Har jeg brug for en primer til loftet for maling af vandbaseret maling

I dag arbejdes der med mange forskellige materialer. Eksperter siger, at under reparationen skal bruges primer til loftet, selvom andre herrer mener, at dette værktøj ikke er nødvendigt at bruge. Skal overfladen behandles med denne væske eller ej? Hvad er typerne af blandinger til priming? Hvordan man ansøger primer? Disse spørgsmål vil blive overvejet i denne artikel.

Hvorfor har jeg brug for en primer

Dem, der sjældent udfører reparation og efterbehandling arbejde, kan spørge sig selv, om du har brug for et primerloft inden maling og kittelse? Hovedformålet med dette værktøj er:

 • øge overfladestyrken. Den flydende blanding absorberes hurtigt i basen, vandet fordamper gradvist fra det, og som følge heraf forbliver kun faste jordpartikler, der styrker basen;
 • forbedret vedhæftning. Primeren skaber et tyndt filmlag, som signifikant øger klæbningen af ​​overfladen og basismaterialet.

Derudover kan du købe produkter, der har desinfektion og bakteriedræbende egenskaber. Hvis de påføres på loftoverfladen, vil svampe og skimmelsvamp ikke slå sig fast på den. På grund af denne fordel anvendes kompositionerne ofte i bygninger, hvor der er småbørn og mennesker med forskellige respiratoriske sygdomme.
Primering af loftet er nødvendigt for at sikre, at basen ikke absorberer fugt. Hvis du overskrider trinnet med at anvende en primer sammensætning til loftet, vil der være betydeligt mere malforbrug, som skal påføres i flere lag, så hele området er jævnt farvet. Og selv efter påføring af kittet kan det være i besvær, at malingen skaler af, hvis du ikke først dækker overfladen med et lag jord.

Typer af primerprodukter

Mange forskellige formuleringer af primere til loftet er nu lavet, så inden du køber et bestemt produkt, er det nødvendigt at tage højde for, hvilken type substrat den vil blive anvendt og i hvilken type bygning det vil blive brugt. Priming i en lejlighed, hus eller kontorplads er bedst udført med alkyd, akrylblanding eller enhver anden, der har en mineralbase. Akrylprodukter er lavet af forskellige komponenter, så disse blandinger kan opdeles i forskellige typer:

 • en dyb penetration primer til loftet er en fremragende mulighed, hvis du har brug for at styrke det løs eller løs fundament. Denne art trænger meget dybt ind og skaber en monolitisk base, et lag, som aldrig vil smuldre;
 • Styrkelsen trænger ikke dybt ind i fundamentet, det binder effektivt og pålideligt de partikler, der ikke klæber godt. Anvendelse af en primer af denne type er tilrådeligt på en overflade lavet af små fraktioner, for eksempel plasterede. Denne type jord kan bruges til at styrke små revner, og det bruges også til at behandle hvidkalkede overflader;
 • klæbemiddel har i sin sammensætning akryl, hvilket skaber et tyndt filmlag. Denne film sparer betydeligt efterbehandling materialer, maling, anvendt senere. Klæbemidler er normalt godt kombineret med enhver form for maling. På en sådan primer meget let og hurtigt kitt.

Mange spekulerer på, hvor meget primeren tørrer i loftet? Tørretiden afhænger af forskellige faktorer, herunder: temperaturen i rummet, typen af ​​substrat og typen af ​​primer. Den gennemsnitlige tid, hvor mange blandinger tørrer op er 6-12 timer.

Udvælgelse af produktet afhængigt af basen

 1. Hvis loftet er lavet af gassilicatmateriale, udvidede lerbetonblokke, og også hvis det er beton, pudset eller mursten, så er det bedst at anvende en mineralbaseret sammensætning på den.
 2. Den bedste primer til maling med vandbaseret maling er en, der er vandbaseret. Det kan anvendes på plader af gipsplader, cement eller betonmateriale, såvel som lavet af træ. Jord på vandbasis kan påføres før klæbning af vægpapir. Dette værktøj tørrer ret hurtigt, men når primeren påføres overfladen, er det tilrådeligt at holde vinduerne og dørene lukkede, så der ikke er nogen udsving i temperaturen.
 3. Hvis basen er lavet af glasfiber, vil den bedste mulighed være at bruge en alkyd primer. Takket være hende bliver finishen meget stærk.
 4. Når loftet er hvidkalket, er det også muligt at påføre en primer på den, men først skal du finde ud af, hvilken hvidvaskning der består af, kalk eller kridt. Hvis der anvendes lim, klæber det fast, der er ingen revner og ingen tegn på at kaste på det, så skal det i begyndelsen tørres med en våd klud, og efter tørring skal du bruge en primer. I dette tilfælde vil primeren på loftet under vandbaseret maling styrke basen, hvorefter du kan male den med vandbaseret eller anden maling.
 5. Hvis der er en belægning af kridt, så skal du bestemme dens tilstand og tykkelse. I så fald er det ikke så meget tykt, at der ikke er revner og smuldrer på det, så kan du dække det med en speciel sammensætning, der bruges til hvidvaskning.

Ansøgningsregler

Mange er interesserede i at anvende en primer? Ansøgningsprocessen afhænger af det materiale, hvorfra bunden af ​​loftet er lavet.
Hvis der er hvidvask, skal det først rengøres af forskellige urenheder, støv, dette kan gøres med en fugtig klud. Derefter anbefaler eksperter at anvende et prøvelag, hvorefter det er vigtigt at vente et par timer, så du kan løbe hånden over jorden, hvis der ikke er spor på din hånd, betyder det at sammensætningen er helt tørret. Under tørringen i rummet skal der ikke være noget træk, ellers vil basen frakke. Hvis der efter påføring af det første lag i loftet ikke vises eksfolierede områder, kan du fortsætte med at anvende det andet lag. Men hvis kalkholdig eller kalkholdig belægning afskales, skal du helt fjerne den.


Hvis der efter primerblandingen er lagt på loftet, skal du absolut vente på den tid, som fabrikanten anbefaler, for at tørre jorden helt. Putty er et ret tungt værktøj, så hvis du ikke anvender et grundmateriale, så vil overfladen i løbet af tiden skrælle, eller der vises andre tegn på skade på den. Det anbefales at anvende primerblandingen til loftet i lag, det vil sige efter de første og efterfølgende lag af kitt og slibning, skal du anvende en primer. I intet tilfælde bør der ikke påføres primer, indtil kittet er tørret.
Første gang er det ønskeligt at anvende primerpræparatet vinkelret på solens stråler, og de efterfølgende lag påføres parallelt med sollyset. Det er muligt at anvende blandingen i loftet med ethvert praktisk værktøj, det kan være en rulle med et langt håndtag, en børste eller en bred børste. Til rullen er det ønskeligt at bruge et specielt bad, som vil falde sammen med det i størrelse. Eksperter anbefaler at anvende primerens overfladebehandling med en rulle, fordi den i modsætning til en børste ikke efterlader spor. Mens du arbejder med løsningen, skal du sørge for, at der ikke kommer dråber ud, sammensætningen skal falde fladt, tyndt, nogle foretrækker at bruge en sprøjtepistol.
Påfør primeren fortrinsvis med en rulle med en kort naturlig børstehår. Eksperter anbefaler ikke at bruge en skumrulle, da det vil efterlade bobler på overfladen. Hvis loftet har mange niveauer, cornices og ledges, så dække alle dele med en blanding, for dette kan du bruge en børste af passende størrelser. Hvis der forekommer pletter, er der ingen grund til at belægge dem.

forbrug

Et vigtigt punkt er forbruget af primer. For at købe det nødvendige loftmængde i butikken er det nødvendigt at bestemme forbruget af grundpræparatet så præcist som muligt. Til en gang måles overfladen ved hjælp af et målebånd, og det beregnes, hvor mange kvadratmeter der skal behandles. Dette tal skal ganges med den strømningshastighed, som fabrikanten angiver på emballagen eller i vejledningen.
Derudover er det vigtigt at overveje følgende punkter:

 • jordtype;
 • Formålet med blandingen
 • hvilket materiale basen er lavet af.

Derudover er det vigtigt at overveje, hvad der vil være tykkelsen af ​​det påførte lag, samt hvor porøst loftmateriale. Porøsitet påvirker i høj grad blandingens strømningshastighed. For at beregne den nødvendige mængde af sammensætningen korrekt, kan du konsultere eksperter.

Særegenheder af primerloft under vandbaseret maling

Maleri loftet - en vanskelig ting, men du kan klare det på egen hånd. Hovedregelen er kompetent forberedelse, hvor priming spiller en vigtig rolle. Primerlofter for vandbaseret maling kan ikke kun forbedre overfladens tilstand, men også reducere malingforbruget under efterbehandling.

Hvorfor har du brug for priming

Priming loftet før maleri er en vigtig proces, for uden det er det ikke muligt at opnå fremragende greb og pålidelighed. Dette er af afgørende betydning i tilfælde, hvor den gamle overflade bliver repareret, hvilket allerede er blevet ubrugelig gennem årene. Anvendelsen af ​​en primer vil forbedre basisstrukturen og opnå bedre vedhæftning af materialer.

Den særlige fordel ved denne konstruktion suspension er, at efter tørring bliver det en film, der giver pålidelig beskyttelse af overfladen fra pletter, skrælning og tørring. Nogle mestere beslutter at spare og nægte at bruge primer til loftet for maleri. I det indledende trin kan du ikke mærke forskellen, men efter et stykke tid vil malingen afskrække, og du bliver nødt til at udføre reparationsarbejde igen.

De fleste eksperter bemærker, at kvaliteten og effektiviteten af ​​den anvendte vandbaserede maling afhænger af kvaliteten af ​​primerblandingen og rigtigheden af ​​dens anvendelse. I sidste fase må det sidste lag ikke klæbe til bunden korrekt, hvilket betyder, at alt arbejde vil blive gjort forgæves.

Priming er en obligatorisk fase af forberedelse af loftet før maling, hvilket giver pålidelig beskyttelse mod tørring og afskallning maling

Takets primer giver dig mulighed for at undgå dette takket være det store antal fordele, hvoraf følgende er:

 • giver mulighed for maksimal vedhæftning til overfladen;
 • reducerer betydeligt forbruget af vandbaseret maling. Faktum er, at brugen af ​​en primerblanding gør det muligt at reducere absorptionen af ​​væske ind i substratet;
 • primere omfatter særlige stoffer, der forhindrer udseende af svampe, skimmelsvamp og andre bakterier;
 • alle defekter og defekter elimineres, duften af ​​maling reduceres.

Loft forberedelse

Primering af loftet med egne hænder kræver forberedende arbejde. Kvaliteten af ​​reparation i fremtiden afhænger af deres kvalitet.

 1. Det første skridt er at slippe af med den gamle belægning og rengøre loftoverfladen fra snavs, støv og andre forurenende stoffer. Denne proces bør være opmærksom, fordi det afhænger af, hvor godt maling vil binde til basen. Hvis loftet bare var hvidvaskning, så kan du slippe af med det ved hjælp af vand og en rulle. Brug af varmt vand giver dig mulighed for hurtigt at fjerne kalk.
 2. Når den gamle belægning er fjernet, skal du sørge for, at der ikke er spor, pletter og snavs.

Hvordan vælger man en primer

Før du tømmer loftet, skal du vælge den rigtige sammensætning. Det afhænger af, hvor effektiv primeren er. Hvis loftet er træ eller metal, så skal du vælge alkydforbindelser. En universel mulighed er en akryl primer, som er fantastisk til brug på enhver overflade. De mange fordele ved en sådan konstruktionsblanding kan signifikant forøge adhæsionen af ​​den vandbaserede maling og basen.

Til trælofter kan du også bruge aluminiumforbindelser, der giver pålidelig beskyttelse af træ mod dannelse af mug og svampe. Det ideelle valg til betonflader er polyvinylacetatkompositionen, som er kendt for sin hurtighed og evne til at blive anvendt i forskellige miljøer.

Epoxy mørtel bruges også til at behandle metal og betonoverflader. Det skal bemærkes, at en sådan blanding kun kan anvendes, hvis basen desuden er beskyttet mod korrosionsvirkningerne og har vandtætning.

Epoxy primer bruges til forarbejdning af lofter med metal eller betonbase.

Af de muligheder, der præsenteres på det nuværende marked, er idealet en vandbaseret primer til loftet, som ikke behøver at blive fortyndet. Det er let at anvende til enhver base, og i specialforretninger kan du finde forskellige varianter af den, herunder dybe penetrationsprimere.

Særlige egenskaber ved loftpåfyldning

Gør-det-selv-lofter kræver streng overholdelse af regler og råd for at opnå et effektivt resultat. Hvis det gøres korrekt, vil bunden af ​​loftet være lettere at klæbe til vandbaseret maling. Jord er meget billigere end farverige materialer, så brugen reducerer omkostningerne. Derudover skaber primerblandinger et understøtningslag, der beskytter overfladen mod skader.

Priming loftet med en rulle

Primeringsprocessen er som følger:

 • Den fortyndede primer hældes i en specialbakke, hvorfra den let kan tages under anvendelse af en rulle;
 • I betragtning af at loftet skal behandles, skal rullen have et tilstrækkeligt langt håndtag, der giver dig mulighed for at nå det uden problemer uden at bruge en stige.
 • efter at rullen er blevet befugtet i opløsningen, skal den rulles over beholderens ribbeoverflade for at slippe af med overskuddet;
 • Anvend først efterfølgende lag af primer først, efter at det foregående lag er tørret. Tørretidsproducent angiver på emballagen.

Når det sidste lag er tørret, kan du begynde at forberede overfladen til videre behandling - puttying eller maling. For det første skal du omhyggeligt dække alle uregelmæssigheder til loftet udvist helt glat og smukt. Hvis du har et multi-lagdelt loft, skal du håndtere alle dele af overfladen.

Vi slippe af med mulige problemer

Før du tømmer loftet med dine egne hænder, skal du omhyggeligt studere sammensætningen af ​​maling og sørge for, at dette produkt er egnet til kompatibilitet.

Den ideelle løsning er at bruge maling og primer fra en producent. Dette giver dig mulighed for at være sikker på at produkterne er kompatible og ikke vil være i konflikt med hinanden.

Hvis maleren ikke har evner til at male loftet med vandbaseret maling, så kan "banding" forekomme - pletter ses på visse steder på overfladen. Der kan være flere grunde til dette:

 1. Malingen var for tyk - striber kunne forekomme på grund af overskuddet, som var på rullen i færd med at male. For at undgå dette fænomen er det nødvendigt at fortynde malingen til en konsistens, der er ideel til dit loft. Proportionerne angives normalt på krukken med produktet.
 2. Ujævnt lag - hver gang efter at du har dyppet maling, skal du fjerne overskydende fra rullen.
Når du vælger en primer, skal du sørge for, at den er helt i overensstemmelse med den type maling, der skal bruges.

Et af de mest almindelige problemer er skrælning og misfarvning af maling. Hovedårsagen til dette fænomen er dårligt forberedt overflade. Hvis primingen ikke blev udført korrekt, eller alt støv og snavs fra loftet ikke blev fjernet, begynder malet over tid at skrælle og smuldre. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på primeren.

Primering af loftet med egne hænder bør udføres under hensyntagen til alle krav og regler - først da vil det være effektivt og vil kunne yde tilstrækkelig beskyttelse til overfladen. Primer til loftet bør vælges under hensyntagen til malingens egenskaber, dets sammensætning og andre punkter, der kan påvirke bygningens virkning.

Primer loft under vandbaseret maling: hvilken blanding at vælge, funktioner i ansøgningsprocessen

En primer er en opløsning bestående af et filmdannende stof og et farvestof. Sammensætningen binder fugt, hvorved malingen fordeles jævnt fordelt over belægningen. Primer til maling og anvendt til at justere loftet.

Hovedfunktioner

Primeren på loftet udfører en række funktioner:

 • hjælper med at reducere lugten af ​​maling;
 • justerer belægningen
 • beskytter loftet fra skimmel, meldug og mikroorganismer;
 • beskytter mod rust
 • reducerer forbruget af farvesammensætningen, lim og gips
 • giver klæbning af maling til loftet, hvilket bidrager til forlængelsen af ​​den nye belægnings levetid.

Forberedende arbejde

Før påføring af primerfladen på loftet er det nødvendigt at forberede:

 1. For det første tages tingene ud af værelset, hvor reparationen udføres. Hvis det er umuligt at fjerne indvendige emner, er de dækket af polyethylen. Film eller stof dækker vinduet. Tag lyset af.
 2. Fjern derefter det gamle hvidvaskemiddel. Processen til fjernelse af hvidvaskning:
 • Forbered tanken (spanden, bassinet) med varmt vand og en rulle
 • rullen er nedsænket i vand og rullet på gulvet;
 • i færd med at vaske den gamle hvidvask, ændrer de vandet 2-4 gange;
 • derefter med hjælp af en spatel rive de den gamle kalksten ned i vandet.

Gamle tapet rip off med en spatel eller en boremaskine.

Flisen fjernes med en spatel, og den resterende lim fjernes med varmt vand.

Gamle dæk fjernet

 1. Kontroller derefter belægningen. Hvis det konstateres, at gipset forsvinder i nogle områder, fjernes det med en bred trowel. Samlingerne mellem væggen og loftet kontrolleres for hulrum. For at gøre dette skal du bruge en skruetrækker. Hvis der er hulrum, bliver de rengjort og puttyed.

Hvilken primer skal du vælge?

Hvis loftet er lavet af træ / metal, så er der i dette tilfælde foretrukket alkydforbindelser. Akryl er en universal primer, der passer til enhver overflade. Denne sammensætning absorberes i belægningen med ti centimeter, hvorved adhæsionen af ​​vandbaseret maling til loftet forbedres.

For loftet, der er fremstillet af nåletræer, er shellak bedst egnet, da det forhindrer frigivelse af harpikser. Shellac primer beskytter belægningen mod dannelsen af ​​mørke pletter (hvis der er knuder og revner).

Det rigtige valg af forbrugsstoffer - nøglen til kvalitetsarbejde

Til træbeklædning passende aluminiumsammensætning. Det beskytter træet mod dannelse af svamp og skimmel ved at danne et isolerende lag. Polyvinylacetatforbindelser anvendes også til beton, metal, træ og pudsede overflader. De bruges dog i kombination med et specielt pigment.

Epoxy primer er egnet til metal og betonoverflader. Et sådant stof trænger dybt ind i basen og skaber et pålideligt greb med belægningen. Med hensyn til metalloftet beskytter epoxyopløsningen mod rust.

Silikatmørtelet er egnet til en passende mursten og til et beton / gipsunderlag. Sammensætningen er modstandsdygtig overfor atmosfærisk udfældning, derfor bruges den også til udendørs arbejde. På grund af det faktum, at blandingen indeholder alkali, multiplicerer mikroorganismer ikke.

teknologi

Primeren bruges til at sikre, at bunden (loftet) er sikkert fastgjort med vandbaseret maling. På grund af brugen af ​​dette stof reduceres forbruget af vandbaseret maling.

Gem ikke de værktøjer, du har brug for til at arbejde. Vælg en kvalitetsrulle og børster. Ellers forbliver bunken og pletterne på belægningen, som vil påvirke loftets udseende negativt.

Under maleri få rullen med lang bunke. Hvis du bruger et skumværktøj, så vises boblerne efter påføring af primeren. For stoffets økonomi vælges værktøjsværktøjet med kort og naturlig bunke.

Fra valget af rullen afhænger af ensartetheden af ​​laget og forbruget af primer eller maling

Klargør beholderen før rullens dimensioner. Dette element skal rulle rullen før påføring af pigmentet på overfladen.

I stedet for en trinladder, prøv at bruge en børste / rulle forlængelse. Dette element vil lette processen med at påføre blandingen i loftet.

Primerbelægningsprocessen under emulsionsmaling:

 1. Opløsningen hældes i en tidligere fremstillet beholder, hvori rullen er anbragt.
 2. Arbejdsredskabet dyppes i den forberedte løsning.
 3. For at fjerne overskuddet af stoffet passerer rullen sig over beholderens overflade (bad).
 4. Derefter belægge loftet i en retning.
 5. Venter på, at primeren tørrer.
 6. Anvend derefter et andet lag af opløsningen.

Det første lag af opløsningen påføres parallelt med det igangværende lys, og det andet - vinkelret på det, den tredje overskrift til vinduet.

Hvis lofterne er flertrådet, med ledninger og hjørner, skal alle overflader af overfladen være primeret.

På primertaket tager ca. to timer. Hvis der forekommer pletter, behøver du ikke at belægge dem.

Det skal bemærkes, at primeren påføres lige på overfladen. Fra væggen kan væskesammensætningen dræne, og dråber vises på det vandrette loft. For at fjerne dem skal du blot rulle overfladen igen.

Efter priming gå til maleri loftet. Bemærk at malingen begynder at påføres fra døren og fra leddene med en pensel.

Primer loft før maling vandbaseret maling

Hvad er en primer for?

Hvis de reparerer en gammel forringet overflade eller planlægger at oprette en ny, bruger de en primer, som er en væske, en suspension af pigmenter og fyldstoffer. Ved tørring bliver den til en film og beskytter overfladen af ​​loftet eller væggene mod peeling, striber. Selvom du i teorien ikke kan anvende en primer, og direkte påføre maling eller gips.

Men det er bedre ikke at se efter sådanne besparelser, da fejlene vises. Eksperter bemærker, at kvaliteten af ​​primersammensætningen påvirker holdbarheden og pålideligheden. Det påførte mållag kan ikke klæbe til overfladen, og arbejdet vil blive gjort forgæves, fordi primeren udfører mange forskellige funktioner under applikationen:

 • sikrer pålidelig vedhæftning af den nye coating og den behandlede overflade;
 • forbruget af det anvendte materiale er reduceret, her mener vi maling, gips, lim (fliselagt eller tapet);
 • den behandlede overflade er beskyttet mod udseendet af mug, svamp og korrosion på den;
 • uregelmæssigheder glattes, og overfladefejl påvirker ikke afslutningen;
 • duften af ​​maleriets strukturer falder.

Typer af primer og dens anvendelsesområde

Alle eksisterende formuleringer er opdelt i følgende grupper:

 • Alkydblandingen anvendes under behandling af træ- eller metaloverflader.
 • Akryl sammensætning - universal, da den er velegnet til arbejde med beton, mursten og gipsplader. Denne type primer trænger 10 cm ind i overfladen, og derfor bruges den til at gøre dyb imprægnering, hvilket forbedrer vedhæftningen.
 • Shellac blanding behandles oftest med overfladen af ​​nåletræ, da denne type primer ikke tillader harpiksen at skille sig ud. Hvis der er revner eller knuder på flyet, forhindrer denne sammensætning udseendet af mørke pletter i dette område.
 • Aluminiumsprimeren tillader ikke muligheden for skimmelsvamp, og svampen spredes i skoven, da den producerer sin isolering mod fugt. Under anvendelsen af ​​sammensætningen af ​​strukturen af ​​materialet lider ikke.
 • Polyvinylacetatblanding anvendes til behandling af metal, beton, træ, overflader dækket af gips. Men det bruges i sammensætningen med en speciel maling.
 • Epoxyblandingen behandler beton (som det trænger indvendigt og gør det muligt at skabe et tæt greb med belægningen) og metal (beskyttet mod korrosion og har en fuldstændig vandtætning) overflade.
 • Silikatprimeren er beregnet til behandling af overflader fra tilsvarende mursten, dekorative gips og beton. Denne sammensætning er modstandsdygtig overfor atmosfærisk nedbør og kan anvendes på gaden. Mikroorganismer vises ikke på den behandlede overflade og multipliceres ikke, da forskellige alkalier er en del af denne type primer.

Hvad er den bedste primer til loftet? Ud fra materialer og blandinger, som byggemarkedet tilbyder, vælger en erfaren forbruger en vandbaseret primer, da denne type er let at påføre på nogen overflade, og specielle væsker (aceton, benzin osv.) Er ikke nødvendige for at fortynde den. Der er forskellige typer til rådighed, for eksempel: ProfiGrunt dyb penetrerende primer, SuperGrunt-farveløs forbindelse, Beton kontakt klæbemiddel, CT 99 antifungal primer mv.

Til reparation af høj kvalitet, glat stripping og kittet, installer ekstra belysning. Til spørgsmålet - hvor meget primeren tørrer på loftet - vi svarer, at denne proces tager fra 8 til 12 timer.

Faser af overfladebehandling

For at starte primeren skal du udføre forberedende arbejde. Denne proces er opdelt i følgende trin:

Det udføres, at primeren til et loft under maling gik let ned. Hvis den er hvidvaskende, bliver den simpelthen vasket af med en rulle og et lille bækken af ​​varmt vand:

 • Instrumentet er fugtet og transporteres langsomt langs loftet, indtil hele hvidvask er gennemblødt med vand;
 • Spatelpåføringen er så let at rive det unødvendige lag ud;
 • Derefter tørres hele overfladen af ​​med en klud, der også er fugtet med varmt vand.

Fjern al hvidvask.

 • hvis tapetet sidder fast i loftet, slettes de af med en trowel eller en boremaskine med en speciel dyse;
 • hvis overfladen er flisebelagt, slides den af, og limen vaskes af med vand.

Efter fjernelse af den gamle belægning, fortsæt til overfladebehandling:

 • For det første bliver loftet inspiceret, og hvis de finder steder, hvor gipset exfolierer, fjernes de med en bred trowel;
 • Påfør derefter en skruetrækker, kontroller leddene med væggene. Til højkvalitets maleri bør der ikke være hulrum. Hvis de findes, skal de rengøres og dækkes med en tilstrækkelig mængde kitt.

Denne proces er nødvendig for at sikre, at hele loftoverfladen klæber lettere på materialer som kitt og maling. Jord er meget billigere end vandbaseret maling, og derfor er det muligt at reducere omkostningerne. Det er også et ekstra understøtende lag, som forhindrer den nye belægning mod skader.

Processeteknologien er:

 • primeren hældes i et bad, hvor den rulle, der anvendes i arbejdet, frit kan falde;
 • Dette værktøj skal have et langt håndtag, så det er behageligt og nemt at nå loftet og ikke bruge en stige;
 • rullen dyppes i opløsningen, overskuddet fjernes ved at rulle det over badets overflade (det er ribbet) og loftet er belagt i en retning;
 • først efter fuldstændig tørring (tiden er angivet på pakken), det andet lag påføres;
 • Hvis loftet behandles til maling, anvendes en langhårsvals, da bobler forbliver ved brug af skumværktøj. Og for at redde primeren er det bedre at bruge en rulle med en kort og naturlig bunke.

Påfør det første lag parallelt med det igangværende lys, det andet - vinkelret på det og den tredje i retningen til vinduet. Efter hver pas skal du tage en pause, indtil overfladen er helt tør.

Herefter gør du kitt og maler loftet. For det første er uregelmæssighederne og revnerne plasterede, og hvis sidstnævnte er brede, bliver de pudset med et specielt maske (forstærkning), så senere små revner ikke vises. Når alle påførte lag er tørre, begynder du at grout, hvilket kræver finkornet sandpapir.

Malingsprocessen starter fra det fjerne hjørne (fra døren) og fra leddene (loft med vægge). Ved anvendelse af en bred pensel er der lavet 3-5 cm gangbro rundt omkredsen af ​​overfladen, og der fremstilles en malingsrulle.

Ved arbejde skal du bruge et bandage (gasbind) eller åndedrætsværn.

Primer til loft til maling med vandbaseret maling

Primer til maling med vandig emulsionsmaling: pålidelig overfladebeskyttelse

Før farvning er det nødvendigt med forberedelse af basis i form af priming.

Primer til maling af vandbaseret maling kan være anderledes.

Det bidrager til den stærke adhæsion af alle anvendte materialer og forhindrer udbrud af revner.

 • Det minimale forbrug af maling anvendt
 • Høj fugtighedsbestandighed af væggene og loftet;
 • Forebyggelse af mangler;
 • Langtids drift af de malede baser;
 • Enkelhed og brugervenlighed.

Hovedtyper

Vandig emulsionsmaling skal klæbe godt på substratet, på hvilken den vil blive påført. Valget af dette materiale bør derfor tages meget alvorligt. Dens sammensætning skal matche sammensætningen af ​​malingen og have evnen til kvalitativt at imprægnere den malede overflade.

For ikke at forårsage nogen fejl i fremtiden skal den vælges således, at den svarer til farvestoffets kemiske grundlag.

Primer til maling med vandbaseret maling skal være vandbaseret, hvilket igen vil give høj kvalitet og lang levetid på bunden, uanset om det er væg eller loft.


Under vandemulsion kan du anvende disse typer af primere som polymer og akryl.

Sammensætningen af ​​polymerbasen indbefatter polyvinyldispersion, marmormel, dolomitmel og kvartssand. Primeren indeholder ikke flygtige og skadelige stoffer og har høje beskyttelsesegenskaber.

Ulemperne af denne type indbefatter et lille liv og en stor mængde skum i præparatet.

Akrylprimer anvendes i mange forberedende og færdiggørende arbejder, herunder til maling med vandbaseret base. Først og fremmest klæber denne type primer stærkt på materialer og forbedrer deres vedhæftning.

Der er flere sorter af akryl primer:

Universal. Forøger vedhæftning, forbedrer imprægnering og har høj fugtighedsbestandighed.

Akryl primer dyb penetration. Det kan trænge 10 cm dybt ind i overfladen, samtidig med at det bliver nivelleret. Til gengæld vil en glat base give minimal maling forbrug.

Special. Det er beregnet til brug i særlige tilfælde. For eksempel kan det bruges til at øge modstanden af ​​basen til svampe og skimmel.

En speciel sammensætning kan også håndtere metaloverflader for at forbedre korrosionsbestandigheden. Sådanne baser anvendes mindst under vandbaseret maling.

Imprægnering. Der er tilfælde at efterbehandling baser absorberes i ujævne lag i det behandlede substrat. Derefter påføres imprægnerende blandinger, hvilke niveau disse lag.

Lim. Anvendes til at forbedre overfladeadhæsionen med efterbehandling materialer. Det anvendes hovedsageligt på grove og dårligt absorberende baser.

Loftbehandling

Før måling af loftet med vandbaseret maling. skal bestemmes med primeren, som den vil blive behandlet. Hvis der er behov for plastering af loftet, så vil en akrylbase med dyb penetration gøre.


Til afslutning af almindelige lofter og gipsplader er der brugt en universal type. At arbejde skal du fylde på en rulle, bakke og børste.

I første omgang behandles hjørnerne med en børste, og så hele loftet er primet med en rulle. Efter tørring af det påførte lag, kan du gå direkte til maleriet.


I forbindelse med priming skal loftet huskes, at hvis basen er smittet med en svamp, skal den behandles med antiseptiske midler.

Disse er en slags specielle præparater, hvorefter de anvendes, vil risikoen for en svamp være minimal.

Eksperter anbefaler at male, anvende blandingen i flere lag. Mellem stadierne af påføring af lagene skal en vis tid passere for at primeren tørrer godt.

Vægforarbejdning

For at forlænge de malede murers levetid skal de først primeres.

I dette tilfælde er en sammensætning med en højbindende virkning fremragende. Som følge heraf bliver malingen mindre absorberet i væggen, og dette vil spare materialeforbrug.

Men det er nødvendigt at tage højde for det faktum, at hvis væggen har en ujævn overflade, skal du først anvende en primer med dyb penetration. Det vil mætte og niveau, hvilket vil forlænge sine udnyttelseslinjer.

Priming væggene er også nødvendigt for at give dem antibakteriel beskyttelse. Samt lofter skal vægge behandles med en antiseptisk sammensætning (hvis der er svamp i rummet).

Ud over at primeres, skal det også pudses, før der påføres vandbaseret maling på overfladen.

Store fejl

Det er ikke nødvendigt at anvende vandbaseret maling eller en slags dispersion som primer til overfladen.


Sammensætningen af ​​disse opløsninger afviger fra standarderne, derfor kan deres anvendelse føre til udseendet af forskellige defekter.

Se videoen om emnet:

Det er uønsket at prale overfladerne med for billige og udløbne baser, da de kan absorberes dårligt, hvilket resulterer i, at overflademodstanden vil falde betydeligt. En defekt, som f.eks. Overfladeblæsning kan også forekomme.

Fortæl dine venner om denne artikel i det sociale. netværk!

Mal loftet med vandbaseret maling

Nu kom i vogue maleri med vandige maling lofter. Derudover er den giftfri og tørrer hurtigt, den har ikke en stærk lugt, og det er ret økonomisk. Ferskvandsemulsion fjernes ret let fra overfladen, men efter tørring bliver den meget modstandsdygtig over for ydre påvirkninger.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling, vi vil fortælle dig i vores artikel.

Vælg de nødvendige værktøjer

Til maling af loftet har du brug for: små og store ruller, en bred pensel, en bakke, malingen selv, klæbebånd til beskyttelse af ikke-malede overflader og en trinladder, hvis du ikke har et langt håndtag til rullen.

Forbereder loftet for maleri

Først skal du fjerne den gamle belægning. Hvis dette tapet fugter dem med vand, og derefter rive med hænderne eller gå med en spatel. Før man måler hvidkalkede lofter med vandbaseret maling, skal hvidvaskning også grundigt gennemblødes og derefter forsigtigt fjernes med en spatel.

Efter at have undersøgt forsigtigt hele overfladen af ​​loftet finder vi revnerne (hvis de findes) og dekorere dem med kitt. Det må siges, at for at kunne male loftet korrekt, er det nødvendigt at vælge den kitt og primer, der anbefales af malingfabrikanten.

Primer loft inden maling

Denne fase begynder i slutningen af ​​alt forberedende arbejde. Til pudsede overflader er det hensigtsmæssigt at anvende en dybtræknings primer, til konventionelle lofter og gipsplader, at anvende en universal primer. For at påbegynde loftet før maleri skal du have en rulle, børste og bakke. Først skal du børste hjørnerne med en børste og derefter hele loftet med en rulle. Påfør et tyndt lag af primer, i en lille mængde, uden nedslidninger og ikke-farver. Efter at primeren er helt tør (efter 1-2 timer) kan du vedhæfte alle de nødvendige dekorative elementer (stikkontakter, baguetter, kantsten osv.) Og begynde at male.

Teknologien til at male loftet vandbåren maling

Først skal du fortynde malingen til den ønskede tykkelse i henhold til instruktionerne (hvis fabrikanten anbefaler). Det er ønskeligt, at det er flydende, så er der ingen forskel mellem de påførte lag. Hæld malingen i badet og kan begynde at male kanterne af loftet med en børste. Du skal danne en linje 3-5 cm bred fra hjørnet.

Når kanterne er malet, er du velkommen til at anvende det første lag på hele overfladen af ​​loftet. Tag en rulle, dypp den ind i malingen og rul den over badet (under ingen omstændigheder i loftet), indtil malingen fylder jævnligt trådenes tråde.

Det er ret nemt at male loftet med vandbaseret maling. Det vigtigste er at huske, at den første bevægelse altid udføres i en retning, og hvert efterfølgende lag påføres vinkelret på den forrige. Det første lag maling anvendes bedre i vinduets retning.

Efter at have begyndt at male, gå ned på gulvet og se, hvor der er lettere pladser på loftet. Hvis nogen, male dem først. Så kan du anvende et andet lag, med retningen vinkelret på vinduet.

Udfør det tredje maleri af loftet med en næsten tør rulle, med en retning fra vinduet. Gå så igen ned på gulvet og inspicer loftet omhyggeligt. Hvis du ikke har bemærket nogen pletter, ligger malingen jævnt og jævnt, lad det tørre, og du må ikke tillade støv at komme på den malede overflade.

Som du kan se, er det sikkert og ikke overhovedet vanskeligt at male loftet med vandbaseret maling, men samtidig pålidelig og økonomisk.

Primer loft før maling vandbaseret maling

Hvis de reparerer en gammel forringet overflade eller planlægger at oprette en ny, bruger de en primer, som er en væske, en suspension af pigmenter og fyldstoffer. Ved tørring bliver den til en film og beskytter overfladen af ​​loftet eller væggene mod peeling, striber. Selvom du i teorien ikke kan anvende en primer, og direkte påføre maling eller gips.

Men det er bedre ikke at se efter sådanne besparelser, da fejlene vises. Eksperter bemærker, at kvaliteten af ​​primersammensætningen påvirker holdbarheden og pålideligheden. Det påførte mållag kan ikke klæbe til overfladen, og arbejdet vil blive gjort forgæves, fordi primeren udfører mange forskellige funktioner under applikationen:

 • sikrer pålidelig vedhæftning af den nye coating og den behandlede overflade;
 • forbruget af det anvendte materiale er reduceret, her mener vi maling, gips, lim (fliselagt eller tapet);
 • den behandlede overflade er beskyttet mod udseendet af mug, svamp og korrosion på den;
 • uregelmæssigheder glattes, og overfladefejl påvirker ikke afslutningen;
 • duften af ​​maleriets strukturer falder.

Typer af primer og dens anvendelsesområde

Alle eksisterende formuleringer er opdelt i følgende grupper:

 • Alkydblandingen anvendes under behandling af træ- eller metaloverflader.
 • Akryl sammensætning - universal, da den er velegnet til arbejde med beton, mursten og gipsplader. Denne type primer trænger 10 cm ind i overfladen, og derfor bruges den til at gøre dyb imprægnering, hvilket forbedrer vedhæftningen.
 • Shellac blanding behandles oftest med overfladen af ​​nåletræ, da denne type primer ikke tillader harpiksen at skille sig ud. Hvis der er revner eller knuder på flyet, forhindrer denne sammensætning udseendet af mørke pletter i dette område.
 • Aluminiumsprimeren tillader ikke muligheden for skimmelsvamp, og svampen spredes i skoven, da den producerer sin isolering mod fugt. Under anvendelsen af ​​sammensætningen af ​​strukturen af ​​materialet lider ikke.
 • Polyvinylacetatblanding anvendes til behandling af metal, beton, træ, overflader dækket af gips. Men det bruges i sammensætningen med en speciel maling.
 • Epoxyblandingen behandler beton (som det trænger indvendigt og gør det muligt at skabe et tæt greb med belægningen) og metal (beskyttet mod korrosion og har en fuldstændig vandtætning) overflade.
 • Silikatprimeren er beregnet til behandling af overflader fra tilsvarende mursten, dekorative gips og beton. Denne sammensætning er modstandsdygtig overfor atmosfærisk nedbør og kan anvendes på gaden. Mikroorganismer vises ikke på den behandlede overflade og multipliceres ikke, da forskellige alkalier er en del af denne type primer.

Hvad er den bedste primer til loftet? Ud fra materialer og blandinger, som byggemarkedet tilbyder, vælger en erfaren forbruger en vandbaseret primer, da denne type er let at påføre på nogen overflade, og specielle væsker (aceton, benzin osv.) Er ikke nødvendige for at fortynde den. Der er forskellige typer til rådighed, for eksempel: ProfiGrunt dyb penetrerende primer, SuperGrunt-farveløs forbindelse, Beton kontakt klæbemiddel, CT 99 antifungal primer mv.

Til reparation af høj kvalitet, glat stripping og kittet, installer ekstra belysning. Til spørgsmålet - hvor meget primeren tørrer på loftet - vi svarer, at denne proces tager fra 8 til 12 timer.

Faser af overfladebehandling

For at starte primeren skal du udføre forberedende arbejde. Denne proces er opdelt i følgende trin:

Trin 1. Fjern det gamle lag.

Det udføres, at primeren til et loft under maling gik let ned. Hvis den er hvidvaskende, bliver den simpelthen vasket af med en rulle og et lille bækken af ​​varmt vand:

 • Instrumentet er fugtet og transporteres langsomt langs loftet, indtil hele hvidvask er gennemblødt med vand;
 • Spatelpåføringen er så let at rive det unødvendige lag ud;
 • Derefter tørres hele overfladen af ​​med en klud, der også er fugtet med varmt vand.

Fjern al hvidvask.

 • hvis tapetet sidder fast i loftet, slettes de af med en trowel eller en boremaskine med en speciel dyse;
 • hvis overfladen er flisebelagt, slides den af, og limen vaskes af med vand.

Trin 2. Inspektion og overfladebehandling.

Efter fjernelse af den gamle belægning, fortsæt til overfladebehandling:

 • For det første bliver loftet inspiceret, og hvis de finder steder, hvor gipset exfolierer, fjernes de med en bred trowel;
 • Påfør derefter en skruetrækker, kontroller leddene med væggene. Til højkvalitets maleri bør der ikke være hulrum. Hvis de findes, skal de rengøres og dækkes med en tilstrækkelig mængde kitt.

Fase 3. Det udføres primer loftet før male med dine egne hænder.

Denne proces er nødvendig for at sikre, at hele loftoverfladen klæber lettere på materialer som kitt og maling. Jord er meget billigere end vandbaseret maling, og derfor er det muligt at reducere omkostningerne. Det er også et ekstra understøtende lag, som forhindrer den nye belægning mod skader.

Processeteknologien er:

 • primeren hældes i et bad, hvor den rulle, der anvendes i arbejdet, frit kan falde;
 • Dette værktøj skal have et langt håndtag, så det er behageligt og nemt at nå loftet og ikke bruge en stige;
 • rullen dyppes i opløsningen, overskuddet fjernes ved at rulle det over badets overflade (det er ribbet) og loftet er belagt i en retning;
 • først efter fuldstændig tørring (tiden er angivet på pakken), det andet lag påføres;
 • Hvis loftet behandles til maling, anvendes en langhårsvals, da bobler forbliver ved brug af skumværktøj. Og for at redde primeren er det bedre at bruge en rulle med en kort og naturlig bunke.

Påfør det første lag parallelt med det igangværende lys, det andet - vinkelret på det og den tredje i retningen til vinduet. Efter hver pas skal du tage en pause, indtil overfladen er helt tør.

Herefter gør du kitt og maler loftet. For det første er uregelmæssighederne og revnerne plasterede, og hvis sidstnævnte er brede, bliver de pudset med et specielt maske (forstærkning), så senere små revner ikke vises. Når alle påførte lag er tørre, begynder du at grout, hvilket kræver finkornet sandpapir.

Malingsprocessen starter fra det fjerne hjørne (fra døren) og fra leddene (loft med vægge). Ved anvendelse af en bred pensel er der lavet 3-5 cm gangbro rundt omkredsen af ​​overfladen, og der fremstilles en malingsrulle.

Ved arbejde skal du bruge et bandage (gasbind) eller åndedrætsværn.