Lyspærer til lofter: reglerne for valg og tilslutning af + ordninger til placering af lamper i loftet

Stræklofter er monteret i bolig-, kontor- og forretningslokaler. Med deres hjælp er det muligt at skabe et usædvanligt og praktisk interiør for rimelige penge. Det eneste problem, der kan opstå, er belysningen.

Vi tilbyder at finde ud af, hvordan man vælger lyspærer til hævede lofter, og overveje de populære ordninger for deres placering.

Den bedste mulighed for hævede lofter

Hovedårsagerne til installation af spændingsstrukturer - æstetisk udseende og anvendelighed. De er lavet af PVC eller stofpaneler, der er fastgjort til profilerne.

Valget af belysningsarmaturer afhænger stort set af materialet i denne slags loft. Polyvinylchloridfilm og nogle typer stoffer tåler ikke høje temperaturer. De kan deformeres.

Derfor er det nødvendigt at være opmærksom ikke kun på de tekniske parametre, men også på andre funktioner i lamperne. Så når de opvarmes over 50 grader, kan panelernes materiale ændre farve, tørre ud og revne.

Loftet bliver gulligt, grimt. Drift og vedligeholdelse vil være meget vanskeligt. Efter et par måneder vil vi få en ny reparation. Det er gode grunde til at tage sig tid til at vælge de rigtige lamper til lofter.

Lyseffekter afhænger af typen og arrangementet af pærer. De kan understrege fordelene ved loftet, det er fordelagtigt at zone rummet, forbedre indretningen eller omvendt forkæle håbløst indtryk af rummet.

Når du køber, fokuserer på strøm og temperatur på opvarmning. Glødelamper er ikke egnede, så de vælger normalt halogenkraft på 35-40 W eller LED.

I nogle tilfælde - energibesparende fluorescerende op til 50 watt. Der er også visse krav til sikker placering af belysningsarmaturer.

Grundlæggende valgregler

Alt betyder noget - type, form, magt, placering af lamper i loftet. De vigtigste regler, der skal følges ved valg af:

 1. Type og effekt af lamper. Den bedste løsning - lamper til 35-50 watt.
 2. Afstand til loftet. Det kritiske minimum er 15-20 cm. Hvis du lægger lamperne tættere på overfladen af ​​materialet, vil det medføre, at det deformeres. For glødelamper skal afstanden være endnu længere - fra 40 cm.
 3. Formen af ​​lamper. Fra de mange foretrukne "plader" bliver nødt til at blive forladt. Reglerne for deres installation sørger for en nemmere pasform til loftoverfladen. I tilfælde af spændingsstrukturer er dette uacceptabelt, fordi til afkøling har du brug for fuld luftcirkulation.
 4. Design. Det hele afhænger af de personlige præferencer af ejeren af ​​rummet. Det er vigtigt, at enhederne installeres i henhold til reglerne og giver fuld dækning.

En række lamper er enorme, så det giver mening at navigere i de vigtigste klassifikationer og finde den løsning der passer bedst til hver enkelt sag.

Ved køb er det nødvendigt at tage hensyn til lokals formål og egenskaber, være opmærksom på installationsreglerne.

Kompliceret installation fører til dyrere belysning, ofte uberettiget. Problemet kan løses ved at vælge en anden type lampe.

Fordele og ulemper ved forskellige typer pærer

Normalt for hævede lofter bruge lamper af en af ​​tre typer: LED, halogen, fluorescerende. Hver af dem har sine fordele, ulemper, begrænsninger i drift. For at få et velinformeret valg, er det bedre at finde ud af deres egenskaber i forvejen.

Valg nr. 1 - LED-pærer

Disse er enheder på halvledere. De giver et hvidt eller lidt gulligt lys, må ikke overophedes luften, omgivende genstande.

En af de vigtigste fordele er trægfrit. Det betyder, at lysets lysstyrke justeres øjeblikkeligt: ​​Du behøver ikke vente, indtil enheden "bryder ud" ved fuld effekt. Det påvirkes ikke af strømforstyrrelser i netværket.

Derudover er der modeller til salg, hvis lysstyrke kan justeres af brugerdæmpningen.

LED-enheder klassificeres som energibesparende, fordi de bruger 5-8 gange mindre elektricitet end glødelamper. Dette er et oplagt plus, men prisen er stadig mere end høj.

Noterer de høje omkostninger ved pærer på dioder, bør det være i planlægning fase af belysningen at bestemme typen af ​​lampen selv.

Hvis dette er en model, hvor matrixen / bordet med lysdioder er integreret, kan det være nødvendigt at reparere eller udskifte elementet, hvis det fejler.

Ikke alle almindelige brugere skal overvåge købet af et nyt bestyrelse og sin egen udskiftning. Og for at ringe til en elektriker er det dyrt - det er lettere at købe en ny belysningsarmatur.

Et mere interessant alternativ er køb af en lampe, hvor du kan skifte en pære. Så i salg er der forskellige modeller, hvor lamper med GU5,3 socle sættes.

Hvis en sådan lyspære ikke fejler, skal du blot fjerne den gamle og installere en ny, som koster omkring 60 rubler. Og behøver ikke at købe hele lampen helt.

I forbindelse med den høje pris for lamper fra kendte mærker har mange potentielle købere et ønske om at spare penge ved at vælge billigere produkter fra navnløse kinesiske virksomheder. En sådan fordel er meget tvivlsom på grund af en række funktioner:

 • pris - en god pære på dioder kan ikke være billig og billigere, oftest uden producentens garanti;
 • holdbarhed svarer ikke altid til de deklarerede - kun mærkevarer kan arbejde i henhold til fabrikantens arbejdstid;
 • fald i lysstyrke - LED krystaller mister gradvist deres lysstyrke og går helt ud.

Også før du køber bør du være opmærksom på farvespektret udgivet af den valgte LED-lampe. I denne sag er det nødvendigt at udvise forsigtighed og på forhånd bestemme, om et sådant lys er behageligt for øjnene.

Ved udvikling af loftets konstruktion er det vigtigt at vælge omhyggeligt den rigtige farve af belysning, beregne den nødvendige effekt og omkostningerne ved enhederne.

Dette er den eneste måde at gøre interiøret virkelig hyggeligt og behageligt. Kontakt om nødvendigt med professionelle designere og elektrikere.

Valg nr. 2 - halogenlamper

Funktionsprincippet ligner arbejdet med almindelige glødelamper, kun et specielt mærke wolfram anvendes til fremstilling af trådfibre. En væsentlig forskel er kun i påfyldningen af ​​kolben, hvor oxygen, inertgas og halogenholdige additiver er placeret.

Ved opvarmning fordampes wolframmen fra den fine tråd og vender derefter tilbage til den. På grund af dette er der ingen blackout på kolberne. Selve tråden regenererer, hvilket har en positiv effekt på lampens levetid.

Tungsten tråd opvarmer op til høje temperaturer, men dette kompenseres ved brug af specielt kvartsglas, som bevarer varme og bidrager til en stigning i enhedens effektivitet.

Armaturer med halogener har høj farvekvalitet, lysstyrke, lysretning. Et andet plus er den lille størrelse. Dette giver dig mulighed for at designe æstetisk spotbelysning.

Hvad angår energibesparelse, taber halogenlamper LED og fluorescerende. Livstiden forlader også meget at ønske. Dette bør overvejes ved køb.

Valg nr. 3 - lysstofrør

De er fortjent kaldt energibesparende. Uanset armatur er installeret, med sådanne enheder bliver det automatisk økonomisk. Dette skyldes designfunktionerne, takket være, at du kan få et glimrende forhold mellem lysstyrke og strøm.

Økonomisk strømforbrug, gode driftsmæssige og tekniske egenskaber er fordelene ved lysstofrør.

De blinker ikke, når det kommer til kompakte modeller med en integreret elektronisk ballast, de arbejder lang og jævnt. Du kan vælge den passende farveskærm.

Et andet plus er manglen på overophedning af omgivende luft og genstande, der ligger tæt på belysningsenhederne. Den maksimale temperatur er 60 grader.

Der er også ulemper:

 1. Potentiel sundhedsfare. Personer med visse sygdomme er skadelige for at være i rum med lysstofrør. Hvis der er alvorlige diagnoser, bør du konsultere din læge.
 2. Høj pris Sammenlignet med glødelamper er fluorescerende lamper 10 gange dyrere.
 3. On-off følsomhed. Jo oftere er apparaterne tændt og slukket, jo mindre tjener de.
 4. Miljøskader. Lamper indeholder usikre kviksølvdampe, så instrumenter skal bortskaffes separat. Hvis kolben er brudt, skal du grundigt ventilere rummet, samle rester af glas og behandle rummet.

Før du køber lysstofrør, skal du sikre dig, at der er punkter til at modtage forældede varer i din by. De bør ikke smides i en almindelig skraldespand.

Hvis flere fluorescerende lamper er brudt samtidig, er det nødvendigt at kalde MCH'er til forebyggende behandling af rummet. Dette bør tages i betragtning, især hvis der er små børn i huset, aktive springer dyr osv.

Lygteforbindelsesregler

Af grundlæggende betydning er den type armaturer, hvor det er planlagt at montere lamperne. Ifølge typen af ​​monteringsdesign er forskellige.

Suspenderet. I hverdagen kaldes de lysekroner. En win-win til næsten ethvert interiør.

Det er muligt at montere lamper af alle typer, siden Afstanden til loftet er tilstrækkelig til at undgå stærk opvarmning af materialer. Installation er den enkleste. Priserne kan variere afhængigt af model, fabrikant, design.

Falsk. For sådanne strukturer er det påkrævet at opbygge et realkreditbase med elektriske ledninger inden installationen af ​​strækloftet. Derefter sætter de særlige ringe, hvor de løser lamperne.

LED-lamper passer bedst til dem - med en minimal opvarmningstemperatur. Fordelene skyldes de lave omkostninger ved byggeri.

Embedded. Forskellen fra ovenlysene er kun i installationsmetoden og tilstedeværelsen af ​​et dekorativt panel, takket være, at konstruktionen af ​​enheden næsten kan skelnes fra overfladen af ​​strækloftet.

Fordel - lave omkostninger design. Ideel til kontorlokaler, minimalistisk interiør.

Afhængig af antallet af lyskilder skelner punkt- og kaskadelamper. I enhederne af den første type monteres kun en lampe og den anden - flere.

Dotkonstruktioner skal installeres i rækker på grund af den beskedne belysningszone. Cascading afviger stort designpotentiale. Takket være dem kan du skabe smukke effekter.

Skelne mellem statiske og roterende lamper. Navne afspejler strukturens egenskaber: den første er fast, og den anden gør det muligt at justere strålingsretningen.

Den type materiale, som selve kludets klæde er lavet af, er ligeledes vigtigt. Hvis det er et stof, er valg af lamper næsten ubegrænset, men på PVC-folien er det bedre at installere LED-enheder.

Krav til placering af lamper i loftet

Ved design af belysning overholder flere enkle regler:

 1. Den første række af lamper er planlagt, så den er mindst 20 cm fra væggen.
 2. Hvis vedhængslampen er en, er den installeret i midten af ​​loftet.
 3. Sting er svage punkter i PVC-konstruktioner. I en afstand på mindre end 15-20 cm fra dem bør der ikke være nogen lyskilder.
 4. Ved beregning af lamperne kan du fokusere på den gennemsnitlige ydelse: 1 enhed pr. 1,5-2 kvadratmeter. område. Hvis du har brug for at levere kraftig belysning, skal du fortsætte fra det første ciffer. Hvis den specielle lysstyrke ikke er nødvendig - fra den anden.
 5. Med et symmetrisk arrangement af lamperne skal der tages hensyn til afstanden mellem dem, indsnit fra væggen.

Windows - kilder til naturligt sollys. Ved beregning af lyspærernes placering skal de tages i betragtning, men der er ingen specielle krav her. Det vigtigste - at respektere afstanden fra væggene.

Lyskilde layout

Der er flere design ideer, der giver de mest rentable sted enheder. Før du selv opfinder nye måder at placere lys på, bør du gøre sig bekendt med de eksisterende.

Det mest populære arrangement af pærer på et strækloft er som følger:

 1. Oval. Belysningsanordninger placeres i form af en oval indskrevet i et rektangel af loftet. Centret er enten dekoreret med en lysekrone, eller venstre lidt dæmpet.
 2. Cirkel. Lamperne ser ud som en stor cirkel på loftet. Fordelen ved denne ordning er ensartet belysning af hele området.
 3. Rektangel. Apparaterne er installeret rundt omkretsen, hvilket skaber en optisk effekt af rumudvidelse.
 4. Doug. En god mulighed for at fremhæve accentzonen i rummet.
 5. Wave. Arrangementet af lamper i form af en bølge er velegnet til værelser med ikke-standardkonfiguration. Denne ordning giver dig mulighed for visuelt at tilpasse rummets form.

I rum med nicher, fremspring eller originale møbler kan vilkårlige designs se godt ud. Ofte ser lampen ud tilfældigt, men skaber de nødvendige effekter.

Hvis du beslutter dig for at arrangere loftet på denne måde, skal du omhyggeligt beregne det nødvendige antal lyskilder.

Valget af ordning kan afhænge af formålet med rummet og personlige præferencer af ejeren.

Elektrisk udstyr, lys, belysning

Stræk loft - en populær moderne måde at afslutte loftet. Det er let at installere og giver dig mulighed for at skjule alle fejl og uregelmæssigheder i hovedloftet. Der er en misforståelse om at installere et loft, du er nødt til at opgive den traditionelle belysningsmetode, at du ikke kan bruge lysekroner og lamper. Og du kan kun bruge spotlights eller LED-tape, monteret i en gipspladekasse. Faktisk er det slet ikke tilfældet. For at belyse et værelse med et strækloft, kan du bruge lysekroner og loftslamper og spotlights. I forbindelse med strækstofets specifikationer er der visse begrænsninger og krav, der skal opfyldes for lamper til lofter. Dette gælder for typen af ​​lamper, deres kraft, installationsmetode, lampesign og meget mere. Der er et rimeligt spørgsmål, hvordan man vælger en lysekrone til hævede lofter. Om dette og snakkes i denne artikel. Vi vil bestemme, hvad lysekroner og lamper er, hvilken form og størrelse, hvordan de er fastgjort til basen, hvilke lamper de bruger og hvilke restriktioner der pålægges.

Funktioner af belysningsanordninger til lofter

Stretch loft er en PVC eller polyester lærred, strækket i hovedloftets plan i en afstand af flere centimeter fra den. På grund af at PVC-stoffet er følsomt for temperaturstigninger over 80 ° C, kan det strække sig. Polyesterstof syntetisk stof strækker sig ikke, men det kan ændre farve, blive gul eller sort under påvirkning af temperatur eller på grund af ukorrekt installeret belysning.

Derfor undrer du dig om at vælge lamper til hævede lofter, bør du overveje følgende krav:

 • Strækloftets lærred må ikke opvarme over 60 ° C, så lysekronerne skal være placeret i en vis afstand / højde fra lærredet, og strømmen af ​​lamperne til stræklofterne skal være sådan, at lærredet opvarmes så lidt som muligt. Hvilke særlige krav er der pålagt kraften til visse lamper, vil vi overveje senere.
 • Nogle typer af lamper, såsom halogen og LED, kan tilsluttes via effektomformere. Sådanne indretninger bør ikke placeres i mellemrummet mellem strækloftet og hovedloftet, da der ikke er nogen ventilation i den. Effektomformerne placeret bag spændetilstanden fejler hurtigt på grund af overophedning. De skal anbringes i en bekvem ventileret niche, og de ledninger, der fører til dem, skal fastgøres over lærredet.
 • Lamper og lysekroner til loftslofter er fastgjort til hovedloftet på forskellige måder. Derfor skal de købes inden loftet er installeret, så installatørerne vil kunne beregne mere detaljeret, hvor indsnittet vil være til armaturet, samt bedre forberede fastgørelsen af ​​pantet.
 • Den glatte overflade af strækloftet afspejler 80% af lyset, så du bør ikke bruge til at belyse lysekronen med åbne lamper, der peger opad. De vil blive afspejlet i lærredet, og lyset bliver for lyst og skåret. For en stille omgivende belysning skal du bruge lysekroner og lamper med nuancer.
 • Det er nødvendigt at opgive en lysekrone eller en lampe med en bevidst vanskelig monteringsindstilling, da unødig skade på spændevævet er uønsket.

Disse er blot generelle begrænsninger. Siden klassiske lysekroner, lysekroner med forskellige indviklede design, lysekroner med blæser, indbyggede loftlamper, loftslygter, spotlygter og andre belysningsarmaturer kan bruges til at belyse stræklofterne, lad os se nærmere på nogle af dem.

Hvilke lysekroner til hævede lofter er

For at oplyse værelser med hævede lofter, kan du bruge den klassiske lysekrone, der er kendt for vores øjne. For et lille værelse med et areal på 9-12 m2 er en lysekrone installeret i midten af ​​rummet nok. Hvis lysekronens form gør det muligt at klare det på krogen, der er specielt designet til dette formål, vil dets installation koste meget lidt. Nogle gange kan nogle virksomheder, der installerer hævede lofter, installere en lysekrone gratis.

Til belysning et stort rum på 20 m2 og mere end en lysekrone vil ikke være nok. Hvis rummet har en langstrakt form og giver dig mulighed for at opdele det visuelt i to dele, så kan du installere to lysekroner lige adskilt fra væggene. Ellers er det muligt at supplere en lysekrone med loft eller spotlights, som vil belyse de "døde" zoner, hvor lyset fra lysekronelamperne ikke når.

Formen og størrelsen af ​​lysekronen til strækloftet

Alle lysekroner kan opdeles i vandret og lodret. I værelser med lave lofter fra 2,3 m til 3 m højde er det tilrådeligt at bruge vandrette lysekroner med en diameter på op til 1 m. De kan være en multi-track konstruktion placeret på "grene" eller have et andet design. Deres hovedtræk er, at lamperne med lamper er jævnt fordelt gennem lysekronen og er i en tilstrækkelig afstand fra midten for bedre at belyse rummet.

I værelser med højt til loftet (over 3 m) er det bedre at bruge lodrette lysekroner med en diameter på 30-50 cm og en højde på ca. 1 m. En lysekrone hængende fra et langt "ben" belyser levestuen så meget som muligt.

Lysekroner til hængende lofter pris afhænger af deres form, design, størrelse og materialer. Det bedste valg ville være lysekroner med nuancer eller horn rettet nedad eller sidelæns og nedad for ikke at opvarme loftet igen. Også klassiske lysekroner kan suppleres med dekorative elementer - silke lampeskærm, perler, vedhæng lavet af gennemsigtigt eller farvet glas, som vil spille som en blænding på overfladen af ​​loftet.

Krystallysekroner til stræklofter er altid populære, da krystalskårne elementer diffunderer lys, jævnt fordeler det gennem rummet. Alle moderne lysekroner af denne art er designet med alle de krav, der gælder for belysning af værelser med lofter. Det blanke lærred i strækloftet afspejler lyset og gør krystallet "play" med højdepunkter og masser af farvede stænk.

Ud over ovenstående er der store pyramidalkroner, der belyser hallerne på hoteller, teatre, museer og andre lignende lokaler. Valget af en lysekrone af en bestemt form og størrelse afhænger af den effekt, som ejeren af ​​boligen ønsker at modtage. For eksempel vil en klassisk lysekrone i stearinlys med "stearinlys" se mere fordelagtig ud i et matt lærred, og i en blank vil dets refleksion være uhensigtsmæssig og ubehagelig. Lysekrone i form af en halvkugle vil perfekt slå et blankt lærred, i dens refleksion bliver det til en fuld kugle, som visuelt vil forstørre rummet og "løfte over" loftet. Horisontale multi-track lysekroner ser godt ud både under matte lærred og under glansede, som er helt synlige i de præsenterede fotos.

Lysekroner til hævede lofter: foto eksempler

En lodret lysekrone med silke lampeskærme og dekorative glaselementer er vidunderligt afspejlet i et blankt stretchfarvet lærred af en mørk skygge.

Og endnu en lysekrone mod det mørke strækloft.

Krystal lodret lysekrone er perfekt kombineret med et matteret stof strækloft.

Her er den vandrette lysekrone af moderne design.

Og en anden version af moderne indretning.

En fantastisk mulighed for en strækloft vandret multi-mile lysekrone.

Klassisk lodret lysekrone til højt til loftet.

Den vandrette lysekrone af det futuristiske design med lukkede lamper afspejles i det glatte stretchloft.

Og her er et eksempel på, hvordan lamper kan afspejles på et blankt loft uden lampeskærme.

En temakrystal-lysekrone kræver et passende rum. Ikke for alle.

For et stofloft med et rigt mønster er det svært at finde en lysekrone, men du kan.

Den øverste del af lysekronen til strækloftet skal ikke være mindre æstetisk end den nederste, da dens refleksion ses i det blanke lærred. Der må ikke være grimme stikning af ledninger eller andre dele. Skålen af ​​lysekronen (placeret øverst og fastgjort til lærredet på strækloftet) skal være stort nok til at skjule alle mangler og installationssteder.

Du bør ikke bruge lysekroner, hvor hornene og lamperne er rettet opad, og der er ikke noget loft eller reflektor ovenover. Dette truer med at forårsage sorte pletter på loftets overflade, som næsten er umulige at fjerne. Forresten vedrører dette ikke kun strækloftet, men også det sædvanlige loft. Årsagen til udseendet af sorte pletter er brændt støv. Faktum er, at der opsamles støv på overfladen af ​​lamperne, der forbrænder på grund af opvarmning af lampens overflade. Når et udkast vises i lokalet, for eksempel, hvis du åbner døren, blæser det brændte og stadig varme støv ud af lampens overflade, stiger op og sætter sig i loftet som om det smelter ind i loftet. Hvis du stadig vil bruge bare denne slags lysekrone, så skal lamperne i den installeres energibesparende eller LED, de opvarmer mindst.

Hvis man vælger en lysekrone til et strækloft, er det nødvendigt at være opmærksom på de modeller i lofterne, hvor der er lysreflektorer. Lysreflektorer er plader af krom eller rustfrit stål. Det er bedre, hvis det er placeret på toppen - over lampen, så er sandsynligheden for overophedning af strækloftet minimal.

Lad os se på typer af lysekroner, afhængigt af hvilken slags lamper til hævede lofter der bruges i dem. Glødelamper, halogen, energibesparende og LED-lamper kan bruges som lyskilder.

Lysekroner til loftslofter med glødelamper

Glødelamper er den billigste kilde til lys, men deres effektivitet er så ubetydelig, at deres brug i de senere år i stigende grad er blevet afvist til fordel for andre lamper. Trods alt bliver kun 3% af den energi, der bruges af glødelampen, til lys, de resterende 97% bliver til varme. Og med denne funktion er forbundet det største problem med at bruge glødelamper med loftslofter.

Glødelampernes kraft i en lysekrone til et strækloft må ikke overstige 60 W, hvis lysekronen er lodret og 40 W, hvis den er vandret.

Hvis lamperne i lysekronen er rettet opad, skal de være placeret tættere end 40 cm fra lærredet. Ellers bør lysekronerne med hornene pege opad ikke blive brugt overhovedet, da reflektoren fokuserer på energien og opvarmer lærredet. Hvis den er rettet nedad, så i en afstand på 20 cm. Den bedste mulighed er lysekroner, lamper, der er helt skjult fra loftet eller i det mindste loftbelysningen adskiller dem fra loftet.

Halogen lysekroner til lofter

Halogenlamper er ikke langt fra glødelamper med hensyn til effektivitet. Deres største fordel er, at spektret de udsender, er tættest på dagslys. Men sådanne lamper opvarmes endnu mere end glødelamper. Derfor bør halogenlamper til hævede lofter ikke være mere kraftige end 35 watt.

En anden vigtig nuance med at arbejde med halogenlamper er, at du aldrig bør røre dem med dine hænder, kun med tørre, rene kludhandsker. Det fedt, der udskilles af talgkirtlen i huden, forbliver på lampens pære og vil brænde, når lampen opvarmes. Der kommer et mørkt sted på stedet for det brændte fedt, hvorved lampen opvarmes ujævnt og hurtigt fejler.

Det er umuligt at installere halogenlamper i lysekroner, hvis horn er rettet opad, undtagen i tilfælde, hvor lysekronen er lodret og falder en tilstrækkelig stor afstand fra loftet. Et sådant trick er kun muligt i værelser med højt til loftet. I alle andre tilfælde er det bedre at installere halogenlamper i loftlamper og horn rettet nedad eller sidelæns og i en afstand på 20-25 cm fra loftet.

Energibesparende lysekroner til lofter

Energibesparende lamper er fluorescerende lamper med integreret ballast. Deres effektivitet er meget højere end glødelampe, og de opvarmer næsten ikke op, men de har deres ulempe. Kviksølv er inde i en energibesparende lampes pære, så hvis pæren er beskadiget eller ødelagt, er det nødvendigt at træffe passende foranstaltninger - tøm rummet fra mennesker og dyr og fjern kviksølvgasser. Også efter udløbet af brugen af ​​en sådan lampe kan den ikke blot smides i beholderen, men skal tages til et særligt modtagelsessted.

Energibesparende lamper til hævede lofter kan være af en hvilken som helst strøm og være placeret tæt på lærredet, f.eks. I vandrette lysekroner. Den eneste begrænsning er værelser med høj luftfugtighed. De kan ikke bruge energibesparende lamper - hurtigt fejler strømforsyningen. Energibesparende lamper kan også installeres i hornene pegende opad.

LED lysekroner til hævede lofter

LED lamper - ideel til hængende loft. De har den højeste effektivitet, de opvarmer ikke og er meget holdbare. Forventningen af ​​sådanne lamper er ca. 10.000 timers kontinuerlig drift (4 år), mens deres holdbarhed ikke afhænger af antallet af indeslutninger. LED'er diffunderer det spredte lys, så lamperne behøver ikke reflektorer og reflektorer. Der er ingen begrænsninger på magt og afstand til lærredet til sådanne lamper.

LED-lamper til hævede lofter installeres med strømforsyning, så det er fornuftigt at bruge lavspændingspærer med en enkelt strømforsyning i lysekronen. Forresten skal den placeres på et ventileret sted - en niche, bag et skab eller et andet sted. Fra strømforsyningen til lysekronen skal strække ledningerne. Designet af LED lysekroner er så indviklet og usædvanligt, at det er i stand til at dekorere og bringe en fremhævning til ethvert interiør.

Metoden til montering af lysekroner til lofter

Alle lysekroner ved hjælp af fastgørelsesmetode kan opdeles i to kategorier - suspenderet og overhead.

Suspenderet lysekrone til et strækloft er hængt på en særlig krog, der kan "fast" fastgøres i betonloftet svejses til pladen, boltet til loftet. Hvis du monterer krogen i rummet for første gang, er det fornuftigt at installere ankerkrogen og fastgør den fast i loftet.

Lysekroner med krogmontering er nemmeste at installere på loftet. Til installationen behøver du kun at sænke krogen til den ønskede højde og lave et lille snit i lærredet for at strække ledningerne og lysekronen.

Den såkaldte loftslysekrone til et strækloft er fastgjort direkte til loftet, derfor leveres det med specielle monteringselementer - beslag.

Monteringspladen leveres ofte med ikke for tunge lysekroner, forsynet med monteringspinde eller sidebolte med sideklem og gevind. Da strækloftet sænkes 5 til 6 cm eller mere fra hovedloftet, skal monteringsbjælken være fastgjort så det er på det krævede niveau. For at gøre dette, skal det være noget at sætte mellem det og hovedloftet. Dette kan være en træbjælke med en tykkelse på 5 - 10 mm mindre end loftets sænkning.

Monteringsplade "kryds" bruges til at fastgøre tunge massive lysekroner med form som en cirkel, oval, kvadratisk eller rektangel. Opgaven er den samme som med monteringspladen. Det er nødvendigt at tage et stykke krydsfiner, lidt mere end størrelsen på monteringskorset, bor et hul i midten, hvorigennem elektriske ledninger kan trækkes, og fastgør det til loftet med ankerdykler på betonen. Gennem krydsfiner til betonen monteres monteringspladen "cross".

Monteringsplade "I-beam" leveres komplet med store lysekroner. Du kan fastgøre den til bundloftet på samme måde som tværstangen.

Overvej at loftslysekroner med monteringsplader "cross" og "double tee" kræver et ret stort hul i stretchloftet, hvilket kan påvirke udseendet og spændingen negativt. Det er derfor, der oftest bruges hængende lysekroner og lysekroner med en konventionel monteringsplade.

Hvilke lamper til lofter er

Ud over lysekroner i stræklofterne kan du installere lamper, mindre og mere kompakte belysningsarmaturer. Der er sådanne typer af armaturer til stræklofter - spotlights, der giver yderligere belysning af et bestemt hjørne, indvendig element eller rumszone samt hovedloftarmaturer til stræklofter, der tjener som generel belysning i stedet for en lysekrone. Spotlights er oftest forsænket, og lofterne er overhead, der stikker ud over lærredet.

Hvordan vælger man lamper til hævede lofter, så de ikke beskadiger lærredet, hvilke lamper kan bruges og i hvilken afstand? Selvfølgelig kan glødelamper i lamperne ikke bruges. Og vi vil overveje andre typer nedenfor.

Halogenlamper til lofter

Som vi allerede har skrevet, opvarmes halogenlamperne, så lamperne skal være forsynet med en reflektor, der styrer lysstrømmen. Armaturhuset selv, der anvender halogenlamper til lofter, skal være fremstillet af et materiale, som minimalt udfører varme. Det er ønskeligt, at lampens krop stikker mindst 5 til 10 cm ud over nettet, så den ikke opvarmes.

Ligeledes skal lampens bund med en halogenlampe drejes. Overvej at opvarmning af en halogenlampe ikke er afhængig af spænding, så du sikkert kan bruge 220 V-lamper, og afsæt ideen om at installere 12 V-lamper og omformere. Du vil ikke få noget, og installationen af ​​ledninger og installation af transducere - unødvendige problemer. Husk, at opvarmning af lampen kun afhænger af strømmen.

Lamper til stræklofter energibesparelser

Armaturer med energibesparende lamper er oftest spotlights. De kan være placeret på en hvilken som helst afstand fra loftet og har nogen strøm, da de næsten ikke opvarmes. Desuden er der i lamperne altid en reflektor, som beskytter alt, der ligger bag, fra opvarmning.

For energibesparende armaturer til lofter er priserne næsten to gange lavere end for LED, hvorfor de stadig er populære.

LED-lamper til hævede lofter

Lamper med LED'er forårsager mindst beskadigelse af hæmmede lofter, de opvarmer ikke og spredes varme helt. Kategorien af ​​lamper med diodelamper til hævede lofter er den mest omfattende, med og uden dekorative elementer, der diffunderer og refrakterer lys. Sagen af ​​sådanne lamper er lavet af materialer, der ikke er meget varmeledende og er specielt isolerede. LED-lampernes effekt og lysstyrke kan variere afhængigt af behovene.

LED lamper til hævede lofter: et foto eksempel

Strek-loftslygter

Spotlights - den mest omfattende kategori af armaturer til hævede lofter. De monteres hurtigt og nemt, minimerer krænkelsen af ​​lærredets integritet. Oftest er disse indbyggede armaturer, der anvender forskellige spotlamper til hævede lofter - halogen, energibesparende og LED.

Montering af spotlights er lavet på specielle monteringsstrimler, som er monteret før webspændingen. Halogenlamper bliver meget varme, så lampens krop bør ikke opvarmes, sørg for at tjekke dette inden køb. Eller isoler lampen fra lærredens varmebestandige pakning. For 1 m2 plads kræves en lampe med halogenlampe. Samtidig sænkes loftet med 6 cm. Hvis vi bruger LED-spotlights, kan spændevævet monteres i en afstand på 4 - 5 cm fra hovedloftet.

Lamper til hævede lofter: et billedeksempel

Når du vælger en lysekrone eller armaturdesign til et strækloft, skal du overveje farven, tekstur og mønster på lærredet. For eksempel vil spotlights med græske ornamenter, med smaltindsatser eller antik bronze, se grove ud på et stofstrækstofloft.

Lysekroner til stræklofter

Stretch lofter har længe fået stor popularitet inden for reparation. De ser smukke, stilfulde og moderne ud. Men for hængende lofter og lysekroner er specielle, skal du tage højde for flere funktioner. For at navigere godt i alle disse nuancer, kan du bruge denne artikel.

Hvilke lysekroner er egnede?

Til forskellige interiører kan du bruge forskellige typer modeller, men for et strækloft har du brug for en speciel lysekrone. Valget af sådanne lamper er ikke så stort, men ved at vide visse krav (såsom monteringsmetode, loftlampeopbygningen, tilstedeværelsen af ​​varmeisolering osv.), Er det realistisk at afgøre, hvilken ledsager der er brug for til dit loft.

Et stort antal elementer til belysning, der tilbydes på byggemarkedet, giver dig mulighed for at vælge en model, der passer bedst til det indre af rummet. Til at begynde med, overvej de typer lysekroner, som de handler om montering, lyskilder og metoder til integration.

Ifølge metoderne til armatur er lysekroner opdelt i ophæng og loft.

 • Vedhæng lamper er fastgjort til loftet med en krog og ophæng. Lysekronen på krogen, måske den mest almindelige mulighed for belysning. Med denne metode er det vigtigt at tage højde for den afstand, der er skjult af strækloftet, da suspensionen delvist skjules under spændedækslet.
 • Loftsarmaturer er fastgjort ved hjælp af en speciel platform, der passer godt til loftet og beskytter lærredet mod intens varme. For lysekronen på baren er det bedre at bruge små lamper, for eksempel i form af stearinlys. Dette er en universel model, hvis design du kan vælge til din smag.

Ved denne metode lægges forstærkede profiler eller lameller af en bestemt tykkelse på stedet for fastgørelsen af ​​lysekronen, og der laves et teknisk hul i loftet. Derfor er det vigtigt at vælge en lysekrone på forhånd, inden du monterer loftet.

Meget ofte indbyggede lamper bruges til hævede lofter. De ligger i kløften mellem den hårde overflade og lærredet, og når man vælger en sådan lampe, skal denne afstand holdes i tankerne.

Det utvivlsomme plus på det indbyggede belysningssystem er, at lyskilderne kan installeres næsten hvor som helst i loftet.

Ofte komplementerer de den traditionelle lysekrone, som f.eks. Har rummets omkreds. Takket være strækloftet med lamper kan du distribuere lys accenter.

Armaturer designet til hængelofter varierer alt efter forskellige typer lamper.

 • Typisk anvendes hævede lofter indbyggede lamper med halogenlamper. Deres fordele er, at de er billige, giver et ret stærkt lys og ser smukt ud. Minus er i en tilstrækkelig stærk opvarmning, så der er en grænseværdi for dem, når de anvendes med stræklofter. 20 W for skum og 35 W for en tekstil klud.
 • Men LED-lamper, i modsætning til halogen, bliver næsten ikke opvarmede, derfor er de meget mere foretrukne. Og stadig dioder adskiller sig i den øgede lysstyrke, men samtidig beskadiger ikke øjnene. Det eneste, der kan forhindre dem i at købe, er den høje pris, men hvis du mener, at LED-lamper er langt mere holdbare end normalt og bruger mindre strøm, viser det sig at bruge dem er meget mere økonomisk.

En separat slags indbyggede lys er pletter.

Spot funktioner:

 • Evnen til at lede lyset i enhver retning i den ønskede vinkel;
 • Muligheden for zoneinddeling.

Spots er en meget fashionabel og stilfuld måde at tænde et værelse på. Men hvis du ikke er sikker på deres anvendelighed, bør du ikke overbelaste loftet med forskellige lyskilder.

Ud over pletter kan du i mange lejligheder finde lofter med soffits. Disse er lamper, der skaber retningsbelysning. Af de fire typer spotlights (stationær, overhead, mortise, med et twist) er mortise særlig populær.

Vi lever i det 21. århundrede, og teknologien har længe været ude af sted. For få årtier siden kunne de ikke engang tænke på en lysekrone med et kontrolpanel. Nu er det et populært og fashionabelt belysningssystem. Takket være fjernbetjeningen har brugervenlighed nået et maksimalt niveau. Slå lyset til eller fra nu uden at komme op fra sofaen.

Hvis du falder i søvn, for eksempel når du læser en bog, skal du bare trykke på en knap, og du kan sove mere.

En anden ultra populær trend i belysning er edderkoppekronen. Det er en metal base, som er fastgjort lange fleksible wire fødder med pærer i enderne.

Edderkoppens lysekrone ser mest æstetisk glædeligt ud i ultramoderne interiører, for eksempel i loftet eller i en industriel stil. Selvfølgelig, hvis du er bange for insekter, så er en sådan lysekrone ikke til dig, ellers er mareridt garanteret. Men elskere af brugerdefineret design og alt usædvanligt, vil edderkoppekronen helt sikkert appellere til dig.

Størrelser og former

Designere skaber konstant lamper af forskellig form og størrelse. Der er runde lysekroner, der er firkantede, små og store lysekroner i form af forskellige genstande. Alle kan bruges i forskellige designs, herunder med loftslofter.

Hvad angår firkantede armaturer, er der et synspunkt om, at de skal bruges på et konventionelt gipsplankloft. Men i virkeligheden ser de godt ud på hævede lofter og generelt i alle rum. Ideelle firkantede former passer ind i værelser med indbyggede skabe og andre møbler med klare hjørner. Det vigtigste er ikke at overdrive det med sidstnævnte.

Interiøret i stil med modernisme, og især cubisme, er også svært at forestille sig uden en firkantet eller rektangulær lysekrone.

Den runde form af lysekrone er tværtimod mere egnet til den klassiske stil. Fraværet af skarpe hjørner i en sådan lysekrone vil bidrage til fred og regelmæssighed. Enkeltheden og sammenfattelsen af ​​de runde former har altid været og vil være i mode.

Denne form for lysekroner, som flade, designet til lejligheder med lave lofter. Den kompakte størrelse giver dig mulighed for at spare plads.

Men når du vælger et fladt armatur, skal du passe på to nuancer:

 1. Det flade dæk skal være udstyret med en speciel metaldiffusor. Det beskytter loftet mod overophedning og afspejler varmen ned og øger belysningen af ​​rummet.
 2. Mest sandsynligt skal du tænke på yderligere lyskilder. Faktum er, at et stort rum er svært at belyse en lysekrone, men i kombination med pletter eller spotlights vil det se imponerende ud og give fremragende belysning.

Formen og designen af ​​en flad lysekrone afhænger af dine ønsker, deres valg på markedet er meget stort. Men størrelsen vil afhænge af rummet i rummet. Generelt er dimensionerne af enhver lampe meget vigtige, så den passer godt ind i det overordnede interiør. For at bestemme den rigtige størrelse er der en formel: Du skal opdele højden af ​​lofterne med 4. Resultatet er den optimale størrelse af lysekronen.

Det skal huskes, at store lysekroner kun er velegnede til rummelige høje værelser.

Normalt kan der findes store lamper i forsamlingshaller, foyer og store haller. For de fleste værelser af den sædvanlige størrelse kan du vælge en lille lysekrone, normalt 30-60 cm i diameter.

design

Moderne teknologier gør det muligt at producere ikke kun enkle hvide lofter, men også at skabe forskellige mønstre på dem. I dette tilfælde kan designet være meget anderledes: blomster, mønstre og endda hele fortællings malerier - alt dette kan afbildes på lærredet på det monterede dæk ved hjælp af fotoudskrivningsmetoden.

Fotoprint på spændbeklædninger er en enestående mulighed for at gennemføre alle dine ideer og ideer i design af et værelse. I dette tilfælde, da baggrundsbelysningen (og bør) harmonisk kan supplere billedet, vil billederne omkring lysekronen hjælpe med at fokusere på sidstnævnte.

For eksempel kan det blomstrende indre af et værelse understreges med et pryd på en lysekrone i form af en blomsterkrans. Det vil se smukke og elegante ud. Fotoudskrivning omkring lampen i form af saftig, moden frugt vil være en god løsning til køkkenet eller spisestuen.

Hvis i børnehaven for at skildre et gammelt kort på et monteret dæk, passer lampen i form af et ratt helt ind i det. Mini-lysekroner er absolut små lamper, der ikke er større end 30 cm i diameter.

Hvordan vælger man?

At vælge en lysekrone til et hængslet loft er ikke så let. Det er nødvendigt at tage højde for mange nuancer og funktioner, så de skaber harmoni sammen, og den nye reparation glæder dig i mange år.

Ofte i tandem med falsk loft bruges en lysekroneplade med horn og flad. Den mest populære, det er nok en lysekrone med horn. Men vi skal huske på, at de ikke kan sendes op for at undgå overophedning af lærredet. Desuden, hvis lyset er rettet mod loftet, vil der være cirkler på sidstnævnte, som måske ikke behager alle.

Generelt vælger du en model med horn, der peger ned og til siderne, så kan alle disse problemer undgås.

Først bestemme stedet under lysekronen. Måske vil det være en traditionel central beliggenhed. Eller måske vælger du at bruge moderne indbyggede lamper rundt om hele rummet. Bestem hvilken objekt af rummet der er bedre at fokusere på, og hvad der kan efterlades uden yderligere belysning.

Overvej også naturligt dagslys og den side, som vinduerne står overfor.

For eksempel til et værelse med vinduer mod nord er det bedre at bruge ikke en lysekrone, men at supplere den med alternative lyskilder, mens det samtidig er ønskeligt at have dem på forskellige niveauer.

Udseendet af selve loftet påvirker også lampens valg.

Glansagtigt loft, der oprindeligt er spektakulært og selvforsynende, kræver korrekt belysning. En lampe med usædvanligt design, for eksempel en edderkoppekrone, bliver en værdig følgesvend for ham. Fremragende belysning, skuespillet af lys og skygge og enestående refleksion vil det give fuldt ud.

Du kan også bruge de volumetriske lysekroner med små LED-lamper - deres kolde nuance vil skabe en kold flimrende effekt.

Det sker, at det nedhængte loft er lavet af materialer, som simulerer satin. Dens karakteristiske træk er en usædvanlig perle glans og glød. Med forskellig belysning ændrer hans skygge. Til stoflofter er det bedre at stoppe på overheadflader eller bruge LED-striplampe.

Det er meget udtryksfuldt at dekorere stedet for at fastgøre lampen til loftet med en stikkontakt under lysekronen. Det ligner et fladt mønstret design, bag hvilke ledninger og andre fastgørelsesdele er skjult.

Korrekt valgt stikkontakt kan understrege originaliteten af ​​udførelsen af ​​belysningsenheden og forædle interiøret.

Støddåser lavet af lette materialer, såsom ekspanderet polystyren, er velegnede til ophængte lofter. De limes til limen i stedet for at fastgøre lysekronen. Husk at strækloftet nemt kan ødelægges af enhver uhensigtsmæssig bevægelse, så foretag alle forbedringer på stikkontakten, inden du monterer på lærredet. Glem heller ikke, at materialer vil unødigt indlæse loftet, så hvis du beslutter dig for at købe en stikkontakt til en lysekrone, så vælg en lille og lys en.

Ved placering

Hvert værelse i huset er som en separat lille verden. Og for hver sådan verden er det vigtigt at vælge den rigtige lyskilde. Og hvis du har ophængt lofter i værelserne, skal du omhyggeligt henvende sig til denne sag.

I stuen - rummet hvor du medbringer gæster, er lejlighedsfladen. Derfor er der ikke noget vigtigere end at vælge den rigtige lampe til et hængende loft.

Den mest elegante mulighed i sin enkelhed er den traditionelle vedhængslampe midt i rummet. Kristallkronen vil være perfekt, dens luksus vil tiltrække øjnene af alle, der kommer ind i hallen, og krystalvedhængene vil diffundere lyset jævnt og delikat gennem rummet.

En lille stue er bedre belyst af en lysekrone med en lille mængde dekorative elementer. Loftet vil give det netophed og elegance.

I soveværelset skal alt give ro og afslapning. Lampen er ingen undtagelse: det er bedre, hvis det giver et roligt, diffust lys, som ikke kun fremmer afslapning, men også er godt til syne.

Med hensyn til designet skal det matche indretningen af ​​rummet. Stræklofter skjuler en del af rummet, så korrekt belysning i soveværelset hjælper med at visuelt forstørre rummet.

Der er to koncepter af belysning - europæisk og amerikansk, og hvis du har et loft i dit værelse, skal du holde fast ved dem.

Det europæiske koncept indebærer en slags en, sædvanligvis central, lyskilde. Sjældent kan det suppleres med en sconce eller gulvlampe.

Amerikanerne bruger derimod en række forskellige lyskilder, lamper, væglamper, lys osv. Stop med denne mulighed er, hvis du vil zone rummet.

Ud over de vigtigste rum i huset er der også mindre vigtige, men de har selvfølgelig også brug for belysning. For eksempel er lyset i gangen af ​​stor betydning, fordi det er her, hvor din lejlighed begynder.

Eksperter siger, at et korrekt udvalgt belysningssystem i korridoren bidrager til den visuelle udvidelse af rummet, som normalt mangler i gangen.

På grund af det faktum, at dette værelse normalt er berøvet naturlig sollys, for at skabe en behagelig atmosfære, brug loft, væg eller forsænket lys. For at opnå et behageligt diffust lys kan du endda anvende ikke en, men flere elementer af belysning på én gang.

For at øjnene ikke bliver trætte, bør lyspærernes kraft i gangen falde sammen med lysets lysstyrke i de andre rum. Hvis du vil spare på belysning i gangen, bør du ikke gøre det på bekostning af lavpowerlamper.

Dette vil påvirke dit gæsters første indtryk og din bekvemmelighed, fordi det i svagt lys er meget vanskeligt at rydde op, inden du forlader huset. I dette tilfælde ville det være meget mere rimeligt at bruge energibesparende lamper, som sparer energi, men giver rigeligt lys.

Badeværelset er ikke så ofte besøgt værelse, men ingen vil argumentere for vigtigheden af ​​ordentlig og smuk belysning i den.

Hvis der er monteret stræklofter i badeværelset, vil de indbyggede lamper være en ideel lyskilde. Og du kan vælge som spotlights og rette deres lys efter eget valg og standardlamper, der ikke stikker ud over loftoverfladen. Du kan arrangere dem omkring omkredsen af ​​badeværelset eller i et skakbræt mønster.

Hvis badeværelset er rummeligt nok, så kan du hente en lille lysekrone i det indre.

Det er vigtigt at huske, at lamperne, uanset hvad du vælger, skal være vandtæt.

Efter farve

En af de utvivlsomme fordele ved nedhængte lofter er, at den kan fremstilles i forskellige farver. De mest populære er lofter af blå, grøn, sort og chokolade nuancer.

Og når man vælger en lyskilde, er det vigtigt at overveje, hvilken farve det vil hænge på loftet:

 • Lysophænget loft er ønskeligt til at supplere kontrastlampen. Bronze, kobber eller anden mørk skygge vil gøre;
 • Sort og chokolade stræklofter vil skabe perfekt harmoni med hvid eller stållysekrone;
 • Det blanke loft og lampen af ​​en usædvanlig buet form vil skabe en spektakulær refleksion;
 • Det chokoladefarvede loft i det rummelige værelse er ideelt suppleret med skjult belysning og en stor krystalkroner;
 • Mønstret loft går godt med guld trim på lampen;
 • Brug ikke de indbyggede lys, når du lyser mørke lofter, hvis du ikke ønsker at få den "stjerneklar himmel" som følge heraf.

Matt strækloft kan sammenlignes med det sædvanlige hvide loft på gipsplader, den eneste forskel er, at den første er helt glat. Dens fordele er, at det spredes delikat lyset og ikke blinker. En lysekrone med pærer, der peger op på et matteret loft, giver meget mindre lys, så vælg den modsatte mulighed med pærer, der peger nedad.

Den ideelle mulighed for en matt overflade ville være en ikke-klumpet lampe med lukkede nuancer.

Smukke muligheder i interiøret

Et soveværelse er et sted, hvor en person virkelig kan slappe af og hvile, og korrekt belysning spiller en vigtig rolle i denne proces. Derfor bør soveværelsesbelysningen bygges på en sådan måde, at det maksimalt letter denne proces. På samme tid, uanset hvad du vælger lyskilden, selvom der er flere af dem, kan alle programmeres til at styre fra konsollen eller endda på bevægelser, f.eks. Ved at klappe. I soveværelset er en sådan højteknologisk måde at tænde og slukke for lyset særligt relevant.

Hvis rummet har strakte lofter, kan soveværelsesbelysningen være meget forskelligartet:

 • Dette kan være belysningen omkring rummets omkreds, som ser særligt harmonisk ud på flere niveauer.
 • Soveværelsesbelysningen kan opdeles i zoner, for eksempel et lysere lys på toiletbordet og dæmpet over sengen.
 • Loftet med mange indbyggede lamper bliver meget populært. Denne belysningsmulighed om natten vil skabe en fascinerende atmosfære, og om aftenen vil det være helt nok lys.
 • Hvis du opholder dig på et blankt loftsloft, så sconces, gulvlamper og lamper vil være gode kilder til lys i soveværelset.

Belysning i børnehaven kræver den nærmeste opmærksomhed, fordi barnet skal være behageligt og hyggeligt i det. Hvis der er installeret et strækloft i børnehaven, er det klogt at bruge de indbyggede lys.

I et bestemt rum giver de mange fordele:

 • Babyens sikkerhed, da de indbyggede lyskilder er flush med loftet;
 • Ensartet belysning af alle hjørner af rummet - det er praktisk for et barn at lege og øve;
 • Rumzonering kan ikke forestilles uden indbyggede lamper, og for en børnehave er dette særligt vigtigt;
 • Denne slags lamper kan give strækloftet et unikt design, som det ydre rum eller den stjerneklare himmel

Selvfølgelig er et indbygget lyssystem ikke den eneste mulighed for et planteskole med lofter. Her kan du fx hænge en flad lysekrone.

Det vil også give den sikreste brug, og forskellige designs og formularer vil give mulighed for at give barnet et unikt design.

Monteringsmetoder til at strække loftet

Valgmulighederne for at fastgøre en lysekrone til et falsk loft er forskellige. Det er vigtigt at løse dette problem, selv inden loftet er installeret, da du skal installere lærredet straks, når du installerer lærredet.

Der er tre hovedtyper:

 • krog;
 • monteringsplade;
 • tværformet plank.

Krogen til lysekronen er fastgjort til den hårde overflade, inden loftet er installeret. Dette er den nemmeste måde at montere.

Det vigtigste er korrekt at bestemme det sted, hvor lampen vil hænge: Når loftet er stramt, vil det være problematisk at flytte krogen.

Monteringsbjælken anvendes, hvis lysekronens konstruktion ikke giver mulighed for ophængning. Denne type fastgørelse er en platform under lysekronen af ​​en træstang af en vis tykkelse, hvilket afhænger af afstanden mellem lærredet og den hårde overflade. Sådanne platforme under lysekronen kan købes hos værkstedet. Efter montering af loftet i platformen er der lavet huller til lysekronen. For at gøre dette kan du bare forsigtigt gennembore det hængende loft, men for pålidelighed er det bedre at holde på disse steder tynde plastcirkler, og så bore dem.

Der kræves en tværbjælke for at hænge en massiv, tung armatur af stor diameter. Ved bunden af ​​sådanne lysekroner er der normalt to krydsformede monteringsstrimler med huller. Under denne bjerg og lavede planken af ​​træplader af samme størrelse.

Også i tilfælde af en flad base kan der skæres i lærredens strækophæng for lysekronen. Samtidig sidder en tynd plastring fast på lærredet under lysekronen, hvilket garanterer loftets sikkerhed og gør det muligt at fjerne varmen udstrålet fra lamperne.

I vanskelige tilfælde, når lyskronens takhætter har en base med stor diameter, anbefaler eksperter at indlejre lysekronen i loftet. Til dette formål er der lavet en fordybning i loftet igen rundt om ringen, og alle fastgørelsesdetaljer er gemt i det, kun skønhed og elegance i dit lysekrone er udenfor.