Hvor længe skal gardinestangen være?

Hej, kære brugere af designskole studyas.com! I dag vil jeg fortælle dig om en anden fælles udsmykningsfejl, som mange boligejere gør, når de dekorerer vinduer i deres interiør.

Uerfarne husmødre gør ofte følgende dekorationsfejl: de køber en gardinstang til gardiner, hvis længde ikke overstiger bredden af ​​vinduesåbningen. Derudover placerer nogle stadig tagene direkte over vinduesåbningen og danner derved en tom (uformet) del af væggen fra tagene til loftet. Efter at have set nok af al denne skændsel besluttede jeg at skrive denne lektion, som jeg håber vil advare mindst vores læsere om at lave sådanne fejl, når de vælger og lægger en gardinstang.

Ideelt set skal skråningerne være 10-15 centimeter bredere end vinduesåbningen på hver side, kun i dette tilfælde vil gardinerne se harmonisk ud. På billedet nedenfor ses der to taghuller, hvis længde er omtrent lig med bredden af ​​vinduesåbningerne (sandsynligvis blev dette gjort med det formål, da specialisten selvfølgelig var involveret i designet af dette rum). Men en sådan beslutning er efter min opfattelse stadig forkert, fordi gardinet dækker en del af vinduet, hvilket betyder, at lidt sollys kommer ind i rummet. Det ville være bedre, hvis tagskægget var lidt længere, så gardinerne ikke ville lukke vinduerne.

I dette billede (nedenfor) kan du se to vinduer, forskellige i bredde og højde. Gardinerne dækker lidt om venstre vindue (der er simpelthen ikke plads til længere korset), men på grund af det faktum, at kanten bliver spikret på samme niveau, skabes illusionen, at vinduerne er de samme.

Vinduet i dette billede er omtrent den samme størrelse som vinduet i det andet billede af denne lektion, men på grund af at tagene er lidt længere, er der ekstra plads til gardiner på hver side af vinduet. Også takket være denne teknik ser vinduet sig lidt større ud end det faktisk er.

Og endelig et andet tip om design af vinduer gardiner. Når du vælger gardiner, skal du vælge gardiner, der består af to lærred: den ene til hver side af vinduet, selvom du ikke har tænkt dig at forhøje vinduet. Tro mig, kun gardinen på den ene side, ser i de fleste tilfælde ikke bare for billigt ud, men jeg er ikke bange for disse ord. Det er som en lap på en linnedskab.

Jeg håber, kære brugere af studyas.com, efter denne lektion vil du ikke længere lave sådanne fejl og undervise dem, der ikke vidste om det.

♥ Hvis du kan lide denne artikel, skal du klikke på din foretrukne sociale netværksknap:

At lære at beregne længden af ​​tagskæggene i forhold til vinduet (5 billeder)

Den traditionelle metode til registrering af vinduesåbninger i rummet er gardiner. De hjælper med at sætte det sidste hånd i det indre af lejligheden for at skabe komfort i huset.

Før du vælger et gardin, skal du bestemme stilen. Det kan være dekorativt. Denne type bruges i forskellige ceremonielle og samlingshaller, ofte i store stuer. Han betyder, at gardinerne vil blive dekoreret en gang: de er et møbel. Denne type gardiner er kun en æstetisk fornøjelse, men er ikke et funktionelt emne.

Den næste mulighed er gardinerne i stuerne, som hjælper med at skjule beboerne fra nysgerrige øjne, og i løbet af søvn begrænser overskydende lys fra vinduet. De er koncise, syet af tætte stoffer.

Den mest almindelige type er blandet. Derefter er gardinerne praktisk anvendelige - de skjuler ting, der kommer fra de ekstra øjne og samtidig ser smukke og dyre ud. Dette er en win-win for enhver bolig.

Hvordan laver man perfekte gardiner?

For at hente et drømmegardin kræver det ikke altid uddannelse af en indretningsarkitekt. Nok at have en smag og tage hensyn til nogle finesser. Hvem andet end udlejer ved, hvilken slags gardiner der er nødvendige for huset. For det første skal du finde ud af, hvad sammensætningen består af:

 1. Tulle er et let, gennemskinneligt stof. Det giver vinduet et færdigt udseende uden at forstyrre lyset for at belyse rummet og bruges sjældent adskilt fra andre komponenter. Producenter tilbyder hundredvis af muligheder for enhver smag og tegnebog. Den afgørende parameter er stoffet: slør, mesh, organza, bomuld, silke;
 2. Portiere - den mørke del af gardinerne. På grund af sin tunge massive struktur ser stoffet godt ud og er et afgørende element i vinduets udsmykning;
 3. Eaves - et element, som gardinet fastgør. Han tager al byrden på sig selv og overfører den til væggen. På trods af den tekniske funktion er et smukt design til hængende gardiner også en lille accent, når man opretter interiøret.

Og hvis udvælgelsen af ​​stofdelen er en sag og præferencer for hver person personligt, så er det nødvendigt at foretage en præcis beregning og viden, når man vælger en cornice.

Hvordan vælger man cornice?

Det er nødvendigt at træffe beslutning om deres typer. Afhængigt af de materialer, de er:

Således skelnes metalkroner af deres elegance og holdbarhed, og træskovler vil give billedet af naturlighed og friskhed. Plastprodukter anvendes i moderne eller komplekse interiører. Dette skyldes, at dette materiale kan tage nogen form.

Eaves konstruktion

Traditionelt består de af følgende elementer:

 1. rør;
 2. Sidedæksler, dekorative elementer eller afrundede hjørner;
 3. Beslag, holdere eller andre fastgørelsesanordninger.

Sådan beregnes længden af ​​corniceen

Længden af ​​cornice i forhold til vinduet overskrider enten bredden af ​​vinduesåbningen eller er lig med den, men er aldrig mindre.

Lige bredde anvendes i flere tilfælde:

 1. Panoramavindue i væggen. I dette tilfælde er der intet valg, skyggerne vil gentage væggenes konturer;
 2. På vinduerne er der kun lys tule, ingen gardiner. Fabric overfører perfekt dagslys;
 3. Romerske gardiner. En særlig type gardiner, der gentager ikke meget bredden af ​​vinduesåbningen som bredden af ​​den glaserede del.

I andre tilfælde skal længden af ​​tagskæggene være større end vinduets bredde, så du skal tælle den.

At lære at beregne længden af ​​tagskæggene i forhold til vinduet

At foretage målinger og beregninger, du bør styres af følgende principper:

 1. Længden af ​​tagskæggene kan være 100-400 mm bredere end vinduesåbningen;
 2. Fastgørelse det fra væg til væg bør være placeret på 2-3 cm af vinduesåbningen allerede;
 3. Efter hver og en halv til to meter er det nødvendigt at give en montering. Dette vil hjælpe bunden fast fast på væggen, fordi gardinerne ikke er en nem ting, samt de er udsat for konstant forstyrrelse fra siden. Montering af loftet cornice, det er umagen værd at arrangere festen hver 50 cm.

Så, for at vælge den rigtige længde af corniceen måles bredden af ​​vinduesåbningen med et målebånd eller målebånd. Tilføj til den resulterende figur fra 100 til 400 mm. Parameteren afhænger af stoffets tæthed og størrelsen af ​​rummet. Bredt kløft passer til massive draperede stoffer, samt gør rummet mere visuelt. Opdel længden opnået under beregningen med to. Så du får det nødvendige antal monteringer. Det er vigtigt at forstå, at med længden af ​​tagskægget mindre end 3 meter, vil det være nok 2x point af støtte, i andre tilfælde er det nødvendigt at rette det på 3 steder.

Der er sådanne værelser, hvor flere vinduer er placeret på en væg. I dette tilfælde kan du gøre med en eave på begge åbninger, forudsat at afstanden mellem vinduerne ikke overstiger en halv meter. Der er dog ingen strenge regler og krav til dette. Separate gardiner vil også se harmonisk og glædeligt for øjet.

Russiske standarder

Indenlandske producenter har længe kendt, hvor længe gardinstangen skal være. Takket være de russiske statsstandarder og andre standarder producerer producenter traditionelt gardinstænger på tre meter. Dette skyldes ergonomien i lokalerne og vinduernes konstruktionsegenskaber. I de senere år er sortimentet udvidet, flere og flere varer af forskellig længde præsenteres i butikkerne, men de er også rettet.

At vælge en gardinstang på tre meter er lige så nem som enhver anden type. Det er værd at være opmærksom på hvilket materiale det er lavet af. Der spilles ikke en lille rolle af rørets diameter. Til at begynde med bør du bestemme det generelle koncept for vinduesdesign. Diameteren vil være vigtig, hvis de valgte gardiner er meget massive og store. Tykke taggrunde vil ikke være i stand til at bøje eller ødelægge udseendet.

Hvordan man vælger længden af ​​cornice til gardiner

Vores kunder har ofte et stort spørgsmål: "Hvor skal mine gardiner hænge på væggen?"

Derfor er det vigtigt at kende svaret på spørgsmålet, hvad skal længden af ​​kronen være for at imødekomme dine gardiner?

Vinduerne er virkelig midtpunktet for ethvert rum. De bør være stolt udstillet og korrekt dekoreret. For at gøre dette har du brug for de bedste taghætter, der passer til dit design.

Hvordan man bruger længde og højde af tagskæggene?

Se på billedet og svar på følgende spørgsmål:

 • Hvilke af vinduerne er større?
 • Hvilke vinduer giver mere lys og luft, giver et større overblik?
 • Hvilket vindue får rummet til at se mere sensuelt og stort ud?
 • Hvilket vindue ser mere moderne og interessant ud?

Her er vores svar:

 • Svaret på det første spørgsmål er, at begge vinduer er af samme størrelse og er lige adskilt i forhold til væggen.
 • Efter vores mening er svaret på de øvrige spørgsmål absolut vindue nummer 2!

Som du kan se, ud fra billedet, hvis du lægger gardinerne over og uden for vinduesrammen, ser vinduet dobbelt så stort ud og gør rummet meget mere imponerende.

Sådan beregnes længden af ​​cornice?

Ved at skabe et større, spændende og interessant vinduesrum kan du opdatere værelset og lave et kunstværk ud af vinduet. Nedenfor er to tricks, som dekoratører elsker at bruge til visuelt at gøre vinduet så stort som muligt. Du kan bruge en af ​​metoderne, eller begge på samme tid.

 • Hang bredere end vinduets åbning. Tag tagskæggene på 30cm - 50cm bredere end vinduet, forudsat at rummets størrelse tillader det. Denne enkle justering giver dig en professionel og gennemtænkt finish til dit rum. Når gardinerne er åbne lukker stoffet væggen, ikke vinduet.
 • Hæng højere end vinduesåbningen. For at gøre dette har du brug for en cornice lidt mere end et vindue, 5-10 centimeter på hver side for at forhindre sollys at komme ind i kanterne.
 • På samme tid hænge bredere og højere end vinduets åbning.

Nu er du inspireret til at gå og se på vores sortiment og vælge den rigtige gardinstang til dig.

Størrelser af gardinstænger til gardiner: beregning, tilbehør og tilbehør

Vinduesdekoration er ikke kun udvælgelsen af ​​en passende farveopløsning og et indviklet design, det er en præcis beregning, der bestemmer både udseende og funktionalitet.

Før du samler cornice til gardiner, er det vigtigt at tage alle målinger - dette vil være nøglen til enhed i designet af dit værelse.

Bestemmelse af størrelsen af ​​tagene

Den endelige længde omfatter stangens eller profilens størrelse og to tip (stik), ikke det sidste sted i beregningen tilhører typen af ​​placering og installation.

 1. "Fra væg til væg." Med dette arrangement skal længden af ​​strukturen være 3 cm mindre end afstanden mellem væggene. Når du vælger komponenter til gardinskinner, skal du overveje behovet for at købe mindst tre beslag, der sikrer pålideligheden af ​​fastgørelsen af ​​både cornice og vinduesindretningen.
 2. "Over vinduet." Længden af ​​gardinestængerne til gardiner skal være 30-40 cm længere end bredden af ​​vinduesåbningen, med kalibrerne fastgjort på begge sider.
 3. "Delvist over vinduet." Denne metode er egnet, hvis afstanden mellem vinduet og loftet ikke er tilstrækkeligt til fastgørelse af beslaget. Monteringsholdere bruger under vinduet, længden beregnes ud fra formlen: vinduets bredde + 20 cm.

Populære spørgsmål om gardinstænger

 1. Sådan tilslutter du tagene? Smidede strukturer er forbundet med metalfastgørelser indsat i røret. Fælles kryds er lukket med en beslag. Hvis der kræves vinkelforbindelser, anvendes hængsler.
  Til montering af takfladens loftsprofil er en U-formet tilslutning velegnet; for CM-profilen kan der i tilfælde af tilslutning ikke anvendes sidestik.

Hvis gardinens længde og bredde er utilstrækkelig, øges den med indvendige klemmer, som ikke forhindrer bevægelse af kroge eller ringe.

 1. Hvad er den maksimale størrelse af cornice? Smedede strukturer - 3 m, loft SM - 4 m, aluminium - 4 m, bugt - 6 m, rund - 3,5 m.

Vær opmærksom!
Det krævede antal beslag afhænger af profilens eller stangens størrelse.
Med en længde på 1,5 til 2 m kræves 2 kalipre.

 1. Hvordan vælger man en cornice til et ikke-standard vindue? Hvis afstanden mellem loftet og kanten af ​​karmevinduet er stort nok, er en struktur med let tulle eller organza fastgjort direkte over vinduet med en særlig hjørnesamling. For tyngre gardiner er der monteret en rund cornice på sidevæggene, der begrænser bugten.
  I husene i det nye fundament er kanten af ​​karnappens vindue og loftet på rummet placeret på samme niveau, derfor anvendes klassiske flerrørs profilstrukturer til hængende gardiner.

Et eksempel på designet af buede vinduer

Beregning af gardinens størrelse

Så, hvis cornice er valgt, er gardinens design tænkt, kan du fortsætte med spørgsmålet om beregning af dåserne.

 1. Hvis længden af ​​strukturen ikke overstiger 1,4 m (oftest anvendt i køkkener), vælges gardinens bredde lig med længden. Små vinduer installeres i værelser med et lille område, hvor klumpede, draperede gardiner er uhensigtsmæssige.
 2. Til design med en længde på 1,5 til 2 m vælges stoffet til at være 1,5 gange bredere end stangen eller profilen.

Før du beregner længden af ​​tagskæggene til gardiner, tag de nødvendige mål

 1. Længden fra 2 til 2,8 m ganges med 2 for at bestemme gardinens bredde.
 2. Hvis du tænker på, hvor mange meter gardiner du har brug for ved 3m cornice, multiplicer du længden af ​​strukturen med 2,5. Denne regel er relevant med stænger fra 2,8 til 3,4 m.
 3. Ved beregning af stofmængden pr. Konstruktion mere end 4 m lang varierer koefficienten fra 2,5 til 3.

Det er vigtigt at tage højde for det faktum, at lærredens bredde bestemmes ikke kun af længden af ​​strukturen, men også af det anvendte stof. Overfladen af ​​draperi er kun hensigtsmæssigt på gennemskinnelige lysvæv, men for tykke massive gardiner er det foretrukket at moderat lagt folder.

Størrelser af gardinstænger til gardiner

Valget af cornice afhænger af rummets design, størrelsen af ​​den overflade, der skal dekoreres, gardinestilen, stoffets vægt og tekstur, på fastgørelsesmetode på væg eller loft. Producenter af tilbehør til hjemmet tog højde for alle nuancer, i dag kan du købe produkter af standardstørrelser, der passer til alle typiske værelser. Det vigtigste er at vælge den rigtige model for dine forhold. At lave eksklusive interiører, du kan bestille et monteringssystem til et enkelt projekt.

Form Factor

Eaves består af flere elementer:

 • rør, snor eller dæk;
 • side stik, tip, afrunding hjørner;
 • monteringssystem - beslag og holdere.

Valg af tagblade, styres af målinger af dit værelse, for massive, brede modeller vil gøre interiøret tyngre

Hvordan vælger du størrelsen

Hvis den normale størrelse af cornice ikke falder sammen med din måling af åbningen i længden, så kan den altid savnes. Her anbefales det at følge nedenstående tips:

 • Længden af ​​cornice skal være 150-400 mm bredere end vinduets åbning på hver side.
 • Væg-til-væg modeller skal være 1,5-2,0 cm mindre end åbningen.
 • Hver 1,5-2 m af længden af ​​væggitterne er et kuglebånd påkrævet, jeg monterer loftmodeller, husk at afstanden mellem fastgørelsesanordninger er 30-50 cm.

For eksempel skal vægskærer med en længde på 3 m have mindst 3 punkter af støtte: 2 på siderne, en i midten. I dette tilfælde kan du købe et stykke konstruktion L = 240 cm, eller et hold, hvor 2 skinner / rør 160 cm hver og så ud til den ønskede størrelse.

Skema, hvordan man laver målinger

standarder

Standardparametre blev afledt af ergonomien i typiske rum, hvor vinduerne og væggene er næsten ens, så der ikke er noget problem med længden. Men tekstilindustrien tilbyder en bred vifte af stoffer, fra meget lyse til tunge, massive og modedesignere kommer op med alle nye stilarter, med folder, pelmets, flæser, flerlags, så det er vigtigt, når du vælger en cornice at være opmærksom på:

 • det materiale, hvorfra det er lavet
 • skinnebredde, rørtykkelse.

Diameter og længde af metalrør

Den gyldne midten af ​​metalrør er D = 25-28 mm, der passer til næsten alle typer gardiner. Standard for smedede produkter 16 mm. Hule tyndvæggede produkter til lysgardiner har D = 16 mm, til tykkere - 2,5-4,0 cm afhængigt af fabrikanten. I flere række modeller, er rør af mindre (til tyll) og større (for hovedbanerne) normalt kombineret.

Mini skinner, designet til at dekorere små vinduer, under lys gardiner, har D = 1,0 cm, de overbelaster ikke interiøret og må ikke sættes som snore.

To-række systemer består af en tynd strimmel til tyl 10-16 mm og et rør D = 28 mm, for tykke gardiner. Normalt dækkes de på toppen med en dekorativ film, der efterligner naturlige materialer eller med maling. Rustfrit stål gør hjørner 25 mm i diameter. Standard L = 160,180, 200, 240, 280, 300, 320, 360 cm. Du kan også købe faste metalstænger med en diameter på 28-50 mm, 6 m lange.

Hvis varmesystemet passerer gennem et vindue med en bred sill eller på et plan, skal du være opmærksom på længden af ​​beslaget, optimalt fra væggen til indersiden af ​​cornice 10-15 cm

Standarder træ taggrunde

Træafskærmninger er ringere end metal i styrke, derfor er standarden for produkter D = 28 mm, som passer til lys og mellemvægt gardiner. Hvis du skal hænge tunge gardiner, skal holdere installeres gennem hver meter, hvilket ikke altid er praktisk for åbningen.

Stænger D = 16, 28, 35 mm er maks. 2 m lange, til brede åbninger skal du forbinde 2 stykker gennem beslaget.

Under massive tunge gardiner er det bedre at købe cornices D = 40-50 mm eller eksklusivt - D = 75 mm, disse kan være op til 4 m lange, de er dyrere i pris, men fordelene ved sådanne modeller er i holdbarhed og æstetik.

Vælg produkter fremstillet af slidstærkt træ, så over tid er der ingen afbøjninger

Standarder af plastmodeller

Den maksimale længde af et plastdæk er 4 m. Dobbeltsidet cornices giver en bredde på 8,0 cm, tre-rækker-8,7 cm, L = 150, 180, 210, 250, 280, 300, 320, 340, 360, 380 cm.

Hver producent kan sætte sin størrelse, så nogle gange varierer disse parametre lidt

Klassiske baguette lister af plast i et sæt har en dekorativ strimmel, dens bredde er 5 eller 9 cm, mindre ofte er der bredere 100, 150-300 mm, disse er små samlinger, mere eksperimentelle.

Plaststænger har en standard D = 28 mm, en parameter til lette modeller 12, 16 mm, egnet til køkkengardiner, i badeværelset, til vinduer i børnenes værelser. L = 200, 240, 300, 360 cm

Nyttige tips

For at beregne højden for at hænge kronerne korrekt måler du højden af ​​molen fra den vandrette hældning til loftet, divider parameteren med 3. 1/3 er afstanden fra loftet, 2/3 fra hældningen.

Hvis bryggen er smal, giver du fortrinsret til modeller med montering på loftet. Hvis du vælger at hænge vægkanter, skal du huske at afstanden fra den vandrette hældning til bundkanten af ​​beslaget skal være mindst 50 mm.

Afstanden fra vinduesåbningsbredden på 0,15-0,4 m er ikke kun et designtrick for æstetik. Denne afstand gør det muligt at flytte gardinerne så langt som muligt for fuldt ud at åbne vinduet, hvilket er vigtigt for mørke rum.

Vælge et fastgørelsessystem, styres af interiørdesign og model gardiner

Længden af ​​cornice i forhold til vinduet

Sådan beregnes størrelsen af ​​cornice til gardiner: anbefalinger fra eksperter

Det er ikke nok at vælge en model af tagskæggene, der passer til gardiner og den overordnede stil af interiøret. Den vigtige rolle spilles af størrelser og bredde af tagbøjler til gardiner. Forkert valgte parametre må ikke dekorere, men tværtimod fremhæve manglerne i vinduesåbningen og ødelægge atmosfæren skabt i rummet.

Eaves til gardiner

Hvad styres ved at vælge størrelsen af ​​tagbøjlerne

For at skjule fejlene og fremhæve vinduets værdighed er det nødvendigt at vælge størrelsen af ​​holderen til gardiner. Følgende parametre skal overvejes i beregningerne:

 • Størrelsen af ​​vinduesåbningen er der et behov for at justere det (for eksempel hvis vinduet er smalt, så kan du visuelt forstørre det ved hjælp af en cornice).
 • Gardinvægt For tunge gardiner er det nødvendigt at tage en tagskinne med en diameter større end til lysgardiner.
 • Model gardiner. For eksempel vil gardiner, der falder med smukke folder, med tyl og lambrequin kræve en større struktur med flere rækker til fastgørelsesgardiner, og praktiske romerske gardiner har brug for en passende model af en cornice, der næsten ikke overstiger vinduestørrelsen.
 • Vedhæftningsmetode. Gardinholdere kan være væg eller loft. Dimensionerne af væggardinskinnerne til gardiner beregnes forskelligt fra dem til loftgardiner, og fastgørelsesmodellen til stilfulde romerske gardiner er normalt monteret inde i vinduesåbningen eller direkte over vinduet (mindre ofte under loftet).
 • Til væggitter, der består af en stang, dekorative tip og monteringsbeslag, bør du bestemme, hvor langt afstanden fra væggen skal være designet. Baseret på disse dimensioner er det nødvendigt at vælge længden af ​​beslagene. I køkkenet med lette enkeltsynge gardiner kan du klare dig med kort og tyndt, hvilket vil give lyset til designet, især hvis de er lavet af plastpolymerer og er i overensstemmelse med farveskemaet.

Eaves til gardiner

Hvordan vælger man de optimale parametre af tagskæggene

Hvilke størrelser af gardinstænger til gardiner vil være optimale? Denne værdi beregnes individuelt:

I det tilfælde, hvor vinduestørrelsen passer til ejerne, beregnes længden af ​​cornice baseret på bredden af ​​vinduesåbningen med tilsætningen af ​​20 cm på hver side. Så åbner vinduerne helt vinduerne.

For tætte tunge gardiner, især hvis de er dårligt draperet, er det bedre at tage en tagbøjle længere, langt ud over vinduet.

Beregn størrelsen af ​​cornice for romerske persienner er enkel, måler bare bredden af ​​vinduet. Holdere til romerske gardiner kan købes klar eller bestilles i værkstedet. De er oftest lavet af træ-, metal- eller plastpolymerer. Plast- eller metal romerske stænger passer perfekt ind i køkkenets indre.

For to tilstødende vinduer er det godt at købe en fælles holder til gardiner. Derefter måles bredden af ​​vinduerne, bredden af ​​vægåbningen og 40 cm tilføjes til dette resultat.

Når du planlægger at installere en skjult loftholdergardiner, skal du tage højde for vindueskarmens størrelse. Gardinet må ikke røre vindueskarmen og radiatoren. Skjulte loftholdere monteres bekvemt i værelser med lofter. Skjulte gardinstænger er praktiske og tager lidt plads.

Dimensionerne af loftet tagene til gardiner er små. En undtagelse er, når loftet er placeret over hele rummets bredde, så gardinerne kan bevæge sig ikke blot inde i vinduet, men også fra væg til væg. Brug af loftet kan du smukt dekorere vinduerne, samt at adskille en del af rummet med et gardin.

Hvilken længde skal være en væg- eller loftholder til gardiner, alle vælger sig selv. Men det er værd at huske, at de rigtigt valgte dimensioner af tagskæggene ikke kun vil skabe en hyggelig atmosfære, men også lette forskellige manipulationer med gardinerne.

Hvor længe skal gardinestangen være?

Hej, kære brugere af designskole studyas.com! I dag vil jeg fortælle dig om en anden fælles udsmykningsfejl, som mange boligejere gør, når de dekorerer vinduer i deres interiør.

Uerfarne husmødre gør ofte følgende dekorationsfejl: de køber en gardinstang til gardiner, hvis længde ikke overstiger bredden af ​​vinduesåbningen. Derudover placerer nogle stadig tagene direkte over vinduesåbningen og danner derved en tom (uformet) del af væggen fra tagene til loftet. Efter at have set nok af al denne skændsel besluttede jeg at skrive denne lektion, som jeg håber vil advare mindst vores læsere om at lave sådanne fejl, når de vælger og lægger en gardinstang.

Ideelt set skal skråningerne være 10-15 centimeter bredere end vinduesåbningen på hver side, kun i dette tilfælde vil gardinerne se harmonisk ud. På billedet nedenfor ses der to taghuller, hvis længde er omtrent lig med bredden af ​​vinduesåbningerne (sandsynligvis blev dette gjort med det formål, da specialisten selvfølgelig var involveret i designet af dette rum). Men en sådan beslutning er efter min opfattelse stadig forkert, fordi gardinet dækker en del af vinduet, hvilket betyder, at lidt sollys kommer ind i rummet. Det ville være bedre, hvis tagskægget var lidt længere, så gardinerne ikke ville lukke vinduerne.

I dette billede (nedenfor) kan du se to vinduer, forskellige i bredde og højde. Gardinerne dækker lidt om venstre vindue (der er simpelthen ikke plads til længere korset), men på grund af det faktum, at kanten bliver spikret på samme niveau, skabes illusionen, at vinduerne er de samme.

Vinduet i dette billede er omtrent den samme størrelse som vinduet i det andet billede af denne lektion, men på grund af at tagene er lidt længere, er der ekstra plads til gardiner på hver side af vinduet. Også takket være denne teknik ser vinduet sig lidt større ud end det faktisk er.

Og endelig et andet tip om design af vinduer gardiner. Når du vælger gardiner, skal du vælge gardiner, der består af to lærred: den ene til hver side af vinduet, selvom du ikke har tænkt dig at forhøje vinduet. Tro mig, kun gardinen på den ene side, ser i de fleste tilfælde ikke bare for billigt ud, men jeg er ikke bange for disse ord. Det er som en lap på en linnedskab.

Jeg håber, kære brugere af studyas.com, efter denne lektion vil du ikke længere lave sådanne fejl og undervise dem, der ikke vidste om det.

♥ Hvis du kan lide denne artikel, skal du klikke på din foretrukne sociale netværksknap:

Når du har korrekt valgt størrelsen af ​​tagskæggene og indstillet den til en bestemt højde, kan du visuelt udvide eller indsnævre rummet, forøge eller formindske (igen visuelt) loftets højde. Der er en række parametre, som du skal være opmærksom på, når du vælger din fremtidige cornice. Første ting først.

1. Type af cornice og dens farve

Når du vælger gardinstænger, baseret på det indre af dit hjem og de tekniske muligheder for at installere en fremtidig gardinstang, kan du bruge vores tips:

 • Hvis du vil have tagskægget til at være ubemærket, skal du vælge en aluminiumsprofilafskærmning eller plastbøsning (tagbøjler). Disse taghuler gemmer sig bag gardinerne og skaber indtryk af, at gardinerne flyder lige fra loftet. Du kan læse mere om fordelene ved profilen aluminiumskornet her http://shtoribelle.ru/sovety-po-vybory-karniza/podrobnooprofilnihkarnizah.html. Denne slags cornice har en række åbenlyse funktionelle fordele i forhold til andre cornices.
 • Når du vælger et dekorativt tagskærm, hvad enten det er metal, smedet, træ taggrunde, baguette system osv., Skal du overveje stilen på dit værelse:

- Metal gardin stænger vil se godt ud i næsten ethvert interiør. Deres farve kan vælges både "under guld" og "under sølv" og "under bronze" osv. Disse tagger er valgt til metalindvendige detaljer (håndtag på møbler, dørhåndtag, lysekroneramme osv.).

-Træafskærmninger, tagplader med en baguetteplade fra et træ eller "under et træ" kan afhentes i henhold til møblernes farve, en parket eller døre.

-Der er stadig forskellige særlige gardin systemer til forskellige typer gardiner (romersk, japansk, osv.). Med disse tagger kan du få mere kendskab til sider på vores hjemmeside.

2. Antallet af rækker (guider) af corniceen

Eaves oftest etablere i en, to og tre rækker (opkald fra henholdsvis en, to eller tre rækker). Men i det tilfælde, hvor design af dine lokaler involverer flerskikts komplekse gardiner, anbefaler vi at bruge aluminiumsprofiler med loftsfastgørelse http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy.html. Denne slags cornice kan sættes i så mange rækker som din fantasi tillader.

-Single-row cornices er indstillet, hvis du kun har brug for et gardin - lys eller tyk (nat).

-Dobbelt-rækken cornices bruges til tyll og tykke gardiner.

-Tre-rækkende cornices bruges, hvis du planlægger at hænge en lambrequin sammen med lette og tykke gardiner.

Hvis modellen i din fremtidige gardiner du planlægger at bruge pelmet. så for at hænge det, har du brug for en speciel profil cornice med velcro, som lambrequin er knyttet til. Gardiner med lamelrequiner kan også fastgøres på en rund cornice, men du skal enten lim en speciel "Velcro", som ikke er meget praktisk, eller desuden købe et specielt hængslet panel med velcro.

 • Hvis vinduets størrelse i forhold til dit værelse passer dig helt, så har du brug for en kronkel af længde = vinduebredde + 15-25 cm på hver side af vinduet
 • Hvis du vil visuelt udvide et lille vindue - vælg en sådan størrelse af cornice, så længden overstiger bredden af ​​dit vindue med mere end 25 cm.
 • Hvis vinduet ser for stort ud til dig - Vælg en længde af nøjagtigt bredden af ​​vinduet. Gardinerne spredt på siderne lukker en del af vinduet og visuelt indsnævrer det.
 • Hvis du har brug for visuelt at øge bredden af ​​hele rummet - brug "wall-to-wall" cornice.
 • Ved at installere cornice under loftet kan du visuelt lemlæse rummets højde. Til dette formål er loftet plastik cornice http://shtoribelle.ru/shop/category/6-plastikovye-karnizy.html eller aluminiumsloftet profilen http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy velegnet.html
 • Når du bruger lambrequin, skal tagskæggene også installeres så højt som muligt, så lambrequin ikke lukker toppen af ​​vinduet.
 • Med tilstrækkeligt højt til loftet kan cornice installeres lige over vinduet.

5.Distance fra væggen

 • I de fleste tilfælde vil længden af ​​standardvægbeslagene være tilstrækkelige til at holde gardinerne hængende smukt og lukke vindueskarmet og batteriet frit.
 • I tilfælde af at du har en vindueskarm og et batteri der stikker ud fra væggen mere end længden af ​​den valgte vægbeslag, skal du bestille et forlængerbeslag, som for eksempel http: //shtoribelle.ru/shop/category/101-udliniteli-kronshteinov-d16mm.html I dette tilfælde vil dine gardiner være fri til at falde fra tagskægget uden at røre vindueskarmet eller batteriet. Derudover kan du bestille flere, afhængigt af den afstand, du har brug for fra væggen af ​​beslagets forlængere. I gennemsnit afhænger en forlængelse af beslaget af 4-5 cm, afhængigt af producenten. Begrænsninger af beslagets samlede længde + forlængerledninger = 30 cm.
 • Den anden løsning på problemet, når vindueskarmet og batteriet strækker sig kraftigt fra væggen, kan være brug af loftbeslag. Men denne mulighed er mulig, hvis du ikke har udspændt og ikke ophængt loftsplader af plast, uden installation af en indvendig profil, der er monteret på forhånd. Det er nødvendigt at installere tagpladerne i en sådan afstand fra væggen, at vindueskarmet eller batteriet ikke rører det sidste vindue til vinduet.

Vi håber, at disse anbefalinger vil hjælpe dig med at vælge den rigtige eave til dit hjem!

Hvis du har spørgsmål, kan du spørge dem ved hjælp af en af ​​mulighederne:

- Ring til vores salon på en af ​​telefonerne på siden http://shtoribelle.ru/contakt.html

Vi vil forsøge at besvare alle dine spørgsmål om design af vinduer i dit hus!

Lær hvordan man beregner længden af ​​tagbøjlerne til gardiner

Den traditionelle måde at dekorere en vinduesåbning på, har curling med tyl, ikke mistet sin relevans - det er en sikker måde at dekorere et værelse på og skabe komfort i det. Draperet hvid lærred er i stand til at give rummet et luksuriøst eller højtideligt udseende selv uden at bruge andre teknikker.

Tulle - et tyndt cellulært stof - bruges sammen med gardiner og separat, som et gennemsigtigt lærred eller som et uafhængigt gardin. Det sker:

 • gennemsigtige;
 • farve gennemskinnelig;
 • stram;
 • med et billede, broderi eller uden dem.

Dette materiale har mange andre fordele:

 • det er billigt;
 • nem at behandle
 • Fås i en bred vifte af typer, farver og rullebredder - til tilfredshed med den mest krævende smag;
 • Det er hensigtsmæssigt at bruge det både i stuen af ​​et rigt hus og i et lille loftsvindue;
 • Det ser lige så godt ud på et plastvindue eller buet døråbning;
 • Dette er en god tilføjelse til enhver anden form for gardin, herunder persienner.

Tulle kan være lavet af syntetiske, naturlige fibre eller en kombination af begge. Der er flere sorter af det:

Sy gardiner - hvordan man beregner optagelserne?

Bestem størrelsen på gardiner og tyll ved at følge en bestemt rækkefølge:

 • måle højderne på tagskæggene og tag denne figur som grundlag for beregning af længden af ​​gardiner og tyll;
 • bestem længden af ​​tagskægget - dette er basisværdien til beregning af bredden af ​​gardinerne og tyllet.

For at beregne størrelsen af ​​gardinerne i længden, gør du dette:

 1. Båndet måler højden fra den nederste stang af kronen til gulvet på tre punkter - fra højre kant, i midten og til venstre. Dette er nødvendigt for at fjerne fejl langs gardinens længde på grund af ujævnheder i gulv og loft. Vælg den mindste parameter ud af tre.
 2. De bestemmes med den ønskede gardinlængde: op til gulvet, 2-3 cm over eller under overfladen (liggende på gulvet) 10-15 cm.
 3. Hvis et gardinbånd med øjenlåg sys til lærredet, sættes bredden (så bøj stoffet) og yderligere 2,5 cm tilføjes (afstand fra toppen af ​​båndet til øjet).
 4. Hvis bunden ikke har en kant, skal du derefter tilføje en hæfteafgift på 5-10 cm.

Det er muligt at beregne gardinens bredde pr. Vindue under hensyntagen til følgende parametre:

 • Eaves bredde til gardiner;
 • bygge faktor;
 • teknologiske godtgørelser til behandling af kanter.

Beregningen af ​​gardinens bredde på vinduet begynder med bestemmelse af længden af ​​corniceen: Du skal måle arbejdsafstanden mellem beslagene, hvorigennem ringene eller tøjspidserne, der holder gardinet, bevæger sig. Hvis køb af en cornice kun er planlagt, vil det ikke være overflødigt at kende principperne for hans valg. Du kan beregne længden af ​​cornice for gardiner ved at måle vinduesåbningen og tilføje 0,5 m: støttestangen skal stikke 20-25 cm på hver side af vinduet.

Gardiner med lambrequins

Korrekte beregninger af de samlede omkostninger til stof er kun mulige efter montering af tagbøjlerne og præcis måling af længde og højde fra gulvet. For at lette opgaven skal du tegne en skitse af produktet, på hvilket alle komponenter er angivet: gardiner, tyl, lambrequins, tacks, buer og andre detaljer.

Den anden parameter, der er nødvendig for korrekt beregning af gardinens bredde på vinduet, er stoffets koefficient. Dette er en værdi, der viser, hvor mange gange det er nødvendigt at øge webens bredde for at danne ensartede smukke folder. Sammensætningskoefficienten kan være fra 1,2 til 4: Jo tættere stoffet er, desto mindre er det. Derfor er den større for tylstof end til gardiner. Folds kan være:

Antallet af samlinger afhænger af tilstedeværelsen af ​​mønsteret på stoffet og dets tæthed - jo større mønster og tættere sagen, desto mindre samlinger er påkrævet. Beregn organza på vinduet, hvis det er uden et mønster, kan du formere længden af ​​cornice med 4: et godt draperet stof vil se luksuriøst ud. Hvis der er et design eller mønster på det, som i sig selv er et ornament, er antallet af samlinger reduceret, henholdsvis gardinens bredde er mindre. En meget stor print eller dekorative broderi kræver et minimum af folder på overfladen af ​​stoffet.

Det tredje parameter, der kræves til beregningen, er teknologiske kvoter. De tilføjes sidst, når produktets længde og bredde er bestemt. For behandling af sømme forlader 5 cm, 2,5 på hver side (hvis sådan behandling er påkrævet). Kant kan trimmes med en søm i hæmmen eller skrå indlæg. Tylens struktur kan være sådan, at fibrene ikke skrælle, somme tider kan kantene simpelthen smeltes. Det er vigtigt ikke at glemme at øge gardinens bredde med mængden af ​​godtgørelse til behandling af sømme og kanter, når man køber et stort stykke stof, selv om denne indikator i nogle tilfælde kan overses.

Beregn bredden af ​​gardinerne kan divideres med længden af ​​cornice i halv - fordi de to malerier. Foldforholdet mellem tæt væv overstiger sjældent 1,8. Smukt dyrt stof - fløjl, brokade har ikke brug for ekstra dekorationer, så det er mindre end gardinerne. Jo lettere gardinstoffet er, desto mere montering kræver det.

Så det er muligt kun at beregne optagelserne af gardiner, idet der tages hensyn til alle komponenter

 1. Afstande fra bjergene til gulvet og bærestangens længde.
 2. stoffets sammensætning - det vil sidde ned eller ikke efter vask;
 3. samlefaktor;
 4. Antallet af dele i gardinet - for hvert element beregnes stoffets optagelser separat, og så opsummeres indikatorerne;
 5. er der en kant og behov for behandling af kanter og sømme;
 6. Tilstedeværelsen af ​​mønsteret, dens størrelse - mængden af ​​indkøbt materiale øges med længden af ​​mønsterets mønster, for at kombinere mønsteret på to gardineræsker;
 7. bredden af ​​stoffet i rullen - om det kan placeres langs længden af ​​vinduet eller skal kombineres, syning af lærredet (i gardiner er det uønsket at gøre dette).

Anbefalinger til beregning af tyl med hensyn til detaljer

Syning af gardiner af tylduge er ikke svært, men for at gardinet skal se godt ud, er det nødvendigt at beregne mængden af ​​tyl pr. Vindue korrekt. Lerret sælges i ruller af forskellige bredder, inklusive 2,8 og 3 m - det er nok i højden fra tagene til gulvet. I dette tilfælde er det nok at købe den nødvendige mængde stofbredde. Hvis du vil sy et kort gardin til vindueskarmet, skal du bestemme længden (måle med målebånd), vælg en rull med tyll af samme bredde og køb det nødvendige antal meter (længden af ​​cornice multipliceret med foldfaktoren plus sømængden).

Gardinens bredde til vinduet bestemmes også af typen af ​​tule og mønstret på mønsteret. Tulles lavet af naturlige fibre (silke, bomuld) krympes mere i vaskeprocessen, så når du køber stof, tilføjes 15 - 25 cm til den beregnede optagelse. Mere praktisk er syntetisk tyl, som omfatter polyester (80-100%): dette lærred mister ikke sin form, det er ikke rumpled, bliver ikke gul. Viskoseadditiver bør ikke overstige 20%.

Fabrikanter bruger flere måder at dekorere tyll på:

 • påføring broderi;
 • trykt mønster;
 • farvet lærred.

Korrekt beregning af folie af gardiner med folder vil hjælpe med at ændre koefficienten af ​​samlinger afhængigt af typen af ​​tyllstof: med et lille mønster eller fraværet - 2-3, med et stort mønster - 1,5-2. Tylletæppe med store udskrifter, rigt samledes i folderne, har ikke formularen. Et minimum af folder hjælper til bedre at overveje det dekorative mønster på lærredet eller det originale broderi.

For at reducere omkostningerne bruger de økonomiske teknikker flere teknikker. For eksempel kræver en tre meter cornice 6 meter tyll (koefficient 2). Men da der tages højde for det faktum, at gardinens bredde befinder sig i sidevægernes sidedele, og tylgardinet bliver fordelt i midten, købes 5 meter stof: produktets udseende plus betydelige besparelser i materiale og kontanter lider ikke. Kendskab til holdbarheden af ​​farvestoffer, der anvendes til fremstilling af tyll vil hjælpe med at spare penge. Orange og rød tyll falder hurtigere, og gul og grønt sengetøj varer mere end 6 år.

Korrekt beregne gardinerne på vinduet er meget vigtige: Fejl kan ødelægge indretningens udseende og medføre ekstra omkostninger for fuldstændig eller delvis ændring af produktet. Den gode nyhed er, at det ikke er svært at gøre dette - det er kun nødvendigt at tage højde for flere komponenter og måle det nøjagtigt.

Gardin Gardiner

Cornice udfører ofte ikke så meget sin hovedfunktion som dekorative. Og ikke underligt: ​​designere kunne simpelthen ikke komme forbi en så god mulighed for eksperimentering. Gardinestænger er af forskellige typer, som hver især er gode på sin egen måde.

Hvad er det?

I det store og hele er taghullerne kun et tværsnit, hvor gardinerne fastgøres. Det ser ud til, at der ikke er noget særligt, men nu fungerer ikke tagbøjlerne blot for at holde stoffet. De er vigtige elementer, der giver dig mulighed for at opretholde den ønskede stil i rummet, dekorere det og også gøre vinduet åbent en lysende accent. Eaves er nødvendige for fastgørelse af gardiner på vinduer af en anden ordning. Det kan være klassiske rektangulære vinduer, loft, figured. Afhængigt af formen og formålet med vinduet, samt på dets placering, og vælg den ønskede type af cornice.

Dette element er lavet af en række forskellige materialer, som yderligere påvirker den samlede opfattelse af rummet. Du kan klare det, så det ikke er synligt at tage tagene på taget. De såkaldte hemmelige modeller er populære på det seneste, fordi de skaber en usædvanlig effekt. For selvstændigt at vælge den rette mulighed for gardiner, er det nødvendigt at forstå godt metoderne til fastgørelse, typer, materialer, som gardinstængerne er lavet til. Under hensyntagen til hvert af disse punkter, samt fokusere på den overordnede stil i rummet, vil du være i stand til at købe en god taggrunde og i fremtiden fortryde aldrig at købe.

enhed

Den måde, en bestemt model fungerer på afhænger af dens type. Nedenfor er navne på de vigtigste elementer med en beskrivelse:

 • Beslag eller bøjler til fastgørelse af bunden. Sættet leveres normalt med 2 eller flere stykker, afhængigt af længden af ​​tagskæggene. To beslag (hænger) er monteret på siderne og mindst en støtte - i midten.
 • Grundlaget for hængende gardiner. Med hensyn til typen af ​​tagpladerne kan den være en stang, streng eller profil;
 • Fleurons (hvis forudsat). Dybest set er figurer monteret i enden af ​​runde hjørner med en stang.

I nogle tilfælde vil designet kun bestå af kun en integreret del, fx et dæk, når der fastgøres et dæksak på loftet.

Alle modeller kan opdeles i henhold til monteringsenheden i to store grupper: loft og væg:

 1. Loft muligheder er knyttet direkte til loftet. Loftkonstruktioner kan visuelt øge højden af ​​rummet, gøre det mere majestætisk. I kombination med den store bredde af tagskæggene - fra væg til væg - skaber en virkelig højtidelig atmosfære i rummet. Loftet kan også installeres i tilfælde, hvor det ikke er muligt at fastgøre væggen (f.eks. Hvis vægmaterialet er gipsvæg eller afstanden mellem loftet og vinduesåbningen er for lille). Loftsindstillinger er dårligere end væggen i evnen til at modstå en stor vægt af gardiner, samt valg af monteringsmuligheder til gardiner (loftmodeller skal som regel kun installere to typer - dæk og profil).
 2. Vægoptioner tilbyder et bredt område til fantasi. Sådanne taggrunde er populære ikke det første år og har ikke til hensigt at opgive deres positioner. Oftest er installationen af ​​vægafskærmninger valgt i nærværelse af suspenderede eller nedhængte lofter. Afhængig af gardinmodellen er kun loft- eller vægafskærmninger egnede til fastgørelse. Så det er muligt at hænge romerske gardiner kun på vægvarianter for at opnå en tæt pasning til vinduet. Afhængigt af konfigurationen kan både loft- og vægkornene præsenteres i følgende variationer.

omgang

Runde taggrunde er den mest traditionelle og velkendte type. I øjeblikket er der ikke kun en enkelt række, men også en dobbelt række runde version med stænger med forskellige diametre arrangeret parallelt med hinanden. Round barbells suppleres med specielle tip - blandinger - på hver side. Først havde de ingen dekorative funktioner, men efter et stykke tid begyndte designerne at få dem til at regne: i form af blomster, kronblade, dyrehoved og ikke så længe siden blev flereones dekoreret med strass og emalje frembragt.

Valget af en rund cornice pålægger visse forpligtelser: gardinernes fastgørelser samt gardinens forskellige indretning skal udføres i samme design med spidserne og stangen selv. For eksempel, når man bestiller gardiner med øjenlåg, bør ikke kun gummierne selv, men også gardinerne af gardinerne laves i samme farveskema med cornice og ved hjælp af samme materialer. Tagene kan være både lige og kantede rundt. Hjørnet bruges til at hænge gardinerne i badeværelset, og i udsmykningen af ​​lokalerne er det normalt ikke involveret.

String

String design ser meget moderne og minimalistisk. De tager ikke meget plads og er næsten umærkelige, men deres tilstedeværelse tilføjer den nødvendige skændsel til rummet. Konstruktionen af ​​snorkornet er ekstremt simpelt og består af to beslag, der er udstyret med specielle spændeanordninger og strenge selv. Det er et metalkabel, som kan håndtere meget vægt.

Det samme kan ikke siges om låsemidler, de svækkes sædvanligvis under tunge gardiner, hvilket fører til en "sagging" af hele strukturen. De mest ofte snorede cornices bruges i interiøret i moderne stilarter: Hi-tech, Minimalism, Modern. I traditionelle interiører vil de se mere end upassende ud.

bus

Dækket er en konstruktion, der er udstyret med en speciel hul, i hvilken fastgørelsesmekanismerne er installeret, så blinden glider mellem de to dele af corniceen. Dette blev ofte installeret tidligere i Sovjetunionen, så de fleste vælger ham ved inerti. Antallet af rækker er normalt begrænset til to, men muligheder er mulige. Dette skyldes det forhold, at det ikke er almindeligt at udstyre dækkene med yderligere pompøse detaljer som lamelrequins eller bander: Den utilstrækkeligt majestætiske opbygning af tagbjælken gør det ikke muligt at gøre dette fra et stilistisk synspunkt. Men brugen af ​​lysgardiner i kombination med et glidende tyk gardin er ikke forbudt.

Det store plus er, at gardinet er monteret tæt på loftet på dækkets tagskinner, og der er praktisk taget ingen afstand. Derfor er det dækdæk, der vælges som loftarmaturer: loftet på værelset virker endnu højere.

bagetnye

Baguette suppleres med en udskåret rem. Planck lukker ikke kun alle "stuffing", som er ansvarlig for evnen til at bevæge gardinerne, men fungerer også som et dekorativt element. Den relativt lave pris på baguette cornice giver dig mulighed for at vælge forskellige typer af belægninger: fra plast træfinish til naturlæder. Ofte under baren er der et sted til belysning, hvilket giver gardinerne en særlig charme.

Korrekt valgt belysning understreger yderligere deres skønhed. Som regel gemmer den sædvanlige dækstruktur under stangen, så baguette-versionen er kombineret type.

profileret

Profillisten er i mange henseender ligner et dæk, bortset fra det faktum, at rækkerne i et dækkens cornice er adskilt fra hinanden og repræsenterer som det var enkelte lameller, mens profilen er et enkelt fladt stykke. Profilmodellerne er lavet af fleksible materialer, så de kan installeres lige uden for konturerne på det viste vindue. Den store fordel ved profilindstillingerne er deres fleksibilitet. Hvis du f.eks. Installerer en sådan mulighed i loftet, kan du afrunde sine kanter og "skjule" en ubehagelig type sidevægge.

Profil cornices er et godt alternativ til vægmonteret baguette, fordi de også kan udstyres med en hætte - en bar med forskellige mønstre, der dækker gardinens fastgørelseselementer. Hætten er et element, der ikke er meget bredt, men mulighederne for at dekorere det er ret store: starter fra præget mønstre med forgyldning og slutter med stofbelægninger. Tre-trins profilversion leveres normalt med et strækloft. Det giver dig mulighed for at hænge gardin på samme tid, gardiner og blød pelmet.

teleskopisk

Som navnet antyder kan teleskopmodeller folde og udfoldes. I modsætning til konventionelle rørformede taggange behøver de ikke at blive arkiveret, og tilpasser sig den ønskede størrelse: lige nok til at tilføje lidt. En sådan funktion tillader brugen af ​​teleskopstænger ikke en gang, men i forskellige rum efter forskellige reparationer.

Mini-tagger "cafe"

Stained glass mini-cornice er fastgjort straks til rammen. Sådanne modeller har en relativt lille diameter og leveres normalt parvis. De kan monteres både på toppen og bunden og midt i vinduet for at opnå et godt rustikt udseende af rummet. Evnen til at beskytte hver enkelt ventiler separat, samt en usædvanlig type konstruktion gør teleskop vinduesdesign temmelig populært. Derudover kan denne type vedhæftning spare plads i rummet. Ofte er det farvede kurver monteret på loftet på loftet. Mellem et par af sådanne elementer kan der være fast gardinstof. Til design af loftvinduet er dette design også velegnet.

roterende

Drejbart fastgjort også direkte til hver af ventilerne. Normalt er det valgt til vinduer, der sidder meget dybt i væggen og for døvvinduer. Gardiner monteret på svinget tagene, kan du åbne og lukke, som sash. Normalt kræves kun en cornice, gardinet hænger frit på det.

spacer

Spacer-modeller ligner noget teleskopisk, med undtagelse af få signifikante forskelle. Udvidelsen cornice er en pind med en fjeder inde. Forår "skubber" enderne ud. Således hviler den installerede cornice "mod" væggene uden at behøve yderligere støtte i form af parenteser. Når du vælger denne type, skal du være forsigtig, da med utilstrækkeligt stærkt materiale af væggene kan det skade dem alvorligt. For eksempel vil gipsplader vægge ikke modstå tryk. Det anbefales heller ikke at hænge tunge gardiner på ekspansionslisten. På trods af at designet er ret pålideligt, vil det ikke klare stor vægt.

Til romersk persienner

Sådanne strukturer installeres direkte på vinduesrammen, så du kan løfte gardinet lodret, som persienner. Vinduesrammens størrelse skal ideelt set svare til størrelsen af ​​corniceen, ellers vil installationen blive umulig.

Hvilket er bedre?

Afhængigt af rummets funktionelle formål og om det er bolig eller ikke-bolig, afhænger dets overordnede stil af hvilken indstilling du foretrækker. For private lokaler er det bedre at foretrække enkle, pålidelige strukturer. For eksempel vælger du en passende mulighed på balkonen, hvilken effekt du vil opnå. At skabe et hyggeligt hjemmemiljø bør gives præference runde taggrunde. På værelset der fungerer som et opholdsstue eller soveværelse, kan du vælge enhver mulighed, alt afhænger af dine præferencer og stil på værelset. Især moderne stilarter er "venlige" med snor eller formede strukturer, og baguette eller rørformede modeller passer til mere traditionelle.

Af særlig interesse er loftet. For et skylight vindue placeret i loftet, kan du vælge både mini-eaves "cafe", og for rullegardiner. Det hele afhænger af hvor meget du vil mørke rummet. Almindelige gardiner passer ikke så tæt på glasset som de rullede gardiner, så mere lys vil trænge ind i rummet. Der er ingen dårlige eller gode taggrunde, hver af dem har sine egne fordele. Der er passende og uegnede designs. Hvis du ser på valget fra dette synspunkt, bliver det meget nemmere og mere behageligt.

tilbehør

Eaves er normalt suppleret med de mest forskellige tilbehør. Montage er af to typer: beslag og ophæng. Deres adskillelse er yderst betinget og afhænger af, hvad præcis strukturen er knyttet til - til loftet eller til væggen. Så er suspensioner brugt til loftkonstruktioner og beslag til vægkonstruktioner. Beslagene er åbne og lukkede. Den åbne holder giver dig mulighed for simpelthen at sætte barbell på toppen af ​​bjerget og lige så nemt fjerne det. Normalt er denne type for brug ved loftmontering ubrugelig.

Lukkede fastgørelser indebærer at stangen vil blive gevind i den, så fastgjort til væggen eller loftet og venstre så højre. Der er ingen tvivl om afbrydelse. Derfor skal gardiner, når de vælger fastgørere, overveje denne kendsgerning. Fastgørelser af gardiner findes de mest forskellige: klinger, sløjfer, slips, kroge, ringe, magneter og så videre. Valget af hver skyldes typen af ​​tagskægget samt det faktum, at den anvendte type armatur er lukket eller åben. For eksempel kan gardinet på grommen ikke anbringes på dækkene af den lukkede type, da den ikke kan fjernes for vask i fremtiden uden at adskille bjergene helt. Valg af tips, fokus ikke kun på deres attraktivitet, men også på stangens diameter.

Det er også vigtigt at huske om det generelle stilindhold: At vælge en plastikspids til en stang fra et ædelt træ risikerer du at skabe en absurd duet.

materialer

Eaves er lavet af forskellige materialer, der starter fra temmelig dyre og efterbehandling med de mest tilgængelige:

 • Det mest økonomiske materiale er plastik. Plastakskiver kræves ganske vist i dag, især loft. De overvåger ikke opmærksomheden, så du kan placere accenter i rummet. Sådanne modeller kan endda skjules bag loftet, hvilket skaber illusionen om, at gardinerne ikke er knyttet til noget og bare svæver af sig selv. Denne løsning er anvendelig til enkle, beskedne interiører, men du kan finde lyse løsninger.
 • For nylig er det muligt at klæbe plastkonstruktioner med et specielt materiale, der efterligner forskellige belægninger: træ, læder, lige metal. Fra en afstand er det ikke klart, at der er en falsk foran dig, men ved nærmere eftersyn bliver det indlysende. Plastik og endnu flere metalaksler kan modstå en hel del vægt, men ved bestilling er det værd at afklare dette problem separat.
 • Træafskærmninger - de tidløse klassikere, der giver mulighed for at give et kongeligt udseende til ethvert rum. Der er både rørformede og baguette lister af træ, der begge ser godt ud. Du skal være forsigtig, når du vælger en træ støbning taggrunde. Designet ser ganske massivt ud og er ikke egnet til vinduesdekoration i et lille rum med et lavt loft. Træmodellerne selv er en lys dekoration af rummet, så du skal planlægge deres brug i planlægningsfasen af ​​indretning for at kunne passe dem ind i situationen i fremtiden. Eaves lavet af træ kan modstå en hel del vægt (især vægmodeller). De er perfekt kombineret med de klassiske tunge gardiner af god kvalitet, som brocade, jacquard, tapetry, men kan også forbedre skønheden af ​​lysgardiner.

Metal gardin stænger er de dyreste. De skelnes af holdbarhed, dyre udseende og et stort udvalg af forskellige muligheder.

Metalkonstruktioner er repræsenteret i forskellige belægninger:

Teksturerne kan være matte eller blanke: Matte lister er mere velegnede til moderne interiør og glans for klassiske. Der kan dog være undtagelser fra denne regel. Figured eaves nyder særlig kærlighed og popularitet. Du kan købe klar smedet cornice, og du kan bestille et individuelt design. Individuelle modeller er dyrere af to grunde: De er lavet i en eksklusiv version og som regel manuelt. Jernridestænger er tunge på egen hånd, så de kræver høj kvalitet, pålidelig vægmontering.

dimensioner

Længden af ​​mini-eaves afhænger af bredden af ​​casement vindue: tagene skal være lidt smallere end casement. Det samme gælder for drejning og muligheder for romerske gardiner. Diameteren af ​​mini-eaves er ca. 1 centimeter. Stålstangens diameter varierer fra 10 til 40 mm afhængigt af rørets formål. Enkeltmodeller er normalt 25 mm i diameter. I dobbeltrørstangen til gardiner svarende til 28 mm og til tule - fra 10 til 16 mm. Længden varierer normalt fra 160 til 360 cm, men du kan købe en stangstang på 28-50 mm i diameter og 6 m lang.

Diameteren på træstangen er standard 28 mm. De fremstiller modeller med en diameter på 16, 28, 25 mm og en maksimal længde på 2 m. Du kan lave en bar op til 50 mm i diameter for at bestille, så kan længden nå 4 m. Plastdækene når op til 4 m og kan være op til 8,7 cm bredde afhængigt af antallet af rækker. Dekorative strimler er normalt 5 eller 9 cm, men modeller med blandinger har bredere strimler op til 300 mm. Diameteren af ​​standardstangen af ​​plast er den samme som træet en - 28 mm. Til køkkener eller badeværelser vælges slanke tyllmodeller på 12 og 16 mm. Længden varierer fra 2 til 3,6 m.

Det er let at vælge den rette størrelse af tagbøjlerne, hvis vi starter fra de eksisterende standarder for valg såvel som fra flere regler:

 • På hver side er det nødvendigt at gøre cornice længere med 15-40 cm end vinduets åbning;
 • Når du installerer en cornice i hele væggen, skal den ligge bag væggen med 1,5-2 cm på hver side;
 • Glem ikke at installere yderligere beslag hver 1.5-2 m for væglister og hver 30-50 cm for loftmodeller.

Farve løsninger

I dag er de mest almindelige hvide cornices. Denne farve er perfekt kombineret med loftet og basispladerne, såvel som visuelt tilføjer rumhøjde. Det ser interessante teksturindstillinger ud. Naturmaterialer, som træ og læder, ser godt ud i klassisk eller kolonialt interiør. Lysforgyldning vil tilføre udsmykningen af ​​pretentiousness i ordets gode forstand. Black curtain stænger passer perfekt til moderne stilarter, især hvis du vil gøre toppen af ​​gardinerne så usynlige som muligt, mens du forlader det spektakulært.

Forskellige metalliske nuancer er ikke ignoreret i flere år allerede. Messing af messing og kobber tilføjer raffinement og kommer til at erstatte det lidt kede guld og sølv.

Hvordan vælger man?

Bedst af alt, hvis du bekymrer dig om valget af tagskægget før reparationsstart. Så behøver du ikke at hente optionen i panik, lidt kombineret med det allerede forberedte interiør. Men det er nødvendigt at starte ikke bare fra stilistik. Værelsesfunktioner betyder også meget:

 • For et smalt langt rum med et vindue på en smal mur, vil dæmningen dække hele rummet rundt om vinduet det bedste valg. Eaves skal hænges under loftet for at balancere rummets proportioner.
 • Træskumstrukturer eller brede baguettekorn skal købes til udsmykning af store haller, da de vil se besværlige i små værelser.
 • Runde kroge er velegnede til indramning af vinduer i et rum af enhver størrelse. Hvis du vælger de rigtige vener, vil rummet virke hyggeligt og mere harmonisk.
 • Stringskovler skaber en interessant effekt af gardiner, der flyder i luften. De er perfekte til små rum, hvor vinduet ikke skal blive centrum, men kun skygge den samlede sammensætning.
 • Jo større og større rummet, jo tykkere den runde tagbøjle skal være, og jo dyrere materialet skal være. Hvis dit budget er begrænset, skal du bruge efterligninger, som f.eks. En plastikstrimmel i stedet for en træ eller en billig smedet model.
 • Smedejernsstrukturer skal altid være en klar accent, det er værd at overveje. "Dræb" det usædvanlige element, men ikke overbelastning af rummet er næsten umuligt. Selv med professionelle designere forårsager det visse problemer.

Hvad er der på mode nu?

I vores tidsalder er mode meget demokratisk, og hver af disse typer gardinstænger har sin egentlige udførelsesform. Specielt dækkens taggrænser, jernrund og smedet figurer er korrekt anerkendt som den mest fashionable. Moderne variationer af den rørformede cornice er monteret på væggen og er udstyret med simple attributter uden for meget dekoration. De adskiller sig ikke i lyse farver: sort er ideel. Den givne model af cornice er kombineret med alle gardiner, herunder de nuværende klassiske modeller på snoet. Det er også velegnet til gardiner på grommets, som designere bruger i næsten alle stilarter.

I tilfældet med smedede indretningsindretning er derimod velkommen. Den seneste tendens er stiliseringen af ​​taggrene under plantens gren. Det kan bare være en ren gren, og måske med blade. Små dobbelte smedejerns mini-ledges har en lignende floral design. Farver til både små og store modeller bør vælge naturlige metaller: sorteret sølv eller guld, alderen kobber og bronze, messing. Sort er også relevant her, især det bruges ofte, når man vælger mini-eaves til loft vinduer.

Eksempler i interiøret

Moderigtigt simpelt jernrørformet cornice tiltrækker ikke for meget opmærksomhed til sig selv, der fungerer som et supplement til det allerede eksisterende interiør. Diskret farve og mat tekstur fremhæver designens bevidste enkelthed, samtidig med at den fremhæver det interessante design af vinduet selv. Dækkestykker er næsten usynlige under loftet i denne stue. Dette valg lykkes for et lille værelse, da det ikke gør det muligt at blokere adgangen til lyset i rummet, samtidig med at visuelt øge loftet. En lignende virkning er ikke kun tilvejebragt af hvid farve og glat tekstur, men også af den kendsgerning, at cornice er identisk med basisbordet i bredden.

Baguette cornice virker som en bande. I et rum med sådanne højt til loftet er denne løsning ret acceptabel. Det ser ikke ud til at være overbelastet på grund af at cornice er valgt for at matche væggen og loftets farve og er lavet i et simpelt design. Plankens geometriske udsmykning følger den generelle retning i indretningen, og farven på det kontrastelement er valgt i samme nuance med gulvene. For det moderne bøhmiske interiør er der ikke noget bedre end en snorret cornice. Det tillader på ingen måde at aflede opmærksomheden fra de lyse gardiner, der tjener som en accent i interiøret. Rullegardiner er fastgjort ved hjælp af en skjult tagbøjle med en løftemekanisme. På grund af dette er den generelle udsigt over soveværelset, indrettet i rustik stil, ikke forkælet af det moderne udseende af designet.

I dette tilfælde er cornice gemt bag loftet, hvilket gør værelset til at virke endnu højere. Det er muligt, at om natten kan du tænde et specielt lys indbygget i corniceen. Det hjælper med at gøre barnets atmosfære mere interessant. Hjørnejernsvart cornice adskiller visuelt væggene og loftet i en farve. Sådanne små kontrastfarver er nødvendige for at skabe et virkelig stilfuldt interiør. Smidede fleron passer perfekt til designet og fremhæver dets lyshed. I dette tilfælde udfører gardinerne ikke en beskyttende funktion og zonering. Med samme formål, udvalgte og små smedet kroge. De adskiller hinanden visuelt fra hver af de "sofaer". Modtagelse giver dig mulighed for visuelt at forøge pladsen uden at miste funktionskomponenten.

Sådan vælges gardinstænger til gardiner, se næste video.