Infrarødt loft: Det mest moderne varmesystem

Opvarmning af et hus med elektricitet betragtes som den dyreste, men hvis der ikke er andre brændstoffer, er det værd at overveje de mest populære typer varmelegemer, der drives fra stikkontakten. Den mest økonomiske betragtes som infrarød. Deres effektivitet er meget højere på grund af et andet driftsprincip. I modsætning til konventionelle elektriske reflektorer eller radiatorer, infrarød varme ikke luften, men de omkringliggende objekter: gulvet, vægge, møbler, folk. Opvarmede genstande udsender jævnligt varme og skaber en følelse af komfort og tørhed.

Enheden og princippet om driften af ​​den infrarøde varmeapparat

Stålhuset på enheden indeholder en reflektor og et varmeelement eller en radiator. Når den er tændt, opvarmer emitteren og udsender infrarøde bølger, som opfattes af mennesket som termisk. Varmeelementet kan fremstilles i form af et varmeelement - en rørformet varmeapparat, en åben eller lukket spiral eller en carboncoating i filmvarmere.

Reflektoren tjener til retningsopvarmning og beskyttelse af selve apparatet mod overophedning. Infrarøde bølger er helt sikre for mennesker og dyr, bortset fra mulig overophedning. For at forhindre det er varmeapparater udstyret med termostater og sensorer. Med deres hjælp kan du indstille varmetemperaturen og slukke for apparatet, når den når den.

Typer af infrarøde varmeapparater

Ved montering kan disse enheder opdeles i:

Loftsmodeller er meget populære. De besætter kun plads på loftet, som næsten altid er ukritisk. Det er umuligt at ved et uheld røre ved og brænde dem, eller utilsigtet læne en brændbar genstand.

Korrekt installeret og styret enheden opvarmer jævnligt hele zonen, som ligger under ham, spisestue eller rekreativt område. Og endelig ser moderne modeller så pæne og æstetisk glædeligt ud, at de kun udsmykker interiøret. Det skal bemærkes, at lofternes højde skal være tilstrækkelig, ikke mindre end 2,5 meter.

Infrarød film på loftet

Endnu mere interessant er nyheden blandt varmeapparater - infrarød film. Det er en polyethylenfilm inde, hvor de ledende og varme kulstofelementer er forseglet. Filmen er meget mere bekvem end en varmelegeme af en sædvanlig form. Du kan:

 • forstærke til ethvert fladt sted - gulv, loft eller væg under vinduet
 • skæres i stykker af den ønskede størrelse på specielle linjer;
 • gem under et suspenderet eller ophængt loft.

Sammenlignet med varmeapparatet opvarmer filmen ikke så meget. For en god opvarmning af rummet, især i den kolde periode, skal den dække et ret stort område med det. Men dette produkt er helt brandsikkert. Det er også let tilgængeligt i ruller, der er nemme at transportere.

Fordele og ulemper ved et varmt infrarødt loft

Sammenlignet med andre typer varmesystemer har et varmt loft mange fordele:

 • den største rentabilitet i forhold til sædvanlige radiatorer og reflektorer;
 • rummet har et naturligt fugtighedsniveau;
 • enkel installation og mangel på arbejdskrævende operationer
 • enkel automatisk styring giver dig mulighed for at glemme temperaturfald
 • Mulighed for installation i bygninger af enhver art, herunder træ;
 • bredt udvalg af endelige lofter.

Af de betydelige ulemper kan kun identificeres en grænse i loftets højde, men i dette tilfælde kan du komme ud af situationen. For eksempel, når du installerer en termisk film for at omgå de steder, hvor mennesker er konstant: over sengens overflade eller over arbejdspladsen.

Hvordan laver man et varmt loft i huset med egne hænder?

Installationen af ​​den infrarøde film på loftet forekommer i flere faser:

 1. loftisolering;
 2. film område beregning;
 3. montering film, termostat og sensor;
 4. netværkstilslutning og sundhedskontrol.

Før installationen af ​​den termiske film er det nødvendigt at afslutte alle bygge- og efterbehandlingsarbejder i loftet, undtagen færdigbehandling. Udfør også alt arbejde med at lægge kommunikation og belysningstråde.

Overvej nu trinene for at installere et varmt loft mere detaljeret.

Loftisolering

Det er nødvendigt for ikke at opvarme loftet eller naboerne på gulvet ovenfor. Korrekt isoleret loft vil returnere al varme til lokalerne, hvilket øger enhedens effektivitet og reducerer energikostnaderne. Termisk isolering med et reflekterende lag er fastgjort til hele overfladen af ​​loftet og går et par centimeter til væggene. Dette forhindrer varmetab gennem hullerne mellem loftet og væggen. Ledninger i varmeisolerende materiale klæbes med tape. Selve materialet skal være mindst 5 mm tykt.

Sådan beregnes området af den infrarøde film?

For den korrekte beregning af det krævede område skal du overveje følgende:

 • Hvor godt er bygningen isoleret. For et murstenhus eller en lys stelstruktur, vil disse data afvige;
 • om du planlægger at bo i huset om vinteren, permanent eller ved korte besøg
 • volumen af ​​det opvarmede område. Det kan være enten hele rummet eller en del af det;
 • Vil infrarød opvarmning være primær eller sekundær?

Hvis der planlægges et varmt loft som den primære type opvarmning, skal den optage mindst 70% af det samlede loftareal. Som et supplement kan dette tal reduceres henholdsvis til hovedvarmesystemets kapacitet. Den gennemsnitlige filmkraft er ca. 0,2 kW pr. Kvadratmeter. Ved at dividere termostatens effekt med dette nummer kan du finde ud af det område af filmen der kan sluttes til den.

Installation af varmeudstyr

Termofilm kan kun skæres på specielle linjer mærket på den. Hver type film har sin maksimale længde af segmentet. Disse oplysninger findes i vedlagte dokumentation eller spørg sælger. Mellem film og isolering af loftet må der ikke være huller og luftgab.

Dernæst skal du tilslutte kobberkontakterne på den ledende bus med elektriske ledninger ved hjælp af kontaktklip. Halvdelen af ​​klipset skal anbringes på kobberbussen og den anden inden i varmeren. Herefter isolerer bitumen tape filmens ender på begge sider.

Sensoren er fastgjort til termisk isolationsudskæring og er forbundet til regulator og varmeelementer.

Elektrisk tilslutning

Tilslut filmen via regulatoren til netværket skal være parallelt. Hvis det varme loft vil have mere strøm, er det bedre at forbinde det via en separat maskine.

Korrekt monteret, skal det varme loft, når det er tændt, udledes behagelig ensartet varme, aldrig overophedes overalt og sluk straks, når den indstillede temperatur er nået.

efterbehandling

Dernæst lave de sidste trimlofter. Det kan være et strækloft med speciel mikroperforation. Det transmitterer perfekt infrarøde bølger. Strækloft er i dette tilfælde monteret på væggenes kant uden at påvirke selve loftet.

Det er også muligt at lukke konstruktionen med et ophængt loft: gipsplader, klapbræt eller plastpaneler. Forlad et lille mellemrum mellem det hængende eller ophængte loft og det infrarøde varmesystem. For at afslutte loftet skal du vælge vandtætte materialer med en tykkelse på højst 16 mm.

Det infrarøde varmesystem til lofter er den mest moderne, sikre og effektive af alle elvarmeindstillinger. Ved korrekt installation vil det vare lang tid, fylde huset med varme og komfort, mens det forbliver helt usynligt.

Opvarmning film loft eller opvarmet gulv? Vi ødelægger myter

Myte nummer 1. Varmt gulv i huset vil jeg bruge som den vigtigste type opvarmning

Opvarmning af rummet ved hjælp af et opvarmet gulv er lavet, som det allerede er klart fra navnet, fra den del af rummet, som er under vores fødder. I forbindelse med centralvarmeanlægget skaber gulvvarme en højere temperatur i det nedre luftlag ved opvarmning af gulvet. Den optimale temperatur er 22 grader ved fødderne og 18 grader ved hovedet. Hvis du fjerner radiatorerne, som bærer hovedbelastningen til opvarmning af rummet, for at skabe et behageligt miljø, skal du opvarme spolen (eller kablet afhængigt af typen) til en temperatur på 35 grader. Bare forestil dig, hvilke fornemmelser der opstår, når du går på et sådant gulv. En sådan opvarmet overflade af gulvet, ud over at være ikke behagelig, overtræder også hygiejnestandarderne for rummets mikroklima. Myten er ødelagt!

Myte nummer 2. Varme loftet i huset er en stor mikrobølgeovn.

Konventionelle mikrobølgebølger bruges til at opvarme mad i en mikrobølgeovn skabe et elektromagnetisk felt, der virker på partiklerne, hvilket får dem til at rotere. En sådan rotation får partiklerne til at gnide mod hinanden, hvilket fører til udseendet af varme inde i det opvarmede objekt. Til gengæld bruger filmen elvarmeren helt forskellige bølger på basis af dens handling, nemlig infrarød. Sådanne bølger er ikke i stand til at skabe elektromagnetiske felter i mikrobølgeovn og er fulde analoger af det infrarøde spektrum af solstråling. Er solen en mikrobølgeovn? Læs mere her. Myten er ødelagt!

Myte nummer 3. Gulvvarme sikrere opvarmning loftet

Enhver elektrisk enhed skaber om sig selv en vis elektromagnetisk intensitet. Uanset fabrikanten anses en sikker afstand fra enhver filmvarmer til at være mindst 10 cm. Men hvad med det varme gulv, hvis hovedelement er en film elvarmer eller kabel, der ligger kun et par centimeter fra overfladen af ​​laminat, linoleum eller flise? Den spændende spænding begynder at dække mere afstand fra den. Det er usandsynligt, at en omsorgsfuld mor vil plante sit barn på gulvet, hvilket ikke kun udsender varme, men også elektromagnetiske bølger. Hvad skal man sige om dyr, der foretrækker at være i de lokaler, hvor der er installeret et varmeloftsystem, og værelser med varmt gulv er omgået. Naturen kan ikke narre, det bekræftes af mange af vores kunder! Myten er ødelagt!

Myte nummer 4. Varme loftet opvarmer ikke gulvet

Grundlaget for opvarmningstaket er en speciel film, der udsender infrarøde bølger. Denne strålings egenart er, at strålerne ikke opvarmer luften. Termisk energi fra filmen overføres til ethvert faste stof i adgangszonen. Disse organer omfatter møbler, omslutter strukturer og selvfølgelig gulvet. Myten er ødelagt!

Myte nummer 5. Gulvvarme er et infrarødt varmesystem, ikke en konvektiv

Selvfølgelig er enhver filmvarmer infrarød. Men når man taler om varmesystemet i et rum med et varmt gulv, observeres en lidt anden situation - den er placeret under, og varme, som det er kendt, overføres altid fra bunden op ved hjælp af konvektion. Derfor er varmt gulv mere til et konvektivt varmesystem. Mens der er opvarmning i varmesystemet, er luften ikke involveret i opvarmningen, og rummet opvarmes af infrarøde stråler fra opvarmningstaket, dvs. Varmesystemet er infrarødt. Myten er ødelagt!

Myte nummer 6. Varm gulvvarme er billigere end opvarmning loftet

Varmesystemet baseret på infrarød stråling bruger energi 2,5 mindre end et konvektivt system med tilsvarende størrelse. Derfor vil omkostningerne ved den første være mindre. Som vi allerede har fundet ud af, er arbejdet i det opvarmede gulv hovedsagelig baseret på konvektion, og opvarmningstaket - på infrarød stråling. Herfra bliver det klart, at prisen på et opvarmet gulv er meget højere end prisen på et opvarmningstak. Myten er ødelagt!

Hvordan man laver et varmt loft i huset

I lokaler, hvor det ikke er muligt at installere centralvarme, er et varmt loft den optimale løsning. For at installere det i et hus, har du brug for en minimal indsats, og effektiviteten er meget højere end analoger såsom et opvarmet gulv eller elektriske konvektorer.

Princippet om drift og egenskaber

Enheden af ​​det infrarøde loft er et filmark, inden for hvilket varmeelementerne er placeret. Når der leveres strøm til systemet, opvarmes det op til +45 ° C om få minutter. Elementer transmitterer infrarøde bølger svarende til dem, der transmitteres af sollys. Varme går ind gennem det dekorative loftsbelægning og er rettet mod gulvet, hvorfra det reflekteres.

Dette opvarmer ikke kun luften i rummet, men også møblerne. Således opsamler miljøet varme og frigiver det gradvist.

På et niveau på 1-1,5 m fra gulvet installeres en termostat, som korrigerer systemets drift: Når den indstillede temperatur er nået, stopper driften af ​​infrarøde lofter automatisk. Behandlingen af ​​temperaturen efter opvarmning tager direkte ca. 10% af tidscyklussen. Således spares elektricitet til tiden i kun 5-7 minutter af systemets drift pr. Time.

Fakta! Infrarød opvarmning kritiseres ofte af følgende årsag: I henhold til fysikkens love er den varme luft altid tendens opad, men gulvfladen bliver kold. Dette hævdes af dem, der ikke er bekendt med principperne for driften af ​​dette system: filmvarmer ved opvarmning af genstande i rummet kompenserer for manglen på varme på gulvet.

 • Webbredde fra 0,5 til 1 m;
 • Tykkelse op til 1,2 mm;
 • Varmeelementets maksimale temperatur er +50 ° C;
 • Spænding 220 V;
 • Vægt 1 kvadrat. m. ca. 50 gram.

Fordele og ulemper ved varme lofter

Sammenlignet med andre typer varmelegemer har et sådant loft mange fordele:

 1. Finansbesparelser på elregninger. Sammenlignet med forbruget af klimaanlæg, konvektorer eller opvarmede gulve er loftvarme mere økonomisk mindst 3-5 gange;
 2. Indendørs luft er ikke for tør. I modsætning til f.eks. Fra klimaanlægget giver brugen af ​​et infrarødt loft mulighed for at opretholde det naturlige fugtighedsniveau i huset.
 3. Nem at håndtere. Temperaturen og driftstilstanden reguleres af kontrolpanelet;
 4. Nem installation. Selv en person, der er helt langt fra reparationsarbejdet, vil selv kunne lave loftvarme.
 5. Mulighed for installation i enhver bygning. Infrarøde måtter interagerer ikke med loftet, så de er endda egnet til installation i et træhus;
 6. Alternativt valg af dekorative loftsbelægning.

Den type handling af infrarøde lofter ligner sollys, der er nogle begrænsninger på placeringen af ​​loftet. Det anbefales ikke at installere varmemåtter direkte over sengen, især i hovedets område.

Det er umuligt at arrangere sådan opvarmning i et hus, hvor lofterne er under 2-2,3 m. Ideel mulighed er at installere systemet i værelser med en højde på ca. 3 m. I dette tilfælde er det muligt at arrangere et loft på flere planer, yderligere dekorative belysning og andre designelementer.

montering

Hvis et sådant system er planlagt som det eneste varmeelement, er det nødvendigt at installere måtter på 70-80% af overfladen. I tilfælde af yderligere opvarmning er det nok at dække 30% af loftet.

Før installation af varmelegemet er det nødvendigt at beregne effekten af ​​det samlede planlagte dækningsområde. Dette skal gøres for at vælge den korrekte temperaturreguleringstermostat. For eksempel bruger en konventionel termostat 4 kW., Og 1 kvadrat. m. film - ca. 0,2 kW. I dette tilfælde bør området for det infrarøde loft ikke være mere end 20 m².

Derefter skal du lave højkvalitetsisolering. I konkrete lejlighedskomplekser er dette nødvendigt, så varmen ikke går til naboerne ovenfor. I et træhus er det også nødvendigt at isolere bjælkerne for at undgå varmeafledning i skoven og dens udtørring.

Skumpolystyren i en rull, der er dækket med folie på en eller to sider, anvendes som termisk isolering. Materialet er fastgjort til loftet med plastik ildfaste dowels. Samlinger er tapet med foliebånd. Så kan du montere et elektrisk varmt loft.

Infrarøde klæder er monteret i en afstand af 20 cm fra væggene. I et træhus anbefales det at lægge en indrykning på 30-40 cm. Der skal være en afstand på 5 cm mellem strimlerne. Ildfaste dowels bruges også som fastgørelsesanordninger. Termofilm stables parallelt med hinanden. Installationen skal beregnes på forhånd i henhold til ordningen, idet man undgår at lægge klæder over sengene og over elektriske apparater (tv, mikrobølgeovn, køkkenhætte osv.)

Når du har fastgjort kludene, skal du tilslutte systemet. For at gøre dette skal du forbinde terminalerne til kobberbusstængerne og klemme dem tæt på tænger, og forbindelsespunkterne er isoleret. For at forbinde de infrarøde bånd, der anvendes elektrisk kobbertråd sektion på 2,5 kvadratmeter. mm og mere. Så skal du tilslutte hele systemet til termostaten. Det ligger i en afstand på 1-1,5 m fra gulvet. For at skjule ledningerne i væggen, skal du gøre med en boremaskine eller et slagstang. Det er yderligere nødvendigt at skjule gipset. Installationen er klar, det er fortsat at kontrollere varmen. Det er bedre at lave et "testdrev" af loftet inden indlejring af slagtilfælde.

Det er vigtigt! Nedskæringer af en infrarød film på loftet bør kun foretages på fabrikken, der er specielt udpeget af en prikket linje. Ellers vil varmeelementerne blive beskadiget, og opvarmningen vil ikke fungere.

Vælge en dekorativ belægning til et infrarødt loft

Det vigtigste ved valg af loftsbeklædning er at undgå at skabe et stort luftgab mellem den infrarøde film og selve det dekorative materiale. Vanskeligheder opstår, når gulvpladerne har en oprindeligt stor krumningsvinkel, og de skal udjævnes ved hjælp af gipspladestrukturer. Dette er et meget tidskrævende arbejde, og installationen af ​​metalprofiler i processen kan beskadige filmen.

Før du lægger et varmt loft er det nødvendigt at fjerne overfladens dråber. Dette problem kan løses ved plastering.

For et rummeligt værelse er ideelt - ophængt loft. For at installere det skal du bruge smalle aluminium- eller plastprofiler, som kun er monteret på væggenes omkreds uden at påvirke overlapningsområdet. Det højkvalitets stretchloft med mikroperforering overfører de varme infrarøde strømme på bedst mulig måde.

I træhuset er det muligt at installere eurolining. Dette materiale er egnet til små værelser, så installationen af ​​batten ikke påvirker gulvområdet. Foringen skal være af god kvalitet, så det under drift ikke mister dets udseende og form. Også i træhuset metalplader til loftet vil se originale, desuden har de optimal varmeoverførsel.

Hvordan opvarmer infrarød film loftvarmere

Infrarøde filmvarmere

Når spørgsmålet om opvarmning af dit eget hjem søger almindelige mennesker til måder at oprette et sådant system, der ville være billigt, men samtidig arbejde effektivt med mindre brændstof. Vi vil ikke overveje alle former for varmeanlæg, som producenterne tilbyder i dag, men opholder sig kun på en. Dette er en infrarød loftfilmvarmer. Hvorfor netop han?

Infrarøde varmeapparater optrådte på markedet for ikke så længe siden. De vinder ikke stor popularitet, bare fordi forbrugerne ser de nye produkter med en vis frygt. Dette er den første. Den anden er en flygtig enhed, der opererer på et elektrisk strømnetværk. Du ved selv, hvordan vores netværk fungerer, især uden for byen. Shutdowns forekomme med misundelsesværdige konstans, så vi er stadig bange for at bruge infrarøde filmvarmere som den vigtigste varmekilde.

Hvad er infrarøde varmeapparater?

Disse er varmeanlæg, der udsender stråler svarende til sol. Det vil sige, at luften ikke opvarmes fra dem, men genstande absorberer hurtigt energi og udstråler det i rummet. Dette er princippet om deres arbejde. Derfor er jo større dækningsområdet for varmeelementet, desto større er varmeoverføringsområdet. Men overvej nogle punkter i forbindelse med sikkerheden ved infrarøde loftvarmere:

 1. Højden af ​​loftet, som de er installeret på, skal være mindst 2,5 m.
 2. En person bør ikke falde ind i indsatsområdet for deres stråler. Fra sådan stråling kan huden blive brændt.

Disse indretninger adskilles ved strålingstemperatur og bølgelængde:

 • Lav temperatur - husholdningsapparater, der udsender en temperatur i området 100-600C. De udsender bølger på 5,6-100 μm i længden.
 • Mellem temperatur. Deres temperaturområde er 600-1000і. Bølgelængden varierer fra 2,5 til 5,6 mikron.
 • Høj temperatur. Planerne opvarmes over 1000 ° C ved en bølgelængde på 0,74-2,5 μm.

For hver af de tre varmeapparater er der brug for en vis lofthøjde i lokalet, hvor den vil blive installeret. Den første bruges når lofthøjden er inden for 3 m, den anden er 3-6 m, den tredje er over 8 m.

Hvad er forskellen mellem infrarøde ovne i loftet og andre enheder af denne type? Først og fremmest dens design. Faktisk er det film, hvor der ikke er et hus, som f.eks. Lampe IR-varmeapparater eller rørformede varmeapparater. Polymerfilmen er kun en mikron tyk. Kulstofpasta anbringes på den, til hvilken meget tynde carbonfibre er fastgjort. De vil udsende infrarøde stråler. Et vigtigt element i filmvarmeren - kobber kontakter lavet af folie. Dette er den mest sårbare punkt på enheden. Derfor, når der er et spørgsmål om installation af enheden med egne hænder, er det nødvendigt at være særlig opmærksom på varmelegemets tilslutning.

På begge sider af den færdige film er lamineret polyester lamineret. Det er et beskyttende materiale med høje elektriske isolerende egenskaber. Desuden refererer det til ikke-brændbare materialer. Varmeapparatet selv har en kapacitet på op til 500 W, der udstråler temperatur fra 30 ° C til 110 ° C.

Installation af loft infrarød varmeapparat

Alt arbejde, der er forbundet med installationen af ​​en film infrarød loftvarmer, baseret på kravene til driften af ​​systemet. Men det vigtigste er loftet. Hvis det er stort, er det bedre at skifte ansvaret for ansvaret på professionelle skuldre. Hvis loftet er lille, så kan du prøve at installere enheden selv.

Ligesom mange installationsprocesser er installationen af ​​en filmvarmer opdelt i flere faser:

 1. Installerer en reflekterende skærm.
 2. Monteret varmefilm.
 3. Der oprettes et elektrisk ledningsdiagram.

Trin # 1

Laying scheme Flan

For det vil have brug for et materiale med et folielag. Det er bedre, hvis det er en lille tykkelse af isolering, trimmet på den ene side med aluminiumsfolie. Den optimale tykkelse er 5 mm.

Hvis loftet er bygget af savet tømmer, så kan en hæftemaskine og metalbeslag bruges til at fastgøre varmeisolatoren. Hvis loftet er beton, så kan du ikke undvære en perforator. Med det, i loftoverfladen hver halve meter borer huller til et specielt fastgørelseselement - UKE. Båndene overlapper hinanden med en forskydning på 2-4 cm.

Trin 2

Faktisk er teknologien til installation af filmloft infrarød varmeapparat ikke anderledes end installationen af ​​en varmeisolator. En varmelegeme er trods alt en tynd film, hvor kulstofpasta og kulfiber påføres. Det vil sige, det er det samme rullemateriale.

Vær opmærksom på, at der i opvarmningens design er specielle transparente striber på kanterne - disse er steder til fastgørelse. Derfor er det ret vanskeligt at lave en fejl og installere fastgørelserne på det forkerte sted. Og endnu en ting - installationen skal kun udføres i et opvarmet rum.

Det er meget vigtigt at læse instruktionerne detaljeret inden installationen. En lille afvigelse fra det kan føre til store problemer i forbindelse med driften. Ofte forkæler hjemmehåndværkere film og karbontråde, hvilket kræver udskiftning af en hel strimmel. Og det er ikke de rigtige udgifter.

Trin 3

Installation af et varmt loft

Elektrisk arbejde - det sværeste og afgørende stadium. Til deres adfærd kræves ledning PV-3 med en enkelt kerne. Der opbygges en kroglinje fra den, som skal være skjult i kanalen. Highway isolere nødvendigvis og camouflere fra øjnene.

Hvis området for filmens infrarøde varmeapparat er stort nok, skal du installere en magnetisk kontaktor i kredsløbet. Alle hovedkanaler skal føres til omstillingsbordet.

Næste er installationen af ​​termostaten. Dens sted er 1,4 m over gulvet. Når hele ordningen er klar, testes systemet, eliminerer små problemer og forbereder det til drift.

værdighed

Denne varmer har en række fordele:

 • Det giver dig mulighed for at oprette et system med rumopvarmning efter zoner eller med dækning af hele rummet.
 • Det har en lav pris.
 • Det gør det muligt at spare op til 40% af energien i forhold til andre varmesystemer.
 • Den infrarøde filmvarmer placeret i loftet optager ikke nogen opbevaringsplads.
 • Det reducerer praktisk talt ikke højden af ​​lofterne.
 • Afviger i stille arbejde og høj effektivitet, og opvarmer også øjeblikkeligt.

Eksperter mener, at filmens infrarøde varmeapparat er den mest effektive måde at opvarme lokaler på med henblik på det ønskede formål.

Infrarødt varmt loft eller gulv?

Varme film loft og gulv. Hvad er forskellen?

Overvej forskellene i film infrarød opvarmning, når du placerer varmelegemet selv i loftet og gulvet.

I tilfælde af loftvarme er forskellige typer af film monteret under loftsbeklædningen, som kan være gipsvæg, krydsfiner, spånplader, lofter, etc.
Fysik i rumopvarmningsprocessen er som følger - filmen opvarmer materialet i loftsbeklædningen, som igen udstråler varme ned, opvarmer gulvet og de omkringliggende genstande. I dette tilfælde er kun en metode til varmeoverførsel involveret - stråling. Og allerede opvarmet på en sådan måde vil gulvet begynde at opvarme rummet.

* Ved gulvvarme opvarmes gulvfladen direkte af filmen, og gulvet opvarmer rummet ved hjælp af to varmeoverføringsmekanismer - konvektion og stråling. Faktisk betyder det, at varmemissionen fra gulvet ved opvarmning til den samme temperatur på et varmt gulv og et varmt loft er betydeligt mere varmeafledning fra loftet. Samtidig er rummets temperaturfordeling tæt på det ideelle - det er varmt i bunden, koldere i hovedområdet.

Med loftopvarmning skabes et lag af overophedet luft nær det opvarmede loft, som ikke har nogen steder at gå, hvilket er en ekstra omkostning for energi. Den lodrette temperaturfordeling er ikke optimal her. Temperaturen nær loftet er højere end temperaturen nær gulvet. Derudover er det nødvendigt at minimere varmetab gennem loftet - for at opvarme loftet til maksimum. Ved loftvarme forbliver den primære varmeflade stadig gulvet. Og til opvarmning skal du konsekvent overføre varme fra varmelegemet gennem en kæde af formidlere, og hele tiden vil systemet forbruge og forbruge energi.

For boligområder anbefales en 10 ° C forskel mellem overfladen af ​​aktive varmelegemer og lufttemperaturen i rummet. Men loftet skal opvarmes til 45-50 grader. Der er klager over mennesker til ubehag (hovedbag).

* Når gulvvarme, opvarmer infrarød film gulvet til den ønskede temperatur i 10 minutter, så skifter varmeanlægget for at opretholde det.

Det viser sig således, at systemet med filminfrarød loftvarme er mindre effektivt i et meget velisoleret hus med højt til loftet, og du bliver nødt til at bekymre sig om isolering af loftet. At tænke på et varmt loft kan kun være, hvis du laver en elektrisk gulvvarme af en eller anden grund ikke virker. Spørg om rådgivning om elektrisk opvarmning i Center for Gulvvarme i Nizhny Novgorod.

Oversigt over infrarøde ovne på loftet: vigtige punkter

Infrarøde varmelegemer i loftet er miljøvenlige, økonomiske, sikre og kan nemt erstatte centralvarme. Infrarøde varmelegemer i loftet er kommet ind på markedet for nylig, men har allerede vundet popularitet. Dette skyldes, at de er mindre energiforbrugende i forhold til standardmuligheder for rumopvarmning, men samtidig og til tider endnu mere effektive. Men hvad er det infrarøde loft generelt?

Hvilket infrarødt loft at vælge

Infrarødt loft (forkortet infrarødt loft) er en moderne løsning på opvarmningsproblemer i beboelses- og boligområder.

Udtrykket "infrarødt loft" kan betyde:

 1. Infrarød film;
 2. Infrarød varmeapparat installeret på loftet.

Loftmonteret infrarød varmeapparat giver under alle omstændigheder termisk komfort i lokalet.

Begge muligheder er i stor efterspørgsel blandt købere, især dem, hvis hjem er dyre at varme med elektricitet eller vand.

Men hvad man skal vælge - en film til loftet eller en separat varmelegeme afhænger af dine egne ønsker.

Men hvis du beslutter dig for at opvarme ikke en bolig, men for eksempel et børnehaver, vil den infrarøde film være bedre for dig på grund af den større sikkerhed i drift.

Infrarød film på loftet

Den infrarøde film er lavet på basis af folie, og det er bedre kendt for den indenlandske forbruger som et middel til opvarmning af gulve end lofter. Der er dog situationer, hvor det ikke er muligt at lægge filmen på gulvet. Det er ofte problematisk for brugerne af laminatet at lægge den infrarøde film på gulvet. Sommetider afviger de tværgående samlinger af belægningen og udseendet af gulvet forringes mærkbart.

Der er andre fordele ved at lægge IR-film på loftet i stedet for gulvet:

 1. Loftfilm tørrer ikke luften i rummet, da varmen vil gå fra top til bund;
 2. Først og fremmest vil møblerne i rummet blive opvarmet, og at sidde i en varm stol er altid behagelig;
 3. Mange typer infrarøde film er bange for tilstopning, hvilket betyder, at det ikke længere er muligt at lægge sofaen på gulvet, hvorunder filmen ligger. Og loftet er som regel altid åbent, hvilket giver dig mulighed for at lukke hele området med en varmelegeme og give større opvarmning af rummet.

Infrarød film er god, fordi fejlen i et afsnit ikke medfører fejl i hele varmesystemet

Forresten er der en misforståelse, at gulvet forbliver koldt, når du installerer den infrarøde film på loftet. Faktisk vil gulvet også opvarmes inden for rimelige grænser, som stående møbler, så det går behageligt og ikke koldt i det hele taget.

Et andet navn på en infrarød film er PLEN, fra forkortelsen "filmstrålende elektriske varmeapparater".

Installation af en infrarød varmeovn

Hvis du stadig har besluttet ikke at lægge filmen på, og installer en fuldvarmer, skal du vide, hvordan du installerer det korrekt.

Og hvis du stadig tvivler på valget, er der nogle få fordele ved en infrarød varmeapparat:

 1. Loftet infrarød varmeapparat tørrer ikke luften;
 2. Effektiviteten af ​​den infrarøde varmeapparat over 90%;
 3. Infrarød varmeapparat udsender ikke skadelige stoffer samt allergifremkaldende stoffer;
 4. I modsætning til andre former for opvarmning opvarmer en infrarød varmeovn ikke kun luften, men også genstande og mennesker i rummet;
 5. Holdbarhed, levetid over 20 år.
 6. De lave omkostninger ved udstyr, der hurtigt betaler energibesparelser;

Som du kan se, er der mange fordele ved en infrarød varmeovn.

Installer ikke infrarødvarmeren tæt på personens permanente placering. Dette kan føre til overophedning og træthed.

Vi bør også nævne, at efter at have opvarmet lokalet i et vist omfang, slukker den infrarøde radiator automatisk, hvilket gør det muligt for dig at forlade huset om morgenen og ikke bekymre dig om det store elforbrug.

Og det er let at installere en sådan varmelegeme: Du kan vedhæfte den til loftet enten med kabler eller med et specielt sæt, der følger med varmelegeme. I samme kit finder du instruktioner til brug.

Installationsfasen af ​​det infrarøde varmeapparat i loftet:

 1. Fastgør fastholdende kroge eller lameller fast til loftet;
 2. Hvis varmelegemodellen blev demonteret, så monter den sammen;
 3. Ovenpå vil du på karmens tag se kroge eller andre fastgørelser, der er designet til at blive forbundet med loftkroge eller lameller. Tilslut dem med bolte.
 4. Sørg for, at varmeren holdes fast. Og hvis alt er i orden, så er installationsprocessen forbi.

Varmt infrarødt loft

Ud over de indlysende og allerede omtalte fordele ved det infrarøde loft har det også tekniske funktioner, der vil glæde moderne mennesker.

Alle modeller af infrarødt loft arbejder helt uden yderst støj.

Tekniske egenskaber ved det infrarøde loft:

 1. Alle moderne modeller af infrarødt loft har evnen til at styre opvarmning med en almindelig smartphone. For at gøre dette skal man dog også købe et specielt modul. Men for prisen er det billigt.
 2. Varmemængden fra det infrarøde loft er miljøvenligt. Det er denne varme, som udstråler solen.
 3. At opvarme en kvadratmeter behøver kun ti watt energi.
 4. Den omtrentlige opvarmningstid for et standardrum er 10 grader om 40 minutter.
 5. Installation af enheder kan endda gøre en nybegynder.

Infrarødt loft: kundeanmeldelser

Den bedste måde at lære om et nyt produkt er at læse anmeldelser fra personer, der allerede har prøvet denne innovation. Vi inviterer dig til at blive bekendt med udtalelser fra personer, der allerede har installeret et infrarødt loft i deres hjem.

Forresten er infrarøde lofter særligt populære hos beboere i de nordlige regioner i vores land.

Det infrarøde loft medfører store besparelser på dit budget, da det ikke spilder tid for at opvarme ekstra luftstrømme.

Et par anmeldelser om det infrarøde loft:

"Jeg bor i en by, hvor du skal give mange penge til opvarmning. Og for to år siden lærte min mand fra en person på arbejdspladsen, at der er sådan en ny type opvarmning - PLEN. Læs anmeldelser på internettet, hvoraf der var meget få, og så læs oplysningerne om dette produkt. Og på den tid i Rusland var infrarøde lofter endnu ikke så populære, og der var meget lidt materiale, men vi besluttede og bestilte stadig. Omkostningerne til PLEN har allerede helt kasseret sin egen, vi er tilfredse med resultatet. Heats godt! "

"Særligt tilfreds med auto-shutdown-systemet. Jeg bor i mit hus, så det vigtigste middel til opvarmning var en brændeovn. Og som du ved, forlader det, er det ikke altid sikkert at brænde. Derfor var det nødvendigt kun at varme om aftenen og at komme hjem til et koldt hus. I den henseende er PLEN en livredder! Jeg udsmykker ikke hans rolle, meget bekvemt system. Jeg anbefaler. "

"Jeg kan ikke sige, at dette er den bedste opvarmningsindstilling - jeg prøvede ikke alle alternativerne, jeg havde ikke noget med filmsystemet, men her har jeg en infrarød varmeovn, og jeg kan ikke sige noget dårligt om det."

Installation af et varmt infrarødt loft (video)

Den bedste mulighed for at lære om fordelene ved et produkt er imidlertid at købe det og prøve det selv. IR-varmeapparater kan endnu ikke kaldes populære på markedet, men deres fordele i forhold til vand-elektriske systemer er indlysende. Hvis du bekymrer dig om at spare penge ved opvarmning, så køb og prøv IR lofter!

Varmesystemet PLEN: Specifik infrarød varmefilm

Vores liv stopper aldrig. Den tekniske udvikling, som i går blev betragtet som nyheder, bliver nu forældet. Ingen undtagelse og varmesystemer. Designet med en flydende varmebærer, som engang blev anset for at være det eneste alternativ, har ikke længe været tilfreds med den krævende forbruger.

De erstattes af mange lovende udviklinger. En af dem er varmesystemet PLEN - en effektiv måde at opvarme huset på.

Radiant opvarmning: hvad er det

I naturen er der kun tre måder at overføre varme på: direkte varmeoverførsel, konvektion og infrarød stråling. Udbredt i vores land og i hele verden bruger konvektiv opvarmning til deres arbejde den anden metode.

Det betyder, at opvarmning af rummet skyldes bevægelse og blanding af kulde og varm luft. Sidstnævnte opvarmes af radiatorer.

De kan opvarmes af varmeoverføringsvæske, elektricitet, luft eller anden måde. Ulemperne ved konvektiv opvarmning er betydelige temperaturfald i rummet, overdrypning af luften, umuligheden af ​​ventilation af rummet uden varmetab. Men det vigtigste er, at det ikke er effektivt nok. Princippet om konvektion indebærer noget varmetab.

Det må indrømmes, at det konvektive system klarer sig godt med opvarmning af bygninger med utilstrækkelig varmeisolering, hvorfor den er blevet så udbredt. Radiantvarme fungerer forskelligt. Ifølge fysikkens love udsender alle organer, der har en temperatur over absolut nul på Kelvin-skalaen eller -273 ° C, infrarøde stråler. Jo højere objektets temperatur er, jo højere intensitet af dets stråling.

Gennemsigtig luft er fuldstændig gennemtrængelig for infrarøde bølger. De overvinder let og absorberes kun af uigennemsigtige organer. Disse kan være vægge, loft, gulv eller møbler. Når infrarøde stråler absorberes, genstarter objekter og begynder igen at generere IR-bølger mere intensivt. Sådan bruges det infrarøde varmeapparat til at opvarme luften i et opvarmet rum.

Radiant varme opvarmer rummet meget hurtigt og holder den ønskede temperatur i det i lang tid. Desuden er det bedre opfattet af levende organismer. Forklaringen herfor er ret simpel. Den menneskelige krop, som enhver anden, genererer også IR-bølger. At være i et rum opvarmet af en konvektiv metode, oplever en person et vist ubehag, fordi kun radiatorer viser sig at blive opvarmet.

Koldt og endda koldt, vægge, gulv og andre store genstande begynder at "trække" den infrarøde varme fra kroppen, hvilket fører til ubehag. I et rum med strålende varme er alt anderledes. Opvarmede genstande udsender varme og giver dem en person, så i et sådant rum er det altid behageligt.

Med andre ting lige, og selv ved en forskel i temperaturer til fordel for et rum med konvektiv opvarmning, vil en person være mere komfortabel i et rum med strålende varme.

Planlæg: hvordan det virker

Den ideelle kilde til strålende opvarmning er en massiv russisk komfur. Det kan dog installeres ikke i alle rum. Ingeniører har udviklet flere typer forskellige infrarøde varmeapparater. Måske er den mest økonomiske og effektive løsning FLEN-systemet, som bruger specielle filmvarmere til opvarmning. Det blev udviklet af Chelyabinsk forskere relativt nylig.

Systemets navn dechifreres som "filmstrålende elvarmer". Denne enhed er basis for systemet. Dens konstruktion er ekstremt enkel. PLEN er et resistivt udstrålende element lagt på et foliesubstrat, lamineret til en stærk film. Den samlede tykkelse af en sådan varmelegeme er ca. 1,5 mm. Længde og bredde kan være anderledes, det afhænger af producenten.

Et flerlags modstandskredsløb anvendes som et resistivt element i enheden. I øjeblikket er varmelegemet tændt, modstanden kontakter er aktiveret for at varme dem op. Apparatet opvarmer op til 45-40 ° C. Dette er nok for, at modstanderne begynder at udsende langbølget infrarød stråling. Det er spredt rundt i rummet meget jævnt og absorberes gradvist af alle uigennemsigtige genstande.

De bevæger sig igen i processen med absorption af infrarøde bølger og begynder gradvist at give varme til luften. Praksis viser, at for at temperaturen i rummet skal stige ti grader, vil det tage 1-1,5 timer. Det er vigtigt, at der er varmeisolering af rummet og korrekt installation af filmvarmeren. Hvis underlaget for den sidstnævnte ikke passer under substratet, der reflekterer infrarøde bølger, vil det fungere mindre effektivt.

Når rumtemperaturen har nået den indstillede værdi, aktiveres termisk relæ, slukker forvarmeren. Når rummet er afkølet lidt, vil det arbejde igen og sætte varmeren i drift. PLEN arbejder således ikke kontinuerligt, men kun i perioder, hvilket gør det meget økonomisk. Kvaliteten af ​​opvarmning lider slet ikke: rumtemperaturen opretholdes.

Enheder fremstilles i form af strimler, hvis længde bestemmes af fabrikanten. Ofte varierer det inden for 5-6 meter. For at lette installationen inden for bandet er udstyret opdelt i fragmenter, som kan afskæres uden at miste hele systemets ydeevne. Bredden af ​​båndene varierer også. Ofte kan du finde modeller med en bredde på 0,5 eller 1 meter.

Måder at installere filmvarmere

Teoretisk kan infrarøde film-type varmeapparater monteres på en hvilken som helst flad overflade, orienteret næsten som ønsket. I praksis er de oftest installeret på gulvet eller i loftet. Kan installeres på væggen, men dette er den mest ineffektive indstilling. Dette skyldes, at den opvarmede luft vil stige strengt opad. Således vil opvarmningsindretningens omfang være signifikant begrænset.

Af denne grund er det upraktisk at bruge væggen til opvarmning af rummet, men det er ret egnet som en ekstra varmekilde. Faktisk kan de samme modeller af filmvarmere bruges til at lægge på loftet eller på gulvet. Derfor overvejer vi mere detaljeret alle nyanser af deres brug på en eller anden måde.

Loftvarmesystemer

Loftmonterede filmvarmere fungerer som følger. Når systemet er aktiveret, begynder det at udsende infrarøde bølger, der er rettet strengt nedad. Strålingen bevæger sig mod gulvet og absorberes for det meste af det. Resten af ​​bølgerne hviler på møbler og andre store genstande. Som følge heraf begynder alle dem, herunder gulvet, at akkumulere og derefter aflevere varme.

I fuld overensstemmelse med fysikens love begynder den opvarmede luft at stige. Koldere luftmasser falder under og opvarmes. Det viser sig således, at den maksimale temperatur i rummet vil være på gulvniveau. I en højde på 1,5-1,8 m, vil det allerede være 1-2ºС lavere. Lægerne anser en sådan temperaturfordeling for at være optimal for menneskers sundhed og trivsel.

Det skal huskes, at opvarmning udføres så jævnt som muligt. En anden fordel: For at maskere infrarød varme PLEN i loftet, kan du bruge næsten alle tilgængelige belægninger. En undtagelse her vil kun være ophængt lofter, både stof og film. Under drift opvarmes filmen, og da den er placeret tæt nok til loftpanelet, kan sidstnævnte deformeres.

Men hvis du virkelig ønsker at kombinere strækloftet og PLEN hjemmet håndværkere anbefaler installation af ekstra beskyttelse mod et lag af gipsvæg. Det vil tage den overskydende varme op, og det strakte lærred forbliver uændret. En anden fordel ved at installere filmvarmere i loftet er den lave risiko for utilsigtet skade.

Sandt nok er det ikke for lejlighedsbygninger. Der er altid risiko for lækage fra naboerne ovenfor, hvor systemet uundgåeligt vil mislykkes. Antallet af ulemper ved loftsystemet omfatter normalt kompleks installation. Dette er dog ikke sandt. Teknisk set er det ikke anderledes end gulv eller vægmontering. Det er ganske vist kun mere ubelejligt.

En anden ulempe er effekten af ​​infrarød stråling på husholdningsapparater. Det er umuligt at sige med sikkerhed, at det vil føre til en hurtig fejl i enhederne, men der er en sådan mulighed. Den mængde energi, der kræves til opvarmning af rummet, bestemmer dens højde. Eksperter anbefaler ikke at montere filmsystemet på loftet i et rum med en højde på mere end 3,5 m. Som i dette tilfælde vil opvarmning omkostningerne blive for høje.

Gulvvarmere

Filmsystemet ligger under gulvbelægningen, som i dette tilfælde kan være næsten alt. Efter opvarmning af varmeren opvarmes det hurtigt og begynder at udstråle IR-bølger. De rejser sig op til gulvplanet og absorberes af gulvbelægningen, som opvarmer og igen begynder at overføre varme til luften. Varmt strømmer bevæger sig op, de erstattes af koldere.

Som et resultat opvarmer rummet hurtigt nok. På trods af forskellen i placeringen af ​​filmvarmere er temperaturfordelingen ved loft- og gulvplanerne omtrent det samme.

Den højeste temperatur vil være på overfladen af ​​gulvet, lige under - på niveauet af hovedet. Den ensartede fordeling af varme, begge systemer er også omtrent ens. Den største fordel ved udendørs gulvvarmere kan betragtes som manglen på direkte infrarøde virkninger på husholdningsapparater og møbler.

Der er nogle funktioner ved montering af filmen under gulvet. Som allerede nævnt kan det være noget. Desuden kan varmelegeme lægges direkte på skræftet. Måske er dette en af ​​de bedste muligheder, fordi filmen er ret sårbar og kræver omhyggelig behandling. Hvis belægningen lagt over PLEN ikke er meget holdbar, kan systemet beskadiges af skarpe genstande, store møbler osv.

Derfor anbefales det stærkt at lægge et ekstra beskyttende lag til filmen under tynde belægninger. En anden funktion er, at filmens infrarøde varmeapparat kan overophedes, hvis der er installeret store møbler eller tunge husholdningsapparater oven på det. Af denne grund er det bedre ikke at lægge filmen under sådanne genstande, hvilket efterlader området under store ting tomme.

PLEN-system: fordele og ulemper

Enhver, der gerne vil sætte en PLEN i deres hjem, er interesseret i at lære om fordele og ulemper ved systemet. Lad os starte med fordelene ved installationen:

 • Økonomi. I sammenligning med andre former for opvarmning fra el er elprisen i gennemsnit mindre med en tredjedel. Driftsomkostninger er ikke påkrævet.
 • Pålidelighed og holdbarhed. Filmforseglede ledere kan vare på ubestemt tid. Flytning og iført dele i designet mangler.
 • Kompakt placering. Filmvarmere kan installeres under enhver belægning. De besætter ikke meget ledig plads.
 • Automatiseringssystem. Dette gør det muligt at regulere temperaturen i opvarmede lokaler og spare energi.
 • Alsidighed. At bryde et af PLEN-fragmenterne deaktiverer ikke hele varmebelægningen.
 • Gunstig effekt på mikroklimaet. Når systemet fungerer, ændres mængden af ​​ilt og luftfugtigheden i rummet ikke. Varme fordeles optimalt for mennesker.

Derudover skal du vide, at PLEN virker helt stille, uden konvektionsstrømme fra luft og støv. Systemets effektivitet når næsten 100%, der er ingen varmetab. Udstyrets levetid beregnes i årtier. De fleste producenter giver 25 års garanti, idet det understreges, at systemets ressource er mindst 50 års service. I hele filmens levetid behøver ikke vedligeholdelse.

Der er system og ulemper. Først og fremmest vil dets installation kræve tilstrækkelig elektrisk strøm og fuldt funktionel elektrisk ledningsføring. Det er ikke altid muligt, især når det kommer til gamle huse. I dette tilfælde skal du sandsynligvis lægge et nyt ledningsnet, og dette er en ekstra omkostning. Når spændingen falder i netværket, falder mængden af ​​varme produceret af filmvarmeren.

Det vil helt sikkert ikke påvirke rumtemperaturen, da varigheden af ​​udstyret automatisk øges. Men på elregninger vil påvirke. Sommetider er filmvarmerne fastgjort på loftet eller vægge uden yderligere efterbehandling. Dette er forkert. Folien, på hvilken resistive elementer er fastgjort, har en høj reflektivitet.

Dette medfører visuelt ubehag og er simpelthen ikke æstetisk tiltalende. Derfor er det tilrådeligt at lukke PLEN med en hvilken som helst finish. Du skal vide, at pokleit tapet, for eksempel på toppen af ​​en filmvarmer ikke virker. Det kan heller ikke males eller kittes. Det er bedst at bruge en dekorativ belægning, der skal installeres over udstyret.

Infrarød stråling: gavn eller skade

De fleste af dem, der tænker på at installere infrarødt udstyr i deres hjem, opstår spørgsmålet om sikkerheden ved et sådant system. Lad os først se på, hvilken IR-stråling der er. Disse er elektromagnetiske bølger af en vis længde. Deres naturlige kilde er Solen, som udsender et stort antal bølger af et andet spektrum. Den længste af dem tilhører den såkaldte røde, fordi det menneskelige øje ser dem som røde.

Forskere har dog bevist, at der også er infrarøde bølger, hvis længde er noget længere. De tilhører spektrumets bølger, der er usynlige for mennesker. De falder på huden og mærkes som en termisk effekt. Men ikke alle infrarøde stråler er de samme. Fysikere skelner mellem tre grupper af sådanne bølger:

 • Kort, udsendt af organer med temperaturer over 800C.
 • Gennemsnitlige. De udsender genstande, opvarmet til 600 ° C.
 • Long. De udledes af organer med en temperatur på op til 300 ° C.

Afhængig af bølgelængden påvirker infrarød stråling levende organismer på forskellige måder. Korte bølger trænger dybt ind i menneskekroppen og kan opvarme indre organer. På områder af huden, der har været udsat for korte infrarøde bølger, dannes rødme, blærer og endda forbrændinger. Bølger af mellemlang længde har en blødere effekt, men stadig uønsket for kroppen.

Langbølget infrarød stråling opfattes af mennesket som en behagelig varme. Det trænger ind i de øverste lag af huden og opvarmer forsigtigt fugtigheden i dem. Derfor elsker alle levende organismer at baske i solen. Longwave infrarød stråling ikke kun varmer, men aktiverer også immunsystemet, udløser mekanismer til genopretning og regenerering af mange systemer og organer.

I betragtning af at filmudstyret er opvarmet til 45-50C, kan du være sikker på, at den udsender lange infrarøde bølger. I driftstilstanden for at opretholde den indstillede temperatur arbejder systemet i gennemsnit fra 6 til 10 minutter i timen. Det har således en kortvarig effekt på en person. Sikkerhed PLEN bekræftet af en række certifikater. Det anbefales til installation i medicinsk og børnepasningsfaciliteter.

Effektiv drift af folieopvarmning

Fabrikanten hævder, at dets produkter vil fungere økonomisk og effektivt. Du skal dog forstå, at dette kun gælder for visse betingelser. Hvis for eksempel en bygning ikke er isoleret, er det i det mindste meningsløst at vente på effektiv drift fra PLEN's filmvarmesystem. Hvilke krav skal opfyldes for at få mest muligt ud af infrarød udstyr?

En af de vigtigste er grundig isolering af vægge, døre og vinduer i bygningen. Hvis alt er klart med sidstnævnte, så er der nogle nuancer med hensyn til varmeisolering af væggene. Vægisolering skal udføres udenfor. Forskellige materialer kan bruges til dette: varmeisolering efterfulgt af plastering, sandwichpaneler mv. Hvis du isolerer væggene indefra, vil infrarød opvarmning være ubrugelig.

Vægge dækket af isolerende materiale vil ikke ophobes og afgive varme, da isolatoren forhindrer dette. Til arrangement af et effektivt varmesystem er det ikke nødvendigt at helt dække gulvet eller loftet med en infrarød film. Hvis det antages, at sådan opvarmning vil være grundlæggende, er det tilstrækkeligt at dække 70-80% af arealet af loftet eller gulvfladen.

For arrangement af yderligere opvarmning vil det være tilstrækkeligt nok til at dække 30-40% af området. Det er vigtigt at vælge termostatens korrekte monteringshøjde. Til loftmonteringsindstillingen skal filmen være i en højde på ca. 1,7 m fra gulvniveauet. Til udendørs installation hæves den 10-15 cm over gulvet. Hvis du begår en fejl med monteringsenhedens højde, fungerer systemet ikke korrekt.

Et andet vigtigt punkt er, at tilvejebringelsen af ​​den nuværende kapacitet er tilstrækkelig til systemets fulde funktion. Dette skal gøres, ellers vil omkostningseffektiviteten af ​​planen falde betydeligt. For at løse problemet er det nok at installere en særlig belastningsfordelingsenhed. Enheden giver dig mulighed for at tænde skiftevis forskellige kredsløb af varmesystemet og derved øge strømforsyningen til hver af dem.

Installation af filmvarmer bør kun udføres på et specielt underlag. Det har reflekterende egenskaber og tillader ikke den base, som filmen er lagt på for at absorbere infrarød stråling. Det omdirigeres i modsat retning, hvilket sikrer den mest effektive drift af udstyret. Uden et sådant substrat absorberes en del af de infrarøde bølger af basen, hvilket fører til unødvendigt energitab.

Et andet vigtigt punkt - højden af ​​det opvarmede rum, hvis systemet er fastgjort i loftet. Standardmodeller af filmemittere er designet til, at den infrarøde bølge vil dække en afstand på højst 3,5 m. Hvis den er større, når strålingen ikke op til gulvet. Og derfor fungerer systemet ikke korrekt. Så hvis rummet har højt til loftet, skal du vælge en gulvinstallationsmulighed eller kigge efter mere kraftfulde ikke-standardiserede modeller af filmvarmere.

Nyttig video om emnet

De vigtigste karakteristika ved PLEN-systemet:

Sådan installeres fly under loftet:

Sådan monteres systemet under GCR:

Plen-systemet er en praktisk og meget effektiv måde at opvarme dit hjem eller lejlighed på. Anvendelsen af ​​infrarøde film vil give mulighed for at få meget nem at installere, sikker, effektiv og økonomisk opvarmning. Og samtidig spare betydeligt på drift og vedligeholdelse af systemet. Måske er filmopvarmning stadig usædvanlig, men bagved er det ingen tvivl om fremtiden.