Brug fiberboard på loftet

For nylig er byggematerialer som gipsplader, spånplader eller fiberboardfiberplade blevet meget almindelige i opførelse eller reparation. DVP har fremragende egenskaber og høj densitet. Deres brug i byggearbejde på grund af den ekstreme bekvemmelighed og overkommelighed. For nylig er sådanne elementer som et loft lavet af fiberplader med deres egne hænder blevet mere og mere almindelige.

Installation af fiberplader til loftet kræver en særlig indsats. Dette arbejde er værd at gøre sammen, da materialet hele tiden dækker og skal holdes.

Hvad er DVP, dens typer

For at få et komplet billede af det materiale, som du har til hensigt at trimme loftet på huset, overveje dets egenskaber.

Hovedmaterialet, som MDF-pladerne er fremstillet af, er chipaffald, såsom savsmuld, træflis eller støv.

For at opnå spånpladestrukturer skal alle komponenter være for-malet til en tilstand af fibre ved brug af langsigtet termisk og vandbehandling. Efter behandling er disse fibre lagt som en slags tæppe, jævnt og presset.

Sammen med presning finder deres tørring sted. Dette skaber et fiberboard system. For at et sådant byggemateriale skal have visse kvaliteter af styrke og andre nyttige egenskaber, tilsættes visse kemiske midler til det.

Som regel produceres bløde og hårde træfiberelementer. Plader af hardboard, der tilhører det bløde sind, har en massefylde på højst 350 kg / kvm. m. Deres tykkelse er ikke mere end 25 mm.

På grund af den lave densitet og den høje porøsitet anvendes bløde fiberbrættet i vid udstrækning i byggearbejde, der kræver isolering i rummet.

Fiberplade har en fremragende egenskab: materialet bogstaveligt "ånder" og effektivt afstøder fugt.

De samme dele har lav termisk og lydkonduktivitet. På grund af dette benyttes sådanne muligheder som regel ved oversvømmelse af både gulve og vægge. Derudover er der ark af fiberplader, der tilsættes latex. De har en meget høj modstand mod vand, så de bruges ofte til vandtætning eller isolering af tagets tag.

Der er også halvfaste plader. Deres tæthed er 850 mg / sq. m, og tykkelsen er 12 mm eller mindre. Halvfaste plader af hardboard, der anvendes til fremstilling af møbler, især skuffer eller bagvægge af polstrede møbler eller skabe.

Faste plader har en tykkelse på 6 mm, og deres tæthed er lig med 800-1000 mg / sq. m. De har et forholdsvis lavt niveau af porøsitet. Dette bidrager til deres brug ved fremstilling af døre eller møbler.

Massive plader fibreboard fås med forskellige mærker.

Kvaliteten af ​​disse strukturer kan være både førsteklasses og anden sats.

Superharde materialer har en densitet på mindst 950 mg / sq. m. En sådan fiberboardporøsitet af den laveste af alle typer fiberboardarter. Disse plader af fiberplader er gode til gulvbelægning samt til efterbehandling af arbejde, herunder skabelse af lofter.

Med deres hjælp er der skabt midlertidige bygninger, skillevægge, kasser, døre. Fiberplade med øget hårdhed produceret glat på den ene side. Disse systemer har øget styrke kun til brug i forskellige reparationer.

Ark af DVP har mange fordele, især hvis man skal sammenligne dem med et almindeligt træ. Sådanne dele deformeres ikke fra fugt, bøjer ikke og ændrer heller ikke deres primære form under hele operationen. Hvis derimod lakker disse plader, vil deres ydeevne stige mange gange.

Installation af plader af hardboard på loftet gør det selv

Fastgør skinnerne til loftet: a - når arket sættes fast i midten; b - ved fastgørelse af et ark nær væggen 1 - batten; 2 - chef; 3-arks hardboard; 4 - rake

Det ser ud til at det er svært at fastgøre fiberpladen i vandret stilling i loftet med egne hænder på stedet, hvor guiderne monteres? Men overalt har sine egne egenskaber.

Først skal du bruge et værktøj. Dette er:

 • målebånd;
 • en blyant
 • niveau;
 • en hammer;
 • skruetrækker;
 • snøring (byggetråd);
 • selvskærende skruer;
 • negle;
 • nedstryger;
 • puslespil.

Det første skridt er at markere loftets overflade ved hjælp af bygningens niveau. Det skal bemærkes på væggen det niveau, hvor den fremtidige nedhængte loft vil blive placeret.

Efter mærkning begynder den anden fase af installationen af ​​et ophængt loft lavet af fiberplader eller spånplader med egne hænder. Dette fastsætter specielle træplader på loftfladen, så de er parallelle med hinanden.

Det vigtigste er at sikre, at afstanden fra loftets kant til den første skinne på loftets overflade ikke er mindre end 25 cm. En sådan afstand er nødvendig for at kunne montere det andet lag af skinnerne, som vil blive anvendt strengt vinkelret på det første lag. Det er for disse skinner, der er fastgjort til loftet i to lag, at fiberpladen (Fiberplade) eller spånpladen bliver fastgjort manuelt.

Det skal huskes, at hardboard og spånplader er meget modtagelige for fugt. Af denne grund er der brug for et andet lag af lameller, hvilket gør det muligt at fastgøre byggemateriale tættere på loftet.

Det er dog nødvendigt at fylde trimmen fra træplader til gittersystemet på de første niveauer - så det samlede tværsystem er overalt på samme niveau. Det er nødvendigt at kontrollere niveauet af hammerede skinner - så overfladen af ​​batten er niveau overalt.

Afslutter byggeprocessen

Ved installation af DVP er det meget bekvemt at bruge midlertidig fastgørelse af laths. Det er således muligt at sikre materialet, og det vil ikke sænke.

Den tredje fase er direkte relateret til fastgørelsen af ​​fiberboard til loftet på rummet. Fiberplade eller spånplader kan fastgøres med dine egne hænder til kassen af ​​træplader som negle og skruer.

Når du placerer plader af fiberplader på overfladen af ​​loftet, skal du sørge for, at det resulterende hængende loft ikke har nogen store huller.

Hvis hullerne stadig er tilbage, skal du enten skære alt fiberplade eller spånplader, som skal bruges til loftindretning, i lige sidede firkanter eller fiks pladerne som de er, og skære de resterende lag fiberboard for at skjule de resterende ikke-tildelte områder.

Ledninger i slutningen af ​​installationen arbejder med deres hænder ved hjælp af fiberplade eller spånplader er maskeret med dekorative træplader, dækket af en speciel lak. Desuden er der efter gardinens afslutning anbragt gardinstænger rundt om loftets hele omkreds.

Installation af fiberboard (fiberboard) på loftet

Fiberboard er et alsidigt materiale med en bred vifte af applikationer. En af dem er installationen af ​​loftet på fiberplader. Det væsentligste kendetegn ved dette design er dets omkostninger med forholdsvis gode præstationsegenskaber. Selve materialet er billigt, og hvis du også monterer det selv med dine egne hænder, kan du spare meget på reparationer. Og hvordan bedst kan du lave loftet fiberboard, og du vil lære af denne artikel.

Fordele ved fiberpladelofter

 • Fugtighedsbestandighed: Dette materiale kan bruges i rum, hvor der konstant observeres høj luftfugtighed (for eksempel toilet, badeværelse eller køkken).
 • Varme- og lydisolering: Meget ofte anvendes fiberplader som isoleringsmateriale, så dette loft vil ikke kun holde varmen i huset, men også beskytte mod ekstern støj.
 • Miljøvenlig: Moderne plader er sikre, de kan bruges til efterbehandling i boliger (selv om der er mere naturlige materialer, fx gipsfiberark).
 • Omkostninger ved materiale: Fiberplade er meget billigt, så alle kan købe den.
 • Dampgennemtrængelighed: Denne overflade er godt åndbar, hvilket bidrager til dens cirkulation inden i rummet
 • Levetid: loftet på fiberpladen varer lang tid, da materialet selv er ret holdbart.
 • Vægt: Dette materiale har en lav vægt, så loftet på fiberplader skaber ikke praktisk talt en ekstra belastning på hovedetagen.

Ulemperne ved loftet på fiberplader

 • Fugtighedsbestandighed: På trods af at DVP kan bruges til montering af et loft i et badeværelse eller et toilet, vil det ikke opretholde direkte indflydelse af vand. Når oversvømmelser ovenfra (for eksempel taglækage), bliver overfladen af ​​loftet beskadiget og skal genstartes igen.
 • Miljøvenlig: Denne genstand gælder for gammelt fiberboard, købt for lang tid siden og holdt et sted i din garage eller i opbevaringsrummet i landet. De anbefales ikke at bruge, fordi der tidligere på fremstillingsstadiet blev brugt materiale til limning af fibrene, blev der ikke anvendt meget sikre stoffer, som efterhånden udviklede sig til det omgivende rum. Derfor vil overfladen af ​​sådanne plader i rummet være en særlig og meget ubehagelig lugt. Nu har teknologien til fremstilling af hardboard ændret sig meget, og der findes ingen sådanne skadelige komponenter i moderne materialer, så de kan bruges sikkert i boligområder.
 • Design: Loftet, som kun trimmes i hardbrættet, er usandsynligt, at det passer til nogen, så det tjener til at danne det indvendige lag, der justerer overfladen, over hvilken der påføres en dekorativ loftsbelægning (f.eks. Plastfliser, tapet, maling eller andre efterbehandlingsmaterialer).
 • Laboriousness: Selv om materialet selv er meget lys og det ikke bliver svært at løfte det, vil det være ret svært at skære loftet alene. Arkene er meget fleksible, så de skal ikke kun justeres i forhold til andre elementer i loftet, men også konstant for at sikre, at de ikke sænker, ellers vil overfladen være bølget. Og hvordan man undgår alt dette og får et fladt loft af fiberplader, vil vi se nærmere på artiklen.

Fiberpladebeklædningsteknologi

1. Forberedende arbejde

Alt overfladebehandling vil afhænge af metoden til installation af fiberplader. Men under alle omstændigheder skal de gamle overfladebehandlinger, såsom loftfliser, paneler eller tapet, fjernes fuldstændigt. Hvis der er forme, rust eller fedtpletter i loftet, skal de fjernes tilsvarende med et antiseptisk, kobbersulfat eller sæbevand.

Fibreplader er som regel monteret på en trækasse. Med denne installationsmetode kræves der ikke mere forberedende arbejde, og derfor kan vi sikkert gå videre til punkt 2.

Men da pladerne er lette, kan de limes til bunden af ​​loftet. I dette tilfælde skal der udføres en række yderligere værker, nemlig:

 • Først skal du nøje kontrollere niveauet af hele overfladen. Ved påvisning af store dråber og store revner skal de forsegles, for eksempel med en kitteløsning.
 • For det andet er det vigtigt at prale bunden af ​​loftet for at sikre bedre klæbning af klæbemidlet på overfladen.

Først efter disse værker kan fortsætte til næste fase.

2. Markering af loftet. Rammeinstallation

Yderligere arbejde relateret til valget af en specifik installation af rammen. Som regel danner loftet af fiberpladen en trækasse af stængerne. Det er fantastisk til tørre værelser, og arbejdet med dets oprettelse er ikke vanskeligt og billigere end andre muligheder for enhedens ramme. Den eneste ulempe ved denne type klude er afvisning af dets anlæg i vådrum, fordi søjlerne i sådanne rum periodisk vil ændre deres dimensioner, hvilket vil medføre deformation af hele loftet.

I disse tilfælde skal du bruge metalprofiler, som er fastgjort til loftets overflade. En sådan ramme kan monteres i ethvert rum. Sandt nok er profilerne lidt dyrere end træstænger.

Efter at have valgt den mest passende installationsmulighed, efter at have udført den krævede markering og har installeret rammen, kan man gå videre til forlygterne med fiberplader.

3. Installation af hardboard

Før du installerer ovnen, er det nødvendigt at forlade rummet i 24-48 timer, så de er vant til rummets temperatur og fugtighed. Derefter kan du gå videre til loftpletteringen. Dette arbejde udføres bedst af to personer, men hvis partneren ikke er i nærheden, så skal du være tålmodig, det er godt, at materialet selv vejer lidt, og det er ikke svært at løfte det alene.

3.1. Metode 1: installation på rammen

For det første bringes pladen over til loftets overflade og udjævnes således, at fiberpladens kanter falder nøjagtigt midt i stangen eller profilen.

Negle eller skruer med en diameter på mindst 5 mm anvendes normalt som fastgørelsesanordninger. Deres længde skal være omkring 25-32 mm. Fiberplade er fastgjort i intervaller på 20-30 cm langs kanterne af arket og 30-40 cm i midten. Samtidig skal den mindste afstand af fastgørelseselementer fra kanten være 1,2-1,5 cm, ellers kan pladen knække under kørslen.

Det er mest hensigtsmæssigt at fiksere arket til loftet som følger. Pladen spidses først i hjørnerne og i midten og derefter på alle andre steder. Men i dette tilfælde skal du konstant sørge for, at hardpladen ikke suger overalt, da dette er et meget fleksibelt materiale.

Indstil ligeledes de resterende ark. Pladeforbindelsen er placeret midt i profilen eller stangen og derefter fastgjort til den med skruer eller negle. Samtidig følger vi for at give et lille mellemrum (2-3 mm) mellem tilstødende plader.

Under installationen skal nogle plader som regel blive trimmet. For at gøre dette kan du bruge den sædvanlige sav med små tænder eller stiksav.

3.2. Metode 2: Fiberboard Sticker

Muligheden for at installere fiberplader til loftet med lim er god, fordi det i dette tilfælde er meget mindre sandsynligt, at arkene vil sænke overalt, da næsten hele overfladen af ​​materialet vil blive fastgjort til bunden af ​​loftet.

Teknologien virker som følger: At starte et ark skal skæres i 2-3 dele. Dernæst påføres lim på indersiden af ​​hardboardet og udjævnes med en indhakket trowel. Derefter bringes pladen over til loftet og strammes fast med den. Derefter anbefales det at understøtte det limede ark med dine hænder i ca. 1-2 minutter, så limen til sidst kobler sammen med bunden.

Fortsæt derefter med at lægge den næste del af fiberpladen, mens du ikke glemmer at forlade et 2-3 mm mellemrum mellem arkene.

Hvis hardboardet limes til træloftet, så for at opnå større holdbarhed og pålidelighed af designet, kan alle plader stadig fastgøres til bunden med negle eller skruer.

4. Afslutningsarbejde

Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet kan du fortsætte med at anvende en færdigbehandling (f.eks. At klæbe PVC-fliser), for hvilken fiberplade vil fungere som et fremragende grundlag. Men disse er emner af andre artikler, du kan også finde dem på vores hjemmeside.

Hvis du af en eller anden grund ikke begynder at lægge et dekorativt lag oven på fiberpladen, kan samlingerne mellem pladerne på loftet skjules enten ved at fylde sømmen eller installere almindelige træplader. På dette finish loft fiberboard kan betragtes som komplet.

Hvordan man laver et loft med hardboard med egne hænder

Sådan laver du et loft med hardboard: ramme, tegning, design

Hej Bakyt, installationen af ​​fiberplader på loftet begynder med det forberedende arbejde. Fjern den gamle finish. Ellers er der stor risiko for forme. Desuden er et sådant loft usandsynligt at være lige.

Til dette skete ikke, skal du udføre arbejde på disinsection. For at gøre dette skal du kun bruge højkvalitets antiseptika.

Montering proces

Før du begynder installationen af ​​loftet på fiberplader, skal du overvære tilstedeværelsen af ​​de nødvendige værktøjer, du skal bruge:

 • målebånd
 • en blyant
 • niveau,
 • skruetrækker,
 • hammer,
 • konstruktion tråd,
 • negle eller skruer,
 • nedstryger,
 • elektrisk stiksav.

Udfør et loftlayout ved hjælp af et bygningsniveau. Glem ikke at lave det passende mærke på væggen. Fastgør de specielle træplader. De skal være parallelle med hinanden.

Det andet lag af skinner anvendes vinkelret på den første. På disse to lag vil være fastgjort plader. Derudover skal du fylde trimmen, så hele systemet var på samme niveau.

Den ideelle størrelse af kvadrater af kappe meter per meter. Så det vil være meget nemmere for dig at lave ark af fiberplader. Det er også muligt at spare tid og købe en færdig profil til et nedhængt loft. I dette tilfælde behøver du ikke bekymre dig om en flad overflade.

På den sidste fase af arbejdet er det nødvendigt at montere plader fiberboard på den tidligere installerede ramme. Samtidig kan du bruge både skruer og negle. Valget af fastgørelseselementer styres primært af arkets vægt.

Det er vigtigt under installationen at undgå huller. Hvis du undlader at gøre dette, er der to muligheder: i det første tilfælde skal du klippe hardboardpladerne i lige sidede firkanter og fastgøre; I den anden variant kan materialrester anvendes til at lukke huller

resultater

Fiberplade er et af de enkleste materialer i omløb, og det bruges overalt. Desuden er prisen på et overkommeligt niveau. Hoveder af bolte eller negle i slutningen af ​​arbejdet kittet, for ikke at ruste. Glem ikke installationen af ​​belysning. For eksempel kan du i forvejen lave de tilsvarende huller i loftet.

Headlining med egne hænder fra A til Z

Alle, der har landhuse, ved, hvordan de vil komfortabelt udstyre det og bruge med en lille sum penge. Derfor besluttede jeg at dele min erfaring med at skære loftet på sommerhuset med billige materialer.
Tiden er kommet til den interne reparation af loftet, køkkenet og badeværelset. Det begyndte med det faktum, at det var nødvendigt at opdatere loftet i værelserne med egne hænder. Selvfølgelig har jeg først og fremmest konsulteret med mine venner og begyndte at se nærmere på de materialer på markedet, der kan bruges til at dække loftet. Det viste sig, at mulighederne for byggematerialer, ikke så meget.

Headlining i landet med egne hænder

Byggemateriale til belægning

Her er et par muligheder for byggematerialer, som jeg har hørt som svar på spørgsmålet om, hvordan man skal dække loftet i landet:

 • stræklofter
 • vægpaneler;
 • MDF;
 • fiberboard;
 • plast paneler;
 • drywall;
 • aluminium rack profiler;
 • plastplader.

For mit hus besluttede vi at bruge træpaneler til tagbeklædning på loftet. Køkkenet og badeværelset er kendetegnet ved høj luftfugtighed, som træet ikke tolererer, og desuden er det en dyr fornøjelse. Derfor var disse værelser velegnede billige muligheder for efterbehandling af plastikplader, der er modstandsdygtige over for fugtighed. Det var ikke svært at lave et bindemiddel med sådanne byggematerialer. Ideer til at gøre trimmen malet meget hurtigt. Byggematerialet blev valgt til en gennemsnitlig pris.

Headliner clapboard

Headliner clapboard

Det vil se meget flot trimklap i et træhus. Fra erfaring kan jeg sige, at i starten skal du nøjagtigt beregne mængden af ​​materialer med en margen på ca. 10% af totalen. Derudover skal der udvises yderligere forsigtighed for at beskytte byggematerialet mod insekter og smertefulde svampe, hvilket kan forårsage alvorlig skade på træet. Pladerne skal tørre godt inden installationen.

Foring nærbillede

Den billigste til prisen var pine clapboard. For at spare på køb af brædder til værelset 2,4x3m blev der købt seks meter brædder, som kunne skæres i halvt uden spor. Der er andre størrelser af paller, som du kan vælge til et loft uden affald.
For at oprette rammen købte jeg træstænger 30x30 også lavet af fyrretræ. Men du kan bruge en metalprofil. Stængerne jeg gennemblødt med forfrøolie for at beskytte den mod råtning.

Headliner loftklapboard gør det selv

Kassen skal laves i loftet med afstanden mellem stængerne ikke over 1 m, men jeg lavede 80 cm. Stangen skal være vinkelret på de modstående brædder. Jeg har fastgjort kassen med skruer, men du kan kun bruge de negle, du skal køre i en vinkel. På steder, hvor loftet ikke var for glat, ville jeg vedlægge trækile, så det modstående bord ikke ville bøjes. Jeg lavede beklædningspladerne ved hjælp af monteringsskruer til de parallelle stænger. Så konsekvent at indsætte det nye tårnes torn i sporet af den allerede fikserede, dækkede jeg hele loftet ved hjælp af en skruetrækker. For tæt vedhæftede jeg ikke et bord til et andet, så under deformation under temperatur- og fugtighedsforskelle ville de ikke deformere.
Efter at have monteret pladerne i brædderne forstærkede jeg fyrretræslister på væggenes sammenføjning med loftet. Resultatet var et meget smukt loft i landet, som jeg stolt senere viste til mine venner.

PVC loft arkivering

For at fastsætte loftet i køkkenet havde jeg brug for følgende:

 1. meter;
 2. bore;
 3. jernbane;
 4. stiksave;
 5. efterbehandling hjørner;
 6. plast paneler;
 7. hæfteklammer;
 8. skruer;
 9. plug;
 10. hæftemaskine;
 11. nedstryger.

PVC paneler og tilbehør

Først skal du lave en kasse ud af 30x30 fyrretræ. Jeg fastgjorde dem i loftet med skruer i trin på 50 cm. Vi fastgør et hjørne til rammerne fra den indledende side, hvor vi sætter ind i sidekanten af ​​det første panel. Vinkelret på panelerne på væggene er to profiler fastgjort. Stængerne skal være vinkelret på panelerne og hjørnet sammen. Fastgør siden af ​​en plastikstrimmel i hjørnet, og enderne er indsat i profilen. For at gøre det lettere at indsætte strimlen i profilen, buede jeg det lidt på mig selv. Ved hjælp af hæfteklammer hæftes hæftemaskinen forsigtigt panelet til skinnerne.

Næste panel er fastgjort til den første, justerer rillerne og fastgørelsesbeslagene. Derfor skal striber anvendes, indtil huden når den modsatte væg. Den sidste strimmel kan skæres, hvis bredden er større end det resterende lukkede rum. På siden af ​​panelet til væggen skal du sætte et hjørne og hæve det til skinnerne.
At dække plastpaneler hurtigt og nemt, og dette materiale er meget billigere end foring. Men det er nødvendigt at tage højde for under installationen af ​​PVC-paneler, at dette materiale er ret skrøbeligt og brandfarligt. Det bør købes med en reserve, så du kan udskifte den beskadigede strimmel. Gør denne trim med egne hænder til rådighed for alle ejere.

Montering af paneler på loftet

Fiberboard Plating

Der er en anden billig metode til loft arkivering ved hjælp af fiberboard, som er egnet til et landsted for mange. Et sådant loft i landet kan behandles med olie maling, og du kan lim pladerne på det, som desuden vil varme huset. Jeg arkiverede loftet i skabet på en sådan måde, at de byggede hytten.

Fiberplade modstår fugt fuldstændigt, men den meget lange effekt af vand kan beskadige dem. Værktøj og lameller, du har brug for det samme for de tidligere typer af forlygter. Markér først de steder, hvor du vil fastsætte lamellerne. Gør det ønskeligt ved hjælp af måleren. Vi begynder at fastgøre de mest ekstreme dem mod væggene. Så slår vi parallelt resten med et trin på 50-70 cm. Jeg valgte en afstand på 50 cm. Det er nødvendigt at fastgøre pladerne på hver skinne. På omkredsen af ​​leddene maskerede kroge.
Når du køber et hardboard, skal du lade det slå sig ned i stuen i et par dage for at få fugt. Ellers kan det med tiden forkæle. I øvrigt er dette en overkommelig og nem takmåling til enhver person, selv med en lille indkomst.

gips gipsplader

I dag er den mest almindelige mulighed for at vende mod vægge og loft end gips, sandsynligvis ikke fundet. Dette materiale gør det muligt at legemliggøre forskellige fantasier i form af indviklede former, belysning med spotlights og andre muligheder. Fix gipset skal også kasser. For at udføre det skal du bruge en træstråle og en metalprofil. Gipsvæg kan simpelthen fastgøres med et helt ark. Og du kan bruge en skarp kniv til at skære nogle indviklede mønstre. Før de fastgør gipset, lægger de et elektrisk kabel og markerer point for placering af armaturer. Til udstyret kasse med selvskærende skruer fastgør gipsvæggen.

Hovedbeklædning nypsokarton

Så nu ved du, hvordan du skal dække loftet på dit sommerhus billige materialer. Alt dette arbejde er ret nemt at gøre. Det er kun nødvendigt at have de nødvendige værktøjer, byggematerialer og lyst. Jeg håber, at min erfaring vil være nyttig for dig. Held og lykke til dig med at bygge dit sommerhus!

Arkivering med plader af hardboard - en enkel måde at nemt vedhæfte arkmaterialer på

Hvis du tror at lave et loft er en vanskelig og kedelig proces, så vil jeg fortælle dig, hvordan du håndterer det hurtigt og nemt. Ja, du kan gøre uden nogle få assistenter, der holder arket på deres udstrakte hænder, mens du fastgør det. Assistenter kan involvere en teenager eller enhver anden person, og han er nødvendig for at holde materialet og erstatte støtte i nogle øjeblikke, på andre tidspunkter kan du arbejde selv og klare installationen perfekt.

En simpel enhed gør det muligt at udføre arbejde selv for en person.

Nødvendige materialer og værktøjer

Jeg brugte følgende sæt af materialer:

Fra værktøjet skal vi bruge nogle enkle værktøjer:

 • Skruetrækker - Jeg sagde, jeg siger, og jeg vil sige, at dette elværktøj skal være tilgængeligt for enhver person, der i det mindste lejlighedsvis laver mindre reparationer derhjemme. Hvis du kan lide at tinkere, reparere eller bygge et hus fra bunden, så kan du simpelthen ikke gøre uden en skruetrækker;
 • En hacksaw med en fin tand er god til at skære MDF, med sin hjælp vil kvaliteten af ​​savning være fremragende. Og bekymre dig ikke om at du er meget træt - materialet er ikke meget svært og skåret godt. Hvis du har et puslespil ved hånden, kan du bruge det, bare læg en klud til et rent stykke (T101B);
 • Negle hamret med en hammer, egnet til arbejde, der vejer 400-500 gram, vinker et kilogram levende - ikke den bedste idé;
 • Til målinger kan vi ikke gøre uden en roulette, hvis minimale længde ikke skal være mindre end fiberpladens størrelse. Opmærkning er lavet med blyant, alle vil gøre det, så længe det er skarpt og skarpt og trækker godt på materialet.

Workflow Beskrivelse

Jeg vil fortælle om alle værkerne i rækkefølgen af ​​deres ydeevne, hvis spørgsmålet om loftbeklædning er relevant for dig, så gentag alle handlinger, og selvom du holder skruen i hånden for første gang, vil du kunne opnå et godt resultat.

Opførelse af elevatoren

Dette design forenkler livet meget, når du dækker loftet, jeg plejede at tiltrække mindst to assistenter til arbejde. Arbejdet blev udført under vanskelige forhold: To af dem holdt et ark materiale på loftet, og jeg med en hammer i mine hænder og et dusin negle i munden forsøgte hurtigt at spike fiberpladen, så assistenterne ikke ville få deres hænder på. Arbejdets kvalitet led på grund af hast, og et par gange faldt vi arket og beskadigede det.

For at arbejde langsomt og for at sikre perfekt kvalitet skal vi samle et simpelt design, hvis skema er vist nedenfor. Den består af følgende dele:

At samle en sådan konstruktion er ikke svært

 • Du har brug for 4 langsgående elementer, længden af ​​de to vægplader skal være lidt mindre end rummets højde, og længden af ​​den stigende del for nemheds skyld gøres endnu 3-5 cm kortere. Hovedkravet for brædder er styrke, men det er heller ikke værd at tage for tykt tømmer, da løftet vil veje meget;
 • Bredden af ​​strukturen skal være mindre end bredden af ​​arkene ved 20-30 cm. Dette er nødvendigt for at kunne tæmme materialet på siderne uden forstyrrelse. På dette grundlag skæres tværgående elementer, hvoraf der kan være 2-3 stykker afhængigt af systemets højde og tykkelsen af ​​de anvendte plader;
 • Tværstykkerne skrues med skruer, hvorefter de to døre skal indbyrdes forbinde med sløjfer. Enhver mulighed, der er til rådighed, vil gøre. Hvis der ikke er noget, så køb de billigste produkter i hardwareforretningen, de vil koste dig 100 rubler. Det er bedst at fastgøre hængslerne med de samme skruer.

I vores tilfælde er der også et bælte i designet til at stramme rammen ved transport og opbevaring - løftet bruges ofte.

Hovedstadiet

Nu hvor vi har alt, hvad vi har brug for, kan vi begynde at arbejde. Selvfølgelig antages det, at alle forberedende operationer er blevet udført - loftet hænger sammen med et bestyrelse, da vi har brug for det fundament, som vores materiale skal monteres på.

Loftet er forberedt til at dække og behandles med antiseptisk sammensætning.

Arbejdsprocessen er som følger:

 • Først og fremmest skal du vedhæfte elevatoren på det krævede sted, oftest begynder arbejdet fra hjørnet af rummet, så det er placeret der. Det er meget nemt at reparere konstruktionen: 4 skruer er skruet ind, det er ret nok til at sikre pålidelighed;

Elevatoren er fastgjort ved hjælp af selvdrejende skruer - efter at de er lette at skrue af og omlægge strukturen til et andet sted

Elevatoren er mere egnet til træ- og gassilicatstrukturer, da det er svært at skrue en skrue ind i betonen, og at bore en flok huller er ikke den bedste ide.

 • Glem ikke at kontrollere, hvordan elevatoren fungerer, den skal stige og falde let, og de strukturelle elementer bør ikke hvile;

Som jeg bemærkede ovenfor kan selv en teenager klare designet.

 • Nu skal du forberede et ark, hvis der ikke er behov for skæring, så kan dette trin springes over, men hvis du skal justere elementet, skal du tage målinger og derefter anvende markeringerne på hardboardet. Her skal man have et langt niveau eller en flad jernbane til at tegne linjen, som senere skal savning;

Alle målinger udføres forsigtigt - efter skæring vil det ikke fungere for at klæbe et stykke

 • Sårning gøres omhyggeligt, hvis du arbejder med en hacksav, kan du tage korte pauser til hvile, og hvis du bruger puslespil, er det vigtigste at følge linjen tydeligt og lede værktøjet langs det;
 • Pladen, der er forberedt på denne måde, er anbragt på vores elevator - læg den forsigtigt og juster den, hvorefter strukturen kan løftes;

Spånplade nøjagtigt anbragt på vores løfte stel

 • Så løfter elevatoren til enden, men man bør ikke trykke arket til loftet, der skulle være et lille hul. Strukturens position er fastgjort med en understøtning af den ønskede højde, for dette kan du justere brættet, kloakrøret, papemuffen fra gulvet;

Som du kan se, holder arket perfekt uden hjælp.

 • Derefter skal du justere fiberboardets position og sætte det lige. Der er ikke noget svært: bare flyt arket, så det tager den ønskede position;
 • Derefter kan du begynde at montere, tage nellikerne og søm dem i intervaller på ca. 15-18 cm og en afstand på et par centimeter fra kanten. I første omgang kan du ikke negle alle neglene - når arket holdes sikkert, kan du fjerne elevatoren og flytte det til et nyt sted, og det er lettere at afslutte den endelige fiksering uden den;

Det vigtigste er at sikre arket godt på overfladen.

 • Yderligere arbejde gøres på samme måde: arkene skæres, hæves, hvorefter alle leddene kombineres og fiberpladen kan fastgøres.

Nelliker i tilstødende ark skal være modsatte hinanden, så leddene bliver meget mere præcise.

Prøv at placere anaslinger modsat hinanden.

konklusion

Denne teknologi kan ikke kun anvendes til fiberplader, men også til spånplader, krydsfiner, orienteret strandbræt, gipsvæg og andre pladematerialer. Denne metode gør arbejdet ikke kun nemmere, men også sikrere, det vigtigste er at installere støtten pålideligt.

Signatur - TELEGKU.RU

Hovedmenu "TELEGKU"

Afsnit af webstedet telegku.ru

Virksomhedsinformation TELEGKU

Lav en simpel dvp loft

Af særlig betydning, og der er meget blevet sagt om dette, i enhver reparation af lokalet er det lofterne, der er vedhæftet. Der er mange typer af dem, der hver især har fremragende egenskaber, kvalitet og installationsmetoder. Derudover kan loftet, afhængigt af rummet, have en funktionel belastning. For eksempel at lukke unødvendige ledninger, rør, plade uregelmæssigheder og så videre. Dette gælder for suspenderede lofter. Det vil sige visse strukturer, der er knyttet til hovedområdet af den øverste del af rummet.

Til fremstilling af sådanne elementer ved anvendelse af forskellige byggematerialer eller deres kombinationer. Når vi ser på billederne af moderne finish, er det nogle gange svært at afgøre, præcis hvilket materiale der blev brugt til at skabe loftet.

Nogle almindelige eksempler på materialer.

Gipsplader. Om fordelene og alsidigheden af ​​dette materiale kan ikke tale meget. Den er nem at betjene, skaber en perfekt flad overflade, forhindrer ikke luftens fri omsætning.

Wall paneler. Ofte er det den billigste måde at bringe loftet i orden. Kræver ikke ekstra udgifter ved brug, vaskes nemt.

Siding (plastpaneler). Ikke mindre økonomisk løsning. Ofte er denne metode brugt til at afslutte dele af et værelse på en dacha eller medfølgende rum.

Polyfoam, nemlig loftplader. Den nemmeste måde. De er monteret på basis uden problemer og ekstra omkostninger. Kun lim er nødvendig til installation. Efter at du kan lave et maleri, der giver dem udtryksevne.

Gips. Fælles, men ikke helt simpel måde.

Fiberpladeplader. Miljøvenlig og alsidig måde at opdatere loftet på. Fiberplade har gode egenskaber: plader lader luft igennem, mens man afviser fugt. Takket være deres maleri kan du legitimere ideer til design. Derfor er det værd at fortælle om dem mere detaljeret.

Lidt om fiberboard

Selve materialet er en fleksibel plade tykkelse på 0,5-2 cm, som fremstilles ved tørring og presning savsmuld. De indeholder specielle syntetiske stoffer, der bidrager til bedre beskyttelse af træ fra råtning, skimmel og svampe.

DIY loft

Installation af hardboard er ikke svært, men snarere omhyggeligt. Det er bedst at udføre dette arbejde for flere personer. Og alt fordi fiberpladen er lunefuld. På grund af den forholdsvis lave densitet i forhold til overfladen sker vedhæftningen til toppen ved hjælp af flere personer og i flere trin. Pladen skal konstant opretholdes, så den ikke siver.

Algoritmen for handlingerne selv er generelt enkel og kan udføres fuldstændigt af egne hænder.

Det hele begynder med forberedelsen

For at fastgøre fiberpladen skal du bruge flere værktøjer, sikkerhedsudstyr og forbrugsstoffer. Det er bedst at arbejde med træ i bygningshandsker, fordi strukturen af ​​beklædningselementerne er temmelig uensartet, dette kan skade under installationen. Konstruktion briller er nødvendige, fordi bjerget øverst indebærer indtræk af støv fra gips eller lille savsmuld. Og siden i løbet af arbejdet er udseendet rettet opad, er det nødvendigt at sikre korrekt øjenbeskyttelse.

Værktøjer, ligesom plader, skal altid være til stede. Til dette har du brug for en assistent. Også en vigtig detalje i forberedelsen vil være en stabil og behagelig trinladder.

drejning

Det er under alle omstændigheder nødvendigt med den eneste forskel: plader af hardbrættet kan straks tilsluttes styrene eller træde i specialfremstillede riller og derefter fastgøres.

Kassen er gjort praktisk på samme måde som trælag til gulvet. Hvis det er svært at forestille sig, kan du se på billeder af lignende strukturer. Størrelsen af ​​den resulterende vindues drejning i strukturen skal være flere gange mindre end træet lærred. Den bedste vinduestørrelse med et arkformat på 1,5x1,5 m er 50 cm på hver side.

Til montering vil der blive brugt skruer, hvis størrelse er 1,5 gange tykkelsen af ​​delene (tømmer).

Loftsmontering

Når kassen er klar, kan du gå videre til installationen af ​​fiberplader. For at gøre dette skal en eller to personer holde arket. Og en yderligere ved hjælp af en monteringspistol eller en skruetrækker til at fastgøre pladen til styrene med et trin på 50 cm.

For at gøre det lettere, er der først lavet skruer i hjørnerne og i midten. Og kun så i resten af ​​arket.

Det sidste stadium - design

Hvis der ikke længere er tilstedeværelse af indretning, kan du begynde at male. Dette har også en klar fordel ved fiberplader, som et godt resultat kan du vælge enhver maling.

Anvendelsen af ​​fiberplader i byggeri og andre områder af livet

Fiberplade er et af de billigste byggemøbler og møbler. Dens anvendelse er berettiget, hvor det er nødvendigt at niveauere overfladen eller forberede den til dekoration. Og også hvor du skal lave bagvæggen og bunden af ​​møbelskabet, kommode eller polstrede møbler. Presset træ i mere end et årti er blevet brugt til internt arrangement af personbiler. Og denne liste er langt fra komplet.

Brug af hardboard

De vigtigste fordele ved fiberplader, som gør det muligt at anvende aktivt i konstruktion, dimensionel stabilitet over tid til deformation. Sandt, forudsat at fiberpladen ikke er i kontakt med vand. Den anden fordel ved materialet er dens miljøvenlighed.

Alle sovjetiske radioer, nogle radiomodtagere og radiomodtagere samt fjernsyn havde skaller lavet af fiberplader.

Civil og industriel konstruktion har fundet anvendelse af fiberplader som materiale til:

 • gulvisolering;
 • lydisolering af skillevægge;
 • varmeisolering af ventilationskanaler, tekniske kanaler samt lokaler, hvor der kræves "ren lyd" (fjernsynsstuer, biografhaller);
 • skabe et forskalling ved støbning af forstærkede betonstrukturer af lille volumen;
 • dørbladene;
 • vendende arbejder med vægge;
 • produktion af indbyggede og kabinemøbler;
 • Indretning af personbiler af tog, undergrundsbaner, sporvogne;
 • ru og undertiden endda gulve
 • paneler af elektriske paneler.

En af de mest almindelige muligheder for at bruge fiberplader til beklædning er skabelsen af ​​buede strukturer samt vægdekoration.

Billedet viser hvor fiberboard kan bruges.

Vægpaneler

Facing pladsen med materialer, der ikke kun kan efterligne sten, mursten, træ, men også helt dække alle manglerne på væggene, er nemme at vedligeholde og er relativt billige, det kan siges, var en revolution i byggebranchen. Vægplader af fiberplader kan placeres horisontalt lodret i en vinkel.

Og selv dem, der ikke har erfaring med konstruktion, kan arbejde med dem. Fabrikanter fremstiller specialpaneler af fiberplader, hvoraf den ene side har en speciel dekorative belægning. MDF, som en type fiberboard, fører blandt vægpaneler i kvalitet og pris.

Arkpaneler fra DVP svarer til krydsfiner, kun en af ​​parterne har et dekorativt mønster. For køkkenet kan det være en glat eller præget tekstur. Standardlængden af ​​et sådant panel er 3 meter, men tykkelsen ligger fra 3 til 6 millimeter.

Alle sorter af fiberplader kræver ikke særlig pleje. Men deres største problem er frygten for fugt. Derfor er vægpanelene nær køkkenvasken bedre ikke at gøre fra fiberplader. Selv om i et andet sted i køkkenet de vil være helt passende.

Udseendet af panelerne er ret originalt, installationen er enkel, leddene er få. Prisen på en kvadratmeter er i gennemsnit 600 rubler. Sådanne paneler kan vare mindst et årti. Men forudsat at der ikke er direkte kontakt med vand, og procentdelen af ​​fugtighed i køkkenet ikke overstiger normen.

Eksempler på brug af paneler til vægge af fiberplader

Fiberbøjle gør det selv

En af de positive egenskaber ved fiberboard er evnen til at bøje i forbindelse med en endnu mere fremragende kvalitet - evnen til at holde formen giver dig mulighed for aktivt at bruge dette materiale til konstruktion af buer.

De vigtigste betingelser for høj kvalitet design:

 • Nøjagtig måling af alle dele.
 • Tegning af en tegning.
 • Tilstedeværelsen af ​​gode værktøjer, der giver dig mulighed for præcist at skære de nødvendige elementer.
 • Evnen til at have en assistent under installationen.

Hele rammen til at klippe og samle for eksempel benene (bunden af ​​buen, dens nederste del) skal være på gulvet. Indsæt så alle elementerne i den forberedte åbning.

Dette skulle ske sådan:

 • incise aluminiumprofilen og bøje den præcis i form af fiberbuebukken;
 • lav profilens ramme omkring åbningen;
 • Ved hjælp af en skruetrækker fastgør elementerne i fiberbjælkens bue.

Hvis buen er lavet på roughing og den skal formes yderligere, malet for eksempel, skal alle leddene limes sammen med forstærket maske eller bygningsbånd. Nu kan du dekorere den færdige bue.

Når lamineret fiberplader er nødvendige for at skære delene meget omhyggeligt og i det mindste at montere dem omhyggeligt. Ellers vil alle uregelmæssigheder være mærkbare.

Arches of fiberboard er i stand til at dekorere rummet, for at skjule fejlene i døråbningen. I så fald vil en sådan konstruktion koste et minimum af penge, og det kan ske i rekordtid.

loft

Det vigtigste, at en person, der har besluttet at huske at skære deres loft med et plader af hardboard, skal huskes, det er en temmelig tung byggevægt. Et ark med fiberplader med høj densitet vejer mindst 30 kg. For at holde et sådant loft fast og ikke for at skabe en fare, er det derfor værd at vælge MDF med minimumstæthed og skabe en god ramme til fastgørelse af alle arkene.

Du skal udføre en ramme rundt om loftets omkreds. Den kan være lavet af metal- eller træplader. Trinet mellem de tværgående stænger er bedre at gøre ikke mere end 30-35 centimeter. Det er nødvendigt at fastgøre plader af hardboard ved hjælp af en skruetrækker, der forbinder dem med en stiv ledd. Til isolering eller betonplade fiberboard kan limes punktvis, for eksempel med flydende negle.

Alt dette er ganske enkelt at gøre med dine egne hænder. Selvinstallation af fiberplader på loftet ligner meget på at arbejde med gips, men for prisen er det billigere. Og loftets kvalitet er ikke værre.

Ubestridelige fordele ved loftet lavet af plader af hardboard:

 • Minimumspris
 • Installationshastighed.
 • Holdbarhed.
 • Overfladejustering.
 • Arkens evne til at udføre konstruktion på flere niveauer.

Det færdige loft kan males, og ikke kun en gang i hele driftsperioden eller at holde tapet på den. Dette kan gøres flere gange.

Loftet på fiberplader er praktisk, når det udsmykes bliver det smukt og moderne. Hvis vand ikke kommer på det (naboer er oversvømmet eller opvarmningsrør revet), så kan det vare i et årti.

Paul gør det selv

Teoretisk set kan hele rummet være lavet af fiberplader. Det er helt egnet til at skabe vægge (du behøver kun at have dobbeltvægge og et godt lydisoleringsmateriale mellem dem). Vil perfekt fungere som DVP som et loft, det er relevant og for et gulv.

For en undergulv skal en fiberplade vælges mindst 6 mm tykt, med forøget tæthed og ikke raffineret.

Fiberbrædder kan ligges selv på et trægulv, det vigtigste er, at der ikke er store forskelle i højden, ellers vil fiberpladen simpelthen knække. Hvis du først foretager et sådant gulv, skal du lave lags. Ark af fiberplader kan lægges på tværs af dem. Eller du kan lave et trægulv af ikke kantede brædder, og oven på det ligger en fiberplade.

Overfladen, som fiberpladen skal lægges på, skal behandles. Til træ, for eksempel egnet varm olie.

Hver fiberplade skal fastgøres omkring omkredsen. Det er vigtigt, at den færdige overflade er flad. På toppen af ​​det kan du lægge nogen dækning. Fiberplade er velegnet selv til linoleum og keramiske fliser.

Det er helt muligt at gøre gulvbelægningen af ​​hardboard uafhængigt, og selv uden assistenter. Arbejde tager ikke meget tid. Kvaliteten af ​​denne undergulve vil være høj nok, og prisen er lille.

Fiberplade er et alsidigt byggemateriale, men for at kunne udføre høj kvalitet skal du overholde nogle finesser.

Hvordan man lægger fiberplader på det gamle trægulv kan ses på videoen:

Funktioner ved arbejde med hardboard

Så det er nødvendigt at arrangere en fiberplade på loftet, vægge eller gulv.

Der er sådanne muligheder for at vedhæfte ark til rammer, lags eller den gamle gulv:

 • Fastgørelsesskruer. Hvert ark er skruet til bunden med en afstand mellem fastgørelser på mindst 5-6 centimeter.
 • Bonding ark. Særlig lim eller flydende negle påføres på fiberpladens bagside og på bunden af ​​gulvet. Fabrikanten angiver ikke, at kluden skal stå under pressen. At sige det kun 20 minutter vil være nok til at arkene skal betragtes som limet grundigt. Denne monteringsmetode er kun egnet til montering af hardboard på en træbase.

Mellem dem kan hårpladerne limes sammen eller bruge en særlig tilslutnings profil. Og hvis en sådan etage er monteret under linoleum, er det bedst at forbinde alle dens elementer med bygningsbånd eller forstærkningsnet. Hvis installationen blev skødesløst, skal stedet for chips og andre fejl sættes i gang. Det er vigtigt at lave en flad overflade.

Så, du har brug for:

 • Primed DVP en gang, lad blandingen tørre;
 • putty overfladen, fjerne alle uregelmæssigheder;
 • lim hvidt tapetpapir, lad det tørre
 • stick tapet.

Denne metode vil give tid til at ændre tapetet uden at beskadige fiberboardens struktur. Forresten, hvis du maler det korrekt, så kan denne procedure gentages et par gange.

Det er nødvendigt at male fiberboard sådan:

 • Rengør overfladen.
 • Påfør et lag af alkydprimer. Det er vigtigt, at temperaturen er mindst 50 ° C, og kun et lag påføres. Primeren absorberes dårligt, og på fiberboardens overflade danner den en film.
 • Efter at primeren er tørret, skal du male fiberpladen med en rulle eller sprøjtepistol. Det er ubelejligt at gøre dette med en børste, da fiberstrukturens struktur ikke er ensartet. Det er muligt at male det forberedte hardboard med en hvilken som helst maling.

Skæring eller savning af pladerne med en hacksav er ret vanskeligt, da det er svært at opnå den perfekte fladhed af skæret. Derfor er det nødvendigt at gøre det med et elektrisk stiksav. Det er rigtigt, at der også er brug for visse færdigheder i arbejdet med ham, men ved at træne på stykker fiberboard og tegneark kan du opnå konsekvent gode resultater.

Om teknologien til praktisk opskæring af store format ark af hardboard DVP vil fortælle videoen:

At arbejde med dette byggemateriale, der er baseret på træ, er ganske simpelt. Det vigtigste er at følge anbefalingerne, og så vil det endelige resultat af konstruktionen blive bedømt i lang tid.

møbler

Ved produktion af møbler er DVP taget væk næsten nøglepositionen. Dette materiale er nødvendigt for bagvægge af garderobeskabe. Pladestørrelse til disse formål anvendes normalt som standard og den tyndeste i tykkelse. I den laminerede version er den endda beregnet til dørernes rolle i disse skabe. Fra fiberpladen laves også bunden af ​​skufferne i kommode.

I møbelindustrien uden fiberboard, ikke en enkelt version af kropsprodukterne. Blandt manglerne kan man kun bemærke, at et overfyldt skab med dets indhold kan presse bagvæggen ud af fiberpladen. Det kan dog let slås eller erstattes med en ny. Fordelene er let at installere, lave omkostninger og anvendelighed af materialet.

Fiberplade, som er kendt for menneskeheden i mere end et halvt halvt år, har stadig ingen analoger, der er i stand til at erstatte det. Forholdet mellem værdifulde kvaliteter og tilgængeligheden af ​​fiberboardudgang i kategorien universelle materialer, som er nemme at anvende i byggeri og lige ved skabelse af møbler.

Hardboard Loft

Hardboard Loft

Hardboardlofter (DVP). som faktisk og fra et spånplader. Opfundet for mange år siden, og med succes brugt i Sovjetiden. Selvfølgelig er det ganske sjældent at finde dette i bylejligheder, men i landhuse er denne simple konstruktion stadig relevant og anvendt. Fordelen ved hardboardet som et materiale ligger i to ting: dets ekstraordinære billighed og fleksibilitet, hvilket gør det muligt at anvende det ganske bredt og massivt.

I denne publikation vil vi se på, hvordan man laver et loft af fiberplader med egne hænder. Lofter af denne type kan bruges til afslutning af skure, landhuse, forskellige udhuse - værksteder, lagerrum, opbevaringsrum; samt hytter. Også DVP kan påføres enheden af ​​mezzaniner, men i dette tilfælde vil deres belastningsevne være lille. Overvej alle detaljer.

Sådan repareres fiberpladen til loftet

Hovedspørgsmålet, der konfronterer mesteren, er, hvordan man sutter loftet på hardboardet. Når alt kommer til alt, bare fordi en hardboard negler gennem ikke søm, og skruer til betonen kan ikke skrues. Du kan selvfølgelig og skrue, men det er bare udsigten vil være skidt. Derfor er det nødvendigt at arrangere en ramme ramme til at dække hardboard loftet. Således vil vi have et hemmingloft bestående af en ramme og selve dækket.

I modsætning til spånplader er hardboard letvægts og fleksibelt materiale, så til montering har du ikke brug for en så massiv ramme, men du har brug for en meget lysere. Du kan bruge stænger 30 x 30, plank 20 x 50 eller 20 x 40, samt andre lignende trælister. Nedenfor kan du se 3-d modeller af simple typiske lofter lavet af fiberboard fra den "forkerte side":

Barer er bundet med hjørner. Cellestørrelsen afhænger af arkstørrelsen, men du kan (og det er yderst ønskeligt) altid installere en guide i midten, da hardboard er en meget fleksibel ting, og hvis du ikke trækker det ordentligt på rammens ramme, hvilket ikke er nemt, vil det uundgåeligt sænke:

Sådan er enheden til en hardboard fra hardboardet. Sådan syes den til rammen. Den nemmeste måde at bruge en konstruktion hæftemaskine med 12 mm beslag. som bør slå hvert ark rundt omkretsen. Du kan også bruge små "glas" negle 2,5 x 25 eller skruer (du skal zinkovat hvert hul). Du kan også skære loftet på fiberpladen med lim: PVA eller "Moment" tyk lim holder godt. I dette tilfælde skal du dog bruge parenteser til at fastsætte arkene under limning. Du kan anvende hæfteklammer + lim for større pålidelighed.

Fiberboard finish

Hardboardet fra hardboardet giver ikke nogen specielle efterbehandlingsmuligheder. Som regel er alle slags splejsninger, perler, lister og lameller, som disse sømme lukkes, nikket på leddene af ark fra forsiden eller limet til limen. Denne metode anvendes under alle omstændigheder både til lamineret fiberboard og til almindeligt foret:

Maleri af lofter lavet af fiberplader blev praktiseret fra det øjeblik, hvor opfindelsen fandt sted - ofte i børnehaver, butikker i USSR-tiderne, i værelser, der tidligere var kogte, kan du observere lofter malet med MA-15 olie maling. Hvis lath trim kan bruges som en selvstændig visning, er fiberpladen sædvanligvis malet med sådan trimning, og hardbrættet og lamellerne kan være malede i forskellige farver, eller sletterne kan slet ikke males. Der er også muligheder for kontinuerlig maling af hele loftet i en farve:

Putting og efterfølgende maling af lofter lavet af fiberboard (som det gøres med hyproc) udføres normalt ikke, selvom det i teorien er muligt (lavet med olie-limkitt på træ og hvid MA-15). Samlinger kan smøres med akryl inden påfyldning (hvis du sætter nettet, skal du lave to ret tykke lag). Sømene holder normalt ikke længe, ​​så denne metode til efterbehandling er ikke særlig relevant.

Også hardboard opvarmet penoplex og facade mineralplader. Siden overfladen er foret med et fint spredt lag af træmasse, tager fiberplader næsten ikke syltetøj og imprægneringer, så der er ingen mening at bruge dem til højkvalitetsmaling - det er lettere at forlade som det er.

Generelt er et hemmede loft lavet af fiberplader en meget enkel ting, du kan nemt samle det med dine egne hænder med et minimum af værktøjer og tid. Derfor er der ikke mere at sige om ham.

kopi 2012 Efterbehandling og generelt byggearbejde