Hvordan man laver et varmt loft i huset

I lokaler, hvor det ikke er muligt at installere centralvarme, er et varmt loft den optimale løsning. For at installere det i et hus, har du brug for en minimal indsats, og effektiviteten er meget højere end analoger såsom et opvarmet gulv eller elektriske konvektorer.

Princippet om drift og egenskaber

Enheden af ​​det infrarøde loft er et filmark, inden for hvilket varmeelementerne er placeret. Når der leveres strøm til systemet, opvarmes det op til +45 ° C om få minutter. Elementer transmitterer infrarøde bølger svarende til dem, der transmitteres af sollys. Varme går ind gennem det dekorative loftsbelægning og er rettet mod gulvet, hvorfra det reflekteres.

Dette opvarmer ikke kun luften i rummet, men også møblerne. Således opsamler miljøet varme og frigiver det gradvist.

På et niveau på 1-1,5 m fra gulvet installeres en termostat, som korrigerer systemets drift: Når den indstillede temperatur er nået, stopper driften af ​​infrarøde lofter automatisk. Behandlingen af ​​temperaturen efter opvarmning tager direkte ca. 10% af tidscyklussen. Således spares elektricitet til tiden i kun 5-7 minutter af systemets drift pr. Time.

Fakta! Infrarød opvarmning kritiseres ofte af følgende årsag: I henhold til fysikkens love er den varme luft altid tendens opad, men gulvfladen bliver kold. Dette hævdes af dem, der ikke er bekendt med principperne for driften af ​​dette system: filmvarmer ved opvarmning af genstande i rummet kompenserer for manglen på varme på gulvet.

 • Webbredde fra 0,5 til 1 m;
 • Tykkelse op til 1,2 mm;
 • Varmeelementets maksimale temperatur er +50 ° C;
 • Spænding 220 V;
 • Vægt 1 kvadrat. m. ca. 50 gram.

Fordele og ulemper ved varme lofter

Sammenlignet med andre typer varmelegemer har et sådant loft mange fordele:

 1. Finansbesparelser på elregninger. Sammenlignet med forbruget af klimaanlæg, konvektorer eller opvarmede gulve er loftvarme mere økonomisk mindst 3-5 gange;
 2. Indendørs luft er ikke for tør. I modsætning til f.eks. Fra klimaanlægget giver brugen af ​​et infrarødt loft mulighed for at opretholde det naturlige fugtighedsniveau i huset.
 3. Nem at håndtere. Temperaturen og driftstilstanden reguleres af kontrolpanelet;
 4. Nem installation. Selv en person, der er helt langt fra reparationsarbejdet, vil selv kunne lave loftvarme.
 5. Mulighed for installation i enhver bygning. Infrarøde måtter interagerer ikke med loftet, så de er endda egnet til installation i et træhus;
 6. Alternativt valg af dekorative loftsbelægning.

Den type handling af infrarøde lofter ligner sollys, der er nogle begrænsninger på placeringen af ​​loftet. Det anbefales ikke at installere varmemåtter direkte over sengen, især i hovedets område.

Det er umuligt at arrangere sådan opvarmning i et hus, hvor lofterne er under 2-2,3 m. Ideel mulighed er at installere systemet i værelser med en højde på ca. 3 m. I dette tilfælde er det muligt at arrangere et loft på flere planer, yderligere dekorative belysning og andre designelementer.

montering

Hvis et sådant system er planlagt som det eneste varmeelement, er det nødvendigt at installere måtter på 70-80% af overfladen. I tilfælde af yderligere opvarmning er det nok at dække 30% af loftet.

Før installation af varmelegemet er det nødvendigt at beregne effekten af ​​det samlede planlagte dækningsområde. Dette skal gøres for at vælge den korrekte temperaturreguleringstermostat. For eksempel bruger en konventionel termostat 4 kW., Og 1 kvadrat. m. film - ca. 0,2 kW. I dette tilfælde bør området for det infrarøde loft ikke være mere end 20 m².

Derefter skal du lave højkvalitetsisolering. I konkrete lejlighedskomplekser er dette nødvendigt, så varmen ikke går til naboerne ovenfor. I et træhus er det også nødvendigt at isolere bjælkerne for at undgå varmeafledning i skoven og dens udtørring.

Skumpolystyren i en rull, der er dækket med folie på en eller to sider, anvendes som termisk isolering. Materialet er fastgjort til loftet med plastik ildfaste dowels. Samlinger er tapet med foliebånd. Så kan du montere et elektrisk varmt loft.

Infrarøde klæder er monteret i en afstand af 20 cm fra væggene. I et træhus anbefales det at lægge en indrykning på 30-40 cm. Der skal være en afstand på 5 cm mellem strimlerne. Ildfaste dowels bruges også som fastgørelsesanordninger. Termofilm stables parallelt med hinanden. Installationen skal beregnes på forhånd i henhold til ordningen, idet man undgår at lægge klæder over sengene og over elektriske apparater (tv, mikrobølgeovn, køkkenhætte osv.)

Når du har fastgjort kludene, skal du tilslutte systemet. For at gøre dette skal du forbinde terminalerne til kobberbusstængerne og klemme dem tæt på tænger, og forbindelsespunkterne er isoleret. For at forbinde de infrarøde bånd, der anvendes elektrisk kobbertråd sektion på 2,5 kvadratmeter. mm og mere. Så skal du tilslutte hele systemet til termostaten. Det ligger i en afstand på 1-1,5 m fra gulvet. For at skjule ledningerne i væggen, skal du gøre med en boremaskine eller et slagstang. Det er yderligere nødvendigt at skjule gipset. Installationen er klar, det er fortsat at kontrollere varmen. Det er bedre at lave et "testdrev" af loftet inden indlejring af slagtilfælde.

Det er vigtigt! Nedskæringer af en infrarød film på loftet bør kun foretages på fabrikken, der er specielt udpeget af en prikket linje. Ellers vil varmeelementerne blive beskadiget, og opvarmningen vil ikke fungere.

Vælge en dekorativ belægning til et infrarødt loft

Det vigtigste ved valg af loftsbeklædning er at undgå at skabe et stort luftgab mellem den infrarøde film og selve det dekorative materiale. Vanskeligheder opstår, når gulvpladerne har en oprindeligt stor krumningsvinkel, og de skal udjævnes ved hjælp af gipspladestrukturer. Dette er et meget tidskrævende arbejde, og installationen af ​​metalprofiler i processen kan beskadige filmen.

Før du lægger et varmt loft er det nødvendigt at fjerne overfladens dråber. Dette problem kan løses ved plastering.

For et rummeligt værelse er ideelt - ophængt loft. For at installere det skal du bruge smalle aluminium- eller plastprofiler, som kun er monteret på væggenes omkreds uden at påvirke overlapningsområdet. Det højkvalitets stretchloft med mikroperforering overfører de varme infrarøde strømme på bedst mulig måde.

I træhuset er det muligt at installere eurolining. Dette materiale er egnet til små værelser, så installationen af ​​batten ikke påvirker gulvområdet. Foringen skal være af god kvalitet, så det under drift ikke mister dets udseende og form. Også i træhuset metalplader til loftet vil se originale, desuden har de optimal varmeoverførsel.

Energibesparende hus

Lavtemperatur loft PLEN opvarmning er placeret af producenten som energieffektiv. Dette er en infrarød film med en reflektor, hvor flere lag af modstande er indlejret.

Hvad er PLEN kan forstås fra citatet fra produktcertifikatet:

"Et filmstrålende varmeelement med en nominel effekt fra 50 til 570 W med en specifik effekt på 100-150-175 W pr. M2. Nominel spænding er 12, 24, 36, 55, 73, 110, 220V. Beskyttelsesklasse IP67, webbredde 0,35,051,0,65 m, weblængde fra 1 til 5 m med en afstand på 0,6 m tykkelse ikke mindre end 390 mikron, filmbane baseret på 3 lag af en copolymer af polyethylenterephthalat og en copolymer af ethylen med vinylacetat. Mellem det andet og tredje lag er et ledende varmeelement - koldvalset tape 13 mikron "

Infrarød stråling og bølgelængde i PLEN

Hvordan virker infrarød stråling i en filmvarmer? Den elektriske strøm opvarmer modstandene til 35-55 ° C, og de udsender infrarøde bølger i intervallet 9-15 mikron.

PLEN opvarmer objekter inden for bølgeområdet. Efter at have opsamlet varme udsender emnerne i rummet varme selv, der opvarmer luften. Traditionel konvektionsopvarmning er det modsatte - det opvarmer luften, som derefter opvarmer ting.

Sælgere hævder, at infrarød stråling med en bølgelængde på 9,6 mikron er mest naturlig for mennesker, men en hvilken som helst fast krop udsender i et bestemt bølgelængdeområde og ikke ved en enkelt bølgelængde. Påstået opvarmer strålingen med en længde på 9,6 mikron vores krop med naturlig "strålende varme" til en dybde på 4 cm.

En bølge længere end 3 mikrometer opvarmer dog kun de øverste lag af huden til en dybde på 0,2 mm, ikke dybere. Du kan læse om dette i lærebogen "Biophysical Foundations of Physiotherapy", G.N. Ponomarenko, I.I. Turkovsky, s. 17-18 (Universitetsuddannelse), eller i: Den Internationale Arbejdsorganisation, Arbejdssikkerhedsforskrift, 2. udgave, 1988.

Hvis der i "personens stråledest" blev observeret perfekt opvarmning, så kunne vi "varme" hinanden. Men den anden lov af termodynamik tillader os ikke dette - varme overføres kun fra en varmere krop til en mindre opvarmet en. Det område, der er angivet af filmskaberne, er selvfølgelig også varmt, men med minimal intensitet og meget inert. Og "livets stråler", opnået ved filmopvarmning, forbliver et eventyr.

Jo højere temperaturen på den udstrålende overflade er, jo mere effektivt bliver overfladen opvarmet af IR-strålerne. Med andre ord påvirkes varmen mere af varme, ikke inden for rækkevidde. At nå en balance baseret på bølgelængde er ret vanskelig, og et lavtemperatur loftvarmer er tvivlsomt ud fra dette synspunkt.

Infrarøde stråler er delvist afskærmet af træ, gipsplader, suspenderede og stræklofter (som ofte dækker filmen på loftet i rummet). I retfærdighed, jo højere fugtigheden af ​​finishen (for eksempel foring), desto højere er strømmen af ​​strålerne.

Certifikater af filmstrålende elektriske varmeapparater

GOST R 52161.2.96-2006 vedrører sikkerheden af ​​husholdningsapparater og lignende elektriske apparater, især fleksible pladevarmeelementer til opvarmning af boliger. Det var meget interessant at læse, hvilke krav der stilles til denne form for opvarmning, og hvilken type forskning bliver udført og ikke fremført. Jeg anbefaler at bekendtgøre, kun 26 sider.

Denne GOST har et middelmådigt forhold til lav temperatur infrarød film varmeapparater. Resten af ​​certifikaterne er du også interesseret i, hvis du dykker ind i regelsættet krypteret i koder og antal dokumenter.

Myter og fakta om loftet PLEN opvarmning

Spørgsmål, som PLEN salgsforvaltere ikke giver svar på

 • Er vinduesglaset delvist transparent til infrarød stråling?
  Om sommeren er vinduet varmt, da glasset overfører op til 40% af infrarød stråling, der bliver til termisk energi. Enhver anden varmeanordning mister også delvist termisk energi gennem vinduer, men de er meget kraftigere end strålingen af ​​en lavtemperatur infrarød film og kompenserer for varmetab som følge af strøm og temperatur. Flyver "strålevarmen" ud af vinduet?
 • Hvorfor PLEN producerer varmt gulv?
  PLEN marketingfolk er kategoriske til et varmt gulv - opvarmet ved hjælp af varme gulve (vand, kabel) hæver støv fra gulvet gennem naturlig konvektion (varm luft stiger og transporterer støv væk). Men hvorfor producerer de infrarød film under gulvbelægningen til et varmt gulv, hvis de i en annonce til en loftsvarmefilm skiller opvarmningsmetoden under gulvvarme?
 • Hvordan arbejder filmen under granit?
  Det siges, at PLEN til gulvvarme kan sættes selv under granit, men ikke granit skærmen infrarød stråling? Hvad er meningen med afskærmet stråling? Det viser sig, at filmen simpelthen mekanisk opvarmer sten med dens 35 ° C.
 • Hvorfor tørrer loftet PLEN opvarmning ikke huden, men tørrer træet?
  Hvis infrarød opvarmning ikke tørrer luften og huden, hvorfor anbefales det i "sælgende" tekster film at tørre træ, biler efter maling og frugt?
 • Hvorfor stråling ikke går uden for rummet?
  En "soldat" fra hæren af ​​filmforvaltere forsikrede, at PLEN-lejligheden var ideel, den anden at den ikke var effektiv til en lejlighed, da jeg ville varme mine naboer. Det vil sige, at infrarøde stråler i huset ikke gennembler væggene, gulvet, vinduerne, og i lejligheden opvarmer jeg mine naboer - strålerne forlader rummet gennem loftet. Jeg har en solid kognitiv dissonans med denne opvarmning.
 • Hvordan skal man håndtere fysik og optik?
  Glatte overflader, uanset farve, afspejler op til 99% af strålingen. Jo lettere objekter og vægge er, desto mindre infrarød stråling absorberer de. Er det ikke rigtigt? Tvetydigt eksisterer alt med absorption og refleksion af IR-stråling, præcise beregninger og offentliggjorte eksperimenter simpelthen ikke.

Jeg forsøgte at finde en video anmeldelse af virkelige brugere af loftvarme, men udover NTV reklamer og reklame video præsentationer, fandt jeg ikke noget.

Hvor meget koster loftet PLEN opvarmning?

Omtrentlig beregning af, hvor meget prisen for plads til en lejlighed på 40 m2: et køkken på 12 meter, et rum på 17 meter, et badeværelse på 4,6 meter.

Ifølge producentens anbefaling skal varmelegemet dække omkring 80% af loftet (27 meter film). Jeg tilføjede ikke efterbehandling til at skjule denne skønhed til dekorative dekorationer og omkostningerne ved elektriske ledninger til omkostningerne ved montering af PLEN. I bordet er der prisen for virksomheden for ledninger pr. Meter, du kan groft estimere.

Prisen på filmen varierer fra $ 13 (ukrainsk produktion) til $ 30 (Finland). Jeg overvejede den oprindelige PLEN (Rusland).

Varmesystemet PLEN: Specifik infrarød varmefilm

Vores liv stopper aldrig. Den tekniske udvikling, som i går blev betragtet som nyheder, bliver nu forældet. Ingen undtagelse og varmesystemer. Designet med en flydende varmebærer, som engang blev anset for at være det eneste alternativ, har ikke længe været tilfreds med den krævende forbruger.

De erstattes af mange lovende udviklinger. En af dem er varmesystemet PLEN - en effektiv måde at opvarme huset på.

Radiant opvarmning: hvad er det

I naturen er der kun tre måder at overføre varme på: direkte varmeoverførsel, konvektion og infrarød stråling. Udbredt i vores land og i hele verden bruger konvektiv opvarmning til deres arbejde den anden metode.

Det betyder, at opvarmning af rummet skyldes bevægelse og blanding af kulde og varm luft. Sidstnævnte opvarmes af radiatorer.

De kan opvarmes af varmeoverføringsvæske, elektricitet, luft eller anden måde. Ulemperne ved konvektiv opvarmning er betydelige temperaturfald i rummet, overdrypning af luften, umuligheden af ​​ventilation af rummet uden varmetab. Men det vigtigste er, at det ikke er effektivt nok. Princippet om konvektion indebærer noget varmetab.

Det må indrømmes, at det konvektive system klarer sig godt med opvarmning af bygninger med utilstrækkelig varmeisolering, hvorfor den er blevet så udbredt. Radiantvarme fungerer forskelligt. Ifølge fysikkens love udsender alle organer, der har en temperatur over absolut nul på Kelvin-skalaen eller -273 ° C, infrarøde stråler. Jo højere objektets temperatur er, jo højere intensitet af dets stråling.

Gennemsigtig luft er fuldstændig gennemtrængelig for infrarøde bølger. De overvinder let og absorberes kun af uigennemsigtige organer. Disse kan være vægge, loft, gulv eller møbler. Når infrarøde stråler absorberes, genstarter objekter og begynder igen at generere IR-bølger mere intensivt. Sådan bruges det infrarøde varmeapparat til at opvarme luften i et opvarmet rum.

Radiant varme opvarmer rummet meget hurtigt og holder den ønskede temperatur i det i lang tid. Desuden er det bedre opfattet af levende organismer. Forklaringen herfor er ret simpel. Den menneskelige krop, som enhver anden, genererer også IR-bølger. At være i et rum opvarmet af en konvektiv metode, oplever en person et vist ubehag, fordi kun radiatorer viser sig at blive opvarmet.

Koldt og endda koldt, vægge, gulv og andre store genstande begynder at "trække" den infrarøde varme fra kroppen, hvilket fører til ubehag. I et rum med strålende varme er alt anderledes. Opvarmede genstande udsender varme og giver dem en person, så i et sådant rum er det altid behageligt.

Med andre ting lige, og selv ved en forskel i temperaturer til fordel for et rum med konvektiv opvarmning, vil en person være mere komfortabel i et rum med strålende varme.

Planlæg: hvordan det virker

Den ideelle kilde til strålende opvarmning er en massiv russisk komfur. Det kan dog installeres ikke i alle rum. Ingeniører har udviklet flere typer forskellige infrarøde varmeapparater. Måske er den mest økonomiske og effektive løsning FLEN-systemet, som bruger specielle filmvarmere til opvarmning. Det blev udviklet af Chelyabinsk forskere relativt nylig.

Systemets navn dechifreres som "filmstrålende elvarmer". Denne enhed er basis for systemet. Dens konstruktion er ekstremt enkel. PLEN er et resistivt udstrålende element lagt på et foliesubstrat, lamineret til en stærk film. Den samlede tykkelse af en sådan varmelegeme er ca. 1,5 mm. Længde og bredde kan være anderledes, det afhænger af producenten.

Et flerlags modstandskredsløb anvendes som et resistivt element i enheden. I øjeblikket er varmelegemet tændt, modstanden kontakter er aktiveret for at varme dem op. Apparatet opvarmer op til 45-40 ° C. Dette er nok for, at modstanderne begynder at udsende langbølget infrarød stråling. Det er spredt rundt i rummet meget jævnt og absorberes gradvist af alle uigennemsigtige genstande.

De bevæger sig igen i processen med absorption af infrarøde bølger og begynder gradvist at give varme til luften. Praksis viser, at for at temperaturen i rummet skal stige ti grader, vil det tage 1-1,5 timer. Det er vigtigt, at der er varmeisolering af rummet og korrekt installation af filmvarmeren. Hvis underlaget for den sidstnævnte ikke passer under substratet, der reflekterer infrarøde bølger, vil det fungere mindre effektivt.

Når rumtemperaturen har nået den indstillede værdi, aktiveres termisk relæ, slukker forvarmeren. Når rummet er afkølet lidt, vil det arbejde igen og sætte varmeren i drift. PLEN arbejder således ikke kontinuerligt, men kun i perioder, hvilket gør det meget økonomisk. Kvaliteten af ​​opvarmning lider slet ikke: rumtemperaturen opretholdes.

Enheder fremstilles i form af strimler, hvis længde bestemmes af fabrikanten. Ofte varierer det inden for 5-6 meter. For at lette installationen inden for bandet er udstyret opdelt i fragmenter, som kan afskæres uden at miste hele systemets ydeevne. Bredden af ​​båndene varierer også. Ofte kan du finde modeller med en bredde på 0,5 eller 1 meter.

Måder at installere filmvarmere

Teoretisk kan infrarøde film-type varmeapparater monteres på en hvilken som helst flad overflade, orienteret næsten som ønsket. I praksis er de oftest installeret på gulvet eller i loftet. Kan installeres på væggen, men dette er den mest ineffektive indstilling. Dette skyldes, at den opvarmede luft vil stige strengt opad. Således vil opvarmningsindretningens omfang være signifikant begrænset.

Af denne grund er det upraktisk at bruge væggen til opvarmning af rummet, men det er ret egnet som en ekstra varmekilde. Faktisk kan de samme modeller af filmvarmere bruges til at lægge på loftet eller på gulvet. Derfor overvejer vi mere detaljeret alle nyanser af deres brug på en eller anden måde.

Loftvarmesystemer

Loftmonterede filmvarmere fungerer som følger. Når systemet er aktiveret, begynder det at udsende infrarøde bølger, der er rettet strengt nedad. Strålingen bevæger sig mod gulvet og absorberes for det meste af det. Resten af ​​bølgerne hviler på møbler og andre store genstande. Som følge heraf begynder alle dem, herunder gulvet, at akkumulere og derefter aflevere varme.

I fuld overensstemmelse med fysikens love begynder den opvarmede luft at stige. Koldere luftmasser falder under og opvarmes. Det viser sig således, at den maksimale temperatur i rummet vil være på gulvniveau. I en højde på 1,5-1,8 m, vil det allerede være 1-2ºС lavere. Lægerne anser en sådan temperaturfordeling for at være optimal for menneskers sundhed og trivsel.

Det skal huskes, at opvarmning udføres så jævnt som muligt. En anden fordel: For at maskere infrarød varme PLEN i loftet, kan du bruge næsten alle tilgængelige belægninger. En undtagelse her vil kun være ophængt lofter, både stof og film. Under drift opvarmes filmen, og da den er placeret tæt nok til loftpanelet, kan sidstnævnte deformeres.

Men hvis du virkelig ønsker at kombinere strækloftet og PLEN hjemmet håndværkere anbefaler installation af ekstra beskyttelse mod et lag af gipsvæg. Det vil tage den overskydende varme op, og det strakte lærred forbliver uændret. En anden fordel ved at installere filmvarmere i loftet er den lave risiko for utilsigtet skade.

Sandt nok er det ikke for lejlighedsbygninger. Der er altid risiko for lækage fra naboerne ovenfor, hvor systemet uundgåeligt vil mislykkes. Antallet af ulemper ved loftsystemet omfatter normalt kompleks installation. Dette er dog ikke sandt. Teknisk set er det ikke anderledes end gulv eller vægmontering. Det er ganske vist kun mere ubelejligt.

En anden ulempe er effekten af ​​infrarød stråling på husholdningsapparater. Det er umuligt at sige med sikkerhed, at det vil føre til en hurtig fejl i enhederne, men der er en sådan mulighed. Den mængde energi, der kræves til opvarmning af rummet, bestemmer dens højde. Eksperter anbefaler ikke at montere filmsystemet på loftet i et rum med en højde på mere end 3,5 m. Som i dette tilfælde vil opvarmning omkostningerne blive for høje.

Gulvvarmere

Filmsystemet ligger under gulvbelægningen, som i dette tilfælde kan være næsten alt. Efter opvarmning af varmeren opvarmes det hurtigt og begynder at udstråle IR-bølger. De rejser sig op til gulvplanet og absorberes af gulvbelægningen, som opvarmer og igen begynder at overføre varme til luften. Varmt strømmer bevæger sig op, de erstattes af koldere.

Som et resultat opvarmer rummet hurtigt nok. På trods af forskellen i placeringen af ​​filmvarmere er temperaturfordelingen ved loft- og gulvplanerne omtrent det samme.

Den højeste temperatur vil være på overfladen af ​​gulvet, lige under - på niveauet af hovedet. Den ensartede fordeling af varme, begge systemer er også omtrent ens. Den største fordel ved udendørs gulvvarmere kan betragtes som manglen på direkte infrarøde virkninger på husholdningsapparater og møbler.

Der er nogle funktioner ved montering af filmen under gulvet. Som allerede nævnt kan det være noget. Desuden kan varmelegeme lægges direkte på skræftet. Måske er dette en af ​​de bedste muligheder, fordi filmen er ret sårbar og kræver omhyggelig behandling. Hvis belægningen lagt over PLEN ikke er meget holdbar, kan systemet beskadiges af skarpe genstande, store møbler osv.

Derfor anbefales det stærkt at lægge et ekstra beskyttende lag til filmen under tynde belægninger. En anden funktion er, at filmens infrarøde varmeapparat kan overophedes, hvis der er installeret store møbler eller tunge husholdningsapparater oven på det. Af denne grund er det bedre ikke at lægge filmen under sådanne genstande, hvilket efterlader området under store ting tomme.

PLEN-system: fordele og ulemper

Enhver, der gerne vil sætte en PLEN i deres hjem, er interesseret i at lære om fordele og ulemper ved systemet. Lad os starte med fordelene ved installationen:

 • Økonomi. I sammenligning med andre former for opvarmning fra el er elprisen i gennemsnit mindre med en tredjedel. Driftsomkostninger er ikke påkrævet.
 • Pålidelighed og holdbarhed. Filmforseglede ledere kan vare på ubestemt tid. Flytning og iført dele i designet mangler.
 • Kompakt placering. Filmvarmere kan installeres under enhver belægning. De besætter ikke meget ledig plads.
 • Automatiseringssystem. Dette gør det muligt at regulere temperaturen i opvarmede lokaler og spare energi.
 • Alsidighed. At bryde et af PLEN-fragmenterne deaktiverer ikke hele varmebelægningen.
 • Gunstig effekt på mikroklimaet. Når systemet fungerer, ændres mængden af ​​ilt og luftfugtigheden i rummet ikke. Varme fordeles optimalt for mennesker.

Derudover skal du vide, at PLEN virker helt stille, uden konvektionsstrømme fra luft og støv. Systemets effektivitet når næsten 100%, der er ingen varmetab. Udstyrets levetid beregnes i årtier. De fleste producenter giver 25 års garanti, idet det understreges, at systemets ressource er mindst 50 års service. I hele filmens levetid behøver ikke vedligeholdelse.

Der er system og ulemper. Først og fremmest vil dets installation kræve tilstrækkelig elektrisk strøm og fuldt funktionel elektrisk ledningsføring. Det er ikke altid muligt, især når det kommer til gamle huse. I dette tilfælde skal du sandsynligvis lægge et nyt ledningsnet, og dette er en ekstra omkostning. Når spændingen falder i netværket, falder mængden af ​​varme produceret af filmvarmeren.

Det vil helt sikkert ikke påvirke rumtemperaturen, da varigheden af ​​udstyret automatisk øges. Men på elregninger vil påvirke. Sommetider er filmvarmerne fastgjort på loftet eller vægge uden yderligere efterbehandling. Dette er forkert. Folien, på hvilken resistive elementer er fastgjort, har en høj reflektivitet.

Dette medfører visuelt ubehag og er simpelthen ikke æstetisk tiltalende. Derfor er det tilrådeligt at lukke PLEN med en hvilken som helst finish. Du skal vide, at pokleit tapet, for eksempel på toppen af ​​en filmvarmer ikke virker. Det kan heller ikke males eller kittes. Det er bedst at bruge en dekorativ belægning, der skal installeres over udstyret.

Infrarød stråling: gavn eller skade

De fleste af dem, der tænker på at installere infrarødt udstyr i deres hjem, opstår spørgsmålet om sikkerheden ved et sådant system. Lad os først se på, hvilken IR-stråling der er. Disse er elektromagnetiske bølger af en vis længde. Deres naturlige kilde er Solen, som udsender et stort antal bølger af et andet spektrum. Den længste af dem tilhører den såkaldte røde, fordi det menneskelige øje ser dem som røde.

Forskere har dog bevist, at der også er infrarøde bølger, hvis længde er noget længere. De tilhører spektrumets bølger, der er usynlige for mennesker. De falder på huden og mærkes som en termisk effekt. Men ikke alle infrarøde stråler er de samme. Fysikere skelner mellem tre grupper af sådanne bølger:

 • Kort, udsendt af organer med temperaturer over 800C.
 • Gennemsnitlige. De udsender genstande, opvarmet til 600 ° C.
 • Long. De udledes af organer med en temperatur på op til 300 ° C.

Afhængig af bølgelængden påvirker infrarød stråling levende organismer på forskellige måder. Korte bølger trænger dybt ind i menneskekroppen og kan opvarme indre organer. På områder af huden, der har været udsat for korte infrarøde bølger, dannes rødme, blærer og endda forbrændinger. Bølger af mellemlang længde har en blødere effekt, men stadig uønsket for kroppen.

Langbølget infrarød stråling opfattes af mennesket som en behagelig varme. Det trænger ind i de øverste lag af huden og opvarmer forsigtigt fugtigheden i dem. Derfor elsker alle levende organismer at baske i solen. Longwave infrarød stråling ikke kun varmer, men aktiverer også immunsystemet, udløser mekanismer til genopretning og regenerering af mange systemer og organer.

I betragtning af at filmudstyret er opvarmet til 45-50C, kan du være sikker på, at den udsender lange infrarøde bølger. I driftstilstanden for at opretholde den indstillede temperatur arbejder systemet i gennemsnit fra 6 til 10 minutter i timen. Det har således en kortvarig effekt på en person. Sikkerhed PLEN bekræftet af en række certifikater. Det anbefales til installation i medicinsk og børnepasningsfaciliteter.

Effektiv drift af folieopvarmning

Fabrikanten hævder, at dets produkter vil fungere økonomisk og effektivt. Du skal dog forstå, at dette kun gælder for visse betingelser. Hvis for eksempel en bygning ikke er isoleret, er det i det mindste meningsløst at vente på effektiv drift fra PLEN's filmvarmesystem. Hvilke krav skal opfyldes for at få mest muligt ud af infrarød udstyr?

En af de vigtigste er grundig isolering af vægge, døre og vinduer i bygningen. Hvis alt er klart med sidstnævnte, så er der nogle nuancer med hensyn til varmeisolering af væggene. Vægisolering skal udføres udenfor. Forskellige materialer kan bruges til dette: varmeisolering efterfulgt af plastering, sandwichpaneler mv. Hvis du isolerer væggene indefra, vil infrarød opvarmning være ubrugelig.

Vægge dækket af isolerende materiale vil ikke ophobes og afgive varme, da isolatoren forhindrer dette. Til arrangement af et effektivt varmesystem er det ikke nødvendigt at helt dække gulvet eller loftet med en infrarød film. Hvis det antages, at sådan opvarmning vil være grundlæggende, er det tilstrækkeligt at dække 70-80% af arealet af loftet eller gulvfladen.

For arrangement af yderligere opvarmning vil det være tilstrækkeligt nok til at dække 30-40% af området. Det er vigtigt at vælge termostatens korrekte monteringshøjde. Til loftmonteringsindstillingen skal filmen være i en højde på ca. 1,7 m fra gulvniveauet. Til udendørs installation hæves den 10-15 cm over gulvet. Hvis du begår en fejl med monteringsenhedens højde, fungerer systemet ikke korrekt.

Et andet vigtigt punkt er, at tilvejebringelsen af ​​den nuværende kapacitet er tilstrækkelig til systemets fulde funktion. Dette skal gøres, ellers vil omkostningseffektiviteten af ​​planen falde betydeligt. For at løse problemet er det nok at installere en særlig belastningsfordelingsenhed. Enheden giver dig mulighed for at tænde skiftevis forskellige kredsløb af varmesystemet og derved øge strømforsyningen til hver af dem.

Installation af filmvarmer bør kun udføres på et specielt underlag. Det har reflekterende egenskaber og tillader ikke den base, som filmen er lagt på for at absorbere infrarød stråling. Det omdirigeres i modsat retning, hvilket sikrer den mest effektive drift af udstyret. Uden et sådant substrat absorberes en del af de infrarøde bølger af basen, hvilket fører til unødvendigt energitab.

Et andet vigtigt punkt - højden af ​​det opvarmede rum, hvis systemet er fastgjort i loftet. Standardmodeller af filmemittere er designet til, at den infrarøde bølge vil dække en afstand på højst 3,5 m. Hvis den er større, når strålingen ikke op til gulvet. Og derfor fungerer systemet ikke korrekt. Så hvis rummet har højt til loftet, skal du vælge en gulvinstallationsmulighed eller kigge efter mere kraftfulde ikke-standardiserede modeller af filmvarmere.

Nyttig video om emnet

De vigtigste karakteristika ved PLEN-systemet:

Sådan installeres fly under loftet:

Sådan monteres systemet under GCR:

Plen-systemet er en praktisk og meget effektiv måde at opvarme dit hjem eller lejlighed på. Anvendelsen af ​​infrarøde film vil give mulighed for at få meget nem at installere, sikker, effektiv og økonomisk opvarmning. Og samtidig spare betydeligt på drift og vedligeholdelse af systemet. Måske er filmopvarmning stadig usædvanlig, men bagved er det ingen tvivl om fremtiden.

Infrarøde filmvarmere

I vinterperioden i Rusland skal boliger opvarmes selv i de sydlige regioner, hvorfor forbrugernes efterspørgsel efter mange typer stationært og bærbart varmelegeme er betinget. En stor niche på det russiske marked for varmeapparater, der tilbydes af udenlandske og indenlandske producenter, er optaget af en gruppe infrarøde enheder med et generelt princip om miljøpåvirkning, men består af undergrupper, der adskiller sig fra design og som følge heraf funktionalitet og effektivitet.

Lad os se nærmere på en af ​​de typer infrarøde enheder til opvarmning af en bolig - en vægmonteret filmvarmer, der anvendes i dagligdagen relativt nylig, men på grund af en række fordele er den allerede i konstant forbrugernes efterspørgsel.

Princippet om drift af infrarøde varmeapparater

Infrarøde stråler er ikke synlige elektromagnetiske bølger med en længde på mellem 0,74 μm og 1,5-2 mm. Enhver opvarmet krop bliver en kilde til infrarød stråling - en emitter, og emitteren opvarmes ved at omdanne en af ​​en type energibærer til varmelektrisk strøm, gas, fast eller flydende brændstof.

Infrarød stråling, der imødekommer en forhindring i udbredelsesvejen, bevirker, at overfladen af ​​vibrationerne i dens overflade medfører en stigning i molekylernes bevægelseshastighed, hvilket medfører en stigning i temperaturen af ​​en genstand til en bestemt dybde.

Bølgelængdeområdet for infrarød stråling er igen opdelt i følgende komponenter:

 • shortwave - 0,74-2,5 mikron;
 • gennemsnitlig bølgelængde - 2,5-50,0 mikron;
 • lang bølgelængde - 50,0-2000,0 mikron.

Intensiteten ved opvarmning af overfladen af ​​genstande afhænger af radiatorens temperatur - jo højere er den, desto kortere er infrarød strålings bølgelængde og jo større dybden af ​​forhindringens overflade. De infrarøde stråler under udbredelse ændrer ikke transitmediumets temperaturegenskaber - luften opvarmes ikke ved deres passage, men ved at overføre varme til det ved opvarmede genstande.

Metoden til varmeoverførsel via infrarød stråling er ikke forbundet med termisk ledningsevne eller konvektion, så infrarøde varmeapparater er i stand til at overføre varme selv gennem vakuum.

Enheden af ​​film elvarmeren (PLEN)

Alle infrarøde varmeapparater er opdelt i høj temperatur kortbølge og lav temperatur langbølge. Film-type varmeapparater tilhører den anden gruppe.

Visuelt film IRelektroVarmeapparatet er et fleksibelt ark eller en strimmel af et bestemt format. Hvis modellen ikke er dekorativ (varmelegeme), så giver de transparente ydre lag dig mulighed for at se placeringen af ​​komponentelementerne.

Det er vigtigt! PLEN er en forkortelse for "filmudstråling elvarmer" og ikke et varemærke registreret af nogen.

 • Varmeelementer af resistiv type - fremstillet af carbonholdige materialer eller metaller, tape eller pladeformede, der kan opvarme op til 35-55 grader, når elektrisk strøm passerer gennem dem
 • varmefordelingsbase - et eller to lag tyndt aluminiumfolie, på hvilke modstande er monteret, til ensartet fordeling af varme fra deres opvarmning over skærmens overflade;
 • termostat med temperatursensorer;
 • to beskyttende lag af lamineret film med et smeltepunkt på op til 210 grader, mellem hvilke der er en folie med varmeelementer;
 • kabel til at forbinde Flan til netværket.

Varmepladens samlede tykkelse overstiger ikke 1,5 mm.

Skematisk kan PLEN være repræsenteret som følger (termostaten installeres separat):

1 - kontakter, der forbinder enheden med et netværk på 220 V;

2 - en fleksibel tolagskappe af en polymerfilm på en bærer lavsan eller polyesterbase;

3 - punkter af industriel, forsigtigt isoleret forbindelse af forsyningskablet med varmelegemets kontakter (der er ingen selvudskiftning af kablet)

4 - Varmeelementer (tape eller individuelle lameller, forbundet af ledere);

5 - aluminiumsfolie;

6 - hologram til beskyttelse af varmeren fra forfalsket produktion.

Princippet om PLEN

Når strømkablet er tilsluttet, opvarmer de resistive elementer op til den forudbestemte temperaturværdi (35-50 grader) i 10 sekunder. Ikke-husholdningsfilmvarmere (til mini-saunaer, landbrugsprodukter), der anvendes i værelser med en lofthøjde på over 3,5 m, har i konstruktionen resistive ledninger, bånd, plader, nichrom, fehrral eller multikomponentlegeringer, der giver højere temperatur opvarmning.

Den korrekt beregnede kombination af materialet i det reflekterende lag, dets tykkelse, udformningen af ​​resistive varmelegemer sikrer omdannelsen af ​​elektricitet til varme og derefter til IR-stråling med en bølgelængde på 8-15 μm, der er gunstig for menneskelig opfattelse.

Det er vigtigt! Med en stigning i strøm- eller termostatfejl vil temperaturen på resistive grafitvarmere stige, hvilket vil medføre ødelæggelse og svigt af den indenlandske filmvarmer som helhed, det vil sige, at de resistive elementer også udfører beskyttelsesfunktionen af ​​sikringer.

Varianter af filmvarmer

En af de største forskelle i film-type elektriske varmeovne er deres format og størrelse. PLANTER fremstilles i form af bånd af forskellige længder og bredder. Uafhængig korrektion af størrelsen af ​​sådanne film er umulig, så PLAN'er er lavet i en bred vifte af dimensioner, så du kan vælge den bedste løsning. De tre mest almindelige størrelser af bånd i bredde: 35, 51 og 65 cm.

Film 35 og 51 cm har to zoner fri fra arrangementet af resistive elementer og er beregnet til at blive monteret med en hæftemaskine - ved kanterne. Bånd 65 cm brede har tre sådanne zoner - to ved kanterne og en langs midten (som en mulighed - to ved kanterne og mellem dem på tværs med et bestemt trin).

Fleksible infrarøde filmvarmere kan installeres på både lodrette og vandrette overflader - Designet af elektriske varmelegemer af filmtype afhænger ikke af installationsstedet, med undtagelse af PLEN-billeder, som pr. Definition skal være placeret på de bedste steder at se - på væggene. Klassificeringen af ​​en bestemt filmvarmer som en væg-, gulv- eller loftindretning bestemmes kun af placeringsstedets udformning - en vigtig faktor, der påvirker ydelsen af ​​denne IR-enhed. Således bliver filmvarmeren på væggen efter montering på loftet i hverdagen til et loft.

Overvej mulighederne for at placere PLENOV i lokalerne for at øge effektiviteten af ​​deres brug.

Vægarrangement af filmvarmere

Placering af PLEN på væggen er den mindst effektive på grund af den begrænsede eksponeringssektor for infrarød stråling til bygningskuverteren - de fleste infrarøde stråler opvarmer vægfladen modsat, næsten uden at påvirke gulv og loft.

Stationære filmanordninger monteret på væggen er effektive som det vigtigste middel til opvarmning kun hvis den modsatte base har et betydeligt område - så vil varmeoverførslen fra den opvarmede overflade til luften være helt mærkbar.

En række vægvarmere af film type er bærbare infrarøde enheder med dekoration, der efterligner billeder. For at kunne bruge dem rationelle og effektive, bør varmeapparater anvendes i værelser med små dimensioner til opvarmning, f.eks. En arbejdsplads eller i grupper, hvis samlede varmeoverføringsareal er i forhold til rummets størrelse.

Udendørs placering af infrarøde film-type varmeapparater

Den infrarøde stråling af anordninger, der er så arrangeret, påvirker gulv og loft. Den varme overflade af gulvet øger komforten ved kontakt med en person - du kan gå uden sko, sidde eller ligge på gulvet mv. Derudover er overførslen af ​​varme ved gulvet til de kolde nedre lag i rummet også en opvarmning af rummet, da de forårsager forekomst af konvektive strømme. Men energien fra den del af de infrarøde stråler, der trænger gennem gulvbelægningen, bruges til at opvarme loftet, hvilket er mindre effektivt - loftbunden har lidt brug af det, da temperaturen allerede er ret høj som følge af konvektion.

Det er vigtigt! Det er ikke tilrådeligt at have infrarøde varmeapparater på stedet for møbler - voluminøse genstande lavet af materialer med lav varmeledningsevne skaber hindringer for infrarød stråling.

Loftinstallation af infrarøde filmvarmere

Når der anvendes varmelegemer til filmtype som det vigtigste middel til opvarmning, er det mest effektivt at placere dem i loftet, da deres arrangement sikrer eksponering for stråling på alle byggekuverter, uanset konfiguration og genstande deri.

Det er vigtigt! Når man vælger et loft for installation af Plens, er det nødvendigt at tage højde for, at effektiviteten af ​​infrarød opvarmning med en stigning i afstanden til radiatoren reduceres. Infrarøde varmelegemer af typen film er lavtemperatur langbølgeapparater, så deres brug ved lofter over 3,5 m er ikke rationel.

Fordelen ved PLEN loftplacering ud over høj varmeffektivitet er den minimale risiko for utilsigtet skade på varmeren, som er i en rimelig sikker afstand fra bevægelseszonen. Der er dog ulemper - Placeringen på loftet gør PLEN sårbar over for lækage ovenfra, og installationsarbejde i højden er mere arbejdskrævende.

Karakteristik af elvarmerfilmdesignet.

Når du vælger en film infrarød varmeapparat, er det nødvendigt at være styret ikke kun af sin størrelse - PLANerne har andre egenskaber, herunder dem, der er relevante for specifikke forhold:

 • spændingen af ​​strømforbruget er generelt 220 V, men den fremstilles også ved 110 V;
 • strøm - op til 500 W, kan energiforbruget pr. kvadratmeter filmvarmer (strømtæthed) være fra 70 til 170 W;
 • maksimal opvarmningstemperatur - 35-50 grader;
 • nuværende forbrug - 0,7-1,2 A;
 • specifik gravitation - op til 350 g / m sq.

Til beskrivende beskrivelser skal vi sammenfatte dataene om filmvarmeres egenskaber med henvisning til deres standardstørrelser:

Installation af infrarøde film-type varmeapparater

Installationen af ​​fleksible filmvarmere, uanset installationssted, kræver ikke, at entreprenørens højkvalitets faglige færdigheder er til rådighed, men skal følges efter følgende regler:

 • PLEN installationssted skal være fladt og tørt;
 • udskæring af ruller, hvis dette leveres af modellen, skal kun udføres i henhold til mærkning angivet af fabrikanten
 • ydeevne kontrol ved inddragelse af en foldet varmelegeme i netværket er forbudt
 • længden af ​​et båndfragment af filmen bør ikke overstige 8 m;
 • tilstødende strimlingsvarmesystemer er placeret i en afstand på mindst 5 mm
 • bøjning PLAN i en vinkel på mere end 90 grader er ikke tilladt;
 • installation af filmen til basen er lavet med hæfteklammer ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine eller særlige fastgørelsesanordninger (brugen af ​​almindelige negle og skruer er ikke effektiv);
 • det er forbudt at udføre installationsarbejde ved under-nul lufttemperatur - efter opvarmning af rummet vil filmstrimlerne stige i størrelse og formede folder.

Sekvensen for installation af film infrarøde varmeapparater

Basen for PLAN at beskytte mod overophedning skal være forsynet med en foliereflekterende skærm, der fungerer som et termisk og vandtætningsmiddel, for eksempel penofol, en isolator.

Den beskyttende belægning er monteret på bunden med en overlapning af tilstødende kanter på hinanden i 3-5 cm. For at fremskynde processen anbefales det at anvende specielle fastgørelsesanordninger til fastgørelsesanordninger, der er tilgængelige i en bred vifte af kommercielt tilgængelige.

På toppen af ​​skærmens ledd limes langsgående med specielt foliebånd.

Elementerne i filmvarmeren er monteret oven på den fastsatte skærm - efter det indledende layout og i henhold til installationsanvisningerne, der er vedhæftet til enheden. Installation udføres under hensyntagen til reglen - 8-10 fastgørelseselementer skal laves til 1 kvadratmeter fleksibel film.

Når installationen af ​​varmekredsen er klar, er den forbundet til termostaten, som skal placeres i en højde på 1-1,5 m fra gulvet, og systemet kontrolleres for funktionsdygtighed.

Desuden bør termostaten være placeret væk fra andre varmeanordninger, have en varmeisolerende pakning under den og være beskyttet mod direkte sollys og udkast for at sikre en korrekt overvågning af temperaturregimet i rummet.

Hvis resultaterne af IR-enhedstesten er positive, lægges finishens færdige materialer - gulv eller hængende loft, der er monteret med et mellemrum på 10-15 mm mellem foringen og filmen.

Det er vigtigt! Materialer, der er absolut gennemsigtige for PLEN eksisterer ikke - nogen finish på toppen af ​​filmen er en skærm, der dæmper stråling i varierende grad.

Udvalgte noter og anbefalinger til brug

 • Forvente høj effektivitet fra infrarøde filmvarmere såvel som fra andre varmeenheder, hvis der ikke findes termisk isolering, skal husets konstruktioner ikke være.
 • Markedsførernes påstande om PLEN-bølgelængden på 8 mikron, angiveligt optimal til menneskelig opfattelse, svarer ikke til virkeligheden - strålingen af ​​IR-varmere er altid i et bestemt område og kan ikke bestå af bølger af en længde.
 • Installation af PLEN i et rum, selv på hele væggenområdet, løser ikke problemet med opvarmning af andre værelser til huset.
 • Plenens funktion er ikke ledsaget af et fald i ilt i rummet i rummet, og derfor er der ikke behov for at øge hyppigheden af ​​ventilationen af ​​værelserne, når der anvendes filmvarmere.
 • Det er ikke nødvendigt at slukke PLEN-systemet for sommeren - det er nok til at indstille den ønskede temperaturværdi på termostaten.
 • Holdbarheden af ​​infrarøde filmvarmere (op til 50 år) erklæret af producenterne er en hypotetisk værdi, da PLEN'erne begyndte at blive produceret relativt for nylig.
 • Sikkerhedskrav til husholdningsapparater, herunder apparater af typen film, er angivet i GOST R 52161.2.96-2006.

konklusion

Film elektriske varmeovne er enheder med mange fordele, men en væsentlig del af fordelene ved PLS er iboende for de fleste varmeenheder på el. For objektivt at vurdere oplysningerne om de tekniske egenskaber ved disse enheder, der tilbydes af sælgere, er det nødvendigt at have en klar ide om princippet om drift af opvarmningsfilm. Mange af de parametre, der er anmeldt af PLEN implementatorer, er ikke sandt og er kun markedsføringsteknikker. For eksempel om den lave pris ved installation af infrarøde film sammenlignet med en vandvarmeanordning baseret på en gaskedel - det gælder kun hvis gasstrømmen er langt væk.

Hvordan opvarmer infrarød film loftvarmere

Infrarøde filmvarmere

Når spørgsmålet om opvarmning af dit eget hjem søger almindelige mennesker til måder at oprette et sådant system, der ville være billigt, men samtidig arbejde effektivt med mindre brændstof. Vi vil ikke overveje alle former for varmeanlæg, som producenterne tilbyder i dag, men opholder sig kun på en. Dette er en infrarød loftfilmvarmer. Hvorfor netop han?

Infrarøde varmeapparater optrådte på markedet for ikke så længe siden. De vinder ikke stor popularitet, bare fordi forbrugerne ser de nye produkter med en vis frygt. Dette er den første. Den anden er en flygtig enhed, der opererer på et elektrisk strømnetværk. Du ved selv, hvordan vores netværk fungerer, især uden for byen. Shutdowns forekomme med misundelsesværdige konstans, så vi er stadig bange for at bruge infrarøde filmvarmere som den vigtigste varmekilde.

Hvad er infrarøde varmeapparater?

Disse er varmeanlæg, der udsender stråler svarende til sol. Det vil sige, at luften ikke opvarmes fra dem, men genstande absorberer hurtigt energi og udstråler det i rummet. Dette er princippet om deres arbejde. Derfor er jo større dækningsområdet for varmeelementet, desto større er varmeoverføringsområdet. Men overvej nogle punkter i forbindelse med sikkerheden ved infrarøde loftvarmere:

 1. Højden af ​​loftet, som de er installeret på, skal være mindst 2,5 m.
 2. En person bør ikke falde ind i indsatsområdet for deres stråler. Fra sådan stråling kan huden blive brændt.

Disse indretninger adskilles ved strålingstemperatur og bølgelængde:

 • Lav temperatur - husholdningsapparater, der udsender en temperatur i området 100-600C. De udsender bølger på 5,6-100 μm i længden.
 • Mellem temperatur. Deres temperaturområde er 600-1000і. Bølgelængden varierer fra 2,5 til 5,6 mikron.
 • Høj temperatur. Planerne opvarmes over 1000 ° C ved en bølgelængde på 0,74-2,5 μm.

For hver af de tre varmeapparater er der brug for en vis lofthøjde i lokalet, hvor den vil blive installeret. Den første bruges når lofthøjden er inden for 3 m, den anden er 3-6 m, den tredje er over 8 m.

Hvad er forskellen mellem infrarøde ovne i loftet og andre enheder af denne type? Først og fremmest dens design. Faktisk er det film, hvor der ikke er et hus, som f.eks. Lampe IR-varmeapparater eller rørformede varmeapparater. Polymerfilmen er kun en mikron tyk. Kulstofpasta anbringes på den, til hvilken meget tynde carbonfibre er fastgjort. De vil udsende infrarøde stråler. Et vigtigt element i filmvarmeren - kobber kontakter lavet af folie. Dette er den mest sårbare punkt på enheden. Derfor, når der er et spørgsmål om installation af enheden med egne hænder, er det nødvendigt at være særlig opmærksom på varmelegemets tilslutning.

På begge sider af den færdige film er lamineret polyester lamineret. Det er et beskyttende materiale med høje elektriske isolerende egenskaber. Desuden refererer det til ikke-brændbare materialer. Varmeapparatet selv har en kapacitet på op til 500 W, der udstråler temperatur fra 30 ° C til 110 ° C.

Installation af loft infrarød varmeapparat

Alt arbejde, der er forbundet med installationen af ​​en film infrarød loftvarmer, baseret på kravene til driften af ​​systemet. Men det vigtigste er loftet. Hvis det er stort, er det bedre at skifte ansvaret for ansvaret på professionelle skuldre. Hvis loftet er lille, så kan du prøve at installere enheden selv.

Ligesom mange installationsprocesser er installationen af ​​en filmvarmer opdelt i flere faser:

 1. Installerer en reflekterende skærm.
 2. Monteret varmefilm.
 3. Der oprettes et elektrisk ledningsdiagram.

Trin # 1

Laying scheme Flan

For det vil have brug for et materiale med et folielag. Det er bedre, hvis det er en lille tykkelse af isolering, trimmet på den ene side med aluminiumsfolie. Den optimale tykkelse er 5 mm.

Hvis loftet er bygget af savet tømmer, så kan en hæftemaskine og metalbeslag bruges til at fastgøre varmeisolatoren. Hvis loftet er beton, så kan du ikke undvære en perforator. Med det, i loftoverfladen hver halve meter borer huller til et specielt fastgørelseselement - UKE. Båndene overlapper hinanden med en forskydning på 2-4 cm.

Trin 2

Faktisk er teknologien til installation af filmloft infrarød varmeapparat ikke anderledes end installationen af ​​en varmeisolator. En varmelegeme er trods alt en tynd film, hvor kulstofpasta og kulfiber påføres. Det vil sige, det er det samme rullemateriale.

Vær opmærksom på, at der i opvarmningens design er specielle transparente striber på kanterne - disse er steder til fastgørelse. Derfor er det ret vanskeligt at lave en fejl og installere fastgørelserne på det forkerte sted. Og endnu en ting - installationen skal kun udføres i et opvarmet rum.

Det er meget vigtigt at læse instruktionerne detaljeret inden installationen. En lille afvigelse fra det kan føre til store problemer i forbindelse med driften. Ofte forkæler hjemmehåndværkere film og karbontråde, hvilket kræver udskiftning af en hel strimmel. Og det er ikke de rigtige udgifter.

Trin 3

Installation af et varmt loft

Elektrisk arbejde - det sværeste og afgørende stadium. Til deres adfærd kræves ledning PV-3 med en enkelt kerne. Der opbygges en kroglinje fra den, som skal være skjult i kanalen. Highway isolere nødvendigvis og camouflere fra øjnene.

Hvis området for filmens infrarøde varmeapparat er stort nok, skal du installere en magnetisk kontaktor i kredsløbet. Alle hovedkanaler skal føres til omstillingsbordet.

Næste er installationen af ​​termostaten. Dens sted er 1,4 m over gulvet. Når hele ordningen er klar, testes systemet, eliminerer små problemer og forbereder det til drift.

værdighed

Denne varmer har en række fordele:

 • Det giver dig mulighed for at oprette et system med rumopvarmning efter zoner eller med dækning af hele rummet.
 • Det har en lav pris.
 • Det gør det muligt at spare op til 40% af energien i forhold til andre varmesystemer.
 • Den infrarøde filmvarmer placeret i loftet optager ikke nogen opbevaringsplads.
 • Det reducerer praktisk talt ikke højden af ​​lofterne.
 • Afviger i stille arbejde og høj effektivitet, og opvarmer også øjeblikkeligt.

Eksperter mener, at filmens infrarøde varmeapparat er den mest effektive måde at opvarme lokaler på med henblik på det ønskede formål.