Loftvarme infrarøde filmvarmere på altanen

Ejere af bylejligheder stræber efter at bruge hver kvadratmeter af deres boligareal med maksimal effektivitet. De betaler meget opmærksomhed og energi til arrangementet af balkonen, forsøger at gøre det til et hyggeligt og varmt rum, en slags analog til en veranda. Til dette formål er balkonen glaseret og isoleret, men det er ikke nok til at skabe et behageligt mikroklima. Anyway, du skal tænke på opvarmning. En simpel og effektiv løsning på dette problem er loft infrarøde filmvarmere.

Sol på loftet

De, der måtte læse "Tre fra Prostokvashino" i deres lykkelige barndomsår, vil helt sikkert huske, at ovnen i onkel Fyodors hus udførte rent dekorative opgaver. For at opvarme huset brugte han en elektrisk sol trukket fra nogle forskningsinstitutter og spikret til loftet. Nu er det svært at sige, om skaberne af loftet infrarøde varmeapparater selv tænkte op til deres skabelse eller stjal denne ide fra forfatteren af ​​en berømt historie, men på en eller anden måde vendte den elektriske sol fra et eventyr til virkelighed. Er den formen den ikke har runde, men rektangulær.

Hvad er en infrarød varmepumpe i loftfilm, og hvordan adskiller den sig fra dens rør- og rørmodeller? Først og fremmest radiatoren. I stedet for metal spiraler og keramiske elementer anvendes der tynde carbontråde her, som er lagt på en polymerfilm smurt med carbonpasta. Tykkelsen af ​​sidstnævnte er kun 1 mikron (0.001 mm), så alt dette pizza-lignende produkt er anbragt i et slidstærk brandhæmmende lamineret polyesterhus, der spiller rollen som en pålidelig elektrisk isolator. Langs kanterne limes begge lag i skallen sammen uden at lægge kulfiber mellem dem. De resulterende tomme stier bruges til at montere varmeapparatet i loftet.

Designet af filmloftvarmeren

Varmeapparatet styres af en termostat monteret på væggen i en brugervenlig højde, som normalt er fra 1 til 1,5 m. Det er nok at indstille den ønskede temperatur på denne enhed, og den vil slå loftvarmeren til og fra på det rigtige tidspunkt. Enkle og billige termostater er mekaniske, dyrere er elektroniske og kan programmeres.

Alle loft infrarøde varmeapparater er opdelt i tre kategorier:

 • lav temperatur med en udstrålet bølgelængde fra 5,6 til 100 mikron og en opvarmningstemperatur på op til 600 grader (den mindste installationshøjde er fra 2,5 til 3 m);
 • medium temperatur med en bølgelængde på 2,5 til 5,6 mikron og en temperatur på 600 til 1000 grader (minimumshøjde på ca. 3,6 m);
 • høj temperatur med en bølgelængde på fra 0,74 til 2 mikron og en varmetemperatur over 1000 grader (sat i en højde på mindst 8 m).

IR-film tilhører lavtemperatur langbølgeinstrumenter, deres opvarmningstemperatur er i gennemsnit ca. 45 grader.

En kvadratmeter af den infrarøde loftvarmer forbruger fra 130 til 200 W elektricitet, effektiviteten af ​​enheden er omkring 95%.

Hvorfor netop filmvarmer?

En infrarød film-type varmelegeme uden overdrivelse kan betragtes som en ideel mulighed for opvarmning af altan eller loggia. Andre enheder har betydelige ulemper:

 • installere en radiator til vandopvarmning på en altan og tilslutte den til et centraliseret system vil kræve koordinering og betydelige lønomkostninger, derudover opvarmeren vil finde sted, hvilket ikke er meget på balkonen;
 • elektriske varmelegemer af konvektionstype, der opvarmer luften, kan være ineffektive, især hvis balkonen ikke er isoleret eller har enkeltlagsruder (uden termoruder);
 • Væg og gulv infrarøde varmeapparater er også ikke altid praktisk, da de besætter en del af det nyttige rum.
Sammenligning af forskellige opvarmningsmuligheder

Installation af loft infrarød varmeapparat

Generelt er vejledningen til at installere en infrarød filmvarmer på loftet som følger:

1. Lægning af isolering

Den infrarøde film skal adskilles fra loftkonstruktionerne af et varmeisolerende lag med en minimumstykkelse på 5 mm. Hvis varmeren ikke er udstyret med reflekterende skærm, skal du vælge folieisolering. Vedhæftningsmetoden afhænger af loftets materiale: hvis det er lavet af træ, brug en byggestifter og beslag, hvis det er lavet af beton, presses isolationen med strimler fastgjort til dykker med et trin på 500 mm.

2. Monter varmeren

Denne operation er stort set ikke forskellig fra den foregående. IR-film er fastgjort ved hjælp af parentes eller dowels, afhængigt af loftets materiale. Vi minder om, at varmeren er udstyret med specielle strimler, hvor du kan lave huller til fastgørelsesanordninger.

3. Elektrisk arbejde

For at forbinde loftets infrarøde varmeapparat fra omstillingsbordet, trækkes kabelledningen separat. Til dette formål kan du bruge single-core wire PV-3. Varmeapparatet skal tilsluttes via en termostat monteret på en væg. Dens installation er praktisk taget ikke anderledes end installationen af ​​en konventionel udgang eller omskifter.

For at forbinde infrarøde varmeapparater med et stort område og følgelig strømforbruget i kredsløbet skal du inkludere en magnetisk kontaktor.

Af æstetiske grunde bør bagagerøret lægges i en kasse eller kanal lavet i bygningskonstruktionerne.

På det afsluttende stadium udføre test af infrarød loftvarme.

For mere effektiv drift af varmeapparater på balkonen anbefales det først at udføre sin isolering. Sådan isoleres en balkon med polyfoam, læs i vores artikel.

Det infrarøde strålingssystem bruges også aktivt i "varme gulve". Vi fortalte om infrarød og andre typer varmt gulv til altaner og loggier på vores hjemmeside.

Opvarmning og opvarmning klar? Så er det tid til at dekorere rummet, for eksempel at lave en vinterhave. Og hvad der kræves for dette, læs her http://balkonsami.ru/interer/ozelenenie/zimniy-sad-na-balkone-svoimi-rukami.html

Populære modeller

I PLEN-filmvarmere spilles en emitters rolle af en skærm lavet af reflekterende folie (aluminium), som opvarmes fra et resistivt element, der er forbundet til lysnettet (metallisk tråd). Længden af ​​de udstrålede infrarøde bølger er 9,4 mikron. Varmeelementets temperatur er 40-50 grader, hvilket gør PLEN varmeovne helt sikkert for mennesker og kæledyr.

Filmvarmer PLEN

Varmeelementet og aluminiumfolien i PLEN infrarøde varmeapparater adskilles fra hinanden af ​​en polyester (lokalt kaldet polyester) film. Hele strukturen er indkapslet i samme materiale. Den samlede tykkelse af alle fem lag i PLEN varmeapparatet er fra 1 til 1,5 mm.

Den maksimale monteringshøjde på PLEN varmeapparater i loftet er 3-3,5 m.

Infrarød stråling i varmeapparater af dette mærke er genereret af en tynd carbonfiber indesluttet i en polymer skal. Peony varmeapparater er lave temperaturer, afhængigt af indstillingerne på termostaten de kan opvarme op til en temperatur på 30 til 110 grader. Den maksimale effekt af en varmelegeme er 500 watt.

Netledning og termostat med termostat leveres.

Levetid angivet af producenten er 25 år.

zebra

Zebra filmvarmere produceres på samme produktionsbase som PLEN, men bruger mere avancerede teknologier og materialer. Takket være dette lykkedes det os at opnå nogle forbedringer:

- Forøget beskyttelsesklasse til IP44 (ved PLEN er det IP20), hvilket tillod brugen af ​​IR-varmeapparater i rum med høj luftfugtighed;

- den tredje ledning af jordforbindelse tilføjes til forbindelsesordningen for zebravarmeren;

- udviklet en række varmelegemer "Multivoltazh", der kan fungere under forhold af spændingsfald til 150 V.

Loftmonteret radiator

Ceiling Film Infrarød Video Varmeapparater

I dette afsnit inviterer vi dig til at se en video om PLEN infrarøde loftpaneler. Du vil lære om funktionsprincippet og fordelene ved denne varmeapparat.

Hvordan opvarmer infrarød film loftvarmere

Infrarøde filmvarmere

Når spørgsmålet om opvarmning af dit eget hjem søger almindelige mennesker til måder at oprette et sådant system, der ville være billigt, men samtidig arbejde effektivt med mindre brændstof. Vi vil ikke overveje alle former for varmeanlæg, som producenterne tilbyder i dag, men opholder sig kun på en. Dette er en infrarød loftfilmvarmer. Hvorfor netop han?

Infrarøde varmeapparater optrådte på markedet for ikke så længe siden. De vinder ikke stor popularitet, bare fordi forbrugerne ser de nye produkter med en vis frygt. Dette er den første. Den anden er en flygtig enhed, der opererer på et elektrisk strømnetværk. Du ved selv, hvordan vores netværk fungerer, især uden for byen. Shutdowns forekomme med misundelsesværdige konstans, så vi er stadig bange for at bruge infrarøde filmvarmere som den vigtigste varmekilde.

Hvad er infrarøde varmeapparater?

Disse er varmeanlæg, der udsender stråler svarende til sol. Det vil sige, at luften ikke opvarmes fra dem, men genstande absorberer hurtigt energi og udstråler det i rummet. Dette er princippet om deres arbejde. Derfor er jo større dækningsområdet for varmeelementet, desto større er varmeoverføringsområdet. Men overvej nogle punkter i forbindelse med sikkerheden ved infrarøde loftvarmere:

 1. Højden af ​​loftet, som de er installeret på, skal være mindst 2,5 m.
 2. En person bør ikke falde ind i indsatsområdet for deres stråler. Fra sådan stråling kan huden blive brændt.

Disse indretninger adskilles ved strålingstemperatur og bølgelængde:

 • Lav temperatur - husholdningsapparater, der udsender en temperatur i området 100-600C. De udsender bølger på 5,6-100 μm i længden.
 • Mellem temperatur. Deres temperaturområde er 600-1000і. Bølgelængden varierer fra 2,5 til 5,6 mikron.
 • Høj temperatur. Planerne opvarmes over 1000 ° C ved en bølgelængde på 0,74-2,5 μm.

For hver af de tre varmeapparater er der brug for en vis lofthøjde i lokalet, hvor den vil blive installeret. Den første bruges når lofthøjden er inden for 3 m, den anden er 3-6 m, den tredje er over 8 m.

Hvad er forskellen mellem infrarøde ovne i loftet og andre enheder af denne type? Først og fremmest dens design. Faktisk er det film, hvor der ikke er et hus, som f.eks. Lampe IR-varmeapparater eller rørformede varmeapparater. Polymerfilmen er kun en mikron tyk. Kulstofpasta anbringes på den, til hvilken meget tynde carbonfibre er fastgjort. De vil udsende infrarøde stråler. Et vigtigt element i filmvarmeren - kobber kontakter lavet af folie. Dette er den mest sårbare punkt på enheden. Derfor, når der er et spørgsmål om installation af enheden med egne hænder, er det nødvendigt at være særlig opmærksom på varmelegemets tilslutning.

På begge sider af den færdige film er lamineret polyester lamineret. Det er et beskyttende materiale med høje elektriske isolerende egenskaber. Desuden refererer det til ikke-brændbare materialer. Varmeapparatet selv har en kapacitet på op til 500 W, der udstråler temperatur fra 30 ° C til 110 ° C.

Installation af loft infrarød varmeapparat

Alt arbejde, der er forbundet med installationen af ​​en film infrarød loftvarmer, baseret på kravene til driften af ​​systemet. Men det vigtigste er loftet. Hvis det er stort, er det bedre at skifte ansvaret for ansvaret på professionelle skuldre. Hvis loftet er lille, så kan du prøve at installere enheden selv.

Ligesom mange installationsprocesser er installationen af ​​en filmvarmer opdelt i flere faser:

 1. Installerer en reflekterende skærm.
 2. Monteret varmefilm.
 3. Der oprettes et elektrisk ledningsdiagram.

Trin # 1

Laying scheme Flan

For det vil have brug for et materiale med et folielag. Det er bedre, hvis det er en lille tykkelse af isolering, trimmet på den ene side med aluminiumsfolie. Den optimale tykkelse er 5 mm.

Hvis loftet er bygget af savet tømmer, så kan en hæftemaskine og metalbeslag bruges til at fastgøre varmeisolatoren. Hvis loftet er beton, så kan du ikke undvære en perforator. Med det, i loftoverfladen hver halve meter borer huller til et specielt fastgørelseselement - UKE. Båndene overlapper hinanden med en forskydning på 2-4 cm.

Trin 2

Faktisk er teknologien til installation af filmloft infrarød varmeapparat ikke anderledes end installationen af ​​en varmeisolator. En varmelegeme er trods alt en tynd film, hvor kulstofpasta og kulfiber påføres. Det vil sige, det er det samme rullemateriale.

Vær opmærksom på, at der i opvarmningens design er specielle transparente striber på kanterne - disse er steder til fastgørelse. Derfor er det ret vanskeligt at lave en fejl og installere fastgørelserne på det forkerte sted. Og endnu en ting - installationen skal kun udføres i et opvarmet rum.

Det er meget vigtigt at læse instruktionerne detaljeret inden installationen. En lille afvigelse fra det kan føre til store problemer i forbindelse med driften. Ofte forkæler hjemmehåndværkere film og karbontråde, hvilket kræver udskiftning af en hel strimmel. Og det er ikke de rigtige udgifter.

Trin 3

Installation af et varmt loft

Elektrisk arbejde - det sværeste og afgørende stadium. Til deres adfærd kræves ledning PV-3 med en enkelt kerne. Der opbygges en kroglinje fra den, som skal være skjult i kanalen. Highway isolere nødvendigvis og camouflere fra øjnene.

Hvis området for filmens infrarøde varmeapparat er stort nok, skal du installere en magnetisk kontaktor i kredsløbet. Alle hovedkanaler skal føres til omstillingsbordet.

Næste er installationen af ​​termostaten. Dens sted er 1,4 m over gulvet. Når hele ordningen er klar, testes systemet, eliminerer små problemer og forbereder det til drift.

værdighed

Denne varmer har en række fordele:

 • Det giver dig mulighed for at oprette et system med rumopvarmning efter zoner eller med dækning af hele rummet.
 • Det har en lav pris.
 • Det gør det muligt at spare op til 40% af energien i forhold til andre varmesystemer.
 • Den infrarøde filmvarmer placeret i loftet optager ikke nogen opbevaringsplads.
 • Det reducerer praktisk talt ikke højden af ​​lofterne.
 • Afviger i stille arbejde og høj effektivitet, og opvarmer også øjeblikkeligt.

Eksperter mener, at filmens infrarøde varmeapparat er den mest effektive måde at opvarme lokaler på med henblik på det ønskede formål.

Varmesystemet PLEN: Specifik infrarød varmefilm

Vores liv stopper aldrig. Den tekniske udvikling, som i går blev betragtet som nyheder, bliver nu forældet. Ingen undtagelse og varmesystemer. Designet med en flydende varmebærer, som engang blev anset for at være det eneste alternativ, har ikke længe været tilfreds med den krævende forbruger.

De erstattes af mange lovende udviklinger. En af dem er varmesystemet PLEN - en effektiv måde at opvarme huset på.

Radiant opvarmning: hvad er det

I naturen er der kun tre måder at overføre varme på: direkte varmeoverførsel, konvektion og infrarød stråling. Udbredt i vores land og i hele verden bruger konvektiv opvarmning til deres arbejde den anden metode.

Det betyder, at opvarmning af rummet skyldes bevægelse og blanding af kulde og varm luft. Sidstnævnte opvarmes af radiatorer.

De kan opvarmes af varmeoverføringsvæske, elektricitet, luft eller anden måde. Ulemperne ved konvektiv opvarmning er betydelige temperaturfald i rummet, overdrypning af luften, umuligheden af ​​ventilation af rummet uden varmetab. Men det vigtigste er, at det ikke er effektivt nok. Princippet om konvektion indebærer noget varmetab.

Det må indrømmes, at det konvektive system klarer sig godt med opvarmning af bygninger med utilstrækkelig varmeisolering, hvorfor den er blevet så udbredt. Radiantvarme fungerer forskelligt. Ifølge fysikkens love udsender alle organer, der har en temperatur over absolut nul på Kelvin-skalaen eller -273 ° C, infrarøde stråler. Jo højere objektets temperatur er, jo højere intensitet af dets stråling.

Gennemsigtig luft er fuldstændig gennemtrængelig for infrarøde bølger. De overvinder let og absorberes kun af uigennemsigtige organer. Disse kan være vægge, loft, gulv eller møbler. Når infrarøde stråler absorberes, genstarter objekter og begynder igen at generere IR-bølger mere intensivt. Sådan bruges det infrarøde varmeapparat til at opvarme luften i et opvarmet rum.

Radiant varme opvarmer rummet meget hurtigt og holder den ønskede temperatur i det i lang tid. Desuden er det bedre opfattet af levende organismer. Forklaringen herfor er ret simpel. Den menneskelige krop, som enhver anden, genererer også IR-bølger. At være i et rum opvarmet af en konvektiv metode, oplever en person et vist ubehag, fordi kun radiatorer viser sig at blive opvarmet.

Koldt og endda koldt, vægge, gulv og andre store genstande begynder at "trække" den infrarøde varme fra kroppen, hvilket fører til ubehag. I et rum med strålende varme er alt anderledes. Opvarmede genstande udsender varme og giver dem en person, så i et sådant rum er det altid behageligt.

Med andre ting lige, og selv ved en forskel i temperaturer til fordel for et rum med konvektiv opvarmning, vil en person være mere komfortabel i et rum med strålende varme.

Planlæg: hvordan det virker

Den ideelle kilde til strålende opvarmning er en massiv russisk komfur. Det kan dog installeres ikke i alle rum. Ingeniører har udviklet flere typer forskellige infrarøde varmeapparater. Måske er den mest økonomiske og effektive løsning FLEN-systemet, som bruger specielle filmvarmere til opvarmning. Det blev udviklet af Chelyabinsk forskere relativt nylig.

Systemets navn dechifreres som "filmstrålende elvarmer". Denne enhed er basis for systemet. Dens konstruktion er ekstremt enkel. PLEN er et resistivt udstrålende element lagt på et foliesubstrat, lamineret til en stærk film. Den samlede tykkelse af en sådan varmelegeme er ca. 1,5 mm. Længde og bredde kan være anderledes, det afhænger af producenten.

Et flerlags modstandskredsløb anvendes som et resistivt element i enheden. I øjeblikket er varmelegemet tændt, modstanden kontakter er aktiveret for at varme dem op. Apparatet opvarmer op til 45-40 ° C. Dette er nok for, at modstanderne begynder at udsende langbølget infrarød stråling. Det er spredt rundt i rummet meget jævnt og absorberes gradvist af alle uigennemsigtige genstande.

De bevæger sig igen i processen med absorption af infrarøde bølger og begynder gradvist at give varme til luften. Praksis viser, at for at temperaturen i rummet skal stige ti grader, vil det tage 1-1,5 timer. Det er vigtigt, at der er varmeisolering af rummet og korrekt installation af filmvarmeren. Hvis underlaget for den sidstnævnte ikke passer under substratet, der reflekterer infrarøde bølger, vil det fungere mindre effektivt.

Når rumtemperaturen har nået den indstillede værdi, aktiveres termisk relæ, slukker forvarmeren. Når rummet er afkølet lidt, vil det arbejde igen og sætte varmeren i drift. PLEN arbejder således ikke kontinuerligt, men kun i perioder, hvilket gør det meget økonomisk. Kvaliteten af ​​opvarmning lider slet ikke: rumtemperaturen opretholdes.

Enheder fremstilles i form af strimler, hvis længde bestemmes af fabrikanten. Ofte varierer det inden for 5-6 meter. For at lette installationen inden for bandet er udstyret opdelt i fragmenter, som kan afskæres uden at miste hele systemets ydeevne. Bredden af ​​båndene varierer også. Ofte kan du finde modeller med en bredde på 0,5 eller 1 meter.

Måder at installere filmvarmere

Teoretisk kan infrarøde film-type varmeapparater monteres på en hvilken som helst flad overflade, orienteret næsten som ønsket. I praksis er de oftest installeret på gulvet eller i loftet. Kan installeres på væggen, men dette er den mest ineffektive indstilling. Dette skyldes, at den opvarmede luft vil stige strengt opad. Således vil opvarmningsindretningens omfang være signifikant begrænset.

Af denne grund er det upraktisk at bruge væggen til opvarmning af rummet, men det er ret egnet som en ekstra varmekilde. Faktisk kan de samme modeller af filmvarmere bruges til at lægge på loftet eller på gulvet. Derfor overvejer vi mere detaljeret alle nyanser af deres brug på en eller anden måde.

Loftvarmesystemer

Loftmonterede filmvarmere fungerer som følger. Når systemet er aktiveret, begynder det at udsende infrarøde bølger, der er rettet strengt nedad. Strålingen bevæger sig mod gulvet og absorberes for det meste af det. Resten af ​​bølgerne hviler på møbler og andre store genstande. Som følge heraf begynder alle dem, herunder gulvet, at akkumulere og derefter aflevere varme.

I fuld overensstemmelse med fysikens love begynder den opvarmede luft at stige. Koldere luftmasser falder under og opvarmes. Det viser sig således, at den maksimale temperatur i rummet vil være på gulvniveau. I en højde på 1,5-1,8 m, vil det allerede være 1-2ºС lavere. Lægerne anser en sådan temperaturfordeling for at være optimal for menneskers sundhed og trivsel.

Det skal huskes, at opvarmning udføres så jævnt som muligt. En anden fordel: For at maskere infrarød varme PLEN i loftet, kan du bruge næsten alle tilgængelige belægninger. En undtagelse her vil kun være ophængt lofter, både stof og film. Under drift opvarmes filmen, og da den er placeret tæt nok til loftpanelet, kan sidstnævnte deformeres.

Men hvis du virkelig ønsker at kombinere strækloftet og PLEN hjemmet håndværkere anbefaler installation af ekstra beskyttelse mod et lag af gipsvæg. Det vil tage den overskydende varme op, og det strakte lærred forbliver uændret. En anden fordel ved at installere filmvarmere i loftet er den lave risiko for utilsigtet skade.

Sandt nok er det ikke for lejlighedsbygninger. Der er altid risiko for lækage fra naboerne ovenfor, hvor systemet uundgåeligt vil mislykkes. Antallet af ulemper ved loftsystemet omfatter normalt kompleks installation. Dette er dog ikke sandt. Teknisk set er det ikke anderledes end gulv eller vægmontering. Det er ganske vist kun mere ubelejligt.

En anden ulempe er effekten af ​​infrarød stråling på husholdningsapparater. Det er umuligt at sige med sikkerhed, at det vil føre til en hurtig fejl i enhederne, men der er en sådan mulighed. Den mængde energi, der kræves til opvarmning af rummet, bestemmer dens højde. Eksperter anbefaler ikke at montere filmsystemet på loftet i et rum med en højde på mere end 3,5 m. Som i dette tilfælde vil opvarmning omkostningerne blive for høje.

Gulvvarmere

Filmsystemet ligger under gulvbelægningen, som i dette tilfælde kan være næsten alt. Efter opvarmning af varmeren opvarmes det hurtigt og begynder at udstråle IR-bølger. De rejser sig op til gulvplanet og absorberes af gulvbelægningen, som opvarmer og igen begynder at overføre varme til luften. Varmt strømmer bevæger sig op, de erstattes af koldere.

Som et resultat opvarmer rummet hurtigt nok. På trods af forskellen i placeringen af ​​filmvarmere er temperaturfordelingen ved loft- og gulvplanerne omtrent det samme.

Den højeste temperatur vil være på overfladen af ​​gulvet, lige under - på niveauet af hovedet. Den ensartede fordeling af varme, begge systemer er også omtrent ens. Den største fordel ved udendørs gulvvarmere kan betragtes som manglen på direkte infrarøde virkninger på husholdningsapparater og møbler.

Der er nogle funktioner ved montering af filmen under gulvet. Som allerede nævnt kan det være noget. Desuden kan varmelegeme lægges direkte på skræftet. Måske er dette en af ​​de bedste muligheder, fordi filmen er ret sårbar og kræver omhyggelig behandling. Hvis belægningen lagt over PLEN ikke er meget holdbar, kan systemet beskadiges af skarpe genstande, store møbler osv.

Derfor anbefales det stærkt at lægge et ekstra beskyttende lag til filmen under tynde belægninger. En anden funktion er, at filmens infrarøde varmeapparat kan overophedes, hvis der er installeret store møbler eller tunge husholdningsapparater oven på det. Af denne grund er det bedre ikke at lægge filmen under sådanne genstande, hvilket efterlader området under store ting tomme.

PLEN-system: fordele og ulemper

Enhver, der gerne vil sætte en PLEN i deres hjem, er interesseret i at lære om fordele og ulemper ved systemet. Lad os starte med fordelene ved installationen:

 • Økonomi. I sammenligning med andre former for opvarmning fra el er elprisen i gennemsnit mindre med en tredjedel. Driftsomkostninger er ikke påkrævet.
 • Pålidelighed og holdbarhed. Filmforseglede ledere kan vare på ubestemt tid. Flytning og iført dele i designet mangler.
 • Kompakt placering. Filmvarmere kan installeres under enhver belægning. De besætter ikke meget ledig plads.
 • Automatiseringssystem. Dette gør det muligt at regulere temperaturen i opvarmede lokaler og spare energi.
 • Alsidighed. At bryde et af PLEN-fragmenterne deaktiverer ikke hele varmebelægningen.
 • Gunstig effekt på mikroklimaet. Når systemet fungerer, ændres mængden af ​​ilt og luftfugtigheden i rummet ikke. Varme fordeles optimalt for mennesker.

Derudover skal du vide, at PLEN virker helt stille, uden konvektionsstrømme fra luft og støv. Systemets effektivitet når næsten 100%, der er ingen varmetab. Udstyrets levetid beregnes i årtier. De fleste producenter giver 25 års garanti, idet det understreges, at systemets ressource er mindst 50 års service. I hele filmens levetid behøver ikke vedligeholdelse.

Der er system og ulemper. Først og fremmest vil dets installation kræve tilstrækkelig elektrisk strøm og fuldt funktionel elektrisk ledningsføring. Det er ikke altid muligt, især når det kommer til gamle huse. I dette tilfælde skal du sandsynligvis lægge et nyt ledningsnet, og dette er en ekstra omkostning. Når spændingen falder i netværket, falder mængden af ​​varme produceret af filmvarmeren.

Det vil helt sikkert ikke påvirke rumtemperaturen, da varigheden af ​​udstyret automatisk øges. Men på elregninger vil påvirke. Sommetider er filmvarmerne fastgjort på loftet eller vægge uden yderligere efterbehandling. Dette er forkert. Folien, på hvilken resistive elementer er fastgjort, har en høj reflektivitet.

Dette medfører visuelt ubehag og er simpelthen ikke æstetisk tiltalende. Derfor er det tilrådeligt at lukke PLEN med en hvilken som helst finish. Du skal vide, at pokleit tapet, for eksempel på toppen af ​​en filmvarmer ikke virker. Det kan heller ikke males eller kittes. Det er bedst at bruge en dekorativ belægning, der skal installeres over udstyret.

Infrarød stråling: gavn eller skade

De fleste af dem, der tænker på at installere infrarødt udstyr i deres hjem, opstår spørgsmålet om sikkerheden ved et sådant system. Lad os først se på, hvilken IR-stråling der er. Disse er elektromagnetiske bølger af en vis længde. Deres naturlige kilde er Solen, som udsender et stort antal bølger af et andet spektrum. Den længste af dem tilhører den såkaldte røde, fordi det menneskelige øje ser dem som røde.

Forskere har dog bevist, at der også er infrarøde bølger, hvis længde er noget længere. De tilhører spektrumets bølger, der er usynlige for mennesker. De falder på huden og mærkes som en termisk effekt. Men ikke alle infrarøde stråler er de samme. Fysikere skelner mellem tre grupper af sådanne bølger:

 • Kort, udsendt af organer med temperaturer over 800C.
 • Gennemsnitlige. De udsender genstande, opvarmet til 600 ° C.
 • Long. De udledes af organer med en temperatur på op til 300 ° C.

Afhængig af bølgelængden påvirker infrarød stråling levende organismer på forskellige måder. Korte bølger trænger dybt ind i menneskekroppen og kan opvarme indre organer. På områder af huden, der har været udsat for korte infrarøde bølger, dannes rødme, blærer og endda forbrændinger. Bølger af mellemlang længde har en blødere effekt, men stadig uønsket for kroppen.

Langbølget infrarød stråling opfattes af mennesket som en behagelig varme. Det trænger ind i de øverste lag af huden og opvarmer forsigtigt fugtigheden i dem. Derfor elsker alle levende organismer at baske i solen. Longwave infrarød stråling ikke kun varmer, men aktiverer også immunsystemet, udløser mekanismer til genopretning og regenerering af mange systemer og organer.

I betragtning af at filmudstyret er opvarmet til 45-50C, kan du være sikker på, at den udsender lange infrarøde bølger. I driftstilstanden for at opretholde den indstillede temperatur arbejder systemet i gennemsnit fra 6 til 10 minutter i timen. Det har således en kortvarig effekt på en person. Sikkerhed PLEN bekræftet af en række certifikater. Det anbefales til installation i medicinsk og børnepasningsfaciliteter.

Effektiv drift af folieopvarmning

Fabrikanten hævder, at dets produkter vil fungere økonomisk og effektivt. Du skal dog forstå, at dette kun gælder for visse betingelser. Hvis for eksempel en bygning ikke er isoleret, er det i det mindste meningsløst at vente på effektiv drift fra PLEN's filmvarmesystem. Hvilke krav skal opfyldes for at få mest muligt ud af infrarød udstyr?

En af de vigtigste er grundig isolering af vægge, døre og vinduer i bygningen. Hvis alt er klart med sidstnævnte, så er der nogle nuancer med hensyn til varmeisolering af væggene. Vægisolering skal udføres udenfor. Forskellige materialer kan bruges til dette: varmeisolering efterfulgt af plastering, sandwichpaneler mv. Hvis du isolerer væggene indefra, vil infrarød opvarmning være ubrugelig.

Vægge dækket af isolerende materiale vil ikke ophobes og afgive varme, da isolatoren forhindrer dette. Til arrangement af et effektivt varmesystem er det ikke nødvendigt at helt dække gulvet eller loftet med en infrarød film. Hvis det antages, at sådan opvarmning vil være grundlæggende, er det tilstrækkeligt at dække 70-80% af arealet af loftet eller gulvfladen.

For arrangement af yderligere opvarmning vil det være tilstrækkeligt nok til at dække 30-40% af området. Det er vigtigt at vælge termostatens korrekte monteringshøjde. Til loftmonteringsindstillingen skal filmen være i en højde på ca. 1,7 m fra gulvniveauet. Til udendørs installation hæves den 10-15 cm over gulvet. Hvis du begår en fejl med monteringsenhedens højde, fungerer systemet ikke korrekt.

Et andet vigtigt punkt er, at tilvejebringelsen af ​​den nuværende kapacitet er tilstrækkelig til systemets fulde funktion. Dette skal gøres, ellers vil omkostningseffektiviteten af ​​planen falde betydeligt. For at løse problemet er det nok at installere en særlig belastningsfordelingsenhed. Enheden giver dig mulighed for at tænde skiftevis forskellige kredsløb af varmesystemet og derved øge strømforsyningen til hver af dem.

Installation af filmvarmer bør kun udføres på et specielt underlag. Det har reflekterende egenskaber og tillader ikke den base, som filmen er lagt på for at absorbere infrarød stråling. Det omdirigeres i modsat retning, hvilket sikrer den mest effektive drift af udstyret. Uden et sådant substrat absorberes en del af de infrarøde bølger af basen, hvilket fører til unødvendigt energitab.

Et andet vigtigt punkt - højden af ​​det opvarmede rum, hvis systemet er fastgjort i loftet. Standardmodeller af filmemittere er designet til, at den infrarøde bølge vil dække en afstand på højst 3,5 m. Hvis den er større, når strålingen ikke op til gulvet. Og derfor fungerer systemet ikke korrekt. Så hvis rummet har højt til loftet, skal du vælge en gulvinstallationsmulighed eller kigge efter mere kraftfulde ikke-standardiserede modeller af filmvarmere.

Nyttig video om emnet

De vigtigste karakteristika ved PLEN-systemet:

Sådan installeres fly under loftet:

Sådan monteres systemet under GCR:

Plen-systemet er en praktisk og meget effektiv måde at opvarme dit hjem eller lejlighed på. Anvendelsen af ​​infrarøde film vil give mulighed for at få meget nem at installere, sikker, effektiv og økonomisk opvarmning. Og samtidig spare betydeligt på drift og vedligeholdelse af systemet. Måske er filmopvarmning stadig usædvanlig, men bagved er det ingen tvivl om fremtiden.

Filmvarmer til hjem og have

Film infrarøde varmeapparater er anordninger beregnet til lokal eller generel opvarmning af en bolig og består af varmeelementer, film og folier, der udsender infrarød stråling.

Opvarmning produceres på grund af udledningen af ​​infrarød stråling, hvilket er gavnligt for mennesker. En sådan indretning kan anvendes med en indledende lufttemperatur ikke lavere end -40 grader, det vil sige det virker med næsten ingen temperaturbegrænsninger.

Et andet kendetegn ved sådanne anordninger er, at de ofte laves i form af malerier, og derfor erhverver man en vægmonteret infrarød filmvarmer i form af et billede, du dræber to fugle med en sten, nemlig du får høj kvalitet opvarmning og et ekstra designelement i dit værelse.

Video: vægmonteret filmvarmer i form af et billede

Enhedsvarmerfilm

Filmvarmeren har en simpel enhed, der ligner en dobbelt sandwich. Metalfolien, som er et resistivt lag, er pakket på begge sider med en polyester-varmebestandig film. Et andet lag af aluminiumfolie med film lægges oven på filmen. Inde i denne sandwich indsat varmeelementer. På sådanne varmeapparater anvendes temperatursensorer, som når den ønskede varmegrænse er nået, slukker for systemet, og når de falder til den angivne minimumstemperatur, tændes de igen. Denne sensor kan betydeligt spare energi.

Lokale varmestyring kan tilføjes til dette varmesystem, hvor du kan programmere temperaturen for en dag. Så, for eksempel i dit fravær, vil den infrarøde film vægvarmer ikke fungere, men inden den kommer, tændes den og starter opvarmning.
Selvfølgelig koster sådanne programmerbare termostater mere end normalt, men de øger i høj grad komfortniveauet. Tykkelsen af ​​hele denne struktur er ikke mere end 0,5 mm.

Funktionsprincippet for filmvarmeren

Alt geniale er simpelt, denne sætning kan med succes anvendes til infrarøde filmvarmere, hvis princip er ret simpelt. Elektrisk strøm fra varmeelementerne spredes over det resistive lag, opvarmer det til en bestemt temperatur.

Denne varme overføres til aluminiumsfolie, som frembringer stråling. Fremhæver infrarød stråling, sender varmeapparatet varmeenergien til alle genstande i rummet. Og genstandene afgiver varme til rummet.

Dette princip om sekundær varmefordeling er meget lig den naturlige solvarme.

Varme er meget jævnt fordelt rundt i lokalet og arbejder på denne måde, infrarøde filmvarmere har en meget høj effektivitet. Generelt er infrarød stråling meget nyttig for en person, der hjælper med at kæmpe for eksempel med katarrale sygdomme og sygdomme i maven.

Installation af filmvarmer

For at installere en filmvarmervæg, et gulv eller et loft kræver det ikke brug af særlige færdigheder, men de grundlæggende regler skal overvejes:

 • Varmeapparatet skal lægges på en tør, flad overflade.
 • Skæringen udføres kun på de af fabrikanten angivne linjer.
 • Tilslut ikke strømforsyningen til varmeren, foldet i en rulle.
 • Filmens maksimale længde må ikke være mere end 8 m., Og afstanden mellem panelerne må ikke være mindre end 5 mm.
 • Filmvarmeren må ikke bøjes i en vinkel på mere end 90 grader.
 • Fastgørelse til væggen udføres med en konstruktion hæftemaskine eller specielle fastgørelsesanordninger. Det er forbudt at bruge skruer eller negle som fastgørelsesanordninger.
 • Det anbefales ikke at udføre installationen i under-nul temperatur og høj luftfugtighed.

Installation af filmvarmer sker i følgende rækkefølge. Først skal du installere den reflekterende folieskærm på den forberedte overflade. Strimlerne er installeret med en overlap på op til 3 cm og forsegles med et specielt foliebånd.

Bestil derefter varmeelementerne i filmen og tilslut strømmen. Det er ønskeligt at skjule ledningerne. Herefter monterer vi termostaten og tester systemet. Før installationen skal du omhyggeligt læse instruktionerne, fordi hver producent kan have sine egne nuancer ved installationen, og det er meget vigtigt at tage dem i betragtning.

Filmvarmere er af tre typer:

Filmvarmeren på væggen betragtes som den mest ineffektive på grund af varmeudbredelsens særpræg. Når alt kommer til alt stiger varm luft, og dette begrænser kraftigt opvarmningsområdet.

Derfor er de som værende den vigtigste form for rumopvarmning ikke egnede, men som en ekstra anvendes de overalt.

Loftfilm infrarøde varmeapparater er mere effektive. Infrarød stråling styres nedad og opvarmer genstande, hvorfra varmen spredes jævnt i rummet. De kan monteres på næsten enhver form for loftsbeklædning, og deres installation forårsager ingen yderligere ulemper, som det måske forekommer i starten. Derudover er den utvivlsomme fordel ved en sådan varmelegeme manglen på risiko for utilsigtet skade.

Hvis du har spekuleret på, hvordan du vælger en filmvarmer til at give, så er det i dette øjemed det mest hensigtsmæssige loft.

 1. For det første udelukker fraværet af lejligheder ovenfra muligheden for oversvømmelse og skade på sådant udstyr.
 2. For det andet kræver et stort opvarmningsområde ikke brug af yderligere varmesystemer.

De åbenlyse ulemper ved sådanne belægninger omfatter opvarmning af husholdningsapparater og manglende evne til at bruge, med en lofthøjde på mere end 3,5 m. I dette tilfælde øges omkostningerne ved opvarmning dramatisk, og det bliver mindre effektivt.

Gulvbelægningen er installeret under et hvilket som helst slutdækning. Den største fordel er den manglende effekt på husholdningsapparater. Ulempen er uønsket at være under tunge møbler på grund af muligheden for skade.

De vigtigste fordele og ulemper ved film infrarøde varmeapparater

 • Positive helbredende effekt. Det er især mærkbart om vinteren, når solen ikke er til stede, når infrarød stråling kompenserer for manglen på naturligt lys og kompenserer for alle tab i kroppen i forbindelse med dette problem.
 • Nem installation. For eksempel monteres en filmvarmervægspanel ganske enkelt og hurtigt. Og dette kan gøres uafhængigt uden deltagelse af eksperter, men læse omhyggeligt vejledningen. Det samme kan siges om loftet og gulvanordningerne.
 • Lang levetid. Gør fra 25 år og mere. Behøver ikke vedligeholdelse på grund af enhedens design og enkelhed.
 • Lav økonomiske omkostninger. Udstyret selv har en lav pris, og installation og efterfølgende drift kan heller ikke bære nogen økonomisk byrde.
 • Brandsikkerhed. Normalt har varmeoverfladen en temperatur på ikke mere end 80 grader, hvilket er en sikker grænse.
 • Ingen støj og høj miljøvenlighed. Funktionen af ​​en sådan varmelegeme forårsager ikke støj, og derudover i processen med at påføre en infrarød film forekommer der ikke tørring og udbrænding af ilt.

De største ulemper ved filmvarmere:

 • Hurtig afkøling efter afbrydelse. Hvis du læser anmeldelser om filmvarmere, så er dette en af ​​de største ulemper, som forbrugerne giver udtryk for.
 • Lav opvarmning. Nogle købere noterer sig lav kvalitet af opvarmning. Selvom dette kan vedrøre film af et lille område, der hænger på væggen. Hvis du helt dækker loftet eller gulvet, så overholdes dette problem ikke.
 • Varmeapparater. Denne ulempe er typisk for loftet infrarød filmvarmer.
 • Umuligheden af ​​overfladebehandling. Ved anvendelse af sådanne varmelegemer er der nogle begrænsninger i designet af rumdesignet på vilje.

Loftfilmvarmer - energibesparende teknologier i dit hjem

En ny type varmelegemer, som ikke brænder ilt og ikke tørrer luften, bliver stadig mere populær. Infrarøde film loftvarmere er ideelle til opvarmning af altaner, loggier, gange og stuer. Radiatorer opvarmer luften på grund af bevægende vandløb, elektriske varmeapparater på grund af elektrisk strøm. Film infrarød varmeapparat (IO) indeholder kulstofvarmeelementer og ledende dæk. Carbon opvarmes ved at sende en elektrisk strøm gennem det og begynder at udsende infrarødt lys (5-25 mikron). Ved at bruge et minimum af elektricitet udsender filmen elvarmeren varme, som ved dens egenskaber ligner solenergi.

Loftfilmvarmer

Enhed og driftsprincip

Tyndt carbon fiber tråd er anbragt på en 1 mikron polymer film. Alt produkt er indesluttet i en polyesterkappe med elektriske isolatoregenskaber. Mellem loftet og filmen skal være et lag af isolering (tykkelse på 0,5 cm). Isolering er presset med strimler med dowels, hvis det er fastgjort til et betonloft eller med bygningsbeslag, hvis loftet er træ.

Populære modeller

Aluminiumsskærmen opvarmes af en metallisk ledning tilsluttet elnettet. Bølgelængden er 9 μm, temperaturen af ​​varmeelementet er 50 ° C. Anbefalet installationshøjde på 3,5 m. Systemet er nemt at håndtere, den indstillede temperatur opretholdes automatisk.

En tynd carbonfiber, der er anbragt i en polymerkappe, skaber lav temperatur infrarød stråling. Varmeapparatets maksimale effekt er 500 W, temperaturen på varmeelementerne er 100 ° C.

Ifølge produktionsteknologi ligner PLEN, men er lavet af mere moderne materialer. Takket være denne infrarøde radiator "Zebra" kan bruges i våde områder, der er en jordledning. Enhederne i "Multivoltage" serien er indrettet til at fungere under et spændingsfald til 150 W.

Loftfilm er af 3 typer: høj temperatur (t opvarmning mere end 1000 ° C, installationshøjde mere end 8 m), mellemtemperatur (t opvarmning 600-1000 ° C, installationshøjde 3,5 m), lav temperatur (t opvarmning 100-600 ° C, monteringshøjde 2,5 m). Der er regler, der regulerer de tilladte værdier af stråling.

Udstyrsinstallation

 • Beregning af varmesystemet

Strømforbruget af filmen skal være mindre end termostatens effekt. Før du fastgør den infrarøde film, lav en tegning, der viser placeringen af ​​varmeelementerne. På forhånd bestemmer termostatens forbindelsespunkt. 1m2 varmelegeme opvarmer forbruget op til 200 watt.

 • Lægning af isoleringslaget

Skummet polystyren med et dobbeltlag af folie - en god mulighed for varmeisolering. Belægningen er fastgjort til betonfladen af ​​loftet med dowels. For at undgå forekomsten af ​​revner tætter tæt op med scotch tape.

 • Installation af varmeelementer og sensorer

Termofilm kan skæres langs de markerede punkterede linjer. Du kan lukke filmen med næsten enhver dekorative belægning (gipsvæg, hæftet loft).

 • Forbindelse til netværket og til termostaten

Nominel spænding i netværket skal være 220 V.

Fordele og ulemper ved IO

Blandt de positive egenskaber hos infrarøde varmeapparater indgår følgende.

 • Dette varmeanlæg finder ikke sted, f.eks. Radiatorer. Ved installationslim er mastik ikke brugt, det er ikke nødvendigt at stable koblingen.
 • Den termiske effekt af EUT kan mærkes umiddelbart efter, at den er tændt. Så vil mængden af ​​brugt energi også falde.
 • IO kan bruges parallelt med andre typer opvarmningsudstyr.
 • Forbedring af indeklimaet. Bølgelængderne udsender af enheden og menneskekroppen er de samme. AI skaber blød, diffunderet varme.
 • Systemet er automatiseret. I det øjeblik, når sensoren registrerer et fald i temperaturen, tænder enheden i driftstilstand. Du kan også programmere en tidsplan, hvorefter temperaturen ændres (hvis der ikke er nogen derhjemme om dagen, så er der ingen mening i opvarmning af lokalet). Energibesparelser sammenlignet med traditionelle typer opvarmning 10-15%.
 • Garantiperioden er 15-25 år afhængig af modellen.
 • Varme lofter er ikke brændbare, da de opvarmes til 40-50 ° C. I moderne IO er der beskyttelse mod elektrisk stød.

Hvis du beslutter dig for at installere en IO i dit hjem, skal dine vinduer være energieffektive, og alle vægge, gulv og loft skal isoleres.

Men der er udstyr og ulemper:

 • For en hård vinter kan denne type opvarmning muligvis ikke være tilstrækkelig effektiv.
 • Høj pris på materiale.

Traditionelle ovne og IO

Ved opvarmning med batterier bruges energi primært til opvarmning af et rum under loftet, mens det forbliver køligt i de nederste lag i luftrummet.

IO overfører sin varme ved hjælp af strålingsmetoden og ikke ved konvektionsmetoden som en radiator. Radiant energi absorberes af de omgivende genstande og omdannes derefter til varme. Efter opvarmede genstande giver deres varme til luften. Den største fordel ved EUT over olien er, at varmen overføres fra kilden til objektet med minimal varmetab i luften. Som et resultat øger en sådan varmelegeme opvarmningssystemets effektivitet. Infrarød elektromagnetisk stråling er usynlig, og elektromagnetiske bølger trænger let ind i huden og subkutane lag af mennesker. Den mest intense kilde til infrarøde stråler er solen.

Økonomisk, miljøvenlig og holdbar - det er hvordan producenter af IR-loftfilmvarmer karakteriserer. Den kan bruges som en ekstra varmekilde og kan fungere som hovedvarme. Man bør huske på, at elnettet skal overholde strømbelastningen. Der skal være et varmereflekterende lag mellem loftet og filmen, og en termostat skal installeres i lokalet, der overvåger temperaturregimets stabilitet.

Infrarøde filmvarmere

I vinterperioden i Rusland skal boliger opvarmes selv i de sydlige regioner, hvorfor forbrugernes efterspørgsel efter mange typer stationært og bærbart varmelegeme er betinget. En stor niche på det russiske marked for varmeapparater, der tilbydes af udenlandske og indenlandske producenter, er optaget af en gruppe infrarøde enheder med et generelt princip om miljøpåvirkning, men består af undergrupper, der adskiller sig fra design og som følge heraf funktionalitet og effektivitet.

Lad os se nærmere på en af ​​de typer infrarøde enheder til opvarmning af en bolig - en vægmonteret filmvarmer, der anvendes i dagligdagen relativt nylig, men på grund af en række fordele er den allerede i konstant forbrugernes efterspørgsel.

Princippet om drift af infrarøde varmeapparater

Infrarøde stråler er ikke synlige elektromagnetiske bølger med en længde på mellem 0,74 μm og 1,5-2 mm. Enhver opvarmet krop bliver en kilde til infrarød stråling - en emitter, og emitteren opvarmes ved at omdanne en af ​​en type energibærer til varmelektrisk strøm, gas, fast eller flydende brændstof.

Infrarød stråling, der imødekommer en forhindring i udbredelsesvejen, bevirker, at overfladen af ​​vibrationerne i dens overflade medfører en stigning i molekylernes bevægelseshastighed, hvilket medfører en stigning i temperaturen af ​​en genstand til en bestemt dybde.

Bølgelængdeområdet for infrarød stråling er igen opdelt i følgende komponenter:

 • shortwave - 0,74-2,5 mikron;
 • gennemsnitlig bølgelængde - 2,5-50,0 mikron;
 • lang bølgelængde - 50,0-2000,0 mikron.

Intensiteten ved opvarmning af overfladen af ​​genstande afhænger af radiatorens temperatur - jo højere er den, desto kortere er infrarød strålings bølgelængde og jo større dybden af ​​forhindringens overflade. De infrarøde stråler under udbredelse ændrer ikke transitmediumets temperaturegenskaber - luften opvarmes ikke ved deres passage, men ved at overføre varme til det ved opvarmede genstande.

Metoden til varmeoverførsel via infrarød stråling er ikke forbundet med termisk ledningsevne eller konvektion, så infrarøde varmeapparater er i stand til at overføre varme selv gennem vakuum.

Enheden af ​​film elvarmeren (PLEN)

Alle infrarøde varmeapparater er opdelt i høj temperatur kortbølge og lav temperatur langbølge. Film-type varmeapparater tilhører den anden gruppe.

Visuelt film IRelektroVarmeapparatet er et fleksibelt ark eller en strimmel af et bestemt format. Hvis modellen ikke er dekorativ (varmelegeme), så giver de transparente ydre lag dig mulighed for at se placeringen af ​​komponentelementerne.

Det er vigtigt! PLEN er en forkortelse for "filmudstråling elvarmer" og ikke et varemærke registreret af nogen.

 • Varmeelementer af resistiv type - fremstillet af carbonholdige materialer eller metaller, tape eller pladeformede, der kan opvarme op til 35-55 grader, når elektrisk strøm passerer gennem dem
 • varmefordelingsbase - et eller to lag tyndt aluminiumfolie, på hvilke modstande er monteret, til ensartet fordeling af varme fra deres opvarmning over skærmens overflade;
 • termostat med temperatursensorer;
 • to beskyttende lag af lamineret film med et smeltepunkt på op til 210 grader, mellem hvilke der er en folie med varmeelementer;
 • kabel til at forbinde Flan til netværket.

Varmepladens samlede tykkelse overstiger ikke 1,5 mm.

Skematisk kan PLEN være repræsenteret som følger (termostaten installeres separat):

1 - kontakter, der forbinder enheden med et netværk på 220 V;

2 - en fleksibel tolagskappe af en polymerfilm på en bærer lavsan eller polyesterbase;

3 - punkter af industriel, forsigtigt isoleret forbindelse af forsyningskablet med varmelegemets kontakter (der er ingen selvudskiftning af kablet)

4 - Varmeelementer (tape eller individuelle lameller, forbundet af ledere);

5 - aluminiumsfolie;

6 - hologram til beskyttelse af varmeren fra forfalsket produktion.

Princippet om PLEN

Når strømkablet er tilsluttet, opvarmer de resistive elementer op til den forudbestemte temperaturværdi (35-50 grader) i 10 sekunder. Ikke-husholdningsfilmvarmere (til mini-saunaer, landbrugsprodukter), der anvendes i værelser med en lofthøjde på over 3,5 m, har i konstruktionen resistive ledninger, bånd, plader, nichrom, fehrral eller multikomponentlegeringer, der giver højere temperatur opvarmning.

Den korrekt beregnede kombination af materialet i det reflekterende lag, dets tykkelse, udformningen af ​​resistive varmelegemer sikrer omdannelsen af ​​elektricitet til varme og derefter til IR-stråling med en bølgelængde på 8-15 μm, der er gunstig for menneskelig opfattelse.

Det er vigtigt! Med en stigning i strøm- eller termostatfejl vil temperaturen på resistive grafitvarmere stige, hvilket vil medføre ødelæggelse og svigt af den indenlandske filmvarmer som helhed, det vil sige, at de resistive elementer også udfører beskyttelsesfunktionen af ​​sikringer.

Varianter af filmvarmer

En af de største forskelle i film-type elektriske varmeovne er deres format og størrelse. PLANTER fremstilles i form af bånd af forskellige længder og bredder. Uafhængig korrektion af størrelsen af ​​sådanne film er umulig, så PLAN'er er lavet i en bred vifte af dimensioner, så du kan vælge den bedste løsning. De tre mest almindelige størrelser af bånd i bredde: 35, 51 og 65 cm.

Film 35 og 51 cm har to zoner fri fra arrangementet af resistive elementer og er beregnet til at blive monteret med en hæftemaskine - ved kanterne. Bånd 65 cm brede har tre sådanne zoner - to ved kanterne og en langs midten (som en mulighed - to ved kanterne og mellem dem på tværs med et bestemt trin).

Fleksible infrarøde filmvarmere kan installeres på både lodrette og vandrette overflader - Designet af elektriske varmelegemer af filmtype afhænger ikke af installationsstedet, med undtagelse af PLEN-billeder, som pr. Definition skal være placeret på de bedste steder at se - på væggene. Klassificeringen af ​​en bestemt filmvarmer som en væg-, gulv- eller loftindretning bestemmes kun af placeringsstedets udformning - en vigtig faktor, der påvirker ydelsen af ​​denne IR-enhed. Således bliver filmvarmeren på væggen efter montering på loftet i hverdagen til et loft.

Overvej mulighederne for at placere PLENOV i lokalerne for at øge effektiviteten af ​​deres brug.

Vægarrangement af filmvarmere

Placering af PLEN på væggen er den mindst effektive på grund af den begrænsede eksponeringssektor for infrarød stråling til bygningskuverteren - de fleste infrarøde stråler opvarmer vægfladen modsat, næsten uden at påvirke gulv og loft.

Stationære filmanordninger monteret på væggen er effektive som det vigtigste middel til opvarmning kun hvis den modsatte base har et betydeligt område - så vil varmeoverførslen fra den opvarmede overflade til luften være helt mærkbar.

En række vægvarmere af film type er bærbare infrarøde enheder med dekoration, der efterligner billeder. For at kunne bruge dem rationelle og effektive, bør varmeapparater anvendes i værelser med små dimensioner til opvarmning, f.eks. En arbejdsplads eller i grupper, hvis samlede varmeoverføringsareal er i forhold til rummets størrelse.

Udendørs placering af infrarøde film-type varmeapparater

Den infrarøde stråling af anordninger, der er så arrangeret, påvirker gulv og loft. Den varme overflade af gulvet øger komforten ved kontakt med en person - du kan gå uden sko, sidde eller ligge på gulvet mv. Derudover er overførslen af ​​varme ved gulvet til de kolde nedre lag i rummet også en opvarmning af rummet, da de forårsager forekomst af konvektive strømme. Men energien fra den del af de infrarøde stråler, der trænger gennem gulvbelægningen, bruges til at opvarme loftet, hvilket er mindre effektivt - loftbunden har lidt brug af det, da temperaturen allerede er ret høj som følge af konvektion.

Det er vigtigt! Det er ikke tilrådeligt at have infrarøde varmeapparater på stedet for møbler - voluminøse genstande lavet af materialer med lav varmeledningsevne skaber hindringer for infrarød stråling.

Loftinstallation af infrarøde filmvarmere

Når der anvendes varmelegemer til filmtype som det vigtigste middel til opvarmning, er det mest effektivt at placere dem i loftet, da deres arrangement sikrer eksponering for stråling på alle byggekuverter, uanset konfiguration og genstande deri.

Det er vigtigt! Når man vælger et loft for installation af Plens, er det nødvendigt at tage højde for, at effektiviteten af ​​infrarød opvarmning med en stigning i afstanden til radiatoren reduceres. Infrarøde varmelegemer af typen film er lavtemperatur langbølgeapparater, så deres brug ved lofter over 3,5 m er ikke rationel.

Fordelen ved PLEN loftplacering ud over høj varmeffektivitet er den minimale risiko for utilsigtet skade på varmeren, som er i en rimelig sikker afstand fra bevægelseszonen. Der er dog ulemper - Placeringen på loftet gør PLEN sårbar over for lækage ovenfra, og installationsarbejde i højden er mere arbejdskrævende.

Karakteristik af elvarmerfilmdesignet.

Når du vælger en film infrarød varmeapparat, er det nødvendigt at være styret ikke kun af sin størrelse - PLANerne har andre egenskaber, herunder dem, der er relevante for specifikke forhold:

 • spændingen af ​​strømforbruget er generelt 220 V, men den fremstilles også ved 110 V;
 • strøm - op til 500 W, kan energiforbruget pr. kvadratmeter filmvarmer (strømtæthed) være fra 70 til 170 W;
 • maksimal opvarmningstemperatur - 35-50 grader;
 • nuværende forbrug - 0,7-1,2 A;
 • specifik gravitation - op til 350 g / m sq.

Til beskrivende beskrivelser skal vi sammenfatte dataene om filmvarmeres egenskaber med henvisning til deres standardstørrelser:

Installation af infrarøde film-type varmeapparater

Installationen af ​​fleksible filmvarmere, uanset installationssted, kræver ikke, at entreprenørens højkvalitets faglige færdigheder er til rådighed, men skal følges efter følgende regler:

 • PLEN installationssted skal være fladt og tørt;
 • udskæring af ruller, hvis dette leveres af modellen, skal kun udføres i henhold til mærkning angivet af fabrikanten
 • ydeevne kontrol ved inddragelse af en foldet varmelegeme i netværket er forbudt
 • længden af ​​et båndfragment af filmen bør ikke overstige 8 m;
 • tilstødende strimlingsvarmesystemer er placeret i en afstand på mindst 5 mm
 • bøjning PLAN i en vinkel på mere end 90 grader er ikke tilladt;
 • installation af filmen til basen er lavet med hæfteklammer ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine eller særlige fastgørelsesanordninger (brugen af ​​almindelige negle og skruer er ikke effektiv);
 • det er forbudt at udføre installationsarbejde ved under-nul lufttemperatur - efter opvarmning af rummet vil filmstrimlerne stige i størrelse og formede folder.

Sekvensen for installation af film infrarøde varmeapparater

Basen for PLAN at beskytte mod overophedning skal være forsynet med en foliereflekterende skærm, der fungerer som et termisk og vandtætningsmiddel, for eksempel penofol, en isolator.

Den beskyttende belægning er monteret på bunden med en overlapning af tilstødende kanter på hinanden i 3-5 cm. For at fremskynde processen anbefales det at anvende specielle fastgørelsesanordninger til fastgørelsesanordninger, der er tilgængelige i en bred vifte af kommercielt tilgængelige.

På toppen af ​​skærmens ledd limes langsgående med specielt foliebånd.

Elementerne i filmvarmeren er monteret oven på den fastsatte skærm - efter det indledende layout og i henhold til installationsanvisningerne, der er vedhæftet til enheden. Installation udføres under hensyntagen til reglen - 8-10 fastgørelseselementer skal laves til 1 kvadratmeter fleksibel film.

Når installationen af ​​varmekredsen er klar, er den forbundet til termostaten, som skal placeres i en højde på 1-1,5 m fra gulvet, og systemet kontrolleres for funktionsdygtighed.

Desuden bør termostaten være placeret væk fra andre varmeanordninger, have en varmeisolerende pakning under den og være beskyttet mod direkte sollys og udkast for at sikre en korrekt overvågning af temperaturregimet i rummet.

Hvis resultaterne af IR-enhedstesten er positive, lægges finishens færdige materialer - gulv eller hængende loft, der er monteret med et mellemrum på 10-15 mm mellem foringen og filmen.

Det er vigtigt! Materialer, der er absolut gennemsigtige for PLEN eksisterer ikke - nogen finish på toppen af ​​filmen er en skærm, der dæmper stråling i varierende grad.

Udvalgte noter og anbefalinger til brug

 • Forvente høj effektivitet fra infrarøde filmvarmere såvel som fra andre varmeenheder, hvis der ikke findes termisk isolering, skal husets konstruktioner ikke være.
 • Markedsførernes påstande om PLEN-bølgelængden på 8 mikron, angiveligt optimal til menneskelig opfattelse, svarer ikke til virkeligheden - strålingen af ​​IR-varmere er altid i et bestemt område og kan ikke bestå af bølger af en længde.
 • Installation af PLEN i et rum, selv på hele væggenområdet, løser ikke problemet med opvarmning af andre værelser til huset.
 • Plenens funktion er ikke ledsaget af et fald i ilt i rummet i rummet, og derfor er der ikke behov for at øge hyppigheden af ​​ventilationen af ​​værelserne, når der anvendes filmvarmere.
 • Det er ikke nødvendigt at slukke PLEN-systemet for sommeren - det er nok til at indstille den ønskede temperaturværdi på termostaten.
 • Holdbarheden af ​​infrarøde filmvarmere (op til 50 år) erklæret af producenterne er en hypotetisk værdi, da PLEN'erne begyndte at blive produceret relativt for nylig.
 • Sikkerhedskrav til husholdningsapparater, herunder apparater af typen film, er angivet i GOST R 52161.2.96-2006.

konklusion

Film elektriske varmeovne er enheder med mange fordele, men en væsentlig del af fordelene ved PLS er iboende for de fleste varmeenheder på el. For objektivt at vurdere oplysningerne om de tekniske egenskaber ved disse enheder, der tilbydes af sælgere, er det nødvendigt at have en klar ide om princippet om drift af opvarmningsfilm. Mange af de parametre, der er anmeldt af PLEN implementatorer, er ikke sandt og er kun markedsføringsteknikker. For eksempel om den lave pris ved installation af infrarøde film sammenlignet med en vandvarmeanordning baseret på en gaskedel - det gælder kun hvis gasstrømmen er langt væk.