Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Hvad er gardin? Hvad er en cornice?

Hvordan hænge gardin? Sådan hænger du en cornice?

Hvordan vælger man et gardin til gardiner? Hvordan vælges en gardinstang til gardiner?

Gardin til fotogardiner? Gardin rod foto?

Hvad er et stretchgardin?

Afspændingsrammer, plastaksler, metalafskærmninger, loftsplanker, vægafskærmninger afviger fra gardiner?

Design værelser med gardiner? Design et værelse med en cornice?

Cornice er en enhed, der er monteret i vinduets øvre del.

Gardinet er ophængt (med tøjspidser med ringe eller ringe syet inde i stoffet).

Et gardin er et stof, der lukker vinduet fra lyset. Fra loftet til gulvet. Et gardin er faktisk et gardin.

Eaves fungerer som forankring til gardiner og til gardiner og til persienner og øjne.

På billedet er kronekanten indikeret med en pil, den er placeret helt øverst på det sorte loft.

Gardin, angivet med den anden pil, vejer det fra loftet til selve gulvet er et hvidt stof.

Cornices er forskellige, og alle vælger hvilken en de kan lide og passer til deres interiør.

I vores lejlighed i alle værelser er der en dobbelt cornice. På den ene er der tyl og på det andet gardin.

Et gardin er et gardin, et gardin, der dækker et vindue eller en døråbning. Variety: gardiner, gardiner, tyl. De kommer fra en eller flere lærred.

Eaves - har flere definitioner:

 1. Dette er et fremspringende element i intern og ekstern udsmykning af bygninger, lokaler, møbler.
 2. Denne mount, der understøtter gardiner.

Hvis vi overvejer cornice til gardiner og gardiner, så er det præcis, hvad gardiner og gardiner hænger på. De er kendetegnet ved montering: loft og væg. De er lavet af forskellige materialer: træ, metal, plast eller kan kombineres.

Interiøret ser meget smukke og originale loftsskærmer.

I dagligdags tale kalder mange mennesker et gardin det design, som gardinerne hænger på. Selvom højre ikke er et gardin og tagene. Men selve gardinet er et gardin. Hvad slags gardiner - der er forskelle. Ordbøger og historie siger, at gardinet generelt. På dette og stop.

Hvorvidt et andet gardin vil blive genkendt for taggrøderne - "gardin", som i dag anses forkert, selvom det bruges af en masse mennesker - fremtiden vil vise.

Chancerne er, at jeg må sige, at en sådan mulighed eksisterer, trods alt i mellemkernen vandt "kaffen", omend på det conversational niveau, men det er anerkendt af ordbøger.

Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Gardin og cornice - hvad er forskellen? Det lader til at svaret er indlysende, men af ​​en eller anden grund tror mange mennesker, at gardiner er fastgjort til gardinet, og tagskæggene er et fremspring udenfor vinduet.

Lad os vende tilbage til disse ords oprindelse. Ordet "gardin" kom til os gennem den tyske Gardine, hvilket betyder gardin, gardin. På tysk kom det fra fransk, hvor courtine betyder gardin.

Gardiner er brede og lange klæder, der dækker hele vinduet til gulvet. Det menes at de er lavet af tyndt materiale, for eksempel tulle, i enden af ​​gardinet kan der være en børste eller frynse. Et sådant gardin kan være det eneste vinduesindretning eller tjene som et ekstra lag til gardinet.

Tagene er tilpasning i den øverste del af et vindue, som både et gardin og et gardin holder. Til dette er sløjfer lavet af stoffet selv og syet til lærredets øvre kant, eller grommets implanteres i denne kant. Også gardinet kan understøttes af specielle tøjnåle på ringene, der bevæger sig frit langs tagene.

Efter en detaljeret forklaring bliver det klart, hvordan skovlerne adskiller sig fra gardinet.

Ordet cornice kommer fra det tyske ord Karnies, som går tilbage til de græske koroner, hvilket betyder kronen. Indledningsvis betød dette ord fremspringet af bygningen, der ligger under taget eller over vinduet. Den anden betydning af ordet "eaves" er en lang hylde i bjergene - sådan en lighed med et arkitektonisk tag.

Så i vores forståelse er tagskægget en enhed, der er monteret over vinduet og tjener som et bjerg til gardiner, øjenlåg, persienner og gardiner. Denne definition er svaret på spørgsmålet: Hvad er forskellen mellem gardinstænger og gardiner.

Mange har en ret vag idé om betydningen af ​​ordene "gardin" og "cornice". Nogen er sikker på, at gardinerne er fastgjort til gardinet, mens andre antager, at afsatsen er en kant på bygningen, som ikke har noget at gøre med gardiner. For at finde ud af, hvem der er rigtigt, lad os regne ud, hvordan gardinet adskiller sig fra tagene.

Gardin - et gardin på vinduet eller døren, som normalt dækker åbningen.

Eaves (ifølge en af ​​fortolkninger) - fastgørelsen støtter gardiner.

Cornice til indhold ↑

sammenligning

Fra definitionerne bliver det klart, hvad er forskellen mellem gardiner fra taggrene.

Gardin - hvad bruges til at lukke vinduet (dør) åbning. Traditionelt er dette et bredt, fuldt vindue, gardin, der ofte når selve gulvet. Tæppet er oftest lavet af delikat, luftigt stof.

Et sådant gardin kan fungere som en uafhængig vinduesdekoration, og som et lag, der supplerer hovedgardinerne. Et gardin er ofte et lærred uden ekstra elementer, og nogle gange er der dekorationer på den, for eksempel i form af børster eller frynser.

At holde gardinerne på bjerget ved hjælp af forskellige metoder.

I nogle tilfælde er brede løkker, der normalt er fremstillet af samme stof som selve gardinet syet til toppen af ​​lærredet. I andre implanteres eyelets i gardinkanten. Endelig kan lærredet understøttes af specielle tøjnåle på ringene.

Cornice - dette er præcis det hængende gardin.

Indretningen har ofte form af en tværstang, fremstillet af for eksempel af træ eller metal. Der er også streng gardin stænger. De har en lav bæreevne, de tåler ikke altid tunge gardiner, men er velegnede til vægtløse gardiner.

Tagene er placeret på en sådan måde, at gardinet er fastgjort til gardinerne over åbningen, og i vinduets øvre del er der ingen mellemrum. Håndtering af gardiner på tagskæggene kan ikke kun være manuel, men også mere praktisk - ved hjælp af fjernbetjeningen. Selvfølgelig har denne mount et specielt design.

Det er nødvendigt at nævne de andre betydninger af ordet "cornice". Så virkelig kaldte det langsgående udragende element på muren af ​​bygningen.

Det kan være under taget eller dele gulve. Derudover kaldes en smal langskærm, der krydser klipperne og bjerget stejlhornet. Sådanne taghuller kan nogle gange være ret høje.

Så fandt vi ud af, hvad der er forskellen mellem et gardin og en cornice. Dette vil tillade yderligere til stedet at bruge disse navne.

Visninger: 128; i dag: 0. Tilføjet: 6. marts, 2017 12:25. Opdateret: 6. marts, 2017 12:25

Hvad er gardin? Hvad er en cornice? Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Lad os først se på terminologien:

 • Et gardin er et gardin på et vindue eller døråbning, der dækker hele området eller det meste af det.
 • Eaves - produkt, fastgjort under loftet, som gardinerne er hængt på.

Så traditionelt er et gardin et bredt lærred, lavet af let luftigt stof, ofte med blonder. Det kan bruges som hovedelementet i interiøret eller komplementere tyngre og tykkere gardiner. Produktet er hængt på hængsler, syet i overdelen og lavet af de samme materialer som gardinet eller på grommets også placeret øverst.

Eaves er et design, hvor gardiner eller gardiner hænger. Den kan være lavet af træ, metal og plast. Formen kan være flad eller cylindrisk.

Der er også streng gardin stænger, der er næsten usynlige. De er ikke egnede til tunge gardiner, men hængende gardiner er den bedste løsning. Kontrol af gardinet vasker for at være manuel, men der er cornices med automatisk åbning / lukning af vinduesområdet.

En anden definition af ordet cornice er et fremspringende element på væggen af ​​en bygning, som kan dekoreres eller ej. Det er placeret under loftet og tjener til visuelt at adskille gulvene. I det antikke Grækenland blev kolonnerne, afhængigt af bredden og udsmykningen af ​​cornice, rangeret blandt forskellige stilarter: Dorisk, Jonisk, Korintisk.

Hjælp? Spar dig selv på væggen! Tak for de kan lide!

Spørg en ekspert

 • Det er gratis.
 • Søg efter en søgning, før du stiller et spørgsmål.
 • Vær høflig og følg det russiske sprogs regler.

Cornice er en enhed, der er monteret i vinduets øvre del.

Gardinet er ophængt (med tøjspidser med ringe eller ringe syet inde i stoffet).

Et gardin er et stof, der lukker vinduet fra lyset. Fra loftet til gulvet. Et gardin er faktisk et gardin.

Eaves fungerer som forankring til gardiner og til gardiner og til persienner og øjne.

På billedet er kronekanten indikeret med en pil, den er placeret helt øverst på det sorte loft.

Gardin, angivet med den anden pil, vejer det fra loftet til selve gulvet er et hvidt stof.

Cornices er forskellige, og alle vælger hvilken en de kan lide og passer til deres interiør.

I vores lejlighed i alle værelser er der en dobbelt cornice. På den ene er der tyl og på det andet gardin.

 • tk-magellan.ru
 • thedifference.ru
 • vse-postroim-sami.ru
 • www.bolshoyvopros.ru

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Hvad er gardiner: typer, funktioner, fotos og hvordan man vælger

Korrekt indretning er ikke kun et omhyggeligt udvalg af møbler og materialer til dekoration, men også et godt design af vinduesåbninger. Det er gardinerne eller gardinerne, der bliver det afsluttende på værelset, og nogle gange er dens højdepunkt.

Hvad er gardiner

Det er nødvendigt at forestille sig hvad der menes med ordet "gardiner". Ofte er de kaldt monteringer til gardiner. Men faktisk gardiner - en af ​​de typer af gardiner. I overensstemmelse med oversættelsen fra det hollandske sprog er betydningen af ​​ordet "gardin" et gardin af let stof, der kan dække enten hele vinduet eller en del af det.

På tysk er et gardin et gardin på hele vinduet. Oversat fra engelsk er orymologien af ​​ordet "gardin" reduceret til, at det ikke kun er vinduedekoration, men også beskyttelse af rummet fra lysstrømninger. I moderne interiør, gardiner oftest kaldes gardiner, lavet af lette materialer - organza, slør og tyll. Det kan være tykkere gardiner, lavet af glatte stoffer og have en glat væv.

Hvad er

Der er flere kriterier for klassificering af gardiner:

 • Størrelsen på lærredet. Gardiner kan være lange og optage hele området fra loftet til gulvet, lukke vinduets åbning eller en del af det. Dette bestemmes af lokets størrelse og formål og vinduets træk.
 • Ved antal stykker stof kan gardiner være enkeltvægtede eller dobbeltvægtede. Den første type beskytter pålideligt fra udkast. Dobbelt gardiner flyttes fra hinanden i begge retninger.
 • Forskellige gardiner og typen af ​​fastgørelse, som hovedsageligt bestemmes af stoffet. Lys gardiner kan hænge på tyndt flet. Til tyngre gardiner anvendes hængsel og ringfæstelser. På cornice i form af et rør, kan du hænge tunge modeller på grommen.

Stof, farver og indretning til gardiner

Til fremstilling af gardiner anvendes tynde naturlige stoffer, som er godt åndbare og har en mønstret, cellulær eller rutet struktur:

Stoffet kan være som følger:

 • Bomuld. Attraktivt ved at det passerer lys godt og ikke elektrificerer. Præsenteret i matte farver. Det eneste negative - svært pleje.
 • Syntetisk. Det er mere luftigt og let at vedligeholde. Samtidig samles sådanne materialer i smukke folder, hvilket gør rummet elegant.

Windows med dem ser naturligt og attraktivt ud. Lysere mønstre er også acceptable, men det er vigtigt, at de er i harmoni med andre elementer i interiøret og dens overordnede stil. Ofte er gardiner suppleret med alle slags dekorative elementer:

mounts

Gardiner, ligesom gardinerne, er fast foran vinduet, der åbner gennem tagskæggene (alt om tagskæggene her). Sidstnævnte er klassificeret i henhold til fastgørelsesmetoden:

 • Wall cornices. De er placeret på væggen over vinduesåbningen. Denne metode er meget populær på grund af sin nemme installation.
 • Loftet cornices. Installation af dem er lidt sværere, men gardinerne, der falder fra loftet, ser ikke kun spektakulære ud, men også visuelt gør rummet højere.

Hvordan man vælger: nyttige tips

Der er en række nuancer, der skal overvejes, når man vælger gardiner:

 • Hvis rummet ikke er højt, er det bedre at bruge loftslister. Visuelt øge højden vil hjælpe gardiner til gulvet med smalle vertikale mønstre eller ikke for omfangsrige folder.
 • Hvis rummet er smalt, er det gennemsigtigt gardiner, dekoreret med et vandret stribet mønster, der gør det bredere. Cornice er bedre at vælge en lang en.
 • Hvis der er batterier under karmen, vælges korte gardiner, der ikke berører dem. Tagene kan forlænges, så der forbliver en vis afstand mellem nettet og varmekilden.
 • Vælg gardiner, overvej det overordnede indretningsrum. Hvis folder, flæser og flæser ser godt ud i et klassisk interiør, er det for eksempel bedre at vælge den enkleste løsning til højteknologisk eller minimalistisk stil.

Hvordan pleje

Du kan bruge en støvsuger med en lille kapacitet, så det delikate stof ikke er beskadiget. Det er bedre at vaske gardiner manuelt uden at bruge aggressive vaskemidler. Skyl dem kvalitativt. Pas på at stryge linned: Brug lave jerntemperaturer og en ren, let fugtig klud til dette.

Ansøgning i interiøret

Gardiner kan med succes anvendes på alle områder af interiøret undtagen bade og sanitære faciliteter.

køkken

Køkken. I dette rum vil gulvlængde gardiner være ude af plads. Det er nok, at de var 15 cm over vinduesåbningen og var på et niveau med en vindueskarm eller lidt lavere. Det er bedre at vælge gardiner fra et materiale, der er let at vaske og pleje. Lys muligheder er bedre ikke at vælge, mere egnede: blå, grøn, blå. Du kan give præference til gardiner med et simpelt mønster, som er godt udslået i luft og lys. Du skal også forlade adgangen til ventilationsåbningerne, så det er bedst ikke at vælge tunge strukturer med masser af flæser og folder.

gardiner

Gardin (niderl. Gordijne) - blødt gardin af tyndt gennemsigtigt stof (tyll, organza, slør), lukker vinduet helt eller delvist (for flere detaljer, se gardiner).

Gardin (niderl. Gordijne), hvorpå hænger gardinet.

Gardin (engelsk Gardena, ofte brugt version af Have) - Navnet på flere geografiske objekter:

 • Gardina (Californien) - en by i delstaten Californien, USA
 • Gardina (North Dakota) - en by i North Dakota, USA
 • Val Gardena - en dal beliggende i hjertet af Dolomitterne
 • Ponte Gardena - en kommune i Italien
 • Selva di Val Gardena - en kommune i Italien
 • C-175 "Curtain" - det sovjetiske system for statsgrænsebeskyttelse
 • Gardenia er en genus af tropiske planter af marenov familien.

Wikimedia Foundation. 2010.

Se hvad "Curtain" i andre ordbøger:

GARDINA - (tysk. Gardina, midten af ​​århundredet. Lat. Cortina, Fr. Courtina, fra Lat. Cortina afrunding, stejl). Gardin ved vinduet. Ordbog af fremmedord inkluderet i det russiske sprog. Chudinov, AN, 1910. GARDINA smukke vinduesgardin. Komplet ordbog...... Ordbog af fremmed ord af det russiske sprog

gardin - gardiner, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, gardin, draperi Ordbog af russiske synonymer. gardin, se gardin. Ordbog af synonymer af det russiske sprog. En praktisk vejledning. M.: Russisk sprog. Z. E. Alexander... Ordbog af synonymer

gardiner - s, g Courtine > det. Gardine <Ons århundrede. Lat. Cortina. Gardiner. det. Gardin, som sker nær sengen eller foran vinduet, døren og så videre. Yang. 1803. ons. fr. courtine baldakin, seng gardin. Mak. 1908. Gardin, gardin, baldakin. Dal....... Historisk ordbog af de russiske sprog gallicisms

GARDIN - GARDIN, dressing kvinde, fransk zapon, gardin, gardin, gardin, gardin, baldakin. Gardinny, relateret til gardinet Dalens Ordbog. VI Dahl. 1863 1866... Dal ordbog

Gardin - gardin. Ons Væggene var barne. ingen billeder, windows bez gardin. Boborykin. Vasily Terkin. 3, 2. ons. Åh min gud! Rød ud til Milovzorov, løftede op i lænestolen og kastede et indirekte blik på gardinet, hvor konen var skjult. (hun) er mig ikke...... Big Explanatory Phraseological Dictionary of Michelson (original stavning)

GARDIN - GARDIN, gardiner, kvindelige. (det Gardine). Gardin på hele vinduet. Forklarende ordbog Ushakov. DN Ushakov. 1935 1940... Ushakov Forklarende Ordbog

GARDINA - GARDINA, s, kvinde. Vinduesgardin. Tulle gardiner. | Reducer. gardin og slægt pl. Nok, n | adj. gardin, th, oe. Gardinstof. Ordbog Ozhegova. SI Ozhegov, N.Yu. Shvedova. 1949 1992... Ozhegov ordbog

gardin - første Gordin siden 1710; se Smirnov 92. Af nzh. han, ny i. n. Gardine, jfr. nJ. n. gordîne, som går tilbage til fr. Courtine; se Kluge Goetze 186... Max Vasmer's Etymological Dictionary af det russiske sprog

gardin - gardin ons. Væggene var barne. ingen billeder, vinduer uden gardiner. Boborykin. Vasily Terkin. 3, 2. ons. Åh min gud! Milovzorov råbte, løftede sine stole og kastede et indirekte blik på gardinet, hvor hans kone var skjult. (hun) elsker mig ikke. Friend...... Michelson's Big Explanatory Phraseological Dictionary

Gardin - godt. Gardin, gardinvindue, døråbning mv. Forklarende ordbog Ephraim. T. F. Efremova. 2000... Moderne Efremova Ordbog af russisk

Gardiner, gardiner eller gardiner: Hvad er forskellen?

Ved at vælge gardiner, forstår de fleste af os ikke, hvad du vil se på vinduerne og hvad skal du se efter: gardiner, gardiner eller gardiner? Gardin og kaldes ofte cornice, selvom de er helt forskellige ting. I denne artikel forstår vi de forskellige typer vinduesindretning.

persienner

Opkald af stofskæringer, der udsmykker vinduet, "gardiner", du kan ikke gå galt: dette er et generisk navn, der omfatter alle typer gardiner, forskellig i stoftype, stil, fastgørelse eller brugsprincip. Rullegardiner eller romerske persienner henvises stadig til dette koncept, på trods af at de sænkes ned på vinduet og ikke bevæger sig langs bjergene. Om hvilke typer gardiner der generelt findes, bliver vi fortalt her.

gardiner

Gardiner - en slags gardiner af blødt løs, ofte lige gennemskinneligt eller gennemsigtigt materiale (slør, tyll, organza, mesh). Gardiner kan lukke et vindue helt eller delvis og bestå af en klud eller flere. Hvis kluden er en, kan den smides over tagene og lukke en del af vinduet, aldrig trække sig tilbage.

To dåser (eller flere) vil bevæge sig, hvis vinduet skal lukkes og flyttes fra hinanden, hvis det skal åbnes med et blik. Til dette har gardiner brug for specielle fastgørelsesdele: "Fremgangsmåder til fastgørelse af gardiner til skinnen".

Gardiner vil aldrig helt blokere lyset. For eksempel er det sædvanligt for os tule, en af ​​typer gardiner, der udfører dekorativ funktion, kun et lille spredningslys.

drapere

I første omgang gardinerne kaldes gardiner gardiner døråbningen, men nu bruges dette udtryk oftest til vinduesgardiner lavet af tykt uigennemtrængeligt stof eller foret stof. Portieres ser imponerende og volumen ud og kan helt blokere lyset fra vinduet. Her er tætheden, ikke vægten vigtig: gardiner kommer fra både tunge stoffer (fløjl, tapestry, jacquard) og lette (bomuld, linned, viskose, naturlig silke).

To lodrette gardiner kombineres ofte med lambrequin - det såkaldte vandrette dekorative element til toppen af ​​vinduet. Læs mere om typerne af pelmets i denne artikel. Det er gardinerne, der sædvanligvis rimes med resten af ​​tekstilelementerne i rummet, hvilket gør tæpper og pudebetræk af samme stof.

gardin

Med dette ord er der normalt den største forvirring blandt alle vilkårene. Nogen anser gardiner for at være synonymt med glidende gardiner, hvilket er helt muligt: ​​"gardiner" er et russisk ord, mens "gardiner" er spor fra fransk.

Oftest bruges ordet, når de vil betegne:

 • Korte gardiner med maksimal længde op til vindueskarm
 • Køkken gardiner
 • Meget simple gardiner af løs billig stof, rustikke gardiner
 • Gardiner eller hængende konstruktioner (for eksempel fiskelinjer med perler), der bruges til at isolere indendørs områder

Kombination af gardiner

I det komplekse design af vinduer anvendes gardiner ofte sammen med gardiner og udgør en flerlags sammensætning. I stedet kan gardiner være romersk eller rullegardiner.

Gardiner kan bruges uden portiere, dekorere vinduet alene eller i kombination med romersk eller rullegardiner.

Hvad er forskelligt fra gardinet cornice

Efter reparationen af ​​lejligheden vil jeg give værelserne et komplet udseende og originalitet. Dette opnås ved at dekorere vinduerne. Køb tagplader, gardiner og arranger alt på sit bedste. Men hvad er disse begreber? Hvilke funktioner udfører? Hvad er forskellen? Der er mange spørgsmål.

Mange tror at dette er det samme - synonymer. Men det er det ikke. Og dem, der kalder gardinet, er en enhed til fastgørelse af gardiner forkert. Lad os finde ud af det.

Hvad er forskellene

Disse er forskellige begreber. Nogle mennesker er overbeviste om, at gardinet er en enhed til gardiner. Faktisk er disse helt forskellige ting. Gardinet er et gardin til vinduer. Og takler den tilpasning, som den er hængt på. Og bland dem ikke.

Ordet "cornice" har andre betydninger. Fremspringet på bygningen udefra er også såkaldt. Det ligger over taget eller mellem gulvene. En anden kant er en kant, der krydser bjergskråninger og klipper.

Når der anvendes på lejlighedsproblemer, er en cornice en enhed til fastgørelse af gardiner. Der er snor, rør eller dæk, med kroge eller ringe. Fremstillet af forskellige materialer og forskellige modeller. Du kan vælge farve af ethvert interiør og stil.

beskrivelse

Så med begrebet eaves forstår. Dette er et system, der består af hovedelementet - en streng eller et dæk og ekstra gardinfiksere. Fastgøres stærkt til en væg, et loft eller et vindue. Gardiner er hængt på kroge, sløjfer, øjenlåg eller specialtape.

Det er praktisk at have et sådant system på vinduerne. Gardiner bevæger sig frit og nemt gennem dæk. Du kan nemt hænge dem og fjerne til vask. Det er ikke nødvendigt at indsætte kroge i gardinsløjfer hver gang. De indsættes en gang og klikker på en særlig lås. Absolut ikke forstyrre vask.

Administreres manuelt eller automatisk. Fabrikanter har opfundet et system med indbygget elektrisk drev. Det styres af fjernbetjeningen.

De er lavet af plast, træ, metal, stål. Plast - den mest overkommelige. Men er i stand til at modstå kun lette gardiner. Metal er heller ikke meget dyrt, men bedre i styrke. Stål og træ er de mest holdbare enheder. Kan modstå det tungeste væv.

Systemet til hængende gardiner kan laves i forskellige stilarter. Rustik, middelalderlig, moderne design.

værdighed

Positiverne er indlysende. Uden dem er det umuligt at hænge gardiner, gardiner. Husk hvordan vores forfædre gjorde det. De nikkede gardinerne lige til væggene lige over vinduesrammerne. Så begyndte de at strække tovet eller linjen fra den ene kant af vinduet til den anden. Et tæppe blev sat på dette reb. Af samme princip er dækmonteringssystemerne opfundet. Kun i vores tid er der kroge.

Prøv nu at præsentere dine vinduer uden taggrunde. Vi kan ikke undvære dem. Der er flere fordele:

 • praktisk at bruge;
 • give interiøret en stil og et komplet udseende;
 • dekorere rummet
 • Uden det er det umuligt at hænge gardiner.

mangler

Hvis vi overvejer hver type produkt separat, kan vi fremhæve deres mangler. For eksempel er plast og metal for skrøbelige og holder ikke tunge materialer.

Træ og stål dyrt. Ikke alle har råd til at købe dem.

Gardiner beskrivelse

Faktisk er det tylgardiner. De syes af lys, gennemsigtige materialer. Tulle, slør, nylon, mesh. Ofte er de lyse toner. De hænger ikke kun på vinduerne. Mange mennesker kan lide at dekorere døråbninger og hængende gardiner. Det øger også højden af ​​rummet.

Moderne modeller er lavet af strimler af stof. Det ser originalt ud i interiøret. Normalt hænger i fuld længde, fra loftet til gulvet. Fastgjort med sløjfer, kroge, fletning.

værdighed

 • Gardiner har flere fordele.
 • er indretning.
 • tilføje lys og luftighed i rummet.
 • let i vægt. Hold dig godt selv på svage taggrunde.
 • let at vaske Tør hurtigt.

mangler

Den dårlige transmission af lys kan tilskrives den dårlige kvalitet af gardiner. De er kun egnet til værelser, hvor tætte gardiner ikke er nødvendige.

Advarsel! Gardiner lukker ikke et stort rum. De er smalle i bredden. Du må derfor ikke skjule fejlene i rummet.

konklusion

Mange bruger ordene "gardinstang" og "gardin" i de forkerte betydninger. Det er forskellige ting, der udfører forskellige funktioner. Komplementere hinanden. Forveks dem ikke.

Takket være fabrikantens fantasier kan du vælge disse elementer til ethvert interiør, enhver stil og model.

Vi vælger moderne gardiner og gardinstænger til gardiner - billeder af dekorative elementer

Moderne gardiner og hjørner til dem under loftet, hvor billederne kan ses i forskellige kataloger af interiør og indretning er imponerende og spændende. Nogle gange i en sådan sort er det svært at træffe et valg og finde præcis, hvad der passer bedst til din egen lejlighed.

Hvordan ikke at gå tabt blandt de mange muligheder og gøre det rigtige valg? Hvilke gardinstænger og gardiner (fotos) vil være populære i interiøret i 2017?

Moderne gardiner og hjørner til dem under loftet, hvor billederne kan ses i forskellige kataloger af interiør og indretning er imponerende og spændende.

Hvilke kriterier skal være opmærksomme på, når man vælger gardinstænger og gardiner

For at de udvalgte cornices skal matche den overordnede stil i lejligheden, skal du være opmærksom på nogle punkter i deres korrekte valg:

 • generelt indre rum
 • elementer og farve på gardinerne;

For værelser med lave lofter ville den bedste mulighed være lyse og glatte gardiner uden mange flæser og fløjter, som ikke vil blive anvendt komplekse mønstre

 • Rummets funktionalitet, hvor det er nødvendigt at hænge tagskægget - et køkken, soveværelse eller stue
 • formen og størrelsen af ​​vinduesåbningen.

Gardiner og gardiner i interiøret vil se perfekt ud (som det fremgår af flere fotos), hvis vi overvejer følgende faktorer:

 • For værelser med lave lofter vil den bedste mulighed være lyse og glatte gardiner uden mange flæser og fløjter, der ikke medfører et komplekst mønster. Et eksempel på et mønster er lodrette striber.
 • For smalle rum med uregelmæssige former er det nødvendigt at tage bredere gardiner (ca. en og en halv gange bredden af ​​vinduesåbningen) med vandrette striber.

Korrekt udvalgte gardinstænger hjælper med at undgå en række mangler.

 • Lav et lille værelse mere rummelige gardiner med en lys skygge.
 • For værelser udstyret i minimalistisk stil er almindelig gardiner uden nogen tegninger bedst egnet. Klassisk stil tværtimod kræver luksus i form af tætte lærred med flæser og frill.

Korrekt udvalgte gardinstænger til gardiner (uanset om det er et soveværelse, køkken eller hall) hjælper med at undgå forskellige mangler (dette er ofte angivet på billedet). Først og fremmest påvirker valget af tagbøger deres visuelle overensstemmelse med gardiner eller gardiner og andre elementer af indretning, bekvemmelighed og praktisk gennemførlighed.

Det rigtige valg af taggrunde - en garanti for, at dine gardiner ikke vil sænke.

Fastgørelse moderne loft taggrunde

Forms og en række af tagger

Når du vælger gardinstænger til gardiner, skal du fokusere på rummets funktionalitet, rummets overordnede stil og stoffet.

Når du vælger gardinstænger til gardiner, skal du fokusere på rummets funktionalitet, rummets overordnede stil og typen stof

I dag afhænger af fastgørelsesmetode, at følgende typer gardinstænger findes på markedet:

 1. Loft. Deres fastgørelsesmetode taler for sig selv, det vil sige, sådanne taglæn er anbragt i loftet omkring fem centimeter fra sildens niveau.
 2. Vægmonteret installation af nogle få centimeter over vinduesrammen. Fastgørelsen af ​​dette design foregår på væggen.

Loftsstænger, som det ses på billedet, installeres ved hjælp af forskellige dekorative elementer for at skjule monteringsmekanismen selv og gøre rummet endnu mere attraktivt.

Eaves monteringsskema

Installation af denne type er lidt mere kompliceret end montering af konventionelle vægkonstruktioner.

Det rigtige valg af gardinstænger - en garanti for, at dine gardiner ikke kommer til at falde

Loftsstænger forhøjer visuelt loftets højde, hvilket er særligt vigtigt for værelser med lave vægge.

Træafskærmninger er oftest lavet af løvfældende eller nåletræer af træer

For at fastgøreren skal kunne betjene en lang periode og modstå belastningen (især hvis gardinetøjet har en tæt struktur), skal du være opmærksom på det materiale, hvorfra tagene er lavet.

De mest almindelige til dato taggrunde:

 • Plast - de er en af ​​de mest budgetmæssige muligheder og kan kun modstå lette lærred.
 • Metal. Basis for en sådan cornice er som regel aluminium eller rustfrit stål. Sådanne taghuller er i stand til at modstå selv de tungeste stoffer, varierer i holdbarhed.
 • Træ er oftest lavet af hårdttræ eller nåletræer. Dette kan være en kirsebær eller valnød, cedertræ eller gran. Miljøvenligt materiale kan vare i mange år. Det vigtigste er at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​beskyttende behandling af en sådan træstruktur.

Plastaksler - er en af ​​de mest budgetmæssige muligheder og kan kun modstå letvægts lærred.

 • Strings, selv om de ikke er meget populære blandt forbrugerne, er et universelt design. Disse taggitter kan fastgøres på loftet, over vinduet eller endda i vinduesåbningen. I stedet for de sædvanlige stænger blev der brugt tynde strenge, der passer ind i enhver stil. Den største ulempe ved sådanne mønstre er, at de er i stand til at modstå kun lette stoffer og tyll.

Disse taggitter kan fastgøres på loftet, over vinduet eller endda i vinduesåbningen

 • Profil er som regel lavet af fleksible aluminiumsplader, som giver dig mulighed for at give dem den ønskede form. Det er takket være de mange former, som gardinstænger kan fastgøres på et hvilket som helst ønsket sted.

Før du går til køb, kan du omhyggeligt undersøge alle typer gardinestænger til gardiner fra billedet, og spørg også, hvordan gardinestænger er installeret til gardiner under et loft.

Metal gardin stænger er i stand til at modstå selv de tungeste stoffer, er holdbare

Hvad er typerne af gardiner

Korrekt udvalgte gardiner - udsmykning af ethvert rum, det være sig et køkken, stue, børnehave eller soveværelse. De fremhæver indretningens individualitet og skønhed, skaber trøst i huset.

Målemønster for rullegardiner

Valget af gardiner er også bredt og varieret. De kan opdeles i følgende typer:

 1. Klassisk stil linned, som vil være en glimrende tilføjelse til soveværelser eller stuer. Som regel præsenteres i form af gardiner med lambrequins. Hvis værelset er udstyret i klassisk stil, vil franske gardiner med luksuriøse festoons være en glimrende løsning.
 2. Østrigsk-type lærred er gardiner med halvmåne festoons. Ofte er et af de dekorative elementer snore med store kvaster.
 3. Roll.
 4. Japanske gardiner, lavet i form af paneler.

En god løsning til elskere af streng og tilbageholden stil vil være gardiner-paneler.

Japanske gardiner ideel til elskere af streng og tilbageholden stil

Ifølge deres type kan gardiner præsenteres i følgende varianter:

 1. Silke eller linned lysgardiner. Godt sluk lyse sollys og fælde gade støv.
 2. Gardinerne er tykke gardiner, der er perfekte til lyse solrige værelser. Om vinteren er de godt beskyttet mod træk og kulde. Du kan også finde gardiner med ekstra tyndt og let bindemiddel ud over hovedklædet.
 3. Lambrequins er en af ​​varianterne af vinduesdekor, perfekt dekorere alle værelser og værelser. Som regel bruges lette og tynde stoffer til deres skræddersyning.

Klare gardiner kan findes i enhver salonbutik.

Lambrequins er en af ​​varianterne af vinduesdekor, perfekt dekorere alle værelser og værelser.

Duftene er præsenteret i en lang række forskellige stilarter, forskellige former og farver.

Sådan sikres tagene og hængedækkerne

Installer en gardinstang og hæng gardiner under enhver persons kraft.

Konstruktion niveau bruges til at installere taggrene

Det er vigtigt! Den vanskeligste fase af hele processen kan kun kaldes installation af en cornice.

For selvstændigt at rette strukturen på væggen eller loftet har du brug for følgende værktøjer:

 • konstruktion niveau og metal lineal;
 • bore og puncher (sidstnævnte er nødvendigt, hvis væggene i rummet er armeret beton);

Monteringspistol er et nødvendigt værktøj til fastgørelse af tagbøjlerne

 • montering pistol;
 • skruetrækker, skruer og dowels;

Hammeren bruges til fastgørelse af tagskæggene

 • en hammer;
 • simpel blyant og markør til markeringer.

Først og fremmest bør du udføre alle markeringsoperationer og lægge mærker på borepladserne. Det skal huske på, at gardinet skal flyde glat og lige gange, så ca. fem centimeter indent fra vinduets vinduesniveau er lavet.

Grommets er nemme at bruge, men bruges kun på runde gardinstænger.

Gardiner kan hænges på alle mulige enheder. Til dato er de mest brugte ringe, øjenlåg, specielle små kroge eller klip. Eyelets er nemme at bruge, men bruges kun på runde gardinstænger.

Tip! Fastgørelsesanordninger skal fastgøres til gardinet i samme afstand fra hinanden.

Dette sikrer glatte folder.

Der kræves en hammerboring, hvis væggene i rummet er armeret beton

Bemærk! Det er mere bekvemt at fastgøre gardinerne sammen for ikke at rynke stoffet og gøre alt så præcist og præcist som muligt.

Hvordan man vælger gardinerne til stuen

Det er i stuen, at vi hver især bruger mest tid, modtager gæster eller bare hviler efter en hård dags arbejde. Et sådant værelse skal være så behageligt og hyggeligt som muligt. Afhængigt af det samlede indre af stuen er dens område og størrelse af vinduesåbninger, gardiner og gardiner valgt.

Laconic gardiner fremstillet i romersk stil eller rulleskøjter er perfekte til små stuer.

For små stuer er perfekte koncise gardiner, lavet i romersk stil eller rulleskøjter. De vil ikke stjæle det allerede lille ledige rum, men give rummet udtryksevne. Med hensyn til farveopløsningen kan du bruge varme pastelfarver, der giver mere lys og ledig plads.

I store stuer kan du sikkert eksperimentere. Det hele afhænger af den overordnede stil i stuen. Farveskemaet er også velkommen den mest forskelligartede - fra lyse til dybe mørke nuancer.

Ceiling cornice - øger visuelt højden

Afhængigt af vinduesåbningens størrelse kan gardinerne vælges som følger:

 1. For visuelt at øge vinduets højde skal du vælge gulvlængde gardiner. Den ideelle løsning ville være loftet, der øger højden visuelt. God vil blive kombineret lette kolde farver - blå eller turkis.
 2. Til smalle vinduesåbninger er brede gardiner fastgjort på en lang cornice velegnet. Fremspringet bag vinduets konturer bør ikke være lille - ca. 20-30 centimeter.

Som en ekstra indretning kan du bruge lambrequins.

Udvælgelse af gardiner i kombination med indvendige vægge

Uanset hvordan indretningen af ​​væggene i rummet (maleri eller tapet) kan gardiner kombineres på følgende måder:

 • Vælg ens farvegardiner. Som en lys kontrast anvendes en farveordning med forskellige nuancer. For eksempel vil lyseblå vægge være perfekt kombineret med rige blå gardiner eller omvendt. Valget af stof stopper på lysere nuancer, hvis væggene er indrettet i mørkere farver. Sådan en rolig kontrast vil se godt ud i værelser med enhver stilistisk retning - fra klassisk til minimalisme.

Hvis væggene har samme farve og ikke er forsynet med tegninger, kan du bruge gardiner med en række indretninger - det kan være en floral eller geometrisk udsmykning

 • Neutrale farver. Rolige lys nuancer vælges til lysere toner. En god mulighed ville være gardiner beige, lysegrå, gul. Som regel egnet til udtalt interiør, lavet i stil med neo-klassiske, moderne eller victorianske.
 • Du kan lave en skarp kontrast: at vælge neutrale gardiner til neutrale nuancer af vægge. Således kan du genoplive det overordnede indre af lejligheden og gøre det mere interessant og attraktivt.

Hvis væggene har samme farve og ikke er udstyret med tegninger, kan du bruge gardiner med en række indretninger - det kan være et blomstret eller geometrisk mønster.

Hvad er kernen i den rigtige farve

Valget af farveskygge gardiner kan udføres baseret på paletten, som oftest anvendes i moderne stilarter:

 • Klassisk stil indebærer brugen af ​​hvide eller andre bløde pastellfarver. Disse omfatter beige, lys og blød gul, blå, lys og rolige farver af grøn eller blå. Hvis indretningen af ​​rummet udføres i klassisk stil, bør du ikke spille på farvernes kontrast. Det er bedre at vælge gardiner i væggenes farve.

Klassisk stil indebærer brugen af ​​hvide eller andre bløde pastellfarver.

 • Empire stil har en lysere og mere udtalt farvepalette. Under lyset passer beige nuancer af væggene perfekt til gardiner af mørkere farver: Bourgogne eller mørkeblå.

Hvis du skal hente hjørnet gardinerne i stuen, kan du prøve en kombination af forskellige nuancer: Brug en farve på den ene side og på den anden side hænge et gardin af en helt anden farve.

 • Hvidgrå farveskema bruges i højteknologisk stil. Til lette og beroligende nuancer af vægge kan du vælge gardiner af lys og mættet grafitfarve.
 • Du kan spille på en kontrastfuld kombination af nuancer, hvis rummet er lavet i fusionstil. Lette beroligende nuancer af væggene kan gøres lysere, takket være de rige nuancer af gardiner. Almindelig, men lyse gardiner ser perfekt ud. Sortimentet kan være fra lys orange, rød til blå eller turkis.

Tip! Hvis du har brug for at hente hjørne gardinerne i stuen, kan du prøve en kombination af forskellige nuancer: Brug en farve på den ene side og på den anden side hænge et gardin af en helt anden nuance.

Hvis man tilføjer en sådan kombination med snehvid tulle, bliver den elegant og usædvanlig smuk.

Til lette og beroligende nuancer af vægge kan du vælge gardiner af lys og mættet grafitfarve.

Hvad er forskellen mellem gardin og taggrunde?

Hvad er gardin? Hvad er en cornice?

Hvordan hænge gardin? Sådan hænger du en cornice?

Hvordan vælger man et gardin til gardiner? Hvordan vælges en gardinstang til gardiner?

Gardin til fotogardiner? Gardin rod foto?

Hvad er et stretchgardin?

Afspændingsrammer, plastaksler, metalafskærmninger, loftsplanker, vægafskærmninger afviger fra gardiner?

Design værelser med gardiner? Design et værelse med en cornice?

Cornice er en enhed, der er monteret i vinduets øvre del.

Gardinet er ophængt (med tøjspidser med ringe eller ringe syet inde i stoffet).

Et gardin er et stof, der lukker vinduet fra lyset. Fra loftet til gulvet. Et gardin er faktisk et gardin.

Eaves fungerer som forankring til gardiner og til gardiner og til persienner og øjne.

På billedet er kronekanten indikeret med en pil, den er placeret helt øverst på det sorte loft.

Gardin, angivet med den anden pil, vejer det fra loftet til selve gulvet er et hvidt stof.

Cornices er forskellige, og alle vælger hvilken en de kan lide og passer til deres interiør.

I vores lejlighed i alle værelser er der en dobbelt cornice. På den ene er der tyl og på det andet gardin.

Et gardin er et gardin, et gardin, der dækker et vindue eller en døråbning. Variety: gardiner, gardiner, tyl. De kommer fra en eller flere lærred.

Eaves - har flere definitioner:

 1. Dette er et fremspringende element i intern og ekstern udsmykning af bygninger, lokaler, møbler.
 2. Denne mount, der understøtter gardiner.

Hvis vi overvejer cornice til gardiner og gardiner, så er det præcis, hvad gardiner og gardiner hænger på. De er kendetegnet ved montering: loft og væg. De er lavet af forskellige materialer: træ, metal, plast eller kan kombineres.

Interiøret ser meget smukke og originale loftsskærmer.

I dagligdags tale kalder mange mennesker et gardin det design, som gardinerne hænger på. Selvom højre ikke er et gardin og tagene. Men selve gardinet er et gardin. Hvad slags gardiner - der er forskelle. Ordbøger og historie siger, at gardinet generelt. På dette og stop.

Hvorvidt et andet gardin vil blive genkendt for taggrøderne - "gardin", som i dag anses forkert, selvom det bruges af en masse mennesker - fremtiden vil vise.

Chancerne er, at jeg må sige, at en sådan mulighed eksisterer, trods alt i mellemkernen vandt "kaffen", omend på det conversational niveau, men det er anerkendt af ordbøger.

Gardiner og hjørner

Kort om hvorfor du ikke kan hænge gardiner på gardinet, men du kan - på tagskægget

Kort om hvorfor du ikke kan hænge gardiner på gardinet, men du kan - på tagskægget

Mærkeligt nok, meget ofte ordene gardin og cornice bruges i betydninger, der er helt ukarakteristisk af dem. Eaves, normalt kaldes den ydre gade del af vindueskarmet og gardiner - indretninger til gardiner eller gardiner på vinduerne. Dette er selvfølgelig fuldstændig kætteri.

Gardinet er et gardin, et gardin. Ordet på det russiske sprog faldt gennem den tyske Gardine, og kommer fra den franske courtine - "gardin", der går tilbage til latin cortina - "haven; placere indhegnet. Gardiner er som regel bred og længe til selve gulvet, de lukker hele vinduet og rummet i nærheden og under det. Det månedlige lys, der passerer gennem den hvide snøre på gardinerne, blødgjort skumringen i dybden af ​​rummet (I. Bunin).

Og hvor i dette tilfælde hænge gardiner? Vær ikke overrasket - på tagskægget. Da Ivan Sergeyevich straks kom ind, skyndte Ivan Sergejevich straks på ham, rev konvolutten ud og trak over til vinduet og lænede sig så hårdt hjælpeløst mod hans dørstolpe, at snørebåndet kom ud af cornice med en tør revne. Generelt er en cornice ikke kun en tværstang til gardiner. Den originale og primære betydning af dette ord er et projektion på en bygnings mur under et tag eller over et vindue. Det kom også fra de tyske karnier og går tilbage til de græske koronier - "kronen; kronen. " Ristede prydplader af frisk træ rundt om vinduerne og under taket pludselig og levende spredt sine mørke vægge; På skodderne var malede krukker med blomster (N. Gogol).

En anden betydning af ordet cornice, som er værd at nævne, er en hylde i bjergene, der strækker sig langs en lang stribe sten, som et arkitektonisk tag. Man kan ikke gå længere om natten, - takhullerne over kløfterne er smalle - man kan næppe lægge en fod - og strammes af tåge (V. Nemirovich-Danchenko).

Sådan vælges gardiner til gardiner

Forskellige typer af gardiner passer optimalt til værelser med lave lofter. Med deres hjælp kan du visuelt øge loftets højde, skjule fastgørelsesstedet for gardinerne. Tal om, hvordan man vælger loftgardiner.

Om udvælgelsen af ​​gardiner

Der er flere hemmeligheder, du skal vide for at træffe det rigtige valg.

 1. Det er nødvendigt at opnå en fuld kombination af design af gardiner med indretningen af ​​rummet. For værelser lavet i minimalistisk stil, egnet stram og kortfattet udsmykning af vinduer. Opsamle ikke farvede gardiner i sådanne rum. Klassiske lokaler antager fastgørelse af træaksler, tilsat forgyldning, med originale mønstre. Derfor er gardinerne valgt fra dyre fløjl, dekoreret med guldmønstre.
 2. Sort og hvid gardinmodeller ser godt ud i kontorlokaler, hvis de harmonisk matches med væggenes og loftets farve.
 3. Loftsgardiner skal fuldt ud overholde rummets overordnede koncept. Når du laver værelset "antik", er det ønskeligt at købe mørke træloftkonstruktioner, eksperimenter vil ikke føre til gode resultater.
 4. Ved udvælgelse af gardiner er installationsstedet også vigtigt. Ved fastgørelse til armeret betonbelægning kan du købe vægten struktur. Suspended lofter, samt plastpaneler, gipsvæg, foreslår montering kun lys gardiner.
 5. For rummelige værelser med store PVC-vinduer er sådanne gardinmodeller egnede, der er 50 til 60 cm længere end vinduesåbningen. Sådanne gardiner vil redde rummet fra rammen af ​​side solskin.

Gardin Gardiner

I øjeblikket på markedet kan du finde flere muligheder for tagbøger.

Klassiske loftmodeller, der fastgøres direkte til loftet. De antager afstanden fra gardinet til vindueskarmet i området 5-8 cm.

Vægkroner, der er fastgjort på væggene selv, med en minimumsafstand på 15-30 cm fra loftet.

Loftsindretninger tyder på en mere kompleks montering end tagene til væggene. Ved brug af suspenderede eller suspenderede konstruktioner af loftet, brug desuden specielle realkreditlån. Vægkanter har et mindre attraktivt udseende, men de er meget nemmere at klare. Selv en nybegynder kan nemt klare denne opgave. Tagplade tager udgangspunkt i brug af de ekstra dekorative niveauer, der giver mulighed for at maskere fastgørelseselementer, for at tilføje harmoni, en hygge til rummet.

Sådanne ekstra dekorative elementer kan spare på lambrequins, hvis fremstilling anses for at være en vanskelig og langvarig proces. Ikke alle husmødre kan lave smukke og højkvalitets lambrequins, og professionelle tjenester er dyre.

I panelet med flere etager er et loftsgardin ideel, fordi væggene her ikke er så stærke som i et monolitisk hus, men loftets styrke er uden tvivl. På kort tid kan du omdanne vinduesåbningen og bruge lidt penge.

Materialeklassifikation

Der er en underafdeling af cornice strukturer for det materiale, der anvendes til deres fremstilling, i:

 • aluminium;
 • profil;
 • plast;
 • profil;
 • træ;
 • strygere

Fastgørelsesanordninger kan være:

Hvad er nødvendigt for fastsættelse af gardiner

Fastgørende gardin er ikke så svært, som det første synes. Maksimale vanskeligheder opstår under installationen af ​​tagskægget og til hængende syede gardiner på den færdige struktur, du har brug for 20-30 minutter.

At gennemføre de planlagte planer vil have brug for et vist sæt værktøjer:

 • metal linjal;
 • bygning niveau;
 • en blyant
 • boremaskine, elektrisk boremaskine;
 • skruetrækker;
 • montering pistol;
 • perforator (til loft og vægge af armeret beton);
 • cornice med parentes, dekorative strimler

Gardinfiksering

For at hænge det valgte gardin skal du først afgøre taggene. Producenter tilbyder forskellige muligheder for fastgørelsesanordninger: ringe, øjenlåg, specielle kroge, klemmer til gardinbånd, magnetiske låse.

Om nødvendigt bliver det købte gardin først trimmet langs længden, så hæmmes syet på symaskinen med en hemmelig søm, og linjens sting forsigtigt stryges.

Ved siden af ​​stoffet på samme afstande (de skal mærkes med målebånd på forhånd), fastgøres et element af lukning (kroge, øjenlåg, ringe). Du kan lave smukke folder af samme størrelse på det færdige gardin, hvis alle fastgørelseselementer er fastgjort på lige afstande.

I videofragmentet findes en variant af gardiner til hallen.

Dernæst installation af de færdige gardiner på tagskægget, idet der tages højde for specifikationerne af fastgørelsesanordninger. Hvis kroge er fastgjort til stoffet, placeres de i specielle riller på tagskinnesystemet. Ved brug af ringe skal de føres gennem et metal- eller trærør.

Gardinfastgørelse til armeret betonloft

For at forstå hvilke gardiner at vælge, hvordan man vedhæfter dem til loftet, skal du tage højde for egenskaben af ​​denne loftoverflade. Hvis du har brug for at fastgøre på en armeret betonoverflade, skal du have en stans, plastikdyk.

 • Bevæbnet med et bygningsbånd, skal du først bestemme midten af ​​vinduet. Når du vælger muligheden for at fastgøre gardinerne i hele væggen, er midten markeret på loftet
 • trække sig tilbage 10 cm fra hver kant af gardinet, markér stederne til fastgørelse af gardinerne, lav mærker på loftets overflade. Sådanne handlinger er nødvendige for plastikfliser, og næsten alle metal- og træmodeller antager allerede tilstedeværelsen af ​​færdige steder til installation.
 • i 5-6 cm trin markerer de resterende fixeringspunkter.
 • i loftet og i gardinet bores i de markerede punkter i hullet.
 • Plastdykninger er hamret, det færdige gardin er monteret med skruer.

Fastgørelse af indbyggede gardiner i loftet

Hvis der er en strakt PVC film eller stof på loftet, vil du ikke være i stand til at skabe en solid loftsstruktur. I sådanne tilfælde kan du hente de sædvanlige vægmodeller af kronikker. Gardiner kan kun fastgøres til strækloftet, indtil det er monteret. Vi skal gøre for dette loft niche. Fastgør strækloftet til en stærk profil, som er monteret med en lille indrykning over vinduet fra væggen. Kronen er fastgjort til loftet, fra rummet er et sådant skjult system ikke synligt. Installationen af ​​tagskæggene selv udføres først, og derefter bliver gardinet tæmmet. I dette tilfælde bevarer den tynde film sin integritet. Gardinetyper til gardiner er præsenteret på billedet.

Det er også muligt at feste træet langs hele gardinens længde og placere det i et niveau med et strækloft. I stedet for et massivt tømmer passer små stykker krydsfiner fastgjort til bøjler. Træbjælken kan modstå selv de tungeste gardiner, men ved høj fugtighed deformeres og æstetik er tabt. Filmen strækkes ud på en træ eller krydsfiner ovenfra, så er et gardin monteret direkte på spændende lærred. Værelser med højt til loftet tillader brug af klassiske væglister. 15-30 cm tilbagelægges fra væggen, er det let at fastsætte strukturen.

Om problemet med valg

Hvilke gardiner er bedre at vælge for et bestemt interiør? Udover at gardinet skal passe ind i rummet, er det vigtigt at montere sikkert. Før du vedlægger gardiner, skal du købe dem. Der er mange modeller på markedet, hvordan man træffer det rigtige valg? Der er et par nøglepunkter at overveje, når man vælger gardiner til gardiner. Du behøver ikke at vælge for mange lyse farver. Professionelle er overbeviste om, at brugen af ​​mere end tre farver - en manifestation af fuldstændig dårlig smag. En undtagelse er kun tilladt i interiøret i sort / hvid.

Gardiner af sort farve er perfekt kombineret med hvide vægge, snehvid eller beige gardiner.

Valg af materiale

 • Udvælgelse af materiale udføres under hensyntagen til følgende principper:
 • Der er ingen begrænsninger for armeret betonloft, en cornice af stål, ethvert træ, plastik er egnet;
 • for hæftet loft er der restriktioner for vægten af ​​stoffet;
 • PVC og gipsplader lofter er designet til letvægts materiale, fløjls tunge gardiner virker ikke

Størrelsesvalg

Når man diskuterer hvordan man vælger gardinerne, bemærker vi, at i rummelige værelser kan du bruge gardiner, der er 50-60 cm bredere end selve vinduet. Dette beskytter værelset mod sollys. For smalle værelser er gardiner draperet, samtidig med at de udvider rummet visuelt.