Størrelser af loftet taggrunde

Brug af loftkorn giver dig mulighed for at udvide apparatets gardiner eller gardiner, og det universelle design af profiler gør dem anvendelige i en række interiører.


Eaves til lofter af forskellige lokaler


Det moderne loftkorn fra væg til væg bliver et stadig mere populært element i interiøret. Her er hovedårsagerne til den interesse, som forbrugerne viser til dette ukomplicerede udstyr:
• fuld fabriksberedskab og høj kvalitet
• Mulighed for universel anvendelse, herunder - til gardiner af alle typer og størrelser
• Neutralt, teknologisk design let at integrere i ethvert interiør.


En af fordelene ved lofterne til gardiner er længden og muligheden for sin installation helt langs hele væggen med et vindue eller døråbning. Derfor vil gardinerne på en sådan hylde helt overlappe et så stort rum.

Gardinerne placeret på den traditionelle bom kan ikke fuldt ud fungere inden for de grænser, hvor de arbejder på loftet cornice - bommen støtte bar vil blande sig. Denne mulighed alene tvinger dig til at købe en 4 meter loft cornice - denne længde er velegnet til de fleste stuer. For gardinernes bevægelse er der ikke skabt hindringer. Loftet på taggrænserne skaber ikke forhindringer for vinduer, der ligger tæt på loftet.
Med andre ord, loftet takkanten størrelsen af ​​hele væggen løser helt alle problemerne i enheden gardiner i et lille rum. I store rum er disse moderne gardinstænger også anvendelige, og deres potentiale bliver afsløret endnu bredere.


Ubegrænsede størrelser


Populære takhøjder 4 meter - ikke den eneste løsning til indretningen. Ceiling cornices er gode, fordi de kan artikuleres fra individuelle profiler, skaber lange lineære strukturer. Hvis du bruger de roterende (hjørne) elementer, så vil muligheden for enheden gardiner og indretning være endnu mere
1. Det vil være muligt at samle kronikker af enhver længde;
2. Gardiner og gardiner kan arrangeres i flere rækker. Antallet af sådanne rækker er også ubegrænset;
3. De store dimensioner af loftet giver mulighed for at arrangere skillevægge fra gardiner - tunge og tætte stoffer i flere lag giver meget god lydisolering.


Vi kan antage, at længden af ​​tagbøjlerne ikke betyder noget - fra standardprofilerne kan du oprette en enkelt brugbar struktur. Denne tekniske funktion giver dig endda mulighed for at bruge trimprofiler, der anvendes i andre rum - takkanten bliver billig.


Det almindeligt anvendte loftkornør til gardiner 4 meter er praktisk ikke kun for dets længde, designet til at blive transporteret med bil. Profilens lille højde og bredde er også vigtig for indretningen. Selv uden dekorative overlejringer opfattes en sådan cornice i form af en flad profil naturligt på loftplanet, og når den monteres i en lille dybde på 20-50 mm eller mere (rille), bliver kronen usynlig og deltager ikke i indretningen af ​​interiøret.


En erfaren håndværker, der ved at bruge de små og kompakte dimensioner af loftgardiner til gardiner, kan installere sådanne gardinstænger i de mest trange forhold - der er en yderligere fordel ved disse enkle profiler i en sådan mulighed. For eksempel er det nemmest at arrangere gardiner eller gardiner på en glaseret og isoleret balkon ved hjælp af et taggulv.
Størrelsen af ​​skråbillederne er vigtig at kende og indretningsarkitekt. Så det er muligt at designe og forberede et sted til placering af tagskægget - i en smal udsparing, med hjørneelementer og endda med elementer installeret på skrånende fly.

Professionelle har længe kendt, og elskere af uafhængig kreativitet gør ikke ondt at vide, at gardinstænger kommer til leverandører i form af profiler med en længde på 6 meter, med undtagelse af færdige kits skæres i de mest populære længder. Derfor har dimensionerne på loftet ikke noget for stor betydning - den seks meter lange længde giver dig mulighed for at vælge cornices til mange objekter.

Det er vigtigt at vide, at mange modeller har mulighed for at deltage i profiler, der leveres af designet. De samme principper for løberne på tagbøjlen gør det muligt at arrangere leddene i enhver profil, selv ved hjælp af individuelt fremstillede dele.

Teknikken til at forlænge corniceprofilen kan ikke anvendes på romersk persienner, hvis gardinstænger er integrerede mekanismer, der er uegnede til sådanne signifikante transformationer.

Lofter til gardiner. Klassifikation. Egenskaber af træ, metal, snor og plastprodukter. Installationsvejledning

Vinduerne i det indre af rummet kan med rette kaldes øjne, som kan fortælle meget om stilen, smagen og livsstilen hos ejeren. Loftsdesign er for nylig kommet ind i vores hverdag, men formået at vinde respekt og populær kærlighed. Hvad er hemmeligheden ved at skjule loftslister til gardiner i indretningen og hvorfor deres installation kræver en særlig tilgang, vi vil fortælle videre.

Loftsystemer er bemærkelsesværdige for, at de er i stand til at umærkelige øjnene for at sikre pålidelig fastgørelse af gardinerne, samtidig med at deres funktionalitet bevares.

Fordele ved loftet corners

Alle hjørner kan opdeles i væg og loft.

De sidstnævnte konfiskerer selv segmentet og har tilstrækkeligt gode grunde til det:

 1. Dette design er egnet til små værelser og er i stand til visuelt at øge lofternes højde, hvilket betyder, at det vil blive værdsat af beboere i "Khrusjtjov". Derudover behøver du ikke at beregne afstanden fra loftet til tagene til gardiner.
 2. På grund af lukningen af ​​lærredene til væggen er der yderligere varmeisolering og beskyttelse af rummet i løbet af den kolde årstid.

Eaves på loftet for gardiner i design af soveværelset med et vindue med uregelmæssig form

 1. Dimensionerne af loftgardinskinnerne til gardiner giver dig mulighed for at placere lærredet tæt på de modsatte vægge. Denne teknik bruges aktivt af designere til at skjule væggenes mangler.
 2. Gardiner under loftet kan have flere lag, så du kan kombinere lette stoffer med tungt linned og dekorere vinduet med lambrequins og derved skabe et unikt design i en enkelt stil beslutning.
 3. Det er også vigtigt, at profilloftsystemerne er i stand til at gentage enhver form for vægge og loft, hvilket gør det muligt at gennemføre ganske interessante designideer og justere rummets rum i lodret og vandret plan.

Vær opmærksom!
Fra et teknisk synspunkt er profilsystemerne bemærkelsesværdige, idet de tillader gardiner at blive hængt på vinduer med en ikke-standard vindueskarmstørrelse.
Enden kan i sin tur ikke prale af muren.

Anvendelsen af ​​loftlister i en gipsplad niche

Klassificering af loftet taggrunde

Hvis du beslutter at dette design skal være metoden til fastgørelse af vinduesindretningen, er det tid til at overveje de typer loftsgardiner.

Afhængigt af det anvendte materiale kan afsnittene være:

 • plast;
 • træ;
 • metal (stål, smedet, messing, aluminium, kobber).

Træ taggrunde

Træ taggrunde med loft baguette

Deres brug er berettiget i den klassiske og rustikke stil, i værelser med hints af Provence og countrymusik. I tilfælde af farvevalg er det vigtigt at være opmærksom på skyggen af ​​møblerne, gulvet og dørene i rummet.

Et andet faktum, der er vigtigt at tage hensyn til - materialets miljøvenlighed, hvilket gør det til en uundværlig egenskab af soveværelser og børn.

Metal gardin stænger

En interessant mulighed, hvordan man hænger gardinerne på loftet cornice, ved hjælp af den klassiske og mini konstruktion

Metalforstærket loftsstolpe til gardiner kan modstå den imponerende vægt af tætte lærred af deres fløjl, brokade og chenille.

En række former, farver, udførlige indretningselementer eller lakonisk begrænsning tillod dem at finde deres retmæssige sted i lokalerne i stil med minimalisme og højteknologi.

String gardin stænger

Loftstrenget cornice (pris - fra 520 rubler.)

Passer kun til tynde stoffer og enkeltræk gardiner. Hvis du ignorerer denne anbefaling, kan det føre til, at skråningerne falder og det flotte udseende af hele vinduesensemblet vil gå tabt. Det er derfor, at designere anbefaler brugen af ​​strengstrukturer på loggier, køkkener og i børnenes værelser.

Plast - at være eller ikke være

Der er en varm debat om hensigtsmæssigheden af ​​at installere plastikafskærmninger, vi vil ikke røre ved mulige skader på polymeren og overveje designet ud fra praktisk og designmæssigt synspunkt.

Antallet af rækker kan variere fra 1 til 4, det bliver en glimrende platform til realisering af de mest dristige design ideer. Til lysgardiner anvendes en plastikprofil, for tungere anbefales aluminium.

Foto af en to-rækken plastikflise med en dekorativ strimmel

Derudover kan kittet suppleres med afrundede dele, så designet får et komplet udseende. Ikke mindst i æstetik tilhører baguetter - dekorative lameller, der er designet til at lukke den funktionelle del af gardinfastgørelsessystemet.

Baguette har næsten ingen begrænsninger i form, farve og materiale. Det moderne byggemarked tilbyder elementer af træ, metal, dekoreret med stof til at matche tapetet og endda krystal.

Bredden af ​​loftet cornice til gardiner afhænger af antallet af rækker og varierer fra 2,5 til 12,6 cm

Installationsfunktioner

 1. Installationsmetoden afhænger af typen af ​​loft. Så gipsplankloftkonstruktioner kan ikke klare barens vægt med gardiner. I denne situation er det vigtigt, at bjerget går direkte til betonbasen.
 2. Før du sy gardiner til loftbeklædningen, skal du omhyggeligt overveje deres form og muligheden for at placere dem i en speciel niche, der er mindst 15 cm bred. Denne løsning er velegnet til at arrangere taggaflernes lofter.
 3. Det er en fejlagtig opfattelse, at stræklofter er en kontraindikation for installationen af ​​en loftsstang til hængende gardiner. Alt, hvad der kræves af dig, er en omhyggelig fejlberegning af fastgørelsesstedet for strukturen. På projektfasen skal det firma, der udfører arbejdet, fastsætte specielle fastgørelser og suspensioner.

Club "skøre hænder"

Så hvis du har valgt et passende design, kom op med et vinduesdesign, kan du sikkert gå videre til spørgsmålet om, hvordan man hænger loftkanten til gardiner med egne hænder.

 • solid stige;
 • metal linjal eller målebånd;
 • Phillips skruetrækker;
 • bore;
 • hacksav (om nødvendigt reducere længden).

For gipsvæg lofter vil kræve erhvervelse af særlige dowels, sommerfugle. Men selv deres tilstedeværelse tillader ikke brugen af ​​vinduesindretning, der vejer mere end 7 kg (massen af ​​taggrunde og gardiner).

Bygningens længde skal være større end vinduets bredde med 0,5-0,6 m. Hvis vinduet har en stor del af væggen, kan du installere cornice på hele væggen. I dette tilfælde vil afstanden fra væggen til enden af ​​tagene ikke være mere end 15 cm.

Den stangformede cornice er fastgjort til beslagene i to eller tre steder afhængigt af længden af ​​strukturen. For fleksible og bussystemer vælges et trin på 0,6 m.

Vær opmærksom!
Det samme trin har en profil i et falsk loft.
Hvis du selvstændigt kan bestemme dens placering, skal du installere dækkets produkt langs kassebåndene.

 1. På plastpanelet laves huller med den valgte tonehøjde.
 2. Ved hjælp af et niveau og en blyant skal du tegne en linje i loftet, som vil være en vejledning, når du installerer tagbøjlerne.
 3. Fastgør tagskæggene, lad mærker gennem de borede huller.
 4. Brug en perforator eller en boremaskine til at bore huller i betonplanet til dowels med et langt ben.
 5. Hammer i korken med en hammer, og skrue dybden direkte.

konklusion

På spørgsmålet om udvælgelse og installation af gardinholdere bør kontaktes med særligt ansvar. Det afhænger trods alt på integriteten, gennemtænksomheden af ​​designet, bevarelsen af ​​vinduets funktionalitet og brugervenlighed, uanset om det er den enkleste enkeltrids cornice eller design til flerlags gardiner. Og vi tilbyder traditionelt dig en video i denne artikel, der svarer til alle dine spørgsmål.

Længden af ​​cornice i forhold til vinduet

Sådan beregnes størrelsen af ​​cornice til gardiner: anbefalinger fra eksperter

Det er ikke nok at vælge en model af tagskæggene, der passer til gardiner og den overordnede stil af interiøret. Den vigtige rolle spilles af størrelser og bredde af tagbøjler til gardiner. Forkert valgte parametre må ikke dekorere, men tværtimod fremhæve manglerne i vinduesåbningen og ødelægge atmosfæren skabt i rummet.

Eaves til gardiner

Hvad styres ved at vælge størrelsen af ​​tagbøjlerne

For at skjule fejlene og fremhæve vinduets værdighed er det nødvendigt at vælge størrelsen af ​​holderen til gardiner. Følgende parametre skal overvejes i beregningerne:

 • Størrelsen af ​​vinduesåbningen er der et behov for at justere det (for eksempel hvis vinduet er smalt, så kan du visuelt forstørre det ved hjælp af en cornice).
 • Gardinvægt For tunge gardiner er det nødvendigt at tage en tagskinne med en diameter større end til lysgardiner.
 • Model gardiner. For eksempel vil gardiner, der falder med smukke folder, med tyl og lambrequin kræve en større struktur med flere rækker til fastgørelsesgardiner, og praktiske romerske gardiner har brug for en passende model af en cornice, der næsten ikke overstiger vinduestørrelsen.
 • Vedhæftningsmetode. Gardinholdere kan være væg eller loft. Dimensionerne af væggardinskinnerne til gardiner beregnes forskelligt fra dem til loftgardiner, og fastgørelsesmodellen til stilfulde romerske gardiner er normalt monteret inde i vinduesåbningen eller direkte over vinduet (mindre ofte under loftet).
 • Til væggitter, der består af en stang, dekorative tip og monteringsbeslag, bør du bestemme, hvor langt afstanden fra væggen skal være designet. Baseret på disse dimensioner er det nødvendigt at vælge længden af ​​beslagene. I køkkenet med lette enkeltsynge gardiner kan du klare dig med kort og tyndt, hvilket vil give lyset til designet, især hvis de er lavet af plastpolymerer og er i overensstemmelse med farveskemaet.

Eaves til gardiner

Hvordan vælger man de optimale parametre af tagskæggene

Hvilke størrelser af gardinstænger til gardiner vil være optimale? Denne værdi beregnes individuelt:

I det tilfælde, hvor vinduestørrelsen passer til ejerne, beregnes længden af ​​cornice baseret på bredden af ​​vinduesåbningen med tilsætningen af ​​20 cm på hver side. Så åbner vinduerne helt vinduerne.

For tætte tunge gardiner, især hvis de er dårligt draperet, er det bedre at tage en tagbøjle længere, langt ud over vinduet.

Beregn størrelsen af ​​cornice for romerske persienner er enkel, måler bare bredden af ​​vinduet. Holdere til romerske gardiner kan købes klar eller bestilles i værkstedet. De er oftest lavet af træ-, metal- eller plastpolymerer. Plast- eller metal romerske stænger passer perfekt ind i køkkenets indre.

For to tilstødende vinduer er det godt at købe en fælles holder til gardiner. Derefter måles bredden af ​​vinduerne, bredden af ​​vægåbningen og 40 cm tilføjes til dette resultat.

Når du planlægger at installere en skjult loftholdergardiner, skal du tage højde for vindueskarmens størrelse. Gardinet må ikke røre vindueskarmen og radiatoren. Skjulte loftholdere monteres bekvemt i værelser med lofter. Skjulte gardinstænger er praktiske og tager lidt plads.

Dimensionerne af loftet tagene til gardiner er små. En undtagelse er, når loftet er placeret over hele rummets bredde, så gardinerne kan bevæge sig ikke blot inde i vinduet, men også fra væg til væg. Brug af loftet kan du smukt dekorere vinduerne, samt at adskille en del af rummet med et gardin.

Hvilken længde skal være en væg- eller loftholder til gardiner, alle vælger sig selv. Men det er værd at huske, at de rigtigt valgte dimensioner af tagskæggene ikke kun vil skabe en hyggelig atmosfære, men også lette forskellige manipulationer med gardinerne.

Hvor længe skal gardinestangen være?

Hej, kære brugere af designskole studyas.com! I dag vil jeg fortælle dig om en anden fælles udsmykningsfejl, som mange boligejere gør, når de dekorerer vinduer i deres interiør.

Uerfarne husmødre gør ofte følgende dekorationsfejl: de køber en gardinstang til gardiner, hvis længde ikke overstiger bredden af ​​vinduesåbningen. Derudover placerer nogle stadig tagene direkte over vinduesåbningen og danner derved en tom (uformet) del af væggen fra tagene til loftet. Efter at have set nok af al denne skændsel besluttede jeg at skrive denne lektion, som jeg håber vil advare mindst vores læsere om at lave sådanne fejl, når de vælger og lægger en gardinstang.

Ideelt set skal skråningerne være 10-15 centimeter bredere end vinduesåbningen på hver side, kun i dette tilfælde vil gardinerne se harmonisk ud. På billedet nedenfor ses der to taghuller, hvis længde er omtrent lig med bredden af ​​vinduesåbningerne (sandsynligvis blev dette gjort med det formål, da specialisten selvfølgelig var involveret i designet af dette rum). Men en sådan beslutning er efter min opfattelse stadig forkert, fordi gardinet dækker en del af vinduet, hvilket betyder, at lidt sollys kommer ind i rummet. Det ville være bedre, hvis tagskægget var lidt længere, så gardinerne ikke ville lukke vinduerne.

I dette billede (nedenfor) kan du se to vinduer, forskellige i bredde og højde. Gardinerne dækker lidt om venstre vindue (der er simpelthen ikke plads til længere korset), men på grund af det faktum, at kanten bliver spikret på samme niveau, skabes illusionen, at vinduerne er de samme.

Vinduet i dette billede er omtrent den samme størrelse som vinduet i det andet billede af denne lektion, men på grund af at tagene er lidt længere, er der ekstra plads til gardiner på hver side af vinduet. Også takket være denne teknik ser vinduet sig lidt større ud end det faktisk er.

Og endelig et andet tip om design af vinduer gardiner. Når du vælger gardiner, skal du vælge gardiner, der består af to lærred: den ene til hver side af vinduet, selvom du ikke har tænkt dig at forhøje vinduet. Tro mig, kun gardinen på den ene side, ser i de fleste tilfælde ikke bare for billigt ud, men jeg er ikke bange for disse ord. Det er som en lap på en linnedskab.

Jeg håber, kære brugere af studyas.com, efter denne lektion vil du ikke længere lave sådanne fejl og undervise dem, der ikke vidste om det.

♥ Hvis du kan lide denne artikel, skal du klikke på din foretrukne sociale netværksknap:

Når du har korrekt valgt størrelsen af ​​tagskæggene og indstillet den til en bestemt højde, kan du visuelt udvide eller indsnævre rummet, forøge eller formindske (igen visuelt) loftets højde. Der er en række parametre, som du skal være opmærksom på, når du vælger din fremtidige cornice. Første ting først.

1. Type af cornice og dens farve

Når du vælger gardinstænger, baseret på det indre af dit hjem og de tekniske muligheder for at installere en fremtidig gardinstang, kan du bruge vores tips:

 • Hvis du vil have tagskægget til at være ubemærket, skal du vælge en aluminiumsprofilafskærmning eller plastbøsning (tagbøjler). Disse taghuler gemmer sig bag gardinerne og skaber indtryk af, at gardinerne flyder lige fra loftet. Du kan læse mere om fordelene ved profilen aluminiumskornet her http://shtoribelle.ru/sovety-po-vybory-karniza/podrobnooprofilnihkarnizah.html. Denne slags cornice har en række åbenlyse funktionelle fordele i forhold til andre cornices.
 • Når du vælger et dekorativt tagskærm, hvad enten det er metal, smedet, træ taggrunde, baguette system osv., Skal du overveje stilen på dit værelse:

- Metal gardin stænger vil se godt ud i næsten ethvert interiør. Deres farve kan vælges både "under guld" og "under sølv" og "under bronze" osv. Disse tagger er valgt til metalindvendige detaljer (håndtag på møbler, dørhåndtag, lysekroneramme osv.).

-Træafskærmninger, tagplader med en baguetteplade fra et træ eller "under et træ" kan afhentes i henhold til møblernes farve, en parket eller døre.

-Der er stadig forskellige særlige gardin systemer til forskellige typer gardiner (romersk, japansk, osv.). Med disse tagger kan du få mere kendskab til sider på vores hjemmeside.

2. Antallet af rækker (guider) af corniceen

Eaves oftest etablere i en, to og tre rækker (opkald fra henholdsvis en, to eller tre rækker). Men i det tilfælde, hvor design af dine lokaler involverer flerskikts komplekse gardiner, anbefaler vi at bruge aluminiumsprofiler med loftsfastgørelse http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy.html. Denne slags cornice kan sættes i så mange rækker som din fantasi tillader.

-Single-row cornices er indstillet, hvis du kun har brug for et gardin - lys eller tyk (nat).

-Dobbelt-rækken cornices bruges til tyll og tykke gardiner.

-Tre-rækkende cornices bruges, hvis du planlægger at hænge en lambrequin sammen med lette og tykke gardiner.

Hvis modellen i din fremtidige gardiner du planlægger at bruge pelmet. så for at hænge det, har du brug for en speciel profil cornice med velcro, som lambrequin er knyttet til. Gardiner med lamelrequiner kan også fastgøres på en rund cornice, men du skal enten lim en speciel "Velcro", som ikke er meget praktisk, eller desuden købe et specielt hængslet panel med velcro.

 • Hvis vinduets størrelse i forhold til dit værelse passer dig helt, så har du brug for en kronkel af længde = vinduebredde + 15-25 cm på hver side af vinduet
 • Hvis du vil visuelt udvide et lille vindue - vælg en sådan størrelse af cornice, så længden overstiger bredden af ​​dit vindue med mere end 25 cm.
 • Hvis vinduet ser for stort ud til dig - Vælg en længde af nøjagtigt bredden af ​​vinduet. Gardinerne spredt på siderne lukker en del af vinduet og visuelt indsnævrer det.
 • Hvis du har brug for visuelt at øge bredden af ​​hele rummet - brug "wall-to-wall" cornice.
 • Ved at installere cornice under loftet kan du visuelt lemlæse rummets højde. Til dette formål er loftet plastik cornice http://shtoribelle.ru/shop/category/6-plastikovye-karnizy.html eller aluminiumsloftet profilen http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy velegnet.html
 • Når du bruger lambrequin, skal tagskæggene også installeres så højt som muligt, så lambrequin ikke lukker toppen af ​​vinduet.
 • Med tilstrækkeligt højt til loftet kan cornice installeres lige over vinduet.

5.Distance fra væggen

 • I de fleste tilfælde vil længden af ​​standardvægbeslagene være tilstrækkelige til at holde gardinerne hængende smukt og lukke vindueskarmet og batteriet frit.
 • I tilfælde af at du har en vindueskarm og et batteri der stikker ud fra væggen mere end længden af ​​den valgte vægbeslag, skal du bestille et forlængerbeslag, som for eksempel http: //shtoribelle.ru/shop/category/101-udliniteli-kronshteinov-d16mm.html I dette tilfælde vil dine gardiner være fri til at falde fra tagskægget uden at røre vindueskarmet eller batteriet. Derudover kan du bestille flere, afhængigt af den afstand, du har brug for fra væggen af ​​beslagets forlængere. I gennemsnit afhænger en forlængelse af beslaget af 4-5 cm, afhængigt af producenten. Begrænsninger af beslagets samlede længde + forlængerledninger = 30 cm.
 • Den anden løsning på problemet, når vindueskarmet og batteriet strækker sig kraftigt fra væggen, kan være brug af loftbeslag. Men denne mulighed er mulig, hvis du ikke har udspændt og ikke ophængt loftsplader af plast, uden installation af en indvendig profil, der er monteret på forhånd. Det er nødvendigt at installere tagpladerne i en sådan afstand fra væggen, at vindueskarmet eller batteriet ikke rører det sidste vindue til vinduet.

Vi håber, at disse anbefalinger vil hjælpe dig med at vælge den rigtige eave til dit hjem!

Hvis du har spørgsmål, kan du spørge dem ved hjælp af en af ​​mulighederne:

- Ring til vores salon på en af ​​telefonerne på siden http://shtoribelle.ru/contakt.html

Vi vil forsøge at besvare alle dine spørgsmål om design af vinduer i dit hus!

At lære at beregne længden af ​​tagskæggene i forhold til vinduet (5 billeder)

Den traditionelle metode til registrering af vinduesåbninger i rummet er gardiner. De hjælper med at sætte det sidste hånd i det indre af lejligheden for at skabe komfort i huset.

Før du vælger et gardin, skal du bestemme stilen. Det kan være dekorativt. Denne type bruges i forskellige ceremonielle og samlingshaller, ofte i store stuer. Han betyder, at gardinerne vil blive dekoreret en gang: de er et møbel. Denne type gardiner er kun en æstetisk fornøjelse, men er ikke et funktionelt emne.

Den næste mulighed er gardinerne i stuerne, som hjælper med at skjule beboerne fra nysgerrige øjne, og i løbet af søvn begrænser overskydende lys fra vinduet. De er koncise, syet af tætte stoffer.

Den mest almindelige type er blandet. Derefter er gardinerne praktisk anvendelige - de skjuler ting, der kommer fra de ekstra øjne og samtidig ser smukke og dyre ud. Dette er en win-win for enhver bolig.

Hvordan laver man perfekte gardiner?

For at hente et drømmegardin kræver det ikke altid uddannelse af en indretningsarkitekt. Nok at have en smag og tage hensyn til nogle finesser. Hvem andet end udlejer ved, hvilken slags gardiner der er nødvendige for huset. For det første skal du finde ud af, hvad sammensætningen består af:

 1. Tulle er et let, gennemskinneligt stof. Det giver vinduet et færdigt udseende uden at forstyrre lyset for at belyse rummet og bruges sjældent adskilt fra andre komponenter. Producenter tilbyder hundredvis af muligheder for enhver smag og tegnebog. Den afgørende parameter er stoffet: slør, mesh, organza, bomuld, silke;
 2. Portiere - den mørke del af gardinerne. På grund af sin tunge massive struktur ser stoffet godt ud og er et afgørende element i vinduets udsmykning;
 3. Eaves - et element, som gardinet fastgør. Han tager al byrden på sig selv og overfører den til væggen. På trods af den tekniske funktion er et smukt design til hængende gardiner også en lille accent, når man opretter interiøret.

Og hvis udvælgelsen af ​​stofdelen er en sag og præferencer for hver person personligt, så er det nødvendigt at foretage en præcis beregning og viden, når man vælger en cornice.

Hvordan vælger man cornice?

Det er nødvendigt at træffe beslutning om deres typer. Afhængigt af de materialer, de er:

Således skelnes metalkroner af deres elegance og holdbarhed, og træskovler vil give billedet af naturlighed og friskhed. Plastprodukter anvendes i moderne eller komplekse interiører. Dette skyldes, at dette materiale kan tage nogen form.

Eaves konstruktion

Traditionelt består de af følgende elementer:

 1. rør;
 2. Sidedæksler, dekorative elementer eller afrundede hjørner;
 3. Beslag, holdere eller andre fastgørelsesanordninger.

Sådan beregnes længden af ​​corniceen

Længden af ​​cornice i forhold til vinduet overskrider enten bredden af ​​vinduesåbningen eller er lig med den, men er aldrig mindre.

Lige bredde anvendes i flere tilfælde:

 1. Panoramavindue i væggen. I dette tilfælde er der intet valg, skyggerne vil gentage væggenes konturer;
 2. På vinduerne er der kun lys tule, ingen gardiner. Fabric overfører perfekt dagslys;
 3. Romerske gardiner. En særlig type gardiner, der gentager ikke meget bredden af ​​vinduesåbningen som bredden af ​​den glaserede del.

I andre tilfælde skal længden af ​​tagskæggene være større end vinduets bredde, så du skal tælle den.

At lære at beregne længden af ​​tagskæggene i forhold til vinduet

At foretage målinger og beregninger, du bør styres af følgende principper:

 1. Længden af ​​tagskæggene kan være 100-400 mm bredere end vinduesåbningen;
 2. Fastgørelse det fra væg til væg bør være placeret på 2-3 cm af vinduesåbningen allerede;
 3. Efter hver og en halv til to meter er det nødvendigt at give en montering. Dette vil hjælpe bunden fast fast på væggen, fordi gardinerne ikke er en nem ting, samt de er udsat for konstant forstyrrelse fra siden. Montering af loftet cornice, det er umagen værd at arrangere festen hver 50 cm.

Så, for at vælge den rigtige længde af corniceen måles bredden af ​​vinduesåbningen med et målebånd eller målebånd. Tilføj til den resulterende figur fra 100 til 400 mm. Parameteren afhænger af stoffets tæthed og størrelsen af ​​rummet. Bredt kløft passer til massive draperede stoffer, samt gør rummet mere visuelt. Opdel længden opnået under beregningen med to. Så du får det nødvendige antal monteringer. Det er vigtigt at forstå, at med længden af ​​tagskægget mindre end 3 meter, vil det være nok 2x point af støtte, i andre tilfælde er det nødvendigt at rette det på 3 steder.

Der er sådanne værelser, hvor flere vinduer er placeret på en væg. I dette tilfælde kan du gøre med en eave på begge åbninger, forudsat at afstanden mellem vinduerne ikke overstiger en halv meter. Der er dog ingen strenge regler og krav til dette. Separate gardiner vil også se harmonisk og glædeligt for øjet.

Russiske standarder

Indenlandske producenter har længe kendt, hvor længe gardinstangen skal være. Takket være de russiske statsstandarder og andre standarder producerer producenter traditionelt gardinstænger på tre meter. Dette skyldes ergonomien i lokalerne og vinduernes konstruktionsegenskaber. I de senere år er sortimentet udvidet, flere og flere varer af forskellig længde præsenteres i butikkerne, men de er også rettet.

At vælge en gardinstang på tre meter er lige så nem som enhver anden type. Det er værd at være opmærksom på hvilket materiale det er lavet af. Der spilles ikke en lille rolle af rørets diameter. Til at begynde med bør du bestemme det generelle koncept for vinduesdesign. Diameteren vil være vigtig, hvis de valgte gardiner er meget massive og store. Tykke taggrunde vil ikke være i stand til at bøje eller ødelægge udseendet.

Størrelser af gardinstænger til gardiner

Valget af cornice afhænger af rummets design, størrelsen af ​​den overflade, der skal dekoreres, gardinestilen, stoffets vægt og tekstur, på fastgørelsesmetode på væg eller loft. Producenter af tilbehør til hjemmet tog højde for alle nuancer, i dag kan du købe produkter af standardstørrelser, der passer til alle typiske værelser. Det vigtigste er at vælge den rigtige model for dine forhold. At lave eksklusive interiører, du kan bestille et monteringssystem til et enkelt projekt.

Form Factor

Eaves består af flere elementer:

 • rør, snor eller dæk;
 • side stik, tip, afrunding hjørner;
 • monteringssystem - beslag og holdere.

Valg af tagblade, styres af målinger af dit værelse, for massive, brede modeller vil gøre interiøret tyngre

Hvordan vælger du størrelsen

Hvis den normale størrelse af cornice ikke falder sammen med din måling af åbningen i længden, så kan den altid savnes. Her anbefales det at følge nedenstående tips:

 • Længden af ​​cornice skal være 150-400 mm bredere end vinduets åbning på hver side.
 • Væg-til-væg modeller skal være 1,5-2,0 cm mindre end åbningen.
 • Hver 1,5-2 m af længden af ​​væggitterne er et kuglebånd påkrævet, jeg monterer loftmodeller, husk at afstanden mellem fastgørelsesanordninger er 30-50 cm.

For eksempel skal vægskærer med en længde på 3 m have mindst 3 punkter af støtte: 2 på siderne, en i midten. I dette tilfælde kan du købe et stykke konstruktion L = 240 cm, eller et hold, hvor 2 skinner / rør 160 cm hver og så ud til den ønskede størrelse.

Skema, hvordan man laver målinger

standarder

Standardparametre blev afledt af ergonomien i typiske rum, hvor vinduerne og væggene er næsten ens, så der ikke er noget problem med længden. Men tekstilindustrien tilbyder en bred vifte af stoffer, fra meget lyse til tunge, massive og modedesignere kommer op med alle nye stilarter, med folder, pelmets, flæser, flerlags, så det er vigtigt, når du vælger en cornice at være opmærksom på:

 • det materiale, hvorfra det er lavet
 • skinnebredde, rørtykkelse.

Diameter og længde af metalrør

Den gyldne midten af ​​metalrør er D = 25-28 mm, der passer til næsten alle typer gardiner. Standard for smedede produkter 16 mm. Hule tyndvæggede produkter til lysgardiner har D = 16 mm, til tykkere - 2,5-4,0 cm afhængigt af fabrikanten. I flere række modeller, er rør af mindre (til tyll) og større (for hovedbanerne) normalt kombineret.

Mini skinner, designet til at dekorere små vinduer, under lys gardiner, har D = 1,0 cm, de overbelaster ikke interiøret og må ikke sættes som snore.

To-række systemer består af en tynd strimmel til tyl 10-16 mm og et rør D = 28 mm, for tykke gardiner. Normalt dækkes de på toppen med en dekorativ film, der efterligner naturlige materialer eller med maling. Rustfrit stål gør hjørner 25 mm i diameter. Standard L = 160,180, 200, 240, 280, 300, 320, 360 cm. Du kan også købe faste metalstænger med en diameter på 28-50 mm, 6 m lange.

Hvis varmesystemet passerer gennem et vindue med en bred sill eller på et plan, skal du være opmærksom på længden af ​​beslaget, optimalt fra væggen til indersiden af ​​cornice 10-15 cm

Standarder træ taggrunde

Træafskærmninger er ringere end metal i styrke, derfor er standarden for produkter D = 28 mm, som passer til lys og mellemvægt gardiner. Hvis du skal hænge tunge gardiner, skal holdere installeres gennem hver meter, hvilket ikke altid er praktisk for åbningen.

Stænger D = 16, 28, 35 mm er maks. 2 m lange, til brede åbninger skal du forbinde 2 stykker gennem beslaget.

Under massive tunge gardiner er det bedre at købe cornices D = 40-50 mm eller eksklusivt - D = 75 mm, disse kan være op til 4 m lange, de er dyrere i pris, men fordelene ved sådanne modeller er i holdbarhed og æstetik.

Vælg produkter fremstillet af slidstærkt træ, så over tid er der ingen afbøjninger

Standarder af plastmodeller

Den maksimale længde af et plastdæk er 4 m. Dobbeltsidet cornices giver en bredde på 8,0 cm, tre-rækker-8,7 cm, L = 150, 180, 210, 250, 280, 300, 320, 340, 360, 380 cm.

Hver producent kan sætte sin størrelse, så nogle gange varierer disse parametre lidt

Klassiske baguette lister af plast i et sæt har en dekorativ strimmel, dens bredde er 5 eller 9 cm, mindre ofte er der bredere 100, 150-300 mm, disse er små samlinger, mere eksperimentelle.

Plaststænger har en standard D = 28 mm, en parameter til lette modeller 12, 16 mm, egnet til køkkengardiner, i badeværelset, til vinduer i børnenes værelser. L = 200, 240, 300, 360 cm

Nyttige tips

For at beregne højden for at hænge kronerne korrekt måler du højden af ​​molen fra den vandrette hældning til loftet, divider parameteren med 3. 1/3 er afstanden fra loftet, 2/3 fra hældningen.

Hvis bryggen er smal, giver du fortrinsret til modeller med montering på loftet. Hvis du vælger at hænge vægkanter, skal du huske at afstanden fra den vandrette hældning til bundkanten af ​​beslaget skal være mindst 50 mm.

Afstanden fra vinduesåbningsbredden på 0,15-0,4 m er ikke kun et designtrick for æstetik. Denne afstand gør det muligt at flytte gardinerne så langt som muligt for fuldt ud at åbne vinduet, hvilket er vigtigt for mørke rum.

Vælge et fastgørelsessystem, styres af interiørdesign og model gardiner

Loftet cornices

Interessante moderne ideer om lejlighedskonstruktion som en efterbehandling kræver konsekvent design af vinduesåbninger, for hvilke gardinerne anvendes, lavet i den passende stilbeslutning. Gardiner-ruller, der er populære i dag, japanske gardiner eller romerske gardiner har noget til fælles nederst - alle disse typer har brug for en særlig form for gardinstænger, der skal fastgøres, som skal installeres i loftet.

Særlige egenskaber

Loftet baghugger afviger først og fremmest i arrangementets placering. Allerede fra navnet bliver det klart, at de er monteret på loftet i modsætning til de traditionelle modeller, der er fastgjort på væggene. I dette arrangement skjult både æstetiske og funktionelle fordele. Ceiling cornices er ikke kun ikke-standard udsmykning af værelset: gardiner hængende fra loftet tilføjer aristokrati og skabe indtryk af en større højde af rummet. Derudover kan loftsgardiner hænges i tilfælde, hvor en bred vindueskarm forhindrer det sædvanlige layout, da sådanne gardinstænger kan monteres på en hvilken som helst afstand fra vinduet.

Da gardinerne kan både glide og løfte, har de brug for forskellige typer loftkorn. Til løfte gardiner valget af taggrunde er lille. Dette er normalt fastgjort til loftskinnen med en løftemekanisme, som er lavet af aluminium eller plast. En sådan struktur kan være lige eller fleksibel, egnet for eksempel til et karmvindue.

Glidende gardiner giver mulighed for et meget større udvalg af designs, der spænder fra plastprofiler og slutter med loftsmonterede sucker-rod modeller af forskellige metaller.

Typer og materialer

For at installere loftet cornice, er det værd at overveje så mange forskellige muligheder, der tilbydes i salonen som muligt. En overkommelig og mest budgetmæssig type er en plastikflise i form af et fladt dæk, hvilket er en PVC-profil, som har nedskæringer i det nederste hulrum, hvor kroge flyttes. Dette dæk er fastgjort til loftet med skruer. Hun er normalt udstyret med drejeelementer, der gør det muligt at tegne de afrundede ender af tagene.

Der er en enkelt række, dobbelt række og tre rækker profil cornices, som ikke er alt for forskellige i pris, men tillader dig at hænge ud over gardiner og tyl, desuden også en sådan dekoration som en pelmet. Plastskovlstiften varierer i følgende fordele:

 • Du kan opnå en ønsket længde, når du installerer produktet;
 • Tillad at modstå tunge gardinvægt;
 • Tillad at lave en baguette bar;
 • Let at rengøre uden at miste udseende;
 • Lette og enkelt monteret på loftet;
 • Kan dekoreres med dekorative strimler (bulwarks);
 • Kroge fra sådanne tagskinner kan vaskes i maskinen sammen med gardinet, da de ikke udsættes for deformation.

En anden sort er fleksible gardinstænger. De kan være lavet af PVC og af aluminium med en polymercoating. De er et tæt, men plastikbånd på overfladen, hvor der er løbere med kroge. Båndet kan fastgøres til loftet på grund af tilstedeværelsen af ​​huller, fjederklammer eller på beslagene (aluminiumsprofiler). Sådanne indretninger er meget velegnede til udformningen af ​​karrevinduer eller balkonfremstillinger af kompleks konfiguration. De kan udstyres med et ledningsstyringssystem.

Anvendelsesområdet for deres brug er ikke begrænset til vinduesåbninger, de kan bruges til at fastsætte gardinet i badeværelset, hænge et baldakin over sengen eller adskille køkkenområdet fra spisestuen i en lille studielejlighed. Forskellen mellem aluminium og plastprodukter ligger i deres brandsikkerhed, større lagerevne og holdbarhed; ellers er egenskaberne næsten identiske. Omkostningerne til aluminiumsbånd er meget højere end plastik på grund af metalets kvalitet, kompleksiteten af ​​forarbejdning og yderligere funktioner, for eksempel kan du lave en sådan baggrundsbelysningstape.

En række fleksible hjørner er modeller af aluminiumsprofil, som kan være både lige og buede.

Fordele ved fleksible gardinstænger:

 • Tillad at dekorere med gardiner eventuelle vanskelige bøjninger og sving i rummet;
 • De er næsten usynlige og skaber effekten af ​​et helt åbent rum;
 • De kan bære dekorative baget eller LED tape på deres overflade;
 • Let at installere.

Træloftkorn har ikke kun funktionelle kvaliteter, men har også fremragende dekorative egenskaber, så de kaldes også baguette. For det meste er disse strimler af forskellige bredder. Deres indvendige del har riller, hvor krogen er placeret, og den ydre er dekoreret med ornamenter, overlejringer eller indlæg af glas. Enderne er ofte afrundede eller vinklede. De mest succesrige varianter af sådanne baguetter kan sammenlignes med kunstværker.

Til fremstilling af sådanne cornices kan der anvendes en række forskellige typer træ - fra billige barwood, fx fyr eller gran, til kirsebær, valnød, eg eller bøg. I luksus muligheder bruges wenge eller mahogni. For at give træet ekstra styrke, er overfladen overtrukket med antiseptika og vandbaserede lakker. Fordele ved træ taggrunde:

 • Opret en unik stil;
 • Bevar vægten af ​​tunge gardiner;
 • Dekorativ konsol skjuler eventuelle fejl i væggen over vinduet.

Metal gardin stænger i form af en stang eller stang er også meget populære. Normalt er de alsidige og egnede til både lofter og vægge. Fiksering sker på grund af beslagene, hvor stængerne selv er fastgjort. Forskellige typer af beslag bruges til vægge og lofter, men dette ændrer ikke det overordnede indtryk; sådanne modeller ser altid meget elegante ud og tiltrækker opmærksomhed.

Især effektivt ser de ud i høje åbninger i en ikke-standardplanlægning, f.eks. Som de franske vinduer. Det er muligt at dekorere på denne måde ikke kun vinduer, men også indvendige buer eller døråbninger. Flere sådanne tagskinner, installeret i serie, vil med succes udsmykke den indviklede vinduesåbning af karnappevinduet i en geometrisk stil. Materialet er normalt aluminium eller messing, i sjældne tilfælde smedet installation i loftet, smedede metalstrukturer af lille tykkelse anvendes. Særligt attraktive er gardiner med grommets på sådanne taggrunde. Normalt er der monteret et rør eller en stang, men samtidig er der to stænger på en konsol samtidig mulig. Der er sorter af metalgardin stænger, der er i stand til at transportere løfte- og glidende gardiner på samme tid, for eksempel et romersk gardin og en klassisk lambrequin.

Fordelen ved metal gardin stænger er:

 • Høj belastning kapacitet. Disse er de mest pålidelige designs til hængende volumen og tunge gardiner;
 • Metalstøbningens tiltrækningskraft, som i nogle tilfælde gøres manuelt;
 • Holdbarhed og slidstyrke, da metallet er belagt med en korrosionsbestandig belægning;
 • Evne til at oprette brugerdefinerede design muligheder
 • Let at hænge gardiner.

En anden slags cornice på parentes - streng - kan også monteres både på væggene og i loftet. Disse er skjulte kroge, lavet af slidstærkt metalfiskeri, næsten umærkeligt mod gardinens baggrund. Observatøren kan kun se to parenteser, som strengen er fastgjort til, og derved skabe følelsen af, at materien flyder i luften uden at have nogen synlig støtte. Kun meget lyse gardiner eller lufttyll kan hænge på en sådan streng. I dette tilfælde vil corniceen ikke være synlig, da snoren er meget tynd, går den tabt i gardinernes folder. Sådanne strenge kan enten hænge på to konsoller ved kanterne eller være sikret mod sagning med et tredje støttecenter.

De strenge tagskinner kan være både åbne og lukkede, i sidstnævnte tilfælde er alle fastgørelseselementer skjult for øjnene, kun gardinerne er synlige. Dette kan gøres ved at udforme det hængslede loftsplint med en bredde på mindst 8 cm.

Fordele ved taggrunde fiskeri linje:

 • Den hurtige og nemme installation, som med denne metode til hængende gardiner, behøver ikke at slå dybe huller;
 • Omkostningsbesparelser, da omkostningerne ved sådanne tagger er flere gange mindre;
 • Evnen til at anvende uventede designløsninger.

dimensioner

Plastdæk fremstillet af PVC skelnes af den største variation. Deres længde kan praktisk talt være noget på grund af muligheden for nemt at tilslutte eller forkorte plastprofilen. Du kan købe strimler fra 1 m 40 cm til en størrelse på 4 meter. Bredden afhænger af antallet af rækker - dobbeltsidet cornice har en standardbredde på 8 cm, tre rækker 12 cm. Til hængende romerske, engelske eller japanske gardiner kan du købe en cornice med kædenstyret kontrol, hvis standardlængde er 50 cm. De fleste producenter tilbyder ordre.

Fleksible modeller kan have en hvilken som helst ønsket længde. De sælges i form af et bånd på 5 m i størrelse, som kan sluttes til hinanden med adaptere eller forkortes efter kundens ønske. Hvis du vælger en metal sugestang, skal du være opmærksom på det teleskopiske design. Indledningsvis er deres længde fra 104 cm til 122 cm (afhængigt af modellen), efter foldning af corniceen er omdannet til 218 cm.

For glatte metal cornices begynder længden på 1,4 m. Den maksimale værdi er 4 meter. Der er flere andre muligheder mellem disse størrelser: 1,6 m, 2 m, 2,4 m, 2,8 m, 3 m, 3,2 m, 3,6 m. Det er vigtigt at huske, at disse dimensioner ikke omfatter længder tip, der kan være op til 20 cm hver. I tilfælde af at vægens bredde ikke er tilstrækkelig til at installere smukke tip, kan kanterne af stangskærerne lukkes med stik. Denne mulighed er gældende, hvis du vil hænge et gardin fra væg til væg.

For en rund cornice er en vigtig æstetisk værdi diameteren af ​​røret eller stangen. Til hule rør er standarddiametre 25-28 mm og 16 mm, mens tykkere gardinstangen, jo mere lagerevne har den. Til lysere væv er det almindeligt at vælge tyndere rør. Længden af ​​træplankerne begynder med 1,5 m, så følger størrelsen på 2,5 m, 3 m, 3, 5 og 4 m. Alt længere end 2,5 m er normalt sammensat.

Farve løsninger

Valget af kronenes farve afhænger for det meste af præferencer og design ideer til ejerne af rummet. Der er mange farve løsninger på markedet, blandt hvilke du kan vælge den der passer bedst til interiøret. Hvid farve hersker blandt plastikstrukturer, da det ser sådan ud som PVC, som er det vigtigste materiale til fleksible gardinstænger og loftdæk. I det tilfælde, hvor den fleksible cornice er lavet af aluminium, er det normalt også malet hvidt.

Farve løsninger til metal cornices-rør er meget forskellige:

 • kobber;
 • Guld, herunder hvidguld;
 • chokolade;
 • Hvid og sort glans;
 • antik;
 • satin;
 • nikkel;
 • Chrome.

Til træ modeller og en række baguette strimler er forskellige traditionelle nuancer af træ:

 • Naturligt lys træ;
 • Eg, herunder bleget og let;
 • Kirsebær og mørk kirsebær;
 • Mørk valnød;
 • Mahogni;
 • Mahogni;
 • Wenge.

tilbehør

Til montering og design af tagskinner er der brug for forskellige armaturer. Afhængigt af type og materiale kan disse være armlæn, snaps og tilbehør i form af tip, holdere eller pickups. Rotationselementer leveres til plastdæk, som også kan bruges til at designe enderne. Gardiner kan hænges på en sådan cornice ved hjælp af almindelige plastik kroge, til hvilke plastikpropper bruges til at forhindre glidning. Dekorativt taskebånd kan fastgøres på facaden.

Fleksible gardinskinner kræver kun kroge til gardiner og snaps til fastgørelse til loftet.

Metal gardin stænger er de mest krævende i installationen. For dem bør du vælge en beslag, dvs. en særlig støtte til hængning. Det skal huskes, at ikke hver af beslagene er egnet til montering i loftet, dette punkt bør diskuteres specifikt med sælgeren i kabinen. Også når man vælger en beslag, er det vigtigt at overveje gardinens vægt. Beslaget kan være enkelt eller dobbelt, i sidstnævnte tilfælde kan to hjørner placeres på dem samtidig, hvilket er praktisk at placere gardiner og tyl.

Enderne af metalafskærmningerne skal lukkes, for hvilke der anvendes enten almindelige plastikhætter eller dekorative spidser. Tipens form kan være helt som helst, lige fra beskedne blade og slutter med mousserende glasbolde. Du kan hænge gardiner på en sådan kant med hjælp af ring-eyelets eller bruge dekorative tøjnåle. Træafskærmninger går normalt sammen med et sæt ringe, i hvilke klæbebolte til fastsættelse af gardiner er indsat.

For at feste gardinet stof med smukke faldende folder, anvendes forskellige holdere, lavet i de fleste tilfælde fra metal.

Indstillinger for forskellige værelser

 • Ceiling cornice kan installeres i gangen. Dette er den mest almindelige brugssag, men det er ikke det eneste mulige.
 • En meget interessant designløsning vil være installationen af ​​et loftkornet lavet af runde eller rektangulære metalrør til køkkenet. I dette tilfælde skal metalet af cornice nødvendigvis overlappe med metalredskaber, husholdningsapparater eller håndtagene i køkkenenheden, i kombination vil dette muliggøre at skabe harmoniske designløsninger.
 • Det ser meget fordelagtige metalafskærmninger monteret på bøjler på badeværelset. Det er installeret i nøje overensstemmelse med badeværelset, et gardin er hængt på det og dækker således overfladen af ​​væggene og gulvet fra stænk.

Hvordan vælger man?

Ceiling cornices har fået en stærk popularitet, de købes normalt i gardinsaloner eller i kædeforretninger, såsom Ikea, uden at være opmærksom på producenten. De fleste købere ser primært på korrespondance af cornice til den generelle ide om design af vinduesrummet. Også ved køb er følgende kriterier taget i betragtning:

 • Størrelsen af ​​vinduesåbningen;
 • Bredden af ​​væggen, der primært påvirker længden af ​​den købte cornice med tips;
 • For hvilke gardiner vil der blive brugt cornice: til glidning eller løftning;
 • Det faktum, at mange modeller kræver fastgørelse i midten, hvilket vil påvirke åbningen af ​​gardinerne og især tylen;
 • Antallet af gardiner på et vindue (tilstedeværelsen af ​​lambrequin);
 • Tilstedeværelsen af ​​klæbende tape Velcro;
 • Er det planlagt at installere strukturen i en niche, eller det vil være synligt;
 • Vil der være et tungt gardin, som vil kræve en kraftig taghuler;
 • Kronen i Italien, Tyskland eller Spanien vil koste omkring dobbelt så meget som den hjemlige modstykke.

Oversigt over populære producenter

Blandt alle de anmeldelser, der er tilbage om loftlisterne, er nogle af de populære producenter de mest omtalte. Gode ​​kendetegn ved købere har mærker som:

 • "Le Grand" - en indenlandsk producent, der producerer alle typer tagskærme, fra plastdæk til smedede produkter;
 • LLC HozPromProdukt, der producerer teleskopiske gardinstænger af metal til bad;
 • Verona, der producerer både metal loft lister og indramning strukturer;
 • Inspire - producent af metal taggrunde;
 • Virksomheden "Master".

Det er værd at overveje, at et stort antal virksomheder er involveret i produktion af taggrunde i Rusland, og langt fra alle kan du finde anmeldelser.

Sådan hænger du?

Korrekt hænge et loft cornice kan næsten enhver dygtig mand. Det er kun nødvendigt at omhyggeligt læse instruktionerne vedhæftet produktet og tage hensyn til funktionerne i vinduekonfigurationen:

 • For at tage højde for afstanden fra væggen er det nødvendigt at måle, hvor meget silllinjen rager ud fra væggen og tilføje 5 cm til denne værdi. Dette vil være hængelinjen til corniceen;
 • For strukturer, hvor dockning er tilvejebragt, er det nødvendigt at beregne længden af ​​cornice og tip, for metal ones - for at bestemme placeringen af ​​parenteserne;
 • Du skal vælge installationsmetode: til loftet eller nicheen;
 • Ved montering af dækene bores hullerne i en afstand på 20-50 cm. For metalrør længere end 2 m, skal du fastgøre den tredje beslag i midten af ​​konstruktionen for at undgå at falde;
 • For at lave huller i loftet, brug en slag;
 • For at fikse plastdæk, sættes kurver i hullerne, som er inkluderet i sættet; beslag fastgjort på dowels;
 • På beslaget hænges tagrør med gardiner på f.eks. Kroge med gardin og stik indføres i plastskiven. Du kan også limke baguettebåndet.

Eksempler i interiøret

Ceiling cornice kan være både synlige indvendige detaljer og skjult. Sidstnævnte refererer til de tilfælde, hvor det hængslede loft er monteret i rummet eller til taggrænserne. I disse tilfælde skabes effekten af ​​gardiner, der flyder i luften, da skråningerne kan være helt skjulte. Skjul også designet vil hjælpe med at støbe gips. Synlig cornice er i stand til at dekorere rummet og understrege sin stil. Metal rør design er egnet til forskellige stilarter, i mange henseender afhænger det af det installerede tip. Sofistikeret smedet tips vil med succes passe ind i barok, imperium eller moderne stil. Rektangulær eller glas understreger retningen af ​​high tech eller techno, og træ passer til både det klassiske interiør og luksuriøse muligheder.

Det største muligheder for fantasi er tilvejebragt af fleksible loftlister, der pryder karnapperne.

Sådan vælger du en takkornet, se følgende video.