Lime hvidvaskevægge - DIY manuel reparationsmanual

Et stort udvalg af materialer til efterbehandling afslutter de gamle måder at reparere, og kalk hvidvask anvendes ikke så bredt som det var for 50 år siden. Men denne metode, bevist af generationer, svarer fuldt ud til udtrykket "billig og munter". Hvis du planlægger at hvidvaske væggene, lofterne eller grænserne i haven, lær hvilke egenskaber det slagtede kalk har, hvordan du forbereder det korrekt, beregne mørtelforbruget og anvende det på forskellige overflader.

indhold

Funktioner og omfang af kalk i reparation ↑

Lime er ikke det nemmeste materiale at bruge. Men det indtager en temmelig stærk position og modvilligt mister jorden i sit marked for byggematerialer. På grund af alle fordele og ulemper er det i visse tilfælde hensigtsmæssigt at anvende kalk hvidvask, og det er nogle gange mere hensigtsmæssigt at vælge en anden metode.

Vigtige egenskaber af kalk hvidvask ↑

Alle ved, at kalk fra skolebøger kaldes calciumoxid i kemi lærebøger. Til hvidvaskningen, brugt slagtet kalk, det vil sige reageret med vand. I kemiske termer er hydratiseret kalk en stærk base - en alkali. Det har gode desinfektionsegenskaber, fordi det aggressive alkaliske miljø påvirker svampen, skadedyrene og andre uønskede dyr negativt.

Lime whitewash er ikke bange for fugtig luft, springer ikke og blærer ikke. Ud over modstandsdygtigheden mod høj luftfugtighed er væggene, der behandles med dette stof, modstandsdygtige mod ekstreme temperaturer.

Til hvidvaskning er det ikke nødvendigt at vaske den eksisterende belægning, den kan påføres på den gamle finish. Desuden, hvis et gitter med små revner har dannet sig på overfladen af ​​væggene eller loftet, vil behandling med hydreret kalk styrke finishen og forlænge levetiden.

Kostprisen for kalk til hvidvaskning i butikker kan ikke sammenlignes med prisen på andre færdigvarer. Dette skyldes, at produktionsprocessen er meget enkel - det er en elementær calcination af kalkholdige sten i ovnen. Råvarer koster en krone, så prisen på produktet er lav. En tredive kilo taske koster omkring $ 2.

Hvor og hvorfor er det tilrådeligt at bruge lime ↑

Egenskaberne ved antiseptisk og fungicid gør hydratiseret kalk til lederen blandt færdiggørelsesmaterialerne til fugtige og kolde lokaler: kælder, laden, garagen, kælderen og lignende. Den bruges til vægge og lofter. Vejrbestandigheden af ​​stoffet gør det muligt at bruge det til hvidvaskende facader.

Optag holdere til brug af kalk til hvidvaskning og andre opgaver - gartnere. Her anvendes det i fuld gang. Det er sædvanligt at hvidvaske væggene både indefra og ude, tilføj hurtiglime til jorden for at ændre sin syrebasebalance, behandle træstammer for at beskytte mod insekter og dyr og forkæle for skønhed.

I de lokaler, hvor det er praktisk, snarere end æstetik, og den økonomiske side af spørgsmålet også betyder noget, er kalk også brugt til at belægge vægge og lofter. Dette kan ses i indgange, på trapper, i fælles korridorer, foyer.

Det er hensigtsmæssigt at hvidtætte loftet i ethvert boligområde. På skoler, hospitaler og andre institutioner er lime mørtel stadig brugt til at dekorere vægge. Efter tørring bliver calciumhydroxid sikkert, udsender ingen skadelige stoffer i luften.

Købe kalk - hvad skal man tage og hvor meget ↑

Før du går i butikken, skal du finde ud af, hvilken slags kalk der skal købes hvidvaskning - slaked eller quicklime, hvor meget det er nødvendigt, og hvilke andre komponenter der skal bruges. Dette vil spare dig for at gå videre til byggemarkedet, hvis pludselig løsningen ikke er nok, eller dens egenskaber ikke opfylder dine krav.

Sådan laver du en slagtet kalk med dine egne hænder ↑

Som du allerede har forstået, slaked lim og quicklime er helt forskellige stoffer, der er forenet kun af konsonant navn og tilstedeværelsen af ​​calcium i sammensætningen. Slaked lime bruges til husstandsreparationer. Det sælges efter vægt på en hvilken som helst hardware butik eller afdeling for landbrug.

Der er dog ofte situationer, hvor der er en temmelig stor bestand af quicklime på gården, og det er tilrådeligt at bruge det i stedet for at købe slagt kalk. I dette tilfælde kan det selvstændigt tilbagebetales, des mere så kræver denne kemiske proces ikke færdighederne til at udføre sådanne eksperimenter i laboratoriet.

Så, hvordan man laver kalk til hvidvaskning fra en klumpet quicklime "koge". Først skal du bekymre sig om personlig beskyttelse. Da du vil beskæftige dig med en temmelig aggressiv alkali, skal du sørge for at beskytte dine øjne (beskyttelsesbriller), åndedrætsorganer (åndedrætsværn), åben hud (lukkede tøj og handsker). Gør det i luften.

Video: Sådan tilberedes en løsning til hvidvaskning

Du skal bruge en dyb beholder, for eksempel en spand og et værktøj til blanding - ifølge traditionen - en pind. Listen over ingredienser er også kort:

 • kalk klump quicklime;
 • vand.

Vand skal være koldt, det er den eneste betingelse. Selv den første grader vil huske proportionen - 1: 1.

 1. For 1 kg calciumoxid, tag 1 liter koldt vand.
 2. Alt dette kombineres i en beholder og blandes. Næsten øjeblikkeligt vil du være i stand til at observere starten på en kraftig kemisk reaktion med frigivelsen af ​​en stor mængde varme. Når slukning af blandingen sommetider opvarmer op til 150 grader, er det ikke for ingenting, at stoffet blev populært kaldet kogepoten - opløsningen koger bogstaveligt.
 3. Når reaktionen stopper, vil varme og gas ophøre med at blive frigivet, kalk kan betragtes som "fluff", det vil sige slaked. Det er dog ikke egnet til hvidvaskning.
 4. Opløsningen bør modnes inden for 2-3 uger under et låg på et mørkt, køligt sted.

Andel af opløsning og forbrug pr. Kvadrat на

For at starte kalk hvidvask med dine egne hænder, skal du forberede mindst et sådant sæt materialer:

 • pulver eller kalkpasta
 • vand.

Derudover tilføjer i hvidvaskningen ofte alle former for hjælpestoffer, der giver det visse egenskaber. Basisopløsningen fremstilles i et forhold på 1: 3. For hver kilo fluff tager de 3 liter vand. Som følge heraf kan 4 liter opløsning fremstilles ud fra 1 kg stof.

Kalkforbrug pr. 1 m 2, når hvidvaskning afhænger direkte af, hvilken overflade der påføres:

 • Det største forbrug er ca. 1 liter færdigblandet mørtel pr. Kvadrat, og det vil gå væk, når der vaskes ubehandlet murerarbejde.
 • En jævnt forberedt overflade antager ca. 0,5 liter pr. Kvadratmeter.

Et andet kriterium, der afspejles på bekostning, er malingsværktøjet. Brug ofte den sædvanlige flade børste eller runde - maklovitsu. Disse værktøjer er uøkonomiske, massen påføres i et tykt lag, dråber og dråber kan dannes. Sprøjtepistol kan betydeligt reducere materialeforbrug og tid. Ofte er der i stedet for en sprøjtepistol monteret en støvsuger med en omvendt blæser og lige håndspray til træer.

Sådan beregnes mængden af ​​fluff og vand ↑

Før du fortynder slagt kalk til hvidvaskning, skal du udføre nogle beregninger. En omtrentlig beregning af forbruget er som følger.

Først skal du beregne området af væggene og loftet, som er planlagt til at blive hvid. For eksempel: værelse 3 ved 5 m, lofthøjde 2,5 m. Det blev besluttet at behandle loftet og en del af væggene fra midterhøjde til loft med kalk hvidvask.

Vægområde: (3 * 2,5 + 5 * 2,5 + 3 * 2,5 + 5 * 2,5) / 2 = 20 m 2.

Loftareal: 3 * 5 = 15 m 2.

Samlet areal: 35 m 2.

Baseret på det gennemsnitlige forbrug på 1 liter opløsning pr. 2 m 2 overflade, er det let at beregne den mængde, der er nødvendig til hvidvaskning - 17,5 l kalkmørtel. Du kan runde op til 18 og bedre - op til 20, fordi den gennemsnitlige udgift - konceptet er ret fleksibelt.

Det vil sige, at 20 l af opløsningen er påkrævet, og dette er 5 kg hydratiseret kalk i pulveret. Det er værd at bemærke, at den færdige limedej, som sælges i hardwareforretninger, er skilt i samme forhold, hvilket betyder at beregningen er korrekt for ham.

Tilsætningsstoffer for at øge holdbarheden og bekæmpe mangler ↑

Da kalk har været brugt i konstruktion i meget lang tid, er der mange "populære opskrifter" og metoder, der forbedrer egenskaberne af dette stof. Alligevel viste moderne vandbaserede malinger ikke så længe siden, og håndværkere blev tvunget til at gøre kemi lige ved deres dacha eller hjemme.

Det første problem, der er løst ved tilsætning af den hemmelige ingrediens i en opløsning af kalk hvidvask er skrånende. Den tørrede overflade har ejendommen til jord jord og alle, der rører den. Hvad skal man tilføje til lime, for ikke at smøre? Denne ingrediens er i hvert hjem - salt. Det har en god bindingshandling. 100 g salt tilsættes pr. Liter opløsning.

Et andet problem, især når man bruger hvidvask til udendørs arbejde, er den hurtige skylning af sammensætningen med vand. Det har længe været kendt, hvad man skal tilføje til lime, så det ikke vaskes af - en fedtbestanddel indføres i det - tørring af olie. Tørreolie afviser vand og tillader hvidvaskning at tjene længere. Andel 1:10, 100 ml pr. Liter opløsning.

Øvelse af tilsætning af husholdnings sæbe, gnides på en grov riven, hvid lim, tapetlim, akryl primer. Alt dette gøres for at sikre maksimal vedhæftning af whitewash med væggen, for at eliminere dens hævelse og boblende.

Hvid er ikke den eneste mulige farve ↑

For at forhindre, at kalkstenovertrækningen bliver gullig, tilsættes methylenblåt til den. Det vil tage 10-20 g pr. Liter. Det hvidkalkede loft bliver snehvidt. Men nogle gange er der et behov for at få lime mørtel i andre farver. Hvidvaskning af denne masse kan ikke kaldes, og ikke alle farvestoffer vil gøre. Brug kun de pigmenter, der er resistente over for alkalisk medium - mineral, men i hvert fald ikke organisk.

Pigmenter anvendt til kalkmaling:

 • okker (gul farvetone);
 • umber (grønlig brun);
 • rød bly (orange);
 • mumie (rødbrun);
 • kromoxid (grøn);
 • titandioxid (hvid);
 • lithopon (hvid);
 • ultramarine (blå).

For at forberede en god kvalitet lime maling, anbefales det ikke at tilføje pigmentet i sin rene form - pulver. Den forfortyndes med vand for at opnå en pasta. Derefter giver pigmentpasta infusion i ca. 24 timer. Og først efter det kan farvestoffet tilsættes til opløsningen. Dette skyldes, at pigmentkornene ofte opløses dårligt og kan nå til penslen og danner grimme farvede striber.

Hvordan påføres sammensætningen på overfladen af ​​alle regler ↑

Instruktionerne om, hvordan man limer en mur, ser ganske forskellig ud. Faktum er, at hver mester har sin egen opskrift på en kalkblanding, sit eget værktøj, hvilket betyder sin egen metode. Men du kan forsøge at kombinere de grundlæggende punkter i en algoritme. Det vil vise sig at være en universel metode, som alle har ret til at supplere eller lidt korrekte, afhængigt af situationen.

Har jeg brug for overfladebehandling ↑

Hvis opgaven er at hurtigt blanke væggene og den dekorative side af spørgsmålet ikke genere dig, kan du springe over forberedelsesfasen. Faktisk kan du smide lige oven på andre belægninger, ikke bekymre dig om, at resultatet ikke opfylder forventningerne. Men hvis væggene er dækket af limmaling, skal du først fjerne det.

Hvis hastigheden ikke er din prioritet, så er det bedre at forberede overfladen til anvendelse af kalkmørtel. Så resultatet bliver mere præcist. Vask den gamle hvidvask, opsvulmede steder på gipset fjernes, sand, kitt. Det samme gælder for revner, hvis nogen.

Som primer ved brug af almindeligt vand. Overfladen er lidt fugtet for bedre kontakt. Og hvis der er en eller flere af de ovennævnte additiver i blandingen, vil vedhæftningen blive endnu bedre.

Det er vigtigt at beskytte alle andre overflader mod utilsigtet limeindgang. Alle møbler, hvis det ikke kan tages ud af lokalet, gulve og vægge er dækket af plastfolie. Arbejderen skal bære beskyttelsesdragt, handsker, beskyttelsesbriller og en maske til personlig beskyttelse.

Et par hemmeligheder af ensartet anvendelse ↑

Ansøgningsprocessen er ikke særlig vanskelig. Pensel eller makolitsu dyppet i en beholder med hvidvask, sæt opløsningen på væg eller loft med et tyndt lag. For loftet er det bedre at bruge et værktøj med et langt håndtag. Du kan gøre det selv. Dette vil lette arbejdet og eliminere behovet for at klatre ustabile strukturer fra borde og stole.

Påfør hvidvask i flere lag - 2-3. Hvert lag skal påføres vinkelret på den forrige. Så belægningen vil være mere ensartet, der vil ikke være nogen striber og fortykkelser. I hjørnerne forbliver ofte uudnyttede områder. På disse steder er det bedre at børste igen.

Mellem lagernes anvendelse er det nødvendigt at opretholde et tidsinterval. Det forrige lag skal være helt tørt. Dette sker meget hurtigere, hvis lagene er tynde. Det tyndeste og ensartede lag opnås ved anvendelse af en elektrisk sprøjtepistol. Kalkblandingen hældes i tanken og sprøjtes på overfladen med små dråber. Dette eliminerer udseendet af skilsmisse.

På trods af at processen med hvidvaskning af væggene og lofterne med lime ikke er en stor ting, kan det for en person, der har stødt på dette for første gang, virke som en umulig opgave. Især når det kommer til højt til loftet eller omfattende arbejde på store områder. Det er aldrig for sent at vende sig til en mester - en professionel på dit felt. Han vil nemt gøre dette job med kvalitet og meget hurtigere end en nybegynder.

Hvordan laver man kridt til hvidvaskning af loftet

Hvidvask kalk loft og vægge

Kalk hvidkalkning er den nemmeste og billigste måde at give vægge og lofter et nyt, rent og snehvidt udseende. Fordelen ved denne hvidvask er minimumskravene til overfladebehandling. Oftest er forberedelsen begrænset til at dæmpe loftet og væggene.

Kalk hvidkalkning - Overfladebehandling

Det ideelle præparat inden hvidvaskning anses for at være gips, efterfulgt af en kontinuerlig puttying af overfladen. Men en sådan grundig forberedelse vil føre til en betydelig stigning i omkostningerne ved hvidvaskning. Med en sådan højkvalitetsforberedelse udfører de som regel maling med vandbaserede maling. Whitewash bruges som en økonomi mulighed - med minimal omkostninger for at opnå maksimal friskhed og hvidhed.

Kalk hvidkalkning - Anvendelse

Kalkplade af vægge og lofter udføres ofte på den gamle kalk hvidvask for at "opdatere" rummet og trække nyt liv ind i det. Også hvidvaskning appliceres smukt på overflader som beton, gips, mursten, kitt. Det anbefales at bruge en sprøjteflaske, når der vaskes store områder af den gamle hvidvask, da rullen kan trække ("underminere") det gamle lag af kridt.

Kalk hvidvask er udbredt. Hvidvaskning udføres med kridt på steder for massemøder af folk: børnehaver, skoler, hospitaler, administrative institutioner, boliger, boliger, forretninger, produktionsfaciliteter. HUNDRED mv. Samtidig kan hvidvaskning med kridt ikke anvendes i værelser med høj luftfugtighed (bade, bad, kældre osv.). Kridt gælder kun i tørre rum!

Hvordan lærer man, hvilke vægge eller et loft der var hvidkalkede tidligere? Kridt eller lime?
Damp en lille del af overfladen med almindeligt vand og kør en finger over det: hvis hvidvaskningen er signifikant smurt, så er det kridt! Hvis ikke - lime!

Sådan fortyndes kridt til hvidvaskning

Kritisk hvidvaskesammensætning:
Hovedkomponenter: kridt og vand
Yderligere komponenter: blå (ultramarine), tapetpasta, vaskesæbe

Vi deler 1 kg. kridt i 2 liter vand; Tilsæt opløseligt ultramarin til 5 g; tapet lim 10 g; vaskesæbe 15 g

Indgangsmængden af ​​ultramarine gør hvidvaskning hvid og mere modstandsdygtig overfor sollys. Når du tilføjer meget blå eller andet farvet pigment til hvidvaskningen, opnås en farvet hvidvaskning.

Hvidvaskende kridt "Video"

For mere "video" af gennemført arbejde, se Video Galleri.
For flere "fotos" af det færdige arbejde, se Fotogalleriet.

Ved hjælp af professionelle hvidvaskemaskiner udfører vi på kort tid højkvalitets hvidvaskning af vægge og lofter med kridt.

Pris fra 14 UAH / kvm M. (med materiale)
For den fulde prisliste henvises til afsnittet "Whitewash Prices".

Ring: (044) 223-14-16 (098) 716-14-12 (099) 966-54-00 eller skriv (send fotos) til [email protected] og Viber.

Vi arbejder ikke kun i Kiev og Kiev region. klar til at gå til enhver by i Ukraine (levering af et arbejdshold med udstyr uden for Kiev -regionen - 3 UAH / km, eksempel: objektet i Vinnitsa-levering-250 km x 3 UAH = 750 UAH)

Se feedback fra vores kunder i afsnittet "Whitening Reviews"

Sådan kritiserer loftet: en trinvis instruktion

Blandt de mange måder at afslutte loftoverfladen skiller sig ud det mest enkle og relativt billige - kalkholdige loft hvidvask. I årtier har denne metode været populær i vores land. Denne form for loftfinish vil hjælpe dig med at "lægge vægt" på dit lofts hvide.

Oprettelse af kridtopløsning

Der er to typer mørtel: den ene er kalk, den anden er chalky. I vores artikel vil vi diskutere funktioner og arbejdspunkter i kridtløsningen. Nedenfor er en liste over ingredienser og værktøjer, der kan købes hos en almindelig hardware butik.

Værktøj til hvidvaskning

Før du påbegynder arbejde, skal du forberede alt, hvad du har brug for. Sandsynligvis forstår du selv, at i processen med at anvende en kridtløsning til loftet, vil det være ubetydeligt at afbryde arbejdet på grund af manglen på værktøjer. Altså:

 • Olieklud, vask (eller spand) og gasbind - alt hvad du behøver for at skabe en løsning.
 • Stepladder (forbedret kopi - stillads).
 • Børste, rulle eller spray til hvidvaskning.
 • Spatel.

Det anbefales kun at få ruller på et langt håndtag. Han hjælper dig med at nå loftet uden en stige. Selvfølgelig vil du spare dig selv for risikoen for at falde, og også tilføje nogle bevægelsespunkter (bevægelse rundt i lokalet) til din arbejdskraft arsenal.

Kridtopløsning og nødvendige ingredienser

 1. Mindst 3 kg kridt - og hvis det var nødvendigt for at knuse kridt, kan du nu opbevare færdigpakket og pakket pulver. Det skal siges, at den oprindelige form for kridt - grå. Men når den blandes, vil den få en hvid farve, præcis som dit fremtidige loft.
 2. Tøjvask sæbe - pounded (50 g).
 3. Snedkerens lim - 100 g
 4. Ikke mindre end 10 g blå er for at bevare hvidt hvithed.

Beregningen er baseret på en halv liter mørtel pr. Kvadratmeter loft. Bare rolig hvis du købte ingredienser ud over hvad der var nødvendigt. Med den næste whitewash skal du blot bruge de resterende materialer. Som det er kendt, mister kalk ikke dets egenskaber.

Det er vigtigt at vide: Kalk hvidkalkning af loftet kræver sigtning af den tørre blanding. Dette gøres for at fjerne alle store og faste partikler.

Løsning: madlavningsproces

 1. Tag en beholder i hvilken hæld omkring 2-3 kg kridt. Fyld massen med varmt vand (3 liter).
 2. Tilsæt de resterende ingredienser, og bland derefter sammensætningen. I dag til salg er der øvelser med en speciel dyse. De forenkler i høj grad opgaven og fremskynder blandingsprocessen.
 3. Den resulterende blanding skal føres gennem ostekloth. Det er vigtigt at fjerne alle klumper fra opløsningen, som kan ødelægge udseendet af loftets overflade.

Kontroller opløsningens klarhed: Tag en almindelig flad metalobjekt og dypp den i en væske. Træk ud, inspicer objektet - hvis løsningen flyder frit fra bladet betyder det for meget vand. Problemet er fuldstændigt løst - lad opløsningen stå i 2-3 dage. I løbet af denne tid vil kridtet bosætte sig, og vand på overfladen kan elimineres med en scoop. Resterne af kridtmassen lægges ud på oliekluden. Lav ikke lag mere end 5 centimeter tykke. På denne måde får du tørkrit, klar til genopvarmning efter tørring.

Loftmontering: Sikkerhedsteknologi

Før vi overvejer direkte spørgsmålet om, hvordan vi kraler loftet, bemærker vi et par nuancer.

Alle disse punkter er relateret til sikkerhed:

 1. Brug først beskyttelsesudstyr: handsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller. De vil redde dine øjne mod at få små kalkpartikler fra loftoverfladen. Det er lige så vigtigt at bevare dit åndedrætssystem, fordi hvis du inhalerer kridt i store mængder, kan det føre til irritation af slimhinderens vægge.

 • For det andet skal du kontrollere styrken af ​​stigen (skoven). Når du afslører ruller, dangling og andre fejl - er det bedre at beskytte dig mod at arbejde på dem. Under alle omstændigheder er sundhed meget vigtigere!
 • For det tredje er babyer og dyr bedst ikke bevaret i lejligheden under malerierne.
 • Forberedelse af overfladen til arbejde

  Hvis du tror at fjerne en gammel hvidvask er let, så tager du fejl. Dette er den mest ansvarlige og beskidte proces.

  Fjern først møbler og udstyr fra lokalerne, der repareres. Den der ikke vil kunne udholde - dække med folie. De samme handlinger skal ske med gulvet - dække det med samme film eller pap.

  For det andet brug beskyttelsesbriller og åndedrætsværn. Processen selv kan startes fra enhver del af rummet, så længe arbejdsgangen er effektiv. For at fremskynde arbejdet vil det hjælpe et specielt værktøj, der kan købes hos en specialbutik. Ved hjælp af dette kemikalie kan du skrabe hvidkalk fra loftet eller forberede en sæbeopløsning.

  Arbejdsstadier

  • Først og fremmest bryde loftet i flere sektorer. Hver af plotterne skal trimmes gradvist. Den bedste mulighed ville være at starte fra vinduet og bevæge sig mod døren. Når du arbejder med en rulle, skal du foretrække et værktøj med et langt håndtag. Hvis hvidvaskning sker med en børste, organisere små skove. Dette design giver dig mulighed for at bevæge dig rundt om rummet.

 • Efter påføring af opløsningen i loftet, vent på, at det første lag tørrer, og rengør overfladen en gang til. Nogle gange vil det være nødvendigt at anvende løsningen flere gange - det skyldes loftets ujævnheder og den første erfaring med hvidvaskning (for mere information: "At blanke loftet med egne hænder: let og økonomisk"). Den resulterende fugtighed i loftet skal rulles over overfladen.
 • Med en ensartet fordeling af kridtopløsning på loftet - får du det bedste resultat. Skynd dig ikke. Det anbefales også at henvise til foto- og videomateriale.
 • Hvidvaskende kridtloft, se videoen:

  Tips til begyndere

  Hvordan man kridt loftet Dette spørgsmål opstår oftest hos begyndere.

  Derfor vil artiklen give tips, der vil hjælpe med at lette arbejdsgangen:

  1. Opret ikke udkast indendørs. Sørg for, at solens stråler også ikke falder på den behandlede overflade - kridt til hvidvaskning kan loftet knuse.
  2. Det andet lag af opløsningen skal påføres vinkelret på den første. Dette vil negere dannelsen af ​​skilsmisse.
  3. Hjørnernes hjørner bør forsigtigt savnes med en børste.

 • At bestemme løsningen på loftet er ret simpelt: våd det og se resultatet. Hvis overfladen mørkner og ikke holder fast i din finger, betyder det lime. Den kalkholdige opløsning vil straks efterlade hvide mærker på huden.
 • Forlad feedback:

  Hvidvaskning af loftet med egne hænder. Hurtigt og nemt

  Forfatteren Anna Garinskih 28. september 2015

  Hvis du står over for opgaven med at raffinere loftoverfladen, så kan der laves traditionel hvidvaskning. Samtidig er det nødvendigt at observere en bestemt teknologi.

  Overfladebehandling

  Hvis vi forsømmer dette stadium, så vil finishen falde over tid. Det er især vigtigt at udføre det forberedende arbejde i tilfælde af at loftet har en belægning af kalk. Det er nødvendigt at fjerne støv- og fedtpletterne inden start. For at fjerne den gamle hvidvask skal du beskytte møblerne med en plastfolie og gulvfladen. Forbered derefter en sæbeopløsning, børste eller svamp. Overfladen af ​​loftet bør fugtes i individuelle firkanter, fordi hvis du våd hele bunden, vil den tørre, før du har tid til at fjerne laget. Vådt arealer fjernes let med en spatel, en pall skal indsættes under den, så det undgår forurening. Det er nødvendigt at slippe af med rester af hvidvaskning af en våd svamp. Før loftet er hvidkalket med dine egne hænder, er det nødvendigt at limme leddene af loftfliserne ved hjælp af en serpyanka. Den beskårne overflade skal dækkes med en kitt, der gør det muligt at udjævne basen og eliminere revnerne. Efter tørring behandles loftet med sandpapir, hvilket giver glathed. I sidste etape er det nødvendigt at belægge alle med en primer.

  Brug af kridt til hvidvaskning

  Hvis du vil hvidkalkede loftet med dine egne hænder, kan du vælge dette kridt. Det bruges af dem, der foretrækker friskhed og hvidhed. For at dække 10 kvadratmeter er det nødvendigt at hælde 30 gram lim ind i varmt vand, som kan være PVA, tømrer eller bustilat. Som en alternativ løsning kan du bruge fint revet vasketøjssæbe. Ved blandingen er det nødvendigt at hælde gradvist det sigtede kridt i mængden 3 kg. For at undgå en gullig farve og forøge hvidheden, skal du tilføje 120 gram blå.

  Lim applikation

  Hvis du gør hvidvaskning af loftet med dine egne hænder, kan du foretrække kalk. Det er populært på grund af dets bakteriedræbende egenskaber og evne til at fjerne små revner. For det nævnte område er det nødvendigt at fortynde 1,7 kg kalk og 40 gram blå i varmt vand. Det er vigtigt at sikre, at konsistensen er korrekt. For at gøre dette skal i den forberedte blanding sænkes stålobjektet efter at have fjernet overfladen, som du vil analysere. Hvis blandingen er for flydende, vil den afløb, uden rester. For at opnå den ønskede konsistens skal du tilføje kridt eller kalk, indtil blandingen forbliver på overfladen.

  Værktøjsforberedelse

  Hvis det beskrevne arbejde vil blive gjort, kan du bruge en sprøjtepistol til hvidvask, en rulle eller en børste, og en støvsuger, der har funktionen at udblæsning, vil også fungere. I hjemmet er det ikke særlig bekvemt at bruge sprøjteudstyret, da sprøjten ikke blot er deponeret på loftet, men også på andre overflader. Hvis du vælger at bruge et traditionelt værktøj - en børste, så skal valget tages meget alvorligt. Fra sin kvalitet afhænger resultatet af arbejdet. Børster skal være naturlige, bredden af ​​arbejdsfladen kan variere fra 15 til 20 cm. Sprøjtepistolen til hvidvaskning er også praktisk, fordi det ikke indebærer behovet for forberedelse.

  Før brug skal instrumentet gennemblødes i varmt vand og efterlade det i flere timer. På denne måde er det muligt at opnå, at træet er soddet og svulmer, hvilket sikrer børsterne. Dette vil fjerne bortfaldet af individuelle hår på overfladen. Efter brug skal børsten skylles under rindende vand. Før du opløser kridt til hvidvaskning af loftet, skal du forberede rullen, hvis du vil bruge den til processen. Med det vil det være muligt at afslutte arbejdet på kortere tid. I tandem med dette værktøj skal der bruges en speciel palle.

  Whitewash teknologi

  Hvis du bruger en børste, skal stregerne i starten være vinkelret på vinduerne, mens det endelige lag skal være parallelt med lysstrømmen. Dette vil fjerne udseendet af striber efter tørring. Før du opløser kridt til hvidvaskning af loftet, bør du forberede en rulle, hvis du har valgt det som hovedværktøjet. Arbejdsfladen skal dyppes og rulles derefter på pallens hældning. Dette sikrer ensartet fordeling af sammensætningen over overfladen. Bevægelsesretningen med dette værktøj skal være nøjagtig den samme som med en børste. Ved hjælp af dette værktøj skal du stadig købe en børste, med hjælp er det umuligt at nå de vanskelige områder, såvel som leddene i loftet og væggene.

  Brug af vandemulsion

  Hvidvaskning af loftet med egne hænder kan udføres ved hjælp af en vandemulsion. Hun garanterer ensartet farve af en overflade og ser mere æstetisk ud. Basen skal imidlertid forberede sig mere omhyggeligt. Hvis der er en gammel hvidvaskning i loftet, skal den forsigtigt fjernes, og så skal loftet omhyggeligt puttied og dækkes med en primer. Hvidvaskning af loftet af vandemulsionen er lavet ifølge teknologien, hvilket indebærer anvendelse af to lag. Den anden af ​​dem anbefales at blive anvendt vinkelret i forhold til den første, så du vil opnå færre skilsmisser. Hvis der er et ønske om at anvende sammensætningen kvalitativt, så er det bedre at arbejde i to tilgange. Det anbefales kun at anvende det andet lag først efter at den første har tørret.

  Brug af færdige tørblandinger til hvidvaskning

  Tørre bygningsblandinger til hvidvask anvendes i dag mere og mere. Blandt dem er materialet "Bolars". Det sælges i poser på 50 kg, og det kan anvendes på en temmelig bred vifte af temperaturer. Således bevarer sammensætningen sine kvalitetsegenskaber ved brugstemperaturer fra +30 til +5 grader. Det er kun muligt at anvende struktur, når der udføres interne værker. Før processen påbegyndes, er det vigtigt at bestemme mængden af ​​materiale. Denne figur afhænger af strømmen. Den beskrevne blanding påføres i en mængde på 0,3 kg pr. Kvadratmeter. Efter udgivelsen kan sammensætningen opbevares i 12 måneder, så det anbefales kun at købe varer først inden starten af ​​arbejdet og tage hensyn til udstedelsesdatoen. Sådanne tørre blandinger kan bruges til at afslutte både vandrette og lodrette overflader. Materialet er miljøvenligt og derfor ikke farligt for menneskers sundhed. Derfor bruges denne whitewash selv i børneinstitutioner af typen børnehaver og skoler. Sammensætningen er tilladt til brug under betingelserne for medicinsk behandling og profylaktiske institutioner. Når du arbejder, er det vigtigt at fjerne indgangen af ​​sollys til overfladen, samt at fjerne udkast, dette forhindrer forekomsten af ​​revner.

  konklusion

  Kalk hvidkalkning er en miljøvenlig metode. Blandt andet vil du være i stand til at udføre arbejde til den laveste pris, hvilket er meget attraktivt for forbrugerne.

  Hvordan man blæser loftet og væggene?

  Blandt de moderne måder og muligheder for at dekorere loftet og væggene er hvidvaskning i dag stadig relevant. Whitewash lofter er ikke kun enkle, men også billige. Derudover er det undertiden muligt at re-whitewash på det gamle lag og opdatere udseendet af rummet. Men det kan gøres, hvis det første lag blev korrekt anvendt.

  Hvad er det?

  Der er flere metoder til at gøre hvidvaskning. Den mest populære er kridt, det er en simpel og overkommelig sammensætning for blegning af overflader i et rum. Det andet materiale i popularitet kan kaldes lime, dette forklares af, at væggene og lofterne behandlet på det, kan modstå nederlaget for svampe og skimmelsvamp. Et andet ikke mindre krævet materiale er den struktur, der kaldes en pushonka. Det er et hvidfarvet pulver efter det sidste slukningstrin, efter at væsken og fikseringsmidlerne er blevet tilsat den.

  Moderne produktion producerer lime:

  • slaked, som leveres til salgssteder under dække af pasta eller pulver
  • quicklime, solgt som pellets eller store klumper.

  Før du begynder at reparere, skal du vide, hvilke tekniske egenskaber der er forbundet med hvidvaskning, hvad er dens anvendelse. Til at begynde med bemærker vi, at den tørre blanding til hvidvaskning anvendes næsten overalt. En to-komponent emulsion fra den er velegnet til en lejlighed, til manuel bearbejdning af vægge i badeværelset, og endda til udsmykning af facaden af ​​et hus udenfor.

  For at blanke væggene og loftet bruger de udelukkende hydreret kalk, men først skal du forberede det.

  Dette vil kræve:

  • kalk og vand i et forhold på 1: 1;
  • metalbeholder, den skal være ren, uden skader og rust;
  • dække;
  • træpind eller spatel for at røre opløsningen.

  Efter kalk er blandet med vand, starter kogeprocessen, opløsningen opvarmer op til 130 grader. Konsistensen begynder at seeth og splash, så det er bedre at lukke det med et låg, så sammensætningen ikke rammer huden.

  Det er forbudt at anvende plastskål som en beholder, da det kan smelte under indflydelse af temperatur, og det vil være yderst ubelejligt at blande sammensætningen.

  Efter at sammensætningen er dækket med et låg, skal beholderen flyttes til et køligt sted i 3 uger. Efter udløbet af den angivne periode nås konsistensen og blandes grundigt, dette skal ske, indtil alle granulerne er opløst, og kun et hvidt slør forbliver. Om nødvendigt kan vand tilsættes til den færdige opløsning for at opnå en homogen, men uigennemsigtig sammensætning.

  I sidste ende, med forbehold af brug af 1 kg quicklime, skal du have ca. 10 liter opløsning. Opløsningen skal blandes med særlig omhu i sluseprocessen, så alle granulerne opløses, så der ikke er flere hændelser i arbejdet. Før arbejdet med hvidvaskning er det ønskeligt at spænde konsistensen gennem en speciel sigte.

  Særlige egenskaber

  I dag er det nok at fortyndes for at bruge gipset. Ud over at bestemme mængden af ​​materiale pr. 1 m2, skal du selv vide udløbsdatoen for sammensætningen, samt hvad den skal fortyndes, om det er nødvendigt at vaske det gamle lag. Hvis vi snakker om den dekorative side, kan der også bruges en kombination af farver her. Farve hvidvaskning er ikke ualmindeligt. Så på KSOM-fabrikken produceres ikke kun materiale med kridt eller limbase, for dem er normen produktionen af ​​et bredt udvalg af kompositioner.

  Hvidvask er designet til at give væggene og loftet et smukt udseende. Det giver dig mulighed for at opdatere indretningen af ​​rummet. Det særlige ved at bruge dette materiale er, at arbejdsfladen skal være ordentligt forberedt.

  Hvad er whitewash

  renvaske

  Hvidvaskning - maling til hvidtning (kridt, lime).

  Hvidvaskende kalk

  En anden måde at afslutte loftet er hvidvaskning med slagtende kalk. Hvis vi sammenligner grundkriten med hvidvaskningen, er kalk hvidvask mere holdbar og holdbar. Det er modstandsdygtigt over for vanddamp og slid. Det holder godt ikke gips, mursten og sten. Kalk hvidvask er ikke tilladt på overflader, der indeholder rust, udblødning, fedt eller bituminøse pletter. Inden hvidvaskning af overfladen skal overfladen rengøres, ryddes overflade revner, derefter olieres, gennemboret og glattes. Alle dråber af opløsningen og afskal for at fjerne. Basen til hvidvaskningen skal være ren og holdbar, og inden hvidvaskningen starter, skal den være lidt fugtet. Hvis der er påført et gammelt hvidvaskemiddel på overfladen, skal det rengøres med en børste, otcile steder skal rengøres, og alle revner og riller skal anbringes. Old whitewash, hvis den er tilgængelig, fjernes bedst. Det er bedst at blanke med lime mørtel om aftenen eller på en overskyet dag for at undgå direkte sollys på arbejdsfladen. Lime hvidvask har sine fordele, det hvidkalkede loft har små porer, der absorberer vanddamp, som derefter fordampes frit og forlader gennem disse porer.

  Sammensætningen af ​​kalk hvidvask: Normalt tage 0,4 kg kalk og 0,6 liter vand for hver 2,5 meter. Hvis du vil gøre en hvidkalk mere kvalitet, skal du tilføje i dens sammensætning 0,3 Art. skeer af tørring olie og 5 g salt. Sådan hvidvaskning vil være mere holdbar og vandtæt. Blandingen skal blandes godt, trænes gennem en sigte, fjerne klumper og urenheder. Det er bedst at tilsætte 20 - 25 g ultramarin til den tilberedte limemælk for at give hvidvask en svagt blålig farvetone. Normalt anbringes sådan hvidvaskning i to tynde lag. Desuden skal det andet lag være dækket med et vådt tidligere lag. Så hvidvask vil være mere holdbar. Kalkmørtel til hvidvaskning vil være holdbar, hvis kalk har tid til at karbonisere. For at gøre dette, lime hvidvaskemiddel i nogen tid bevarer fugt, hvilket er så nødvendigt for karbonisering. Derfor er det bedre at fugte overfladen, inden du kalkner med kalkmørtel. Det anbefales, at natriumchlorid (bordsalt) og calciumchlorid indgår i sammensætningen, da de er i stand til at akkumulere fugt fra luften i en kalkfilm og derved opretholde et fugtigt miljø, der er så nødvendigt for normal lime-krystallisation. Kalkbelægningen har desinfektionsegenskaber, som gør den velegnet til bestemte rum. Når hvidvaskningen tørrer fuldstændigt, dannes en stærk slidbestandig film på overfladen. Limeblegning bevares i god stand i mindst 3-4 år, og ved at tilføje nogle komponenter til sammensætningen kan garantiperioden forlænges. Når aluminiumkaliumaluminium tilsættes til kalkformuleringer, forbedrer de signifikant den mekaniske styrke af hvidvaskningen. Kalkfilmens styrke afhænger af den type kalk der anvendes til hvidvaskning. Så giver filmen på varmt friskkalk i en uge god styrke. Kalkstenfilmen erhverver den største styrke, når den vaskes på et nyt påført lag af gips.

  Kalk hvidkalk

  Ved udførelse af hvidvaskningsarbejder er nøjagtighed og forsigtighed meget vigtig. Med disse kvaliteter kan du regne med et godt resultat og et anstændigt niveau af udført arbejde. For eksempel er 0,5 liter flydende hvidvaskning nok til 1 m2 af overfladen. Men sådan en udgift er kun forudsat, hvis du tidligere har haft erfaring med hvidvaskning eller børstning. For at undgå uønsket spild af materiale er det derfor nødvendigt at øve anvendelsen af ​​whitewash. Ellers risikerer du at stænke vinduer og møbler med det fremstillede materiale, samt udgifter til processen i stedet for den anslåede 0,5 liter så meget som 1,5 liter og muligvis mere. Mængden af ​​kridt eller pasta, der bruges til hvidvaskning, der forbruges under reparationsarbejdet, afhænger primært af kvaliteten af ​​de materialer, du har valgt, og om, hvordan den flydende hvide vask anvendes. Til hvidvaskning blev anvendt jævnt, uden huller og pletter, skal opløsningen påføres i to gensidigt vinkelrette retninger, således at lagene skærer hinanden. Hvis overfladen allerede er hvidkalket med kalk,
  I tilfælde af kalkholdig hvidvaskning anbefales ikke - risikerer du at få pletter og pletter.

  Sammensætningen af ​​kalk hvidvask: Hvidvask, såvel som primer og kitt, kan enten købes hos en specialbutik eller laves hjemme alene. Men selvom du har købt materialet i butikken, skal du stadig gøre forberedelsen af ​​løsningen. Og det betyder, at det bliver nødvendigt at fortynde det med vand, belastning, tilsæt pigmentpigmenter, hvis behovet opstår. Til det skal du bruge kridt eller speciel kridtpasta, samt en række værktøjer. Køb kridt - det grundlæggende materiale i sammensætningen af ​​whitewash-løsning, du kan i enhver hardware butik eller firma, der sælger byggematerialer. Det sælges normalt som et tørt pulver eller en pasta. Pulver og pasta adskiller sig fra hinanden i farve. Kridt har en hvid farve og chalky pasta, gråagtig farvetone. Når hvidvaskningen fra kridtpastaen tørrer, vil den se så hvid som almindelig tørkrit. Tørkalk er perfekt bevaret under næsten alle forhold uden at miste egenskaberne. Kalkpasta, i modsætning til kridt, har en ikke meget attraktiv funktion. Hvis den opbevares for længe, ​​får den en skarp og ubehagelig lugt. Men alligevel påvirker denne "smag" på ingen måde kvaliteten af ​​selve materialet og hvitheden af ​​overfladen, som den dækker. For et hvidt hvidvaskemiddel skal du forberede 5 liter vand opvarmet til 40-50ºС og opløse 30 g trælim i det og også indtaste 3 kg sigtet kridt. For at forberede hvidvask af højere kvalitet skal den omfatte 2,3 kg kridt, 90 g trælim, 17 g ultramarin, 60 g sæbe og 3-4 liter vand. Denne mængde hvidvaskning (baseret på de inducerede data) skal være tilstrækkelig til en overflade på 10 m2. Forresten, ultramarin skal i intet tilfælde hældes i flydende hvidvask. Hvis det er mere end nødvendigt, bliver materialet håbløst fejlagtigt. En lille mængde ultramarin i pulverform skal sættes i en kludpose. Derefter sætte posen blå i en krukke vand og "opløse" den der, så tasken bevæger sig, som om du rørte vandet. Jo længere ultramarine er i vandet, desto mere intens vil farven være. Denne opløsning af ultramarin og skal hældes i små portioner i det kolde hvidvaskemiddel. Opnå den ønskede skygge af blueness. For ikke at sætte tegninger mere end nødvendigt og ikke forveksle på denne måde med farven på hvidvask, dypp en børste ind i hvidvaskningen og lav et par streger på hvidt papir. Når prøverne er tørre, kan du selv bestemme hvilken farve du kan lide mere, og hvilken er bedre til hvidvaskning.

  Klar hvidvaskning (pasta):

  Der er klar til brug hvidvask. Ydermere ligner den en tykk plastmasse, der består af et syntetisk bindemiddel (carboxymethylcellulose, en dispersion af PVA), pigmenter og fugtighedsbeskyttelsesadditiver. Tyndt hvidvaskemiddel fortyndet med vand, som strengt overholder kravene i instruktionerne. Derefter blandes godt for at få et homogent stof. Påfør blandingen til loftet i ca. 1-3 lag.

  Wall whitewashing: procesfunktioner

  Til dato har markedet et stort udvalg af efterbehandling materialer. Samtidig mister den vanlige hvidvaskning, der bruges i mange år, stadig ikke sin popularitet. Der er mange gode grunde til dette. Vores artikel vil fortælle om dem, samt hvordan man blæser loftet hjemme alene.

  fordele

  Whitewashing har en række ubestridelige fordele.

  • Lavpris er en af ​​de vigtigste fordele ved denne type arbejde. Med et begrænset budget er hvidvaskning simpelthen uundværlig. Derfor bruger stadig dekoration af vægge og lofter i budgetorganisationer (skoler, hospitaler mv.) Kalk og kalk hvidvask.
  • Enkelhed. Med arbejdet med at anvende whitewash kan absolut alle. Denne proces kræver ikke særlig viden, færdigheder eller særlig fysisk styrke. Det er kun vigtigt at observere proportioner, stadier og teknologi i arbejdet.
  • Nøjagtighed. Hvis du anvender hvidvaskning på den rigtige måde, får du en smuk, glat overflade i en frisk og ensartet farve. Ja, hvidvask er dårligere i sin appel til dyr tapet eller dekorativt gips, men når det er nødvendigt med konsistens og nethed, er det ikke lige.
  • Miljøvenlighed. Sikkerhed hvidvaskning opnås ved at passere fugt og luft. I sammensætningen er der ingen skadelige stoffer, der findes i andre moderne materialer.
  • De hvidvaskende bakteries egenskaber har fremragende beskyttelse mod skimmel og mugg, som også skelner det fra andre materialer. Dette er en anden grund til, at de foretrækker denne særlige designmulighed i førskole-, uddannelses- og andre institutioner.

  Som allerede nævnt behøver vægge ikke særlig viden og færdigheder til korrekt hvidvaskning. Selv udfører arbejdet med dette materiale for første gang, er det muligt at lære direkte i processen. Du bør studere whitewash teknologien på forhånd, lære om typer af materialer og værktøjer, tage hensyn til andre velkendte nuancer. Så selv reparation deres egne hænder vil blive gjort hurtigt og effektivt.

  Overfladebehandling

  Hvis du ikke har oplysninger, end at blanke væggene før, kan du tjekke det ganske let. Bare våd muren med vand. Hvis det var hvidt kalk, bliver den våde overflade mørkere. Du kan også gnide området med din finger. Fra lime bliver ikke fingeren malet.

  Korrekt forberedelse til at anvende whitewash er et vigtigt skridt, der påvirker det endelige resultat og succesen af ​​arbejdet.

  Ved forberedelsen af ​​væggene overholder de allerede etablerede regler.

  • Først og fremmest frigør værelset fra alle møbler og udstyr, hvis der er en sådan mulighed. Hvis dette ikke er muligt, skal du omhyggeligt dække alt med plastikfolie og fastgøres med scotch tape.
  • For nemt at fjerne det gamle hvidvaskemiddel, forvask det. Våd væggene i dele, så fugt vil ikke have tid til at tørre. Det anbefales at bruge sæbeopløsning som sædvanlig til at vaske hvidblegningen selv. Det anbefales også at tilsætte lidt eddike eller en del citronsyre til vandet.
  • Når du har vådt væggene med en våd svamp eller børste, er det tid til at fortsætte med at fjerne det gamle hvidvaskemiddel med en regelmæssig trowel. Det er ønskeligt, at stykkerne af den gamle hvidvask ikke falder, for bevarelse og renlighed af gulvet og andre overflader. For at gøre dette foldes stykkerne i en separat beholder. Efter fjernelse med en spatel skylles alle rester endelig med en fugtig svamp.
  • Hvis der er synlige pletter, bringer vi væggene i den rigtige form:
  1. Rustflader vaskes og behandles med den følgende opløsning: i en liter varmt vand fortyndes kobbersulfat i mængden 50-100 g.
  2. Fedtpletter fjernes med soda. Fugt kludet i 2% af sammensætningen og påføres pletten af ​​fedt, indtil den endelig forsvinder. Så skal dette sted skylles med vand.
  3. Til pletter af sod med 2-3% sammensætning af saltsyre.
  • Derefter påføres en antifungal forbindelse.
  • Hvis der er revner og bukser, skal du først slippe af med dem. For revner op til 1 cm er det tilstrækkeligt at tage et kit. Hvis dybden af ​​uregelmæssighederne når 3-5 cm, skal gips anvendes.

  Putty fortyndet i henhold til instruktionerne, så sæt og juster med en spatel. I tilfælde af alvorlige uregelmæssigheder skal du bruge bygningsreglen.

  • Når kittet er helt tørt, gnides det med sandpapir. Vi har nu en glat og jævn vægoverflade, klar til primer applikation.
  • Primerens sammensætning fremstilles uafhængigt eller tager den færdige blanding. Efter påføring skal du også vente på fuldstændig tørring.
  • Nu kan du gå direkte til hvidvaskningen.

  Varianter af materialer

  Taler om de typer hvidkalkvægge, indebærer en kalk- eller kridtkomposition, såvel som vandbaseret maling.

  lime

  Den mest populære type hvidvask. Kalk, som er calciumoxid, skal blusses med vand og derved opnå det færdige materiale til efterbehandling.

  De vigtigste fordele ved kalk hvidvask:

  • bakteriedræbende og antiseptiske egenskaber, takket være dem er lime let brugt i offentlige institutioner eller hvidvaskende kældre, for eksempel behandler hun også træer;

  Hvidvaskning: udvælgelse og anvendelse

  Et af de mest billige og nemme at arbejde materialer til loftet er hvidvaskning. At blanke overfladen bliver ikke særlig vanskelig, og du kan klare dig selv uden at tiltrække håndværkere. For at få en højkvalitets belægning som følge af arbejdet, skal du kende nogle subtiliteter ved at arbejde med sådant materiale.

  Funktioner og typer

  En hvidvask er en opløsning af et bestemt stof, der bruges til at whiten overfladen. Kalk eller kalk anvendes hovedsageligt som grundlag for en sådan løsning. Oftest anvendes dette materiale i reparationsarbejdet til at afslutte loftet. Der er også en slags helbredende hvidvaskning til haveplanter. Et andet udtryk "whitewash" refererer til processen med at udføre efterbehandling.

  Som tidligere nævnt anvendes lime til hvidtning af loftet samt vandbaseret maling. Hvert materiale har sine fordele og ulemper, såvel som forskelle i udførelsen af ​​færdiggørelsesarbejder.

  Whitening loftet med en løsning på en chalky basis er en af ​​de billigste måder at afslutte lofterne, da prisen på kridt er ret lav. Den lave pris taler imidlertid ikke om materialets dårlige kvalitet. Kalkblandingen er nem at påføre og passer godt på overfladen. Derudover har blandingen fremragende dækkekraft.

  Kridt bliver ret beskidt, hvilket er en ulempe ved sådant materiale. Denne belægning har en yderligere ulempe - materialet kan blive gul. For at forhindre udseendet af en gullig farve, skal du i fremstillingen af ​​opløsningen tilføje lidt blå maling til farvning af stoffer.

  lime

  Lime er produceret af brændende carbonat klipper. Materialet har bakteriedræbende egenskaber. Kalkmørtel dækker godt små revner på overfladen. Denne blanding, som kridt, har en lille pris.

  Lime mørtel har en skarp ubehagelig lugt, hvilket er en minus af en sådan sammensætning. Afslutningsarbejde skal altid udføres med handsker, da kalk kan korrodere det, når det kommer i berøring med huden.

  Vandemulsion

  Efterbehandling med vandbaseret maling koster mere end kalk eller kridt. På trods af dette er denne type hvidvaskning den bedste mulighed. Malings- og lakbeklædning er mere praktisk i brug og er allerede på salg, klar til tegning, i modsætning til tørre blandinger, hvorfra det er nødvendigt at lave en løsning.

  Dækningskapaciteten af ​​vandbaserede maling er signifikant højere end for kridt- og kalkmørtel. Malingsmateriale har ingen lugt og passer godt på overfladen. På byggemarkedet kan du finde vandbaseret vandtæt maling, der giver dig mulighed for at bruge det til arbejde på våde områder.

  Overfladebehandling

  Før afslutning skal der lægges særlig vægt på overfladebehandling. Uden at gå igennem dette stadium, vil det ikke være muligt at få en høj kvalitet belægning: hvidvaskning vil gå i seng dårligt, og efter et stykke tid kan det smuldre.

  Hvis der ikke er nogen gammel finish i loftet, skal du bare vaske snavs og støv fra overfladen. Det anbefales at fylde den plasterede overflade, inden der påføres hvidvask, da gipset har en granulær struktur, og den endelige belægning kan være ujævn.