Sådan hænger du et forhæng på et hævet loft

Modern reparation i en lejlighed eller anden stue, som regel omfatter installation af stræklofter. De ændrer det indre af ethvert rum radikalt, gør det lettere, hyggeligt og mere behageligt.

Hvis du planlægger at udføre disse reparationer selv, så sørg for at finde ud af, hvordan du holder gardinet på strækloftet med minimal indsats og tid.

Vær opmærksom! I dette tilfælde er "gardinet" ikke et gardin, men en konsol / gardinstang til hængende gardiner. Selv om mange mener, at en sådan formulering er forkert, har den længe været "taget rod" og bruges aktivt af lejlighedsreparationsspecialister, indretningsarkitekter mv.

Gardineklassifikation for lofter

For at finde ud af hvordan man laver tæppet til strækloftet, skal man kende forskellen mellem de forskellige typer gardinestænger.

Afhængigt af materialet til fremstilling af gardiner er de:

 • træ (ret dyrt, ikke tungt, ser meget luksuriøst ud);
 • aluminium (det er nemt at arbejde med dem, du kan bruge ekstra foring);
 • stål (tungt, hovedsagelig betjent med foringer);
 • plastik (billig, let og mest populære gardiner).

Valget af en bestemt type gardiner afhænger af individuelle parametre.

I nogle tilfælde er plastikskiver mere egnede, i andre situationer, træ eller aluminium.

Hvis du planlægger at bruge tunge gardiner, så skal du have stålkonstruktioner.

Afhængig af fastgørelsesmetoden udsender:

Et andet kriterium for klassificeringen af ​​loftsgardiner på et strækloft er den type konstruktion. Der er følgende typer:

 • rørformet (har et cirkulært tværsnit, kun monteret på væggen);
 • strenge (bruges til lysgardiner);
 • profil (kan ændre deres form);
 • skinne (specielt "spor" med udragende kroge).

Derudover kan gardiner være en-, to- eller tre-rækker, som giver dig mulighed for at hænge en eller flere forskellige gardiner på samme tid.

Installation af gardiner på traditionel måde

Denne metode anses for at være den nemmeste og mest rentable i økonomisk henseende. Overvej de vigtigste faser af den præsenterede metode.

 1. 1. Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme vedhængets vedhæftningspunkter og markere dem i loftet. Du skal også tegne en linje, hvor loftet bliver fastsat.
 2. 2. Til montering af gardiner er det nødvendigt at fastgøre en plastisk lath eller en træstang på hovedloftet. Dette kan gøres ved hjælp af dowels eller "gammeldags" måde, når huller bores i loftet, i hvilke træpinde er drevet ind. Eksperter anbefaler, at træet behandles med kemiske midler for at forhindre forekomster af processer, der ødelægger træplader.
 3. 3. Et andet vigtigt punkt - det loftsstof, som du strækker efter fastgørelsen af ​​strålen, skal ideelt passe til overfladen.
 4. 4. Gardin fastgjort gennem lærredet til strålen med skruer. I dette tilfælde kan hullerne i loftet ikke skæres. For at hele konstruktionen skal vare længere, er det nødvendigt at forsigtigt pierce hullerne til skruerne.

Før du starter ovenstående arbejde, skal du sørge for, at gardinerne til gardiner under strækloftet frit kan bære vægten af ​​dine gardiner, og hele strukturen harmonerer harmonisk ind i rummets overordnede indretning.

Hvis alt er gjort korrekt, vil du efter færdiggørelsen af ​​arbejdet have en perfekt flad overflade.

De vigtigste fordele ved den traditionelle metode til montering af gardiner:

 • Denne metode kræver ikke store kapitalinvesteringer;
 • næsten hver mand, der kan bruge en skruetrækker og en elektrisk borer, vil klare denne opgave;
 • installation af gardiner tager dig ikke mere end 20-30 minutter.

Alternativ gardininstallationsmetode

Hvis du har brug for at installere taggrunde, så alt er perfekt i æstetiske termer, så er det bedre at bruge en skjult måde at installere taggbilleder på.

For at gøre dette skal du efterlade en særlig niche mellem hoved- og strækloftet, hvis størrelse afhænger af parametrene for gardiner.

Kronen selv er fastgjort til hovedloftet ved hjælp af dowels, og næste (trin tilbage et par millimeter) stangen er fast, hvorpå profilen til loftet blad er installeret. Som et resultat, efter at alle elementer er installeret, bliver gardinet umærkeligt.

Det er nødvendigt at koordinere valget af tagbøjlerne og metoden for dens fiksering med designeren, der er involveret i udsmykningen af ​​rummet. Dette er nødvendigt, så alle elementer i rummet er harmonisk kombineret med hinanden og danner et komplet billede.

Den fremlagte alternative metode har en ulempe, som skal tages i betragtning selv i planlægningsfasen af ​​reparationsarbejdet. Da kroge vil være i en lille og smal niche, er gardiner på dem en ganske vanskelig opgave, især hvis du har en bred palme.

Der er en opfattelse, at kun en erfaren fagmand kan installere gardiner til stræklofter på en kvalitetsmæssig måde. Men denne erklæring er ikke sandt.

Hvis du ved, hvordan man arbejder med dine hænder i det mindste lidt, ved hvordan man bruger en skruetrækker, hammer osv., Så vil du helt sikkert kunne installere gardiner, uanset hvilken metode der vælges.

Nogle nyttige tips fra erfarne fagfolk

Tips til at hjælpe dig med at undgå mange fejl i installationen af ​​gardiner, samt at skabe et virkelig smukt design:

 1. 1. Køb altid gardiner med et lager
 2. 2. Nichen under gardinen i strækloftet skal være i en afstand på 40-50 cm fra vinduet (det bliver lettere at flytte gardinerne fra hinanden);
 3. 3. Det er ikke tilrådeligt, at gardinerne rører ved radiatorernes sektioner eller vindueskarmen;
 4. 4. Ingen grund til at hænge gardinerne, hvis vinduet lukkes af persiennerne: de passer ikke godt sammen med hinanden;
 5. 5. Når du vælger gardiner, skal du overveje ikke kun rummets overordnede design, men også hvordan det er belyst;
 6. 6. Når du køber en gardinstang, skal du altid kontrollere produktpakken (der skal være kroge, hætter og dekorative tape, hvis det leveres af gardinproducenter);
 7. 7. Brug belysningen efter at have repareret rummet for at understrege de vigtigste detaljer i interiøret og skjule mulige defekter;
 8. 8. Prøv at udføre alt arbejdet på en strengt planlagt plan, selv en lille afvigelse kan medføre alvorlige problemer.

For at lave et højkvalitets strækloft med et gardin anbefaler fagpersoner: Før du fortsætter med reparationsarbejdet, er det nødvendigt at grundigt undersøge alle tilgængelige informationskilder om dette emne (altid med fotografier).

Du vil se, hvordan alle eksisterende typer gardiner ser ud, og du kan forstå funktionerne i deres fastgørelsesdele. Ved hjælp af fotografier forstår du alle faser af installationsarbejdet, både med den traditionelle fixeringsmetode og med den alternative.

Hvis du er interesseret i LED belysning til de pågældende konstruktioner, kan du finde billeder, der tydeligt ser alle fordele og ulemper ved denne ide. Sammen med designeren kan du hente interessante ideer til dit værelse fra fotografier.

Efter at have studeret detaljeret ovenstående materiale kan det konkluderes, at installationen af ​​et gardin på et strækloft ikke falder ind under kategorien superkomplekse værker, der kræver særlig uddannelse eller har stor erfaring.

Med dette kan håndtere (som allerede nævnt), næsten alle mennesker. Det vigtigste er at tænke over alle trin i reparationsarbejdet, aldrig skynd dig, og læs omhyggeligt de fremlagte observationer og anbefalinger.

Skjult gardin på strækloftet

Skjult gardin - dette er ikke magisk og ikke fantasi. På strækloftet ser et sådant element af interiøret særligt interessant ud, så du kan nyde effekten af ​​vægtløshed og luftighed.

Planlægning er grundlaget for dit interiør

I dag har du et gammelt og grimt loft, og i morgen kom et hold af herre til dig, og der opstod et mirakel. Strålende, helt lige og nogle helt uvirkelige lofter tiltrækker øjnene, jeg vil beundre det igen og igen.

En sådan loftsfinish er en af ​​en slags, da det ikke kræver nogen forberedende forberedelse af udkastet til loftet.

Den eneste ulempe er, at hvis du ikke på forhånd tænker på placeringen af ​​gardiner på loftet nær vinduerne, kan du kun hænge dem på væggene. Og det er ikke altid praktisk og æstetisk.

Derfor skal gardiner i et rum med lignende lofter installeres før spændingstøjet installeres.

Hvis du vælger færdige gardiner, anbefaler vi at se hele sektionen af ​​vores katalog:

Den smukkeste og originale måde at fastgøre gardiner på på stræklofter er skjult, hvilket maskerer det og efterlader kun gardinerne selv i syne.

De ser ud til at svæve i luften eller ned fra selve loftet, som om de er skjult af nogen.

Det ser meget usædvanligt og spektakulært ud, især i kombination med dygtigt valgt belysning. For at bekræfte rigtigheden af ​​denne erklæring, se på billedet:

Udvælgelse af egnede produkter

Skjult gardin på strækloftet bliver faktisk monteret ikke på den, men bagved det.

Der oprettes en særlig hemmelig niche. Når gardinen er skjult, så kan du købe nogen. De mest egnede til disse formål er:

Et interessant element i indretningen af ​​rummet vil være gardinerne med fotoudskrivning, det er sværere at vælge dem til indretningen, fordi de i de fleste tilfælde ikke er monokrome, men har et farvemønster:

Plast - er det mest bekvemme design til hængende gardiner. Sådanne produkter har et godt udseende og lave omkostninger. De er også ret holdbare og kan modstå alvorlige belastninger. På sådanne gardiner kan du sikkert hænge gardiner, nat gardiner og ekstra dekorationer (pelmets, swags, de jabot, osv.).

Blandt de konkurrencemæssige fordele ved plastikskinner kan nævnes teknologisk stabilitet, bekvemmelighed og let vedligeholdelse, lav vægt og en række forskellige modeller. Sådanne gardiner til hængende lofter hjælper med at give en unik charme til dit hjem.

Profil aluminium - meget, let og holdbart på samme tid. Loft aluminiumsgardiner er en speciel profil, der kan fastgøres langs hele væggen med vinduesåbninger, på enhver afstand, såvel som i en niche i strækloftet.

De kan ligesom andre arter være to eller tre rækker, det vil sige de giver adgang til mangfoldighed, når man vælger stoffer og udsmykker vinduesåbninger.

Populariteten af ​​rullegardiner i nyere tid er ved at få fart, de fik deres navn på grund af drejemekanismen, som følge heraf de bliver til ruller, som følge af at de tager meget lidt plads i huset, det er meget praktisk, se selv:

Skjult monteringsmetode

Hvis du virkelig vil have det, men ikke ved at skjule gardinet under strækloftet, så spørg efter hjælp fra eksperter. Normalt mestre, der specialiserer sig i at skabe stræklofter, mod betaling kan gøre den nødvendige niche til at gemme blinde gardiner. Men for at gøre det ret simpelt. Derfor kan mange boligejere med visse byggeværdier og de nødvendige materialer ved hånden selvstændigt lave et gardin "cache" på loftet.

Det er nødvendigt at købe et gardin for at gøre et indryk fra vinduet på grundlag af dets størrelse. Må ikke håbe på "chance" og den omtrentlige størrelse. Fejl i oprettelsen af ​​en niche truer senere det umulige at oversætte rummets udformede design.

Misforholdet i højden vil ikke tillade mesterne at ordentligt stramme loftet stof. Hvis du forsøger at placere i en niche, er en uhensigtsmæssig størrelse cornice efter loftet færdig, dette kunne have forfærdelige konsekvenser for strækloftet (pauser, nedskæringer osv.). På det sted, der vælges på loftet, er det nødvendigt at fastgøre gardinet.

For at gøre dette skal du have en boremaskine, skruetrækker, dykker af passende størrelse og skruer på hånden.

Det er meget vigtigt ikke at forveksle med valget af plads til gardinet. Nichen under gardinen i strækloftet og gardinet i den skal være indrettet således, at gardinerne frit kan falde uden at klamre sig til vindueskarmet eller andre forhindringer.

Gribning er en integreret del af vinduesammensætningen. Ikke altid korrekt udvalgte gardiner, under hensyntagen til praktiske råd og anbefalinger - nøglen til et vellykket resultat. Bare et par detaljer og indretningen af ​​hele vinduet ser mere elegant ud. Indehavere understreger indvendigt, ser godt ud, med succes dekorerer vinduerne, er en integreret del af den færdige sammensætning:

Dernæst skal du sikre pant i henhold til strækloftets profil. I denne rolle kan en almindelig træblok med en passende længde ganske vel udføre. Strålen er fastgjort til møbelhjørnerne, der er fastgjort til loftet i en afstand på ca. 20 centimeter fra væggen, hvor vinduesåbningen er placeret. Denne afstand er normalt tilstrækkelig til installation af alle typer gardiner.

Stangen er fastgjort i en afstand på 2-5 mm foran gardinet. Forpagtninger under strækloftet udfører to vigtige funktioner: de tjener som grundlag for fastgørelse af loftet og skjuler skjulte gardiner fra nysgerrige øjne.

Efter at strækloftet er fuldt monteret, kan du straks begynde at dekorere vinduesåbningerne. Det indbyggede gardin er trods alt allerede på plads og er helt klar til brug.

Fordele og ulemper ved den skjulte monteringsmetode

Selve bjerget er ikke slående og påvirker ikke den samlede opfattelse af rummet - når man vælger et gardin, behøver man ikke forsøge at vælge det til møbler og andre indvendige elementer.

Det vigtigste er, at de indbyggede gardiner klarer sig godt med gardinholderens funktion.

Et ru loft med et skjult gardin kan ikke trimmes på nogen måde - i tilfælde af at den gamle loftsbeklædning stadig er ret stærk og holdbar (det brænder ikke og falder ikke i stykker), kan du ikke spilde penge og tid på at afslutte nicheen. Ofte i form af et trækloft står beton, gipsvæg eller udvidede polystyrenfliser.

Forøgelse af rummets højde - på grund af at gardinerne ser ud til at falde fra loftet, forsvinder følelsen af ​​grænsen mellem loftet og gulvet.

I dette tilfælde er virkningen af ​​tilstedeværelsen af ​​en større højde af rummet, end det faktisk er.

Vinduksoldets bredde er ligegyldigt - med standardplacering af gardiner på et standardmontering, for bredt kan vindueskarmene forårsage problemer. Armaturerne på standardvæggardiner er begrænsede i størrelse, så hvis der er en bred vindueskarm, er det umuligt at opnå et smukt og frit fald i gardiner.

De vil røre vindueskarmet og klamre sig til det på enhver mulig måde. Hvis du har en niche til et skjult gardin, vil dette problem forsvinde, og vindueskarmens bredde har ikke længere nogen mening.

Muligheden for at bruge baggrundsbelysningen - til loftsplinten kan du ikke kun lægge et gardin til gardiner, men også en smuk neon eller LED-baggrundsbelysning. Tilstedeværelsen af ​​baggrundslyset vil øge effekten af ​​at øge rummets visuelle højde og blive en klar accent i rummet.

TIP! I detailhandel er der modeller af loftsgardiner, der er lavet specielt til belysning. Normalt er de lavet af en profil lavet af polystyren. Gardinet er fastgjort til loftet i henhold til standardordningen, og LED-stripen er monteret på indersiden af ​​den.

En fashionabel løsning, der overholder reglerne for moderne design - hvis du vil holde op med tiderne og følge modetrends, så er gardiner, der falder lige fra loftet, dit valg. Skjulte gardiner er de nyeste "chip" designere, der er involveret i udsmykningen af ​​boliger.

Evnen til at skjule noget unødvendigt - hvis du ikke ved, hvordan du lukker uønskede ledninger eller internetkablet fra nysgerrige øjne, vil brugen af ​​skjulte fastgørelsesgardiner hjælpe dig med dette. I den skabte niche kan du arrangere ikke kun gardinet selv, yderligere belysning, men også meget mere.

Glem ikke denne bonusindstilling, når du installerer stretchlofter og skaber cacher under gardiner.

De fleste eksperter er enige om at skjulte gardiner er meget smukke, originale og bekvemme. Hvis du planlægger at lave reparationer i den nærmeste fremtid, og som en loftsfinish foretrækker du et strakt lærred, tager dig af præ-indkøbsgardiner og skaber en hemmelig niche.

Gardin under det nedhængte loft: hvilket er bedre?

Når du installerer et strækloftbelægning i en lejlighed eller et sommerhus, er det nødvendigt at tænke på vinduesindretning på forhånd. Dette er en vigtig del af interiøret, som skal kombineres med stilen på rummet og kombineres med loftsbeklædningen.

Når du vælger gardiner til gardiner under et strækloft, skal du tænke over, hvordan rummet vil blive tændt med dem. Dette element af indretning skal se smukke, hyggelige, æstetiske.

arter

Vinduets hovedindretning - gardiner. Med stræklofter er et gardin en speciel, flad niche, montering til et gardin, monteret mellem loftet og bundfladen. Der er flere muligheder:

 1. aluminium. Holdbar og lys på samme tid. Det er praktisk at arbejde med dem. Om ønsket, dekoreret med overlays;
 2. plast. For sådanne dæk kan gardiner let bevæge sig, en af ​​de mest almindelige muligheder;
 3. stål. Meget holdbar, designet til tunge gardiner, gardiner. Dekoreret med træ eller plastforing;
 4. træ. Chic, dyr mulighed. Tung dæk er egnet til installation i hytter.

Hvilket gardin at vælge et strækloft afhænger af valget af gardiner, deres vægt.

Installationsarbejdet udføres inden installationen af ​​loftbladet. Der er følgende måder til fastgørelse af taggrunde:

Hvilken monteringsmulighed at vælge afhænger af præferencer og smag.

Formål med taggrunde

Eaves til en spænding loftbeklædning er beregnet ikke kun til fastsættelse af gardiner. Mellem væggen og bæreprofilen er der et mellemrum, der giver dig mulighed for at installere LED-båndet, som vil fungere som et ekstra element af belysning.

Gardin på strækloftet udfører en æstetisk funktion. Takket være designet er det muligt at installere gardinerne på en sådan måde, at de lukker hele væggen. Med dette arrangement ser værelset hyggeligt ud. Visuelt øger loftets overflade på grund af at gardinerne er ophængt højt til selve loftet. Eventuelle defekter er lukket og usynlige.

Skjulte gardiner

Hvis du beslutter dig for at installere en usynlig struktur til gardiner, så er din mulighed et skjult gardin på strækloftet. Installationen af ​​strukturen er ikke let, men effekten er fantastisk - gardinerne falder fra loftdækkets højde, hvilket øger rummets rumfang visuelt.

Ved montering af cornice lukkes i en særlig niche. Hullet (niche) er efterladt ved at montere loftbeklædningen, mellem væggen og kanten af ​​overfladen.

Se, hvad det skjulte gardin ligner på strækloftet på billedet nedenfor, og sørg for, at dette er en god monteringsmulighed.

Skjulte monteringer kombineres med det indre af rummet og trimmer loftet.

En anden fordel ved de skjulte gardiner under strækloftet er evnen til at installere curved stænger buet eller halvcirkelformet konfiguration. Denne metode er velegnet til gipsplader.

Baguette gardin

Et udvalg af skjult design - gardin baguette til strækloft. Detaljer om sådan fastgørelse er maskeret under dekorative overlays (træ, plast, metal).

Aluminiums baguette - fleksibel og holdbar profil på samme tid. Med den kan du opbygge strukturer på flere niveauer.

Indramning er en god mulighed, hvis du vil dekorere det indre af rummet. Baguette lukker helt fastgørelsesstedet på lærredet til væggen. Du kan vælge en profil i de farver du kan lide - et godt valg.

Montering på hængende stænger

Denne metode til at installere et gardin under et strækloft er at installere et pant, hvorpå kronen fastgøres gennem strækstof. Suspended barer er gemt under loftet stof, så installationen er ikke kompliceret.

Stængerne skal være med en perfekt glat og jævn overflade. Den traditionelle fastgørelsesmetode kræver, at alle elementer er placeret på samme niveau af spændingsbanen.

Før arbejdet skal du afgøre, hvor gardinet skal være placeret under loftet og søjlerne. Dette er nødvendigt at vide for at kunne klippe stoffet på lærredet korrekt. Kun efter mærkning er stoffet fastgjort. Fastgørelseselementer monteres langs hele rummets omkreds. Stængerne er monteret på dybden langs markeringslinjerne.

Hvis det er installeret korrekt, vil suspensionstængerne være helt usynlige.

Med en traditionel montering kan du ikke drage gardinerne dramatisk - du kan deformere loftet.

Hvad skal man vælge?

Hvilken side at give præference afhænger af smag og stil, hvor design af rummet. Når man vælger en vigtig rolle, spilles prisen.

Omkostningerne til tagskæggene påvirkes af typen af ​​belysningsarmaturer, selve lærredet, monteringsindstillingen, antallet af kommunikationsdetaljer på bundloftet.

Til salg går klodserne færdig med fastgørelser: skruer, ekspansionsbolteskærme, kroge. Afhængigt af form og metode til installation vil prisen på gardiner til stræklofter være i gennemsnit fra 350 rubler per kvadratmeter i Moskva og regionen. Separate omkostninger går til runde tagskægget - fra 260 rubler.

Nogle virksomheder installerer lofter, holder kampagner. Ved bestilling af loftet - cornice som gave.

Hvilke gardiner er bedre med et strækloft, det er op til dig. Drømme af gardiner, der flyder fra en højde - din version er skjulte gardiner. Hvis valget af gardiner ikke er kritisk, så kan du komme videre med den traditionelle, eksterne monteringsmulighed.

Ligner plastikstrukturer - aluminiumskorn. De er også lette, men stærke nok, billige sammenlignet med træ. Ofte indgår dekorative covers. Eaves er dyrere end plast, men deres installation er enkel - de bøjes ikke som plastik.

Træudgaven henviser til de dyre. Sådanne gardiner ser godt ud i lejligheder med højt til loftet. Der er muligheder med udskæringer, ornamenter, tegninger. Træafskærmninger skal nødvendigvis passe ind i interiøret og komplementere det.

Stålkonstruktion er den eneste mulighed, hvis du har for tunge gardiner. Sådanne tagskærme er ofte dekoreret med overlejringer.

Bygningen er monteret, og det er muligt at installere en loftsbeklædning.

Hvilke gardinskinner til gardiner under stræklofter er bedst at vælge

Hvis vi skal påtage os noget, så gør det med sjælen og vær sikker på slutningen. En fuldstændig udsmykning af loftoverfladen er ikke begrænset til lige strakte lærreder - for en kompetent integration i det indre format skal du forsøge at arbejde igennem alle elementer. Et af de mest almindelige spørgsmål er, hvilke gardinstænger til gardiner under stræklofter er bedst at vælge? Det ser ud til, at her for at tænke - tag det og montere det, men det eksisterende udvalg af loftlister på markedet gør alle ejere plaget af tvivl om det optimale valg. Hvordan træffer man den rigtige beslutning?

Nogle af jer kan sige: "Men der er væggardinstænger, hvorfor genopfinde hjulet?" Ved første øjekast er det en ganske rimelig indsigelse, hvor der er nok sund fornuft og livserfaring, og et ønske om at fuldføre reparationen startede hurtigst muligt. Imidlertid er denne løsnings æstetik og ekspressivitet klart ikke nok: I tvisten mellem de sædvanlige vægafskærmninger og deres loftsversioner får sidstnævnte en sejr over den klare skala af visuel perfektion.

Tilhængerne af den første mere velkendte version har deres egne argumenter:

Og det er svært at være uenig med disse argumenter. Et stort udvalg af modeller med forskellige designfunktioner opfylder fuldt ud gennemsnitsforbrugerens æstetiske behov.

Ovennævnte billeder viser tydeligt, hvordan væggardinstænger med vellykket brug i interiøret succesfuldt komplementerer stræklofter og generelt bidrager til at skabe et stærkere indtryk af rummet.

Fordele ved loftet corners

 1. lyse individualisering af loftet og rummet som helhed;
 2. maskerende fastgørelsesanordninger;
 3. visuel udvidelse af rummet
 4. yderligere volumen;
 5. endeløse muligheder for at kombinere yderligere belysning og skjulte taggrunde.

Du kan liste i lang tid - enhver, der alligevel valgte de bedste gardinstænger til gardiner under stræklofter, kan utrætteligt tale om, hvordan en sådan lille indvendig detalje som en cornice kunne så radikalt omdanne dette eller det rum. Men det er bedre at fokusere på at bringe dig til det rigtige valg - og for dette er nedenstående oplysninger ret som en balm for sjælen.

Hvad er det?

 1. Træ - tunge, endda noget massive og omfangsrige konstruktioner, som dog oversætter godt ind i det indre ædle motiver, luksus og pragt. De er meget dyre, derfor kan de kun anbefales til brug i enkelte projekter.
 2. Aluminium - det nøjagtige modsatte af ovenstående valgmulighed er meget let og billigt, men samtidig holdbare elementer, der godt manifesterer sig i en række forskellige driftsforhold.
 3. Stål - perfekt til tunge gardiner, er noget dyrere end aluminium.
 4. Plast - En almindelig version af tagbøjlen til gardiner under stræklofter, det bedste, som bestemt ikke kan kaldes på grund af materialets objektive egenskaber, men ret krævet. Den lave pris og mange meget forskellige farver og teksturkompositioner giver dig mulighed for konsekvent at holde forbrugernes efterspørgsel.

Denne klassifikation påvirker det materiale, hvorfra en eller anden tagplades struktur er lavet. Aluminiums- eller plastikløsninger anvendes oftest i by-type lejligheder, i private huse med massive gardiner er det bedst at vælge gardinstænger til gardiner under stræklofter lavet af træ eller stål. Så det vil være meget mere pålideligt, og i forhold til rummelige værelser med højt til loftet viser sådanne muligheder meget større loyalitet over for den dominerende design stil.

Klassifikation efter installationstype

 • Væg - en simpel mulighed og ideel til dig, hvis du forfølger målet bare for at sætte tagskægget og lukke spørgsmålet så hurtigt som muligt.
 • Skjult - placeret i en særlig niche og tjener som et fremragende middel til at gøre rummet mere volumen og ekspressivitet. Den såkaldte effekt af flydende gardiner er kun en konsekvens af en sådan installation.
 • Loft - fastgjort med en bjælke, som forsigtigt lagde over spændende lærred.

Hvordan er installationen af ​​et åbent loft cornice? Vi tilbyder dig detaljerede instruktioner i et bekvemt videoformat. Det lader til, at du efterfølgende ikke har nogen spørgsmål. Vi har også en særskilt artikel om, hvordan du sætter dækkene på loftet op til loftet.

Det er vigtigt at huske, at alle operationer skal udføres samtidig med installationen af ​​spændevævet.

Inden der lægges en træbjælke, skal den behandles med et antiseptisk middel - for at forhindre skimmelsvamp eller svamp.

Overhold reglen: længden af ​​det lagt træ skal være lig med rummets bredde.

Glem ikke om ringene, hvis diameter efterfølgende skærer de nødvendige huller for at tilslutte tagene til pantet ved hjælp af skruer

Skjult installation. Foto og video

Mange hævder, at det er bedst at montere gardinstængerne til gardiner under stræklofter på denne måde. Der er en vis sandhed i dette - flydende gardiner har en særlig æstetisk magi og er i stand til at skabe en lille designerrevolution selv i det grå interiør selv.

Den særlige egenskab ved denne metode er placeringen af ​​tagskægget i en særlig niche mellem vinduet og strækloftet.

Nøje gennemgå følgende video og sørg for, at der ikke er noget kompliceret.

Vigtigt punkt: Afstanden mellem baren og vinduet skal være højst 10 centimeter! Hvis du bestemmer dig for, at gardinstænger til stræklofter bedst udføres på en skjult måde, undersøger du omhyggeligt de forskellige muligheder, der allerede er blevet testet i moderne interiører. Pludselig var der en ide, der beder om dit værelse?

Hvilken cornice at vælge?

Sandsynligvis er det stadig ikke nødvendigt at sige, at hver cornice, der tilbydes på markedet, er god på sin egen måde: en truisme, hvor en anden besked er sløret noget - enhver gardinstruktur finder sin køber. Først og fremmest skal du starte med at du til sidst vil se i din lejlighed eller hus.

Særligt relevante gardinskinner under strækloftet i tilfælde af lave rum. Du vil være i stand til at overveje gardiner i fuld længde og opretholde illusionen om at øge rummets højde.

Den monterede cornice til gardiner under strækloftet suppleres perfekt af forskellige baguetter, som kan efterligne den samme stukkestøbning med førsteklasses kvalitet. For værelser med en klassisk indretning er sådanne muligheder et rigtigt fund, som til tider kan styrke indtryk af design.

Hvis du vælger en gardinstang til gardiner under et strækloft, fokuserer du hovedsageligt på omkostninger, så vil elementære vægindstillinger koste dig mindst. Passer de ikke til dig? Nå, så overfør dit blik til loftlisterne. Prisen for dem varierer afhængigt af typen af ​​konstruktion, kompleksitet og antal anvendte elementer.

Den dyreste - multi-stage eaves design.

Der er en opfattelse, at baguette cornices til gardiner under stræklofter har den største udtryksevne, men som passer bedre ind i interiøret, er det op til dig. Overholdelse af kompositionslovgivningen er ikke blevet annulleret.

Og selvfølgelig bør du ikke blande modstridende stilarter i design. I et værelse med minimalistisk indretning er der ikke plads til komplekse strukturelle baguetter.

Kompetent afspilning af tagene til gardiner under strækloftet med LED-strimmel er en separat sang. Weben er fuld af muligheder med mind-blowing muligheder for en sådan design løsning. Vi valgte fra dem de mest interessante og nontrivial, efter vores mening muligheder.

Hvordan vælges gardiner til gardiner under strækloftet?

Stræklofter på grund af dets mange forskellige teksturer, farver og former har opnået stor popularitet i indretning. Ved udformning af strækstof skal mange faktorer overvejes. Hvordan man effektivt placerer gardinerne i kombination med et moderne loft, beskrives i denne artikel.

Særlige egenskaber

Gardin i mange menneskers sind - det er et let vindue gardin. I reparationsarbejdet og i udviklingen af ​​designprojekter har dette koncept en lidt anden betydning. Under gardinet henvises til loftkonstruktionen til fastsættelse af gardiner. Ved tanken om, hvordan man hænger gardinerne, husker mange mennesker tagene. Men den klassiske lige cornice vil ikke altid være den mest effektive og passende måde at holde vinduesgardinerne på.

Derfor er det vigtigt at overveje fordelene ved at bruge gardiner:

 • Deres brug kan være et ekstra element af zoneinddeling i rummet. Gardiner adskiller ikke kun vinduet, men også separate dele, der skal skjules fra nysgerrige øjne.
 • Installation af skjulte enheder øger visuelt rummet.
 • Stort udvalg af produkter og muligheden for forskellige måder at montere og placere. Gardiner kan opstilles til lofter på flere plan og til strukturer af kompleks form.
 • Der er et installationssystem til styringssystem. Du kan bruge fjernbetjeningen til at lukke og åbne gardinerne.
 • I modsætning til væggitter er vægens højde ikke "spist op". Tværtimod synes lofterne at være højere.
 • Evnen til at installere i gardinets yderligere belysning, f.eks. LED-belysning. Det ser meget imponerende ud og understreger din valgte type gardiner.

Der er en bred vifte af typer gardiner. Først skal du overveje, hvilke materialer de er lavet af.

 • Aluminium. Metal konstruktion pålidelig og let. Sandt nok er de kun egnet til lette stofgardiner.
 • Plast - en af ​​de mest almindelige muligheder. Produkter fra den er tilgængelige efter pris kriterier, forskellige i farve, de er nemme at bruge. Vedligehold større vægt end aluminium og let fast.
 • Stål. Det er et forholdsvis holdbart metal. Produkter af den er pålidelige og holdbare. De kan hænge lærredet af tunge og dyre materialer, fx fløjl med store kvaster. Sådanne gardiner kan være dekoreret med forskellige foringer. Dette udvider valget af stilarter, hvor de skal anvendes.
 • Træ. Den dyreste og naturlige løsning. I små værelser med lave lofter vil chic design gå tabt. Landehuse, haller og lejligheder med høje mure vil være det perfekte sted at installere dem.

Ved placeringsmetoden kan du vælge følgende typer produkter:

 • Den mest effektive metode til fastgørelse - skjult gardin. Det vil ikke være nemt for en uforberedt efterbehandler at udføre en sådan konstruktion, men resultatet er værd at indsatsen. Det er umuligt at fastgøre kronerne direkte til stræklofterne. Lerret er ikke designet til belastninger fra gardiner og strukturer. Derfor dannes en hemmelig niche mellem udkastet til loftet og spændingsmaterialet. Den kan laves ved hjælp af metalprofiler og gipsvæg. Indvendigt monteret montering til gardiner uden at røre det dekorative stof. Udsigten er meget usædvanlig: gardiner flyder i luften. Dette letter pladsen og tilføjer lydstyrken til rummet.

Hvis rummet har en indirekte form ved vinduerne - hjørner eller en halvcirkel, kan konturer gentages ved hjælp af skjulte taggrunde. Således vil du i stedet for ulejligheden ved planlægningen få en spektakulær og stilfuld accent i dit interiør.

 • En type fastgørelse er et baguette gardin. Dens forskel fra de skjulte i stedet for den dekorative funktion. Eaves indlejret i fordybninger i loftet er dækket af forskellige mønstrede elementer. Det ser mere interessant ud end almindelige vægkanter, fordi du ikke kan se kanterne af gardiner, inventar og ingen hængende elementer.
 • I det tredje tilfælde er grundlaget for designet hypotekslånet. Dette er et tømmer, der er fastgjort til det hårde loft. Efter montering af spændeklædningsgardinerne fastgjort til den. En almindelig form for fastgørelse, men gardinerne skal åbne og lukke forsigtigt, da spændevævet kan blive beskadiget.

Du kan ofte finde gardiner på vinduerne på flere niveauer. Tættere på brillerne har tule, bagved - gardiner, og så kan de tilføje lambrequins. I tilfælde af gardinarmaturer er dette også muligt. Der er to- og tre-rækken typer af produkter, ud over standard single.

Sådan repareres?

I tilfælde af at du ikke er sikker på dine evner eller ikke vil bruge ekstra tid, er det bedre at vende sig til specialister. De vil hjælpe dig med at finde de nødvendige materialer, rådgive i overensstemmelse med rummets egenskaber og installere den ønskede monteringsindstilling uden problemer. Ofte kan dette gøres samtidig med installation af et strækloft. Men hvis du har nogen reparation og efterbehandling erfaring og tilgængelige værktøjer, vil du være i stand til at fuldføre hele installationen selv.

Først og fremmest skal du beslutte dig for muligheden for materiale til fastgørelse. I de fleste lejligheder vil standard plastprodukter gøre. Dernæst skal du måle vinduesåbningen og installere den ønskede længde af tagskæggene. Nu er det fashionabelt at lukke hele væggen med gardiner, især hvis rummet er langstrakt, og vinduet er i den smalle del.

Efter at have købt gardinerne, vil det være klart hvilke parametre der skal beregnes for dets installation.

Hvis du forsømmer disse handlinger, vil der være stor risiko for skade på hele overfladen af ​​strækloftet. Den høje højde af tagskægget forhindrer installationen af ​​lærredet. Forsøg på at installere et fastgørelsesmiddel til gardiner efter afslutningen af ​​loftspændingen i tilfælde af brug af en niche vil helt sikkert føre dig til huller og defekter på det spændte materiale.

Fra værktøj og materialer vil en ekstra skruetrækker, borer og fastgørelsesdele - skruer og dykker være nyttige.

Nedenfor er der to muligheder for installation af gardiner.

Lukket vej (med niche)

Først skal du rette gardinet til loftet i den rigtige afstand fra vinduet. Fastgørelsesanordningerne skal skrues direkte ind i bunden af ​​loftet. Ofte er det en betonplade. I dette tilfælde skal du bruge dowels. Hvis du beslutter dig for at lave et loftsloft i et træhus, skal du bruge selvdrejende skruer. Så er det nødvendigt at trække sig tilbage i en sådan afstand af væggen, som vinduesåbningen er placeret, så gardinerne kan bevæge sig frit og falde ned uden at blive fanget på nichens kant. Installationen er som regel lavet i 20-30 cm fra væggens overflade.

Derefter skal du spike en træbjælke. Et vigtigt punkt er forbehandling af træ med særlige imprægneringer for at beskytte mod svampe og skimmelsvamp.

Til den nederste kant af den stråleindstillede profil til fastgørelse af spændevævet. Efter at PVC-loftet er strakt, kan du hænge de valgte gardiner og bruge dem med glæde.

Der er en nuance. Du kan prøve at lave filmmaterialet til baren. For at gøre dette skal i stedet for montering af profil på bunden af ​​træet vedhæftes bøjningen og monteringen - indstilles i øverste kant af stangen ved siden af ​​trækloftet.

Denne mulighed er den dyreste, der kræver stor omhu, men æstetisk - den mest rentable, fordi et umalet træ kan skjules fra nysgerrige øjne bag en filmcoating.

Valg af gardiner til gardiner under strækloftet

God reparation vil ikke give følelsen af ​​komfort, mens omverdenen kigger gennem et tomt vindue. Gardiner, tule, lambrequin, gardin tilbehør, designet af designeren, forvandle rummet, gør det hyggeligt og sikkert.

Vinduet er smukt afspejlet på den glatte overflade af strækloftet. Det virker fantastisk højt med luftige tule og majestætiske gardiner, der kommer ned fra loftdybderne.

Særlige egenskaber

Selve strækloft er en udsmykning af rummet, og i kombination med det spektakulært indrettede vindue bliver en accent til ethvert interiør. Det er smukt, forskelligt, gemmer alle loftfejl. Let at installere om et par timer. Loftet kan placeres i samme plan eller være et komplekst multi-level design, udstyret med ekstravagante lamper. Lerret har en mat eller blank overflade, en forskellig farvepalet, den er indrettet med tegninger til interiøret.

Afslutning af loftet kræver ikke forudgående forberedelse, bortset fra at der installeres et vindueafskærmning til lærredens spænding. Hvis dette ikke gøres på forhånd, skal gardinerne placeres på væggen. For en taggrene strækkes der en speciel niche; fraværet af synlig fastgørelse frembringer virkningen af ​​gardinernes udseende bogstaveligt talt fra ingen steder.

I designerens forstand er et gardin ikke tyl, men et gardinbeslag ved loftet, takket være hvilket vindue dekoreret med gardiner ser så fantastisk ut. Det er vigtigt at montere det korrekt. Det er umuligt at hænge en PVC-film, den er deformeret, og derfor anvender de til at skabe en niche. Et gardinlukke er dannet nær vinduet ved hjælp af en gipsramme eller en spændingsstruktur. Størrelsen af ​​nicheen afhænger af radiatorens fremspring, vindueskarm og gardinernes massivitet (smal for lysgardiner, bred for store gardiner).

Længden af ​​tagskæggene kan være i niveauet af vinduets bredde eller hele væggen.

Gardiner under loftet har deres fordele:

 • smuk visuel effekt af svæver tulle, skabt af en skjult struktur;
 • Baguette, strenge, sløjfer, kroge er ikke synlige, hvilket danner et neat udseende;
 • for enhver indretningstilstand er acceptabel som et vindue;
 • gardiner i refleksion af glans "trække" rummet og skabe udseendet af højt til loftet;
 • når man bruger romersk eller rulleskodder skaber illusionen om lærredets og væggenes enhed
 • Hvis du placerer lysdioderne inde i nichen, vil tullen have et smukt ejendommeligt udseende.

LED-båndet opvarmes ikke og er sikkert for stoffer. Det er udstyret med en fjernbetjening med et program til skift til forskellige farvekombinationer, hvilket gør vinduet og det reflekterende loft synlige og attraktive.

Visuelt, med det skjulte arrangement af gardiner, er det ligegyldigt hvilket materiale de er lavet af. Men sværhedsgraden af ​​tekstiler og sammensætningsbelastning påvirker valget af en stærk takhul. Gardiner til gardiner er lavet af forskellige materialer.

 • Aluminium. Dette materiale er let og pålideligt. Det ser ikke så solid ud som et træ, men det har en acceptabel pris. Det tåler lette og mellemstore tekstiler, selv når du bruger tre strenge.
 • Stål. For mere massive gardiner med tung tyll og pelmet passer stålversionen. Tagduerne dekoreret med overlejringer fra et træ ser smukt ud. Det koster lidt mere end aluminium, så det giver ikke mening at købe det under lysgardiner. Gardiner af denne type med smedningselementer anvendes i eksklusive tilfælde til nogle indretningstilstande.
 • Plast. Den mest budgetmæssige, lette og derfor populære, men samtidig holdbare, kan modstå en alvorlig belastning. De ser ret æstetisk glædeligt og varieret (under sten, træ osv.), Gardinerne bevæger sig let langs dem.
 • Wood. Den dyreste og respektabel. De ser massive ud og passer til store værelser med højt til loftet. Gardiner modstår belastningen af ​​tekstiler af enhver vægt. De er nødvendige for at understøtte visse indretningstilstande.

Gardiner til gardiner ligner tagskinner, ved køb, kontroller udstyret (ringe, kroge, lukning, hætter). Der er to typer fastgørelse: åben og lukket (pant). I den første mulighed udover styrken og prisen er den æstetiske komponent vigtig, idet der tages hensyn til farve, tekstur, kombination af gardiner med loftsplint. I det andet tilfælde er det nok at bestemme om gardinens materiale og bevægelsessystem. Tyllen indbygget i den skjulte niche vil se luftig og "flydende".

Strukturelt har cornices flere typer.

 • String. Den indeholder fra en til tre strenge og parenteser. For fri bevægelse af gardinerne, bør strængerne være godt strakte, med ekstra beslag bruges til overskydende længde.
 • Profil. Den er lavet af aluminium eller plast, nem at bearbejde, tager enhver form med en bøjningsradius på 0,1 m. I dag er det den mest populære type gardinstænger.
 • Tubular. Stangen med sektioner fastgjort på parentes. Den er lavet af stål, aluminium, træ og er kun fastgjort på væggen. Gardiner kan hænges på ringene eller træk stangen gennem et stof syet på en særlig måde.

Inkjet- og profilkonstruktioner er single-row, double-row og three-row, alt afhænger af, hvor meget tekstiler de er planlagt til at blive fikset (gardiner, tyl og lambrequin).

Hvilket er bedre?

Det er svært at sige, hvilke gardin gardiner er bedre, hvert udseende har sine egne funktionelle funktioner. Det hele afhænger af de opgaver, forbrugeren sætter. Til lette og mellemstore gardiner passer plast- og aluminiumsgardiner til tunge gardiner - stål og træ.

Enkle rækken cornices bruges til tyll. På dobbelt-række gardiner og tyll kan placeres. På de tre rækker - gardiner, tule og pelmet. Giv fortrinsvis, at tagene skal være baseret på deres funktioner. Hvis du endnu ikke har besluttet tekstil til vinduer, og du skal installere gardiner, så vil en tre-rad enhed gøre.

At vælge fra de typer af designs, det er bedre at holde sig på profilet cornice, det er den mest populære. Nogle modeller af gardiner har brug for en rørformet udgave, for at opnå en smukt samlet blødt folder, er stoffet gennemboret med en barbell.

Gardiner til gardiner er væg og loft. I store rum med højt til loftet hænges kroge på væggene; i små rum, for at udvide rummet, er tagskægget fastgjort til loftet.

Vinduet tekstiler

Ved at installere gardiner under det nedhængte loft, kan du engagere sig i vinduesindretning. Lad os prøve at finde ud af, hvilke gardiner der er bedst at vælge. Gardiner giver et finish til værelset. Hvis de vælges korrekt, bliver de et godt indvendigt held, og hvis ikke, bliver de en stor katastrofe, som du bliver nødt til at se hver dag. Gardiner kommer i forskellige farver, teksturer, stilarter og stilarter.

Hvis der laves reparationer, placeres accenter, gardiner skal være blandt dem. Strekak er et væsentligt element i indretningen af ​​rummet, og gardinerne er klar til at gentage sin farve på en eller anden måde (dette gælder ikke for hvidt linned). De er også kombineret med møbler, indretning eller tapet.

Nogle gange, for at fremhæve loftet eller andre elementer i indretningen, vælger gardinerne en neutral farve:

 • alle gråtoner er velegnede til kølige interiører;
 • Hvid, mælk, sne og andre farver anvendes i skandinaviske eller moderne stilarter;
 • beige understøtter nutidens retning kombineret med guld og brun farve;
 • sort er velegnet til enhver tone, det betragtes som neutral, men i virkeligheden er en meget aktiv farve.

Et bicolor eller tricolor gardin skaber en god effekt, det vil sige to eller tre farver er inkluderet i det komplette sæt af vinduet tekstiler. Dette gøres for at svare til flere tonale løsninger i rummet. En farve kommer i harmoni med strækloftet, og det andet med tæppe og sædebetræk.

Hver stil beslutning af et interiør har det tilsvarende udstyr af vinduer.

 • Til minimalisme optager gardinerne enkle og koncise, de jabot og swag er upassende her. Bare det sjældne tilfælde, når gardiner kan have brug for sorte nuancer, især hvis et strækloft i sort-hvide udførelse.
 • Classicisme foretrækker træaksler med udskæring og forgyldning. Vægmonterede muligheder er velegnede til den, da den klassiske stil er skabt i store rum med højt til loftet; der er ingen mening i at strække pladsen i gardinlængder ved hjælp af loftet. Klassikere har brug for tunge præsentative tekstiler med guldblad.
 • Loft stil giver ikke trøst og ofte koster installation af persienner. Men tekstilgardiner, selv med al stivhed i retningen, bringer lidt komfort til rummet. Smalle, stærke gardiner med klar drapering på metalringe er tilladt. Valg til romerske gardiner eller japanske paneler.
 • Moderne - ekstravagant, rig stil foretrækker nyhedsindretning, usædvanlige former, giver dig mulighed for at kombinere farver og tekstur, hvilket skaber udseendet af kreativ lidelse. Gardiner passer til enhver, det er vigtigt at de er moderne og en af ​​en slags. Organza, et gennemsigtigt slør, flydende lufttulle er godt kombineret med glatte lofter.
 • Gotiske tunge mørke gardiner opretholder den mørke tonalitet af strækloftet. Brugt rige burgundy, rubin, mørkegrøn farve eller brocade metallisk skygge. Eaves anvender massivt træ eller jern med et smedningselement.
 • Moderne - koncis og hyggelig stil. Et loft på en plan i grå, beige eller hvid afspilles med en dyb grå eller brun skygge af vinduesdekoration. Gardiner skal være lige og klare former. Dette område er velegnet til små værelser.
 • Hi-tech-stil af nye teknologier bruger de mest moderne materialer i udsmykningen. De kølige farver i stræklofter kombineres med kromglans af kunstige gardiner. Der er ingen bløde kurver, kun plisse eller lige dåser af japanske gardiner.

Hvert interiør er specielt, så gardinerne skal vælges for hver enkelt sag individuelt.

Monteringsmuligheder

Der er flere muligheder for fastsættelse af gardiner under loftet. Traditionelt er gardinstænger installeret ved hjælp af en åben metode på loftet eller vægge, så gardinerne er hængt på dem. Den lukkede metode indebærer oprettelsen af ​​en kasse med gipsvæg i vinduets område med en spalte til gardiner.

Lukket vej

For at installere gardiner til gardiner under strækloftet, er det bedre at kontakte eksperterne. Eller hvis du har små bygningsfærdigheder, kan du prøve at gøre det selv. For at installere gardintæppet skal du forberede skruer og dowels samt en boremaskine og en skruetrækker. Den fremtidige niche skal beregnes på en sådan måde, at gardinerne kan bevæge sig frit.

Det skal begynde med fastgørelsestømmer under profilen, det vil fungere som realkreditlån. Baren er installeret ved hjælp af møbler hjørner. De er fastgjort til loftet i en afstand af 20 cm fra væggen med en vinduesåbning. Dette er den optimale installation til alle typer gardiner. Tømmer skal fastgøres et par millimeter fra tagskæggene. Ved hjælp af realkreditlån bliver det muligt at skjule gardinerne og vedhæfte loftet. Efter installation af strækloftet kan du hænge gardinerne, da cornice allerede har formået at vedhæfte.

Skjult monteringsindstilling har sine fordele:

 • skjulte loftsgardiner lettere at hænge;
 • Du kan negle enhver form for cornice, uanset udseende;
 • Hvis loftet under gardinet ikke falder af, kan det efterlades uden afslutning, gipsvæg er egnet til et groft loft;
 • Gardinerne, der kommer ned fra nichen, forlænger visuelt rummet;
 • nichen tillader at arrangere tagskægget, således at selv den brede vindueskarm ikke klæber sig til gardinerne;
 • Et stort plus på den skjulte armatur er evnen til at bruge baggrundslyset: Der er typer af gardiner, der giver et sted at installere LED stripen.

Hvis valget faldt på installationen af ​​strækloft, skal du tage sig af nichen og installationen af ​​gardiner.

Åben vej

Til fastgørelse med en åben eller traditionel metode er der brug for en plank af træ (pant) eller plast, det er suspenderet fra loftet, indtil filmen er spændt. Stroppens størrelse afhænger af tagskægget (stål kræver mindre fastgørelsesdele).

På den indledende scene markere stedet for fastgørelsesgardiner. Sæt derefter den profil, under hvilken filmen vil blive installeret. Under vinduet markere og monter barerne behandlet med antiseptisk. Hver fase af arbejdet kontrolleres efter niveau. Ceiling cornice er fastgjort af selvdrejende skruer til en træ blok.

Monteret film over realkreditlån, alt arbejde udføres omhyggeligt for ikke at beskadige lærredet.

Producenter og anmeldelser

Efter at have brugt kræfter og midler til smuk tekstilvinduesdekoration, er det nødvendigt at være opmærksom på tagskægget, der er ingen bagage i at skabe et godt interiør. Han skal have en pålidelig kvalitet, se godt ud og passe stilen på rummet. Blandt indenlandske og europæiske produkter fremtrædende producenter af mærker: Vilma Galeria, Olexdeco, Legrand, Cessot, DDA.