Har jeg brug for en primer til loftet for maling af vandbaseret maling

På listen over specifikke byggematerialer er der en primer. Hovedformålet er at forøge farvematerialets vedhæftningsevne med den plasterede overflade. Derfor kaldes primerarbejdet som obligatoriske betingelser for kvalitetsreparationer. Det vigtigste er at vælge den rigtige type korrekt og anvende den i den ønskede rækkefølge.

At male væggene før male eller ej - det afhænger af typen af ​​belægning. Selvom primeren ifølge malereens specialister ikke kan skade noget efterbehandlingslag. Dens struktur indeholder komponenter, der sikrer vedhæftning af væggen, der skal behandles, beskytter den mod dannelse af svampe og korrosion. Primeren afviger også fra malingen i det mindste indhold af malingspigmentet.

Primer forbedrer maling vedhæftning.

Under reparationsprocessen anvendes malingen på følgende typer af belægninger:

 • Gips er normalt lime, gips eller cement mørtel med sand. Hvis det færdige lag er lavet af høj kvalitet, så vil det se perfekt ud efter maling.
 • Putty - plastmasse, der bruges som en kosmetisk finish, ved at bruge den til at dæmpe manglerne af plasterede fly.
 • Gipsvæg - ved brug af dette materiale udføres efterbehandling i forskellige rum. Samtidig er i rum med høj luftfugtighed (køkken, badeværelse) den mest enkle og pålidelige måde at dekorere på, at male.
 • Gamle tapet - processen med at anvende farvestoffet oven på tapetet giver dig mulighed for at skjule de revner, der er dannet i det grove gips.

Nu er det nødvendigt at anvende en primer på de anførte overflader? På trods af at vanddispersionsmaling passer perfekt på gips eller kittelag, behandles de stadig nødvendigvis med en klæbemiddelsammensætning. Dette behov forklares af flere faktorer:

 1. 1. I primeren er der polymerer, der bidrager til hærdningen af ​​efterbehandlinglaget, eliminerer dets revner og afstivning.
 2. 2. Gips, som kittet, er for porøst materiale, de kan som en svamp absorbere en masse væske, og det betyder, at forbruget af farvemateriale ved forarbejdning af sådan upresset væg øges.

Nogle mestere, for ikke at forpotte kittet før maling, føres over det med en vanddispersionsfarveforbindelse, der tidligere har fortyndet det med vand. Denne tilgang er acceptabel, men ikke rentabel ud fra økonomiens synspunkt, fordi primeren er meget billigere end maling. Priming før maling af gipspladerne udføres også for at reducere malingforbruget og forbedre fugtmotstanden af ​​den færdige overflade. Det skal bemærkes, at gipspladens vægge skal primeres to gange. Første gang er lige efter installationen af ​​panelerne, anden gang efter kittens arbejde.

Nu, som for behovet for at anvende en primer over gammel tapet, for at forberede dem til maling med vandbaseret maling. I dette tilfælde er det muligt at imprægnere med priming, ikke kun papir, men også den bund, hvortil den er limet. Som et resultat dannes der, efter tørring af primeren, et solidt monolitisk lag, som efter farvning ikke afskrækker selv når fugtigheden svinger, og temperaturen i lokalet ændres.

Skal væggene primeres før maling med vandbaseret eller anden maling: hvordan man vælger den rigtige måde og hvad man skal primer

Primeringskompositioner er designet til at forøge adhæsionen (vedhæftningen) af den dekorative finish til overfladen for mere holdbar fastgørelse. Derudover reducerer priming nedsættelsen af ​​væggen, hvilket gør maling forbruget mindre. Yderligere i artiklen eksempler på det fasede arbejde på primeren af ​​forskellige overflader.

Primervægge før maleri

Fremgangsmåden ved påføring af primer er forud for maling og er et vigtigt forberedende stadium til vægafslutning.

Løsningen er designet til at beskytte, styrke og niveauere overfladen samt forbedre efterfølgende adhæsion af byggematerialerne.

Derudover kan en speciel primer blanding give beskyttelse mod skimmelsvamp eller mugg.

Hvad er en primer

Primer - processen med at anvende en speciel sammensætning på væggene, lavet før starten af ​​færdiggørelsen. Jord væggene til maling, tapet, dekorative gips, keramiske fliser.

Må jeg primer før maleri

Primeren kan fremstilles med forskellige sammensætninger: maling, færdiglavet primerpræparat eller koncentrat, som er fortyndet ifølge instruktionerne. Opløsninger er også markeret i forhold til overfladen, hvortil de skal påføres (træ, metal, gips).

Vandemulsion

Vandemulsionen er ikke det billigste efterbehandlingsmateriale, så det er vigtigt at spare væggene meget om malingforbrug.

Primeren, der påføres under vandbaseret maling, reducerer substratets hygroskopicitet, hvilket fører til en mere ensartet fordeling af maling på overfladen, hvilket øger belægningens styrke og øger slidtid.

Primeren påføres under en vandbaseret børste med en børste, fortrinsvis i et enkelt lag, som ideelt set dækker alle uregelmæssigheder på væggen, men samtidig ikke danner ujævne klumper af jord. Efter fuldstændig tørring af primerblandingen, som tager 5-7 timer, påføres emulsionsmaling i to lag.

silikat

Silikatmaling sælges i tør form, til farvning blandingen skal fortyndes med vand og anvendes hurtigst muligt, indtil malingen har mistet dens egenskaber. Derfor er præ-priming på silicatbasis af stor betydning for malingens hastighed og kvalitet.

Specielle primerpræparater reducerer toksiciteten af ​​alkali indeholdt i silikatmalinger og styrker mineraloverflader for at forlænge malingenes levetid til 10-15 år.

akryl

Priming før akrylmaleri har en vigtig funktion: sammensætningen skal påføres på meget slibende overflader, med glat vil den gradvist glide selv med maling.

Derfor, før påføring af jordoverfladen af ​​væggen skal være behandlet med en stiv børste eller stort sandpapir for kunstigt at skabe riller og ruhed.

Til gengæld retter primeropløsningen perfekt partiklerne af belægningen op, hvorved væggen klæber og absorberes, hvilket gør det muligt for akrylmaling at danne et ensartet og slidstærkt lag.

olie

Oliemaling er en af ​​de mest klæbende, selv uden at anvende en foreløbig primer. Priming øger styrken af ​​oliecoatingen, hvilket gør det glattere og mindre porøst. Imidlertid er en oliemaling uden primer ofte selv et uovertruffen materiale til efterbehandling, da det klæber godt til overfladen.

Sådan primer: Populære primere til forskellige overflader

Primeringspræparater varierer i den type overflade, som de er beregnet til:

 • Til træ og metal. Brug alkyd- og aluminiumsprimere med anti-korrosionsegenskaber og sørg for en stærk vedhæftning af overfladen til bunden.
 • Til beton. Epoxy primere modstandsdygtige over for revner og chips på grund af deres høje harpiksindhold er bedst. Anvendes til efterfølgende farvning, fliseregninger, linoleumgulve.
 • Til mursten. Du bør vælge en silicatprimer, da den er mest modstandsdygtig overfor naturlige påvirkninger og er velegnet til behandling af facader, balkoner eller badeværelser.
 • Til polyvinylacetatmaling. Primeren med samme navn har en smal specialisering, der gør det muligt for malingen at tørre hurtigere og bedre klæbe til overfladen.

Sådan primer

Primeringsprocessen kan opdeles i forberedende og hovedfaser:

 1. Ved tilberedning er det nødvendigt at polere overfladen, fjerne støv, snavs, skimmelsvamp fra den. Om nødvendigt dikteres vejledningen til jordens sammensætning, væggen skal affedtes: Til dette formål skal der anvendes acetone eller lignende opløsningsmidler. Under det forberedende arbejde er det vigtigt at overholde korrekt ventilation af rum og temperaturforhold i området 5-25 ° C.
 2. Den primære fase af priming er at fortynde den nødvendige mængde af sammensætningen og anvende den på væggene.

Hvor mange gange

Primeren anvendes normalt i to lag, hvoraf den første er tykkere, og den anden er nødvendig for bedre at styrke overfladen. Det er vigtigt at tørre hver primer frakke den tid, der anbefales på pakken (normalt flere timer).

Hvad der skal primeres

Afhængigt af porøsiteten af ​​væggen kan den primeres med en børste eller rulle.

Hver metode har sine egne fordele.

Børsten giver dig mulighed for at udarbejde de ikke-plasterede overflader, men rullen giver en ensartet, uden smud, lag, hvor der anvendes mindre jord.

Hvor meget kan du male

Minimumsperioden for tørring af primeren findes i instruktionerne til den specifikke sammensætning, det tager normalt fra 4 timer.

Hvis reparationer tillader det, vil det ikke være overflødigt at lade primeren absorberes inden for 24 timer.

Hvis primer-sammensætningen blev påført på gips eller kittet, skal det efterfølgende maleri kun udføres efter fuldstændig tørring af alle lag af finish.

Er det muligt at male uden primer

Hvornår kan

 • Behøver ikke pre-priming tapet til maleri, da deres struktur indebærer indstilling til farvestoffet uden mellemmænd.
 • Når væggene er færdige med latexbaseret efterbehandling, der ikke slibes.

Når det er umuligt

 • Primer er nødvendig, når du klæber tapet for pålidelig vedhæftning til væggene.
 • Når du bruger gipsvæg i finishen. Arkene er dækket to gange: umiddelbart efter installationen, og efter tørring af malingen for bedre at løse det.
 • Ved maling af det gamle malingslag med en ny farve. I dette tilfælde kan primeren neutralisere glansen af ​​den gamle finish.

Tips mestere

Grundlaget for kvalitetsresultatet af efterbehandling er brugen af ​​midler fra samme producent. Dette hjælper med at undgå uforudsigelige kemiske reaktioner af forskellige sammensætninger. Derudover er linjen af ​​midler fra et selskab designet til kumulativ brug, hvilket giver mulighed for at opnå den planlagte skygge og struktur af belægningen.

Det er vigtigt at overholde princippet om et mere solid fundament med hensyn til det anvendte malingscoat. Dette betyder, at primerlaget skal tage funktionen af ​​tilpasning og vedhæftning til væggen, og den valgte maling har kun en dekorativ funktion.

Ofte begynder begyndere professionel hjælp, som ikke kan afgøre, om en primer er nødvendig i princippet. For at identificere behovet for at bruge primere, udfører fagfolk en meget simpel test - du skal gnide væggen med din finger: Hvis der er spor, så kan du ikke gøre uden en præmaleri.

Primeren på en overflade før maleri er et stadium, der arbejder for at lette fremskridtet med yderligere efterbehandling. Moderne jord-sammensætninger kan styrke væggen, beskytte den mod ødelæggelse, udseendet af revner, chips, rust. Efter påføring er primer meget bedre fordelt lag af maling, hvilket reducerer forbruget af maling.

Har jeg brug for at lave lofter, før jeg maler vandbaseret maling

Når man udfører maleriarbejder med egne hænder hos begyndere, har de ofte spørgsmål: skal du suge lofterne inden belægningen med vandbaseret maling og hvordan man gør det korrekt.

Har jeg brug for en primer, før jeg måler loftet

Denne type maling har erstattet hvidvaskning med kridt eller lime. De er en suspension, hvori de mindste polymerpartikler suspenderes. Efter påføring af malingen fordampes fugtigheden, og der forbliver en tynd film på den malede overflade.

Belægningen af ​​lofter og vægge med vandbaseret emulsion er miljøvenlig, forårsager ikke allergiske reaktioner og har ingen negativ indvirkning på mennesker. Og tilsætningen af ​​pigment giver overfladen den ønskede farve.

Men med alle fordele ved vandbaseret maling er der en ulempe - det er dyrere end kridt eller kalk hvidvask.

Det er fornuftigt at reducere forbruget. Primer loft før maling - den bedste løsning. Omkostningerne bliver mindre, og kvaliteten af ​​dækningen vil stige.

Anvendelse af jorden giver:

 1. Forøgelsen i overfladestyrken, fordi der er en imprægnering og limning af dets lag, samt resterende efter den forberedende forberedelse af væggene og loftstøvet. Dette skyldes, at jordpartiklerne er mindre end 10 gange vandemulsionens komponenter, derfor trænger de dybt ind i den behandlede overflade, hvor de polymeriseres og bindes til det forberedte plan.
 2. Korrekt vedhæftning (adhæsion) af loftet med maling på grund af affiniteten af ​​primerpartikler og vandemulsion.
 3. Justering af overfladens absorbering, hindringen for udseendet af pletter.
 4. Øget modstandsdygtighed mod væggene og lofterne, men evnen til at "trække vejret" samtidig med at den bevares.
 5. Hindrer udseendet af svampe og skimmelsvamp (hvis der findes særlige tilsætningsstoffer).

På baggrund af ovenstående forsvinder behovet for en primer. Maling af overfladen uden forudgående forberedelse er nybegynderens hovedfejl.

Sådan behandles

Til maling med vandbaseret maling anvendes en universal akrylbaseret primer. Det er velegnet til fremstilling af de fleste loftsflader. Minerale forbindelser er acceptable. Specielle primere bruges kun til at udføre arbejde i særlige tilfælde angivet på pakken.

På grund af det store antal forskellige typer produkter i butikken er det bedre at bede om hjælp til valg af producent og type af fundament.

Før forberedelse af loftet udføres foreløbig forberedelse:

 1. Fjern den gamle belægning (maling, tapet, skadet gips).
 2. Nivellering af overfladen ved at påføre et lag af kitt (helst ved at bruge start-en og derefter efterbehandling). Før påfyldning skal loftet også behandles med en primer.
 3. Slibning af den fyldte overflade til endelig udjævning.
 4. Fjern støv med støvsuger eller børste.

Den næste fase - direkte priming loftet. For at gøre dette skal du have:

 1. Blandingen selv.
 2. Sprøjteflaske, der giver optimal påføring af substratet. Hvis der ikke er nogen sprøjter, vil den blive erstattet af en konventionel malingsrulle, helst på et langt håndtag.
 3. Maling børster til anvendelse i hjørnerne. I små firkanter kan du kun gøre dem.
 4. Primerbakken ved brug af en rulle vil i høj grad lette arbejdet.

Brug af disse værktøjer jævnt påført sammensætning. Dette skal styres af instruktionerne på etiketten, hvilket angiver strømningshastigheden for suspensionen pr. Kvadratmeter. Bevægelser udføres i en retning.

Hvis overfladen er porøs, godt absorberer primeren (slibet eller pudset loft), udføres processen to gange.

Anvendelsen af ​​det andet lag, og derefter skal malingen foretages efter tørring af den forrige.

Priming og maling anbefales i fravær af direkte sollys og med vinduerne lukket. I dette tilfælde vil tørringen være ensartet.

Hvis den vandbaserede maling påføres beton, skal den gamle oliemaling males med betonprimer.

konklusion

Svar på to vigtige spørgsmål:

 1. Må jeg primer loftet før maleri, hvis rammen er lavet af GCR? Selvfølgelig er gipspladestrukturen efter installationen nødvendigvis puttied og udjævnet.
 2. Er det muligt at undvære primer, når man bruger tapet til maling eller påføring af et nyt lag på den gamle vandbaserede emulsion? Ja, det kan du. Men primeren vil reducere forbruget af maling. Hvis det foregående lag er væsentligt anderledes i farver, er ansøgningen obligatorisk.

Vi bør ikke glemme at for at udføre priming og maling loftet er nødvendigt i overensstemmelse med sikkerhedsforskrifter: du skal arbejde i beskyttelsesbriller, handsker og åndedrætsværn.

Primer loft før maling vandbaseret maling

Hvad er en primer for?

Hvis de reparerer en gammel forringet overflade eller planlægger at oprette en ny, bruger de en primer, som er en væske, en suspension af pigmenter og fyldstoffer. Ved tørring bliver den til en film og beskytter overfladen af ​​loftet eller væggene mod peeling, striber. Selvom du i teorien ikke kan anvende en primer, og direkte påføre maling eller gips.

Men det er bedre ikke at se efter sådanne besparelser, da fejlene vises. Eksperter bemærker, at kvaliteten af ​​primersammensætningen påvirker holdbarheden og pålideligheden. Det påførte mållag kan ikke klæbe til overfladen, og arbejdet vil blive gjort forgæves, fordi primeren udfører mange forskellige funktioner under applikationen:

 • sikrer pålidelig vedhæftning af den nye coating og den behandlede overflade;
 • forbruget af det anvendte materiale er reduceret, her mener vi maling, gips, lim (fliselagt eller tapet);
 • den behandlede overflade er beskyttet mod udseendet af mug, svamp og korrosion på den;
 • uregelmæssigheder glattes, og overfladefejl påvirker ikke afslutningen;
 • duften af ​​maleriets strukturer falder.

Typer af primer og dens anvendelsesområde

Alle eksisterende formuleringer er opdelt i følgende grupper:

 • Alkydblandingen anvendes under behandling af træ- eller metaloverflader.
 • Akryl sammensætning - universal, da den er velegnet til arbejde med beton, mursten og gipsplader. Denne type primer trænger 10 cm ind i overfladen, og derfor bruges den til at gøre dyb imprægnering, hvilket forbedrer vedhæftningen.
 • Shellac blanding behandles oftest med overfladen af ​​nåletræ, da denne type primer ikke tillader harpiksen at skille sig ud. Hvis der er revner eller knuder på flyet, forhindrer denne sammensætning udseendet af mørke pletter i dette område.
 • Aluminiumsprimeren tillader ikke muligheden for skimmelsvamp, og svampen spredes i skoven, da den producerer sin isolering mod fugt. Under anvendelsen af ​​sammensætningen af ​​strukturen af ​​materialet lider ikke.
 • Polyvinylacetatblanding anvendes til behandling af metal, beton, træ, overflader dækket af gips. Men det bruges i sammensætningen med en speciel maling.
 • Epoxyblandingen behandler beton (som det trænger indvendigt og gør det muligt at skabe et tæt greb med belægningen) og metal (beskyttet mod korrosion og har en fuldstændig vandtætning) overflade.
 • Silikatprimeren er beregnet til behandling af overflader fra tilsvarende mursten, dekorative gips og beton. Denne sammensætning er modstandsdygtig overfor atmosfærisk nedbør og kan anvendes på gaden. Mikroorganismer vises ikke på den behandlede overflade og multipliceres ikke, da forskellige alkalier er en del af denne type primer.

Hvad er den bedste primer til loftet? Ud fra materialer og blandinger, som byggemarkedet tilbyder, vælger en erfaren forbruger en vandbaseret primer, da denne type er let at påføre på nogen overflade, og specielle væsker (aceton, benzin osv.) Er ikke nødvendige for at fortynde den. Der er forskellige typer til rådighed, for eksempel: ProfiGrunt dyb penetrerende primer, SuperGrunt-farveløs forbindelse, Beton kontakt klæbemiddel, CT 99 antifungal primer mv.

Til reparation af høj kvalitet, glat stripping og kittet, installer ekstra belysning. Til spørgsmålet - hvor meget primeren tørrer på loftet - vi svarer, at denne proces tager fra 8 til 12 timer.

Faser af overfladebehandling

For at starte primeren skal du udføre forberedende arbejde. Denne proces er opdelt i følgende trin:

Det udføres, at primeren til et loft under maling gik let ned. Hvis den er hvidvaskende, bliver den simpelthen vasket af med en rulle og et lille bækken af ​​varmt vand:

 • Instrumentet er fugtet og transporteres langsomt langs loftet, indtil hele hvidvask er gennemblødt med vand;
 • Spatelpåføringen er så let at rive det unødvendige lag ud;
 • Derefter tørres hele overfladen af ​​med en klud, der også er fugtet med varmt vand.

Fjern al hvidvask.

 • hvis tapetet sidder fast i loftet, slettes de af med en trowel eller en boremaskine med en speciel dyse;
 • hvis overfladen er flisebelagt, slides den af, og limen vaskes af med vand.

Efter fjernelse af den gamle belægning, fortsæt til overfladebehandling:

 • For det første bliver loftet inspiceret, og hvis de finder steder, hvor gipset exfolierer, fjernes de med en bred trowel;
 • Påfør derefter en skruetrækker, kontroller leddene med væggene. Til højkvalitets maleri bør der ikke være hulrum. Hvis de findes, skal de rengøres og dækkes med en tilstrækkelig mængde kitt.

Denne proces er nødvendig for at sikre, at hele loftoverfladen klæber lettere på materialer som kitt og maling. Jord er meget billigere end vandbaseret maling, og derfor er det muligt at reducere omkostningerne. Det er også et ekstra understøtende lag, som forhindrer den nye belægning mod skader.

Processeteknologien er:

 • primeren hældes i et bad, hvor den rulle, der anvendes i arbejdet, frit kan falde;
 • Dette værktøj skal have et langt håndtag, så det er behageligt og nemt at nå loftet og ikke bruge en stige;
 • rullen dyppes i opløsningen, overskuddet fjernes ved at rulle det over badets overflade (det er ribbet) og loftet er belagt i en retning;
 • først efter fuldstændig tørring (tiden er angivet på pakken), det andet lag påføres;
 • Hvis loftet behandles til maling, anvendes en langhårsvals, da bobler forbliver ved brug af skumværktøj. Og for at redde primeren er det bedre at bruge en rulle med en kort og naturlig bunke.

Påfør det første lag parallelt med det igangværende lys, det andet - vinkelret på det og den tredje i retningen til vinduet. Efter hver pas skal du tage en pause, indtil overfladen er helt tør.

Herefter gør du kitt og maler loftet. For det første er uregelmæssighederne og revnerne plasterede, og hvis sidstnævnte er brede, bliver de pudset med et specielt maske (forstærkning), så senere små revner ikke vises. Når alle påførte lag er tørre, begynder du at grout, hvilket kræver finkornet sandpapir.

Malingsprocessen starter fra det fjerne hjørne (fra døren) og fra leddene (loft med vægge). Ved anvendelse af en bred pensel er der lavet 3-5 cm gangbro rundt omkredsen af ​​overfladen, og der fremstilles en malingsrulle.

Ved arbejde skal du bruge et bandage (gasbind) eller åndedrætsværn.

Har du virkelig brug for primerloft inden maling?

Loftet og kvaliteten af ​​dets efterbehandling svarer lidt til basistens rolle i en musikalsk gruppe - hvis han gør alt rigtigt, så bemærker han ham ikke, og hvis han laver en fejl, ses det straks.

Så mange mennesker bemærker ikke afslutningen af ​​loftet, mens det er gjort godt, men hvis der er fejl, så bliver det straks klart - i lyst lys er alle de uregelmæssigheder og ujævnheder, der opstod under reparationen, synlige. Så primerloftet inden maling hjælper med at gøre det glat og smukt. Selvom nogle stadig tvivler på, om man skal grunde loftet før man maler, håber at redde.

Skal jeg bruge en primer?

Spørgsmålet om, om loftet skal primeres før maling med vandbaseret maling, kan ikke engang overvejes, er absolut værd. Naturligvis er sagerne forskellige, men de fleste eksperter inden for reparation anbefaler stærkt at forberede overfladen på denne måde. Der er mange grunde til dette:

 1. Primeren øger vedhæftningen mellem overfladen og maling, hvilket betyder mindre chance for, at loftlaget begynder at flakse.
 2. Ved hjælp af en primer er det muligt, selv en smule, at niveauere overfladen, slippe af med små fejl med den oprindelige justering.
 3. Primeren til loftet for maling sikrer jævn anvendelse af maling og dermed selv tørring.
 4. Brug af jord giver dig mulighed for at ignorere mulige forskelle i materialet på den malede overflade. For eksempel kan den gamle og nye kit af forskellige virksomheder opføre sig på forskellige måder.
 5. Den nuværende blanding kan reducere risikoen for skimmel og meldug, og dermed bidrage til at opretholde dit helbred.
 6. Selvom overfladen allerede er dækket med gips, skal du være opmærksom på primeren. Da gipset absorberer væsker godt, vil der blive brugt meget mere maling.

Nu på markedet er de typer af maling, der giver dig mulighed for at anvende det straks, oven på det gamle lag. Sådanne sammensætninger er gode nok, men kun hvis vi taler om en lille kosmetisk reparation - i andre tilfælde er det bedst at gøre alt med en "ren skifer".

Processoversigt

Der er visse betingelser for forberedelsen af, hvordan man skal primer loftet før maling. Imidlertid gælder disse tips til en vis grad for at forberede andre overflader til maling, uanset om arbejdet er planlagt indendørs eller udendørs.

Overfladebehandling

Hvis overfladen er dækket med fliser eller tapet, skal de fjernes med en spatel eller en boremaskine, og rester af lim skal vaskes af. I tilfælde af at der anvendes et simpelt hvidvaskemiddel, kan du vaske det af med vand, hvorefter du ved hjælp af en spatel fjerner lag af gips. For at gøre dette skal du bruge en våd rulle eller børste, og gipset kan fjernes med en spatel.

I nogle tilfælde kan du ikke fjerne alt gipset, idet det kun begrænser sig til de steder, hvor det begyndte at flakse. I fremtiden skal disse steder være på niveau.

Jordanvendelse

Efter afslutning af præparatet kan du begynde at anvende primeren. Primerlofter inden malingen har en række funktioner. For eksempel, inden du anvender det første lag, er det værd at tørre overfladen med en fugtig klud for at fjerne støv eller kridt, der kunne slå sig ned. Det er også værd at gøre, efter tørring af det første lag af primer. Dette gøres for at sikre, at både primeren og malingen ligger fladt uden at danne hæve eller pletter.

Processen med at prive loftet under vandbaseret maling er praktisk talt den samme som sædvanlig, bortset fra de tilfælde, der allerede er beskrevet ovenfor.

Det eneste værd at bemærke er, at hver type overflade har sin egen type primer. Nogle er egnede til beton, andre til træ og andre til blotte klodser. Derfor er det værd at omhyggeligt studere beskrivelsen af ​​et bestemt produkt for at vælge præcis den jord, der er nødvendig i dit tilfælde.

Ud over ovenstående, hvis du beslutter dig for at gøre reparationen selv, er der en række tips, der hjælper med at undgå nogle af problemerne og forenkler arbejdsprocessen:

 • Efter påføring af det første lag er det fornuftigt at rulle på overfladen med en rulle igen. Så du kan rulle ud mulige dråber og knuder.
 • Det giver mening at bruge penge og købe straks kvalitetsruller med udskiftelige dyser. Det ville også være en god ide at købe en rulleforlænger - der ville ikke være behov for at bruge geder eller tabeller til at behandle loftet. Det vil ikke være overflødigt at købe en bakke til ruller - med sin hjælp kan du slippe af med overskydende materiale, og så vil det være nyttigt at arbejde med maling.
 • Hvis der planlægges flere niveauer, skal alle overflader primeres, herunder lodrette
 • Før det sidste lag påføres, er det nødvendigt at fjerne alle byggepladser, som kan støde. Som nævnt ovenfor - støvet kan sætte sig på en våd overflade og forstyrre anvendelsen af ​​maling, hvilket skaber ubehagelige udseende og stød. Desuden kan støv også slå sig på frisk maling, hvilket også kan ødelægge overfladens udseende.

Ofte stillede spørgsmål

Behøver jeg at primer overfladen før maling af loftet? Er det nødvendigt?

Nej, primeren er valgfri. Selvom brugen hjælper med at spare lidt på materialer og forenkle processen med at anvende maling.

Hvor lang tid tørrer primeren, før man maler loftet?

I gennemsnit tørrer den om to timer, ikke mindre. Det hele afhænger af typen af ​​primer og de omgivende forhold. For eksempel på en overskyet dag kan tørring tage meget lang tid, op til otte timer.

Har jeg brug for at primer loftet før du male vandbaseret maling?

Ja, det er bedre at gøre det, især hvis der ikke er noget gammelt lag af maling, bare kittet.

Hvordan primer loftet, før man maler vandbaseret maling?

Til disse typer af maling er der specielle typer af primere, der fortyndes med vand. I nogle tilfælde kan fabrikanten dog angive, at brug af et specialiseret opløsningsmiddel er nødvendigt. Valget af sådanne materialer er ret bredt, og de er forenet af, at de ikke giver en stærk kemisk lugt.

Hvad er betingelsen for at fortynde primeren?

Den bedste løsning - til tætheden af ​​den maling, du vil bruge. For tykk masse kan ligge ujævnt, efterlader striber over bredden af ​​rullen, og for tynd vil dryppe på gulvet, og det tørrer meget længere.

Hvor mange lag er bedst at anvende? På hvilken måde?

Den bedste mulighed, hvis du ikke er begrænset i midler - tre lag plus total. Hvert lag anvendes over det forrige, så du kan rette de fleste af de mulige pletter og forhindre dannelsen af ​​striber.

Når man anvender revner dannet, hvad skal man lave?

Vent, indtil laget tørrer og påfør en ny, der blokerer revnerne.

Hvor mange gange har du brug for at prale loftet før maleri?

Normalt anvendes et udkastlag og et sidste lag, hvorpå der allerede er anvendt maling. Selvom det som praksis viser, er det bedre ikke at være grådig og anvende flere lag.

Nyttig video

Og så spørger mange begyndereksperter sig selv det samme spørgsmål, og om det er nødvendigt at prime loftet før maling og puttying. Er primer vigtig? Lad os finde ud af svaret, når du ser en video:

Så har du brug for at prale loftet før maleri? Det er nødvendigt! Selvom vi taler om, hvorvidt en primer er nødvendig for et loft til maling med vandbaseret maling, vil svaret også være positivt - dette vil medvirke til at opnå de bedste resultater. Selvom du kun følger de tip, der er anført ovenfor, kan du klare reparationen.

Men hvis du tvivler på din styrke, er det bedre at stole på det professionelle team af reparatører, der vil hjælpe med at reparere lejligheden for et relativt lille beløb.

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Primer under vandbaseret maling til vægge og lofter - nuancer, som alle bør vide om

Hvad primer at behandle overfladen, før du male vandbaseret maling? Tidligere har jeg ofte stillet disse spørgsmål, men nu har jeg fået erfaring, jeg vil svare det selv. Derudover vil jeg fortælle dig trin for trin hvordan man korrekt udfører priming.

Priming påvirker kvaliteten af ​​maleriet med vandbaseret maling og dens holdbarhed.

Typer af primere

Vandbaserede polymere primere anvendes til vandbaserede maling. Ligesom malerne selv har de følgende egenskaber:

 • Manglende lugt. Denne ejendom skyldes mangel på opløsningsmidler. I stedet for dem, som jeg sagde ovenfor, bruges vand, der ikke lugter.
 • Hurtig tørring Denne indikator afhænger af fordampningsgraden af ​​vand. Det vil sige under normale forhold tørrer primeren om et par timer.

Jeg må straks sige, at der ikke er nogen absolut universel sammensætning, som i alle tilfælde kunne bruges til maleri. Derfor anvendes de følgende typer jordarter oftest:

Typer primere anvendt under vandbaseret maling

Jeg må sige, at der stadig er en vandbaseret dyb penetration. Det er dog sjældent brugt til maling, da det er beregnet til løst smuldrende overflader, og malingen anvendes oftest på omhyggeligt forberedte pudsede vægge eller baser dækket med dekorative gips.

Herefter skal du overveje, hvilken slags primer til maling af vandbaseret maling i hvilke tilfælde der gælder.

Princippet om drift af primeren

Klæbemiddel (primer)

Navnet på denne primer taler for sig selv - dets hovedopgave er at forbedre vedhæftningen af ​​maling til substratet. Derfor anvendes denne sammensætning på glatte overflader, for eksempel hvis du skal male på olie maling, plast eller anden lignende overflade.

Forbedring af basens adhæsionsegenskaber opnås ved anvendelse af fint slibemiddel i jordens sammensætning. Oftest bruges nålekvarts til disse formål. Som følge heraf bliver den behandlede base grov, svarende til røret på sandpapiret.

Derfor passer malingen godt på en sådan base og afskrækker ikke efter hærdning. Derudover giver disse forbindelser som enhver anden primer ensartet absorption af maling og lak.

Knauf-Betocontact - kvalitetsprimer fra den tyske producent

omkostninger:

Hvis overfladen har en ikke-ensartet farve, er det ønskeligt at prale det med primermaling. Dette vil forberede en hvid base og således opnå en ensartet malfarve.

Alle priser i artiklen er relevante i sommeren 2017.

universel

Ofte anvendes en universal primer til vandbaseret maling. Det kan anvendes til enhver form for kitt.

Billedet viser Dufa Putzgrund universal primer til indendørs og udendørs brug.

Universal primere kaldes på grund af deres alsidighed. De har følgende egenskaber:

 • Sug ind i porerne på basen og lim de enkelte partikler. Styr således den løse overflade;
 • Forbedrer malingens vedhæftning til basen
 • Lav en film, der reducerer malingforbruget og sikrer ensartet absorption
 • På grund af tilstedeværelsen af ​​antiseptisk i sammensætningen forhindrer dannelsen af ​​svamp på overfladen af ​​vægge og lofter.

Populær universel primer fra den tyske producent - Ceresit CT-17

omkostninger:

Overvejede jordarter adskiller sig ikke kun i handlingsprincippet, men også i formål. De kan være facade, dvs. til udendørs og indendørs brug. Nogle mærker kan bruges til både interne og eksterne værker.

Priming teknologi

Så hvilke slags jord skal bruges til maleri, fandt vi ud af. Lad os nu se på, hvordan du korrekt gør priming med dine egne hænder.

Dette arbejde omfatter tre hovedfaser:

De vigtigste faser af priming vægge og lofter

Priming instruktionen ser sådan ud:

Det anbefales at bruge en rulle med en tynd lur, for eksempel velour. Det vil ikke stænke eller dryppe.

Derfor er præparatet kun til at fjerne støvet dannet efter slibning. For at gøre dette kan overfladen støvsuges eller tørres med en fugtig svamp.

 • Mange jordarter sælges koncentreret. Derfor skal præparatet fortyndes med rent vand før brug. Detaljeret information om mængden af ​​vandproducenter rapporterer normalt på emballagen;
 • Uanset om du fortynder primeren eller ej, skal den grundigt rystes før brug.
 • Derefter skal den tilberedte jord hældes i en palle eller en anden flad beholder, der er tilgængelig.
 • Dip rullen i en kuvette, og rul derefter lidt på en speciel platform for at presse ud overskydende væske;
 • Behandl overfladen af ​​væggen eller loftet. Prøv at fordele væsken jævnt, i et tyndt lag. Vip rullen i primeren regelmæssigt;
 • Områder, der er vanskelige at få adgang til, f.eks. Hjørner, håndterer med en børste. Sørg for, at der ikke er nogen ubehandlede områder;
 • Vent derefter til den behandlede overflade tørrer. Afhængig af forholdene kan tørrhastigheden af ​​jorden, som jeg sagde ovenfor, være fra 2-3 til 12 timer;
 • Gentag priming som beskrevet ovenfor, og vent derefter på, at overfladen tørrer.

I onlineforaene kan du finde tips om, hvad du skal bruge til at tilføje en primer i vandbaseret maling, da dette giver dig mulighed for at forbedre en eller anden af ​​sine egenskaber. I virkeligheden er dette fundamentalt forkert, og resultatet vil derfor være negativt, ikke positivt. Det er muligt at plante sådan maling kun klart vand.

Efter at have udført alle disse handlinger, vil overfladen være klar til påføring af vandbaseret maling.

konklusion

Nu ved du, hvilken slags jord og hvordan man skal håndtere væggene, før man maler vandbaseret. Se også videoen i denne artikel. Hvis du har spørgsmål til det stemte emne, bedes du kontakte mig i kommentarerne, og jeg vil gerne svare dig.

Typer af primere og overfladebehandling til maling

Indsendt af Anastasia Isakova · Opslået 06/06/2017 · Opdateret 1/27/2018

Professionelle bygherrer vil ikke udføre efterbehandling uden forudgående forberedelse. Primer til vægge til maling, limning af tapet, kitt er et must. Nogle kunder, der har læst det foreløbige skøn, forsøger at udfordre denne position. Fagfolk vil nødvendigvis insistere på at udføre disse værker og forklare deres betydning for reparationer af høj kvalitet.

Hvilke funktioner gør primeren

Før du begynder på processen med primervægge, skal du bestemme en række faktorer.

De vigtigste er:

 • hvilke materialer væggen er lavet af;
 • betingelse for dækning
 • stadier af sin efterbehandling
 • hvad bliver færdiggørelsen.

Umiddelbart skal det bemærkes, at primeren til vægge til maleri er nødvendig, selvom væggen ved første øjekast uden synlige fejl. Hvis vi taler om sekundær reparation, kræves der en række forberedende forberedelsesfaser.

Der er udtrykket "vedhæftning" - materialernes evne til at indlåses med hinanden. Hvis malingen falder løs, så over tid på bestemte steder vil den falde af, selvom udadvendt efter reparation ser alt perfekt ud. Dette kan bidrage til ændringer i fugt og temperatur, mekanisk stress, tilstedeværelsen af ​​fremmede stoffer i de dybe lag, for eksempel oliefletter og andre faktorer.

Primeren før maling forhindrer fladning. Hitch forekommer på grund af polymerblandingen af ​​blandingerne.

Under visse negative forhold, især - dårlig ventilation af lokalerne eller ukorrekt isolering af væggene akkumuleres overskydende fugt i dem. Dette fremkalder forekomsten af ​​svampe. En af bestanddelene i sammensætningen af ​​primerblandinger er additiver (fungicider), der forhindrer denne proces. Hvor der er en øget risiko for svamp, anvendes en primer til maling dyb penetration med astiseptiske egenskaber.

Primering af væggene før maling reducerer malingforbruget betydeligt fra 20 til 25%.

Typer af formuleringer

Det er nødvendigt at afgøre, hvilke forbindelser der anvendes til forskellige overflader, før man tømmer væggene før maling.

Universale sammensætninger indbefatter akrylprimere. Deres ekstra fordel er, at de tørrer hurtigt nok om dagen og ikke har en karakteristisk lugt. Dette er den mest anvendte blanding.

Hvis du er i vanskeligheder, hvilken slags primer at vælge for væggene, kan du sikkert vælge akryl. Det er egnet til maling af beton, gips, gipsplader vægge.

Til metal- og træoverflader findes alkydblandinger. Jordbunden er lagt efter den indledende forberedelse af væggene.

Til trævægge anbefales aluminiumsprimere. Men polyvinylacetat anvendes til visse typer maling, såvel som til træ, beton, pudsede overflader.

Mursten og visse typer tekstureret gips behandlet med silicatforbindelser.

Til udvendig arbejde og imprægnering af betonkonstruktioner med epoxyforbindelser. Dette er en to-komponent primer. De blandes inden brug. Dette er en meget modstandsdygtig grundform.

Overfladebehandling

Primer til maleri vægge forekommer i flere faser. Farvning foregår ved rengøring fra støv og snavs. For at forberede overfladen efter den eksisterende reparation, fjern rester af den gamle maling, tapet. Nærbillede med kittens blandinger af revner, revner, uregelmæssigheder. Pre-disse steder er også bedre at åbne jorden.

Når kittet tørrer, læg en primer. Først da kan maling anvendes. Den valgte primer blandes grundigt inden brug. Oftest bruges vandbaserede formuleringer til at dække væggene.

I videoen: forberedelse af overflader til maling.

Hvordan primer påføres under maling

Til anvendelse af jord ved hjælp af pensler, rulle og sprøjtepistol. I de fleste tilfælde anvendes der med ruller. På vanskelige steder at primeres med pensler. Airbrushen er egnet til værelser med et stort område.

Ved anvendelse af primerpræparater anvendes handsker, beskyttelsesbriller, åndedrætsværn og hovedbeklædning som beskyttelsesudstyr.

Den optimale temperatur til påføring af jorden og dens hurtige tørring fra + 5 til + 25 grader. Primer materialeforbrug afhænger af typen af ​​overflade, type primer. Universal akryl forbruges i gennemsnit 80 til 120 gram pr 1 kvadratmeter.

Primervægge under vandemulsionen

Primer under vandbaseret maling - et vigtigt skridt inden påføring af topcoat.

Den mest harmløse type lakering anses for at være vandbaseret maling - ufarlig, hurtigtørrende. Det har det bredeste udvalg af farver og nuancer. Fremstillet på basis af hvid maling ved at tilføje farvestofpigmenter.

I byggevirksomheder er der specielt udstyr, hvorved maling blandes. Du bliver tilbudt et layout af farver under et bestemt nummer og navn. Computeren analyserer farver og tal af pigmenter, der skal give en given nuance. Udover maling køber kunden det anbefalede pigment. Pigment tilsættes til apparatets dispenser, den blandes med maling. Resultatet er en farve, der tidligere blev valgt på layoutet.

Forberedelse af nye vægge til maling med vandbaseret maling:

 1. Plaster eller gipsplader overflade primet.
 2. Derefter putty startlag, niveau overfladen med et slibemiddel.
 3. Når laget tørrer, læg det færdige kit. Næste slib finkornet maske.
 4. Påfør et lag jord.
 5. Når primeren er tør, dækkes væggen med vandbaseret maling i to lag.

For at malingen skal lyve perfekt og garantere ingen revner, skal du desuden bruge glasfiber.

Primer til maling med vandbaseret maling er præblandet grundigt for at sikre, at alle komponenter er jævnt fordelt. Ofte brugt universal akryl primer. Den pakkes i beholdere af forskellige størrelser fra 1 til 10 liter.

Priming gamle mure før maling (til vandbaseret maling) anbefales to gange.

De mest kendte producenter af primere

Blandt de russiske producenter skelner firmaet Beerss. Sammensætningen "Betonkontakt" (universal) er efterspurgt. Det fungerede godt som et forberedende lag til maling både til indendørs dekoration og til udendørs brug.

Ceresit er en tysk bekymring. Under hans licens produceres jord i mange lande, herunder Rusland. Det mest populære mærke er ST-17. Dette er en universel primer, herunder - til maleri.

Et andet populært tysk mærke er Knauf. Opstillingen af ​​de mest kendte kompositioner omfatter: KNAUF-Kvartsgrund (universal primerblanding), KNAUF-Izogrund (dyb penetration), KNAUF-Tiefengrund (til indendørs dekoration).

Sammenfattende kan vi konkludere, at brugen af ​​en primer forbedrer kvaliteten af ​​færdiggørelsesarbejdernes kvalitet. Det beskytter overfladen mod temperatur ekstremer, fugtighed, skimmelsvamp og svampe. Dens brug er en garanti for, at maling vil være pålideligt og i lang tid bevaret på overfladen af ​​væggene. Derfor anbefaler erfarne bygherrer altid at vælge en primer før maling.

Brugsanvisningen angiver, hvilke overflader der anvendes, i hvilke proportioner. Yderligere råd om, hvordan man vælger en primer, kan fås fra byggekomplekser og fabrikanters hjemmesider.