Hvordan man laver tal fra gipsvæg på loft og vægge (10 billeder)

Vægge og lofter, dekoreret med figuren gipsvæg, gør et uudsletteligt indtryk på selv de mest krævende kendetegnende for luksusinteriør. Arcs og ødelagte linjer, skyer og stjernebilleder, fancy mønstre og planter, kronblade med fantastiske farver, silhuetter af usynlige dyr og andre gipsmønstre i loftet og væggene, blødt belyst ved hjælp af skjult belysning, skaber en atmosfære af komfort og afslapning.

Tallene på gipsvæg på loftet kan være meget forskellige, men de mest almindelige løsninger er:

 • geometriske former (cirkler, ellipser, ovaler, kvadrater, rektangler);
 • bølger;
 • planteelementer - blomster, blade;
 • skyer;
 • sommerfugl.

Tallene på væggene kan være endnu mere forskelligartede, glidende bevæges i buer, nicher, kombineret med designerhylder.

Hvad gipsvæg at vælge for krøllede vægge og lofter

Flad og tredimensionel form er bedst lavet af en buet eller fleksibel gipsvæg, der er 6,5 cm tyk. Dens vigtigste kendetegn er høj fleksibilitet, hvilket gør det let at skabe konvekse og konkave overflader.

I processen med at arbejde med buet gips er der ingen grund til at fugte og behandle overfladen med en nålevalse for at øge elasticiteten. Omkostningerne til et fleksibelt gipsplader er højere end det sædvanlige materiale, men det betaler sig på grund af de skabte strukturers styrke og lange levetid.

Det er tilladt at bruge almindeligt loft eller væggipsplader med en tykkelse på 8 til 12,5 mm, men i dette tilfælde skal du være forberedt på, at det er meget sværere at give den den ønskede form.

Hvordan bøjes gipsvæggen?

 1. Ved hjælp af vand og en nålevalse (awl). Siden af ​​arket, som vil have en konkav form, bliver befugtet med vand og rullet med en nålevalse. Efter at gipspladen er gennemblødt med vand lidt, bøjes den forsigtigt, lægger den på skabelonen og fastgør den i den rigtige position, indtil den er helt tør.
 2. Ved at lave nedskæringer. En meget stærk bøjning kan opnås ved anvendelse af "tør" -metoden. For at gøre dette er det nødvendigt at lave snit på arkoverfladen i en afstand på 1-5 mm fra hinanden og op til 6 mm i dybden, som skal placeres over bøjningen. Afstanden afhænger af krumningsradius: jo mindre den er, jo oftere skal der være nedskæringer. Efter at have givet gipset behov for at danne og fastsætte snitene er fyldt med kitt.

Værktøjer til fremstilling af tal fra gipsvæg

At arbejde har du brug for følgende sæt af materialer og værktøjer:

 • konstruktion kniv;
 • saks til metal;
 • gipsskærer med udskiftelige blade;
 • niveau;
 • målebånd;
 • Punch;
 • bore;
 • skruetrækker;
 • selvskærende skruer;
 • plug;
 • negle og skruer;
 • bulgarsk;
 • cirkelsav;
 • metalprofiler;
 • suspensioner;
 • rullelejer;
 • reglen
 • choklayn;
 • syl;
 • Prosekatel;
 • konstruktion markører;
 • rørfirkantstål
 • stencils af forskellige former.

Forberedende fase

Før du uddyber din vision, skal du forberede værelset:

 1. Fjern møbler og alle funktionelle og dekorative elementer.
 2. Fjern gips og tapet.
 3. Prime cracken.
 4. Rengør væg- og loftfladerne grundigt fra støv.

Plader af gipsplader skal holdes i vandret position i flere dage for at akklimatisere til luftens temperatur og fugtighed i lejligheden.

Hvordan man laver en figur på loftet

Først skal du måle lofterne og væggene med et målebånd, tænk over designet af hver figur og mønster i det indre af rummet, tegne en skitse ved hjælp af linjer, mønstre, kompasser. Overfør det forholdsmæssige udvidede mønster på pap, lav en stencil, skære billedet langs konturen.

Rammontering

På dette stadium har du brug for:

 • At lave lærredets layout ved hjælp af chokline eller byggemarkører.
 • Monter rammen af ​​UD- og CD-profiler, suspensioner og fastgør det første niveau af loftgipspladen.
 • På stencil tegne på det første niveau af gipsvæggen figurerer konturerne i figurerne vejledningsprofiler til dem.

Til krumme strukturer på profilen er det nødvendigt at lave snit: lige, hvis det skal bøjes udad, trekantet - hvis det er indad. Du kan bruge en speciel buet profil med huller.

 • Fastgør loftet (CD) til styringsprofilen (UD). CD-profilen, hvis længde overstiger 0,5 m, skal fastgøres på bøjlerne, således at gipsvæggen ikke deformeres under vægten af ​​de formede elementer.

Arbejde med FCL

Gør følgende for at oprette et gipspladssymbol:

 • Fra den sømide side af et gipsplader ark designet til figurniveau tegne skitserne for en fremtidig figur eller et mønster.
 • Såg et ark med et mønster på flere dele med en kværn, gipspladerær eller konstruktionskniv.

Det er vigtigt! Du kan kun skære figurer på et materiale, der er fugtet (men ikke gennemblødt med vand!). For at gøre dette skal du tørre den indvendige overflade med en fugtig svamp, behandle med en nålevalse og efter et par minutter anvende et antal huller på samme side langs figurens kontur med en perforator eller ale. Bøj arket i retning af hullerne, indtil det er opdelt i dele. Håndter også resten af ​​detaljerne på billedet.

 • Dele af billedet på gipsvæg monteres skiftevis på profilerne på første niveau.

Således kan du lave en oval, bue eller cirkel af gipsvæg på loftet. For komplekse figurer vil der kræves mere detaljeret beskrivelse af brugen af ​​kvadrater, øvelser, elektriske sav. Samtidig med figurniveauet er der monteret åben og skjult belysning, som det er nødvendigt at bore rede, lave skjulte nicher, drage konklusioner for ledninger.

Hvordan man laver mønstre på væggene

Mønstre af gipsvæg på væggene er et vigtigt element i indretning og bør være et enkelt ensemble med tal på loftet. Du kan lave en enkelt eller delvis vægbeklædning af det viste materiale, skjule uregelmæssigheder, opbygge indvendige skillevægge af forskellige højder og usædvanlige mønstre, buede døråbninger.

Princippet om at arbejde med vægfigurer er ikke anderledes end loftkonstruktionerne, men det er meget enklere, da der ikke er behov for at hænge under loftet med en buet ryg og hævede arme.

I et professionelt miljø er der mange muligheder for at installere krøllede strukturer. Dem, der ønsker at lære at lave et buet loft på gipsvæggen, kan vælge en af ​​de tilgængelige og relativt enkle installationsmetoder. For at installere komplekse multi-tierede kompositioner med indviklede figurer, er det bedre at bruge professionelle tjenester.

Figuren strukturer af gipsvæg på væggene


Takket være gipsvæg har byggeri og efterbehandling været meget nemmere. Skillevægge og ophængte lofter er konstrueret af dette materiale, det tjener til at niveauere væggene og skabe smukke og usædvanlige gipsplader figurer på væggene. Mange private udviklere forsøger at gøre interiøret i deres lokaler ergonomisk og behageligt at leve. I små værelser blev det meget populært at zone rummet i et rum med en skillevæg, mens man brugte forskellige skillevægge og buer.
Gipspladssymbol på væggen

Fuldt materialeindhold

Tal på væggen

At arbejde med gipsplader på væggene er ikke så svært i forhold til loftet. Hænder er ikke så trætte som når man holder strukturerne over hovedet. Arbejdet går meget hurtigere, og kvaliteten af ​​strukturerne er bedre. Lodrette vægge kan tjene som et fremragende felt til realisering af deres kreative ideer og fantasier.
Gipsplader vægkonstruktion

Fordelene ved materialet og dets ulemper

Før du begynder at lave krøllede vægge i lejligheden, skal du studere de positive aspekter af materialet og dets ulemper, for at overveje gipsvæggenes egenskaber.

Hvordan man laver en figur af gipsvæggen

Der er to måder at skabe krøllede elementer på: våde og tørre, som skal overvejes mere detaljeret, så du selv kan bestemme hvilken metode der passer til dig.

Tør behandling

Dette er en simpel mulighed for at lave tal fra GCR, for hvilket det buede materiale anvendes. Pladetykkelsen er kun 6 mm, takket være denne gipsvæg bøjer let og tager den ønskede form. Tørre blade kan bøjes 10 cm.
En tør måde at bøje gipsvæg på. Før du laver en bøjning skal du konstruere den ønskede ramme af metalprofilen, på hvilke sider der skæres. Gipsplader element er fastgjort til profilen og begynder at fastgøre med skruer til gipsplader, forsigtigt bøjning på strukturen. Trin af selvdrejende skrue 25 cm.

Det er vigtigt! Bøj ikke gipsvæggen, lægge stor indsats, det kan bryde. Arbejdet skal udføres så forsigtigt som muligt. Hvis krumningen er større end 10 cm, kan der laves små V-formede slidser på den modsatte side af bøjningen. Afskæringerne er lavet parallelt på den modsatte side af bøjningen.
Et eksempel på en arch gips Denne metode er enkel, men prisen på en arch gips er lidt højere end for en konventionel.

Våd behandlingsmetode

Hvis strukturelementerne vil være en stor belastning, er det værd at bruge almindelig gipsvæg til figurdesign. Kun i dette tilfælde er det nødvendigt at anvende den våde metode til at skabe en krumning ved at følge instruktionerne:

 • lav en skabelon af krydsfiner eller profil;
 • varmt vand for at fugte delen udefra, for dette kan du bruge en rulle eller børste;
 • fugt vil væde kartonlaget og gøre kernen blød, hvilket vil bidrage til at bøje gipsvæggen; Våd gipsvægsbehandling metode
 • så snart delen er tilstrækkelig fleksibel, skal du straks rette den på skabelonen og lade den tørre.

Tip! Der er en anden måde at hjælpe med at få bøjningen på. Et plader af gipsvæg fastgøres på en understøtning og lægge et åg på det og forlader i nogen tid, hvor pladen får den ønskede form. Belastningen bør ikke være tung, ellers vil det simpelthen bryde pladen. Hvis krumningen er mere end seks centimeter, er det værd at gøre perforeringen af ​​gipspladfragmentet, til dette formål ruller en eller to sider af fragmentet med en nålevalse afhængig af bøjningen. På overfladen er der mange små huller, der bidrager til hurtig indtrængning af fugt til kernen. Takket være dette fragment af GCR kan du give nogen form.
Udformning af et gipsplader ark Vigtigt! Hvis der er mange krumninger og former på væggene, skal du ikke foretage installationen alene, det er bedre at overlade dette til håndværkere med erfaring.

Vejen til at bygge figurer på væggen

Der er to måder at lave smukke figurer på væggen:

Overvej forskellen mellem disse vægdesigner. Se i videoen processen med at bygge tal fra gipsvæggen.

Limmontering

Dette er den nemmeste måde at lave en smuk figur på væggen, det er nok at skære den ønskede konstruktion ud af gipsvæggen og klæbe den på væggen med silikatlim eller fliseremørtel.
Fastgørelse af gipsvæg til lim Hvis du ønsker det, kan du holde gipset i flere lag for at gøre figuren på væggen mere voluminøs.

Lav en ramme

Umiddelbart bør du være opmærksom på, at for buede lofter og gipsplader skal du tage et stærkere materiale end for en enkel skillevæg af gipsplade. Derfor skal profilen være et tværsnit på 75-200 mm afhængigt af designformålet.

For formet væg, som ikke vil være en stærk belastning, kan du tage en profil på 50-75 mm.

For at lave en figur med en glat bøjning er det nok at lave snit på siderne af profilerne og bøje sig til den ønskede krumning. Men hvis økonomien tillader det, kan du købe et specielt buet element, der består af separate bevægelige segmenter. Radius plots skal fastgøres med jumpers.
Rammen til figuren af ​​gipsvæg på væggen Du kan først bygge en ramme, som fragmenterne af gipspladedele er skruet på. Og du kan lave en skabelon, som er den ønskede form og derefter skaber et buet element i GCR.

Hvordan man laver gipsvæggen

Rammen er klar, du kan fortsætte med fastgørelsen af ​​gipsvæggen:

 • skære materialet til den ønskede størrelse;
 • fastgør på skruer, første side fragmenter af gipsvæg. Dette bør gøres meget omhyggeligt og forsøger ikke at bryde de buede fragmenter;
 • Sy den forreste del af figuren fra gipsvæggen.

Nu kan du begynde at færdiggøre bygningen af ​​gipsplader. Der er flere måder at montere rammen og trim gipspladen på. Rammen er fastgjort til det færdige fragment, og kun så er konstruktionen skruet til væggen og beklædt med gipsplader.
Gipspladerammen gips på væggen Indretningen af ​​lejligheden, hvor en eller flere vægge er dekoreret med smukke figurer, ser meget usædvanligt og elegant ud. Hvis du laver en niche til fjernsynet på overfladen, vil et par hylder af gipsplader, til opbevaring eller dekoration, være ergonomisk. Tallerkner af gipsvæg på vægge, lavet i hjørnerne, vil medvirke til at spare værdifuld plads i et lille rum.
Figuren af ​​gipsplader i interiøret Korrekt designet interiør med krøllede, buede strukturer vil være stoltheden hos ejeren af ​​lejligheden, især hvis den er lavet med egne hænder.

Gipsplader dekoration

Til efterbehandling kan du bruge forskellige efterbehandling materialer, for eksempel:

 1. Hvis du ansøger om klædningsbaggrund af en kontrastfarve, kan du få et godt accentueret interiør. Gipsplader
 2. Efter at have lavet en formet mur i form af en bue, kan du opdele rummet i zoner. Denne modtagelse hjælper med at gøre en lille studio lejlighed attraktiv. Derudover vil soveområdet adskilles fra stuen.
 3. De krøllede vægge malet i forskellige nuancer ser meget godt ud. Det er vigtigt at huske, at buede strukturer skal udformes i overensstemmelse med det overordnede design af lejligheden.
 4. Det er muligt at anvende en gips dekorativ sten til mursten til dekoration. Denne udsmykning vil gøre interiøret i stil med loft attraktivt, uden at skulle bruge mange penge og kræfter på at opbygge en rigtig mursten.

Faktisk er der mange finish muligheder, det hele afhænger af smag af en bestemt person.

Afslutningsvis

Du kan gøre figurer på vægge og skillevægge med dine egne hænder. Selv uden stor erfaring i konstruktion, kan du samle en struktur på en dag. Gipsvæg er et billigt materiale, så designet går ikke hårdt på familiens budget. Hvis du vil bygge et komplekst mønster på væggen, er det bedre at henvende sig til fagfolk. Ellers er der en chance for, at du simpelthen vil spilde din tid og energi på finish af dårlig kvalitet.

Tal fra gipsvæg: muligheder for ideer og måder at skabe

Når du arrangerer dit hjem, er det vigtigt at give plads til et elegant og originalt udseende. Enhver gipspladesfigur passer perfekt ind i interiøret. Det er overraskende, at med sådant materiale kan du oprette virkelige mesterværker. Elementer af sådanne råmaterialer er ret holdbare. De kan hænge et tv, hylder til bøger. I denne artikel vil vi se på, hvordan man opretter et stilfuldt værelse design ved hjælp af gipspladetaljer.

Egenskaber og fordele

Figuren gipsvæg bruges til at afslutte lokalerne ganske ofte. Fra det kan du oprette skillevægge, hævede lofter, du kan justere væggene med dem, for at gøre det interessant elementer af indretning. Dette materiale har mange fordele. Vi noterer de vigtigste.

Fremragende varmeisolering

Dette materiale vil naturligvis ikke erstatte mursten, mens det kan skabe et behageligt miljø for livet. Anvendelse sammen med polyfoam, mineraluld vil hjælpe med at spare på opvarmning. Du vil føle komfort og bekvemmelighed i din egen lejlighed.

Let og fleksibilitet

Disse egenskaber vil give mulighed for at legemliggøre de mest originale ideer. Du kan oprette forskellige rektangulære eller runde elementer fra gipsvæggen. Du kan bruge disse produkter til at installere indbyggede lys, nicheformation.

Brandsikkerhed

Du kan ikke være bange for din families sikkerhed. Ofte i tilfælde af en nødsituation lyser den øverste del af kartonen op. Der er mere moderne brandsikre plader af gipsvæg.

Vandtæt

Denne egenskab gør det muligt for pladerne ikke at absorbere fugt. Sådanne råvarer er perfekte til brug i køkkenet, i badeværelset. Du kan ikke være bange for, at produktet er deformeret og forkæle det stilfulde udseende på rummet.

Masking kommunikation

Dette materiale vil skjule forskellige ledninger og rør, som ofte ødelægger hele udseendet af rummet. Men inspektionsluge vil være påkrævet for ikke at fjerne alle paneler under reparation.

Stilfuld idé

Gipsplader figurer vil være en fremragende udsmykning af rummet. De vil være passende i ethvert rum. Dette kan være et køkken, hall, korridor. Det vigtigste er, at elementerne er kombineret med rummets generelle koncept.

tilgængelighed

Du kan købe dette produkt i en hvilken som helst hardware butik. Gipsvæg er en budget mulighed for at afslutte den fashionable udsmykning af hvert værelse. Du vil ikke bruge mange penge for at skabe en stilfuld figur, der perfekt udsmykter ethvert værelse.

Evne til at gennemføre kreative ideer

Du vil kunne vise din fantasi, skabe de mest usædvanlige og attraktive tal fra dette råmateriale. Det er vigtigt at respektere proportioner, størrelser og farver. Moderne dekoration vil medvirke til at skabe et godt humør.

mangler

Det skal bemærkes ulemperne ved dette råmateriale. Disse omfatter produktets relative skrøbelighed. Arkene er ikke stærke nok, de kan knække under transport, installation og brug. Det er værd at tage hensyn til.

Ulemperne er gipsets dårlige lydisoleringsegenskaber.

En partition bestående af dette materiale absorberer ikke alle lyde. Mineraluld vil hjælpe med at løse dette problem.

Metoder til fremstilling af tal

Før du begynder at lave de nødvendige tal, skal du vælge produktets størrelse. Bestem passende bredde og tykkelse af produktet til et bestemt rum. Der er to måder at lave tal på.

tør

Denne produktionsversion anses for at være en af ​​de mest enkle. Normalt bruges til det buede materiale. Tykkelsen af ​​arkene er 6 mm. Sådanne råvarer bøjer let og tager enhver form, der er nødvendig. Du kan bøje arkene 10 cm.

Før du laver en bøjning, er det nødvendigt at legemliggøre den ønskede ramme af metalprofilen.

Der vil være særlige snit på siden. Fastgør gipsvæggen til profilen og fastgør konstruktionen med skruer. Du behøver ikke gøre en indsats, når du bukker gipsvæggen, ellers kan den forringes. Det er vigtigt at være forsigtig.

våd

Hvis der forventes en imponerende belastning, er det bedre at anvende denne metode til fremstillingstal. I første omgang skal du lave et mønster af krydsfiner eller profil. Brug derefter varmt vand til at fugte elementerne udefra.

Brug her en speciel rulle eller børste. Måles alting og pænt.

Under indflydelse af fugt materiale vil bøje meget godt. Når emnet bliver smidigt, er det nødvendigt at fastgøre det på skabelonen og lade det tørre.

Undertrykkelse og perforering

Bøjning kan ske ved en anden metode. Det er nødvendigt at sikre arket på en støtte, og trykke det ned med et åg. Udsæt ikke for tung en belastning. Hvis krumningen er mere end 6 cm, er det værd at perforere et gipsfragment. Pierce den med en nålevalse. På grund af de mange huller, der dannes på overfladen, vil fugt hurtigt trænge ind i midten. Denne indstilling hjælper dig med at skabe enhver form for figuren.

Monteringsmuligheder

Hvad angår mulighederne for fastsættelse af former, kan det være lim eller ramme. Limmontering er en af ​​de enkleste. Du bør oprette et ønsket produkt fra gipsvæg og fastgøre det på overfladen. Gør dette med silikatlim eller fliseopløsning.

Du kan holde fast i flere lag. Hvis loftet i rummet er ujævnt, skal du anvende en solid ramme. Installation af komplekse figurer udføres kun med passende erfaring. Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det bedre at præsentere dette arbejde for erfarne specialister.

Forskellige former

At belyser interessante ideer koster fra simple former til komplekse. Hvis du lige er begyndt at øve denne forretning, bør du først prøve dine færdigheder på væggen. Så du vil være mere behagelig. De mest enkle designelementer, der kan laves til en hall, et soveværelse og andre rum, omfatter buer. De udsmykker perfekt døråbningerne. Udfør disse designs, du skal nøje overveje størrelsen. Du kan lim arkene i en eller flere niveauer. I dette tilfælde er en vigtig faktor væggenes højde og bredde: en sådan konstruktion vil ikke fungere i et lille rum.

Ved hjælp af gipsvæg kan du dekorere børnehaven ved at skære forskellige former af den ønskede form. Børnene vil elske figurerne i form af foretrukne tegneseriefigurer af sjove dyr, der ligger på væggene. Du kan oprette en original døråbning. Glem ikke at vælge det rigtige farveskema og følg den stilistiske retning.

Du kan oprette et originalt loft på gipsvæg, som vil blive suspenderet fra lysekronen. Du kan selv lave et sådant produkt. Man må kun vise fantasi, forberede de nødvendige værktøjer og nøje følge de instruktioner, der findes på det globale web. Fordelene ved figurerne af dette materiale skyldes, at de vil bidrage til effektivt at skjule uregelmæssighederne på væggene.

Udsmykning af en stue med gipsplader - uendelig former og overgange til vægge og lofter (110 fotos + video)

Den ubestridelige fordel ved gipsvæg er, at det er et universelt byggemateriale.

Det giver dig mulighed for at gennemføre de mest utrolige ideer med hensyn til rumdesign, og hvis noget ikke virkede eller ikke kunne lide det, skal du starte om igen uden at forårsage den mindste skade på hovedbygningskonstruktionerne eller andre elementer i interiøret.

Fordele og fordele ved gips

Gipsvæg er et lag af gips inde og pap udenfor. Dette ved første øjekast giver spidskombinationen en meget god styrke og nem behandling.

Dette er på en eller anden måde en falsk mur, som altid kan erstattes.

Alle genstande, der er lavet af gipsvæg, kan let ændres i størrelse, form og andre parametre.

Det eneste du har brug for er at forudse muligheden for og omfanget af ændringer.

Simpelthen sagt - du skal give plads til handling.

For at valgfrihed skal være så fuldstændig som muligt, skal du:

 • loftsplanklofter, hvis tykkelse er 9,5 mm;
 • vægbeklædningsmaterialetykkelse på 12,5 mm;
 • det er tilrådeligt at bygge en gipsvæg med en tykkelse på 6,5 mm
 • Buer kan fremstilles af polystyren- eller polypropylenprofiler, især da sidstnævnte fremstilles i buet form;
 • elementer, der kan udskiftes i fremtiden, bør fastsættes for ikke at skade hovedstrukturen.

Hvad har brug for et værktøj til at arbejde med gipsvæg

Et pålideligt, praktisk og højkvalitets værktøj bestemmer i vid udstrækning kvaliteten af ​​arbejdet. Derfor skal gipspladen forberede sig til overfor stuen:

Bor. Dette værktøj bruges til at bore huller til skruer og andre fastgørelsesdele.

Skruetrækker til spænding af gevindforbindelser. Normalt kan en skruetrækker med succes erstatte en boremaskine og omvendt.

Konstruktionsniveau. Værktøjet, som bestemmer den lodrette og vandrette tilt, kan enten være mekanisk (med en vandboble) eller laser.

En enhed til slår ledningen. Med den kan du få den perfekte lige linje.

Hvis der er behov for at bruge buede strukturer, skal du passe på fremstilling af skabeloner.

Kniven. Gipsvæg er meget godt skåret med dette enkle værktøj.

Specialplan. Dette er ikke et tømrerværktøj, det er designet til at behandle enderne af gipsplader.

Skruetrækkere, tænger, nippers og andre redskaber, som regel til rådighed selv i beskedne sæt af hjemmet håndværker.

Eksperter anbefaler også at redde en polystyrenprofil til fastgørelse af elektriske ledninger. Ledninger ledsager ofte gipsvægskonstruktion, så du skal være klar til at arbejde med det.

Zoning værelse

I de seneste år har der været en klar tendens til fjernelse af forskellige skillevægge i bylejligheder.

Dekonstruere interroom barrierer, ejerne søger en betydelig stigning i rummet, som kan bruges universelt.

Men selv for dem, der accepterer at tolerere lugte fra køkkenet for bevægelsesfriheden omkring lejligheden, er spørgsmålet om dit eget hjørne relevant.

For at udstyre en personlig krog i stuen, eller at adskille området til andre formål, er gipsvæg ideel.

Det er ret nemt at konstruere skillevægge, midlertidige vægge og andre strukturer derfra uden at glemme at følge den generelle stilistiske plan.

Gipsvæg som et element af interiøret

Når du planlægger at bruge gipsvæg til at dekorere stuen, bør du overveje at kombinere andre elementer med dette materiale.

Møbler, belysning, gulvbelægning og andre komponenter i interiøret skal se harmonisk ud og udtrykke masterplanen med sin symbiose.

Gipsvæg er et materiale, der let bruges til at skabe et interiør i enhver stil, fra traditionel til supermoderne.

Det går godt med træ, metal, plast og andre efterbehandling materialer.

Det er også nemt at arbejde, så selv hjemmet håndværker vil være i stand til at skabe sit eget mesterværk i sin egen lejlighed.

Værelsesdesign muligheder ved hjælp af gipspladen indretning

Gipsvæg - et byggemateriale, der kan kaldes en af ​​de mest alsidige. Det bruges med succes ikke kun til fremstilling af lofter, skillevægge, men også til at skabe et eksklusivt design. Overvej de mest interessante muligheder for at dekorere et værelse med en gipsvæg indretning.

Årsager til efterspørgslen

Gipsvæg er stærkt efterspurgt på det moderne marked, fordi det har mange positive kvaliteter. Vi kan udklare følgende mest væsentlige træk ved sådant materiale til forbrugerne:

 • sikkerhed (materiale består af plader af pap og gips);
 • brugervenlighed (ved hjælp af gipsplader, kan du oprette nicher, buer og meget mere);
 • lav vægt (væggen hviler på selvskærende skruer, den er fastgjort til rammen på dem, så kan du straks begynde at færdiggøre arbejdet, i nogle tilfælde er rammen lavet af lameller og stænger, men det er bedre at bruge en galvaniseret profil, da den er mere pålidelig og bekvem i ansøgning).

Gipsvæggen har imidlertid en ulempe: den er ustabil til høj luftfugtighed. Det er også værd at bemærke, at gipsplader er mere skrøbelige end andre materialer. Dette gør dog ikke gipsvæggen mindre populær.

Væg og loft dekorationer

En af de vigtigste funktioner i gipsplader er at gøre lofter og vægge så glatte som muligt. Du kan dog forbinde fantasien, kreativiteten og skabe et unikt design ved hjælp af smukke krøllede gipsplader, der ser ud til volumen (de er fastgjort til overfladen). Men et sådant design bliver nødt til at tænke på forhånd, fordi rammen skal oprettes under hensyntagen til figurernes størrelse og form.

I børnenes værelse kan du vedhæfte en sommerfugl, en båd til væggen, stjerner, skyer og meget mere til loftet. For soveværelser og stuer kan du lave dine egne hænder i forskellige former. De kan være meget fancy - det hele afhænger af din smag og det overordnede interiør. Til udsmykningen af ​​komplekse multi-level designs er velegnede spotlights: Med deres hjælp fremhæver du gipspladerne, gør dem spektakulære accenter.

Hvordan man laver tal fra gipsvæg for at dekorere væggene og loftet

Hvem så værelset, dekoreret med gipsfigur, de ved, hvor vidunderligt det ser ud i indretningen. Efter alt, straks og ikke forstå, at dette er et sart materiale. Det ser ud til, at alt er gjort solidt og fast. Men selvom gipsvæg og tynd er elementerne i den ret stærke. De kan hænge plasma-tv'er, hylder til bøger mv.

Der er specielle teknologier til at styrke dette materiale, så det klare tunge belastninger. At lave buede dele fra gipsvæg er så simpelt, at enhver person kan klare det. Selv den, der aldrig havde beskæftiget sig med opførelsen og reparationen.

Hvad kan der gøres fra gipsvæg?

Fra det kan du lave noget. Interiøret vil kun blive begrænset af din fantasi og dygtighed.

Med de mest enkle former kan du gradvist gå videre til mere komplekse strukturer.

Begynd at udøve denne slags værelseindretning, det er bedst at starte med væggene, da du under installationen vil være i en behagelig position.

De enkleste designelementer er buer. De kan laves i enhver form og størrelse. Efter at have opnået den nødvendige erfaring, kan du gå videre til loftets design.

Det er muligt at fastgøre ark både i et niveau og i flere. Det er kun nødvendigt at tage højde for, at rummet med massive strukturer på loftet skal være ret højt. Hvis delene er små, vil standard lofthøjde gøre.

Registrering af et planteskole

Dette materiale er miljøvenligt, så det kan sikkert bruges, når du laver et børnelokale.

Barnet vil helt sikkert lide fancy figurer på væggene.

Du kan lave stiliserede figurer af populære tegneseriefigurer, fancy figurer på loftet på rummet og den oprindelige døråbning.

Lampeskærm til montering af lysekroner

Alle så, hvor store lysekronerne ser i paladserne. De er suspenderet til midten af ​​det elegante loft. Det samme dæk kan laves det meste af gipsvæggen.

Det er nødvendigt at tage hensyn til stilen i rummet. For et klassisk interiør, en figur af en form vil gøre, og for en moderne - en helt anden.

En anden fordel ved sådanne figurer

Det ligger i, at tallene for gipsvæg kan skjule uregelmæssighederne i væggene og kommunikationen.

Ved at lukke en sådan finish med VVS- eller spildevandsrør er det kun nødvendigt at sørge for, at figuren let kan fjernes i tilfælde af en ulykke.

Vi har udarbejdet en anmeldelse med en række fotografier af interiør dekoreret med gipsplader figurer.

Hvis du har et tab med et valg, skal du omhyggeligt gennemgå disse muligheder, måske finder du der, der passer til din lejlighed. Og med en god kunstnerisk smag kan du selvstændigt udvikle et designprojekt i dit eget hjem og sætte det i aktion med egne hænder.

Gør figurer fra gipsvæg gør-det-selv

Det er bedst at starte med enkle overflader. Og først da, efter at have fået nogle erfaringer, gå videre til komplekse tal.

For at gøre dette arbejde skal du bruge følgende materialer og værktøjer:

 • drywall;
 • speciel profil til montering
 • bore;
 • skruetrækker;
 • håndholdte cirkelsav;
 • bulgarsk;
 • saks til metal;
 • roulette, niveau, blyant;
 • nålrulle eller hul;
 • kniv og svamp.

At lave tal er kreativitet. Hvis du nyder denne aktivitet, så kan du give din lejlighed udseendet af et eventyrpalads. Nå, hvis du ikke kan lide det, kan du altid bruge tjenester fra specialister, der vil lave det nødvendige design, som passer til dine præferencer.

Over en stor radius kan gipsvæg bøjes uden at specielt forberede den til dette. Det er kun nødvendigt at fugte den ene overflade af pladen med vand, bøje og fastgør med skruer til monteringsprofilen.

For eksempel overveje fremstilling af buen i døråbningen, som er ret bred og kræver ikke meget bøjning af gipsplade.

Først skal du bøje metalprofilen langs den ønskede krumning og fastgøre den på væggen. For at bøje metallet, skal du kun klare det. Hvis profilen bøjes udad, er snitene lavet lige, og hvis indad, så trekantet.

Til salg og færdig profil, som allerede har lavet huller fra producenten. Det bruges især til de steder, hvor bøjningen er nødvendig.

Profilen er fastgjort til væggen med skruer og plast eller træ chopik. For at gøre dette bores huller i beton eller murvæg, hvor chopikaen er tilstoppet.

Hvis du skal fastsætte profilen i en vis afstand til væggen, skal du bruge andre fastgørelsesdele, som også kan købes i specialbutikker.

Derefter bøjes gipspladen simpelthen til den ønskede radius og skrues til profilen. For ikke at beskadige gipsvæggen, når du skruer skruerne med en skruetrækker, skal du bruge en speciel dyse med en begrænser.

Det skal bemærkes, at arktykkelsen skal være lille, ikke mere end 8 mm.

Så du kan kun bøje arket over en stor radius. For at bøje det stærkere anvendes en speciel teknologi.

Gipspladens flex mønster

Skimmelsen er lavet, den skabelon, som arket skal bøjes på. Der er to måder at bøje drywall på: våd og tør.

Våd måde

Hvad er gipsvæg? Disse er to plader af tyndt og holdbart pap, mellem hvilke der er gips. For at materialet skal bøje godt, skal du let vådte et ark karton og gips.

Normalt anvendes der til dette formål en speciel nålevalse, der gennemborer det øverste lag af karton og 2 mm gips. Trænger til at gennembore fra siden, hvor arket skal bøjes.

Hvis der ikke er nogen rulle, kan du bruge en awl. Det er bedre at stoppe ham for ikke at gennembore gennem gipsvæggen.

Ved hjælp af en svamp er den ene side af et gipsplader let befugtet. Det er vigtigt ikke at overdrive det og ikke at hælde for meget vand.

Efter nogen tid blødgør gipset og gipspladen påføres formen og giver den den ønskede form. I denne stilling fastgøres pladen og efterlades til tørring. Når den er tør, vil den have den form, du gav den. Der er fugtbestandig gipsvæg, som ikke er egnet til sådan behandling. Dette bør overvejes, når man vælger et materiale.

Tør måde

Det er allerede blevet sagt, at tyndt gipsplader er bedst bøjede. Hvis strukturen af ​​dette materiale skal læses, skal du bruge to ark tyndt gipsvæg, og sætte dem på hinanden.

Dele fremstillet på denne måde er meget stærke. Du kan lave hylder til bøger eller stå for tv'et. Det er nødvendigt at tage højde for, at fastgørelserne i dette tilfælde skal være kraftigere, end når tallene ikke oplever yderligere belastning. I butikkerne kan du vælge fester af enhver konfiguration, størrelse og tykkelse.

På den beskrevne måde bøjer gipsvæggen kun i bredden. Hvis arket skal bøjes i længderetningen i en ret vinkel, anvendes der et snit. Det er nødvendigt at lave en trekantet sektion.

Hvis arket skal bøjes i en buet, foretages der flere parallelle snit.

Bæget gipsvæg

Ikke for længe siden opstod et nyt materiale på markedet, der blev kaldt den buede gipsvæg. Den adskiller sig fra den sædvanlige, idet dens tykkelse kun er 6,5 mm med en standardbredde på 120 mm.

På grund af en sådan lille tykkelse bøjer dette materiale meget godt, og det kan gives de mest bizarre former.

Ved fremstilling af konstruktioner, der bærer belastningen, anvendes buet gipsvæg i to lag.

efterbehandling

Selvfølgelig skal gipspladerne færdiggøres. Den enkleste finish er maleri. Det er nødvendigt at forudfylde hullerne og sprækkerne, hvis nogen, på overfladen, der skal males. På gips kan du holde tapet eller bruge dekorative gips.

Design vægge af gipsplader +40 fotos

Gipsplader vægge bruges ofte i arrangement af lokaler. Dette gør det let at overflade overfladen uden at anvende gips. Gipsplader (GKL) har en glat forside, som er fuldstændig klar til påføring af topcoats, mørtel, putter, maling, tapet, dekorative fliser. Ofte bruges dette materiale til at skabe krøllede indvendige strukturer, buer, nicher, hylder, skillevægge. For værelser med høj luftfugtighed er der sorter af gipsvæg, som er godt modstandsdygtige over for fugt og kan anvendes under sådanne forhold. Dette praktiske, brugervenlige materiale har mange fordele og funktioner.

Fordele og ulemper

Der er flere fordele ved at bruge gipsvægge:

 • miljøvenligt og sikkert for helbredet;
 • egnet til udsmykning af alle lokaler;
 • nem at installere
 • perfekt masker defekter af overflader og kommunikation;
 • har god termisk og lydisolering;
 • skaber et behageligt mikroklima
 • helt klar til at anvende finish coatings;
 • overkommelig pris.

I gips er der ingen syntetiske additiver og giftige stoffer, det kan sikkert anerkendes som miljøvenligt og sikkert. Materialet er perfekt til behandling og modifikation. Dette gør det nemt at skabe komplekse relieffer og strukturer. Rør, ledninger, hulrum i væggene, forskellige kommunikationer bliver hurtigt og forsigtigt maskeret ved hjælp af gips. Det har egenskaberne til at absorbere og frigive fugt, regulere optimale klimatiske indikatorer i rummet. Materialets forside er næsten fuldstændig klar til dekorativ beklædning. Omkostningerne ved efterbehandling GKL vil være billigere end gips, mens selve processen vil være meget lettere og renere.

Ulemper omfatter brølhed og ustabilitet mod stærkt vand. Hvis vandet i rummet går i stykker, og der er oversvømmelse, så vil der blive svulmet, deformere og forringes ved langvarig kontakt med vand. Stærk chok beskadiger gipsplader og hylder, stativ fremstillet af dette materiale står ikke for tunge genstande. Men når der opstår gipsskader, er det nemt at reparere. Og hvis du ikke tillader langsigtet interaktion med store mængder vand, så kan vi antage, at det næsten ikke har nogen fejl.

Relief væg dekoration

Anvendelse af gipsvæg i indretningen er det muligt at skabe enhver relief sammensætning for at belyser de mest interessante ideer. For at gøre dette skal du først designe hvilken slags mønster eller form du vil dekorere væggene. Yderligere er værelset forberedt, arbejdsområdet frigives. Overfladen skal rengøres, gennemboret de eksisterende revner og markeringer kan anvendes til den fremtidige nødhjælpssammensætning. En profilramme installeres langs de markerede linjer, som efterfølgende er beklædt med gipsplader med selvdrejende skruer. Den resulterende form skal anbringes, hvorefter den kan dekoreres med maling, tapet, dekorativ sten eller flise.

På væggen beklædt med glat gipsplader er det nemt at skabe enhver relief ved hjælp af gips eller dekorative gips. Nogle producenter tilbyder 3D-gipsplader med ekstraordinært præget design. Sandt nok er en sådan nyhed undertiden svært at finde på det frie marked, i nogle tilfælde bliver panelerne lavet til ordre.

Gipsvæg Arches

I moderne interiør, især i stuer og gange, er der ofte buede strukturer af forskellig art. De mest populære er de klassiske og kuplede design døråbninger. Også ved hjælp af en dekorativ bue er rummet opdelt i separate zoner. Designet selv kan være enkelt eller har buede glatte linjer, mønstrede snit. Det afhænger af kunstnerens fantasi. En erfaren mester bør være involveret i skabelsen af ​​buen, da denne proces indebærer præcise beregninger og en vis færdighed.

Til dette arbejde anvendes i de fleste tilfælde buet gipsvæg med en tykkelse på 6,5 mm. Formålt åbningsbredde og bøjningsradius. Yderligere, ifølge de opnåede dimensioner, skæres GCR'en ud. På det krævede sted er en stabil bueformet metalramme lavet og fastgjort, som efterfølgende er beklædt med gipsplader. På dette stadium tænkes belysningen, den skal ligge lige før pletteringen begynder. Det er nødvendigt at gøre arbejdet omhyggeligt og omhyggeligt for at undgå grove fejl, for ikke at skade den skrøbelige gipsvæg.

Gipsplader nicher gemme plads i rummet og give lagerplads. I modsætning til hylder er de ikke anbragt på væggen, men inde i den. Sådanne designs kan udføre praktiske og dekorative funktioner samtidigt. Det vigtigste i oprettelsen af ​​en niche er den mest holdbare ramme, der vil kunne modstå tunge genstande. Efterhånden kan de rumme et plasma-tv, keramiske vaser og andre ting. Hvis rammen ikke har tilstrækkelig styrke, så falder designet simpelthen. Derfor skal en erfaren, dygtig specialist oprette og installere gipspladerne.

Dekorative skillevægge

Ofte anvendes skillevægge til zoneindretninger i lejligheden. For eksempel kan du ved hjælp af sådanne konfigurationer skabe ekstra plads til et påklædningsværelse i soveværelset eller opdele arbejds- og spisepladsen i køkkenet. Udseendet af skillevægge er absolut nogen. Det kan være en åbent eller mønstret mølle baseret på en krøllet ramme. Eller med strenge geometriske former og ekstra hylder til placeringen af ​​dekorative dele. Ofte skjuler væggene ledningerne og forskellige kommunikationer. Du kan selv oprette et sådant design, hvis du læser omhyggeligt instruktionerne efter at have studeret de relevante informationsmaterialer.

Gipsvægge

Indendørs er det let at lave en smuk funktionel hylde fra et gipsplader, og du kan kombinere mange af disse elementer i en samlet sammensætning, og du vil få en slags møbelvæg. Samtidig vil det være ideelt til stil og dimensioner af rummet.

Princippet om at skabe gipspladekonstruktioner er baseret på de samme handlinger:

 1. design, tegning tegning og skitse;
 2. Placering af markeringer på arbejdsfladen
 3. fremstilling og installation af rammen;
 4. arkskæring og basisplating;
 5. dekoration.

Projektet kan kompileres vha. Den gamle dokumenterede metode på papir eller bruge praktiske, gratis 3D-modellering af computerprogrammer. Præcis detaljeret design er nøglen til fremragende resultater.

Sådan tilberedes gipsvæg til maleri

Overfladens forberedelsesstadium består af flere handlinger:

Indledningsvis bør gipsbasis omhyggeligt behandles med en speciel primer sammensætning, som vil forbedre vedhæftningen af ​​byggematerialer til overfladen og reducere deres forbrug. Derefter forsegles åbne forbindelsessømme med startgipset. Efter tørring kan du jævnt anvende et tyndt efterbehandling over hele overfladen.

Det er vigtigt, at forbelægningen er tør, inden den påføres den næste. Ellers kan der forekomme revner, som bliver mærkbare under malingen.

Det næste vigtige skridt er slibning, som giver en perfekt glat og glat base til efterfølgende maling. I slutningen skal du producere primeren igen.

konklusion

Gipsplader er almindeligt anvendt til vægge og lofter. Materialet er populært på grund af dets alsidighed, brugervenlighed, fremragende kvalitetsfunktioner og overkommelig pris. Brug af gips er det muligt at skabe et stilfuldt, funktionelt design. For at supplere rummet med forskellige formede design, der vil tilføje yderligere æstetik og komfort til interiøret. Materialet er let at ændre, så du kan gennemføre de mest dristige og kreative ideer.

Gør-det-selv-formede buede gipsplader partitioner

Det moderne interiør af lejlighederne er ofte kombineret med forskellige elementer: skillevægge, nicher, søjler mv. På grund af den udbredte anvendelse i gipsvæggenes færdiggørelse skaber skabelsen af ​​sådanne strukturer ikke vanskeligheder selv for personer, der ikke har noget til fælles med konstruktionen. Alt dette kan nemt gøres med egne hænder, hvilket kun bidrager til populariteten af ​​sådanne designbeslutninger.

Den mest populære blandt gipsvæggen er krøllede partitioner.

Formålet med strukturen

Denne partition vil hjælpe dig:

 • skabe et unikt design af rummet
 • at opdele visuelt og funktionelt rummet i zoner: køkken, spisestue mv.
 • skabe yderligere vægge, hvor du kan indlejre nicher eller hylder. Dette vil spare plads og gøre det mere praktisk.

Disse fordele tillader at bruge selv en lille partition til at skifte accenter i rummet, hvilket vil give mulighed for at se på det fra en ny vinkel.

Byggeløsninger

Skillevæggen, der er lavet af gipsplader, kan have forskellige designelementer. De mest almindelige typer af gipsvægge partitioner er som følger:

 • krøllet. Er den mest populære type. Med deres hjælp kan du ikke kun opdele rummet i zoner, men også fokusere på nogle punkter i indretningen takket være de forskellige former på væggen.
 • halvrunde. Det halvcirkelformede design giver dig mulighed for at fokusere på partitionen selv, da den selv virker som et dekorativt element.
 • lige linjer. De er den nemmeste løsning. Velegnet til absolutte lokaler. Ofte har de en rent praktisk funktion til at dele et værelse i bestemte zoner.

Derudover kan enhver form for konstruktion, der er beskrevet ovenfor, indeholde følgende elementer:

 • niche. De kan bruges til at dekorere en skillevæg eller til rent praktisk formål - at rumme vigtige husholdningsartikler;
 • vinduer eller åbninger. Det er meget bekvemt at overføre mad eller andre ting gennem sådanne vægge. Meget ofte brugt i køkkenskillevægge adskille kogezonen fra spisestuen;
 • krøllede elementer som buer eller afrundede former. Du kan også lave et reliefdesign. De giver dig mulighed for helt at ændre udseendet af et værelse, skift accenter og helt ændre opfattelsen af ​​et værelse.

En gipsplade partition kan også være:

 • baggrundsbelyst. Da det er ret nemt at lave yderligere belysning, er dette design meget almindeligt. I huset er der altid et sted uden tilstrækkelig belysning. Har du opbygget en partition med belysning, løses du nemt dette problem;
 • uden baggrundsbelysning. Det er meget mindre almindeligt, da du med belysning kan opnå en meget større design effekt.

Tallene fra gipsvæg eller hvordan man gør interiøret stilfuldt og moderigtigt

Til indretning begyndte at nyde den enorme popularitet af gipsplader på væggen. Mange mennesker spekulerer på: hvordan man laver pladen af ​​gipsvæggen runde eller ovale, havde en glat figuren bøjning?

Faktisk er der i midten af ​​det placeret en kerne af gips, som kan bryde.

Elegant indretning - glatte former for gipsprodukter

Måder at skabe spektakulære figurer fra gipsplader

To metoder bruges til at oprette tal:

 • våd;
 • Tørt.

Overvej dem mere detaljeret.

Tør behandlingsmetode

Denne metode er den mest enkle. Til fremstilling af figurer anvendes buet gipsvæg. Den har en mindre tykkelse end standarden (ca. 6 mm. -6,5 mm.). Den maksimale radius, som du kan bøje arket på, er 1000 mm. (ekstern) og 600 mm. (Intern).

Glat buet gips

Bøjning er let at gøre med dine egne hænder. Installation er lavet på en metalramme, som er buet ind i en given form (det er nemt at gøre takket være udskæringerne på profilens sider).

Det er vigtigt! Efter bøjning skal en buet gipsplader plade straks fastgøres med selvskærende skruer og en skruetrækker til den installerede ramme.

For at opnå krumning af en stor radius kan man lave klip på gipsvæggen: De er lavet parallelt på den ene side af pladen (på indersiden - for konkave strukturer, på ydersiden - for at skabe kolonner).

Ved brug af denne metode skal man huske på, at prisen på buet gips er meget højere end normalt.

Våd behandling

Hvis prisen er afgørende for dig, så kan du bruge den våde metode. Det er noget mere besværligt.

En lille instruktion gives nedenfor:

 1. Den første fase af arbejdet er at fugte ydersiden af ​​delen med en våd rulle eller børste (du skal bruge varmt vand).
 2. Fugt, der trænger gennem karton til gipskernen, blødgør gipset. Dette gør det muligt at bøje produktet efter ønske.
 3. Efter bøjning fastgøres arket på skabelonen og holdes, indtil designet tørrer.
 4. En glat bøjning kan opnås på en anden måde: En belastning er anbragt på et ark fastgjort til en understøtning. Efter lidt tid modtager panelet den nødvendige glathed af formularen.

Det er vigtigt! Belastningen er valgt, så GCR'en ikke brydes under dens vægt.

For at skabe buede vægge af gipsplader med dele med en radius på mindre end 600 mm., Er det nødvendigt at udføre stansning af produkter med en speciel nålevalse. Ruller ruller en eller begge sider.

Samtidig opnås der små huller på gipspladens overflade, hvorigennem fugt bliver meget hurtigt på gipskernen. Og GKL gav hurtigt og præcist den ønskede form.

Foto af nålevalse til perforering

Det er vigtigt! Hvis interiøret er planlagt mange dekorative elementer af gipsvæg, er det bedre at overlade denne proces til fagfolk.