet til enhver stilistisk version af designrummet. Loft stil eller industrielle, hi-tech, avant-garde eller eklektisk - en lille, omend ufuldstændig liste over stilarter, hvor et sådant design ville være hensigtsmæssigt at se.

Suspended ceiling - et kalejdoskop af design ideer

Måske giver ingen af ​​mulighederne for afslutning af loftet ikke plads til gennemførelse af designideer, som opførelse af gipsstrukturer. Du kan vælge at skabe et loft fra flere niveauer, spille med formen og linjerne, kombinere materialer og metoder til udførelse på forskellige niveauer. Variationer i loftets æstetik øges også på grund af de forskellige muligheder i sin belysning - fra indbyggede lys og bånd til belysning til vedhængslampe og deres kompositioner.

Mange af os, efter udtrykket "suspenderet loft af gipsplader" repræsenterer to eller flere niveau design. Og ikke uden grund. Når alt kommer til alt, hvis du ønsker at oprette lofter på flere niveauer, er der ikke nogen bedre måde at installere. To niveauer lofter er monteret i soveværelser, stuer og køkkener, store haller, og de bruges også i kombinerede rum til zonering funktionelle segmenter. Ved hjælp af niveaufald på loftet er det muligt at betinget afsætte et eller andet område af rummet, for eksempel i køkkenpladsen for at udpege et spisestue eller arbejdssegment.

To-og flere niveauer lofter er egnet til værelser med et stort areal og højde. Sådanne konstruktioner ser passende ud i studielejligheder og rummelige private huse. Helt tidligere loft bliver mere interessant, mere unikt, på grund af brugen af ​​overflader, der er på forskellige niveauer.

Suspended to-level designs med glatte figurer ser imponerende ud. Cirkler med forskellige modifikationer skelner oftest den centrale zone, rammer en vedhængslampe (lysekrone) eller en sammensætning af indbygget belysning.

Ved hjælp af farvebelysning kan selv det mest almindelige billede af et snehvidt loft ikke kun diversificere, men også skabe en mere harmonisk atmosfære i hele rummet.

Endnu større effekt kan opnås, hvis du bruger en klar farve ikke i baggrundsbelysningen, men i den faktiske ydeevne af loftet trim. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at udføre hele overfladen af ​​loftet i farverige farver, et ret lille accentplan, der markerer et funktionelt segment.

Som en accent kan du bruge ikke lyse, men mørke loftsdesignelementer. I et kontrastfuldt interiør vil en lignende virkning være mere end passende.

Ved at kombinere forskellige materialer i oprettelsen af ​​suspenderede strukturer kan du skabe unikke designmuligheder. Ved hjælp af materialer af forskellig farve og tekstur kan du vælge segmenter, lave en tegning eller fokusere på placeringen af ​​belysningsenheder.

Moderne typer lofter (+37 billeder)

Suspended ceiling design er en nyskabende konstruktion innovation. Moderne lokaler er færdige ved hjælp af ny teknologi. Designere udvikler udseendet af boliglejligheder og kontorer baseret på brug af nye højkvalitets byggematerialer på nye metoder til færdiggørelse af mure og andre overflader i badeværelset, gangen i hele lejligheden.

Gipspladespænding

Hjælpelofter bidrager til skabelsen af ​​det oprindelige design i lejligheden. De passer harmonisk ind i ethvert moderne interiør, hjælper med at skjule fejlene og uregelmæssighederne på overfladerne over dit hoved i rummet, køkkenet, entreen, badeværelset. Multi-level design udvider visuelt rummet. Armaturer installeret på hvert niveau opdele rummet i separate zoner, hvilket giver komfort til et multifunktionelt rum.

Fordelingen af ​​rummet i zoner i lejligheden bidrager til den kompakte og bekvemme anvendelse af ikke-standardformularrum.

Selv i en smal korridor, køkken eller badeværelse bliver det mere rummeligt, hvis de er tændt fra hjørnerne eller langs omkredsen af ​​væggene og har spotlights på det andet niveau af gipspladekonstruktionen. Du kan anvende en række armaturer, herunder multi-farvet.

Typer af ophængte lofter:

 • volumetriske halvcirkelformede design kombineret med rummets generelle stil;
 • to-niveau lofter med egne hænder med belysning i hver zone;
 • 3-niveau komplekse strukturer, velegnet til rummelige værelser med et komplekst design;
 • indstillinger med kolonner.

Loft i lejligheden

Et ophængt loft i et værelse eller en gang er et specielt design, hvor installationen indebærer nøjagtige beregninger i design og særlig pleje - i installationen. Sådan arbejde kan kun gøres ved hånden i en lejlighed kun ved hjælp af specialister.

Det komplekse design af hævede lofter gør-det-selv kræver fra designeren en kombination af kunstnerisk smag og teknisk viden. En ret kompliceret konstruktion skal fastholde, og armaturerne skal have adgang til vedligeholdelse og være sikkert forbundet med ledninger.

Ved monteringsfasen af ​​rammen er belysningsudstyret monteret, eller det installeres senere i de færdige huller ved hjælp af klemmer. I hængende strukturer i korridoren eller badeværelset er der ikke monteret store lysekroner.

Typer af hængende loft design

Udformningen af ​​de hængende gipsplader lofter i lejligheden giver dig masser af fantasi. Det er sværere at beregne og installere en sådan struktur.

Sekvensen med udarbejdelse af et ophængt loft:

 • at lave en plan af billedet af den suspenderede sammensætning i badeværelset, entreen og ethvert andet rum
 • lav en tegning af trin, bøjninger, niveauer;
 • at designe belysningen.

Når du planlægger i lejligheden, skal du være opmærksom på, at i et lille rum eller en korridor ikke bør afvejes af den multi-tierede struktur i midten af ​​rummet. Eaves på omkredsen af ​​væggene, tværtimod vil tilføje plads. En kompleks konstruktion fremstillet med hånden er svært at afslutte med høj kvalitet senere, og efterbehandling af afrundede bøjninger giver også vanskeligheder.

Valg af lofttype

Hovedopgaven for den ophængte struktur er at give elegance og unikhed til værelset. Dette er en slags kunstværk.

For ikke at synde mod smagen, bør du overveje størrelsen af ​​rummet, kendetegnene ved basen, kombinationen med den overordnede stil beslutning.

Gipsvæg - det mest egnede materiale til loftet med egne hænder. Det er temmelig let, varmebestandigt, giver god lydisolering.

Dens overflade kan være:

 • matte og reflekterende;
 • dækket af maling;
 • glat og crinkled.

Det er ikke nødvendigt at gøre vedhængssammensætningen flerfarvet, især i korridoren. Det ser allerede ret lettelse ud. Det er normalt malet hvidt. Et et-niveau gipsloft loft med dine egne hænder giver en perfekt flad, glat overflade. Gør dette design interessant i badeværelset eller gangen kan skyldes belysningen. Lamper kan placeres på væggenes omkreds, midt på toppen, diagonalt. Du kan fremhæve værkets arbejdsområde med intens lys og gøre flerfarvede lyspærer på hvilestedet.

Falsk loft i køkkenet

I studielejligheden kan du bruge loftet på forskellige niveauer til at udpege køkkenområdet. Fastgør lysarmaturer på lange ledninger til det lille prægede dekorative element øverst eller simpelthen monter 3-4 punktkilder i indretningen.

I et separat køkken vil et to-niveau loft med deres hænder opdele madlavning og spisepladser. Over skærebordet er det tilrådeligt at installere forbedret belysning, og hvor familien samles rundt om bordet, lad det være et blødt lys.

Typer af suspenderede gipsplader lofter til køkkenet er forskellige forskellige muligheder. Et loft med kurver og afrunding vil gøre pladsen i køkkenet mere rummeligt.

Og rette vinkler giver klarhed og klassisk sofistikering. Desuden kan du i denne kombination skjule kommunikationssystemer - ledningsføring, ventilation, udstødningsforbindelser. Køkkenet er et ret fugtigt rum. Ved fordampning overholder ikke altid ventilationen. Rammen lath lavet af aluminium, vil tillade at undgå skader på et loft, da materialet ikke er korrosionsbestemt. Gipsvæg udsender ikke giftige stoffer ved opvarmning, hvilket er meget vigtigt i et lille køkken. Det er sikkert for helbredet. Udformningen af ​​loftet i køkkenet er fastgjort til væggene og bunden, det er let og pålideligt.

Hvis du laver en skærm midt i et loft på to niveauer og indsætter det på vægarkivet af et relevant emne eller spejl, vil rummet overraske dine gæster med en originalopløsning.

Design af gipsvæg lofter i gangen

Korridorerne i moderne højhuse er normalt smalle og lange. Derfor kan du især ikke regne med dem. I korridoren vil en solid lys baggrund med lyse spotlights være passende. To-niveau lofter i smalle korridorer har langsgående linjer og mønstre, efterligner det perspektiv, der går i afstanden.

Hvis der er et stort firkant i gangen, er det firkantet i form, det skal stylistisk forene alle værelser. I dette tilfælde kan du bestille en to-tierstruktur i form af en afløbskurve. Dette design vil udvide rummet.

Det kan understreges ved hjælp af kontur belysning. På kanten af ​​terrænet lå LED stripe, som både er dekorativt element og belysningsarmatur. Visuelt trykker væggene i et lille korridorspejl, der afspejler lysoverfladen.

Fransk stil loftsdesign

Racklofter anvendes stort set overalt, men især på våde områder - i køkkenet, i badeværelset. De installeres ofte på loggier, balkoner, i gangen. Hvad er forskellen mellem fransk rackloft fra f.eks. Italiensk eller tysk? Dette design er i stand til at skjule uregelmæssighederne og defekterne i hovedloftet i badeværelset ikke værre end andre typer belægninger. Under det kan du skjule de støttende loftsstrukturer, ledninger, ventilationsventil og så videre.

Et fransk hæftet loft er en type loft, der bruger tynde aluminiumslister. Basen til hvilken de er fastgjort er også lavet af dette metal.

Fransk loft - en slags loftslofter. De bruges især ofte i våde områder på badeværelset. Det franske loft er kendetegnet ved sine stilfulde, smukke farver. Disse er fashionable gyldne, grå, perle toner. De vil dekorere interiøret i gangen. Racklofter kan let demonteres og monteres på et nyt sted.

Typer af moderne loftslofter og de bedste designløsninger på billedet

I den moderne verden er det sket, at når reparationer udføres i en lejlighed eller et hus, vil mindst et rum have hævet lofter. Og for det er der mange grunde, hvis hovedpunkt måske er et æstetisk udseende. Mange ville være enige om, at de sædvanlige hvidkalkede lofter ikke har plads i et moderne interiør. Derfor opdaterer flere og flere mennesker deres gamle pudsede lofter med nye.

Moderne teknologier, der bruges til oprettelsen af ​​sådanne strukturer, giver enhver mulighed for at ønske sig noget af deres indretningsdesign, selv de mest skøre designideer.

Særlige egenskaber

Disse strukturer er skabt "på toppen" af de vigtigste betong gulv i rummet. Eventuelle suspenderede og spændingsstrukturer er monteret på rammen. På trods af uregelmæssigheder og andre æstetiske ulemper ved "bund" loftet kan du ved hjælp af hængende indstillinger skabe perfekte glatte overflader.

Materialet, der anvendes til hævede lofter, anvendes hovedsageligt i gips. Der er dog andre muligheder: På basis af en PVC-film eller en stofklud, og også modeller fra plast- eller aluminiumslister er populære. Alle disse muligheder giver praktisk ubegrænsede muligheder for design. Med deres hjælp kan du lege med farver og teksturer, oprette flertallede strukturer, installere loftlamper.

Desuden er installationen af ​​hævede lofter i modsætning til traditionel hvidvask meget hurtigere, rent og pænt. For at opfriske dit værelse behøver du ikke længere at rengøre eller sikkert lukke alle møblerne i det. Faglærte håndværkere vil udføre alt det nødvendige arbejde uden ulejligheden for indbyggerne i lejligheden.

fordele

De vigtigste fordele ved disse moderne lofter omfatter:

 • En mulighed for at jævne og glatte overfladefejl i konstruktion eller tidligere reparationer.
 • Åbningen af ​​de bredeste muligheder for design af rummet.
 • Glatte modeller giver dig mulighed for visuelt at øge størrelsen af ​​rummet.
 • Muligheden for at installere moderne loftlamper.
 • Ekstra lydisoleringslag.
 • Nogle indstillinger er fugtbestandige.