Trin-for-trin instruktion af værker på gipsvæg: gøre loft og vægge med egne hænder

På trods af at gipsvæg blev brugt i sovjetiske tider, blev det udbredt kun i de sidste to årtier. At arbejde med gipsvæg med egne hænder er helt i stand til en simpel mand på gaden med et minimum af bygningsfærdigheder, og omfanget af dette materiale er ekstremt bredt. Det er ideelt til udjævning af vægge og lofter i lejligheder, opførelse af forskellige buer, indvendige skillevægge og skabelse af andre indvendige detaljer, hvilket giver lejligheden sin individualitet.

Gipsvæg er værdsat af efterbehandlere for deres ubestridelige fordele.

 • Materialet har en fremragende værdi for pengene.
 • Ud over at løse æstetiske problemer kan den bruges til isolering af lejligheder og øge deres støjisolering.
 • Under dens overflade er det nemt at skjule ikke kun uregelmæssighederne på væggen, men også udragende rør og kommunikation.
 • Arbejde med gips er ikke ledsaget af så stor mængde støv og snavs som f.eks. Klæbende vægge eller hvidvaskning af loftet.
 • Dette færdiggørelsesmateriale er miljøvenligt, udfører ikke elektricitet og er let at bruge.

Alle disse faktorer fastslog den udbredt anvendelse af gipsvæggen i reparationsarbejdet.

Hvad er gipsvæg

Før du finder ud af, hvordan du arbejder med gips, skal du beslutte dig for dens typer. Byggemateriale skal vælges under hensyntagen til rummets specifikationer og dets mikroklima. For nemheds skyld er arkmateriale malet i forskellige farver afhængigt af typen.

 • I normale rum med normal luftfugtighed anvendes grå gipsplader.
 • Brandsikker ark mærket med GKLO forkortelse er malet i lyserød eller lys violet. De anvendes til efterbehandling af overflader nær komfurer og pejse.
 • Bogstaver ГКЛВ og grøn farve betegner fugtbestandigt gipsplader til badeværelser og køkkener.
 • Til udsmykning af vægge og lofter i køkkenet kan du også bruge ark af mørkegrå eller blå farve med betegnelsen GKLVO. De kombinerer god fugtighedsbestandighed med høj brandmodstand.
 • For at skabe krøllede strukturer anvendes ofte en buet gipspappegips. Den har en mindre tykkelse på 6-7 mm og er meget plastik.

De mest detaljerede oplysninger om typerne af dette materiale og dets parametre, samt dets klassificering i henhold til den nye GOST, findes i artiklen "Grundlæggende egenskaber ved gipsplader".

Profiler til montering af gips

Installation af gipsvæg kan udføres på to måder: på lim eller på rammen. Ofte brugt ramme konstruktion, som kun har en ulempe: en mere betydelig reduktion i rummets indre rum. Men med hjælp er det lettere at justere væggene eller loftet for at give varme og lydisolering af rummet for at skjule kommunikation.

Fastgørelsen af ​​gipsvæg på rammen af ​​træstænger kan nu findes sjældent, det er meget mere bekvemt at bruge specielle metalprofiler. Deres længde er standard og er 3 m, og de resterende parametre er angivet ved mærkning af profilen. Det første tal er profilens bredde, og den anden er dens højde.

 • Grundlaget for gipsvæggen består af guideprofiler med betegnelsen PN eller UW. De er monteret lofts- eller rackprofiler.
 • Til fastgørelse af lofter og vægbeklædning bruger de hjælpelinjer, der er mærket PNP eller UD.
 • I guiderne indsætter de loftsprofilerne på PP eller CD, som også bruges ved udjævning af væggene, som efterfølgende fastgøres med suspensioner af krabber eller ankre. Med deres hjælp er rammen og linterne dannet.
 • For at skabe vægge og partitioner indsættes rackprofiler i guiderne, forkortet som PS eller CW.

Til buede strukturer og buer anvendes en speciel buet profil. Der er også en vinkel profil designet til at styrke de ydre og indre hjørner.

Derudover er der produceret mange forskellige fittings, takket være, at arbejde med gipsvæg med dine hænder på vægge og lofter bliver til en samling af en fascinerende designer.

Profilerne er fastgjort til væg og loft ved hjælp af U-formede beslag, selvdrejende skruer og dug-negle "hurtig installation". For at fastgøre profiler til hinanden kan du bruge nitter eller en prosekatel (speciel montage tænger). Dele til fastgørere producerede meget, men med et enkelt arbejde med egne hænder er de fleste af dem ikke påkrævet.

Nødvendige værktøjer

Det er bedre at forberede et værktøj, der skal bruges, når man monterer en gipsvægskonstruktion.

 • Når du monterer profiler på væggen, skal du bore mange huller til dowels. Med en konventionel hammerboremaskine kan denne proces blive en reel pine. Derfor er det bedre at lagre op på et godt slag.
 • En skruetrækker med et sæt udskiftelige bits er nyttigt, når rammen monteres på en væg eller et loft og fiksering af plader af gipsvæg.
 • Du vil også have brug for en hammer, saks til metal, en skruetrækker, niveau, plumb, papirvarer kniv og spatel.

Dette er det nødvendige minimum, du kan udvide listen over værktøjer baseret på dine behov og evner.

Arkskæring

For at skære et plader af gipsvæg, kan du bruge en almindelig brevpapirkniv. Med det gør en linjal et snit på den ene side af pladen, hvorefter pladen let går i to dele.

Hvis du ønsker at skære et hul i buet form, som f.eks. En bue, er det bedre at ty til at bruge et elektrisk stiksav. Det er nødvendigt at indsætte en metalfil i den og gøre skæring ved maksimal hastighed.

Sådan bøjes et ark med gipsvæg

I de fleste tilfælde har gipsvægskonstruktioner fladt overflade. Men arket GKL kan let bøjes. Dette kan gøres tørt og vådt.

 • Med den tørre metode, der er egnet til de stejleste bøjninger, foretages der tværgående snit på overfladen af ​​et plader af gipsplader i trin på 1 til 5 mm. Deres dybde kan nå 6 mm. Jo mindre krumningsradius - jo oftere skal sådanne linjer trækkes. Efter at have givet arket den ønskede form, er opskæringerne fyldt med gipsstikket.

For at få en glat bøjning, kan du gøre uden nedskæringer. FCL-arket er fastgjort på den ene side til den forberedte buede ramme, den frie side er langsomt og forsigtigt bøjet, afrundet i form af rammen. Dette arbejde udføres bedst sammen.

Se videooptagelsen, der viser, hvordan fagfolk gør det:

Ved den våde metode skal siden af ​​GCR-arket, som er konkave, være fugtet. For den bedste effekt kan du gå på overfladen med en nålevalse, og i fraværet - med en almindelig gaffel. Efter befugtning kan pladen forsigtigt bøjes for at opnå den ønskede form. Det er bedst at lægge det omhyggeligt på skabelonen, læg tape og lad det tørre helt.

Overfladebehandling

Uanset formålet og metoden til fastgørelse af gipsvæggen har overflade på væg eller loft brug for forberedelse.

 • Fjernet gammelt cover. Det kan være maling, tapet eller skrøbeligt gips.
 • Store revner er primet og forseglet med cementmørtel.
 • Overfladen behandles med et antiseptisk middel, ellers kan der udvikles en form eller en svamp under gipsvæggen.

Installation af gipsvæg på rammen

I de fleste tilfælde bruges denne metode til at niveauere væggene. Ordren for installationsarbejdet er som følger:

 • På loftet er en linje af den indre kant af pladen af ​​gipsvæg. Afstanden fra væggen på samme tid kan ikke være mindre end profilens tykkelse, det vil sige 30 mm.
 • Styrprofil UD er skruet langs denne linje. Med vores linje skulle sammenfaldende sin ydre grænse, og han vil være mellem væggen og mærket.
 • Ved hjælp af en lodret linje trækkes den samme linje på gulvet, og en anden UD-profil er skruet. Hvis alt er gjort omhyggeligt, så vil profilerne være i et enkelt lodret plan.
 • Installation af vertikale racks. Hvert ark af gipsvæg skal bøjes til tre sådanne racks af cd-profilen: den ene er placeret i midten af ​​arket og to ved kanterne. Med en standard gipsbredde på 120 mm skal de lodrette stolper installeres hver 60 mm. Tilstødende ark vil også blive fastgjort til profilerne langs kanterne. Lodrette profiler kontrolleres ved hjælp af et niveau.
 • Racks er fastgjort med en sifter eller skruer. For at rammen skal opnå stivhed, skal hver rack være forbundet med væggen ved hjælp af beslag. De er fastgjort til væggen på dowel med en pitch på 500-600 mm. I fremtiden er deres kanter bøjet og fastgjort til profilerne ved hjælp af selvlukkende skruer. I dette tilfælde er det nødvendigt at undgå krumningen af ​​stativene og kontrollere niveauet af deres lodrethed.
 • Efter at skeletet er klar, lægges der en varmelegeme i den, hvis den var forsynet med en af ​​opgaverne ved konstruktionen af ​​bygningen, og gipsvæggen er skruet.

Hvis loftet er nivelleret ved hjælp af gipsvæg, bruges et anker i stedet for dowels. Ridser af plastik og skruer kan kun bruges i tilfælde af en lille belastning. Ved installation af loftet anvendes også trådstrenger og "sommerfugle", som er nødvendige, hvis afstanden mellem loftet og GCR-arket er signifikant.

 • Plader af gipsvæg er fastgjort til rammen med selvskærende skruer 30-35 mm lange. Afstanden mellem fastgørelsespunkterne må ikke overstige 20 cm, oftest vælge et trin på 10-15 cm.

Hoveder til selvlukkende skruer skal uddybes i et blad med flere millimeter.

Tætning af samlinger mellem ark

Ved fastgørelse af gips er der tilladt et mellemrum på 1-2 mm mellem tilstødende ark. I sidste etape er det nødvendigt at behandle disse led, således at gipspladens overflade er klar til en fin finish.

 • Hvis arkene ikke har en fabriksafvigelse, er det nødvendigt at gøre det med en skarp kniv i en vinkel på 45 grader.
 • Denne trekantede søm er fyldt med et kit, og et serpyanka mesh er limet ovenpå. Den er presset med en spatel og indlejret i et kit. Hjørnerne er fyldt med specielle hjørner, der er udstyret med perforeringer. Du skal også huske at fylde med en kitt alle rillerne, der er dannet ved skruens indskruede punkter, ellers vil rust fra dem til sidst træde gennem finishen.
 • Efter at kittet tørrer, skal hele overfladen af ​​gipsvæggen primeres.
 • Efter den tid, der kræves for at primeren tørrer, påføres den endelige kittet. Overskud kan efterfølgende fjernes med fint sandpapir.

Den perfekte base til en fin finish er klar.

vægge

I forbindelse med reparationsarbejde anvendes boligmaterialer, huse eller kontorer ofte til materiale som gipsvæg. Med sin hjælp er det ikke bare muligt at skjule overfladenes uensartede ujævnheder, men også at gennemføre næsten alle ideer ved design af værelserne: buer, komplekse loftsystemer, skillevægge, alkove. Artiklen vil se på, hvordan man laver den rigtige ramme på væggen under gipsvæggen.

Indhold:

Fordelen ved gipsplader vægge og lofter

 • Profilkonstruktionen til et gipsplader fra en profil giver dig mulighed for at montere LED-strimlen på en ordnet eller kaotisk måde, indbyggede lamper eller hænge en klassisk lysekrone.
 • Væggene kan dekoreres med nicher og en ret oprindelig måde at gøre dem lyse.
 • Ventilationsrør passer ind i det opnåede mellemrum, de elektriske ledninger vil blive skjult, og der vil være plads til isolering og lydisoleret materiale.
 • Og hvis rummets højde giver dig mulighed for at installere et klimaanlæg af kassettype, da indendørsenhedens tykkelse kan være fra 230 til 300 mm.

Gipsvægskonventioner

Ved at købe dette byggemateriale kan du støde på følgende akronymer (forkortelse):

 • HL - gipsplastegrå, med en tykkelse på 8 til 16 mm, en bredde på 1200 mm og en længde på 2000-4000 mm. Bruges normalt i værelser, der ikke har særlige krav;
 • GKLV - fugtbestandigt ark (karton malet i grønne toner), som er karakteriseret ved hydrofobe additiver. Den er produceret med følgende dimensioner: 18x600x2000 mm. Anvendes i badeværelser eller køkkener;
 • GKLO - brandhæmmende gipsvæg har en lyserød farvetone, har en høj modstand mod virkningerne af åben ild. Dens tykkelse kan være fra 10 til 16 mm, bredde - 1200 mm og længde - 2000-4000 mm. Denne visning er relevant for værelser med pejs;
 • GKLVO - gipsvæg kombinerer fugt og flammehæmmende egenskaber, tykkelse 12-16 mm, bredde 600 eller 1200 mm, længde 2000-4000 mm.

Det skal her bemærkes, at 9,5 mm plader anvendes oftere til lofter og til vægge, skråninger eller skillevægge, nicher - 12,5 mm til fremstilling af buede, buede former - 6,5 mm gipsplader.

Det anbefales ikke at bruge en markør til markering på gipsvæggen, fordi nogle arter har en "fantastisk" egenskab, der fremkommer på arkoverfladen selv gennem flere lag af kitt og maling.

Legend Metal Profile for Drywall

 • PS-profilstativ U-formet med langsgående riller. Dens base kaldes "ryggen", og siderne - "hylder", altid lig med 50 mm. Bagens bredde ligger i området fra 50 til 100 mm. Den bruges som lodret rack.
 • PN - en profil guide, dens sektion er identisk med en rack profil. Bredden på "hylderne" er kun 40 mm, "basen" er 50-100 mm. Bruges i opførelsen af ​​vægrammen eller opretter skillevægge. Den er fastgjort til gulv og loft og danner en ramme til hovedstrukturen.
 • PP - loftsprofil (60x27 mm) med 3 langsgående riller. Det er for ham installationen af ​​gipsplader.
 • PNP - loft guide profil (27x28 mm). Ved konstruktion af en ophængt struktur er den fastgjort til rummets vægge, der styrer PP'en.
 • PU - vinkelprofil (85 °) af perforeret metal, der bruges til at styrke hjørnerne. Det kan være både internt og eksternt, forskelligt i formål og parametre. I yderligere arbejde er hullerne fyldt med kittemateriale og derved sikrer pålidelig adhæsion på gipsvæggen.
 • PA - buet profil (konkave eller konvekse). Med sin hjælp er ikke kun buetype døråbninger lavet, men også suspenderede strukturer af komplekse bølgede former skabes.

Hvis du planlægger at installere et tungt maleri, lysekroner med en betydelig vægt eller beslag til installation af en hvilken som helst enhed - anbefales det at styrke rammen på disse punkter, selv i byggestadiet.

Yderligere elementer

 • Profiler kan være fra 2750 til 4000 mm lange, hvis en længere længde er nødvendig, så bruges en slags kobling (stik til 60 x 27 mm PP).
 • Krabben har en korsformet form og anvendes ved profilernes skæringspunkt og sikrer rammens styrke. Den to-niveau krabbe sætter på software på øverste niveau og pålideligt løser en profil af det lavere niveau.
 • Direkte suspension er monteret på væggen eller loftet og bøjer derefter langs specielle linjer. Profiler indsættes i den modtagne U-formede åbning og derefter fikseres. Efter installationen er overskydende "ører" bøjet eller afskåret. Hvis du bruger et sådant fastgørelsesmiddel - pladsen under loftet ikke vil være mere end 60 mm.
 • Ved hjælp af clips og ankerophæng kan du justere højden på interceilrummet fra 250 til 1000 mm. Dens understøtningsdel giver en stabil position af PP'en.

metalware

Hardware til montering af guider og suspensioner vælges afhængigt af overfladerne, for eksempel:

 • Hvis væggene og loftet er lavet af beton, er profil- eller forankringssuspensionerne monteret med dybere 6x40 eller 6x60 mm afhængigt af overfladens kvalitet.
 • Til træbaser er fastgørelseselementer lavet med 6x70, 6x80 mm skruer.
 • For at fastsætte hinanden blandes alle metalelementer i rammen, f.eks. Direkte suspensioner til loftsprofiler, rackmonteret til styrene, koblinger, krabber er bedre med skruer med en skarp ende på 3,5x11 mm.
 • Gipsvæg er monteret på metalprofiler med selvdrejende skruer med en hyppig tråd af galvaniseret stål 3.5x25 mm. Der er ikke behov for at forborge arbejdshullet.
 • Du kan vedhæfte guideprofilen til stativerne til gipspladens loft ved hjælp af specielle drop-in dowels, der giver en sikker pasform.

Arrangementets rækkefølge

 • Hvis du planlægger at afslutte og vægge og loft, så skal arbejdet begynde med monteringen af ​​rammen på loftet. Sædvanligt hvilket loft kan "prale" med lige vinkler (90 °), og hvis i dette tilfælde reparationsarbejder startes fra væggene, vil montering af gipspladerne øverst være meget vanskeligt.
 • Udfør elektrisk arbejde, før kablet til placeringen af ​​belysningsenheder. Bredden af ​​ledningen skal være 10-15 cm fra det "nye" loft. Det er nødvendigt at kontrollere alle ledningsforbindelser (funktionsdygtighed). Når du installerer spotlights, bør du omhyggeligt planlægge passagen af ​​metalfragmenter af strukturen.
 • Mærkning af overflader til installation af profiler. Startpunktet starter fra den nederste vinkel eller knap på bundloftet. Horisontale guider, direkte suspensioner, loftsprofiler er monteret, gipsplader er fastgjort.
 • På samme måde monteres rammen på væggene. Deres krumning bestemmes, og PN er installeret på loftet og gulvet, hvis der er vinduer - mærket begynder med dem.
 • Det er fortsat at holde kitt og andre færdiggørelsesfaser af arbejdet.

Montering af loftrammen

 • Først bestemme afstanden, at det nye loft falder. Det skal her huskes her, at hvis spotlights skal monteres, er det nødvendigt at kende deres højde - en er nok til 5-8 cm af interceilrummet til den anden - 12-15 cm.
 • Næste på væggen er et punkt, fra det hele vil markeringen blive udført. Ved hjælp af et laserniveau bestemmes en vandret linje, som du kan tegne med en blyant eller bruge et snitkabel.
 • Ved hjælp af et målebånd måler du den ønskede længde af profilen og skærer den af ​​med almindelige metalskærer. Hvis det er nødvendigt, er de let forbundet, idet de sættes ind i den anden. I dette tilfælde skal overlapningen være mindst 3 cm, og dette punkt skal fastgøres af hardware.
 • Langs linjerne på væggene er monteret PNP, nogle modeller har allerede arbejdshuller, hvis ikke, så bliver de boret med en pitch på 50 cm med perforator eller en boremaskine, afhængigt af den basis, som disse profiler er fastgjort på.
 • Næste er markeringen til loftsprofilerne. Fra væggen til tilbagetrækning omkring 60 cm (da væggene ikke altid er forskellige ideelle størrelse), og niveauet for at kontrollere nøjagtigheden af ​​at finde ridser. Mærker skal være synlige på væggene. Som en profil, her vil den fungere som en lineal, for at forbinde bindestregerne på modsatte vægge, bliver den resulterende linie "referencepunktet". Fra det parallelt er hver 60 cm en linje over loftet.
 • På samme måde til at lave en razlinovka og langs længden af ​​rummet, til sidst vil næsten alle cellerne opnås med dimensioner på 60x60 cm. Dimensionerne af cellerne nær væggene vil have andre parametre.
 • Direkte suspensioner er fastgjort af dowels (selvdrejende skruer) med en stigning på 60-70 cm, midten af ​​bunden skal være nøjagtigt langs den markerede linje. På steder, hvor der skal installeres apparater eller udstyr (ventilator, lampe, klimaanlæg), anbefales det også at installere traversen.
 • Loftsprofiler til gipsvæg må ikke høstes "til fremtidig brug", som nævnt ovenfor, kan afstanden fra væg til væg på forskellige steder i lokalet afvige betydeligt. Derfor for hver profil måles længden separat, og den skal være 2-3 cm mindre end rummets bredde.
 • Loftprofiler indsættes i styrene, hvor den centrale rille skal være i fare. Fastgør dens position med en skrue. Anvend om nødvendigt koblingen.
 • Ved hjælp af metalskær til at forberede hoppere fra loftprofilen svarende til 60 cm, og de tværstykker beregnet til montering fra kanten (fra væg til første langsgående profil) er et par centimeter mindre end den faktiske afstand.
 • Det er også nødvendigt at overvåge sammenfaldet af profilsporene med markeringer på væggene, i stedet for deres forbindelse med længdeprofilen for at etablere en enkelt-niveau "krabbe" og fastgøre den med selvdrejende skruer.
 • Det sidste trin i installationen af ​​dette design er at montere loftprofilerne på suspensionerne. Til dette formål anbringes et niveau på PCB'en på hvert forbindelsessted. Og efter afvigelserne er kontrolleret og om nødvendigt justeret, afviges der. Næste er installationen af ​​plader af gipsvæg.

Metal vægramme

 • Før installation af en vægramme fra en profil udføres alt elektrisk arbejde, ledninger bringes til stikkontakter, kontakter og placeringspunkter for belysningsudstyr, husholdningsapparater.
 • Umiddelbart skal det bemærkes, at vægrammens teknologi er forskellig fra installationen af ​​loftkonstruktionen. For det første er en væg helt færdig, fra guideprofilerne til installationen af ​​gipsvæg. Og først da er overgangen til den næste mur og så videre.
 • Teknologisk komplekse objekter, når man konstruerer en vægramme, betragtes som værelserne med vinduer, da skråningerne kræver særlig opmærksomhed. Hvis du har til hensigt at udføre vægisolering, skal vertikale profiler installeres i en afstand af 5 cm fra bundfladen (gamle hældninger).
 • Af stor betydning er vindueskarmens bredde, hvis vægens finish begynder efter installationen, fordi markeringen til rammen er lavet fra vinduet. Men her tages der hensyn til tykkelsen af ​​pladen af ​​gipsvæg, som kan være 9,5 eller 12,5 mm.
 • Firkanten anbringes på rammen, og afstanden måles, ikke at glemme de yderligere 5 cm. Dette gøres også på den anden side af vinduesåbningen. Lignende manipulationer skal udføres, hvis der er flere vinduer i rummet. Disse mærker markerer kanten af ​​rammen. Du kan straks installere PN'en til "bunden" af vindueskarmet. I dette tilfælde kan pitchen på de lodrette stativ være mindre end 60 cm.
 • Et niveau anvendes på disse risici for at overføre dem til siderne af karmen. Fremgang fra disse mærker, ved hjælp af niveauet, er kanten af ​​rammen på gulvet og loftet markeret. For at installere metalstrukturen anbefales det at bruge et niveau på 2 meter, det viser en mere præcis værdi.
 • Mærker på loftet og gulvet er tilsluttet, og profilguider er monteret på de opnåede linjer. De første PS'er er sat på siderne af vinduet, så vertikalerne er markeret i 60 cm trin fra disse profiler. En af dem skal installeres i hjørnet af rummet.
 • Montage af suspensioner udføres hver 60-70 cm, deres center skal være strengt langs linjen. Rackprofiler sættes i guider, så deres mellemrille falder sammen med mærket på loftet og gulvet og er sammenkoblet. Yderligere niveau styres af deres lodrette base og hylder. Derefter udføres den endelige fiksering med skruer.
 • Crossbarsne er installeret ved hjælp af "krabbe", og der skal lægges særlig vægt på deres installation i nærheden af ​​vinduet. Den horisontale jumper er monteret over åbningen.
 • Når monteringen af ​​metalrammen til væggen er afsluttet, anbefales det at skitse placeringen af ​​længde- og tværgående profiler. Denne ordning kan være nødvendig, hvis det i fremtiden bliver nødvendigt at placere et billede på væggen, en anden hylde eller hænge dekorative blomsterpotter i loftet.
 • Her anvendes de såkaldte "sommerfugle", "paraplyer" og så videre som fastgørelsesanordninger: plastikpladen retter sine "vinger", når de skrues i skruen, hvilket sikrer pålidelig fiksering på gipsens bagside.
 • Hvis du forstår installationsprincippet, og til at begynde med, en simpel konstruktion til gipsplader, så ved næste reparation vil det være muligt at implementere mere komplekse løsninger: et to-niveau loft, nicher i væggene og buede døråbninger.

Gipsplader konstruktioner - vi vil bygge enhver konstruktion selv!

Gipsplader (GKL) - et populært byggemateriale, der gør det muligt for håndværkere at skabe uafhængige originale interiører i deres hjem. Det bruges til udsmykning af lofter, byggevægge, bygningsnicher, en række buer og hele designer-ensembler.

En række gipsvægskonstruktioner er kendetegnet ved en masse fordele, der bestemmer deres efterspørgsel. Vi fremhæver de vigtigste fordele ved GKL og deres faciliteter:

 1. 1. En lille vægt af produkter samt komponenter til opbygning af en ramme til deres installation.
 2. 2. Garanteret for at skabe perfekt glatte og glatte overflader.
 3. 3. Nem installation af strukturer. Enhver selvlært mester kan nemt finde ud af, hvordan man arbejder med gips. For at gøre dette behøver han ikke at have særlig viden og faglige færdigheder. Alle konstruktioner lavet af gipsplader (selv med en kompleks og usædvanlig geometri) monteres på kortest mulig tid.
 4. 4. Miljøvenlighed af gipsplader, en ret høj indikator for deres styrke.

Rammer til installation af strukturer af interesse for os er udstyret med egne hænder ved hjælp af konventionelle profiler - styreskinner UW / CW og UD / CD. Den førstnævnte bruges normalt til at samle hylder og forskellige vægkonstruktioner, sidstnævnte bruges til skabelse af cantilever elementer og indretning af lofter.

Princippet om installation af strukturer fra gipspladen er simpelt. Først skitserer vi det planlagte design på papir. Vi angiver på det alle de nødvendige størrelser. Vi overfører vores ordning til en væg eller anden overflade. Så bygger vi rammen, skærer gipspladerne i henhold til de nødvendige parametre og fastgør dem til det færdige skelet.

I sluttrinnet afslutter vi den færdige struktur. Lad os se, hvordan du kan ændre indretningen af ​​dit hjem ved hjælp af GCR.

Som nævnt ovenfor giver gipsplader ark mulighed for at skabe virkelig komplekse strukturer uden hjælp fra professionelle bygherrer. Men nybegyndere håndværkere giver det mening at prøve deres hånd på enkle designs. Lad os lave en gipskasse under køkkenudstødningskanalen. Hvis vi får en så enkel struktur, kan vi sikkert løse løsningen af ​​mere alvorlige problemer.

Proceduren vil være som følger:

 1. 1. Vi bestemmer størrelsen af ​​kassen (med bredde og højde).
 2. 2. Vi laver den enkleste skitse af det fremtidige design.
 3. 3. På væggen måler vi højden af ​​kassen, på loftet - dens bredde.
 4. 4. Overfør målpunkterne til den modsatte vægoverflade. Den mest bekvemme måde at udføre denne operation ved hjælp af et laserniveau, men det er muligt at gøre med den sædvanlige konstruktion.
 5. 5. Vi forbinder de mærker, vi har foretaget ved lige linjer.

Alt er klar til montering af rammen under kassen. Vi installerer en startprofil på klare linjer. Skær stykkernes stykker for at understøtte alle elementer i den oprettede struktur. Indsæt dem i startprofilen.

Derefter sutter vi rammen med gipsvæg med skruer. Det beskrevne arbejde udføres om et par timer. Som et resultat af sådanne enkle handlinger får vi en pæn kasse under emhætten.

De nicher, der er konstrueret af KGL, er de originale detaljer i interiøret i moderne boliger. Derudover udfører de yderligere rent praktiske funktioner. Du kan installere lys husholdningsapparater, bøger og andre kompakte produkter. Nicher er bygget ifølge denne algoritme:

 1. 1. Lav en tegning af et fremtidigt design.
 2. 2. Beregn det krævede antal ark, profiler, fastgørelsesdele, kitt. Vi køber alle disse materialer. Forbered en skruetrækker, en mølle med en skive (skæring), en puncher.
 3. 3. Ved hjælp af niveau, linjal og blyant overfører vi dimensionerne af nicheen fra tegningen til væggen.
 4. 4. Skær styrene. Vi skaber fra dem vores struktur, der forbinder med skruer (du kan også bruge nitter, parenteser) separate profiler.
 5. 5. Rammen er fastgjort med dykker til væggen, der gør huller i den med en perforator.
 6. 6. Vi laver konstruktionen med plader af gips.

Vi udfylder den færdige niche og fjerner alle uregelmæssigheder på overfladen. Derefter dekorerer vi vores konstruktion (vi male, vi finer, vi dekorere med dekorative gips og så videre).

Endnu nemmere at lave en niche til gardiner. Til konstruktionen af ​​en sådan struktur er det nødvendigt kun at bestemme dens bredde.

Vigtigt punkt! Nichet til gardiner er designet lige før loftet er samlet.

Nogle vanskeligheder kan opstå med valget af bredden af ​​den betragtede struktur. Det er uønsket at tage det for stort, da i dette tilfælde kan taggene være tydelige (nemlig vi vil forkæle det, lave en niche). Men for lille en bredde kan ikke vælges. Når alt kommer til alt, så vil gardinerne være meget beskidte og slidte og klamre sig fast i fastgørelsen. Den anbefalede nichebredde er 15-20 cm. Vi udfører monteringen af ​​gardinstrukturen i overensstemmelse med det princip, vi allerede kender (skitsering, mærkning, skæringsprofiler, installation og fastgørelse).

Hvis du har planlagt ombygning af dit hus, lejlighed eller et stort rum i dem, er den nemmeste måde at gøre dette på ved at installere en skillevæg fra en gipsplade. Installation af dette design udføres i henhold til nedenstående diagram. For det første udfører vi loftet, væggene, gulvet. Operationen udføres ved hjælp af en rørledning. Markeringen er udført for at afskære perfekt regelmæssige lodrette linjer, som tjener som vejledning til montering af startprofilen på væggene.

At arbejde med en plumb er let. En af dens ender er anbragt på væggen (til dens øverste punkt), hvor vi planlægger at opbygge en partition. Plumb vil lave en pendul bevægelse. Når de helt stopper, vil den anden ende af det vise os det nederste punktpunkt. Forbind de markeringer, der er opnået med en lakledning. Påfør på det farvestofsammensætning (støv). Vi strækker ledningen og gør det klap på vægoverfladen. Vi får den ønskede lodrette linje. Lignende handlinger udføres på den anden væg. Vi slog også af linjer på et gulv og et loft.

De beskrevne operationer udføres, når der oprettes direkte partitioner. I tilfælde, hvor vi ønsker at give en kurve til strukturen under opførelse, handler vi lidt anderledes. Her skal du gøre følgende. Først tegner du en kurve på loftoverfladen. Og så overfører vi det til gulvet. Hvis det er planlagt at lave en dør i skillevæggen, skal du markere grænserne for åbningen på gulvet og loftet. Vi bruger til alle formål samme pumpe.

Det næste skridt er at installere startskinnerne. I de områder, hvor profilerne støder op til gulv, væg og loft, limer vi dem med et spjæld. Således vil vi øge strukturens lydisoleringsegenskaber. Vi laver i styreskruerne til skruerne (trin - 0,25-0,3 m). I de udpegede punkter på væggene, loftet drev i dowels. Vi sætter i dem skruer. Sikker fastgør hele startrammen.

Herefter installeres rackmonteringsskinner. Lodret monterer vi dem hver 0,4-0,6 m i startprofilerne i loftet og gulvet. Nøjagtigheden af ​​installationen kontrolleres af plumb. Tilslutningsstativ og startprodukter udfører selvdrejende skruer. Det er vigtigt! Områderne for tilslutning af profiler er desuden isoleret med et spjæld tape.

Vi kan gå videre til gipspladerne af gipsplader. Først skal du installere dem lodret på den ene side af strukturen. Gipspladens længde skal svare til rummets højde. Det er uønsket at bruge stykker af materiale til plettering. Fastgørelsen af ​​plader udføres med selvskærende skruer, der har specielle hætter (skjult). Sidst indlejrer vi i GCR omkring 1,5 mm. Med samme princip skifter vi den anden side af skillevæggen. Så sætter vi overfladen af ​​den lavede konstruktion. Vi venter på, at fyldstoffet tørrer. Vi udfører afslutning af en skillevæg under det indre, der findes i et rum.

Installation af gipsvægskonstruktioner: 4 grundlæggende scenarier

Emnet for denne artikel er installationen af ​​gipsvægskonstruktioner. I det vil jeg udarbejde flere grundlæggende scenarier, der ligger til grund for arbejdet med GCR. Vi skal kende til listen over hjælpematerialer og teknologien i de vigtigste værker - montage af rammer og den egentlige installation af gipsplader.

Indretning af stuen gipsplader.

Og du kan se alt

Her er en liste over disse scenarier:

 1. Byg et ophængt loft

Tilpasningen af ​​væggen til rammen er helt identisk med ophængningen af ​​suspensionen. I begge tilfælde falder rammeprofiltyperne, deres placering, tonehøjde og monteringsregler til den mindste detalje.

Enkelt niveau falsk loft. Materiale - gipsvæg.

 1. Installation af lyspartition

Installationen af ​​gipspladeskrin på toilettet eller det indbyggede skab med gipsplader vægge udføres ved hjælp af samme rammekonstruktion som i tilfælde af en partition.

 1. Trim dør eller vindue åbning skråninger;

Gipsplankens skråninger er fastgjort til hovedvæggen med gipslim. Den samme fastgørelsesmetode kan bruges til at justere væggene uden en ramme. Det gælder, hvis den maksimale forskel mellem vægafsnittene ikke overstiger 5 centimeter.

I billedgipsvæggen i den indvendige skillevæg på første sal i mit hus.

Generelle oplysninger

Som en ramme til gipsforzinkede profiler anvendes der sædvanligvis, fremstillet specielt til dette formål. En lille tykkelse af deres vægge (0,4 - 0,7 mm) kompenseres af tilstedeværelsen af ​​stivere og giver et lille forbrug af materialer; Derfor vil profilprisen ikke være ødelæggende for selve budgetgennemførelsen.

Battene og rammerne til gipsplader er samlet fra en galvaniseret profil.

Hvad er der galt med barens ramme? Her er nogle modargumenter mod brugen af ​​træ:

 • Det er hygroskopisk (det absorberer vand, når luftfugtigheden svinger). Endvidere ledsages forøgelsen af ​​fugtigheden af ​​deformation af rammelementerne, hvilket ofte fører til udbrud af revner i gipspladen;
 • Træet råtner. Først og fremmest vedrører det våde værelser - bad og toilet;
 • Drevototskie bidrager også til ødelæggelsen af ​​trærammer.

Billedet giver dig mulighed for at estimere omfanget af katastrofen.

Alle disse problemer løses ved at imprægnere stangen med en antiseptisk og en hvilken som helst vandafvisende sammensætning (for eksempel tørring af olie). Imidlertid er omkostningerne ved imprægnering nøje tilnærmelsesvis kostnaden for trærammen til kostprisen ved kasse fra profilen. Derudover vil imprægneringen holde dig venter i flere dage for at tørre det, og profilen kan bruges til det tilsigtede formål umiddelbart efter køb.

For at forbinde rammens elementer med hinanden anvendes metalskruer med en længde på 9 mm (fosfateret eller galvaniseret). Profilerne er fastgjort til hovedstrukturer med skruer på 4x40 - 8x80 mm eller (i tilfælde af et træhus) med selvskærende skruer på et træ fra 45 mm lang.

Metal skruer med en længde på 9 mm for tilslutning af rammeelementerne.

Til gipsplader gipsplader gipsplader anvendes selvlukkende skruer. Deres længde afhænger af antallet af gipsvægge:

Fosfat gipsskrue.

Dobbeltlagsbelægning sker under strenge krav til styrke. Især skillevægge og vægge er beklædt i to lag langs rammen i rum med høj trafik - gange, køkkener mv.

Ved installation af gipsplader i to lag er arkene i det første og det andet lag fastgjort med forskudt lodrette og vandrette led. Forstærkning og kitt behøver kun et andet lag af gipsvæg.

Dobbeltskinnet vægisolering.

Gipspladeskruer adskiller sig fra fastgørelsesanordninger til træ i mindre trådhøjde, hvilket giver mulighed for mere præcis placering af hætten i forhold til overfladen af ​​pladen. Når der skrues ind, dækker hætten om en millimeter under overfladen og skjuler yderligere under putten.

Trinet mellem fastgørelsespunkterne - 15 - 20 cm.

Jeg plejer at bruge som et mål for længde spænding - afstanden mellem spidserne af den maksimale strakte tommelfinger og indeksfingre. Spændet oversættes til SI som 17,78 cm.

Et spændvidde er et længdemål, der altid er med dig.

Kanterne af de tilstødende plader er om muligt fastgjort til et fælles rammeelement. Praktisk konsekvens: Trinet mellem rammelementerne er lavet således, at arkets bredde eller længde er multipler af det.

Til vægge anvendes væggipsplader med en tykkelse på 12,5 mm. Standardarkbredde - 1200 mm. Materialets længde, der kan findes på markedet, er 2.500 eller 3.000 mm; Valget af en eller en anden værdi bestemmes sædvanligvis af loftets højde i rummet.

Til installation af hævede lofter, der ikke oplever stress under drift, er det almindeligt at anvende tyndere gipsplader - 9 mm. Til buer anvendes et endnu tyndere materiale - 6,5 mm tykt.

På grund af den lille tykkelse af den buede gipsvæg bøjer sig let.

Skære gips langs buede linjer og skære huller i den er bedst egnet med et elektrisk stiksav med en fil på træ. I lige linjer skæres GCR'en med en kniv for en fjerdedel af tykkelsen og afbrydes ved kanten af ​​bordet eller en anden højde, hvorefter det kun er nødvendigt at skære Kraftpapiret fra bagsiden af ​​arket.

Sømene mellem de tilstødende plader forstærkes og smøres. Serpyanka bruges normalt til forstærkning - et rullet glasfibernet med et klæbende lag påført på den ene side. Den limes til en tidligere broderet søm (med flader skæres til en tredjedel af pladetykkelsen), som er fyldt med kitt lige gennem cellerne i serpyankaen.

Sømmene mellem arkets fabriks kanter behøver ikke sammenføjning: kanterne af den mest almindelige type - PLUK - er afrundede.

Forstærkning af sømmen mellem arkene med fabriks kanter serpyanka.

Til tømmerømmer og fastgørelsesdele anvendes gipsplaster traditionelt. Det adskiller sig fra bygningsgips med en længere indstillingsperiode - 30 - 45 minutter mod 3 - 5.

GKL-kittet har mindst to gange: kittet ved tørring giver en lille krympning.

Efter tørring af kittet er overfladen af ​​strukturen poleret med lys sidebelysning, der understreger uregelmæssigheder, er dedusted og primet til maling med akrylprimer til gipsplader og mineralbaser. Primeren klæber resterende støv og forbedrer overfladebelægningen til maling eller tapet.

Det sidste trin før maleri - primer.

debriefing

Scenario 1: loft

materialer

Ud over gipsloftets loft har vi brug for:

 • CD-loftsprofilstørrelse 27x60 mm;

Profilens længde (3 eller 4 meter) vælges afhængigt af rummets dimensioner.

 • Guide loftprofil UD (27x28 mm);

UD loft guide med dimensioner.

 • Direkte suspensioner;
 • Med utilstrækkelig længde af loftsprofiler - lige stik til dem ("krabber").

Rette stik til loftsprofiler.

teknologi

 1. Langs rummets omkreds på væggene på niveauet markeret linje af det fremtidige loft. Normalt er det adskilt fra niveauet af overlapning ved hjælp af bredden af ​​styreprofilen;

Afstanden mellem loftet og loftet kan øges, hvis du planlægger at bruge det til at rumme indbyggede lamper eller lågeventilationskanaler i dette rum.

 1. Ved siden af ​​markeringen er der monteret en guideloftprofil på væggene;
 2. Loftlinjerne på loftprofil-cd'en er markeret i loftet. Trin mellem profiler - 60 cm;
 3. Suspensioner er fastgjort langs mærkningslinjerne til loftet;

Fastgørelse direkte suspensioner til loftet.

 1. I guideprofilerne indsættes ender af loftet. Om nødvendigt er de splejset langs længden af ​​krabber;
 2. Hver loftsprofil er tiltrukket af loftet med buede ører af suspensioner;
 3. Flere profiler strækkes over loftsniveauprofilerne. De vil tjene som en vejledning til montering af cd-profiler i et plan;
 4. Hvert rammelement fjernes skiftevis fra suspensionen og sænkes til niveauet af tråden strakt under den. Derefter tiltes suspensionens ører til sideprofilerne med skruer og bøjes opad;

Montering af en loftsramme på et niveau.

 1. Loftet hænger sammen med gipsplader, efterfulgt af forstærkning og spaltning af sømme og selvskærende skruer.

Mellem putty og maling skal tage mindst to uger. Ellers vil sømmen skille sig ud i skygge uanset antallet af malinger.

Scenario 2: septum

materialer

For at montere en gipspladerpartition med egne hænder skal du bruge:

 • Rack profil CW. Profilens længde bestemmes af loftets højde og tykkelsen (50, 75 eller 100 mm) af kravene til stivhed af skillevæggen og støjisoleringen;
 • UW guide profil af passende bredde;

UW størrelse 75x40 mm.

 • Om nødvendigt støjisolering - mineraluld af passende tykkelse. Jeg anbefaler dig at bruge limede plader med dimensioner på 600x1000 mm, som står uden et mellemrum mellem rammebenene med deres standardhøjde på 60 cm.

teknologi

 1. På gulvet markerede loftet og væggene partitionens linje. Jeg lægger normalt mærkerne på gulvet, så flytter jeg det med loftet i loftet og lukker omkredsen med markeringen på væggene;
 2. En guide profil er vedhæftet langs linjen;
 3. Monteret til trimmet rack;

Standardstanden mellem stativer er 60 centimeter.

Afstanden mellem gulvet og loftet i forskellige hjørner af samme rum kan variere med flere centimeter. Hver rack måles og skæres på plads.

 1. Racks skrues til styreskruerne for metal;
 1. Rammen er beklædt med plader af gipsvæg.

Som det er almindeligt, er der en række finesser:

 • Hvis partitionen er dækket af tapet, kan sømmen ikke forstærkes: tapet vil ikke tillade revner at komme til overfladen;
 • Hvis partitionens højde overstiger længden af ​​arket, skal en vandret hopper mellem stolpen fastgøres på sømmen mellem hoved- og ekstra arkene;

Rammen er forsynet med jumpers på leddene af hoved- og ekstra ark.

 • For at øge stivheden af ​​partitionen med sin mindste tykkelse, kan du tilføje rackprofiler i par og sætte den ene i den anden;
 • Et døråbning eller lysvindue er kantet med to søjler og en vandret bro mellem dem. Døren eller vindueskassen er fastgjort med skruer, skruet fra siden af ​​profilerne.

For at sikre tætningen af ​​forbindelsesprofilen til æsken, skal du påføres på yderkanten af ​​båndet af skum eller fugemasse.

Scenario 3: skråninger

Gipsplader dørskråninger.

materialer

Foruden gipsvæggen selv skal vi:

 • Den gennemtrængende primer til mineralbasserne;
 • Gipslim (for eksempel Perlfiks fra det tyske selskab Knauf eller domestic Volma Installation.

Husholdningsgips Volma Installation.

Gipslim kan udskiftes med gipspuds eller gips. Og omkostningerne og klæbemidlets kvaliteter varierer meget lidt.

teknologi

Installation af skråninger af gipsplader udføres i følgende rækkefølge:

 • Åbningens kanter rengøres fra gamle skrøbelige eller lave klæbende belægninger (smuldrende gips, gammel oliemaling osv.);
 • Åbningen er primet ved at trænge ind i jorden to gange uden mellemliggende tørring;
 • Efter at primeren er tørret, er skråningerne skåret i størrelse med en lille bredde på 3-5 mm.

Bredde på bredden justerer kanten af ​​hældningen nøjagtigt langs vægets plan.

 • Gips limpellets påføres hver hældning i intervaller på 10-15 cm, hvorefter den presses mod væggen og udjævnes på niveauet med lette slag af palmen;

Den øverste skråning kræver yderligere fiksering - den kan falde eller bøje under sin egen vægt. Midlertidig fikse det kan være et par dowels-skruer eller rekvisitter af noget skrotmateriale.

 • Efter at gipslimmen tørrer, fjernes den del af hældningen, der rager ud over åbningen, af en almindelig snedkerens plan;
 • Sømene er forstærket og spidset.

Subtiliteter er her.

I kolde områder er vindueskråninger bedre isolerede. Til dette formål lægges mineraluld under vinduesrammen på siden af ​​vinduesrammen. Kanten af ​​hældningen er i dette tilfælde fastgjort til den imprægnerede lakstang, der er fastgjort på vægdykskruerne.

Plan "B": I stedet for mineralulden anvendes monteringsskum.

Installation af en gipsvæg døråbning kræver hjørnesikring: de er let beskadigede. Til dette formål forstærkes hjørnerne med en plast eller galvaniseret hjørneprofil. Jeg løser problemet med at beskytte hjørner på en anden måde - jeg rammer åbningen med et dekorativt plasthjørne, der er plantet på silikoneforseglingsmiddel.

Vinduets åbning er kantet med et plasthjørne.

Med et stort GCR-område (især når der udjævnes vægge med det), er det bedre at påføre gipslim til væggen end til arket. Et ark med et par kilo lim på det bliver for tungt og klodset.

På ujævne grunde til klistermærket på gipsvæggen i samme plan er at bruge bakker. De kan fremstilles ved at klæbe på gipspladens væg på væggen eller blot skrue i et par dykkerskruer til den ønskede dybde.

Forbedrede bakker vil tillade at lime tilstødende ark i samme plan.

Scenario 4: bue

materialer

Til konstruktionen af ​​rammen af ​​den enkleste bue har du brug for en fleksibel buet profil, men du kan også gøre med de sædvanlige rackmonterede eller styreskinner. Fleksibilitet vil blive givet til det ved indsnit af sidevæggene hver 5-7 centimeter. Buens bue er fastgjort til åbningen ved hjælp af en guide profil.

Fleksibel buet profil.

I stedet for en buet kan du bruge en profil, der er indsnævret i flere centimeter.

teknologi

Her er instruktioner til montering af en gipsvægsbue:

 1. Styrprofilen er fastgjort til indersiden af ​​åbningen på toppen og siderne af den fremtidige bue. Med en stor vægtykkelse skal rammen gøres dobbelt, på begge sider af væggen;

Rammeprofilens sidevægge skal adskilles fra væggenes plan dybt ind i åbningen ved tykkelsen af ​​GCR-arket - 12,5 mm.

 1. Den buede profil bøjer i form af en sektion af en cirkel og er fastgjort til styrene;
 2. Mellem styrene og den buede profil fastgøres yderligere broer, som giver strukturens stivhed;

Rammeåbning med poluarkoy.

 1. Størrelsen af ​​buen skåret sidevæggen af ​​væggen GCR;
 2. De er syet til rammen flush med vægens overflade;
 3. Fra den buede gipsvæg er buet og hemmed bue af buen;

Hvis du ikke har et gipsplader med en tykkelse på 6,5 mm, skal du bruge et tykkere ark, der er anbragt bagfra hver 5 til 8 cm. Når det er fastgjort til en profil, er det revnet langs skårene. Glatte linjer til buen fastgjort til vaultets fyldstof.

Jo oftere skæringerne, jo glattere bueens bue vil være.

 1. Sømmene forstærkes, hvorefter buen sættes over hele overfladen.

konklusion

Det er faktisk al visdom at arbejde med gips. Alle andre konstruktioner af enhver kompleksitet skabes ved at ændre eller kombinere scenarierne jeg beskrevet ovenfor.

Lær mere om installationen af ​​GK hjælper dig med video i denne artikel. Venter på dine tilføjelser og kommentarer. Succeser, kammerater!

Gør-det-selv gipsvæg konstruktion

Med dine egne hænder kan du hurtigt og effektivt gøre alt, hvad du har brug for for at forbedre dit hjem fra gipsvæggen. For at forstå så præcist som muligt hvordan installationen af ​​strukturer lavet af dette materiale finder sted, skal du vide, hvilke produkter der anvendes til enheden af ​​rammen, som gipspladen sys på.

Typer af fastgørelsesorganer til gipsvæg.

Hvad kræves til installation af gipsvægskonstruktioner

 1. Metal profil. Den mest populære produkt af denne plan - 60/27 PP (loft profilkanter med dimensioner 6 cm og 2,7 cm), DPU 28/27 (styreprofilen med dimensionerne af ribberne 2.7 og 2.8 cm), PS (rack profil) med dimensioner ribbenene 50/50 og 50/75. Produktets standardlængde - 3 m, men der er 4 meter.
 2. Suspension lige eller forkortet. Det er en tynd men holdbar metalplade, der har flere rækker huller. Dette produkt er designet til at fastgøre metalprofilen i en bestemt "hængende" position, det vil sige i en afstand fra væggen eller loftet. Installation af suspensionen er enkel: Først og fremmest skal den bøjes langs de eksisterende riller og give den en U-form. Derefter påføres suspensionen på en beton- eller træbase, og selvdrejende skruer skrues ind i hullerne, som er placeret i den øvre del af metalprofilen. Perforeringen, der er placeret i begge ender af suspensionen, tjener til at fastgøre metalprofilen til den.
 3. Forårsophæng. I så fald skal højden af ​​"benene" af den direkte suspension ikke være tilstrækkelig, og designet skal sænkes væsentligt lavere. Brug produkter, der har en ledning med en krog ved dens ende. Dens standardlængde er 12,5 -15 cm.
 4. Tilslutningselementer. Dette er en temmelig stor gruppe af produkter, der anvendes i tilfælde, hvor det er nødvendigt at forøge længden af ​​profilet (dockingstikket) for at styrke stedet for deres krydsformet kryds (flad stik Krabbe), fastgør profil vinkler (vinkelformet tilslutning) til tilslutning profilerne (duplex stik). Der er andre muligheder for fastgørelsesanordninger, men disse bruges oftest.
 5. Selvskærende skruer. Til limning metalplader med hinanden og forbindelseselementerne tage skruen 3.5 / 11, der er angivet i handel som en selvskærende skrue med en skarp ende eller med borehovedet derpå. Bygherrer kalder dem "skarpe frø" eller "frø med en boremaskine." Det er også muligt at bruge den selvlukkende skrue med en pressevask. For montering på rammens gipsvæg skal der anvendes selvskærende skruer eller selvskærende skruer på GVL.
 6. Dowels og ankre. Disse fastgørelsesdele er nødvendige for at fastgøre profilen og bøjlerne til betonbasen.

Juster væggene med gips

Vægnivelleringsordning med gipsvæg.

Til deres hænder til at gøre lejligheden en stabil og niveau vægge bliver nødt DPU 28/27, PCB 60/27, suspensionen linie (hvis den linje væggene er planlagt til at holde meget tæt på kernen, er det muligt at tage en kortere suspension), gipsplader skruer. Om nødvendigt kan du bruge dykker eller ankre. Du skal bruge en skruetrækker, målebånd, blyant, bygningsniveau og muligvis en puncher. Til skæreprofiler behøver saks til metal.

Inden rammens konstruktion påbegyndes, er det nødvendigt at afgøre, om væggen vil blive opvarmet eller simpelthen nivelleret. Afhængig af det, på hvilken afstand fra hovedvæggen gipsvæg vil blive syet. På grund af det faktum, at der er suspensioner, kan åbningens bredde varieres så langt som længden af ​​deres sidesider tillader. Det skal endvidere bemærkes, at for hver lodret installeret profil skal du bruge mindst 3 suspensioner (med en standard rumhøjde på 2,5 meter). Det vil sige, at metalholderen skal fastgøres i bunden (højst 30 cm fra gulvet eller loftet), over og i midten. Afstanden mellem den lodrette profil skal være 40-50 cm.

I overensstemmelse med disse anbefalinger markeres på væggen med en blyant på de rigtige steder de punkter, hvorpå hængningerne, bøjede i form af bogstavet P, er fastgjort til skruer eller dykker. Dernæst skal du installere en guideprofil. For at gøre dette skal du vælge den afstand, som gipsvæg skal være fra væggen, og strengt modsat hinanden, på gulv og loft, er PPN 28/27 sikkert fastgjort. Det vil blive indsat i stativet fra loftprofilen 60/27. Det skal bemærkes, at de ikke bør installeres tæt på hjælpelinjerne. Der kræves et mellemrum på mindst 1 cm, hvilket forhindrer kropsdeformationen, hvis rummet "fører" på nogen måde.

Tilpasningen af ​​gipspladens vægge på Krakas.

En anden vigtig nuance er installationen af ​​plastpuder under de lodrette stolper af metal. Faktum er, at mens man går, er det muligt at svinge gulvbrædderne, og dermed vil profilen "knage", skifte i forhold til hinanden. Polstret plast eller gummielementer hjælper med at undgå dette ubehagelige øjeblik. De er nok til at sætte lige under enden af ​​stativet, som hviler på gulvet. Så er suspensionsne fastgjort, guiderne er faste, stængerne af PP 60/27 er skåret i højde. Nu er det fortsat at sætte hver af dem skiftevis i toppen og bunden af ​​styret og fastgøres med skruer med suspensioner. Lodrette stativer overvåges af niveau.

Yderligere, hvis væggen opvarmes, lægges en varmelegeme i udsparingerne mellem rammens stolper. Oftest anvendes mineraluld i form af måtter eller i ruller. Du kan tage et ark skum eller polystyren skum, det vil sige det samme skum, kun med højere densitet. Ejeren vælger tykkelsen af ​​det isolerende lag efter eget skøn. Efter færdiggørelsen af ​​denne fase af arbejdet, gå direkte til gipsplade gipspladen.

Hemmeligheder og nuancer af arbejde med gips

For at lave en høj kvalitet reparation med dine egne hænder, skal du kende det grundlæggende ved at arbejde med materialer som gipsvæg. Ingen vil have svært ved at fastgøre et plader af gipsplader til rammen og fastgøre det der med selvdrejende skruer. Men for at efterfølgende ikke forekomme revner, forvrængninger eller andre overfladefejl, skal du observere nogle funktioner i arbejdet med gipsplader, som kun er kendt for specialister.

Diagram af den korrekte skære gips.

 1. Det anbefales at undgå pludselige og langvarige temperatursvingninger i rummet, hvor der arbejdes med gipsplade.
 2. Den våde arbejdscyklus skal udfyldes, så der ikke forekommer for høj fugt.
 3. Før du begynder at trimme rammen, skal det bemærkes, at gipsvæggen skal have mindst to dage til at tilpasse sig rummets temperaturmiljø.
 4. Cutting gips er ret simpelt, ved hjælp af en regelmæssig skarp papirvarer kniv. For at gøre dette skal du kun skære pap og lave en lille depression i gipset. Det er ikke nødvendigt at trykke på pladen med stor indsats: det vil knække på det rigtige sted og fra et let tryk.
 5. Undlad at dække gipsvæggen, der passer godt til arket. Det er nødvendigt at forlade et lille hul, som efterfølgende forhindrer overfladen fra hævelse og dens deformation.
 6. Hvis kantene på arkene, der ikke har en fabriks kant, men som er skåret personligt, er forbundet, betyder det, at der på leddene er nødvendigt at skære kanten i en vinkel på 45 *.
 7. Fastgør gipsvæggen til rammen skal være på en sådan måde, at stress undgås. For at gøre dette, brug to metoder: skruer er placeret fra midten til kanterne eller straks fra to sider af en højre vinkelplade GCR.
 8. I butikker, der sælger byggematerialer, vil der blive tilbudt tre typer forstærkningsbånd til tætningsledninger: mesh (serpyanka), glasfiber og papir. Vælg skal være den sidste.
 9. Før du begynder at sætte på overfladen, er den primet med obligatorisk adgang til hullerne mellem pladerne af gipsplader.

Vi monterer gipspladens bue

Ordningen med den buede åbning fra gipsplader.

Udsmykning af en stue med et smukt element som en bue er ikke svært. Overvej muligheden, når den er monteret i døråbningen. For at udføre arbejdet har du brug for: to plader gipsplader med en tykkelse på 12 mm, et ark med en tykkelse på 6,5 mm, fire PPN 28/27 og en PP 60/27, et par forstærkede buede hjørner. Det er også nødvendigt at bestemme buenes radius. Den mest acceptable løsning er den, hvor dens højde er lig med 1/2 bredden af ​​åbningen.

For at lave en smuk buet døråbning med egne hænder, skal du først tegne den på et plader af gipsplader med en tykkelse på 12 mm. For at gøre dette, sidde på gulvet og bevæbnet med en blyant, fortsæt til tegning af radius. I dette tilfælde er der et lille trick, der giver dig mulighed for at få en perfekt halvcirkel af den ønskede diameter. Til dette skal du først finde midten af ​​arket og tegne en lodret linie gennem den. Derefter skubbes et par centimeter ned fra GCR's nederste kant, en selvskærende skrue, som du skal fastgøre en stærk tråd eller en tynd ledning på, på den frie ende, hvor du skal lave en loop og holde en blyant ind i den. Vi vælger den ønskede radius, og ved at holde ledningen i trækker vi buebukken med egne hænder.

Derefter skal du binde begge gipsplader med en tykkelse på 12 mm bagside til hinanden og skære den resulterende figur. Dette kan gøres med en elektrisk stiksav eller brevpapirkniv. Når de to buede elementer er klare, kan du gå videre til installationen af ​​rammen. For at gøre dette skal du rette på begge sider af døråbningen PPN 28/27, så du får to identiske bogstaver P. Højden af ​​"benene" i figuren skal svare til buenes radius. Derefter påføres gipsplader på den resulterende struktur.

Kom svinget til at lave egne hænder, der bukker den buede åbning. For at gøre dette skærer vi en guide gennem hver 5 cm ved hjælp af metalskærer og bøjer den efter behov. Derefter fastgøres dette "produkt" med skruer langs hele længden på begge plader af gipspladen. Dernæst er jumpers lavet af PP 60/27, hvis længde skal svare til tykkelsen af ​​buen. Det er fortsat at montere deres egen bøjning af gipsvæg. For at gøre dette skal et segment af tyndt gips fugtes med vand og ligge på bordet eller stolen. Efter det bliver ret plastik, kan du lave en buet åbning.