Dampbarriere til et loft i et træloft - hvordan man gør det effektivt og hurtigt

Et af de vigtigste krav til opførelsen af ​​huset er tilstedeværelsen af ​​dampspærre til loftet i trægulve. Den videre drift af bygningen afhænger i vid udstrækning af kvaliteten. Derfor er det vigtigt at lave det rigtige valg af materialer og vide, hvordan man laver en dampbarriere af højeste kvalitet.

Ved opbygning eller reparation af et hus tages der særligt hensyn til dampspærren. Det sørger for langsigtet drift af loftet og beskytter loftet fra kondens og fugtophobning. Takket være moderne materialer og teknologier kan arbejdet med dampspærren udføres uafhængigt og på kortest mulig tid.

Menneskelig aktivitet involverer processer, hvor meget damp og fugt frigives. For eksempel tager du et bad eller bad, madlavning og meget mere. Vanddamp frigives også ved brug af varme, vaskemaskine eller opvaskemaskine. Alle disse faktorer fører til en forøgelse af luftfugtigheden i rummet.

Som du ved, stiger vanddamp til loftet i overensstemmelse med fysiske love. Dampbarrieren udfører følgende funktioner:

 • forlænger levetiden for tagmaterialer, der anvendes til anbringelse af trægulve;
 • mangel på fugt på loftet gulvet tillader ikke skimmel og svampe at danne;
 • hjælper med at bevare varmen ved at udføre det isolerende lags funktion
 • øger brandets sikkerhed i loftet.

Hvis du korrekt udfører dampspærren af ​​højkvalitets byggematerialer i overensstemmelse med lægningsteknologien, vil den fungere i mange år uden behov for vedligeholdelse.

For at beskytte loftkvaliteten er du nødt til at nærme sig arrangementet på en omfattende måde. Det er nødvendigt at lave flere tekniske lag for at beskytte mod damp og kondensat, varmebevarelse, nemlig varme, damp og vandtætning. Til arrangementet af de isolerende lag anvendes forskellige rullede materialer, som har lignende karakteristika og kan anvendes til forskellige lag.

For at vælge det rigtige materiale skal du finde ud af, hvilke typer dampspærre materialer der findes, og hvilke egenskaber der er forbundet med dem.

Polyethylenfilm anses for at være et universelt materiale til at arrangere dampspærren. På grund af forstærkning med en speciel maske eller klud har filmen høj styrke. Der findes to typer dampspærre: perforeret og ikke-perforeret. Til ydeevne betyder det ikke noget. Overlappe plastfilm og fastgør leddene med et specielt forbindelsesbånd.

En god paraisolator er foliecoated polyethylenfilm. På den ene side har den en metaloverflade og er forstærket med et specielt mesh. Takket være denne funktion udfører filmen to funktioner på én gang - beskytter mod damp og opretholder varme. Ved montering af loftet lægges materialet med metalsiden nedad. Varmen, der kommer fra rummet, afspejles fra overfladen og vender tilbage. Det er således muligt at reducere varmetabet væsentligt.

Polypropylenfilm har et fugtabsorberende lag, som er en cellulose-viskose fiber. Kondensation og fordampning afregnes ikke på overfladen, men absorberes af fiberen. Således kan fugt ikke komme ind i lagene af isolering. Da der er et mellemrum mellem damp- og varmeisoleringslaget, fordampes fugtigheden gradvist fuldstændigt.

En dampspærre, som bliver mere og mere populær, er en vandtætningsmembran. Dette materiale skelnes ved høj dampgennemtrængelighed. Membranen har en belægning, der absorberer fugt. Som et resultat af denne fordampning absorberes kondensat af membranen og trænger ikke ind i de isolerende lag.

Moderne materiale izospan

De moderne dampbarriere materialer fremstillet ved hjælp af de nyeste teknologier omfatter penoterm eller izospan. Dens sammensætning omfatter et lag af aluminium og folie, skum skum. Penotherm har følgende fordele:

 • absorberer ikke fugt
 • høj varmeoverføringsresistens;
 • lav ledningsevne
 • pålidelighed og holdbarhed.

Af de moderne dampisolatorer kan man kalde izovek, isolayk "B", yutafol "Silver". Loftdampbarrieren kan laves med billige materialer, såsom pap, papir og økologi, som er imprægneret med voks eller tørringsolie.

Efter at have studeret egenskaberne ved forskellige typer isolatorer, kan du fortsætte med valg af materiale til dampspærren i trægulve. Der er enkelt- og dobbeltlags dampisolatorer. Den bedste mulighed er en film med to lag eller membran. Fordelen ved et tolags materiale er, at det har en grov side. Det er på den, at fugt efterfølgende indsamles, så materialet placeres inde i rummet med den fluffede side. Den akkumulerede fugt bliver derefter forvitret på grund af afstanden mellem loftet og dampspærren. Trelagsfilmen har et lag mellem de glatte og de grove lag i form af glasfiber, der tjener som en ekstra beskyttelse.

Den billigste version af dampspærre - polyethylenfilm

Hvis vi analyserer, hvilke dampisolatorer der tilbydes på markedet, er de bedste muligheder de følgende moderne materialer:

Ovennævnte materialer er kun anbefalinger. Hver ejer foretager sit valg efter sine egne præferencer og økonomiske muligheder.

Polyethylenfilm er den billigste løsning, men den har flere ulemper:

 • kort levetid
 • skaber en drivhuseffekt
 • kondensat kan samle sig på forskellige steder.

Når man vælger en dampisolator, skal der lægges særlig vægt på den kvalitet, som dampspærrenes langsigtede service og dermed den samlede overlap vil afhænge af.

Loftkonstruktionen består af flere lag, der hver især udfører visse funktioner. Det ligner en "pie". Loftdampbarrieren udføres inde fra huset, når der lægges isolering. Hvis i det område, hvor huset er placeret, om vinteren falder temperaturen under -30 grader, anbefales det at montere dampspærre laget ovenfra og nedenunder. Dette vil give mulighed for at beskytte træets loft mod damp og holde varmen.

Dampbarriere lægges i kassen

Overlapning af træ kan arrangeres både i et træhus og i et hus af andre materialer som et alternativ til armeret betonplader. Fordelen ved træstrukturer i deres miljøpræstationer. Effekten af ​​fugt for dem er destruktive: træet begynder at rådne, skimmel og svampe vises. Derudover er betydeligt varmetab mulig. Særligt vigtigt er loftets dampspærre i opvarmede værelser og værelser, der er placeret under mulige vandlækage (badeværelse, køkken). Apparatets dampbarrierelag på loftet giver dig mulighed for yderligere at beskytte lokalerne mod blæser og vind.

Dampspærren skal lægges i kassen, hvor varmeisolatoren også lægges. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at montere batten. Ved fremstillingen skal der tages højde for størrelsen og formen af ​​det anvendte varmelegeme. Det er vigtigt, at varmeisolatoren passer tæt til loftkassen, uden at skabe huller og sprækker, der kan blive koldbroer.

Rammen er fastgjort til loftet med plastikskiver og skruer. Træelementer skal behandles med brandhæmmende og antiseptisk materiale for at beskytte mod skimmel, meldug og øge brandsikkerheden. Når kassen er bygget, skabes et varmeisolerende lag. Efter isolering er loftet isoleret.

At lægge en dampbarriere involverer den fasede implementering af:

 1. 1. Dampisolatoren er fastgjort med beslag på det ekstreme element af batten. Det bør efterlades i slutningen af ​​kvoten på væggen ca. 20 cm.
 2. 2. Derpå rulles dampspærringsfilmen fra rullen til den modsatte side og skæres også med et tillæg på 20 cm.
 3. 3. Filmen skal fastgøres langs hele omkredsen og på muffens mellemskinner. En stribe er ikke nok til at lukke hele loftet, derfor skal filmen lægges med strimler med en overlap på 15-20 cm. Strimlernes kanter skal fastgøres med et dampspærrebånd eller tape.

Når du lægger dampspærren, er det nødvendigt at forlade et mellemrum mellem dampspærrelaget og loftet for at skabe ventilation.

For at reparere filmen skal du rundt omkretsen

Dette er et af de grundlæggende regler for at skabe høj kvalitet dampspærre. Til disse formål er der monteret en modgitter omkring hele rammen. Det gentager konfigurationen af ​​det første lag. Skinnernes tykkelse skal være 30-40 cm. Tællergitteret er fastgjort med selvdrejende skruer.

At lave en dampspærre er en nem proces, men for at opnå højkvalitetsisolering fra damp bør der tages hensyn til flere faktorer:

 • Før arbejdet skal alle overflader rengøres af snavs og støv; fundne huller skal være dækket af fugemasse;
 • Filmen lægges over loftet uden unødig spænding, det burde smage lidt;
 • den ru side skal rettes inde i rummet, folie ud;
 • når overlappende led skal fastgøres med scotch tape eller dobbeltsidet tape;
 • Når du klæber klæder med en hæftemaskine, skal du lægge stykker pap eller tungt materiale under klammerne;
 • For at sikre tætheden af ​​dampspærrenes placering til dørene og vinduerne er det nødvendigt at klæbe med specialtape;
 • i hjørnerne er det bedre at lægge fast materiale, dette vil kvalitativt blokere hjørnet;
 • For bedre tætning og eliminering af hullerne i lærredet er det bedre at lægge sammen med indfangningen af ​​væggene.

Således, hvis du korrekt og korrekt damp barriere loftet, vil det beskytte trægulve i huset fra fugt, skimmelsvamp og svampe.

Højkvalitets dampspærre udvider trægulvernes levetid og opretholder varmen i huset.

Det er vigtigt ikke at forveksle med valget af materiale. Det skal opfylde alle krav til dampspærre.

Hvilken dampbarriere til et loft i et træloft er bedre - udsigt, egenskaber

Med udseendet af nye byggematerialer og efterbehandlingsmaterialer på markedet er komfortniveauet i boliger blevet betydeligt steget. Et af de nye produkter kan kaldes en dampbarriere membran, som hjælper med at opnå det optimale niveau af fugtisolering, lofter og tagdækning.

Formål med dampspærre

Mange hjemmænd spørger spørgsmålet om, hvorvidt en dampbarriere på loftet. At bo i et rum fører til en konstant stigning i luftfugtigheden. Denne kendsgerning forklares ved regelmæssig brug af vand og madlavning. Som følge af sådanne aktiviteter stiger våd damp, som er meget lettere end luft. Hvis der ikke var nogen lofter på vejen, ville fugtet have forladt lokalet uhindret.

Dette kan imidlertid ikke være, derfor overtager overskydende fugt og har en ødelæggende virkning på træ, metal, fibrøse og porøse materialer, der er direkte indbefattet i flerskiktsstrukturen på et hvilket som helst gulv. Som et resultat fremstår der fugt mellem materialerne, hvilket uundgåeligt forårsager dannelsen af ​​mug, svamp og rot. Sådanne processer reducerer de grundlæggende operationelle egenskaber ved loftet: styrke og holdbarhed. Derudover forværres indeklimaet, der opstår ubehagelige lugte, som negativt påvirker menneskers sundhed.

Imidlertid kan fugt i rummet være dannet af andre grunde. Vi taler især om krænkelse af konstruktionsteknologi eller fejltagelser i designfasen. I dette tilfælde løses problemet ved tvungen ventilation.

Brug af dampspærre membraner hjælper med at forhindre for tidlig ødelæggelse af byggeri, efterbehandling og varmeisolerende materialer. En membran er et materiale bestående af flere lag, som hver især er tildelt en specifik funktion. Sådan beskyttelse vil være ret dyrt, så med et budgetunderskud kan du søge efter andre muligheder.

Varianter af materialer

Dampspærre og vandtætning er helt forskellige begreber, så det er vigtigt at forstå, hvordan loftdampbarrieren fungerer. En fejlagtig opfattelse anses for at den sædvanlige plastfilm kan løse problemet med overskydende fugt. Dette materiale beskytter på en sikker måde vægge og lofter mod indtrængen af ​​damp og vand. Imidlertid vil kondensat ophobes på overfladen af ​​polyethylen, som sikkert falder på beklædningsmaterialet, der dækker polyethylenfilmen. Som følge heraf bliver foringen deformeret og ødelagt, hvorfra udseendet af rummet lider.

Moderne dampspærre materialer kan passere en vis mængde fugt, som følge af væggene og gulvene lider ikke af dette negative. Evnen til at styre dampens udledning fra lokalerne giver en stor fordel for sådanne materialer over andre analoger.

Blandt det store antal producenter af dampbarrieremateriale er det svært at bestemme, hvilken dampspærring der er bedst for loftet på et træhus. Der er flere populære mærker: TechnoNIKOL, Nanoizol, Izospan, Penofol, Tyvek.

Moderne dampbarriere er repræsenteret af flere typer:

 • Flerlagsmembran.
 • Foliemateriale.
 • Perforeret forstærket polyethylenfilm.
 • Polypropylenfilm.
 • Flydende mastiks.

Beskyt trægulve kan være et af disse materialer. Alle af dem er testet i praksis og har meget positiv feedback. Det er dog bedre at ikke bruge en belægningsdampbarriere til boliger, det er den bedste mulighed for udendørs beton- og murstenstrukturer samt for industrielle lokaler.

Dampspærren i et træloft har nogle specielle egenskaber, især følgende:

 • Isolering anbefales at blive lagt mellem loftsbjælkerne, og materialer kan anvendes i plader eller ruller.
 • Dampbarrierematerialet er monteret på flere måder: direkte før isoleringsmaterialet, efter det eller på begge sider. Valget bestemmes af egenskaberne af den valgte dampbarriere.
 • Dampisoleringsmateriale dækker hele overfladen af ​​loftet, herunder bjælker.
 • Beskyttelse mod damp bør danne et fast stof. Ved anvendelse af flere segmenter fastgøres leddene sammen sikkert.
 • Dampbarrierematerialets kanter skal fastpresses og fastgøres på væggene, ikke i loftet.

Polypropylen og polyethylenfilm

Den billigste løsning af alle ovennævnte materialer er tynde polyethylen- og polypropylenfilm. Men lave omkostninger betyder ikke dårlig kvalitet og lav effektivitet, sådanne materialer giver kontrolleret frigivelse af damp fra rummet.

Polyethylenforstærket film kan bestå af to typer: perforeret og flerlagsfolie. Begge varianter anvendes med stor succes til at skabe en dampbarriere i huse med trælofter. Foliemateriale parallelt udfører en varmereflekterende funktion. Som følge heraf forbliver varmen i rummet, hvilket giver mulighed for nogle besparelser ved opvarmning.

Polypropylenfilmen inkorporerer hygroskopiske fibre, så den samtidig passerer damp og absorberer fugt. Således trænger fugtigheden ind i fibrene, og gradvist fordampning kommer ud.

Polyethylen- og polypropylenfilm præsenteres for forbrugeren i rullform, som bestemmer metoden til deres installation. Løsningen på spørgsmålet om hvordan man laver en loftsdampbarriere involverer følgende trin:

 • Filmen skæres i stykker af en vis længde.
 • Læg lærredet på loftet, hvilket gør en overlap på ca. 15 cm.
 • Leddene er hermetisk forseglede med et bredt selvklæbende tape.
 • Kanten af ​​dampbarrierematerialet er fastgjort ved hjælp af en metalprofil eller bygningsbeslag.

Den bedste dampspærring i denne gruppe af materialer har "Izospan B". På trods af den fremragende dampbæreevne har denne izospan til loftet i et træhus en ret betydelig ulempe - de laveste styrkeegenskaber. Denne egenskab komplicerer installationsarbejdet meget. Når du bruger "Izospan In", skal du være forsigtig og forsigtig.

Materialet "Isospan B" er et tolags polypropylen ikke-vævet stof. Dens øverste lag har en glat overflade, bundlaget er fibrøst og groft. Den villi tillader ikke kondensat at trænge ind i isoleringen og til loftet. Hvis du vælger dette materiale til at arrangere dampbarrierelaget, skal du kende en funktion: dens installation udføres foran isoleringen. I tilfælde af dampspærre i loftet i et træhus er først og fremmest filmen "Izospan B" lagt og styrer den glatte side nedad.

Processen er som følger:

 • Rullen udpakes og rulles ud. Mål og skær stykker af en vis størrelse.
 • Strimlerne er lagt, hvilket gør en overlapning på 15-20 cm i vandret og lodret retning.
 • Elementerne til fastgørelse af lærredet vælges afhængigt af det materiale, hvorfra det dekorative loft vil blive lavet. For f.eks. Gipslofter anvendes metalprofiler; i et loft foret med clapboard anvendes træplader.
 • Uanset fremstillingsmaterialet anbefales det at købe skruer med anti-korrosionsbelægning.
 • Lofterne af kludene er forseglet med tape, og dette skal gøres ret tæt.
 • Isoleringen er fastgjort til loftet med plastskålformede dowels eller galvaniserede selvdrejende skruer.
 • På toppen af ​​isoleringen er der installeret et andet lag af dampspærre "Izospan B".
 • I slutningen af ​​installationen af ​​efterbehandlingmaterialet. Samtidig skal der være fri plads på ca. 4 mm mellem dampspærrematerialet og den dekorative struktur.

Folie dampspærre

Folie dampspærre materialer består af flere lag, som følge af, at flere funktioner samtidig udføres for at skabe et behageligt mikroklima i et beboelsesområde. Vi taler især om dampspærre, isolering og lydabsorption.

Når man vælger et sådant materiale til beskyttelse af fugt og et par trægulve, får forbrugeren en ret økonomisk løsning. Populære mærker i dette område er Alukraft, Armofal og Penofol. For at forstå, hvilken dampspærre der er bedre for loftet, bør du se nærmere på de vigtigste mærker.

De vigtigste egenskaber og fordele ved dampspærren "Alukraft"

En af de bedste muligheder betragtes som Aurokraft dampspærre materiale med en tre-lags struktur. Det øverste lag er aluminiumsfolie, bundlaget er kraftpapir, og forbindelsen mellem dem er smeltet polyethylen. En funktion af aluminiumsfolie i dette materiale er høj trækstyrke, som tilvejebringes af papirbasis. I dette tilfælde passerer materialet par og afspejler samtidig varmestrømmen, derfor vender varmen tilbage til rummet.

Materialet i dette mærke kan kaldes en glimrende mulighed for at skabe en dampbarriere i bad og sauna med mursten, beton og trævægge. Med hensyn til loftet på et privat hus med trægulve er Alucraft den bedste løsning i dette tilfælde.

Alle materialer med et folielag udgør ikke en fare for menneskers sundhed. De har ikke en tendens til at udstede skadelige stoffer, når de opvarmes eller under påvirkning af solstråling. Desuden er folie dampspærren til loftet karakteriseret ved en overkommelig pris. Materialet rulles op i ruller, hvilket forenkler transporten til stedet og installationsarbejdet.

Beskrivelse af loftsdampbarrieren "Armofol"

Materialerne i dette mærke er opdelt i to typer, man har ensidigt folie, de andre har en folie på begge sider.

Dampspærren "Armofol A" er en rulle af materialer med et folielag baseret på glasfibernet. Hovedformålet er dampspærren og varmeisoleringen af ​​værelser med høj fugtighed og høje temperaturværdier. Disse faciliteter omfatter bad, sauna og catering. Herudover kan Armofol A bruges til at skabe en dampbarriere i private huse med trælofter.

"Armofol B" er et rullet materiale bestående af tre lag, hvoraf to er fremstillet ved brug af folie, et glasnet virker som det tredje lag. Høj effektivitet er kendt for dampbarriere og loftsisolering såvel som på træloft.

Et særpræg ved det rullede materiale "Armofol C" med et folielag er tilstedeværelsen af ​​en selvklæbende base. Ulempen ved en sådan dampbarriere til et loft i et træloft kan kaldes et fald i effektivitet, når den er monteret på ujævne overflader.

Andre mærker af dette mærke har en højere omkostning, så de bruges ganske sjældent i den private sektor. De er mere egnede til industrielle lokaler, hvor luftrummet er fyldt med dampe af syrer, alkalier og andre aggressive kemikalier.

Karakteristika og de tilstødende øjeblikke for dampspærren "Penofol"

Materialer af dette mærke er meget populære for at skabe en dampbarriere i loftet i et træhus. I strukturen af ​​sådanne dampbarrierematerialer er der en tynd aluminiumfilm og polyethylenskum. Modifikation "A" har et folielag, materialer i gruppe "B" har to lag af holdbar folie, modeller af gruppe "C" har en ekstra klæbende understøtning.

For at løse problemet med, hvordan man korrekt opretter en loftsdampbarriere, skal du overholde følgende regler:

 • Folielaget skal vendes inde i rummet til kilder til varme og våd damp.
 • Klæder anbefales at blive lagt ende til ende, forsøger at undgå huller.
 • Leddene er forseglet med klæbende aluminiumsbånd.
 • For at skabe yderligere varmeisolering udføres læggning af lærred med en overlapning på 10 cm.
 • Ved brug af materialer med dobbeltsidet foliering skal der udvises forsigtighed og omhu med tæt placeret ledninger med dårlig kvalitet. Det er vigtigt at huske, at folie er en fremragende ledende elektricitet.

Paroizolyatsionny membran til træoverlappning af loft

Den mest effektive og samtidig dyre løsning på spørgsmålet om hvilken dampbarriere til et loft i trægulve kan vælges er en diffus membran. Dette materiale er tilgængeligt i to typer: ensidet og dobbeltsidet. Når du bruger den første mulighed, skal du omhyggeligt udføre installationen, da sådant materiale kun passerer våde dampe i en retning. Derfor bør vi ikke forveksle hvilken side der skal støde op til lejefladen, og hvilken side skal være fastgjort til isoleringen. Dobbeltsidet materiale tillader damp i begge retninger, så installationen er ikke særlig vanskelig.

Når man beslutter hvilken dampspærre der skal vælges til loftet, skal man vide, at membranerne kan være enkeltlag og tolag. I det første tilfælde er en særpræg funktion det lave og enkle driftsprincip. Den anden mulighed er karakteriseret ved evnen til at akkumulere fugt inde i stoffet og gradvist bringe det ud.

Særlig opmærksomhed i denne produktkategori tiltrækker "intellektuel" membran. Et sådant materiale absorberer samtidigt damp og tjener som en slags hydrobarriere, der regulerer fugtighedsniveauet i rummet. Dette er den bedste mulighed for dampspærren i trælofter i private huse, men deres omkostninger er ret høje, så de fleste forbrugere har ikke råd til sådanne materialer.

TechnoNicol loftmembran

Ledende position blandt dampbarrierematerialer er membranen "TechnoNicol". Hendes mærke "Optima" er fantastisk til dampspærre i et hus med træbjælker. Strukturen af ​​dette materiale indeholder tre lag, hvoraf to er lavet af polypropylen, mellemlaget mellem dem er en højteknologisk, dampgennemtrængelig funktionel film. I de fleste tilfælde præsenteres membranerne i dette mærke i rullform op til 1,5 meter bred og 50 meter lang. Materialet er den bedste løsning, når du opretter en dampspærre på gulve af enhver type. Den kan bruges både indendørs og for at beskytte bygningens ydre overflader.

Installation af dampspærre på loftet af træloftet udføres som følger:

 • Membranen bør lægges oven på isoleringen og dirigere den glatte side ind i rummet.
 • Båndene kan arrangeres i parallel eller vinkelret retning i forhold til hinanden.
 • Installation af strimler udføres med en overlapning på 10-15 cm.
 • Til fastgørelse af membranen anbefales det at anvende galvaniserede selvtagsskruer med en bred hætte eller specialbeslag, der har en korrosionsbestandig belægning.
 • Steder ledd klud hermetisk lim montering tape med selvklæbende side.
 • Membrandukets kanter bøjes på væggen ved 15-20 cm og fastgøres med en træplade eller metalprofil.
 • Omkredsen af ​​dampspærren limes også med monteringsbånd.
 • På steder, hvor membranen kommer i kontakt med bjælker, rør og ventilationskanaler, skal man tage sig af. Det er vigtigt, at dampspærren ikke har folder og sager.
 • Et mellemrum for ventilation på ca. 3-4 cm skal overlades mellem dampbarriamembranen og det dekorative loft.

Ud over de vigtigste mærker, der er noteret på markedet, findes der andre materialer til loftdampbarrieren. Deres kvalitetskarakteristika og effektivitet er også på et højt niveau.

Nøjagtigheden af ​​dampspærren til loft i hårdttræsgulv

Næsten alle typer isolering skal beskyttes mod fugtindtrængning og fordampning. At udstyre barrieren mod damp bør ikke være "tilfældigt", da dampspærrenes rolle ikke er mindre end vandtætning. Det er vigtigt at kende subtiliteterne i enhedens dampspærre for loftet i trægulve, da de anvendes til konstruktion af materialer med øget følsomhed over for fugtighed.

Særlige egenskaber

I ethvert rum, især boliger, dannes vanddamp. Dette er en uundgåelig proces, da mad er kogt, vaskeri udføres, og vådt rengøring sker i værelserne. I denne henseende er dampspærre for loft og tag en nødvendighed.

Hvad angår bygningerne af belukket beton, hævder dampbarrieren indenfor forhøjelse af fugtighedsniveauet af blokkene ifølge nogle eksperter, hvilket forringer deres varmeafskærmningsegenskaber.

Damp stiger tæt på loftet, og mere præcist til bjælkerne, takket være dets sikkerhed og stabilitet sikret. For at passere gennem bjælkerne er urealistisk, bliver beklædningen af ​​isolering en hindring for dampene, og de slår sig ned i ham, ødelægger den først og derefter forårsager råtningen af ​​alle træelementer. Som følge heraf går hele dekorationen ned i afløbet på grund af rotting ned.

Hvis du forstår terminologien i detaljer, er en dampspærre for et loft i et træloft et sæt foranstaltninger, der tager sigte på at forhindre rydning af gulve, reducerer muligheden for en muggen svamp og hjælper også med at øge sikkerhedsniveauet i dit hjem.

Ved implementeringen af ​​loftets dampspærre skal du overveje en række funktioner:

 • Loftet indeholder flere lag, hvilket betyder, at alt det vigtigste arbejde udføres på loftet
 • hvis det er nødvendigt, er det også muligt at beskytte trægulve og at fylde alle hullerne med specielle forbindelser;
 • Installation af dampspærre er kun mulig efter, at overfladen tørrer helt ud.

materialer

For at beskytte loftet skal enheden behandles grundigt.

For at udstyre isoleringslaget anvendes forskellige materialer med lignende egenskaber. For at vælge et sådant materiale korrekt, lad os undersøge dets klassificering.

Universal materiale - dampspærrefilm. Da den er forstærket med stof eller mesh, har den en høj holdbarhed. To typer dampspærre er perforeret: perforeret og ikke-perforeret. Og for operationelle egenskaber spiller den ikke en stor rolle.

Den foliebelagte film har en metaloverflade, som ikke kun kan beskytte mod damp, men også for at spare på varme. Dette materiale er korrekt lagt ned metal side. Således er varmetabet væsentligt reduceret.

Polypropylenfilm er også efterspurgt på markedet. De har et specielt lag for at absorbere fugt. Den består af fibre af viskose og cellulose. Når kondensat ophobes på overfladen absorberes fugt af dette lag. I isoleringslaget er penetrationen umulig.

Derefter opstår der fordampning på grund af ventilation mellem dampspærren og isoleringen. Det anbefales at anvende en film af denne type i rum med et støt høj luftfugtighedsniveau.

På den anden side har filmen betydelige ulemper:

 • skabe en drivhuseffekt
 • kort driftsperiode
 • kondensatakkumulering på forskellige steder.

Asphamin kan også indgå i antallet af dampbarriere materialer. Dens grundlag er pap, mættet med bitumen mastik. Han har dårlig båndbredde. Efter installation er det nødvendigt at ventilere rummet. Dette materiale er efterspørgslen hovedsagelig på grund af dets lave omkostninger.

Populariteten af ​​åndedrætsmembraner vokser. Det er et uvævet dobbelt materiale, der beskytter strukturer mod kondens og damp. De har høj dampevne. Lav sådan isolation fra materiale med speciel struktur. I dette tilfælde påvirker temperatur- og fugtighedsniveauet i rummet dampkapaciteten.

Membraner kan opdeles i flere typer:

 • Med aluminiumsfolie. Frigør ikke varme fra rummet. Perfekt til badeværelse eller bad.
 • Med variabel evne til at springe over par. Det giver dig mulighed for ikke at bekymre dig om svingninger i luftfugtigheden i rummet, det virker og tilpasser sig forskellige processer.
 • Med begrænset dampgennemtrængelighed. Ofte bruges i huset, hvor ejerne ikke bor permanent.

Praksis tyder på, at dampbarriamembranen er meget mere effektiv og pålidelig end konventionel film. Derudover er det lettere at arbejde med (stak). For at organisere en pålidelig barriere for damp, er det nok at lægge kun et lag.

En alternativ beskyttelse kan kaldes en speciel lak eller mastik. Også som en dampbarriere kan man se tagmateriale og tagfelter.

Dampbarrierematerialer kan også klassificeres efter følgende princip:

 • Standard. Princippet om anvendelse af sådanne materialer ligger i, at de ikke tillader et par at trænge ind i isoleringen. Den største placering af sådanne dampisolatorer er inde i husstrukturen.
 • Isolatorer med et reflekterende lag. Disse omfatter membrantype materialer, som er beskyttet mod eksponering for vanddamp og kan også afspejle varme.
 • Med kontrol over den fugtighed, der passerer. Denne mulighed bliver relevant i sommerhuset, når rummet ikke bruges om vinteren eller bruges sjældent.
 • Materialer med variabelt niveau af permeabilitet. Denne mulighed er egnet til genopretning af gulve mellem gulve.

Hvilken man skal vælge?

Både globale og producenter af materialer fra Den Russiske Føderation tilbyder deres kunder en bred vifte af dampbarriere typer. Hver af dem, der udfører sin hovedfunktion, tillader at løse en ekstra arbejdsgruppe.

Før du vælger en bestemt type, er det værd at udforske alle materialets egenskaber. Det er også nyttigt at tage højde for budgettets størrelse for arbejdet.

Når du vælger, bør du overveje et par punkter:

 • Funktionen af ​​det rum, hvor materialet vil blive brugt. Hvis det er et bad, er det nok nok en plastikfilm.
 • Hvis du planlægger at installere et lag på loftet i et privat hus, så kan du give fortrins til dyrere materialer.
 • Klimaforhold i området. I kolde områder bør en fugtig isolator ikke anvendes, da overophedning af tagets tag naturligvis ikke truer. I et varmt klima er valget bedre at stoppe på materialet med en høj evne til at passere luft.

Ud over de angivne genstande skal dampspærrematerialet opfylde følgende kriterier:

 • nem installation (sandt hvis du beslutter dig for at installere med dine egne hænder uden at tiltrække hyrede fagfolk);
 • højt niveau af styrke (selv med en stærk mekanisk effekt, materialet bør ikke blive beskadiget);
 • elasticitetsniveau (det er især vigtigt, når filmen er spændt og fastgjort: materialet skal omfavne selvdrejende skruer og ikke rive).

I træhusbygningsindustrien anbefaler bygningseksperter at bruge disse typer dampspærre materialer:

 • Penofol A - materialet er let at installere, det har et selvklæbende lag;
 • Penofol B - med foliebelagt
 • Penofol C - med selvklæbende lag;
 • isospan B - med en tolags struktur og muligheden for kondensatfordampning;
 • Aukraft - består af tre lag, der er velegnet til værelser med høj fugtighed.

Med installationsprocessen forstås det videre.

montering

Dampspærren skal laves inde fra rummet sammen med isolering.

Hvis i den region, hvor bygningen er placeret, er vinterluftemperaturen lavere end -30, så er det lettere at montere dampbarrierelaget både ovenfra og nedenunder. Dette er en form for beskyttelse af gulve fra damp og samtidig en måde at holde den varm.

Og lad os nu se nærmere på installationsprocessen.

Folkemusik

I oldtiden brugt de nordlige folk, der beboede Finlands territorium, at beskytte loftet i badet, en "ånde" membran - bark.

På nuværende tidspunkt er det først og fremmest bedre at lægge dampbarrierematerialet på samme tid som isoleringsmaterialet i kassen. Derfor skal det i første omgang monteres. Derefter er loftrammen fastgjort ved hjælp af selvdrejende skruer og plastdykler. Efter monteringen af ​​batten er der skabt et varmeisolerende lag, så er loftet straks isoleret. Bemærk at hvert træelement skal behandles med en antiseptisk opløsning og brandhæmmende middel.

Installationsproceduren indeholder flere trin:

 • Dampbarrierematerialet bør ikke fastspidses, men fastgøres med hæfteklammer til det yderste element i batten. Sørg for at tage højde for vægge inden for 15 - 20 cm.
 • Det er bedre at udfolde filmen til den modsatte side og skære med samme tillæg.
 • Materialet skal fastgøres ikke kun langs omkredsen, men også på mellemliggende skinner. Det er ikke nok en strimmel til at lukke loftet helt, derfor er det nødvendigt at stable film med overlappende strimler på 15-20 cm. Det anbefales at fastgøre kanterne med tape eller specialtape.
 • For at sikre et normalt niveau af ventilation, skal du lægge en afstand mellem den og loftet, når du sætter en dampspærre.

Det sidste punkt kan sikkert placeres blandt de vigtigste regler for installation af højkvalitets dampspærre. Med samme formål skal du installere et tællergitter i hele rammen. Det er næsten identisk med konfigurationen af ​​det første lag. Skinnernes tykkelse er ca. 40 cm. Fastgørelsen udføres ved hjælp af selvdrejende skruer.

Noget mere værd at overveje dampisolering til bade og saunaer. I disse rum er fugtigheden altid øget, og luften er en kontinuerlig damp. Hvis dampbadets vægge ikke er beskyttet, vil de før eller senere gennemgå svampesygdomme eller rådne.

For at beskytte badets træstrukturer anbefales det ikke at anvende en dampspærre fremstillet af polyethylen, da dette materiale ikke er i stand til at modstå høje temperaturbelastninger.

For at reparere dampspærren skal du bruge følgende sæt værktøjer:

 • selve materialet (under hensyntagen til dets evner og behov);
 • hæftemaskine / konstruktion hæftemaskine (til negle hæfteklammer);
 • nedstryger;
 • saks til skæring af metal;
 • scotch tape;
 • selvskærende skruer;
 • skruetrækker;
 • negle med en bred hætte;
 • hammer.

Vi har angivet de værktøjer, der vil være nyttige under forskellige måder at installere. Og din opgave er at vælge, hvad der er nødvendigt for en bestemt situation.

producenter

Og nu er det værd at analysere flere virksomheder, der er førende på markedet for dampbarriere materialer.

Så det første sted i vores unikke rating er taget af firmaet "Ursa PureOne". Ifølge versionen af ​​"Test Purchase" -programmet er isoleringsmaterialerne fra dette firma anerkendt som det bedste i Den Russiske Føderation.

For det andet sætter eksperter virksomheden "Technonikol." De nyeste teknologier anvendes til fremstilling af materialer, og kvaliteten har været på et højt niveau i mange år.

Ecolife-selskabet producerer materialer til beskyttelse mod fugt såvel som mod forekomst af tagtakskondensat i både boliger og industrielle lokaler. Den eneste ulempe er, at dette materiale er kategorisk ikke egnet til brug som et midlertidigt tag.

Det polske firma Fakro har fundet anerkendelse fra den indenlandske forbruger. Dens produkter er modstandsdygtige over for lave temperaturer, hvilket gør det muligt at installere arbejdet hele året rundt.

Ondutis producerer et billigt materiale med specielle fugtbestandige bånd til sammenføjning af klæder.

Virksomheden "Hex" producerer materiale under mærket "Izospan." Tilbyder købere af film og membraner i ruller af forskellig størrelse. Det bruges i kapitalbyggeri.

Tyvek (Tyvek) er en high performance nonwoven stof membran fremstillet i Luxembourg. Beskytter ikke kun damp, men også stærk vind.

DELTA - dampspærre fremstillet i Tyskland. Beskytter bygningskonstruktioner og isolering fra vind og damp.

Professionelle tips

At lægge en dampbarriere kan ikke kaldes en ekstremt vanskelig proces, men for at gøre jobbet kvalitativt, skal du læse en række ekspertanbefalinger:

 • Før dampspærren installeres, fjern alt snavs og støv fra alle overflader, dække alle huller med tætningsmiddel;
 • læg filmen, ikke strække den unødigt, den skal ligge, lidt svag;
 • Hvis lærredet er fastgjort med en hæftemaskine, er det bedre at lægge pap eller andet tæt materiale under hæfteklammerne;
 • fast materiale skal lægges i hjørnerne for at dække hjørnet;
 • for helt at eliminere kløften, samt øge niveauet af forsegling, lægge lærredet, fange væggene;
 • passe på materialet, ikke pierce det med negle;
 • Lav et ventilationsgab mellem filmen og loftet;
 • læg en dampspærring ikke tæt på varmeapparatet.

Pas på: Efter at isoleringsmaterialet er lagt, skal du kontrollere om leddene og installationerne af forbindelsesbokse, elektriske kabler og rørledninger er stramme.

Og de vigtigste råd: hvis producenten har udarbejdet instruktionerne, skal du studere det i detaljer inden lægningen. Alle materialer har deres egenskaber, for at gøre alt rigtigt - ignorér ikke dem.

Det sker også, at loftet allerede har arkiveret og glemte at sætte dampspærren eller vidste slet ikke om det. For panik er det naturligvis ikke det værd. Men for at finde ud af, præcis hvilket materiale der blev brugt til arkivering, har du brug for det. Hvis dette er gipsvæg, kan du sige, at du er heldig - det absorberer fugt ganske godt.

Hvis spånplader blev brugt, er der heller ingen grund til at bekymre sig. Dette er et tæt materiale, hvor lim anvendes som bindende element. I princippet er almindelig maling også et godt forsvar.

Hvis du omhyggeligt følger råd fra eksperter, er det muligt, især ikke generer at installere en dampspærre i huset på loftet og på loftet. Føreren forstår, at damp- og loftsdampen er nødvendig for at skabe komfort og et fremragende mikroklima i huset.

Sådan forhindrer du fejl ved installation af en dampspærre, kan du se i den næste video.

Hvad er behovet for dampspærrede loft?

Med udseendet af nye byggematerialer og efterbehandlingsmaterialer på markedet er komfortniveauet i boliger blevet betydeligt steget. Et af de nye produkter kan kaldes en dampbarriere membran, som hjælper med at opnå det optimale niveau af fugtisolering, lofter og tagdækning.

Hvad er behovet for dampspærrede loft?

Mange hjemmænd spørger spørgsmålet om, hvorvidt en dampbarriere på loftet. At bo i et rum fører til en konstant stigning i luftfugtigheden. Denne kendsgerning forklares ved regelmæssig brug af vand og madlavning.

Som følge af sådanne aktiviteter stiger våd damp, som er meget lettere end luft. Hvis der ikke var nogen lofter på vejen, ville fugtet have forladt lokalet uhindret.

Dette kan imidlertid ikke være, derfor overtager overskydende fugt og har en ødelæggende virkning på træ, metal, fibrøse og porøse materialer, der er direkte indbefattet i flerskiktsstrukturen på et hvilket som helst gulv.

Som et resultat fremstår der fugt mellem materialerne, hvilket uundgåeligt forårsager dannelsen af ​​mug, svamp og rot. Sådanne processer reducerer de grundlæggende operationelle egenskaber ved loftet: styrke og holdbarhed. Derudover forværres indeklimaet, der opstår ubehagelige lugte, som negativt påvirker menneskers sundhed.

Imidlertid kan fugt i rummet være dannet af andre grunde. Vi taler især om krænkelse af konstruktionsteknologi eller fejltagelser i designfasen. I dette tilfælde løses problemet ved tvungen ventilation.

Brug af dampspærre membraner hjælper med at forhindre for tidlig ødelæggelse af byggeri, efterbehandling og varmeisolerende materialer. En membran er et materiale bestående af flere lag, som hver især er tildelt en specifik funktion. Sådan beskyttelse vil være ret dyrt, så med et budgetunderskud kan du søge efter andre muligheder.

Varianter af materialer

Dampspærre og vandtætning er helt forskellige begreber, så det er vigtigt at forstå, hvordan loftdampbarrieren fungerer. En fejlagtig opfattelse anses for at den sædvanlige plastfilm kan løse problemet med overskydende fugt.

Dette materiale beskytter på en sikker måde vægge og lofter mod indtrængen af ​​damp og vand. Imidlertid vil kondensat ophobes på overfladen af ​​polyethylen, som sikkert falder på beklædningsmaterialet, der dækker polyethylenfilmen. Som følge heraf bliver foringen deformeret og ødelagt, hvorfra udseendet af rummet lider.

Moderne dampspærre materialer kan passere en vis mængde fugt, som følge af væggene og gulvene lider ikke af dette negative. Evnen til at styre dampens udledning fra lokalerne giver en stor fordel for sådanne materialer over andre analoger.

Blandt det store antal producenter af dampbarrieremateriale er det svært at bestemme, hvilken dampspærring der er bedst for loftet på et træhus. Der er flere populære mærker: TechnoNIKOL, Nanoizol, Izospan, Penofol, Tyvek.

Moderne dampbarriere er repræsenteret af flere typer:

 • Flerlagsmembran.
 • Foliemateriale.
 • Perforeret forstærket polyethylenfilm.
 • Polypropylenfilm.
 • Flydende mastiks.

Beskyt trægulve kan være et af disse materialer. Alle af dem er testet i praksis og har meget positiv feedback. Det er dog bedre at ikke bruge en belægningsdampbarriere til boliger, det er den bedste mulighed for udendørs beton- og murstenstrukturer samt for industrielle lokaler.

Dampspærren i et træloft har nogle specielle egenskaber, især følgende:

 • Isolering anbefales at blive lagt mellem loftsbjælkerne, og materialer kan anvendes i plader eller ruller.
 • Dampbarrierematerialet er monteret på flere måder: direkte før isoleringsmaterialet, efter det eller på begge sider. Valget bestemmes af egenskaberne af den valgte dampbarriere.
 • Dampisoleringsmateriale dækker hele overfladen af ​​loftet, herunder bjælker.
 • Beskyttelse mod damp bør danne et fast stof. Ved anvendelse af flere segmenter fastgøres leddene sammen sikkert.
 • Dampbarrierematerialets kanter skal fastpresses og fastgøres på væggene, ikke i loftet.

Polypropylen og polyethylenfilm

Den billigste løsning af alle ovennævnte materialer er tynde polyethylen- og polypropylenfilm. Men lave omkostninger betyder ikke dårlig kvalitet og lav effektivitet, sådanne materialer giver kontrolleret frigivelse af damp fra rummet.

Polyethylenforstærket film kan bestå af to typer: perforeret og flerlagsfolie. Begge varianter anvendes med stor succes til at skabe en dampbarriere i huse med trælofter. Foliemateriale parallelt udfører en varmereflekterende funktion. Som følge heraf forbliver varmen i rummet, hvilket giver mulighed for nogle besparelser ved opvarmning.

Polypropylenfilmen inkorporerer hygroskopiske fibre, så den samtidig passerer damp og absorberer fugt. Således trænger fugtigheden ind i fibrene, og gradvist fordampning kommer ud.

Polyethylen- og polypropylenfilm præsenteres for forbrugeren i rullform, som bestemmer metoden til deres installation. Løsningen på spørgsmålet om hvordan man laver en loftsdampbarriere involverer følgende trin:

 • Filmen skæres i stykker af en vis længde.
 • Læg lærredet på loftet, hvilket gør en overlap på ca. 15 cm.
 • Leddene er hermetisk forseglede med et bredt selvklæbende tape.
 • Kanten af ​​dampbarrierematerialet er fastgjort ved hjælp af en metalprofil eller bygningsbeslag.

Den bedste dampspærring i denne gruppe af materialer har "Izospan B". På trods af den fremragende dampbæreevne har denne izospan til loftet i et træhus en ret betydelig ulempe - de laveste styrkeegenskaber. Denne egenskab komplicerer installationsarbejdet meget. Når du bruger "Izospan In", skal du være forsigtig og forsigtig.

Materialet "Isospan B" er et tolags polypropylen ikke-vævet stof. Dens øverste lag har en glat overflade, bundlaget er fibrøst og groft. Den villi tillader ikke kondensat at trænge ind i isoleringen og til loftet.

Hvis du vælger dette materiale til at arrangere dampbarrierelaget, skal du kende en funktion: dens installation udføres foran isoleringen. I tilfælde af dampspærre i loftet i et træhus er først og fremmest filmen "Izospan B" lagt og styrer den glatte side nedad.

Processen er som følger:

 • Rullen udpakes og rulles ud. Mål og skær stykker af en vis størrelse.
 • Strimlerne er lagt, hvilket gør en overlapning på 15-20 cm i vandret og lodret retning.
 • Elementerne til fastgørelse af lærredet vælges afhængigt af det materiale, hvorfra det dekorative loft vil blive lavet. For f.eks. Gipslofter anvendes metalprofiler; i et loft foret med clapboard anvendes træplader.
 • Uanset fremstillingsmaterialet anbefales det at købe skruer med anti-korrosionsbelægning.
 • Lofterne af kludene er forseglet med tape, og dette skal gøres ret tæt.
 • Isoleringen er fastgjort til loftet med plastskålformede dowels eller galvaniserede selvdrejende skruer.
 • På toppen af ​​isoleringen er der installeret et andet lag af dampspærre "Izospan B".
 • I slutningen af ​​installationen af ​​efterbehandlingmaterialet. Samtidig skal der være fri plads på ca. 4 mm mellem dampspærrematerialet og den dekorative struktur.

Folie dampspærre

Folie dampspærre materialer består af flere lag, som følge af, at flere funktioner samtidig udføres for at skabe et behageligt mikroklima i et beboelsesområde. Vi taler især om dampspærre, isolering og lydabsorption.

Når man vælger et sådant materiale til beskyttelse af fugt og et par trægulve, får forbrugeren en ret økonomisk løsning. Populære mærker i dette område er Alukraft, Armofal og Penofol. For at forstå, hvilken dampspærre der er bedre for loftet, bør du se nærmere på de vigtigste mærker.

Loftsdampbarriere

Anlægget af dampspærre i loftet under konstruktion og udsmykning af ethvert rum er en vigtig og nødvendig begivenhed. Kompetent udvælgelse af materiale og korrekt installation gør det muligt at holde varmen inde i rummet og forhindre udvikling af skadelige mikroorganismer i loftet.

Formålet med loftdampbarrieren

Holdbarheden af ​​enhver bygning er tilvejebragt på forskellige måder. Selv højkvalitetsmaterialer uden ekstra beskyttelse kan miste deres egenskaber for hurtigt og kollapse. Loftkonstruktioner er et af elementerne i opgaver, der kræver yderligere beskyttelse.

Loftet er en kompleks struktur bestående af flere lag. Hvis fugt inde i strukturen kommer ind i denne struktur, kan det føre til ødelæggelse og råtning af det indre loftrum. Skimmelsvamp og svamp, der er skadelig for kroppen, vises på loftet.

Dampbarriere af et husloft: er det nødvendigt?

En barriere mellem loftkonstruktionerne og det indre af rummet er en dampspærre. Korrekt lagt materiale dækker isolering monteret på loftet, så det ikke absorberer fugt. Samtidig er det en barriere, som forhindrer, at materiale partikler trænger ind i rummet.

Dampbarrieren tjener som en ekstra opvarmning af rummet, da det minimerer varmetab og sikrer også brandsikkerhed. De dampbarrierematerialer, der installeres på bygge- og efterbehandlingstrinnet, kræver ikke udskiftning under drift.

Principen for dampspærren

Gennemgang af materialer

Den moderne industri tilbyder en bred vifte af dampisolatorer, hvis valg afhænger af køberens økonomiske muligheder og det materiale, der bruges til at lave loftkonstruktioner. Valget påvirker også rummets mikroklima. I rum med kunstig opvarmning skabes et partielt damptryk, som er signifikant højere end atmosfærisk tryk. Særligt intensiv indtrængning af damp i loftkonstruktioner sker inden for badeværelser, køkkener, badeværelser. Det er nødvendigt at henvende sig til isoleringen af ​​loftet indeni dem med særligt ansvar og vælge det højeste kvalitetsmateriale.

Udvælgelse af dampspærre materiale

Dampbarriere kan være af flere typer, se dem.

Mulighed 1. Polyethylenfilm. Til dampspærre anvendes film, forstærket med et specielt mesh.

Forstærket dampspærrefilm

Et sådant materiale kan være

 • perforeret - bruges til værelser med høj luftfugtighed, da den udfører en ekstra vandtætningsfunktion;
 • ikke-perforeret - bruges til relativt tørre rum.

Fordelen ved dette materiale er billig. Det har dog betydelige ulemper. Filmen er vanskelig at installere, har en skrøbelig overflade. For at kunne udføre installationen af ​​plastikfilm uden at beskadige det på samme tid, har du brug for et hold af flere personer. En signifikant ulempe ved filmen er virkningen af ​​fugtophobning på overfladen.

Mulighed 2. Polypropylenfilm. En af siderne er dækket af viskose, som forhindrer opsamling af fugt og afstrømning på grund af gradvis absorption og fordampning af vand. Sammenlignet med polyethylen er polypropylen meget stærkere. Omkostningerne ved sådant materiale er højere, men levetiden og installationens lethed opvejer omkostningerne.

Paroizolyatsionny polypropylenfilm Parobaryer H96SI

Mulighed 3. Materialer baseret på aluminiumsfolie. De repræsenterer en folie påført på en base af papir eller polyethylen skum. Folie dampspærring udfører desuden funktionen af ​​et opvarmningslag. Især anbefales brug af sådant materiale til dampbarriere saunaer og bade.

Folie dampspærre film

Egenskaber tabel damp barriere film

Mulighed 4. Membranfilm. Det mest moderne materiale bestående af et mikroperforeret stof, et polypropylenlag og en polymerfilm. All fugt efter fordampning bevares af dette materiale og fordampes gradvist uden dræning eller falder inden i loftkonstruktionen. Den mest effektive i denne henseende er dobbeltsidede membraner.

Megaspan C - vanddampbarriere membran

Mulighed 5. Lakker og mastik med membran effekt. De bruges til betonlofter, lad ikke fugt inde i lokalerne og forhindrer ikke udstrømningen udefra.

Polymer mastik bituminøs

Mulighed 6. Pergamin. Materiale på papirbasis med bituminøs imprægnering. Det anbefales til dampspærre af trækonstruktioner. Dette materiale er elastisk, så det er nemt at installere. Desuden gør lavprisen glassin ret overkommelig.

Generelle installationsretningslinjer

Det anbefales at udføre dampspærren fra loftet inde fra rummet. Undtagelser er regioner, hvor lufttemperaturen om vinteren kan nå -32 ° C. Under sådanne klimatiske forhold anbefales det at installere en dampspærre på begge sider.

Features loft damp barriere

Metoden til montering af dampbarrierematerialet afhænger af dens type og overfladen, på hvilken den er fastgjort. Men i hvert fald skal du følge de generelle anbefalinger.

 1. Før du lægger dampspærren, skal alle overflader forsegles forsigtigt. Der skal lægges særlig vægt på leddene nær skorstenen, ventilationskanalerne osv.
 2. Dampspærren ligger mellem rummet og det isolerende lag.
 3. Materialet skal dække hele overfladen uden huller og tårer.
 4. Det faste materiale bør ikke sænke, men det er også umuligt at strække det for meget, da det vil gå på grund af temperaturudsving.
 5. Ved drift lægges materialebåndene overlappende (ca. 10 cm). I hjørnerne er leddene uacceptable, og der er lagt en solid bane i dem for en overlapning af hele hjørnet.

Paroizolyatsionny materiale skal overlappes med en overlapning (ca. 10 cm)

Tip! Inden du installerer noget materiale, skal du omhyggeligt studere sine funktioner og tage højde for alle anbefalinger fra eksperter.

Video - Hvorfor har vi brug for hydro- og dampisolering

Faser og metoder til montering af forskellige materialer

Før du lægger dampspærrematerialet, er det nødvendigt at forberede basen til fastgørelsen. Hvis der anvendes en rullet dampspærre, er overfladen fyldt. Hvis der anvendes en væskemaleri dampspærre på en betonbase, er det nok at tørre uregelmæssigheder. Derefter bliver overfladen primet, og efter tørring kan du anvende en dampspærre.

Betonpladeforberedelse

Materialerne, der repræsenterer panelerne, er fastgjort til basen med en konstruktion hæftemaskine. Der skal lægges særlig vægt på hjørnerne. Isolationsark er monteret rundt om loftets omkreds med en overlapning på 10-15 centimeter.

Filmen kryber med spænding, uden at man får adgang til at lægge mere end 1,5 centimeter. For pålidelig fastgørelse af kluden er fastgjort med scotch tape. Negle med et specielt forstørret hoved bruges til fastgørelse mellem bjælker. Træd mellem negle 30 centimeter. Leddene er desuden tapet med konstruktionsbånd. Hvis dampspærren er fastgjort efter isoleringsmaterialet, fastgøres lamellerne til skruerne oven på det.

Forsegling af loftets dampspærre

Dampspærren på lægematerialet udføres på en aluminiumprofilerramme, som kan købes i detailforretninger. Profilen kan udskiftes med tynde stænger, men eksperter anbefaler at foretrække fabriksprofilen, som allerede har riller til fastgørelse af dampspærren. Efter installation af faste plader limes alle leddene med PVC-film.

Rullematerialer rulles opad og sikret med profiler eller lameller.

Foliematerialer lægges med folie inde i rummet. Formålet med denne installation er at reducere varmetab som følge af reflekterende effekt.

Tip! Ved køb af dampbarriere er det vigtigt at beregne mængden korrekt. Vær sikker på at tage højde for, at det rullede materiale overlappes med kvoter, så dets størrelse stiger.

Værktøj til montering af loftsdampbarriere

Egenskaber af dampspærre af forskellige overflader

Afhængigt af fundamentet på hvilken dampspærren er fastgjort, er der regler og egenskaber ved installationen.

Monteret på et betonloft

Trin 1. Ved installation af en dampspærre på betonloft skal der lægges særlig vægt på overfladebehandling. Efter rengøring fra støv og snavs er det nødvendigt at forsigtigt forsegle alle sømme med en kitteløsning. Arbejdet skal udføres med materialer af høj kvalitet og med særlig forsigtighed for at forhindre, at fugt udtrænges udefra i sømme.

Stadier af dampspærre beton loft

Trin 2. Efter forsegling af sømme er loftet vandtæt. Den nemmeste måde er at anvende polymermastik. Dette materiale vil beskytte mod lækage ovenfra.

Trin 3. For at fastgøre dampbarrierematerialet monteres drejebåndet først, hvor det er ønskeligt at lægge isolering. Laying bør udføres på en sådan måde, at der ikke er huller eller revner mellem overfladen og isoleringen.

Trin 4. Rammen er fastgjort til loftet med selvdrejende skruer. En dampbarriere er fastgjort til den fremstillede kasse. Ruller udfolder sig fra den ene side til det modsatte. For det første er materialet fastgjort omkring omkredsen og derefter gennem alle mellemliggende skinner.

Lægning af dampspærre materiale på loftet

Trin 5. Som regel er en rulle ikke tilstrækkelig til at dække hele overfladen af ​​loftet, så den næste rulle overlappes med en overlapning på 10-15 centimeter. Kantene på strimlerne er faste dampspærrebånd. Den bedste løsning er et dobbeltsidet tape.

Det er vigtigt! I tilfælde af yderligere efterbehandling mellem dampspærren og efterbehandlinglaget er det nødvendigt at forlade et ventilationshul, derfor er modgitteret fastgjort til dampspærren. fra en bar (50x50), behandlet med et antiseptisk middel.

Video - Dampbarriere og loftbeklædning

Dampbarriere af træloft

Loftet af træ er et system af log og brædder, fyldt på en hård base. Sådanne lofter findes i både træ- og murhuse.

Tabel. Stages arrangement af træloft.

Det er kun at overveje præcis, hvordan dampspærrematerialet er fastgjort. Den rullede dampspærre er fastgjort til det grove loft og presset mod kasse- eller metalprofilerne. Ved rullning dannes rullestriberne. Når de docker, er det afgørende at 10-15 cm overlappe hinanden.

For højkvalitetsforsegling af leddene af fabrikanter anbefales det at anvende specielle docking selvklæbende bånd. Dampbarrieren er således forseglet. Arbejd bedst tre. To personer løfter strimlen af ​​materiale og presser det til loftet på det rigtige sted, juster det, den tredje - løser det.

Selvklæbende tape "Rockwool"

Det er vigtigt! Når du lægger dampspærremembranen, vender den glatte side mod det hårde loft og den hårde side ned!

Strimler af materiale kan fastgøres til loftet med en konstruktion hæftemaskine, stans dem, for eksempel gennem stykker tynd pap. Dampspærren er omhyggeligt udjævnet. Efter forstærkning af dampspærrefilmen presses den endelig mod det hårde loft ved hjælp af krakkede søjler. Krydset til væggene skal forsegles med en selvklæbende film.

Flydende anvendelse

Flydende dampspærre materialer bruges traditionelt til betonlofter og er nemme at anvende, da de ikke kræver fastgørelse med kasser. Flydende dampbarriere påføres ved børste-, rulle- eller koldprøjtningsmetode. Dampisoleringssammensætninger er fuldt forberedt til påføring, de behøver ikke opvarmes eller fortyndes. Lufttemperaturen under arbejdet bør ikke være under + 6 ° C. Når du dækker loftet med et opvarmningslag, påføres dampspærre direkte på den.

Polymermastik til hydro- og dampbarriere

Det mest avancerede materiale er flydende gummi. Det påføres ved at sprøjte et lag på 1 mm, samtidig med at beskyttelsen af ​​loftet på en forsvarlig måde beskyttes. Flydende gummi udsender ikke skadelige stoffer, så det kan bruges i alle lokaler. Denne belægning er holdbar, ikke bange for mekaniske skader.

Funktioner af dampisoleringsbade

Loftet dampspærren i alle våde områder bør udføres med særlig pleje og kun materialer af høj kvalitet. Et særligt vigtigt punkt er dampspærren i badet, for i dette rum strømmer en kraftig dampstrøm til loftet, og hvis det er ukorrekt færdigt, vil varmetabet blive forøget. Indtrækningen af ​​fugt i loftet vil bidrage til ødelæggelse af gulve og skade på isoleringslaget.

Ceiling Pie Scheme

Forkert dampbarriere vil medføre isdannelse under badets tag på grund af temperaturforskelle. Bad i kolde vintre vil fryse, og temperaturen inde i rummet bliver for lav.

Til badet anbefales det at bruge forstærkede eller folie dampspærrefilm. Samlinger er forseglet med et specielt klæbebånd med et folielag. Tagmateriale og glassin er ikke egnede til badet, fordi sådanne materialer begynder at smelte og frigive skadelige stoffer under påvirkning af høje temperaturer.

Dampbarriere loftbad

Når du installerer dampspærren i badet, er materialet monteret rundt om loftets omkreds og sænket med 15-20 centimeter til væggene. Når du vælger et materiale, skal du være opmærksom på dens egenskaber. Til forskellige rum i badet anvendes visse typer materialer. For eksempel i dampbadet når lufttemperaturen 90 ° C, så eksperter anbefaler at bruge moderne materiale "Penotherm". Anvendelsen af ​​filmen til dampbadet anbefales ikke, da materialet hurtigt vil miste sine kvaliteter og under brug af høje temperaturer, og det skal ændres. Kraftpapir er helt egnet til et skab eller et hvileværelse.

Hylderne er i beklædningsbade eller træstamme beklædt med plader, på hvilke aluminiumsfolie er monteret, undertiden anvendes et kartonlag imprægneret med linolie. En dampspærre lavet af en blanding af ler og savsmuld eller af ler og halm lægges oven på det første lag. Som varmelegeme over dampspærren lægges mineraluld eller ekspanderet ler.

Specificitet af dampspærre til damprum

Det er vigtigt! Tykkelsen af ​​dampbarrikkakten i badet skal være 150 mm. Materialer bør ikke komme i kontakt med skorstensrøret i ovnen. Damprummet med højkvalitets dampspærre skal grundigt luftes efter hver session.

Processen med at lægge en dampspærre i loftet er ikke særlig kompleks, så det er helt muligt at klare det selv. Det vigtige punkt her er det rigtige valg af materiale og overholdelse af installationsteknologi.

Hvordan laver man loftet i et træhus inde?

I denne artikel finder du en beskrivelse af alle mulige muligheder samt trinvise installationsanvisninger! Læs også om hvordan man kan tømme loftet med dine egne hænder.