Lyspærer til lofter: reglerne for valg og tilslutning af + ordninger til placering af lamper i loftet

Stræklofter er monteret i bolig-, kontor- og forretningslokaler. Med deres hjælp er det muligt at skabe et usædvanligt og praktisk interiør for rimelige penge. Det eneste problem, der kan opstå, er belysningen.

Vi tilbyder at finde ud af, hvordan man vælger lyspærer til hævede lofter, og overveje de populære ordninger for deres placering.

Den bedste mulighed for hævede lofter

Hovedårsagerne til installation af spændingsstrukturer - æstetisk udseende og anvendelighed. De er lavet af PVC eller stofpaneler, der er fastgjort til profilerne.

Valget af belysningsarmaturer afhænger stort set af materialet i denne slags loft. Polyvinylchloridfilm og nogle typer stoffer tåler ikke høje temperaturer. De kan deformeres.

Derfor er det nødvendigt at være opmærksom ikke kun på de tekniske parametre, men også på andre funktioner i lamperne. Så når de opvarmes over 50 grader, kan panelernes materiale ændre farve, tørre ud og revne.

Loftet bliver gulligt, grimt. Drift og vedligeholdelse vil være meget vanskeligt. Efter et par måneder vil vi få en ny reparation. Det er gode grunde til at tage sig tid til at vælge de rigtige lamper til lofter.

Lyseffekter afhænger af typen og arrangementet af pærer. De kan understrege fordelene ved loftet, det er fordelagtigt at zone rummet, forbedre indretningen eller omvendt forkæle håbløst indtryk af rummet.

Når du køber, fokuserer på strøm og temperatur på opvarmning. Glødelamper er ikke egnede, så de vælger normalt halogenkraft på 35-40 W eller LED.

I nogle tilfælde - energibesparende fluorescerende op til 50 watt. Der er også visse krav til sikker placering af belysningsarmaturer.

Grundlæggende valgregler

Alt betyder noget - type, form, magt, placering af lamper i loftet. De vigtigste regler, der skal følges ved valg af:

 1. Type og effekt af lamper. Den bedste løsning - lamper til 35-50 watt.
 2. Afstand til loftet. Det kritiske minimum er 15-20 cm. Hvis du lægger lamperne tættere på overfladen af ​​materialet, vil det medføre, at det deformeres. For glødelamper skal afstanden være endnu længere - fra 40 cm.
 3. Formen af ​​lamper. Fra de mange foretrukne "plader" bliver nødt til at blive forladt. Reglerne for deres installation sørger for en nemmere pasform til loftoverfladen. I tilfælde af spændingsstrukturer er dette uacceptabelt, fordi til afkøling har du brug for fuld luftcirkulation.
 4. Design. Det hele afhænger af de personlige præferencer af ejeren af ​​rummet. Det er vigtigt, at enhederne installeres i henhold til reglerne og giver fuld dækning.

En række lamper er enorme, så det giver mening at navigere i de vigtigste klassifikationer og finde den løsning der passer bedst til hver enkelt sag.

Ved køb er det nødvendigt at tage hensyn til lokals formål og egenskaber, være opmærksom på installationsreglerne.

Kompliceret installation fører til dyrere belysning, ofte uberettiget. Problemet kan løses ved at vælge en anden type lampe.

Fordele og ulemper ved forskellige typer pærer

Normalt for hævede lofter bruge lamper af en af ​​tre typer: LED, halogen, fluorescerende. Hver af dem har sine fordele, ulemper, begrænsninger i drift. For at få et velinformeret valg, er det bedre at finde ud af deres egenskaber i forvejen.

Valg nr. 1 - LED-pærer

Disse er enheder på halvledere. De giver et hvidt eller lidt gulligt lys, må ikke overophedes luften, omgivende genstande.

En af de vigtigste fordele er trægfrit. Det betyder, at lysets lysstyrke justeres øjeblikkeligt: ​​Du behøver ikke vente, indtil enheden "bryder ud" ved fuld effekt. Det påvirkes ikke af strømforstyrrelser i netværket.

Derudover er der modeller til salg, hvis lysstyrke kan justeres af brugerdæmpningen.

LED-enheder klassificeres som energibesparende, fordi de bruger 5-8 gange mindre elektricitet end glødelamper. Dette er et oplagt plus, men prisen er stadig mere end høj.

Noterer de høje omkostninger ved pærer på dioder, bør det være i planlægning fase af belysningen at bestemme typen af ​​lampen selv.

Hvis dette er en model, hvor matrixen / bordet med lysdioder er integreret, kan det være nødvendigt at reparere eller udskifte elementet, hvis det fejler.

Ikke alle almindelige brugere skal overvåge købet af et nyt bestyrelse og sin egen udskiftning. Og for at ringe til en elektriker er det dyrt - det er lettere at købe en ny belysningsarmatur.

Et mere interessant alternativ er køb af en lampe, hvor du kan skifte en pære. Så i salg er der forskellige modeller, hvor lamper med GU5,3 socle sættes.

Hvis en sådan lyspære ikke fejler, skal du blot fjerne den gamle og installere en ny, som koster omkring 60 rubler. Og behøver ikke at købe hele lampen helt.

I forbindelse med den høje pris for lamper fra kendte mærker har mange potentielle købere et ønske om at spare penge ved at vælge billigere produkter fra navnløse kinesiske virksomheder. En sådan fordel er meget tvivlsom på grund af en række funktioner:

 • pris - en god pære på dioder kan ikke være billig og billigere, oftest uden producentens garanti;
 • holdbarhed svarer ikke altid til de deklarerede - kun mærkevarer kan arbejde i henhold til fabrikantens arbejdstid;
 • fald i lysstyrke - LED krystaller mister gradvist deres lysstyrke og går helt ud.

Også før du køber bør du være opmærksom på farvespektret udgivet af den valgte LED-lampe. I denne sag er det nødvendigt at udvise forsigtighed og på forhånd bestemme, om et sådant lys er behageligt for øjnene.

Ved udvikling af loftets konstruktion er det vigtigt at vælge omhyggeligt den rigtige farve af belysning, beregne den nødvendige effekt og omkostningerne ved enhederne.

Dette er den eneste måde at gøre interiøret virkelig hyggeligt og behageligt. Kontakt om nødvendigt med professionelle designere og elektrikere.

Valg nr. 2 - halogenlamper

Funktionsprincippet ligner arbejdet med almindelige glødelamper, kun et specielt mærke wolfram anvendes til fremstilling af trådfibre. En væsentlig forskel er kun i påfyldningen af ​​kolben, hvor oxygen, inertgas og halogenholdige additiver er placeret.

Ved opvarmning fordampes wolframmen fra den fine tråd og vender derefter tilbage til den. På grund af dette er der ingen blackout på kolberne. Selve tråden regenererer, hvilket har en positiv effekt på lampens levetid.

Tungsten tråd opvarmer op til høje temperaturer, men dette kompenseres ved brug af specielt kvartsglas, som bevarer varme og bidrager til en stigning i enhedens effektivitet.

Armaturer med halogener har høj farvekvalitet, lysstyrke, lysretning. Et andet plus er den lille størrelse. Dette giver dig mulighed for at designe æstetisk spotbelysning.

Hvad angår energibesparelse, taber halogenlamper LED og fluorescerende. Livstiden forlader også meget at ønske. Dette bør overvejes ved køb.

Valg nr. 3 - lysstofrør

De er fortjent kaldt energibesparende. Uanset armatur er installeret, med sådanne enheder bliver det automatisk økonomisk. Dette skyldes designfunktionerne, takket være, at du kan få et glimrende forhold mellem lysstyrke og strøm.

Økonomisk strømforbrug, gode driftsmæssige og tekniske egenskaber er fordelene ved lysstofrør.

De blinker ikke, når det kommer til kompakte modeller med en integreret elektronisk ballast, de arbejder lang og jævnt. Du kan vælge den passende farveskærm.

Et andet plus er manglen på overophedning af omgivende luft og genstande, der ligger tæt på belysningsenhederne. Den maksimale temperatur er 60 grader.

Der er også ulemper:

 1. Potentiel sundhedsfare. Personer med visse sygdomme er skadelige for at være i rum med lysstofrør. Hvis der er alvorlige diagnoser, bør du konsultere din læge.
 2. Høj pris Sammenlignet med glødelamper er fluorescerende lamper 10 gange dyrere.
 3. On-off følsomhed. Jo oftere er apparaterne tændt og slukket, jo mindre tjener de.
 4. Miljøskader. Lamper indeholder usikre kviksølvdampe, så instrumenter skal bortskaffes separat. Hvis kolben er brudt, skal du grundigt ventilere rummet, samle rester af glas og behandle rummet.

Før du køber lysstofrør, skal du sikre dig, at der er punkter til at modtage forældede varer i din by. De bør ikke smides i en almindelig skraldespand.

Hvis flere fluorescerende lamper er brudt samtidig, er det nødvendigt at kalde MCH'er til forebyggende behandling af rummet. Dette bør tages i betragtning, især hvis der er små børn i huset, aktive springer dyr osv.

Lygteforbindelsesregler

Af grundlæggende betydning er den type armaturer, hvor det er planlagt at montere lamperne. Ifølge typen af ​​monteringsdesign er forskellige.

Suspenderet. I hverdagen kaldes de lysekroner. En win-win til næsten ethvert interiør.

Det er muligt at montere lamper af alle typer, siden Afstanden til loftet er tilstrækkelig til at undgå stærk opvarmning af materialer. Installation er den enkleste. Priserne kan variere afhængigt af model, fabrikant, design.

Falsk. For sådanne strukturer er det påkrævet at opbygge et realkreditbase med elektriske ledninger inden installationen af ​​strækloftet. Derefter sætter de særlige ringe, hvor de løser lamperne.

LED-lamper passer bedst til dem - med en minimal opvarmningstemperatur. Fordelene skyldes de lave omkostninger ved byggeri.

Embedded. Forskellen fra ovenlysene er kun i installationsmetoden og tilstedeværelsen af ​​et dekorativt panel, takket være, at konstruktionen af ​​enheden næsten kan skelnes fra overfladen af ​​strækloftet.

Fordel - lave omkostninger design. Ideel til kontorlokaler, minimalistisk interiør.

Afhængig af antallet af lyskilder skelner punkt- og kaskadelamper. I enhederne af den første type monteres kun en lampe og den anden - flere.

Dotkonstruktioner skal installeres i rækker på grund af den beskedne belysningszone. Cascading afviger stort designpotentiale. Takket være dem kan du skabe smukke effekter.

Skelne mellem statiske og roterende lamper. Navne afspejler strukturens egenskaber: den første er fast, og den anden gør det muligt at justere strålingsretningen.

Den type materiale, som selve kludets klæde er lavet af, er ligeledes vigtigt. Hvis det er et stof, er valg af lamper næsten ubegrænset, men på PVC-folien er det bedre at installere LED-enheder.

Krav til placering af lamper i loftet

Ved design af belysning overholder flere enkle regler:

 1. Den første række af lamper er planlagt, så den er mindst 20 cm fra væggen.
 2. Hvis vedhængslampen er en, er den installeret i midten af ​​loftet.
 3. Sting er svage punkter i PVC-konstruktioner. I en afstand på mindre end 15-20 cm fra dem bør der ikke være nogen lyskilder.
 4. Ved beregning af lamperne kan du fokusere på den gennemsnitlige ydelse: 1 enhed pr. 1,5-2 kvadratmeter. område. Hvis du har brug for at levere kraftig belysning, skal du fortsætte fra det første ciffer. Hvis den specielle lysstyrke ikke er nødvendig - fra den anden.
 5. Med et symmetrisk arrangement af lamperne skal der tages hensyn til afstanden mellem dem, indsnit fra væggen.

Windows - kilder til naturligt sollys. Ved beregning af lyspærernes placering skal de tages i betragtning, men der er ingen specielle krav her. Det vigtigste - at respektere afstanden fra væggene.

Lyskilde layout

Der er flere design ideer, der giver de mest rentable sted enheder. Før du selv opfinder nye måder at placere lys på, bør du gøre sig bekendt med de eksisterende.

Det mest populære arrangement af pærer på et strækloft er som følger:

 1. Oval. Belysningsanordninger placeres i form af en oval indskrevet i et rektangel af loftet. Centret er enten dekoreret med en lysekrone, eller venstre lidt dæmpet.
 2. Cirkel. Lamperne ser ud som en stor cirkel på loftet. Fordelen ved denne ordning er ensartet belysning af hele området.
 3. Rektangel. Apparaterne er installeret rundt omkretsen, hvilket skaber en optisk effekt af rumudvidelse.
 4. Doug. En god mulighed for at fremhæve accentzonen i rummet.
 5. Wave. Arrangementet af lamper i form af en bølge er velegnet til værelser med ikke-standardkonfiguration. Denne ordning giver dig mulighed for visuelt at tilpasse rummets form.

I rum med nicher, fremspring eller originale møbler kan vilkårlige designs se godt ud. Ofte ser lampen ud tilfældigt, men skaber de nødvendige effekter.

Hvis du beslutter dig for at arrangere loftet på denne måde, skal du omhyggeligt beregne det nødvendige antal lyskilder.

Valget af ordning kan afhænge af formålet med rummet og personlige præferencer af ejeren.

Spotlys til hævede lofter - hvordan du vælger strøm, størrelse, form og pris

Nyligt strakte lofter er blevet meget populære, som effektivt kan dekorere ethvert indretning. Dette rejser behovet for at vælge den optimale belysningskilde, som med fordel kunne lægge vægt på lærredet. Et glimrende valg er spotlights til hængende lofter, LED-loft eller forsendelse, som kan gøre belysningen mere behagelig for øjet.

Hvad er spotlights til hævede lofter

Meget populære spotlights til hævede lofter er enheder, hvis design består af et tilfælde, et par fjederklemmer, klemmer, en patron med strømledninger og et loft eller et specielt beskyttelsesglas. Sådanne lyskilder er fremragende til både enkelt- og multi-niveau lofter. For at belyse en mørk og stor pladsbrønd eller for at gøre lyset mere diffunderet, er det nødvendigt at installere spotlights i et mat eller blankt lærred på flere områder på én gang.

Når du planlægger at købe spotlights til hængende lofter, skal du bestemme deres specifikke type, størrelse og vedhæftningsmetode. Denne tilgang hjælper med at slippe af med mulige problemer, når du installerer enheden på loftet. Fordel faste og roterende modeller. Den første bliver et stærkt værktøj i designernes hænder, takket være det muligt at styre lysstrømmen. Afhængig af typen af ​​lamper er følgende lygter kendetegnet:

 • halogen;
 • LED;
 • fluorescerende;
 • med glødelamper.

dimensioner

Spotlights er gode til både stof- og PVC-film. Du kan bestille dem hos enhver specialiseret online butik med levering via post. Ved valg og installation er det nødvendigt at tage hensyn til driftsnormerne. Hvis du bryder dem og bruger enhederne til den maksimale effekt, vil det medføre deformering af loftet og udseendet af anden mekanisk skade. Af særlig betydning er armaturets størrelse. Følgende interne diameterstandarder findes: 60, 65, 70, 75, 80 og 85 mm.

mount

Montering af spotlights i loftet er praktisk, fordi det ikke forårsager meget skade på det delikate lærred og betragtes som holdbart og pålideligt. Sådanne belysningsindretninger kan monteres i loftet af enhver højde. Afhængigt af typen af ​​vedhæftning er de mortise og overhead. I det første tilfælde skal kludenes integritet blive brudt, så en særlig ring sidder fast på hullets kanter. Hvad angår de overliggende armaturer, skal du, før du installerer dem, lave en speciel platform på spændevævet. Dette øger valget af lamper.

De bedste spotlights til hævede lofter

Til salg i Moskva, Skt. Petersborg og andre byer i landet præsenteres et stort udvalg af spotlights, designet til lofter med spændingsdukker. Der er produkter med spejllamper, halogen osv. Med deres hjælp kan du oprette et lyst lys eller tværtimod gøre lyset mere diffust. Enheder med energibesparende lamper vil hjælpe med at spare på elafgifter. Især effektivt dot udstyr ser i et soveværelse. Gode ​​muligheder er LED-lamper og lamper med fluorescerende lamper.

LED lys

Takket være DC-transformeren er lyset, der udsendes fra sådanne lamper, kontinuerligt. Elektrisk strøm fra transformatoren, der passerer gennem LED-panelet, giver en kontinuerlig glød. LED armaturer til hævede lofter har i deres enhed LED'er, som er halvleder enheder. Sådanne pærer har lav varme, giver høj lysudbytte, forurener ikke miljøet under bortskaffelse, reducerer elomkostningerne og er holdbare:

 • Model navn: ACRI 212020 fra Lightstar;
 • pris: 693 s.
 • Egenskaber: Materialer - Metal, Glas, Farve - Hvid, Kedelig, Strøm - 6 W, Farvetemperatur - 3200 K, Fugtighedsgrad og fugtbeskyttelse - IP20, Mål - 9x9.5x9.5 cm;
 • Fordele: stærk, høj kvalitet;
 • ulemper: nej

Vær opmærksom på en anden lampe til et strækloft med en LED-pære. Sandt nok vil købet koste meget dyrere end den forrige:

 • Model navn: Gemma 070114 fra Lightstar;
 • pris: 1203 s.
 • egenskaber: materialer - metal, krystal, farve - krom, gennemsigtig, strøm - 1 W, farvetemperatur - 3200 K, fugtighedsgrad og fugtbeskyttelse - IP20, højde - 30 mm;
 • Fordele: spektakulært udseende;
 • Ulemper: dyrt, lavt strømforbrug.

halogen

Armaturer til hævede lofter med halogenpærer er lidt bedre end andre muligheder, men samtidig opvarmes de mere. Deres største fordel er den lille størrelse, så halogenlamper kan installeres i loftet i store mængder:

 • Model navn: A506 W fra Ambrella;
 • pris: 130 p.
 • egenskaber: materialer - metal, farve - hvid, base - G5.3, farvetemperatur - 2900-3100 K, fugtighedsgrad og fugtighedsbeskyttelse - IP20, højde - 2 mm, hulhulsdiameter - 6 cm;
 • Fordele: Godt design, billigt;
 • ulemper: nej

Spotlights med halogenpærer giver lyst lys og god farvegengivelse. Derudover adskiller de sig i lang levetid:

 • Modelnavn: Ambrella D1037 CL / CL / G;
 • pris: 367 s.
 • egenskaber: materialer - metal, krystal, farve - guld, gennemsigtig, base - G5.3, belysningsområde - 2,5 kvadratmeter, strøm - 50 W, beskyttelsesgrad - IP20, højde - 4,5 cm, huldiameter mortise) - 5,5 cm;
 • plus: effektiv, kraftig;
 • ulemper: nej

Med glødelamper

Armaturer med sådanne pærer på grund af frostet glas kan diffunde lys og opvarmer ikke så meget. Den driftsmæssige ressource af sådanne lamper når 1000 timer. De er i stand til at give god lysstyrke. De bruges i lukkede og åbne enheder. Den første mulighed på grund af dens tæthed kan bruges i værelser med høj luftfugtighed. Et godt køb kan være:

 • Modelnavn: Arte lampe A6460PL-1BR ARCHIMEDE;
 • pris: 1990 s.
 • Karakteristika: Farve - Brun, Dekor - Træ, Belysningsområde - Op til 1 kvm, Basetype - E14, Lampeffekt - 60 W, Dimensioner - 23x9x23 cm;
 • plus: interessant design;
 • ulemper: høj pris.

Den følgende loftslampe er ideel til indendørs belysning i boliger og offentlige rum. Sagen har et stilfuldt moderne design:

 • Modelnavn: TDM SP 02 SQ0346-0002;
 • pris: 2206 p.
 • egenskaber: materialer - stål, glas, primær farve - hvid, installationstype - forsendelsesnota, strøm - 120 W, beskyttelsesgrad - IP44, dimensioner - 290х95х290 mm;
 • Fordele: Håndværk, høj beskyttelse mod støv og fugtighed;
 • ulemper: er dyrt.

firkantet

På trods af at mange af spotlights monteret på spændeklæderne har en afrundet form, er firkantede enheder også meget populære. De er mere som lyspaneler, der belyser rummelige værelser. En interessant mulighed er en firkantet spotlight fra firmaet Roden:

 • model navn: RD 105 Roden;
 • pris: 550 p.
 • Karakteristika: Basisfarven er hvid, materialet er naturligt gips, dimensionerne er 111x111 mm, hullet er 60 mm, strømmen er op til 40 W;
 • Fordele: Moderne design, evnen til at installere en stærk pære;
 • ulemper: nej

GX-53015 er et andet stationært kvadrat armatur. En LED-LED-lampe passer til enheden som lyskilde:

 • Model navn: GÕ-53015 Cveto Deĸop;
 • pris: 940 p.
 • Egenskaber: Basisfarven er hvid, materialet er naturligt gips, dimensioner er 195x195 mm, højden er 25 mm, strømmen er op til 14 W;
 • Plusser: Et spektakulært og stilfuldt udseende;
 • Ulemper: Det er dyrere end analoger.

overliggende

Installation af sådanne spotlights er simpel. Alt, hvad der er nødvendigt for at udføre deres installation, er at forberede fundamentet på strækloftet. Takket være denne tilgang kan enhver lampe anvendes i overhead-punktenhederne. Prøv at søge efter passende belysningskilder i butikker, der ofte udfører salg og kampagner, så du kan spare penge. Et af de ovenlys:

 • Modelnavn: SP-RONDO-210A-20W 2977990222317 fra Arlight;
 • pris: 2546 s.
 • Egenskaber: Materiale - Metal, Farve - Hvid, Lampe - LED, Strømforsyning - 20 W, Varmegrad og Fugtbeskyttelse - IP20, Højde - 4 cm, Diameter - 21 cm, Spredningsvinkel - 100 grader;
 • Fordele: god magt;
 • ulemper: høj pris.

Tjek parametrene for en punktanordning fra Citilux, som har et øget niveau af beskyttelse mod støv og fugt. LED lys inkluderet; flere detaljer:

 • Modelnavn: SP Boston CL709251 fra Citilux;
 • pris: 2459 s.
 • Egenskaber: Materiale - metal, plast, lampeffekt - 25 W, beskyttelse mod støv og fugt - IP44, farvetemperatur - 3000 K, højde - 7,5 cm, diameter - 35,5 cm;
 • Fordele: magt, niveau af beskyttelse, design;
 • ulemper: er dyrt.

forsænket

Sådanne punktkilder til belysning er monteret i et spændingsstof med overtrædelse af loftets integritet. For at forhindre, at materialet spredes langs klippehullet, sidder en plastikring fast på kanterne. Hvis diameteren af ​​produktet passer til diameteren af ​​lampens inderside, så må der ikke opstå problemer med yderligere installation. Hvis du leder efter en luksusmulighed, så kig på enheden:

 • Modelnavn: Lynh 14200 / F1 Stillux;
 • pris: 13293 s.
 • Egenskaber: Materiale - Metal, Farve - Guld, Lygttype - Halogen, Basis - GZ10, Strøm - 50 W, Beskyttelsesgrad - IP20, Belysningsområde - 3 kvadratmeter, Højde - 5 mm;
 • Plusser: kraftigt, fremragende design;
 • ulemper: det er meget dyrt.

Den følgende indbyggede enhed har et æstetisk lakering. Belysningsområdet kan nå 25 m2:

 • Model navn: Downlight LED 6823 Nowodvorski;
 • pris: 2480 p.
 • egenskaber: materiale - metal, farve - krom, sølv, antal lamper - 7 stk, strøm - 7 W, beskyttelsesgrad - IP20, højde - 4,3 cm;
 • Fordele: kvalitet, lysstyrke;
 • Ulemper: Ikke det mest æstetiske udseende.

roterende

Ved hjælp af sådanne punktindretninger kan du skabe den æstetiske opfattelse, der er nødvendig for at løse forskellige designopgaver i forbindelse med belysning af rummet. Med deres hjælp kan du skabe et behageligt miljø, for eksempel at skabe et accentueret lys på et bestemt møbel. Rotationsanordninger kan fungere som hovedbelysning. Traditionelt bruger de LED- eller halogenløg:

 • Modelnavn: Pineda 95857 fra Eglo;
 • pris: 7490 s.
 • Egenskaber: Materiale - Plast, Farve - Hvid, Lygte - LED, mængde - 3 stk. (medfølger), Strøm - 6 W, Varmegrad og Fugtbeskyttelse - IP20;
 • Fordele: skabe lyse belysning;
 • ulemper: høj pris.

Den næste mulighed er egnet til dem, der planlægger at skabe et originalt indretning. Det handler om farven på enhedens tilfælde:

 • Modelnavn: Teso Adj 011081_LS Lightstar;
 • pris: 721 p.
 • Egenskaber: Materiale - Metal, Farve - Grøn bronze, Base type - GU5.3, Højde - 0.8 cm, Strøm - 50 W, Ingen pære inkluderet;
 • Fordele: Lavpris, interessant udseende;
 • Ulemper: passer ikke ind i hvert interiør.

Hvordan man vælger spotlights til hævede lofter

Vælg mellem et spotlys for lofter med eksterne og indvendige lamper. Den første mulighed er at foretrække, fordi lyspæren er ikke placeret i et lukket rum, så det køler hurtigt. Vælg lampens type. Strøm kan være anderledes - 10, 15, 35 W osv. Energibesparende produkter hjælper med at spare, og glødelamper er mere kendte for mange med hensyn til belysning. At vælge mellem mortise og overhead optionen, bemærk at den første har en mere kompleks installation.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.

Anvendelsesområder i stræklofterne af halogenlamper

Stræklofter flokkes en af ​​de mest populære måder at afslutte gulve på. Imidlertid vil sådanne belægninger stadig have en fremragende funktion og udseende, hvis de ikke opfylder deres rolle 100 procent uden passende armaturer. Halogenlamper er blevet en af ​​de mest populære belysningsenheder til lofter, da de har al den nødvendige funktionalitet og overkommelige omkostninger.

karakteristika

Halogenlamper har en konstruktiv forskel fra glødelamper. Ved at fylde kolben med et specielt gasformigt halogen, der gav navnet på hele typen af ​​sådanne lamper, kan spiralen varme op stærkere, med meget mindre slitage. Dette giver ikke kun øget lysstyrke, men også en betydelig opvarmning af enheden.

På grund af den øgede opvarmning i sådanne pærer anvendes kvartsglas, som er mere modstandsdygtig over for varme og yderpåvirkninger, hvilket gjorde det muligt at reducere lampens pære og dermed hele lampen. Samtidig kræver halogenlyskilder omhyggelig og omhyggelig håndtering.

Flasker anbefales ikke at røre med bare hænder, fordi fedtet, der er på vores hud under brug af lampen, opvarmer og brænder ud og danner et mindre gennemsigtigt område på glasset. Dette fører til ujævn opvarmning og mulig revner.

Basen til installation af halogenpærer har en kegleformet reflektor, som hjælper med at omdirigere lyskilden i den rigtige retning og fjern overskydende varme. Der er modeller, hvor en reflekterende belægning påføres selve kolben indefra. Sådanne lamper ligner normalt klassiske pærer i form, men med frostet glas.

Standard armaturer bruger lyskilder med en arbejdsspænding på 220 volt, men der er også ændringer, der arbejder fra underspænding på 12 eller 24 volt. Som det kan synes, er det sådanne lamper, der er mere egnede til spændings lærredet, men det er ikke helt sådan.

Faktum er, at der for tilslutning af sådanne lamper er brug for en speciel transformator, som skal placeres et eller andet sted. Hvis du lægger det over et strakt lærred, vil adgangen til enheden være begrænset, og du skal afmontere det strakte loft til reparationer, hvilket er meget ubelejligt. Hvis det dog skal rettes under det spændte lærred, skal du finde ud af, hvordan du maskerer denne enhed.

På trods af stærkere opvarmning er den mest krævede version af lamper til spændingsstrukturer standard "halogener", der arbejder fra en spænding på 220 volt. Overskydende varme fjernes på bekostning af reflektoren, og det strakte lærred er beskyttet med en særlig foring for at forhindre smelten.

Plusser "halogenok"

Sådanne lyskilder producerer en lysere, men samtidig lukker i spektrum til sollys. Dette giver et glimrende lysbillede i rummet og samtidig giver belysningen ikke ubehag. I betragtning af at det er muligt at installere sådanne anordninger meget og praktisk taget på et hvilket som helst tidspunkt i belægningen, opnås en meget funktionel og smuk løsning.

Levetiden for lamper med halogenlamper er to, og nogle gange tre gange længere end med apparater udstyret med almindelige lyspærer. Dette øjeblik eliminerer de højere omkostninger ved halogen og berettiger deres anvendelse. Til fordel for en sådan belysning siger også det faktum, at de bruger mindre elektricitet end standardlamper, og lyset giver en lysere.

Da levetiden for enheder på halogenet er forøget, skal de betjenes meget sjældnere. Derudover er det meget nemt at udskifte halogenlamperne i strækloftet takket være udformningen af ​​basen og lampestikket. Samtidig er valget af former, størrelser og lige farver i sådanne belysningsanordninger meget bredt.

mangler

Ulempen ved sådanne anordninger indbefatter behovet for at installere en særlig sikkerhedsring for at isolere banen fra overdreven overophedning og en smal lysstråle. Sidstnævnte funktion kan være både minus og plus - der er modeller med evnen til at rotere reflektoren, så du kan lede lyset i den rigtige retning.

Varianter af halogenlygter

Gamle glødelamper erstattede moderne halogen-type lamper til loftinstallation. De har et specielt design, der giver deres fordele. Inde i en sådan pære er brom- og joddampe, der giver en halogenglød. Kombinationen af ​​dampene i disse to elementer kaldes halogengasen, der gav navnet til den moderne belysningsenhed. Lyspærerne selv kan være små i størrelse, hvilket gør det muligt at bruge dem til ophængning af lofter. De opvarmer ikke, så den færdige materiales syntetiske overflade vil ikke falme og deformere fra deres indvirkning.

Temperaturindstillingen for farveområdet for en sådan lampe er 2700K til 3200K. Dette er en lille belysningsenhed, hvis pære er lavet af slidstærk kvartsglas. Husets indvendige overflade er dækket af en aluminiumforbindelse, der virker som en spejlreflektor, hvilket forbedrer lysstyrkenes lysstyrke. Lampen er ikke bange for opvarmning og er designet til lang levetid. Med et minimumsforbrug af el producerer en sådan lampe fremragende belysning i rummet og kan bruges i moderne lamper, som er installeret i loftet. Især godt det er velegnet til indlejret belysning i strækkonstruktioner.

Typer af halogenpærer

To halogenlampe er installeret i halogenlygter: med lav spænding på op til 24 W og standard netspænding på 220 W. Ud over disse to store grupper er sådanne belysningsprodukter opdelt i flere grupper:

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

 • lineær, som ligner et rør;
 • udstyret med en ydre pære;
 • pærer med reflektor fra aluminiumsprøjtning;
 • kapsel eller fingerspidser.

Hovedtyper af produkter til halogenlamper

Type halogenlampe

Særlige egenskaber

Quartz tube, med begge sider af resultaterne. Særlige trådbeslag støtter glødetråd i lampen.

Armaturets effekt når 20 kW.

Lampene kræver vandret placering.

Med ekstern pære

Netværksspændingslamper.

Inde i glaspæren er en meget lille lineær halogenlampe forbundet til en spænding på 220 V.

Den indvendige del af halogenlampen, beskyttet af en ekstern pære, mod snavs og berøring.

Flasker kan have en anden form, være matte, gennemsigtig eller mælkeagtig. Der er lamper med glas, der absorberer ultraviolet stråling.

Halogenlampe med reflektor.

Reflektor reflektor. På baggrund af det er lyset rettet gennem lampens gennemsigtige del.

Dette design giver en smal strøm af lys og forbedrer lyseffekten, c.

Kapselanordningen består af selve lampen og dens to terminaler. Dette er den mindste halogenlampe. Produktets kraft er lille, og de bruges ofte til dekorativ belysning.

Lavspændingsmuligheder er tilgængelige.

Lineære pærer bruges oftest til at belyse arbejdsflader. De er normalt ikke placeret i loftet. Til strækophængskonstruktioner passer modeller med reflekser, der skaber en rettet lysflux og ikke opvarmer overfladen af ​​loftsbeklædningen. Alle typer halogenfødder er forskellige:

 • lavt energiforbrug
 • svag opvarmning under drift
 • langvarig brug
 • modstand mod udbrændthed.

Lavspændingslygter bruges normalt i rum med høj luftfugtighed.

Sammenligningstabel til halogenlamper i 12 V og 220 V

Fordele og ulemper

Butikkerne tilbyder et stort udvalg af modeller af sådan belysning, som kan bruges:

 • i boligområder;
 • i butikker
 • i kontorer
 • i pools og fitnesscentre;
 • I skoler, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner.

Denne type pære har ubestridelige fordele:

 • de skaber et fremragende niveau af belysning;
 • har et højt niveau af lys recoil;
 • Lysstyrken ændrer ikke dens stabilitet og ensartethed, selv efter en lang periode med brug af belysningsenheden.
 • evnen til at bruge enheden i et aggressivt miljø
 • lang levetid og lavt strømforbrug;
 • lille størrelse, praktisk at bruge;
 • evnen til at justere niveauet af lysflow.

Ulemperne ved halogenlamper indbefatter deres komplekse design. Sammen med lampen skal købes en lysekrone. Ved montering af indbyggede armaturer i loftet skal du bruge en speciel enhed, der gør det muligt at tænde segmenterne af bundtet af loftarmaturer separat.

Du skal også huske, at du ikke kan røre halogenlampens overflade med dine hænder, når den er tændt. Hun er meget modtagelig i denne tilstand og kan brænde ud.

Sammenligningsegenskaber for forskellige typer lamaer