Harpoon til hævede lofter - opnåelse af styrke og pålidelighed af fastgørelsen

I dag er installationen af ​​lofter med spændingssystemer af forskellige typer den mest populære måde at dekorere værelser på. Moderne teknologier gør det muligt at fremstille disse strukturer ved hjælp af materialet i forskellige farveskemaer og give dem den mest utænkelige og komplekse form. Indledningsvis var hovedproblemet ved udviklingen af ​​denne færdiggørelsesmetode opnåelsen af ​​holdbarhed og pålidelighed for at fastgøre lærredet til væggene.

Dette problem blev løst, og på en gang på flere måder. For at fastgøre en PVC-film på lejefladen blev særlige baguetter opfundet og fremstillet. Materialet til fremstilling af baguetter serveret som plast og aluminium. Den mest almindelige og populære blandt forbrugerne er en sådan fastgørelse som en harpun til lofter.

Læseren tilbydes en beskrivelse af funktionerne i dette produkt, dets fordele, ulemper og metoder til installation.

Hvad er en harpun og dens formål?

Fastgørelse af et ark af PVC-film til rammens profiler er ret kompliceret. Lerret er fastgjort i en baguette, efter at rummet er opvarmet tilstrækkeligt, og filmen erhverver den rette elasticitet.

OBS: Den mest ansvarlige er det øjeblik, hvor kanten af ​​nettet kommer ind i baguetternes spor og er fastgjort i dem. Den mindste unøjagtighed kan negere alle anstrengelser og ødelægge overfladens udseende.

Harpoon stretch loft system næsten eliminerer muligheden for sådanne fejl.

Den består af sådanne dele:

 • en profil af en synlig eller usynlig type, som kan monteres på vægge eller på gulvpladen;
 • polyvinylchloridfilm, som kan være blank, mat, fløjl eller perforeret tekstur;
 • en harpun, der giver pålidelige og stærke forbindelser til en film og en profil.

En harpun er en fleksibel og robust vinylstrimmel, der er svejset til stoffets kant på en industriel måde. Plankens tværsnit ser ud som et tip af en gaff eller et engelsk brev "V". Inde i baguetternes spor er der specielle fremspring, hvormed krogfremspringet hviler ved indføring i rillen. På billedet af profiler til stræklofter kan du se deres struktur og egenskaber ved vedhæftning til profiler af forskellige typer.

Produktion af udstyr til stræklofter udføres kun på fabrikker og fabrikker på specialudstyr.

Bemærk: Brug af svejsning giver en så stærk forbindelse, at kanten og filmen bliver et enkelt monolitisk produkt bestående af et enkelt materiale - polyvinylchlorid. Dette sikrer ensartet strækning af bladet og harpunkanten under varmeprocessen.

Mønster til spændingssystemet er 10% mindre end rummets rum. Dette gøres for at give en tilstrækkelig stærk spænding på overfladen efter afkøling og indsnævring af banen. Harponen til elastiske strukturer sikrer hurtig installation, holdbar og pålidelig fastgørelse af materialet i profilerne.

Fordele ved et harpunsystem

I modsætning til ikke-punkterede metoder til filmhæftning til profiler antager dette system nøjagtigheden af ​​foreløbige målinger og beregninger. Ved måling tages der hensyn til væggens krumning, tilstedeværelsen af ​​vand og varmeledninger, forskellige nicher og fremspring.

Vigtigt: Efter svejsning af kanterne til filmen kan størrelsen på den færdige bane ikke længere justeres under installationen.

På trods af visse nuancer forbundet med det forberedende arbejde har harpun stræklofter en række meget vigtige fordele:

 1. Under deres overflade kan du maske fejlene på gulvpladen, kommunikationen, ledningsføringen og yderligere belysning.
 2. Lærredet er lavet til den nøjagtige størrelse, så det er ikke nødvendigt at montere installationen. Den installeres hurtigt og nemt. Præcisionsfremstilling eliminerer rynke og hævning.
 3. Fraværet af hård, fast kontakt med profilen sikrer filmens integritet. I modsætning til andre fastgørelsesmetoder er fjernelsen af ​​filmen fra profilrillerne under virkningen af ​​en spændingskraft udelukket.
 4. Høj bindingsstyrke. I tilfælde af oversvømmelse fra toppen af ​​naboerne kan spændingsstrukturen samle et par hundrede liter vand, hvilket forhindrer skader på dyre møbler og gulve.
 5. Evnen til at fremstille strukturer på flere niveauer af enhver grad af kompleksitet. De er samlet fra præfabrikerede fragmenter udstyret med en harpun kant.
 6. Brugen af ​​en loftsdelingsprofil fjerner begrænsninger på dækningsområdet. Der kan tilsluttes flere individuelle lærreder op til 5 m bred, og det er muligt at dække store rum med etfarvet eller flerfarvet materiale.
 7. Lerret kan til enhver tid demonteres til reparation af elektriske apparater, lægning af ny kommunikation, installation af belysning, udskiftning af rør eller dræning af vand. Det er muligt at demontere overfladen op til 15 gange i løbet af produktets levetid.

Men som noget har harpunsystemer deres ulemper.

Disse omfatter sådanne egenskaber ved fremstilling og installation:

 1. Langt lang tid venter på det færdige lærred. Herunder indgår målinger ved hjælp af laserudstyr, udarbejdelse af et projekt og fremstilling af slutprodukt fra fabrikken. Transport tager også en vis time.
 2. De høje omkostninger ved produktet. Det omfatter arbejdet med specialister på dyrt udstyr og transportomkostninger.
 3. Det umulige at montere profilen tæt på gulvpladen. Dette skyldes den lodrette position af harpunen i baguetternes spor. Den mindste højde af flyet kan være 5 cm.
 4. Under drift er der en svag sagning på grund af svækkelsen af ​​spændingen. Stram filmen igen, som i andre systemer vil ikke fungere. Udgangen kan være installationen i midten af ​​lysekronens sankring eller lampen på monteringsplatformen.

Men, der hersker over ulemperne ved værdighed, tillade harpunsystemet at forblive den mest krævede af alle eksisterende.

Installation af harpunsystem

Installation af en web udstyret med en plastikkant er så enkel, at det kan gøres selv. Dette vil ikke kun spare en betydelig mængde, men også give visse færdigheder, som kan være nyttige i fremtiden, når du demonterer strækloftet. For at udføre dette arbejde har du brug for en varmepistol, to spatler og specielle tøjspidser.

Installation udføres i følgende rækkefølge:

 1. Monteringsramme. Dette er en specifik proces, der udføres efter en separat metode og regler.
 2. Montering platforme til lamper er installeret på bundpladen og elektriske ledninger er fastgjort. Hvis projektet giver det, er LED-båndet klistret.
 3. Alle genstande, der kan lide af høje temperaturer, fjernes fra lokalerne. Dem, der ikke kan udholde, dækket af tæpper.
 4. Tøjspidser er fastgjort til rammens hjørner.
 5. Lærredet udvider og forbinder pinnene med hjørne stykker af lærredet.
 6. Varmepistolen tændes. Dysen skal rettes parallelt med gulvet. Dette forhindrer beskadigelse af materialet og gør det muligt at opvarme rummet jævnt.
 7. Opvarmning af rummet fortsætter indtil lufttemperaturen i den stiger til punktet + 65ºC. På dette tidspunkt har lærredet allerede nået en tilstrækkelig grad af elasticitet.
 8. Kantene trækkes ind i profilsporene. Dette gøres ved rammens hjørner. Værktøjet er en spatel med afrundede hjørner og flisede kanter.
 9. Efter fastgørelsen i hjørnerne fastgøres kanterne på lærredet i baguetter midt på væggene.
 10. Derefter er hvert af de skrå områder opdelt i halvt, midt er gemt i en baguette.
 11. Processen gentages, indtil den sidste del af nettet indsættes i profilen.
 12. Pistolen slukker. Lerret køler ned og strækker sig tæt og danner et perfekt glat plan.
 13. Inlays indsættes i profilen, som maskerer de teknologiske riller i profilen og afstanden mellem den og væggene.

Det sidste trin er installationen af ​​belysningssystemet. Dette er et særskilt emne, som var og vil blive afsat et stort antal artikler. Videoinstallation harpoon system hævede lofter kan fungere som en god lektion før installation.

Ifølge eksperter om installation af stræklofter er harpoon type fastgørelse i dag den mest praktiske og pålidelige måde at installere disse strukturer på.

Harpoon til hævede lofter. Designfunktioner og fordele. Shtapikovy og ahorn systemer

Stramme loftmontering

I øjeblikket anvendes forskellige fastgørelsessystemer til fastgørelse af lofter på bunden (vægge eller loft). Men ifølge en række fagfolk er harpunet til stræklofter det mest pålidelige monteringssystem.

I denne artikel vil vi fortælle dig detaljeret om designet af harpunsystemet til fastgørelse af strækloftet, fordelene og ulemperne ved harpunen, samt præcis hvordan harpunen bruges til at fastgøre strækloftet på væggen eller loftet.

Harpun til loftet: et professionelt udseende

Harpun system: design funktioner

Så lad os finde ud af, hvad en harpun er?

Harpunen til fastgørelse af strækloftet er en speciel profil fremstillet af forstærket polyvinylchlorid (PVC). Denne profil er fastgjort langs lærredets perimeter til strækloftet.

Vær opmærksom! Profilen er fastgjort ved svejsning på fabrikken, så styrkekarakteristikken for harpoon-stretch loftet er meget høj.

Harpoon mount

Formen af ​​harpunen er forskellig fra forskellige harponsystemer, men i de fleste tilfælde er harpunen en plade med en eller flere krogformede fremspring. Et af de vigtigste egenskaber ved denne plade er fleksibilitet. Dette skyldes det faktum, at en kvalitet harpun skal være tilstrækkelig elastisk - først da vil den sikre en tilstrækkelig effektiv installation af hele systemet.

Harponen som sådan garanterer ikke en stærk fastgørelse af kassen til væggene.

Et hvilket som helst harpunstræk loftsystem omfatter:

 • Harponen selv, svejset rundt om lærredets omkreds til loftet.
 • Aluminiumprofil, som er fastgjort på væggene eller loftet i lejligheden. Formen af ​​profilens indvendige rille skal svare til formen af ​​harpunindsatsen.

Når vi har hentet korrekt og har monteret begge disse elementer, vil vi kunne drage fordel af alle de fordele, som harpun-fastgørelsessystemet giver os.

Fordele ved et harpunsystem

Som vi har nævnt tidligere er harpunteknologi til fastgørelse af stræklofter ret udbredt. Sådan dens popularitet er tilvejebragt af en ret bred vifte af fordele, at harpunen både giver specialister i installation af stræklofter og til slutbrugeren:

 • Installation af strækloft ved brug af harpunmonteringssystem tager ikke meget tid.
 • Som et resultat af installationen opnås en meget høj kvalitet overflade: folderne formes ikke i loftet, PVC-elementer strækker sig ikke over tid og må ikke sænkes.
 • Skjult installation giver et æstetisk udseende af loftet.
 • Harpunen tillader demontering af strækloftet - både delvist (til reparation) og helt (til udskiftning).
 • Brug af harpoon monteringsteknologi gør det muligt at oprette stræklofter på flere niveauer.

Vær opmærksom! Brugen af ​​harpunsystem gør det muligt at kombinere flere lærrede med forskellige teksturer på et niveau af strækloftet. For at gøre dette skal du bruge en speciel delingsprofil, der har riller til harpunet på begge sider.

Brug af harpunteknologi til montering af lofter

For at du fuldt ud kan sætte pris på alle de fordele, som harpoon fastgørelsessystemet giver, skal du grundigt forberede og installere strækloftet.

Loftet er monteret på harpoon fester ifølge følgende algoritme:

 • Den første fase - målinger. På dette stadium må guiden måle omkredsen af ​​det rum, hvor strækloftet bliver installeret.

Vær opmærksom! Harpunet er svejset til stoffet i strækloftet på fabrikken, så målingenes nøjagtighed er meget vigtig. Derfor bruger de fleste af de mestre, der er professionelt involveret i installation af stræklofter med harpunteknologi, laserniveauer og målebånd.

 • Derefter skæres materialet på basis af måledataene til strækloftet, og en harpoonpolymerindsats svejses til lærredet.
 • Næste trin er installationen af ​​monteringsprofilen. På væggene på den markerede pi-måling fastgøres aluminiumsprofilen. Profilerne fra mange producenter leveres med færdige monteringshuller, så det er nok at bore huller i væggen (eller i loftet) med en perforator og fastgøre profilen med dowels.
 • En harpun er gemt i profilen ved hjælp af monteringsspatler - mens strækloftet strækkes under loftet.
 • Den endelige justering af bladet er lavet ved hjælp af en varmepistol.

Det sidste trin er at lave teknologiske huller i loftet og installere forstærkningsindsatser i dem.

Andre monteringssystemer

Shtapikovy system

Ud over harpunmonteringssystemet til lofter er der nogle få. De mest almindelige er hæfte- og kilesystemer.

Shtapikovy system til fastsættelse af strækloftet omfatter:

 • Aluminiums baguetteprofil, som er fastgjort på væg eller loft.
 • Indsæt.
 • Plast eller træperle.

Ved fastgørelse af loftet ved hjælp af hæftesystemet fastgøres vi først baguetten på væggene og stræk derefter lærredet. Kanten af ​​kluden kommer vi ind i baguettesporet og trykker den med en perle. Når lærredet er strakt, er overskydende lærred udskåret, og kanterne er skjult bag baguettes dekorative lister.

Til fastgørelse af loftet ved hjælp af shtapikovoy teknologi er den nøjagtige størrelse af rummet ikke så vigtig. Desuden er lærredet ofte skåret ud 10-15 cm større end den krævede størrelse for at kunne strække den kvalitativt.

Wedge system

Kileanlægget i dens designfunktioner ligner næsten hæftestenen, men i stedet for perlen anvendes en speciel kile til at reparere nettet i baguetten.

Den største fordel ved kilesystemet er muligheden for anvendelse på buede overflader: En fleksibel sokkel passer godt til en væg, der bøjer selv med en lille radius, og kilen passer sikkert fast i soklen.


Ud over disse systemer anvendes vedhæftet fil også. I denne bjerg er der ikke kileelementer, og lærredet er fastgjort ved hjælp af en lås på selve bordet. Styrken af ​​et sådant system er imidlertid lille, fordi "tøjspidsen" kun anvendes i små områder.

Sammenfattende kan det bemærkes: Fastgørelsessystemerne til stræklofter er talrige, og hver er god til visse forhold. Men hvis du planlægger at installere stræklofter i lejligheden - harpoon fastgørelsessystem er mindst værd at overveje sine fordele!

Features harpoon montering lofter

Stræklofter er længe blevet omdannet fra en luksusartikel til en integreret del af moderne renovering. I begyndelsen blev de brugt i tilfælde hvor det var for svært at skjule fejl og overfladefejl. I modsætning til hængende lofter bruger spændingsstrukturen meget mindre plads på grund af et specielt fastgørelsessystem.

Strækloft kombinerer effektivt en egen tynd og samtidig holdbar lærreds egenskaber samt en lys, men pålidelig ramme, der er fastgjort til loftet eller væggen. De driftsmæssige egenskaber såvel som levetiden bestemmes præcist ved fastgørelsesmetoden.

Særlige egenskaber

Harpunen er en speciel PVC-profil, som er blevet forstærket for at give den ekstra styrke og elasticitet. Det bruges til at fastgøre spændingsarket i en aluminiumspose, der er fastgjort til væggen. Før du strækker på nettet, er profilen fastgjort langs omkredsen af ​​hele sektionen, hvor installationen udføres. Harpunen er fastgjort ved svejsning, hvilket resulterer i en højstyrkeindikator.

Afhængigt af fabrikanterne kan formen på harpunprofilen variere. Ofte er det en plade med fremspring, der ligner kroge, som kan være mere end en om nødvendigt. For at udføre installation af høj kvalitet skal denne plade have høj fleksibilitet og elasticitet.

Harpoon montering lofter

Gør reparationer i lejligheden, jeg vil have det til at være smukt og hyggeligt. Smukt tapet, høj kvalitet gulvbelægning er halvdelen af ​​kampen. Hvordan skal man være med loftet? Installer hævede lofter eller bare holde loftfliser? Det hele afhænger af præferencer og økonomiske muligheder. Selvfølgelig er de fleste tilbøjelige til den første mulighed. For at kunne udføre installationen er det bedre at kontakte eksperterne. I dag bruges mange fikseringssystemer, men som praksis viser harponsystemet den bedste og meget pålidelige fastgørelsesmetode.

Forskellen mellem harpun og hæftemonteringssystemer

For at installere strækloftet bruges der ofte to systemer - harpoon og shtapikovuyu. For at træffe det rigtige valg, tag et kig på hver.

Baguetten (plast eller aluminium), en klud, en harpun (PVC-stiv), en fleksibel indsats er dens del.

Det omfatter plast eller træperle, lærred, aluminiums baguette, indsats.

Harpoon monteringsmetode blev opfundet i Europa, eller rettere - i Frankrig. Dens karakteristiske træk er brugen af ​​en harpun, den er fremstillet af stiv PVC, der har en tæt tekstur. Det er svejset til skåret lærred langs hele længden ved hjælp af en speciel HDTV-maskine og derved sikrer høj kvalitet fastgørelse af harpunen. I baguetten er en hylde, for ham hekket harpun for at installere lærredet. For at gøre jobbet godt, skal du foretage præcise målinger (længde, bredde, diagonal). Installationsmetoden er ret besværlig. Fra master vil kræve maksimal nøjagtighed og nøjagtighed. Før harpunet indsættes i en baguette, opvarmes lærredet, udjævnes, fordeles efter behov. Når stoffet køler ned, bliver det helt glat. Fordelen ved systemet, som er af afgørende betydning, er selektiv analyse og erstatning af skade.

Men hæftet opdagede i vores land. Med det vil du være i stand til at undgå alvorlige økonomiske omkostninger. Hele processen med montering er en fastgørelse i baguette kluden ved hjælp af perler. Metoden adskiller sig fra harpunen, fordi der ikke er behov for nøjagtige målinger, og efterlader til kvoter fra 10 til 20 cm. Lerret er spændt, overskydende er afskåret, kanterne er dækket af forskellige dekorative elementer. Denne metode til installation er velegnet til flade områder. Det er selvfølgelig simpelt, men hvis du laver en fejl under installationen, kan sømene bøje. Der er en vis ulempe - i tilfælde af skade er det umuligt at foretage en delvis reparation, du skal installere et andet lærred.

På baggrund af ovenstående kan vi konkludere: Du bør ikke spare på installationen af ​​et strækloft, men vælg monteringssystemet, som har vist sig positivt og er af høj kvalitet - brug et harpunsystem.

Fordelene ved harpunsystemet

Lad os nu analysere fordelene ved harpunsystemet.

 • Ved hjælp af denne metode kan du oprette sofistikerede lofter på flere niveauer.
 • Alt installationsarbejde vil kun tage et par timer.
 • Efter stretching er der ingen folder på nettet, og det strækker sig ikke.
 • Harpun system kan modstå betydelige belastninger. Hvis der opstår oversvømmelse, vil det let modstå vandtryk. Der er ikke behov for at ændre hele loftet, det er nok til at gøre en ufuldstændig demontering, dræne væsken, tør og installere.
 • Om nødvendigt kan den let demonteres og om nødvendigt installeres.
 • Et sådant system kan sikkert bruges i et værelse med lave lofter.
 • Tøj og harpoon er lavet af samme materiale, de er svejset sammen, så systemet er stærkt.
 • Installation af et ekstra loftsplint er ikke påkrævet.

Det viser sig, at harpunetypen er meget praktisk. Designet er holdbart og sikkert.

Harpoon fastgørelsessystem er meget holdbart og sikkert

Den største ulempe ved harpoon fastgørelsessystemet

Selvfølgelig er der mange fordele ved systemet, og der bør ikke være nogen ulemper, men der er flere ulemper.

 • Målinger skal være korrekte, en lille afvigelse (ca. 1 cm) - og arbejdet vil være af ringe kvalitet.
 • Svejsningen af ​​harpunen og nettet er lavet på en speciel maskine, det er ikke muligt at gøre sådan arbejde derhjemme.
 • Til harpunsystem er der kun egnet PVC-plade. For stof er et hæfteklammer eller andet system bedre.
 • Denne systeminstallation af strækloft er dyrt.
Harponsystemet har også ulemper

Hvad består harponen til loftet af?

Hvad er en harpun til lofter og hvordan er det? Dette er en type installation - en profil fremstillet af PVC. Det er en plade med en eller flere fremspring, der ligner en krog. Korrekt lavet harpun har en vigtig egenskab - fleksibilitet, elasticitet. En vellavet harpun er forskellig fra en falsk, da den kan modstå betydelige vandrette belastninger (ca. 70-100 kg pr. Kvadratmeter). Dette system består af en plade, der er svejset til stoffet langs hele længden, aluminiumsprofil (baguette). Den er monteret på loftet eller i vægge, så er der fastgjort en harpun.

Harpun system kan modstå tunge belastninger

Harpoon attachment metoder

Som allerede nævnt kan harponsystemet gentagne gange demonteres og installeres. Dette er især vigtigt, når der ikke blev monteret kommunikation, ledninger og andre elementer ved installation af stræktappen. Harpunen er opdelt i flere typer og anvendes på basis af baguettens type og konfiguration. Profilen er opdelt i synlig og usynlig. Harpunen har en anden form, varierer i fleksibilitet, farve og størrelse. Til montering er det bedre at bruge en aluminiumsprofil, da plastik er mindre holdbar, og efter flere års drift kan deformeres.

Det vigtigste ved Harpoon installationsmetode er nøjagtig måling. Installation skal præcis gentage alle konturer og bøjninger af loftets fordybning. Ubetydelige afvigelser i målinger vil føre til ægteskab i arbejde. Så bliver installationen nødt til at bruge igen. Det er bedre ikke at gøre installationen selv og stole på eksperterne. Det er værd at bemærke, at mønsteret af lærredet til et bestemt rum kan gøres ved hjælp af det computerprogram, der er udviklet til dette.

Hovedmetoden for harpunmetoden er målinger

Sådan installeres harpunstrækningen

Som med eventuelle reparationer skal du først tage målinger. Det vigtigste er at gøre det med større nøjagtighed. Arbejdets kvalitet afhænger af det. Måling udføres af specialister med målebånd og laserniveauer. Derefter, ifølge de opnåede data, kludet er skåret ud, skåret og en harpun er svejset til den på en speciel maskine.

Det første du skal lave målinger og forberede lærredet

I næste fase samler de først platformene, hvor belysningsenhederne placeres, og derefter profilen. På den færdige mærkning med perforator laver de huller i bunden og fastgør baguetten ved hjælp af dowels. Derefter sættes harpunen i profil med spatler, i dette øjeblik er lærredet spændt. I slutningen af ​​arbejdet er det udjævnet med en varmepistol. Om nødvendigt er profilen lukket med dekorative elementer. Efter i loftet laves tech huller, hvor de fastsætter forstærkningsindsatser. Med eksperter skal du angive på forhånd, hvor lysene skal være.

Alt arbejde foregår i etaper.

Shtapikovy og ahornsystemer: et strækloft uden en harpun

Shtapikovy system til fastgørelse af et strækloft består af en indsats, en plast eller træ shtapik, aluminiumsprofil. Det er lettere, det er ikke nødvendigt at måle omhyggeligt. Lærredet er monteret i færd med at arbejde, overskydende er afskåret. Først og fremmest er en aluminiums baguette fastgjort til basen. Kanten af ​​den forberedte bane glides ind i profilens rille fastgjort med en perle. Så snart lærredet er strakt, er overskydende materiale skåret af, kanterne er maskeret. Denne metode indebærer ingen betydelige økonomiske omkostninger, er kun egnet til flade overflader.

Blade system egnet til ujævne overflader

Kile-metoden svarer meget til den forrige, her udskifter perlen en kile med en særlig form. Overlegenheden af ​​dette system ligger i, at den er egnet til ujævne overflader. Den fleksible profil nærmer sig bunden, kilen fastgører lærredet i den.

Når du installerer et strækloft, kan du vælge ethvert system, men det er stadig ikke værd at gemme, brug den mest pålidelige - harpun.

Brug det mest pålidelige monteringssystem

Harpoon til hævede lofter - hvad skal du vide?

I vores moderne verden er skabelsen af ​​et spændedæksel en af ​​de mest almindelige måder at dekorere det indre af et værelse på. Disse lærred hjælper med til at gøre rummet mere originalt og smukt, men samtidig udføre mange andre mere praktiske funktioner.

Når vi opretter sådanne strukturer, bruger vi webs selv og forskellige fastgørelsessystemer til dem. De samme profiler kan fremstilles af aluminium og kan være plastik. Blandt dem er der ifølge shtapikov, cam, kil og harpoon ifølge strukturens egenskaber. Der er mange flere typer mere komplekse profiler, men vi vil fokusere på harpoon fastgørere.

Hvad er en harpun?

Harpunen til et strækloft anses for at være en af ​​de mest populære forbindelsesmuligheder. Det er efterspurgt på grund af sin alsidighed. Faktisk er det ikke så nemt at vedhæfte lærredet til rammen. Igen afhænger denne proces afhængigt af typen af ​​lærred.

For eksempel skal du først opvarme filmens overflade, men også luften i rummet, inden du laver en filmcoating. Tygopsætninger kan installeres straks uden at benytte særlige teknikker.

Det vigtigste punkt i hele installationsprocessen er filmenes institution under baguetten. Hvis dette gøres forkert, vil lærredet blive skæv eller krøllet. Men i tilfælde af en harpun for et strækloft er dette problem udelukket.

I sig selv består dette design af følgende elementer. Dette er profilen med sporene til harpunen. Det kan fastgøres både til væggen og til bunden af ​​bunden. Dette åbner store perspektiver for designere og giver dig mulighed for at variere typen af ​​baguette, afhængigt af funktionerne i det skabte design.

Også her indbefatter selve lærredet og harpunet. Det er en fleksibel strimmel, der er fastgjort til kanten af ​​lærredet. Den er lavet af PVC-plast. Fra siden ser det ud som bogstavet "L". Når kanten af ​​lærredet kommer ind i baguetten, fastgør de specielle riller det fast og lad det ikke komme tilbage.

Tøj til strækloft med en harpun er kun oprettet på fabrikken. Desuden er det normalt lavet til ordre. Det vil sige, du vælger typen af ​​belægning, dens farve og tekstur. Derefter bestemmer måleren, hvor meget en sådan klud er nødvendig til dit værelse. Derefter bestiller du omslaget og fastsætter, at det skal være med en harpun. Det er værd at huske på, at denne service normalt betales ekstra.

Fordelene ved et sådant system

Dette monteringssystem er væsentligt anderledes end resten. Det giver dig mulighed for at opnå simpelthen fantastiske resultater, da det har mange fordele.

 • Under sådanne lærreder kan du skjule fejl og forskellige former for kommunikation. De vil ikke være synlige overhovedet, og en smuk glat belægning vil være et godt supplement til hele interiøret.
 • Harpunen til stræklofter, hvilket foto er på vores hjemmeside, giver hurtig og høj kvalitet installationsproces. Det kræver ikke særlige tilpasninger eller ekstra indsats. Du skal blot sætte kanten af ​​lærredet i en baguette, og processen er færdig.
 • Forresten, det øjeblik, hvor det kan fjernes om ønsket, kan i høj grad øge populariteten af ​​denne vedhæftning. Desuden uden stor indsats. Du ved aldrig, hvordan livet vil vise sig, og det er altid nødvendigt at kunne ændre funktionerne i den oprettede struktur lidt.
 • Men med den tilsyneladende lette udvinding, med konstant spænding eller stærkt tryk ovenfra, for eksempel i tilfælde af oversvømmelse af rummet med naboer, vil harpoon fastgørelsessystemet kun styrke sin styrke. Det vil ikke brydes i det mest ubelejlige øjeblik, og lærredet vil ikke sænke med tiden.
 • I sig selv er profilen for et sådant system betragtes som usynligt. Det vil sige, den er placeret bag overfladen af ​​filmen og er kun få centimeter i højden. Så for det første reducerer belægningen sig ikke særlig størrelsen af ​​rummet, hvilket er godt i små rum. Og for det andet er vedhæftet sig selv helt usynligt, hvilket skaber en yderligere visuel effekt. Det lader til, at lærredet bare hænger i luften.
 • Ved hjælp af harpoon mount kan du oprette ikke kun single level versioner af belægninger, men også gøre dem, der består af flere niveauer. Samtidig vil dette system perfekt klare en sådan belastning.
 • Harpoon-type forbindelsesprofilen viser sig meget godt i store rum. Med det kan du vedhæfte flere dele af lærredene, forbinde dem sammen. Et sådant system vil have et originalt og samtidig meget sofistikeret udseende.
 • Som nævnt ovenfor kan sådan dækning let afmonteres i tilfælde af problemer med ledningerne eller blot ønsket om at ændre situationen i lokalet lidt.

Hvordan laver man monteringsspændingsdæksel med en harpun?

Faktisk er der ingen særlige vanskeligheder. For det første er rammen for den fremtidige struktur monteret. Derefter oprettes ledningerne og slås under lamperne. Så klæber den tæt og opvarmes sammen med hele rummet ved hjælp af en varmepistol.

Herefter fylder håndværkere forsigtigt lærredet med baguetter med spatler. Start først ved hjørnene, og slut med de centrale dele. Efter endelig installation er pistolen slukket. Lerret begynder at afkøles og bliver glat, glat og smukt.

Lad os opsummere

Harpun system har mange fordele i forhold til andre former for fastgørelse. De gør det muligt at montere filmdug af forskellige typer for at skabe både almindelige og ret komplekse strukturer. Med denne monteringsmulighed kan du opnå fantastiske resultater i afslutningen af ​​rummet. Desuden er det ikke kun boligtype, men også kontor, underholdning osv.

At købe en harpun til stræklofter

Stræklofter er monteret på rammer af plast eller aluminiumsprofiler af forskellige fastgørelsessystemer: perle, kamera og harpoon. Blandt dem er et særligt sted besat af harpunmetoden, der er baseret på en bjerg - en harpun.

I denne artikel vil vi overveje: Hvad er en harpun, hvad der er specielt med harpunteknologi, fordelene ved harpunlofter - generelt, hvorfor skulle du købe en harpun til ophængte lofter eller færdige harpunduge.

Harpun teknologi

Harpoon fastgørelse polyvinylchlorid klud mest pålidelige og holdbare, overkommelige installation selv for begyndere. Harpunen er en fleksibel, elastisk PVC-tape, som i snit ligner en krog med samme navn og ligner bogstavet "L".

For at fiksere vinylfilmen i profilen på fabrikken svejses harponen på maskinen med højfrekvent strøm til mønstrene, der skæres af mønstrene, som er lavet med 6 - 10% mindre end lofterne.

Dette er nødvendigt for højkvalitets stærk strækning af filmloftet, så det er jævnt og ikke slynger selv årtier senere. PVC-klud med en harpun omkring omkredsen er monteret i opvarmet tilstand (opvarmning udføres med en gaspistol til en temperatur på 60 ° C) og i et varmt rum.

I harpunprofilerne er der en speciel rille, hvorved membranmembranets kanter med en harpun under installationen er gemt ved hjælp af et monteringsblad og låses. Mounten er meget stærk, og jo mere filmen er strakt, desto stærkere er den.

Advarsel! I vores online butik kan du købe ogarpunennye klæder på de bestilte størrelser og købe en harpun i spoler til produktion af hævede lofter. Vi sælger også film af forskellige teksturer og udstyr til fremstilling af loftbelægninger.

Fordele ved et harpunsystem

Vores kunder foretrækker at købe en harpun til stræklofter eller en færdig harpunduge af mange grunde, lad os nævne de vigtigste:

 • enkel og hurtig installation. Det ser ud til at det ikke er svært at installere et filmloft, men i praksis er det nemmest at undgå udseende af rynker, skævheder og folder på grund af ujævn spænding. Og selv om du på grund af uerfarenhed gjorde noget forkert, kan du fjerne kanten af ​​lærredet og fejlen fikseret;
 • mulighed for demontering. Under filmen er belægningen sædvanligvis placeret ledningsføring og anden kommunikation, som lejlighedsvis har brug for adgang til reparation, installation af nye netværk eller udskiftning af eksisterende. I sådanne tilfælde demonteres harpundugen, og efter at arbejdet er gennemført, sættes det på plads ved hjælp af termisk udstyr;
 • beskyttelse i skak I tilfælde af oversvømmelse kan filmen, fastgjort med perler eller kiler, afbryde store mængder vand. Men selvom de tåler det, vil det være muligt at dræne vandet kun gennem tekniske åbninger (til rør, ventilation, lamper), men for at tørre gulvet og for at behandle det, virker det ikke. Alle typer installation, undtagen harpun, disponibel. Når den oversvømmes, modstår filmen hundredvis af liter vand, som samles i en stor boble. Efter dræning afmonteres lærredet, bundbunden tørres og behandles med en primer. Så er loftet genoprettet. Dette er kun muligt takket være harpunen;
 • universel anvendelse. Harpunstrukturer kan monteres på loftet og vægge for at forbinde to dåser i store rum for at skabe lofter i flere plan, krøllede og tredimensionale strukturer (buer, kupler, kolonner mv.);
 • æstetik. Harpunprofilen, som den harpoon, der er fastgjort i den, er skjult under spændende lærred, derfor kaldes den usynlig. Kun et glat, glat loft er tilvejebragt;
 • holdbarhed. Harpoon lofter opretholde absolut strækning, uden sagging og rynker i årtier. Betjeningsperioden når et halvt århundrede!

Hvor kan man købe en harpun til ophængte lofter i Moskva og Rusland

I vores online butik kan Muscovites betale for varer ikke kun ved bankoverførsel, men også i kontanter, afhente en ordre fra kontoret eller arrangere levering. Beboere i andre byer pakket pakker sendes den næste dag efter betaling med transporttjenester.

På vores hjemmeside kan du ikke kun købe en harpun til stræklofter, men også alle andre materialer, komponenter og værktøjer til produktion og installation af film og stofvægge og lofter.

Kontakt den specialiserede "Ceiling Shop": Vi har engrospriser og salgsfremmende rabatter, et bekvemt katalog med billeder og hurtig behandling af applikationer, kompetente konsulenter og certificerede varer af høj kvalitet.

Harpoon til lofter

Harpun for strækloft

Harpunen er en integreret del af enhver spændingsstruktur, det giver dig mulighed for at strække lærredet ordentligt og er ansvarlig for at sikre, at det ikke virker, såvel som for dets sikre fiksering til aluminiums- eller plastpose. Takket være den unikke monterings teknologi forhindrer den væskestrømmen, som pludselig kan forekomme på grund af naboer eller brud i loftets øvre zone. Moderne designfastgørelser gør det muligt at gøre det næsten usynligt for øjet og sikkert fastgjort i profilen.

Hvis du har brug for at købe en harpun, vil dette afsnit i vores online butik af komponenter til stræklofter give dig mulighed for at vælge den forekomst, du har brug for, samt arrangere levering til din region.

Hvordan man vælger en harpun til hævede lofter

Det er ikke en hemmelighed for alle, der strækker lofter, der adskiller sig fra en funktion af installationsprocessen, uden hvilken det simpelthen ikke er muligt at forestille sig, men også at afslutte det - det er en professionel harpun. Bare en af ​​de muligheder vi ser på billedet. Hvordan man vælger, udfører installationen (installation) og hvilke fordele harpunen er udstyret med, vi vil tale lige nu.

Hvad er en harpun

Sandsynligvis et stort antal forbrugere undrer sig over, hvad der er en harpun? Dette er en så fleksibel plade, uden hvilken stræklofter ikke kan installeres. Men alvorligt er det en slags krog, lavet af metal og svejset til kanten af ​​PVC. Det er værd at bemærke, at den vigtige funktion af denne enhed ligger i det følgende: Det er han, der ikke tillader lærredet at sagke.

Tekniske specifikationer

Som alle professionelle gadgets giver harpoon sine forbrugere ret til at vælge. Det er vigtigt at bemærke, at det adskiller sig i fire vigtige indikatorer:

 • størrelse;
 • farve;
 • konfiguration;
 • elasticitet.

Det er den konfiguration og elasticitet, der giver dig mulighed for at vælge nøjagtigt den harpun, der skal installeres på stræklofterne. Hvis du ikke er sikker på dit valg, men du stadig skal vælge, anbefaler vi dig at bruge professionel hjælp, eller se på de billeder, der er udarbejdet af os, hvilket visuelt viser alle mulighederne for finishpladen.

Typer af loft systemer

Stræklofter har også en baguette i deres struktur. Så ved hjælp af en fleksibel plade er PVC-folie fastgjort i strukturen. De franske blev forfædrene til en sådan plade. De var opmærksomme på detaljer, de producerede en harpun.

På det moderne forbrugermarked i dag er der kun to typer loftsystemer:

 1. Synlige lærred.
 2. Usynligt lærred.

Synlige stræklofter understreger perfekt indretningens indretning, og usynlige lofter kan maskeres ved hjælp af nogle tricks (det er det vi viser dig på billedet) - Professionelle stik eller indlæg bruges til dekorationsformål. Som følge heraf er det ofte svært at vælge den type loft til dit hjem.

Jeg vil gerne uddybe på sorterne af efterbehandling harpoons. Som vi allerede har fundet ud af, strækker lofter på forskellige måder deres evner med hensyn til yderligere, men uundværlige krogeformede enheder.

Synlige finish

Synlige systemer anvendes sjældent i praksis. Faktum er, at de skal købe en særlig baguette. Som vi alle forstår, er dette ikke kun spild af tid (trods alt skal du se!), Men også høje finansielle omkostninger. Harpoonudvælgelsesprocessen udføres som regel ifølge farveskemaet af belægningen. Hvis dit interiør opfylder bestemte design kriterier, så er en synlig harpoon præcis din mulighed.

Usynlige dekorationssystemer

I modsætning til ovenstående synspunkt anvendes den usynlige harpun på hvert tredje blad. Denne stik giver dig mulighed for perfekt at dekorere interiøret og ikke at ty til yderligere omkostninger. Det er også værd at bemærke, at det er denne opfattelse, der perfekt kan dekorere hullerne mellem lærredet og væggen på rummet.

Der er dog en væsentlig ulempe: Som regel er alle væggene (og nogle gange lofterne) i de gamle lejlighedskomplekser kurver. Denne kendsgerning er selvfølgelig årsagen til ikke kun uagtsomheden af ​​byggeteams, men kan også være forårsaget af tektoniske bevægelser, men går ikke ind i de historiske og geografiske detaljer. I hvert fald er krumningen af ​​væggene eller gulvet eller loftet synligt for det blotte øje, men eksperter har endnu ikke opdaget, hvad de skal gøre med denne mangel. Måske er husets vægge perfekt glatte, og du kan nemt udføre installationsreparationsarbejde. Held og lykke med din reparation!

Metoder til fastgørelse af et strækloft: harpunmetode

De to mest populære metoder til afslutning af loftet - stræklofter og suspenderede gipsplader kan perfekt komplementere hinanden, hvilket skaber en sammensætning på flere niveauer.

Fastgørelse af strækloftet til gipsvæggen kan nu ses i mange moderne rum, fordi det resulterende flerniveau design er perfekt kombineret i materialer og udseende. Men det er et velkendt faktum, at installationen af ​​hævede lofter stadig er hurtigere og lettere.

To vigtigste måder at montere spændingssystemet på

Overvej de grundlæggende metoder til fastgørelse af nedhængte lofter:

 • Harpoon eller fransk fastgørelse af PVC klud. En blød PVC-profil (eller stiv aluminium) - en harpun er svejset langs hele kanten af ​​NP. Udadtil ser det ud som en metalkrog. Denne teknik blev først brugt af franskmændene. I øjeblikket betragtes det som den mest populære. Et sådant system muliggør hurtig og sikker installation af et strækloft. Stoffer monteret ved hjælp af en harpunteknik kan genbruges efter fjernelse.
 • Ikke-hult eller nederlandsk fastgørelse af vinylfilm til profilen.

Lerret er udskåret og tilpasset lokalerne på stedet. Den ekstra del af filmen efter installation er afskåret. På denne måde er stoffets stramme lofter fastgjort.

Monteringen ved hjælp af cam-metoden, når afstandsklemmerne (kamrene) tæt komprimerer det spændte stof gør det muligt at montere strækloftbelægninger meget tæt på basisfladen (8 mm). Denne metode er praktisk at bruge i værelser med lave lofter.

Besvare spørgsmålet, hvordan man løser strækloftet, analyser fordele og ulemper ved hvert installationssystem.

Harpoon metode til montering af strækloftet

Harpoon monteringssystem indebærer muligheden for genanvendelig installation og demontering af hele strukturen. Denne fordel er især værdifuld, når der efter installation af stræklofter er påkrævet at indføre yderligere kommunikation eller dele under lærredet.

Installering af alarmer eller ventilationsudtag, installation af elektriske ledninger og montering af andre vigtige elementer i rummets levetid vil ikke beskadige stræklofterne, der er fastgjort til profilen ved hjælp af harpuneteknikken.

RÅD

Det er bedre at bruge en hård aluminiumsprofil, da plastikbagetten er begrænset til 5-7 år. Efter udløsning af levetiden er der en chance for at ødelægge profilen på stederne med vedhæftning med harpunen.

En anden fordel ved det franske harpoon fastgørelsessystem af strækloftet er en klar fiksering af filmen i en baguette. Loftsvaske, der er monteret, må ikke sænkes med tiden. Hertil kommer, at harpunprofilen giver fuldstændig fugemasse. Loft må absolut ikke gå glip af vandet og spare reparationer mod lækager.

Der er flere typer harpoons, som vælges afhængigt af form og type baguette. Først og fremmest er disse synlige og usynlige profiler. Hertil kommer, harpuner har forskelle i konfiguration, elasticitet, farve og størrelse.

Harpoon metode til montering af strækloftet indebærer nøjagtig måling af omkredsen af ​​rummet i rummet. Installation af harpuner skal nøjagtigt følge alle konturer og bøjninger af loftet niche. Ulempen ved dette system er installationen af ​​maksimale præcisionsmålinger.

Afvigelsen fra den oprindelige højde på mere end 1% vil reducere alt arbejde ved installation af stræklofter til nul. Derfor er det bedre at overlade det til fagfolk.

BEMÆRK

Mønsteret på lærredet til et bestemt rum kan laves ved hjælp af et specielt computerprogram. Det vil give den perfekte størrelse af den færdige film, som passer godt ind selv på de mest ubelejlige steder.

Arbejdsstadierne med harpoonmetode

 • Langs omkredsen af ​​rummet eller gipspladefiguret (i tilfælde af at strækloftet er fastgjort til gipspladen) er der fastgjort en aluminiumsprofil.
 • Derefter indsættes en side af kluden ved hjælp af en spatel i den fastgjorte bjælke, og kluden opvarmes med varmepistoler (op til 60-70 grader).
 • En opvarmet og mere bøjelig PVC-film indsættes i den anden ende på den modsatte side af rummet. Gradvist bør alt lærred være i monteringsprofilen.
 • Harpunen er låst ind i stangen og spændingen er stramt fast. Den afkølede film strækkes og rynkerne på overfladen forsvinder.
 • Derefter monteres dekorative baguette, som skal skjule harpunerne.

VIGTIGT

Harpunprofilen er svejset til PVC-foliearket på fabrikken. Derfor kan ventetiden for en ordre være ret stor. Webens dimensioner kan være 7% mindre end omkredsen af ​​installationsrummet for at tillade spænding.

RÅD

Det er bedre at bruge en hård aluminiumsprofil, da plastikbagetten er begrænset til 5-7 år. Efter udløsning af levetiden er der mulighed for at ødelægge profilen på stederne med vedhæftning med harpunen

I artiklen forsøgte vi at beskrive alle de vigtigste punkter i forbindelse med harpunmonteringssystemet til PVC-film. Brug disse oplysninger til at vide, hvordan og i hvilken rækkefølge fastgørelsesprocessen skal gå.

Se videoen om installationen af ​​stretch loft harpoon metode

Vi vil tale om det ikke-selte system til fastgørelse af hævede lofter i den næste artikel om fastsættelse af lofter.

Stretch loft harpoon system: fordelene ved at bruge

Optag navigation

Stretch loft harpoon system: fordelene ved at bruge

Harpunsystem til strækloft er en fastgørelse - det er en PVC-profil, der er lavet ved hjælp af forstærkningsteknologi eller aluminium. Det er fastgjort langs omkredsen af ​​hele området, designet til installation af et strækloft.

Design funktioner

I strækloftet er harponsystemet fastgjort ved svejsning. Den er tilvejebragt på fremstillingsstadiet og foretager maksimal styrke. Fastgørelsesformen kan variere afhængigt af producenten, men i de fleste tilfælde ser harpunen ud som en plade med fremspringskroge. Denne fleksible plade - en god harpunmontering skal have en høj elasticitet, da ellers vil materialets installation være vanskelig.

Harponsystemet til strækloftet giver mulighed for 2 grundlæggende elementer i designet: harpunet selv, som er svejset rundt om lærredets omkreds og aluminiumsprofilen, der er fastgjort på væg eller loft. Profilens indvendige riller og formen af ​​harpunindsatsen er sammenfaldende. Harponsystemet til stræklofter sikrer således maksimal holdbarhed og pålidelighed af webinstallationen.

Nuancerne i redigering

Der er 2 typer harpoon system til hævede lofter - den første er fastgjort til den usynlige profil bag filmen, og derefter er den maskeret, og den anden er fastgjort på den synlige del af profilen. Som regel udføres anbringelsen af ​​spændeklud med harpoon fastgørelse uden brug af dekorative sokkel.

Strækloftet med harpunsystem er monteret i følgende rækkefølge:

 • montering af fastgørelsesprofil omkring omkredsen;
 • Udfoldning af lærred;
 • fastsættelse af hjørnerne af lærredet i profilen;
 • opvarm filmen til en installationstemperatur (60 ° C) - som et resultat bliver lærredet elastisk;
 • lærredet strækkes fast i en baguette med en spatel;
 • harpunen er installeret inde i profilen;
 • Filmen afkøles og strækkes og danner en flad overflade.

Fordelene ved harpoon fastgørelsessystem

Til stræklofter er harpoon-systemet en utrolig stor efterspørgsel. Det handler om sine fordele:

 • installationen er hurtig og nem;
 • Resultatet er en glat overflade af fremragende kvalitet;
 • alle monteringselementer er skjulte, og du kan nyde den perfekte designløsning;
 • harpoon fastgørelsesdele kan delvist eller helt demonteres;
 • PVC-klud er fastgjort meget sikkert, og i løbet af driften strækker sig ikke og går ikke fast
 • På basis af harpoon fastgørelse er det muligt at installere multi-level strukturer lavet af spændingstøj.

Det er vigtigt, at harponsystemet til et strækloft giver dig mulighed for at installere en kombineret belægning, når materialer af forskellige teksturer og farver kombineres i samme plan. Til dette er der også en separeringsprofil forsynet med dobbeltsidede riller designet til fastgørelse af harpunen.

Ulemperne

Selvfølgelig er harpunsystemet til et strækloft ikke uden fejl. Det vil især være nødvendigt at trække sig tilbage fra bunden 40 mm til fastgørelse. Da dette system er mere effektivt, er dets omkostninger højere end en anden fastgørelsesmetode. Generelt er der som sådan ingen fejl, dette system har erstattet den gamle shtapikovoy.

Harpunsystem til strækloft er den dyreste metode til installation, men også den mest pålidelige.