Funktioner af halogenlamper til loftlamper

Halogenlamper i loftslamper bliver stadig mere populære. I moderne hjem udskifter halogenlamper gradvist konventionelle glødelamper.

Tekniske egenskaber

Halogenpærer er fundamentalt forskellige fra glødelamper. I en standard glødelampe strømmer strømmen gennem varmekroppen (spiral af wolfram), opvarmer den til en høj temperatur. Som følge af opvarmning udsender det glødende legeme. Overophedning forårsager fordampning af wolframatomer, som derefter deponeres i kolberens koldere områder, hvilket signifikant reducerer pærens driftstid.

I en halogenlampe er en lampe omgivet af et jod- eller brommedium, der reagerer med wolframpartikler og derved forhindrer dem i at slå sig ned på kolbernes vægge. Procesegenskaben er dens reversibilitet: Som et resultat af opvarmning nær glødelampen nedbrydes wolframforbindelser i partikler. Atomer returneres til varmen, hvilket giver den tekniske mulighed for at øge spiralens temperatur. Den sidstnævnte omstændighed giver en lysere glød i forhold til glødelamper (halogenlamper har dobbelt fordel) og samtidig forlænger apparatets levetid.

For halogenlamper er kendetegnet ved komfortglød. Farvetemperaturen for sådanne anordninger varierer mellem 2,7-3000 K. Denne rækkevidde svarer til et ensartet gulligt lys, som føles lidt varmere end solen.

Halogen lyskilder er lige så velegnede til direkte og vekselstrøm. Hvis du bruger princippet om jævn skifte, kan pærer tjene op til 10-12 tusinde timer.

Styrker og svagheder

Ceiling halogenlamper anvendes i sådanne områder:

 • museer, udstillinger, gallerier, indkøbsvinduer (dvs. hvor der er behov for accentueret højkvalitetsbelysning af de enkelte områder);
 • som hoved- og yderligere lys i boliger og erhvervslokaler
 • indbyggede lys i møblerne (især i køkkener).

Halogenlamper er kendetegnet ved følgende positive kvaliteter:

 1. Høj lysstyrke.
 2. Glødens ensartethed og stabilitet. Belysning bevarer de samme egenskaber uanset lyspærens levetid.
 3. Holdbarheden af ​​en halogenlampe er langt længere sammenlignet med glødelamper.
 4. Kompakthed af produktet.
 5. Evnen til at kontrollere intensiteten af ​​belysning.
 6. Sikkerhed fra aggressivt miljø. For eksempel er pærer modstandsdygtig over for fugt.

Har indbyggede lyskilder og ulemper:

 1. Behovet for en særlig belysningsenhed. For hver gruppe af lamper har brug for en dedikeret enhed. Hvis kun en anvendes, vil alle lamper komme på en enkelt kontakt.
 2. Lampens overflade må ikke berøres med bare hænder. Ved kontakt med huden på lampen forbliver fedtet mærke. I fremtiden er der på sådanne steder overophedning, og lampen fejler.
 3. Høj pris sammenlignet med glødepærer.

klassifikation

I loftsystemer med halogenlamper anvendes følgende typer:

 • til et normalt højspændingsnetværk (220 V);
 • lav spænding (12-15 V).

Hvis armaturet er installeret til drift i lavspændingsnetværk, er der behov for en transformer for at reducere indgående spænding.

Vær opmærksom! Halogenlamper arbejder i netværk med både direkte og vekselstrøm.

Der er 2 typer lavspændingspærer:

 1. Capsule. Et karakteristisk træk er brugen af ​​GY6.35 eller G4 baser.
 2. Med reflektor. Diameteren af ​​sådanne lamper varierer fra 35 til 111 mm.

For standard 220 V-netværk er følgende typer armaturer tilgængelige:

 1. Lineær. Den særlige egenskab ved denne type lamper er R7S-basen.
 2. I form af cylindre. Udstyret med en E14, E27 eller B15D base.
 3. Capsule. Sådanne pærer har en effekt på 35 til 50 V. G9 base anvendes.
 4. Med reflektor. Basen af ​​GZ10 påføres. På den er facetten skåret.

Af anlæggets karakter er der 2 typer lofthalogenlamper:

lysekroner

Der er overhead og suspenderet lysekroner. Små pærer produceres til dem, hvis længde ikke overstiger 30 mm.

På grund af lampens kompaktitet kan lysekronen være af næsten enhver form. Der er modeller på markedet i både klassisk og moderne stil.

Lysekroner er klassificeret af en række andre tegn:

 • type monteringsarmatur (krog, bar eller loop);
 • størrelsen af ​​lyspærerne;
 • tilstedeværelsen eller fraværet af en indbygget transformer, der reducerer spændingen.

projektører

Loftspletter med halogenpærer er kendetegnet ved følgende fordele:

 • meget lille størrelse;
 • Enkel installation, tilgængelig selv til en ikke-professionel;
 • Intet behov for omfattende installationsplads
 • Sikkerhed i brug på grund af lav spænding.

Spotlights tilbydes som indlejrede og overhead systemer. Nogle modifikationer er udstyret med drejemekanismer.

Installation af armaturer

Planlægningen af ​​belysningssystemet i rummet skal startes før installationen. Til installation af halogenlamper anbefales det at tilvejebringe 7-10 cm mellem loftet og loftet på det hængende loft (spænding).

Alle materialer i nærheden af ​​de installerede armaturer skal være varmebestandige, da halogenlyskilder er tilbøjelige til overophedning. Det samme gælder loftet.

En down-down transformer installeres direkte under loftet. Dette er muligt på grund af denne enheds kompakthed. Efter installationen er transformatoren gemt under en gipsvæg eller spændedæksel. Flere forbindelser til en transformer er tilladt. Strømmen skal dog være lidt større end den samlede mængde forbrugere.

Kabelføring under loftet anbefales med specialkasser til grene. De er installeret, så i tilfælde af behov (under reparation) har de nem adgang. Derefter ledes kablet til det sted, hvor armaturet er monteret.

Ledninger er lagt i et bølgepap. Det virker som en beskyttende barriere mod mekanisk skade.

Falsk loftinstallation

Arbejdet er udført i denne rækkefølge:

 1. Før montage er loftets struktur markeret overflade. Dette markerer de steder, hvor lamperne vil blive installeret.
 2. Dernæst, ved hjælp af en krone, bor et rundt hul i kassen.
 3. Gennem hullet trækker ledningerne.
 4. Lederen er fastgjort til belysningsarmaturen ved hjælp af fjederklemmer.
 5. Når kablet er fast, kan du installere et hæftet loft. Lamperne er monteret efter afslutning af finishen i rummet.

Tip! Hvis lampen ved installationen ved en uheld berører den blotte hånd, er det nødvendigt at tørre lampen med en tør klud eller en kludfri klud.

Montering i loftet

Installering af lamper i loftet er lidt anderledes. Lampens hus er ikke fastgjort på lærredet (det vil simpelthen ikke stå), men i forstærkningen på en betonbase.

 1. Monteret ramme til hængende loft.
 2. Bred ledninger.
 3. Fast armering er installeret på betonbasen langs de markerede steder. Mounten er en kompakt plastik boks eller ring med stærke ben.
 4. Fastgør en fastholdelsesring til forstærkningen.
 5. Spænding loftsdæksel.
 6. Placeringen af ​​monteringsringen placeres. Den termisk isolerende ring af fixeren leveres til ringen (direkte gennem arket). Lav et hul i lærredet.
 7. Træk ledningerne ud og tilslut lysapparatet.
 8. Fastgør armaturets armaturer på armaturet.

Installationsprocessen af ​​armaturer i loftet er simpelt, men kræver dygtighed og præcision. Derfor er der i mangel af erfaring bedre at overdrage sådant arbejde til specialister.

Tips til valg af en lampe

Flere nyttige anbefalinger, der hjælper dig med at træffe det rigtige valg, når du køber halogenpærer til loftlamper:

 1. Det anbefales at købe en lampe med pærer. I dette tilfælde vil der ikke være noget problem med inkonsekvens med basisens dimensioner. Du kan også undgå uoverensstemmelser i størrelse og andre designfunktioner.
 2. Hvis lampen skal betjenes i et rum med høj luftfugtighed, er det bedre at vælge en lavspændingsmulighed.
 3. En down-down transformer skal købes med en strømreserve. Denne indikator for en transformer skal lidt overstige den samlede effekt af alle lamper, der er tilsluttet den.
 4. Armaturets størrelse skal være mindre end diameteren af ​​hullet i loftet (ca. 8-11 mm). Dette gør det lettere at installere lampen på plads.
 5. Halogenpærer er tilbøjelige til overophedning. Derfor anbefales det at købe lofter lavet af keramik eller kvarts. Patronerne skal være keramiske, og rammen og flangedele - metal.

Halogenlamper giver høj kvalitet og pålidelig belysning i huset. Takket være dem bliver værelserne ikke kun fyldt med lys, men også med skønhed, komfort og hygge.

Halogenlamper til hjemmet

Høje priser på elektricitet fører til, at folk forsøger at spare penge på en lignende ressource ved at købe en række energibesparende pærer og apparater. Hvis du vælger en lampe til hjemmebrug, skal du være opmærksom ikke kun på dens effektivitet, men også til langvarig brug, samt andre kriterier og egenskaber.

Halogenlamper til hjemmet er meget populære hos forbrugerne, da de er kendetegnet ved et lang levetid, perfekt belyser rummet og er også præsenteret i forskellige former og størrelser.

Hvad er det?

Halogenlamper ligner konventionelle glødelamper. Til fremstilling af et glødelampe anvendes wolframtråd, som er snoet i en spiral. Pæren i sig selv er en glasflaske, midt i hvilken en glødende krop placeres og en særlig gas injiceres. Brom- eller joddamp anvendes som en lignende gas.

De tillader ikke wolframinddampningen under opvarmningsprocessen at slå sig ned på lyspærens vægge. Takket være brugen af ​​sådanne gasser øges halogenlampens levetid i forhold til andre belysningsenheder. Kolben i sig selv er lavet af et specielt materiale - kvarts; det overfører nemt høje temperaturdråber. På grund af varmens modstand af kvarts pære kan dens dimensioner være meget små sammenlignet med andre pærer.

Takket være tilsætningen af ​​brom eller jod viste det sig næsten fuldstændigt at fjerne en sådan proces som mørkningen af ​​pæren, hvilket over tid påvirket lysstyrkenes kvalitet, hvilket gjorde det svagere og svagere.

Princippet om drift og egenskaber

Til trods for ligheden mellem halogen og konventionelle glødelamper er handlingsprincippet væsentligt anderledes. Når du bruger en halogenpære, når filamentet er meget varmt, frigives flygtige wolframforbindelser. På grund af den fyldte brom eller jod, som reagerer med wolframatomer, er de sidstnævnte elementer ikke i stand til at slå sig ned på kolbernes vægge.

En lignende proces har den modsatte reaktion: Når sådanne forbindelser er i nærheden af ​​filamentet, begynder de at bryde op i deres bestanddele. Det viser sig, at wolframatomer frigivet fra den dekomponerede forbindelse vender tilbage til den opvarmede wolfram-spiral eller bosætter sig nær det. De returnerede wolframatomer forlænger ikke blot filamentets liv, men også selve pæren.

Halogenlamper har en meget god farvetemperatur, farverne fra dem frembringer varmere farver end andre lysarmaturer.

De særlige egenskaber ved disse pærer omfatter:

 • Evnen til at skabe forskellige belysningsalternativer i rum - fra en stråle af lys, der vil blive snævert rettet i en retning, for at skabe en diffust lysflux, som vil afvige i stor bredde og fjerne det mindste skygge.
 • Lysstrømmen vil ikke falme efter en vis tid, selvom en sådan pære forbliver konstant på.
 • Belysningen er lysere, selvom strømmen kan være den samme. For eksempel vil en almindelig glødelampe på 60 watt være sammenlignelig med strøm til en halogenpære på 40 watt.
 • De små dimensioner gør det muligt at bruge det som spotbelysning på lofter, hvilket skaber lige originale belysningssammensætninger.
 • Energibesparende effekt er skabt på grund af høj lysstyrke og forbedret farvegengivelse.

Den ubestridelige fordel kan også tilskrives en lang levetid. For at den valgte enhed skal kunne tjene dig så længe som muligt, skal du vælge den rigtige slags lyspære, der matcher dens egenskaber med dine behov.

Klassificering og tekniske specifikationer

På trods af at halogenlamper er lidt ringere i effektivitet til fluorescerende, er de meget populære, da de ikke kræver særlige modifikationer. De bruges med en lysdæmper og en switch med belysning til at skabe belysning i lejligheder og til belysning af boliger. Ved hjælp af specielle linser installeres "halogener" også af mange førere også i billygter.

Afhængigt af designfunktioner og -metoder er halogenlamper opdelt i flere typer.

Lineær lampe

Dette er den ældste slags lignende produkter. Den er lavet i form af et lille rør lavet af kvarts. Det har to resultater, der er på begge sider. Glødelamper, der holdes på grund af tilstedeværelsen af ​​særlige monteringer. Sokklerne (R7s) er også placeret på begge sider af denne lampe. Derudover adskiller den sig i forholdsvis beskeden størrelse. Et sådant produkt er kendetegnet ved høj effekt, som den forbruger, så det bør ikke bruges som en husholdningsbelysningsarmatur.

Lamperne er installeret hovedsageligt til floodlighting.

Der er også moderne variationer af den lineære halogenlampe - en lampe, der oversvømmer lyset. Det er kendetegnet ved høj slagfasthed. Sådanne modifikationer kan anvendes til husholdningsbrug som kilde til indendørs eller udendørs belysning. Bemærk venligst, at de fleste modeller af lineære pærer skal placeres i vandrette planer, så kondensatorerne ikke går udenfor. Selv en lille hældningsvinkel kan føre til brud på denne enhed, hvilket reducerer levetiden betydeligt.

Med ekstern pære

Denne enhed drives af netspænding. Dets udseende svarer meget til den sædvanlige glødelampe. Formålet med deres produktion var udskiftning af konventionelle glødelamper. De behøver ikke specielle armaturer eller en bestemt tilslutningsmetode. Pærer med en ekstern pære kan tilsluttes direkte til det elektriske husholdningsnetværk uden brug af en transformer. Sådanne produkter er kendetegnet ved en standardiseret standardiseret base E27 og E14.

Hvis vi tager højde for, at levetiden for wolframlamper afhænger af spændingen, og hvor stabil den er tilført, så er det bedre at tilslutte halogenprodukter via en specialindretning under installationen af ​​den nye belysning - en enhed til beskyttelse af halogenpærer. En sådan regulator vil give dig mulighed for at skabe en jævn start, som fungerer som et filter, det vil gemme belysningsenheden fra ustabil spændingsoperation.

Den ydre pære i størrelse og form kan svare til den sædvanlige glødelampe. En lineær eller lille halogenpære vil blive placeret i midten. Den ydre skal bruges til at beskytte kvarts keglen mod unødvendig kontakt og forurening.

Der er nogle varianter af sådanne produkter, som vil afvige eksterne kolber. De kan være:

 • mælkeagtig farve;
 • lavet af gennemsigtigt glas;
 • frostet eller tonet;
 • skabt af glas, som absorberer næsten helt ultraviolette stråler.

Da den indre kolbe er lille i størrelse, bidrager dette til, at den ydre skal også kan have miniatureparametre. Derfor kan sådanne kapsellamper anvendes i små lamper, samtidig med at der opretholdes tilstrækkelig belysning. De kan også fremstilles i form af hexagoner eller stearinlys til erstatning af konventionelle lyspærer i dekorative lamper.

Med lysreflektor

Dette er en af ​​de mest populære typer halogenpærer, hvor efterspørgslen efterhånden stiger, da de bruges som spotlights, samt at danne lys i hele rummet. På grund af den nøjagtige transmission af lys har sådanne produkter ikke en skadelig virkning på øjnene og må ikke trætte dem. Sådan refleksbelysning bruges i børnenes værelser, så barnet kan trække, læse og gøre yndlings ting i lang tid uden at strakke sit syn igen.

Refleks halogen lampe består af en lille kegle placeret i den centrale del af et specielt reflekterende element - en reflektor. Takket være en sådan enhed udføres omfordeling og fokusering af lysstrømmen, der frembringes af lampen i rummet. Reflektorer er lavet af en række forskellige materialer, men de mest populære er aluminiumreflektorer, da de giver dig mulighed for at fjerne varmen fremad og dermed beskytte den omgivende overflade mod overophedning.

En sådan lavspændings kapsel lampe kan let anvendes i åbne armaturer. Lampe med lysreflektor kan blive en ægte udsmykning af loftet, der danner et glimt af en stjerneklar himmel eller andre optiske illusioner afhængigt af din fantasi og den valgte stil til at arrangere rummet.

infrarød

De tilhører den økonomiske version af halogenpærer, da de afspejler infrarød stråling. I en lignende produkt har kolben en speciel belægning, som forhindrer transmission af infrarøde stråler, men tillader dem at reflektere tilbage, returnere dem og halogen damp tilbage til filamentet. I forbindelse hermed øges strømmen af ​​en sådan lyskilde.

Hvordan tilsluttes og udskiftes?

Før du køber, skal du bede om at kontrollere halogenpæren. En sådan kontrol vil spare dig for unødvendige handlinger, f.eks. Hvis du efter installation eller udskiftning af et sådant produkt ikke ser lyset op, så vil du vide, at problemet ikke er i selve lampen, men i ledninger eller forkert forbindelse.

Under installationen og udskiftningen af ​​pærer skal du følge de enkle regler:

 • Rør ikke pærer med bare hænder. Der er talg på hænderne, og selv den mindste del af den på en sådan enhed kan i høj grad reducere brugstiden.
 • Installation og udskiftning af sådanne produkter gøres bedst i bomuldshandsker. Nogle producenter tilføjer sådanne handsker i sættet til lampen eller lampen. Hvis disse handsker ikke er ved hånden, skal du tage en ren, tør klud.
 • Hvis du rører pæren med din hånd, skal du sørge for at beskytte den. For at gøre dette skal du tørre produktet med alkohol. Vent til det er helt tørt, det tager lidt tid (ca. en halv time). Hvis du ikke venter på, at den tørrer ud og begynder at erstatte halogenpærer, kan alkoholrestene blusse op under opvarmning.
 • Pas på at købe en transformer, som du kan tilslutte en lysdæmper til. Disse komponenter beskytter halogenlamperne mod for store spændingsfald og beskytter enhederne mod kortslutning.
 • Placer transformatoren ikke tættere end 30 centimeter fra lyspærer for at forhindre instrumenterne i at overophedes.
 • Installation af en speciel enhed med en jævn start hjælper også med at forlænge levetiden for lignende produkter. Ud over alt andet vil du have en smuk og øjenfornemmende stigning i lysstyrken af ​​belysningen.
 • Ved omarbejdning eller udskiftning af en blæst pære må du ikke straks røre ved det, det vil blive meget varmt og kan brænde dig.
 • Hvis du installerer en halogenpære i et falsk loft, så pas på at skabe god ventilation. Da sådanne pærer under drift udsender en stor mængde varme, og i mangel af ventilation vil de hurtigt forringes og udbrænde.

Efter udskiftning af halogenpæren skal den bortskaffes. Sådanne produkter er sikre, indholdet af halogener i dem er ubetydeligt, så de kan smides i beholderen med andet husholdningsaffald.

Kast ikke blot disse produkter i beholdere til genanvendelsesglas, da glassets struktur er forskellig fra den, hvorfra flaskerne er lavet.

Hvor er de brugt?

Halogenlamper bruges i vid udstrækning både til belysning indenfor og uden for rummet:

 • Hvis et sådant produkt har en stor størrelse, bliver den brugt som et søgelys for at belyse gaderne eller et landhusområde.
 • Spotlights kan perfekt passe ind i ethvert interiør, uanset hvilken stil den er lavet. En sådan punktbelysning kan understrege eller afgrænse individuelle zoner eller overgange af rummet. Til dette formål anvendes kapsel- eller reflektormodeller.
 • Sådanne pærer kan installeres på stræklofter, indlejret i aluminium eller gipsplader, alt afhænger af design ideer og ideer.
 • Loftslamper kan efterligne stjernerhimmelen, skabe en romantisk stemning eller oprette et positivt humør. Ved hjælp af dimmere kan du justere belysningen og skabe en intim atmosfære i soveværelset.
 • Som erstatning for konventionelle glødelamper kan halogenmodeller installeres i lysekroner og andre loftslamper.
 • På grund af det faktum, at belysningen skabt af halogenpærer ikke har en negativ indvirkning på synet og ikke trætter øjnene, installeres de meget ofte i gulvlamper eller sengelamper. En retningsstrålende lysstråle giver dig mulighed for at læse en underholdende bog eller magasin, ligge i seng eller sidde komfortabelt i din yndlingsstole.
 • Halogenpærer er ikke mindre populære hos bilister, da de gør det muligt at perfekt belysse vejen om natten eller under utilstrækkelig synlighed.

Sammenligning med LED: fordele og ulemper

På trods af halogenpærernes store popularitet foretrækker nogle forbrugere at vælge LED-analoger i stedet for en halogenlampe. Spørg spørgsmålet, hvad er bedst til brug i hjemmet, så prøv at sammenligne de to produkter med nøgleegenskaber:

 • Hvis vi analyserer forbruget af elektricitet, så absorberer halogenpærer det mere end dioden. Men i forhold til konventionelle glødelamper er halogenpærer en mere økonomisk og rentabel løsning.
 • Begge modeller skelnes ved en stor lysoverførsel, forskellen er, at LED-baggrundsbelysningen kan udstråle lys, som afviger i farvetemperatur. Det er for eksempel det hvide lys af diodepærer kan være anderledes, lige fra varme til kolde nuancer.
 • Lysdioder betragtes som de lyseste typer af pærer; med mindre forbrug af elektrisk energi producerer de mere strøm. Ulemperne ved halogenlamper kan også tilskrives deres opvarmning under drift, diode lamper opvarmes i mindre grad.
 • Der er forskelle i levetiden for sådanne produkter. Halogener skinner og brænder ud efter 2,5 tusind timers kontinuerlig drift, for LED-modeller er dette tal højere og beløber sig til 100.000 timer kontinuerlig belysning.
 • På trods af alle ovennævnte egenskaber har halogenpærer en betydelig fordel i forhold til diode-modparter - det er deres værdi. Ikke alle vil være i stand til at afsætte en stor mængde fra familiebudgettet til køb af en pære, for ikke at nævne, om du skal udskifte spotlights i hele lejligheden eller huset. Få et stort og imponerende beløb. I modsætning til dioder har halogener råd til hver uden at forårsage alvorlig skade på familiens budget.
 • Ulemperne ved diodelamper indbefatter også manglende evne til at skabe en ensartet fordeling af lysstrømmen. De er præget af en generelt rettet strøm, som i nogle tilfælde kan forårsage "spotting".

Hvordan vælger man?

Når du køber halogenlamper, skal du sørge for at være opmærksom på selve lampens bund og dimensioner. Det er meget vigtigt, at et sådant element så vidt muligt er placeret fra de dele af lampen, der kan smelte under påvirkning af øget varme fra lampen. Ellers kan lampen forringes eller forårsage brand.

Hvis halogenpærer skal anbringes i et rum, hvor der opdages høj fugtighed, f.eks. Ved at bruge det til bad eller belysning i et badeværelse, bør lavspændingsmuligheder foretrækkes.

Afhængigt af personlige præferencer kan du vælge koldt hvidt lys fra halogenpærer eller til varm gul belysning.

Husk at for en undersøgelse eller et kontor, hvor synet er konstant anstrengt under arbejdet på en computer eller i en række former for dokumentation, er det bedre at vælge hvidt lys, der passer bedst til dagslys. Til boligindretning er et blødt gult lys foretrukket, da øjnene i sådan belysning ikke spænder så meget.

Du kan bruge originale versioner af lamper til at skabe ekstraordinær spotbelysning i hængende eller stræklofter. Hvis du planlægger at skabe belysning til udstillingsstande, butikker i butikker, samt usædvanlige lys, anbefales det at bruge farvede halogenlamper, for eksempel rød, orange eller blå.

Armaturer med halogenlamper

Belysning spiller en meget vigtig rolle i design af rummet. Og hver ejer søger at vælge den bedste mulighed for deres hjem. På nuværende tidspunkt er rækkevidde af lamper meget bredt, så du kan hente dem op til ethvert behov og til ethvert interiør. Så halogenlamper er meget populære på grund af det faktum, at de er de mest økonomiske blandt andre.

Funktioner af halogenlamper

Disse lamper er unikke i deres art, på grund af dets usædvanlige design. I deres indre indhold er de ikke som andre lamper. Forskellene er som følger:

 • Inden i lamperne med halogenlamper eller ret lette elementer er fyldt med brom- og joddampe. Takket være deres brug er sådanne lamper blevet langt mere holdbare end almindelige glødelamper.
 • En anden funktion er det materiale, som enheden skal er fremstillet af, det er kvartsglas. Det påvirkes ikke af høje temperaturer og kemisk eksponering. Og derfor er det muligt at gøre dimensionerne af armaturet selv minimalt, fordi dets skal er næsten tæt på hovedmekanismen.
 • Legemet af sådanne anordninger er ofte lavet spejl. Denne effekt er skabt på grund af brugen af ​​forstøvning af aluminiummaterialer på bunden af ​​kroppen. Skallen har en gennemskinnelig overflade på grund af den samme teknologi.

Når reparationen i huset eller lejligheden er afsluttet, er det tid til at tænke på belysning og udforske de forskellige lamper.

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

Hvad er halogenlamper?

Til udsmykning af private hjem bruges som regel lysekroner eller forsænket spotlights.

lysekroner

Når du vælger en armatur, vil apparater, der anvender halogenlamper, overveje overhead- eller vedhængslamper, når du overvejer muligheden for en lysekrone. Disse er halogenlamper med små pærer, ca. 30 mm lange.

De er meget usædvanlige belysningsarmaturer, der kan have en række forskellige former og designs, og tilpasser sig forskellige indvendige muligheder. Derfor vil hver køber kunne tilfredsstille deres behov, når de vælger pærer til hjemmet.

Ud over forskelle i udseende kan lysekroner adskille sig fra hinanden ved hjælp af følgende indikatorer:

 • montering system option, kan monteres på en løkke, kroge eller en bar,
 • for hver enkelt lysekrone vil der være en pære af passende størrelse og form,
 • nogle enheder kan have en speciel indbygget transformer,
 • enkelte modeller af lysekroner er udstyret med en enhed, der justerer lysstyrken af ​​lamperne.

Ud over det usædvanlige udseende har sådanne lysekroner deres fordele. Disse omfatter:

 • i sammenligning med lignende enheder med samme effekt vil lyset af en halogenlampe give dobbelt så meget,
 • hvis halogenkronen har en transformer, så øges lampens levetid i det.

punkt lys

En usædvanlig og meget rentabel løsning ville være at bruge halogenlamper til hjemmet. Hvis du sammenligner dem med lamper af anden type, vil de også have flere fordele:

 • de har overlegenhed på grund af deres ubetydelige størrelse samt minimal forbrug af elektricitet, men de udsender dobbelt så meget lys,
 • der er ingen problemer med at installere dem, og de sparer betydeligt mellemrum mellem det hængende loft og skillevæggen,
 • spændingen i lamperne er lille, så de er helt sikre for mennesker.

Ved montering af halogenlampe er overhead og forsænket og kan også have en drejemekanisme.

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger halogenlamper:

 1. Det er bedre, når man køber en lampe, så man vælger den i kittet, hvor der straks er en pære, så der ikke er nogen forvirring med basens valg.
 2. Også vigtig er værelset, hvor belysningsarmaturet vil blive monteret. Så når det kommer til badeværelser, saunaer og andre rum med høj luftfugtighed, er det vigtigt at vælge fugt- og lavspændingsmodeller. Ellers er det måske ikke sikkert for folk.
 3. Når du vælger en transformer, er det nødvendigt at overveje antallet af lygter, der er forbundet med det og deres samlede effekt. Så i en transformer skal den overstige den samlede effekt af alle lamperne.
 4. Ved montering af armaturet er det værd at overveje, at hullet i kassen skal være 10 mm mindre end selve flangens diameter.

Installationsfunktioner

Selv under reparationen er det nødvendigt at tænke over, hvordan og hvor alle lyspærerne vil blive placeret, dvs. planlægge al belysning i rummet. Da sådanne lamper er installeret i selve loftet eller loftet, skal der være ledig plads (ca. 7 cm) mellem loftet og betonloftet.

Det er værd at huske en vigtig kendsgerning. Halogenlamper har en temmelig høj glødende temperatur, derfor bør alle materialer i nærheden af ​​dem have en høj temperaturbestandighed. Når du vælger et materiale til loftet, bør dette punkt overvejes først.

Armaturer med lavspændings halogenlamper, følger det heraf, at der er brug for en down-down transformer til deres installation. Normalt er denne boks lille, så det er nemt at forklare. For eksempel kan dette gøres på selve loftet og gemme kassen fra gipsvæg eller lærredstryk.

Alle disse enkle manipulationer kan gøres for hånd. Så, for at opløse ledningerne i loftet, kan du bruge belysningsbokse. Og de skal installeres på sådanne steder, at de om nødvendigt har nem adgang.

Herefter føres kablet til det sted, hvor lampen vil blive placeret. Det er bedst at udstyre det med særlig beskyttelse af bølgepap. Efterfølgende installation afhænger af loftets type.

Belysning med halogenlamper skal installeres i værelser med stort areal og højt til loftet. Det er først og fremmest betinget af, at de har en høj grad af opvarmning og også udsender en kraftig strøm af lys. Når du bruger dem i værelser med lille firkant, vil for lyst belysning føles ubehageligt.

Halogenlamper til lysekroner

Halogenlamper anvendes i forskellige belysningsenheder. Disse lamper er mange gange bedre end konventionelle glødelamper på mange måder, men selvfølgelig mister de sidst i pris. Der er mange virksomheder, der producerer halogenlamper af forskellig kvalitet, så det er nogle gange svært at forstå dem.

Halogenlamper har en række fordele ved brug:

 • ingen flimmer;
 • øget lysstyrke (med 30%)
 • fem gange levetiden
 • ensartet lyseffekt
 • næsten svarende til naturligt lys.

Halogenlamper er udstyret med standardpatroner, som sikrer gensidig udskiftning. Der er flere typer lamper fra halogen: retningsbestemt, diffus og generel belysning.

Denne side indeholder anmeldelser af halogenlamper til lysekroner, som har fundet anvendelse i belysningsvinduer, kontorlokaler eller udstillingslokaler, udstillinger mv. Desuden er sådanne pærer kendetegnet ved superstyrke og pålidelighed: de er næsten umulige at bryde. Derfor kan du sikkert bruge halogenlamper til belysning af børn. Og deres ekstraordinære design åbner ubegrænsede designmuligheder.

Typer af halogenlamper og deres egenskaber

Af alle moderne lyskilder har halogenlamper den højeste farvegengivelse. Hertil kommer, at halogenlamper er kendetegnet ved høj lysstyrke og retningsstråling. Selvfølgelig kan de kun betingelsesmæssigt kaldes energibesparende, men i sammenligning med glødelamper, de har flere gange højere lydudgang og dobbelt levetid.

Der er mange forskellige halogenlamper. I denne artikel vil vi blive bekendt med deres hovedtyper og funktioner.

Alle halogenlamper er traditionelt opdelt i to store grupper: Lavspændingslygter (lavspænding) - op til 24 V og netspændingslygter - 220 V. Derudover er halogenlamperne forskellige i design og formål.

Hovedtyper af halogenlamper:

1. Lineære halogenlamper

Dette er den ældste type halogenlamper, som blev oprettet i 60'erne af det sidste århundrede. Lamper er et kvartsrør med ledninger på begge sider. Filamentet opretholdes i lampen ved hjælp af særlige trådbeslag.

Lamper med deres lille størrelse har en meget anstændig effekt - 1 - 20 kW. Indendørs anvendes sådanne lamper ikke på grund af den meget høje lysstyrke og det høje strømforbrug. Deres vigtigste anvendelsesområde er projektørbelysning. Der er moderne lineære halogen-projektørlamper, som ikke kun bruges i udendørs, men også indenfor belysning. Disse lamper er præget af øget slagfasthed.

Lineær halogenlampe

Lamperne fås i standardlængder. De mest populære lineære halogenlamper er 78 og 118 mm lange. De fleste lineære halogenlamper kræver obligatorisk vandret placering i rummet. Moderne lineære halogenlamper fremstilles i to kapper med en R7s bund (placeret på begge sider af lampen).

2. Halogenlamper med ekstern pære

Det drejer sig om halogenspændingslygter. De er designet til direkte udskiftning af glødelamper. Lamper med en ekstern glaskugle fås med standardkapsler E14 og E27 (Edison base). For disse lamper kræver ikke specielle armaturer.

Inde i glaspæren er en miniature eller lineær halogenlampe ved en spænding på 220 V. Den ydre pære af sådanne lamper beskytter halogenlampens indvendige kvarts pære fra forurening og utilsigtet berøring. I form og størrelse ser det ud som en pære af almindelige glødelamper.

Halogenlampe med ekstern pære

Halogenlamper af denne type kommer i forskellige former og med forskellige typer af kolber - gennemsigtig, mælkeagtig og matteret. Der er lamper med glas, der absorberer ultraviolet stråling. Sammenlignet med konventionelle glødelamper producerer halogenspændingslygter lys med en højere farvetemperatur (2900 - 3000 K) og har bedre farvegengivelse.

De fleste halogenlamper af denne type har et mere kompakt design i forhold til glødelamper, så de kan bruges i små miniature armaturer. Dekorative halogenlamper af netspænding (lysformet, sekskantet), der kan bruges i stedet for dekorative glødelamper, produceres.

Halogenlampe med en ydre pære OSRAM

Halogenlamper med en ekstern glaskugle er tilsluttet strømforsyningen uden en transformer. Da halogenlampens levetid er meget afhængig af parametrene for forsyningsspændingen, er det yderst ønskeligt at tilslutte halogenlamper af netspændingen gennem en speciel enhed - en halogenlampebeskyttelsesenhed. Denne beskyttelsesblok sikrer en glidende start af halogenlamperne uden strømstyrke på tidspunktet for start og beskytter lamperne, når spændingen afviger.

3. Halogenlamper med reflektor (halogenlyslamper).

Disse lamper fås i standardstørrelser - MR8, MR11 og MR16. Den mest populære type halogenlamper - MR16 (pære diameter 50 mm). Halogenlamper med reflektorer er kendetegnet ved forskellige strålingsvinkler.

Lampen består af en miniature pære med en speciel reflektor (reflektor). Reflektorer omfordeler lampens lysstyrke i rummet. Halogenlampen selv er placeret i midten af ​​reflektoren. Der er mange sorter af reflektorer. De mest almindelige halogenlamper med aluminiumreflektorer.

Da halogenlamper er en moderne slags glødelamper, udsender de en stor mængde varme under drift. Lamper med aluminium reflektorer direkte varme fremad. I tilfælde hvor dette er uacceptabelt, er der halogenlamper med interferensreflektorer (speciel gennemskinnelig belægning), hvor varme fjernes tilbage.

Aluminium reflektor halogen lampe

Belagte halogenlamper produceres, der afspejler infrarød stråling (IRC halogenlamper). Lamper af den sidstnævnte type betragtes som den mest økonomiske, da pæren af ​​en sådan lampe ved hjælp af en særlig belægning ikke lader den infrarøde stråling i kroppen gløde, men afspejler den tilbage på en spiral. Som følge heraf øges spiralens temperatur. Samtidig reduceres varmetab, elforbruget reduceres, og levetiden fordobles sammenlignet med konventionelle halogenlamper.

Der er halogenlamper uden beskyttelsesglas, med et beskyttende gennemsigtigt glas, en glasdæksel og lamper med et beskyttende farvet glas. Lamper uden beskyttelsesglas og glasdæksler bør anvendes i lukkede armaturer. Glaset af de mest moderne halogenlamper overfører ikke ultraviolet stråling.

Halogenlamper med reflektorlampe bruges normalt til tilrettelæggelse af punktlysbelysning. Normalt er de indbygget i hængende og nedhængte lofter, og efter korrekt beregning af antallet af lamper kan de bruges ikke kun til belysningsformål, men også til tilrettelæggelse af generel belysning.

Reflektor halogenlamper med to-pin stik: GY4, GZ4, GU4, GX5.3, GU5.3, GY6.35 - til lavspændings halogenlamper (6, 12 eller 24 V). Tallet efter bogstaverne betyder afstanden mellem tappene i millimeter.

Sådanne lamper giver høj elektrisk sikkerhed. De skal tilsluttes via en speciel elektronisk eller elektromagnetisk transformer. Elektroniske transformatorer til halogenlamper anvendes meget oftere.

MR16 halogen netspændingslygter fås med to-bens baser - G9 og G10. Dette er gjort, så de ikke ved et uheld kan forveksles med lavspændings halogenlamper.

4. Kapsel (finger) halogenlamper

Sådanne lamper har meget små størrelser og repræsenterer en lille kapsel med konklusioner. De er tilgængelige med tværgående og langsgående varmelegemer. Sådanne lamper kan bruges i åbne armaturer uden beskyttelsesbriller. De bruges hovedsagelig til indbyggede møbler i loftet og inventar til dekorative belysning. Der er modeller af generelle belysningsarmaturer med kapsel halogenlamper.

Capsule Halogen Lampe

Mulige captyper til kapsellamper: G4, G 5.3, GY6.35. Capsulets netspændings halogenlamper har normalt en G9 base (9 mm afstand mellem stifter). De bruges til dekorative belysning, og nogle gange i lamper til generel belysning.

Capsulære IRC halogenlamper OSRAM

Denne artikel beskriver kun de vigtigste typer halogenlamper. Selvfølgelig står producenterne af lyskilder ikke stille, og hvert år forbedrer de halogenlamperne, der produceres, og skaber også deres nye sorter, hvilket bekræftes ved konstant opdatering af deres sortiment i kataloger. Hvis du har set usædvanlige typer halogenlamper, så del i kommentarerne dine indtryk af deres brug. Venter på dine kommentarer!

Udskiftning af halogenlamper i lysekronen med LED: Pas ikke på kompleksiteten

Halogen og LED belysning er ret præsentabel og populær. Af disse to muligheder er det nogle gange svært at vælge en kilde til montering i en lysekrone. For ikke at gætte i lang tid og at gå ind på proceduren korrekt: Udskiftning af halogenlamper i lysekronen med LED-lys, overvej de imponerende fordele ved begge ansøgere.

Fordelene ved LED lysekroner

Den første og mest betydningsfulde faktor er selvfølgelig den tid, der kræves for at tænde en pære. Hvis glødelampen gradvist opnår lysstyrke, begynder LED-elementerne fuldt ud at udstråle lys umiddelbart efter tændingen.

Lysekroner af denne type er mindre tilbøjelige til at mislykkes, selv med for regelmæssig omskiftning af kontakten. LED lyskilde er helt sikker til installation i hjemmet.

Halogen spotlight

Positive egenskaber ved halogenlamper

Denne lysekrone har en bekvem strukturel komponent. Lyskilden kan skinne meget lysere end de sædvanlige glødelamper. Pæren er lavet med tilsætning af kvartsfyldstof til glasset. Denne version af skallen er meget holdbar og hermetisk.
Halogenpærer opvarmer op til en høj temperatur og kan modstå det selvstændigt på grund af deres beskyttelsesfunktioner. Derudover har de evnen til at modstå udsættelse for kemiske stimuli.

Halogenlampe til lysekrone

Grundlæggende er formålet med at erstatte halogenlamper med lysdioder betragtes som det sædvanlige menneskelige ønske om at spare energi. Men bare for at købe en pære med samme base og strøm er ikke nok. I afviklingsproceduren ligger en masse finesser.

Hvad er kompleksiteten og kan det undgås?

Faktisk, at erstatte en lyskilde med en anden, processen er ikke let og rejser en række spørgsmål.

 • For eksempel er en konventionel lysekrone med 12 volt halogenlamper ikke beregnet til skift af kilder, da den har en transformer, der konverterer standardspændingen til det karakteristiske "halogen". I sådanne tilfælde er det bedre at ændre lysekronen.
 • Et andet problem ligger i, at transformatorer installeret i halskroner ikke reagerer på andre lyspærer. Hvis mere, kræver LED-elementet en meget lavere spænding end den indbyggede type, som følge af lav spænding, tænder transformatoren ikke.
 • Og igen til problemet... Mange lysekroner, der arbejder med halogenmekanismer, har fjernbetjening, og når de installerer et andet kildeemitterende lys, stopper det med at arbejde. Det samme sker med kontakten, men det er i stand til at tænde enheden, og det kan kun slås fra, når det elektriske netværk er helt frakoblet.

Sådan ændrer du en halogenpære i et falsk loft?

På grund af ønsket om at redde lyset uendeligt, forstår mange ikke betydningen af ​​at udveksle "halogen" til LED-modparten. Vi har diskuteret vanskelighederne, og konklusionen er kun for dig, om det er værd at benytte sig af en sådan procedure. For dem, der ikke er bange for problemet, foreslår vi at du henviser til vejledningen og læser mere detaljeret, hvordan kilderne udskiftes.

Fastgørelse af halogenlampen i loftet

 • Glem ikke om blackout af rummet.
 • Det vigtigste, der er gjort i første omgang, er udskiftningen af ​​den indre mekanisme af lysekronen, det vil sige transformatoren fra føreren. Denne enhed er i stand til at konvertere en strøm på 220 volt til den nødvendige strøm til lysdioder.
 • Den næste ting er fjernet patron.
 • Derefter installeres LED-kilden, alle fastgørelsesanordninger sættes på plads, hvis det er nødvendigt, ledningsføringen er isoleret.

Glem ikke at kontrollere fiksering af lysekronen.

Sådan udskiftes en halogenlampe i en spotlight?

I betragtning af hvert krav, at udskifte en halogenpære i en spotlight, er det ikke nødvendigt at invitere en specialist. Handlingsalgoritmen er også enkel: Fjern holderen, fjern halogenpæren fra patronen, men ikke med dine bare hænder, læg en ny og glem ikke at rette lampens krop. Når du tænder for el, vil du forstå, om handlingerne blev gennemført korrekt.

Installation af halogenlampen i stedet for LED'en

Også i spotlights giver en LED - det betragtes som en fremragende analog, desuden er det sikkert og økonomisk.

Lad os opsummere

Udskiftning af halogenpærer med en LED-kilde i henhold til vores beregninger medfører mange vanskeligheder, men hvis du gør alt korrekt og i overensstemmelse med punkterne i instruktionerne, vil du ikke bemærke nogen ulemper.

Vi bemærker en ulempe - omkostningerne ved opgradering af belysningsarmaturet. I alt, hvis du tror på eksperimenterne, vil det i gennemsnit tage 2, 5 tusind rubler. Ellers vil strømforbruget være flere gange mindre.

Funktioner ved brug af halogenlamper til hjemmet - vælg og tilslut korrekt

Hovedindikatoren for lysindretningens effektivitet er lydudgang. Dette er forholdet mellem lysstyrke og lyskilder.

Jo højere denne figur, desto større område belyser lampen med samme effekt. Derfor er det endnu mere økonomisk, da det bruger mindre elektricitet.

Halogenlamper tilhører kategorien glødelamper, men de er mere effektive i forhold til konventionelle enheder.

Princippet om halogenlamper

Enheden består af et glødelampe og en forseglet glaskugle. Filamentelementet er wolframtråd, snoet i en spiral. Derved øges filamentets areal uden at forøge volumenet af skillevæggen. Ved passage af elektrisk strøm spiral opvarmer og begynder at gløde.

Apparatets halogenlampe med aluminium reflektor

I processen med luminescens fordampes wolframatomer fra varmekroppen og deponeres på kolbernes vægge. Dette forkorter enhedens levetid. Ved konventionelle lamper løses problemet ved at pumpe luft fra kolben. I en halogenkolbe fyldt med brom eller joddamp.

Halogenpar udfører to funktioner på én gang:

 • hæmmer aflejringen af ​​wolfram på kolben
 • Fremme retur af wolfram til spiralen, der reagerer med metallet.

Det glødelampe slides meget langsommere, dets opvarmning er højere - op til 3000 C, og pærens vægge forbliver gennemsigtige, lyset lyser ikke med tiden.

Enheden er mere effektiv på grund af den konstante lysstrøm og lang levetid. Desuden er der på grund af fraværet af effekten af ​​sværkning af kolben det lavet i en langt mere kompakt form.

Den lille størrelse giver dig mulighed for at pumpe gas under højt tryk, hvilket også bidrager til forlængelsen af ​​livet.

Læs også mere detaljeret om de lyse spotlights lamper.

Typer og specifikationer

Alle halogenlamper er kendetegnet ved fremragende farvegengivelse - 100 Ra, og en højere luminescenstemperatur - 2900-3200 K. Emissionsfarven er tættere på hvidt dagslys.

Et andet særpræg ved enhederne, ikke så positivt, er den høje temperatur af opvarmning. Dette begrænser noget valg af materialer til lamper og patroner og bestemmer også højere krav til rummet: lav luftfugtighed, god brandsikkerhed og så videre.

Alle halogenlamper falder i to kategorier:

 • med lavt nominel spænding - 6, 12, 24 V;
 • med høj - 110 og 240 V.

Deres design er noget anderledes, som tjener som grundlag for følgende klassificering.

Lampe med ekstern pære

Halogenlampens pære er lavet af kvartsglas. Den har stor mekanisk styrke. Kunne tolerere højere varme, men ekstremt følsom overfor olier og fedtstoffer.

Når du udskifter lampen til dens overflade, er det umuligt at røre med fingrene, da selv en lille mængde talg er nok til at ødelægge det.

En enhed med en ekstern pære løser dette problem som følger. En kvarts glas lampe er placeret inde i en mere voluminøs enhed. Dette giver beskyttelse mod kontaminering på den ene side og på den anden side forsvinder begrænsningen under installationen: den eksterne kolbe opvarmer meget mindre.

Dimensionerne af yderkassen forbliver små. Fås i lamper med forskellige farver:

 • gennemsigtige;
 • mat;
 • mælk;
 • specielt med ultraviolet absorption.

Reflektorlamper

Lige ofte er lampen ikke påkrævet spredt og styret lysflow. For at gøre dette installeres en halogenlampe med tilstrækkelig effekt i midten af ​​reflektor-reflektoren. Det meste af det er dækket af aluminium eller infrarød belægning, den forreste del er gennemsigtig eller indeholder et ultraviolet filter. Lys reflekteres fra reflektoren og styres gennem den gennemsigtige del.

Denne struktur giver ikke kun en snævrere strøm af lys, men også den bedste lyseffekt ved den samme glødelampeffekt. Reflektoranordninger anses for tiden som de mest populære.

Aluminium reflektorer varme mindre: metallet udfører varme godt.

Infrarød er mere økonomisk: Varme reflekteres fra pærens vægge, og spiraler vender tilbage. Den sidstnævnte bliver mere opvarmet uden at øge forbruget af elektrisk strøm og lyser lysere.

kapsel

Den mindste version af belysningsenheden. Indretningerne består af en lampe og to terminaler. De kaldes ofte finger på grund af den specifikke form. Strømmen er lille og oftest bruges de til dekorativ belysning.

Foto af halogenkapslampen

På grund af sin lille størrelse og lave effekt opvarmer kapselampen lidt og kan bruges til at lette møbler. Tilgængelig som lavspændingsversioner med GY6, 35, G 4 base og de sædvanlige - G9.

Lav spænding

Disse omfatter apparater designet til spændinger på 6, 12 og 24 V. Ofte er der muligheder for 12 V. De anvendes i tilfælde, hvor lamperne skal installeres på basis af brændbare materialer.

Tilslutning af lavspændings halogenlamper til lysnettet udføres kun gennem en transformer. Lygterne er som regel opdelt i grupper, som skal fungere samtidigt, og forbinde hver gruppe til sin egen strømforsyningsenhed.

Tilslutning af halogenlamper gennem transformatorer

De giver ikke et højt belysningsniveau i rummet - strømmen er lav, men uundværlig, når du har brug for en god spotlight med en lille smule lys.

Lavspænding, der anvendes aktivt i boliginteriør, til belysning af havelandskaber og i museer. Det er tilladt at bruge dem i værelser med høj luftfugtighed, forudsat at hætten er godt beskyttet mod stænk.

Halogen lysekroner

Halogenlamper erstatter let konventionelle glødelamper og er ikke ringere i ydelse til energibesparende lamper. Produkter med en base som E17 til "minion" og standard E27 fremstilles. På grund af sin miniature er halogenlamperne i loftlamperne næsten usynlige og opfattes af øjet som såning stjerner.

Halogenlamper kan også installeres i en almindelig lysekrone, hvis disse er anordninger beregnet til spændinger på 220 V. Specielle lysekroner til denne type belysning indebærer ofte brug af lavspændingsarmaturer som mere økonomiske. I dette tilfælde kræver forbindelsen en transformer af den passende kapacitet.

Da halogenlamper opvarmes betydeligt, leveres keramiske kugler i en speciel lysekrone.

Video - sammenligning af LED og halogenlamper

Videoen hjælper med at forstå, hvilken type lampe der er bedre at vælge til hjemme LED eller halogen. Den indeholder en kort sammenligning af enhedens vigtigste tekniske parametre.

Hvordan man vælger

Når du vælger en hjemmebelysningsenhed, er der flere faktorer at overveje:

 1. Strøm og lydudgang. I halogenlampen er dette forhold højere end normalt. Hvis glødelampen ved 12 V genererer en lysstrøm med en kapacitet på 12 lumen, så en halogenlampe med samme effekt - ved 25 lumen. For at dække et og samme område skal de derfor næsten 2 gange mindre.
 2. Spænding. Lavspændingsenheder er mere økonomiske og mere kompakte. I boliger bruges denne mulighed oftest, da den er lige så velegnet til spotlights og lysekroner. Imidlertid kræver deres installation en transformer af den korrekte effekt, da en direkte forbindelse til elnettet ikke er muligt.
 3. Strømmodul. Det beregnes ud fra summen af ​​belysningsenhedernes effekt. Hvis du skal installere 3 lamper på 50 W hver, er det klart, at en transformer er påkrævet ved 150 W. Tillad underload blok til 15 W, men ikke mere. Det er i ovenstående eksempel muligt at installere et modul med en kapacitet på 160 W, men i 200 - absolut uacceptabel. Denne "reserve" vil bringe enheden hurtigere end overskydende strøm.
 4. Wire. Anvendes med et tværsnit på mindst 1,5 kvadratmeter. mm, og bedre - 2,5 kvadratmeter. mm.
 5. Dimmer switch Vi vælger en speciel til lavspændings halogenlamper. Til højspænding egnet og normal.
 6. Basen. Lygter er tilgængelige med den rette type base, hvad du skal være opmærksom på, når du køber.

Den bund, som halogenlampen er monteret på, skal være af ubrændbart eller flammesikkert materiale.

Når du f.eks. Installerer spotlights på et gipsplankloft, er en beskyttelsesring ret nok, og når du installerer på en spændt plade, vil der være brug for en termoplatform, og selv i dette tilfælde er denne mulighed ikke særlig pålidelig.

Sådan forbinder du med dine egne hænder

Installation af både armaturet, en variant med en reflektor og en halogenlampe er ekstremt enkel, men det kræver overholdelse af en uundværlig tilstand: Du skal arbejde med handsker eller holde kolben gennem en serviet.

Armaturledningsdiagram med sekventiel tænding af 12V halogenlamper

Kvartsglas er følsomt over for fedtspor, da de hæmmer varmefjernelse. Som følge heraf er der risiko for ujævn opvarmning af glasset, hvilket medfører skade.

En halogenlampe med en ekstern pære er mindre følsom, selv om det stadig er at foretrække at røre det gennem en serviet - ingen lampe er god til kontaminering. Apparatet med en reflektor holdes af kroppen, men den gennemsigtige del kan kun berøres af handsker.

Lamper med reflektor fastgjort til stativet med monteringsringen. Fastgørelsesanordninger er antenner eller fjedre - afhængigt af modellen, som giver mekanisk fiksering af enheden i monteringsringen. /

Hver lampe leveres med sin egen ledning - højst 2 m. Det er tilladt at forbinde med en sløjfe, men det er en undtagelse, da strømmen går tabt.

Halogen lysekrone til stuen Foto af en rund halogenkroner til dit hjem Halogenkroner med runde lys

Kabler fører til transformeren - en pulserende anbefales, den er mere kompakt. Fasetråden fra forbindelsesboksen er forbundet med en enkeltkontaktkontakt til lamper eller lysekroner, ledningen fra kontakten er forbundet til transformatoren. Nul er lagt ud af kassen til transformeren.

Hvis det er nødvendigt, skal du forbinde flere enheder, der betjener grupper af armaturer, der forbinder ledningsledningen fra krydset.

I den sædvanlige base - E17 eller E27 skrues enheden på samme måde som glødelampen.

Halogenlamper - ganske vellykket udskiftning af almindelige. Selvfølgelig er de dårligere i lys output til lysstofrør eller LED-pærer, men de er karakteriseret ved fremragende farvegengivelse: Farven på genstande ændres ikke, når belysningen tændes. Samtidig er deres omkostninger højere end glødelamper, men betydeligt lavere end energibesparende.