Hvordan man limer baguetter korrekt til loftet

Begrebet kvalitetsreparationer ændres med lynhastighed med fødsel af friske designelementer og ideer. I den seneste tid blev toppen af ​​håndværket betragtet som pænt indpasset tapet i kombination med den korrekte kantning, som er en flerfarvet papirstrimmel og undertiden en almindelig tape.

Den moderne udsmykning af lejligheden kan ikke forestilles uden indramning. En sand og harmonisk kombination af en to-plan konstruktion er trods alt et løfte om et rums skønhed og komfort. Lad os dvæle i detaljer om, hvordan man limer baguetter, så finishen ser ud som eksemplarisk.

Egenskaber og funktioner baguetter

Anvendelsen af ​​sådanne dekorative elementer omfatter en række væsentlige fordele:

 • Fremragende maskering af små defekter i loftet og væggene, som dråbe, ruhed og ujævnheder;
 • dekoration af krydset af to overflader;
 • Enkel installation, der ikke kræver professionelle færdigheder;
 • lethed og fleksibilitet af materialet
 • stort udvalg af design;
 • spare penge til en rimelig pris.

Tip! Før du vælger baguetter i loftet, skal det bemærkes, at de kan fremstilles af forskellige materialer, være af forskellig tekstur, bredde, have en glat eller mønstret overflade. Disse kvaliteter påvirker ikke kun deres omkostninger, men også formålet, forskellene i anvendelse til en række interiører.

Baguette, også kaldet støbning, loftsplint eller frise, lavet af materialer:

I de fleste tilfælde anvendes polyurethan og skumbagetter. Plaststøbning anvendes kun under lofter, træ - sammen med samme lofter.

Vi vælger den rigtige lim

Hver fagmand for installation af en frise bruger klæbemiddelsammensætningen, som er testet personligt i arbejdet. Sådanne midler kan være:

Polymersammensætningen er karakteriseret ved svag klæbrighed. For at fastgøre støbeformen med en sådan lim skal den holdes i den ønskede position i temmelig lang tid, og det er ikke ret let at sikre for en to meter.

At installere frisen på silikone og akryllim temmelig hurtigt og komfortabelt. Fabrikanter pakker dem i rør til en pistol. Midler anvendes let, og dens udladningsdiameter styres af diameteren af ​​udløbsåbningen ved spidsen.

Fremgangsmåden til limning af baguetten med silikone og akrylforbindelser er normalt angivet i instruktionerne til materialet. Den negative side af sådanne midler kan kaldes deres høje pris.

Den mest omkostningseffektive måde at holde baguetter på egen hånd på er en traditionel færdigbehandlingstætning eller en gipsvægsforbindelse, hvis den anvendes til efterbehandling. En sådan blanding er pålidelig, det tager mindre tid for dets størkning, så efter en halv time er det allerede muligt at male loftet og baguetterne.

Der er dog også ulemper ved at anvende kitt som lim:

 • ulejligheden ved at påføre et tyndt lag af blandingen med en spatel på støbeformen;
 • I slutningen af ​​limning af overskydende kittet eller gipsplastlim, skal du grundigt fjerne den fugtede børste. Ellers vil stykkerne af den synlige, tørre blanding ødelægge billedet.

Hvordan man limer baguetter til loftet

Der er to muligheder for fastsættelse af loftlister:

 • på overfladen af ​​tapetet;
 • før vægpapir.

Baguetter er som regel rent hvide; i betragtning af dette, for ikke at forurene produkterne, skal du grundigt skylle hænderne med sæbe, inden du påbegynder arbejdet.

Tip! For at begynde at montere baguetten kan du vælge et hvilket som helst hjørne af rummet

Du bør vide nogle funktioner i arbejdet på klistermærket taglister:

 1. Der skal lægges stor vægt på rengøring af væg og loft fra spor af klæbemiddelsammensætning. Acryl- og silikonebaserede produkter kan fjernes med en gummispatel og en fugtig klud. Overskydende kittet anbefales at fjerne en lille våd børste.
 2. Kræver påfyldning lim alle revnerne omkring støbeformen. Også skal håndtere og hjørne leddene. Stol ikke på, at disse slots vil forkæle, når du male eller limer tapet. Dette sker ikke. Og limen fanget på væggen og loftet skal fjernes forsigtigt.
 3. Ofte når limen størkner i leddene, afslutter slutningen af ​​baguetten, og der opnås et trin. For at beskytte mod denne effekt skal to tilstødende ender fastgøres i den ønskede position ved syning af nåle eller stifter. Når limen hærder, skal du fjerne nåle og dække hullerne med klæbemiddelblanding.
 4. På baguettes påføres flere lag maling. For det første udføres priming, så du kan maske de plasterede leddene. Derefter sætter lagene en dekorativ rolle, samtidig med at male og et loft.
 5. Overskydende lim langs bordpladen skal skæres med en skarp spatel.

Baguette klistermærke på tapet

Den offentlige fortjeneste ved denne metode er, at der ikke er behov for at passe tapetet under baguetten. Frieze lukker alle fejlene på overkanten af ​​finishen.

Fremgangsmåde:

 1. Trim enderne med stusomom.
 2. Påfør et tyndt lag lim på de limede overflader af soklen.
 3. Fastgør planken til væggen og hold den i overensstemmelse med notatet til limen.
 4. Fjern overskydende materiale med en svamp eller klud.
 5. Butt huller skal forsegles med hvidt tætningsmiddel.
 6. Til måling af baguette anbringes akryl eller vandemulsionsmaling.

Tip! For at farve pladen skal du ikke plette tapetet, lægge maskeringsbånd langs baguetten, og efter tørring af malingen skal du fjerne beskyttelsen.

Sådan fastgøres en baguette, inden du laver tapet

Dette er en professionel metode, der udføres i følgende rækkefølge:

 1. Udfør forberedelsen af ​​væggene og loftet. For at slippe af med ujævnheder, uregelmæssigheder med sandpapir, fjern byggestøv fra overfladen, så pels med primerblanding.
 2. At skære enderne af soklen ved hjælp af stuslom.
 3. Fastgør baguetten til kittet eller gipsplastlimmen.
 4. Fyld alle huller med kitt, fjern overskydende med en ren klud.
 5. Vent, indtil kittet hærder.
 6. Prime overfladerne.
 7. Mal loftet og baguetterne.
 8. Stick tapet. Top overlap på basispladen skåret jævnt med en skarp kniv og sætter en bred spatel.

Fordelen ved denne metode kan kaldes lethed ved fastgørelsesfejl af limning og muligheden for at male baguetten på plads uden frygt for farvning af tapetet.

Funktioner ved montering af baguetten i hjørnerne

Det er nødvendigt at justere den sidste bjælke med en udskåret vinkel for at forhindre materielle skader, når der opdages en fejl med en vinkel.

Hvis et rum har lige vinkler (90 grader), så skal vinklerne mellem de to vægge og mellem loftet og væggen være lige. I dette tilfælde er det muligt at klippe hjørner korrekt ved hjælp af et ark.

Først skal du skære hjørner ved hjælp af dåsen. Derefter bringes deres ender i den fornødne størrelse med en skarp kniv. Fordel gabet i begge segmenter jævnt for at forhindre effekten af ​​et trin.

Proceduren for brug af tømrermash:

 1. Hvis der ikke er nogen erfaring med lignende arbejde, anbefaler vi at øve på små stykker af frisen.
 2. Sæt baren i kassen, da det vil være på loftet.
 3. Tryk på bunden af ​​frisen tæt på siden af ​​støbt stykke.

Hvis der ikke er noget løs, kan du trimme på denne måde:

 1. Fastgør frisen til hjørnet på venstre side.
 2. På loftet fra hjørnet tegner du et stykke blyant (10-15 cm) langs basispladen.
 3. Gør det samme på højre side af hjørnet.
 4. Hvor linjerne skærer, er der et afskæringspunkt.
 5. Til venstre og højre markerer krydset af segmenterne.
 6. Fra mærket til den modsatte side af venstre og højre frise skal du klippe nøjagtigt med en konstruktionsklinge i en vinkel på 45 grader.
 7. Kontroller rigtigheden af ​​opskæring, og sæt forarbejdede friser til hjørnet.

Som du har set, er der intet svært i stikkende baguetter. Styret af vores råd, har du med succes gjort dette arbejde.

Hvordan man limer baguetter på loftet

Hvordan man holder baguetter på loftet

Ideen om en god reparation ændrer sig hurtigt med fremkomsten af ​​nye design ideer og teknikker. Tidligere blev den øverste dygtighed anset for at være præcis pokleennye tapet med en korrekt valgt kant i form af flerfarvet papirstrimmel og undertiden det sædvanlige tape. I dag er højkvalitetsafslutning af vægge og lofter umuligt uden brug af baguetter. Du skal acceptere, at det er en garanti for komfort og skønhed i rummet at kombinere to fly i et enkelt ensemble. I artiklen vil vi se på, hvordan man korrekt limer baguetter til loftet, så reparationen ser ud til at være komplet.

Baguetter i interiøret understreger den sofistikerede design af rummet.

Brug af baguetter i det indre

Materialet har flere væsentlige fordele:

 • giver dig mulighed for at skjule synlige fejl i væggene og loftet - uregelmæssigheder, ruhed, dråber;
 • dekorerer væggen og loftets samling
 • det er simpelthen monteret, kræver ikke særlige færdigheder;
 • lys og fleksibelt materiale;
 • rig design valg;
 • giver dig mulighed for betydeligt at spare penge på bekostning af overkommelige priser.

Før du vælger en loftpose, skal du vide, at den kan være lavet af forskellige materialer, være anderledes i tekstur, bredde, være glat og mønstret. Ikke alene prisen, men også dens formål, funktioner til brug for forskellige interiører afhænger af det.

Baguette, han støbning, loft lister eller frise, kan være lavet af skum, polyurethan, plast, træ eller gips. De to første typer af baguetter bruges oftest, plastik, for eksempel, bruges kun med stræklofter og træ dem - sammen med samme loft.

Wooden baguettes er perfekt kombineret i et interiør, hvor der allerede er et træ.

Overflade- og værktøjsforberedelse

Til loftet soklen er godt limet og fastholdt, skal du korrekt henvende sig til forberedelsen af ​​overfladen og klargøringen af ​​lim. Professionelle bygherrer mener at pokleit-baguetter på to måder. Den mest almindelige og velprøvede metode er, når loftsplanken først limes, alle huller og dråber fjernes, og tapetet limes derefter. Nogle mestere i hjemmet reparerer lim baguetter over tapetet, selv om denne metode er mere kompliceret, fordi det vil være svært og ubelejligt at klare hullerne og uregelmæssighederne med et kit.

Til baguetter velholdt, skal du håndtere overfladen. Først skal du fjerne ruhed, uregelmæssigheder ved hjælp af sandpapir, så sørg for at rengøre loftet og væggene fra bygningsstøv og derefter behandle med en speciel primer.

Det er på deres tilgængelighed og kvalitet, at succesen med at indsætte baguetter afhænger. Professionelle rådes til at medbringe sådanne værktøjer:

 • spatel
 • skarp kniv med udskiftelige knive
 • miter box
 • pensel
 • en blyant
 • vulst

Du skal også bruge en skumsvamp, limblanding, efterbehandlingstætning. Bevæbnet med alt hvad du behøver, kan du sikkert gå videre til limning af baguetter til loftet.

Trin for trin

Korrekt mærkning og baguette skæring

Inden du limer baguetter på loftet, skal du beregne det krævede antal lameller for ikke at kigge efter de manglende eller smide de ubrugte. Beregningen er enkel: Vi beregner rummets omkreds (her er du ved hjælp af skoleprogrammet til lønklasse 2). Det resulterende tal er deleligt med 2, da dette er standardlængden af ​​loftposuettes. På ægteskabet kaster trimmende hjørner 2-3 strimler. Det skal huskes, at det på fremtrædende steder er ønskeligt at bruge hele strimler baguetter, for ikke at forkæle det overordnede udseende i små stykker.

Nu ved du, hvordan du limer baguetter til loftet. Men husk at materialet skal skæres ordentligt. Til pandekage var ikke en klump, og en god halvdel af materialerne var ikke i skraldet, det er bedre at bruge en speciel anordning til at skære baguetter - stussel. Med det kan du gøre hjørnesamlingen næsten perfekt, for i almindelige lejligheder er det ideelt set endda mure og lofter, der sjældent findes.

Du kan skære baguetter nøjagtigt og præcist ved hjælp af en speciel enhed - et kuldkasse

Ingen buste - ikke noget problem. Vi tilbyder trinvise instruktioner til at skære baguetter uden at bruge kluden:

 1. Vi sætter loftplinten i venstre hjørne.

På denne måde trækkes linjer langs baguetten.

 • Brug en blyant til at tegne en linje (10-12 cm) langs loftet langs baguetten.
 • På samme måde laver vi en linje på 10 cm i hjørnet til højre.
 • Krydsningen af ​​linjerne er det sted, hvor kuttet begynder.
 • Til venstre og højre mærker skæringspunktet skæringspunktet for linjer.

  Fra marken ved skæringspunktet mellem linjerne skal du lave et snit i en vinkel på 45 grader til nederste hjørne.

 • Fra dette mærke til det modsatte hjørne af venstre og højre planker laver vi en lige snit med en kniv i en vinkel på 45 grader.
 • Vi lægger de skårne baguetter til hjørnet, kontrollerer jævnheden af ​​leddet.
 • Hvordan man limer baguetten på loftet

  Du kan klæbe loftet soklen ved hjælp af finish kitt eller speciel lim.

  Hvis du stoppede ved den første mulighed, skal blandingen først fremstilles. Fremgangsmåden er enkel: kitt i en beholder med vand, bland med en blander. Nogle tilføjer nogle PVA lim for at øge styrken.

  Derefter påføres blandingen på baguettens kanter med et ensartet lag under anvendelse af en spatel. Soklen anbringes mellem loftet og væggen og presses. En spatel og en svamp fjerner overskydende kittet, smøre huller, uregelmæssigheder, led.

  Oftest til limning af baguetter til loftet anvendes polymerklæbemidler som "Titan", "Moment" eller de såkaldte flydende negle. Ulempen ved disse forbindelser er, at de lugter ondt, de er bange for fugt. Til baguette med den påførte klæbemiddelsammensætning "greb", har du brug for et par minutter til at trykke det mod væg og loft. Limen vil pålideligt holde baguetten i lang tid, men det vil ikke fungere for at forkæle leddene, hullerne og uregelmæssighederne.

  Lim under strækningstaket

  Mange spørgsmål stikker baguetter under strækloftet forårsager frygt og visse vanskeligheder. Men ulven er ikke så dårlig, som den er malet. Proceduren har sine egne egenskaber, som du nu er bekendt med.

  Funktioner limning baguetter under strækloftet er som følger.

  1. Skæring bør ikke ske under loftet, men på gulvet for ikke at beskadige filmen.
  2. Baguetten limes kun til væggen, derfor påføres klæbemiddelopløsningen kun på den ene side, som er i kontakt med væggen.
  3. En stribe papir indsættes i mellemrummet mellem baguette og strækloftet, og derefter er baguetten malet.

  Baguetter ser organisk ud under strækloftet.

  Efter at have vedtaget alle de præsenterede tips, kan du nemt løse problemet med, hvordan man limer baguetter til loftet uden ekstra omkostninger. Held og lykke til al reparation!

  Kan du lide denne artikel? Del det

  Hvordan man limer baguetter på loftet

  Reparation er en alvorlig ting, men simpelt, hvis handlingens algoritme er klar, er de nødvendige værktøjer taget, og komponenter af høj kvalitet anvendes. Lad os prøve at overveje en af ​​komponenterne i indretningen - baguetter.

  definition

  Baguetter er dekorative sokler eller grænser lavet af polymere materialer, som i sidste ende ligner modellering, komplementere nøjagtighed og æstetik af dekoration. De sælges normalt i 2,5-3 meter nedskæringer, er let trimmet med en byggekniv og kan påføres ved hjælp af:

  • silikone lim;
  • flydende negle;
  • anden polymer klæbemiddel sammensætning.

  Til at begynde med vil vi se på, hvordan man limer baguetter på loftet og på væggene, og så vil vi se, hvorfor de fleste mennesker gør denne procedure forskelligt.

  Hvor korrekt?

  Der er to modstridende udtalelser. Nogle mener, at baguetterne i loftet er limet som den endelige efterbehandling, det vil sige det sker på tapetet eller på væggene med en anden dekorative belægning. Andre hævder, at det er korrekt at først limse baguetterne, hvorefter de allerede er involveret i vægdekoration. Hvor er sandheden? Faktisk er begge rigtige, men i forskellige tilfælde.

  Hvis væggene er lige forberedt, og vinklen mellem væggene, loftet og væggene er 90 grader, er baguetterne først limet, hvilket til sidst også giver dig mulighed for jævnt at tilpasse tapetet eller gipset. Men hvis væggene er ujævne, går hjørnerne, og der er ingen mulighed for helt at justere dem, så selvfølgelig er baguetterne allerede limet til tapetet eller dekorative finish.

  Derfor, hvis du hører en kategorisk mening om behovet for at vælge en eller anden måde, skal du vurdere den specifikke situation og evnen til at forberede væggene. Først derefter fortsæt med at træffe afgørende handlinger. Også meget afhænger af limmen. Hvis der ikke er noget alternativ, kan du på papirbaggrunde baguettes limes med almindelig PVA. Men i andre tilfælde, hvis tapetet, for eksempel vinyl eller ikke-vævede, er der ingen grund til at klæbe baguetten på PVA, vil den simpelthen ikke holde.

  Materialer og værktøjer

  Lad os nu se, hvad slags udstyr du har brug for for at lime en baguette. Lad os tage et kig, hvilke klæbematerialer vil være det mest praktiske og praktiske. Så for arbejde skal du bruge:

  • bygge- eller kontorkniv med udskifteligt blad;
  • simpel blyant
  • polymerlim eller flydende negle;
  • nedstryger;
  • niveau for at bestemme vinklerne;
  • lim pensel;
  • baguetter;
  • hjørner til hjørner;
  • sæbeopløsning;
  • hårdt og blødt stykke stof (hårdt - at affedt overfladen, blødt - for at tørre limen).

  Med hensyn til klæbemiddelsammensætningen ville det ideelle være siliconelim, flydende negle eller klæbemiddelsammensætning af typen "Titan", "Moment". Hvis der anvendes flydende negle, kræves der en konstruktionssprøjte. Det er meget vigtigt, når der påføres lim for at affedt overfladen, så det hjælper sæbeopløsningen. Hvis dette ikke er sket, vil baguetten efter en tid simpelthen lappe bag væggene.

  tælle

  Det er også vigtigt at beregne mængden af ​​det nødvendige materiale korrekt. Baguettens længde er f.eks. 2,5 m og længden af ​​væggene er 4 og 3 m. I dette tilfælde skal du bruge 3 baguetter, selv under hensyntagen til skæring af hjørner. Det betragtes som følger: På en væg på 4 m har du brug for 1 solid plank og et stykke 1,5 meter. På væggen på 3 meter - 1 faststof og et stykke 0,5 m. For at opnå større symmetri kan du dock på et sted bære lige så mange stykker baguetter. Men i dette tilfælde vil materialet forbrug være meget mere. For eksempel på en væg på 4 meter vil gå 2 stykker af 2 meter. Det betyder - 2 baguetter på samme måde som på en væg på 3 meter.

  Handlingsalgoritme

  Efter at redskaber og materialer er blevet forberedt, er det nødvendigt at forberede overfladen og baguetterne selv. Hvis der anvendes flydende negle, vil der blive lavet en sprøjte, punktvis, afhængigt af baguettes bredde.

  Først skal du beslutte, om baguetterne skal limes, efter at væggene slippe af med eller før. Hvis inden afslutningen af ​​væggene - de skal være udjævnet. Mest sandsynligt vil selv de glateste vægge ved første øjekast have uoverensstemmelser. Og hvis hjørnerne ikke behandles, vil det være svært at holde fast. Og sandsynligvis vil en eller begge kanter ligge bagud. Hvis du forsyner forsigtigt materialet på grund af elasticiteten, skal du bare gå i bølger, hvilket naturligvis vil påvirke finishens nøjagtighed. Hvis det ikke er muligt at justere væggene fuldt ud, skal du i det mindste rette hjørnerne. For at gøre dette kan du bruge specielle metal hjørner og kitt.

  For nem tilpasning af hjørnerne skal du bruge niveauet. Sørg for at rengøre og prale overfladen inden videre arbejde.

  Når alt er forberedt, er det nødvendigt at lave en markering. Til dette påføres en baguette på væggen og mærkerne er lavet på de ydre linjer med en simpel blyant.

  Det er ønskeligt at skære materialet ved hjælp af stousla - et værktøj, der gør det muligt at skære i alle vinkler. Til sidst vil dette give dig mulighed for at præcis skære hjørnerne.

  Påfør lim til kanterne på begge sider. Overskud kan fjernes med en blød klud fugtet med sæbevand.

  Du kan begynde at klæbe fra enhver vinkel. Normalt, som med tapet, starter limning fra vinduet.

  Pas på leddene, især hvis der er udragende dele af væggen, søjlerne osv.

  At holde baguetten efter påføring på væggen er nok i 10-15 sekunder. Denne tid er tilstrækkelig til limens indledende indstilling.

  Når baguetterne er limet, kan du fortsætte med at afslutte eller gøre andet arbejde, hvis baguetterne limes til de færdige vægge.

  Sammendrag Oplysninger

  Afslutningsvis er det fortsat at tilføje, at uanset hvilken tapet eller dekoration på væggene, vælger en baguette afhængig af lofternes højde. Hvis de ikke er mindre end 2,4 m, og rummet ikke er mindre end 7 "firkanter", skal du bruge en baguette på mindst 5 cm bred. Med højt til loftet og et stort rum, over 15 "firkanter", er det bedre at bruge en bred baguette - fra 10 cm.

  Og endnu et tip. Ved udvælgelsen er det ikke tilladt at forberede og anvende byggematerialer. Det er vigtigt at gøre alt konsekvent og omhyggeligt, så resultatet vil opfylde kravene og ønsker.

  Også om emne:

  • Sådan lim loftet fliser: tips mestere
  • Hvilken form for lim at lime skummet til: skum, væg, loft, metal
  • Hvordan vælger man skumlim
  • Sådan limes fliser på væggen og gulvet på badeværelset

  Lære at lim indvendig baguette

  Næsten ingen reparationer kan klare sig uden at holde indvendig baguette. Baguette er et element i designet af lofterne i lejligheden, som gør det muligt at klæbe hjørnerne mellem loftet og væggene, skjule alle uregelmæssigheder fra øjnene, gøre farveovergange smukke og bare dekorere dit værelse.

  Hvis du er klar til selvklæbende tapet og maler loftet, vil det ikke være svært for dig at klæbe den indre baguette med dine egne hænder.

  Værktøj og materialer til montering af indvendig baguette

  • Kniv med udskiftelige knive
  • nedstryger
  • Lim som "Titan" eller hvide "flydende negle" med en pistol
  • Blyant til markering.

  Proceduren for installation af baguetter til dekoration af klud i lejligheden

  Forberedelse. Overfladen skal være omhyggeligt forberedt: niveau, fri for støv, omhyggeligt primet. Priming er nødvendig for at øge overfladeadhæsionen (klæbeevne)

  Mærkning. I nogle tilfælde kan markeringen forsømmes. I et rektangulært rum slås 90 graders vinkler ved hjælp af dåsen, men hvis vinklerne på dit værelse ikke er 90 grader, skal du skære uden dåsen. At markere hjørnet af et stykke baguette på vinklen mellem væggen og loftet og tegne linjer på toppen og bunden af ​​baguetten. Vi behøver ikke solide linjer, men kun steder i deres kryds (som i billede 1).

  Vi lægger et stykke baguette på det rigtige sted (som i billede 2) og sæt mærker modsatte tidligere trukket linjer.

  Skæring. Ved at have to tags på en baguette, med en kniv eller en hacksav, skærer vi et stykke af den ønskede længde (som i billede 3). To skårne dele tilsammen, kontrollerer vinklen. Hvis forbindelsen viste sig pænt - kan du lime detaljerne. Hvis forbindelsen ikke er korrekt, skal du justere den med en kniv eller sandpapir.

  Bonding. Ved hjælp af en pistol anbringes to strimler af flydende negle på kanterne af den skårne baguette. Lim skal påføres, således at der ved klæbning af tæt overskydende lim gennemtrænges. Flydende negle, der ikke har tid til at tørre, opløses helt i varmt sæbevand. Derfor spredes vi først limens rester med en våd børste, indtil leddene er fuldstændigt og ensartet fyldt, vask derefter overskydende med en svamp dyppet i varmt sæbevand.

  Leddene er putted og gnides med fint kornet emery papir. Hvis der er et sådant behov, maler baguette enhver indvendig maling.

  Til udsmykningen af ​​de halvcirkelformede vægge og lofter i lejlighedens væg er baguette egnet. Den er flad og bøjer godt. Hvis du stadig vil have et hjørne baguette, kan du "gøre" den ønskede del af det. Til dette måtte jeg skære en skabelon ud af et stykke plastik, ligesom en baguettes profil. Vedlægning af et stykke baguette til fremtidens skabelon, skitserer vi profilen. Ved hjælp af en elektrisk puslespil og fil giver vi skabelonen den ønskede form.

  Først lim vi baguetten på alle retlinede vægge. I de halvcirkelformede områder vil vi lave en baguette fra kitt.

  Til det første lag skal du bruge startkittet eller gipsmørtelen. Påfør spatel kitt og saml overskydende skabelon. Denne procedure skal gentages nogle gange senere.

  Efter færdig tørring, gå til finishlaget. Du kan bruge en hvilken som helst finish. Lidt vandig finish kittemasse påføres den tomme baguette, overskuddet opsamles af skabelonen.

  Efter fuldstændig tørring skal overfladen behandles med finkornet sandpapir. Sidste gang du kan blande kittet med en hvid vanddispersionsemulsion og anvende blandingen med en børste, skal du forsigtigt gnide ind i porerne, der dannes under tørring. Det forbliver let at male med sandpapir - og baguetten er klar til priming og maling.

  For dette værelse blev en baguette med en ukompliceret profil og uden mønster valgt, ellers ville processen med at lave en baguette på steder med runde vægge være umulig.

  Som du har bemærket, er installationen af ​​en sådan baguette en temmelig besværlig proces, men hvad man skal gøre: skønhed kræver offer.

  Hvordan man limer baguetter på loftet

  Reparation er en alvorlig ting, men simpelt, hvis handlingens algoritme er klar, er de nødvendige værktøjer taget, og komponenter af høj kvalitet anvendes. Lad os prøve at overveje en af ​​komponenterne i indretningen - baguetter.

  definition

  Baguetter er dekorative sokler eller grænser lavet af polymere materialer, som i sidste ende ligner modellering, komplementere nøjagtighed og æstetik af dekoration. De sælges normalt i 2,5-3 meter nedskæringer, er let trimmet med en byggekniv og kan påføres ved hjælp af:

  • silikone lim;
  • flydende negle;
  • anden polymer klæbemiddel sammensætning.

  Til at begynde med vil vi se på, hvordan man limer baguetter på loftet og på væggene, og så vil vi se, hvorfor de fleste mennesker gør denne procedure forskelligt.

  Hvor korrekt?

  Der er to modstridende udtalelser. Nogle mener, at baguetterne i loftet er limet som den endelige efterbehandling, det vil sige det sker på tapetet eller på væggene med en anden dekorative belægning. Andre hævder, at det er korrekt at først limse baguetterne, hvorefter de allerede er involveret i vægdekoration. Hvor er sandheden? Faktisk er begge rigtige, men i forskellige tilfælde.

  Hvis væggene er lige forberedt, og vinklen mellem væggene, loftet og væggene er 90 grader, er baguetterne først limet, hvilket til sidst også giver dig mulighed for jævnt at tilpasse tapetet eller gipset. Men hvis væggene er ujævne, går hjørnerne, og der er ingen mulighed for helt at justere dem, så selvfølgelig er baguetterne allerede limet til tapetet eller dekorative finish.

  Derfor, hvis du hører en kategorisk mening om behovet for at vælge en eller anden måde, skal du vurdere den specifikke situation og evnen til at forberede væggene. Først derefter fortsæt med at træffe afgørende handlinger. Også meget afhænger af limmen. Hvis der ikke er noget alternativ, kan du på papirbaggrunde baguettes limes med almindelig PVA. Men i andre tilfælde, hvis tapetet, for eksempel vinyl eller ikke-vævede, er der ingen grund til at klæbe baguetten på PVA, vil den simpelthen ikke holde.

  Materialer og værktøjer

  Lad os nu se, hvad slags udstyr du har brug for for at lime en baguette. Lad os tage et kig, hvilke klæbematerialer vil være det mest praktiske og praktiske. Så for arbejde skal du bruge:

  • bygge- eller kontorkniv med udskifteligt blad;
  • simpel blyant
  • polymerlim eller flydende negle;
  • nedstryger;
  • niveau for at bestemme vinklerne;
  • lim pensel;
  • baguetter;
  • hjørner til hjørner;
  • sæbeopløsning;
  • hårdt og blødt stykke stof (hårdt - at affedt overfladen, blødt - for at tørre limen).

  Med hensyn til klæbemiddelsammensætningen ville det ideelle være siliconelim, flydende negle eller klæbemiddelsammensætning af typen "Titan", "Moment". Hvis der anvendes flydende negle, kræves der en konstruktionssprøjte. Det er meget vigtigt, når der påføres lim for at affedt overfladen, så det hjælper sæbeopløsningen. Hvis dette ikke er sket, vil baguetten efter en tid simpelthen lappe bag væggene.

  tælle

  Det er også vigtigt at beregne mængden af ​​det nødvendige materiale korrekt. Baguettens længde er f.eks. 2,5 m og længden af ​​væggene er 4 og 3 m. I dette tilfælde skal du bruge 3 baguetter, selv under hensyntagen til skæring af hjørner. Det betragtes som følger: På en væg på 4 m har du brug for 1 solid plank og et stykke 1,5 meter. På væggen på 3 meter - 1 faststof og et stykke 0,5 m. For at opnå større symmetri kan du dock på et sted bære lige så mange stykker baguetter. Men i dette tilfælde vil materialet forbrug være meget mere. For eksempel på en væg på 4 meter vil gå 2 stykker af 2 meter. Det betyder - 2 baguetter på samme måde som på en væg på 3 meter.

  Handlingsalgoritme

  Efter at redskaber og materialer er blevet forberedt, er det nødvendigt at forberede overfladen og baguetterne selv. Hvis der anvendes flydende negle, vil der blive lavet en sprøjte, punktvis, afhængigt af baguettes bredde.

  Først skal du beslutte, om baguetterne skal limes, efter at væggene slippe af med eller før. Hvis inden afslutningen af ​​væggene - de skal være udjævnet. Mest sandsynligt vil selv de glateste vægge ved første øjekast have uoverensstemmelser. Og hvis hjørnerne ikke behandles, vil det være svært at holde fast. Og sandsynligvis vil en eller begge kanter ligge bagud. Hvis du forsyner forsigtigt materialet på grund af elasticiteten, skal du bare gå i bølger, hvilket naturligvis vil påvirke finishens nøjagtighed. Hvis det ikke er muligt at justere væggene fuldt ud, skal du i det mindste rette hjørnerne. For at gøre dette kan du bruge specielle metal hjørner og kitt.

  For nem tilpasning af hjørnerne skal du bruge niveauet. Sørg for at rengøre og prale overfladen inden videre arbejde.

  Når alt er forberedt, er det nødvendigt at lave en markering. Til dette påføres en baguette på væggen og mærkerne er lavet på de ydre linjer med en simpel blyant.

  Det er ønskeligt at skære materialet ved hjælp af stousla - et værktøj, der gør det muligt at skære i alle vinkler. Til sidst vil dette give dig mulighed for at præcis skære hjørnerne.

  Påfør lim til kanterne på begge sider. Overskud kan fjernes med en blød klud fugtet med sæbevand.

  Du kan begynde at klæbe fra enhver vinkel. Normalt, som med tapet, starter limning fra vinduet.

  Pas på leddene, især hvis der er udragende dele af væggen, søjlerne osv.

  At holde baguetten efter påføring på væggen er nok i 10-15 sekunder. Denne tid er tilstrækkelig til limens indledende indstilling.

  Når baguetterne er limet, kan du fortsætte med at afslutte eller gøre andet arbejde, hvis baguetterne limes til de færdige vægge.

  Sammendrag Oplysninger

  Afslutningsvis er det fortsat at tilføje, at uanset hvilken tapet eller dekoration på væggene, vælger en baguette afhængig af lofternes højde. Hvis de ikke er mindre end 2,4 m, og rummet ikke er mindre end 7 "firkanter", skal du bruge en baguette på mindst 5 cm bred. Med højt til loftet og et stort rum, over 15 "firkanter", er det bedre at bruge en bred baguette - fra 10 cm.

  Og endnu et tip. Ved udvælgelsen er det ikke tilladt at forberede og anvende byggematerialer. Det er vigtigt at gøre alt konsekvent og omhyggeligt, så resultatet vil opfylde kravene og ønsker.

  Yak lim korrekt baguet

  Gamle og gode ideer om højkvalitetsreparationer for nylig ændrer sig hurtigt på grund af den konstante fremkomst af nye moderne designteknikker og mere og mere avancerede ideer. Ikke så længe siden blev kantningen af ​​papir eller tape fra en båndoptager anset for at være en reel færdighed. Og i dag er den klassiske loftindretning ikke længere tænkt uden brug af baguetter. Korrekt forbundet to små planer, som sammen udgør en helhed, er en garanti for komfort og hygge i dit værelse. Nedenfor vil vi fortælle og vise hvordan man limer baguetter korrekt.

  Brug af baguetter til indretning

  Lad os først se på, hvad der er en baguette? Dette er et loftbaseboard, hvor du kan give rummet et smukt udseende og et udpræget design. Det er let at farve, så det kan matches med farven på ethvert rum. Baguetter kommer i alle former og former. Nogle af dem har et indviklet mønster, mens andre produceres uden det, i en streng klassisk stil. Sådan mangfoldighed og bred tilgængelighed gør fileten (dette er et andet navn til delen) uundværlig til reparation af lokaler og giver dig mulighed for at vælge, afhængigt af stil og indretning.

  Korrekt forståelse af hvilke udpræget fordele dette materiale har, du kan med succes bruge baguetter, når du reparerer dit hjem. En mere komplet liste over hvad der kan tillades med baguetter, vi leverer her. Så med hjælp er det muligt:

  • skjul de eksisterende visuelle defekter i loftet og den øverste del af væggene samt forskellige ruhed, konvexitet, uregelmæssigheder og dråber;
  • Anvend design ideer rig på ideer;
  • luk leddene
  • hurtig og nem installation, da dette ikke kræver nogen specielle færdigheder;
  • spare betydeligt på grund af overenskomstprisen.

  Det er vigtigt! Beslutter at bruge en gang baguette til reparation af dit hjem, er det også nødvendigt at være opmærksom på et sådant punkt som det faktum, at dette materiale er lavet af mange komponenter, og varierer i bredde og tekstur. Derudover er det helt glat eller med mønstre på overfladen. Dens omkostninger og formål vil afhænge af dets specifikation. Baguette er lavet af polyurethan, regelmæssigt skum, gips, og nogle gange fra træ. De hyppigst anvendte fileter lavet af skum og polyurethan. Loftsrør, lavet af plast, anvendes hovedsageligt til efterbehandling af loftslofter.

  Forberedelse af værktøj og arbejdsflade

  For at være sikker på, at baguetten er sikkert limet, er det nødvendigt at forberede limen og arbejdsfladen korrekt. Oplysningerne her vil hjælpe dig med at forstå, hvordan du limer baguetter korrekt.

  Ægte fagfolk mener, at loftsplinten er bedst limet på en af ​​to velkendte måder:

  • Den mest beviste af dem er den, hvor baguetterne først limes, og efter dem er tapetet fast.
  • Nogle eksperter, derimod, anbefales at lim tapetet først, og derefter baguetterne selv over dem. Vi anbefaler ikke at gøre dette, fordi det i dette tilfælde ikke er muligt at lukke alle sporene og uregelmæssighederne.

  For at sikre loftet støbninger kræver omhyggeligt forberedt overflade, som først skal fjerne alle de ru pletter ved hjælp af grov og finslibning papir og derefter renset for snavs og støv, anvende en primer forberedt.

  Det er vigtigt! Kvaliteten af ​​disse værker bestemmer den efterfølgende succes med installationen af ​​baguetter. Hvis overfladen blev renset skødesløst eller der stadig er en række ujævnheder på den, så påfører en sokkel på et sted som dette sikkert en grim udbulning, og stress, der kan opbygge på det sted, kan senere føre til en revne eller endda en fuldstændig ruptur af baguetten. Derfor er overfladens forberedende arbejde så vigtigt.

  instrumenter

  Faglærte håndværker anbefaler følgende værktøjer til arbejde:

  • En kniv med et skarpt blad.
  • Mellemstor spatel.
  • En simpel blyant.
  • Mitre.
  • Roller til lim.
  • Malebørste.

  Derudover vil arbejdet kræve: en blanding af lim, skum svamp og efterbehandling kittet. Hvis du har hele listen ved hånden, kan du sikkert begynde at klæbe loftsplinten på loftet.

  Detaljerede instruktioner til at arbejde med baguetter

  Inden du begynder at anvende loftsplinterne, skal du beregne deres krævede mængde ellers - du kan senere risikere mangel på materiale eller omvendt med overskud. Denne beregning er ikke vanskelig:

  1. Bestem parametrene i rummet.
  2. Vi deler straks de data, der opnås i halvdelen, da dette skal svare til længden af ​​baguetter.
  3. Under hensyntagen til det mulige ægteskab og omkostningerne ved hjørnerne tilføjer vi flere strimler.

  Det er vigtigt! Det er også nødvendigt at tage højde for det faktum, at det på alle fremtrædende steder er bedre at bruge ikke stykker af loftsplinten, men dets integrerede længde. Dette er nødvendigt for at bevare det smukke udseende af interiøret.

  Efter at have gennemført alle disse trin, vil du være i stand til ordentligt at lime baguetter til ethvert loft. Bare glem ikke at materialet skal være korrekt beregnet og skåret. Dette er vigtigt, ellers - det meste kan bare komme ind i skraldet og ikke i loftet.

  Det er vigtigt! For korrekt skæring anbefales det at bruge en sådan enhed som urt. Det vil bidrage til at gøre hjørnesamlingen næsten perfekt. Det vil se meget flot ud, som i lejligheder er der praktisk taget ingen helt flade vægge eller lofter.

  Hvis du ikke har denne enhed, så fortvivl ikke, for der er en meget detaljeret instruktion til at arbejde med baguetter i mangel af kluden. Og det består af følgende:

  1. Først og fremmest anvender vi en baguette til venstre hjørne.
  2. Derefter tegne en lille linje på 10 cm med blyant i loftet, lige langs loftsplinten.
  3. Præcis samme linje 10 cm tilbringer i højre hjørne.
  4. Det punkt, hvor disse linjer skærer, er begyndelsen på klippet.
  5. Markér nu på begge baguettes skæringspunkt.
  6. Fra dette sted til hjørnet, der ligger på den modsatte side af begge lameller, begynder vi en lige snit med en skarp vinkel på 45 grader.

  Efter skæringen forbliver det kun at fastgøre den forberedte nederdel til hjørnet og kontrollere, hvor præcis en ny ledning mellem dem har vist sig.

  Hvordan limes baguetter på loftet?

  Lim limes normalt ved hjælp af en speciel lim eller ved hjælp af en særlig kit.

  caulking

  Hvis du beslutter dig for at bruge en finish, skal du først lave en blanding baseret på den. Denne procedure er enkel:

  1. Hæld noget vand i beholderen og tilsæt så meget kitt som du virkelig skal arbejde.
  2. Bland derefter grundigt den resulterende blanding med en blander.
  3. For at opnå forbedret styrke af blandingen kan du tilføje en lille mængde PVA lim.
  4. Brug nu en spatel på den færdige blanding til kanten af ​​soklen.
  5. Sæt baguetten på plads mellem væggen og loftet, og tryk den derefter fast.
  6. Efter det skal du tage en svamp og fjerne kittens venstre på siderne, dække det med led og sprækker.

  Når alle værker med loftslister er færdige, skal det være nødvendigt at give lidt tid til, at blandingen bliver helt tør og kittet, og først efter det er det muligt at begynde at male arbejde. Vi håber, at disse oplysninger hjælper dig med at forstå, hvad der skal limes baguetter på loftet.

  Adhesive Blends

  Især ofte til limning af loftsplinter, der anvendes "flydende negle" eller et antal polymerklæbemidler som "Moment". Ulemperne ved disse klæbemidler er en ubehagelig kemisk lugt og deres frygt for fugt. For at soklen skal kunne fastgøres på plads, skal det desuden være nødvendigt at holde det på plads i flere minutter.

  Selvfølgelig vil limen så holde baguetten i lang tid, men når det påføres, vil det ikke være muligt at lukke alle huller og leddene, du bliver nødt til at putte og igen gå gennem alle væggene for at udjævne de resterende fejl. Derfor er det foretrukket valg med kittet. Med sin hjælp opnår du straks to mål - lim soklen og samtidig maske de eksisterende mangler.

  Stræklofter

  Mange ejere af lejligheder før reparation undrer sig over, hvordan man limer baguetter på et strækloft. Og svaret på det giver dem nogle problemer. Men som de siger, bange for ulve - gå ikke til skoven! Selvfølgelig har denne procedure en række funktioner, men vi vil nu beskrive dem i detaljer. Så disse funktioner er som følger:

  • alle stiklinger skal kun udføres på gulvet for at undgå skader på filmen;
  • På baguette klæbemiddelsammensætningen påføres kun på den ene side, fordi den kun klistres på væggen;
  • Efter installationen indsættes et lille stykke papir mellem loftet og basispladen, hvilket vil beskytte loftet under baguettens maling.

  Som du kan se, er svaret på spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at lim en baguette på et strækloft, positivt. Vær ikke bange for, at du vil ødelægge strækloftet under installationen af ​​baguetter, følg bare de anbefalinger, der er givet til dig, og vi er sikre på at du vil lykkes!

  Forberedelse af baguetter til installation i loftet og vægge med tapet

  Processen med at installere loftlister på vægge med tapet er fundamentalt forskellig fra proceduren i forbindelse med installation af baguetter på almindelige vægge og hængende loft. En af de vigtigste forskelle er behovet for at klæbe begge sider af basispladen til overfladen og ikke kun den ene side, som det er tilfældet med et strækloft. Forskellen er ikke så signifikant, men det fører ofte til negative konsekvenser og negative resultater af arbejdet.

  I dette afsnit forklarer vi, hvordan man limer baguetter på tapetet, hvilket redskab til dette kan være nødvendigt:

  1. Til at begynde med bemærke baguettes dimensioner på vægge og i loftet ved hjælp af en blyant.
  2. Næste - vi vil ved hjælp af en tynd ledning afskære linjerne, som loftsplinten senere ligger. I dette tilfælde anvendes baguette, som er lavet af skum, med små langsgående mønstre. Han er meget let og ikke meget travlt med ham.
  3. Lad os nu begynde at arbejde med hjørnerne. Skær røret med en vinkel på 45 grader, først på en bane og derefter på den anden. For at opnå den nødvendige akutte vinkel bruger vi mos.
  4. I tilfælde af at rummet er stort, kan stribeens standardlængde ikke være nok, derfor skærer vi straks anden ende. Denne fælles vil derefter blive bedre bevaret og vil slet ikke knække, hvis den ikke skæres ret, men i en lille vinkel. Således vil vi øge modstanden mod deformationsprocesser og limpladen.

  Stikker baguetter på tapet

  Når alt forberedende arbejde er afsluttet, kan du fortsætte med den øjeblikkelige installation af baguetter:

  • Vi tager skærebåndet ud og anvender klæbemiddelopløsningen på en gang langs sine to plan.

  Det er vigtigt! Som en klæbemiddelblanding kan du bruge tætningsmiddel og kitt og til loftsplinterne lavet af skum, den bedst monterede lim. Dette skyldes, at denne lim var specielt udviklet til skumprodukter og interagerer godt med det.

  • Nu vil vi undersøge, hvordan skæringen af ​​baguettes hjørner blev gjort, da de tidligere havde lagt dem tørre til den fremtidige arbejdsplads. Hvis alt blev gjort korrekt, så kan du starte dem også lim.
  • Efter påføring af klæbemiddelblandingen skal du forsigtigt påføre dem på loftet og væggen og forsøge at gøre det lige så godt som muligt. Dette vil hjælpe dig forudinstalleret linje, så ingen problemer med den glatte installation af baseboards bør ikke være.
  • Sætte en baguette, tryk let ned den langs hele længden.
  • Så gør vi det samme med den næste, og så videre, indtil vi afslutter hele rummet.
  • Den næste fase af arbejdet kræver, at du finder og fjerner ved hjælp af en spatel nogen resterende overskydende klæbemiddelblanding. Så tager vi en skumsvamp og tørrer den med en sokkel og fjerner alt overskud med varmt vand. Dette skal ske umiddelbart efter færdiggørelsen af ​​arbejdet, siden limen tørrer, og det vil være yderst vanskeligt at rive den af.
  til indhold ↑

  Videooptagelser

  I denne artikel undersøgte vi alle variationer vedrørende mulige måder at installere fileterne på for at fuldføre reparationen. Vi håber, at disse oplysninger hjalp dig med at finde den rigtige teknologi til dit indretning og klare det helt.

  Hvordan man limer baguetter på loftet

  På trods af den tilsyneladende enkelhed at stikke en baguette (sokkel, filet) til loftet kan være en alvorlig begivenhed. For ikke at bremse reparationen i et par dage og ikke forkæle materialet, bør du læse de detaljerede instruktioner om, hvordan man limer baguetten i loftet.

  Hvordan man limer baguetter på loftet

  Lad os starte med at baguetter er dekorative loftsplinter med forskellig bredde og udseende, som er lavet af forskellige materialer: træ, gips, plast, polyurethan af forskellig densitet. Som følge heraf skaber de harmonisk kløften mellem væg og loft, hvilket giver rummet et æstetisk udseende og fuldstændighed.

  Baguetter limes tæt på loftet eller indrykket fra det, hvis du planlægger at gennemføre LED-belysning. De kan være af forskellige farver, kortfattet form eller dekoreret til modellering. Baguetter er let malet under drift. Under loftsplinterne kan du skjule ledninger og tapetgab i tilfælde af ujævne vægge (til disse formål vælger du normalt brede loftrammer). Vægdekoration vil kun se godt ud, hvis baguetterne limes nøjagtigt og korrekt.

  Typer af loftsplinter

  Tabel. Nøglefunktioner af forskellige typer loftsplinter.

  Vær opmærksom! Gipsstifter limes ofte på offentlige steder (restauranter, hoteller); De ser perfekt ud i værelser med højt til loftet, men for de lave - under 3 meter - er de bedst ikke at bruge.

  Hvad du skal holde baguettes

  For at lime loftslisterne pænt og jævnt, skal du have en skarp kniv, en håndsav og en blyant og et specielt klæbemiddel til udvidet polystyren (eller et andet materiale, hvor baguetterne er lavet). Du kan vælge andre klæbende materialer.

  1. Nogle foretrækker at lim på kittet, især hvis det forbliver efter byggearbejde. Finkornet finish gør det ikke kun muligt at klæbe soklen fast, men også skjule fugen eller hjørnet på samme tid.
  2. Mange vælger flydende negle, som næsten øjeblikkeligt beslaglægges. Med dem er det ikke nødvendigt at holde soklen i lang tid og trykke dem mod væggen.

  Montering af baguetten med flydende negle

  Tætningsmiddel som et alternativ til lim

  Overfladebehandling

  Det antages, at limning af baguetter begynder efter udjævning af væggene og deres maling eller indsætning med tapet. Hvis væggene er ujævne, skal de udjævnes (kitt, gips osv.), Især hvis du planlægger at limme gipslister eller træplanker. Udvidede polystyrenprodukter kan presses på en sådan måde, at de skjuler ujævnhederne.

  Leveling vægge med kitt. Fortynd den tørre blanding med vand i overensstemmelse med pakningsinstruktionerne. Derefter skal du opsamle en lille kitt på spatelen, fylde den med alle de riller, du ser. Til en ideel overflade anvendes kitt på hele overfladen. Juster det sidste lag med en bred spatel, der styrer dem langs hele væggen.

  På samme måde udarbejdes der en sektion af loftet, hvorpå baguetten skal limes (læs om loftet skal hæves med egne hænder). Hvis loftet er fuldt planlagt og malet, er der ikke behov for efterbehandling. Hvis du planlægger at mærkke baguetter først og derefter male loftet med dem, så kan du dække det område, hvor baguetten vil holde fast.

  Du kan imødegå de indvendinger, som baguetten skal limes til tapetet. Denne procedure har også ret til liv, men det er lettere at først indsætte tapetet, og derefter på toppen - en baguette. Hvis du planlægger at maler baguetten yderligere, kan tapetet være dækket med plastik.

  Hvis baguetten ikke limes til loftet, men med en margin for at lægge LED-båndet, kan du for nemheds skyld markere bundlinjen for limning. For at gøre dette skal der i hvert hjørne i en vis afstand fra loftet (f.eks. 3 cm) negle negles rundt om perimeteren, som en stærk tråd skal binde. For denne tråd, der anvender en baguette, skal du markere bundlinjen for limning med en blyant.

  Metoder til montering af loftsplinten

  Baguette forberedelse

  Plinth længde kan skæres i færd med limning. Det er bedre ikke at gøre dette på forhånd, især i mangel af erfaring, for ikke at begå fejl i målinger.

  Den første baguette og alle de andre, der når hjørnet, skal skære med hjælp af kluden. Du kan selvfølgelig polyurethan baguette skære og en skarp kniv, men du har brug for de rette færdigheder.

  Sådan skæres et hjørne

  At skære en baguette i en vinkel er ikke så let som det ser ud ved første øjekast. Problemet er ikke sværhedsgraden ved at skære hjørner med 90 eller 45 grader (alt er simpelt her, især ved hjælp af kroppen), men det faktum, at vinklerne i rummet ofte er kurver og ikke når de samme 90 grader. Derfor er det nødvendigt at forsegle kløften.

  Hvis det er muligt, kan du bruge dekorative indlæg til dekoration. Dekorative indlæg sælges til både ydre og indre hjørner. Sæt dem let. Baguetten er afskåret i en vinkel på 90 grader og passer ind med indsatserne. Den eneste ulempe ved denne metode er ekstraudgifter.

  Hjørner til loftplint

  De fleste herrer bruger stuslom. For at dekorere et hjørne skal du først vedhæfte baguetten til hjørnet af rummet og visuelt se, hvor snitlinjen vil blive placeret. Galtel er placeret i barrowen, så loftkanten er i bunden. Produktet holdes for hånd, overskydende del afskåret. Det højre indvendige hjørne skæres fra venstre mod højre og venstre - omvendt. Så du skal skære det indvendige hjørne. Til skæring af det udvendige hjørne ændres skæreretningen. Her skal kanten være længere, som fastgøres til loftet. Skæring til højre hjørne er nødvendigt fra højre til venstre, til venstre - omvendt (denne proces er beskrevet mere detaljeret i artiklen om hvordan man skærer hjørnerne af loftsplinten korrekt).

  Anvendelsen af ​​moltsla til skæring af baguetter

  Ordningen med at skære loft sokkel

  Hvis der i slutningen af ​​arbejdet stadig er et hul, kan du dække det med et kit.

  Skære hjørner af baguette med markup

  Sådan limes en polyurethan baguette

  Trin 1. Indsætning af baguette skal starte fra hjørnet af rummet, der ligger ved indgangen. Umiddelbart er det nødvendigt at fylde op med våde wipes for at fjerne overskydende klæbemasse. Langs kanten af ​​baguetten og ved leddene påføres lim, prikket eller linje. Baguette påføres markeringen og presses tæt på væggen. Klammens tid skal først se i vejledningen til lim. Overskydende lim skal fjernes med en fugtig klud.

  Trin 2. Derefter skal du bevæge dig rundt om kanten af ​​rummet og måle den nødvendige længde af det næste segment hver gang og afkorte overskuddet. Hjørnerne skal falde sammen og støde så meget som muligt. Tryk på baguetten mod væggen med hele overfladen af ​​håndfladen, og ikke med fingrene, ellers kan duer forblive.

  Sådan limes en polyurethan baguette

  Trin 3. Når baguetten er limet rundt om perimeteren, skal leddene sættes på og vente, indtil limen og kittet er helt tørret. Så gnides alt forsigtigt med fint sandpapir. Baguetter langs hele længden kan males.

  Når kittet er tørret, kan det sted, hvor det er smurt eller udstødt, gnides med en fugtig klud.

  Maleri i en farve med loftet giver mulighed for at opnå en visuelt ensartet sammensætning. Tapetet under farvning kan beskyttes med plastikbånd og tape.

  Hvis det besluttes at klæbe tapetet efter filetens klistermærke, presses overlapningen af ​​tapens øvre snit med en spatel mod baguetten, og overskyddet er trimmet med en byggekniv. Dette er en meget tidskrævende procedure.

  Pas på, når du er færdig

  Fordele og ulemper ved en træpose

  Træloftets sokkel bruges til at dekorere klassiske interiører, lande, hytter osv.

  Træplinten har en række fordele - især det:

  • det er miljøvenligt;
  • kan frigive gavnlige stoffer - phytoncides - i flere år;
  • resistent over for mekaniske skader
  • holdbar;
  • ser smukke ud;
  • kan males om ønsket
  • til kostpris, selvfølgelig dyrere end polyurethan, men er stadig i det overkommelige pris segment.

  Hvad angår manglerne, så sammenlignes det med polyurethan, træplanker:

  • mere følsom over for fugt (skal være dækket af en fugtbestandig belægning);
  • kræver mere omhyggelig justering af overflader på grund af lavere duktilitet;
  • kræver en god hacksav til trimning
  • den vejer mere, derfor er den fastgjort til væggen med skruer eller skruer.

  Men disse er alle overkommelige vanskeligheder, der mere end overlapper med det fantastiske udseende af værelset, dekoreret med naturlig træbaguette.

  Træ loft sokkel

  Trin af installation af træplinter

  For at fastgøre en træsukker skal du have en skruetrækker, træskruer, gussets, sandpapir, en blyant.

  Trin 1. For det første kontrolleres tilstanden af ​​væggene - de skal være glatte.

  Trin 2. Markering udføres.

  Trin 3. Udfør derefter den første baguette - vinklen skæres i kluden.

  Skær trælister

  Trin 4. Hvis baguetten er smal og lys, kan den stadig monteres på flydende negle.

  Trin 5. Hvis baguetten er bred og tungere, er den fastgjort til skruerne. For nemheds skyld kan du vedhæfte en træsuce på lim for at holde den fast, og derefter klare den med skruer eller skruer. Det sidste skal fastgøres i spidsen, så hætterne ikke stiger over overfladen. Hver efterfølgende baguette måles i længde, trimmet med et hacksav eller i et hjørne ved hjælp af en stousse.

  Fastgøring af træskørt med selvskærende skruer

  Trin 6. Efter at hele rummets omkreds er udformet, skal leddene og pladserne på de selvlukkende skruer blive behandlet med trækul, vente på, at den tørrer ud, rengør den med fint sandpapir.

  Trin 7. Derefter er alle leddene lakeret til baguettes farve.

  Ofte fastgøres en træsukker på samme træhjørner, som er fastgjort til væggen med skruer i en afstand på 30-50 cm fra hinanden. I første omgang fastgøres sådanne supportsteder, så på dem - en sokkel. Alt andet er beskrevet ovenfor.

  Montering af træplade sokkel

  Installationen af ​​træbagetter er en besværlig proces, men stadig gennemførlig. Hvis du gør arbejdet omhyggeligt, vil du i mange år kunne beundre den fantastiske skønheds naturlige skønhed.

  Sådan repareres PVC-soklen

  PVC lister er lette, funktionelle og æstetiske, de bidrager til at skabe unikke indvendige løsninger. Sådanne baguetter anvendes til afslutning af loft eller vægge med plastpaneler, som oftest findes i badeværelser og køkkener. I dem leveres den specielle rille til installation. Baguetter kommer normalt med paneler og er designet til at dække leddene med vægge og lofter.

  Paneler, bragt ind i arket piling sokkel

  Plastplinten adskiller sig ved at den:

  • let at rengøre;
  • bliver ikke gul.
  • den er kun monteret sammen med panelerne; det er ikke længere muligt at installere det efterfølgende;
  • den skæres kun af en hacksav med fine tænder.

  montering

  Installationsfunktioner afhænger af, hvordan man går i plastpaneler - på loft eller væg. Først er rammen fastgjort. Rammens skinne på / under loftet vil danne grundlag for plastpose. Vær opmærksom på PVC-baguette-enheden - en af ​​siderne er lavet i form af en dowel, hvor panelet bliver lukket.

  Afrimning af loftsplinten PVC

  Loftfilet er monteret på underhøjskinnen. Den er fastgjort med beslag eller skruer til rammen (hvis det er metal, så skruer med metal skruer). Til udformning af hjørner og til sammenføjning af dele anvendes specielle armaturer, som desuden kan fastgøres til lim. Hvis der er revner efter fastgørelsen, smøres de med silikone.

  Installation af PVC fileter

  Sådan fastgøres loftsplinten til strækloftet

  Her på én gang er det nødvendigt at foretage en reservation, at baguetten i dette tilfælde lukker krydset af loft og vægge, men fastgør ikke på lærredet. Der er altid en lille ledig plads mellem soklen og lærredet (eller stort, hvis der er baggrundsbelysning, der skal monteres).

  Loftslister til strækloft

  Til dekoration kan du bruge enhver filet: skum, træ, gips. Når man vælger en model, er det bedre at tage højde for egenskaberne ved fastgørelse og stop ved versionen med en bred vertikal side. Installation af bundplader adskiller sig ikke fra den traditionelle, undtagen for det faktum, at kun en lodret overflade er limet. Flere detaljer om dette findes på linket nedenfor.

  Loftplade til stræklofter

  Hvis du vil vide om typer og installation af loftsplinter til et strækloft, læs denne artikel. Vi anbefaler også at læse om maskeringstape til hængende lofter.

  Således kan enhver sokkel fastgøres uafhængigt, dekorere dit hjem billigt og med smag.