Vandtæt loftet på balkonen

Specialisten hos Assol Ltd. vil forsøge at besvare disse og andre spørgsmål.


✎ Vandtæt tag på balkonen på øverste etage
✎ reparation af loftet på loggia i Moskva
✎ Vandtætning loftsbalkmaterialer
✎ Forsegling og vandtætning af loftet fra indersiden
✎ Flydende loft på altanen hvad man skal gøre
✎ Vandtæt loftet på balkonen og loggia indefra.
✎ Balkon vandtæt: loggias tagforseglingssømme
✎ Hvad er vinduekondensat?
✎ Reparer loftet på balkonen gør det selv
✎ Fortæl mig, jeg har sømme i panelhuset, hvad kan jeg gøre i dette tilfælde

Sådan forsegler du balkonen og eliminerer lækagen

Behovet for vandtætning sker, når regnvand og sne frit trænger ind i den åbne balkon eller loggia eller følelsesløshed fra naboerne. Manglen på vandtætning kan føre til ødelæggelse, sløring af bunden af ​​gulvet eller loftet, alvorlige lækager fører til dannelse af revner i gulvene, for ikke at nævne det faktum, at ejendom beliggende på balkonen eller loggia lider. Hvis du står over for lignende problemer, vil denne artikel hjælpe dig med at forstå, hvorfor balkonen flyder, fortælle dig hvad du skal gøre, hvis der er en lækage og lære dig at vandtætte balkonen selv.

Vandtætning, hvor skal man starte?

Det første skridt er at vælge en vandtætningsindstilling og forberede overfladen i overensstemmelse hermed.

Vandtætningsmuligheder

Afhængigt af det anvendte materiale er det muligt at skelne mellem to hovedmuligheder for hydrobalkon med egne hænder - maleri og rulle (pasta).

Maling af vandtætning indebærer at beskytte overfladen mod vand ved at anvende specielle vandafvisende mastik til det. Det er kendetegnet ved sin enkelhed.

Til vandtætning loggier fra indersiden brug penetrering og belægning mastik. Penetrerende sammensætninger produceres som regel i form af pulver, som består af kvartssand, cement og kemisk aktive additiver. Blandingen fortyndes med vand og påføres med et maleriværktøj eller spray. Sådanne mastik anvendes til loggier og balkoner med betonbaser.

Obmazochnoy vandtætning bruges til arbejde med mursten, polyurethan eller stenoverflader. Med hensyn til deres sammensætning kan belægningsmastik være bitumen-gummi, bitumencement eller polymercement.

Anvendelse af bitumen-gummi mastik

Taler om rullevandtætning er det værd at bemærke, at det teknologisk er mere komplekst og vanskeligt at implementere uden visse færdigheder og værktøjer. Denne mulighed for at dæmpe balkonen indefra indebærer brugen af ​​rullematerialer, der lægges på overfladen og limes til det ved fusion eller påføring af klæbemidler på overfladen.

Overfladebehandling af rullevandtætning

Rullematerialer, der allerede har klæbende underlag, produceres også. Sådan, for eksempel som penofol. Det vil ikke blot give vandtætning, men også en fremragende dampspærring på balkonen på grund af den dobbeltsidede metalliske belægning. Blandt de deponerede materialer, der er anvendelige som vandtætning på loggier og balkoner, er det muligt at skelne hydroinsol, hydro-insol, armo-bitel og filizol.

Forberedende arbejde

For at gøre vandtætningen af ​​loggen med dine egne hænder så effektiv som mulig er det nødvendigt at rengøre overfladerne grundigt. Hvad angår gulvet i loggiaen, er det ønskeligt at udføre en udjævningscement på det. Dette arbejde skal udføres efter rengøring af bunden, men før vandtætning.

Ved rengøring af loggiaens gulv er trimmen oprindeligt demonteret. Derefter undersøges basen for tilstedeværelsen af ​​barforstærkning, revner og rådne, forfaldne områder. Opdagede metaldele rengøres omhyggeligt af rust og behandles med beskyttelsesforbindelser. Sprækker og svage områder af basen er broderede til efterfølgende fyldning med en kobler. I den sidste fase fejer en stiv børste støv og snavs fra gulvfladen og fra alle udsparinger. Næste er udjævning cement screed.

En sådan operation vil gøre både rulle og maling vandtæt gulv på en balkon eller loggia mere effektiv. Valsede materialer vil passe tæt på overfladen, og mastikken giver fremragende vedhæftning til bunden.

Ceiling vandtætning

Hvis loggia er glaseret, er det måske ikke nødvendigt at dæmpe gulvbelægningen. Men hvad nu, selv om glaset er, er loggia fyldt med vand, der går gennem hullerne i loftet fra naboerne ovenfor? Hvem skal reparere gulvpladen?

Den kommunale tjeneste vil forpligte sig til kun at genoprette sin integritet, hvis den anerkender det strukturelle element som en nødsituation, og naboerne er usandsynligt, at de bliver alvorligt bekymrede over problemet og tager op på vandtætningen af ​​deres balkon eller balkon. Derfor vil den bedste udvej være at vandtætte loftet på balkonen indefra. Denne procedure er også relevant for opvarmning af loggia eller balkon og det udføres før loftbeklædningen med isoleringsmateriale.

Loft med behov for vandtætning

Følgende instruktioner beskriver rækkefølgen af ​​foranstaltninger til vandtætning loftet på en balkon eller loggia indefra ved hjælp af gennemtrængende mastik:

 1. Fjernelse af loftbeklædning og rengøring af rester af efterbehandling af maling, lak, lim, cement.
 2. Grundig befugtning af loftet på balkonen eller loggia med vand. Den mest hensigtsmæssige måde at gøre dette på er med en sprøjtepistol og malervals.
 3. Anvendelse af det første lag af mastik. For at gøre dette skal du bruge en børste med syntetisk bunke eller spray. Hvis der anvendes en pensel, bevæger dens bevægelser sig langs altanen.
 4. Anvendelse af et andet lag af mastiske børster bevægelser over altanen pladen. I tilfælde af vandtætning med penetrerende forbindelser påføres der normalt et andet lag 2-3 timer efter belægning med det første lag. Nok til at sætte mastikken lidt beslaglagt. Før påføring af det andet lag af vandtætning, skal loftet på loggia eller balkonen også fugtes rigeligt.
 5. Holde loftet vådt i 1-3 dage efter vandtætning.

Denne teoretiske viden vil hjælpe dig med at vandtætte loftet på en balkon eller loggia alene, men se videoen, som viser et eksempel på brugen af ​​vandtæt vandtætning, vil ikke forstyrre denne sag.

Lidt om forsegling af altaner og loggier

Som regel stammer behovet for at forsegle balkoner eller loggier fra forekomsten af ​​forskellige former for lækager. Årsagerne til, at altanen strømmer, kan være meget anderledes. Her er de mest almindelige:

 • lækage er forårsaget af revner i ruderne;
 • vand strømmer gennem kløften mellem balkonpladen og væggen;
 • lækage er en konsekvens af en dårlig forbindelse af glasglasset til loggen til væggen;
 • vandet flyder fra naboerne i enden af ​​pladen gennem kløften mellem visiret og altanloftet.

For det første tilfælde, når lækagen opstår på grund af dårlig kvalitet eller alderen plastruder, er der en gennemprøvet metode til at eliminere lækagen. Det er nødvendigt at bruge sæler, der almindeligvis kaldes splejsninger. De er monteret på rammen på vindsiden, er udbredt og fås i forskellige versioner.

Plast cover til plastruder

Hvordan dækker du kløften i altanen eller loggia i andre tilfælde? For at forsegle de brede riller er det bedst at bruge monteringsskum. Og til eliminering af små huller egnet silikoneforseglingsmiddel.

Gabet mellem glas og væg, der kræver tætning

Forsegling af altan eller loggia ved hjælp af fugemasse er som følger:

 1. Først og fremmest bliver overfladen rengjort af lim, gammel maling og andre forurenende stoffer. Derefter tørres den af ​​med en fugtig klud. Det er vigtigt ikke at bruge vaskemidler, da tætningsmidlet ikke klæber til dem.
 2. Derefter skal du sørge for, at rillen, der skal forsegles, er tør, hvilket sikrer god forsegling af tætningsmidlet.
 3. Det næste skridt er at udføre en tætnings søm. Efter påføring af tætningsmidlet glattes sømmen med en træ- eller plastspatel dyppet i sæbevand. For at forhindre overskydende fugemasse fra at klæbe til overfladen, kan væggene langs sømmen sprøjtes med samme sæbevand og fjernes efter tørring.

Sådan en simpel, overkommelig metode til forsegling vil fjerne små lækager let og uden hjælp fra specialister.

Balkon loftet vandtætning

Altan eller loggia kan bruges i lejligheder som en hjælpeværelse til opbevaring af ting, redskaber og andre redskaber. Sommetider, på grund af disse små udvidelser, stiger rummets rum (efter passende glas- og isoleringsoperationer). Men uanset formålet og tilstedeværelsen af ​​glas på balkoner og loggier kan kræve vandtætning af loftet.

Dette trin vil være særligt vigtigt, hvis du planlægger at lave en opvarmet zone ud af loggiaen, og gulvet over balkonen er ikke glaseret. Hvorfor skal du vandtætte loftet på balkonen?

Faktum er, at loftet på balkonen er en betonplade, der ligger vandret og har en stødforbindelse med bygningens bærende væg, og denne fælles går udefra, hvilket åbner fugt fra nedbør gennem den. Ofte, i tilfælde af uberørte balkoner af naboer ovenfor, strømmer regnvand til slutningen af ​​balkonpladen, og lækker derefter til rummet langs loftet.

Derudover kan vand, der kommer ind i mikrokaster og kapillærer, fryse gennem om vinteren, hvilket efterhånden fører til ødelæggelse af beton, og nogle gange er der mange dårlige konsekvenser.

Hvis balkonen eller glaset, kan loftet være et sted for konstant akkumulering af kondensat, hvilket igen bliver en frugtbar grund for svampens udseende.

For at opnå maksimal effekt er det nødvendigt at beskytte balkonpladen på begge sider. Dette er nemt at gøre, hvis balkonen er på øverste etage og der er adgang til udefra. Der er dog to muligheder: Tilstedeværelsen af ​​et betongloft over balkonen eller manglen deraf. Yderligere komfur på balkonen på sidste etage er til stede i højhuse.

Med dette design er det ønskeligt at lægge et rullefaste vandtætningsmateriale ovenpå eller til at anvende flydende gummi (eller en lignende bitumengummiforbindelse).

Det er også nødvendigt at opvarme, men det er mere bekvemt og sikkert at arrangere fra indersiden af ​​balkonen.

Hvis der ikke er nogen overlap ovenpå, så er tagterrassen helt afgjort, hvor det er værd at lave en komplet analog af vandtætning og isolering af taget til et privat hus.

Hvis der er en glaseret balkon eller en loggia ovenfra, og din altan er glaseret, men der er et problem med loftet, der lækker, så er det muligt, at fugt kommer ind gennem kløften mellem visiret og loftet. Det er også muligt, at der er en delvis ødelæggelse af enden af ​​balkonpladen, vandet siver gennem revnerne langs armeringen og vises på loftet.

I dette tilfælde er det nødvendigt at forsegle visiret og reparere pladen.

Det er vigtigt! Reparationsarbejde i forbindelse med forsegling af stumpen på altanenpladen er forbundet med en livsrisiko. Derfor er det nødvendigt at kalde specialister med tolerancer til højhøjdearbejde med specielt udstyr til sådanne operationer!

Efter den ydre forsegling er færdig, kan du fortsætte med at vandtætte loftet på balkonen indefra.

Det er nødvendigt at have en meget stabil trinladder, en spatel, en metal børste (som en mulighed - en dyse på en boremaskine eller en mølle), en bred børste, en beholder til vandtætning og et tætningsmiddel på beton. Balkonplader har ikke stor tykkelse, så en speciel penetrerende forbindelse er meget velegnet til vandtætning.

Dette er en tør blanding af cement og sand, modificeret med specielle kemiske additiver. Disse yderligere komponenter, som opløses i vand, trænger ind i mikrokaster og kapillarer, reagerer derefter med cementet, som er i betonblandingen og omdannes til krystaller. En sådan struktur styrker de konkrete "helbredende" revner op til 0,3-0,4 mm.

I fremtiden forhindrer denne krystalstruktur indtrængningen af ​​vand, mens den forbliver dampgennemtrængelig. Fremgangsmåden til dannelse af krystaller stopper ikke umiddelbart efter sammensætningen tørrer, men selv om fugtet efter et stykke tid passerer gennem det nydannede mikrokrakke, genoptages denne krystalliseringsproces og fylder det resulterende hulrum.

Selvtætningen af ​​vandtætningen påføres på en fuldt rengjort betonoverflade. Alle rester fra gamle efterbehandling materialer skal fjernes, cementfilmen rengøres (dette sker med en metal børste). Og det vigtigste er, at isoleringsopløsningen skal anvendes på det vandbehandlede betonplade. Det er under påvirkning af fugt kemiske tilsætningsstoffer trænger dybt ind i betonstrukturen.

Vi beskriver proceduren for vandtætning loftet på balkonen trin for trin:

 • Arbejdsplads forberedelse - helt fri altan eller loggia
 • Ekstern inspektion af tilstanden på balkonpladen. Hvis der er skader, der er vanskelige at reparere uafhængigt af indersiden, kalder vi specialister (industrielle klatrere eller flyplattform).
 • Reparation og udvendig vandtætning, forsegling af visiret og alle ydersømmer (specialister)
 • Komplet fjernelse af den gamle maling, kitt til basen, skrubning af cementfilmens overflade, rigelig fugtighed
 • Tæt alle indre led med tætningsmiddel, monteringsskum.
 • Forberedelse af vandtætningsopløsning (umiddelbart før påføring, da blandingen er egnet til ca. 30 minutter).
 • Anvendelse af vandtætning til loftet med en bred børste (i 2 lag med mellemtørring fra 2 til 4 timer).
 • Efterfølgende kontinuerlig befugtning af overfladen i tre dage

Ved afslutningen af ​​vandtætningen anbefales det at isolere loftet på balkonen med alle tilgængelige materialer - polystyrenskum, mineraluld, varmeisolering mv.

Hvis isolering af loftet på balkonen ikke er planlagt, men derimod vil der blive udført maleri efter 3 dage. Resterne af vandtætningsmaterialet bliver skrabet mekanisk (trowel, børste), overfladen skylles med vand, puttied (om nødvendigt) og males.

Balkon og loggia vandtætning: trin for trin udførelse af værker

Balkonen er en indhegnet plade, som konstant er under indflydelse af nedbør. Om vinteren bliver fugt, der er fanget i betonens porer, udvidet, hvilket resulterer i mikroskader. Hvis du ikke træffer foranstaltninger for at beskytte, så vil ikke kun balkonpladen hurtigt falde sammen, men ting på balkonen vil konstant forringes fra det fugtige. Hver balkon ejer bør være opmærksom på funktioner og metoder til vandtætning.

Indhold:

Om funktionerne i vandtætningen

Vandafvisende og vandtæt ekstra lag på gulvet, loft og balkon skillevægge skaber en pålidelig beskyttelse destruktiv fugt.

Vandtætning er nødvendig uanset placeringen af ​​balkonen. F.eks. Kommer fugt ind i balkonen på første sal ikke kun fra miljøet, men også fra kælderen. Men balkonen på midten af ​​huset er truet af lækager fra naboerne fra øverste etage.

Korrekt udført vandtætning øger altanenes levetid uden større omhyggelighed, og øger også sin komfort.

Balkon vandtætning teknologi afhænger af sådanne faktorer:

 • Balkon type: åben eller glaseret;
 • placering i forhold til tilstødende balkoner: nær eller separat;
 • balkon byggemateriale.

På den åbne balkon på sidste etage er vandtætning af tag og loft obligatorisk. Med en kompleks konfiguration af balkonen på gulvet passer væsketæt vandtætning.

Før vandtætning en træbalkon, behandles alle strukturelle elementer med beskyttende materiale og naturlig ventilation er arrangeret. Under gulvet i trægulvet er der en skråning og blommer på gaden.

Grundlæggende vandtætningsmuligheder

Når man vælger en variant til vandtætning, tages der hensyn til en balkon, ikke kun tilstanden af ​​dens overflade, men også det materiale, hvorfra det er lavet.

Tilladt samtidig brug på samme balkon af forskellige muligheder. De vigtigste muligheder for vandtætning er:

 1. Belægningsmetode. Maling baseret på bitumen anvendes i lag. Belægningen er godt beskyttet mod fugt. Metoden anvendes med succes på træ og mursten balkoner.
 1. Plastering metode. Den fremstillede opløsning anbringes i flere lag. Der er et godt greb med en armeret betonbase.
 1. Okleechny måde. Fugtbestandigt materiale er fastgjort til overfladen. Det bruges selv til overflader med en polyethylenbase.
 1. Cast måde. Opvarmet eller koldt mastiks hældes i fordybningen. Det betragtes som den mest pålidelige måde at beskytte altanen betonpladen mod fugt.
 1. Penetrerende metode. Anvendes til betonbase. Elementer af en særlig opløsning trænger ind i betonens porer og skaber et beskyttende lag.

Arbejdet med vandtætningen af ​​balkonen udføres i tre faser:

 • uddannelse;
 • Udvælgelse af materialer;
 • lægning vandtætning.

Forberedende arbejde

Kvaliteten af ​​vandtætningsarbejder og holdbarhed afhænger af forberedelsen. Det forberedende arbejde udføres i en bestemt rækkefølge:

 • inspicere bunden af ​​balkonen og afmontere den gamle gulvbelægning. Mange tror, ​​at fugt ikke lækker gennem flisen, men det er en misforståelse. Gennem porerne i keramikfliserne kommer vand ind i betonen. En let frost er nok til at få det frosne vand til at ødelægge basen. Af denne grund fjernes flisen nødvendigvis;
 • Forberedelse af bunden under vandtætningslaget. Det bør ikke have løst lag og fremspringende forstærkning. Alle uregelmæssigheder skæres af kværnen;
 • basen er rengjort af alle urenheder med en jernbørste;
 • Beton fjernes omkring den fremspringende forstærkning. Armaturet er renset for korrosion og dækket af et beskyttende lag;
 • restaureret betonbase. Det skaber en lille hældning, som vil dræne den opsamlede fugtighed;
 • loftet er inspiceret, og mængden af ​​forseglingsarbejde bestemmes;
 • Balkonskillevægge er inspiceret, og mængden af ​​forseglingsarbejde bestemmes.

Det er længe blevet fastslået, at vandtætning en glaseret balkon er sikrere end en åben en. Derfor monteres de termoruder på balkonen, før de arbejder på vandtætning. Deres tæthed er afhængig af tilstedeværelsen af ​​ydersiden og på højkvalitetsfyldningen af ​​sømmen med monteringsskum.

Udvælgelse af materialer

Resultatet af vandtætningen er lige afhængig af overholdelse af arbejdsteknologi og det rigtige materiale. Konventionelt er materialerne kombineret i flere typer:

 • belægningsmaterialer - omfatter blandinger af cement, bitumen, gummi og polymerer. De laver en belægning, hvorpå skræftet bliver lagt
 • penetrerende materialer - beregnet til beton. Løsningen, der trænger ind i betonens porer, skaber med cementkrystaller, som fortrænger vand og blokkerer mikrokasser. Før brug skal betonen fugtes;
 • belægningsmaterialer - er lavet i form af ruller og plader baseret på polymerer (polyethylen, vinylplast) eller bitumen (tagmateriale). Til balkonen er det bekvemt at bruge selvklæbende rullematerialer.

Når man vælger nogle af de vandtætningsmæssige egenskaber, tages der hensyn til.

 1. Valsede okleechnye materialer firmaer Folgoizolon og TechnoNIKOL kommer i to versioner for at skabe forskellige typer af belægninger:
 • svejsning belægning - før lægges materialet opvarmes med en lommelygte. Det smeltede basismateriale klæber godt til overfladen;
 • Selvklæbende belægninger - stærk vedhæftning til overfladen skyldes det klæbrige bitumenlag. Aluminiumsfolie giver styrke til materialet. At lægge sådanne materialer er en tidskrævende, men billig proces.
 1. Belægninger i form af forskellige mastik er lettere at bruge. Deres ejendommelighed er, at en kobler er påkrævet ovenfor.

Mastik med bitumen solgt i færdig form, så straks klar til brug.

Mastik med cement købes i tør form, og derefter fortyndes med vand ifølge instruktionerne. Den resulterende blanding bevarer sin kvalitet ikke mere end to timer, så den fremstilles i små portioner og påføres umiddelbart på overfladen.

Trin for trin instruktioner til gulvet

Afhængig af de anvendte materialer og arbejdsmetoden anvendes forskellige teknologier til vandtætning af balkonbunden. De mest almindelige er følgende teknologier.

Pålidelig, men dyr teknologi, der løser problemet med at vandtætte gulvet på balkonen i lang tid. Det fugtafvisende lag er skabt i to varianter. Hvis du overholder kravene i instruktionerne, er arbejdet ikke svært at udføre på egen hånd.

 • støv og snavs fjernes fra bunden af ​​gulvet. Til dette bruger vi en støvsuger;
 • alle revner er plastered;
 • betonplade er godt tørret. Vi bruger bygningen hårtørrer;
 • flydende opløsning af bitumen primet bund gulv;
 • Forskalling af krydsfiner eller tykt karton op til 400 mm høj er placeret langs omkredsen af ​​balkonpladen;
 • at skabe styrke holder metalnet;
 • ifølge instruktionerne opvarmes mastiks og hældes;
 • Ved hjælp af skrabere er mastikdelen fordelt jævnt over hele altanen.
 • efter tørring stables to yderligere lag af mastik.

Det adskiller sig fra den "Hot version", fordi mastikken ikke opvarmes. Arbejdsordenen forbliver den samme:

 • overfladen rengøres og alle revner fjernes;
 • Betonpladen tørres og belægges med en primer;
 • fordybning er installeret langs balkens omkreds;
 • metalgitteret skaber holdbarhed for den lagde blanding;
 • Den kolde blanding hældes, og derefter udjævnes med en regel eller en skraber.
 1. Belægningsmetode.

Enkel teknologi har gjort denne metode populær hos balkon ejere.

Dens fordele omfatter for det første ingen speciel viden er nødvendig for at anvende sammensætningen, for det andet er levetiden på op til 6 år, for det tredje - en overkommelig pris. På samme tid er der en ulempe: bitumen falder hurtigt sammen ved en negativ temperatur. Dette begrænser brugen af ​​materialer på åbne balkoner uden særlige tilsætningsstoffer.

Belægninger påføres varmt eller koldt ved hjælp af følgende teknologi:

 • snavs, støv, fnug fjernes fra overfladen;
 • affedtning af belægningsområdet udføres;
 • 2 lag primer påføres;
 • På toppen af ​​jorden er en børste fordelt på vandtætningssammensætning.
 1. Okleechny metode.

Teknologien i forbindelse med limning af flere lag ark- eller rullemateriale er kendt for mange. Det er ligeledes egnet til balkoner af beton og træ. Denne teknologi er imidlertid for nylig blevet anvendt sjældent på grund af følgende ulemper:

 • før lægning kræver omhyggelig overfladebehandling
 • det er svært at lægge materiale med store dimensioner på et lille balkonområde;
 • efter at have lagt noget tid på balkonen forbliver en bestemt lugt fra materialet;
 • sømme dannes mellem fragmenterne af det limede materiale, som ofte giver lækager;
 • Temperaturudsving påvirker kvaliteten af ​​vandtætningen ved hjælp af denne teknologi;
 • vandtæt lag skal være beskyttet af en betonplade. Hvis du ikke laver en kobler, vælges en anden vandtætningsteknologi.

Arbejdet med denne teknologi udføres i følgende rækkefølge:

 • uregelmæssigheder fjernes fra altanen pladen, og revner er løst. Derefter rengøres og tørres
 • Materialet er skåret til balkens størrelse;
 • mastic påføres med en børste;
 • vi får materiale på vægge ikke mindre end 20 cm;
 • rullet materiale rulles og stables på mastik;
 • Om nødvendigt placeres det andet og efterfølgende lag også på mastiksen;
 • kanten af ​​rullerne er anbragt med et vandtæt materiale med additiver fra polymerer.

Det er vigtigt! Under arbejdet med denne teknologi bør temperaturen på luften og balkonpladerne ikke falde under +10 ºС.

 1. Plastering metode.

Teknologien er meget udbredt på grund af simpel styling. Den er velegnet til enhver overflade. Materialet anvendte billige blandinger med cement eller polymerer. Gipsisolering fungerer godt med forskellige belægninger, fx med fliser.

Arbejder udføres i følgende rækkefølge:

 • pladens overflade rengøres og puttied;
 • et tyndt lag påføres primer og efterlades til tørring
 • fremstilling af en gipsopløsning
 • overlejret første lag. Særlig opmærksomhed på led og hjørner;
 • Efter 30 minutter skal du anvende et andet lag af opløsningen. Konsistent passe ikke mere end fire lag;
 • Den lagt vandtætningscoating tørrer ud i flere dage. På dette tidspunkt bør den beskyttes mod mekanisk stress. Desuden fugtes belægningen med en sprøjtepistol på den første dag hver tredje time, så belægningen ikke tørrer ud. I fremtiden gøres fugtgivende op til tre gange om dagen.

På den sidste fase af vandtætningen er gulvet monteret på altanen skovrammen lavet af træ. OSB-plader er fastgjort til det, og linoleum eller anden topcoat er lagt ovenpå.

Trin for trin instruktioner til loftet

Fra nedbør er det nødvendigt at beskytte loftet. Dette er især vigtigt, når balkonen ligger på øverste etage, eller de øvre naboer har ikke taget sig af at forsegle deres balkon.

Normalt isoleres den øvre balkonplade ved at trænge ind i forbindelser. I dette tilfælde vælges følgende sekvens for at arrangere vandtætning:

 • før loftet er inspiceret for lækageopdagelse. Sådanne steder behandles med en sammensætning baseret på polyurethan. Store revner er fyldt med skum eller polyethylenforsegling;
 • hele overfladen af ​​loftet rengøres omhyggeligt fra hvidvaskning og maling med metalbørste;
 • den forberedte overflade fugtes med vand;
 • et lag af penetrerende beskyttelsesmateriale påføres den våde overflade med en børste;
 • Polystyrenplader lægges på den tørrede, gennemtrængende vandtætning ved hjælp af plastforme.

På balkonen på den sidste etage i huset udføres der yderligere arbejde for at forsegle taget.

Følgende sekvens af værker er valgt:

 • Tagdækningsmateriale lægges på overlappens tag;
 • et beskyttende lag af mastik anvendes på toppen af ​​ruberoidet;
 • nogle gange er der en ekstra beskyttende struktur af tagmaterialer;
 • leddene er isolerede;
 • bøjninger samles til afløb opsamlet efter regnen.

Normalt, efter vandtætning loftet, er tilstanden af ​​glasur af balkonen kontrolleres. Rammer installeret i strid med teknologi, en fælles årsag til fugt på balkonen.

Trin for trin instruktioner til balkon partitioner

Vandafskærmning balkon partitioner produceret af teknologi, der ikke afviger fra behandling af gulv og loft. Isolering med folie skumplast polystyren plader anses for optimal. Pladen limes til skillevæggen med en byggemasse med høj fugtighedsbestandighed. Til fliseforbindelser anvendes forstærkningsnet.

Følgende arbejdssekvens er valgt:

 • et belægningsvandsikringslag påføres med en børste på pladens fugtige overflade;
 • ikke tidligere end i fem timer, bliver det næste beskyttende lag påført vinkelret på det første lag;
 • ydersiden af ​​lag udføres ved maling eller gips.

Så hvis vandtætningsarbejdet udføres omhyggeligt uden at krænke teknologien, er sikkerheden af ​​balkonspladen og den komfortable atmosfære på balkonen garanteret. Derudover skal man udføre en vandtætningsbalkon under en hvilken som helst ejer, der har små færdigheder inden for byggeri.

Hvordan man laver en balkon vandtætning selv

I dag bruges en balkon eller loggia ikke som et opbevaringsrum, hvor der opbevares forskellige unødvendige genstande. Hver familie forsøger at genudstyre sin balkon, loggia i en lille hyggelig tilføjelse til boligarealet. Installation af tag og ruder er ikke nok til dette. Hvis du ikke udfører vandtætning af balkonen indefra, dens tætnings- og dampspærre, kan du yderligere lide betydelige økonomiske tab. Hvad er disse værker, og hvordan de skal udføres korrekt, vil du lære af denne artikel.

Balkon vandtætning

Vandtætning - beskyttelse af byggematerialer og konstruktioner fra de skadelige virkninger af vand. Resultaterne af manglen på vandtæt belægning kan ses på balkoner på de øverste etager, som ikke har tag og glas, til hvilket vand konstant strømmer fra taget. På de lukkede altaner kommer loggier, fugt ind på grund af dårligt udførte tætningsarbejder.

Ødelæggelsen af ​​beton er observeret ved knudepunkterne på balkongpladen til forsiden, dets kanter knuses kraftigt, og revner og skaller er ofte synlige på flyet.

Hvad skal der gøres for at undgå denne situation? En af forudsætningerne er at lave en vandtætnings balkon (loggia) med forseglingssømme.

Du kan bruge tjenester fra specialister, men dette er berettiget til udendørs arbejde på de øverste etager. Fra indersiden er det helt muligt at lave en vandtætningsbalkon med egne hænder. Det er nødvendigt at være opmærksom på forseglingen af ​​alle sømme, uanset deres tilstand.

Først vil vi overveje, hvad en vandtætning af en balkon, en loggia er.

Diagrammet nedenfor viser, at under disse værker skaber vandtætningsmastik et beskyttende lag, og tætning af sømmen og genoprettelse af beskadigede dele af altanenpladen sker ved hjælp af fugemasse.

Konventionelle ordning med vandtætning af balkonplader

Materialerne i vandtætningen er opdelt i flere typer:

 1. Coating sammensætninger - bitumen-polymer, cement-polymer, bitumen-gummi. De danner en elastisk belægning, der kræver en slips top.
 2. Penetrerende forbindelser - den mest modstandsdygtige og populære. Påfør på en våd overflade, udfyld alle revner. Også øge styrken af ​​byggematerialer med 15-20%. Men kan kun bruges til vandtætning af betonoverflader.
 3. Belægningsmaterialerne er polymere (viniplast, polyethylen) og ikke-polymere (glasfiber, tagmateriale). Anvendes sjældent til vandtætnings balkoner (loggier), fordi det er dyrt og tidskrævende at arbejde med dem.

Vi vil overveje i trin hvordan man vandtæt altanen og loggia sammen med forsegling.

Gulvbelægning

Arbejdet begynder med udførelsen af ​​en betonplade. Til en åben balkon er det nødvendigt at lave en kobler med en hældning på 2%. Det er nødvendigt for fri strømning af vand fra overfladen af ​​pladen. Tie forstærket med metalnet.

Ved udførelse af skruer er der brug for tre typer sømme:

 1. Kompensation - dannes ved lægning af tryklag. Et andet navn er temperatur.
 2. Tvangsømmer, der deler kobleren i firkanter.
 3. Væg - placeret ved krydset af balkonpladen til forsiden.

I fremtiden er 50% af sømme fyldt med mastik til forsegling, hvori elastikledningen presses.

Kobleren er ryddet af støv og snavs, en primer påføres den for bedre vedhæftning. En af de bedste er WB Primeren.

Påfør flere lag polyurethan mastik til våde beton (for eksempel Hyperdesmo PB). Den endelige tykkelse af isoleringen på balkonbunden, loggia skal være mindst 20 mm.

Ud over gulvet skal vandtætningslaget også trænge ind i vægge op til 150-200 mm.

Anvendelse af polyurethan vandtætning på gulvet på balkonen (loggia)

For at isolere gulve over applikeret mastik, er skumplader placeret mellem trælag. Topplader er faste OSB, som er grundlaget for den dekorative belægning.

Vandtæt vægge

Til væggen og skillevæggen af ​​loggien er balkonen bedst egnet folieskummet polystyren. Det er tæt limet til væggen. Du kan bruge almindeligt skum og dække det med et lag dampspærrefilm (for eksempel Yutafol). Samlingerne mellem skumpladerne skal forsegles. Til pålidelig beskyttelse mod fugt påføres to lag mastik. Inden der arbejdes på vandtætning, skal en kværn vælge U-formede riller i mellempanelets led og forsegle dem for at eliminere en mulig gennemstrømning gennem microrackerne. Du kan anvende germoplast. Herefter monteres dekorative belægninger.

Vandtæt loggia indefra med brug af polystyrenskum og dampspærrefilm

Tætning og vandtætning loftet på balkonen indefra

Efter ruderne på balkonen ser loggierne under nedbør nogle gange et ubehageligt billede - balkonen flyder. Dette kunne ske, hvis der ikke var tætning og vandtætning af loftet og taget på balkonen (loggia).

I tilfælde af dårligt udført forsegling af altaner, ledningerne af windows lækage, taget strømmer ovenfra, oversvømmelser gulvene. Sådan elimineres denne fejl?

Fra indersiden kan alt reparationsarbejde udføres uafhængigt. Vi udfører forsegling af alle sømme. Vi bruger polyuretanforseglings-germoplast eller Emfi. Før vi dækker mangler, grinder vi sømme og revner med en mølle, renser dem fra støv og fugter dem med vand. Vi er også opmærksomme på de mørke pletter i loftet - på disse steder kan der være mikrokrakker, hvorigennem vand også strømmer. Vi trimmer og forsegler dem også.

Tætning af led med polyuretanforsegling

Herefter undersøger vi altanen glasur (loggia). Ofte rammer rammen med krænkelser af teknologi. Disse fejl skal løses manuelt. Ellers vil vi konstant observere, hvordan vand strømmer gennem revnerne i ruderne efter forsegling og vandtætning af loftet.

Ved montering af ruderne anvendes monteringsskum. Under påvirkning af ultraviolette stråler ødelægges skummet, vand strømmer frit gennem disse sømme. Det er nødvendigt at delvist fjerne det ydre lag af skum, fyld rillen formet med en hydro-svulbar elastikledning. Under indflydelse af fugt øges ledningen i volumen og forhindrer vand i at strømme på dette sted.

Lækage i den nederste del af rammen af ​​loggien på grund af dårlig forsegling

Vi begynder at dæmpe loftet med rengøring af hele overfladen og behandle det med et antiseptisk middel for at beskytte mod udseendet af svampeform (f.eks. Dali). Derefter udfører vi forsegling af revner og chips i overensstemmelse med den ovenfor beskrevne teknologi.

For loftet er det bedre at bruge polyurethan mastik Elastomiks eller Elastopaz. De har god vedhæftning, og det er ikke meget svært at påføre det på loftets fugtige overflade.

Loftet er dækket af mastik i to lag - retningen af ​​den anden vinkelret på den første. Vandtætningslaget er forstærket med et net efter det første lag. For at skabe et holdbart krystallinsk beskyttelseslag er det nødvendigt at hærde mastik i 3 dage.

Ved isolering af taget limes lak af folieret polystyrenskum til loftet - det tjener også som dampspærre. Sømene mellem dem er også forseglede.

Tagdæmpning

Det er ikke altid muligt at lave en komplet forsegling og vandtætning af loggia med egne hænder. Vi taler om de øverste etager - taggen af ​​loggia flyder og eksternt arbejde er påkrævet. Hvem skal reparere tagdækslet, reparere lækagen? Det er umuligt at engagere sig i sådant arbejde alene - det er meget farligt. Hvad skal man gøre i dette tilfælde? Det er nødvendigt at invitere eksperter.

Hvordan man arbejder på vandtætning og forsegling af altaner (loggias) kan ses på videoen på internettet.

konklusion

Nu ved vi, at vandtætning beskytter en balkon (loggia) fra for tidlig ødelæggelse under påvirkning af vand, og tætning eliminerer enhver lækage, der forhindrer fugt i at nå ubeskyttede overflader.

Som du kan se, kan du selvstændigt bruge moderne materialer til at udføre arbejde med forsegling, vandtætnings balkoner og altaner. Beskyt dem mod lige små lækager og fugt.

Balkon, loggia bliver til et fuldt udbygget opholdsstue, som kan bruges til enhver tid til forskellige formål.

Vandtæt loftet fra balkonen indefra med egne hænder

Enhver balkon vil gradvist forringes, hvis nedbør og kold luft trænger gennem sømene. Derfor er vandtætningen af ​​loftet på balkonen indefra af interesse for mange beboere. Og hvis du gør det selv, så vil familiebudgetet ikke lide. Hvis du nærmer dig dette problem grundigt, vil et overskud af fugt ikke skade din loggia.

Manglen på vandtætning ikke kun loftet, men også andre dele af rummet har mange ulemper:

 1. Udseendet af balkoner på kort tid mister sin appel. Vægbeklædning begynder at blive våd. Dette medfører skrælning af materialet.
 2. Hvis forstærkningsdelene er lavet af metal, begynder de at ruste.
 3. Ofte er der skimmel, som fører til spredning af svampe. Som følge heraf er en ubehagelig lugt og andre problemer i familiemedlemmer.

Loggia vandtætning indefra

Sagen skal behandles grundigt. Først skal du købe specialværktøjer. Disse er forbindelser (penetrerende og belægning), der har høj vandmodstand. Til konkrete fundamenter er penetrerende stoffer nødvendige, en belægningsforbindelse er bedre egnet til mursten og sten. Husk at billige materialer ikke kan være af høj kvalitet, så spar ikke på det.

Pas på følgende værktøjer:

 • en hammer;
 • negle;
 • spatel;
 • bore;
 • Punch;
 • stabil trinladder;
 • bred børste;
 • beholder;
 • tætningsmiddel til beton;
 • børste til metal.

Hvis du beslutter dig for at gøre vandtætning, arbejder du selv, så vær ekstremt forsigtig og opmærksom.

Hvad gør vandtætning

Valget af materiale vil hovedsagelig afhænge af finishen på din altan. Fliser, sten eller polyurethanoverflade kræver et belægningstype materiale. For en træ- eller betonoverflade er det bedre at få en gennemtrængende sammensætning. Formålet med ethvert vandtætningsmateriale er at beskytte mod fugt og for tidlig svigt.

Det er værd at overveje nogle typer vandtætningsmaterialer og deres positive retning:

 1. Cast isolering. Det er vandafvisende. Ulempen er dens hurtige skade og tab af integritet. Til dette anvendes en opvarmet polymer, der behandler gulvet på balkonen overvejende.
 2. Isolering ved klæbende metode. Roller anvendes. Hvilket overlapper på balkonen. Samlinger skal behandles med mastik. For at øge overfladestyrken kan flere lag af dette materiale påføres.
 3. Malingsisolering. Den nemmeste og billigeste metode. Hvis overfladen af ​​balkonen er lavet af træ, så gælder malerimetoden ikke værd. Over tid skal dette vandtætningslag opdateres. Og hvis der i din region er hyppige frost, så vil en sådan overflade sandsynligvis begynde at knække.
 4. Imprægnering. Materialet er godt til både beton og træ, da det sikrer konstruktionens sikkerhed. For så vidt angår træ, bør imprægneringen anvendes i tørt og varmt vejr. Så loftet tørrer bedre.

Hvis prisen spiller en rolle for dig, skal du købe mere overkommeligt materiale. Alle kan mestre vandtætningen i loftet.

Vandtæt balkon loft

Det er nødvendigt at vandtætte altanloftet af følgende årsager:

 1. Loftet af loggia er en betonvæg, som er forbundet med en stødforbindelse med en støttemur. Fugt fra regn kan trænge gennem denne søm.
 2. Nogle gange kan fugt trænge ind fra naboer, hvis balkon ikke er udstyret, og regnvand strømmer gennem det til forsiden af ​​altanovnen.
 3. Vand, der trænger igennem microcracks, kan fryse om vinteren, hvilket gradvist fører til forringelse af beton i loftet.
 4. Kondensat kan akkumulere i sømmen af ​​loftet på balkonen, hvilket er et gavnligt medium til spredning af svampe.

Derfor skal balkonvæggen være beskyttet mod to sider. Arbejdet er forenklet, hvis loggia er på øverste etage og der er adgang til udefra. I skyskraberne over balkonen er der en ekstra betonvæg. I dette tilfælde ville det være bedst at lægge en rollisolator eller bruge flydende gummi.

Inde er loftet isoleret

I mangel af overlapning på ydersiden af ​​loftet er det nødvendigt at udstyre taget på balkonen. Alle foranstaltninger til vandtætning er lignet styrkelsen af ​​taget i private hjem. Nogle gange kan fugt trænge gennem hullet mellem visiret og loftet. Måske ødelæggelsen af ​​buttpladen balkonen.

I dette tilfælde skal du forsegle visiret og reparere pladen. Du kan ikke gøre det alene, da arbejdet indebærer en risiko for livet. For at gøre dette skal du ringe en højhøjtspecialist med en godkendelse til sådant arbejde og med specielt udstyr.

Når forseglingen er gennemført, kan du fortsætte med vandtætningen. Som allerede nævnt ovenfor er en penetrerende forbindelse egnet til beton. Det er en blanding af sand og cement med kemiske tilsætningsstoffer. Hvis det opløses i vand og påføres væggen, vil det trænge ind i mikrokasser og kapillærer, og derefter reagere med cementet, der er en del af betonen, der danner krystaller. Beton bliver stærkere, og revnerne tæt på en dybde på 0,3-0,4 mm. En sådan struktur tillader ikke vand at komme ind i rummet, men væggen forbliver dampgennemtrængelig.

Før påføring af kompositionen af ​​betonvæggen er helt rengjort. Gamle cementfilm børstet med metalbørste. Derefter er ovnen gennemvædet med vand. Så kemiske tilsætningsstoffer trænger dybere ind i væggen.

Instruktioner for handling

 1. Fritagelse for unødvendige rum.
 2. Det er nødvendigt at evaluere loftet - dets tilstand. Ring om nødvendigt klatrere til eksternt arbejde. De vil udføre en ekstern vandtætning udvendige sømme.
 3. Fra indersiden fjernes det gamle maleri og kittet, og en gammel børste af den gamle cementfilm fjernes. Væggen er rigeligt fugtet.
 4. Indvendige sømme er forseglet med tætningsmiddel eller skum.
 5. Forbereder en løsning til vandtætning umiddelbart inden påføring.
 6. Ved hjælp af en bred børste anvendes en løsning på loftet. Dette sker i to lag, mellem hvilke der skal være et hul på 2-4 timer til tørring af overfladen.
 7. De næste 3 dage bliver væggen konstant fugtet.


Når vandtætningen er afsluttet, er det nødvendigt at isolere loftet. Materialer som mineraluld, varmeisolering, polystyrenskum etc. er egnede til dette.

Vandtæt loftet på balkonen og loggia: tip

Balkoner og loggier i moderne lejligheder har længe ophørt med at spille rollen som en terrasse. I dag er det et fuldt udbygget stue eller i det mindste funktionelle verandaer. Under alle omstændigheder er indtrængningen af ​​fugt i altanen uacceptabel. Sådan vandtæt altanen loftet?

Hvad er fyldt med manglen på vandtætning balkon?

Hvis der kommer regn eller smeltende sne, trænger fugt ind i balkonen eller loggia, vil det primært påvirke finishmaterialerne. Selv om istandsættelse er en meget dyr forretning, så det er bedre for praktiske og økonomiske ejere at tage sig af god vandtætning af balkonen.

Øget luftfugtighed i rummet er en ubehagelig lugt, skimmelsvamp og svamp. Sådanne problemer er praktisk taget upåvirket af åbne og godt ventilerede områder, men i moderne glaserede balkoner og loggier er ventilation ofte utilstrækkelig. Fugtighed kan føre til skade på ting, der er på balkonen, såvel som sygdomme hos ejerne.

Årsager til loftlekkage på loggia:

 • fuldt slid af vandtæt belægning i gamle bygninger;
 • krænkelse af teknologien og normerne for glasvinduer;
 • ingen overløb eller forkert installation
 • mangel på vandtætning i leddene mellem loftet og vinduesrammen;
 • slid på forkant af betonpladen, hvilket er loftet på balkonen eller loggiaen.

Typer af vandtætning

Vandtætningen af ​​baserne udføres normalt ved hjælp af specielle formuleringer, som kan belægges og trænge ind. Belægningssammensætninger er egnede til murstensfundamenter, og for et betonggulv, der er et balkonloft, bør der vælges en gennemtrængende vandtætningsmiddel.

Det er vigtigt! Arbejd på vandtætning loftet på en balkon eller loggia er bedst udført i offseasonen. Den gennemtrængende forbindelse skal tørre ud i ekstrem varme eller frost.

Hvis du bekymrer dig om vandtætning på en balkon, er det sandsynligvis din opvarmning inkluderet i dine planer. Det er muligt at anvende rullet materiale, fx folgoizolon, som varmelegeme og yderligere vandtætning. Det er let at bruge og kan fastgøres på loftet på forskellige måder.

Stadier af vandtætning loftet på en balkon eller loggia

 1. Helt gratis værelset fra møbler og andre ting. Ellers er du ikke kun forsynet med ejendomsskade - risikoen for yderligere vandtætning og andre reparationer øges.
 2. Fjern det gamle loftbelægning (maling, hvidvask, kittet), selvom det kun ligger på loftet nogle steder. Den gennemtrængende sammensætning skal behandles hele overfladen af ​​betonpladen.
 3. Kontroller loftet for revner og revner. Alle revner og huller mellem pladerne såvel som mellem loftpladen og væggene skal omhyggeligt fyldes med specielt byggemateriale. Vent, indtil tætningsforbindelsen er helt tør, inden du fortsætter til næste trin af vandtætningen.
 4. Fugtiggør fligen pladen med vand og påfør en gennemtrængende vandtætningsmiddel. Sammensætningen påføres med en bred børste i to lag. Efter det første lag har tørret (flere timer), påfør et andet lag af gennemtrængende vandtætningsmiddel.
 5. Det vigtigste - nu er det nødvendigt at sikre sammensætningen af ​​tørring inden for tre dage! Hvis sammensætningen tørrer hurtigere, skal du desuden fugte ovnen med vand.

Næste trin

Hvis du ikke har planer om at isolere balkonloftet og vælger at male det, skal du tørre dets rester efter overfladen af ​​pladen efter tørring af vandtætningssammensætningen. Resterne rengøres let med en spatel eller børste. Dette vil bidrage til at niveauere overfladen til maling, men vandtætningsegenskaberne påvirker ikke på nogen måde - det vigtigste er, at sammensætningen har trængt ind i betonpladen. Skyl derefter loftet med vand, rengør med et kit og læg maling på en måde, der passer dig.

Hvis loftet opvarmes, er det hensigtsmæssigt at anvende folgoizolon. Den er skåret med almindelig saks og fastgjort med en overlap, der styrker leddene med aluminiumstape. Hvis du vælger folie-insolon 20 mm tykt, vil den også give fremragende lydisolering. Du kan fastsætte materialet på loftet i loftet ved hjælp af lim, dobbeltsidet tape eller ved hjælp af hæfteklammer til en træramme. I sidstnævnte tilfælde bør leddene af folgoisolonfolier placeres på rammelementerne.

Opvarmning af loftet på en balkon eller loggia kan udføres med forskellige materialer: ark, rulle eller sprøjtet. For eksempel er det bedre at lim polystyrenplader direkte på den rengjorte overflade af betonpladen, så du behøver ikke folgoisolon. Hvis du bruger mineraluld eller andet vandabsorberende materiale, skal du efter installationen installere yderligere vandtætning, for eksempel den samme folgoisolon. Velegnet til termisk isolering og polyurethanskum, det påføres ved sprøjtning på en hvilken som helst overflade undtagen polyethylenfilm.

Generelle anbefalinger til vandtætning af loftet i lejligheden, se en særskilt artikel.

Balkon loftet vandtæt på øverste etage

Hvis der ikke er nogen naboens balkon over loftet, der skal isoleres, skal du tage hånd om loftbehandling også udefra. Til denne perfekte ruberoid, hvor arkene er stablet overlappende.

Hvis der ikke er loftplade over balkonen på sidste etage, er der installeret let tagdækning, fx fra helvedesild. Sørg for at forsegle samlingen mellem taget og væggen.

Advarsel! Til dette formål er monteringsskummet ikke egnet - det taber dets egenskaber under påvirkning af sollys.

Hvis oven over din altan er der en unglazed balkon af naboer, er det fornuftigt at behandle gulvet på deres balkon med bitumenmastik. Så du beskytter din altan, det vil uønsket fugtindtrængning under regn eller smeltende sne.

Arbejdet med vandtætning af loftet fra indersiden skal først startes, efter at alt vandtætningsarbejde er udført udenfor, og også efter installationen af ​​ebben. Sådan arbejde er forbundet med en risiko for livet, så det er bedre at ansætte specialister til dette formål, der har adgang til sådanne aktiviteter.

Sådan vandtæt loftet i badeværelset - vi vil fortælle i den næste anmeldelse.