Hvordan primed hvidvaskning på loftet?

Loftet er hvidkalket med lime, jeg vil forsøge at prale det, bekymre mig om at falde af. Hvordan kan du primer loftet, så alting forbliver på plads og jo bedre at gøre det?

Priming whitewashing er spild af tid.

Du angav ikke, hvad du planlægger at gøre næste med loftet - lim tapetet, kitt, hvidt, maling?

Hvis loftet er dækket med et lag hvidvask, kan du hvidvaskes efter rengøring fra støv og spindelvæv.

Under gipset, vægpapir eller loftfliser skal du først rense hvidvaskningen.

Jeg var nødt til at genoprette arbejdet på grund af overtrædelsen af ​​enkle regler - først skal du rengøre overfladen, og kun derefter fortsætte til yderligere efterbehandling. Efter primeren opstår der et falsk indtryk, at hvidvaskningen styrkes og "sitter" tæt. Og kittet går godt, men om morgenen begynder det at knække. Og så - kun en vej ud - at tage en spatel og fjern den friske kitt med det gamle hvidvaskemiddel. Det viser sig for dyrt at fjerne hvidvask.

Hvidvaskning opbevares på loftet på grund af dens lave vægt. Når du opretter en ekstra belastning - et lag af kitt eller vægpapir, vil det bevæge sig væk fra overfladen.

Hvis du sætter pris på din tid - skrub hvidvaskningen fra loftet, så kan du begynde at afslutte det. Ingen primer over whitewash hjælper dig ikke.

lofter

For at efterbehandling af loftet skal være så vellykket som muligt, er det nødvendigt at forberede overfladen til arbejde korrekt. Priming er et meget vigtigt stadium, som ikke bør overses på nogen måde. På funktionerne i forberedelsen af ​​loftet til maleri taler senere.

Indholdsfortegnelse:

Primer til lofttyper og funktioner

Primerens hovedkomponenter er farvestofpigmentet og stoffet til dannelsen af ​​filmen. Antallet af lag bestemmes af rummets individuelle karakteristika og loftets fladhed. Med en maksimal forskel på tre millimeter anbefales det at anvende en dyb penetrationsprimer.

Hovedformålet med primeren er at reducere fugtabsorptionen ved overfladen. Afslutning af loftet med gipsmørtel uden primer vil resultere i en ujævn fordeling af fugt. På samme tid reduceres niveauet af adhæsion af loftet med malingen, dets tørring og tab af attraktivitet af udseende.

I forhold til overfladetypen er der flere typer primer:

1. Akrylprimer - indeholder i sammensætningen af ​​akrylpolymerer påført beton, træfiberglas, pudset, mursten, cementoverflader. Sammensætningen er vandbaseret inden påføring af vandbaseret maling.

Husk, at det i boliger er tilladt at bruge kun alkyd-, akryl- og mineralbaserede forbindelser.

2. Alkyd sammensætning - har høj styrke, bruges på flisebelagt, glas, ståloverflader. Det er strengt forbudt at anvende en alkydprimer på gipsplader og pudsede baser.

3. Mineralversionen af ​​primeren er den mest populære, den bruges på overflader af mursten, beton, gips, luftbeton, skumbeton. Hovedkomponenterne i denne sammensætning er stoffer i form af cement, gips, kalk.

Til maling af træ, metal loft ved hjælp af en primer på maleri basis. Til sin produktion anvendes linolie, harpiks, syntetisk eller naturlig oprindelse. Der er også forbindelser med en særlig handling, de gør belægningen anti-korrosion og fugt-resistente.

Primeren med dyb penetration styrker overfladen og trænger dybt ind i afstanden fra 0,3 til 2 cm. Nogle forbindelser kendetegnes ved tilstedeværelsen af ​​antiseptiske indeslutninger, som forbedrer svampens modstand, skimmel, rot.

Kvarts primeren indeholder sand i sammensætningen, efter påføring på overfladen gør den groft og derved forbedrer vedhæftningen med efterfølgende finishmaterialer.

Nogle primer muligheder er en komplet belægning, i hvilket tilfælde de anvendes i flere lag. Den første omfatter fortynding af sammensætningen med vand.

Det anbefales ikke at behandle lofter i rummet med primere under emaljen. Da disse forbindelser indeholder alkydharpiks, usikre for menneskers sundhed.

Særlige egenskaber ved loftpåfyldning med forskellige typer primere

I forhold til typen af ​​yderligere efterbehandling udmærker sig følgende primervarianter:

 • under emaljen;
 • under maling på vandbasis
 • universelle formuleringer;
 • formuleringer til særlige formål.

Det er muligt at lave en selvprimer ved at fortynde vandet med en kitt og PVA lim eller fortynding af maling med et opløsningsmiddel i et forhold på fire til en.

Primeren under emaljen indeholder pigmentindeslutninger, harpikser og yderligere additiver. Til fortynding anvendes opløsningsmiddel eller opløsningsmiddel. Vandig primer indeholder latexadditiver og syntetisk dispersion. Til fortynding under anvendelse af de sammensætninger, som fabrikanten anbefaler i instruktionerne. Vandbårne primere anvendes meget til applikation til loft og vægge. Efter tørring danner det en belægning med forøget tæthed.

Derudover er der universelle kompositioner, der passer til næsten alle typer finish. Forøg belægningens styrkeegenskaber, hvilket sparer betydeligt på efterbehandling, især ved brug af maling.

Emulsionsprimeren bruges til at styrke gamle løsne overflader, indeholder en modificeret version af vinyl, som har gode fugtighedsbestandige egenskaber. Primeren af ​​emulsionstypen påføres overflader af beton eller gips.

For en porøs overflade af træ eller gips anvendes en latexbaseret primer med forstærkende egenskaber. Dette værktøj udfører funktionen til at forberede loftet til yderligere efterbehandling. Stærkt ikke egnet til kalkoverflade.

Fordelene ved primet loft

Primeren påføres på loftet både på forberedelsesstadiet og efter det. Sammensætningen danner en beskyttende belægning, der beskytter loftet mod ydre stimuli og mekanisk belastning.

Blandt de vigtigste fordele ved at primer loftet i et privat hus bemærker vi:

1. Nivellering af overfladen - Primeren fylder helt alle porerne, hvilket eliminerer yderligere byggeri defekter.

2. Forbedrer overfladens vedhæftning med forskellige typer finishmaterialer. Efter at primeren tørrer, bliver overfladen hård, takket være den kombinerer den godt med maling, kittet, fliser, dekorativt gips og andre efterbehandling materialer.

3. Det har en antiseptisk virkning - tilstedeværelsen af ​​antimikrobielle komponenter i sammensætningen øger belægningens modstand til udseende af svampe, forme, korrosion.

4. Forbedring af brandsikkerhed er en fordel, der er forbundet med visse typer primere, der gør overfladen ikke brandfarlig.

5. Fugt overfladen og reducer malingsforbruget. Primeringen af ​​overfladen fører til dannelsen af ​​en gennemsigtig film, som reducerer loftets porøsitet, samtidig med at farvestoffets forbrug reduceres væsentligt.

Beton, puds og gipsplader skal behandles med en primer. Dette reducerer ikke kun omkostningerne ved yderligere efterbehandling, men forbedrer også belægningens ydeevne.

Før det sekundære maleri af loftet anbefales det at pre-påføre primeren. I dette tilfælde vil sammensætningen reducere risikoen for farvning efter farvning.

Priming loftet før maling har følgende fordele:

 • male jævnt læg ned på overfladen;
 • fugt trænger ikke ind i loftet, især til køkken og badeværelse;
 • farvestrukturen tørrer jævnt
 • maling forbrug er reduceret mindst 1,5 gange.

Inden du vælger en primer, skal du bestemme den overflade, den skal påføres, samt muligheden for yderligere efterbehandling. Teknologien til at anvende en primer på plaster, gipsplader og træloft er anderledes. Med kvaliteten af ​​plastering er det nok at dække overfladen med et enkelt lag af primer, vent til det tørrer ud og fortsæt til yderligere efterbehandling.

Forberedelse til at forme loftet: forberedelse af værktøjet og valg af primer

Inden reparationer påbegyndes, er det nødvendigt at frigøre rummet fra møbler og andre genstande, der spærrer rummet. Foreløbig udføre en række sådanne aktiviteter:

1. Gratis pladsen. Fjern lysekronen fra loftet, hvis det er tilgængeligt. Dæk gulvet med plastfolie.

2. Sluk den elektriske ledninger, da du har at gøre med et vådt miljø. Og loftet i arbejdet skal fugtes.

3. Luk vinduet og døråbningerne med en film for at undgå forurening.

Det anbefales at afslutte loftet til væggene, i så fald minimeres risikoen for beskadigelse af tapet eller maling.

Vær opmærksom på sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med tilberedning af loftet, brug kun højkvalitets værktøjer og personlige værnemidler. Sørg for at bære en lys hovedbeklædning for at undgå at få primeren på håret. Forbered også en åndedrætsgas- eller bomuldsgas-dressing. Handsker til brug er ønskeligt, men ikke nødvendigt. Klargør et metal-let trinladder, en ståltrugel, vand og en beholder til det, flere forskellige ruller og børster fra værktøjerne til at prive loftet.

Den indledende fase er baseret på fjernelse af den gamle coating. I nærværelse af hvidvask, vask det med vand, til denne brug en rulle, som regelmæssigt dyppes i en beholder for vand. Anvend jævnt vand til overfladen af ​​loftet, gentag processen flere gange. Efter udtørring af hvidvaskningen skal du fjerne den med en metalskarp spatel. Dernæst skal du tørre loftet med en klud godt fugtet med vand.

Hvis der tidligere blev installeret polystyren skumplader i loftet, er det nok at fjerne fliserne med en spatel og derefter slippe af med restene af lim.

Fjernelse af maling foregår ved hjælp af specielle opløsningsmidler, en bygnings hårtørrer eller sandpapir. For det første anbefaler vi, at du bruger den mekaniske metode. For at gøre dette skal du bruge smørepapir eller en børste på metal for at fjerne maling fra overfladen. Hvis efter dette forblev maling på loftet, brug bygnings tørretumbler til at varme det og igen bruge den mekaniske metode til fjernelse. Det er mere simpelt, at det er kostbart at anvende et opløsningsmiddel, hvormed malingen vaskes fra loftet med rent vand.

Efter at slippe af med den gamle finish skal behandles loft:

1. Undersøg overfladen, fjern gipset, som er dårligt fastgjort i loftet.

2. Kontroller leddene mellem væggen og loftet, hvis der er hulrum, rengør dem, og belæg dem med cementmørtel eller kitt.

3. Kontroller loftets ensartethed, anbring en primer i flere lag.

4. Næste kommer tømmerprocessen til loftet, som foregår i to faser. Hvert lag af putty forprimeret.

5. Efter færdiggørelse af putty er overfladen også dækket med en primer for at reducere malforbruget.

Do-it-yourself loft priming: funktioner i designet af primer til loftet

Primerforbruget bestemmes af den type overflade, som den påføres, såvel som antallet af lag. Primer på beton skaber en ruhed på overfladen, oftest anvendt i to lag. Som et færdigmateriale skal du i dette tilfælde bruge kittet, fliser, gips. Standardforbruget af en sådan primer er 250 gram pr. Kvadratmeter.

Blandt fordelene ved primer til beton bemærker vi:

 • hurtig tørring
 • counter alkaliske miljø;
 • fugt modstand;
 • brugervenlighed;
 • dampgennemtrængelighed.

Primeren med antiseptiske egenskaber anvendes ofte på loftet for at forhindre skimmel og mugg på den. Oftest bruges den til behandling af badeværelser, kældre, bade og saunaer. Forbruget af en sådan primer er 300 gram pr. Kvadratmeter.

Der er to hovedteknologier til at anvende en primer:

Enhver primer er et koncentreret stof, som er fortyndet i henhold til producentens anvisninger. Forbered en primerbeholder, der passer til rullens størrelse. Ved anvendelse af den manuelle metode udføres en primer med en rulle og børste. Den mekaniske metode indebærer anvendelse af en sprøjtepistol.

Bemærk at det er nødvendigt at fortynde primeren strengt i henhold til instruktionerne, en for stor mængde vand, nedsætter sammensætningen og fører til ujævn tørring. Det første lag påføres vinkelret på sollyset. Det næste lag påføres omvendt.

For korrekt anvendelse af primer pluk det op i forhold til loftet. Fjern støv og snavs fra loftet, og sørg for at affedt overfladen. Det første lag påføres det rydde loft, det andet - før plastering.

Intervallet mellem påføring af lag er mindst to timer. Under alle omstændigheder skal du læse instruktionerne, inden du begynder arbejdet. En kombination af flere primere på samme loft er muligt. Det første lag har vandafvisende egenskaber, det andet er antiseptisk. Nogle eksperter anbefales i dette tilfælde at anvende en universel sammensætning, som har et multifunktionsspektrum og er perfekt til alle overflader.

Instruktioner for påføring af primer i loftet

Hvis du startede en reparation i lejligheden, skal den under alle omstændigheder starte fra loftet. Og det første spørgsmål, som almindelige mennesker står overfor, hvordan man kan primer loftet og hvad. Valget af materialer og mørtel bør kontaktes ansvarligt, fordi atmosfæren i rummet og komforten afhænger af kvaliteten af ​​ydeevne og udseende af loftet. Instruktioner til reparation af stræklofter her: http://etopotolok.com/vidy-potolkov/natyazhnye/rukovodstvo-po-remontu-natyazhnyx-potolkov.html.

Billedet viser processen med at anvende primer til loftet.

Hvad er den bedste primer til loftet?

Primer er en løsning, der består af en filmformator og et farvestofpigment. Afhængigt af hvor ujævn overfladen af ​​loftet i rummet er angivet med antallet af påførte lag. Hvert lag skal have en vis tid, så den kan tørre godt. I dette tilfælde vil lagene være godt bundet til hinanden og med den efterfølgende maling. Det er svært at nævne et bestemt tidsrum til tørring af opløsningen, alt afhænger af typen af ​​primer og på hvilken overflade den påføres. Som regel findes alle nødvendige oplysninger på producentens emballage. De fleste typer primere har brug for en temmelig stor mængde tid, om en dag. På dette tidspunkt skal alle reparationer udskydes. Anbefalinger til påføring af påfyldningsloftet læses på denne side.

Når du vælger en primer til loftet i dit hjem, skal du forstå, at denne løsning er nødvendig for en bedre og mere jævn anvendelse af maling til den. Den samme mening er delt af master specialister. Derudover giver primeren en stærkere og mere pålidelig adhæsion af maling til overfladen, takket være, at loftbelægningen varer i mange år. Det handler om de specielle komponenter i primeropløsningen, som efter påføring på overfladen trænger ind i porerne, og på overfladen skaber de en tynd film, der kun giver en stærk binding mellem malingen og primeren.

Primeren til loftet er valgt ud fra egenskaberne af den overflade, som den påtænkes anvendt på, samt at fokusere på blandingenes tekniske og kvalitetsmæssige egenskaber:

 • Til pudsning og spaltning af betonoverflader vælges en primer, der har en gennemtrængningsdybde på op til 5 mm. Tilstedeværelsen af ​​antiseptika i præparatets sammensætning for betonoverflader er nødvendig, da de bidrager til at beskytte overfladen mod forme og svampudvikling. I dette tilfælde er det helt muligt at anvende en universel blanding;
 • Byggemarkedet er rig på tilbudet af forskellige primere, for ikke at lide meget, når du vælger, stop dit valg på samme fabrikant som malingen, vælg dem efter dybden af ​​indtrængen. Et sådant valg for hundrede procent vil give et positivt resultat. Dette skyldes det faktum, at en producent som hovedregel fremstiller næsten alle blandinger ved hjælp af et grundlag. Læs, hvordan du kan tæppe loftet og hvilke materialer der skal bruges.

Primer loft inden maling

Der er evige debatter mellem mestere og begyndere om behovet for at prime loftet før maleri. Vi har allerede fundet ud af, at primer er nødvendig før maleri, som praksis viser. Ved at skabe en tynd film på overfladen giver primeren en mere holdbar og pålidelig vedhæftning til maling. Som et resultat er der et godt malet loft, reparationen som du ikke kan bekymre dig i lang tid. Tilstedeværelsen af ​​en primer er meget vigtig på grund af indholdet i dets sammensætning af elementer, som tilvejebringer bindingsegenskaber:

 • tilstedeværelsen af ​​en primer forbedrer loftets overflade;
 • forbedrer arbejdsområdenes vedhæftning til færdigmaterialet, herunder vandbaseret maling (ved anvendelse af vandbaseret maling bliver primeren kun påført for at trænge ind);
 • Primerloft reducerer malingforbruget betydeligt.

Typer af primere til loftet

Billedet viser værktøjerne til priming af loftet

 1. Primer til hvidvaskning i lofter anbefales at bruge dyb penetration, det anses i dette tilfælde, at det ikke er nødvendigt at vaske den gamle maling ud. Selvom erfarne håndværkere hævder, at den gamle maling under alle omstændigheder skal vaskes af, ellers vil primeren ikke være i stand til at trænge 100% gennem kalken, og vedhæftningen i dette tilfælde vil være svag.
 2. Akrylprimer til loftet anvendes på beton, mursten og stenoverflader. Perfekt til betonlofter, hjælper med at niveauer arbejdsfladen, forbedrer vedhæftning eller vedhæftning og reducerer malingforbruget. Hovedegenskaben af ​​denne primer er at reducere absorptionen af ​​overfladelagene i loftet, for eksempel tørt kitt.
 3. Hvis dråbet er mindre end 3 mm, eller hvis loftet har en porøs overflade, anvendes en dyb penetrationsprimer til loftet. Det primære formål med primeren er at øge overfladenes evne til at binde fugt. En sådan primer er ideel til overflader fremstillet af gipsvæg og skumgas.
 4. Primer før gipsloft er et must. Hvilken form for jord, der skal vælges, bestemmes på grundlag af materialet på arbejdsfladen. Som for eksempel er en alkydprimer, der kun anvendes til træoverflader, på ingen måde egnet til belægning af metal eller beton.
 5. Enhver primer til loftet er perfekt til vægge. Der er ingen adskillelse på loftet eller vægprimeren. Hun har et arbejdsprincip. Om fordelene ved LED-belysning ved installation af lofter på denne side.

Hvordan man applicerer en primer på loftet?

Primer-loftets teknologi er ret simpelt:

 1. Primeren hældes i et særligt ribbet bad, der er lig med størrelsen af ​​rullens bredde.
 2. Rullen bruges på en speciel, lang glat pind, så du kan nå loftet og få et tilstrækkeligt stort udvalg i bredden.

Omkostningerne til primer til loftet

Grunden til lofter og vægge fås i forskellige mængder, prisen afhænger af mængden og på fabrikanten. Priserne starter primer fra 220 rubler. til 5 l volumen og kan nå 1000 rubler. for samme volumen.
Omkostningerne ved arbejde på primeren afhænger af arbejdets omfang og kompleksitet. For eksempel koster en primercoating på en flad overflade for hver cyklus fra 30 rubler. pr. kvadratmeter, og dækkrumme overflader koster fra 50 rubler. pr. meter Sådan vælges et gardin til et strækloft, læs her: http://etopotolok.com/dopolnitelnye-elementy/instrukciya-po-vyboru-i-montazhu-gardiny-pod-natyazhnoj-potolok.html.

Hvor kan man købe primer til loftet?

Hvor kan man bestille i Moskva:

Primer svært tilgængelige steder på loftet på billedet

 1. Prosmesi Company, Moskva, 25 km Moskva Ringvej Ekstern side, Designer indkøbscenter, række og handelssted - 1,18, tlf.: 8 (499) 394 30 33;
 2. Firma "Material-Story", Moskva, st. 2. Myakininskaya, 6, bld. 22, tlf.: 8 (495) 223-93-53
 3. Enterprise VGT, Moskva-regionen, Pushkin-distriktet, pos. Lesnoy, st. Sovetskaya, 2, tlf.: 8 (495) 22-33-501.

Hvor skal man bestille i St. Petersborg:

 1. Virksomheden "Prorab Neva", Skt. Petersborg, Leninsky Prospect, 97, tlf.: +7 (812) 646-88-88;
 2. LLC "Construction", St. Petersborg, Ropshinskaya Str., 1/32, tlf.: (812) 715-94-94;
 3. Firma "Atlant-master", St. Petersborg, st. Pulkovskaya, 2, Bldg. 1, tlf.: +7 (812) 903-09-89.

video

Se videohenstillingerne for at lave loftet:

Som du kan se, er primer på loftet for yderligere dækning simpelthen nødvendigt. Nivellering af overfladen, reducering af maling eller kittens forbrug og sikring af stærk vedhæftning af materialer i mange år, dette er alle en fordel for primeren. Det er usandsynligt, at nogen måske kan lide at falde af maling fra loftet et år efter malingen eller endda tidligere. Derfor bør du lytte til erfaringerne fra erfarne fagfolk og uden at tøve med at købe en primer.

Hvordan vælger man en primer på hvidvaskning til loftet?

Meget ofte opstår der en situation, når den eksisterende belægning i loftet allerede har noget tabt sin tidligere gode udseende og skal opdateres. Hvis alt er malet med almindelige malinger, så er der næsten ingen spørgsmål - det er let at male og ikke for lang tid. Men en helt anden situation er, når der er hvidvask på loftoverfladen - hvordan skal det da være?

For de fleste mennesker, der står overfor dette problem, opstår spørgsmålet - er det muligt at male et sådant fundament, og i bekræftende fald hvordan er det gjort?

Er det muligt at male hvidkalkede baser

Dybest set - du kan. Men kun når det eksisterende overtrækslag holder sig godt på bunden og ikke for tykt.

Generelt er det bedre at gå igennem mange vanskelige og ikke meget behagelige øjeblikke, som vil blive ledsaget af at skylle den gamle hvidvaskning end at blive forstyrret af affaldstypen fra loftpladen, frugten af ​​al din indsats og arbejde.

Det er også vigtigt, hvilken type hvidvaskning der blev anvendt - lime eller chalky. Med lime vil alt være meget lettere - hvis det ikke er krakket og fastholdt, så kan du blot rense dem for al eksisterende forurening med en fugtig klud og efter tørring gå til priming og farvning.

Når en kridtbelægning påføres på loftoverfladen, vil alt blive meget mere kompliceret. Nogle gange kan en specielt designet primer til hvidvaskning, som er velegnet til lofter, løse problemet.

Men det kan kun ske, når kridtet ikke smuldrer og ikke har revner, og dets lag er meget tyndt. I andre tilfælde anbefales det at vaske helt hvidt kalk ud og derefter udføre det resterende arbejde.

Hvad primer at bruge

Hvis du har kalk hvidvask, vil du absolut ikke vaske den ud, eller af en anden årsag er det ikke muligt at vaske det, du skal bruge et imprægneringsmiddel, der bruges til hvidvaskning.

En sådan løsning er altid i beskrivelsen af ​​ordet "kridt" eller angivelsen "for det kritiske grundlag". Repræsentanter for denne type blanding, der normalt kaldes "antimel" Der er også professionelle, dybt penetrerende forbindelser, såsom ST 17.

Generelt er formålet med dybe penetrerende eller styrkende primerblandinger at give en base med en løs eller skrøbelig konsistens, som er nødvendig for den efterfølgende bearbejdning af styrke.

Du kan rådføre dig med lederen af ​​butiksafslutningsmaterialerne, som sikkert vil fortælle dig den nødvendige sammensætning og vil hjælpe med at bestemme valget.

Dybest set kan du bruge alle typer imprægneringer med navnet "antimel" eller primere, som styrker baserne og forbindelserne.

Enhver af dem vil gøre. Men alting sker kun på egen risiko og risiko. Ingen kan garantere resultatet her.

Der er mange eksempler, hvor selv erfarne håndværkere ved hjælp af sådanne kompositioner ikke modtog kvaliteten af ​​belægningen på grund af kvaliteten og omarbejdet hele arbejdet, begyndende med at vaske kridtfundamentet helt.

Anvendelsesteknologi

Enhver primersammensætning af denne type har instruktioner til brug på pakken. Men det ville være nyttigt at nævne de vigtigste faser og detaljer i processen.

Først og fremmest skal du sikre dig, at din eksisterende whitewash kan modstå mindst en primer. For at gøre dette skal du først rengøre overfladen fra støv og anvende det første lag af grundpræparatet. Kun en speciel primer, som nævnt ovenfor, vil gøre.

Efter påføring af det første lag, sørg for at lade det tørre helt. Det kan tage fra to timer til dage, afhængigt af temperatur og luftfugtighed i rummet. Ventilation af rummet er uønsket - risikoen for frigørelse af hele kridtbelægningen vil stige.

Hvis der efter den første fase af priming ikke svulmer op og intet har skrællet, så kan det næste lag jord anvendes. I alt skal der være tre af dem, og alle skal tørre helt ud.

Når primeren er helt tør, skal du igen omhyggeligt inspicere hele området behandlet med jord. Hvis der er tvivl om styrken af ​​den resulterende base - er det bedre på nuværende tidspunkt at ændre strategien og gå lidt tilbage - for at fortsætte til fuldstændig fjernelse af den gamle coating.

I det tilfælde, hvor alt er i orden, kan du begynde at male overfladen. Men det skal gøres meget omhyggeligt. Anvend helst en sprøjteflaske til farvning.

konklusion

Selv hvis du har en særlig blanding, er det bedre at tænke et par gange, om det er værd at risikere resultatet af alt arbejde.

Uanset hvor meget en eller anden reklame annonceres, kan du ikke være sikker på det resultat, du får efter at have anvendt en speciel primer et hundrede procent.

Spyling af den gamle kridt eller kalksten belægning er meget beskidt og kedeligt. Men det er endnu bedre at blive tortureret en gang med at vaske hvidvaskningen, end efter at have gjort alt arbejdet, for at se med rædsel, hvordan malen har eksfolieret så godt. Der er mange sådanne eksempler.

Hvis du alligevel besluttede at bruge en primer, bør du give præference, men ikke de billigste, men velprøvede kompositioner fra kendte producenter.

Skal jeg primeres før hvidvaskning af en væg eller et loft?

Enhver, der planlægger at reparere vægge eller loft på egen hånd, vil selvfølgelig gøre det ordentligt og i overensstemmelse med teknologien. For at gøre overfladen attraktiv, er det nødvendigt at allokere tid til forberedelse, udvælgelse af egnede materialer. Sekvensen af ​​efterbehandling er også vigtigt. Mange mennesker spekulerer på, om du har brug for en primer til hvidvaskning, og om du har brug for at bearbejde væggene, før du smider dem? Hvilken sammensætning skal jeg bruge?
Jord er en meget nyttig og meget udbredt sammensætning i udsmykningen af ​​bygninger og lokaler, som anvendes i mellemproduktionerne. Takket være priming er det forudsat:

 • Udmærket vedhæftning af basen med de påførte finishmaterialer;
 • lang levetid
 • beskyttelse af bygninger mod korrosionsprocesser, bakterier og svampe.

Derudover reducerer primersammensætningen vågens porøsitet væsentligt, så de ikke absorberer fugt, forbruget af lakering eller andre efterbehandlingsmaterialer reduceres væsentligt. En blanding af jord øger også vedhæftning, det udviser forskellige defekter, skjuler eller korrigerer dem.

Anvendelse af hvidvask på primeren

Eksperter siger, at jorden, der anvendes før hvidvaskning, skal være påkrævet. Hvorfor? Fordi det udfører mange nyttige funktioner, nemlig:

 • kalkmørtel eller en blanding af kridt vil meget let falde på den primede overflade og vil holde i lang tid og pålideligt;
 • hvis loftet eller væggene er primet, så bliver hvidvasket ikke absorberet, men vil blive jævnt fordelt, så det bliver meget nemmere og lettere at arbejde med blandingen;
 • før hvidvaskning fastgør primer pålideligt den krumlende bygning eller beskadigede områder. Primeren anvendes før blegning pålideligt binder små og store ustabile fragmenter, der kan falde ned og smuldre.

Så det er vigtigt at prime før blegning, så den anvendte kalkforbindelse vil holde på i lang tid og pålideligt. Hver specialist, der beskæftiger sig med efterbehandling, anvender altid en primer under hvidvaskning.

Det er vigtigt! Eksperter siger, at det er vigtigt at anvende primer, før laget afblødder mineralske baser, således at laget forbliver fast og ikke smuldrer. Jordbunden absorberes og trænger dybt ind i alle porer og revner og skaber en stærk forbindelse. Denne holdbare film adskillige gange øger mineralmaterialernes vedhæftningsegenskaber, takket være, at finishens finish er meget høj kvalitet og let.

Er det muligt at prale den hvidkalkede væg eller loft?

Mange spørger: Kan en primer anvendes til hvidvaskning eller ej? Det hele afhænger af, hvad der lavede hvidvaskning. Hvis væggene eller loftet er dækket af kalk, tager dette materiale hurtigt og godt primeren, som sikkert holder kalkblandingen. Det vil sige, blandingen kan frit påføres hvidvask. Når det tørrer og hærder, kan du male overfladen med enhver form for maling.

Situationen er helt anderledes med kridt. Sommetider bruges kridt til hvidtning, ikke kalk. Hvis dette materiale påføres med et tilstrækkeligt tyndt lag uden uregelmæssigheder, ikke har blærer og store fejl, kan en primer påføres hvidvaskningen fra kridtet. Men hvis der er store uregelmæssigheder, såvel som hvis krittet anbringes i et tykt lag, anbefales det ikke, at eksperter anvender en primersammensætning på den. Hvorfor? Fordi et tykt lag af kridt hurtigt svulmer op og bliver vådt, vil primeren ikke være i stand til at ordentligt rette dette lag. Derfor, hvis du senere maler dem, så maling sammen med kridt falder af, skræl, pengene vil blive brugt på vinden.
Selv de primere, hvis emballage er skrevet, at de kan anvendes på kridt, kan ikke garantere 100%, at det endelige resultat vil være fremragende efter maling eller efter at have indsat med tapet. Derfor er det bedre ikke at risikere og bruge tid på fjernelse af kalkholdig belægning. For at gøre dette kan du enten vaske det eller skrabe det af, hvorefter primeren påføres.

Primervalg

I butikkerne solgte vi i dag 2 grupper jord: styrkelse og dyb penetrering. Dybtindtrængende blandinger anvendes sædvanligvis til de bygninger, der er fremstillet af porøse, sprøde materialer. Den bruges både til internt og til eksterne værker. Forstærkende primere anvendes i tilfælde, hvor væggen er blevet behandlet med noget materiale, efter at en sådan primer du kan blanke, male overfladen eller holde tapet på den. Blandinger kan fremstilles af forskellige komponenter:

 • Akrylforbindelser er de mest populære blandinger, de kan påføres på en træ, pudset, beton og mursten. Disse primere er ikke-toksiske, meget hurtigtørrende;
 • alkydmaterialer anvendes sædvanligvis til påføring af træprodukter, de anvendes ikke til behandling af pudsede vægge og gipsoverflader, som normalt anvendes til maling med alkydmal, disse jordarter tørrer i højst 15 timer;
 • Polyvinylacetatkompositioner til priming er særlige blandinger, efter at anvendelsen af ​​hvilken overfladen kan behandles med polyvinylacetatmaterialer, har sådanne jordarter en tørringsperiode på mindre end en time.

Der findes andre jordtyper, men de bruges ganske sjældent.

Overfladebehandling

Før du bruger primeren, skal du korrekt forberede overfladen:

 • det er ønskeligt at fjerne den gamle belægning fuldstændigt
 • vaske spor af rust og forskellige pletter, kan behandles med kobbersulfat;
 • kvalitativt eliminere alle fedtede pletter
 • fjern spor af sod;
 • kitt på overfladen af ​​forskellige chips, revner, sømme og andre defekter.

Primer ansøgning

Når overfladen er godt forberedt, er det nødvendigt at fortynde primeropløsningen i overensstemmelse med vejledningen. Det er nødvendigt at opnå en ensartet konsistens. Du kan bruge en byggemixer til højkvalitets omrøring.
Påfør primer i loftet, og vægge er nemmeste med en rulle eller en bred børste. Du skal sikre, at blandingen jævnt falder på alle dele af overfladen, du kan ikke tillade tørre områder eller pletter. Når det første lag er helt tørt, er det tilrådeligt at anvende et andet lag af sammensætningen.
Hvis det er korrekt at følge den teknologiske proces med at anvende en primer-sammensætning, vil hvidvaskning forblive på overfladen i lang tid, i mange år vil der ikke forekomme hævelse og frigørelse.

Primer på hvidvaskning.

Jeg vil lave redecoration i køkkenet på 3 * 4 m. Jeg vil ikke stramme reparationerne i lang tid (rive af hvidvask, prime, vent til tørt, kittet, vent til tørt, skræl, prime, vent til tørt, kittet, vent til tørt, rengør igen + Mal + støv). Spørgsmålet om loftet. Panelhus, loftet er glat, men hvidvasket med kridt. Er det muligt at belægge en kridt over et kridtbræt med en god primer (f.eks. Lavet i Tyskland), måske 2 gange, og male den med vandbaseret maling?
Har nogen forsøgt? Det er ikke underligt, at de kalder en primer med "deep permeability"

Kig efter jorden, hvor det er angivet, at du kan primer på hvidvaskning. Vi har en "tysk jord Hydrosol" (det virker perfekt) og så vores produktion af Vape "Antimel" eller sådan noget. Hvis en almindelig jord (omend en god) har en risiko for, at det ikke vil holde hele laget af urenset kridt. Så mindst en gang en spatel at gå igennem.

Det er umuligt.
Resultatet bliver som dette, du vil få en film med et kridtlag mellem loftet

"Stirlitz flogede tull. Nonsens squealed og kæmpede."

2Valenok
Kalkmaling er den samme vandemulsion, kun en emulsion, ikke på en polymer, men på et dyr eller en anden forhistorisk lim. Derfor er det i princippet muligt at male en vandemulsion meget fortyndet (i halvdelen med vand), og intet vil være forfærdeligt. Men det er bedre at først prime den gennemtrængende primer og male ufortyndet.

Pleyshner blev kastet ud af vinduet for niende gang. Gift - ikke handlet.

2Grey
Du har ret. Det er meget interessant, når kridt, primer og maling sår på en rulle.

Fra vinduet af tønde. Stirlitz lukkede vinduet. Tønde var væk.

Jeg støtter Alex78RU's udtalelse. Selv specielle primere er kun beregnet til binding af kridtrester efter fjernelse af hvidvask. Priming og derefter male et fuldt hvidt lag med vanddispersionsmaling anbefales ikke. Fra et år vil en sådan belægning forblive på vent, så det begynder at rive lokalt op - det begynder at skrælle, "rosenbladene" vil blive afvist fra loftet.

Stirlitz insisterede på hans. Han holdt sit i et skab, væk fra den grådige til den russiske vodka Muller.

Stirlitz skubbet døren op. Døren åbnede ikke. Stirlitz skubbede hårdere. Døren kom ikke engang til. Stirlitz sparkede. Med samme succes. Stirlitz flygtede og skyndte sig til døren med hele sin krop. Døren gav ikke ud. "Closed," - Stirlitz gættede.

"Soil VAK-02-06 forstærkning" ANTIMEL ". Akryl primer til overfladebehandling med et kalklag påført (hvidvask). Efter primerbehandling kan overfladen males uden at fjerne kridtlaget"
">

SOIL Akryl konstruktion universal
GOST 28196-89

øger vedhæftningen af ​​klæbemidler og maling og reducerer deres forbrug betydeligt;
øger levetiden for den malede overflade;
løser løs smuldrende gips og flerlags hvidvaskning, beskytter træflader mod råtning;
hæmmer skimmel og meldug.
Anvendelsesområde:

Alle mineraler og træoverflader: Gips, kitt, beton, mursten, gipsvæg, tapet til maling, spånplader, fiberplader, spånplader og meget mere.

De mindste partikler af primeren (0,02-0,05 mikron) trænger dybt ind i tætte baser. Ved at have superklæbende egenskaber, lim disse partikler alt i deres vej, hvad de berører. Når primeren tørrer, dannes en homogen gennemsigtig film på overfladen, dybt indgroet af dens tykke "rodsystem" i bygningsoverfladen.

2Gray overbevist, skriv i notater på den måde. Men det ligner meget Hommerayt - de siger "ret på rust", og så viser det sig, at rzhu skal fjernes. Jeg argumenterer dog ugrundet, fordi jeg ikke brugte de produkter, du citerede på linkene. Jeg har kun den erfaring, jeg har.

Romersk skrev:
Men det ligner meget Hommerayt - de siger "ret på rust", og så viser det sig, at rzhu skal fjernes.

Problemet er evigt.
I dag bragte en formand på min ordre 10 smukke skovle af primer. Jeg læste ikke, hvad producenten rådede der, chattede en spand, åbnede den, og der var rømme. Jeg var nødt til at pakke dem tilbage med en forklaring på, at den gennemtrængende primer skulle være lige så flydende som mælk. Dens øvrige egenskaber kan forudsiges, når de påføres overfladen: hvordan det lugter, hvordan det absorberes, hvordan farven ændres.

Romersk skrev:
overbevist om at skrive i notater på den måde.

Den tyske hydrosol virker som om det næppe var muligt at grave op med en spatel. Jeg brugte ikke vores, jeg ved det ikke.

Faktisk går jeg normalt ikke ind i kontroverser med folk envis, men her er en speciel sag.
Kære Grå, du rådgiver dette på forummet, på internettet, vil du blive læst af mange mennesker, hvoraf ca. 10 procent vil blive gjort i overensstemmelse med din og vil være meget ked af det. lad os svare på dine ord!
Forbrugeren er drevet af dovenskab, producenten er drevet af grådighed. Alt dette sammen giver anledning til en masse unødvendige og skadelige ting, især "priming firming chalk"

Der er mange stucco og almindelige kalkede lofter i St. Petersborg, forskellige metoder til genopretning og reparation er blevet testet. Der er ingen bedre måde end at fjerne kridt helt med den efterfølgende primer med god jord.

Så hvis du gør dette, lad det være på din samvittighed, men rådgive det ikke til andre.

Jeg vil også gerne bemærke, at langt størstedelen af ​​vores primere er latex fortyndet med vand med "smukke beskrivelser" af den type du nævnte:
Efter stripping og priming kan overfladen males med vanddispersionsmaling uden at fjerne kridtlaget. produkter "PROFIX" -Stavropol Territory
Informativ, ikke?

 1. Denne penetrerende primer Ross. Prospect Island skal også være meget, meget søgning. Allerede bemærket, at undertrykke. For det meste er det latex, der er løs i vand med konserveringsmidler.
  Nast. GGP ligner ikke mælk, men som en uklar gennemsigtig bouillon (kun i dette tilfælde kan primerpartiklerne faktisk trænge dybt op, op til 1-2 cm fra bundens porøsitet)
 2. Ovennævnte referencer med beskrivelser af primere er ekskl. reklame og recom. Har-r, fordi afspejler ikke materialernes reelle karakteristika
 3. Krydset hvidkalk, især gammelt, er kun kridt, fortyndet i vand med tilsætning af blå og sprøjtet på loftet i N-lag. Ofte på toppen er denne kage blokeret af "mirakel" ugler. LCP - vandbaserede maling baseret på samme kridt, men med klæbende tilsætningsstoffer.
  Det er latterligt at "punch" sådanne "tærter" med sådanne satser af primere (70-100 ml / m2), men det er meget nemt at få skindene såret på en rulle, da det er let at kontrollere dybden af ​​penetration og binding af de praktiske lag. er umuligt.
 4. Ofte er disse lofter for reparationer nivelleret med olie-lim kittet efterfulgt af overlappende med samme kridt. Og ShMK primer bryder ikke igennem

Det var for længe siden. men fundet. - Hvilken stor mand er jeg!
">
Det er sådan, materiale til refleksion. lære af andres fejl.

Primer på hvidvaskning: Begrundelse for vanskelighederne og valg af de mest hensigtsmæssige midler

Anvendelse af jord til hvidvaskning er en meget risikabel opgave

Har du planer om at male et hvidkalket loft og af en eller anden grund ikke vil eller kan du ikke vaske af hvidvaskningen? I nogle tilfælde kan du få ved at anvende en speciel primer på den. Hvad er disse tilfælde, og hvilke løsninger passer til dem? Jeg foreslår at forstå alle de problemer, der er opført sammen.

Valg af den rigtige grundblanding

Priserne i artiklen er relevante i sommeren 2017.

Er det muligt at anvende hvidvask på primeren? Endnu nødvendigt, da jorden udfører en række vigtige funktioner:

 • Forøger basenes vedhæftningskoefficient. Kalk eller kridt, der anvendes til implementering af hvidvask, vil danne let, pålideligt og permanent;
 • Reducerer fugtabsorptionen af ​​basen. Det påførte materiale absorberes ikke, men fordeles jævnt over hele overfladen, på hvilken primeren er påført;
 • Binder beskadigede områder. Polymererne af primeropløsningen, der påføres før proteinet, er i stand til at binde små ustabile fragmenter.

Til hvidvaskning er det værd at prime loftet, hvis du vil have det i lang tid og med høj kvalitet

Alle disse egenskaber gør det også muligt at omdanne processen: priming på hvidvaskning. Dette er den eneste måde at gøre påført lime eller kalkopløsning i stand til at tage maling. Men her er der nogle prioriteter:

 • Lime tager ganske let jorden og det efterfølgende maleri. I dette tilfælde kan du ikke bekymre dig for meget;
 • Kridt skal påføres i et tyndt lag og ikke have alvorlige uregelmæssigheder. Det tykke lag vil hurtigt blive vådt og svulme, og jorden vil ikke kunne skjule betydelige uregelmæssigheder.

Hvis der anvendes en kalkholdig løsning på loftet, anbefaler jeg ikke at leve med skæbnen og alligevel bruge tid og energi på at vaske det væk, da overvejelse af faldende maling vil give dig meget mere triste følelser og økonomiske tab.

Den maling, der er forsvundet sammen med biter af hvidvaskning, vil medføre betydelige tab.

Det er værd at sige, at der er brug for en løsning, der kan holde selv stykkerne af kridt og skabe en ideel overflade til at påføre maling. Skematisk kan det se ud som dette:

Skematisk repræsentation af, hvordan primerpolymerer binder partikler af kridt hvidvask

Overvej de relevante muligheder:

Planlagt maling

For at styrke hvidvaskningen og skabe den perfekte baggrund, kan du bruge den maling, som du vil anvende som et dekorativt lag. Instruktionen i dette tilfælde vil se sådan ud:

 1. Vi tager den forberedte maling og vand;
 2. Vi opdrætter dem i forholdet mellem en og fem;

Fotfortynding af maling, som senere kan bruges som primer

Fordele ved en sådan beslutning:

 • Du behøver ikke købe ekstra materialer. Det vil være nok, at du har købt til dekorative dekorationer;

En maling kan bruges både til dekoration og til priming.

 • Oprettelse af den perfekte baggrund til senere beklædning. Hvad kan bedre passe som en base for en farve af en bestemt farve, end den er, kun i fortyndet form?
 • Der er ingen garanti for, at maling efter eget valg vil kunne holde kalkpartiklerne ordentligt. Trods alt er dens formål helt anderledes.

Tapetlim

Limen er beregnet til at indsætte tapet, har fremragende greb kvaliteter i tilfælde af anvendelse med egne hænder, men adskiller sig ikke fra dyb penetration. Det vil sige, han vil være i stand til at fikse kalkpartiklerne, men han vil kun gøre det med dem, han kan nå. Som et resultat kan du få stykker klæbende kridt, der falder sammen med maling på hovedet.

Lim, der gør et fremragende arbejde med fastgørelse af tapet, bruges nogle gange til at styrke hvidvaskning, men uden garanti for et kvalitetsresultat.

Specielt designet primere

Jeg anbefaler at købe kun produkter af kendte mærker, da håndværksvirksomheder kan give mange løfter om deres produkter for at sælge dem uden at bekymre sig om deres opfyldelse.

Producenter af primingløsninger i det foreslåede udvalg af specielle løsninger til behandling af kridtbelægninger til klæbende tapet eller maleri. Med en 100% garanti er de heller ikke i stand til at give, da situationen er for delikat, er den langt bedre i effektiviteten til de ovenfor beskrevne håndværksmæssige metoder.

For eksempel foreslår jeg at du gør dig bekendt med et par af de mest populære prøver:

Hvordan vælger man en primer på hvidvaskning til loftet?

Meget ofte opstår der en situation, når den eksisterende belægning i loftet allerede har noget tabt sin tidligere gode udseende og skal opdateres. Hvis alt er malet med almindelige malinger, så er der næsten ingen spørgsmål - det er let at male og ikke for lang tid. Men en helt anden situation er, når der er hvidvask på loftoverfladen - hvordan skal det da være?

For de fleste mennesker, der står overfor dette problem, opstår spørgsmålet - er det muligt at male et sådant fundament, og i bekræftende fald hvordan er det gjort?

Er det muligt at male hvidkalkede baser

Dybest set - du kan. Men kun når det eksisterende overtrækslag holder sig godt på bunden og ikke for tykt.

Generelt er det bedre at gå igennem mange vanskelige og ikke meget behagelige øjeblikke, som vil blive ledsaget af at skylle den gamle hvidvaskning end at blive forstyrret af affaldstypen fra loftpladen, frugten af ​​al din indsats og arbejde.

Det er også vigtigt, hvilken type hvidvaskning der blev anvendt - lime eller chalky. Med lime vil alt være meget lettere - hvis det ikke er krakket og fastholdt, så kan du blot rense dem for al eksisterende forurening med en fugtig klud og efter tørring gå til priming og farvning.

Når en kridtbelægning påføres på loftoverfladen, vil alt blive meget mere kompliceret. Nogle gange kan en specielt designet primer til hvidvaskning, som er velegnet til lofter, løse problemet.

Men det kan kun ske, når kridtet ikke smuldrer og ikke har revner, og dets lag er meget tyndt. I andre tilfælde anbefales det at vaske helt hvidt kalk ud og derefter udføre det resterende arbejde.

Hvad primer at bruge

En sådan løsning er altid i beskrivelsen af ​​ordet "kridt" eller angivelsen "for det kritiske grundlag". Repræsentanter for denne type blanding, der normalt kaldes "antimel" Der er også professionelle, dybt penetrerende forbindelser, såsom ST 17.

Generelt er formålet med dybe penetrerende eller styrkende primerblandinger at give en base med en løs eller skrøbelig konsistens, som er nødvendig for den efterfølgende bearbejdning af styrke.

Dybest set kan du bruge alle typer imprægneringer med navnet "antimel" eller primere, som styrker baserne og forbindelserne.

Enhver af dem vil gøre. Men alting sker kun på egen risiko og risiko. Ingen kan garantere resultatet her.

Der er mange eksempler, hvor selv erfarne håndværkere ved hjælp af sådanne kompositioner ikke modtog kvaliteten af ​​belægningen på grund af kvaliteten og omarbejdet hele arbejdet, begyndende med at vaske kridtfundamentet helt.

Anvendelsesteknologi

Enhver primersammensætning af denne type har instruktioner til brug på pakken. Men det ville være nyttigt at nævne de vigtigste faser og detaljer i processen.

Først og fremmest skal du sikre dig, at din eksisterende whitewash kan modstå mindst en primer. For at gøre dette skal du først rengøre overfladen fra støv og anvende det første lag af grundpræparatet. Kun en speciel primer, som nævnt ovenfor, vil gøre.

Efter påføring af det første lag, sørg for at lade det tørre helt. Det kan tage fra to timer til dage, afhængigt af temperatur og luftfugtighed i rummet. Ventilation af rummet er uønsket - risikoen for frigørelse af hele kridtbelægningen vil stige.

Hvis der efter den første fase af priming ikke svulmer op og intet har skrællet, så kan det næste lag jord anvendes. I alt skal der være tre af dem, og alle skal tørre helt ud.

Når primeren er helt tør, skal du igen omhyggeligt inspicere hele området behandlet med jord. Hvis der er tvivl om styrken af ​​den resulterende base - er det bedre på nuværende tidspunkt at ændre strategien og gå lidt tilbage - for at fortsætte til fuldstændig fjernelse af den gamle coating.

I det tilfælde, hvor alt er i orden, kan du begynde at male overfladen. Men det skal gøres meget omhyggeligt. Anvend helst en sprøjteflaske til farvning.

konklusion

Selv hvis du har en særlig blanding, er det bedre at tænke et par gange, om det er værd at risikere resultatet af alt arbejde.

Uanset hvor meget en eller anden reklame annonceres, kan du ikke være sikker på det resultat, du får efter at have anvendt en speciel primer et hundrede procent.

Spyling af den gamle kridt eller kalksten belægning er meget beskidt og kedeligt. Men det er endnu bedre at blive tortureret en gang med at vaske hvidvaskningen, end efter at have gjort alt arbejdet, for at se med rædsel, hvordan malen har eksfolieret så godt. Der er mange sådanne eksempler.

Hvis du alligevel besluttede at bruge en primer, bør du give præference, men ikke de billigste, men velprøvede kompositioner fra kendte producenter.

Typer af primere til loftet

Den gamle hvidvask blev fjernet, den faldende gips blev slået af, sømene blev broderede - den første forberedende operation til renovering af loftet blev afsluttet. Det næste nødvendige trin er at prime overfladen.

Naturligvis opstår spørgsmålet: "Hvilken primer er bedre til loftet?" Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, fordi hver situation kan være individuel, og her afhænger alt af loftmaterialets kvalitet - gulvplader, gipsplader eller gips på træ hus.

Under forudsætning af at materialer til loftet kan være forskellige, og jorden kan variere. Vi vil ikke overveje designs, der ikke er malet eller har fabrikkemaleri. Disse omfatter: hævede lofter, suspenderet type "Armstrong", beklædt med plastklapbræt eller dækket af polystyrenskumplader (selvom det er malet).

Til at begynde med, lad os stoppe i lofterne, der er dækket af træ. Dette er ikke en meget almindelig mulighed, men mange bygherrer og lejere selv laver mange fejl ved arbejde med træ, eller rettere med afslutningen.

Malinger til træ kan opdeles i to hovedgrupper:

Vi vil ikke overveje den industrielle gruppe af malinger og lakker, fordi deres anvendelse kræver mindst en malingssprøjter, og de fleste af disse materialer har to-komponentbasis (en hærder er påkrævet), er brændbare og kræver betydelig ventilation ved påføring.

Materialer til husholdningsbrug er igen opdelt i:

 • NTS (nitrocellulose)
 • alkyd
 • akryl
 • Naturlige olier og voks
Akrylmaling til træ bør ikke forveksles med generel konstruktion til vægge og lofter - disse er helt forskellige grupper, kun tyndere er almindelige - vand.

Hver af disse grupper kan enten være pigmenteret (halvfyldte farver, helt gemmer træets tekstur) eller gennemsigtig (farveløs og med farvestoffer - pletter eller pletter).

Der er også træbeskyttende imprægneringer, der beskytter træet mod fugt, skimmel, svamp samt skadedyr. Kan være baseret på organiske opløsningsmidler (hvid spiritus) eller på vand. Det mest kendte eksempel er Pinotex. Basemærkeproduktet er en imprægnering med fungicide egenskaber til udendørs brug. Til indendørs er det bedre at bruge vandbårne materialer, såsom Pinotex Interior.

Primer til træ er for det meste enten hvide eller farveløse. Hvis træloftet er malet med farvede emaljer - anvendes hvidt jord. Træ er primet for at hæve bunken og mætte de øverste lag. Jord er lettere at male, det giver dig mulighed for at opnå en glat finish og sparer lakker og emaljer.

Jord på en nitro base (NC) tørrer hurtigst muligt - 10-15 minutter, vandbaserede maling er den næststørste tørretid (2-4 timer), og alkyd er den længste inden 24 timer, men ikke mindre end 4.

Nogle bygherrer, for at spare penge og tid, dækker NTS-træet med lak, for senere at polere bunken (nitrolac er meget godt poleret) og dække det med alkydmaling. Lad dem ikke gøre det, det er en grov krænkelse af teknologi, så de ikke fortæller! Kun materialer af samme gruppe har god vedhæftning til NC lakker!

Under alkydovertræk er alkydprimere under vand - vand. De eneste undtagelser er nogle vandopløselige primere, hvorpå det er skrevet, at de kan belægges ovenpå med materialer fra en anden gruppe.

Af de hvide jordarter kan et af de bedste kaldes klæbemiddelprimeren OTEX (Tikkurila).

Det tørrer meget hurtigt og er godt jordet. I butikkerne kan du købe andre materialer. En temmelig bred vifte af træbelægninger til træ er repræsenteret af mærkerne Belinka, Escaro, Marshall, Vivacolor.

For beton, gipsplader og pudsede overflader, ville den bedste løsning være en akryl primer til loftet. Blandt dem er universel, dyb penetration og specielle materialer.

Ved tilstedeværelse af problematiske overflader eller lokale defekter (skader ved svamp, pletter fra lækager, nikotin, fedt og sod, rust) er det nødvendigt at anvende en speciel primer sammensætning.

For at bekæmpe svampen er der fungicide primere. De er beregnet til delvis (lokal) behandling af det berørte område. Dette gøres kun efter, at svampens årsag er elimineret, overfladen tørres og rengøres. Påfør med en pensel. Afhængigt af producenten kan den sælges som et koncentrat (Ceresit CT99, Dulux) eller som et færdigt produkt (Sniezka Puma, etc.)

Efter påføring af antimykotisk imprægnering kræves tørring i 8-10 timer før behandling med andre materialer.

Hvis der er pletter på loftet, spor af markøren, så skal du købe en isolerende primer til loftet. Disse er også vandbaserede materialer, som kan være akrylbaserede (den mest almindelige type) såvel som alkydmaterialer (TIMANTTI STOP fra TEKNOS). Det kan også påføres lokalt, med børste, rulle eller spray.

Efter arbejdet med blokering og efterfølgende isolering af fejl er blevet udført på loftet, er hele overfladen primet.

Også her er der en adskillelse blandt primrene. De er akryl eller mineralske. Mineral primer (som regel - på basis af silicat) bruges til at styrke mineralløse overflader igen. Det kan være lime-sand gips, der anvendes til afslutning af lofter i træhuse.

Det er vigtigt! Silikatprimere er beregnet til efterfølgende anvendelse af kun silikatmaling!

Akrylprimere med dyb penetration tjener til at styrke porøse materialer, putter, plastre, nogle typer beton. Påfør med en børste eller rulle.

Nogle producenter fremstiller en primer i en koncentreret form. Forholdet af fortynding er angivet på emballagen og afhænger af materialet på overfladen, på hvilket de påføres. Det er praktisk, når der er en lille mængde hvidt pigment til stede i jordens sammensætning - det gør det nemt at skelne mellem det primede plan fra det ubehandlede.

Ved køb af en primer til loftet bør prisen ikke være en grundlæggende faktor. Alt for billigt og ukendt produkt kan være almindeligt fortyndet med hvid lim. Det er bedre at købe velkendte velkendte mærker - Ceresit CT17, Feidal Tiefgrund, Sniezka Akryl-Putz, Knauf Tiefengrund, Dufa, etc.

Et af de fælles spørgsmål er, hvor lang tid tørrer en primer i loftet? Normalt er denne tidsperiode fra 8 til 24 timer. Alt afhænger af koncentrationen af ​​primeren, fugtigheden, lufttemperaturen og producenten.

For at få garanterede resultater skal du altid følge producentens anvisninger.

Forbruget af primer til loftet kan være fra 80 gram pr. Kvadratmeter overflade. Det betyder, at en liter kan være nok til 10-13 m2. enkeltdæksel.

Også på salg er klæbende primere. De påføres tætte, ikke-absorberende substrater (fx monolitisk beton) og tjener til at forbedre vedhæftningen af ​​det endelige coatinglag til overfladen. Et eksempel på sådanne materialer - Betonokontakt, quartz primer; THERMOMAX-301. I deres sammensætning indeholder de kvartssand, hvilket giver en grov overflade, som tjener til at forøge adhæsionsegenskaberne. De anvendes også med en børste eller rulle, værktøjet rengøres med vand. En kort video af kvarts primeren:

Primer til loftet meget, valget er dit. Prøv altid at købe kun bevist (ved bekendtskaber, der har lavet reparationer) materiale - det vil spare både dit budget og dit humør!