Produkter fra plexiglas derhjemme

Hej venner! Lad os tale om, hvad du kan lave i almindelig plexiglas med dine egne hænder og tjene penge på det. Eller reducere deres omkostninger ved køb af produkter fra dem.

Jeg viser i billederne på værkets eksempel, men alt dette kan anvendes til hjemmet (garage).

Producent tsennikoderzhatelya

Plexiglas er meget godt forarbejdet og er derfor blevet så populær. En af de enkleste produkter fra den bliver prisindehaveren. For at gøre det har du brug for plexiglas med en tykkelse på 1,5-3 mm eller PET med en tykkelse på 0,5-1,5 mm. dvs. hvad du finder. Men oftest er der prismærker fra PET-0,5 mm, som den billigste på bekostning af materiale.

Men vi vil nu gøre det fra plexiglas. Antag at du har brug for en tsennikoderzhatel på hovedstaden med en feltstørrelse for en prisliste på 4 × 6 cm, lodret. Vi laver en enkelt kopi.

 1. Tag emnet og skær den ønskede størrelse.
 • Cirkelsav. Hvis saven er skarp, så ekstra

slutbehandling kan ikke være nødvendig.

 • Der er ikke cirkulært papir, vi skærer det med et stiksav efterfulgt af en planer eller slibning. Elektororubok skærer perfekt enderne af akryl.
 • Cutter igen med forfining.

2. Vi sætter mærkerne på den beskyttende plexiglasmarkør med en spidspenne, hvis der er en, sætter vi den på den opvarmede nichrom-ledning og anbringer den til understøtningen placeret langs linjalen. Eller bare tag på vores tags.

4. Vi venter på glasset at varme op og bøje det i halvdelen.

VIGTIGT: Vi bøjer i retning modsat opvarmning, så det er bedre at få en bøjning.

Under kanten sætter vi pakningen for at danne en tynd slids under prismappen papir og tryk ned som en vægt:

5. På samme måde gør vi den anden bøjning til prislappen benet.

Vigtigt: Skift let foldelinjen, så du kan indsætte et 60 mm papirpris i vores prisindehaver. dvs. Flyt opvarmningsstedet til fodkanten med 1,5-2 mm.

Men nu anvender vi emnet på den skrånende støtte (eller venter på hærdning "ved øje") og trykker den med lasten:

6. Nu fjerner vi filmen og alt, det vigtigste er gjort!

Behandling af plexiglas ender

Se hvad slutningen af ​​plexiglas ser ud efter savning:

Der er mindre uregelmæssigheder.

Men hvordan kan bogstaveligt i 2 minutter gøre denne kant skinne:

Sådan gør du det, en anden gang!

Kan du lide denne artikel? Del med venner, og her er din oplevelse!

Sådan limes plexiglas - se i artikel 5 valgmuligheder end lim plexiglas

Plexiglas produkter

Ordet "plexiglas" anvendes ved omtale af et ark polymethylmethacrylat af indenlandsk produktion. Betegnelsen "acryl" anvendes ofte, bag hvilken ligger produktet af radikal polymerisering af methylmethacrylat af fremmed fremstillingsvirksomhed. I det væsentlige er de en og samme.

Plexiglas anvendes i tagglaser af drivhuse, i industrielle og civile ruder, i forskellige slags beskyttende hegn, som beskyttende ruder af malerier, reproduktioner, tegninger, i dekorativt design af interiør og showcases, i kommercielt og udstillingsudstyr, i belyset reklame.

Plexiglas bruges til at lave tilbehør til badeværelser, badeværelser, brusere, parasoller, vindueskarme, rækværk, hylder, reklametegn, baldakiner, markiser, volumetriske lysbogstaver og glasmosaik, tallerkener og meget mere.

På grund af en så bred anvendelse, såvel som nem forarbejdning, bruger mange mennesker plexiglas til at udvikle deres små virksomheder, der fremstiller forskellige produkter: prisholdere, underkategorier til trykte produkter, hæfter, foldere, menuer, coasters til visitkort, skærmskabe, akkumulatorer, coasters mobiltelefoner, penne, coasters til smykker og kosmetik, coasters til hårtørrer, tallerkener.

Plexiglas har en række karakteristiske egenskaber: Den har samme gennemsigtighed som glas (92%), modstanden mod slag er 5 gange højere end glasets, densiteten er 2,5 gange mindre end glasets, det kræver mindre forsigtighed ved håndtering, har en høj modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger (fugt, lave temperaturer, kemikalier), er en dielektrisk, udsender giftige gasser under forbrænding, har en høj temporal modstand (bevarer sin oprindelige farve og gennemsigtighed, mens den passerer op til 73% af ultraviolette stråler) tillader at sætte billeder, taber ikke optiske egenskaber ved termoformning, det behandles let som forskellige raser af et træ. Plexiglas fremstilles i forskellige farvevarianter med en tykkelse i intervallet 1-24 mm.

Værktøj til arbejde:
For at lave små produkter fra plexiglas (for eksempel forskellige stande) er det slet ikke nødvendigt at købe udstyr og værktøjer. Ved fremstilling af produkter fra plexiglas derhjemme kan du bruge mere simple værktøjer og teknikker. Så ved hjælp af friktionskraften ved hjælp af en almindelig, men meget stærk tråd, kan du skære ud nogen, selv den mest komplekse, figur fra plexiglas.
Til en start skal du bruge en spiral af nichrome wire, sænke transformeren fra den gamle elektriske enhed, et bord, en linjal, en specielt skærpet kniv.

Du kan lave din egen termiske cutter:
Denne skære er en U-formet træramme med nichrom-wire indsat i den med en diameter på ca. 0,5 mm. Kutteren betjenes fra DC eller AC med en spænding på 6-12 V. Hvis det er nødvendigt at bøje det flade ark i en lige linje, er det nok at foretage lokal opvarmning af plastik langs bøjningsaksen ved hjælp af en eller flere lineære varmeelementer, for eksempel en nichrom-streng. Et ark med en tykkelse på 2-3 mm kan skæres ved hjælp af en speciel kniv - en fræser lavet af et gammelt hacksaw blad. Forkanten af ​​en sådan kniv er jordet på en smalsten. For nemheds skyld er kappens håndtag (bladets anden ende) viklet med en wire af MGSHV typen med et tværsnit på 0,5 sq. mm og derefter isoleringstape. Det er nødvendigt at skære et ark på et bord med en glat overflade. Når du har fastgjort en linjal på pladen på klippens sted, skal du holde klippekanten flere gange langs snitlinjen og derefter fordybe snitlinjen lidt, fjern linjalen og til sidst klippe pladen ved hjælp af kniven uden at afvige fra siden. Samtidig er kanten af ​​skæremnerne glatte og kræver næsten ikke yderligere behandling.

Forbrugsvarer og priser:
Et plexiglasark, afhængigt af tykkelsen, koster 700-3500 rubler. Du kan finde og købe materiale i din region. De, der er involveret i denne virksomhed hævder, at der anvendes 15-20 ark forskellige tykkelser pr. Måned til fremstilling af produkter fra plexiglas, er prisen på produktet 200-300% af materialekostnaden.

anbefalinger:
Køb nogle få ark og start med de enkleste produkter - forskellige understøtninger bruges til at vise varer i butikker. Det er meget rentabelt at lave plexiglas ovaler til gravsten, monumenter. Det er bedre at arbejde på en ordre, da i dette tilfælde vil du kunne købe materialer til kundens penge (ved at opkræve 50% forudbetaling).

 • Indledende omkostninger: fra 5 tusind rubler.
 • Månedlig indkomst: op til 35 tusind rubler.

  Plexiglas produkter

  Et sådant materiale som plexiglas er bredt udbredt og anvendes på mange områder.
  menneskelige aktiviteter. Det bruges i tagglaserne på moderne drivhuse, materialet er også meget efterspurgt i industri- og husglas, forskellige typer beskyttende hegn er også lavet ved hjælp af dette holdbare materiale, produktionen gør også ikke uden holdbar akryl.

  I butikkerne kan du finde et stort udvalg af produkter fremstillet af plexiglas, det er:

  • badeværelse tilbehør;
  • bruserhytter;
  • køkkenforklæder;
  • alle former for hylder;
  • reklame plakater;
  • kanaler;
  • baldakiner, toppe
  • glasvarer;
  • farvede ruder og forskellige andre elementer.

  Krævede produkter fremstillet af dette holdbare gennemsigtige materiale på kontorer, i reklame, handel, dette er prislisteindehavere, understøtter også for forskellige produkter, menuholdere, visitkortholdere, mobiltelefonholdere, smykkerholdere og kosmetiske produkter.

  Det er praktisk at lave produkter fra akryl og plexiglas, fordi behandlingen af ​​materialet er ret simpelt, det er ikke nødvendigt at bruge specialværktøjer. Det er takket være disse egenskaber, at plexiglas er aktivt brugt til fremstilling af forskellige dekorative elementer, både i industriel skala og med egne hænder.

  DIY akrylprodukter

  Hvis du ønsker det, vil du være i stand til at lave et plexiglas produkt derhjemme uden noget specielt udstyr. At lave en sådan genstand kræver, at du har denne meget akryl, du kan også have brug for en kutter eller stikksag til at skære, til at klæbe, forberede en speciel lim baseret på akrylspåner. Hvis du ikke skal arbejde med et nyt plexiglaselement, skal du muligvis udføre et polerings- og slibestrin for at fjerne eventuelle skader eller ridser fra materialets overflade.

  Stå til plexiglas-telefon

  Et sådant produkt som stand til telefonen kan laves hjemme. Du kan komme med et brugerdefineret design, for eksempel ved at tilføje et runde eller andet geometrisk formelement. Nedenfor overvejer vi, hvad der kræves til fremstilling af et sådant stativ, og vi beskriver direkte fremstillingsprocessen.

  Du skal bruge:

  • wire, det bør være nichrome, 0,5-1 mm tykt, længde inden for 30-50cm;
  • 12V strømforsyning;
  • flad bord, egnet møbelbræt;
  • Plexiglas.

  Det udvalgte materiales særegenhed er, at produkter fra plexiglas og mere akryl kan fremstilles med en glat bøjning. For at lave en hjemmelavet fræser skal du fastgøre den forberedte tråd langs den flade ende af pladen. På den ene side kan det hænges fast på en skrue, på den anden side er det nødvendigt at tilvejebringe en "strammer", dette er nødvendigt for at udelukke muligheden for, at ledningen falder, når den opvarmes. Som "strammer" kan du bruge foråret i "gården".

  Når tråden er fast, forbinder vi den med strømkilden, det er bedre, hvis det kan justeres i strøm. På dette stadium har du allerede færdiggjort produktet til fleksibel plexiglas.

  Nu skal du forberede den ønskede størrelse på emnet. Proces dens ender med sandpapir, dette bliver første fase. For at få en rigtig pæn kant, skal du bruge GOI-pastaen og en blød klud i den afsluttende fase af behandlingen. Efter forarbejdning skal enderne af dit emne få rene kanter uden riller og kroge.

  Dernæst skal du forsigtigt bøje fremtiden. Det er nødvendigt at placere delen på kanten af ​​pladen for at bøje, foldelinien skal placeres direkte over den spændede ledning. Tænd for varmeelementet og vent i ca. fem minutter. Når emnet opvarmes, fortsæt med at bøje.

  Er vigtigt. Bøjning af emnet skal være i modsat retning fra varmeren.

  Når du udfører hver ny fold, skal du tillade blækket at afkøle, reparere handlingen, som det var. Som et resultat af sådanne enkle manipulationer vil du være i stand til at lave din egen akrylholder til din telefon med dit eget design.

  Uafhængig produktion af plexiglasprodukter

  At gøre noget med egne hænder er altid behageligt og et uventet sted. Og i dag er det muligt at gøre dette ikke kun for sjælen, glædeligt sig selv og deres kære, men producerer også varer til salg. Internettets verden giver alle værktøjerne til dette: Du behøver ikke at gå på markedet, stå bag disken - alt kan gøres gennem annoncer eller din egen online butik på nettet.

  Derfor er en ny retning blevet mere populær - oprettelsen af ​​plexiglasprodukter med egne hænder. Lad os se, hvordan dette kan gøres, hvad der kan opnås, og hvad er nuancer og hemmeligheder i alt dette.

  Om plexiglas

  Under dette navn skjules enten vores polymethylmethacrylatpladeproduktion eller udenlandsk akryl, men essensen er den samme.

  Materiale fordele

  • Modstandsdygtighed over for UV-lys. Stråling gør materialet ikke gult eller skørt.
  • Fremragende lysoverførsel. På grund af sammensætningen kan glas have en gennemsigtighed på femoghalvfems procent.
  • Modstandsdygtighed overfor kemikalier: Syrer, salte og alkalier kan ikke påvirke materialet negativt.
  • Lethed. Plexiglas er 17 procent lettere end polyvinylchlorid og næsten tre gange som almindeligt glas.
  • Vandtæt. Materialet er med succes brugt til at skabe forskellige produkter i kontakt med vand: akvarier, selv yachter og skibe.
  • Styrke. Pleksiglas overgår de sædvanlige fem gange i denne indikator. Følgelig er levetiden for sådant materiale meget højere.
  • Miljøvenlig - Mindste udledning af skadelige stoffer. Produktion af produkter fra plexiglas er ikke skadelig. Materialets brændende temperatur er 460-635 grader. Samtidig udskilles farligt stof praktisk taget ikke, som det er tilfældet med andre plasttyper.
  • Modstandsdygtighed over for lave temperaturer. Selv alvorlige frost påvirker ikke materialets kvalitet.
  • Er en dielektrisk. Derfor kan den sikkert bruges på steder, hvor der er sandsynlighed for "stray currents".
  • Nem behandling. Dette giver dig mulighed for at fremstille plexiglasprodukter med varierende kompleksitet og farver. Tykkelsen kan variere fra en til fireogtyve millimeter.

  mangler

  Ligesom ethvert materiale har økologisk glas også minus:

  • brandfarlig;
  • skader er ret let at komme på overfladen;
  • i fremstillingen af ​​produkter kan opleve teknologiske vanskeligheder (termisk vakuum eller vakuum).

  Hvad kan der laves af materiale

  Anvendelsesområdet for organisk glas ekspanderer konstant. For eksempel anvendes meget ofte sådant materiale til fremstilling af strukturer til udendørs reklame (tegn, breve, plader osv.) Eller souvenirs - produkter til reklameformål. Som et resultat er plexiglas et glimrende materiale til branding afsætningsmuligheder og andre virksomheder. På grund af muligheden for at kombinere glas med andre materialer, kan du oprette originale designs der tiltrækker opmærksomhed.

  Også produkter fra plexiglas kan ofte findes i supermarkeder. For eksempel i form af beholdere til produkter eller beholdere til frugt, grøntsager.

  I husholdningsbrug kan materialet findes i form af vaser, tallerkener og andre dekorative varer, badeværelsestilbehør.

  Også brugt materiale til tagdækning glas, såsom drivhuse eller glasmalerier.

  På grund af den lette behandling og udbredt brug af plexiglas bliver et godt grundlag for at skabe sin egen lille produktion. Du kan oprette forskellige coasters, prislisteholdere, souvenirs og meget mere.

  Typer og applikation

  • Gennemsigtig. Det er et farveløst, gennemsigtigt ark med en glat finish og klar glans. Dens lystransmissionskapacitet er 92 procent. Bruges til at oprette skærme til beskyttelse af forskellige enheder til fremstilling af vinduer, ruder af bygninger.
  • Farve gennemsigtig. Fra den første variant skelnes materialet ved ensartet farve. De mest populære farver er grå, brun og blå. Det bruges til produktion af skillevægge, stande, akvarier, reklameprodukter, glaseringstransport.
  • Bølgepapet gennemsigtigt. I dette tilfælde er der på den ene side af produktet et reliefmønster, og på den anden side - en glat overflade. Det bruges til at skabe forskellige dekorative elementer til dekoration af interiør, møbler, glas af brusekabiner, døre mv.
  • Hvid frostet. Disse ark sender lys med 20-70 procent, har en skinnende overflade på begge sider. Bruges i oprettelsen af ​​reklamestrukturer, podier, hævede lofter, belyste gulve.
  • Farve frostet. Fuld analog af den foregående type, kun med ensartet farve.

  instrumenter

  Til behandling af materialet med egne hænder skal du bruge visse værktøjer, men det er ikke nødvendigt at købe dem At skabe produkter derhjemme vil være ganske enkle teknikker og værktøjer. For eksempel kan du ved hjælp af en stærk tråd lave produkter af de mest komplekse former.

  Derfor kan du forberede et lignende sæt:

  • bordet;
  • linje;
  • skarp kniv;
  • spiral nichrome wire. Det kan hentes fra den gamle step-down transformer. Hvordan det ser ud, kan du se på billedet.

  En varmeskærer kan laves med egne hænder. Det er en ramme lavet af træ, som har nichrome wire. Enheden fungerer ved en spænding på 6-12 volt.

  For at bøje et ark af plexiglas i en lige linje, skal du opvarme stedet langs bøjningsaksen.

  Til skæreark kan du bruge en improviseret cutter lavet af gammel klud fra en hacksav. For nem brug skal den ene ende af nettet pakkes med tape. Skær arket til en plan overflade. Lærred kan skærpes med en sten. Sæt en linjal på arket, skær det flere gange med en kniv, fjern derefter linjalen og skær den af. Kanterne efter skæring har som regel ikke brug for yderligere behandling.

  anbefalinger

  For det første er det værd at købe et par ark og eksperimentere, idet man starter med de enkleste former og former. Du kan gøre det muligt at demonstrere varer, som f.eks. Findes i saloner af mobilkommunikation.

  Hvis du planlægger at ikke bare arbejde som en hobby, men for indtjening, er det bedre at producere produkter til ordre. Derefter kan du tage forskud på materialer fra hver klient. Hvis du imidlertid skal oprette produkter til efterfølgende salg, skal du investere dine penge og derefter være forberedt på, hvad der skal vente, indtil disse midler vender tilbage.

  Omkostninger og rentabilitet

  Omkostningerne til et plexiglasark kan variere fra 700 til 3.500 rubler. Som regel, når arbejdet er færdigt "på tommelfingeren", kræves der ca. 20 ark af forskellig tykkelse pr. Måned. Den endelige pris for produktet er ca. 300 procent af prisen for materialet.

  Pleksiglas - materiale til din egen virksomhed eller hobby

  Ved hjælp af moderne muligheder kan du virkelig få tilfredshed, enten åndelig eller materiale. Så, at skabe produkter lavet af plexiglas, kan du gå til et bestemt indtjeningsniveau, eller bare lave nogle tal til din fornøjelse. Og der er meget brug for dette, det er nok at overholde de givne anbefalinger.

  Vi laver lamper fra plexiglas

  Pleksiglas har for nylig fundet udbredt anvendelse i forskellige sektorer af livet. Fra det er der lavet skillevægge i kontorer, salgsfremmende produkter, akvarier og andre indretningsprodukter. Med dette materiale er det nemt at arbejde hjemme. Du kan købe det i enhver salgsafdeling af byggematerialer.

  God belysning i huset spiller en vigtig rolle i enhver design beslutning. En original dekoration af din lejlighed kan være en lampe lavet af plexiglas med egne hænder. En lille fantasi, udholdenhed - og dit værelse vil fungere med nye farver.

  Hvordan laver man en original lampe selv?

  Hvis du har besluttet ideen om fremstilling, så er det tid til at komme på arbejde. For produktet kræves et kar af økologisk glas. Du skal bruge værktøjer: cirkelsav, saks, blyant. Lager op på kopipapir, stencil, maling. Leder du efter en patron og en ledning med en kontakt.

  Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

  Navigation (kun mission nummer)

  0 ud af 7 opgaver udført

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

  oplysninger

  Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

  Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

  Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

  Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

  resultater

  Korrekte svar: 0 fra 7

  Du scorede 0 ud af 0 point (0)

  kategorier

  1. Ingen rubrik 0%

  Tillykke med, du har bestået testen!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  1. Med svaret
  2. Med et mærke til visning

  Bordlampe er en lampe

  • Generel belysning
  • Lokal belysning

  Den vigtigste type belysning er

  • lokal
  • overordnet
  • silke

  Lokale belysningsarmaturer omfatter

  • Gulvlampe
  • Sconce
  • lysekrone
  • Bordlampe
  hjælpe

  Du kan vælge flere muligheder.

  Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

  • naturlig
  • lokal
  • festlig
  • Dekorative
  • kombineret

  Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

  • Arbejdslys
  • Lokal belysning
  • Retningsbelysning

  Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

  • Glød stik
  • Energibesparelse
  • fluorescerende

  Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

  Sortering af varer
  • Sconce
  • Bordlampe
  • Gulvlampe
  • lysekrone
  hjælpe

  Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

  Stencil kan købes, men du kan lave dig selv. Der er mange forskellige muligheder i netværket, du bør vælge den du kan lide og udskrive den. Kopier stencilen til vinylpapir med kopipapir. Skær stencilen på det påførte mønster, fjern beskyttelsesfilmen og lim på plexiglaset. Forbinding kræver pleje, overfladen skal være ren og tør.

  Malingen skal tørre godt, en dag er nok. Fjern forsigtigt stencilen uden at ridse den malede overflade. Det er muligt at bruge plexiglas som et materiale til armaturet, som kan være både gennemsigtigt og af forskellige farver. Derefter er maleri ikke påkrævet.

  Det er fortsat at fastgøre patronen og ledningen med kontakten, kontrollere, hvordan lampen fungerer.

  Bordlampe eller gulvlampe, ud over at dekorere stencilen, kan du dekorere og fotografere. Smukke landskaber, bygader vil skabe et unikt udseende af produktet. Og børns fotos, familieferier og fester vil minde dig om glade øjeblikke. En sådan lampe lavet af plexiglas vil ikke forlade nogen ligeglad. Og hvor rart at få det som en gave! Billeder af venner, forældre, børnebørn med bedsteforældre - uanset din fantasi!

  Små tricks at lave

  • Favoritbilleder skal udskrives på printeren ved hjælp af specialpapir. Papiret bør ikke være meget tæt, da det skal passere nok lys.
  • Skær de resulterende billeder og reparer dem på en gennemsigtig film.
  • Fastgør et skåret ark af organisk glas til lampens ramme, lav en film med et foto på det, og læg derefter en anden plexiglas ovenpå.
  • Fastgør alle elementer med skruer, afskær filmens udragende kanter.

  Udover gulv- og bordlamper kan du lave dine egne hænder og loftkroner. Derudover behøver du kun at levere specielle monteringer. Til dekoration passer dekorative tråd, bedre linned. Vælg den passende farve, der passer til lampen eller interiøret. Oprindeligt vil det se ud i vævningen.

  Plexiglas til fremstilling af lamper kan købes hos byggematerialer butikker. Det er praktisk at håndtere derhjemme. Materialet er let savet med en cirkelsav. Det er bedre at skære ved medium hastighed, for ikke at smelte fra overophedning. Du kan bore det med almindelige øvelser. Det anbefales at lægge krydsfiner under glasset ved boring for at forhindre revner.

  Hvis du ikke har de nødvendige værktøjer derhjemme, kan du skære de nødvendige detaljer i form og størrelse i butikken.

  Lyskilden er klar med dine egne hænder. Det er fortsat at beundre resultaterne af arbejdet. Det oprindelige produkt af indretningen vil ikke forlade nogen ligeglad.

  Se hvor nemt det er at lave et hjemmelavet tilfælde til elektronisk hjemmelavet gør-det-selv

  Enhver radio amatør, der falder ind i elektronikken, vil snart eller senere ønske om at dekorere deres elektroniske håndværk i smukke bygninger. Dette rejser problemet med valg. Normalt er deres størrelser meget begrænsede, og kvaliteten efterlader meget at ønske. Korps af god kvalitet er meget dyre. Derfor havde jeg en tanke, hvorfor ikke begynde at lave højkvalitets bygninger med egne hænder.

  Rummaging via internettet fandt desværre ikke noget fornuftigt. Alle manualer koges ned til det faktum, at hvis du har en laserskærer, er det ikke en stor ting at lave elegante plexiglaskasser.

  Men da jeg som de fleste læsere ikke har en laserskærer, besluttede jeg at udvikle en teknologi til fremstilling af selvfremstillede sager ved hjælp af ledige håndværktøjer.

  De viste sig ikke så elegante, som om jeg brugte en laserskærer, men stærk nok.

  Trin 1: Materialer

  • Plexiglas (plexiglas) affald af enhver tykkelse. Bruges 3 mm og 5 mm;
  • Akryllim, men hvis du ikke kan "få" det, kan du bruge superlim;
  • Sandpapir og fil;

  Trin 2: Skæring plexiglas

  Først og fremmest skal du bestemme størrelsen på den fremstillede krop (i mit tilfælde, 10 x 6,35 x 6,35 cm).

  Markér plexiglas i overensstemmelse med ordningen.

  Vi vil bruge det gamle hacksaw blad som en vejledning. Kutteren skal gå vinkelret på plexiglassens overflade. Scratch (cut) omkring halvdelen af ​​den samlede tykkelse. Derefter bryde den med en omhyggelig bevægelse. Vi renser kanten af ​​den skårne sandpapir eller nålefil.

  Skær ud alle seks sider. Det er bedre at gøre dem lidt mere, vi vil altid have tid til at reducere dem.

  Trin 3:

  Vi slår forberedelser. De skal være med rette vinkler og vinkelrette sider.

  Trin 4: Vi forbinder parterne

  Vi bruger tape til at samle dele af sagen sammen. Vi lim alle leddene med lim, men uden fanatisme kan den spildte overskydende lim senere "komme ud i siden."

  På grund af det faktum, at der ikke blev taget hensyn til plexiglasens tykkelse, viste endevæggene sig at være mindre.

  Bemærk: For at undgå installationsproblemer skal du overveje materialets tykkelse.

  Trin 5: Slibning

  Uanset hvor svært du prøver, har du stadig ikke perfekte kanter. Derfor behandler vi omhyggeligt kantene og gør dem så lige som muligt.

  Hvis lim kommer på ydre overflader, er det nødvendigt at lægge tilstrækkelige anstrengelser til at male rester af limstruktur.

  Trin 6: Tilføj et omslag

  For at fastgøre dækslet på sagen er det nødvendigt at lave understøtninger. Tag et stykke tyk plexiglas, skar fire fire terninger og poler derefter deres kanter. Lim dem under niveauet af den øvre kant, så den er flush med siderne af kassen. Monter dækslet, bor fire huller, og skru derefter skruerne i.

  Trin 7:

  Tak for visning og hilsen håber at denne artikel vil hjælpe dig med at lave dit eget håndværk. Brainlands, og hvilken slags sag bruger du til dine elektroniske hjemmelavede produkter?

  DIY plexiglas akvarium

  DIY plexiglas akvarium

  Plexiglas er et fremragende materiale til forskellige slags produkter, da det kan skæres, jordes, savnes, bores, limes. Indenlandske håndværkere bruger det til alle former for kunsthåndværk, og selvstændig produktion af akvarier ved hjælp af dette materiale er ikke så sjælden.

  beregning

  Før du begynder at samle en sådan "dåse", skal du beregne tykkelsen af ​​plexiglas ved hjælp af regnemaskinen. Faktum er, at dette kunstige materiale er mere plastisk end almindeligt kvartsglas, og under vandtrykket kan den være stærkt buet. Derfor er jo længere akvariet, jo tykkere dets vægge skal være.

  For eksempel, med en længde på over 80 cm anbefaler eksperter at bruge plexiglas med en tykkelse på mindst 10 mm. Hvis der er en sådan mulighed, så er det bedre at købe specielt (luftfart) akrylglas.

  Overvej flere muligheder for selvfremstillings akvarier.

  Ramme konstruktion

  Fremstillingsramme

  Dette er måske det mest almindelige design, hvor hovedelementet er en metalramme. Det kan fremstilles ved lodning eller svejsning. Men som et materiale til rammen bruger nogle håndværkere slidstærk plastik.

  Det vigtigste er, at fremtidens akvariums "skelet" skal være af den rigtige form med lige sider (som regel er et sådant design lavet som en parallelepiped).

  Derefter er det nødvendigt at fjerne burrs, andre defekter og ruhed, og så affedt de indre og ydre sider af kanterne på "skeletet".

  Glas forberedelse

  Separat skal du stoppe med at skære plexiglas. Denne operation udføres som regel ved hjælp af en cirkelsav med en tynd mølle. Hvis dette ikke er muligt, kan arket skæres manuelt på en flad overflade ved hjælp af en speciel cutter.

  Dette er en temmelig tidskrævende operation, da det er nødvendigt at udføre med en kutter på et markeret sted mange gange, indtil delene er fuldstændigt adskilt.

  Det er umuligt at bryde et hakket akrylglas: Som regel fører det til udbrud af revner. Klippepunkter skal udjævnes og slibes.

  Plexiglasplader skåret til den passende størrelse bør også affedtes i kanterne med terpentin eller hvid spiritus.

  samling

  Ved hjælp af en speciel silikone klæbemiddel forsegles først bunden til rammen og derefter sidevæggene. Hvert ark skal presses kraftigt mod metalribberne for fuldstændigt at fjerne luften. Hjørner (vægsamlinger) behandles også med silikone.

  2 timer efter limningens slutning skal overskydende fugemasse afskæres og fjernes. Du skal være meget forsigtig og forsigtig med ikke at forlade ridser på selve glasset.

  Efter 3-4 dage kan den færdige "dåse" kontrolleres for tæthed.

  Rammeløs (limet) design

  I dette tilfælde bør man absolut bruge ark af akrylglas med en tykkelse på mindst 10 mm. At skære akvariet fremtidens sider ligner den første mulighed.

  • Til limning forberedte plader af plexiglas brug en speciel sammensætning: chloroform med acryl chips opløst i den.
  • Nogle herrer bruger dichlorethan i stedet for chloroform. I dette tilfælde skal limning udføres i et godt ventileret område, da dette stof er meget giftigt.
  • Andre bruger en sådan adhæsiv tre-komponent sammensætning som acryloxid. Nogle gange kan det købes hos specialiserede medicinsk udstyr butikker.
  En omhyggelig bindingsprocedure udføres på en flad overflade ved hjælp af en gummimatte.

  For det første limes frontglaset til bundpladen, så de to plader gør en vinkel på 90 °. Mekanismen er som følger:

  • langs kanterne af forbindelsen af ​​arkene er tynde ståltrådssegmenter lagt (dens tykkelse er ikke mere end 0,5 mm)
  • etablere en lodret væg, og derefter kastes en sprøjte eller en pipette med en opløsning.

  Operationen gentages efter 15 minutter. Derefter tages ledningerne ud, og væggen under vægten hviler tæt på bunden.

  Til midlertidig fastgørelse af den vertikale overflade er det nødvendigt at anvende et system af afstandsstykker for at forhindre frontpanelet i at falde sammen. Efter at den første søm har tørret (ca. 2-3 timer), vil sidevæggene blive installeret. Bagvæggen limes sidst.

  For at forhindre akvarieets lodrette vægge i at bukke under drift skal stivningsribber installeres. De er strimler af glas 4-5 cm brede og med en længde, der skal være lidt mindre end selve væggen. Disse strimler er limet med akvarium silikone inde i bunden af ​​"krukken".

  Så skal du omhyggeligt undersøge alle sømme, fjerne det tørrede overskydende lim og tørre den færdige struktur i 2-3 dage.

  Der er en anden version af rammeløs samling, når i færdige plader af plexiglas til en dybde på 1/3 af deres tykkelse skærer en speciel snit spor og fremspring. I rillerne anbringes klæbemiddelsammensætning, og alle dele af strukturen er fast forbundet med hinanden. Denne metode kræver præcis markering og, vigtigst af alt, tilstedeværelsen af ​​en fræsemaskine.

  Brugerdefinerede løsninger

  Der er også meget usædvanlige hjemmelavede plexiglaskonstruktioner.

  Et lille akvarium (op til 50 liter) er lavet af tre komponenter: bunden og to lodrette U-formede dele, og den øverste tværlinje af bogstavet "P" er stærkt langstrakt. For at opnå denne form er det naturligvis nødvendigt at bøje et ark af akrylglas.

  Det er bedre at gøre dette i specialiseret produktion, men nogle håndværkere har lært at bøje materiale derhjemme.

  • Brug nichrome wire strækket under et ark organisk glas (ca. 5 mm under overfladen).
  • Dens to ender er forbundet via en transformer til det elektriske netværk.
  • Ledningen opvarmes, og den del af pladen, der rager ud over kanten af ​​et fladt bord, begynder at bøje under sin vægt.

  Hjælpe med hænder er ikke nødvendig, da glasset kan gå i stykker. Efter at have bøjet et ark med den etablerede størrelse 2 gange, modtager vi den P-formede form. Det er kun at lime sammen 2 sådanne dele og bunden på de ovenfor angivne måder.

  Et mini-akvarium med en bølget form ser originalt ud, når basen er bøjet 2 gange. To "crests", nedtrykt, er samtidig støttepunkter for en sådan "kan", og for- og bagsiden er helt flade.

  Glat bøjning kan opnås, hvis et metalrør med passende diameter anvendes som et varmeelement. Den er anbragt under et glasplade og opvarmet på begge sider ved hjælp af loddelamper. Før man fortsætter til fremstilling af et eksklusivt akvarium, anbefaler eksperter at øve på unødvendigt trim akrylmateriale.

  Et plexiglas akvarium kan laves af næsten enhver hjemme håndværker, og et sådant fiskehus vil vare i flere år, hvis det behandles med omhu. Og når akrylglas bliver helt mudret og gammelt, kan du lave et nyt hjem til dine flydende kæledyr.

  Sådan bøjer du plexiglasset til akvariet, se videoen:

  Aquarium DIY glas

  Hvis du beslutter dig for at erhverve fisk eller ændre akvariet, skal du helt sikkert få brug for tips om, hvordan du laver et akvarium ud af ledige værktøjer.

  Gør akvariet med egne hænder - de generelle regler

  Der er 2 måder at samle et rektangulært akvarium på: alle ansigter hviler på bunden eller er fastgjort omkring den. Den sidste mulighed er egnet til tanke med et volumen på mere end 50 liter. Vælg tykkelsen af ​​glasset i overensstemmelse med fremtidens kapacitet. Denne tabel hjælper med dette:

  Til dette formål skal du vælge silikat (normalt) glas. Glas kan være vinduet (poleret) eller display (spejlvendt). Vinduesmateriale har ofte en overflade med bump og bølger, mindre holdbar, men billigere. Vinduets overflade er lavet med kalibrerende polering, hvilket gør produktet meget holdbart og høj kvalitet. Vær opmærksom på typen af ​​glas: M1 (højeste) til M8 (laveste). Jo bedre mærkning, jo mindre fremmede elementer i form af bobler vil være i akvariet. Du kan bruge displayet / brugt glas.

  Klippes på en sådan måde, at forvægge svarer til selve beholderens dimensioner. Bunden er nødvendig for at reducere i begge parametre tykkelsen af ​​det valgte glas med to, smide et par mm på limen. Slutdelen er lige høj i forhold til de forreste elementer, lige i bredden til bunden.

  DIY plexiglas akvarium: fremskridt

  1. For at lave et smukt akvarium med egne hænder, størrelsen 400x300x240 mm, har du brug for 2 frontglas 300x400 mm, et lærred på 390x230 mm til bunden, enderne har dimensioner på 300x230. Låget vil være 380x220 mm, dets holdere - 2 glas 180x30 mm. Hvis kapaciteten er imponerende, kræves stivningsribber (ikke mindre end ¾ på længste side). De er fastgjort til toppen af ​​ansigtsdækkerne, som forhindrer dem i at bøje udad.
  2. Efter skæring, skur sandpapir. Husk at det er umuligt at behandle de sider, som fugemasse skal påføres. Ellers holder elementerne simpelthen ikke sammen.
  3. Før du er silikone lim, glas og maskebånd. Maskeringstape til at klæbe glasset langs konturen af, hvordan lim skal påføres. Denne tilgang giver mulighed for ikke at få lugt snavset rundt omkring. En afstand, der er lig med glasets tykkelse plus et par millimeter, falder ud fra kanten. Vi får:

  PVC akvarium cover

  Efter at have købt et ovalt akvarium på 1500x500x600 af et ukendt firma viste det sig, at standarddækslerne til det ikke passer, og desuden er der i fabrikken en plads til to lamper, og det er ikke nok til en vellykket dyrkning af planter.

  Uden tøven besluttede jeg at lave en dækning for akvariet med mine egne hænder. Efter at have studeret internettet information om materialer, hvorfra du kan lave en omslag, fandt jeg to typer materiale, der er mest egnede til fremstilling. For det første er polystyren med høj effekt og alternativt PVC-skum (mere egnet til fremstilling af dæksler til små akvarier). Disse plastmaterialer kan købes hos firmaer, der sælger materialer til reklame.

  Da jeg ikke var i stand til at få stærk polystyren i det nærmeste firma, måtte jeg begrænse mig til 4 mm tykt skummet PVC. højeste tæthed. Derudover købte de lim til PVC, Cosmofen CA12 50 ml.

  Plader PVC er meget let at skære med en byggekniv, men det skal bemærkes, at knivbladet skal være tykkere, ellers ved skæring med et tyndt blad på kanten af ​​pladen vil der være en lille bølge, som igen skal behandles med lakpapir.

  Begynd at fremstille dækket på akvariet, skåret i strimler af PVC-plast.

  Låget blev lavet uden tegninger, og i fremstillingen blev der kun guidet en skitse. Og da jeg ønskede at få et behageligt cover og med det oprindelige design blev fremstillingsprocessen mere kompliceret og tog lidt længere tid.

  Basen blev limet om et par timer. Det er nødvendigt at klæbe på en flad overflade, da selv en bånd af PVC 90 mm bredt bøjer langs aksen op til 10 mm.

  Efter at basen var limet, fortsatte man med at fremstille dækket selv. For at få den rette radius, læg plast på akvariet og fra bunden skitserede snitlinjen med en markør.

  Begge dele var nyttige for mig, klistret kun en strimmel på 40 mm bred.

  På omkredsen limede jeg en kappe af to PVC-striber med en bredde på 15 mm.

  På stederne for fastgørelse møbel baldakiner limet til stivhed aluminium hjørne 20x40.

  Efter at have beregnet pladserne til lamperne, klistrede jeg mellem ribbenene. Plast hjørner 40x40, som kan købes på byggemarkedet (bruges til klistermærker på skråninger) limes til disse stivere.

  Udskæringspladser.

  Til pålidelighed dækkes de ydre og indvendige hjørner af låget med et 10x10 PVC hjørne

  Derefter limede de samme hjørner 10x10 under lamperne og hjørnerne 40x40 mellem lamperne. De vil fungere som reflektorer.

  Derefter fortsatte han at indsætte med en spejl selvklæbende film. Det selvklæbende imiterende spejl viste sig at være meget hårdt og skulle limes i strimler.

  Efter ekstern pastafilm fastgør møbelbaldakiner. Men før du borer huller til skure, anbefaler jeg stærkt, at du gør dig fortrolig med, hvordan de virker. Fordi hvis du installerer dem i midten (som jeg gjorde), bliver låget ikke åbent, og du bliver nødt til at justere en stribe plastik.

  Efter at dækslet er samlet og limet, skal du fortsætte med installationen af ​​elektriske dele. I hvert enkelt tilfælde besluttede jeg for hver lampe at bruge en separat starter og for hvert par lamper et separat tidsrelæ.

  Omslaget til et akvarium lavet med hånden er klar. Som det viste sig, viste det sig svært og meget bekvemt, når du åbner og lukker. Tre lamper, der er installeret i låget på åbningstidspunktet, kan slukkes med omskiftere, den fjerde lampe, der er monteret i bunden, lyser, når akvariet rengøres.

  Det er kun at vedhæfte månelyset og arbejde på designet.

  Hvorfor er det nødvendigt?

  Akvariumdækker udfører en række funktioner, som gør det muligt at holde akvariet i perfekt stand. De tillader:

  • Reducer hastigheden og mængden af ​​fordampning af vand. Uden et låg vil volumenet af vand svinge meget, og koncentrationen af ​​stoffer i akvariet vil blive ustabil. Som følge heraf vil dette føre til ringe sundhed for indbyggerne og planterne.
  • Beskyt beholderen mod støv, snavs eller andre fremmedlegemer, som kan være farlige for akvariet. Kilder til forurening er allerede nok: rester af foder, fiskeaffald, døde plantepartikler.
  • Brug dem som et praktisk element i akvariets overordnede design. Lampe, som er nødvendige for levetiden af ​​planter og fisk, er fastgjort til låget i første omgang. Nogle gange er andre enheder fastgjort på den, for eksempel en luftfilter eller et filter.
  • Undgå, at fisk hopper ud af tanken. Desværre har mange arter af akvariefisk en ubehagelig tendens til at hoppe i højden, hvilket resulterer i fiskens død.
  • Opretholde optimale temperaturforhold i tanken.

  Selvfølgelig, hvis du har til hensigt at sørge for dine kæledyr de mest bekvemme og behagelige forhold i akvariet, skal du passe på låget.

  Færdig produkt

  Før du lærer at lave et dække til akvariet, skal du forstå de designs, der sælges i dyrebutikker. Standard akvarier, der er på hylderne, ofte udstyret med en færdig dækning. De adskiller sig i pris og kvalitet.

  • Prissegment. Omkostningerne ved fabriksdesign varierer meget. Det afhænger af fabrikanten, på yderligere elementer, på belysningsudstyret på materialet. Med andre ord kan enhver akvarist have råd til et færdigt låg blot ved omhyggeligt at undersøge mulighederne.
  • Dimensioner. Selvfølgelig svarer ikke altid de låg, der sælges i butikken, nøjagtigt til akvariet. I dette tilfælde er den bedste mulighed at købe et akvarium med låg. Men ingen har aflyst muligheden for at lave et dækning på bestilling. Sandt nok vil det koste mere.
  • Farveopløsning. Oftest er dækslerne på hylderne lavet af plastik. Normalt er de lavet i tilbageholdte farver - grå, sort, lysebrun. Der er også gennemsigtige modeller. Hvis du ikke kan lide farverne, er det let at klare, ved hjælp af selvklæbende film.
  • Kvalitet. Korrekt valgt dækning vil vare meget lang tid. Stærkt, fordi de færdige designs altid er lavet af et enkelt stykke materiale. Ingen sømme, og derfor ingen lækager. Baggrundsbelysningen indbygget i designet ændres i de fleste tilfælde i tilfælde af en sammenbrud.
  • Baggrundslys. Antallet af løg i akvariedækslet er som regel en eller to. For nogle akvarier vælges belysning i fire lamper. Det er selvfølgelig muligt at installere ekstra belysning, men det kan undertiden meget ødelægge coverets udseende.

  Materialer til kreativitet

  Du kan lave et hjemmelavet dæk til akvariet fra en række forskellige materialer. De har deres styrker og svagheder, men en kendsgerning er ubestridelig: alle materialer er nemme at finde i almindelige bygningsforretninger.

  På akvariefora er der helt forskellige produktionsordninger. Hvad foretrækker hjemmelavede covers at gøre? Oftest bruges til: plastik, laminat, skummet PVC, plexiglas og krydsfiner.

  plast

  Det er allerede nævnt ovenfor, at det er udgangspunktet, at hovedparten af ​​kapperne er lavet, som findes på hylderne hos kæledyrsbutikker. Aquarists dygtigt design covers af sine forskellige typer, fra materialer til reklamestrukturer til vægpaneler. Det er vigtigt at overveje styrken og svaghederne i materialet, hvis du vælger det.

  Ved plusserne kan du indtaste en lille pris og lette behandling. Derudover kan plastikdæksler laves til akvarier af forskellig form og enhver størrelse, og med en omhyggelig og høj kvalitet tilnærmelse til arbejdet ser de ret æstetisk glædeligt ud, uden at ødelægge akvariet udseende og ikke for ringere end fabrikens modparter. Overfladen af ​​materialet giver dig mulighed for at klæbe låget med en selvklæbende film og ændre akvarietes design, når du vil.

  Den svage side af plastikdækslet er tilstedeværelsen af ​​sømme. Plastpaneler er limet med et specielt klæbemiddel eller superlim, men tætningsmidlet, desværre, tager dem ikke. Over tid begynder sømene at passere fugt.

  Laminatgulve

  Låger lavet af lamineret spånplade eller laminat er sjældent foretrukne til brug i akvarier.

  Dens største fordel er let montering. Sandt, forudsat at stykkerne allerede er monteret på akvariet. Montering af en færdig "designer", klistret over omslaget med kantbånd, er ikke svært.

  Ulemperne ved et sådant dække mere end plastik. De vigtigste af dem er vægt. Selve materialet er ret tungt, og hvis akvariernes volumener er store (siger 150-200 liter), kan du forestille dig, hvor tungt låget vil være. Efter alt skal du regelmæssigt fjerne den og sætte den tilbage under rengøring og rengøring af akvariet. I værste fald kan du ikke holde designet og beskadige beholderen.

  Ved fremstilling af et sådant dæksel ved anvendelse af metalbeslag. Naturligvis er risikoen for rust meget høj. For at designe serveres i lang tid, skal metalelementerne skifte og smøre, og det er også unødvendigt problemer.

  Det vigtige punkt er materialets kvalitet. Hvis du vælger en lavklasse, vil hætten vare meget, meget kort. Selvom du installerer fremragende ventilation. Og på den æstetiske side er det ikke længere muligt at ændre farve på dækslet. Selvfølgelig kan du prøve at lim laminatet med en film, men et sådant eksperiment forbedrer ikke akvariet udseende.

  PVC er i dag et af de mest populære materialer til fremstilling af omslag.

  Ifølge mange akvarister har han nok fordele. Skummet PVC er let, men det er ret stærkt og hårdt. Han er ikke bange for vand, og det er nemt at håndtere. Delene limes med et specielt klæbemiddel, som sælges i mange byggematerialer.

  Desuden er PVC-plader hvide og lette at farve, samt at afslutte med forskellige materialer, herunder film. Med et stort ønske om virkelig at finde farvet PVC.

  Ulemperne ved PVC modstandere indbefatter relativ sårbarhed, fading og spørgsmålet om toksiciteten af ​​dette materiale.

  plexiglas

  Dette materiale er i modsætning til almindeligt glas lettere, og plexiglassdækslet vil ikke være besværligt under rengøring. Plexiglas produkt er gennemsigtig, hvilket betyder, at det ikke vil være en ekstra plet i interiøret. Men det er ret svært at håndtere, derfor bruges det sjældent til at bruge det.

  krydsfiner

  Ikke den bedste mulighed for at dække akvariet. Krydsfiner er meget hurtigt udsat for fugt. Heraf følger, at låget af krydsfiner sprænger og bliver ubrugeligt. Så er det umagen værd og tid at gøre det?

  Af hvilket materiale at designe dækket til dit hjem vandrig, beslutter du. Uanset om det er PVC, plexiglasplader eller flere vægpaneler, er det værd at begynde at lave akvariumdæksel, når du er sikker på dine evner og evner.

  Fremstillingen af ​​dette design kræver ikke kun nøjagtighed og omhu, men også tilstedeværelsen af ​​visse færdigheder. Uviden af ​​reglerne for at arbejde med materialer og som følge heraf ukorrekt samlet dækning kan forårsage væsentlig skade for akvariet. Ønsket om at spare kan resultere i en kilde til større omkostninger. Derfor, hvis der er tvivl eller frygt for, at udseendet af produktet vil ødelægge interiøret og skade kæledyr, er det bedre at gå til dyrehandlen og købe en færdigbetræk.

  DIY plexiglas akvarium

  Valget af produkter på markedet er forskelligt. Men det gøres med hånden, mere værdsat. Det kan altid være lavet af en sådan form, der vil kunne lide, og vær venlig at øje. Pleksiglas er velegnet til fremstilling af akvarier. Et stort og eksklusivt akvarium kan laves med egne hænder og have minimal erfaring med plexiglas.

  Fordele og ulemper ved plexiglas

  Plexiglas er nem at behandle. Sådant materiale er skåret, savet, boret, bøjet, poleret, limet. Derfor er det nemt at arbejde med ham.

  Ulempen ved plexiglas er, at materialet er let at ridse. Dette kan ske ved fremstillingen af ​​produktet, og selv når man bruger et færdigt design.

  Plexiglas har en lav varmekapacitet. Derfor kan materialet kun ved opvarmning af bøjede dele opvarmes til 60 grader.

  Beregning af akvariet

  Hvis der ikke er nogen erfaring med plexiglas, skal du først prøve at samle et lille akvarium (op til 20 liter). Derefter kan du fortsætte med opførelsen af ​​et stort akvarium.

  Et typisk akvarium er bygget med samme bredde og højde.

  Når akvariet er bestemt, beregnes tykkelsen af ​​det organiske glas. Dette gøres, fordi dette materiale er buet under vandtrykket på grund af dets plasticitet, i modsætning til kvartsglas. Tykkelsen af ​​glasset afhænger af dens længde: jo længere, jo tykkere.

  Hvilken type akvarium at vælge

  Før du samler strukturen, er det nødvendigt at bestemme dets størrelse, form og formål. Det anbefales at producere store akvarier. Det er lettere at tage sig af sådanne huse, og fisk og planter vokser bedre. Akvatiske beboere foretrækker at leve i rektangulære akvarier, da de flyder i en cirkel i cylindriske og runde akvarier.

  Hvad er akvarier? Der er flere typer af dem. Hver har sin egen størrelse og formål.

  dekorative

  Størrelsen og omfanget af sådanne strukturer kan være forskellige. Disse containere udsmykker værelset. De indeholder flere arter af fisk og planter. Sådanne akvarier kan indbygges i møblerne for en harmonisk kombination med design af rummet. Akvarier har en træ-, metal- eller plastramme.

  limet

  Har noget formål. Designet har ikke rammebasis og har bemærkelsesværdige dekorative egenskaber.

  prefab

  Designet er lavet af forskellige materialer: plast, metal osv. Monteres ved lodning eller svejsning.

  planteskole

  Beregnet til fritliggende levesteder. Dimensioner: Bredde - 0,5 længde, højde - mindre end 0,5 længde. Da designet er lavt, opnås forbedret vandmætning med ilt.

  gydning

  Dimensioner: Bredde og højde - 0,5 længde. Designet til gydefisk. Dybest set har et volumen på 4 liter, men du skal tage hensyn til fremtidens forældres størrelse og opførsel.

  skærme

  Dimensioner: samme højde og længde. Designet til fisk med aflange finner og krop større end gennemsnitsstørrelse.

  Ramme akvarium

  Rammeindretning

  Dette design anses for at være det mest almindelige. Metalramme er hovedelementet. Materialet er svejset eller loddet. Nogle gange, i stedet for en metalramme ved brug af slidstærk plastik.

  Hovedreglen er den korrekte form for konstruktion og lige sider. Dybest set fremstilles en parallelepiped-formet konstruktion.

  Efter montering af strukturen er det nødvendigt at fjerne grovhed og forskellige defekter for at affedt produktet indenfor og udenfor.

  Glasskæring

  Plexiglas er skåret af en cirkelsag udstyret med en tynd mølle. Hvis der ikke findes et sådant værktøj, kan du skære arket på en anden måde: med en speciel snit på en plan overflade.

  Pladen er markeret, og kutteren skal udføres på mærkerne. På samme tid skal du trykke på værktøjet. Denne metode tager meget tid.

  Det er vigtigt! For at glasset ikke skal ridses og ikke gnides, behøver du ikke at fjerne indpakningspapiret fra det (plexiglas sælges indpakket). Alle markeringer er lavet på papir. Det er også nødvendigt at skære glasset i en indpakning.

  Pleksiglas kan ikke brydes, da der dannes revner. Kanten af ​​det skårne produkt skal udjævnes og slibes.

  Når arkene er klare, skal de affedtes rundt om kanterne med hvid alkohol eller terpentin.

  Generalforsamling af akvariet

  Bunden limes først til rammen, så sidevæggene. Til limning vil der være brug for et specielt klæbemiddel-tætningsmiddel baseret på silikone. Arkene er tæt presset til rammens kanter. Dette gøres for at sikre, at luften fjernes helt. Væggene skal også smøres med silikone.

  Når bindingsprocessen er færdig, skal du vente 2 - 2,5 timer, og fjern overskydende fugemasse. Alt arbejde skal udføres omhyggeligt og omhyggeligt, ellers kan ridser forblive på glasset.

  Efter 5 dage kontrolleres det færdige akvarium for lækager. Hvis der er en lækage, skal strukturen tørres og smørepunktet af lækagen er forseglet og kontrolleres igen. Hvis akvariet ikke flyder, kan det males med oliemaling.

  Frameless Aquarium

  Til fremstilling af limet konstruktion er det nødvendigt at bruge glas med en minimumstykkelse på 10 mm. Sidene er skåret på samme måde som rammekonstruktionen.

  Plexiglasplader limes sammen med en speciel sammensætning: Akrylchips opløses i chloroform. Kan erstattes med dichlorethan. Arbejde med dette stof skal udføres i et godt ventileret område på grund af stoffets toksicitet. Du kan også bruge acryloxid (sælges i specialforretninger af medicinsk udstyr).

  Limningsproceduren udføres på en plan overflade, for eksempel på en gummimåtte.

  Først og fremmest limes frontglaset og bunden i en vinkel på 90 grader. For at gøre dette anbringes en tynd ståltråd (tykkelse på maksimalt 0,5 mm) på kanterne af arkets sammenføjning. Derefter installeres en lodret væg og bruger en pipette eller sprøjte (denne mulighed er mere praktisk), fugen bliver hældt med en opløsning.

  Efter 15 minutter gentages handlingen. Så kommer tråden, og væggen strammer mod bunden på grund af dens tyngdekraft.

  For midlertidigt at rette frontglaset, skal du bruge afstandsstykker. Efter 3 timer er den første søm tør. Gør det samme med sidevæggene først og derefter ryggen.

  Du skal også installere stivere. En sådan operation udføres for at undgå at bøje akvarieets lodrette vægge. For at gøre dette skal du forberede glasstrimler: bredde - 5 cm, længde - lidt mindre end vægens længde. Disse strimler limes ved bunden af ​​produktet ved hjælp af akvarium silikone.

  Ved afslutning af bindingen fjernes overskydende tørret lim, og strukturen tørrer inden for 3 dage.

  Akvariet er placeret

  Akvariet skal installeres overfor vinduet eller til siden (afstand op til 2 meter). Glem ikke om baggrunden. Hvis der ikke er nogen speciel baggrundsfilm, vil tapetet blive synligt.

  Det er nødvendigt at etablere et akvarium på en plan overflade, idet der sættes skumgummi eller gummi under bunden.

  Akvarium - et godt redskab til afslapning, specielt lavet med egne hænder. Akvatiske indbyggere lugter, løfter deres spiritus og hjælper med at slappe af efter en hård dags arbejde.

  Se videoen, hvordan man limer akvariet med egne hænder: