Lægning af izospana på loftet - hvilken side at lægge

Dampbarriere af enhver bygning er et vigtigt stadium i moderne konstruktion. Effektiv beskyttelse af lokalerne fra forekomst af fugt og kondensat kan betydeligt forbedre bygningens ydeevne, gøre den mere pålidelig og holdbar. Korrekt udførte instruktioner om brugen af ​​det valgte materiale vil kunne sikre fuldstændig mangel på kondensat. Dette vil have en positiv effekt på temperaturregimet og vil sikre en konstant temperatur i huset, hvilket reducerer varmeomkostningerne.

En af de mest populære dampbarriere materialer i byggemarkedet er izospan. Dens tekniske egenskaber er helt i overensstemmelse med eksisterende krav, så du hurtigt, effektivt og billigt kan udføre arbejde i enhver bygning, uanset størrelse og formål. Anvendelsen af ​​izospan til isolering af loftet er en populær løsning for både fagfolk og dem, der ønsker at udføre en dampspærre med egne hænder. For fuldt ud at forstå de grundlæggende regler for at arbejde med materialet, anbefaler vi at du gør dig bekendt med sine varianter og egenskaber ved lægningsteknologien.

Hvad er izospan

Dette materiale er en diffusormembranfilm baseret på produktion af polymerisering af polyethylen. Eksisterende teknologier tillader at producere materiale med forskellige teknologiske egenskaber. Samtidig giver format, emballage og overfladefunktioner dig mulighed for at lægge izospan i loftet med maksimal effektivitet og kvalitet.

Dette materiale er især efterspurgt efter arbejde i rum med høj luftfugtighed samt bygninger, der er isoleret med bløde materialer - mineraluld, penofol eller skummet polystyren, med tætning af leddene med skum. Blandt de vigtigste funktioner, som dette dampbarriere materiale vil udføre, er det nødvendigt at fremhæve:

 • beskyttelse af lofter mod forekomsten af ​​svampe og forskellige bakteriologiske formationer
 • isolering isolering og beskytte det mod at blive vådt;
 • indeslutning af kondensat og muligheden for fordampning på en naturlig måde.

Ud over de ovennævnte egenskaber er det værd at lægge Isospan på grund af dets høje styrke og elasticitet, hvilket i høj grad letter arbejdet. Denne dampspærre er miljøvenlig og kan bruges i rum med enhver lufttemperatur.

Varianter og teknologiske træk ved izospan

Det moderne byggemarked tilbyder fire typer dampspærre af denne type, der er egnet til beskyttelse af lokaler fra kondensat, damp og andre manifestationer af fugt. De er sædvanligvis betegnet med mærkning A, B, C og D. Resten af ​​materialelinierne er beregnet til specielle driftsforhold, for eksempel til bad. De har en højere pris og er mindre almindeligt anvendt i massekonstruktion.

Izospan A

Den er produceret i to typer:

 • Tagdækning - bruges til beskyttelse mod vind-fugt. Sådan materiale er tilrådeligt at montere mellem tagisolering og gulvbelægning. Det forhindrer forekomsten af ​​under-tag kondensat og hoarfrost.
 • væg - bruges til at isolere skillevægge og lofter. Det har et lavere dampgennemtrængningsindeks, men samtidig er det lettere og bedre afstødning af fugt.

Izospan B

Det er en to-lags beskyttelse af varmeisoleringsmaterialer med høj alsidig anvendelighed. Det er lagt på indersiden af ​​isoleringen af ​​interfloor lofter i loftsrum og kældre.

Izospan C

Tolags dampbarriere materiale, der bruges til at beskytte mod damp, kondensat og vand på begge sider. Afviger i den øgede holdbarhed og kan effektivt anvendes til en vandtætning af betonrum.

Izospan D

Fremragende mulighed for ekstern brug. Lavet på basis af vævet stof, vil dette materiale perfekt klare alle belastninger, herunder store mængder vand og sne.

Hvilken side af retten til at lægge izospan

Det første spørgsmål, der opstår for begyndere, er valget af højre side af materialet. Hovedformålet med installationen af ​​Isospan i loftet er at beskytte isoleringen mod fugtindtrængning. For at maksimere udførelsen af ​​de påkrævede opgaver, skal der derfor altid vendes et glat lag af materiale til isoleringen. Sammen med dette har udvendige og tagdækninger med denne isolator nogle forskelle. At vælge - hvilken side at sætte og izospan, husk at det er vigtigere for taget at sikre uhindret fjernelse af damp udefra og beskyttelse af isolering og lofter fra nedbør. I dette tilfælde skal den glatte side af materialet vende ud.

At lægge izospana i loftet

Teknisk dampspærrede loft kan omfatte installation af et eller flere lag af belægning. For korrekt at lægge izospan er det nødvendigt at overveje følgende egenskaber ved den behandlede overflade:

 • Funktionelt formål med den isolerede overflade
 • produktionsmateriale;
 • Den forventede belastning på materialet i form af fugt og damp.

Montering på betonlofter

I betragtning af at de fleste betongulve er dækket af bitumenmastik, vil anvendelsen af ​​izospan ikke være effektiv her. Men når der anvendes bløde isoleringsmidler, skal fordampning være til stede for at forlænge levetiden og forbedre den tekniske ydeevne.

Izospan fra ydersiden er monteret på en tidligere forberedt ramme, mens der til brug på plastikfliser anvendes til montering på en betonoverflade. Rammen kan være træ eller galvaniseret kasse, som tjener som grundlag for isolering, dampspærring og modstående materiale.

Lægning på trælofter

Isolering af overflader i et træhus er en af ​​hovedopgaverne for at forbedre drifts- og kvalitetsegenskaber. Izospan anvendes her uanset tilstedeværelsen af ​​isolering og er obligatorisk til brug på begge sider af den behandlede overflade. Legeprocessen i sig selv er ikke særlig vanskelig, og eventuelle tilgængelige metoder kan bruges til at sikre materialet til overfladen.

konklusion

Arbejdet med dette materiale er, at det er nøje at overholde producentens anbefalinger, overholde arbejdsteknologien og vælge den rigtige type materiale til installation i en bestemt sag. Hvis han sætter isospan korrekt på loftet, vil han være i stand til fuldt ud at give de nødvendige karakteristika og afsløre sine egne evner fuldt ud.

Hvilken dampbarriere til et loft i et træloft er bedre - udsigt, egenskaber

Med udseendet af nye byggematerialer og efterbehandlingsmaterialer på markedet er komfortniveauet i boliger blevet betydeligt steget. Et af de nye produkter kan kaldes en dampbarriere membran, som hjælper med at opnå det optimale niveau af fugtisolering, lofter og tagdækning.

Formål med dampspærre

Mange hjemmænd spørger spørgsmålet om, hvorvidt en dampbarriere på loftet. At bo i et rum fører til en konstant stigning i luftfugtigheden. Denne kendsgerning forklares ved regelmæssig brug af vand og madlavning. Som følge af sådanne aktiviteter stiger våd damp, som er meget lettere end luft. Hvis der ikke var nogen lofter på vejen, ville fugtet have forladt lokalet uhindret.

Dette kan imidlertid ikke være, derfor overtager overskydende fugt og har en ødelæggende virkning på træ, metal, fibrøse og porøse materialer, der er direkte indbefattet i flerskiktsstrukturen på et hvilket som helst gulv. Som et resultat fremstår der fugt mellem materialerne, hvilket uundgåeligt forårsager dannelsen af ​​mug, svamp og rot. Sådanne processer reducerer de grundlæggende operationelle egenskaber ved loftet: styrke og holdbarhed. Derudover forværres indeklimaet, der opstår ubehagelige lugte, som negativt påvirker menneskers sundhed.

Imidlertid kan fugt i rummet være dannet af andre grunde. Vi taler især om krænkelse af konstruktionsteknologi eller fejltagelser i designfasen. I dette tilfælde løses problemet ved tvungen ventilation.

Brug af dampspærre membraner hjælper med at forhindre for tidlig ødelæggelse af byggeri, efterbehandling og varmeisolerende materialer. En membran er et materiale bestående af flere lag, som hver især er tildelt en specifik funktion. Sådan beskyttelse vil være ret dyrt, så med et budgetunderskud kan du søge efter andre muligheder.

Varianter af materialer

Dampspærre og vandtætning er helt forskellige begreber, så det er vigtigt at forstå, hvordan loftdampbarrieren fungerer. En fejlagtig opfattelse anses for at den sædvanlige plastfilm kan løse problemet med overskydende fugt. Dette materiale beskytter på en sikker måde vægge og lofter mod indtrængen af ​​damp og vand. Imidlertid vil kondensat ophobes på overfladen af ​​polyethylen, som sikkert falder på beklædningsmaterialet, der dækker polyethylenfilmen. Som følge heraf bliver foringen deformeret og ødelagt, hvorfra udseendet af rummet lider.

Moderne dampspærre materialer kan passere en vis mængde fugt, som følge af væggene og gulvene lider ikke af dette negative. Evnen til at styre dampens udledning fra lokalerne giver en stor fordel for sådanne materialer over andre analoger.

Blandt det store antal producenter af dampbarrieremateriale er det svært at bestemme, hvilken dampspærring der er bedst for loftet på et træhus. Der er flere populære mærker: TechnoNIKOL, Nanoizol, Izospan, Penofol, Tyvek.

Moderne dampbarriere er repræsenteret af flere typer:

 • Flerlagsmembran.
 • Foliemateriale.
 • Perforeret forstærket polyethylenfilm.
 • Polypropylenfilm.
 • Flydende mastiks.

Beskyt trægulve kan være et af disse materialer. Alle af dem er testet i praksis og har meget positiv feedback. Det er dog bedre at ikke bruge en belægningsdampbarriere til boliger, det er den bedste mulighed for udendørs beton- og murstenstrukturer samt for industrielle lokaler.

Dampspærren i et træloft har nogle specielle egenskaber, især følgende:

 • Isolering anbefales at blive lagt mellem loftsbjælkerne, og materialer kan anvendes i plader eller ruller.
 • Dampbarrierematerialet er monteret på flere måder: direkte før isoleringsmaterialet, efter det eller på begge sider. Valget bestemmes af egenskaberne af den valgte dampbarriere.
 • Dampisoleringsmateriale dækker hele overfladen af ​​loftet, herunder bjælker.
 • Beskyttelse mod damp bør danne et fast stof. Ved anvendelse af flere segmenter fastgøres leddene sammen sikkert.
 • Dampbarrierematerialets kanter skal fastpresses og fastgøres på væggene, ikke i loftet.

Polypropylen og polyethylenfilm

Den billigste løsning af alle ovennævnte materialer er tynde polyethylen- og polypropylenfilm. Men lave omkostninger betyder ikke dårlig kvalitet og lav effektivitet, sådanne materialer giver kontrolleret frigivelse af damp fra rummet.

Polyethylenforstærket film kan bestå af to typer: perforeret og flerlagsfolie. Begge varianter anvendes med stor succes til at skabe en dampbarriere i huse med trælofter. Foliemateriale parallelt udfører en varmereflekterende funktion. Som følge heraf forbliver varmen i rummet, hvilket giver mulighed for nogle besparelser ved opvarmning.

Polypropylenfilmen inkorporerer hygroskopiske fibre, så den samtidig passerer damp og absorberer fugt. Således trænger fugtigheden ind i fibrene, og gradvist fordampning kommer ud.

Polyethylen- og polypropylenfilm præsenteres for forbrugeren i rullform, som bestemmer metoden til deres installation. Løsningen på spørgsmålet om hvordan man laver en loftsdampbarriere involverer følgende trin:

 • Filmen skæres i stykker af en vis længde.
 • Læg lærredet på loftet, hvilket gør en overlap på ca. 15 cm.
 • Leddene er hermetisk forseglede med et bredt selvklæbende tape.
 • Kanten af ​​dampbarrierematerialet er fastgjort ved hjælp af en metalprofil eller bygningsbeslag.

Den bedste dampspærring i denne gruppe af materialer har "Izospan B". På trods af den fremragende dampbæreevne har denne izospan til loftet i et træhus en ret betydelig ulempe - de laveste styrkeegenskaber. Denne egenskab komplicerer installationsarbejdet meget. Når du bruger "Izospan In", skal du være forsigtig og forsigtig.

Materialet "Isospan B" er et tolags polypropylen ikke-vævet stof. Dens øverste lag har en glat overflade, bundlaget er fibrøst og groft. Den villi tillader ikke kondensat at trænge ind i isoleringen og til loftet. Hvis du vælger dette materiale til at arrangere dampbarrierelaget, skal du kende en funktion: dens installation udføres foran isoleringen. I tilfælde af dampspærre i loftet i et træhus er først og fremmest filmen "Izospan B" lagt og styrer den glatte side nedad.

Processen er som følger:

 • Rullen udpakes og rulles ud. Mål og skær stykker af en vis størrelse.
 • Strimlerne er lagt, hvilket gør en overlapning på 15-20 cm i vandret og lodret retning.
 • Elementerne til fastgørelse af lærredet vælges afhængigt af det materiale, hvorfra det dekorative loft vil blive lavet. For f.eks. Gipslofter anvendes metalprofiler; i et loft foret med clapboard anvendes træplader.
 • Uanset fremstillingsmaterialet anbefales det at købe skruer med anti-korrosionsbelægning.
 • Lofterne af kludene er forseglet med tape, og dette skal gøres ret tæt.
 • Isoleringen er fastgjort til loftet med plastskålformede dowels eller galvaniserede selvdrejende skruer.
 • På toppen af ​​isoleringen er der installeret et andet lag af dampspærre "Izospan B".
 • I slutningen af ​​installationen af ​​efterbehandlingmaterialet. Samtidig skal der være fri plads på ca. 4 mm mellem dampspærrematerialet og den dekorative struktur.

Folie dampspærre

Folie dampspærre materialer består af flere lag, som følge af, at flere funktioner samtidig udføres for at skabe et behageligt mikroklima i et beboelsesområde. Vi taler især om dampspærre, isolering og lydabsorption.

Når man vælger et sådant materiale til beskyttelse af fugt og et par trægulve, får forbrugeren en ret økonomisk løsning. Populære mærker i dette område er Alukraft, Armofal og Penofol. For at forstå, hvilken dampspærre der er bedre for loftet, bør du se nærmere på de vigtigste mærker.

De vigtigste egenskaber og fordele ved dampspærren "Alukraft"

En af de bedste muligheder betragtes som Aurokraft dampspærre materiale med en tre-lags struktur. Det øverste lag er aluminiumsfolie, bundlaget er kraftpapir, og forbindelsen mellem dem er smeltet polyethylen. En funktion af aluminiumsfolie i dette materiale er høj trækstyrke, som tilvejebringes af papirbasis. I dette tilfælde passerer materialet par og afspejler samtidig varmestrømmen, derfor vender varmen tilbage til rummet.

Materialet i dette mærke kan kaldes en glimrende mulighed for at skabe en dampbarriere i bad og sauna med mursten, beton og trævægge. Med hensyn til loftet på et privat hus med trægulve er Alucraft den bedste løsning i dette tilfælde.

Alle materialer med et folielag udgør ikke en fare for menneskers sundhed. De har ikke en tendens til at udstede skadelige stoffer, når de opvarmes eller under påvirkning af solstråling. Desuden er folie dampspærren til loftet karakteriseret ved en overkommelig pris. Materialet rulles op i ruller, hvilket forenkler transporten til stedet og installationsarbejdet.

Beskrivelse af loftsdampbarrieren "Armofol"

Materialerne i dette mærke er opdelt i to typer, man har ensidigt folie, de andre har en folie på begge sider.

Dampspærren "Armofol A" er en rulle af materialer med et folielag baseret på glasfibernet. Hovedformålet er dampspærren og varmeisoleringen af ​​værelser med høj fugtighed og høje temperaturværdier. Disse faciliteter omfatter bad, sauna og catering. Herudover kan Armofol A bruges til at skabe en dampbarriere i private huse med trælofter.

"Armofol B" er et rullet materiale bestående af tre lag, hvoraf to er fremstillet ved brug af folie, et glasnet virker som det tredje lag. Høj effektivitet er kendt for dampbarriere og loftsisolering såvel som på træloft.

Et særpræg ved det rullede materiale "Armofol C" med et folielag er tilstedeværelsen af ​​en selvklæbende base. Ulempen ved en sådan dampbarriere til et loft i et træloft kan kaldes et fald i effektivitet, når den er monteret på ujævne overflader.

Andre mærker af dette mærke har en højere omkostning, så de bruges ganske sjældent i den private sektor. De er mere egnede til industrielle lokaler, hvor luftrummet er fyldt med dampe af syrer, alkalier og andre aggressive kemikalier.

Karakteristika og de tilstødende øjeblikke for dampspærren "Penofol"

Materialer af dette mærke er meget populære for at skabe en dampbarriere i loftet i et træhus. I strukturen af ​​sådanne dampbarrierematerialer er der en tynd aluminiumfilm og polyethylenskum. Modifikation "A" har et folielag, materialer i gruppe "B" har to lag af holdbar folie, modeller af gruppe "C" har en ekstra klæbende understøtning.

For at løse problemet med, hvordan man korrekt opretter en loftsdampbarriere, skal du overholde følgende regler:

 • Folielaget skal vendes inde i rummet til kilder til varme og våd damp.
 • Klæder anbefales at blive lagt ende til ende, forsøger at undgå huller.
 • Leddene er forseglet med klæbende aluminiumsbånd.
 • For at skabe yderligere varmeisolering udføres læggning af lærred med en overlapning på 10 cm.
 • Ved brug af materialer med dobbeltsidet foliering skal der udvises forsigtighed og omhu med tæt placeret ledninger med dårlig kvalitet. Det er vigtigt at huske, at folie er en fremragende ledende elektricitet.

Paroizolyatsionny membran til træoverlappning af loft

Den mest effektive og samtidig dyre løsning på spørgsmålet om hvilken dampbarriere til et loft i trægulve kan vælges er en diffus membran. Dette materiale er tilgængeligt i to typer: ensidet og dobbeltsidet. Når du bruger den første mulighed, skal du omhyggeligt udføre installationen, da sådant materiale kun passerer våde dampe i en retning. Derfor bør vi ikke forveksle hvilken side der skal støde op til lejefladen, og hvilken side skal være fastgjort til isoleringen. Dobbeltsidet materiale tillader damp i begge retninger, så installationen er ikke særlig vanskelig.

Når man beslutter hvilken dampspærre der skal vælges til loftet, skal man vide, at membranerne kan være enkeltlag og tolag. I det første tilfælde er en særpræg funktion det lave og enkle driftsprincip. Den anden mulighed er karakteriseret ved evnen til at akkumulere fugt inde i stoffet og gradvist bringe det ud.

Særlig opmærksomhed i denne produktkategori tiltrækker "intellektuel" membran. Et sådant materiale absorberer samtidigt damp og tjener som en slags hydrobarriere, der regulerer fugtighedsniveauet i rummet. Dette er den bedste mulighed for dampspærren i trælofter i private huse, men deres omkostninger er ret høje, så de fleste forbrugere har ikke råd til sådanne materialer.

TechnoNicol loftmembran

Ledende position blandt dampbarrierematerialer er membranen "TechnoNicol". Hendes mærke "Optima" er fantastisk til dampspærre i et hus med træbjælker. Strukturen af ​​dette materiale indeholder tre lag, hvoraf to er lavet af polypropylen, mellemlaget mellem dem er en højteknologisk, dampgennemtrængelig funktionel film. I de fleste tilfælde præsenteres membranerne i dette mærke i rullform op til 1,5 meter bred og 50 meter lang. Materialet er den bedste løsning, når du opretter en dampspærre på gulve af enhver type. Den kan bruges både indendørs og for at beskytte bygningens ydre overflader.

Installation af dampspærre på loftet af træloftet udføres som følger:

 • Membranen bør lægges oven på isoleringen og dirigere den glatte side ind i rummet.
 • Båndene kan arrangeres i parallel eller vinkelret retning i forhold til hinanden.
 • Installation af strimler udføres med en overlapning på 10-15 cm.
 • Til fastgørelse af membranen anbefales det at anvende galvaniserede selvtagsskruer med en bred hætte eller specialbeslag, der har en korrosionsbestandig belægning.
 • Steder ledd klud hermetisk lim montering tape med selvklæbende side.
 • Membrandukets kanter bøjes på væggen ved 15-20 cm og fastgøres med en træplade eller metalprofil.
 • Omkredsen af ​​dampspærren limes også med monteringsbånd.
 • På steder, hvor membranen kommer i kontakt med bjælker, rør og ventilationskanaler, skal man tage sig af. Det er vigtigt, at dampspærren ikke har folder og sager.
 • Et mellemrum for ventilation på ca. 3-4 cm skal overlades mellem dampbarriamembranen og det dekorative loft.

Ud over de vigtigste mærker, der er noteret på markedet, findes der andre materialer til loftdampbarrieren. Deres kvalitetskarakteristika og effektivitet er også på et højt niveau.

Nøjagtigheden af ​​dampspærren til loft i hårdttræsgulv

Næsten alle typer isolering skal beskyttes mod fugtindtrængning og fordampning. At udstyre barrieren mod damp bør ikke være "tilfældigt", da dampspærrenes rolle ikke er mindre end vandtætning. Det er vigtigt at kende subtiliteterne i enhedens dampspærre for loftet i trægulve, da de anvendes til konstruktion af materialer med øget følsomhed over for fugtighed.

Særlige egenskaber

I ethvert rum, især boliger, dannes vanddamp. Dette er en uundgåelig proces, da mad er kogt, vaskeri udføres, og vådt rengøring sker i værelserne. I denne henseende er dampspærre for loft og tag en nødvendighed.

Hvad angår bygningerne af belukket beton, hævder dampbarrieren indenfor forhøjelse af fugtighedsniveauet af blokkene ifølge nogle eksperter, hvilket forringer deres varmeafskærmningsegenskaber.

Damp stiger tæt på loftet, og mere præcist til bjælkerne, takket være dets sikkerhed og stabilitet sikret. For at passere gennem bjælkerne er urealistisk, bliver beklædningen af ​​isolering en hindring for dampene, og de slår sig ned i ham, ødelægger den først og derefter forårsager råtningen af ​​alle træelementer. Som følge heraf går hele dekorationen ned i afløbet på grund af rotting ned.

Hvis du forstår terminologien i detaljer, er en dampspærre for et loft i et træloft et sæt foranstaltninger, der tager sigte på at forhindre rydning af gulve, reducerer muligheden for en muggen svamp og hjælper også med at øge sikkerhedsniveauet i dit hjem.

Ved implementeringen af ​​loftets dampspærre skal du overveje en række funktioner:

 • Loftet indeholder flere lag, hvilket betyder, at alt det vigtigste arbejde udføres på loftet
 • hvis det er nødvendigt, er det også muligt at beskytte trægulve og at fylde alle hullerne med specielle forbindelser;
 • Installation af dampspærre er kun mulig efter, at overfladen tørrer helt ud.

materialer

For at beskytte loftet skal enheden behandles grundigt.

For at udstyre isoleringslaget anvendes forskellige materialer med lignende egenskaber. For at vælge et sådant materiale korrekt, lad os undersøge dets klassificering.

Universal materiale - dampspærrefilm. Da den er forstærket med stof eller mesh, har den en høj holdbarhed. To typer dampspærre er perforeret: perforeret og ikke-perforeret. Og for operationelle egenskaber spiller den ikke en stor rolle.

Den foliebelagte film har en metaloverflade, som ikke kun kan beskytte mod damp, men også for at spare på varme. Dette materiale er korrekt lagt ned metal side. Således er varmetabet væsentligt reduceret.

Polypropylenfilm er også efterspurgt på markedet. De har et specielt lag for at absorbere fugt. Den består af fibre af viskose og cellulose. Når kondensat ophobes på overfladen absorberes fugt af dette lag. I isoleringslaget er penetrationen umulig.

Derefter opstår der fordampning på grund af ventilation mellem dampspærren og isoleringen. Det anbefales at anvende en film af denne type i rum med et støt høj luftfugtighedsniveau.

På den anden side har filmen betydelige ulemper:

 • skabe en drivhuseffekt
 • kort driftsperiode
 • kondensatakkumulering på forskellige steder.

Asphamin kan også indgå i antallet af dampbarriere materialer. Dens grundlag er pap, mættet med bitumen mastik. Han har dårlig båndbredde. Efter installation er det nødvendigt at ventilere rummet. Dette materiale er efterspørgslen hovedsagelig på grund af dets lave omkostninger.

Populariteten af ​​åndedrætsmembraner vokser. Det er et uvævet dobbelt materiale, der beskytter strukturer mod kondens og damp. De har høj dampevne. Lav sådan isolation fra materiale med speciel struktur. I dette tilfælde påvirker temperatur- og fugtighedsniveauet i rummet dampkapaciteten.

Membraner kan opdeles i flere typer:

 • Med aluminiumsfolie. Frigør ikke varme fra rummet. Perfekt til badeværelse eller bad.
 • Med variabel evne til at springe over par. Det giver dig mulighed for ikke at bekymre dig om svingninger i luftfugtigheden i rummet, det virker og tilpasser sig forskellige processer.
 • Med begrænset dampgennemtrængelighed. Ofte bruges i huset, hvor ejerne ikke bor permanent.

Praksis tyder på, at dampbarriamembranen er meget mere effektiv og pålidelig end konventionel film. Derudover er det lettere at arbejde med (stak). For at organisere en pålidelig barriere for damp, er det nok at lægge kun et lag.

En alternativ beskyttelse kan kaldes en speciel lak eller mastik. Også som en dampbarriere kan man se tagmateriale og tagfelter.

Dampbarrierematerialer kan også klassificeres efter følgende princip:

 • Standard. Princippet om anvendelse af sådanne materialer ligger i, at de ikke tillader et par at trænge ind i isoleringen. Den største placering af sådanne dampisolatorer er inde i husstrukturen.
 • Isolatorer med et reflekterende lag. Disse omfatter membrantype materialer, som er beskyttet mod eksponering for vanddamp og kan også afspejle varme.
 • Med kontrol over den fugtighed, der passerer. Denne mulighed bliver relevant i sommerhuset, når rummet ikke bruges om vinteren eller bruges sjældent.
 • Materialer med variabelt niveau af permeabilitet. Denne mulighed er egnet til genopretning af gulve mellem gulve.

Hvilken man skal vælge?

Både globale og producenter af materialer fra Den Russiske Føderation tilbyder deres kunder en bred vifte af dampbarriere typer. Hver af dem, der udfører sin hovedfunktion, tillader at løse en ekstra arbejdsgruppe.

Før du vælger en bestemt type, er det værd at udforske alle materialets egenskaber. Det er også nyttigt at tage højde for budgettets størrelse for arbejdet.

Når du vælger, bør du overveje et par punkter:

 • Funktionen af ​​det rum, hvor materialet vil blive brugt. Hvis det er et bad, er det nok nok en plastikfilm.
 • Hvis du planlægger at installere et lag på loftet i et privat hus, så kan du give fortrins til dyrere materialer.
 • Klimaforhold i området. I kolde områder bør en fugtig isolator ikke anvendes, da overophedning af tagets tag naturligvis ikke truer. I et varmt klima er valget bedre at stoppe på materialet med en høj evne til at passere luft.

Ud over de angivne genstande skal dampspærrematerialet opfylde følgende kriterier:

 • nem installation (sandt hvis du beslutter dig for at installere med dine egne hænder uden at tiltrække hyrede fagfolk);
 • højt niveau af styrke (selv med en stærk mekanisk effekt, materialet bør ikke blive beskadiget);
 • elasticitetsniveau (det er især vigtigt, når filmen er spændt og fastgjort: materialet skal omfavne selvdrejende skruer og ikke rive).

I træhusbygningsindustrien anbefaler bygningseksperter at bruge disse typer dampspærre materialer:

 • Penofol A - materialet er let at installere, det har et selvklæbende lag;
 • Penofol B - med foliebelagt
 • Penofol C - med selvklæbende lag;
 • isospan B - med en tolags struktur og muligheden for kondensatfordampning;
 • Aukraft - består af tre lag, der er velegnet til værelser med høj fugtighed.

Med installationsprocessen forstås det videre.

montering

Dampspærren skal laves inde fra rummet sammen med isolering.

Hvis i den region, hvor bygningen er placeret, er vinterluftemperaturen lavere end -30, så er det lettere at montere dampbarrierelaget både ovenfra og nedenunder. Dette er en form for beskyttelse af gulve fra damp og samtidig en måde at holde den varm.

Og lad os nu se nærmere på installationsprocessen.

Folkemusik

I oldtiden brugt de nordlige folk, der beboede Finlands territorium, at beskytte loftet i badet, en "ånde" membran - bark.

På nuværende tidspunkt er det først og fremmest bedre at lægge dampbarrierematerialet på samme tid som isoleringsmaterialet i kassen. Derfor skal det i første omgang monteres. Derefter er loftrammen fastgjort ved hjælp af selvdrejende skruer og plastdykler. Efter monteringen af ​​batten er der skabt et varmeisolerende lag, så er loftet straks isoleret. Bemærk at hvert træelement skal behandles med en antiseptisk opløsning og brandhæmmende middel.

Installationsproceduren indeholder flere trin:

 • Dampbarrierematerialet bør ikke fastspidses, men fastgøres med hæfteklammer til det yderste element i batten. Sørg for at tage højde for vægge inden for 15 - 20 cm.
 • Det er bedre at udfolde filmen til den modsatte side og skære med samme tillæg.
 • Materialet skal fastgøres ikke kun langs omkredsen, men også på mellemliggende skinner. Det er ikke nok en strimmel til at lukke loftet helt, derfor er det nødvendigt at stable film med overlappende strimler på 15-20 cm. Det anbefales at fastgøre kanterne med tape eller specialtape.
 • For at sikre et normalt niveau af ventilation, skal du lægge en afstand mellem den og loftet, når du sætter en dampspærre.

Det sidste punkt kan sikkert placeres blandt de vigtigste regler for installation af højkvalitets dampspærre. Med samme formål skal du installere et tællergitter i hele rammen. Det er næsten identisk med konfigurationen af ​​det første lag. Skinnernes tykkelse er ca. 40 cm. Fastgørelsen udføres ved hjælp af selvdrejende skruer.

Noget mere værd at overveje dampisolering til bade og saunaer. I disse rum er fugtigheden altid øget, og luften er en kontinuerlig damp. Hvis dampbadets vægge ikke er beskyttet, vil de før eller senere gennemgå svampesygdomme eller rådne.

For at beskytte badets træstrukturer anbefales det ikke at anvende en dampspærre fremstillet af polyethylen, da dette materiale ikke er i stand til at modstå høje temperaturbelastninger.

For at reparere dampspærren skal du bruge følgende sæt værktøjer:

 • selve materialet (under hensyntagen til dets evner og behov);
 • hæftemaskine / konstruktion hæftemaskine (til negle hæfteklammer);
 • nedstryger;
 • saks til skæring af metal;
 • scotch tape;
 • selvskærende skruer;
 • skruetrækker;
 • negle med en bred hætte;
 • hammer.

Vi har angivet de værktøjer, der vil være nyttige under forskellige måder at installere. Og din opgave er at vælge, hvad der er nødvendigt for en bestemt situation.

producenter

Og nu er det værd at analysere flere virksomheder, der er førende på markedet for dampbarriere materialer.

Så det første sted i vores unikke rating er taget af firmaet "Ursa PureOne". Ifølge versionen af ​​"Test Purchase" -programmet er isoleringsmaterialerne fra dette firma anerkendt som det bedste i Den Russiske Føderation.

For det andet sætter eksperter virksomheden "Technonikol." De nyeste teknologier anvendes til fremstilling af materialer, og kvaliteten har været på et højt niveau i mange år.

Ecolife-selskabet producerer materialer til beskyttelse mod fugt såvel som mod forekomst af tagtakskondensat i både boliger og industrielle lokaler. Den eneste ulempe er, at dette materiale er kategorisk ikke egnet til brug som et midlertidigt tag.

Det polske firma Fakro har fundet anerkendelse fra den indenlandske forbruger. Dens produkter er modstandsdygtige over for lave temperaturer, hvilket gør det muligt at installere arbejdet hele året rundt.

Ondutis producerer et billigt materiale med specielle fugtbestandige bånd til sammenføjning af klæder.

Virksomheden "Hex" producerer materiale under mærket "Izospan." Tilbyder købere af film og membraner i ruller af forskellig størrelse. Det bruges i kapitalbyggeri.

Tyvek (Tyvek) er en high performance nonwoven stof membran fremstillet i Luxembourg. Beskytter ikke kun damp, men også stærk vind.

DELTA - dampspærre fremstillet i Tyskland. Beskytter bygningskonstruktioner og isolering fra vind og damp.

Professionelle tips

At lægge en dampbarriere kan ikke kaldes en ekstremt vanskelig proces, men for at gøre jobbet kvalitativt, skal du læse en række ekspertanbefalinger:

 • Før dampspærren installeres, fjern alt snavs og støv fra alle overflader, dække alle huller med tætningsmiddel;
 • læg filmen, ikke strække den unødigt, den skal ligge, lidt svag;
 • Hvis lærredet er fastgjort med en hæftemaskine, er det bedre at lægge pap eller andet tæt materiale under hæfteklammerne;
 • fast materiale skal lægges i hjørnerne for at dække hjørnet;
 • for helt at eliminere kløften, samt øge niveauet af forsegling, lægge lærredet, fange væggene;
 • passe på materialet, ikke pierce det med negle;
 • Lav et ventilationsgab mellem filmen og loftet;
 • læg en dampspærring ikke tæt på varmeapparatet.

Pas på: Efter at isoleringsmaterialet er lagt, skal du kontrollere om leddene og installationerne af forbindelsesbokse, elektriske kabler og rørledninger er stramme.

Og de vigtigste råd: hvis producenten har udarbejdet instruktionerne, skal du studere det i detaljer inden lægningen. Alle materialer har deres egenskaber, for at gøre alt rigtigt - ignorér ikke dem.

Det sker også, at loftet allerede har arkiveret og glemte at sætte dampspærren eller vidste slet ikke om det. For panik er det naturligvis ikke det værd. Men for at finde ud af, præcis hvilket materiale der blev brugt til arkivering, har du brug for det. Hvis dette er gipsvæg, kan du sige, at du er heldig - det absorberer fugt ganske godt.

Hvis spånplader blev brugt, er der heller ingen grund til at bekymre sig. Dette er et tæt materiale, hvor lim anvendes som bindende element. I princippet er almindelig maling også et godt forsvar.

Hvis du omhyggeligt følger råd fra eksperter, er det muligt, især ikke generer at installere en dampspærre i huset på loftet og på loftet. Føreren forstår, at damp- og loftsdampen er nødvendig for at skabe komfort og et fremragende mikroklima i huset.

Sådan forhindrer du fejl ved installation af en dampspærre, kan du se i den næste video.

Dampbarriere til loft i hårdttræ: Tekniske regler for enheden

For at reducere varmetabet gennem bygningskonstruktioner er de udstyret med et lag af termisk isolering. Næsten alle typer isolering kræves for at beskytte mod indånding af atmosfærisk vand udefra og indenlandske dampe indefra.

Apparatet af en dampspærre kan ikke behandles med foragt, fordi denne komponent af isoleringssystemet spiller ikke mindre en rolle end vandtætning. Det er især vigtigt at vide, hvordan en dampspærre er konstrueret til et loft i et træloft, da konstruktionen anvender materialer, der er yderst følsomme for overskydende vand.

indhold

Dampspærrenes rolle i konstruktion

Bygningsstrukturer indefra bliver konstant påvirket af dampstrømme, der udledes, når man udfører obligatorisk husstandsarbejde, husstands vejrtrækning, hygiejniske procedurer mv. Indtrækningen af ​​vand, der er suspenderet i luften i de systemer, der beskytter og isolerer huset, påvirker deres tekniske og driftsmæssige egenskaber negativt.

Svampekoloni sætter sig på fugtige overflader med et hurtigt tempo, med overraskende hastighed, hvilket gør næsten alle typer byggematerialer ubrugelige. Træelementer råtner og kollapser. Wetted isolering mister omkring halvdelen af ​​de isolerende kvaliteter, fordi vand indeholdt i det øger signifikant termisk ledningsevne.

Varm luft mættet med vand suspenderet i det springer altid til hvor der er mindre tryk og fugtindhold. På vores nordlige breddegrader, det meste af året, er parametrene for temperatur og luftfugtighed i bygninger betydeligt højere end udefra. Denne funktion forklarer bevægelsesretningen for at indeholde par luftmasser, der bevæger sig fra lokalerne til det ydre miljø.

Det overvejende fordampningsvolumen er i overensstemmelse med sin egen fysiske natur rettet opad for at "undslippe" ind i atmosfæren gennem de omgivende systemer. De mest aktive luftstrømme herunder damp "angreb" loftet, det øverste segment af væggene og tagkonstruktionen. De skal også være stærkt beskyttet mod vandets indtrængning i luften.

Processen med overfyldte luftmasser i zoner med mindre tryk og vandmætning kaldes diffusion. Der er ikke noget særligt forfærdeligt i det, hvis der ikke blev foretaget fejl under opførelsen af ​​bygningskonstruktioner. Fugtig luft passerer simpelthen ikke ind i tykkelsen af ​​den isolerende kage eller går uden at skade konstruktionen.

Men hvis der i forbindelse med opførelsen af ​​et hus med isoleringssystemer blev overtrådt af teknologiske regler, vil vandet blive ved at ligge i de omgivende strukturer. I bedste fald vil resultatet blive øget varmetab, en følelse af evig kulde og fugt. I værste fald er der ødelæggelse eller beskadigelse af strukturer, der dikterer behovet for kapitalreparationer.

Beskyttelse af loftet gulv fra damp

Funktionen af ​​dampspærrefilmen i isoleringskagen er at forhindre indtrængning af vand suspenderet i luften ind i bygningskonstruktionen. Så det er dampspærren, der bør stoppe fordampningen for ikke at gå glip af eller reducere til minimumsværdier, hvad der har været i stand til at passere gennem det.

Vi har allerede fundet ud af, at i vores regioner flytter damp sammen med luftstrømmen oftest fra bygninger til ydersiden. Kun i sommervarmen er omvendt strøm mulig. Den første på vej af fugtig luft bør være en dampbarriere. Derfor er det lagt på siden af ​​de udnyttede lokaler før termisk isolering.

Apparatets dampbarriere i loftet udføres, hvis du ikke har til hensigt at opvarme loftet. I dette tilfælde giver loftet ikke mening at varme overhovedet, fordi det vil ikke blive brugt eller vil blive brugt som et køligt lager.

Det er stadig nødvendigt at beskytte materialer, der pletterer skråninger og trusser. Vandtætning er etableret ud fra ydre påvirkninger, fra kondensatdannelsen, som skyldes temperaturforskellen inde og uden for strukturen, er der indrettet et ventilationssystem.

I henhold til kravene i bygningsreglementet om vinteren temperaturen i den kolde del af loftet bør ikke overstige det på gaden for mere end 5 - 6º C. Markeret JV 17.13330.2011 reglerne, at for at udligne temperaturen og luftfugtigheden i og uden parametrene for loftet er nødvendigt at arrangere den naturlige type ventilation.

Det betyder, at det er nødvendigt at forsyne tagdækningen med produkter, dormere, luftrørere osv. Ventilationshullernes samlede areal, uanset type og formål, skal være i gennemsnit 1/300 af gulvarealet eller tagets vandrette fremspring. Det beskrevne mål er ret nok til at opretholde temperatur- og fugtighedsbalancen i betragtning af byggestandarderne.

Specifikationen af ​​enhedens dampbarriere

Som dampbarriere beskyttelse af loftsbunden anvendes materialer med den laveste dampgennemtrængelighed. Denne egenskab indikerer evnen til at udføre fordampning i et bestemt volumen pr. Arealareal, angivet i mg / m² pr. Dag. Alle byggematerialer besidder det i større eller mindre grad.

På trods af træens evne til at passere gennem fordampning er et overskud af fugteksponering uønsket. Naturlige organiske stoffer er ustabile i lineære dimensioner, det udvides, når de fugtes. Naturligvis er denne ejendom normalt taget i betragtning af designere, men overdrevne bevægelser af elementerne i træstrukturer går ikke til deres fordel, og de fører ofte til henfald.

Ved normal drift af loftet, der er placeret under koldt loftet, er det nødvendigt at placere komponenterne korrekt på grund af deres evne til at passere fugtig luft. Den første skal placeres komponent med en minimal evne til at lede damp, så med dampgennemtrængelighed, mere end den foregående.

For at en enhed skal beskytte mod damp, vælges primært materialer, der har evne til at passere par tæt på nul eller lig med fraktioner af en enhed. Bemærk at det kan være flere dusin, men bør være mindre end det for termisk isolering. Selv under hensyntagen til det forhold, at træ har en ret høj evne til at lede damp, bør materialet til en beskyttelsesanordning imod det ikke passere mere end et par titus mg mg / m² damp per dag.

Ordningen med isolerede trægulve, set fra siden af ​​de udstyrede lokaler, skal se sådan ud:

 • Parozolyatsiya. Et lag fremstillet af glas, diffusionsmembran, polypropylen eller polyethylenfilm. Under konstruktionen er det lagt oven på loftet. Ved reparationer er det installeret på loftet fra værelserne, limet eller fastgjort med strimler.
 • Termisk isolering. Laget, der udføres ved fyldning, rullet eller pladetyper af varmeapparater. Ofte fylder det mellemrummet mellem loftsbjælkerne, mindre ofte stabler det oven på loftet på det hårde gulv eller skræl. Hvis du ikke har tænkt dig at bruge loftet, skal isoleringen installeres uden vandtætning og vindbeskyttelse.
 • Vandtætning. Et lag fremstillet af en diffusionsmembran eller perforeret polyethylen. Arrangeres kun i tilfælde af drift af loftet, passer under gulvbelægning eller gulvbelægning.

Hvis brugen af ​​loftet ikke er planlagt, er der ikke brug for vandtætning over isoleringslaget. Det overføres til skråningerne, hvor det gør arbejdet med at beskytte hele tagsystemet fra atmosfærisk vand. Laget af isolationsoverlapning behøver heller ikke vindbeskyttelse, da beskytter selve bygningen mod at blæse varme fra dens tykkelse.

Til opretholdelse af tagsystemet inden for uudnyttet loftsrum er der installeret stiger. De lægges direkte på bjælkerne, hvis der anvendes plade eller rullemateriale. Stiger monteret på benene, hvis isoleringen blev dannet ved genopfyldning af ekspanderet ler. Isolatorer, der løst ligger på loftet, skal "løsnes" med jævne mellemrum, så de isolerende egenskaber ikke reduceres fra opskæring.

Teknologiske detaljer om at lægge en dampspærre

Dampbarrierelaget under isoleringen er lagt i form af en palle med en slags sidevægge på væggene. dvs. således at denne barriere ikke kun er mellem loft og isolering, men også mellem isolering og dele af væggene i kontakt med den. Beskyttelsesmateriale er nødvendig for at dække hver stråle eller væg af skjold.

Lægning af dampspærremateriale på gulvet er lavet:

 • Med afrunding af hver stråle. Materialet "uden spænding" lægges i langsgående strimler vinkelret på bjælkerne med en forsænkning i mellemrummet. At skære dampbarrieren laves under hensyntagen til denne omstændighed. Hvis længden af ​​en strimmel ikke er nok, udføres limning af panelerne.
 • Med indpakning fra indersiden af ​​hvert rum af bokspladen. Materialet er skåret i stykker svarende til skærmstørrelsen og højden af ​​dets vægge.
 • Ved at lægge over et hårdt gulv eller med fastgørelse fra indersiden til loftet, hvis isoleringen udføres for at forbedre strukturenes isolerende egenskaber i reparationsperioden.

Uanset planen af ​​loftindretningen bør dampspærren til loftet under loftet i et træhus udgøre et solidt tæppe, der ikke tillader vand at passere ind i eller gennemføre det i det mindste omfang. For denne web af rullet materiale stables de med den overlappning, som fabrikanten angiver, hvis størrelse er angivet i instruktionerne og limes sammen med hinanden med enkelt- eller dobbeltsidet tape.

Roll over loftet dampspærre materiale skal være som det blev såret af producenten. Intet at vende og spole tilbage er ikke nødvendigt. For ikke at forvirre installationsanlæggene betegner fabrikanten den side, der kommer i kontakt med gulvet.

Hvordan vælger du det rigtige materiale

Det er vigtigt ikke kun at lægge en dampspærre korrekt, men også at vælge det mest egnede materiale til sin enhed. Tandem dampspærring - Isolering skal fungere perfekt, hvilket forhindrer muligheden for vådisolerende kage.

Den ældste variant af dampbeskyttelsesanordningen er fedtet ler, som blev brugt til at behandle loftet nedenfra eller derover. Sammen med ler blev en tør jord og vegetativt lag brugt til at forhindre indtrængen af ​​varm luft i varmen og kulde i koldt vejr. I stedet for jorden kan der anvendes fin tørv, chips, savsmuld, tørt løv og lignende materialer.

I stedet for forældede isolerende sorter anvendes materialer, der er specielt designet til at beskytte mod damp- og varmelækage. Deres lægning gøres meget lettere og betydeligt til højere priser. Imidlertid er de af deres isolerende egenskaber dårligere end de gamle dokumenterede metoder.

For anlægget anvendes dampspærrebeskyttelse af loftsbunden nu:

 • Pergamyn. Budgetalternativet med dampgennemtrængelighed på ca. 70 mg / m² pr. Dag. Den anvendes hovedsageligt i husbygninger, der ikke indebærer en stigning i fugtighedsniveauet over standardværdierne.
 • Film af polypropylen og polyethylen. Dampgennemtrængelighed beregnes i enheder på ca. 3-5 mg / m² pr. Dag. De fleste af dem er forstærkede materialer, der er modstandsdygtige overfor temperatur ekstremer, mekanisk stress og UV eksponering. Velegnet til opførelse af trægulve under fyldningsisolerende.
 • Dampisoleringsmembraner med foliekappe. Gennemsnitlig dampgennemtrængelighed er 0,04 - 2,55 mg / m². De bruges til at arrangere værelser med høj luftfugtighed og ustabil temperatur baggrund: saunaer, dampbad af russiske bade, svømmebassiner, kombinerede sanitære faciliteter.
 • Antikondensatdiffusionsmembraner. Deres evne til at passere damp varierer i en bred vifte fra 3 til 15 eller flere tiere mg / m². Dette er de nyeste versioner af universel udnævnelse. I det betjente loftsrum kan der installeres på isoleringens nederste og øverste side.

Antikondensatsorter er tilgængelige i form af dobbeltsidede polymermembraner. På den ene side, som skal vendes til et par, er de grove og derved forhindrer dannelsen af ​​dug. Den modsatte side er glat, det forhindrer indtræk af fugt udefra.

Video om reglerne for enhedens dampbarriere

Eksempel på at lægge et dampspærrerullemateriale på loftet:

Video om detaljerne ved at lægge en dampspærrefilm:

Hvordan skelne dampspærre materiale fra vandtætning mulighed:

En dampspærre i overensstemmelse med de teknologiske krav forhindrer for tidlig slitage og ødelæggelse af bygningskonstruktioner, eliminerer dyre varmeudslip og eliminerer fugtigheden i et landhus.