Fleksible tagskærme: funktioner og fordele, selvinstallation

At lave et moderne hjem er en fascinerende og kreativ proces. I dag kan du bringe næsten enhver fantasi til livs ved hjælp af praktiske innovative materialer. En af dem er en fleksibel cornice.

De buede tagskinner skaber et elegant og elegant design.

Fleksibelt system: funktioner og fordele

Stilfulde, velvalgte gardiner giver interiøret komplethed, understreger dens stil og formål. Men et vigtigt punkt i denne sag er også en cornice.

Kravene til moderne designløsninger til dette design er meget enkle:

 • styrke;
 • lethed;
 • elementær installation;
 • muligheden for at bruge ikke-standardformularer i lokalerne.

Alle ovennævnte punkter er ideelt matchede gradvist vinder popularitet fleksible gardinstænger.

Bøjning gardin stænger let tage enhver form!

Funktioner bøjning strukturer

Dette system er ideelt til reparation af dine egne hænder: Det implementeres i sættet.

Den omfatter som regel:

 • fleksibel profil;
 • tykkelse (holdere);
 • gardin løbere;
 • kantpropper.

Hovedelementet i sættet er en profil der kan laves af:

Polymerprofiler kan bruges til zonering og lysgardiner

Aluminiumprofilen bøjer perfekt, så du kan skabe både bløde og vinklede bøjninger op til 100 0.

Også ideel til at skabe:

 • dekorative partitioner;
 • gennemsigtig baldakin til krybbe.

Som regel sælges bøjningsprofiler i minimeret form.

Der er to måder at rette bøjning indehavere på:

Fleksibelt loft cornice er perfekt til lave værelser. Flydende gardiner ovenfra øger visuelt loftet, og rummet bliver mere rummeligt. Denne løsning ser meget elegant og stilfuldt ud.

Vær opmærksom!
Loft system - ideel til at skabe en skjult taghuler.
Fastgørelsesstedet til gardiner er let at skjule med et stræk / ophængt loft eller dekorative baguette.

Et eksempel på montering af tagene til væggen

Væg fleksibel cornice til gardiner - valget af elskere af traditionel stil. I dette tilfælde er elementet fastgjort til kalibrerne fastgjort på væggen. Strukturstyrken sikres ved særlige bevægelige dele.

Nøglefordele

Væg og loft fleksible gardinstænger er meget alsidige.

De kan bruges i både traditionelle og usædvanlige designløsninger til:

 • Registreringer af vinduer / døråbninger;
 • plads zoneinddeling;
 • oprettelsen af ​​skærme og baldakiner;
 • dekorere loftsrum, loggier og andre rum med komplekse geometriske former.

Ofte brugt fleksible cornice til badeværelset. Det fastgør vandtæt bruseforhæng, hegn af stedet for vask fra resten af ​​rummet. En sådan løsning er ofte den mest praktiske, stilfulde og pladsbesparende.

Vægtløshed og originalitet: Udsmykningen af ​​ikke kun vinduer, men også vægge ved hjælp af et fleksibelt loftsystem

Andre fordele ved bøjningssystemer omfatter:

 • nem transport og opbevaring
 • enkel installation;
 • Muligheden for at passe til rummets dimensioner
 • høj funktionalitet;
 • evne til at modstå alvorlige belastninger mv.

Det vigtige punkt er også den relativt lave pris på produktet. Det varierer fra profilens længde og kan nå op til 3.000 rubler (10 meter). Min. Længden af ​​produktet er 3,5 meter (værd ca. 1000 rubler).

Selvinstallation

På billedet - et vinduesdesign alternativ med et plastsystem monteret på loftet.

I dag er fleksible gardinsystemer meget populære blandt designere. En anden ville være: En sådan praktisk lukning gør det muligt for dig ikke kun at dekorere vinduer med kompleks geometrisk form, men også at give de mest almindelige døråbninger et unikt udseende. Derfor er det ikke overraskende, at mange håndværkere har undret sig over, hvordan man fastgør fleksible tagskærer til loftet?

Det viser sig, at implementeringen af ​​den oprindelige ide ikke kræver særlige færdigheder og viden. Det vigtigste er at vælge de rigtige materialer og følge det anbefalede arbejdsmønster.

Værktøjer og procedurer

At fastgøre de fleksible gardinstænger til loftet skal du:

 • borer (helst med en chokfunktion);
 • blyant og niveau
 • nedstryger;
 • selvskærende skruer;
 • sæt af profil og yderligere elementer.

Det er vigtigt!
Boring monolitiske loftfliser er ikke en nem opgave.
Forenkle arbejdet med en kraftig slagboremaskine og korrekt udvalgt boremaskine.

For at installere et bøjningssystem behøver du ikke være professionel!

Instruktioner til installation af fleksible profiler anbefaler at udføre arbejdet i følgende rækkefølge:

 1. Markér på taggrænsens loftområde under hensyntagen til den form, der er givet til den.
 2. Vedhæft profilen ved at bøje den på de ønskede steder. Overskydende længde skåret rent med en hacksav.
 3. Efter ca. 40-50 cm borer hullerne til kaliperne og fastgør dem på loftet.
 4. Saml profilen ved at sætte løbere og stik på den ved kanterne.
 5. Fange cornice på beslaget og hænge de udvalgte gardiner med kroge på profilen.

Den præsenterede handlingsplan er helt identisk både i design af vinduer og i skabelsen af ​​andre dekorative strukturer. Desuden kan vægten af ​​de anvendte gardiner være meget stor: aluminiumsprofiler uden problemer kan modstå selv 50 pund gardiner.

Vær opmærksom!
Hvis du kun vil bruge lette stoffer, kan boretrinnet øges til 60-70 cm.

Vægmontering: vigtige nuancer

Korrekt foreløbige målinger vil fjerne fremtidige problemer.

I nogle interiører er bøjede skråninger fastgjort på væggen. Denne beslutning er oftest typisk for høje, men smalle rum. Det er også relevant, når det er umuligt at bore lofter.

Ved vægmontering skal du bruge et lignende sæt værktøjer. Vær dog forsigtig: Et fleksibelt system kræver ikke kun kant, men også centrale punkter for støtte. Kun på denne måde vil det være i stand til at levere pålidelig opbevaring af gardiner på vægt.

I denne udførelsesform anbefaler eksperter at fastgøre beslagene i en afstand på mindst 50 centimeter fra hinanden. Hvis gardinerne er planlagt at være særligt tunge, reducer intervallerne til 30 cm.

Vægfastgørelser kræver også flere understøttelsespunkter.

konklusion

Fleksible tagskinner hjælper dig med at realisere de mest originale og modige designindstillinger. Anvendelsens alsidighed, enkel installation af konstruktionen, gunstige omkostninger og evne til at modstå store belastninger gør bøjningssystemer næsten uundværlige til moderne reparationer. Yderligere nyttige oplysninger, du kan finde i videoen i denne artikel.

Fleksible tagskinner - den bedste løsning til ikke-standardlayouter

Originale taghuller, der er i stand til at omdanne interiører uden anerkendelse, optrådte i vores hjem relativt nylig. Deres højdepunkt er, at de bøjer som du vil, så du ikke kun kan skabe et unikt vindue og buede indretning, men også smukt og ikke-banalt indrettede værelser, der viser al din fantasi.

Fleksible tagskiver - typer

Der er mange varianter af fleksible gardinstænger, der er forskellige i design, materialefremstilling, fastgørelsesmetode. Alle har deres egne egenskaber, der skal overvejes, når de vælger og køber. De fleste af dem er repræsenteret af en profil lavet af aluminiumlegering eller en polymerforbindelse. I udseende ligner de et bånd der når en længde på 6 meter. Dette bånd bøjes godt - nogle aluminiumskorre sælges endda rullet op i en ring.

For at få den rigtige størrelse af båndet, skal du bare klippe det med en hacksav eller med saks til metal. Fastgør det til loftet og vægge. Gør dette ved hjælp af beslag med en pitch på 50 cm eller mindre, hvis gardinerne er tunge. Gardinerne selv på en fleksibel to-rækken cornice er monteret på specialholdere, der er designet til forskellige gardiner. Samtidig er gardinholdere præsenteret i to typer: på den ene hænger de lette dagtiminer fra nylon, chiffon og andre lignende stoffer på de anden tungere stoffer og forskellige lambrequins, der er designet til at skjule bjergene.

Fleksibel aluminiumskornet

Den mest almindelige type er en fleksibel aluminiumsgardinbane. Den er lavet af aluminiumlegering, præget af øget fleksibilitet, holdbarhed og pålidelighed. Det er meget funktionelt og ser stilfuldt ud. Omkostningerne ved en sådan cornice afhænger stort set af fabrikanten, såvel som på størrelse og andre egenskaber, men det er altid højere end plastik. Samtidig kan den modstå vægten af ​​gardiner på op til 50 kg, hvilket ingen anden slags cornice kan garantere.

Fleksibel polyurethan cornice

Hvis du har brug for øget fleksibilitet, skal du være opmærksom på polyurethan fleksibel cornice. Takket være tilsætningen af ​​gummi til kompositionen gør de det muligt at slå op på komplekse arkitektoniske elementer, da de bøjer til en vinkel på 95º. Under installationen kan du justere bøjningen og geninstallere tagskæggene uden at miste egenskaber og udseende. Loft fleksible gardin stænger bruges til gardiner til en loggia, et bay vindue, halvcirkelbue og nicher, arrangement af baldakiner i soveværelser. De kan bøje rundt rør, hjørner, forskellige fremspring på væggene.

Fleksibel plastikflise

En anden moderne og stilfuld indretning til indretning er en fleksibel plastikgardinbane. Robust plastik bruges til produktion. Produkterne har et attraktivt udseende, lav vægt, de er nemme at installere og vedligeholde. Kun det er nødvendigt at tage højde for, at en sådan cornice er designet til en relativt lille vægt af gardiner. Ofte bruges det i børnenes værelser til at arrangere en let baldakin over barnesenget.

Valgmuligheder for moderne fleksible gardinstænger

Dette interessante element bruges aktivt af designere og indretningsarkitekter i mange former - vi bruger en fleksibel tagbøjle til buer, karrevinduer, skærme, baldakiner, vinduesdesign af kompleks geometri, zoneinddeling og meget mere. Fordelenes masse gør det populært og efterspurgt:

 • det er nemt at montere tagbøjler, til dette formål er det ikke nødvendigt at have særlige færdigheder, det er bare nødvendigt at blive styret af den enkle instruktion, der går i et sæt;
 • alsidighed og utrolig fleksibilitet giver dig mulighed for at skabe forskellige designs, efterfulgt af brugen af ​​forskellige stoffer til drapering;
 • deres praktiske gør det nemt at hænge gardiner og pelmets, det er også nemt at fjerne dem;
 • demokratisk værdi er ikke det sidste argument til fordel for en fleksibel tagskinne.

Fleksible loftsgardiner

Til design af vinduer med gardiner, herunder dem med en ikke-standard geometrisk form, er det fleksible loftkornet uovertruffen i originalitet og nem installation. På balkoner og loggier er det også uundværligt, fordi det ikke kræver komplekse installationsarbejder. Ved at kombinere forskellige stoffer kan du kun skabe magiske billeder af vinduesåbninger. Loftsstænger kan også være gemt bag loftgipspladens konstruktion.

Fleksibel buet cornice

Til dekoration af buer og forskellige døråbninger anvendes en fleksibel buet skovl af polyurethan med stor succes. Gardiner, lette tråde erstatter helt traditionelle døre. Især er de praktiske og økonomiske, når buerne og åbningerne har en ikke-standard form og størrelse. Det er ikke nødvendigt at bruge gardiner i gulvet. Dette kan være en dekorativ gardinbue eller et gardin af perler.

Fleksibelt badeværelse hylde

Nogle gange kan du finde i det indre af en fleksibel tagskinne til badeværelset, som er designet til at zone det kombinerede badeværelse eller adskille badet selv fra resten af ​​rummet. Især er denne teknik relevant, hvis badet har en halvcirkelformet, rund, dropformet eller vinkelform. I dette tilfælde er sådan en cornice sandsynligvis den eneste acceptable løsning. I dette tilfælde er specielle gardiner lavet af vandtæt stof.

Fleksible tagstænger til karuselvindue

Til udsmykning af bugtsvinduet er det fleksible loftkornet en foretrukken mulighed for designere. Det understøtter både lys gennemskinnelige stoffer og frodige multi-level gardiner, hvilket gør det muligt at skabe højtidelige empire-stil kompositioner eller lette vægtløse designs i moderne stilarter. Maksimal design fleksibilitet giver dig mulighed for at dekorere både rummelige 3-5-vindues vinduer og mere beskedne i et vindue.

Væg fleksible gardinstænger

Når du laver halvcirkelformet buet, såvel som ikke-standard mansard, er vinduesbøjelige væggitter bare et fund, der giver dig mulighed for at drape åbningen og gentage formen på den øverste bue så præcist som muligt. Du kan oprette et hvilket som helst design, herunder flere rækker, uden at bestille individuelle gardinstænger uden at vente og ikke overbetale. Det færdige sæt indeholder alt hvad du behøver til selvmontering af taggrene.

Hvordan tilsluttes en fleksibel cornice?

Fastgør fleksibel cornice kan være både på loftet og på væggen. Installationsprocessen i disse to tilfælde adskiller sig lidt. Alt hvad du har brug for til arbejde, ud over de dele, der er inkluderet i kittet, er:

 • dykker med skruer;
 • perforator, skruetrækker;
 • bygning niveau;
 • blyant, målebånd;
 • skruetrækker;
 • hacksaw eller mølle.

For at forstå, hvordan den fleksible cornice er fastgjort, skal du først og fremmest læse og gennemgå de instruktioner, der følger med den specielle model af corniceen. De generelle anbefalinger til installation af en fleksibel tagskinne er som følger:

 1. Vi laver markeringerne på væggen eller loftet, afhængigt af hvor du vil hænge tagene.
 2. Marker monteringsstedet for monteringen ved hjælp af en blyant og selve hullets huller. Husk samtidig at afstanden mellem dem ikke skal være mere end 50 cm.
 3. Vi laver huller på markerede steder med en boremaskine. Installer dowel.
 4. Vi fastgør beslagene med skruer og skruer dem ind i de færdige klæder. Tip: Det er bedre at bruge særskilt købte stærke parenteser, og ikke de der er inkluderet, fordi de normalt ikke er meget stærke.
 5. Måling af den ønskede længde af tagskæggene, hacksaw så af overskydende. På det resterende sæt af kroge, gardinholdere.
 6. Vi sætter propperne i begge ender og fastgør dem med en tandhjul.
 7. Vi fastgør profilen på beslagene ved hjælp af specielle låse. Derefter kan du begynde at hænge gardiner.

Hvordan bøje en fleksibel cornice?

Der er en simpel instruktion om, hvordan man giver tagene til den ønskede form. Først og fremmest skal du skitsere linjerne på loftet eller væggen, som du planlægger at montere strukturen på. Efter fastgørelsen af ​​en kant af tagskæggene kan du begynde at bøje den i små sektioner, maksimalt 10 cm og om nødvendigt rette dem med negle, som efter færdiggørelsen af ​​arbejdet skal fjernes.

Som regel bøjes højkvalitets gardinestænger meget let i alle vinkler og i alle retninger, men hvis der opstår vanskeligheder med en plastikflise, kan du bruge en elektrof til at varme den op. Varm plast er mere plastik og gør det godt at bøje. Du skal opvarme små områder, så de giver den ønskede form, og derefter fortsæt til det næste. Efterhånden vil du bøje og vedhæfte hele tagene i henhold til det tidligere gennemtænkte design.

Hvordan laver man loftloftet til gardiner?

Smukke, velvalgte gardiner er en integreret del af interiøret. På hvordan de er faste afhænger af den samlede opfattelse af rummet. Den bedste mulighed for at fastsætte dem i dag er en takkornet, som gør det muligt at visuelt øge højden af ​​rummet. For at installere strukturen kræver der ikke en betydelig indsats og store beregninger, så du kan rette loftkanten til gardiner med dine egne hænder.

klassifikation

Moderne loftkorn til gardiner er klassificeret afhængigt af materialet, fastgørelsesmetode, profilkonstruktion, størrelse og form. Til fremstilling af loftet cornice producenterne bruger tre materialer: træ, plast, metal. Træ strukturer er mere velegnede til interiøret i en klassisk stil. For værelser, hvor alle møbler er udvalgt i en moderne stil, er metalstrukturer mere egnede. Lette plastikstænger er alsidige, de ser harmonisk ud i næsten ethvert interiør.

Der er to typer monteringsloft struktur. Det er enten hængt op til loftet ved hjælp af forskellige fastgørelsesanordninger gennem et hul i planken, eller det er monteret på beslag, som igen er fastgjort til væggen eller til loftet.

Profil designs for forskellige modeller varierer i antallet af rækker. I single-row systemer er der kun et spor. I dette tilfælde vil hænge gardiner kun vise sig i et lag. Multi-rad system er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​fra 2 til 4 spor, det giver dig mulighed for at oprette flerlags sammensætninger af forskellige teksturer af tekstilstof.

Til den klassiske version, når hængende gardiner med gardiner passer til et to-trins design. Når du tilføjer en lambrequin, skal du have en tre-rækken cornice. Systemet med 4 rækker giver dig mulighed for at skabe komplekse strukturer af flere typer stoffer.

Formen af ​​tagskæggene er af følgende typer:

 • Lige rektangulære cornice. Denne type giver dig mulighed for at hænge gardiner, gardiner og pelmets i en lige linje er den mest almindelige mulighed og kaldes en profil cornice. En række rektangulære former er afrundede kroge, der består af en hoved lige del og to separate bueelementer fastgjort til hoveddelen (dæk). Eaves af sådan design er meget populære for nylig takket være de afrundede kanter giver til gardiner et præcist udseende og glathed af former;
 • Profil cornice. Disse er gardinstavene, der består af komponenterne, ikke kun egnet til vinduer placeret i en lige linje, men også til vinduer placeret på forskellige vægge ved siden af ​​hinanden. Takket være de bueformede elementer kan du simulere en hjørneindstilling. Drejeelementer falder helt sammen med lineære dele. Rækker dannes, hvor skyderne med gardiner bevæger sig frit;
 • Fleksibel buglængder. Et rigtigt fund for panoramavinduer, der er karakteriseret ved ikke-standard geometri. Der er snor- og profilindstillinger. Snoredesignet består af en eller flere metalkabler, strakt mellem beslagene. Længden af ​​hver streng kan være 5-6 meter lang. Den fleksibilitet, der er forbundet med konstruktionen af ​​strengen giver dig mulighed for nemt at dekorere vægge, der har en kompleks konfiguration, og også at holde dem omkring omkredsen af ​​buen vinduet. Enhver person vil klare installationen af ​​dette design.

Men glem ikke, at strengkornene er karakteriseret ved lav bæreevne, derfor er de ikke designet til brug af tætte, tunge stoffer.

Lette luftstoffer (chiffon, organza, batis) er mere egnede til dette design.

En mere populær variant af buglængder er dækkens variant. Den er lavet af aluminium eller plast.

Plastprofiler er nemme at installere, har lav vægt, er overkommelige og kan bruges i alle lokaler, da de er modstandsdygtige over for fugt. Aluminium gardin stænger er stærke nok, har en lang levetid, et spektakulært udseende og er modstandsdygtige overfor deformation.

Takket være fleksibiliteten i designet er det muligt at give enhver konfiguration, den kan bøjes op til 100 grader. Men samtidig har den tilstrækkelig styrke, og i modsætning til strengstrukturen kan den modstå belastninger på op til 80 kg.

Enhver cornice kan dekoreres med en særlig stribe - baguette. Det mest almindelige materiale, hvorfra man kan lave forskellige i tekstur og farvebagetter, er plastik. Det er han, der har en lav pris og vigtigst af alt, fleksibilitet, der tillader brugen af ​​en baguette i stort set alle cornices.

En af baguettens hovedfunktioner er skjulingen af ​​nogle dele, nemlig guider med kroge, de fejl, der indrømmes ved syning af gardiner, konstruktionsfejl i vinduesåbningen. Desuden hjælper baguetten med at visuelt modellere rummet ved at deltage i den indvendige stil.

Hvor langt kan du hænge?

Før du køber en cornice, skal du foretage målinger af vinduesåbningen.

Den optimale længde skal være sådan, at vinduesåbningen åbnes helt ved åbning af gardinerne.

For at bestemme denne afstand er enkel: Den må ikke overstige 40 cm fra enden af ​​tagene til vindueshældningen på hver side. Dette er en standardværdi, der giver dig mulighed for frit at åbne vinduet, men det kan variere afhængigt af typen af ​​vinduer, gardinens bredde, samt dine præferencer. Hvis der er to tilstødende vinduer, er afstanden fra enden af ​​tagene til vinduet 30 cm.

Med en loftsmontering er det nødvendigt at beregne den optimale afstand fra væggen, hvor vinduerne åbnes uden problemer, vil de hængende gardiner ikke røre undervinduet og varmesystemet. Som regel er en beholdning på 10-15 cm tilstrækkelig.

For en loftsstruktur, der er fastgjort til væggen med en beslag, er det nødvendigt at forlade et hul på 5 cm mellem toppen af ​​fastgørelsen og loftet. Denne regel gælder især for runde og snorede hjørner. Ringe eller grommets, der anvendes til hængende gardiner i disse typer, i mangel af et hul eller en afstand på mindre end 5 cm, kan klæbe til loftet ved bevægelse. Højden på 5 cm kan variere i en eller anden retning, afhængigt af gardinens type og dine præferencer.

Før du køber en cornice, skal du også tage højde for vægten af ​​gardinerne, der vil blive hængt på en eller anden slags cornice, især hvis du planlægger at hænge en flerlags sammensætning.

Runde gardinstænger med en længde på højst 1,9-2 m og med et standardrør med en diameter på 16 mm, kan modstå belastninger på op til 3 kg pr. Række. For længere taggange skal rørdiameteren være større end 16 mm for at eliminere risikoen for sagning.

Aluminium busbars kan modstå en betydelig vægt af tekstilstof. Tapestrygardiner eller tyk gardiner i kombination med lysgardiner kan sikkert hænges på sådanne cornices, der kan modstå op til 50 kg stof.

Sådan monteres og installeres korrekt?

For at vedhæfte absolut nogen tagger nødvendige værktøjer. Det første skridt er at forberede en hammerboremaskine eller en hammerboremaskine. Valget af et værktøj afhænger af den type væg, der behandles. Hvis væggen er beton, så kan du ikke gøre uden en perforator, og hvis væggen er lavet af mursten, så kan du bruge en boremaskine.

Hvad angår boret, og for perforatoren er der brug for borekroner. Desuden bør der være flere af dem, da muligheden for, at en borer kommer ind i stålforstærkning, hvilket medfører skade eller nedbrydning, udelukkes ikke. Også, for at installere tagskæggene skal du have et målebånd og en markør til markering.

Nu går vi videre til processen med at forberede loftet, der består af følgende trin:

 • Hvis cornice er længere end nødvendigt, skal du afskære ekstra centimeter ved hjælp af en firkant eller en hacksav. Med et loftfelt midt i profilen bores et hul, men hvis du planlægger at hænge ud flere lag tunge gardiner, vil arrangementet være anderledes. Flere centimeter går ned fra midten af ​​tagskægget i begge retninger, således at produktets bredde er delt med to huller i tre lige dele;
 • Derefter bores huller gennem hele produktet i en afstand af 60 cm. Hvis gardinerne er meget tunge, kan denne afstand reduceres til 20-50 cm. Reglen her er: Jo mindre holdbart loftet er, desto mindre skal afstanden mellem fastgørelseselementerne være;
 • Vi anvender dækket med færdige huller i loftet og gør mærker på overfladen enten gennem et centralt eller gennem to på en lige afstand fra midten (til tunge gardiner). Arranger fældene for at være strengt parallelle med vinduesåbningen. Derefter fastgøres produktet først i midten, og derefter justeres, og dets kanter er fikset.

Når du installerer tagskæggene på forskellige overflader, er der nogle nuancer, der skal overvejes, så produktet er hårdt skruet og tåler betydelige belastninger.

Funktioner af installation til beton

For at arbejde med en betonoverflade skal du have to øvelser med forskellige diametre.

 1. For det første bruges en boremaskine, der har en diameter, der gør det muligt for skruehovedet at skjule flush i overfladen af ​​produktet. Dybden af ​​boringen skal svare til højden af ​​skruehovedet.
 2. Så er det nødvendigt at bore hullet med en boremaskine med en mindre diameter.
 3. I markerne på betonfladen laves hullerne på dækkets overflade, huller er lavet med en perforator og en boremaskine til beton. Diameteren af ​​boret bør falde sammen med diameteren af ​​dowel'en, som regel er værdien 6 mm.
 4. Derefter indsættes dylinderen i det dannede hul.
 5. Cornice er skruet til loftet på en skrue, det er justeret og sæt mærker, der er boret og indsat dowels i dem svarende til det første hul.
 6. Hvorefter cornice er helt fast.

På parenteser til væggen

Beslagene er specielle indretninger, som absolut kan monteres på væggen.

De fleste af tagskæggene sælges sammen med yderligere detaljer, herunder tagskæggene, som allerede har huller. Men hvis de ikke er, så bliver de boret selvstændigt. På siden ved siden af ​​væggen skal huldiameteren være 1 mm større end boltdiameteren. For en bedre pasning af hjørnet til overfladen skal det borede hul på bagsiden være bearbejdet. Hvis hullet mangler og på den overflade, som dækket er direkte tilsluttet, skal det også bores selvstændigt.

Fleksible gardinstænger

Sammen med de nye arkitektoniske løsninger til realisering af det sædvanlige interiør af uregelmæssigt formede vinduer (buede, karvevinduer, skråt buede rammer), kom nye måder at designe. Den ene er brugen af ​​fleksible gardinstænger til gardiner, der kan bøjes og påtage sig enhver form. Denne ejendom gør det muligt ikke kun at designe komplekse vinduesåbninger, men hjælper også med at fordelagtigt zone interiøret i enhver lejlighed.

Egenskaber og fordele

I verden af ​​moderne teknologier af moderne interiør, hvor asymmetriske omridser og glatte linjer ikke kan udleveres, er gardinstængersystemer meget udbredt for at bevare interiørets stilistiske træk.

Bølgernes buede materiale kan tage både en blød bøjning og en spids vinkel med en radius på ca. 5 cm. Takket være kombinationen af ​​en fleksibel vandret akse og stivhed i den vertikale akse kan du give en ufuldstændig form til profilen på tagskægget og vælge gardiner fra noget lige tungt materiale.

Moderne modeller er forskellige:

 • høj styrke af materialet, på trods af dets blødhed og evne til at bøje let, tilpasse sig den valgte geometri af loftet og væggene;
 • universalitet af brug (dette design er imidlertid ikke egnet til stretch loft systemer);
 • nem installation og betjening (sikrer perfekt glidning af gardinerne);
 • evnen til at øge eller forkorte længden af ​​corniceen, vælg dens bredde;
 • stilfuld ydeevne (brugen af ​​interessante dekorative detaljer gør det muligt at dekorere ethvert værelse og yderligere understrege interiøret);
 • lave omkostninger ved produktet og yderligere fastgørelsesmidler;
 • Praktisk bevægelse (kompaktitet i pakket form gør det muligt at transportere båndet uden problemer).

Afhængigt af fastgørelsesmetode kan fleksible profiler være loft- eller vægmonteret. Der er ingen forskelle i kompleksiteten af ​​deres installation, så valget af typen af ​​gardinstænger afhænger af brugerens præferencer og på applikationen (til zoneinddeling bruger ofte loftstrukturer).

Indretningsarkitekter anbefaler brug af loftsprofiler i små områder med lave lofter. Når du bruger disse taggafler til vinduesåbninger, kan du visuelt udvide rummet.

På grund af de lyse gennemskinnelige gardiner, der hænger på tagskæggene, der er fastgjort til selve loftets overflade, synes rummet i rummet mere åbent.

Afhængig af antallet af rækker, skelnes enkeltrange og flere rækker profiler. Enkelt række - en klassisk type til simple vinduesdekorationer. En helt anden ting - to-rækken design. De giver dig mulighed for at oprette komplekse kombinationer af tekstilmaterialer på et enkelt vindues rum - vedhæfte flere rækker tynde gardiner, hængende lamrequins, perler og andre dekorative elementer.

Afhængigt af formen udsender de tapetafskærmninger (lige profil), afrundet, halvcirkelformet og bueformet.

Fleksible tagg af en direkte form er universelle. En meget nyttig funktion fra både æstetisk og praktisk synspunkt er et system med afrundede hjørner. Når det bruges i soveværelset, når natgardinerne trækkes tilbage, kommer mindre lys og kold luft ind i rummet, hvilket skaber en følelse af komfort og sikkerhed.

Halvcirkelformede og bueformede hjørner er egnede til sådanne strukturer som buer, et karrudevindue og et dormervindue og nicher inde i rummet.

materialer

Afhængigt af materialet skelner aluminium, plast og polyurethan taggafler.

På grund af dets tekniske egenskaber har strukturer fremstillet af aluminium fået stor popularitet. Deres fordele kan ikke vurderes:

 • pålidelighed, holdbarhed og anvendelighed, hvilket gør det muligt for sådanne systemer at tåle tunge gardiner;
 • Evnen til at være inert til vand (når den er placeret i badeværelser og åbne balkoner og loftsrum), ikke at reagere på en kilde til ild samt at modstå indflydelse af høje eller lave temperaturforhold, falder pludselige temperaturfald;
 • langvarig bevaring af udseende (på grund af tilstedeværelsen af ​​en særlig polymercoating, som beskytter produktet mod de negative virkninger af fysiske og mekaniske faktorer, giver resistens over for deformation i hele driftsperioden)
 • evnen til at ændre farven på aluminiumsbåndet (kun lavet af specialister i ordren, med selvmaling kan afskrække);

På grund af den omstændighed, at aluminium er et ret dyrt materiale, vil prisen på cornice imidlertid være ret høj, men denne kendsgerning kan ikke betragtes som en ulempe på grund af den høje kvalitet af sådant materiale.

Konstruktionen bestående af plast har også sine fordele og ulemper. Af fordelene kan nævnes:

 • et stort udvalg af farver og former (denne kendsgerning forenkler søgningen efter en passende mulighed);
 • Muligheden for at vedhæfte dekorative elementer (bånd, perler, pelmets);
 • nem montering af sådanne tagskinner, der er forbundet med fleksibiliteten af ​​dette materiale;
 • vandmodstand, termisk stabilitet (undtagen meget høje temperaturer);
 • praktisk anvendelighed
 • mangel på særlig pleje - snavs absorberes ikke i plastoverfladen;
 • lav pris sammenlignet med aluminium analoger.

Blandt ulemperne bemærkes det, at når du køber, skal du huske på, at plastikskåren i modsætning til metalprodukter med op til fire rækker kun indeholder en eller to rækker.

Særligt bemærkelsesværdigt og design af polyurethan. Valget af denne type materiale skyldes følgende nyttige egenskaber:

 • modstand mod pludselige temperaturændringer
 • høj grad af fleksibilitet af produktet, elasticitet (evnen til at designe vinkler på 100 grader);
 • slidstyrke under drift
 • kemisk inertitet (når den er monteret ved hjælp af klæbemidler, er den ikke deformeret på grund af reaktioner);
 • pålidelighed (modstår tunge gardinkombinationer i størrelsesordenen 100 kg);
 • tilgængelighed af pris.

Fleksible tagskærme er efterspurgte sjældnere på grund af den høje pris på materialet og belægningerne, der kommer i en række nuancer, ofte dækket af gennemsigtig lak.

I modsætning til systemer fremstillet af andre materialer er trækonstruktionerne ikke modstandsdygtige overfor høje temperaturer, fugt og kemikalier, hvilket begrænser brugen af ​​disse gardinstænger og komplicerer situationen med deres pleje. Levetiden for disse produkter er længere end for eksempel plastik, og styrken er ikke ringere end analoger.

Trærammer er ofte dekoreret med udsøgte mønstre og udskæringer.

Fleksible tagskærme af træ i indretningen i stil med Loft, Country, Provence er meget populære. Det overordnede design af disse strukturer giver rummet med naturlig harmoni og naturlighed, hvilket igen understreger deres unikke karakter. Ved brug af fleksible kroge i det indre af den modernistiske stil vælger designere træprofiler dekoreret med metal-, glas- og polymerindsatser.

Fordelene ved fleksible tagskinner - gør-det-selv installation

Ved udsmykning af lokalerne bruger designere en masse teknikker, der bidrager til den rette udnyttelse af rummet og skaber en stilfuld og hyggelig atmosfære.

For at gøre dette, brug tekstil sammensætninger af gardiner, dekorere vinduesåbninger. Der opstår ingen problemer, hvis vinduerne har en velkendt geometri. Ved registrering af værelser med krumme vægge og karrevinduer anvendes fleksible loftslister.

Bay vindue er en udvidet del af bygningen, der ligner en indbygget balkon. Ofte består det af ansigter, der er svære at slå med almindelige gardinstænger.

Derudover anvendes fleksibel cornice til:

Særlige egenskaber

Fleksible tagskærme - en fremragende måde ud af en situation i et tilfælde med rummet, der adskiller sig i lave lofter. Produkter strækker rummet visuelt lodret, som om at forøge højden af ​​rummet.

fordele

Plastloftlister giver dig mulighed for at slå plads, samtidig med at du fokuserer på følgende fordele:

 • Rimelige omkostninger ved produktet og alle komponenter.
 • Enkel installation af elementer.
 • Stilfuldt udseende, der giver rummet en særlig charme.
 • Praktisk levering (på trods af længden på op til 5 meter er produktet kompakt foldet, nemt at transportere);
 • Funktionalitet (bruges i værelser, på balkonen, i brusebadet).
 • Gør profilen for den valgte formular.
 • Glat glidning af gardiner langs guider.
 • Kvaliteten af ​​polymerer, der opfylder internationale krav.
 • Giver produktet den ønskede længde.
 • Produktets styrke.
 • Materialets elasticitet.

Emhættene af fleksible polymerer skjuler pålideligt ujævne led mellem loftet (inklusive suspenderet spænding) og væggen. Et produkt af forskellige længder hjælper med at skabe et færdigt udseende, hjælper med at runde hjørner. Det er de afrundede hjørner, der gør det muligt for en person at føle sig rolig og behagelig, mens et stort antal skarpe hjørner er forbundet med aggression, hvilket gør det svært for personen at føle sig sikker.

Den fleksible gardinstang har en sådan elastisk konstruktion, at den let kan klare en vægt på ca. 80 kg og endda bøje i en vinkel på op til 100 grader. På grund af dette anvendes en række materialer til gardiner.

Wizards for at installere fleksible konsoller hævder, at produkterne i 5 minutter bøjer et gennemsnit på 5 cm.

Fremstillingsmateriale

Fleksibel skørt er lavet af polyurethan, som under samme navn forener et udvalg af polymere materialer, som afviger fra hinanden i kemiske egenskaber såvel som funktionelle egenskaber. Polyurethan er kendt for filistiner som erstatning for gummi.

Elasticiteten og styrken af ​​polyurethan ligger i området fra tæt plast til blød gummi. Alle er immune over for aggressive medier, er modstandsdygtige over for slid, tjener i temperaturområdet fra -60 til +80 grader.

Vedligeholdelse af polyurethan bundplade er enkel, kræver ikke særlige færdigheder: Produktet er let at rengøre, rengøres med rengøringsmidler, selv små slibemidler kan bruges (undtagen den farvede kronblade).

Komplet sæt

Strukturelt er loftgardinskinnen til gardiner et elastisk materiale, der virker som en fleksibel profil og bøjer på en radial måde. Derudover indeholder kittet specielle holdere (kaliber), løbere, der er hængt med gardiner, stikklemmer til løbere. Til universelle designs bruger specielle forlængere.

 1. øvre (bruges til fastsættelse af lambrequins, gardiner);
 2. lavere (designet til lette og mellemstore stoffer til gardiner eller gardiner).

Balancering af tekstilens vægt lodret giver dig mulighed for frit at flytte gardinerne til siderne uden overbelastning på bøjninger.

Kalipere er nødvendige for sikker montageprofil til loftet ved hjælp af et specielt rullemiddel.

Stik er flade dele, der er installeret tæt på loftet. De har kroge: gardiner er fastgjort til nedre kanter, og lambrequins er monteret på de øverste.

Den fleksible cornice er nogle gange udstyret med en indvendig skinne og er bøjet på to måder:

 1. Formen af ​​buen (halvcirkelformet).
 2. Erker metode (i form af bølger).

Hvis der på en taggafbryder forbindes disse 2 typer fastgørelser, så har produktet kun en række.

Elastiske konsoller er single-row og multi-row, det vil sige, de indebærer at hænge en simpel sammensætning fra en tekstil klud (gardiner eller gardiner) eller bruges til at fastholde komplekse sammensætninger (gardin + gardin + lambrequin).

interiør

I børneværelserne bruger soveværelser ofte en baldakin til et baldakin. Det gennemskinnelige stof ophængt over sengen giver en følelse af fred, beskytter mod irriterende insekter, dekorerer rummet.

Til døråbninger anvendes fleksible tagskærme sammen med dekorative tilbehør i form af perler og bånd.

Det er ideelt at bruge fleksible elementer i studielejligheder til at afgrænse rummet i separate zoner. Hvis du gør dette i køkkenet - er det tilrådeligt at bruge syntetiske stoffer, der er mindre end naturlige, absorbere lugte.

Også elastiske taggrunde designs fundet anvendelse i et badeværelse. Hvis den er rummelig, ser den mønstrede cornice passende og attraktiv, og det vandtætte gardin suspenderet på den beskytter pålideligt mod stænk.

Men det mest populære sted at bruge fleksible konsoller er selvfølgelig stuen. Ved hjælp af et elastisk produkt er der skabt et ikke-trivielt interiør med en behagelig aura. Elementets funktionelle egenskaber gør det muligt på en pålidelig måde at skjule opvarmningsrørene, bøje sig omkring vægudskæringerne og fremspringene i rummet.

Fleksible tagduer og gardiner, der er knyttet til dem, giver designere mulighed for at skabe en ikke-standard stil på værelset.

Hjem / Komponenter og tilbehør / Hvordan laver man en skjult tagbøjle med egne hænder?

Gardiner - et af de vigtigste elementer i næsten ethvert interiør. For at rette dem i vinduesåbningen er der brug for en cornice, men det er ikke altid muligt at vælge bare et sådant gardin, der passer ind i det eksisterende design og bliver dets fulde del. I denne situation reddede du skjult cornice, som kan monteres med dine egne hænder.

Åbning til installation

For at montere et skjult gardin har du brug for en særlig niche. Dens arrangement er bedre at tilvejebringe ved konstruktionen af ​​loftets sammensætning. Hvis dette element ikke er forudset på forhånd, skal du enten afmontere en del af loftet eller oprette en særlig struktur, der dækker den installerede suspension.

Sporbreddenes dimensioner skal beregnes, så gardinerne suspenderes fra gardinet, der er installeret der, ikke berøre silen. Derudover er det nødvendigt at tage højde for den mulige installation af yderligere elementer, som belysning.

I længden skal den samlede del være mere end et vinduesåbning med 20-30 centimeter på hver side eller passere fra den ene væg til den anden. Den anden mulighed vil hjælpe med at skabe en følelse af større plads.

Hvorfor har du brug for det

En sådan detalje, ud over det faktum, at selv de mest uoverskuelige gardinhængere vil blive skjult for syn med hjælp, kan have anden funktionalitet.

 • Hvis rummet er smalt - en niche fra væg til væg vil bidrage til at gøre rummet visuelt rummeligt.
 • Non-standard vindueskarme vil ikke længere medføre ulejlighed - åbninger kan være helt uanset størrelse og dække vindueskarmet af enhver bredde.
 • Installation af loftophæng på spændingsstrukturer er ofte umulig, og tilstedeværelsen af ​​en sådan detalje gør det nemt at løse dette problem.
 • I denne del af loftkonstruktionen kan du placere ledninger, forklædning af røret eller anden teknisk kommunikation.
 • Gardiner vil se mere organisk ud og intet vil distrahere opmærksomheden fra dem.

Hvis loftet er lavet af gipsplader

Når man installerer et sådant loftdæksel, er den nemmeste måde at skabe en udsparing på til taggene, at give det på forhånd i den samlede sammensætning. Til dette skal loftrammen ende uden at nå væggen, hvor vinduet er placeret. Efter plastering af rammen vil der være plads i nærheden af ​​vinduet, som vil blive brugt til gardininstallation.

Den anden mulighed er at skabe en åbning ved hjælp af en tredimensionel figur, der rager over loftplanet.

Det er også nemt at montere det - rammen af ​​en aluminiumsprofil i form af bogstavet "P" er monteret i henhold til størrelsen af ​​de fremtidige fattige og er fastgjort til loftet med en præfabrikeret mærkning. Derefter er den monterede ramme beklædt med gipsvæg. Det viser sig en slags stråle, som kun skal sættes på plads og bringes i tråd med resten af ​​indretningen af ​​gulvet - maling, lim over med tapet eller dekorere med en anden dekorativ belægning.

Hvis belægningen er spændt

Med ophængte lofter er det nødvendigt at løse problemet med skjult installation af et gardin, inden stoffet strækkes. Der er ikke noget vanskeligt ved at skabe en sådan detaljer - det er nødvendigt at lave en træbjælke på en afstand af et par centimeter fra monteringsstedet til taggrænserne.

Efter montering af en bar fastgøres gardinet i overensstemmelse med standardteknologi. En baguette er fastgjort til trædelen for at strække loftet. Stoffet selv er strakt efter at suspensionen til gardiner er monteret.

Hvad skal man overveje

Når du installerer en skjult opheng til gardiner, er det vigtigt at overveje et par punkter, der vil undgå nogle problemer i fremtiden.

 • Valg af tagskægget, styres af vægten af ​​de tilsigtede gardiner. Plastmodeller tåler ikke for meget belastning, og aluminium er meget dyrere. Valget er bedre at gøre til fordel for mere holdbare muligheder.
 • Når du arrangerer nicher, skal du ikke glemme muligheden for at montere baggrundslyset. For driften af ​​denne enhed er det nødvendigt at lægge en elektrisk ledning.
 • Overlapningsplanet i fordybningen skal males selv inden hele bygningen er samlet og gardinet er monteret - det vil være problematisk at gøre dette med det spændedæksel, der er installeret eller de allerede monterede tagskinner.
 • Hvis der er monteret et loftsplint omkring rummets omkreds, skal det fastgøres langs kanten af ​​vores åbning. En sådan beslutning vil gøre interiøret komplet og udsmykningen bliver mere solid.
 • Udseendet af eave selv har næsten ingen værdi - det vil simpelthen ikke være synligt, derfor er det nødvendigt kun at fokusere på antallet af rækker til fastgørelsesgardiner og strukturstyrke.

Ofte bruges en fleksibel cornice som en gardinholder i rummet. Gardiner er en integreret del af interiøret.

De kan være af forskellige typer fra almindelige stofdæpper til en række blinds. Desuden indebærer hver af disse muligheder, at der oprettes en særlig holdemekanisme, hvorpå lærredene selv suspenderes, og deres bevægelse sikres. Den fleksible gardinstang gør det ikke kun muligt at hænge og fastgøre gardinerne sikkert, men også markant sprede det eksisterende interiør.

Mulighed for fleksibel cornice

Traditionelle gardinstænger til gardiner er ret besværlige systemer, der består af mange små og store dele. Det er fra dem, at der dannes en speciel konstruktion fastgjort på vægoverfladen og repræsenterer en vandret tværstang, på hvilken en stofklæde er ophængt ved hjælp af specielle klemmer. Sådanne systemer er praktiske, men deres anvendelse har nogle ulemper.

En af dem er guidernes ekstraordinære straightness, som ikke tillader at ændre gardinens retning eller give dem nogen form. Vejen ud af den nuværende situation er en fleksibel tagskinne, præget af øget praktisk og alsidighed. Dens design er ret simpelt i forhold til den traditionelle vandrette montering til vægge, består af følgende elementer:

 • fleksible profilaksler
 • løbere;
 • holdere;
 • en stub.
 • Disse dele er grundlæggende i opbygningen af ​​en fleksibel tagskinne, der gør det muligt at danne en funktionel og pålidelig ophængningsstruktur. I nogle systemer er det imidlertid muligt at ændre længden af ​​guiden ved at installere yderligere dele af bæreprofilen. Men ikke alle sådanne enheder har denne egenskab, og kun en universal cornice kan prale af det.

  Anvendelsesområdet for den fleksible gardinstang til gardiner kan være ret forskelligartet, da den er i stand til at klare sig ind i næsten ethvert interiør og bliver sin skæbne. Oftest bruges fleksible loftslister til at opnå følgende opgaver:

  • registrering af døråbninger;
  • skabelse af figurerede partitioner;
  • vindue dekoration;
  • afgrænsning af rumrum
  • design af altaner, loggiaer og karrevinduer;
  • skabelse af baldakiner og forskellige skærme.

  En sådan multi-directionalitet gør plastik fleksible gardin stænger til loftet virkelig uundværlig, der er i stand til betydeligt at sprede det eksisterende indre af rummet. Derudover gør alsidighed og pålidelighed det muligt at installere dem både i karet vinduet og på badeværelset, samtidig med at der opnås et virkelig fremragende resultat.

  Installation af en fleksibel tagskinne med egne hænder: Fordelene og stadierne af arbejdet

  Den fleksible cornice til et karuselvindue eller en vinduesåbning gør det muligt at opnå et fremragende funktionelt system, fjerne voluminøse strukturer, erstatte dem med en lille og lys plastramme. Lignende produkter har følgende fordele i forhold til andre typer af tagger:

  • visuelt udvide rummets grænser
  • nem at installere
  • nem at betjene
  • Giv rummet en personlighed.

  Ved at installere en fleksibel tagskinne kan man få alle disse kvaliteter ved at gøre lokalet eksklusivt.

  Arbejdet tager ikke meget tid, og deres resultat vil tale for sig selv. Generelt kan montering af lignende strukturer gøres i hånden og bruger ikke mere end 1-2 timer til dette. Installationsproceduren består af følgende trin:

  • forberedende arbejde
  • oprette markup;
  • monteringsholdere;
  • mount cornice.

  Du kan installere en fleksibel tagskinne på egen hånd, bruge mindst tid og få et glimrende resultat. Fastgørelsen foretages direkte til loftet, hvilket betyder at arbejde i højden. Til vedlægning skal du forberede stigen og samle de nødvendige værktøjer til jobbet.

  Sådan sikres et fleksibelt loftkanten selv

  Før du vedhæfter en eller to rækker cornice, skal du lave loftet. Overfladen skal være helt flad og monolitisk, fordi profilen ikke kan ligge fladt, hvis den indeholder bump, pits eller revner. I en sådan situation vil gardinerne ikke lukke godt, og skyggenes udseende vil være uklar.

  Det vil også være interessant: Vi hænger gardinet på kroge uden en cornice - design ideer

  Før arbejdet påbegyndes, skal alle overfladefejl være fuldstændigt elimineret, og først derefter begynde at fastgøre guiderne til tagskæggene. Et vigtigt punkt er forberedelsen af ​​værktøjet, da denne proces vil gøre det muligt at reducere driftstiden betydeligt og muliggøre optimering af værktøjet. For at hænge gardin stænger, skal du forberede følgende værktøjer:

  • en blyant
  • skruetrækker;
  • skruetrækker sæt;
  • en hammer;

  Du kan fortsætte til oprettelsen af ​​markup, hvorpå guideprofilen vil blive installeret senere. Det udføres ved hjælp af en blyant og en linjal, der på overfladen af ​​loftet viser et visuelt billede af det fremtidige system.

  Derefter kan du installere holdere, der har i deres design specielle riller gennem hvilke skruer fastgøres, fastgør produktet. Holderne skal placeres mindst 30-45 cm fra hinanden, fordi det er på denne måde, at lasten er jævnt fordelt. Til gengæld vil overskuddet af denne indikator gøre systemet ekstremt ustabilt og skrøbeligt, hvilket nødvendigvis vil påvirke dets funktionalitet.

  En profil indsættes i holderen, som fastgøres ved hjælp af en speciel lås, som sikkert forbinder begge dele sammen. Derefter sættes løberne på, og enderne af føringsprofilen er fastgjort med hætter. I denne form er en fleksibel cornice til et badeværelse eller balkon helt klar, og du kan bære gardiner på den.

  Video af installation af en fleksibel tagskinne på loftet:

  • podborshtor.ru
  • podborshtor.ru
  • wikipotolok.com
  • kakieshtory.ru

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.