Loft infrarød opvarmning. Traditionelle og luft systemer. Vand og film infrarøde varmeapparater. Installation og installation

Valget af et varmesystem til et hus kan kaldes det næstbedste problem efter problemet med at vælge materialer til vægge og tage. Disse emner er indbyrdes forbundne: Opsparing på væggene vil medføre omkostningsoverskridelser, når man arbejder i bygningen i den kolde årstid. Hvilket opvarmningssystem skal du vælge: traditionelt, tidstestet eller sæt et varmt loft på infrarøde paneler?

Er det værd at risikoen, pludselig nyheden vil være farlig at bruge, svært at installere, eller simpelthen vil ikke retfærdiggøre investeringen? Artiklen giver svar på nogle spørgsmål.

Energibesparende infrarøde loftspaneler

Alt sortimentet af varmesystemer kan reduceres til tre hovedtyper, hvis vi tager kølevæsken som grundlag for klassificering:

 • traditionel;
 • luft;
 • Direkte elektrisk.

Traditionelt varmesystem

I systemer med dampvarme cirkulerer en varm væske gennem rør, som regel er det vand. Varmekilden er en radiator, som effektivt overfører energi til luften. Konvektionsstråler fra varmeapparatet stiger til loftet, spredes over området og gradvist afkøles ned til gulvet.

Så i kontakt med luften, temperaturen på alle objekter, vægge, gulve. Selvfølgelig er i bunden af ​​rummet køligere end i toppen. Denne forskel når 5-10 ° С.

Varmekonvertering: varmelegeme - væske - luft - forbruger.

Luftvarmesystem

Den mest moderne mulighed for at opvarme boligen, med undtagelse af væske fra energikonverteringskæden, er klimakontrol.

 1. Luftvarmesystem;
 2. Luft rensning filtre;
 3. Tvangsventilation med temperaturregulering
 4. Udluftningsventilation. Nogle gange tvunget, og det enkleste tilfælde er naturligt.

Selvfølgelig er det dyrt og svært at genudstyre et hus til sådan opvarmning: en læggning af kasser koster noget. Og designet tager ikke kun højde for sådanne parametre som varmetab / varmegenerering, men også antagelighed af støj fra enhederne, arrangement af møbler, luftkanalernes topologi.

Selv om der er et plus: samtidig med det direkte problem løses problemet med luftrensning fra støv.

Varmekonvertering: varmelegeme - luft - forbruger.

Luftvarmesystemets ordning

Uundgåeligt tab af kalorier i hvert trin, så reducere kæden af ​​varmeomdannelse, er dette en oplagt måde at spare på i drift. Sådan virker infrarøde paneler.

En revolutionerende tilgang til rumopvarmning

Evolutionært er det bedste, naturlige varmeapparat solen. Varme overføres fra den af ​​en del af spektret ved siden af ​​infrarøde (IR) stråler. Som navnet antyder ligger IR-området direkte bag den røde del af spektret.

Dette er elektromagnetisk stråling fra 0,76 mikron (10-6 m) til 1-2 mm. Effekten på en person afhænger af denne parameter. For eksempel udstråler kvartssanden opvarmet af dagens sol varme svarende til en maksimal bølgelængde på 9,2-9,4 μm.

Det absorberes af tøj, overflader af genstande, hud, trænger ind i laget af subkutant væv. Varer og tøj opvarmes med luft, og fra det subkutane lag cirkulerer varmen af ​​blodbanen gennem kroppen. Kropstemperatur (

37 ° C) svarer til en bølgelængde på 9,3-9,5 μm.

Sådan stråling trænger ind i kroppen dybt, på den bedste måde at opfylde opgaven med at opretholde en behagelig temperatur. (V.M.Bogolyubov, G.N.Ponomarenko, "General physiotherapy", Moscow, Medicine, 1999, s. 151).

Infrarød loftvarme er en ubemærket kilde til behagelig, effektiv varme. De påvirker ikke luftens luftfugtighed, reducer ikke procentdelen af ​​ilt i den.

Varmeelementer er monteret på loftet med isolering og dens indretning, derfor er de helt usynlige. Termisk stråling, der kommer fra loftet, trænger frit ind i luften, opvarmer gulvflader, vægge og genstande i rummet.

Energi fordeles jævnt i volumen. Der er ingen overophedning af luft, forskellen i temperaturen mellem gulvet og loftet er lille. Generelt sikres en betydelig energibesparelse under driften. Og vandinfrarøde paneler i den varme sæson kan fungere som klimaanlæg, der fjerner overskydende varme.

Monterede paneler IR loftspaneler

Da det ikke er nødvendigt at overophede systemet, kan temperaturen i rummet ved hjælp af infrarød loftvarme reduceres med 1-3 ° C lavere end med konventionelle radiatorer. Det virker lidt.

Men et fald i temperaturen på 1 ° C svarer til en besparelse på 5% af energibesparelserne. Og termisk tilstand af rummet kan indstilles af termostater både lokalt og centralt i henhold til det valgte program.

Fordelene er indlysende og udstyr. Der er ikke behov for kedelrum enten som udvidelse eller i kælderen. Tidskrævende og dyr installation af damp- eller luftvarmesystemer er ikke nødvendig. Det varme loft klutter ikke interiøret med radiatorer, luftkanaler eller tvungen ventilation.

Loftvarme med IR paneler

Som regel placeres infrarøde paneler nær indgangen til rummet og over vinduerne. Arbejdselementet i IR-panelerne er rørformede varmemodstander, åbne eller lukkede af panelet. I panelerne af høj temperatur modstand er åben. Sådanne elementer er ofte ikke i boliger, men for eksempel i sportshaller.

Vand IR loftpaneler

Den vigtigste design funktion af sådanne loftvarmere, et system af reflektorer og isolatorer, der styrer energi til bestemte områder. Navnet "vandpaneler" blev opnået, fordi en varmeoverføringsvæske passerer gennem udstrålende rør med en diameter på 15-28 mm og en kølevæske om sommeren.

Designet er helt sikkert og let skaleret, så infrarøde paneler bruges ofte i workshops, indkøbs- og sportshuse.

Den vigtigste kilde til varme i pavillonen - IR vand loft paneler

Film Loftvarmere

Varmekilden er varmeapparater lavet i filmformfaktoren. De opfylder europæiske standarder for brand og miljøsikkerhed, har lang levetid, er miljøvenlige, kræver ikke vedligeholdelse.

Med hensyn til rummets geometri, formålet med modellen, kan du vælge strøm og type enhed for hver enkelt sag. Lokale temperaturregulatorer (fra simpel til programmerbar) indstiller tilstanden til et bestemt rum.

Centraliserede kontrolsystemer med feedback gennem sensorer regulerer mikroklimaet i hjemmet. For eksempel opvarmes stuen mere om dagen, og i soveværelset i disse timer er det køligere.

Installation og installation af film infrarød opvarmning

Under loftvarmere går det fra ½ til ¾ af loftet. Det resterende rum er nok til at rumme belysning og kommunikation. Dekorative efterbehandling materialer, gipsplader, lofter lofter mv. ikke forstyrre operationen og ikke forkæle sig selv.

Skema for filmanordningen infrarød opvarmning

 • Trin 1 Installation af varme reflekterende skærm
 • I første omgang installeres en folievarme-reflekterende skærm (folie-insol, penofol osv.) På hele loftets overflade.
  Dette opnår en næsten dobbelt stigning i varmestrømmen. Ved utilstrækkelig varmeisolering er det bedre at bruge isolering på 10 mm tykkelse, ellers er isolering på 5 mm tilstrækkelig.
 • Fastgørelsen er lavet på en træoverflade med metalklip, en sædvanlig møbelstifter.
 • Fastgørelsesanordninger med en hældning på 0,5 meter placeres på betonggulvet. Ofte er det en trækasse. Strimlerne er fastgjort med en overlapning på 2-3 cm med den efterfølgende limning af leddene med foliebånd.

Tip: Det er lettere at bruge en rulle af varmeisolerende og filmmateriale med en bredde på 60 cm, der er lettere at holde og mindre fejl.

 • Trin 2 Installation af filmvarmere.
 • Det forudberegnede antal varmeelementer er fastgjort på samme måde som et varmereflekterende materiale. Det er kun nødvendigt at montere beslag eller andet fastgørelseselement på specielt udpegede steder, så den infrarøde film ikke er beskadiget på andre punkter.
 • Trin 3 Elektrisk installation.

Tilslutning af enkelte elementer

 • Ledningernes tværsnit vælges i henhold til de tilsluttede varmeapparaters samlede effekt.
 • Alle ledninger er skjult i kabelkanalen.
 • Termostater er monteret i hvert rum i en højde på 1,1 - 1,4 m. Med et lille opvarmet areal på op til 5 m 2 er de forbundet med "gapet".
 • Et større område kræves henholdsvis for en højvarmevarmer, og termostaten er udelukkende forbundet via en magnetisk kontaktor.
 • Motorvejene gemt i en korrugering passerer til et tavle, hvor kraft- og styretråde er forbundet til automatiske maskiner og magnetiske kontaktorer.
 • Den første test af systemet foretages efter tilslutning af den generelle "Input".

Montering af varmeelementer

Beregningen af ​​den samlede effektbelastning, ledningerne er valgt, bokse. Herefter installeres et skjold med differentialautomatik. Differentialemaskiner i panelet er indstillet så meget som lokalerne er planlagt til at forbinde. Fra skærmen er der lagt ledninger.

Infrarøde paneler kan indstilles uafhængigt. Installationen af ​​infrarøde loftvarmepaneler følger proceduren for installation af lysstofrør.

Beregning af effekt infrarød opvarmning

Uafhængigt udføre beregningen af ​​det nødvendige udstyr er let. Med et loft på 2,5-3 m kræver et 10 m 2 område til et hus med god varmeisolering 1 kW infrarøde varmeapparater. Strengere tal kan opnås ved hjælp af data fra et specifikt instrument. Selvfølgelig taler vi ikke om det konstante forbrug af elektricitet: Under drift virker udstyret, vedligeholdelse af indstillet tilstand, i ca. 20 minutter ud af hver time. Effektivt strømforbrug til et hus med et areal på 55 m 2 er ca. 2 kW, og det er lidt!

Infrarøde varmepaneler (loft): Enhedsegenskaber, fordele og ulemper, udvælgelseskriterier

I de senere år er yderligere kilder til opvarmning blevet stadig mere populære, da ofte centraliseret opvarmning ikke er tilstrækkelig, eller der er behov for at opvarme rummet, hvor det er meget vanskeligt eller dyrt at strække opvarmningsrøret. Infrarøde paneler er blevet en stor succes på markedet for radiatorer. I dag vil vi tale om loftmodeller: egenskaberne af deres enhed, fordele, ulemper, anmeldelser (videomateriale er vedhæftet).

Princippet om drift af det infrarøde loftvarmer

Den overvejende del af opvarmningsanordningerne virker efter konvektionsprincippet. Det vil sige, de direkte opvarmer luften i rummet, som, når det bevæger sig, afgiver varme til møblerne og til personen.

Denne type opvarmning af stuer er den mindst effektive af flere grunde. For det første er luftmasserne i varmeprocessen "opdelt" i to dele: den der er over, meget varmere end den der er placeret nedenfor. For at kunne føle tilstrækkelig varme skal en person derfor anvende konvektionsvarmere på det højest mulige niveau. For det andet er varmetabet stigende. For det tredje vil det tage lang tid at opvarme et rum korrekt.

Princippet om drift af infrarøde varmeapparater er helt anderledes: i drift af enheden er først og fremmest objekter i rummet, der får infrarød stråling opvarmet. Det betyder, at alle møbler, vægge, gulve og selvfølgelig folkene i rummet får en "del" af varme. Og først efter det begynder varmen at blive fordelt i luften.

For at opvarme luften i et rums gennemsnitlige areal vil en infrarød loftvarmer kræve meget lille tid.

Rådet. Hvis udkast er hyppigt forekommende i dit hjem, kan IR-varmeren være den bedste mulighed for opvarmning af din bolig, da de bølger, der udstråler, har et lignende princip til solen: strålingens længde er meget stor, og kvaliteten af ​​opvarmning af disse stråler påvirkes ikke af vind eller træk.

Klassificering IR-varmeapparater

Infrarøde varmeapparater kan opdeles i flere typer afhængigt af den energikilde, der bruges til at transmittere infrarøde bølger:

 • Gas. Energikilden i sådanne varmeapparater er en blanding af gas og luft, der brændes på overfladen af ​​varmebestandige perforerede plader, der er placeret indeni. På grund af sin kraftige gas bruges infrarøde varmeapparater sjældent i hverdagen. Oftest bruges de i produktionshaller eller på gaden.
 • Elektrisk (TEN, spiral). Varmeapparater af denne type kan betragtes som universelle, da de er anvendelige både i industrielle forhold og i husholdninger. Det elektriske infrarøde varmeapparat "hjerte" er en rørformet elvarmer (varmelegeme) eller en særlig åben spiral. Designet af enheden er en reflektor (spejl), der reflekterer infrarøde bølger i den rigtige retning.
 • Film. De arbejder også med elektricitet. Operationsprincippet er at opvarme kulstofelementerne. Dette er en ideel mulighed for lokal opvarmning af værelser i en beboelsesbygning.
 • Diesel. Ofte bruges til opvarmning værelser med svage ledninger, såsom en garage. Det skal bemærkes, at diesel IR-paneler i modsætning til konventionelle dieselvarmere ikke behøver røgudsugning.

Fordele og ulemper ved IR-termiske indretninger

Mange er bekymrede over spørgsmålet om, hvorfor infrarøde loftsplader er så populære både i industrien og i hverdagen. For at kunne besvare det er det nødvendigt at omhyggeligt analysere fordelene ved denne varmeapparat:

 • Høj kvalitet opvarmning. Som tidligere nævnt har den infrarøde varmeapparat en unik specificitet af rumopvarmning, opvarmning, først og fremmest genstandene i den og ikke luften. Samtidig opvarmes rummet hurtigt og jævnt uden den ubehagelige mulighed for udkastet.
 • Energieffektivitet. IR-varmeapparater har en utrolig høj effektivitet - omkring 90%. Det betyder, at næsten hele den energi, der genereres af enheden, er "givet" til opvarmning. Desuden opvarmer en infrarød varmeapparat i meget kort tid rummet, hvilket kan reducere energikosterne betydeligt.
 • Miljøvenlighed. Infrarøde varmeapparater indeholder ikke absolut ingen giftige elementer i deres design, så fra enheden af ​​deres sikkerhed for den menneskelige krop kan enheden få 10 point ud af 10.
 • Sikkerhed. I modsætning til de fleste varmeapparater, der bruges i hverdagen, er IR-varmere helt sikkert fra mange synsvinkler. For eksempel er de absolut brandsikre. Desuden tørrer de absolut ikke luften og påvirker ikke mængden af ​​ilt i det opvarmede rum.
 • Praktisk og nem installation. IR-panelets design er designet således, at det er meget nemt at installere dem, da alle armaturer, der er nødvendige til montering i loftet, er indbygget i instrumenthuset.

Rådet. Hvis du planlægger at installere indvendige lofter på loftet, skal du sørge for at oprette en støttebjælke eller beslag direkte i loftet "indfødt".

Funktioner i valget af infrarød varmeapparat til loftet

Når man vælger en passende IR-varmelegeme til brug i hjemmet, skal der tages hensyn til flere punkter. Først skal du kontrollere med sælgeren, hvad tykkelsen af ​​anodiseringslaget på pladen, udstrålende bølger. Hvis indikatoren er mindre end 25 mikron, skal du ikke regne med den valgte model på lang sigt. Ellers vil du i mindst et dusin år forsyne dig med en pålidelig og effektiv opvarmning til dit hjem. Desværre er det umuligt at visuelt kontrollere indikatoren, så du skal tro på sælgerens ord

For det andet skal du også være opmærksom på farven på det metal, hvorfra varmeelementet er fremstillet. Hvis den er sort, kan den pågældende model ikke bruges til opvarmning af vådrum, såsom et badeværelse / sauna. Hvis metallet er rustfrit stål, så kan varmelegemet betragtes som universelt med hensyn til brug for værelser med forskellig fugtighed.

For det tredje skal du sørge for at angive tykkelsen af ​​folien, der bruges til emitteren. Ideelt set bør det være mindst 120 mikron. Hvis indikatoren er mindre end den angivne, vil varmeapparatet arbejde "tomgang", opvarmning ikke i rummet, men loftet.

Nå, sidste øjeblik: magt. Det er også værd at være opmærksom på denne indikator, fordi apparatets evne til at opvarme værelserne i dit hus vil afhænge af det. Så enheder med en effekt på 750 W kan opvarme et rum på højst 10 kvadratmeter. m. For større rum vil der være brug for en mere kraftfuld enhed - fra 1000 watt.

På dette kan du måske afslutte overvejelsen af ​​funktioner, fordele og enheder af infrarøde loftpaneler til rumopvarmning. Hav en god shopping!

Infrarøde varmepaneler

Ved brug af infrarøde varmepaneler overføres varmen af ​​termiske bølger fra radiatoren og ikke luften, men overfladen opvarmes. Radieret varme produceret af infrarøde varmepaneler svarer til det, der kommer fra sollys, åben ild, en russisk komfur og en pejs. Dette er mest gunstigt for en person, da der skabes en behagelig atmosfære i rummet.

Infrarøde varmepaneler

Plusser infrarød opvarmning

 • værelserne varme op godt nok, du kan varme til 40-50 grader;
 • temperatur og fugtighed opretholdes på det rigtige niveau
 • Konvektive luftstrømme, der genererer støv, skabes ikke.

Denne type opvarmning kan installeres på forskellige måder, du kan gøre det både grundlæggende og i tillæg til andre. Vælg den mest egnede type opvarmning til huset skal være baseret på eksisterende varme og andre faktorer som: vejrforhold, materialer, som huset er bygget til, og så videre. Lad os se nærmere på de eksisterende typer infrarød varmeudstyr. Det kan installeres i ethvert rum.

Infrarøde varmepaneler

Infrarødt varmepanel kan både monteres og indbygges:

 • Gardin. Ofte med en metalmalet sag, som opvarmes af en infrarød emitter. De er forbundet til stikkontakterne, de kan placeres hver for sig og fastgøres til væggene, hvilket er meget bekvemt.
 • Integreret. Med en bund af gipsvæg, der påføres to lag af emitter og isolering. På toppen af ​​arket er en infrarød emitter - karbon ledende filament, over hvilken der er en beskyttende polymer belægning, der udfører en dekorativ funktion. Sådanne paneler er forbundet til netværket på 220 V.

Wall IR paneler

Loft IR paneler

Endnu en gang om fordelene ved infrarøde paneler, som er gennemgået:

   • der er en termostat, der giver dig mulighed for at spare elektricitet og vedligeholde en given tilstand;
   • under opvarmning nås minimumsforskellen mellem lofttemperaturen og gulvet;
   • der er ingen rør, ingen radiatorer, ingen varmekedler, og panelerne selv kan placeres på væggene og i loftet vil effekten være den samme;
   • øverst på panelerne kan du lægge både fliser og gipsplader og simpelthen klistre over tapetet takket være en god varmetemperatur og nå op til 50 grader;
   • temmelig lang holdbarhed ca. 50 år
   • høj brandsikkerhed;
   • miljøvenlig.

Ved indretning af vægge med gipsvæg vil vægopvarmning være særdeles bekvem og prioriteret som hovedvarmesystemet. Hvis der er en anden form for opvarmning, f.eks. Fast eller flydende brændstof, kan sådanne paneler fungere som et ekstra system eller som backup.

Infrarøde panelinstallationssteder

Selvfølgelig, som med ethvert varmesystem, ud over fordelene, er der også ulemper:

   • Da infrarøde paneler til opvarmning er drevet af elektricitet, hvilket ikke er den billigste nu, er denne type opvarmning dyr;
   • Hvis du indlejrer varmepanelerne i væggen, vil det ikke længere være muligt at hamre negle ind i dem og hænge hylder eller noget andet.

Infrarød opvarmning

Film infrarød opvarmning behøver ikke at transportere varme fra kilden, hvor det væsentlige tab opstår. Nemligheden af ​​filmen er ubestridelig, den kan placeres overalt: på gulvet, væg, loft. Hvis det ligger i loftet, kan det placeres på 2/3 af sit areal, som følge heraf vil opvarmningen af ​​rummet forekomme mere jævnt. Og selve filmen kan draperes med dekorative materialer.

Infrarød film til hjemmeopvarmning

Forsigtig! I intet tilfælde skal du installere infrarød loftsopvarmning under PVC-lofter eller lofter i stofbeklædning.

Over varmefilmen skal du først installere en gipsvægsramme. En dekorativ finish skal være uden metal.

Systemet har mange fordele. Her er et par af dem:

   • kommunikation bruger kun elektricitet;
   • der er ikke behov for at købe kedler, og brug yderligere lokaler til at installere systemet;
   • systemet er ikke udsat for frysning, og der er ikke behov for sæsonbestemt "bevaring";
   • Du kan hurtigt og nemt gøre demontering og geninstallere på et andet sted;
   • Intet behov for service, meget let at bruge;
   • systemet fungerer uden støj og har heller ingen forbrændingsprodukter;
   • spilder ikke fra spændingsfald i netværket;
   • holdbar nok, kan tjene op til 50 år.

Men selvfølgelig er der også ulemper: På baggrund af rummets højde og varmebeskyttelse kan der anvendes fem til tyve watt pr. Meter plads. Det viser sig 100 kvadratmeter, ca. 1000 watt i timen, 24 watt om dagen og 720 watt om måneden. Baseret på dette, før du installerer dette system, tænk omhyggeligt, vejen alle fordele og ulemper.

Loftvarme: infrarød og suspenderet

   • i de værelser hvor lofthøjden når tre eller flere meter, er det meget økonomisk;
   • du kan varme op en bestemt del af rummet;
   • stille, affaldsfri, miljøvenlig.
   • nem at installere og betjene.
Infrarøde paneler på loftet

Nogle mærker producerer sådanne kassettevarmere, som kan installeres i hævede lofter.

   • det er ikke altid muligt at kombinere rummets design og stil med et ophængt loftvarmer
   • elforbrug er den største ulempe ved disse systemer.

Hvad er bedre: gulv eller loft?

Hvor bedre at placere: på loftet eller på gulvet og måske på væggene? Det er værd at overveje at varm luft stiger, derfor er vægvarmepaneler mindre effektive.

Med loftemittere, såvel som dem, der er indbygget i gulvet, vil gulvet varme op, og varm luft vil stige op til loftet. Derfor er valget af installation på loftet eller gulvet ikke særlig vigtigt, vælg efter din smag. Nu er der mere moderne installationsmuligheder: baseboards-varmelegemer og vægpanel-malerier. Det er værd at overveje, at det er de genstande, der opvarmes, ikke luften, følelsen af ​​komfort føles netop i nærheden af ​​og direkte indflydelse af varmeapparatet.

Infrarøde varmepaneler: beskrivelse og anmeldelser

De fleste traditionelle varmesystemer til private hjem og varmeapparater bruger termisk energi til at opvarme luften, som også opvarmer genstande. Imidlertid adskiller infrarøde varmepaneler sig fra dem, da de kan konvertere elektrisk energi til varme. Varmen fra sådanne paneler ligner varmen fra naturlige kilder som solens, ildens eller pejsens stråler, og det hjælper med at skabe en mere behagelig atmosfære.

I dag vil vi tale om funktioner og fordele ved infrarød opvarmning ved hjælp af specialplader. Derudover vil du læse anmeldelser af dem, der har installeret sådanne varmeanlæg derhjemme.

Princippet om drift af infrarøde opvarmningsplader

Som det er kendt overstiger området af opvarmede overflader stærkt dimensionerne af konventionelle varmeapparater. Infrarøde plader kan varme rummet fire gange hurtigere end konventionelle apparater på grund af at overfladen absorberes godt af infrarøde stråler.

Bjælkerne fra pladerne er bedst rettet mod møblerne, som efter absorption kunne virke som en varmekilde. Og for at forhindre varmen i at sive ind i gaden, må du ikke lede strålekilderne af varmekilden på sådanne overflader:

Blandt andre infrarøde varmeapparater absorberer man ikke ilt i modsætning til konventionelle. De er fremragende til opvarmning af følgende værelser:

 • lejligheder;
 • private huse;
 • detailhandel
 • kontorlokaler;
 • Industrielle lokaler med højt til loftet;
 • lagerplads;
 • åbne områder mv

Fordele ved infrarøde opvarmning plader

Infrarøde varmeplader har så store fordele i forhold til traditionelle varmesystemer:

 • lokaler kan varme op til 50 grader;
 • evnen til at opretholde et optimalt niveau af temperatur og fugtighed
 • ingen konvektionsluftstrømme, der hæver støv.

Infrarød type opvarmning kan indstilles forskelligt, den kan både primær og sekundær parret med en anden type. For at vælge den mest egnede type opvarmning til dit hjem skal du tage højde for det varmeanlæg, du allerede har, de materialer, hvorfra huset er bygget, og meget mere.

Ifølge kundeanmeldelser er de vigtigste egenskaber, som de vælger disse varmeapparater til:

 • Tilstedeværelsen af ​​en termostat, der giver dig mulighed for at opretholde en bestemt tilstand og spare energi
 • opnåelse af mindste forskel mellem lufttemperaturen på loftet og på gulvet under opvarmning
 • mangel på rør, radiatorer og kedler;
 • evnen til at placere panelet både på loftet og på væggen, vil effekten være den samme;
 • muligheden for at lægge fliser eller gipsplader over panelerne og endda limning tapet ovenpå;
 • Infrarøde enheders levetid når 50 år;
 • højt brandniveau
 • miljøvenlighed af enheden.

Klassificering af infrarøde paneler

Infrarøde paneler er af to hovedtyper:

 • vedhæftede filer. Sådanne paneler har oftest et farvet metallegeme, som opvarmes af en infrarød emitter. Enheden er forbundet via en stikkontakt og kan placeres både separat og fastgjort til væggen;
 • bygget. Grundlaget for dette panel består af gipsvæg, det indeholder to lag af emitter og isolering. Øverst placeres IR-emitteren i form af et carbon ledende filament, og oven på det er en beskyttende belægning lavet af polymer. Panelet er forbundet til netværket på 220 V.

Der er også et design vægpaneler, der præsenteres i forskellige størrelser og farver. Derudover kan du købe et panel i form af en sokkel, som er monteret rundt omkredsen af ​​lokalerne i stedet for det sædvanlige.

Hvis man skal færdiggøre vægge med gipsplader, kan væggen af ​​opvarmning bruges som den primære. Når du har en anden form for opvarmning derhjemme, f.eks. En kilde, der arbejder med fast eller flydende brændstof, kan infrarøde paneler fungere som backupkilde til opvarmning.

Men sammen med de positive egenskaber har dette system sine ulemper, som ofte nævnes i kundeanmeldelser:

 • varmen fra strålerne mærkes hurtigt, men effekten af ​​den infrarøde varmeapparat er for punkt. Det bliver meget varmt på et sted og koldt i en anden;
 • hvis varmen påvirker menneskekroppen ujævnt, vil den lide af hovedpine og klage over konstant træthed;
 • infrarøde plader opvarmer ikke luften, men genstande, nogle gange kan det medføre plastisk lugt, hvis de er rettet mod apparater;
 • Enheden er ca. 1200 W, men samtidig kan den opvarme et rum på op til 8 kvadratmeter;
 • bølger af infrarøde stråler kan påvirke synet negativt.

Funktioner ved brug af film infrarød opvarmning

Hovedtræk ved infrarød varmefilm er, at den ikke behøver at transportere varme fra sin kilde, hvilket nogle gange fremkalder sit tab. Også filmen kan placeres overalt: selv på gulvet, selv på væggen eller endda på loftet. Desuden, hvis filmen er placeret i loftet, vil den besætte omkring to tredjedele af sit område, og dette vil gøre det muligt for værelset at blive opvarmet mere jævnt. Filmen kan om ønsket udstyres med en indretning.

Installér dog aldrig en infrarød varmekilde under hæmmede lofter fremstillet af PVC-materialer eller stof.

Ovenfor filmen skal du først lægge gipspladerammen, og den dekorative overflade må ikke indeholde metal.

Et sådant system har følgende fordele:

 • den eneste kommunikation der er brug for er elektricitet;
 • ingen grund til at købe kedler og tilgængeligheden af ​​ekstra plads til installationen af ​​systemet;
 • systemet fryser ikke igennem;
 • evnen til hurtigt at geninstallere alt andetsteds
 • Intet behov for regelmæssig vedligeholdelse af systemet, brugervenlighed;
 • mangel på støj og forbrændingsprodukter;
 • systemet lider ikke af spændingsfald;
 • Driftstid (op til 20 år).

Imidlertid har infrarød opvarmning af film en betydelig ulempe: den er ret energiintensiv og kræver betydelige energikostnader.

Andre typer infrarød opvarmning

Kilderne til infrarød opvarmning af lofttypen er ret økonomiske og kan installeres i værelser med en lofthøjde på tre meter. Derudover arbejder de uden støj, kan opvarme en bestemt del af rummet, er miljøvenlige og bekvemme med hensyn til installation og efterfølgende drift.

Til ophængte lofter har nogle producenter af infrarød opvarmning givet specielle kassette-type varmeapparater, som er monteret i loftet.

Men sammen med det høje forbrug af elektricitet har loftophængede infrarøde varmeapparater en anden ulempe, denne tid af æstetisk natur: de er ikke altid let at kombinere med hensyn til stil med det overordnede indretning.

Og vægmonterede infrarøde paneler er et godt alternativ til traditionelle radiatorer. De har en lille tykkelse, kan have forskellige størrelser og er nemme at installere med egne hænder.

Hvor bedre at sætte en infrarød varmeapparat

Kundeanmeldelser og ekspertudtalelser er undertiden for forskellige i denne sag. Nogle mener, at det er bedre at have en varmelegeme i loftet, andre bedre at hænge det på væggen eller lægge det på gulvet.

Husk dog, at varm luft stiger opad, så vægvarmepaneler bliver ikke for effektive.

Hvis du tager en gulvtype eller loftmodel, bliver gulvet først opvarmet og varm luft stiger. Derfor er forskellen mellem dem ubetydelig, her er det kun vigtigt, hvor bekvemt det er for dig at placere enheden på gulvet eller i loftet.

Kundeanmeldelser Infrarøde varmeapparater

Og nu tilbyder vi at læse anmeldelser af dem, der allerede har installeret infrarøde varmeapparater og ønsker at dele deres meninger om dette problem med andre.

I mere end et år har jeg nu brugt en Icoline brand infrarød varmeapparat. Nu har jeg flere af dem, der hænger på loftet over vinduerne: 4 stykker på første sal og 3 på loftet henholdsvis. Som den vigtigste kilde til opvarmning ved hjælp af en brændeovn. Først brugte jeg varmeapparater som en flod om morgenen, og så begyndte jeg at bruge dem om vinteren, så der ikke var behov for at opvarme huset med brænde. Forbrug økonomisk og værelset er meget komfortabelt.

Jeg har brugt det infrarøde varmeapparat i tre år nu, og jeg kan ikke se nogen problemer. Om vinteren opretholdes indendørstemperaturen ved ca. 20 grader Celsius. Sæt tallerknerne i badeværelset, toilet, køkken, soveværelse og stue. Et hus af træ, ingen yellowness viste sig ikke, så mange skræmme. Det eneste der ikke kan lide er udseendet.

Vi har på arbejde det billigste infrarøde varmer mærke "Almak". Der er ingen klager over enheden, men der er meget lidt af det alene for at varme hele rummet. Som følge heraf er det varmt i en del og koldt i en anden. Jeg ønsker at bede en anden fra myndighederne.

Efter at vi havde bygget huset, havde vi en lang tanke om opvarmning. Gasopvarmning virket for dyrt, og sikkerhedsniveauet halte også ham. Det er ikke billigt at købe brænde og drukne dem, og der er mange problemer med dem. Som følge heraf stoppede vi ved infrarøde varmeapparater til hele huset. Sæt i soveværelset, badeværelse, badeværelse og i andre værelser. Selv i hønehuset hang en hængende varmeapparat, nu kyllinger ryster i et år.

Naturligvis har infrarød opvarmning sine fordele og ulemper. Så når der opvarmes lokalerne er der mange nuancer, men for åbne områder vil sådanne varmeapparater simpelthen være uerstattelige. Terrasser, stadioner, åbne loggier - alle disse steder kan opvarmes helt ved hjælp af infrarøde filmvarmere eller komfurer.

Nu er denne type opvarmning gradvist fra et alternativ til det vigtigste for mange brugere, der foretrækker at installere en infrarød komfur i huset i stedet for at stoke den med brænde.

Plade infrarøde paneler Varmann Velum

Plade infrarøde paneler Varmann Velum

beskrivelse

Opvarmning ved loftet, der udstråler Varmann Velum-paneler, er baseret på varmeoverførsel på grund af stråling uden konvektiv komponent. Varmebæreren overfører varme til aluminiumspaneler gennem et kobberrør og påvirker på grund af stråling direkte på mennesker, genstande, gulvet og kun indirekte på den omgivende luft. På grund af dette minimeres stratificeringen af ​​luft i det opvarmede rum, og de udstrålende paneler sikrer ensartet temperatur i rummet. Loftvarmeanlægget indeholder ikke bevægelige dele, der kræver vedligeholdelse, garanterer fuldstændig statisk og tavs drift og eliminerer risikoen for brand. Loftsplader Varmann Velum er velegnet til opvarmning af industri-, handels- og sportsfaciliteter. De er den ideelle løsning til industri- og montageværksteder, workshops til fremstilling af træmodeller, kemiske og fødevareindustrier, varehuse, logistikkomplekser, rummelige garager, hangarer, autocentre, sportshuse, supermarkeder mv.

Performance data

Anbefalet drift i lukkede vandvarmesystemer. Driftsforhold og vandkvalitet skal overholde de standarder og installationsregler der gælder i branchen.
Parametre for driften af ​​Varmann Velum-panelerne:
arbejdstryk varmebærer højst 16 bar;
hydraulisk prøvetryk - 25 bar;
Den maksimale arbejdstemperatur for kølevæsken er 130 ° C.

Grundpakke

aluminiumspaneler med presset kobberrør og isoleringsfolie basaltuld, malet med RAL-farve, med et sæt forudindstillede beslag til tilslutning, hvis panellængden er mere end 6 meter; Distributions manifolds i overensstemmelse med ledningsdiagrammet;
dekorative indsatser til sæt af distribution manifolds og paneler;
monteringsskinner
et sæt fastgørelsesdele til loftet (skal bestilles separat) monteret på fordelingsmanifoldene luftudluftningsventil 3/8 ";
pas, instruktion til installation og drift.

Velum varmepaneler er lavet af aluminiumsafsnit med en "bølge" sektion med pressede kobberrør langs hele længden af ​​panelet. Til isolering af panelets overdel anvendes fyldte basaltfibermåtter.

Design funktioner

Velum-varmesystemet har en mere ensartet opvarmning over hele området, da varmelegemet er en aluminiumsprofil, da varmeledningen har en varmeledningsevne på 209 W / (m * K), i modsætning til stålplade med en varmeledningsevne på 47 W / (m * K). Samtidig er tykkelsen af ​​aluminiumpanelet større end stålpladen.
Brugen af ​​et kobberrør presset langs hele rørets længde garanterer høj modstandsdygtighed mod korrosion og holdbarhed i drift.
Paneler kan males i en hvilken som helst farve i henhold til RAL-paletten.
Nem installation ved hjælp af en 3/4 "hurtigkobling, når der tilsluttes paneler mere end 6 meter ind i systemet.
Det er muligt at bestille paneler af enhver længde uden yderligere markering - prisen beregnes i forhold til længden.

fordele

princippet om infrarød stråling anvendes; ensartet fordeling af lufttemperaturen i rummet
varme energibesparelse op til 40%;
kort opvarmning og afkølingstid;
øjeblikkeligt system respons på ændringer i ydre temperatur og instant sensation af opvarmning eller køling effekter;
manglende bevægelse af luft, udkast, helt stille arbejde;
ingen bevægelige dele, ingen vedligeholdelsesomkostninger, ingen elomkostninger under driften;
høj korrosionsbestandighed og drift i ethvert kølemiddel;
brug af nyttig væg- og gulvplads
lufttemperaturen i rummet kan være lavere ved 3 ° C sammenlignet med konvektiv opvarmning;
Teknologi til at trykke kobberrør i aluminiumspaneler med maksimal varmeoverførsel;
Enkel installationskanaler er forbundet med gevindbeslag eller lodning;
produktion af paneler af enhver størrelse, samtidig beregnes prisen i forhold til længden;
modulopbygget system, længden af ​​panelet kan nå op til 120 meter længde;
Pulverlakering i en hvilken som helst farve ifølge RAL;
speciel præstation.

Enhed i loftet Opvarmning Velum panel

Loftvarmepanel er lavet af aluminiumspaneler i form af en bølget profil, som er en udstrålende skærm. Kobberrør presses inde i det høje aluminiumspanel, der garanterer maksimal varmeoverførsel fra kobberrøret til panelet. Samlere er fremstillet af rør med en diameter på 35 mm og er udstyret med gevindforbindelser og ventilationsventiler. Ved montage af den færdige plade er aluminiumprofiler forbundet med en rille i rillen, som gør det muligt at placere ophængets aksel i en afstand på op til 3 meter uden afbøjning og ustabilitet af strukturen. Sideflangerne af galvaniseret stål, der er malet i panelets farve, øger stivheden og bestemmer stedet for lægning og fastgørelse af isoleringsmaterialet, som placeres i panelet øverst og til at styre hele strålingsfluxen nedad og absorbere støj. Termisk isoleringsmateriale har en tykkelse på 50 mm med en tæthed på 25 kg / m3 folie ovenfra, λ = 0,04 W / mK.

lineup

Modelområdet Velum-loftpaneler er defineret af syv standardstørrelser i henhold til panelets monteringsbredde: 300, 450, 600, 750, 900, 1050, 1200. Panelet består af en aluminiumsprofil 150 mm bred, der forbinder hinanden i en rille. Panelerne er forbundet med hinanden i et modulært system, som kan være op til 120 meter langt. Længden af ​​panelet kan have en længde på op til 6 meter i et stykke design og er begrænset af transportmål, og en hvilken som helst længde på et stykke panel kan bestilles. For eksempel, hvis der kræves et panelsystem med en længde på 19 meter, vil det bestå af 4 paneler med en længde på 4750 mm. Panelerne er forbundet med hinanden ved gevindbeslag eller ved lodning. Leddene er lukket med dekorative indlæg. Afhængigt af varmekølemidlets tilslutning og bevægelse er panelerne færdige med fordelingsmanifold med en HP1 "gevindforbindelse og ventilationsventiler. Modulsystemet sparer op til 20% på panelinstallationen.

Infrarøde varmepaneler

Du er her

Infrarøde ovne ved parametre:

 • Køb infrarøde paneler
 • loftpaneler
 • vægpaneler
 • glaspaneler

Effekt: 300 watt.
Suspension højde: op til 2,5 m.
Opvarmning område: 3-6 kvadratmeter. m.

Nominel effekt: 500 W
Opvarmning Område: 5 - 7 kvm
Produktion: Rusland

Effekt: 500 watt.
Suspension højde: op til 2,5 m.
Opvarmning område: 5-10 kvadratmeter. m.

Effekt: 300 W
Opvarmning område: 3-6 sq.m.
Temperatur: 65 ° C

Effekt: 500 watt.
Dimensioner: 59,5x59,5x6,7 mm.
Opvarmning område: 10 kvadratmeter. m.

Nominel effekt: 100 (W)
Opvarmning Område: 1-3 (kvm M)
Samlede dimensioner: 440x400x40 mm

Nominel effekt: 200 W
Opvarmning Område: 2-4 kvadratmeter
Samlede dimensioner: 440x400x40 mm

Strømmen er 300 W
Gulvområdet er 6 kvadratmeter. m.
IP 67 grad af beskyttelse
Skriv væggen
Ingen termostat
Størrelse 475 × 575 × 40 mm

Strømmen er 300 W
Området på værelset er 3-6 kvadratmeter. m.
IP 67 grad af beskyttelse
Skriv væggen
Ingen termostat
Størrelse 475 × 575 × 40 mm

Nominel effekt: 300 W
Opvarmning område: 3-6 sq M
Samlede dimensioner: 590 x 400 x 50 mm

Nominel effekt: 900 W
Opvarmning Område: 9-18 sq M
Samlede dimensioner: 890 x 400 x 50 mm

Effekt: 200 watt.
Opvarmet område: 3-4 kvm.
Forbrug pr. Dag: 1,4 kW.
Maks. Forbrug pr. Time: 0,2 kW.
Produktion Rusland

Strøm 500 W
Rummets areal er 10 kvadratmeter. m.
IP 67 grad af beskyttelse
Type: vægmonteret
Ingen termostat

Strøm 500 W
Rummets areal er 5-10 kvadratmeter. m.
IP 67 grad af beskyttelse
Skriv væggen
Ingen termostat
Størrelse 475 × 780 × 40 mm

Effekt: 300 W
Opvarmning område: 3-6 sq.m.
Spænding: 220 V

Strøm 700 W
Rummets areal er 14 kvadratmeter. m.
IP 67 grad af beskyttelse
Skriv væggen
Ingen termostat
Størrelse 475 × 1050 × 40 mm

Effekt: 700 W
Opvarmning område: 7-14 sq.m.
Temperatur: 90 C

Strøm 700 W
Værelsesareal 7-14 kvadrat. m.
IP 67 grad af beskyttelse
Skriv væggen
Ingen termostat
Størrelse 475 × 1050 × 40 mm

Nominel effekt: 1200 W
Opvarmning Område: 12-22 kvadratmeter
Samlede dimensioner: 1200 x 400 x 50 mm

Opvarmning område 4-8 m2
Strøm W 400
IP 54 beskyttelsesklasse
Dimensioner cm 70x45x4, 2

side

3 grunde til at købe infrarøde varmepaneler

 • Enkelhed og pålidelighed af designet - I infrarøde paneler er der ingen bevægelige dele og dele, der er underlagt slitage. De har simpelthen ikke noget at bryde!
 • Minimale udgifter til opvarmning og varmelegemet selv - ved paneldrift bliver al forbrugt elektricitet omdannet til varme og overføres helt til opvarmede genstande.
 • Høj sikkerhed og nem betjening - du tænder kun varmeren, og du er varm! Ingen gasflasker, radiatorer, kølemiddel, pumper og andre ting. Kun øjeblikkelig og lydløs varme!

Princippet om drift af IR-paneler:

Denne film er bedre end nogen artikel fortæller om panelernes principper og kilderne til deres effektivitet.

Video anmeldelse om opvarmning med infrarøde paneler:

 • For forhandlere
 • artikler
 • anmeldelser
 • Fortrolighedspolitik
 • Brugeraftale
 • Job
 • Engros købere
 • Betaling med bankkort
 • Betaling via Sberbank.Online
 • Betaling af Yandex.Money

Adresse: Moskva, st. Baikal 1

Telefon: 8 (499) 381-18-91, 8 (800) 250-71-33

Vi gør opmærksom på, at denne hjemmeside kun er til orienteringsformål, og under ingen omstændigheder er det ikke et offentligt tilbud, der bestemmes af bestemmelserne i del 2 i art. 437 i den civile lov om den russiske føderation.

Infrarøde loftpaneler

© Varmann, 2018
111020, Moskva, st. Borovaya, 7, bldg. 4, kontor 40
telefon: +7 (495) 234-7747, 234-7748,
517-8115, +7 (926) 650-2113, +7 (926) 650-6151
Email: [email protected]

Specifikationer og produktbilleder på webstedet kan have små forskelle fra de faktiske produkter. Fabrikanten har ret til at foretage mindre tekniske ændringer af produkterne uden forringelse af forbrugernes kvaliteter.

Det er forbudt at kopiere tekniske og informative materialer fra webstedet med det formål at bruge det til kommercielle formål uden skriftlig meddelelse og tilladelse fra Warmann-selskabet.

Funktioner hjemmeopvarmning infrarøde systemer

De siger meget om infrarød opvarmning i dag, fordi dens funktionsprincip er absolut ikke lig med traditionelle radiatorsystemer. Men det er svært at vælge en bestemt model af enheden, da IR-systemer hovedsageligt sammenlignes med alternativ opvarmning (konvektion, gas osv.) Uden at understrege, at der er mange muligheder blandt infrarøde materialer. I så fald sætte den infrarøde loftopvarmning? Hvad er forskellen mellem et fly og en grafit enhed fra en aluminium?

Vi vil forstå, hvordan man vælger infrarøde varmesystemer under betingelser for et bestemt hus og rum.

Princippet om drift af IR-enheder

Alle infrarøde systemer kan opdeles i to grupper: lokal og omfattende handling. Lokale apparater opvarmer et bestemt område af rummet. De er lamper, paneler eller kassetter, der er fastgjort på væggen, loftet eller frit bevæger sig rundt i lokalet. Disse systemer fungerer bedst som en kilde til ekstra opvarmning, når du skal opvarme et bestemt område - en vinterhave, en sofa, et legeplads osv. Spredningen af ​​deres stråler er smal, så der er ikke nok plads til at opvarme et stort område.

Fikseringsklassifikation

Når du vælger en bestemt model, skal du være opmærksom på metoden til fastgørelse af systemet.

 • For eksempel er det fordelagtigt at anvende loft IR-paneler til opvarmning af produktionsanlæg med hver lampe over arbejdspladsen. Højden på mere end 3 meter giver dem mulighed for at blive placeret direkte over arbejdstagerne for at give hver person behagelige forhold.
 • Loft-indlejrede modeller (kassetter) er helt usynlige på falske lofter, deres design gentages, så de er meget populære i lejligheder til midlertidig opvarmning af et bestemt område i et rum.
 • Vægpaneler er ofte placeret overfor ydervæggen, så den ikke fugtes om efteråret og ikke fryser i hjørnerne om vinteren.
 • Lampevarmere er gavnlige, fordi de kan hænge i en bestemt vinkel og dirigere strømmen af ​​stråler i den rigtige retning. På denne måde er det praktisk at opvarme verandaen (for ikke at fryse trinnene), planter, et vindue (for at fjerne isen).

Det er vigtigt! IR-enheder kan hænges i ethvert ledigt rum på væggen, mens almindelige varmeledninger under loftet ikke er installeret, ellers vil kvaliteten af ​​opvarmning falde.

Infrarød opvarmning af omfattende handling monteret enten under gulvet eller på loftet. Det er designet til at opvarme rummet som helhed. Der er loft- og gulvfilmsystemer med et andet driftsprincip.

Loftvarme eller opvarmet gulv - hvilket er bedre

Hvis du bruger infrarød opvarmning som hoved, skal du vælge, hvor du skal installere det: på loftet eller på gulvet. Til gulve er der kun udviklet filmbaserede opvarmningsmuligheder, og i loftet kan du hænge både en IR-film og paneler.

Ceiling infrarøde opvarmning paneler er designet til loft højder fra 3,5 meter. De udsender stråler med høj temperatur, så de bruges ikke til lave rum (de kan forårsage ubehag hos mennesker, hvis de falder på hovedet).

For værelser med en lofthøjde på 2,8 til 3,5 meter anbefales lav temperatur energibesparende film. Sådanne loftvarmesystemer er specielt konstrueret til boligområder, og strålefluxområdet er sikkert for beboere. Varmeelementet i loftsfilmene er aluminiumresistent folie.

Til gulve anvendes en lidt anden form for infrarød film. Dannelsen af ​​infrarød flux i den forekommer på grund af grafitstrimler, hvortil elektroderne er forbundet.

Hvis du husker, hvorfor traditionelle radiatorer ikke er placeret tæt på loftet, så bør du give præproduktionssystemet, fordi det også giver varme nedenunder, der sikrer cirkulation af luftmasser. Men alt er ikke så simpelt: vand radiatorer opvarmer luften, og filmen - objekter og mennesker, og allerede fra dem - luften. Derfor, når infrarød opvarmning er der ikke så hurtig bevægelse af luftstrømmen, hvilket betyder at rummet opvarmes ujævnt.

IR film funktioner

Sammenligner effektiviteten af ​​gulv- og loftfilm, anbefaler mange eksperter at bruge den anden mulighed som hovedvarme. Og her er hvorfor:

 • På gulvet er det nødvendigt at dække mindst 70% af området for at sikre ensartet opvarmning af rummet. Samtidig er det uønsket at sætte møbler på filmen, ellers vil det knække. Men i en lejlighed uden møbler kan ikke gøre. Derfor er filmen kun monteret på åbne områder, og i hjørnerne hvor der er garderobeskabe eller sofaer, kan skimmel eller frost ses om vinteren.
 • Et varmt gulv giver kun 22-23 grader i rummet med maksimal opvarmning, dvs. når dens temperatur er fra 30 grader. Og hvis keramiske fliser er topcoat, vil det være ubehageligt (for varmt) at stå barfodet på det. Linoleum ved sådanne temperaturer vil begynde at udlede en ubehagelig lugt.
 • Grafit har en levetid på op til 15 år, og så skal hele gulvet åbnes for at erstatte filmen. Metal strips på loftet tjener 50 år eller mere, hvilket betyder, at de vil give ejerne mindre problemer med reparationer.

Hvordan virker infrarøde paneler

På offentlige steder, som barer, åbne caféer, fabrikker og virksomheder, er infrarøde paneler i største efterspørgsel. De er meget kraftigere end planer, og kan arbejde på forskellige energikilder:

 • på gas (varmeelementet er en keramisk plade eller metal);
 • På el (varmekilde er varmelegeme);
 • på vand (væsken, der bevæger sig gennem rørene, omdannes til infrarøde stråler) - denne mulighed kaldes ofte loftvarme radiatorer.

I varmen kan væske rør være fyldt med kølemiddel, og så vil i stedet for opvarmning de afkøle luften.

Hvis du har valgt infrarød opvarmning - køb kun systemet fra troværdige producenter. Ellers er der en risiko for at købe en billig kinesisk falsk plan, som, når den er tilsluttet, vil buzz varme sig ujævnt eller værre forbrænde fra den første spændingsforløb i netværket.

Tema video

Loftpaneler: arbejdsprincip

Film loft opvarmning: sammenligning med traditionelle radiatorer