Infrarøde vandvarmere

Bright solskin kan give positive følelser og varme selv i den kolde årstid. Man ønsker at opleve sådanne følelser hele tiden, og moderne infrarøde varmeapparater beskrevet i denne gennemgang bidrager til at opnå dette.

Denne type udstyr udsender varme på samme måde som en himmellegeme gør. Den genererede energi absorberes af møbler, overfladen af ​​gulv og vægge, hvorfra de omgivende luftmasser opvarmes.

Essensen af ​​infrarød opvarmning

I begyndelsen skal du lære nogle få grundlæggende begreber. Opvarmede legemer afgiver altid varme til nærliggende genstande.

De gør det ved:

 • Varmeoverførsel (varmeoverførsel gennem kontaktflader);
 • Konvektion (varmeoverførsel gennem en opvarmet væske eller gas, der strømmer rundt om overfladen);
 • Varmestråling (bølgelængder af et bestemt område udstrålet af et stofs indre energi).

Det viser sig, at enhver opvarmet krop er en infrarød varmeapparat, der overfører varme til omgivende genstande ved hjælp af stråling. Samtidig er effektiviteten af ​​andre former for varmeoverførsel minimal.

Af klarhed er det fornuftigt at præsentere en konventionel opvarmer monteret på væggen. Varmeoverførsel udføres på to måder, hvis du ikke tager højde for direkte kontakt med varmelegemets overflade. Vi taler om stråling og opvarmning af den flydende luft (konvektion).

Varmeoverførsel ophører med at være konvektion, hvis denne radiator er suspenderet fra loftet. Den udgående stråling kan forbedres ved at installere en reflektor. En sådan anordning kan kaldes en infrarød varmeapparat, som er en alvorlig teknisk ide. Hun fik den egentlige implementering i infrarøde varmeapparater, der opererer med varmt vand. Dette vil blive diskuteret nedenfor.

Dannelsen af ​​infrarød stråling

Naturen af ​​infrarød stråling er identisk med den, ifølge hvilken synligt lys produceres. Det falder helt under optikens love, i spektralforstand indtager en position mellem kortbølgende radioemissioner med en bølgelængde på 1-2 mm. og synligt rødt lys med en bølgelængde på 0,74 mikron.

Den infrarøde spektralregion er traditionelt opdelt i lang bølgelængde (50-200 μm), mediumbølge (2,5-50 μm) og kort bølgelængde (0,74-2,5 μm). Denne type stråling udsendes af alle opvarmede væsker og faste stoffer, og den umiddelbare bølgelængde afhænger af den aktuelle temperatur af den bestemte krop. Høje temperaturer betyder, at bølgerne er kortere, men strålingens intensitet er højere.

Det skal erindres, at stråling af faste stoffer næsten er helt i infrarød rækkevidde ved lave temperaturer, så denne krop ser mørk ud. Skiftet af de udstrålede bølger til det synlige område opstår, når den tempererede tilstand stiger, og farveopfattelsen af ​​organer undergår ændringer fra mørkrød til hvid under høj temperatur.

Almindelige forbrugere skal kende sådanne subtiliteter, så den eksisterende terminologi ikke forårsager forvirring. Det er almindeligt for en producent at angive, at dens varmeelementer er infrarøde, den anden fokuserer på begrebet langbølge eller mørke osv.

Det er vigtigt at forstå, at alle disse enheder er af langbølgetype, de kaldes simpelthen forskelligt på grund af konstruktionsmæssige begrænsninger. Deres udstrålende overflade har en lavere temperatur, og bølgerne er placeret i langbølgelængde spektralzonen. Men sådanne anordninger kaldes mørke på grund af fraværet af luminescens ved en given temperatur.

Grå kaldes mid-bølge modifikationer, hvis overflade temperatur er højere. Shortwave varmeapparater med en maksimal temperatur falder ind i kategorien lys eller hvid.

Infrarøde egenskaber

I det infrarøde spektralområde adskiller de optiske egenskaber af stoffer, nemlig koefficienterne for gennemsigtighed, refraktion og refleksion, fra analoge indikatorer i det mere sædvanlige synlige område.

Et par centimeter vandlag til infrarød stråling med en bølgelængde på mere end 1 mikron er uigennemsigtig, og denne funktion gør det muligt at bruge vand som et varmefilter. Men siliciumskiverne uigennemsigtige i det synlige område er gennemsigtige i infrarød.

Evnen til refleksion i det infrarøde spektrum af de fleste metaller er højere end i det synlige, og indikatoren stiger, da bølgelængden af ​​infrarød stråling øges.

Så refleksionskoefficienten af ​​aluminium, guld og sølv når 98% ved en bølgelængde på ca. 10 mikron. Sådanne materialer anvendes til fremstilling af infrarøde varmeapparater, fordi de har en høj evne til at reflektere infrarøde stråler eller er gennemsigtige for dem. Stoffer, der falder ind i den første kategori, er grundlaget for reflektorer, der styrer stråling i en bestemt retning og i de andre lysfiltre.

Sørg for at berøre emnet absorption og dispersion. Infrarød stråling kan passere gennem luften næsten ukontrolleret. De ilt og nitrogen-molekyler spredes kun lidt, men absorberer ikke infrarøde stråler. Kuldioxid, ozon, vanddamp og andre urenheder indeholdt i luften kan selektivt absorbere stråling i en del af spektralområdet. Infrarød stråling dæmpes af suspenderede støv-, røg- og små vanddråber.

Det er simpelthen umuligt at forklare princippet om drift af infrarød opvarmning, som vil blive diskuteret nedenfor.

Principper for infrarød opvarmning

I betragtning af at strålingen, der udsendes af infrarøde varmeapparater, ikke absorberes af luft, når næsten hele energien overfladerne inden for instrumenterne. Opvarmning af genstande, men ikke luft er et særpræg ved udstyret af den beskrevne type.

Først og fremmest overføres den overførte varme til faste genstande (vægge, gulv, møbler osv.), Hvorfra luften opvarmes. I nærheden af ​​varmeapparatet er varmestrømmen mere intens, og objekternes temperatur er højere.

I dette tilfælde frigives energien kun i zone med direkte virkning af IR-varmeapparater, hvilket angiver opvarmningsstedet.

Denne type udstyr har flere fordele i forhold til andre typer enheder:

 1. Infrarød opvarmning eliminerer næsten ophobningen af ​​opvarmet luft under loftet. Dette kan ikke siges om konvektoropvarmning (når du bruger det, er det ofte nødvendigt at bruge loftsventilatorer for at tvinge den varme luft nedad). Det er sikkert at sige, at infrarøde varmeapparater er ideelle til at implementere det fælles ordsprog: "Hold hovedet i kulden, og dine fødder varme." Den betragtede funktion gør infrarøde varmeapparater uerstattelige, hvis der opstår problemer med opvarmning af lokalerne med minimale omkostninger, især i nærværelse af højt til loftet. De er ideelle til opretholdelse af en bestemt temperatur i enkelte områder samt industrielle lokaler fyldt med støv.
 2. Oprettelsen af ​​lokale opvarmningszoner med direkte opdagelse af mennesker ved hjælp af en infrarød varmeapparat reducerer intensiteten af ​​brugen af ​​hovedvarmesystemet i alle værelser uden undtagelse. Det opfattede temperaturmikroklima vil ikke forringes, da menneskelige legemer vil absorbere retningsstråling.
 3. Installationen af ​​infrarøde varmeapparater sikrer en reduktion af energiforbruget og en reduktion i opvarmning ved sammenligning med traditionelle metoder til implementering. I materialer, der afsættes til effektiviteten af ​​udstyr af denne type, bemærkes det ofte, at dets anvendelse i kontorer, detailhandel, medicinske, gastronomiske, sociale institutioner er mest hensigtsmæssigt. Den vellykkede tilrettelæggelse af lokal opvarmning kun i de nødvendige tidsperioder vil medføre maksimal besparelse på elenergi og penge. Rimelige argumenter gør man spørger kun et spørgsmål, som forhindrer brugen af ​​infrarøde varmeapparater i boligområder. Svaret er indlysende - intet. Kun for potentielle forbrugere, der ikke er vant til denne type udstyr, er oplysningerne ikke helt rigtige. Men situationen ændrer sig - et stigende antal boligejere, for det meste forstæder, foretrækker individuelle infrarøde varmeapparater og varmesystemer, der består af dem. Og det er logikken, ejerne af hytter og hytter ved bedre end andre, hvor meget de skal bruge på opvarmning om vinteren. Væsentlige beløb gør dig til at tænke på at spare uden at ofre komfort.
 4. På grund af det faktum, at infrarøde varmeapparater kan installeres under loftet, indfører deres tilstedeværelse ikke restriktioner for placering af forskellige indvendige elementer.
 5. Infrarøde varmesystemer er egnede til at løse specifikke opgaver, der ikke kan håndteres på anden måde. For eksempel kan beskyttelsen af ​​glasplader med høj glas, store vinduer, kupler og gennemskinnelige strukturer mod kold stråling om vinteren gives. Installation af varmeapparater parallelt med alle fly, giver dig mulighed for at få en effektiv termisk barriere. For at opnå lignende resultater ved hjælp af tilgængelige værktøjer er det ikke muligt.

Lad os åbne et lille emne for absorption og tildeling af infrarøde stråler. Det er fornuftigt at tale om den menneskelige krop. Den beskrevne type stråling udsender alle opvarmet til enhver kropstemperatur. Så jorden opvarmes af solen udsender infrarøde stråler i intervallet 7-14 mikron med en topintensitet på 10 mikron. Den menneskelige krop er ingen undtagelse, der udstråler de tilsvarende stråler i intervallet 3-50 mikron med en topintensitet på 9,6 mikron. De trænger ind i organismen så dybt som muligt og intensivt opvarmer det.

Grundlaget for den termiske effekt, som aktivt anvendes til fysioterapeutiske formål i russisk og udenlandsk medicin, er netop dette princip. På kortere eller længere længder trænger infrarøde bølger ikke så dybt ind i kroppen.

Funktioner styr infrarøde varmeapparater

Ved enkle modifikationer udføres justeringen af ​​det infrarøde varmeapparat manuelt. I dette tilfælde kan strukturer udrustes med forskellige typer af kontakter, som vil blive diskuteret senere. Temperaturmodus kan opretholdes i automatisk tilstand ved hjælp af elektromekaniske eller elektroniske termostater. I værelser i et lille område er en enkelt termostat nok til at svare til den, der bruges til at arrangere gulvvarme. En sådan anordning er fuldt i stand til at håndtere styringen af ​​en eller flere varmeapparater. Det er hensigtsmæssigt at opdele lokalerne i et stort område i separate zoner, og for hver af dem installere en separat termostat. Dette giver dig mulighed for at indstille individuelle temperaturforhold i hver af zonerne.

Betjeningsprincippet for termostaten behøver ikke yderligere forklaring. Deres arbejde ser ekstremt enkelt ud for enhver person. Operationen starter ved det øjeblik, hvor den ønskede temperatur indstilles, når den forudindstillede parameter er nået, slukker den infrarøde radiator, og igen tændes temperaturen med 1-2 ° С.

Der er også sofistikerede kontrolsystemer. De er baseret på brug af specielle anordninger, der tillader at regulere ikke kun opvarmningen, men ifølge det forud fastsatte program, men også arbejdet i alt husholdningsapparat. For eksempel vil sådanne systemer uafhængigt overføre opvarmning af et landhus til en ikke-frysepunkt (+7 ° C) efter ejerne forlader. Derefter kan det meste af det strømforbrugende udstyr slukkes, men el-komfuret i saunaen er startet. Når ejendomsindehaverne ankommer, vil temperaturen være optimal, og badet vil være i fuld beredskab.

Softwarefunktioner gør det muligt for sådanne systemer at sænke temperaturen i rummet til det maksimale tilladte niveau hver dag og hæve det til den angivne time.

Infrarøde varmeapparater med en overfladeopvarmningstemperatur på op til 110-280 ° С

Apparater med et panel beregnet til installation i en højde på 2,5-4 m anses normalt for at være af denne type. Deres udstrålende overflade opvarmes til en temperatur på 250-280 ° C, og TEN anvendes som et varmeelement. Panelerne er lavet af aluminium, malet højstyrke emalje. På bagsiden af ​​sagen er der lavet lufthuller. Denne designfunktion tillader varmelegemer at fungere i infrarød eller konvektor tilstand. Alle enheder er designet til et netværk med en spænding på 220 og 360 V., har samme bredde - 90x100 mm., Men varierer i længde.

Montering af enheder lavet på monteringsbeslag eller kabel strækker sig i vandret position under loftet. Hvis der er ekstra monteringer, kan du montere varmeapparatet på væggen. Et eller et sæt enheder, hvis effekt ikke overstiger 3000 kW, kan styres af enhver varmelegeme eller termostat. Hvis den samlede effekt af flere enheder er højere, arbejder de ved hjælp af en magnetstarter, og en termostat skal medtages i kredsløbet.

Skaller kan også laves af maleret galvaniseret stål. Varmeelementet (oftest TEN) er placeret i en speciel rille af varmepanelet, lavet af iodiseret aluminium. Panelens ydre overflade er forsynet med langsgående små ribber, der sikrer fordelingen af ​​varme på den bedste måde. I mellemrummet mellem frontpanelet og bagvæggen placeres isoleringsmateriale (normalt mineraluld).

På basis af infrarøde varmeapparater med et enkelt panel produceres der ofte to- eller strukturændringer. Det betyder, at der i et tilfælde er 2 eller 3 konventionelle varmeapparater, og lignende serier er fokuseret på at løse industrielle problemer. Deres faktiske effekt varierer i området 1500-400 W, men de skal installeres i en højde lig med eller over 3 m. Omkostningerne ved sådant udstyr er højere end en standard infrarød varmeapparat, men det er mere rentabelt at erhverve end 2-3 separate enheder, der kan levere tilsvarende strøm..

Det er ikke praktisk at beskrive andre typer varmelegemer, der er orienteret til brug i boligområder, da SniP 2.04.05-1 forbyder husholdningsbrug af radiantvarmer, hvis temperaturen på den udstrålende overflade overstiger 250 ° C.

Valg af varmesystem - opsummering

Anvendelsen af ​​infrarøde varmeapparater sikrer levering af:

 • Energibesparelser;
 • Effektivitet ved installation til minimumsudgifter
 • Evnen til automatisk at programmere og udføre en række temperaturtilstande
 • Centraliseret computerstyring af udstyr i flere rum på én gang;
 • Noiselessness, miljømæssige, brandsikkerhed og fugtighedsbestandighed;
 • Rumbesparelse (især vigtigt for arbejdsområder);
 • Mulighed for at bruge apparater som primær, ekstra eller nødopvarmning;
 • Lokal opvarmning i visse områder;
 • Maksimal driftsopvarmning af lokalerne til den ønskede temperatur i forhold til andre opvarmningsmetoder, da varmeoverføringsoverfladen er høj;
 • Akkumulering af varme genereret af varmelegemet design og indvendige elementer.

Opvarmning ved hjælp af langbølgende stråling kan sammenlignes med belysning. Behagelig belysning af rummet er kun mulig, hvis lyskilderne er korrekt fordelt, og varmeprocessen er ikke anderledes.

Apparatets effekt bestemmes afhængigt af lofternes højde og rummets størrelse. For det første beregnes den totale effekt, der kræves for optimal rumopvarmning, derefter vælges en varmelegeme, der kan fordele den ønskede mængde jævnt.

Det er bedst at overlade beregningerne til fagfolk. Når du kontakter et bestemt firma, skal du aflevere en grundplan for bygningen, hvor det er planlagt at installere en varmelegeme eller et fuldt udstyret varmesystem.

Eksperter behøver kun at forklare detaljeret, hvad der skal være resultatet. De vil nøjagtigt bestemme sandsynligheden for varmetab, hjælpe dig med at vælge den bedste mulighed for infrarøde varmeapparater, samt korrekt placere dem for at opnå absolut og konstant termisk komfort.

Sådan distribueres Alkak produkter, som fortsat er en innovation på hjemmemarkedet.

Infrarøde vandvarmere

Her kan du vælge og købe infrarøde vandvarmere. På siderne af det største katalog over klimatisk udstyr presenterer TopClimat.ru 42 modeller fra 4 mærker. Pålidelige leverandører, kendte producenter! Find ud af priserne på infrarøde vandvarmere.

Godt at vide for infrarøde vandvarmere

Infrarøde varmelegemer på vand / damp, ligesom alle IR-udstyr, skaber ikke konvektionsstrømme i rummet, jævnt fordeler varme i rummet. De er kendetegnet ved høj energibesparelse i forhold til luftvarmesystemer og lavt elforbrug.

På grund af fravær af støj og luftstrøm under opvarmning er infrarøde vandvarmere ideelle til opvarmning af store værksteder, fitnesscentre, lufthavne og supermarkeder.

Infrarøde termopaneler er helt sikre. Dette er et unikt system, hvor varmt vand eller damp bruges som kølevæske. Infrarøde vandvarmere er nemme at installere og bruge, de kan tjene i mange år uden at kræve kompleks vedligeholdelse.

Infrarød opvarmning i lejligheden: anbefalinger til brug

Vinteren er kold, når den fryser udenfor. På nuværende tidspunkt kan selv almindelige radiatorer ikke klare, fordi det ikke kun er nødvendigt at opvarme rummet, men også at opretholde den nødvendige temperatur i det hver dag.

For at klare denne opgave blev mange forskellige enheder opfundet, for eksempel kan en af ​​de mest produktive kaldes infrarød gulvvarme. Hvis du ikke har oplevet en sådan måde at skabe varme i huset, så skal du læse denne artikel.

Gulvvarme - den bedste løsning til din lejlighed

Hvad er infrarød varme

Hvad er IR gulv? Dette er en tynd film, der spredes under gulvet. Fremgangsmåden med varmeforsyning skyldes kobber-sølv ledere og carbon pasta, som påføres filmen. En sådan enhed fungerer på netværket.

Infrarøde gulve trådte ind i vores liv relativt for nylig, men har vundet stor popularitet ikke kun i landehuse, men også i lejlighedsbygninger. De giver dig mulighed for at opretholde den ønskede temperatur i rummet, og det betyder ikke noget, hvilken form for gulv du har - flisen bliver ikke længere kold tidligt om morgenen.

Lad os se på alle fordele og ulemper ved IR-gulve.

Fordele ved varmesystemet

 • Infrarød gulv giver en behagelig og blød varme, som er tæt på solen. Dette har en positiv effekt på alle, der bor i huset, især på børn, der ikke må fryse denne varme.

OBS! Fordelene ved infrarød stråling er bevist af videnskabsmænd (i bestemte mængder), hvorfor disse enheder bruges i saunaer og moderskabssygehuse. De har en positiv effekt på for tidlige babyer, der har brug for varme - spørgsmålet om, hvorvidt IR-opvarmning er skadelig, bør forsvinde alene.

 • Temperaturen under gulvvarme er flere grader lavere end nogle gange opnået fra et husholdningsbatteri. Denne varme er mere behagelig, luften tørrer ikke, fugtigheden forbliver ved acceptable takster.
 • Opvarmning ved infrarød stråling, som vi har sagt, er kombineret med ethvert materiale: trægulve, tæppe, linoleum eller laminat. Den tætte film, hvor lederne er skjulte, tillader ikke varmeelementerne at ødelægge gulvbelægningens integritet.

Til dine oplysninger! Det er muligt at anvende et sådant system ikke kun på gulvet, men også på væggen, på objekter, for at koncentrere varme på et bestemt sted. Nogle ejere varme sådan en film selv med balkoner.

Varmeapparater er installeret på loftet og vægge i et landhus

 • Installation af infrarød opvarmning kan udføres uafhængigt uden hjælp fra specialister. Når alt kommer til alt, behøver du ikke at fylde skruerne, niveau gulvet, det vigtigste er at fiksere filmen med lederne, hvorefter du bare lægger efterbehandlingmaterialet.
 • Vi fandt ud af, at alt gulvmateriale kan bruges, men filmen med ledere tåler ikke tunge genstande. Hvis du planlægger at bruge en sådan varmekilde, skal du forberede grundlaget for rummet - i de steder, hvor der er tunge genstande, lav rammer til forstærkning.
 • En anden ulempe ved infrarøde varmeapparater er den høje pris. Ikke alle vil have råd til en sådan "luksus".
 • Det er meget vigtigt at følge de kontakter, der forbinder de termiske gulve. Det er ret nemt at beskadige kontakten, når du lægger gulvet, især fliser. Vær meget forsigtig med løsningens anvendelse.

Ulemper ved infrarød opvarmning

Den førende indenlandske producent af filmgulve er firmaet Zebra, der beskæftiger sig med mere end et års opvarmning.

Dette er med hensyn til filmgulvet, men der er en anden mulighed - vand infrarød opvarmning. Det udfører alle de samme funktioner, som kun passer på en anden måde.

Installation af infrarød film gulv

Vi har allerede sagt, at installationen af ​​et infrarødt gulv kan gøres for hånd, derfor er denne vejledning kun en bekræftelse på dette:

 • I første omgang bliver gulvet selv forberedt: støv og affald bliver renset, rummet bliver væk. Fjernet den gamle gulv.
 • Overfladen er nivelleret, bump er slået ned.
 • Det varme reflekterende materiale holder inde. Dette kan være Izolon eller Penofol eller andre materialer.
 • Nu skal du udfolde en rulle filmgulv og skære den til den ønskede længde. Prøv at afvige fra væggen omkring 10-15 cm, det er ikke ønskeligt, at infrarøde ovne ligger overlappende.

Her er en rulle af "varmt gulv", som du skal skære i størrelse

Vær opmærksom på afstanden fra væggene.

 • Når alle elementer er lagt ud, skal du tilslutte dem til elnettet.

Tip! Hvis du ikke er meget god til elteknik, skal du ringe guiden, sandsynligheden for at du forbinder noget forkert er høj, og udstyret er stadig dyrt.

Nu er det kun at lægge gulvet, forsøger ikke at beskadige kontaktforbindelserne og bruge et varmt gulv. Du kan efterlade det i flere dage, det er helt sikkert og vil ikke forårsage skade for dig eller dine kære.

Når du lægger laminat, glem ikke at bruge et underlag til gulvbelægning

Hvad man skal vælge

Der er en anden analog infrarød semi-vand infrarød varme paneler. Deres charme ligger i, at du ikke bør være bange for muligheden for at skade varmeelementet. Sterke paneler pålideligt dækker "indersiden" af eksterne kilder og tillader ikke dem at skade enhedens ydeevne.

Sådan infrarød vandopvarmning er meget hurtigt monteret og kan bruges i alle lokaler. For at lære dette produkt af moderne industri bekendtskab, er det værd at se på billedet.

Vandopvarmning er installeret i enhver del af rummet.

Hvis du har brug for at beregne infrarød opvarmning, kan du bestille det, enten fra firmaet hvor du skal købe materiale eller lave det selv. For at gøre dette skal du beregne arbejdsområdet.

Lægge vandet gulv

Kan ikke lide kilder til infrarød - opvarmning kan være vand. Spørg hvordan er det?

Let, det tager lidt mere tid, men resultatet er det værd.

 • Forbered bunden: rengør gulvet og niveauet.
 • Køb moderne rør fremstillet af kompositmaterialer, hvilket sikrer holdbarhed og pålidelighed.
 • Kør rørene, så vandforsyningen udføres jævnt. Kontroller byggekvalitet og lækage.
 • Hæld cement-sandet skurebase og rør. Lad opløsningen tørre.
 • Efter at blandingen tørrer, kontrollerer du igen udførelsen af ​​vandrør.
 • Læg gulvbelægningen.

Skaden af ​​denne metode med varmt gulv er mere komplekst arbejde. Der er ingen andre ulemper i vandopvarmning.

Prøv de vigtigste områder at isolere så godt du kan. For eksempel, hvor sofaen vil stå - er varmen ikke så nødvendig der.

konklusion

Nu kender du alle de funktioner i varme gulve, hvordan de kan lægges uafhængigt, hvilket er nødvendigt for dette. Yderligere information findes på videoen: infrarød varme og vand infrarød opvarmning. Videoen indeholder forskellige funktioner, ikke kun af installationsprocessen, men også af tekniske egenskaber.

Vand infrarød opvarmning

Infrarød opvarmning dit eget hjem

At vælge et varmesystem til eget hjem er et vigtigt stadium i konstruktion og reparation. I dag kan du vælge både traditionel og infrarød opvarmning.

Funktioner infrarød opvarmning

IR-området er placeret i den røde del af spektret. Det er repræsenteret ved elektromagnetisk stråling, som absorberes ikke kun af overflader af genstande og tøj, men også af hud og subkutant væv. Denne type stråling trænger dybt ind i menneskekroppen og opvarmer den på den bedste måde. Infrarød loftvarme, der er umærkelig for det menneskelige øje. Det virker effektivt og behageligt. Det påvirker ikke fugtighedsniveauet og mængden af ​​ilt i rummet.

Loft infrarød opvarmning

Varmeelementerne i loftet er installeret i loftets isolerende og dekorative lag. Af denne grund bliver de uundværlige i nogle situationer. Stråling fra loftet vil frit passere gennem luften. Som et resultat opvarmes gulvet og væggene samt objekterne i rummet. Energien begynder at blive fordelt jævnt i volumen. Det vil ikke overophedes luften. Der er praktisk talt ingen temperaturforskel mellem gulvet og loftet. Infrarød opvarmning giver fremragende energi til opholdsrummet under drift.

Interessant vil vandinfrarød opvarmning i en varm periode fungere som et klimaanlæg, der fjerner overskydende varme. Systemet overophedes ikke. Som følge heraf kan temperaturniveauet i rummet være flere grader lavere end standardvarmesystemet.

Men samtidig sparer hver grad ca. 5% af omkostningerne ved energiforsyningen. I dette tilfælde kan du indstille temperaturen lokalt ved hjælp af termostaten.

Loftvarme kræver ikke, at du tilrettelægger et kedelrum enten i en separat bygning eller i kælderen af ​​et hus. Der er ikke behov for dyr og tidskrævende installation af damp- eller luftvarmesystem. Dit varme loft bryr ikke dit interiør op med sofistikerede systemer, såsom luftkanaler, ventilationssystemer eller radiatorer.

IR opvarmning

Infrarød opvarmning indebærer installation af loftpaneler. De er arrangeret nær indgangen og over vinduerne. Deres arbejdsdel er en rørformet varmemodstand, som kan repræsenteres af lukkede paneler, men forbliver også åbne. Hvis der anvendes højtemperaturpaneler, skal modstandene forblive åbne. Sådanne systemer anvendes ofte i specialiserede rum, såsom sports komplekser.

Termiske IR paneler, placeringer i rummet

Ceiling IR paneler af vandtype

Deres vigtigste design er repræsenteret af et system af isolatorer og reflektorer, der leder energi til bestemte områder af rummet. De er såkaldte fordi de omfatter udstrålende rør. Disse rør leverede flydende kølemiddel. I sommertiden strømmer kølevæske gennem dem.

Udseende af vand loft termopanels

Denne infrarøde opvarmning er repræsenteret af en sikker struktur, der skaleres perfekt. Af denne grund bruges loftvarme ofte i sports- og butikshaller samt i produktionsværksteder.

Filmvarmere

De er de bedste til boliger. I dette tilfælde anvendes varmeapparater, som udføres i filmens formfaktor. De overholder fuldt ud de internationale standarder for brand- og miljøsikkerhed. De er miljøvenlige, har en lang levetid og kræver ikke yderligere vedligeholdelse.

Modelprogrammet gør det muligt at vælge ikke kun versionen af ​​enheden, men også strømmen selv for de mest komplekse lokaler. Lokale termostater kan ikke kun være enkle, men også programmerbare. De sætter termisk regime for et bestemt rum. Centraliseret kontrol regulerer mikroklimaet i rummet og har feedback. Så i løbet af dagen kan stuen opvarmes godt, og soveværelset forbliver køligt.

På billedfilmvarmere

Montering af folieopvarmning i loftet

Installationen omfatter følgende trin:

 1. Beregning af systemet til loftvarme,
 2. Loftisolering,
 3. Installation af varmeelementer og temperaturføler,
 4. Tilslutning til netværk og termostat.

Filmelementer er fastgjort til loftet med en hæftemaskine

Hvis du planlægger at bruge infrarød opvarmning som hoved, skal den tage omkring 70% af området. Hvis den bruges som en ekstra varmekilde, vil området blive reduceret til 30-40%. Varmeisoleringsruller er fastgjort direkte til end-til-ende betonloft. Dowels bruges som fastgørelsesanordninger. Det er vigtigt, at hætten pålideligt fastgør isoleringen på loftet. Du kan også bruge specielle ildfaste plastpropper med brede hætter.

Under installationen i loftet er leddene af filmen lukket med foliebånd. Det er vigtigt at undgå dannelsen af ​​huller. Infrarød varmefilm sat til 15-20 cm fra væggens overflade. Det er godt, hvis der laves en tegning med placering af varmeapparater på forhånd. Samtidig er det nødvendigt at angive stedet for installation af termostaten.

Filmen er fastgjort oven på isoleringen til loftet. Mellem tilstødende striber efterlader en afstand på ca. 5 cm. Termofilm er forbundet i et parallelt kredsløb. Kobberterminaler bruges til dette, der forbinder med kobberdæk. Terminaler til opvarmning af klemme med tang. På steder hvor dækene skæres, isoleres det ved hjælp af en bitumenplade. Den samme isolering kan lukke terminalernes placering.

For at forbinde båndets varmeelementer med hinanden anvendes en strenget kobbertråd, hvis tværsnit er 2,5 kvadratmeter. mm. I stedet for termostatens forbindelse på væggen laver de en strobe til at lægge en ledning.

Således kan du arrangere loftvarme i dit eget hjem, hvilket vil give yderligere besparelser.

Relaterede artikler

Loft infrarød opvarmning. Traditionelle og luft systemer. Vand og film infrarøde varmeapparater. Installation og installation

Valget af et varmesystem til et hus kan kaldes det næstbedste problem efter problemet med at vælge materialer til vægge og tage. Disse emner er indbyrdes forbundne: Opsparing på væggene vil medføre omkostningsoverskridelser, når man arbejder i bygningen i den kolde årstid. Hvilket opvarmningssystem skal du vælge: traditionelt, tidstestet eller sæt et varmt loft på infrarøde paneler?

Er det værd at risikoen, pludselig nyheden vil være farlig at bruge, svært at installere, eller simpelthen vil ikke retfærdiggøre investeringen? Artiklen giver svar på nogle spørgsmål.

Varmesystemer til hjemmet kan kaldes det næstbedste problem efter problemet med at vælge materialer til vægge og tage. Disse emner er indbyrdes forbundne: Opsparing på væggene vil medføre omkostningsoverskridelser, når man arbejder i bygningen i den kolde årstid. Hvilket opvarmningssystem skal du vælge: traditionelt, tidstestet eller sæt et varmt loft på infrarøde paneler?

Er det værd at risikoen, pludselig nyheden vil være farlig at bruge, svært at installere, eller simpelthen vil ikke retfærdiggøre investeringen? Artiklen giver svar på nogle spørgsmål.

Traditionelt varmesystem

en stil = "text-decoration: underline;"> Hele mangfoldigheden af ​​varmesystemer kan reduceres til tre hovedtyper, hvis kølevæsken tages som grundlag for klassificeringen:

 • traditionel;
 • luft;
 • Direkte elektrisk.

Traditionelt varmesystem

Luftvarmesystem

Den mest moderne mulighed for at opvarme boligen, med undtagelse af væske fra energikonverteringskæden, er klimakontrol.

 1. Luftvarmesystem;
 2. Luft rensning filtre;
 3. Tvangsventilation med temperaturregulering
 4. Udluftningsventilation. Nogle gange tvunget, og det enkleste tilfælde er naturligt.

Selvfølgelig er det dyrt og svært at genudstyre et hus til sådan opvarmning: en læggning af kasser koster noget. Og designet tager ikke kun højde for sådanne parametre som varmetab / varmegenerering, men også antagelighed af støj fra enhederne, arrangement af møbler, luftkanalernes topologi.

Selv om der er et plus: samtidig med det direkte problem løses problemet med luftrensning fra støv.

Varmekonvertering: varmelegeme - luft - forbruger.

Luftvarmesystem

Den mest moderne mulighed for at opvarme boligen, med undtagelse af væske fra energikonverteringskæden, er klimakontrol.

 1. Luftvarmesystem;
 2. Luft rensning filtre;
 3. Tvangsventilation med temperaturregulering
 4. Udluftningsventilation. Nogle gange tvunget, og det enkleste tilfælde er naturligt.

Selvfølgelig er det dyrt og svært at genudstyre et hus til sådan opvarmning: en læggning af kasser koster noget. Og designet tager ikke kun højde for sådanne parametre som varmetab / varmegenerering, men også antagelighed af støj fra enhederne, arrangement af møbler, luftkanalernes topologi.

Selv om der er et plus: samtidig med det direkte problem løses problemet med luftrensning fra støv.

Varmekonvertering: varmelegeme - luft - forbruger.

Efter opvarmning cirkulerer en varm væske gennem rør, sædvanligvis vand. Varmekilden er en radiator, som effektivt overfører energi til luften. Konvektionsstråler fra varmeapparatet stiger til loftet, spredes over området og gradvist afkøles ned til gulvet.

Så i kontakt med luften, temperaturen på alle objekter, vægge, gulve. Selvfølgelig er i bunden af ​​rummet køligere end i toppen. Denne forskel når 5-10 ° С.

Varmekonvertering: varmelegeme - væske - luft - forbruger.

Luftvarmesystem

Den mest moderne mulighed for at opvarme boligen, med undtagelse af væske fra energikonverteringskæden, er klimakontrol.

 1. Luftvarmesystem;
 2. Luft rensning filtre;
 3. Tvangsventilation med temperaturregulering
 4. Udluftningsventilation. Nogle gange tvunget, og det enkleste tilfælde er naturligt.

Selvfølgelig er det dyrt og svært at genudstyre et hus til sådan opvarmning: en læggning af kasser koster noget. Og designet tager ikke kun højde for sådanne parametre som varmetab / varmegenerering, men også antagelighed af støj fra enhederne, arrangement af møbler, luftkanalernes topologi.

Selv om der er et plus: samtidig med det direkte problem løses problemet med luftrensning fra støv.

Varmekonvertering: varmelegeme - luft - forbruger.

En revolutionerende tilgang til rumopvarmning

Evolutionært er det bedste, naturlige varmeapparat solen. Varme overføres fra den af ​​en del af spektret ved siden af ​​infrarøde (IR) stråler. Som navnet antyder ligger IR-området direkte bag den røde del af spektret.

Dette er elektromagnetisk stråling fra 0,76 mikron (10-6 m) til 1-2 mm. Effekten på en person afhænger af denne parameter. For eksempel udstråler kvartssanden opvarmet af dagens sol varme svarende til en maksimal bølgelængde på 9,2-9,4 μm.

Det absorberes af tøj, overflader af genstande, hud, trænger ind i laget af subkutant væv. Varer og tøj opvarmes med luft, og fra det subkutane lag cirkulerer varmen af ​​blodbanen gennem kroppen. Kropstemperatur (

37 ° C) svarer til en bølgelængde på 9,3-9,5 μm.

Sådan stråling trænger ind i kroppen dybt, på den bedste måde at opfylde opgaven med at opretholde en behagelig temperatur. (V.M.Bogolyubov, G.N.Ponomarenko, "General physiotherapy", Moscow, Medicine, 1999, s. 151).

Infrarød loftvarme er en ubemærket kilde til behagelig, effektiv varme. De påvirker ikke luftens luftfugtighed, reducer ikke procentdelen af ​​ilt i den.

Varmeelementer er monteret på loftet med isolering og dens indretning, derfor er de helt usynlige. Termisk stråling, der kommer fra loftet, trænger frit ind i luften, opvarmer gulvflader, vægge og genstande i rummet.

Energi fordeles jævnt i volumen. Der er ingen overophedning af luft, forskellen i temperaturen mellem gulvet og loftet er lille. Generelt sikres en betydelig energibesparelse under driften. Og vandinfrarøde paneler i den varme sæson kan fungere som klimaanlæg, der fjerner overskydende varme.

En revolutionerende tilgang til rumopvarmning

Evolutionært er det bedste, naturlige varmeapparat solen. Varme overføres fra den af ​​en del af spektret ved siden af ​​infrarøde (IR) stråler. Som navnet antyder ligger IR-området direkte bag den røde del af spektret.

Dette er elektromagnetisk stråling fra 0,76 mikron (10-6 m) til 1-2 mm. Effekten på en person afhænger af denne parameter. For eksempel udstråler kvartssanden opvarmet af dagens sol varme svarende til en maksimal bølgelængde på 9,2-9,4 μm.

Det absorberes af tøj, overflader af genstande, hud, trænger ind i laget af subkutant væv. Varer og tøj opvarmes med luft, og fra det subkutane lag cirkulerer varmen af ​​blodbanen gennem kroppen. Kropstemperatur (

37 ° C) svarer til en bølgelængde på 9,3-9,5 μm.

Sådan stråling trænger ind i kroppen dybt, på den bedste måde at opfylde opgaven med at opretholde en behagelig temperatur. (V.M.Bogolyubov, G.N.Ponomarenko, "General physiotherapy", Moscow, Medicine, 1999, s. 151).

Infrarød loftvarme er en ubemærket kilde til behagelig, effektiv varme. De påvirker ikke luftens luftfugtighed, reducer ikke procentdelen af ​​ilt i den.

Varmeelementer er monteret på loftet med isolering og dens indretning, derfor er de helt usynlige. Termisk stråling, der kommer fra loftet, trænger frit ind i luften, opvarmer gulvflader, vægge og genstande i rummet.

Energi fordeles jævnt i volumen. Der er ingen overophedning af luft, forskellen i temperaturen mellem gulvet og loftet er lille. Generelt sikres en betydelig energibesparelse under driften. Og vandinfrarøde paneler i den varme sæson kan fungere som klimaanlæg, der fjerner overskydende varme.

Nul-kalorieforløb i hvert trin reducerer derfor varmekonverteringskæden, det er en indlysende måde at spare på driften. Sådan virker infrarøde paneler.

En revolutionerende tilgang til rumopvarmning

Evolutionært er det bedste, naturlige varmeapparat solen. Varme overføres fra den af ​​en del af spektret ved siden af ​​infrarøde (IR) stråler. Som navnet antyder ligger IR-området direkte bag den røde del af spektret.

Dette er elektromagnetisk stråling fra 0,76 mikron (10-6 m) til 1-2 mm. Effekten på en person afhænger af denne parameter. For eksempel udstråler kvartssanden opvarmet af dagens sol varme svarende til en maksimal bølgelængde på 9,2-9,4 μm.

Det absorberes af tøj, overflader af genstande, hud, trænger ind i laget af subkutant væv. Varer og tøj opvarmes med luft, og fra det subkutane lag cirkulerer varmen af ​​blodbanen gennem kroppen. Kropstemperatur (

37 ° C) svarer til en bølgelængde på 9,3-9,5 μm.

Sådan stråling trænger ind i kroppen dybt, på den bedste måde at opfylde opgaven med at opretholde en behagelig temperatur. (V.M.Bogolyubov, G.N.Ponomarenko, "General physiotherapy", Moscow, Medicine, 1999, s. 151).

Infrarød loftvarme er en ubemærket kilde til behagelig, effektiv varme. De påvirker ikke luftens luftfugtighed, reducer ikke procentdelen af ​​ilt i den.

Varmeelementer er monteret på loftet med isolering og dens indretning, derfor er de helt usynlige. Termisk stråling, der kommer fra loftet, trænger frit ind i luften, opvarmer gulvflader, vægge og genstande i rummet.

Energi fordeles jævnt i volumen. Der er ingen overophedning af luft, forskellen i temperaturen mellem gulvet og loftet er lille. Generelt sikres en betydelig energibesparelse under driften. Og vandinfrarøde paneler i den varme sæson kan fungere som klimaanlæg, der fjerner overskydende varme.

Loftvarme med IR paneler

Som regel placeres infrarøde paneler nær indgangen til rummet og over vinduerne. Arbejdselementet i IR-panelerne er rørformede varmemodstander, åbne eller lukkede af panelet. I panelerne af høj temperatur modstand er åben. Sådanne elementer er ofte ikke i boliger, men for eksempel i sportshaller.

Vand IR loftpaneler

Den vigtigste design funktion af sådanne loftvarmere, et system af reflektorer og isolatorer, der styrer energi til bestemte områder. Navnet "vandpaneler" blev opnået, fordi en varmeoverføringsvæske passerer gennem udstrålende rør med en diameter på 15-28 mm og en kølevæske om sommeren.

Designet er helt sikkert og let skaleret, så infrarøde paneler bruges ofte i workshops, indkøbs- og sportshuse.

loftvarmere, et system af reflektorer og isolatorer, der leder energi til bestemte områder. Navnet "vandpaneler" blev opnået, fordi en varmeoverføringsvæske passerer gennem udstrålende rør med en diameter på 15-28 mm og en kølevæske om sommeren.

Designet er helt sikkert og let skaleret, så infrarøde paneler bruges ofte i workshops, indkøbs- og sportshuse.

Loftvarmer: elvarme med minimale omkostninger "href =" http://potolokspec.ru/dopolnitelnye/obogrevatel/potolochnyj-obogrevatel-410 "> loftvarmere

, et system af reflektorer og isolatorer, der styrer energi til bestemte områder. Navnet "vandpaneler" blev opnået, fordi en varmeoverføringsvæske passerer gennem udstrålende rør med en diameter på 15-28 mm og en kølevæske om sommeren.

Designet er helt sikkert og let skaleret, så infrarøde paneler bruges ofte i workshops, indkøbs- og sportshuse.

Film Loftvarmere

Varmekilden er varmeapparater lavet i filmformfaktoren. De opfylder europæiske standarder for brand og miljøsikkerhed, har lang levetid, er miljøvenlige, kræver ikke vedligeholdelse.

Med hensyn til rummets geometri, formålet med modellen, kan du vælge strøm og type enhed for hver enkelt sag. Lokale temperaturregulatorer (fra simpel til programmerbar) indstiller tilstanden til et bestemt rum.

Centraliserede kontrolsystemer med feedback gennem sensorer regulerer mikroklimaet i hjemmet. For eksempel opvarmes stuen mere om dagen, og i soveværelset i disse timer er det køligere.

Installation og installation af film infrarød opvarmning

Under loftvarmere går det fra ½ til ¾ af loftet. Det resterende rum er nok til at rumme belysning og kommunikation. Dekorative efterbehandling materialer, gipsplader, lofter lofter mv. ikke forstyrre operationen og ikke forkæle sig selv.

loft loftvarmere

Varmekilden er varmeapparater lavet i filmformfaktoren. De opfylder europæiske standarder for brand og miljøsikkerhed, har lang levetid, er miljøvenlige, kræver ikke vedligeholdelse.

Med hensyn til rummets geometri, formålet med modellen, kan du vælge strøm og type enhed for hver enkelt sag. Lokale temperaturregulatorer (fra simpel til programmerbar) indstiller tilstanden til et bestemt rum.

Centraliserede kontrolsystemer med feedback gennem sensorer regulerer mikroklimaet i hjemmet. For eksempel opvarmes stuen mere om dagen, og i soveværelset i disse timer er det køligere.

Installation og installation af film infrarød opvarmning

Under loftvarmere går det fra ½ til ¾ af loftet. Det resterende rum er nok til at rumme belysning og kommunikation. Dekorative efterbehandling materialer, gipsplader, lofter lofter mv. ikke forstyrre operationen og ikke forkæle sig selv.

Trin 1 Installation af varme reflekterende skærm

 • I første omgang installeres en folievarme-reflekterende skærm (folie-insol, penofol osv.) På hele loftets overflade. Dette opnår en næsten dobbelt stigning i varmestrømmen. Ved utilstrækkelig varmeisolering er det bedre at bruge isolering på 10 mm tykkelse, ellers er isolering på 5 mm tilstrækkelig.
 • Fastgørelsen er lavet på en træoverflade med metalklip, en sædvanlig møbelstifter.
 • Fastgørelsesanordninger med en hældning på 0,5 meter placeres på betonggulvet. Ofte er det en trækasse. Strimlerne er fastgjort med en overlapning på 2-3 cm med den efterfølgende limning af leddene med foliebånd.

  Tip: Det er lettere at bruge en rulle af varmeisolerende og filmmateriale med en bredde på 60 cm, der er lettere at holde og mindre fejl.

  • Trin 2 Installation af filmvarmere.
  • Det forudberegnede antal varmeelementer er fastgjort på samme måde som et varmereflekterende materiale. Det er kun nødvendigt at montere beslag eller andet fastgørelseselement på specielt udpegede steder, så den infrarøde film ikke er beskadiget på andre punkter.
  • Trin 3 Elektrisk installation.

 • Trin 1 Installation af varme reflekterende skærm
 • I første omgang installeres en folievarme-reflekterende skærm (folie-insol, penofol osv.) På hele loftets overflade. Dette opnår en næsten dobbelt stigning i varmestrømmen. Ved utilstrækkelig varmeisolering er det bedre at bruge isolering på 10 mm tykkelse, ellers er isolering på 5 mm tilstrækkelig.
 • Fastgørelsen er lavet på en træoverflade med metalklip, en sædvanlig møbelstifter.
 • Fastgørelsesanordninger med en hældning på 0,5 meter placeres på betonggulvet. Ofte er det en trækasse. Strimlerne er fastgjort med en overlapning på 2-3 cm med den efterfølgende limning af leddene med foliebånd.

  Tip: Det er lettere at bruge en rulle af varmeisolerende og filmmateriale med en bredde på 60 cm, der er lettere at holde og mindre fejl.

  • Trin 2 Installation af filmvarmere.
  • Det forudberegnede antal varmeelementer er fastgjort på samme måde som et varmereflekterende materiale. Det er kun nødvendigt at montere beslag eller andet fastgørelseselement på specielt udpegede steder, så den infrarøde film ikke er beskadiget på andre punkter.
  • Trin 3 Elektrisk installation.

  Montering af varmeelementer

  Beregningen af ​​den samlede effektbelastning, ledningerne er valgt, bokse. Herefter installeres et skjold med differentialautomatik. Differentialemaskiner i panelet er indstillet så meget som lokalerne er planlagt til at forbinde. Fra skærmen er der lagt ledninger.

  Infrarøde paneler kan indstilles uafhængigt. Installationen af ​​infrarøde loftvarmepaneler følger proceduren for installation af lysstofrør.

  Beregning af effekt infrarød opvarmning

  Uafhængigt udføre beregningen af ​​det nødvendige udstyr er let. Med et loft på 2,5-3 m, til et hus med god varmeisolering, kræves infrarøde varmeapparater med en effekt på 1 kW for 10 m2. Strengere tal kan opnås ved hjælp af data fra et specifikt instrument. Selvfølgelig taler vi ikke om det konstante forbrug af elektricitet: Under drift virker udstyret, vedligeholdelse af indstillet tilstand, i ca. 20 minutter ud af hver time. Effektivt strømforbrug til et hus med et areal på 55 m2 er ca. 2 kW, og det er ganske n "width =" 640 "height =" 480 "frameborder =" 0 "allowfullscreen =" allowfullscreen ">

  Montering af varmeelementer

  Beregningen af ​​den samlede effektbelastning, ledningerne er valgt, bokse. Herefter installeres et skjold med differentialautomatik. Differentialemaskiner i panelet er indstillet så meget som lokalerne er planlagt til at forbinde. Fra skærmen er der lagt ledninger.

  Infrarøde paneler kan indstilles uafhængigt. Installationen af ​​infrarøde loftvarmepaneler følger proceduren for installation af lysstofrør.

  Beregning af effekt infrarød opvarmning

  Uafhængigt udføre beregningen af ​​det nødvendige udstyr er let. Med et loft på 2,5-3 m, til et hus med god varmeisolering, kræves infrarøde varmeapparater med en effekt på 1 kW for 10 m2. Strengere tal kan opnås ved hjælp af data fra et specifikt instrument. Selvfølgelig taler vi ikke om det konstante forbrug af elektricitet: Under drift virker udstyret, vedligeholdelse af indstillet tilstand, i ca. 20 minutter ud af hver time. Effektivt strømforbrug til et hus med et areal på 55 m2 er ca. 2 kW, og det er lidt!

  Ceiling infrarød opvarmning: Foto og video instruktioner til installation af filmvarmere, vandpaneler

  Varmesystemet er et meget vigtigt problem, der kommer på andenpladsen efter at have valgt byggematerialer, der er nødvendige for at udstyre vægge og tagdækning.

  Der er en klar sammenhæng mellem disse to emner: Besparelser på vægdekorationer kan påvirke brugen af ​​rummet i vinterperioden. Spørgsmålet om, hvilket system af opvarmning der er bedst at bruge: traditionelt eller installere et loft med et moderne infrarødt system.

  Nogen tror måske, at installation af et sådant system er meget vanskeligt eller ikke meget pålideligt. Svar på alle dine spørgsmål kan findes i denne artikel.

  Hvis hovedkriteriet er kølevæsken, så kan alle varmesystemer opdeles i tre hovedtyper:

  • Traditionel.
  • Air.
  • Direkte elektrisk.

  Traditionelt varmesystem

  Dampvarme virker på basis af en varm vandstrøm, som konstant cirkulerer. Systemet har en radiator, som er det vigtigste udgangspunkt for spredning af varme i luften. Fra radiatoren stiger vandstrømmen og spredes derefter over hele området og går ned til gulvet, hvor den gradvist afkøles.

  Når der interagerer med varm luft, opvarmes alle genstande omkring, vægge og skillevægge. I den nedre del af rummet er temperaturen 5-10 grader lavere end på toppen.

  Varme er dannet efter en bestemt mekanisme: Vandetemperaturen stiger fra varmeren, så dannes varm væske i den opvarmede luft, og så spredes varmen i rummet.

  Luftvarmesystem

  Klimakontrol er den mest populære og fælles løsning. Med hvilken du kan opvarme rummet.

  Klimakontrol består af funktioner:

  1. Varmeanlæg med varmluft.
  2. Luftfiltrering og rensning.
  3. Ventilationssystem med temperaturregulering.
  4. Udstødning, som er naturlig eller tvunget, afhængigt af systemets kompleksitet.

  For at udstyre et hus med et sådant varmesystem er det nødvendigt at bruge meget tid, indsats og penge. Kun til læggekasser skal du betale et rundt beløb. Og når man designer og beregner materialer, er det nødvendigt at tage højde for ikke kun mængden af ​​produceret varme, men også tilstedeværelsen af ​​støj og endog den fuldstændige fordeling af genstande i hele rummet.

  Selvom der er positive aspekter: samtidig er der ingen luftfiltreringsproblemer.

  Varme produceres ved hjælp af følgende mekanisme: fra varmeren stiger lufttemperaturen til et bestemt niveau og spredes derefter over territoriet.

  Ved hvert trin i konverteringen vil en vis mængde kalorier gå tabt. For at kunne bruge nogle besparelser, bør varmekonverteringskæden reduceres. Det er på dette princip, at infrarøde varmesystemer fungerer.

  En revolutionerende tilgang til rumopvarmning

  Blandt alle naturlige varmelegemer er solen den mest effektive og effektive. Varme spredes gennem adskillige infrarøde stråler.

  Infrarøde stråler er strålingen af ​​elektromagnetiske bølger, som har visse parametre. Under visse parametre kan stråling virke på en person.

  Stråler absorberes af næsten alle objekter rundt, fra tøj til menneskelig hud. Tøj og andre ting opvarmes ved hjælp af luft, og varmen fra huden spredes gennem blodkarrene gennem hele kroppen.

  Disse stråler trænger meget dybt ind i kroppen og derved opretholder en stabil og optimal kropstemperatur.

  Infrarød loftvarme er en varmekilde, der ikke er synlig for menneskets øjne. Desuden påvirker strålerne ikke fugtigheden og mængden af ​​ubrugt ilt i rummet.

  Varme er jævnt fordelt overalt i lokalet. Luften overophedes ikke, og der er ikke for meget temperaturforskel mellem gulvet og loftet. Generelt kan man sige, at energiforsyningen er ret effektiv. Infrarødbaserede vandpaneler kan absorbere overskydende varme under varmt vejr og derved fungere som et klimaanlæg.

  For at systemet ikke bliver overophedet, kan temperaturniveauet reduceres med ca. 3 grader. Hvis man skal sammenligne med konventionelle radiatorvarmesystemer, er tre grader en ubetydelig figur.

  Med hvert fald i temperatur med en grad bliver ca. 5% af energien gemt. Du kan selvstændigt regulere det termiske regime ved hjælp af programmet eller direkte i selve systemet.

  Der er en gevinst i erhvervelsen af ​​udstyr. Infrarød varmeanlæg behøver ikke et kedelrum. Ingen grund til at installere dampvarme, hvilket er ret kompliceret. Det infrarøde system giver ikke mulighed for store ekstra installationer, der vil tage ekstra plads.

  Loftvarme med IR paneler

  De vigtigste sektorer af installationen er placeret nær indgangsdøren og direkte over vinduerne. Rørformet modstande er den vigtigste komponent, der er ansvarlig for udbredelsen af ​​varme. De kan, som lukkede paneler, og omvendt. Højtemperatur modstande anvendes meget sjældent i boligområder. Mest af alt er de installeret i sådanne rum som sportshaller.

  Vand IR loftpaneler

  Hovedelementet i sådanne varmelegemer til lofter er, at der er specielle reflektorer i systemet, der leder varme til en bestemt sektor. Vand, disse paneler kaldes fordi rørene, hvis diameter er fra 15 til 28 mm. Varmt vand fordeles gennem disse rør.

  Dette design udgør ingen fare og er meget let at installere, så det bruges meget ofte i fabrikker, workshops og andre industrielle faciliteter.

  Filmens formfaktorer er varmeapparater, som giver varmefordeling. De overholder alle europæiske standarder og brandsikkerhedsbestemmelser. De er også lavet af miljøvenlige materialer, har en tilstrækkelig lang levetid og kræver ikke svær vedligeholdelse.

  Der er forskellige modeller af varmesystemer. Takket være dette kan du vælge det system, der passer bedst til et bestemt værelse eller værelse. Modellen til et bestemt rum kan indstilles ved hjælp af lokale termostater.

  Du kan også overvåge klimaet i huset ved hjælp af feedbackfølere og systemets centrale punkt. For eksempel, hvis dagen skal varme stuen, så på dette tidspunkt i soveværelset, kan du indstille en lavere temperatur.

  Installation og installation af film infrarød opvarmning

  At installere infrarøde varmeapparater tager omkring halvdelen af ​​hele loftet. I det resterende område kan du installere lys- og kommunikationssystemer. Detaljer om indretningen, gipsvæggen og andre elementer forstyrrer ikke driften af ​​varmesystemet.

  • Det første skridt er at installere en varmereflekterende skærm.
  • Denne skærm skal installeres på alle dækninger. Ved hjælp af sådanne skærme øges strømmen af ​​varme i gulvet betydeligt. Hvis isoleringen ikke er tilstrækkelig, er det nødvendigt at bruge en varmelegeme, hvis tykkelse er 10 millimeter.
  • Systemet skal fastgøres på et trædæksel. Dette kan gøres ved hjælp af almindelige metal hæfteklammer og hæfteklammer.
  • Hvis belægningen er beton, skal du derefter installere hardwaren, hvis trin er 50 centimeter. Ofte er sådanne fastgørelsesdele lavet i form af trækasser. Bånd skal fastgøres med en overlapning på 2-3 centimeter, hvorefter du skal lime leddene.

  Tip: Uanset om arbejdet foregår alene eller med en persons hjælp, skal film og rulle af termisk isolering være omkring 60 cm bred. Denne bredde er optimal til behageligt arbejde.

  • I anden fase skal filmvarmere installeres.
  • Først skal du bestemme det nøjagtige antal elementer og kun derefter rette dem på de varmeledende skærme. Hvis hæfteklammer anvendes til fastsættelse, bør de kun fastsættes på særlige steder, ellers kan det infrarøde materiale blive beskadiget.
  • I tredje fase kan du starte ledninger.
  • Ved valg af tværsnit af ledninger skal styres af varmeovnenes kraft.
  • For sikkerheden skal alle ledninger være i kabelkanalen.
  • Temperaturregulatorer skal placeres i hvert rum i en højde på op til en og en halv meter.
  • Hvis du skal opvarme et større område, skal du bruge en mere kraftfuld varmeapparat, og du skal bruge en særlig kontaktor til at forbinde termostaten.
  • Linjerne, der fører til omstillingsbordet, skal tilsluttes magnetiske kontaktorer.
  • Når den generelle "Input" er tilsluttet, er det muligt at udføre den første test for funktionsdygtighed.

  Montering af varmeelementer

  Først skal du beregne kraften af ​​den maksimale belastning, og vælg derefter de relevante ledninger og andre dele. Dernæst er skærmen monteret, hvor der er differentialautomatik. Antallet af differentierede maskiner skal svare til antallet af rum, hvor opvarmning er planlagt. Fra skjoldet skal ledninger.

  Infrarøde paneler til loftet kan installeres manuelt. Med hensyn til kompleksitet er en sådan installation ikke anderledes end installation af dagslysbelysningssystem.

  Beregning af effekt IR-opvarmning

  At lave sådanne beregninger alene er slet ikke svært. Hvis lofthøjden er fra 2,5 til 3 meter, så skal du bruge varmeelementer med en effekt på 1 kW for hver 10 m2 for at kunne levere højkvalitets varmeisolering.

  En mere præcis værdi opnås ved brug af specielle enheder. Det er klart, at elektricitet ikke forbruges i kontinuerlig tilstand: en tyve minutters tilstand er normalt indstillet for hver time. Hvis arealet af huset er 55 kvadratmeter, så for fuld opvarmning skal du bruge kun 2 kW.

  Alternative muligheder for opvarmning af boligen: loftvarme

  Blandt de eksisterende varmeforsyningssystemer af særlig interesse er alternativer, som kan være et glimrende supplement til det traditionelle system eller helt erstatte det. Og en af ​​dem kan kaldes loftopvarmning.

  I dag er de mest populære og udbredte metoder:

  • luftvarme, hvor varmen fra forskellige kilder (kedler, komfurer, klimaanlæg osv.) er fordelt over hele lokalet gennem et kanalsystem;

  Figur 1 - Eksempel på luftopvarmning af et lille rum

  • opvarmning ved hjælp af infrarøde emittere af forskellige typer, arbejder på elektricitet (varmelegemer, lamper, filmstrukturer) eller gas (brændere).

  Figur 2 - Et eksempel på opvarmning af et kontorrum med et infrarødt loft

  Men der er en anden mulighed for loftopvarmning - et system med strålende vandbaseret opvarmning, som allerede er blevet populær i vestlige lande og stadig udvikler det russiske marked, som vil blive diskuteret nedenfor.

  Designfunktioner af vandstrålepaneler

  Først og fremmest må det siges, at det overvejede loftsystem kombinerer to typer opvarmning: traditionelt vand og infrarødt. Derfor er panelernes design, hovedelementerne i ordningen, ret kompleks, massiv og samlet.

  Hovedelementerne i sådanne produkter er:

  • rørsystem, - sædvanligvis brugte metalrør med en diameter på 18-28 mm; de bærer kølevæske (vand), der leveres fra et konventionelt opvarmningssystem eller opvarmes af autonome varmekilder (el-, fastbrændings- eller gaskedler, varmepumpe);
  • corpus infrarød emitter, fremstillet af profileret galvaniseret metal med en tykkelse på 0,5 mm (varmeelementer monteres i teknologiske hulrum); For at øge emissiviteten er overfladen overfor rummet pulverlakeret;
  • en beskyttende skærm (den øverste del af panelet, der ligger tæt på loftet), som er en struktur lavet af et isolerende folielag af mineraluld ca. 40 mm tykt og et profileret metalplade;
  • monteringstilbehør - fjedringselementer (kæder, kabler), fastgørelsesdele (karbiner, stænger).

  Figur 3 - Generel visning af vandstrålepanelet

  Paneler er som regel lavet i modulære dimensioner (normalt et multiplum på 1000 mm), men det afhænger af projektet, at det også er muligt at lave ikke-standardstørrelser. I dette tilfælde monteres stivere af stål med en tilstrækkelig stor længde af produkter til hærdning af konstruktionen på indersiden af ​​radiatoren.

  Det skal tages i betragtning, at dimensionerne angivet af fabrikanterne svarer til længden af ​​rørene under hensyntagen til de nødvendige teknologiske fremspring (60 mm) til forbindelse med kollektor, forsyningsrør eller andre paneler. For eksempel i en vare 3000 mm lang vil den samme størrelse på radiatoren være 2880 mm.

  Det skal bemærkes, at panelerne fremstilles med maksimal samling, dvs. helt klar til tilslutning til samleren gennem pressefittings.

  Hvis det er nødvendigt at oprette et system med flere produkter, placeres sidstnævnte parallelt i en afstand på 35 mm. De kan fastgøres med fælles fastgørelsesanordninger og forbindes gennem en fælles samler.

  Figur 4 - Skema for at skabe et loftsystem af flere paneler

  Figur 5 - Mulige layouter af vandstrålepaneler

  I dag er de mest kendte mærker af strålende vandpaneler til loftopvarmning:

  • Teplopanel (Rusland);
  • Zehnder (Tyskland);
  • MARK (Nederlandene);
  • Fraccaro Waterstrip (Italien);
  • "Duck Strip" (Italien).

  Funktioner ved driften af ​​radiant vandvarmepaneler

  Hovedprincippet for et sådant varmesystems funktion er overførslen af ​​varme til omgivende strukturer og genstande (og ikke til luft) ved stråling.

  Som nævnt ovenfor udføres opvarmningen af ​​panelerne, nemlig udstrålingselementet på grund af den varme varmebærerens energi, hvis temperatur kan variere i området +40 ° C... + 120 ° C, der tilføres fra hovedvarmekilden til produkternes rør. Efter at underpanelet på loftpanelet er varm, begynder det at udsende infrarøde bølger. Samtidig går varmen helt ned på grund af effektiv varmeisolering af panelets overdel.

  Figur 6 - Diagram over funktionen af ​​loftvarmepanelerne

  I fremtiden er processen med opvarmning af rummet ikke forskellig fra princippet om at bruge konventionelle infrarøde enheder: de underliggende og opvarmede genstande, vægge og gulvet begynder at udstråle varme igen og ved hjælp af konvektion til opvarmning af luften.

  Det skal bemærkes, at loftvarme ved hjælp af vandstrålepaneler giver dig mulighed for at opnå et behageligt og endda indendørs mikroklima, hvilket sparer op til 40% energi ved de samme temperaturbetingelser for traditionel opvarmning gennem radiatorer.

  Figur 7 - Sammenligningsparametre for temperaturreguleringen af ​​forskellige opvarmningsordninger a) traditionel radiatoropvarmning; b) opvarmning med loftpaneler

  Det må siges, at brugen af ​​sådanne produkter tillader ikke kun at opvarme huset i den kolde årstid, men også at afkøle det om sommeren. Selvfølgelig er effektiviteten af ​​denne proces ikke så stor, men omkostningerne ved vedligeholdelse og drift af udstyr til klimaanlæg reduceres betydeligt.

  Fordele og ulemper ved loftvarme

  Når man taler om fordelene ved den pågældende type opvarmning, anbefales det først at angive de ovenfor beskrevne, nemlig:

  • muligheden for ikke kun opvarmning, men også afkøling af lokalerne;
  • giver et behageligt mikroklima
  • hurtigt resultat
  • rentabilitet (herunder fravær af varmetab, reduktion af driftsomkostninger).

  Andre fordele er:

  • effektiv og hurtig opvarmning af store rum eller værelser med højt til loftet (over 4 m);
  • æstetik;
  • maksimal besparelse af nyttig plads
  • mangel på støj, støv, bevægelse af luft, udkast;
  • muligheden for lokal eller zonal rumopvarmning
  • brandsikkerhed;
  • installationens hastighed
  • Intet behov for vedligeholdelse.
  • Desuden garanterer producenterne pålidelig problemfri drift i mindst 5 år, men som erfaringen med brugen af ​​sådanne paneler viser, er levetiden ikke begrænset.

  Blandt ulemperne indgår:

  • begrænset omfang - designfunktioner tillader ikke deres anvendelse i værelser med lave lofter
  • særlige krav til bærende (herunder loft) strukturer
  • behovet for kvalitetskontrol af installationen.