Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Gardin og cornice - hvad er forskellen? Det lader til at svaret er indlysende, men af ​​en eller anden grund tror mange mennesker, at gardiner er fastgjort til gardinet, og tagskæggene er et fremspring udenfor vinduet.

Lad os vende tilbage til disse ords oprindelse. Ordet "gardin" kom til os gennem den tyske Gardine, hvilket betyder gardin, gardin. På tysk kom det fra fransk, hvor courtine betyder gardin.

Gardiner er brede og lange klæder, der dækker hele vinduet til gulvet. Det menes at de er lavet af tyndt materiale, for eksempel tulle, i enden af ​​gardinet kan der være en børste eller frynse. Et sådant gardin kan være det eneste vinduesindretning eller tjene som et ekstra lag til gardinet.

Tagene er tilpasning i den øverste del af et vindue, som både et gardin og et gardin holder. Til dette er sløjfer lavet af stoffet selv og syet til lærredets øvre kant, eller grommets implanteres i denne kant. Også gardinet kan understøttes af specielle tøjnåle på ringene, der bevæger sig frit langs tagene.

Efter en detaljeret forklaring bliver det klart, hvordan skovlerne adskiller sig fra gardinet.

Ordet cornice kommer fra det tyske ord Karnies, som går tilbage til de græske koroner, hvilket betyder kronen. Indledningsvis betød dette ord fremspringet af bygningen, der ligger under taget eller over vinduet. Den anden betydning af ordet "eaves" er en lang hylde i bjergene - sådan en lighed med et arkitektonisk tag.

Så i vores forståelse er tagskægget en enhed, der er monteret over vinduet og tjener som et bjerg til gardiner, øjenlåg, persienner og gardiner. Denne definition er svaret på spørgsmålet: Hvad er forskellen mellem gardinstænger og gardiner.

Mange har en ret vag idé om betydningen af ​​ordene "gardin" og "cornice". Nogen er sikker på, at gardinerne er fastgjort til gardinet, mens andre antager, at afsatsen er en kant på bygningen, som ikke har noget at gøre med gardiner. For at finde ud af, hvem der er rigtigt, lad os regne ud, hvordan gardinet adskiller sig fra tagene.

Gardin - et gardin på vinduet eller døren, som normalt dækker åbningen.

Eaves (ifølge en af ​​fortolkninger) - fastgørelsen støtter gardiner.

Cornice til indhold ↑

sammenligning

Fra definitionerne bliver det klart, hvad er forskellen mellem gardiner fra taggrene.

Gardin - hvad bruges til at lukke vinduet (dør) åbning. Traditionelt er dette et bredt, fuldt vindue, gardin, der ofte når selve gulvet. Tæppet er oftest lavet af delikat, luftigt stof.

Et sådant gardin kan fungere som en uafhængig vinduesdekoration, og som et lag, der supplerer hovedgardinerne. Et gardin er ofte et lærred uden ekstra elementer, og nogle gange er der dekorationer på den, for eksempel i form af børster eller frynser.

At holde gardinerne på bjerget ved hjælp af forskellige metoder.

I nogle tilfælde er brede løkker, der normalt er fremstillet af samme stof som selve gardinet syet til toppen af ​​lærredet. I andre implanteres eyelets i gardinkanten. Endelig kan lærredet understøttes af specielle tøjnåle på ringene.

Cornice - dette er præcis det hængende gardin.

Indretningen har ofte form af en tværstang, fremstillet af for eksempel af træ eller metal. Der er også streng gardin stænger. De har en lav bæreevne, de tåler ikke altid tunge gardiner, men er velegnede til vægtløse gardiner.

Tagene er placeret på en sådan måde, at gardinet er fastgjort til gardinerne over åbningen, og i vinduets øvre del er der ingen mellemrum. Håndtering af gardiner på tagskæggene kan ikke kun være manuel, men også mere praktisk - ved hjælp af fjernbetjeningen. Selvfølgelig har denne mount et specielt design.

Det er nødvendigt at nævne de andre betydninger af ordet "cornice". Så virkelig kaldte det langsgående udragende element på muren af ​​bygningen.

Det kan være under taget eller dele gulve. Derudover kaldes en smal langskærm, der krydser klipperne og bjerget stejlhornet. Sådanne taghuller kan nogle gange være ret høje.

Så fandt vi ud af, hvad der er forskellen mellem et gardin og en cornice. Dette vil tillade yderligere til stedet at bruge disse navne.

Visninger: 128; i dag: 0. Tilføjet: 6. marts, 2017 12:25. Opdateret: 6. marts, 2017 12:25

Hvad er gardin? Hvad er en cornice? Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Lad os først se på terminologien:

 • Et gardin er et gardin på et vindue eller døråbning, der dækker hele området eller det meste af det.
 • Eaves - produkt, fastgjort under loftet, som gardinerne er hængt på.

Så traditionelt er et gardin et bredt lærred, lavet af let luftigt stof, ofte med blonder. Det kan bruges som hovedelementet i interiøret eller komplementere tyngre og tykkere gardiner. Produktet er hængt på hængsler, syet i overdelen og lavet af de samme materialer som gardinet eller på grommets også placeret øverst.

Eaves er et design, hvor gardiner eller gardiner hænger. Den kan være lavet af træ, metal og plast. Formen kan være flad eller cylindrisk.

Der er også streng gardin stænger, der er næsten usynlige. De er ikke egnede til tunge gardiner, men hængende gardiner er den bedste løsning. Kontrol af gardinet vasker for at være manuel, men der er cornices med automatisk åbning / lukning af vinduesområdet.

En anden definition af ordet cornice er et fremspringende element på væggen af ​​en bygning, som kan dekoreres eller ej. Det er placeret under loftet og tjener til visuelt at adskille gulvene. I det antikke Grækenland blev kolonnerne, afhængigt af bredden og udsmykningen af ​​cornice, rangeret blandt forskellige stilarter: Dorisk, Jonisk, Korintisk.

Hjælp? Spar dig selv på væggen! Tak for de kan lide!

Spørg en ekspert

 • Det er gratis.
 • Søg efter en søgning, før du stiller et spørgsmål.
 • Vær høflig og følg det russiske sprogs regler.

Cornice er en enhed, der er monteret i vinduets øvre del.

Gardinet er ophængt (med tøjspidser med ringe eller ringe syet inde i stoffet).

Et gardin er et stof, der lukker vinduet fra lyset. Fra loftet til gulvet. Et gardin er faktisk et gardin.

Eaves fungerer som forankring til gardiner og til gardiner og til persienner og øjne.

På billedet er kronekanten indikeret med en pil, den er placeret helt øverst på det sorte loft.

Gardin, angivet med den anden pil, vejer det fra loftet til selve gulvet er et hvidt stof.

Cornices er forskellige, og alle vælger hvilken en de kan lide og passer til deres interiør.

I vores lejlighed i alle værelser er der en dobbelt cornice. På den ene er der tyl og på det andet gardin.

 • tk-magellan.ru
 • thedifference.ru
 • vse-postroim-sami.ru
 • www.bolshoyvopros.ru

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Hvad er gardin? Hvad er en cornice?

Hvordan hænge gardin? Sådan hænger du en cornice?

Hvordan vælger man et gardin til gardiner? Hvordan vælges en gardinstang til gardiner?

Gardin til fotogardiner? Gardin rod foto?

Hvad er et stretchgardin?

Afspændingsrammer, plastaksler, metalafskærmninger, loftsplanker, vægafskærmninger afviger fra gardiner?

Design værelser med gardiner? Design et værelse med en cornice?

Cornice er en enhed, der er monteret i vinduets øvre del.

Gardinet er ophængt (med tøjspidser med ringe eller ringe syet inde i stoffet).

Et gardin er et stof, der lukker vinduet fra lyset. Fra loftet til gulvet. Et gardin er faktisk et gardin.

Eaves fungerer som forankring til gardiner og til gardiner og til persienner og øjne.

På billedet er kronekanten indikeret med en pil, den er placeret helt øverst på det sorte loft.

Gardin, angivet med den anden pil, vejer det fra loftet til selve gulvet er et hvidt stof.

Cornices er forskellige, og alle vælger hvilken en de kan lide og passer til deres interiør.

I vores lejlighed i alle værelser er der en dobbelt cornice. På den ene er der tyl og på det andet gardin.

Et gardin er et gardin, et gardin, der dækker et vindue eller en døråbning. Variety: gardiner, gardiner, tyl. De kommer fra en eller flere lærred.

Eaves - har flere definitioner:

 1. Dette er et fremspringende element i intern og ekstern udsmykning af bygninger, lokaler, møbler.
 2. Denne mount, der understøtter gardiner.

Hvis vi overvejer cornice til gardiner og gardiner, så er det præcis, hvad gardiner og gardiner hænger på. De er kendetegnet ved montering: loft og væg. De er lavet af forskellige materialer: træ, metal, plast eller kan kombineres.

Interiøret ser meget smukke og originale loftsskærmer.

I dagligdags tale kalder mange mennesker et gardin det design, som gardinerne hænger på. Selvom højre ikke er et gardin og tagene. Men selve gardinet er et gardin. Hvad slags gardiner - der er forskelle. Ordbøger og historie siger, at gardinet generelt. På dette og stop.

Hvorvidt et andet gardin vil blive genkendt for taggrøderne - "gardin", som i dag anses forkert, selvom det bruges af en masse mennesker - fremtiden vil vise.

Chancerne er, at jeg må sige, at en sådan mulighed eksisterer, trods alt i mellemkernen vandt "kaffen", omend på det conversational niveau, men det er anerkendt af ordbøger.

Hvad er gardiner: typer, funktioner, fotos og hvordan man vælger

Korrekt indretning er ikke kun et omhyggeligt udvalg af møbler og materialer til dekoration, men også et godt design af vinduesåbninger. Det er gardinerne eller gardinerne, der bliver det afsluttende på værelset, og nogle gange er dens højdepunkt.

Hvad er gardiner

Det er nødvendigt at forestille sig hvad der menes med ordet "gardiner". Ofte er de kaldt monteringer til gardiner. Men faktisk gardiner - en af ​​de typer af gardiner. I overensstemmelse med oversættelsen fra det hollandske sprog er betydningen af ​​ordet "gardin" et gardin af let stof, der kan dække enten hele vinduet eller en del af det.

På tysk er et gardin et gardin på hele vinduet. Oversat fra engelsk er orymologien af ​​ordet "gardin" reduceret til, at det ikke kun er vinduedekoration, men også beskyttelse af rummet fra lysstrømninger. I moderne interiør, gardiner oftest kaldes gardiner, lavet af lette materialer - organza, slør og tyll. Det kan være tykkere gardiner, lavet af glatte stoffer og have en glat væv.

Hvad er

Der er flere kriterier for klassificering af gardiner:

 • Størrelsen på lærredet. Gardiner kan være lange og optage hele området fra loftet til gulvet, lukke vinduets åbning eller en del af det. Dette bestemmes af lokets størrelse og formål og vinduets træk.
 • Ved antal stykker stof kan gardiner være enkeltvægtede eller dobbeltvægtede. Den første type beskytter pålideligt fra udkast. Dobbelt gardiner flyttes fra hinanden i begge retninger.
 • Forskellige gardiner og typen af ​​fastgørelse, som hovedsageligt bestemmes af stoffet. Lys gardiner kan hænge på tyndt flet. Til tyngre gardiner anvendes hængsel og ringfæstelser. På cornice i form af et rør, kan du hænge tunge modeller på grommen.

Stof, farver og indretning til gardiner

Til fremstilling af gardiner anvendes tynde naturlige stoffer, som er godt åndbare og har en mønstret, cellulær eller rutet struktur:

Stoffet kan være som følger:

 • Bomuld. Attraktivt ved at det passerer lys godt og ikke elektrificerer. Præsenteret i matte farver. Det eneste negative - svært pleje.
 • Syntetisk. Det er mere luftigt og let at vedligeholde. Samtidig samles sådanne materialer i smukke folder, hvilket gør rummet elegant.

Windows med dem ser naturligt og attraktivt ud. Lysere mønstre er også acceptable, men det er vigtigt, at de er i harmoni med andre elementer i interiøret og dens overordnede stil. Ofte er gardiner suppleret med alle slags dekorative elementer:

mounts

Gardiner, ligesom gardinerne, er fast foran vinduet, der åbner gennem tagskæggene (alt om tagskæggene her). Sidstnævnte er klassificeret i henhold til fastgørelsesmetoden:

 • Wall cornices. De er placeret på væggen over vinduesåbningen. Denne metode er meget populær på grund af sin nemme installation.
 • Loftet cornices. Installation af dem er lidt sværere, men gardinerne, der falder fra loftet, ser ikke kun spektakulære ud, men også visuelt gør rummet højere.

Hvordan man vælger: nyttige tips

Der er en række nuancer, der skal overvejes, når man vælger gardiner:

 • Hvis rummet ikke er højt, er det bedre at bruge loftslister. Visuelt øge højden vil hjælpe gardiner til gulvet med smalle vertikale mønstre eller ikke for omfangsrige folder.
 • Hvis rummet er smalt, er det gennemsigtigt gardiner, dekoreret med et vandret stribet mønster, der gør det bredere. Cornice er bedre at vælge en lang en.
 • Hvis der er batterier under karmen, vælges korte gardiner, der ikke berører dem. Tagene kan forlænges, så der forbliver en vis afstand mellem nettet og varmekilden.
 • Vælg gardiner, overvej det overordnede indretningsrum. Hvis folder, flæser og flæser ser godt ud i et klassisk interiør, er det for eksempel bedre at vælge den enkleste løsning til højteknologisk eller minimalistisk stil.

Hvordan pleje

Du kan bruge en støvsuger med en lille kapacitet, så det delikate stof ikke er beskadiget. Det er bedre at vaske gardiner manuelt uden at bruge aggressive vaskemidler. Skyl dem kvalitativt. Pas på at stryge linned: Brug lave jerntemperaturer og en ren, let fugtig klud til dette.

Ansøgning i interiøret

Gardiner kan med succes anvendes på alle områder af interiøret undtagen bade og sanitære faciliteter.

køkken

Køkken. I dette rum vil gulvlængde gardiner være ude af plads. Det er nok, at de var 15 cm over vinduesåbningen og var på et niveau med en vindueskarm eller lidt lavere. Det er bedre at vælge gardiner fra et materiale, der er let at vaske og pleje. Lys muligheder er bedre ikke at vælge, mere egnede: blå, grøn, blå. Du kan give præference til gardiner med et simpelt mønster, som er godt udslået i luft og lys. Du skal også forlade adgangen til ventilationsåbningerne, så det er bedst ikke at vælge tunge strukturer med masser af flæser og folder.

gardiner

Gardin (niderl. Gordijne) - blødt gardin af tyndt gennemsigtigt stof (tyll, organza, slør), lukker vinduet helt eller delvist (for flere detaljer, se gardiner).

Gardin (niderl. Gordijne), hvorpå hænger gardinet.

Gardin (engelsk Gardena, ofte brugt version af Have) - Navnet på flere geografiske objekter:

 • Gardina (Californien) - en by i delstaten Californien, USA
 • Gardina (North Dakota) - en by i North Dakota, USA
 • Val Gardena - en dal beliggende i hjertet af Dolomitterne
 • Ponte Gardena - en kommune i Italien
 • Selva di Val Gardena - en kommune i Italien
 • C-175 "Curtain" - det sovjetiske system for statsgrænsebeskyttelse
 • Gardenia er en genus af tropiske planter af marenov familien.

Wikimedia Foundation. 2010.

Se hvad "Curtain" i andre ordbøger:

GARDINA - (tysk. Gardina, midten af ​​århundredet. Lat. Cortina, Fr. Courtina, fra Lat. Cortina afrunding, stejl). Gardin ved vinduet. Ordbog af fremmedord inkluderet i det russiske sprog. Chudinov, AN, 1910. GARDINA smukke vinduesgardin. Komplet ordbog...... Ordbog af fremmed ord af det russiske sprog

gardin - gardiner, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, draperi Ordbog af russiske synonymer. gardin, se gardin. Ordbog af synonymer af det russiske sprog. En praktisk vejledning. M.: Russisk sprog. Z. E. Alexander... Ordbog af synonymer

gardiner - s, g Courtine > det. Gardine <Ons århundrede. Lat. Cortina. Gardiner. det. Gardin, som sker nær sengen eller foran vinduet, døren og så videre. Yang. 1803. ons. fr. courtine baldakin, seng gardin. Mak. 1908. Gardin, gardin, baldakin. Dal....... Historisk ordbog af de russiske sprog gallicisms

GARDIN - GARDIN, dressing kvinde, fransk zapon, gardin, gardin, gardin, gardin, baldakin. Gardinny, relateret til gardinet Dalens Ordbog. VI Dahl. 1863 1866... Dal ordbog

Gardin - gardin. Ons Væggene var barne. ingen billeder, windows bez gardin. Boborykin. Vasily Terkin. 3, 2. ons. Åh min gud! Rød ud til Milovzorov, løftede op i lænestolen og kastede et indirekte blik på gardinet, hvor konen var skjult. (hun) er mig ikke...... Big Explanatory Phraseological Dictionary of Michelson (original stavning)

GARDIN - GARDIN, gardiner, kvindelige. (det Gardine). Gardin på hele vinduet. Forklarende ordbog Ushakov. DN Ushakov. 1935 1940... Ushakov Forklarende Ordbog

GARDINA - GARDINA, s, kvinde. Vinduesgardin. Tulle gardiner. | Reducer. gardin og slægt pl. Nok, n | adj. gardin, th, oe. Gardinstof. Ordbog Ozhegova. SI Ozhegov, N.Yu. Shvedova. 1949 1992... Ozhegov ordbog

gardin - første Gordin siden 1710; se Smirnov 92. Af nzh. han, ny i. n. Gardine, jfr. nJ. n. gordîne, som går tilbage til fr. Courtine; se Kluge Goetze 186... Max Vasmer's Etymological Dictionary af det russiske sprog

gardin - gardin ons. Væggene var barne. ingen billeder, vinduer uden gardiner. Boborykin. Vasily Terkin. 3, 2. ons. Åh min gud! Milovzorov råbte, løftede sine stole og kastede et indirekte blik på gardinet, hvor hans kone var skjult. (hun) elsker mig ikke. Friend...... Michelson's Big Explanatory Phraseological Dictionary

Gardin - godt. Gardin, gardinvindue, døråbning mv. Forklarende ordbog Ephraim. T. F. Efremova. 2000... Moderne Efremova Ordbog af russisk

Gardin er Wikipedia

De høje vinduer blev dækket af tunge gardiner, så der var altid nat i disse værelser.

Vinduerne blev draperet med fløjlgardiner, det runde bord blev dækket med en sort fløjl sengetøj broderet med gyldne femtakkede stjerner.

Efter at have sat gæsten ved bordet trak clairvoyanten gardinerne tæt - skumringen i rummet voksede tykkere.

Synonymer af ordet "curtain"

Foreninger for ordet "gardin"

morfologi:

GARDINA, s, g. Gardin på hele vinduet. Tulle gardin. □ Solen skinner lyst gennem kanten af ​​de sænket gardiner i et stort stort vindue. The Wanderer, Stages.

Kilde (trykt udgave): Ordbog af det russiske sprog: B 4 t. / RAS, In-t sproglig. forskning; Ed. A.P. Evgenieva. - 4. udgave, Sr. - M.: Rus. lang.; Polygraphs, 1999; (elektronisk version): Fundamentalt elektronisk bibliotek

Gardin (niderl. Gordijne, tysk Gardine) - zapon, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin. Der er en fejlagtig navngivning af forhænget på loftet, hvor gardiner, gardiner og gardiner hænges.

GARDI'NA, s, g. [Deri. Gardine]. Gardin på hele vinduet.

Kilde: "Forklarende ordbog af det russiske sprog" redigeret af D. N. Ushakov (1935-1940); (elektronisk version): Fundamentalt elektronisk bibliotek

Gør ordet kort bedre sammen

Hilsner! Jeg hedder Lampobot, jeg er et computerprogram, der hjælper med at lave et ordkort. Jeg ved, hvordan man tæller perfekt, men så vidt forstår jeg ikke, hvordan din verden virker. Hjælp mig med at finde ud af det!

Tak! Jeg blev lidt bedre forstået verden af ​​følelser.

Spørgsmål: Voodoo - er det forbundet med følelser, følelser, oplevelser (latterskud, retfærdig indignation, glædeligt smil)?

gardiner

Gardina (niderl. Gordijne, det. Gardine) - et synonym for ordet gardin, gardin.

Gardin (engelsk Gardena, ofte brugt version af Have) - Navnet på flere geografiske objekter:

 • Gardina (Californien) - en by i delstaten Californien, USA
 • Gardina (North Dakota) - en by i North Dakota, USA
 • Val Gardena - en dal beliggende i hjertet af Dolomitterne
 • Ponte Gardena - en kommune i Italien
 • Selva di Val Gardena - en kommune i Italien
 • C-175 "Curtain" - det sovjetiske system for statsgrænsebeskyttelse

Hvad er gardin

Gardin - gardin lavet af lys gennemskinneligt materiale. Det bruges til at dekorere vinduer, mere sjældent - døråbninger og ruminddeling. Det kan bruges som en selvstændig dekoration, men normalt er det et dekorativt element i et ensemble med tykke gardiner.

Butikkerne tilbyder en bred vifte af færdige gardiner til enhver smag. Du kan også købe dit yndlingsstof af måleren. Normalt er der en service på salgsstedet, hvor nye produkter er specialfremstillede eller tilpassede.

Traditionelt lukker gardiner tæt på væggen med et vindue fra loftet til gulvet, på siderne af vinduet går langt ud over grænserne. De seneste år har der været en tendens til mere praktiske størrelser. Produkter, hvis dimensioner er lidt større end vinduets størrelse, er lettere at vaske, jern, koste mindre og se stilfuldt ud.

Når du vælger gardiner til at bestemme deres vedhæftning til tagene. Den mest almindelige: gardin tape, hængsler og øjenlåg. Gardin tape egnet til gardiner hængende fra loftet. Hængsler og øjenlåg ser ret oprindelige ud, de bruges bedst til gardiner, der hænger nedenunder.

Advarsel! Når du køber et gardin med grommets, skal du være opmærksom på grommet materiale og pleje anbefalinger!

Eyelets kan være lavet af rustfrit stål eller andet metal. I tilfælde af metal, der er underlagt korrosion, kan grommets ødelægge hele gardinet under vask ved at spilde det med rust. Sådanne grommets kræver mere omhyggelig vask i lunkent vand. Når man klæber, bør man ikke pakke grommerne ind i gardinet selv, og når man tørrer, skal man sørge for at forhindre fugt i at strømme ned fra grommets ned ad gardinen.

Hvilket materiale er lavet af

Materiale til gardiner kan være den mest forskelligartede: Naturlig eller kunstig, af forskellig struktur.

De mest almindelige stoffer til gardiner er tyll, slør og organza. Mindre almindeligt i interiøret er produkter fremstillet af hør, bomuld, viskose. Nogle gange kan du se silke gardiner.

Det vigtigste kendetegn ved et egnet materiale er evnen til at transmittere lys. Praktiske husmødre tænker også på muligheden for uhindret luftning af rummet.

Gardinet kan laves af 1 enkelt stof, det kan - fra 2 eller mere. Alt afhænger af vinduesdesign og individuelle præferencer.

Det er vigtigt! Uanset hvilket materiale der vælges, anbefaler designere størrelsen af ​​produktet 2 gange bredere end den overflade, den dækker. Denne mængde stof er nok til smukke folder. Når du vælger et produkt, er det tilrådeligt at tænke på at passe på det og få adgang til vinduet. Nogle gange er det mere praktisk at købe 2 smalere gardiner end en bred.

Hvad er det for?

Gardinens hovedfunktion er utvivlsomt æstetisk. Med det rigtige valg dekorerer det et vindue eller døråbning med flydende linjer, skaber komfort, supplerer interiøret. Produktet selv kan dekoreres med draperier, klistermærker, forskellige dekorationer.

Den anden lige vigtige funktion er spredningen af ​​sollys. Gennem produktet skinner solen ikke så obsessivt ind i øjnene. Det er meget mere behageligt at bo i et rum, og ikke kun til en person, men også til indendørs planter.

Med diffust lys holder møbelbetræk, væg- og gulvbelægninger deres farve længere, må ikke falme.

Instruktioner til brug af husholdningsapparater og elektronik anbefaler stærkt at beskytte dem mod direkte sollys.

Således i rum på den solide side af gardinet forlænger livet af næsten alle husholdningsartikler.

Hvad er forvirret

De fleste af os vælger gardiner et par gange i vores liv. Det sker så sjældent, at få ikke-professionelle er flydende i specialordforråd.

Men nu bliver flere og flere køb foretaget via internettet, og når man vælger en indretning til vinduer, er det vigtigt at kende de grundlæggende begreber og deres forskelle. Ellers kan du komme ind i en ubehagelig situation, da billedet kunne lide alt, og noget ikke rigtigt kom via mail. I denne beskrivelse, og ved siden af ​​billedet og i pakken er det samme, men produktet opfylder ikke forventningerne.

Gardinu er ofte forvirret med en cornice. Eaves - det fungerende element af furnish. Kaller ham et gardin er forkert.

I beskrivelserne af varerne findes ofte begrebet gardiner og gardiner. Definer præcis, hvad de karakteriseres.

Portieres - vinduesindretning lavet af tykt stof. Portiører forsyner næsten ikke lys. De er meget tunge. Når man vælger gardiner, er det vigtigt at tage sig af den tilstrækkelige styrke af fastgørelsen til tagene og tagene til væg eller loft.

Blinde er et tekstil til at dekorere rummet, som er fastgjort øverst og hænger ned. Stof kan være absolut nogen. Alt, der hænger fra tekstiler, kan kaldes et gardin. De kan flytte fra hinanden til siden, stige op. Således er både gardin og gardin typer gardiner.

Gardiner og hjørner

Kort om hvorfor du ikke kan hænge gardiner på gardinet, men du kan - på tagskægget

Kort om hvorfor du ikke kan hænge gardiner på gardinet, men du kan - på tagskægget

Mærkeligt nok, meget ofte ordene gardin og cornice bruges i betydninger, der er helt ukarakteristisk af dem. Eaves, normalt kaldes den ydre gade del af vindueskarmet og gardiner - indretninger til gardiner eller gardiner på vinduerne. Dette er selvfølgelig fuldstændig kætteri.

Gardinet er et gardin, et gardin. Ordet på det russiske sprog faldt gennem den tyske Gardine, og kommer fra den franske courtine - "gardin", der går tilbage til latin cortina - "haven; placere indhegnet. Gardiner er som regel bred og længe til selve gulvet, de lukker hele vinduet og rummet i nærheden og under det. Det månedlige lys, der passerer gennem den hvide snøre på gardinerne, blødgjort skumringen i dybden af ​​rummet (I. Bunin).

Og hvor i dette tilfælde hænge gardiner? Vær ikke overrasket - på tagskægget. Da Ivan Sergeyevich straks kom ind, skyndte Ivan Sergejevich straks på ham, rev konvolutten ud og trak over til vinduet og lænede sig så hårdt hjælpeløst mod hans dørstolpe, at snørebåndet kom ud af cornice med en tør revne. Generelt er en cornice ikke kun en tværstang til gardiner. Den originale og primære betydning af dette ord er et projektion på en bygnings mur under et tag eller over et vindue. Det kom også fra de tyske karnier og går tilbage til de græske koronier - "kronen; kronen. " Ristede prydplader af frisk træ rundt om vinduerne og under taket pludselig og levende spredt sine mørke vægge; På skodderne var malede krukker med blomster (N. Gogol).

En anden betydning af ordet cornice, som er værd at nævne, er en hylde i bjergene, der strækker sig langs en lang stribe sten, som et arkitektonisk tag. Man kan ikke gå længere om natten, - takhullerne over kløfterne er smalle - man kan næppe lægge en fod - og strammes af tåge (V. Nemirovich-Danchenko).

Hvad er gardiner

Hvis du læser flere definitioner af ordet "gardiner" i forskellige ordbøger og referencebøger, kan du vælge et af de vigtigste egenskaber ved dette produkt - det er let og gennemsigtigt.

Gardiner hedder gennemskinnelige eller gennemsigtige gardiner, som normalt ligger under gardinerne. Tidligere udførte de en rent anvendt funktion - for at beskytte hjemmet fra nysgerrige øjne, lyse sollys. Nu er det temmelig dekorative elementer af interiøret. I vores land er begrebet "gardiner" ofte erstattet af navnet på det mest populære materiale til deres fremstilling i Rusland - "tulle". Selvfølgelig kan gardiner ikke kun være tyl.

Gardintyper

Interessant nok kaldes tidligere gardiner ikke så meget af gardinerne selv, som gardinstænger til dem. Og i dag, når man vælger dem, er det først og fremmest vigtigt at være opmærksom på, hvordan det gennemskinnelige stof vil blive fastgjort til tagene. Der er fire mulige muligheder.

Gardiner på snoren eller ledningen. Dette er den mest almindelige metode til fastgørelse af gardiner i vores land. De er spændt på en ledning, der strækker sig langs tagene. Denne metode er ret simpel, men det kræver installation af lambrequins for at skjule ledningen fra øjnene.

Gardiner på ringene. Hvis du kan lide denne type gardin, så skal du købe en speciel rund cornice til ringe. De er normalt billige. På ringene er der specielle tøjspåner, som gardinet er fastgjort til. Lambrequins er ikke påkrævet for dette design.

Gardiner på grommet. Dette er ikke en meget almindelig type gardiner. De er også monteret på en rund cornice, men i modsætning til gardiner på ringe med tøjnåle, er implantatet implanteret direkte ind i gardinet.

Løbede gardiner. Dette er ikke mindre almindeligt form for lysgardiner. Loops til dem er lavet af samme materiale som selve gardinet. De kan være ganske bred - op til 30 centimeter. Sådanne gardiner kræver ikke installation af lambrequins.

Som vi sagde tidligere, er gardiner normalt installeret på vinduer med gardiner. De spiller rollen som en slags sommergardiner, der giver sollyset godt. Gardiner kan dog spille en rolle og hoveddækket til vinduer, hvis du ikke behøver at skjule sig fra nysgerrige øjne og lyse dagslys. Ofte, kun lys gardiner drapere vinduer, der overser gården af ​​hytterne.

Hvad er forskellen mellem gardinstænger og gardiner

Hvad er forskellen mellem en cornice og et gardin?

Gardin og cornice - hvad er forskellen? Det lader til at svaret er indlysende, men af ​​en eller anden grund tror mange mennesker, at gardiner er fastgjort til gardinet, og tagskæggene er et fremspring udenfor vinduet. Lad os vende tilbage til disse ords oprindelse. Ordet "gardin" kom til os gennem den tyske Gardine, hvilket betyder gardin, gardin. På tysk kom det fra fransk, hvor courtine betyder gardin.

Gardiner er brede og lange klæder, der dækker hele vinduet til gulvet. Det menes at de er lavet af tyndt materiale, for eksempel tulle, i enden af ​​gardinet kan der være en børste eller frynse. Et sådant gardin kan være det eneste vinduesindretning eller tjene som et ekstra lag til gardinet.

Tagene er tilpasning i den øverste del af et vindue, som både et gardin og et gardin holder. Til dette er sløjfer lavet af stoffet selv og syet til lærredets øvre kant, eller grommets implanteres i denne kant. Også gardinet kan understøttes af specielle tøjnåle på ringene, der bevæger sig frit langs tagene.

Efter en detaljeret forklaring bliver det klart, hvordan skovlerne adskiller sig fra gardinet. Ordet cornice kommer fra det tyske ord Karnies, som går tilbage til de græske koroner, hvilket betyder kronen. Indledningsvis betød dette ord fremspringet af bygningen, der ligger under taget eller over vinduet. Den anden betydning af ordet "eaves" er en lang hylde i bjergene - sådan en lighed med et arkitektonisk tag.

Så i vores forståelse er tagskægget en enhed, der er monteret over vinduet og tjener som et bjerg til gardiner, øjenlåg, persienner og gardiner. Denne definition er svaret på spørgsmålet: Hvad er forskellen mellem gardinstænger og gardiner.